Politika 6

19.04.2024.

14:06

Vučić nakon vojne vežbe "Vihor 2024": "11 godina neistina i terora, sram vas bilo..." FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon vojne vežbe "Vihor 2024".

Izvor: B92

Vučić nakon vojne vežbe "Vihor 2024": "11 godina neistina i terora, sram vas bilo..." FOTO/VIDEO
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Podeli:

"Čestitam našoj vojsci, svim pripadnicima naše armije na uspešno izvedenoj vežbi. Moramo da se oslobodimo principa četiri brigade i ovo je način kako bi to trebalo da izgleda u budućnosti. Ono što je danas novo što smo mogli da vidimo je mnogo nove tehnike. To su potpuno novi modernizovani tenkovi, dronovi izviđački, dronovi kamikaze i osice koji su pogodili svoje ciljeve," rekao je Vučić.

On je čestitao onima koji su upravljali dronovima koji su pogodili mete.

"Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše Vojske. Moramo još mnogo da radimo," rekao je on.

Istakao je da je gotovo sve što je danas prikazano novo u odnosu na pre deset godina.

"Danas je 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma. 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže od drugih ali i 11 godina neistina i terora koji su na nama sprovodili, 11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice, 11 godina neispunjavanja onoga što su potpisali, Brisel, EU. Da kažu 11 meseci, nedelja pa nije malo, 11 godina brutalnih laži. Posle tih 11 godina postavlja se pitanje kakvo to poverenje možemo da imamo i gradimo", kaže Vučić.

"Sram vas bilo sve zajedno, 10 meseci, 300 dana traje blokada svake robe koja iz centralne Srbije treba da dođe na KiM," istakao je Vučić komentarišući blokadu srpske robe na Kosovu i Metohiji.

Komandant Kfora je prisustvovao vojnoj vežbi, a Vučić je rekao da je veoma važno što je komandant bio danas na Pešteru.

"Nastavićemo tu vrstu saradnje, to je u interesu obeju strana. To su vojnici koji svoj posao obavljaju profesionalno, a političari, to je nešto drugo," rekao je Vučić.

"Živela Vojska Srbije i živela Srbija," rekao je Vučić na kraju svog obraćanja.

Vučić je na svom Instagram nalogu ovom prilikom napisao:

"Hoću da čestitam našoj vojsci na uspešno izvedenoj vežbi. Ovo što smo danas videli je pokazatelj toga koliko je Srbija napredovala u poslednjih deset godina, koliko je uspešna i koliko je ulagala u svoju vojsku.

Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše vojske, ali ćemo morati još mnogo da radimo, kupujemo, popravljamo i da se više oslanjamo na našu namensku industriju.

Naše je da snažimo, jačamo, ekonomski napredujemo i rastemo, da brinemo o svim infrastrukturnim projektima i snaženju armije, da bismo bili mnogo jaki da zaštitimo Srbiju od svih onih koji bi da je sruše.

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!"

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: