Politika 3

18.04.2024.

12:40

Brnabić: Prihvatili smo sve zahteve, i lokalni i gradski izbori biće 2. juna

Ana Brnabić obratila se javnosti i rekla da su prihvaćeni svi zahtevi opozicije u vezi s izborima, pa će lokalni izbori biti održani kada i gradski, 2. juna.

Izvor: Blic.rs/Novosti.rs

Brnabić: Prihvatili smo sve zahteve, i lokalni i gradski izbori biće 2. juna
TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bs

Podeli:

"Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama, doneli smo zahtev da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko 'Srbije protiv nasilja', koji su mi predali tokom razgovora i da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za juli i avgust, sve zajedno sa beogradskim izborima i da se svi održe 2. juna", izjavila je Ana Brnabić.

Ona je napomenula da ovo spajanje zahteva promene Zakona o lokalnim samoupravama, člana 35.

""Očekujem da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada, da sa tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za Srbiju, za naš narod i za sve naše građane", rekla je ona.

"U subotu plenum, usvajanje zakona, u nedelju da raspišemo sve lokalne izbore. U konsultaciji s Vučićem bilo je potpuno jasno da je njegova poruka da je za zemlju najvažnija stabilnost. Mislim da je ovo način da dođemo do te stabilnosti", rekla je ona.

"Želim da zahvalim svima koji su učestvovali, dobri su bili razgovori, a na momente i teški. Ipak, pokazali smo ozbiljnost", dodala je predsednica Skupštine Srbije.

"Idemo dalje, da završimo sa izborima pa da se bavimo drugim stvarima, između ostalog i preporukama ODIHR-a. Protiv Ustava je svakako da ja prekinem izborne radnje, tako da je ovo bio jedini mogući način. Čini mi se da je danas dobar dan za politiku i demokratiju u Srbiji", zaključila je Ana Brnabić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: