Politika 2

17.04.2024.

9:40

Srbija uskoro dobija novu vladu; Vučević: Ekspoze gotovo završen

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da će uskoro predložiti njen sastav i napominje da će Vlada biti izabrana u zakonskom roku.

Izvor: Tanjug

Srbija uskoro dobija novu vladu; Vučević: Ekspoze gotovo završen
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Podeli:

"Srbiji je potrebna unutrašnja stabilnost i vlada će biti izabrana u zakonom predvidjenom roku", rekao je on za RTS, da je ekspoze gotovo završen.

Na pitanje da li će biti novih ljudi u vlasti, on je kazao da uvek vlada mora da ima i nove ljude i uopšte izvršnu vlast.

"Ljude koji će biti odgovorni za svoju državu u naredne četiri godine. Naravno da nova vlada mora da ima i novu energiju i neki nove ljude, naravno ne sve nove, ali da ima i nove ljude", rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, nova vlada će svakako biti vlada kontinuiteta u smislu politike.

"Okosnica našeg programa je Srbija skok u budućnost. To je skok u budućnost iz živog blata gde smo bili do 2012. Taj skok će biti i kičma ekspozea i pokušaćemo da otvorimo one oblasti koje su ključne za gradjane i da svi vide šta je politika i vizija razvoja Srbije u 2027", rekao je on.

Vučević je naglasio i da "silovanje" medjunarodnog javnog prava, i ono što nam se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici traži angažman svih nas i važnije je od teme kadrovske strukture vlasti.

"Država Srbija mora da bije taj politički rat i to je zadatak svih u državi", rekao je Vučević.
 

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: