Politika 0

16.04.2024.

13:43

Brnabić: "Prihvatila sam sve predloge osim jednog, koji je u suprotnosti sa Ustavom" VIDEO

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić obratila se i objasnila kakve predloge je dobila od opozicije.

Izvor: B92.net

Brnabić: "Prihvatila sam sve predloge osim jednog, koji je u suprotnosti sa Ustavom" VIDEO
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

"Ja sam juče odgovorila na predloge svih koji su mi stigli. Jedna od sve teme je na koji način da radimo o preporukama ODIHR-a, a druga je na koji način da radimo na biračkom spisku. Ja sam se ozbiljno bavila tim predlozima. Moj odogovor je glasio da sam praktično prihvatila sve predloge, posebno ove koji su dolazili iz opozicije. Sve osim jednog, a to je da obustavimo sve radnje za izbor odbornika i da odložimo izbore za Beograd do daljeg. Ja to ne mogu da prihvatim jer je u suprotnosti sa Ustavom", rekla je Brnabić.

"Meni je danas stigao novi predlog. Taj zahtev nema nikakve veze sa predlozima koje su dostavljali do sad. Tako vam to ide", rekla je ona.

Predlog se odnosio na to da se svi izbori održe istog dana 2024. godine. Oni ne mare na to kada su izbori, već žele da skrate mandate i kažu kada će biti izbori.

"Predlažu da u određenim lokalnim samoupravama skraćenje mandata bude više od tri godine", naglasila je ona.

"Hajde da svi izbori budu kada opozicija Đilasova kaže, bez obzira na zakon. Ovo nije predlog meni, nego svim građanima. Nema ni Ustava, ni zakona, kad oni hoće, kako oni hoće, tako će biti. To vam je najnoviji zahtev od ovog jutra. Da ne pominjem ludost da se predlaže izmena ustavnog zakona, a da vi vidite kakve stvari ti ljudi pišu i kakvi su njihovi privnici. Donošenje ustavnog zakona koji oni predlažu da se donese podrazumeva prethodnu promenu Ustava. Tim zakonom se predviđa prelazak na novi ustavni sistem", objasnila je ona.

"Obavestili su me danas da su se oni pre 4 dana, obratili OEBS-u, sa zahtevom da oni posreduju postpredizbornoj krizi u Srbiji, kako su je nazvali.", rekla je Brnabić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: