Politika 3

13.04.2024.

14:52

Nacionalni savet vlaške manjine: Đilasove pristalice na tragediji skupljaju jeftine poene

Nacionalni Savet vlaške manjine izjavio je da najoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva Danke, dodajući da predstavnici u službi Dragana Đilasa treba da prestanu da se bave "najodvratnijim podmetanjima" i zloupotrebom nacionalnih osećanja.

Izvor: B92.net

Nacionalni savet vlaške manjine: Đilasove pristalice na tragediji skupljaju jeftine poene
A.H./ATAImages

Podeli:

"Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazic iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Đilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavljuje sledeće:

Nacionalni savet vlaha naoštrije osuđuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja.

U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku.

Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena.

Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osuđujemo. Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda.

Zato ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Đilasom počnu da se bore idejama i programom a ne najovratnijim podmetanjima," saopštili su iz Nacionalnog saveta vlaške manjine.
 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

17 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: