Politika 4

12.04.2024.

19:36

Brnabić se sastala sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja: Osnažujemo saradnju

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja Rodolfom Sabonheom.

Izvor: Tanjug

Brnabić se sastala sa generalnim sekretarom Asocijacije karipskih zemalja: Osnažujemo saradnju
FOTO TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković/ bg

Podeli:

Brnabić je Sabonheu poželela dobrodišlicu u našu zemlju i istakla zadovoljstvo što Srbija osnažuje saradnju sa zemljama Kariba u prethodnim godinama.

Obe strane su se složile da ima mnogo potencijala za još intenzivniju razmenu, te izrazile nadu da će se to desiti u narednim godinama, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predsednica skupštine istakla je važnost ove Asocijacije kao foruma za unapređenje bilateralnih odnosa Republike Srbije sa državama Kariba.

Sabonhe je obavestio predsednicu da se Ministarska konferencija asocijacije karipskih zemalja održava u maju u Surinamu i da se nada se će na njoj biti prisutan i predstavnik Srbije.

Predsednica parlamenta izrazila je zahvalnost Sabonheu na podršci Srbiji za organizaciju specijalizovane izložbe Ekspo 2027. godine.

Ona je Sabonheu uputila poziv za promociju karipskih zemalja u Beogradu tokom trajanja te izložbe i dodala da joj je želja da ovaj deo sveta bude predstavljen na najbolji mogući način.

Sabonhe je izjavio da je ta izložba sjajna prilika za predstavljanje svih potencijala karipskih država i najavio da će blisko raditi sa timom na realizaciji tog cilja.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: