Politika 4

03.04.2024.

12:21

Brnabić: Žao nam je, nismo postigli dogovor. Raspisujem izbore

Na današnjem, poslednjem sastanku Kolegijuma u Skupštini Srbije, nije postignut dogovor predstavnika vlasti i opozicije, izjavila predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Brnabić: Žao nam je, nismo postigli dogovor. Raspisujem izbore
TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Podeli:

Ana Brnabić je, nakon sastanka Kolegijuma, izjavila da joj je izuzetno žao što nisu postigli dogovor s opozicijom na Kolegijumu na kome se raspravljalo o primeni preporuka ODIHR i izbornim uslovima za predstojeće beogradske i lokalne izbore, ali da opozicija nije želela ni da razmotri alternativne predloge koje je iznela.

"Predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije 'Srbija protiv nasilja' nisu želeli da razmotre alternativni predlog. Nisam došla da kažem 'ne' već sam od ponedeljka razmišljala šta sam mogla da im ponudim da im izađemo u susret da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč", poručila je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Ona je dodala da je opozicija, nažalost, ponovila svoj ultimatum.

"Ne mislim da je dobro, posebno u politici, razgovarati jezikom ultimatuma i nadam se da će ponovo razmotriti ono što smo im ponudili", dodala je Ana Brnabić.

Ona je rekla da je za nju posebno zabrinjavajuće to što su predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" odbili eksplicitno da rade zajedno na daljoj implementaciji preporuka ODIHR.

"Moja vrata ostaju otvorena i time sam zaključila današnji sastanak", rekla je Ana Brnabić.

"Raspisujem izbore"

Predsednica Skupštine Srbije je rekla i da će danas raspisati beogradske izbore za 2. jun, navodeći da nema nikakvih mogućnosti da se taj datum pomeri.

"To je moja zakonska i ustavna obaveza, da ih raspišem do ponoći. Moglo je i ranije, ali na zahteve opozicije i predsednika Srbije Aleksandra Vučić beogradski izbori pomereni su za 2. juni", rekla je Ana Brnabić.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: