Politika 8

01.04.2024.

19:14

Brnabićeva o razgovoru s opozicijom: "Imali su tri zahteva, dva su odmah prihvaćena" VIDEO

Predsednica Skupštine Srbije govorila je o Kolegijumu sa opozicijom i tom prilikom je rekla da je zadovoljna razgovorom.

Izvor: B92.net

Brnabićeva o razgovoru s opozicijom: "Imali su tri zahteva, dva su odmah prihvaćena" VIDEO
R.Z./ATAImages

Podeli:

"To je uspeh i nadam se da će se tako i nastaviti. Sve vreme je lopta bila u dvorištu opozicije i žao mi je što ranije nismo imali ovakve razgovore. Pored poziva Vučića, zvao ih je i profesor Radenović na konsultacije, kada se nisu odazvali. Četvrti put su se odazvali na moj poziv. Dobro je što sada imamo neke razgovore, iako se nisu svi pojavili", rekla je Ana Brnabić za TV Prva.

"Negativna strana je što su oni imali svoje zahteve i nisu hteli da razgovaraju o ODIHR preporukama. Oni su došli i rekli, ovo su naši zahtevi. Imali su tri zahteva, od kojih smo dva odmah prihvatili i oni su onda rekli da traže sva tri, ako nema sva tri, onda nema nijednog. Oni su kasnije rekli da će vlast to pokušati da predstavi kao ultimatum. Rekli su ili sve ili ništa, a to jeste definicija ultimatuma. Nadam se da će oni razmisliti, imamo sastanak u sredu ujutru i da vidimo kako ćemo. Dajte da pokažemo da imamo konsenzus", objasnila je ona i dodala da su jedva došli do dijaloga.

"Po zakonu ja moram da raspišem iizbore do srede u ponoć. Niko nije u prekršaju osim mene ako se to ne raspiše do tada. Mi smo želeli da izbori budu 28. aprila, jer to ima najviše smisla", naglasila je ona i dodala da je Vučić hteo da im izađe u susret i rekao da se izbori raspišu.

Izvor: Prva TV

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: