Kosovo 11

27.03.2024.

16:47

Politički komitet prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope

Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope podržao na današnjoj sednici preporuku izvestiteljke Dore Bakojani da tzv. Kosovo bude primljeno u tu organizaciju, potvrđeno je "Novostima".

Izvor: Novosti

Politički komitet prihvatio preporuku da tzv. Kosovo bude primljeno u Savet Evrope
Hybrid Gfx/ Shutterstock

Podeli:

Ovo je isključivo politička odluka, jer se tzv. država još jedan korak približava članstvu u najmasivnijoj evropskoj organizaciji i pored činjenice gotovo svakodnevnog kršenja vladavine prava, na kojima je upravo Savet Evrope i zasnovan. 

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan.

Ni u Prištini nisu krili da su imovinu manastiru Visoki Dečani vratili tek kada im je Bakojanijeva saopštila da je to jedan od uslova za Savet Evrope. To su jasno rekli i lažni premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani. 

Malo ko može da poveruje da će preostale obaveze, među kojima je i formiranje Zajednice srpskih opštine, Priština ostvariti kasnije i to će, kako je Bakojanijeva rekla biti praćeno postmonitoringom. ZSO ne žele da formiraju već 11 godina od kada je dogovorena Briselskim sporazumom. 

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: