Kosovo 0

27.03.2024.

14:10

Mediji: Kandidat DPK za premijera tzv. Kosova biće gradonačelnik Južne Mitrovice

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići predložiće danas aktuelnog gradonačelnika Južne Mitrovice Bedrija Hamzu za kandidata DPK za premijera tzv. Kosova.

Izvor: Tanjug

Mediji: Kandidat DPK za premijera tzv. Kosova biće gradonačelnik Južne Mitrovice
Hybrid Gfx/ Shutterstock

Podeli:

Kako javljaju prištinski mediji, Krasnići će se tokom dana obratiti novinarima, a po medijima, očekuje se da će lider DPK izneti zvaničan predlog da Hamza bude kandidat te stranke za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima.

Očekuje se da će se najkasnije početkom sledeće godine na Kosovu biti održani parlamentarni izbori.

Opozicija je intenzivirala zahteve za novim izborima, tražeći ostavku premijera Aljbina Kurtija, na šta je Kurti rekao da je neće podneti, ali je opoziciji stavio na raspolaganje glasove njegovih poslanika za raspuštanje parlamenta

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: