Kosovo 0

16.03.2024.

19:08

"Uslovi koje SAD nameću Kosovu za ulazak u Savet Evrope nepravedni"

Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot kaže da su dodatni uslovi koje SAD nameću Kosovu za ulazak u Savet Evrope nepravedni.

Izvor: Kosovo online

"Uslovi koje SAD nameću Kosovu za ulazak u Savet Evrope nepravedni"
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Rot je na platformi Iks naveo da ovakav pristup SAD prema Kosovu mora prestati.

"Potpuno je neshvatljivo da SAD nameću dodatne uslove za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Ovaj neuravnoteženi pristup SAD prema Kosovu mora se konačno okončati. Nije fer. Savet Evrope i njegove države članice sede na mestu vozača a ne SAD", kaže Rot.

Rot je podelio objavu svog kolege iz Bundestaga, Franka Švabea, koji je prokomentarisao izjavu američkog izaslanika Gabrijela Eskobara, da pored odluke o manastiru Visoki Dečani, Kosovo mora ispuniti dva uslova, uključujući i ZSO.

"Uz dužno poštovanje specijalnom izaslaniku SAD za zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru, Savet Evrope omogućava stvari koje drugi nisu mogli postići. A mi ćemo odlučiti o zahtevu Kosova za članstvo na osnovu naših pravila i vrednosti", napisao je Švabe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: