Kosovo 0

05.06.2024.

22:21

Lajčak u Savetu Evrope: Informisao sam zemlje o dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je razgovarao u Savetu Evrope u Strazburu sa državama članicama EU.

Izvor: Tanjug

Lajčak u Savetu Evrope: Informisao sam zemlje o dijalogu Beograda i Prištine
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

On je razgovarao sa njima o trenutnom stanju i predstojećim izazovima u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU.

Lajčak je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks poručio da je jedinstvo ključno za jačanje političke pozicije EU na Zapadnom Balkanu.

"Dobro je vratiti se u Savet Evrope u Strazburu posle skoro dve godine. Cenim priliku da informišem države članice EU o trenutnom stanju i izazovima koji su pred nama u dijalogu koji se vodi uz posredovanje EU. Jedinstvo EU je ključno za jačanje naše političke pozicije na Zapadnom Balkanu", naveo je Lajčak.

On je naveo da je imao čast da učestvuje na 1.500 sastanku zamenika ministara SE i da ih informiše o dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU. "Bliska saradnja naše dve organizacije je važna za podršku i promovisanje zajedničkih vrednosti, uključujući zaštitu nacionalnih manjina i vladavinu prava", naveo je Lajčak u objavi.

On je u odvojenoj objavi na Iksu naveo da je u Strazburu razgovarao i sa generalnim sekretarom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Matjeum Morijem o tome kako ojačati lokalnu upravu na severu KiM.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: