Kosovo 1

29.05.2024.

21:56

Tzv. kosovska policija zaplenila novac iz trezora NBS u severnom delu Kosovske Mitrovice

Tzv. kosovska policija saopštila je da je tokom pretresa ekspoziture trezora Narodne banke Srbije u severnom delu Kosovske Mitrovice zaplenila određeni iznos dinara, evra i švajcarskih franaka.

Izvor: Tanjug

Tzv. kosovska policija zaplenila novac iz trezora NBS u severnom delu Kosovske Mitrovice
Profimedia

Podeli:

Tzv. kosovska policija je 20. maja zatvorila ekspoziture Poštanske štedionice na severu KiM i trezor NBS u Kosovskoj Mitrovici, ali, kako je navedeno u današnjem saopštenju, tada nije uspela da otvori sef u trezoru jer je odgovorno lice koje je imalo ključeve sefa bilo odsutno.

"Policijski istražitelji su danas uspeli da identifikuju upravnika trezora, koji je kontaktiran i doneo je ključeve sefa, a u njegovom prisustvu sef je otvoren i oduzeta su novčana sredstva", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je oduzeto 152.290 dinara, 4.580 evra i 940 švajcarskih franaka. Dalje se navodi da je posle izvršenog uviđaja upravnik saslušan u svojstvu osumnjičenog, u prisustvu branioca, a da je uviđaj obavljen bez incidenata.

Tzv. kosovska policija zatvorila je 20. maja sve ekspoziture banke Poštanska štedionica na severu KiM, kao i Upravu za trezor u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Na osnovu uredbe privremenih prištinskih institucija, na KiM su od 1. februara gotovinska plaćanja dozvoljena samo u evrima, što znači zabranu dinara. Ta odluka Prištine dovela je u pitanje egzistenciju i opstanak Srba u pokrajini, pošto svoja primanja od države Srbije dobijaju u dinarima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: