Kosovo 0

28.05.2024.

16:00

Novi šamar za Prištinu: Ustavnom sudu tzv. Kosova odbijeno članstvo u Konferenciji evropskih ustavnih sudova

Zahtev ustavnog suda tzv. Kosova za prijem u članstvo Konferencije evropskih ustavnih sudova odbijen je zato što nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu prisutnih članova na Krugu predsednika Konferencije, saopšteno je danas iz Ustavnog suda Srbije.

Izvor: Tanjug

Novi šamar za Prištinu: Ustavnom sudu tzv. Kosova odbijeno članstvo u Konferenciji evropskih ustavnih sudova
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, ustavni sud tzv. Kosova podneo je zahtev na sastanku Kruga predsednika, koji čine predsednici svih evropskih ustavnih sudova članova Konferencije.

Sastanak Kruga predsednika održan je 22. i 23. maja, a Ustavni sud Srbije predstavljala je predsednica suda Snežana Marković. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih 35 ustavnih sudova članova Konferencije.

Opšta tema XIX Kongresa bila je ''Oblici i granice uzdržanosti u odlučivanju: primeri ustavnih sudova'', pri čemu su osnove za diskusiju na Kongresu bili odgovori ustavnih sudova na upitnik koji je ranije pripremljen i dostavljen svim ustavnim sudovima članovima.

Organizator sastanka Kruga predsednika i Kongresa Konferencije evropskih ustavnih sudova je Ustavni sud Moldavije, koji je i predsedavao konferencijom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: