Kosovo 0

28.05.2024.

16:00

Novi šamar za Prištinu: Ustavnom sudu tzv. Kosova odbijeno članstvo u Konferenciji evropskih ustavnih sudova

Zahtev ustavnog suda tzv. Kosova za prijem u članstvo Konferencije evropskih ustavnih sudova odbijen je zato što nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu prisutnih članova na Krugu predsednika Konferencije, saopšteno je danas iz Ustavnog suda Srbije.

Izvor: Tanjug

Novi šamar za Prištinu: Ustavnom sudu tzv. Kosova odbijeno članstvo u Konferenciji evropskih ustavnih sudova
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi, ustavni sud tzv. Kosova podneo je zahtev na sastanku Kruga predsednika, koji čine predsednici svih evropskih ustavnih sudova članova Konferencije.

Sastanak Kruga predsednika održan je 22. i 23. maja, a Ustavni sud Srbije predstavljala je predsednica suda Snežana Marković. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih 35 ustavnih sudova članova Konferencije.

Opšta tema XIX Kongresa bila je ''Oblici i granice uzdržanosti u odlučivanju: primeri ustavnih sudova'', pri čemu su osnove za diskusiju na Kongresu bili odgovori ustavnih sudova na upitnik koji je ranije pripremljen i dostavljen svim ustavnim sudovima članovima.

Organizator sastanka Kruga predsednika i Kongresa Konferencije evropskih ustavnih sudova je Ustavni sud Moldavije, koji je i predsedavao konferencijom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: