Kosovo 1

24.05.2024.

12:30

Kurti u problemu; Ako mu se vrati Tramp...

Mogući povratak Donalda Trampa u Belu kuću zabrinuo je lidere evropskih zemalja, ali i tzv. Kosovo, pre svega zbog divlje i nagle promene politike bivšeg američkog predsednika, izjavio Aljbin Kurti.

Izvor: Kosovo online

Kurti u problemu; Ako mu se vrati Tramp...
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Govoreći na marginama događaja u ODI Institutu za globalne poslove u Londonu, kosovski premijer je rekao da je malo verovatno da će se dugoročna podrška SAD prema tzv. Kosovu promeniti, ali da "povratkom Trampa postoji određeni stres i anksioznost širom kontinenta, a ni na Kosovu nije drugačije“.

"Pitanje nije bilo u tome da bi se moglo nešto loše desiti, već se više radi o brizi oko nečeg nepoznatog. Jednostavno rečeno: Šta će SAD da urade i kako će razmišljati, i kako određena vanredna situacija može da otme celu agendu, to je ono o čemu ljudi najviše brinu“, rekao je Kurti.

On je ovu temu pomenuo i u intervjuu koji je dao za portal "Semafor" gde je priznao da ima loše odnose sa Ričardom Grenelom, Trampovim bivšim izaslanikom za mirovne pregovore između tzv. Kosova i Srbije.

On je dodao da će biti "izazovno" ako Grenel u mogućoj novoj administraciji obezbedi visok položaj u spoljnoj politici ili nacionalnoj bezbednosti.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: