Kosovo 1

24.05.2024.

12:30

Kurti u problemu; Ako mu se vrati Tramp...

Mogući povratak Donalda Trampa u Belu kuću zabrinuo je lidere evropskih zemalja, ali i tzv. Kosovo, pre svega zbog divlje i nagle promene politike bivšeg američkog predsednika, izjavio Aljbin Kurti.

Izvor: Kosovo online

Kurti u problemu; Ako mu se vrati Tramp...
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

Govoreći na marginama događaja u ODI Institutu za globalne poslove u Londonu, kosovski premijer je rekao da je malo verovatno da će se dugoročna podrška SAD prema tzv. Kosovu promeniti, ali da "povratkom Trampa postoji određeni stres i anksioznost širom kontinenta, a ni na Kosovu nije drugačije“.

"Pitanje nije bilo u tome da bi se moglo nešto loše desiti, već se više radi o brizi oko nečeg nepoznatog. Jednostavno rečeno: Šta će SAD da urade i kako će razmišljati, i kako određena vanredna situacija može da otme celu agendu, to je ono o čemu ljudi najviše brinu“, rekao je Kurti.

On je ovu temu pomenuo i u intervjuu koji je dao za portal "Semafor" gde je priznao da ima loše odnose sa Ričardom Grenelom, Trampovim bivšim izaslanikom za mirovne pregovore između tzv. Kosova i Srbije.

On je dodao da će biti "izazovno" ako Grenel u mogućoj novoj administraciji obezbedi visok položaj u spoljnoj politici ili nacionalnoj bezbednosti.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: