Kosovo 4

13.05.2024.

17:47

Srpska lista najoštrije osudila Kurtijevu odluku

Srpska lista (SL) najoštrije osuđuje sramnu i nerazumnu odluku režima Aljbina Kurtija da zabrani patrijarhu srpskom Porfiriju da dođe u svoj dom, u Pećku Patrijaršiju na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug

Srpska lista najoštrije osudila Kurtijevu odluku
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Podeli:

Ulazak je zabranjen i sedmorici vladika koji su bili sa patrijarhom, a koji je po viševekovnoj tradiciji trebalo da započnu redovni Sabor Srpske pravoslavne crkve u svom sedištu.

Ova odluka je još jedna u nizu sa ciljem progona i zabrane svega srpskog na Kosovu i Metohiji pred očima međunarodne zajednice koja je vrlo agilna i bučna kada treba braniti prava Albanaca, saopštila je Srpska lista.

"Danas ćute i ne progovaraju na ovo sramno anticivilizacijsko ponašanje Kurtija u 21. veku", kaže se u saopštenju Srpske liste.

Nakon što su zabranili Srbima na Kosovu i Metohiji lečenje, hranu, sportske i kulturne događaje, štampu, ćirilicu, dinar, sada je na red došla i zabrana da se čuju reči utehe i okrepljenja od patrijarha srpskog Porfirija koji je uvek u svojim besedama pozivao na mir, suživot, toleranciju i međusobno poštovanje, dodaje se u saopštenju.

"Postavlja se pitanje šta je sledeće što će Kurti uraditi protiv srpskog naroda pred očima zemalja Kvinte, Evropske unije, Euleksa, Unmika i Kfora, koji će prećutati i dozvoliti da se Srbi i dalje maltretiraju i ponižavaju", navodi Srpska lista.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

14 h

Podeli: