Kosovo 12

23.04.2024.

16:15

"Kao što je Vučić obećao, Srbija se izborila da Srbi sa KiM dobiju viznu liberalizaciju"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar petković izjavio je danas da se Srbija, kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao prošle godine, borila i izborila da Srbi sa KiM dobiju viznu liberalizaciju, uprkos opstrukcijama PR.

Izvor: Tanjug

"Kao što je  Vučić obećao, Srbija se izborila da Srbi sa KiM dobiju viznu liberalizaciju"
TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Podeli:

On je na društvenoj mreži Iks naglasio da Srbi od Štrpca do Leposavića, kao narod u srcu Evrope, nisu građani drugog reda i da imaju pravo na slobodu kretanja, temeljnu tekovinu EU. "Ostaje da ovu odluku EP potvrdi Savet ministara EU kako bi ona postala operativna.

Današnja pobeda važna je poruka da ćemo se, uprkos svim preprekama, neumorno boriti da život našeg naroda na KiM učinimo dostojnim čoveka u 21. veku", napisao je Petković.

Evropski parlament izglasao je danas viznu liberalizaciju za nosioce srpskih pasoša sa KiM, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, na predlog evroparlamentarca i izvestioca za ukidanje tih viza Matjaža Nemeca.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

8 h

Podeli: