Kosovo 2

21.04.2024.

21:19

Zatvorena glasačka mesta: Kurtijevi specijalci sa dugim cevima čuvaju prazne kutije

Glasačka mesta na današnjem referendumu na kojem se odlučivalo o smeni nelegitimno izabranih albanskih gradonačelnika u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije zatvorena su u 19 časova.

Izvor: Tanjug

Zatvorena glasačka mesta: Kurtijevi specijalci sa dugim cevima čuvaju prazne kutije
Printscreen

Podeli:

. Svih 23 biračkih mesta na referendumu za smenu gradonačelnika u opštimama Severna Mitrovica , Leposavić , Zubin Potok i Zvečan zatvorena su na vreme, javlja izveštač Tanjuga.

Ono što je obeležilo današnji referendum je izuzetno niska izlaznost, prisustvo velikog broja pripadnika tzv. kosovske policije i instaliranje kamera koje su pratile čitav proces glasanja, kao i bojkot Srba koji su poslušali apele političkih predstavnika sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u današnjem glasanju.

Priština je danas u četiri opštine na severu organizovala referendum o smeni gradonačelnika Albanaca, izabranih na izborima u aprilu prošle godine glasovima oko tri odsto birača, a srpske stranke na KiM pozvale su na bojkot zbog uslova koje su privremene institucije propisale, a kojima je učinjeno sve da referendum ne uspe.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je do 15 časova na referendumu o smeni gradonačelnika u četiri opštine na severu KiM glasalo ukupno 203 građana od 46.566 koliko ih je upisano u birački spisak. Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasala su 64 birača, u Zubinom Potoku 17, u Leposaviću 122, dok u Zvečanu niko nije glasao.

Nakon što je glasanje završeno pored praznih glasačkih kutija uočeni su specijalci sa dugim cevima.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: