Kosovo 0

15.04.2024.

21:02

Delegacija Srbije glasala protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope

Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je da je srpska delegacija u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava i Odboru za jednakost i nediskriminaciju glasala protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u SE.

Izvor: Tanjug

Delegacija Srbije glasala protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope
Dursun Aydemir / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Podeli:

"Delegacija Narodne skupštine u PSSE je poručila da su članovi naše delegacije u Odboru Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiou glasali protiv", navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Šefica srpske delegacije u PSSE Biljana Pantić Pilja potvrdila je za Tanjug da su, pored Mirkovića, Filipovski i Efstatioua koji su glasali protiv, u Odboru za pravna pitanja 23 člana glasala za, dok je jedan bio uzdržan.

Istovremeno, za nacrt mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope glasalo je 30 članova Odbora za jednakost i nediskriminaciju, četvoro je bilo uzdržano, a dva člana srpske delegacije, Elvira Kovač i Jelena Milošević, glasali su protiv.

Iz PSSE su ranije na društvenoj mreži Iks objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu".

Ta objava je, u međuvremenu, izbrisana i objavljena je nova u kojoj piše da je Odbor podržao izveštaj, ali je izostavljena formulacija jednoglasno.

"Odbor je podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu", navodi se u novoj objavi na društvenoj mreži Iks.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: