Kosovo 0

13.04.2024.

18:41

Sofronijeviću određen pritvor do 48 sati

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana određen je policijski pritvor do 48 sati, nakon što je saslušan u stanici policije u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok se mera daljeg zadržavanja ili oslobađanja očekuje sutra.

Izvor: Tanjug

Sofronijeviću određen pritvor do 48 sati
Profimedia

Podeli:

On je danas uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak i na teret mu se stavlja više krivičnih dela - navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje imovine, rekao je za RTS njegov branilac advokat Dejan Vasić.

"Gospodin Sofronijević je tokom događaja koje navodi policija bio ranjen i nije učestvovao u nemirima. Siguran sam da će se tokom istrage utvrditi da je oštećena strana, a ne izvršilac krivičnih dela, koja mu se stavljaju na teret", rekao je Vasić.

Nakon hapšenja oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je saopštila da su pravi nalogodavci hapšenja Sofronijevića SAD i Evropska unija, dok je premijer privremenih institucija u Prištini "puki izvršilac".

Kancelarija podseća se da Priština tereti Sofronijevića za navodno kršenje tzv. ustavnog poretka tzv. Kosova, samo zato što je branio svoj dom kada je ROSU 13. oktobra 2021. upala u Zvečan i bacala suzavac na Srbe i tada upucala Srećka koji je bio životno ugrožen.

Iz Kancelarije napominju da je Sofronijević jedan od brojnih Srba koji su u prethodnom periodu na miran i demokratski način branili svoje pravo na život, ali svi oni su postali žrtve Kurtijeve srbomrzačke politike.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

20 h

Podeli: