KG: Dekan Pravnog iz afere Indeks

Kragujevac -- Redovni profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu Nenad Đurđević vršilac je dužnosti dekana te visokoškolske ustanove, potvrđeno je za Tanjug na tom fakultetu.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Ненад Ђурђевић је између осталог оптужен да је 'дана 10. 10. 2003. од пензионисаног професора Т.П. захтевао и добио новац у износу од 600 евра да би студенткињи Радмили Јовановић-Цанић без полагања испита уписао прелазну оцену из предмета Облигационо право, тако што му је Т.П. наведеног дана у кабинет донео новац и индекс студенткиње у који је окривљени уписао оцену 6. Ова студенткиња је до сада чак три пута (у истрази, на главном претресу) признала да је купила испит. А шта чека судија, кад је све јасно.
  (Julija, 23. jun 2014 23:43)

  # Link komentara

 2. Odmah peticija za gasenje Megatrenda! A cek...
  (Marko, 23. jun 2014 21:53)

  # Link komentara

 3. svi ste vi mnogo pametni, prestanite da blastite fakultet jer najvise ispastaju studenti cije znanje ne treba da se dovodi u pitanje! samo se raspitajte kolika je prolaznost na ovom fakultetu pa ga onda poredite sa megatrendom, sramota!
   (shnjo, 23. jun 2014 19:33)

  # Link komentara

 4. Ja molim B92 [sic!] da pokuša da se uzdrži od naručenih tema. Svima je poznato da je čitava priča započeta zbog famoznih trogodišnjih studija i smera - nacionalna bezbednost. Sukob unutar MUP-a i medjusobna ispitivanja izfabrikovala su aferu "indeks". To svi znaju. Sada se prozivaju profesori čija krivica ne da nije dokazana, već je to postala bruka za tužioca i sud. A ova tema je opet aktuelna jer su ponovo nezadovoljni oni profesori koji su izgubili. Oni profesori koji su se javno radovali ubistvu Zorana Djindjića, oni kojima nacionalizam iz ušiju izbija, oni profesori koji pišu knjige kako je žrtva silovanja i sama kriva. E to je suština. Kao čovek koji je diplomirao na ovom fakultetu ponosan sam što sam bio student jednog prof. Božina Vlaškovića ili pomenutog Nenada Djurdjevića. Ako su krivi biće osudjeni, ali javna osuda i javno žigosanje je nedopustivo. Ovo ima za cilj izjednačavanje Miće i Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Mića i ovi ljudi nikakve sličnosti nemaju. Ponavljam,ovo je naručena tema od onih koji nikada na Pravnom fakultetu u Kragujevcu neće biti u prilici da ga vode. Ali,nisu svesni da zbog svoje frustracije nanose neverovatnu štetu studentima i fakultetu. Ako su toliko gadljivi na svoje kolege, zašto ne napuste fakultet. Ako im je toliko ispod časti da budu pod istim krovom sa takvim licima zašto ne odu. Zato molim B 92 da se uzdrže i ne učestvuju u ovim stvarima.
  (Bogdan Ristović, 23. jun 2014 19:33)

  # Link komentara

 5. Pravi čovek na pravom mestu. Beograđani ajde malo svoje dvorište počistite!
   (najda, 23. jun 2014 18:24)

  # Link komentara

 6. Postoji pretpostavka nevinosti, niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno. Ostavite se prica rekla kazala. Jeste narusen je ugled fakulteta, ali nije posteno prema studentima koji su na krajnje posten nacin sticali znanje na ovom fakultetu blatiti ceo fakultet.
  (pravnik, 23. jun 2014 18:06)

  # Link komentara

 7. Pretresite mu malo doktorat i nucno delo. Kao student je imo prosek 7, a posto asistent je moro imaati najmanje 8, ponistavao ispite pa su mu upisivali vise ocene. Sa tim "znanjem" tj. politickom, kasnije crkvenom podobnoścu ( strucnjak za obligaciono, sporstko, ali i crkveno pravo!), taj prijatelj Amfilohija Radovića je brzo napredovao. Ali, molim dobrovoljce da mu pogledaju "fusnote". Samo tako mogu neposteni da se primoraju na otkaze. Kao, iz "moralnih" pobuda.
  (Vrhunac postenja, 23. jun 2014 17:58)

  # Link komentara

 8. Pa sta, i sudija koja im sudi je izabrana za predsednika suda.
  (pravda, 23. jun 2014 17:46)

  # Link komentara

 9. najgore su prošli studenti koji su maltretirani i šikanirani od strane profesora radom i učenjem stekli diplome koje danas ničemu ne vrede...
   (miki, 23. jun 2014 17:29)

  # Link komentara

 10. Sve najbolje za profesora Stojanovica i Djurdjevica!Divni profesori i ljudi!Pustite vise nas Kragujevcane na miru!
  (bivsi student, 23. jun 2014 16:45)

  # Link komentara

 11. PRAVNA COSA NOSTRA: NEPOJMLJIVO U CIVILIZIRANOM SVJETU.
  (Dalmatina, 23. jun 2014 16:03)

  # Link komentara

 12. manite se našeg faksa
   (srbin, 23. jun 2014 16:00)

  # Link komentara

 13. Za njih Megatrend ispade institucija!
  (Srx, 23. jun 2014 15:56)

  # Link komentara

 14. Ovo je prava slika naseg sudstva, tuzilastva i na zalost pravne struke.
  Sto i nije preveliko cudo imajuci u vidu da su upravo oni koji obrazuju buduce sudije i advokate optuzeni za korupciju (a neki od njih, ako se ne varam, i na delu uhvaceni)...
   (genije, 23. jun 2014 15:51)

  # Link komentara

 15. Mnogo dobar covek i profesor. Lupajte minuse koliko hocete. Da li je kriv ili nije ne ulazim u to, ali ovo sto sam prvo napisao za njega stoji.
   (zlocko, 23. jun 2014 15:42)

  # Link komentara