Ponedeljak, 09.06.2014.

15:34

Obrenovac:Ostaje vanredna situacija

Vanredna situacija u Obrenovcu ostaje na snazi do ponedeljka kako bi Vojska Srbije mogla da obavlja podelu pomoći, rekao premijer Vučić Obrenovčanima.

Izvor: B92

Obrenovac:Ostaje vanredna situacija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

raspevani slavuj

pre 9 godina

Vučiću kad ti spavaš? Poplave, sastanci, putovanja, sednice, odgovaranje na prozivke, intervjui...Ako nekom treba godišnji, onda si to ti. Za divljenje.

BUBICA

pre 9 godina

Puno je bilo heroja rada u ovoj nesreći koja nas je zadesila. Vlada i Premijer su se takodje bili uz svoje gradjane što je naravno normalno i tako treba i da bude.

majdaMM

pre 9 godina

Uvek uz svoj narod kao premijer, uvek uz ugrozene jude kojima su kuće uništene, kao covek prvenstveno, te otuda i briga da oni ne mogu da dočekaju zimu bez krova nad glavom. "Sve porodice kojima su kuće značajno oštećene dobiće do 250.000 dinara i pomoc da dobiju i aparate i nameštaj "-cin koji govori koliko saoseca sa ljudima i njihovim problemima i kolika mu je zelja, volja i trud kojim je nasao nacin da se problemi rese.

titan

pre 9 godina

Jadan taj Vučić. Toliko se izmučio i koliko se on trudi oko svega ovoga. Pa treba imati živce za sve to. I oko poplava, i prozivanja i saradnja sa ostalim državama. Vala nije njemu lako. ja bih prso odavno.

DEKINE - MEZIMICE

pre 9 godina

Dokaz da se u Obrenovcu nastavlja sa vanrednim stanjem je samo da vlada ima jasan cilj i plan u obnovi grada.Stanje u Obrenovcu na svu srecu svakim danom je sve bolja i bolja. Posledice katastrofalnih poplava se polako saniraju vlada ima tacno plan sta su prioriteti kada je saniranje i obnova grada u pitanju. Veoma je dobro sto je Aleksandar Vucic sa ministrom odbrane i gradonacelnikom grada Beograda posetio Obrenovac, licno je video u kojoj fazi se odvija saniranje, sta gradjane Obrenovca u ovom trenutku muci, kao jedan od najvise pogodjenih gradova od poplavnog talasa koji je pogodio Srbiju. Vlada Srbije ce sve pokusati da na vreme obezbedi rad svih preduzeca kako bi Obrenovac nastavio sa radom, a prioritet ce biti sanacija i izradnja kuca gradjana ovog grada.

Tosa

pre 9 godina

Treba ce vremena da se stvari vrate na svoje u Obrenovcu,narod je ostao bez igde icega.Trebace vremena da se Obrenovac postavi na noge,a uskoro ce biti ukinuta varedna situacija...

neko iz publike

pre 9 godina

Možda nije bilo mesta u helikopteru za direktora TENT-a ,šta znam ,samo nagadjam...a možda se čovek uplašio da ga ne ućutkujete i vredjate u dramskim pauzama...i tako...

Јупитер

pre 9 godina

Kupio sam pelene, uloške, paštete i još neke hrane za 90 Eura. Skupili smo u kući od mojih farmerki, radnih odela, dobrih patika do ženinih sžempera i ćerinih pantalona, patika, sandala... od prilike četiri velike kese stvari i to sve predali Crvenom krstu na Savskom Vencu trećeg dana kada je objavljeno da treba pomoć. Ćerka je u inostranstvu i tamo je dala prilog i u novcu i u hrani. I žena i ja nismo u godinama da se lično angažujemo u radovima na licu mesta jer nam i zdravlje ne dozvoljava takvu aktivnost.

Samo opet, dragi moji Obrenovčani, moji sugrađani, ne bio vam ja u koži i da čekam od ovog pozera na vlasti pomoć... Ne daj Bože!
(mile pile, 9. jun 2014 22:20)
Оштећено ће се обновити, порушено саградити али је у свему најопасније то психичко стање свести код људи у Обреновцу. Нека апатија и туга се види у очима људи. Не верују причама локлане власти да ће се нешто променити, показали су да нису способни а одсуство части и морала им не дозвољава да поднесу оставке и оду са власти. Не, то никако. Власт изнад свега једном приликом у званичном обраћању рече један од локалних функционера. У том смислу народу некако мило кад виде Гашића, Стеафновића, Лончара, Вучића како долазе у Обреновац ма шта мислили о њима. Оним старијима заискри нека нада у очима да ће све бити као некада. Вера и рад је оно што нас је спасавало кроз историју. И сада ће.

stankaFr

pre 9 godina

procena da se saceka sa ukidanjem vanrednih mera u Obrenovcu je samo dokaz da se nista ne prepusta slucaju, te da se Vlada dobro organizovala , a vojska obavljala i obavlja svoj deo posla odgovorno.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

У неколико последњих мјесеци, ја не гледам на фотосима и видео снимцима политичаре, кад дају изјаве или само позирају.
Моја пажња је на ликовима око и иза Њега/њих.
Стварно има шта да се види!

čika Bajram i čika Redža

pre 9 godina

Kada se desila poplava predstavnici vlade su izjavili da će ljudima koji budu uzeli učešće u rasčišćavanju štete biti isplaćena neka vrsta novčane nadoknade i da će im za to vreme ići staž(izjavila je ministarka Mihajlović).
Međutim, kao i sve ostalo je palo u vodu jer su se setili da imaju komunalnu Vojsku koja će im čistiti besplatno! Kad sve ovo prođe bez imalo blama će toj istoj Vojsci smanjiti platu za 10-15%, jer mora da se štedi! Sramota!

Kiza

pre 9 godina

Podela pomoci: pasteta i hleb?!? A gde su pare od sms-a?!? Lopovi bre!! Svi ste isti! I zuti i crveni i slobini i brozovi...lopovi vladaju 100 godina a narod zivi kao beda i propada...ARCIBALD RAJS - CUJTE SRBI!

mile pile

pre 9 godina

Kupio sam pelene, uloške, paštete i još neke hrane za 90 Eura. Skupili smo u kući od mojih farmerki, radnih odela, dobrih patika do ženinih sžempera i ćerinih pantalona, patika, sandala... od prilike četiri velike kese stvari i to sve predali Crvenom krstu na Savskom Vencu trećeg dana kada je objavljeno da treba pomoć. Ćerka je u inostranstvu i tamo je dala prilog i u novcu i u hrani. I žena i ja nismo u godinama da se lično angažujemo u radovima na licu mesta jer nam i zdravlje ne dozvoljava takvu aktivnost.

Samo opet, dragi moji Obrenovčani, moji sugrađani, ne bio vam ja u koži i da čekam od ovog pozera na vlasti pomoć... Ne daj Bože!

kolubarka

pre 9 godina

U redu je da se Obrenovac jos uvek pominje u kontekstu poplava kao jedan od gradova koji je pretrpeo ogromnu stetu, i treba maksimalno da mu se pomogne na sve nacine, ali mislim da bi neko trebao da obidje i kolubarski okrug-kopovi koji su u haoticnom stanju, kao i mesne zajednice pomenutog okruga.

ZoraNis

pre 9 godina

(cacanin, 9. jun 2014 19:40)

Zanemarujuci botovsku raspomamljenost u komentarima na ovu vest moram da primetim - Zakon o Vojsci Srbije utvrdjuje liniju komandovanja od Predsednika drzave preko Ministra odbrane do Nacelnika generastava i dalje po hijerarhiji. Nigde nema pomena vlade i premijera u komandovanju vojskom. Ovak mucenik koji je predao raport Vucicu verovatno nije imao kud ali ova sama slika je potvrda bezakonja i nasilja u drzavi pa i prema Vojsci. Ko zna, mozda cemo uskoro svi morati da stojimo mirno na sam pomen vozdovog imena? Osvesti se, Srbijo!!! Zlo dolazi!!!

Andrej77

pre 9 godina

@DS trolovi prestanite sa omalovazavanjem. Situacija nije takva, da se vi sa takvim stvarima segacite. Cinjenica je da ce trebati duzi period da bi se obnovio ceo Obrenovac. Drzava cini sve sto je u njenoj moci i sigurno nece nikog ostaviti bez krova nad glavom
(Lena, 9. jun 2014 19:17)

Jel vi uopste znate sta znaci "troll" ili ste zavrsili Megatrend??? Ne razumem, ako se ne slazem sa sizofrenom politikom trenutne vlasti ja sam bot kao i vi? Uostalom, lako se vidi ko ima organizovane aktiviste na zadatku a sta ogorceni "civili" pisu, ne treba tu mnogo inteligencije.. Stalno menjate teze, za pocetak naterajte vase vodje da jednom budu posteni i podnesu ostavke, od predsenika preko ministra policije do guvernerke a sto se mene tice treba ispitati i razne Sapice, Balse i sl bez obzira na politicku pripadnost. Vreme je da pokazete da ste drugaciji mada ja znam da niste i da ste gori, dobro vas se secam..

coca cola

pre 9 godina

Veoma je dobro sto je premijer Vucic sa ministrom odbrane i gradonacelnikom Beograda posetio Obrenovac, kao jedan od najvise pogodjenih gradova od poplavnog talasa koji je pogodio Srbiju. Vlada Srbije ce sve pokusati da na vreme obezbedi rad svih firmi kako bi Obrenovac nastavio sa radom, a prioritet ce biti sanacija i izradnja kuca gradjana ovog grada.

ivan

pre 9 godina

ako opstina i republika ne pomognu mala i serdnja peduzeca obrenovac ce ostati mrtav grad dosta ce naroda ostati bez posla privatrnici nemaju srestava za novi pocetak a u kredite da se uvaljuju jos vise to niko nece,ako je tacno to sto je cucko obeco da da malim i srednjim preduzecima po 5 000 hiljada evra da ljudi nastave da rade svaka cast.

Topoličanka

pre 9 godina

Našim komšijama u zgradi na Topolici ( 4 stana u prizemlju) je bujica odvalila šalone, polupala balkonska vrata i prozore, samlela nameštaj kao centrifuga, do plafona im je svima i sada osušeno blato u nekadašnjim lepim stanovima, mora da se struže malter sa zidova, skida "košuljica" na podu jer je oštećena, parket je otplivao pored zgrade - daće im je li država po 2000 eura pošto im "kuća" nije srušena, valjda da sebi kupe avio karte i odu iz ove zemlje zauvek... Sami smo nabavili pumpu, crevo za vodu, sredstva za dezinfekciju, rukavice, maske, čizme i skupa komšijski čistili te urnisane stanove, garaže, podrum, stubište - kako mi tako i komšije iz susednih zgrada u Vojvode Putnika, jasno je nama ko dan da smo pušteni niz vodu i ne verujemo u demagoške priče, nego u se i u svoje kljuse...struje na Topolicama evo još uvek nema, dragi botovi to je već više od 3 nedelje, izlivena kanalizacija smrdi neopisivo, ali to vi iz svojih udobnih fotelja, vi koji nogom niste kročili u Obrenovac ni pre a ni posle poplave, ne možete sa vašim pilećim mozgovima ni da zamislite...Pijaću vodu donosimo iz crkvenog dvorišta, po hranu odlazimo u Umku i Barič - ne rade prodavnice, pijaca, pošta, banka, škole, improvizovana je poljska bolnica i sve će to o je li da proradi za 2-3 dana pa će biti redovno, regularno stanje, moći ćemo da dovedemo decu i pustimo ih u parkić da se igraju...???

malecka

pre 9 godina

Slazem se da je Obrenovac pretrpeo ogromne stete od poplavnog talasa, ali treba obratiti paznju i na njemu obliznja mesta. Ni mesta koja su na klizistima nisu bas lakse prosla, i tu treba podrobno poraditi na sanaciji. Vlada Srbije dobro zna kako sve poslove da obavi u cilju sanacije i obnove drzave kao i da odrzi poverenje gradjana da ce im biti obezbedjen normalan zivot.

joca.d

pre 9 godina

Ima jos dosta toga da se uradi kako bi se situacija o Obrenovcu i okolini vratila u normalu ali raduje cinjenica da vlada ulaze ogromne napore u tom pravcu.

Sloba85

pre 9 godina

Zadovoljan sam kada vidim da ljudi u Obrenovcu nisu zaboravljen i da se svi trude da im pomognu, pocev od premijera pa sve do najnizih cinovnika. Ali vidimo da ima i onih koji su jedva cekali da daju placeno odsustvo radnicima i da odu da odmaraju u Beogradu i mislim da takva osoba ne zasluzuje da vodi tako jako i bitno preduzece kao sto je TENT. Ne verujem da nije znao za posetu premijera i sednicu kriznog staba jer sam to cak iz medija znao i ja koji sam obican gradjanin. On je po mom misljenju morao da prisustvuje sednici kriznog staba. Ocekujem da Vucic i Vlada insistiraju na smeni direktora TENT-a.

Trubadur

pre 9 godina

(Neko spolja, 9. jun 2014 20:52)
Hocete da kazete kako je i onih skoro 50% na izborima naruceno poput komentara podrske? Glupo je o tome i raspravljati. Mi i dalje ne shvatamo da nemamo novca ni za tekuce potrebe drzave, a kamoli za sanaciju stete od poplave. Bilo bi zaista olaksavajuce kada bi tim ljudima u novoj Vladi dali bar malo prostora da nesto ucine, a da se pritom ne istrcava sa kritikama koje nemaju oslonac u realnim dogadjajima.

Mileta ImT

pre 9 godina

Dobro je sto se ne zuri sa ukidanjem vadrednog stanja, ipak. jer vojska najorganizovanija, daleko vise od opstine. Radujem se sto ce se pomoci gradjanuima novcem , koliko toliko, a onima koji su ostali bez doma, napraviti kuce.

boris

pre 9 godina

gde je 10000 volontera sad,..i zasto momci od 25,26 god igraju basket dok vojska cisti na 50m od njih....i ta vojska je od krvi i mesa,..i ti vojnici sto tamo dodju u 7ujutru i ostaju i obr do 20 imaju malu decu i zene koje neznaju ko ce im sacekati dete iz vrtica dok je muz komunalac u obrenovcu.....

Raport

pre 9 godina

(cacanin, 9. jun 2014 19:40)

Prvo, vojska Srbije je pod ministartvom odbrane, a ministarstvo odbrane je deo vlade Srbije ciji je predsednik Vucic.Sta nije jasno?I to sto ste primetili nema veze sa mozgom.

mariana

pre 9 godina

Stanje u Obrenovcu je neuporedivo bolje nego pre. Sticu se uslovi za povratak zivota. Vazno je da se pruzi podrska, kako je premijer najavi,o od strane banaka preduzecima na tom podrucu koja su pretrpela stete. Zbog toga trpi privredni zivot u Obrenovcu.

dukic86

pre 9 godina

Vanredna situacija u obrenovcu ce ostati na snazi sve dok nadlezi i vlada ne procene drugacije. I mislim da to nije tema za polemisanje.

trokadero

pre 9 godina

Cetvrtak je sasvim korektan dan da se prekine vanredna situacija u Obrenovcu. Treba napokon krenuti sa sanacijom tog grada, nema vise potrebe za cekanjem. Konkretne procene stete se ocekuju do kraja juna a do tada da se radi po pitanju sveopsteg oporavka grada. Ne treba sumnjati da je ovo dobra odluka premijera Vucica.

Neko spolja

pre 9 godina

Poštovani gospodine Vučiću. Pošto imate puno energije i snage, verujem da ćete naći vremena i da pročitate ove komentare. Pametni ste dovoljno da shvatite da vam naručeni komentari podrške, koji se pojavljuju čine više štete nego koristi. Izazivaju bes i gnev kod ljudi i uzrokuju kontraefekat od očekivanog. Ovo nije 1945, ne borimo se protiv kontrarevolucionara, niti je 1991 da bi vodili borbu protiv izdajnika. Elem, sa apsolutnom većinom uradite ono što ste zadali kao cilj, raja neka se kroz ovaj vid komunikacije izduva pa ćemo za koju godinu podvući crtu. Ako obistinite ono zbog čega ste pobedili na izborima - nema zime. Ako ne, sufiće vam sledeći izbori.

DDT

pre 9 godina

A mene zanimaju neke sasvim konkretne i praktične stvari:
1. Zašto se Obrenovčani pozivaju da se vrate u njihov grad kad u njemu nema osnovnih uslova za život? Ovde posebno mislim na decu i starije osobe pošto se mlađi mogu angažovati da rade.
2. Zašto je raspodela pomoći (hrane - hleb + pašteta) tako katatrofalno organizovan da ljudi čekaju satima?
3. Zašto se ne organizuju tzv. čisti delovi grada gde bi se napravili punktovi za raspodelu pomoći, pregledi, davanje saveta i korisnih informacija?
4. Zašto se mala deca sa majkama ne smeste po dečjim centrima na Fruškoj gori i Vojvodini?
5. Zašto se ne objave informacije koje bi poljoprivredne kulture bile najpovoljnije da se zasade? Zašto se ne ide na neke druge kulture a ne samo kukuruz i pšenica? Možda bi na nekim površinama mogle da se zasade špargle. Ne zaboravimo ni na pirinač. Pre rata se gajio u Banatu, a gaji se danas i u Madžarskoj...

pustinja

pre 9 godina

Od ponedeljka treba da se krene u sveobuhvatan rad na sanaciji Obrenovca od posledica poplave koja ga je zestoko pogodila. Steta se procenjuje na vise desetina miliona eura sto je zaista mnogo, nazalost. Verujemo da ce se Vlada Srbije istom merom pobrinuti i o svim drugim gradovima Srbije.

itakoto

pre 9 godina

Toliko smislenih, pomalo doduše zajedljivih, komentara, ali koliko razumem, sve u svrhu da bude bolje... A minusa nikad više.... Neko je pomenuo botove....

fifi

pre 9 godina

Postoje mnogi objekti u kojima je nemoguće normalno živeti a i oni koji su spremno za rušenje. Vučić je želeo da se na terenu uveri o stanju. ja stvarno tu vidim odgovornost premijera a ne politički marketing.

Lena

pre 9 godina

DS trolovi prestanite sa omalovazavanjem. Situacija nije takva, da se vi sa takvim stvarima segacite. Cinjenica je da ce trebati duzi period da bi se obnovio ceo Obrenovac. Drzava cini sve sto je u njenoj moci i sigurno nece nikog ostaviti bez krova nad glavom

Zuki

pre 9 godina

Zasto general-potpukovnik Aleksandar Živković raportira premijeru kao komandiru? On mu nije nadredjeni ni po kojoj liniji. Krizni stab je civilna struktura a ne vojna. Ako je general u kriznom stabu onda je dovoljan sastanak da podnese izvestaj sa terena.
Cemu ovaj cirkus? Veliki vodja sa podvrnutim rukavima, u farmerkama a general mu raportira u skladu sa pravilom sluzbe VS!? Dobro i zastavu na pozdrav nisu podigli.

crni domino

pre 9 godina

"Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.
(ljilja, 9. jun 2014 16:42)
Preporučujem (+103)
Ne preporučujem (-161)"

Dobro bre genijalcine naprednjacke, sto su ovoliki minusi, gde ce vam dusa!?
Covek da vas postuje i voli!? Onog vaseg umisljenog vodju!?
Sram vas bilo, vi niste normalni!

cacanin

pre 9 godina

Zasto general-potpukovnik Aleksandar Živković raportira premijeru kao komandiru? On mu nije nadredjeni ni po kojoj liniji. Krizni stab je civilna struktura a ne vojna. Ako je general u kriznom stabu onda je dovoljan sastanak da podnese izvestaj sa terena.
Cemu ovaj cirkus? Veliki vodja sa podvrnutim rukavima, u farmerkama a general mu raportira u skladu sa pravilom sluzbe VS!? Dobro i zastavu na pozdrav nisu podigli.
(Zuki, 09. jun 2014 19:00)

Isto sam to primetio i pripalo mi je muka od ove lakrdije na teret napacenog naroda.

Mirka LJ

pre 9 godina

Vucic je radio za Obrenovac najbolje sto je mogao. Nije ni spavao. Obrenovac ga ceka da otpocne radne akcije , da iznese nesto sto zeli da cuje sto ce im dati nadu da ce biti u svojim kucama do jeseni. Jasno je da ga ocekuju i tamo . Mora covek da vidi sta treba da radi i sta je do sada uradjeno . Obrenovac ocekuje radnu akciju .

Mortisa

pre 9 godina

Grad kome je toliko pomogao, oko kolg se toliko brinuo i jos uvek se brine ga ocekuje. Ocekuje se od ove posete Vucica da ce videti i dati izvestaj sta je dosada uradjeno tamo i sta sve jos treba uraditi. Treba obici taj narod tamo.Obrenovac treba pomoc, treba drzavu, treba premijera, treba narod. Ocekuje se plan za Obrenovac. Naravno da Vucic zna da se ocekuje da oporavak se pokrene od njega.

Dusan

pre 9 godina

Znaci juce Gasic izjavljuje da ce predloziti premijeru prekid vanredne situacije (taj isti Gasic je na terenu svih ovih dana) a onda premijer dodje "poklopi" ga i kaze "jos dva dana" kao da ce to napraviti neku bitnu razliku (da je rekao jos dva meseca pa da razumem). Ono sto proizilazi je sledece: Niti Gasic zna sta radi (jer predlaze nesto sto je odbijeno) a samim tim i premijer ne zna sta radi jer je postavio na veoma odgovorno mesto osobu koja ne zna ni kad da ukine vanrednu situaciju. Obrenovac je polumrtav nazalost i trebace dosta vremena da se iole sredi.
Lupanje zidova, podova i saniranje, gradnja itd tek predstoje (ako se ima para za to) tako da gradu predstoji haos. Nadajmo se da ce drzava pomoci i da ce se obaviti veci deo posla do zime, koja i nije tako daleko. A ovi botovi ili kako ih vec zovu su preterali. Lupaju minuse ok komentarima i to je tako bezobrazno. Ima li neko da ispida ko ovo finansira/naredjuje kad vec nema cenzure.

A tebi nasipi smetaju?

pre 9 godina

@(silja, 9. jun 2014 18:27) ,,kad.ce da se sklone spasonosni zeciji nasipi koji su spasili Beograd? jel ocekujete jos neku poplavu ? ili mali nema vremena da izda naredbu da se to skloni.,,

...Ili vi cekate da opet krenu kise, koje nas i ovako ne ostavljaju na miru za dugo, da se ga posle prozivate sto je sklanjao dzakove i sad se eto to desilo! Tebi to smeta, kvari ti planove?

Kotur

pre 9 godina

Bice raznih spekulacija oko njegovog odlaska u Obrenovac, ne sumnjam. Opet, ako pogledamo realno, on je trenutno najpozeljniji covek u Obrenovcu, neko ko najvise moze da im pomogne, pa ga shodno tome i zeljno ocekuju. Vucic nosi plan i program za Obrenovac i to je najbitnije.

Hemera

pre 9 godina

Povratak građana u svoje domove ne treba još uvek očekivati dok se voda potpuno ne povuče. Stanje u Obrenovcu je krajnje dramatično i ne bi trebalo još uvek ukidati vanrednu situaciju u tom gradu da policija i vojska skroz ne završi posao u tom gradu i dok god Obrenovac nije bezbedan za život. Vojska i policija su potrebni građanima Obrenovca, trebalo bi raditi na sanaciji štete.

BillyBob

pre 9 godina

Konačno i Obrenovac da počne sa oporavkom, neće ovo vanredno stanje traje čitavu večnost... Sa druge strane, važno je da građani budfu svesni da neće ostati sami u ovj situaciji i da će država dati sve od sebe da pomogne. U ovim okolnostima svaka pomoć puno znači.

Janković

pre 9 godina

Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.
(ljilja, 9. jun 2014 16:42)

Ako premijer kaže da je čisto - onda je čisto! Nebitno je to što si ti iz Obrenovca i ono što vidiš svojim očima! A naprednjački botovi nek' i dalje lupaju minuse!

toza

pre 9 godina

Dakle čekali su da se Premijer pojavi u Obrenovcu i odluči da li ostaje vanredna situacija. Da li iko od premijerovih saradnika i ministara ima imalo integriteta. Zbog čega se nalaze na mestima na kojima su ako ne mogu da donesu nijednu odluku?
Sa druge strane premijer nikako da shvati da ni supermen ne može da obavlja zadatke odlučuje o svemu sam. Najbolje da raspusti vladu i proglasi se za cara.
možda mi i nismo za parlamentarizam ali onda bar ukinite

sonic

pre 9 godina

Pitanje za premijera. Kuca u Obrenovcu u kojoj je nivo vode bio 50 cm na spratu, a prizemlje potpuno poplavljeno, u kojoj je potpuno unisten namestaj, bela tehnika,parket, odeca, obuca, u kojoj nema struje. Da li je moguc zivot u takvoj kuci? Koliko ce biti potrebno vremena da se ona renovira da bi se u njoj normalno zivelo?

mačvan(IN)...

pre 9 godina

Treba obezbediti građanima povratak u stanove i kuće i što pre početak opravki svega oštećenog i izgradnju uništenog! Vojska i policija ostaju kao pomoć dok god bude trebalo!

Balija

pre 9 godina

Drago mi je što se obraća velika pažnja na bezbednost građana Obrenovca. Dobro je što će vanredno stanje trajati još par dana. Verujem da će država dati sve od sebe da se stanje za to vreme znatno poboljša.

silja

pre 9 godina

kad.ce da se sklone spasonosni zeciji nasipi koji su spasili Beograd? jel ocekujete jos neku poplavu ? ili mali nema vremena da izda naredbu da se to skloni

vuk83

pre 9 godina

Vojska Srbije je angažovana u pravom momentu, kad se videlo da "vrag odnosi šalu". Na snazi je bilo opštinko rukovodstvo koje je, kao i u predhodne dve godine koliko su na vlasti, delovalo nesposobno da se organizuje. Hvala ministru Gašiću i Vojsci Srbije

tereDer

pre 9 godina

Vojska je zaista ucinila mnogo i tokom spasavanja i tokom rasciscavanja Obrenovca, al ocigledno jos uvek su potrebni.Posto ce struja biti priključena za dva
do tri dana, te će život početi da
se vraća u Obrenovac, posto je pijaca voda jos uvek problem, bolje je sacekati koji dan za ukidanje vanredne situacije.

ljilja

pre 9 godina

Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.

Janković

pre 9 godina

Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.
(ljilja, 9. jun 2014 16:42)

Ako premijer kaže da je čisto - onda je čisto! Nebitno je to što si ti iz Obrenovca i ono što vidiš svojim očima! A naprednjački botovi nek' i dalje lupaju minuse!

ljilja

pre 9 godina

Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.

toza

pre 9 godina

Dakle čekali su da se Premijer pojavi u Obrenovcu i odluči da li ostaje vanredna situacija. Da li iko od premijerovih saradnika i ministara ima imalo integriteta. Zbog čega se nalaze na mestima na kojima su ako ne mogu da donesu nijednu odluku?
Sa druge strane premijer nikako da shvati da ni supermen ne može da obavlja zadatke odlučuje o svemu sam. Najbolje da raspusti vladu i proglasi se za cara.
možda mi i nismo za parlamentarizam ali onda bar ukinite

vuk83

pre 9 godina

Vojska Srbije je angažovana u pravom momentu, kad se videlo da "vrag odnosi šalu". Na snazi je bilo opštinko rukovodstvo koje je, kao i u predhodne dve godine koliko su na vlasti, delovalo nesposobno da se organizuje. Hvala ministru Gašiću i Vojsci Srbije

mačvan(IN)...

pre 9 godina

Treba obezbediti građanima povratak u stanove i kuće i što pre početak opravki svega oštećenog i izgradnju uništenog! Vojska i policija ostaju kao pomoć dok god bude trebalo!

Balija

pre 9 godina

Drago mi je što se obraća velika pažnja na bezbednost građana Obrenovca. Dobro je što će vanredno stanje trajati još par dana. Verujem da će država dati sve od sebe da se stanje za to vreme znatno poboljša.

cacanin

pre 9 godina

Zasto general-potpukovnik Aleksandar Živković raportira premijeru kao komandiru? On mu nije nadredjeni ni po kojoj liniji. Krizni stab je civilna struktura a ne vojna. Ako je general u kriznom stabu onda je dovoljan sastanak da podnese izvestaj sa terena.
Cemu ovaj cirkus? Veliki vodja sa podvrnutim rukavima, u farmerkama a general mu raportira u skladu sa pravilom sluzbe VS!? Dobro i zastavu na pozdrav nisu podigli.
(Zuki, 09. jun 2014 19:00)

Isto sam to primetio i pripalo mi je muka od ove lakrdije na teret napacenog naroda.

Mirka LJ

pre 9 godina

Vucic je radio za Obrenovac najbolje sto je mogao. Nije ni spavao. Obrenovac ga ceka da otpocne radne akcije , da iznese nesto sto zeli da cuje sto ce im dati nadu da ce biti u svojim kucama do jeseni. Jasno je da ga ocekuju i tamo . Mora covek da vidi sta treba da radi i sta je do sada uradjeno . Obrenovac ocekuje radnu akciju .

crni domino

pre 9 godina

"Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.
(ljilja, 9. jun 2014 16:42)
Preporučujem (+103)
Ne preporučujem (-161)"

Dobro bre genijalcine naprednjacke, sto su ovoliki minusi, gde ce vam dusa!?
Covek da vas postuje i voli!? Onog vaseg umisljenog vodju!?
Sram vas bilo, vi niste normalni!

sonic

pre 9 godina

Pitanje za premijera. Kuca u Obrenovcu u kojoj je nivo vode bio 50 cm na spratu, a prizemlje potpuno poplavljeno, u kojoj je potpuno unisten namestaj, bela tehnika,parket, odeca, obuca, u kojoj nema struje. Da li je moguc zivot u takvoj kuci? Koliko ce biti potrebno vremena da se ona renovira da bi se u njoj normalno zivelo?

Lena

pre 9 godina

DS trolovi prestanite sa omalovazavanjem. Situacija nije takva, da se vi sa takvim stvarima segacite. Cinjenica je da ce trebati duzi period da bi se obnovio ceo Obrenovac. Drzava cini sve sto je u njenoj moci i sigurno nece nikog ostaviti bez krova nad glavom

Kotur

pre 9 godina

Bice raznih spekulacija oko njegovog odlaska u Obrenovac, ne sumnjam. Opet, ako pogledamo realno, on je trenutno najpozeljniji covek u Obrenovcu, neko ko najvise moze da im pomogne, pa ga shodno tome i zeljno ocekuju. Vucic nosi plan i program za Obrenovac i to je najbitnije.

stankaFr

pre 9 godina

procena da se saceka sa ukidanjem vanrednih mera u Obrenovcu je samo dokaz da se nista ne prepusta slucaju, te da se Vlada dobro organizovala , a vojska obavljala i obavlja svoj deo posla odgovorno.

Zuki

pre 9 godina

Zasto general-potpukovnik Aleksandar Živković raportira premijeru kao komandiru? On mu nije nadredjeni ni po kojoj liniji. Krizni stab je civilna struktura a ne vojna. Ako je general u kriznom stabu onda je dovoljan sastanak da podnese izvestaj sa terena.
Cemu ovaj cirkus? Veliki vodja sa podvrnutim rukavima, u farmerkama a general mu raportira u skladu sa pravilom sluzbe VS!? Dobro i zastavu na pozdrav nisu podigli.

mile pile

pre 9 godina

Kupio sam pelene, uloške, paštete i još neke hrane za 90 Eura. Skupili smo u kući od mojih farmerki, radnih odela, dobrih patika do ženinih sžempera i ćerinih pantalona, patika, sandala... od prilike četiri velike kese stvari i to sve predali Crvenom krstu na Savskom Vencu trećeg dana kada je objavljeno da treba pomoć. Ćerka je u inostranstvu i tamo je dala prilog i u novcu i u hrani. I žena i ja nismo u godinama da se lično angažujemo u radovima na licu mesta jer nam i zdravlje ne dozvoljava takvu aktivnost.

Samo opet, dragi moji Obrenovčani, moji sugrađani, ne bio vam ja u koži i da čekam od ovog pozera na vlasti pomoć... Ne daj Bože!

BillyBob

pre 9 godina

Konačno i Obrenovac da počne sa oporavkom, neće ovo vanredno stanje traje čitavu večnost... Sa druge strane, važno je da građani budfu svesni da neće ostati sami u ovj situaciji i da će država dati sve od sebe da pomogne. U ovim okolnostima svaka pomoć puno znači.

coca cola

pre 9 godina

Veoma je dobro sto je premijer Vucic sa ministrom odbrane i gradonacelnikom Beograda posetio Obrenovac, kao jedan od najvise pogodjenih gradova od poplavnog talasa koji je pogodio Srbiju. Vlada Srbije ce sve pokusati da na vreme obezbedi rad svih firmi kako bi Obrenovac nastavio sa radom, a prioritet ce biti sanacija i izradnja kuca gradjana ovog grada.

tereDer

pre 9 godina

Vojska je zaista ucinila mnogo i tokom spasavanja i tokom rasciscavanja Obrenovca, al ocigledno jos uvek su potrebni.Posto ce struja biti priključena za dva
do tri dana, te će život početi da
se vraća u Obrenovac, posto je pijaca voda jos uvek problem, bolje je sacekati koji dan za ukidanje vanredne situacije.

Topoličanka

pre 9 godina

Našim komšijama u zgradi na Topolici ( 4 stana u prizemlju) je bujica odvalila šalone, polupala balkonska vrata i prozore, samlela nameštaj kao centrifuga, do plafona im je svima i sada osušeno blato u nekadašnjim lepim stanovima, mora da se struže malter sa zidova, skida "košuljica" na podu jer je oštećena, parket je otplivao pored zgrade - daće im je li država po 2000 eura pošto im "kuća" nije srušena, valjda da sebi kupe avio karte i odu iz ove zemlje zauvek... Sami smo nabavili pumpu, crevo za vodu, sredstva za dezinfekciju, rukavice, maske, čizme i skupa komšijski čistili te urnisane stanove, garaže, podrum, stubište - kako mi tako i komšije iz susednih zgrada u Vojvode Putnika, jasno je nama ko dan da smo pušteni niz vodu i ne verujemo u demagoške priče, nego u se i u svoje kljuse...struje na Topolicama evo još uvek nema, dragi botovi to je već više od 3 nedelje, izlivena kanalizacija smrdi neopisivo, ali to vi iz svojih udobnih fotelja, vi koji nogom niste kročili u Obrenovac ni pre a ni posle poplave, ne možete sa vašim pilećim mozgovima ni da zamislite...Pijaću vodu donosimo iz crkvenog dvorišta, po hranu odlazimo u Umku i Barič - ne rade prodavnice, pijaca, pošta, banka, škole, improvizovana je poljska bolnica i sve će to o je li da proradi za 2-3 dana pa će biti redovno, regularno stanje, moći ćemo da dovedemo decu i pustimo ih u parkić da se igraju...???

Mileta ImT

pre 9 godina

Dobro je sto se ne zuri sa ukidanjem vadrednog stanja, ipak. jer vojska najorganizovanija, daleko vise od opstine. Radujem se sto ce se pomoci gradjanuima novcem , koliko toliko, a onima koji su ostali bez doma, napraviti kuce.

Dusan

pre 9 godina

Znaci juce Gasic izjavljuje da ce predloziti premijeru prekid vanredne situacije (taj isti Gasic je na terenu svih ovih dana) a onda premijer dodje "poklopi" ga i kaze "jos dva dana" kao da ce to napraviti neku bitnu razliku (da je rekao jos dva meseca pa da razumem). Ono sto proizilazi je sledece: Niti Gasic zna sta radi (jer predlaze nesto sto je odbijeno) a samim tim i premijer ne zna sta radi jer je postavio na veoma odgovorno mesto osobu koja ne zna ni kad da ukine vanrednu situaciju. Obrenovac je polumrtav nazalost i trebace dosta vremena da se iole sredi.
Lupanje zidova, podova i saniranje, gradnja itd tek predstoje (ako se ima para za to) tako da gradu predstoji haos. Nadajmo se da ce drzava pomoci i da ce se obaviti veci deo posla do zime, koja i nije tako daleko. A ovi botovi ili kako ih vec zovu su preterali. Lupaju minuse ok komentarima i to je tako bezobrazno. Ima li neko da ispida ko ovo finansira/naredjuje kad vec nema cenzure.

Trubadur

pre 9 godina

(Neko spolja, 9. jun 2014 20:52)
Hocete da kazete kako je i onih skoro 50% na izborima naruceno poput komentara podrske? Glupo je o tome i raspravljati. Mi i dalje ne shvatamo da nemamo novca ni za tekuce potrebe drzave, a kamoli za sanaciju stete od poplave. Bilo bi zaista olaksavajuce kada bi tim ljudima u novoj Vladi dali bar malo prostora da nesto ucine, a da se pritom ne istrcava sa kritikama koje nemaju oslonac u realnim dogadjajima.

mariana

pre 9 godina

Stanje u Obrenovcu je neuporedivo bolje nego pre. Sticu se uslovi za povratak zivota. Vazno je da se pruzi podrska, kako je premijer najavi,o od strane banaka preduzecima na tom podrucu koja su pretrpela stete. Zbog toga trpi privredni zivot u Obrenovcu.

Kiza

pre 9 godina

Podela pomoci: pasteta i hleb?!? A gde su pare od sms-a?!? Lopovi bre!! Svi ste isti! I zuti i crveni i slobini i brozovi...lopovi vladaju 100 godina a narod zivi kao beda i propada...ARCIBALD RAJS - CUJTE SRBI!

malecka

pre 9 godina

Slazem se da je Obrenovac pretrpeo ogromne stete od poplavnog talasa, ali treba obratiti paznju i na njemu obliznja mesta. Ni mesta koja su na klizistima nisu bas lakse prosla, i tu treba podrobno poraditi na sanaciji. Vlada Srbije dobro zna kako sve poslove da obavi u cilju sanacije i obnove drzave kao i da odrzi poverenje gradjana da ce im biti obezbedjen normalan zivot.

trokadero

pre 9 godina

Cetvrtak je sasvim korektan dan da se prekine vanredna situacija u Obrenovcu. Treba napokon krenuti sa sanacijom tog grada, nema vise potrebe za cekanjem. Konkretne procene stete se ocekuju do kraja juna a do tada da se radi po pitanju sveopsteg oporavka grada. Ne treba sumnjati da je ovo dobra odluka premijera Vucica.

Mortisa

pre 9 godina

Grad kome je toliko pomogao, oko kolg se toliko brinuo i jos uvek se brine ga ocekuje. Ocekuje se od ove posete Vucica da ce videti i dati izvestaj sta je dosada uradjeno tamo i sta sve jos treba uraditi. Treba obici taj narod tamo.Obrenovac treba pomoc, treba drzavu, treba premijera, treba narod. Ocekuje se plan za Obrenovac. Naravno da Vucic zna da se ocekuje da oporavak se pokrene od njega.

Sloba85

pre 9 godina

Zadovoljan sam kada vidim da ljudi u Obrenovcu nisu zaboravljen i da se svi trude da im pomognu, pocev od premijera pa sve do najnizih cinovnika. Ali vidimo da ima i onih koji su jedva cekali da daju placeno odsustvo radnicima i da odu da odmaraju u Beogradu i mislim da takva osoba ne zasluzuje da vodi tako jako i bitno preduzece kao sto je TENT. Ne verujem da nije znao za posetu premijera i sednicu kriznog staba jer sam to cak iz medija znao i ja koji sam obican gradjanin. On je po mom misljenju morao da prisustvuje sednici kriznog staba. Ocekujem da Vucic i Vlada insistiraju na smeni direktora TENT-a.

pustinja

pre 9 godina

Od ponedeljka treba da se krene u sveobuhvatan rad na sanaciji Obrenovca od posledica poplave koja ga je zestoko pogodila. Steta se procenjuje na vise desetina miliona eura sto je zaista mnogo, nazalost. Verujemo da ce se Vlada Srbije istom merom pobrinuti i o svim drugim gradovima Srbije.

Andrej77

pre 9 godina

@DS trolovi prestanite sa omalovazavanjem. Situacija nije takva, da se vi sa takvim stvarima segacite. Cinjenica je da ce trebati duzi period da bi se obnovio ceo Obrenovac. Drzava cini sve sto je u njenoj moci i sigurno nece nikog ostaviti bez krova nad glavom
(Lena, 9. jun 2014 19:17)

Jel vi uopste znate sta znaci "troll" ili ste zavrsili Megatrend??? Ne razumem, ako se ne slazem sa sizofrenom politikom trenutne vlasti ja sam bot kao i vi? Uostalom, lako se vidi ko ima organizovane aktiviste na zadatku a sta ogorceni "civili" pisu, ne treba tu mnogo inteligencije.. Stalno menjate teze, za pocetak naterajte vase vodje da jednom budu posteni i podnesu ostavke, od predsenika preko ministra policije do guvernerke a sto se mene tice treba ispitati i razne Sapice, Balse i sl bez obzira na politicku pripadnost. Vreme je da pokazete da ste drugaciji mada ja znam da niste i da ste gori, dobro vas se secam..

joca.d

pre 9 godina

Ima jos dosta toga da se uradi kako bi se situacija o Obrenovcu i okolini vratila u normalu ali raduje cinjenica da vlada ulaze ogromne napore u tom pravcu.

ZoraNis

pre 9 godina

(cacanin, 9. jun 2014 19:40)

Zanemarujuci botovsku raspomamljenost u komentarima na ovu vest moram da primetim - Zakon o Vojsci Srbije utvrdjuje liniju komandovanja od Predsednika drzave preko Ministra odbrane do Nacelnika generastava i dalje po hijerarhiji. Nigde nema pomena vlade i premijera u komandovanju vojskom. Ovak mucenik koji je predao raport Vucicu verovatno nije imao kud ali ova sama slika je potvrda bezakonja i nasilja u drzavi pa i prema Vojsci. Ko zna, mozda cemo uskoro svi morati da stojimo mirno na sam pomen vozdovog imena? Osvesti se, Srbijo!!! Zlo dolazi!!!

М.Н. Лазар

pre 9 godina

У неколико последњих мјесеци, ја не гледам на фотосима и видео снимцима политичаре, кад дају изјаве или само позирају.
Моја пажња је на ликовима око и иза Њега/њих.
Стварно има шта да се види!

Raport

pre 9 godina

(cacanin, 9. jun 2014 19:40)

Prvo, vojska Srbije je pod ministartvom odbrane, a ministarstvo odbrane je deo vlade Srbije ciji je predsednik Vucic.Sta nije jasno?I to sto ste primetili nema veze sa mozgom.

A tebi nasipi smetaju?

pre 9 godina

@(silja, 9. jun 2014 18:27) ,,kad.ce da se sklone spasonosni zeciji nasipi koji su spasili Beograd? jel ocekujete jos neku poplavu ? ili mali nema vremena da izda naredbu da se to skloni.,,

...Ili vi cekate da opet krenu kise, koje nas i ovako ne ostavljaju na miru za dugo, da se ga posle prozivate sto je sklanjao dzakove i sad se eto to desilo! Tebi to smeta, kvari ti planove?

ivan

pre 9 godina

ako opstina i republika ne pomognu mala i serdnja peduzeca obrenovac ce ostati mrtav grad dosta ce naroda ostati bez posla privatrnici nemaju srestava za novi pocetak a u kredite da se uvaljuju jos vise to niko nece,ako je tacno to sto je cucko obeco da da malim i srednjim preduzecima po 5 000 hiljada evra da ljudi nastave da rade svaka cast.

DEKINE - MEZIMICE

pre 9 godina

Dokaz da se u Obrenovcu nastavlja sa vanrednim stanjem je samo da vlada ima jasan cilj i plan u obnovi grada.Stanje u Obrenovcu na svu srecu svakim danom je sve bolja i bolja. Posledice katastrofalnih poplava se polako saniraju vlada ima tacno plan sta su prioriteti kada je saniranje i obnova grada u pitanju. Veoma je dobro sto je Aleksandar Vucic sa ministrom odbrane i gradonacelnikom grada Beograda posetio Obrenovac, licno je video u kojoj fazi se odvija saniranje, sta gradjane Obrenovca u ovom trenutku muci, kao jedan od najvise pogodjenih gradova od poplavnog talasa koji je pogodio Srbiju. Vlada Srbije ce sve pokusati da na vreme obezbedi rad svih preduzeca kako bi Obrenovac nastavio sa radom, a prioritet ce biti sanacija i izradnja kuca gradjana ovog grada.

Neko spolja

pre 9 godina

Poštovani gospodine Vučiću. Pošto imate puno energije i snage, verujem da ćete naći vremena i da pročitate ove komentare. Pametni ste dovoljno da shvatite da vam naručeni komentari podrške, koji se pojavljuju čine više štete nego koristi. Izazivaju bes i gnev kod ljudi i uzrokuju kontraefekat od očekivanog. Ovo nije 1945, ne borimo se protiv kontrarevolucionara, niti je 1991 da bi vodili borbu protiv izdajnika. Elem, sa apsolutnom većinom uradite ono što ste zadali kao cilj, raja neka se kroz ovaj vid komunikacije izduva pa ćemo za koju godinu podvući crtu. Ako obistinite ono zbog čega ste pobedili na izborima - nema zime. Ako ne, sufiće vam sledeći izbori.

dukic86

pre 9 godina

Vanredna situacija u obrenovcu ce ostati na snazi sve dok nadlezi i vlada ne procene drugacije. I mislim da to nije tema za polemisanje.

DDT

pre 9 godina

A mene zanimaju neke sasvim konkretne i praktične stvari:
1. Zašto se Obrenovčani pozivaju da se vrate u njihov grad kad u njemu nema osnovnih uslova za život? Ovde posebno mislim na decu i starije osobe pošto se mlađi mogu angažovati da rade.
2. Zašto je raspodela pomoći (hrane - hleb + pašteta) tako katatrofalno organizovan da ljudi čekaju satima?
3. Zašto se ne organizuju tzv. čisti delovi grada gde bi se napravili punktovi za raspodelu pomoći, pregledi, davanje saveta i korisnih informacija?
4. Zašto se mala deca sa majkama ne smeste po dečjim centrima na Fruškoj gori i Vojvodini?
5. Zašto se ne objave informacije koje bi poljoprivredne kulture bile najpovoljnije da se zasade? Zašto se ne ide na neke druge kulture a ne samo kukuruz i pšenica? Možda bi na nekim površinama mogle da se zasade špargle. Ne zaboravimo ni na pirinač. Pre rata se gajio u Banatu, a gaji se danas i u Madžarskoj...

fifi

pre 9 godina

Postoje mnogi objekti u kojima je nemoguće normalno živeti a i oni koji su spremno za rušenje. Vučić je želeo da se na terenu uveri o stanju. ja stvarno tu vidim odgovornost premijera a ne politički marketing.

boris

pre 9 godina

gde je 10000 volontera sad,..i zasto momci od 25,26 god igraju basket dok vojska cisti na 50m od njih....i ta vojska je od krvi i mesa,..i ti vojnici sto tamo dodju u 7ujutru i ostaju i obr do 20 imaju malu decu i zene koje neznaju ko ce im sacekati dete iz vrtica dok je muz komunalac u obrenovcu.....

titan

pre 9 godina

Jadan taj Vučić. Toliko se izmučio i koliko se on trudi oko svega ovoga. Pa treba imati živce za sve to. I oko poplava, i prozivanja i saradnja sa ostalim državama. Vala nije njemu lako. ja bih prso odavno.

silja

pre 9 godina

kad.ce da se sklone spasonosni zeciji nasipi koji su spasili Beograd? jel ocekujete jos neku poplavu ? ili mali nema vremena da izda naredbu da se to skloni

itakoto

pre 9 godina

Toliko smislenih, pomalo doduše zajedljivih, komentara, ali koliko razumem, sve u svrhu da bude bolje... A minusa nikad više.... Neko je pomenuo botove....

čika Bajram i čika Redža

pre 9 godina

Kada se desila poplava predstavnici vlade su izjavili da će ljudima koji budu uzeli učešće u rasčišćavanju štete biti isplaćena neka vrsta novčane nadoknade i da će im za to vreme ići staž(izjavila je ministarka Mihajlović).
Međutim, kao i sve ostalo je palo u vodu jer su se setili da imaju komunalnu Vojsku koja će im čistiti besplatno! Kad sve ovo prođe bez imalo blama će toj istoj Vojsci smanjiti platu za 10-15%, jer mora da se štedi! Sramota!

Јупитер

pre 9 godina

Kupio sam pelene, uloške, paštete i još neke hrane za 90 Eura. Skupili smo u kući od mojih farmerki, radnih odela, dobrih patika do ženinih sžempera i ćerinih pantalona, patika, sandala... od prilike četiri velike kese stvari i to sve predali Crvenom krstu na Savskom Vencu trećeg dana kada je objavljeno da treba pomoć. Ćerka je u inostranstvu i tamo je dala prilog i u novcu i u hrani. I žena i ja nismo u godinama da se lično angažujemo u radovima na licu mesta jer nam i zdravlje ne dozvoljava takvu aktivnost.

Samo opet, dragi moji Obrenovčani, moji sugrađani, ne bio vam ja u koži i da čekam od ovog pozera na vlasti pomoć... Ne daj Bože!
(mile pile, 9. jun 2014 22:20)
Оштећено ће се обновити, порушено саградити али је у свему најопасније то психичко стање свести код људи у Обреновцу. Нека апатија и туга се види у очима људи. Не верују причама локлане власти да ће се нешто променити, показали су да нису способни а одсуство части и морала им не дозвољава да поднесу оставке и оду са власти. Не, то никако. Власт изнад свега једном приликом у званичном обраћању рече један од локалних функционера. У том смислу народу некако мило кад виде Гашића, Стеафновића, Лончара, Вучића како долазе у Обреновац ма шта мислили о њима. Оним старијима заискри нека нада у очима да ће све бити као некада. Вера и рад је оно што нас је спасавало кроз историју. И сада ће.

Tosa

pre 9 godina

Treba ce vremena da se stvari vrate na svoje u Obrenovcu,narod je ostao bez igde icega.Trebace vremena da se Obrenovac postavi na noge,a uskoro ce biti ukinuta varedna situacija...

kolubarka

pre 9 godina

U redu je da se Obrenovac jos uvek pominje u kontekstu poplava kao jedan od gradova koji je pretrpeo ogromnu stetu, i treba maksimalno da mu se pomogne na sve nacine, ali mislim da bi neko trebao da obidje i kolubarski okrug-kopovi koji su u haoticnom stanju, kao i mesne zajednice pomenutog okruga.

Hemera

pre 9 godina

Povratak građana u svoje domove ne treba još uvek očekivati dok se voda potpuno ne povuče. Stanje u Obrenovcu je krajnje dramatično i ne bi trebalo još uvek ukidati vanrednu situaciju u tom gradu da policija i vojska skroz ne završi posao u tom gradu i dok god Obrenovac nije bezbedan za život. Vojska i policija su potrebni građanima Obrenovca, trebalo bi raditi na sanaciji štete.

neko iz publike

pre 9 godina

Možda nije bilo mesta u helikopteru za direktora TENT-a ,šta znam ,samo nagadjam...a možda se čovek uplašio da ga ne ućutkujete i vredjate u dramskim pauzama...i tako...

BUBICA

pre 9 godina

Puno je bilo heroja rada u ovoj nesreći koja nas je zadesila. Vlada i Premijer su se takodje bili uz svoje gradjane što je naravno normalno i tako treba i da bude.

raspevani slavuj

pre 9 godina

Vučiću kad ti spavaš? Poplave, sastanci, putovanja, sednice, odgovaranje na prozivke, intervjui...Ako nekom treba godišnji, onda si to ti. Za divljenje.

majdaMM

pre 9 godina

Uvek uz svoj narod kao premijer, uvek uz ugrozene jude kojima su kuće uništene, kao covek prvenstveno, te otuda i briga da oni ne mogu da dočekaju zimu bez krova nad glavom. "Sve porodice kojima su kuće značajno oštećene dobiće do 250.000 dinara i pomoc da dobiju i aparate i nameštaj "-cin koji govori koliko saoseca sa ljudima i njihovim problemima i kolika mu je zelja, volja i trud kojim je nasao nacin da se problemi rese.

Janković

pre 9 godina

Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.
(ljilja, 9. jun 2014 16:42)

Ako premijer kaže da je čisto - onda je čisto! Nebitno je to što si ti iz Obrenovca i ono što vidiš svojim očima! A naprednjački botovi nek' i dalje lupaju minuse!

cacanin

pre 9 godina

Zasto general-potpukovnik Aleksandar Živković raportira premijeru kao komandiru? On mu nije nadredjeni ni po kojoj liniji. Krizni stab je civilna struktura a ne vojna. Ako je general u kriznom stabu onda je dovoljan sastanak da podnese izvestaj sa terena.
Cemu ovaj cirkus? Veliki vodja sa podvrnutim rukavima, u farmerkama a general mu raportira u skladu sa pravilom sluzbe VS!? Dobro i zastavu na pozdrav nisu podigli.
(Zuki, 09. jun 2014 19:00)

Isto sam to primetio i pripalo mi je muka od ove lakrdije na teret napacenog naroda.

sonic

pre 9 godina

Pitanje za premijera. Kuca u Obrenovcu u kojoj je nivo vode bio 50 cm na spratu, a prizemlje potpuno poplavljeno, u kojoj je potpuno unisten namestaj, bela tehnika,parket, odeca, obuca, u kojoj nema struje. Da li je moguc zivot u takvoj kuci? Koliko ce biti potrebno vremena da se ona renovira da bi se u njoj normalno zivelo?

silja

pre 9 godina

kad.ce da se sklone spasonosni zeciji nasipi koji su spasili Beograd? jel ocekujete jos neku poplavu ? ili mali nema vremena da izda naredbu da se to skloni

toza

pre 9 godina

Dakle čekali su da se Premijer pojavi u Obrenovcu i odluči da li ostaje vanredna situacija. Da li iko od premijerovih saradnika i ministara ima imalo integriteta. Zbog čega se nalaze na mestima na kojima su ako ne mogu da donesu nijednu odluku?
Sa druge strane premijer nikako da shvati da ni supermen ne može da obavlja zadatke odlučuje o svemu sam. Najbolje da raspusti vladu i proglasi se za cara.
možda mi i nismo za parlamentarizam ali onda bar ukinite

Balija

pre 9 godina

Drago mi je što se obraća velika pažnja na bezbednost građana Obrenovca. Dobro je što će vanredno stanje trajati još par dana. Verujem da će država dati sve od sebe da se stanje za to vreme znatno poboljša.

ljilja

pre 9 godina

Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.

Mirka LJ

pre 9 godina

Vucic je radio za Obrenovac najbolje sto je mogao. Nije ni spavao. Obrenovac ga ceka da otpocne radne akcije , da iznese nesto sto zeli da cuje sto ce im dati nadu da ce biti u svojim kucama do jeseni. Jasno je da ga ocekuju i tamo . Mora covek da vidi sta treba da radi i sta je do sada uradjeno . Obrenovac ocekuje radnu akciju .

Lena

pre 9 godina

DS trolovi prestanite sa omalovazavanjem. Situacija nije takva, da se vi sa takvim stvarima segacite. Cinjenica je da ce trebati duzi period da bi se obnovio ceo Obrenovac. Drzava cini sve sto je u njenoj moci i sigurno nece nikog ostaviti bez krova nad glavom

Zuki

pre 9 godina

Zasto general-potpukovnik Aleksandar Živković raportira premijeru kao komandiru? On mu nije nadredjeni ni po kojoj liniji. Krizni stab je civilna struktura a ne vojna. Ako je general u kriznom stabu onda je dovoljan sastanak da podnese izvestaj sa terena.
Cemu ovaj cirkus? Veliki vodja sa podvrnutim rukavima, u farmerkama a general mu raportira u skladu sa pravilom sluzbe VS!? Dobro i zastavu na pozdrav nisu podigli.

Dusan

pre 9 godina

Znaci juce Gasic izjavljuje da ce predloziti premijeru prekid vanredne situacije (taj isti Gasic je na terenu svih ovih dana) a onda premijer dodje "poklopi" ga i kaze "jos dva dana" kao da ce to napraviti neku bitnu razliku (da je rekao jos dva meseca pa da razumem). Ono sto proizilazi je sledece: Niti Gasic zna sta radi (jer predlaze nesto sto je odbijeno) a samim tim i premijer ne zna sta radi jer je postavio na veoma odgovorno mesto osobu koja ne zna ni kad da ukine vanrednu situaciju. Obrenovac je polumrtav nazalost i trebace dosta vremena da se iole sredi.
Lupanje zidova, podova i saniranje, gradnja itd tek predstoje (ako se ima para za to) tako da gradu predstoji haos. Nadajmo se da ce drzava pomoci i da ce se obaviti veci deo posla do zime, koja i nije tako daleko. A ovi botovi ili kako ih vec zovu su preterali. Lupaju minuse ok komentarima i to je tako bezobrazno. Ima li neko da ispida ko ovo finansira/naredjuje kad vec nema cenzure.

itakoto

pre 9 godina

Toliko smislenih, pomalo doduše zajedljivih, komentara, ali koliko razumem, sve u svrhu da bude bolje... A minusa nikad više.... Neko je pomenuo botove....

Kotur

pre 9 godina

Bice raznih spekulacija oko njegovog odlaska u Obrenovac, ne sumnjam. Opet, ako pogledamo realno, on je trenutno najpozeljniji covek u Obrenovcu, neko ko najvise moze da im pomogne, pa ga shodno tome i zeljno ocekuju. Vucic nosi plan i program za Obrenovac i to je najbitnije.

mile pile

pre 9 godina

Kupio sam pelene, uloške, paštete i još neke hrane za 90 Eura. Skupili smo u kući od mojih farmerki, radnih odela, dobrih patika do ženinih sžempera i ćerinih pantalona, patika, sandala... od prilike četiri velike kese stvari i to sve predali Crvenom krstu na Savskom Vencu trećeg dana kada je objavljeno da treba pomoć. Ćerka je u inostranstvu i tamo je dala prilog i u novcu i u hrani. I žena i ja nismo u godinama da se lično angažujemo u radovima na licu mesta jer nam i zdravlje ne dozvoljava takvu aktivnost.

Samo opet, dragi moji Obrenovčani, moji sugrađani, ne bio vam ja u koži i da čekam od ovog pozera na vlasti pomoć... Ne daj Bože!

Kiza

pre 9 godina

Podela pomoci: pasteta i hleb?!? A gde su pare od sms-a?!? Lopovi bre!! Svi ste isti! I zuti i crveni i slobini i brozovi...lopovi vladaju 100 godina a narod zivi kao beda i propada...ARCIBALD RAJS - CUJTE SRBI!

ZoraNis

pre 9 godina

(cacanin, 9. jun 2014 19:40)

Zanemarujuci botovsku raspomamljenost u komentarima na ovu vest moram da primetim - Zakon o Vojsci Srbije utvrdjuje liniju komandovanja od Predsednika drzave preko Ministra odbrane do Nacelnika generastava i dalje po hijerarhiji. Nigde nema pomena vlade i premijera u komandovanju vojskom. Ovak mucenik koji je predao raport Vucicu verovatno nije imao kud ali ova sama slika je potvrda bezakonja i nasilja u drzavi pa i prema Vojsci. Ko zna, mozda cemo uskoro svi morati da stojimo mirno na sam pomen vozdovog imena? Osvesti se, Srbijo!!! Zlo dolazi!!!

Andrej77

pre 9 godina

@DS trolovi prestanite sa omalovazavanjem. Situacija nije takva, da se vi sa takvim stvarima segacite. Cinjenica je da ce trebati duzi period da bi se obnovio ceo Obrenovac. Drzava cini sve sto je u njenoj moci i sigurno nece nikog ostaviti bez krova nad glavom
(Lena, 9. jun 2014 19:17)

Jel vi uopste znate sta znaci "troll" ili ste zavrsili Megatrend??? Ne razumem, ako se ne slazem sa sizofrenom politikom trenutne vlasti ja sam bot kao i vi? Uostalom, lako se vidi ko ima organizovane aktiviste na zadatku a sta ogorceni "civili" pisu, ne treba tu mnogo inteligencije.. Stalno menjate teze, za pocetak naterajte vase vodje da jednom budu posteni i podnesu ostavke, od predsenika preko ministra policije do guvernerke a sto se mene tice treba ispitati i razne Sapice, Balse i sl bez obzira na politicku pripadnost. Vreme je da pokazete da ste drugaciji mada ja znam da niste i da ste gori, dobro vas se secam..

čika Bajram i čika Redža

pre 9 godina

Kada se desila poplava predstavnici vlade su izjavili da će ljudima koji budu uzeli učešće u rasčišćavanju štete biti isplaćena neka vrsta novčane nadoknade i da će im za to vreme ići staž(izjavila je ministarka Mihajlović).
Međutim, kao i sve ostalo je palo u vodu jer su se setili da imaju komunalnu Vojsku koja će im čistiti besplatno! Kad sve ovo prođe bez imalo blama će toj istoj Vojsci smanjiti platu za 10-15%, jer mora da se štedi! Sramota!

DDT

pre 9 godina

A mene zanimaju neke sasvim konkretne i praktične stvari:
1. Zašto se Obrenovčani pozivaju da se vrate u njihov grad kad u njemu nema osnovnih uslova za život? Ovde posebno mislim na decu i starije osobe pošto se mlađi mogu angažovati da rade.
2. Zašto je raspodela pomoći (hrane - hleb + pašteta) tako katatrofalno organizovan da ljudi čekaju satima?
3. Zašto se ne organizuju tzv. čisti delovi grada gde bi se napravili punktovi za raspodelu pomoći, pregledi, davanje saveta i korisnih informacija?
4. Zašto se mala deca sa majkama ne smeste po dečjim centrima na Fruškoj gori i Vojvodini?
5. Zašto se ne objave informacije koje bi poljoprivredne kulture bile najpovoljnije da se zasade? Zašto se ne ide na neke druge kulture a ne samo kukuruz i pšenica? Možda bi na nekim površinama mogle da se zasade špargle. Ne zaboravimo ni na pirinač. Pre rata se gajio u Banatu, a gaji se danas i u Madžarskoj...

Neko spolja

pre 9 godina

Poštovani gospodine Vučiću. Pošto imate puno energije i snage, verujem da ćete naći vremena i da pročitate ove komentare. Pametni ste dovoljno da shvatite da vam naručeni komentari podrške, koji se pojavljuju čine više štete nego koristi. Izazivaju bes i gnev kod ljudi i uzrokuju kontraefekat od očekivanog. Ovo nije 1945, ne borimo se protiv kontrarevolucionara, niti je 1991 da bi vodili borbu protiv izdajnika. Elem, sa apsolutnom većinom uradite ono što ste zadali kao cilj, raja neka se kroz ovaj vid komunikacije izduva pa ćemo za koju godinu podvući crtu. Ako obistinite ono zbog čega ste pobedili na izborima - nema zime. Ako ne, sufiće vam sledeći izbori.

Mortisa

pre 9 godina

Grad kome je toliko pomogao, oko kolg se toliko brinuo i jos uvek se brine ga ocekuje. Ocekuje se od ove posete Vucica da ce videti i dati izvestaj sta je dosada uradjeno tamo i sta sve jos treba uraditi. Treba obici taj narod tamo.Obrenovac treba pomoc, treba drzavu, treba premijera, treba narod. Ocekuje se plan za Obrenovac. Naravno da Vucic zna da se ocekuje da oporavak se pokrene od njega.

vuk83

pre 9 godina

Vojska Srbije je angažovana u pravom momentu, kad se videlo da "vrag odnosi šalu". Na snazi je bilo opštinko rukovodstvo koje je, kao i u predhodne dve godine koliko su na vlasti, delovalo nesposobno da se organizuje. Hvala ministru Gašiću i Vojsci Srbije

Topoličanka

pre 9 godina

Našim komšijama u zgradi na Topolici ( 4 stana u prizemlju) je bujica odvalila šalone, polupala balkonska vrata i prozore, samlela nameštaj kao centrifuga, do plafona im je svima i sada osušeno blato u nekadašnjim lepim stanovima, mora da se struže malter sa zidova, skida "košuljica" na podu jer je oštećena, parket je otplivao pored zgrade - daće im je li država po 2000 eura pošto im "kuća" nije srušena, valjda da sebi kupe avio karte i odu iz ove zemlje zauvek... Sami smo nabavili pumpu, crevo za vodu, sredstva za dezinfekciju, rukavice, maske, čizme i skupa komšijski čistili te urnisane stanove, garaže, podrum, stubište - kako mi tako i komšije iz susednih zgrada u Vojvode Putnika, jasno je nama ko dan da smo pušteni niz vodu i ne verujemo u demagoške priče, nego u se i u svoje kljuse...struje na Topolicama evo još uvek nema, dragi botovi to je već više od 3 nedelje, izlivena kanalizacija smrdi neopisivo, ali to vi iz svojih udobnih fotelja, vi koji nogom niste kročili u Obrenovac ni pre a ni posle poplave, ne možete sa vašim pilećim mozgovima ni da zamislite...Pijaću vodu donosimo iz crkvenog dvorišta, po hranu odlazimo u Umku i Barič - ne rade prodavnice, pijaca, pošta, banka, škole, improvizovana je poljska bolnica i sve će to o je li da proradi za 2-3 dana pa će biti redovno, regularno stanje, moći ćemo da dovedemo decu i pustimo ih u parkić da se igraju...???

stankaFr

pre 9 godina

procena da se saceka sa ukidanjem vanrednih mera u Obrenovcu je samo dokaz da se nista ne prepusta slucaju, te da se Vlada dobro organizovala , a vojska obavljala i obavlja svoj deo posla odgovorno.

coca cola

pre 9 godina

Veoma je dobro sto je premijer Vucic sa ministrom odbrane i gradonacelnikom Beograda posetio Obrenovac, kao jedan od najvise pogodjenih gradova od poplavnog talasa koji je pogodio Srbiju. Vlada Srbije ce sve pokusati da na vreme obezbedi rad svih firmi kako bi Obrenovac nastavio sa radom, a prioritet ce biti sanacija i izradnja kuca gradjana ovog grada.

neko iz publike

pre 9 godina

Možda nije bilo mesta u helikopteru za direktora TENT-a ,šta znam ,samo nagadjam...a možda se čovek uplašio da ga ne ućutkujete i vredjate u dramskim pauzama...i tako...

BillyBob

pre 9 godina

Konačno i Obrenovac da počne sa oporavkom, neće ovo vanredno stanje traje čitavu večnost... Sa druge strane, važno je da građani budfu svesni da neće ostati sami u ovj situaciji i da će država dati sve od sebe da pomogne. U ovim okolnostima svaka pomoć puno znači.

kolubarka

pre 9 godina

U redu je da se Obrenovac jos uvek pominje u kontekstu poplava kao jedan od gradova koji je pretrpeo ogromnu stetu, i treba maksimalno da mu se pomogne na sve nacine, ali mislim da bi neko trebao da obidje i kolubarski okrug-kopovi koji su u haoticnom stanju, kao i mesne zajednice pomenutog okruga.

fifi

pre 9 godina

Postoje mnogi objekti u kojima je nemoguće normalno živeti a i oni koji su spremno za rušenje. Vučić je želeo da se na terenu uveri o stanju. ja stvarno tu vidim odgovornost premijera a ne politički marketing.

crni domino

pre 9 godina

"Kako mozete da napisete da ce radovi na rasciscavanju uskoro biti zavrseni? Obrenovac ce se rasciscavati celo leto. Lupanje maltera gotovo da jos nije ni pocelo. Obidjite samo naselje koje jr na ulazu u Obrenovac i odgovorite na pitsnje kada ce to biti cisto.
(ljilja, 9. jun 2014 16:42)
Preporučujem (+103)
Ne preporučujem (-161)"

Dobro bre genijalcine naprednjacke, sto su ovoliki minusi, gde ce vam dusa!?
Covek da vas postuje i voli!? Onog vaseg umisljenog vodju!?
Sram vas bilo, vi niste normalni!

tereDer

pre 9 godina

Vojska je zaista ucinila mnogo i tokom spasavanja i tokom rasciscavanja Obrenovca, al ocigledno jos uvek su potrebni.Posto ce struja biti priključena za dva
do tri dana, te će život početi da
se vraća u Obrenovac, posto je pijaca voda jos uvek problem, bolje je sacekati koji dan za ukidanje vanredne situacije.

mariana

pre 9 godina

Stanje u Obrenovcu je neuporedivo bolje nego pre. Sticu se uslovi za povratak zivota. Vazno je da se pruzi podrska, kako je premijer najavi,o od strane banaka preduzecima na tom podrucu koja su pretrpela stete. Zbog toga trpi privredni zivot u Obrenovcu.

Raport

pre 9 godina

(cacanin, 9. jun 2014 19:40)

Prvo, vojska Srbije je pod ministartvom odbrane, a ministarstvo odbrane je deo vlade Srbije ciji je predsednik Vucic.Sta nije jasno?I to sto ste primetili nema veze sa mozgom.

dukic86

pre 9 godina

Vanredna situacija u obrenovcu ce ostati na snazi sve dok nadlezi i vlada ne procene drugacije. I mislim da to nije tema za polemisanje.

Trubadur

pre 9 godina

(Neko spolja, 9. jun 2014 20:52)
Hocete da kazete kako je i onih skoro 50% na izborima naruceno poput komentara podrske? Glupo je o tome i raspravljati. Mi i dalje ne shvatamo da nemamo novca ni za tekuce potrebe drzave, a kamoli za sanaciju stete od poplave. Bilo bi zaista olaksavajuce kada bi tim ljudima u novoj Vladi dali bar malo prostora da nesto ucine, a da se pritom ne istrcava sa kritikama koje nemaju oslonac u realnim dogadjajima.

mačvan(IN)...

pre 9 godina

Treba obezbediti građanima povratak u stanove i kuće i što pre početak opravki svega oštećenog i izgradnju uništenog! Vojska i policija ostaju kao pomoć dok god bude trebalo!

trokadero

pre 9 godina

Cetvrtak je sasvim korektan dan da se prekine vanredna situacija u Obrenovcu. Treba napokon krenuti sa sanacijom tog grada, nema vise potrebe za cekanjem. Konkretne procene stete se ocekuju do kraja juna a do tada da se radi po pitanju sveopsteg oporavka grada. Ne treba sumnjati da je ovo dobra odluka premijera Vucica.

Mileta ImT

pre 9 godina

Dobro je sto se ne zuri sa ukidanjem vadrednog stanja, ipak. jer vojska najorganizovanija, daleko vise od opstine. Radujem se sto ce se pomoci gradjanuima novcem , koliko toliko, a onima koji su ostali bez doma, napraviti kuce.

joca.d

pre 9 godina

Ima jos dosta toga da se uradi kako bi se situacija o Obrenovcu i okolini vratila u normalu ali raduje cinjenica da vlada ulaze ogromne napore u tom pravcu.

Sloba85

pre 9 godina

Zadovoljan sam kada vidim da ljudi u Obrenovcu nisu zaboravljen i da se svi trude da im pomognu, pocev od premijera pa sve do najnizih cinovnika. Ali vidimo da ima i onih koji su jedva cekali da daju placeno odsustvo radnicima i da odu da odmaraju u Beogradu i mislim da takva osoba ne zasluzuje da vodi tako jako i bitno preduzece kao sto je TENT. Ne verujem da nije znao za posetu premijera i sednicu kriznog staba jer sam to cak iz medija znao i ja koji sam obican gradjanin. On je po mom misljenju morao da prisustvuje sednici kriznog staba. Ocekujem da Vucic i Vlada insistiraju na smeni direktora TENT-a.

М.Н. Лазар

pre 9 godina

У неколико последњих мјесеци, ја не гледам на фотосима и видео снимцима политичаре, кад дају изјаве или само позирају.
Моја пажња је на ликовима око и иза Њега/њих.
Стварно има шта да се види!

pustinja

pre 9 godina

Od ponedeljka treba da se krene u sveobuhvatan rad na sanaciji Obrenovca od posledica poplave koja ga je zestoko pogodila. Steta se procenjuje na vise desetina miliona eura sto je zaista mnogo, nazalost. Verujemo da ce se Vlada Srbije istom merom pobrinuti i o svim drugim gradovima Srbije.

Hemera

pre 9 godina

Povratak građana u svoje domove ne treba još uvek očekivati dok se voda potpuno ne povuče. Stanje u Obrenovcu je krajnje dramatično i ne bi trebalo još uvek ukidati vanrednu situaciju u tom gradu da policija i vojska skroz ne završi posao u tom gradu i dok god Obrenovac nije bezbedan za život. Vojska i policija su potrebni građanima Obrenovca, trebalo bi raditi na sanaciji štete.

malecka

pre 9 godina

Slazem se da je Obrenovac pretrpeo ogromne stete od poplavnog talasa, ali treba obratiti paznju i na njemu obliznja mesta. Ni mesta koja su na klizistima nisu bas lakse prosla, i tu treba podrobno poraditi na sanaciji. Vlada Srbije dobro zna kako sve poslove da obavi u cilju sanacije i obnove drzave kao i da odrzi poverenje gradjana da ce im biti obezbedjen normalan zivot.

A tebi nasipi smetaju?

pre 9 godina

@(silja, 9. jun 2014 18:27) ,,kad.ce da se sklone spasonosni zeciji nasipi koji su spasili Beograd? jel ocekujete jos neku poplavu ? ili mali nema vremena da izda naredbu da se to skloni.,,

...Ili vi cekate da opet krenu kise, koje nas i ovako ne ostavljaju na miru za dugo, da se ga posle prozivate sto je sklanjao dzakove i sad se eto to desilo! Tebi to smeta, kvari ti planove?

boris

pre 9 godina

gde je 10000 volontera sad,..i zasto momci od 25,26 god igraju basket dok vojska cisti na 50m od njih....i ta vojska je od krvi i mesa,..i ti vojnici sto tamo dodju u 7ujutru i ostaju i obr do 20 imaju malu decu i zene koje neznaju ko ce im sacekati dete iz vrtica dok je muz komunalac u obrenovcu.....

ivan

pre 9 godina

ako opstina i republika ne pomognu mala i serdnja peduzeca obrenovac ce ostati mrtav grad dosta ce naroda ostati bez posla privatrnici nemaju srestava za novi pocetak a u kredite da se uvaljuju jos vise to niko nece,ako je tacno to sto je cucko obeco da da malim i srednjim preduzecima po 5 000 hiljada evra da ljudi nastave da rade svaka cast.

Јупитер

pre 9 godina

Kupio sam pelene, uloške, paštete i još neke hrane za 90 Eura. Skupili smo u kući od mojih farmerki, radnih odela, dobrih patika do ženinih sžempera i ćerinih pantalona, patika, sandala... od prilike četiri velike kese stvari i to sve predali Crvenom krstu na Savskom Vencu trećeg dana kada je objavljeno da treba pomoć. Ćerka je u inostranstvu i tamo je dala prilog i u novcu i u hrani. I žena i ja nismo u godinama da se lično angažujemo u radovima na licu mesta jer nam i zdravlje ne dozvoljava takvu aktivnost.

Samo opet, dragi moji Obrenovčani, moji sugrađani, ne bio vam ja u koži i da čekam od ovog pozera na vlasti pomoć... Ne daj Bože!
(mile pile, 9. jun 2014 22:20)
Оштећено ће се обновити, порушено саградити али је у свему најопасније то психичко стање свести код људи у Обреновцу. Нека апатија и туга се види у очима људи. Не верују причама локлане власти да ће се нешто променити, показали су да нису способни а одсуство части и морала им не дозвољава да поднесу оставке и оду са власти. Не, то никако. Власт изнад свега једном приликом у званичном обраћању рече један од локалних функционера. У том смислу народу некако мило кад виде Гашића, Стеафновића, Лончара, Вучића како долазе у Обреновац ма шта мислили о њима. Оним старијима заискри нека нада у очима да ће све бити као некада. Вера и рад је оно што нас је спасавало кроз историју. И сада ће.

DEKINE - MEZIMICE

pre 9 godina

Dokaz da se u Obrenovcu nastavlja sa vanrednim stanjem je samo da vlada ima jasan cilj i plan u obnovi grada.Stanje u Obrenovcu na svu srecu svakim danom je sve bolja i bolja. Posledice katastrofalnih poplava se polako saniraju vlada ima tacno plan sta su prioriteti kada je saniranje i obnova grada u pitanju. Veoma je dobro sto je Aleksandar Vucic sa ministrom odbrane i gradonacelnikom grada Beograda posetio Obrenovac, licno je video u kojoj fazi se odvija saniranje, sta gradjane Obrenovca u ovom trenutku muci, kao jedan od najvise pogodjenih gradova od poplavnog talasa koji je pogodio Srbiju. Vlada Srbije ce sve pokusati da na vreme obezbedi rad svih preduzeca kako bi Obrenovac nastavio sa radom, a prioritet ce biti sanacija i izradnja kuca gradjana ovog grada.

titan

pre 9 godina

Jadan taj Vučić. Toliko se izmučio i koliko se on trudi oko svega ovoga. Pa treba imati živce za sve to. I oko poplava, i prozivanja i saradnja sa ostalim državama. Vala nije njemu lako. ja bih prso odavno.

BUBICA

pre 9 godina

Puno je bilo heroja rada u ovoj nesreći koja nas je zadesila. Vlada i Premijer su se takodje bili uz svoje gradjane što je naravno normalno i tako treba i da bude.

raspevani slavuj

pre 9 godina

Vučiću kad ti spavaš? Poplave, sastanci, putovanja, sednice, odgovaranje na prozivke, intervjui...Ako nekom treba godišnji, onda si to ti. Za divljenje.

majdaMM

pre 9 godina

Uvek uz svoj narod kao premijer, uvek uz ugrozene jude kojima su kuće uništene, kao covek prvenstveno, te otuda i briga da oni ne mogu da dočekaju zimu bez krova nad glavom. "Sve porodice kojima su kuće značajno oštećene dobiće do 250.000 dinara i pomoc da dobiju i aparate i nameštaj "-cin koji govori koliko saoseca sa ljudima i njihovim problemima i kolika mu je zelja, volja i trud kojim je nasao nacin da se problemi rese.

Tosa

pre 9 godina

Treba ce vremena da se stvari vrate na svoje u Obrenovcu,narod je ostao bez igde icega.Trebace vremena da se Obrenovac postavi na noge,a uskoro ce biti ukinuta varedna situacija...