Utorak, 15.04.2014.

20:01

SAD pohvalile vojnu akciju Kijeva

Bela kuća je saopštila da je Ukrajina zbog provokacija proruskih odreda suočena sa "neodrživom" situacijom i pohvalila vojnu operaciju Kijeva kao "odmerenu".

Izvor: Tanjug

SAD pohvalile vojnu akciju Kijeva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Аналитичар

pre 10 godina

Било би занимљиво да се сада у Србији спроведе референдум о уласку у НАТО и ЕУ. Али, на жалост, неће, већ ће се то учинити после систематског испирања наших мозгова у стању тоталне колективне амнезије.

Elrond

pre 10 godina

Pa u cilju uspostavljanja sreće i blagostanja. Demokratski je boriti se protiv agresora koji žele da okupiraju teritoriju suverene države. Odvažni Ukrajinci štite pola Sveta udaljenu američku granicu koja je u opasnosti. Treba nekad i provozati poneki brod 15 000 km čisto radi vojne vežbe sa Rumunijom i Bugarskom. Veliko stradanje kosovskih albanaca je sprečeno bombardovanjem jedne agresorske zemlje Srbije, koja je uništila na stotine starih albanskih manastira. Takođe, izražavam zabrinutost što Rusi drže svoju vojsku na svojoj granici. To dovodi u pitanje ljudska prava na Aljasci i na jugozapadu Kine, time se krši međunarodno pravo i urušava proces demokratizacije. Time je ozbiljno ugrožena suverena Ukrajina, sa legitimnom vlašću na čelu, koji su mirnim putem formirali većinu na ulic...u skupštini.
Zamislite sad 300 miliona Amerikanaca koji veruju u ovo i ništa ih ne može razuveriti.

veselin

pre 10 godina

Ako se objektivno procijeni zapad nema nijednog velikog politicara.Procjene njihovih savjetnika su katastrofalne.Uopste ne poznaju ruski mentalitet.Ujedinili su Rusiju kao nikad do sada.Kad ukrajinska hunta predje mjeru ,ruska armija ce ih pregaziti.Tada ce zapad morati da bira. Ili rat sa Rusijom i smrzavanje Evrope ili da prihvate neumitnu realnost.

zoran

pre 10 godina

Ova bela kuca se smucila svakom iole normalnom, cini mi se da,kada bi nas marsovci napali,bio bih na onoj strani koju ne podrzava "bela kuca".

Logic

pre 10 godina

Pohvalili vojnu akciju? Ne: pohvalili se kako su je ONI dobro izveli, zar ste propustili zvaničnu izjavu da je Amerika pružila taktičku podršku ukrajinskoj vojsci? Pošteno, brate: mi im pomažemo i šta? U istom rangu kao i skorašnje izjave koje pljušte sa svih zvaničnih strana: bombardovanje Srbije nije bilo legalno, ali za nas je bilo opravdano. I šta ćete sad vi Srbi? Verujem da ćemo usko čuti da je "to i to" bilo izmišljeno - opravdano, jer nam je bilo potrebno (Bler, Irak!)Pa: uništeni dokazi, jer su govorili nešto u prilog Srba, a to nam nije odgovaralo. I šta ćete sad? Samo da nam kažete "Ljubim ruke, gazda".A možete i da se jadate ovako po raznoraznim forumima.

Defense of the Ancients

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .
(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)

Au prijatelju cime se ti zanosis, u Moskvu ni Hitler nije usao pa nece ni ovi mali nacisti. Evo ko je ko cisto da se ne zaboravi [link]
(Dragan, 15. april 2014 22:37)

Mozes da zivis u proslosti koliko hoces samo da te podsetim da istoriju pise pobednik i kao takva podlozna je promenama sad kad ih Ameri izuju iz cipela bice da su staljinisti poceli drugi svetski rat .

Temerinac

pre 10 godina

Koje licemerije, kada Asad u Siriji se bori sa pravim teroristima, onda se terba bombardovati Siriju zbog obračuna sa tobože mirnim narodom. A kada se to dešava u Ukrajini, onda može i tenkovima na sopstveni narod, jer Bože moj to su teroristi. Kada se Srbija borila protiv terorista na Kosovu, onda je Srbiju trebalo uništiti, jer to nisu bili teroristi, već naoružani narod, koji je vadio organe srbima i prodavao po svetu. Licemerije nema šta.

vlad

pre 10 godina

Da nije žalosno smejao bi se ovim Amerima. Odmerena akcija u Americi znači da na nekoga naoružanog puškom treba krenuti avionima, helikopterima i tenkovima. Dobro je da proruski demonstranti nemaju neko oklopno vozilo inače bi za Amerikance bilo normalno da ih gađaju sa nuklearkom.

MM

pre 10 godina

A zašto su dopustale '98 da Albanci ubijaju našu policiju kao glinene golubove?
Zbog droge jer se zna i posle Afganistana i Kosova da su CIA i njen vojni ogranak NATO najveći distributeri droge u svetu.

namcor

pre 10 godina

"Najgore u ovoj prici sto ce se pravoslavci pobiti, a ovi ljigavi ameri to sve posmatrati i zaraditi i ispipati koliko Rusija moze."
Greska! Ne ratuju Pravoslavci medjusobno. Pravoslavni deo Ukrajine je istocni deo, koji se sada i buni. Zapadni deo Ukrajine su unijati, pokatoliceni pro-NATO i pro-EU Ukrajinci. Dakle, dogadja se nesto slicno, kao i kod nas. Srbe pravoslavce su proterali ili pobili gde god su to mogli, uz izdasnu pomoc istih ovih koji sada podrzavaju nelegitimnu, pucisticku Vladu u Kijevu. Nas su bombardovali, zbog, navodno, prekomerne upotrebe sile protiv ociglednog oruzanog ustanka Siptara na Kosovu. Ukrajinu "pohvaljuju" sto je poslala tenkove na sacicu onih koji se bune. To, naravno, nije prekomerna sila. Na zalost, SAD i NATO su postali najvece zlo ovog covecanstva. Besramno, svojim bombama, medijima, lazima sire zlo po svetu. Sve u cilju ispunjavanja svoje agende: Vladavina svetom, unistavanje nacionalnih drzava, kontrolom i koriscenjem prirodnih resursa. Neprekidnim ispiranjem mozga (sa TV i ostalih medija) svoju su javnost vec uverili da je nadzor, prisluskivanje i sve sto po svetu rade u stvari samoodbrana od nekih "opakih" spoljnih neprijatelja (Al-Kaida, koju, uzgred finansiraju i salju od zemlje do zemlje da destabilizuje legalne vlasti...). Jedina nada ovom covecanstvu je jasan i glasan odgovor KIne, Rusije i BRIKS-a i odbacivanje dolara kao svetske valute (i tako je to samo bezvredni papir bez pokrica).

Dragan

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .
(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)

Au prijatelju cime se ti zanosis, u Moskvu ni Hitler nije usao pa nece ni ovi mali nacisti. Evo ko je ko cisto da se ne zaboravi http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Lemberg280443.jpg

@vladimir0710

pre 10 godina

- Napad su izvršili na poreske obveznike svoje zemlje koji imaju demokratsko pravo na izbor, a od čijeg se novca finansiraju (vojska i policija), dok USA to pozdravlja. Koje li ironije!?

Put in

pre 10 godina

Onog trenutka kad jenkiji postanu impotentni bankari će ih zameniti većom, lepšom i luđom i zato moraju da šilje. Ako se mnogo obrukaju sa rusima dobiće korpu samo tako, a i još ponešto.

MickeyM

pre 10 godina

A zamislite da se SRJ graničila sa Rusijom 1998. i da je Milošević hteo u EU a Albanci da su ubijali naše policajce kao što i jesu i vikali Kosovo republjik???
Šta bi tada bilo?
Sada bi Tači trunuo u Hagu a Mladić i dalje išao na Marakanu da gleda Zvezdu.

T&T

pre 10 godina

A sta drugo ocekivati od onih koji su sve I zakuvali?!
Ne volim Ruse, ali jos vise ne volim ove podmukle licemere Amerikance.
Ali doci ce I njima neko glave!

Ono sto mene plasi je da Rusija nece imati izbora nego da rasturi sada celu Ukrajinu sto zaista moze da dovede do svetskog sukoba!

Briga me I za Ruse I Amere, ja se brinem samo za svoju porodicu, prijatelje I moju zemlju - nadam se da ce ovi nasi biti dovoljno pametni da nas ne uvlace u ova sr....!

marija

pre 10 godina

Zasto je Ameri, otpala ideja Kijeva da se odrzi referendum o federalizaciji istog dana kad je doleteo direktor CIA i krenulo se vojskom???

direktor

pre 10 godina

Haha, kakvi majstori ovi Ameri. Sve ijedan potez do sada su izveli perfektno, bez peviše vikanja kao ovi Rusi gdje bez izjave Lavrova i Putina ne može proći nijedan dan...i još stignu zezati Ruse ovakvim cinizmom.

Pametnjaković

pre 10 godina

Rusi ne treba da se raspravljaju sa UN, to je isto kao da se raspravljaju sa Amerima, a to je gubljenje vremena, treba samo da ušetaju u Ukrajinu, narod je uz Ruse, da uspostave mir i da raspišu izbore. Neka narod kaže šta želi.

mihajlo

pre 10 godina

@pcdoktor
Pa lepo pomislis na Kosovo i Metohiju i dobijes avtomatski odgovor. Rusofili ni ds daju Krim i istocni deo siverene drzave Ukraine a nasu juznu pokrainu ne bi!? Sta cemo sa Nis-om? Od juznog toka nema nista, mozemo samo jos da ga sanjamo ko kanal do Soluna.

Maja

pre 10 godina

A Evropa ćuti, kao da se sve na Marsu dešava..Ne smiju ništa da kažu, kolo vodi Amerika. Ćute i kad u sred Evrope Obama laže. Valjda se ne smije reći "car je go". Kao što ni vi nikada ne objavite ovakve komentare. Ne psujem, ne vrijeđam, ali ovdje se ne smije ovako pisati. Jadni ljudi u Ukrajini, izginuće zbog zapadnih interesa.

Dragan

pre 10 godina

Bljuvotine dostojne Veslija Klarka, Ričarda Holbruka, Vilijema Vokera i ostalih kojima je u krvi patološka mržnja prema svemu Pravoslavnom, pogotovu prema Rusima. ...

Zoran

pre 10 godina

Sta reci ? Jedini pravi EVROPSKI odgovor na ovakvu politiku SAD mogao bi dati veliki De Gol ! Na zalost, Evropa desetinama godina unazad nema politicara takvog formata...

pcdoktor

pre 10 godina

meni uopste nije jasno kako je ovo moguce kad u kijevu demonstranti zauzmu vladine zgrade to je ok a kad to isto urade u donjecku onda je to terorizam cudi me da janukovic to nije uradio u kijevu i vojskom resio stvari kao sto ce ovi sad

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Amerikanci su u velikom problemu - postaju totalno predvidljivi.

- Janukovic je bio legalan i legitiman, dok je bio okrenut Zapadu.
- kad je ponestalo para i Janukovic se okrenuo gazdi koji je nudio kes odmah, Ameri ga istog momenta proglasavaju za diktatora i lopova
- odmah se pokrecu mirni protesti - nista
- pristupa se Planu B:sve ostriji protesti - jos uvek nista, Janukovic nikako da upotrebi silu zbog koje bi morao odmah da ide
- najzad se prelazi na Plan C - frontalni napad, ubijanje svih i svakoga redom, stvara se masovni haos i anarhija i svakog momenta se ocekuje fizicka likvidacija Janukovica ali im se on nekako izmigoljio

Amerikanci postavljaju svoju vladu i rade sta hoce. Vise nema maski niti rukavica. Svako moze biti proglasen teroristom, sve akcije novopostavljene vlade su OK, svi ostali nemaju nikakvih prava. Kraj price. To traje neko vreme a kasnije pocinje otpor.

To je jedino sto je nepoznato. Svaka zemlja im se suprotstavi na svoj nacin. Ostaje da se ceka i da se vidi na kakav ce otpor sada naici.

dr

pre 10 godina

ovo je stvarno zalosno. jedna velika sila tera ljude u rat a sebe smatra za garant mira, tolerancije, demokratije. koliko je meni poznato u demokratiji svako ima pravo na svoje misljenje tako i na odcepljenje

dex

pre 10 godina

pa ja bi se složio s ovim da su isto rekli kad su mesecima na majdanu pravili sr..je. da je tad januković reagovao bio bi bombardovan. majdanci su dobili podršku usa a svi znamo da je to zato što du bili protiv rusa

snezana

pre 10 godina

Zanemim pred ovakvim cinizmom...Pred ovakvom drskoscu...Da li ce iko moci da im stane na put? Ceo svet je svestan sta rade Amerikanci i niko im nista ne moze. Cemu sluze UN ? Prodaće svoje oružije, dati inekciju svojoj privredi ,na jos jednom ,novom žarištu, koja periodično otvaraju po svetu ...Plaćaju kriminogene grupe,pojedince ,izdajnike svoje zemlje i naroda,za koje ih bas nije briga i stara sema je uvek tu,uvek urodi plodom i ceo svet ćuti...Sneza

lekcije

pre 10 godina

Kolliko jos lekcija je potrebno da shvatimo da od BRACE nema nista??? Oni nisu u stanju svoj narod da zastite a vi jos ocekujete da nama pomognu! Ima li kraja nasoj ludosti???

Нишлија Мераклија

pre 10 godina

А те исте САД су позивале Јануковича да не крене силом на "мирне" евромајданске демонстранте, наоружане Молотовима, снајперима, аутоматским пушкама и бомбама. Те исте САД сада хвале војну акцију својих пулена против "руских терориста". У Кијеву "мирни демонстранти"; на Косову и Метохији "албански борци за слободу"; у Славјанску и Доњецку - "руски терористи".

Американци сопствено лицемерје, цинизам и дволичност више, што је најгоре, ни не прикривају.

Pavle

pre 10 godina

Dakle, ovi Ameri su licemeri, dno dna. Oni "ne vide" da ljudi na istoku i jugu Ukrajine nisu zadovoljni, žele promene i ne osećaju se više sigurni u Ukrajini. Oni samo govore o ruskim agentima. Pa da li su sada ove stotine civila koji su došli da blokiraju aerodrom u Kramatorsku ruski agenti?

Na svakom drugom mestu u svetu gde njima to odgovara oni su podržali proteste i separatiste (Kosovo, Slovenija, Hrvatska, Libija, Sirija) pa čak i u samoj Ukrajini podržali su proteste i nasilje na Evromajdanu.

Ameri daju pohvalu za akciju u kojoj su ukrajinski vojnici zapucali na proruske pregovarače u toku samih pregovora. Oni podržavaju ološ jer su i sami ološ. Na njihovu nesreću borba za slobodu je tek počela. U pobedu do slobode, braćo Rusi!

Хипокритова заклетва

pre 10 godina

A шта је са уобичајеним вриштањем - употреба војске у унутрашњим питањима? Авијација? Прекомерно... Наташа? Неко...

Krim je trebalo da bude nezavisan, a ne anektiran.

pre 10 godina

E sada cemo da vidimo da li Rusi mogu da odbrane Ruse u Ukrajini. Ako za njih ne budu usli u rat, mi treba da se zauvek i konacno okrenemo SAD i NATO. Ovi za svoje bombarduju i lome koste, a mozda nam i sacuvaju drzavu koja je i onako prepustena njihovoj milosti. Od Rusa ni R na Balkanu, a ako se nagode preko ledja ovih "prorusa" vise ih necemo ni spomenuti.

Sinisa

pre 10 godina

Кад су шљ.м и ол.ш рушили легалну власт, онда сте одобрили заправо пуч, а сада када раде то исто тој власти, онда су то терористи..

Voja i deca

pre 10 godina

Priznali da su im je rukama krv neduznih ruskih civila. Neka ove izjave pise medjunarodni sud za ratne zlocine i zlocine protiv civilnog stanovnistva.

pera

pre 10 godina

Rekose i podrzase ameri,a kad je Srbija poslala policijske snage na Kosovo i Metohiju onda niste tako pricali,ne vojsku nego policiju. Joj kako mi se gade ameri i svi koji ih ovde hvale

igoo

pre 10 godina

Ето ти га сад! Изгледа ће Бели меда да бежи на север, јер постаје превруће, дошло пролеће ваљда.

Defense of the Ancients

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .

prolaznik

pre 10 godina

Dali ste zaboravili pocetak "Saha" Putin je bijo na potezu u Krimu sad je Obama na potez..posle cemo videti Putinov potez,al neko ce dobiti sah mat?

my way

pre 10 godina

Konacno rat i mrtvi, nesto sto Amerika voli i podrzava! Eto scenarija kao u svim zemljama gde je Zapad uvodio demokratiju sa nelegalnim i nelegitimnom samozvanim vlastima koje njemu odgovaraju. Sada se vidi koliku je Rusija gresku napravila kad je uzela samo Krim bez ispaljenog metka. Imala je zahtev predsednika Ukrajine Janukovica (kakav je da je, narod ga je izabrao) da udje u njegovu zemlju i trebala je da uzme sve delove na kojima zivi stanovnistvo ugrozeno od strane uzurpatora sa cistim i neprikrivenim nacistickim elementima, kojima je prakticno prvi potez bio da ukinu manjinske jezike u celoj Ukrajini, sto dovoljno govori.

BOBAN

pre 10 godina

Што неко рече, баш сам се изнервирао. Ефикасан лек против америчких сатрапа би био да им што више држава из нато савеза откаже послушност и да их истера из нјихових база. Ујединити се у ван натовске државе и тачка. Онда би видели нјихову реалну моћ. Не би могли да вршљају по свету и убијају недужан народ. Срамота шта раде наочиглед целог света. Као да је тај свет слеп и не зна ама баш ништа. Те приче о њиховој "демократији" одавно не пију воду. Шта они мисле, да свет без нјих не може да живи? Срамота.

SveJeDobro

pre 10 godina

Коначно цивилизовани свет има јасан и недвосмислен доказ каква је Западна политика, тачније америчка и колико ЕУ нема кичму ни моћ. До сада су Американци могли да лажу да се боре за правду и истину, да Косово није исто што и Крим, да је борба за демократију једно, а тероризам друго. Сада свет коначно има прилику да види истину. Ово чека и све друге земље које не играју како Америка каже, јер је Европа дртава немоћна баба, а међународно право је само крпа са којом се покрива америчко оружје у предаху од интервенције до интервенције.

@Defense of the Ancients

pre 10 godina

(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)
Da li ti uopste znas sta pricas?
Uopste nije ukrajinska regularna vojska nego saka dobrovoljaca od kojih je dobar deo placenika.I od njih se Putin uplasio.
Covece, Rusija ima 140 miliona stanovnika.

Lik

pre 10 godina

Licemerni Amerikanci, misle da i ovde mogu kao u ostalim delovima sveta ali grdno su se prevarili, gurali su Rusima prst u oko a sad im se vraća pesnica posred nosa.

.

pre 10 godina

Jaooo kako sam pobesneo sad kad sam procitao ovo!!!Da se razumemo ne podrzavam rat i ubijanje ali voleo bih da Rusi pregaze ovo licemere sa drugog kontinenta da osete koliki su bol naneli!!!!!!!

Нишлија Мераклија

pre 10 godina

А те исте САД су позивале Јануковича да не крене силом на "мирне" евромајданске демонстранте, наоружане Молотовима, снајперима, аутоматским пушкама и бомбама. Те исте САД сада хвале војну акцију својих пулена против "руских терориста". У Кијеву "мирни демонстранти"; на Косову и Метохији "албански борци за слободу"; у Славјанску и Доњецку - "руски терористи".

Американци сопствено лицемерје, цинизам и дволичност више, што је најгоре, ни не прикривају.

.

pre 10 godina

Jaooo kako sam pobesneo sad kad sam procitao ovo!!!Da se razumemo ne podrzavam rat i ubijanje ali voleo bih da Rusi pregaze ovo licemere sa drugog kontinenta da osete koliki su bol naneli!!!!!!!

Хипокритова заклетва

pre 10 godina

A шта је са уобичајеним вриштањем - употреба војске у унутрашњим питањима? Авијација? Прекомерно... Наташа? Неко...

SveJeDobro

pre 10 godina

Коначно цивилизовани свет има јасан и недвосмислен доказ каква је Западна политика, тачније америчка и колико ЕУ нема кичму ни моћ. До сада су Американци могли да лажу да се боре за правду и истину, да Косово није исто што и Крим, да је борба за демократију једно, а тероризам друго. Сада свет коначно има прилику да види истину. Ово чека и све друге земље које не играју како Америка каже, јер је Европа дртава немоћна баба, а међународно право је само крпа са којом се покрива америчко оружје у предаху од интервенције до интервенције.

pera

pre 10 godina

Rekose i podrzase ameri,a kad je Srbija poslala policijske snage na Kosovo i Metohiju onda niste tako pricali,ne vojsku nego policiju. Joj kako mi se gade ameri i svi koji ih ovde hvale

my way

pre 10 godina

Konacno rat i mrtvi, nesto sto Amerika voli i podrzava! Eto scenarija kao u svim zemljama gde je Zapad uvodio demokratiju sa nelegalnim i nelegitimnom samozvanim vlastima koje njemu odgovaraju. Sada se vidi koliku je Rusija gresku napravila kad je uzela samo Krim bez ispaljenog metka. Imala je zahtev predsednika Ukrajine Janukovica (kakav je da je, narod ga je izabrao) da udje u njegovu zemlju i trebala je da uzme sve delove na kojima zivi stanovnistvo ugrozeno od strane uzurpatora sa cistim i neprikrivenim nacistickim elementima, kojima je prakticno prvi potez bio da ukinu manjinske jezike u celoj Ukrajini, sto dovoljno govori.

Sinisa

pre 10 godina

Кад су шљ.м и ол.ш рушили легалну власт, онда сте одобрили заправо пуч, а сада када раде то исто тој власти, онда су то терористи..

Pavle

pre 10 godina

Dakle, ovi Ameri su licemeri, dno dna. Oni "ne vide" da ljudi na istoku i jugu Ukrajine nisu zadovoljni, žele promene i ne osećaju se više sigurni u Ukrajini. Oni samo govore o ruskim agentima. Pa da li su sada ove stotine civila koji su došli da blokiraju aerodrom u Kramatorsku ruski agenti?

Na svakom drugom mestu u svetu gde njima to odgovara oni su podržali proteste i separatiste (Kosovo, Slovenija, Hrvatska, Libija, Sirija) pa čak i u samoj Ukrajini podržali su proteste i nasilje na Evromajdanu.

Ameri daju pohvalu za akciju u kojoj su ukrajinski vojnici zapucali na proruske pregovarače u toku samih pregovora. Oni podržavaju ološ jer su i sami ološ. Na njihovu nesreću borba za slobodu je tek počela. U pobedu do slobode, braćo Rusi!

Maja

pre 10 godina

A Evropa ćuti, kao da se sve na Marsu dešava..Ne smiju ništa da kažu, kolo vodi Amerika. Ćute i kad u sred Evrope Obama laže. Valjda se ne smije reći "car je go". Kao što ni vi nikada ne objavite ovakve komentare. Ne psujem, ne vrijeđam, ali ovdje se ne smije ovako pisati. Jadni ljudi u Ukrajini, izginuće zbog zapadnih interesa.

Zoran

pre 10 godina

Sta reci ? Jedini pravi EVROPSKI odgovor na ovakvu politiku SAD mogao bi dati veliki De Gol ! Na zalost, Evropa desetinama godina unazad nema politicara takvog formata...

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Amerikanci su u velikom problemu - postaju totalno predvidljivi.

- Janukovic je bio legalan i legitiman, dok je bio okrenut Zapadu.
- kad je ponestalo para i Janukovic se okrenuo gazdi koji je nudio kes odmah, Ameri ga istog momenta proglasavaju za diktatora i lopova
- odmah se pokrecu mirni protesti - nista
- pristupa se Planu B:sve ostriji protesti - jos uvek nista, Janukovic nikako da upotrebi silu zbog koje bi morao odmah da ide
- najzad se prelazi na Plan C - frontalni napad, ubijanje svih i svakoga redom, stvara se masovni haos i anarhija i svakog momenta se ocekuje fizicka likvidacija Janukovica ali im se on nekako izmigoljio

Amerikanci postavljaju svoju vladu i rade sta hoce. Vise nema maski niti rukavica. Svako moze biti proglasen teroristom, sve akcije novopostavljene vlade su OK, svi ostali nemaju nikakvih prava. Kraj price. To traje neko vreme a kasnije pocinje otpor.

To je jedino sto je nepoznato. Svaka zemlja im se suprotstavi na svoj nacin. Ostaje da se ceka i da se vidi na kakav ce otpor sada naici.

Lik

pre 10 godina

Licemerni Amerikanci, misle da i ovde mogu kao u ostalim delovima sveta ali grdno su se prevarili, gurali su Rusima prst u oko a sad im se vraća pesnica posred nosa.

Dragan

pre 10 godina

Bljuvotine dostojne Veslija Klarka, Ričarda Holbruka, Vilijema Vokera i ostalih kojima je u krvi patološka mržnja prema svemu Pravoslavnom, pogotovu prema Rusima. ...

dex

pre 10 godina

pa ja bi se složio s ovim da su isto rekli kad su mesecima na majdanu pravili sr..je. da je tad januković reagovao bio bi bombardovan. majdanci su dobili podršku usa a svi znamo da je to zato što du bili protiv rusa

Voja i deca

pre 10 godina

Priznali da su im je rukama krv neduznih ruskih civila. Neka ove izjave pise medjunarodni sud za ratne zlocine i zlocine protiv civilnog stanovnistva.

@Defense of the Ancients

pre 10 godina

(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)
Da li ti uopste znas sta pricas?
Uopste nije ukrajinska regularna vojska nego saka dobrovoljaca od kojih je dobar deo placenika.I od njih se Putin uplasio.
Covece, Rusija ima 140 miliona stanovnika.

pcdoktor

pre 10 godina

meni uopste nije jasno kako je ovo moguce kad u kijevu demonstranti zauzmu vladine zgrade to je ok a kad to isto urade u donjecku onda je to terorizam cudi me da janukovic to nije uradio u kijevu i vojskom resio stvari kao sto ce ovi sad

BOBAN

pre 10 godina

Што неко рече, баш сам се изнервирао. Ефикасан лек против америчких сатрапа би био да им што више држава из нато савеза откаже послушност и да их истера из нјихових база. Ујединити се у ван натовске државе и тачка. Онда би видели нјихову реалну моћ. Не би могли да вршљају по свету и убијају недужан народ. Срамота шта раде наочиглед целог света. Као да је тај свет слеп и не зна ама баш ништа. Те приче о њиховој "демократији" одавно не пију воду. Шта они мисле, да свет без нјих не може да живи? Срамота.

T&T

pre 10 godina

A sta drugo ocekivati od onih koji su sve I zakuvali?!
Ne volim Ruse, ali jos vise ne volim ove podmukle licemere Amerikance.
Ali doci ce I njima neko glave!

Ono sto mene plasi je da Rusija nece imati izbora nego da rasturi sada celu Ukrajinu sto zaista moze da dovede do svetskog sukoba!

Briga me I za Ruse I Amere, ja se brinem samo za svoju porodicu, prijatelje I moju zemlju - nadam se da ce ovi nasi biti dovoljno pametni da nas ne uvlace u ova sr....!

dr

pre 10 godina

ovo je stvarno zalosno. jedna velika sila tera ljude u rat a sebe smatra za garant mira, tolerancije, demokratije. koliko je meni poznato u demokratiji svako ima pravo na svoje misljenje tako i na odcepljenje

namcor

pre 10 godina

"Najgore u ovoj prici sto ce se pravoslavci pobiti, a ovi ljigavi ameri to sve posmatrati i zaraditi i ispipati koliko Rusija moze."
Greska! Ne ratuju Pravoslavci medjusobno. Pravoslavni deo Ukrajine je istocni deo, koji se sada i buni. Zapadni deo Ukrajine su unijati, pokatoliceni pro-NATO i pro-EU Ukrajinci. Dakle, dogadja se nesto slicno, kao i kod nas. Srbe pravoslavce su proterali ili pobili gde god su to mogli, uz izdasnu pomoc istih ovih koji sada podrzavaju nelegitimnu, pucisticku Vladu u Kijevu. Nas su bombardovali, zbog, navodno, prekomerne upotrebe sile protiv ociglednog oruzanog ustanka Siptara na Kosovu. Ukrajinu "pohvaljuju" sto je poslala tenkove na sacicu onih koji se bune. To, naravno, nije prekomerna sila. Na zalost, SAD i NATO su postali najvece zlo ovog covecanstva. Besramno, svojim bombama, medijima, lazima sire zlo po svetu. Sve u cilju ispunjavanja svoje agende: Vladavina svetom, unistavanje nacionalnih drzava, kontrolom i koriscenjem prirodnih resursa. Neprekidnim ispiranjem mozga (sa TV i ostalih medija) svoju su javnost vec uverili da je nadzor, prisluskivanje i sve sto po svetu rade u stvari samoodbrana od nekih "opakih" spoljnih neprijatelja (Al-Kaida, koju, uzgred finansiraju i salju od zemlje do zemlje da destabilizuje legalne vlasti...). Jedina nada ovom covecanstvu je jasan i glasan odgovor KIne, Rusije i BRIKS-a i odbacivanje dolara kao svetske valute (i tako je to samo bezvredni papir bez pokrica).

snezana

pre 10 godina

Zanemim pred ovakvim cinizmom...Pred ovakvom drskoscu...Da li ce iko moci da im stane na put? Ceo svet je svestan sta rade Amerikanci i niko im nista ne moze. Cemu sluze UN ? Prodaće svoje oružije, dati inekciju svojoj privredi ,na jos jednom ,novom žarištu, koja periodično otvaraju po svetu ...Plaćaju kriminogene grupe,pojedince ,izdajnike svoje zemlje i naroda,za koje ih bas nije briga i stara sema je uvek tu,uvek urodi plodom i ceo svet ćuti...Sneza

prolaznik

pre 10 godina

Dali ste zaboravili pocetak "Saha" Putin je bijo na potezu u Krimu sad je Obama na potez..posle cemo videti Putinov potez,al neko ce dobiti sah mat?

Temerinac

pre 10 godina

Koje licemerije, kada Asad u Siriji se bori sa pravim teroristima, onda se terba bombardovati Siriju zbog obračuna sa tobože mirnim narodom. A kada se to dešava u Ukrajini, onda može i tenkovima na sopstveni narod, jer Bože moj to su teroristi. Kada se Srbija borila protiv terorista na Kosovu, onda je Srbiju trebalo uništiti, jer to nisu bili teroristi, već naoružani narod, koji je vadio organe srbima i prodavao po svetu. Licemerije nema šta.

MM

pre 10 godina

A zašto su dopustale '98 da Albanci ubijaju našu policiju kao glinene golubove?
Zbog droge jer se zna i posle Afganistana i Kosova da su CIA i njen vojni ogranak NATO najveći distributeri droge u svetu.

Pametnjaković

pre 10 godina

Rusi ne treba da se raspravljaju sa UN, to je isto kao da se raspravljaju sa Amerima, a to je gubljenje vremena, treba samo da ušetaju u Ukrajinu, narod je uz Ruse, da uspostave mir i da raspišu izbore. Neka narod kaže šta želi.

marija

pre 10 godina

Zasto je Ameri, otpala ideja Kijeva da se odrzi referendum o federalizaciji istog dana kad je doleteo direktor CIA i krenulo se vojskom???

Krim je trebalo da bude nezavisan, a ne anektiran.

pre 10 godina

E sada cemo da vidimo da li Rusi mogu da odbrane Ruse u Ukrajini. Ako za njih ne budu usli u rat, mi treba da se zauvek i konacno okrenemo SAD i NATO. Ovi za svoje bombarduju i lome koste, a mozda nam i sacuvaju drzavu koja je i onako prepustena njihovoj milosti. Od Rusa ni R na Balkanu, a ako se nagode preko ledja ovih "prorusa" vise ih necemo ni spomenuti.

Dragan

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .
(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)

Au prijatelju cime se ti zanosis, u Moskvu ni Hitler nije usao pa nece ni ovi mali nacisti. Evo ko je ko cisto da se ne zaboravi http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Lemberg280443.jpg

MickeyM

pre 10 godina

A zamislite da se SRJ graničila sa Rusijom 1998. i da je Milošević hteo u EU a Albanci da su ubijali naše policajce kao što i jesu i vikali Kosovo republjik???
Šta bi tada bilo?
Sada bi Tači trunuo u Hagu a Mladić i dalje išao na Marakanu da gleda Zvezdu.

vlad

pre 10 godina

Da nije žalosno smejao bi se ovim Amerima. Odmerena akcija u Americi znači da na nekoga naoružanog puškom treba krenuti avionima, helikopterima i tenkovima. Dobro je da proruski demonstranti nemaju neko oklopno vozilo inače bi za Amerikance bilo normalno da ih gađaju sa nuklearkom.

Put in

pre 10 godina

Onog trenutka kad jenkiji postanu impotentni bankari će ih zameniti većom, lepšom i luđom i zato moraju da šilje. Ako se mnogo obrukaju sa rusima dobiće korpu samo tako, a i još ponešto.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Napad su izvršili na poreske obveznike svoje zemlje koji imaju demokratsko pravo na izbor, a od čijeg se novca finansiraju (vojska i policija), dok USA to pozdravlja. Koje li ironije!?

Defense of the Ancients

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .

Elrond

pre 10 godina

Pa u cilju uspostavljanja sreće i blagostanja. Demokratski je boriti se protiv agresora koji žele da okupiraju teritoriju suverene države. Odvažni Ukrajinci štite pola Sveta udaljenu američku granicu koja je u opasnosti. Treba nekad i provozati poneki brod 15 000 km čisto radi vojne vežbe sa Rumunijom i Bugarskom. Veliko stradanje kosovskih albanaca je sprečeno bombardovanjem jedne agresorske zemlje Srbije, koja je uništila na stotine starih albanskih manastira. Takođe, izražavam zabrinutost što Rusi drže svoju vojsku na svojoj granici. To dovodi u pitanje ljudska prava na Aljasci i na jugozapadu Kine, time se krši međunarodno pravo i urušava proces demokratizacije. Time je ozbiljno ugrožena suverena Ukrajina, sa legitimnom vlašću na čelu, koji su mirnim putem formirali većinu na ulic...u skupštini.
Zamislite sad 300 miliona Amerikanaca koji veruju u ovo i ništa ih ne može razuveriti.

igoo

pre 10 godina

Ето ти га сад! Изгледа ће Бели меда да бежи на север, јер постаје превруће, дошло пролеће ваљда.

lekcije

pre 10 godina

Kolliko jos lekcija je potrebno da shvatimo da od BRACE nema nista??? Oni nisu u stanju svoj narod da zastite a vi jos ocekujete da nama pomognu! Ima li kraja nasoj ludosti???

direktor

pre 10 godina

Haha, kakvi majstori ovi Ameri. Sve ijedan potez do sada su izveli perfektno, bez peviše vikanja kao ovi Rusi gdje bez izjave Lavrova i Putina ne može proći nijedan dan...i još stignu zezati Ruse ovakvim cinizmom.

Аналитичар

pre 10 godina

Било би занимљиво да се сада у Србији спроведе референдум о уласку у НАТО и ЕУ. Али, на жалост, неће, већ ће се то учинити после систематског испирања наших мозгова у стању тоталне колективне амнезије.

zoran

pre 10 godina

Ova bela kuca se smucila svakom iole normalnom, cini mi se da,kada bi nas marsovci napali,bio bih na onoj strani koju ne podrzava "bela kuca".

mihajlo

pre 10 godina

@pcdoktor
Pa lepo pomislis na Kosovo i Metohiju i dobijes avtomatski odgovor. Rusofili ni ds daju Krim i istocni deo siverene drzave Ukraine a nasu juznu pokrainu ne bi!? Sta cemo sa Nis-om? Od juznog toka nema nista, mozemo samo jos da ga sanjamo ko kanal do Soluna.

veselin

pre 10 godina

Ako se objektivno procijeni zapad nema nijednog velikog politicara.Procjene njihovih savjetnika su katastrofalne.Uopste ne poznaju ruski mentalitet.Ujedinili su Rusiju kao nikad do sada.Kad ukrajinska hunta predje mjeru ,ruska armija ce ih pregaziti.Tada ce zapad morati da bira. Ili rat sa Rusijom i smrzavanje Evrope ili da prihvate neumitnu realnost.

Logic

pre 10 godina

Pohvalili vojnu akciju? Ne: pohvalili se kako su je ONI dobro izveli, zar ste propustili zvaničnu izjavu da je Amerika pružila taktičku podršku ukrajinskoj vojsci? Pošteno, brate: mi im pomažemo i šta? U istom rangu kao i skorašnje izjave koje pljušte sa svih zvaničnih strana: bombardovanje Srbije nije bilo legalno, ali za nas je bilo opravdano. I šta ćete sad vi Srbi? Verujem da ćemo usko čuti da je "to i to" bilo izmišljeno - opravdano, jer nam je bilo potrebno (Bler, Irak!)Pa: uništeni dokazi, jer su govorili nešto u prilog Srba, a to nam nije odgovaralo. I šta ćete sad? Samo da nam kažete "Ljubim ruke, gazda".A možete i da se jadate ovako po raznoraznim forumima.

Defense of the Ancients

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .
(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)

Au prijatelju cime se ti zanosis, u Moskvu ni Hitler nije usao pa nece ni ovi mali nacisti. Evo ko je ko cisto da se ne zaboravi [link]
(Dragan, 15. april 2014 22:37)

Mozes da zivis u proslosti koliko hoces samo da te podsetim da istoriju pise pobednik i kao takva podlozna je promenama sad kad ih Ameri izuju iz cipela bice da su staljinisti poceli drugi svetski rat .

Defense of the Ancients

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .

igoo

pre 10 godina

Ето ти га сад! Изгледа ће Бели меда да бежи на север, јер постаје превруће, дошло пролеће ваљда.

lekcije

pre 10 godina

Kolliko jos lekcija je potrebno da shvatimo da od BRACE nema nista??? Oni nisu u stanju svoj narod da zastite a vi jos ocekujete da nama pomognu! Ima li kraja nasoj ludosti???

direktor

pre 10 godina

Haha, kakvi majstori ovi Ameri. Sve ijedan potez do sada su izveli perfektno, bez peviše vikanja kao ovi Rusi gdje bez izjave Lavrova i Putina ne može proći nijedan dan...i još stignu zezati Ruse ovakvim cinizmom.

Defense of the Ancients

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .
(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)

Au prijatelju cime se ti zanosis, u Moskvu ni Hitler nije usao pa nece ni ovi mali nacisti. Evo ko je ko cisto da se ne zaboravi [link]
(Dragan, 15. april 2014 22:37)

Mozes da zivis u proslosti koliko hoces samo da te podsetim da istoriju pise pobednik i kao takva podlozna je promenama sad kad ih Ameri izuju iz cipela bice da su staljinisti poceli drugi svetski rat .

mihajlo

pre 10 godina

@pcdoktor
Pa lepo pomislis na Kosovo i Metohiju i dobijes avtomatski odgovor. Rusofili ni ds daju Krim i istocni deo siverene drzave Ukraine a nasu juznu pokrainu ne bi!? Sta cemo sa Nis-om? Od juznog toka nema nista, mozemo samo jos da ga sanjamo ko kanal do Soluna.

Krim je trebalo da bude nezavisan, a ne anektiran.

pre 10 godina

E sada cemo da vidimo da li Rusi mogu da odbrane Ruse u Ukrajini. Ako za njih ne budu usli u rat, mi treba da se zauvek i konacno okrenemo SAD i NATO. Ovi za svoje bombarduju i lome koste, a mozda nam i sacuvaju drzavu koja je i onako prepustena njihovoj milosti. Od Rusa ni R na Balkanu, a ako se nagode preko ledja ovih "prorusa" vise ih necemo ni spomenuti.

prolaznik

pre 10 godina

Dali ste zaboravili pocetak "Saha" Putin je bijo na potezu u Krimu sad je Obama na potez..posle cemo videti Putinov potez,al neko ce dobiti sah mat?

.

pre 10 godina

Jaooo kako sam pobesneo sad kad sam procitao ovo!!!Da se razumemo ne podrzavam rat i ubijanje ali voleo bih da Rusi pregaze ovo licemere sa drugog kontinenta da osete koliki su bol naneli!!!!!!!

Нишлија Мераклија

pre 10 godina

А те исте САД су позивале Јануковича да не крене силом на "мирне" евромајданске демонстранте, наоружане Молотовима, снајперима, аутоматским пушкама и бомбама. Те исте САД сада хвале војну акцију својих пулена против "руских терориста". У Кијеву "мирни демонстранти"; на Косову и Метохији "албански борци за слободу"; у Славјанску и Доњецку - "руски терористи".

Американци сопствено лицемерје, цинизам и дволичност више, што је најгоре, ни не прикривају.

@Defense of the Ancients

pre 10 godina

(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)
Da li ti uopste znas sta pricas?
Uopste nije ukrajinska regularna vojska nego saka dobrovoljaca od kojih je dobar deo placenika.I od njih se Putin uplasio.
Covece, Rusija ima 140 miliona stanovnika.

pera

pre 10 godina

Rekose i podrzase ameri,a kad je Srbija poslala policijske snage na Kosovo i Metohiju onda niste tako pricali,ne vojsku nego policiju. Joj kako mi se gade ameri i svi koji ih ovde hvale

Dragan

pre 10 godina

Bljuvotine dostojne Veslija Klarka, Ričarda Holbruka, Vilijema Vokera i ostalih kojima je u krvi patološka mržnja prema svemu Pravoslavnom, pogotovu prema Rusima. ...

Lik

pre 10 godina

Licemerni Amerikanci, misle da i ovde mogu kao u ostalim delovima sveta ali grdno su se prevarili, gurali su Rusima prst u oko a sad im se vraća pesnica posred nosa.

Хипокритова заклетва

pre 10 godina

A шта је са уобичајеним вриштањем - употреба војске у унутрашњим питањима? Авијација? Прекомерно... Наташа? Неко...

BOBAN

pre 10 godina

Што неко рече, баш сам се изнервирао. Ефикасан лек против америчких сатрапа би био да им што више држава из нато савеза откаже послушност и да их истера из нјихових база. Ујединити се у ван натовске државе и тачка. Онда би видели нјихову реалну моћ. Не би могли да вршљају по свету и убијају недужан народ. Срамота шта раде наочиглед целог света. Као да је тај свет слеп и не зна ама баш ништа. Те приче о њиховој "демократији" одавно не пију воду. Шта они мисле, да свет без нјих не може да живи? Срамота.

Pavle

pre 10 godina

Dakle, ovi Ameri su licemeri, dno dna. Oni "ne vide" da ljudi na istoku i jugu Ukrajine nisu zadovoljni, žele promene i ne osećaju se više sigurni u Ukrajini. Oni samo govore o ruskim agentima. Pa da li su sada ove stotine civila koji su došli da blokiraju aerodrom u Kramatorsku ruski agenti?

Na svakom drugom mestu u svetu gde njima to odgovara oni su podržali proteste i separatiste (Kosovo, Slovenija, Hrvatska, Libija, Sirija) pa čak i u samoj Ukrajini podržali su proteste i nasilje na Evromajdanu.

Ameri daju pohvalu za akciju u kojoj su ukrajinski vojnici zapucali na proruske pregovarače u toku samih pregovora. Oni podržavaju ološ jer su i sami ološ. Na njihovu nesreću borba za slobodu je tek počela. U pobedu do slobode, braćo Rusi!

SveJeDobro

pre 10 godina

Коначно цивилизовани свет има јасан и недвосмислен доказ каква је Западна политика, тачније америчка и колико ЕУ нема кичму ни моћ. До сада су Американци могли да лажу да се боре за правду и истину, да Косово није исто што и Крим, да је борба за демократију једно, а тероризам друго. Сада свет коначно има прилику да види истину. Ово чека и све друге земље које не играју како Америка каже, јер је Европа дртава немоћна баба, а међународно право је само крпа са којом се покрива америчко оружје у предаху од интервенције до интервенције.

Sinisa

pre 10 godina

Кад су шљ.м и ол.ш рушили легалну власт, онда сте одобрили заправо пуч, а сада када раде то исто тој власти, онда су то терористи..

Maja

pre 10 godina

A Evropa ćuti, kao da se sve na Marsu dešava..Ne smiju ništa da kažu, kolo vodi Amerika. Ćute i kad u sred Evrope Obama laže. Valjda se ne smije reći "car je go". Kao što ni vi nikada ne objavite ovakve komentare. Ne psujem, ne vrijeđam, ali ovdje se ne smije ovako pisati. Jadni ljudi u Ukrajini, izginuće zbog zapadnih interesa.

Voja i deca

pre 10 godina

Priznali da su im je rukama krv neduznih ruskih civila. Neka ove izjave pise medjunarodni sud za ratne zlocine i zlocine protiv civilnog stanovnistva.

dex

pre 10 godina

pa ja bi se složio s ovim da su isto rekli kad su mesecima na majdanu pravili sr..je. da je tad januković reagovao bio bi bombardovan. majdanci su dobili podršku usa a svi znamo da je to zato što du bili protiv rusa

dr

pre 10 godina

ovo je stvarno zalosno. jedna velika sila tera ljude u rat a sebe smatra za garant mira, tolerancije, demokratije. koliko je meni poznato u demokratiji svako ima pravo na svoje misljenje tako i na odcepljenje

T&T

pre 10 godina

A sta drugo ocekivati od onih koji su sve I zakuvali?!
Ne volim Ruse, ali jos vise ne volim ove podmukle licemere Amerikance.
Ali doci ce I njima neko glave!

Ono sto mene plasi je da Rusija nece imati izbora nego da rasturi sada celu Ukrajinu sto zaista moze da dovede do svetskog sukoba!

Briga me I za Ruse I Amere, ja se brinem samo za svoju porodicu, prijatelje I moju zemlju - nadam se da ce ovi nasi biti dovoljno pametni da nas ne uvlace u ova sr....!

MM

pre 10 godina

A zašto su dopustale '98 da Albanci ubijaju našu policiju kao glinene golubove?
Zbog droge jer se zna i posle Afganistana i Kosova da su CIA i njen vojni ogranak NATO najveći distributeri droge u svetu.

Zoran

pre 10 godina

Sta reci ? Jedini pravi EVROPSKI odgovor na ovakvu politiku SAD mogao bi dati veliki De Gol ! Na zalost, Evropa desetinama godina unazad nema politicara takvog formata...

svi (ni)su isti

pre 10 godina

Amerikanci su u velikom problemu - postaju totalno predvidljivi.

- Janukovic je bio legalan i legitiman, dok je bio okrenut Zapadu.
- kad je ponestalo para i Janukovic se okrenuo gazdi koji je nudio kes odmah, Ameri ga istog momenta proglasavaju za diktatora i lopova
- odmah se pokrecu mirni protesti - nista
- pristupa se Planu B:sve ostriji protesti - jos uvek nista, Janukovic nikako da upotrebi silu zbog koje bi morao odmah da ide
- najzad se prelazi na Plan C - frontalni napad, ubijanje svih i svakoga redom, stvara se masovni haos i anarhija i svakog momenta se ocekuje fizicka likvidacija Janukovica ali im se on nekako izmigoljio

Amerikanci postavljaju svoju vladu i rade sta hoce. Vise nema maski niti rukavica. Svako moze biti proglasen teroristom, sve akcije novopostavljene vlade su OK, svi ostali nemaju nikakvih prava. Kraj price. To traje neko vreme a kasnije pocinje otpor.

To je jedino sto je nepoznato. Svaka zemlja im se suprotstavi na svoj nacin. Ostaje da se ceka i da se vidi na kakav ce otpor sada naici.

namcor

pre 10 godina

"Najgore u ovoj prici sto ce se pravoslavci pobiti, a ovi ljigavi ameri to sve posmatrati i zaraditi i ispipati koliko Rusija moze."
Greska! Ne ratuju Pravoslavci medjusobno. Pravoslavni deo Ukrajine je istocni deo, koji se sada i buni. Zapadni deo Ukrajine su unijati, pokatoliceni pro-NATO i pro-EU Ukrajinci. Dakle, dogadja se nesto slicno, kao i kod nas. Srbe pravoslavce su proterali ili pobili gde god su to mogli, uz izdasnu pomoc istih ovih koji sada podrzavaju nelegitimnu, pucisticku Vladu u Kijevu. Nas su bombardovali, zbog, navodno, prekomerne upotrebe sile protiv ociglednog oruzanog ustanka Siptara na Kosovu. Ukrajinu "pohvaljuju" sto je poslala tenkove na sacicu onih koji se bune. To, naravno, nije prekomerna sila. Na zalost, SAD i NATO su postali najvece zlo ovog covecanstva. Besramno, svojim bombama, medijima, lazima sire zlo po svetu. Sve u cilju ispunjavanja svoje agende: Vladavina svetom, unistavanje nacionalnih drzava, kontrolom i koriscenjem prirodnih resursa. Neprekidnim ispiranjem mozga (sa TV i ostalih medija) svoju su javnost vec uverili da je nadzor, prisluskivanje i sve sto po svetu rade u stvari samoodbrana od nekih "opakih" spoljnih neprijatelja (Al-Kaida, koju, uzgred finansiraju i salju od zemlje do zemlje da destabilizuje legalne vlasti...). Jedina nada ovom covecanstvu je jasan i glasan odgovor KIne, Rusije i BRIKS-a i odbacivanje dolara kao svetske valute (i tako je to samo bezvredni papir bez pokrica).

my way

pre 10 godina

Konacno rat i mrtvi, nesto sto Amerika voli i podrzava! Eto scenarija kao u svim zemljama gde je Zapad uvodio demokratiju sa nelegalnim i nelegitimnom samozvanim vlastima koje njemu odgovaraju. Sada se vidi koliku je Rusija gresku napravila kad je uzela samo Krim bez ispaljenog metka. Imala je zahtev predsednika Ukrajine Janukovica (kakav je da je, narod ga je izabrao) da udje u njegovu zemlju i trebala je da uzme sve delove na kojima zivi stanovnistvo ugrozeno od strane uzurpatora sa cistim i neprikrivenim nacistickim elementima, kojima je prakticno prvi potez bio da ukinu manjinske jezike u celoj Ukrajini, sto dovoljno govori.

pcdoktor

pre 10 godina

meni uopste nije jasno kako je ovo moguce kad u kijevu demonstranti zauzmu vladine zgrade to je ok a kad to isto urade u donjecku onda je to terorizam cudi me da janukovic to nije uradio u kijevu i vojskom resio stvari kao sto ce ovi sad

Put in

pre 10 godina

Onog trenutka kad jenkiji postanu impotentni bankari će ih zameniti većom, lepšom i luđom i zato moraju da šilje. Ako se mnogo obrukaju sa rusima dobiće korpu samo tako, a i još ponešto.

Temerinac

pre 10 godina

Koje licemerije, kada Asad u Siriji se bori sa pravim teroristima, onda se terba bombardovati Siriju zbog obračuna sa tobože mirnim narodom. A kada se to dešava u Ukrajini, onda može i tenkovima na sopstveni narod, jer Bože moj to su teroristi. Kada se Srbija borila protiv terorista na Kosovu, onda je Srbiju trebalo uništiti, jer to nisu bili teroristi, već naoružani narod, koji je vadio organe srbima i prodavao po svetu. Licemerije nema šta.

snezana

pre 10 godina

Zanemim pred ovakvim cinizmom...Pred ovakvom drskoscu...Da li ce iko moci da im stane na put? Ceo svet je svestan sta rade Amerikanci i niko im nista ne moze. Cemu sluze UN ? Prodaće svoje oružije, dati inekciju svojoj privredi ,na jos jednom ,novom žarištu, koja periodično otvaraju po svetu ...Plaćaju kriminogene grupe,pojedince ,izdajnike svoje zemlje i naroda,za koje ih bas nije briga i stara sema je uvek tu,uvek urodi plodom i ceo svet ćuti...Sneza

Dragan

pre 10 godina

:) pa ovi ih zezaju pa im du*e pomeraju kakva Rusija kakvi bakraci eno ga Putin cmizdri u UN samo da se Ukrajinci ne zaigraju mnogo mogli bi do Moskve da se prosetaju .
(Defense of the Ancients, 15. april 2014 20:15)

Au prijatelju cime se ti zanosis, u Moskvu ni Hitler nije usao pa nece ni ovi mali nacisti. Evo ko je ko cisto da se ne zaboravi http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b5/Lemberg280443.jpg

Pametnjaković

pre 10 godina

Rusi ne treba da se raspravljaju sa UN, to je isto kao da se raspravljaju sa Amerima, a to je gubljenje vremena, treba samo da ušetaju u Ukrajinu, narod je uz Ruse, da uspostave mir i da raspišu izbore. Neka narod kaže šta želi.

MickeyM

pre 10 godina

A zamislite da se SRJ graničila sa Rusijom 1998. i da je Milošević hteo u EU a Albanci da su ubijali naše policajce kao što i jesu i vikali Kosovo republjik???
Šta bi tada bilo?
Sada bi Tači trunuo u Hagu a Mladić i dalje išao na Marakanu da gleda Zvezdu.

marija

pre 10 godina

Zasto je Ameri, otpala ideja Kijeva da se odrzi referendum o federalizaciji istog dana kad je doleteo direktor CIA i krenulo se vojskom???

@vladimir0710

pre 10 godina

- Napad su izvršili na poreske obveznike svoje zemlje koji imaju demokratsko pravo na izbor, a od čijeg se novca finansiraju (vojska i policija), dok USA to pozdravlja. Koje li ironije!?

vlad

pre 10 godina

Da nije žalosno smejao bi se ovim Amerima. Odmerena akcija u Americi znači da na nekoga naoružanog puškom treba krenuti avionima, helikopterima i tenkovima. Dobro je da proruski demonstranti nemaju neko oklopno vozilo inače bi za Amerikance bilo normalno da ih gađaju sa nuklearkom.

veselin

pre 10 godina

Ako se objektivno procijeni zapad nema nijednog velikog politicara.Procjene njihovih savjetnika su katastrofalne.Uopste ne poznaju ruski mentalitet.Ujedinili su Rusiju kao nikad do sada.Kad ukrajinska hunta predje mjeru ,ruska armija ce ih pregaziti.Tada ce zapad morati da bira. Ili rat sa Rusijom i smrzavanje Evrope ili da prihvate neumitnu realnost.

Аналитичар

pre 10 godina

Било би занимљиво да се сада у Србији спроведе референдум о уласку у НАТО и ЕУ. Али, на жалост, неће, већ ће се то учинити после систематског испирања наших мозгова у стању тоталне колективне амнезије.

Elrond

pre 10 godina

Pa u cilju uspostavljanja sreće i blagostanja. Demokratski je boriti se protiv agresora koji žele da okupiraju teritoriju suverene države. Odvažni Ukrajinci štite pola Sveta udaljenu američku granicu koja je u opasnosti. Treba nekad i provozati poneki brod 15 000 km čisto radi vojne vežbe sa Rumunijom i Bugarskom. Veliko stradanje kosovskih albanaca je sprečeno bombardovanjem jedne agresorske zemlje Srbije, koja je uništila na stotine starih albanskih manastira. Takođe, izražavam zabrinutost što Rusi drže svoju vojsku na svojoj granici. To dovodi u pitanje ljudska prava na Aljasci i na jugozapadu Kine, time se krši međunarodno pravo i urušava proces demokratizacije. Time je ozbiljno ugrožena suverena Ukrajina, sa legitimnom vlašću na čelu, koji su mirnim putem formirali većinu na ulic...u skupštini.
Zamislite sad 300 miliona Amerikanaca koji veruju u ovo i ništa ih ne može razuveriti.

Logic

pre 10 godina

Pohvalili vojnu akciju? Ne: pohvalili se kako su je ONI dobro izveli, zar ste propustili zvaničnu izjavu da je Amerika pružila taktičku podršku ukrajinskoj vojsci? Pošteno, brate: mi im pomažemo i šta? U istom rangu kao i skorašnje izjave koje pljušte sa svih zvaničnih strana: bombardovanje Srbije nije bilo legalno, ali za nas je bilo opravdano. I šta ćete sad vi Srbi? Verujem da ćemo usko čuti da je "to i to" bilo izmišljeno - opravdano, jer nam je bilo potrebno (Bler, Irak!)Pa: uništeni dokazi, jer su govorili nešto u prilog Srba, a to nam nije odgovaralo. I šta ćete sad? Samo da nam kažete "Ljubim ruke, gazda".A možete i da se jadate ovako po raznoraznim forumima.

zoran

pre 10 godina

Ova bela kuca se smucila svakom iole normalnom, cini mi se da,kada bi nas marsovci napali,bio bih na onoj strani koju ne podrzava "bela kuca".