Nedelja, 05.01.2014.

16:05

Užice će dobijati vodu iz Čajetine

Problem snabdevanja vodom Užica biće rešen tako što će biti napravljen krak iz vodovoda iz Čajetine kroz koji će ovaj grad dobijati pijaću vodu, saznaje B92.

Izvor: B92

Užice æe dobijati vodu iz Èajetine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Rewoltkuki

pre 10 godina

Da li ste vi svesni da jezero na Zlatiboru nema kapaciteta da da vodu jos i Uzicu, treba ispitati da li alge putem cevovoda mogu da dodju i na Zlatibor,
i zna li se koliko ce vode odlaziti iz jezera... I koliko ja znam i razumem ovo je jako JAKOOO losa stvar....

ekolog

pre 10 godina

Sada je ovakva situacija sa vodom u Uzicu ali, ako nastavimo da se ponasamo neodgovorno prema prirodi svi cemo biti zeljni ciste vode! Pa kod nas je normalno da se djubre baca u reke ( u Prijepolju je deponija na Limu u samom ulasku u grad) da se vikendice grade na obalama reka i jezera!!! i vlast svemu tome aminuje. Sve dok gradjanima i vlasti ne smeta bacanje djubreta gde god ko stigne (pogledajte kako nam je prljavo pored puteva -uzas)mi ne mozemo napred. Evropa nas ovako neodgovorne sigurno nece hteti. Uvek se pitam zasto postoji komunalna policija i kako zaradjuju platu! Zasto se vlast plasi uvodjenja novcanih kazni. Ustvari, glavni problem je sto vlastima ne smeta prljavstina i djubre svuda oko nas!

Zrenjaninac

pre 10 godina

Da li će vojska i nama u Zrenjaninu da napravi nekekev cevovod, pa da i mi dobijemo ispravnu vodu za piće ? Ovo je neverovetno, u Zrenjaninu je voda za piće neispravna deset godina i to više niko i nesopminje. Kada se pojavio problem u Užicu odmah su se svi uključili u rešavanje problema (Vučić,vojska...). Mi godinama sami tražimo rešenje. Gde je pomoć države? Muka mi je više da slušam o algama u Užicu. Šta smo mi u Zrenjaninu, građani drugog ili petog reda? Ja deset godina donosim vodu za piće iz Sremskih Karlovaca (sa javne česme). Šta mislite koliko to košta? A pri tom ovo činim jer je duplo jeftinije nego da kupujem flaširanu vodu. Bio bi red da vi iz medija bar spomenete i vodu u Zrenjaninu. Možda se onda neko seti i nas.

Vladan

pre 10 godina

Citam pojedine komentare Zlatiboraca i zaista ne mogu da verujem , pojedinci kukaju kako će im propasti turistička sezona , pa izvinite molim vas nama će da propadne život ako ne rešimo problem Vrutaka.Strpite se malo , imate vi u šteku. Pozdrav Užičanin

Andja

pre 10 godina

Divno je shto se g. Vuchic zauzeo, ali pitam se kada ce isto uraditi i za Zrenjaninski vodovod tj. ispravnost pijace vode? a visoki funkcioner njegove stranke je zitelj istog grada a i veliki krivac shto nishta nije uradjeno zadnjih desetak godina od kad je voda iz vodovoda neispravna i proglashena tehnichkom vodom.

Zrenjaninac

pre 10 godina

Da li će vojska i nama u Zrenjaninu da napravi nekekev cevovod, pa da i mi dobijemo ispravnu vodu za piće ? Ovo je neverovetno, u Zrenjaninu je voda za piće neispravna deset godina i to više niko i nesopminje. Kada se pojavio problem u Užicu odmah su se svi uključili u rešavanje problema (Vučić,vojska...). Mi godinama sami tražimo rešenje. Gde je pomoć države? Muka mi je više da slušam o algama u Užicu. Šta smo mi u Zrenjaninu, građani drugog ili petog reda? Ja deset godina donosim vodu za piće iz Sremskih Karlovaca (sa javne česme). Šta mislite koliko to košta? A pri tom ovo činim jer je duplo jeftinije nego da kupujem flaširanu vodu. Bio bi red da vi iz medija bar spomenete i vodu u Zrenjaninu. Možda se onda neko seti i nas.

Algomir Otrovčić

pre 10 godina

Stoji da je vlast odgovorna za ovo stanje. Ali, treba malo porazmisliti i o svojim postupcima. Recimo da ne bi bilo toliko loše stanje da se ljudi nisu kupali na Vrutcima, bacali koješta i uživali u mesu ribljeg fonda iz jezera (koji prečišćava jezero), a uživali su u svemu tome, dok sad kukaju. Odgovornost za havariju leži u nama svima i ne vredi se međusobno optuživati. Pogotovo su smešni oni što svaljuju krivicu na "naprednjake", iako se pouzdano zna da je ovo počelo da se pojavljuje još u vreme dok su demokrate bile na vlasti. Dakle, niko ništa nije radio, a ni narod nije toliko vodio računa o svemu tome. Treba ostati smiren i pronaći rešenje, ono koje ima veze sa zdravom pameću. Predlog da se Užice snabdeva vodom iz Čajetine nije baš najbolji s obzirom na kapacitete tamošnjeg vodovoda, ali možda bi to funkcionisalo uz određenu restriktivniju politiku. Privremeno, naravno, dok se ceo vodovodni sistem u Užicu ne sanira. Od države to zavisi i zato treba izvršiti pritisak. Malo je mogućih rešenja. Ne može grad koji je nekada bio respektabilan (pozivni br. 031 govori dosta, jer su jedinicu na kraju imali samo administrativni centri oblasti u SFRJ (011 BG, 021 NS itd.)), sa jakom industrijom, a koji je ostao zaboravljen u brdima, bez fabrika i sa sve manje ljudi, a evo sada i bez vazduha i bez vode (još samo fali i bez hrane da ostane), da sam reši taj problem. Znamo za probleme Zrenjaninaca, čisto da pomenem, i sigurno da bi trebalo i oni da se organizuju. Pozdrav iz Užica.

skroz

pre 10 godina

Zelim da porucim Cajetincima koji se protive pomoci najblizim komsijama u nevolji, da se sete samo ko je, kada i kako yapoceo izgradnju turistickog centra Zlatibora i od njega napravio ovo sto jeste! Uzice i Uzicani tj. uzicka industrija u velikoj meri. Kasnije su dosli krimosi sa lovom! Setite se makar nekada toga, posto nije bilo tako davno kada je Zlatibor bio u sastavu Uzica, kao sto su jos uvek zbog termoelektrana i cega sve ne Obrenovac, Lazarevac itd. u sastavu Beograda. A za odgovorne u javnim preduzecima, kako lokalnim tako i republickim, kao i za sve politicare u zadnjih 25 godina, imam jedan veliki "pozdrav"! %^&$^@^#%

www

pre 10 godina

Da li iko veruje nesposobnim politicarima i direktorima koji su postavljani verovatno po strucnosti, a ne preko politickih veza (znate onu pricu o "departizaciji", "izboru direktora preko konkursa", itd.)

bahatost i neodgovornost

pre 10 godina

Ovaj Vucic svakim danom pokazuje da je apsolutno isti kao i ovi DOSovci pre njega.
Ne zna se ko je tu od koga gori i nesposobniji.
Koga je on pitao da uzima vodu iz Cajetine? Sta je sa vodom iz Vrutaka, ako je nesposaban da organizuje odrzavanje cistoce postojecih jezera nek da ostavku i ide u penziju.
Cajetina se ne snabdeva sa Susice vec sa Rzava iz Ribnickog jezera.Ako ce da uzimaju vodu iz cajetinskog vodovoda onda je to sa Ribnice cime ce ostaviti Cajetinu i Zlatibor bez vode i unazaditi i turizam i citav zivot u Cajetini.
Ali otkud to zna Vucic, i sta se on petlja u sve i svasta. Koji direktor Srbijavoda? Sto nije cisto Vrutke nego sad kroji kapu celom Zlatiboru kako se njemu navije.
Kaze gradonacelnik akumulacija od 2009. nema upotrebnu, ni vodnu dozvolu, niti je izvršen tehnički prijem akumulacije.
I sad bi isti ti bahati direktori direkcije za vode i Srbijavoda koji su doveli do toga da kazne i Cajetinu.
Jadna li je ova drzava sa ovakvim bahatim politicarima i direktorima.

bahatost i neodgovornost

pre 10 godina

Direktor ''Srbijavoda'' Goran Puzović kaze "Tim će predložiti sve mere koje su neophodne da se ova situacija nikada ne ponovi.!!!!"

A sto nije preduzeo sve mere da se to ne desi dosad? Sta su cekali, da se desi katastrofa, da bi onda pricali kako su oni spremni za sve mere?
Da li su oni normalni.

Neko

pre 10 godina

Ja i pored toga što plaćah komunalni doprinos, mesni samodoprinos, porez, priključak, nemam gradsku vodu već više od dvadeset godina. Neki krajevi grada imaju. neki nemaju uopšte? Konkretno radi se o Ćuprij, gde je problem vodosnabdevanja višedecinijski problem. Pri tom mi računi za vodu, na bazi predpostavljene potrošnje redovno stižu. Kome se obratiti? Kao i u Užicu samovolja svih struktura vlast. Bahatost i odsustvo odgovornosti. Za ovakav nerad i nebrigu treba uvesti kaznu zatvora, jer ako čovek i pored učešća u izgradnji i redovnog plaćanja, nema osnovno: vodu šta je sa drugim uslugama? I pri tom nije važno da li su krivi oni pre ili ovi sad. Jer ni oni nisu ništa učinili da rešavaju probleme vodosnabdevanja u mnogim gradovima Srbije.

prof. Rajković

pre 10 godina

Ama ljudi, decenijama je Užice imalo najbolju vodu u Srbiji,jer se znalo šta i kako treba da se radi sve dok naprednjaci nisu došli na vlast. Za ovo, kao i za sve druge gluposti koje nam se dešavaju u zadnjih godinu i po dana, odgovorni su ISKLJUČIVO NAPREDNJACI, i to SVI redom, kao i SVI oni koji ih podržavaju. Da im je Beograd dopao šaka samo nekoliko meseci ranije, već bismo i mi Beograđani bili u sličnoj situaciji kao Užičani. Neka niko ne misli da navijam za one koji su bili pre njih na vlasti. Ma nisam mogao da ih smislim, ni demokrate, ni socijaliste, ni DSS, nikoga... Ali od ovih naprednjaka nema gore! Ali ovo je najvažnije: nema ništa od tog prespajanja na čajetinski vodovod. Ne samo zato što je Užice veliki grad i što uopšte nije jednostavno "nabudžiti" neki sistem za prespajanje na tuđi sistem vodosnabdevanja, već i zbog toga što su cevovodi užičkog vodovoda bukvalno oblepljeni ljigavom sluzi od algi prepunom bakterija, koja i dalje buja i širi se! NE DOZVOLITE OVAJ NOVI NAPREDNJAČKI IDIOTLUK! U pitanju je ŽIVA materija koja se širi po zidovima cevovoda čak i u smeru SUPROTNOM OD STRUJANJA VODE i koja se ne može lako sprati. Vrlo brzo će biti ZARAŽENI i cevovodi skroz do Čajetine i Zlatibora, pa će i ova mesta ostati bez vode. Ovo pišem samo zbog toga da bi mi bila mirna savest, politika me ne interesuje.Ali, sličnu situacija je sigurno već i u mnogim drugim gradovima, a verujem da će uskoro slično biti i ovde u Beogradu. Na šta ćemo da "prespojimo" Beograd?

Uzicanin

pre 10 godina

Vlada Republike Srbije uključila se u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica i naložila hitnu akciju. Radovi na izgradnji oko 2 kilometra cevovoda izvodiće se 24 časa i biće završeni u rekordnom roku, najverovatnije za 10 dana, uz pomoć teške mehanižacije Vojske Srbije”, rekao je Puzović.
Gospodine Puzovicu od Uzica do Cajetine ima vise od 25 km. Kako onda cevovvod moze da ima samo 2 km? Naravno g-din Puzovic je svemoguci SNS-ovac i kada on kaze onda od Uzica do Cajetine ima 2 km, jer je najverovatnije njegov predsednik stranke to rekao.
I jos jedno g-dine Puzovicu nemojte vise, ko boga Vas molim da okrivljujete bivsu vlast u Uzicu a i Republici Srbiji jer su u toj bivsoj vlasti ucestvovali svi vasi sadasnji koalicioni partneri.
A i gde ste vi g-dine Puzovicu bili svih ovih godina kada se problem crvenih algi javlja u vecem i manjem obimu vec skoro 5 godina unazad.
Gde tse Vi bili g-dine Puzovicu kada je Uzicko ribolovacko drustvto trazilo da mu se dodeli gazdovanje na vodama Uzickog regione a ne da se dodeli ljudima iz Cacka koji su unistili (izlovili) svu ribu u jezeru bez da je zanavljaju sa novom mladji.
Zato g-dine Puzovicu popvucite se u rupu iz koje ste silom prilika izasli i pokrite se usima jer samo ispadate smesni.
A moji dragi Uzicani izadjimo u sto vecem broju na proteste (kao 1996) povodom svega sto se desava u nasem dragom Uzicu.

ДФП

pre 10 godina

Када треба да се ради за џабе онда може војска, а иначе дрвље и камење на војску. Што се тиче воде и свега осталога што је потребно за нормалан живот, политичари су у последњих 30 година све то упропастили.Изгледа да неће скоро престати. После ових ће доћи неки други који ће нас гурнути још дубље.

Nikola

pre 10 godina

NECE SE KORISTITI AKUMULACIJA RZAV VEC SUŠIČKO VRELO.ČAJETINA JE PLANIRALA DA TO IZVORIŠTE KORISTI ZA VODOSNABDEVANJE A RZAV ZA TURIZAM.IZVOR JE TOLIKO IZDAŠAN DA IMA DOVOLJNO VODE I ZA CELO UE.VODA JE ODLIČNOG KVALITETS I NIJE JOJ POTREBAN NIKAKAV TRETMAN.

toza

pre 10 godina

Ovakve stvari ne smeju da sw politizuju. Ništa gluplje nisam čuo od toga da se oglašava poverenica za informacije SNS. Valjda grad ima nekog zvaničnog ko se oglašava kada su ovakve situacije u pitanju. Ovo je posao za gradonačelnika a ne za poverenicu političke stranke. Ali naše društvo je kompletno politizpvano i neće biti bolje dok se ne oslobodimo ovog komunističkog nasleđa.

Vizionar

pre 10 godina

To se zove ,seci usi , krpi "du.e". Samo ce da se "obogalji " I Cajetina. Zbog nesposobnosti nasih ljudi desavaju se ovakve stari a da cela situacija bude jos gora , oni pojma nemaju kako da rese taj problem , vec uzimaju vodu nekome , ko je nema dovoljno ni za sebe. Ostavke odmah I traziti nekoga ko zna da resi problem , pripadnost partiji nije vazna , ako je clan. Svasta od nas. Nestacemo sa ovih prostora.

Stinger

pre 10 godina

Evo sustine srpske nesrece:
"Ljudi u Uzicu nije u pitanju samo voda vec i vazduh, izadjimo ispred opstine u sto vecem broju ,bez partija samo obicni gradjani koji su zabrinuti za kompletno stanje u Uzicu."
Pa jel’ mora neko treci da resava VAS problem? Izadjete ispred opstine i sta onda, kukate dok se ne pojavi madjionicar? Sto niste cuvali jezero, vec ste pravili vikendice i pecali ribu na jezeru? Da li vidite da direktor vaseg vodovoda jedva sastavlja par recenica, kaze "neki toksini kojih je 100 puta manje nego sto je dozvoljeno.." a ne zna covek ni koji toksini, niti sta su to toksini, niti je isao u skolu da bi to znao. Nemate vodu zato sto vam je vaznija pretop lepinja nego da zivite misleci i na druge a ne samo na svoje stomake. Na sta lici onaj vodja protesta, pa taj samo o pecenju misli i kako da neko drugi uradi ono sto je vas i njegov posao.
Dakle,ovako treba: lopate u ruke i posle praznjenja jezera svi na ciscenje,ograda oko jezera (sa strujom), bager na sve vikendice izgradjene u okolini jezera, ribolovce koji hrane ribu na prinudni rad, naoruzane cuvare sa pravom da upotrebe oruzje svuda oko jezera,u Vodovodu zaposlite par pravih tehnologa i platite im mnoogo, investirajte u sistem za preciscavanje otpadnih voda. Na kraju, mislite o vasoj zajednici i cuvajte je, jer niko drugi nece to umesto vas. Nema vise Ljubicica. Posle toga cete znati sami kako dalje, pa jednog dana mozda i cela zemlja nauci i mozda je cak i prime u EU, inace mrka kapa rodjaci.

Ero s' onog sveta

pre 10 godina

U ovoj zemlji mora onaj ko ima vlast za nesto i da odgovara, a ne samo da se slika po novinama i televiziji uzima plate za kojekakve funkcije prica narodu bajke, a kad se desi neka katastrofa niko nije kriv!Gospodine Vucicu mislim da neko mora da odgovara, mozda direktor vodovoda, gradska vlast ili neko trece ali neko mora u zatvor! Privremeno resenje, jel do izbora? Zovite Mrku da vodi posao, pa mozda bude pre roka! Pored toga treba naci uzroke ovih dogadjaja i resenja da voda ponovo bude ispravna i doneti zakone koji ce spreciti ova desavanja ne samo u Uzicu, nego u celoj Srbiji( zabraniti kupanje, izlete na jezerima iz kojih gradjani piju vodu, zabraniti gradnju vikendica, a vec sagradjene bez dozvole srusiti u roku od mesec dana ...). Ovo treba da nam svima bude opomena.

Ljubiša Ilić

pre 10 godina

Privremeno iz Čajetine. Treba odmah ispustiti svu vodu iz jezera Vrutci. Pristupiti temeljnom čišćenju korita jezera mehanizaciom i bagerima a na proleće osnovati prvu "ORA Užice 2014", i da se ručno očisti sve temeljno. Potom na jesen i sledeću zimu i proleće da se jezero ponovo napuni. Sve drugo, hemikalijama, uništavati bakterije po ovakvom jezeru je utopija i bacanje para! Odgovorne Vučić da strpa u zatvor a Čajetinci neka se malo strpe jednu godinu, pa ako treba i racionalisati potrošnju u Užicu, pa i u Čajetni, dok se ne formira novo jezero. Za sve to vreme temeljno očistiti fabriku vode i vodovod od jezera pa do potrošača u Užicu. Odrediti nekog ŠUMARA da obaveštava državne organe o promenama na NOVOM JEZERU. Ove što su do sada VODILI RAČUNA O JEZERU pustiti da se malo relaksiraju.

Bojan

pre 10 godina

Jedino moguće rešenje je ozbiljan vodovod sa Kokinog broda. Ako krenu da povezuju raspali vodovod Čajetine sa Užicem, uništiće napregnuti sistem Čajetine i Zlatibora. Ušla im je zatrovana voda u uši pa lupetaju. Na Megatrendovima se to ne uči. Ostavke odmah.

ljubica

pre 10 godina

Nije nikakva carolija Aleksandra Vuccia. Nego je samo pitanje organizacije. Mozda ce svi pomalo morati da stede ali ce vode za pice biti.

vodomar

pre 10 godina

Živo me interesuje da li onaj što je napisao 400l/sec. zna koliko je to vode. Neverujem da dva okolna vodovoda imaju tolike viškove. Malo veći vodovodi nemaju takav vlastiti kapacitet. Nije nikakvo čudo su uništili Užički vodovod kada se ovako olako gađaju protocima vode.

nebojsa bg

pre 10 godina

@zlatiborac
citajuci tekst upravo sam se to I ja zapitao.cajetina je ipak manje mesto,i ako taj vodovod snabdeva cajetinu plus ceo zlatiborski turisticki kompleks,i sad na to prikljuciti cello uzice koje nimalo nije malo..hmmm..bojim se da gradjani nece skoro otici sa tog protesta.inace,sad me majka poslala do prodavnice.pravi neke kiflice pa joj zatrebalo secera I jedan margarin.uzeo sam onaj "u sve se mesa"..ne znam zasto sam napisao ovu poslednju recenicu,ali,sto bi rekao lane gutovic,ne moze da skodi..

Trs

pre 10 godina

A Cajetina se snabdeva vodom iz Ribnickog jezera u cijoj okolini takodje ima kuca, gde se napaja stoka, a leti se dnevno okupa stotine kupaca. Treba ici iz ove sprdacine od zemlje i ne osvrnuti se, drugog leka nema.

Sid

pre 10 godina

U Srbiji institucije ne funkcionisu, institucije su zapravo Dacic i Vucic e to Srbija nece, vec da neko ko je odgovoran za ovu svinjariju mora da odgovara tako sto ce neko sa iole svesti da pokrene istragu gde je zapelo! U protivnom ovaj narod mora na ulicu da bi bio primecen u beogradu ili sta, nikako mi cela prica nije jasna! "Branili" ste Kosovo a Srbija je trunula, sada lepo ukinite kosovski dodatak i sav novac preusmerite za sanaciju jezera sa kog se snabdeva Uzice vodom ili... POstajmo prilicno nervozni.

veštica

pre 10 godina

U Čajetini su često, leti, na snazi mere štednje vode. Kako će ovaj vodovod (koji je da pomenem dotrajao) da podmiri potrebe još 60000 gradjana? Možda čarolijom gospodina PPV?

mix@

pre 10 godina

dojadiste sa vodom i užičanima! a letos kada nije vodu imalo 4 opštine zbog pucanja cevi glavnog voda rzav u prijanovicima kod požege,nigde vas nema tu niko da pomogne u sanaciji,a brana koja je počela sa izgradnjom sada je stala jer nema para, strasno Svi vi političari gledate svoja ledja i Beograd,a ostatak srbije neka crkne!!!!

mentalna higijena

pre 10 godina

Ta voda je iz akumulacije Ribničko jezero na Zlatiboru.Ta akumulacija je mala i nije projektovana ni za onako veliki broj stambenih jedinica na Zlatiboru.Leti ima mali dotok od nekoliko potoka i poslednjih sušnih godina je problematična.Na ovom jezeru zahvaljujući populizmu lokalnih vlasti ima leti na stotine kupača,kampera...a na istom je sve to zabranjeno,ali to nikog ne zanima.I ovo jezero će ako se ovako nastavi biti upropašteno kao Vrutci u koje se uliva bistra planinska voda,ali nebriga vlasti i primitivnog naroda uzima danak!

zlatiborac

pre 10 godina

Ne znam koji je ovo genije smislio! Znam da treba pomoci u nevolji ali nas vodovod moze da zadovolji oko 20 hiljada ljudi u letnjem periodu, u zimskom ajde mozda 30 hiljada ljudi! Na Zlatiboru i Cajetini ima oko 9 hiljada ljudi i 10 do 15 hiljada turista trenutno i ne znam kako ce da nadomeste jos 70, 80 hiljada ljudi iz Uzica!!! BICE PROBLEMA

Zeljko

pre 10 godina

LJudi u Uzicu nije u pitanju samo voda vec i vazduh, izadjimo ispred opstine u sto vecem broju ,bez partija samo obicni gradjani koji su zabrinuti za kompletno stanje u Uzicu. Samo recite kada i ja dolazim.

Winston

pre 10 godina

Ljudi moraju da protestuju da bi vlada nesto uradila. A pitanje je odve zdrave vode za pice. Kakva je ovo drzava, sta su radili ti sto su duzni za cistu vodu u Uzice? Sto mora svugde da se mesa Vucic? Dali on mora sve da resi u ovu drzavu- i da gradjani imaju cistu vodu?

Inženjer

pre 10 godina

SUHA INTELIGENCIJO: Za 10 dana će se organizovati distribucija vode iz Čajetine a ne izgradnja cevovoda, u protivnom bi moralo da se angažuje MINISTARSTVO MAGIJE i Hari Poter, lično.

veštica

pre 10 godina

U Čajetini su često, leti, na snazi mere štednje vode. Kako će ovaj vodovod (koji je da pomenem dotrajao) da podmiri potrebe još 60000 gradjana? Možda čarolijom gospodina PPV?

zlatiborac

pre 10 godina

Ne znam koji je ovo genije smislio! Znam da treba pomoci u nevolji ali nas vodovod moze da zadovolji oko 20 hiljada ljudi u letnjem periodu, u zimskom ajde mozda 30 hiljada ljudi! Na Zlatiboru i Cajetini ima oko 9 hiljada ljudi i 10 do 15 hiljada turista trenutno i ne znam kako ce da nadomeste jos 70, 80 hiljada ljudi iz Uzica!!! BICE PROBLEMA

mentalna higijena

pre 10 godina

Ta voda je iz akumulacije Ribničko jezero na Zlatiboru.Ta akumulacija je mala i nije projektovana ni za onako veliki broj stambenih jedinica na Zlatiboru.Leti ima mali dotok od nekoliko potoka i poslednjih sušnih godina je problematična.Na ovom jezeru zahvaljujući populizmu lokalnih vlasti ima leti na stotine kupača,kampera...a na istom je sve to zabranjeno,ali to nikog ne zanima.I ovo jezero će ako se ovako nastavi biti upropašteno kao Vrutci u koje se uliva bistra planinska voda,ali nebriga vlasti i primitivnog naroda uzima danak!

Ljubiša Ilić

pre 10 godina

Privremeno iz Čajetine. Treba odmah ispustiti svu vodu iz jezera Vrutci. Pristupiti temeljnom čišćenju korita jezera mehanizaciom i bagerima a na proleće osnovati prvu "ORA Užice 2014", i da se ručno očisti sve temeljno. Potom na jesen i sledeću zimu i proleće da se jezero ponovo napuni. Sve drugo, hemikalijama, uništavati bakterije po ovakvom jezeru je utopija i bacanje para! Odgovorne Vučić da strpa u zatvor a Čajetinci neka se malo strpe jednu godinu, pa ako treba i racionalisati potrošnju u Užicu, pa i u Čajetni, dok se ne formira novo jezero. Za sve to vreme temeljno očistiti fabriku vode i vodovod od jezera pa do potrošača u Užicu. Odrediti nekog ŠUMARA da obaveštava državne organe o promenama na NOVOM JEZERU. Ove što su do sada VODILI RAČUNA O JEZERU pustiti da se malo relaksiraju.

Inženjer

pre 10 godina

SUHA INTELIGENCIJO: Za 10 dana će se organizovati distribucija vode iz Čajetine a ne izgradnja cevovoda, u protivnom bi moralo da se angažuje MINISTARSTVO MAGIJE i Hari Poter, lično.

Zeljko

pre 10 godina

LJudi u Uzicu nije u pitanju samo voda vec i vazduh, izadjimo ispred opstine u sto vecem broju ,bez partija samo obicni gradjani koji su zabrinuti za kompletno stanje u Uzicu. Samo recite kada i ja dolazim.

Bojan

pre 10 godina

Jedino moguće rešenje je ozbiljan vodovod sa Kokinog broda. Ako krenu da povezuju raspali vodovod Čajetine sa Užicem, uništiće napregnuti sistem Čajetine i Zlatibora. Ušla im je zatrovana voda u uši pa lupetaju. Na Megatrendovima se to ne uči. Ostavke odmah.

Winston

pre 10 godina

Ljudi moraju da protestuju da bi vlada nesto uradila. A pitanje je odve zdrave vode za pice. Kakva je ovo drzava, sta su radili ti sto su duzni za cistu vodu u Uzice? Sto mora svugde da se mesa Vucic? Dali on mora sve da resi u ovu drzavu- i da gradjani imaju cistu vodu?

Trs

pre 10 godina

A Cajetina se snabdeva vodom iz Ribnickog jezera u cijoj okolini takodje ima kuca, gde se napaja stoka, a leti se dnevno okupa stotine kupaca. Treba ici iz ove sprdacine od zemlje i ne osvrnuti se, drugog leka nema.

nebojsa bg

pre 10 godina

@zlatiborac
citajuci tekst upravo sam se to I ja zapitao.cajetina je ipak manje mesto,i ako taj vodovod snabdeva cajetinu plus ceo zlatiborski turisticki kompleks,i sad na to prikljuciti cello uzice koje nimalo nije malo..hmmm..bojim se da gradjani nece skoro otici sa tog protesta.inace,sad me majka poslala do prodavnice.pravi neke kiflice pa joj zatrebalo secera I jedan margarin.uzeo sam onaj "u sve se mesa"..ne znam zasto sam napisao ovu poslednju recenicu,ali,sto bi rekao lane gutovic,ne moze da skodi..

vodomar

pre 10 godina

Živo me interesuje da li onaj što je napisao 400l/sec. zna koliko je to vode. Neverujem da dva okolna vodovoda imaju tolike viškove. Malo veći vodovodi nemaju takav vlastiti kapacitet. Nije nikakvo čudo su uništili Užički vodovod kada se ovako olako gađaju protocima vode.

Sid

pre 10 godina

U Srbiji institucije ne funkcionisu, institucije su zapravo Dacic i Vucic e to Srbija nece, vec da neko ko je odgovoran za ovu svinjariju mora da odgovara tako sto ce neko sa iole svesti da pokrene istragu gde je zapelo! U protivnom ovaj narod mora na ulicu da bi bio primecen u beogradu ili sta, nikako mi cela prica nije jasna! "Branili" ste Kosovo a Srbija je trunula, sada lepo ukinite kosovski dodatak i sav novac preusmerite za sanaciju jezera sa kog se snabdeva Uzice vodom ili... POstajmo prilicno nervozni.

Ero s' onog sveta

pre 10 godina

U ovoj zemlji mora onaj ko ima vlast za nesto i da odgovara, a ne samo da se slika po novinama i televiziji uzima plate za kojekakve funkcije prica narodu bajke, a kad se desi neka katastrofa niko nije kriv!Gospodine Vucicu mislim da neko mora da odgovara, mozda direktor vodovoda, gradska vlast ili neko trece ali neko mora u zatvor! Privremeno resenje, jel do izbora? Zovite Mrku da vodi posao, pa mozda bude pre roka! Pored toga treba naci uzroke ovih dogadjaja i resenja da voda ponovo bude ispravna i doneti zakone koji ce spreciti ova desavanja ne samo u Uzicu, nego u celoj Srbiji( zabraniti kupanje, izlete na jezerima iz kojih gradjani piju vodu, zabraniti gradnju vikendica, a vec sagradjene bez dozvole srusiti u roku od mesec dana ...). Ovo treba da nam svima bude opomena.

bahatost i neodgovornost

pre 10 godina

Ovaj Vucic svakim danom pokazuje da je apsolutno isti kao i ovi DOSovci pre njega.
Ne zna se ko je tu od koga gori i nesposobniji.
Koga je on pitao da uzima vodu iz Cajetine? Sta je sa vodom iz Vrutaka, ako je nesposaban da organizuje odrzavanje cistoce postojecih jezera nek da ostavku i ide u penziju.
Cajetina se ne snabdeva sa Susice vec sa Rzava iz Ribnickog jezera.Ako ce da uzimaju vodu iz cajetinskog vodovoda onda je to sa Ribnice cime ce ostaviti Cajetinu i Zlatibor bez vode i unazaditi i turizam i citav zivot u Cajetini.
Ali otkud to zna Vucic, i sta se on petlja u sve i svasta. Koji direktor Srbijavoda? Sto nije cisto Vrutke nego sad kroji kapu celom Zlatiboru kako se njemu navije.
Kaze gradonacelnik akumulacija od 2009. nema upotrebnu, ni vodnu dozvolu, niti je izvršen tehnički prijem akumulacije.
I sad bi isti ti bahati direktori direkcije za vode i Srbijavoda koji su doveli do toga da kazne i Cajetinu.
Jadna li je ova drzava sa ovakvim bahatim politicarima i direktorima.

Stinger

pre 10 godina

Evo sustine srpske nesrece:
"Ljudi u Uzicu nije u pitanju samo voda vec i vazduh, izadjimo ispred opstine u sto vecem broju ,bez partija samo obicni gradjani koji su zabrinuti za kompletno stanje u Uzicu."
Pa jel’ mora neko treci da resava VAS problem? Izadjete ispred opstine i sta onda, kukate dok se ne pojavi madjionicar? Sto niste cuvali jezero, vec ste pravili vikendice i pecali ribu na jezeru? Da li vidite da direktor vaseg vodovoda jedva sastavlja par recenica, kaze "neki toksini kojih je 100 puta manje nego sto je dozvoljeno.." a ne zna covek ni koji toksini, niti sta su to toksini, niti je isao u skolu da bi to znao. Nemate vodu zato sto vam je vaznija pretop lepinja nego da zivite misleci i na druge a ne samo na svoje stomake. Na sta lici onaj vodja protesta, pa taj samo o pecenju misli i kako da neko drugi uradi ono sto je vas i njegov posao.
Dakle,ovako treba: lopate u ruke i posle praznjenja jezera svi na ciscenje,ograda oko jezera (sa strujom), bager na sve vikendice izgradjene u okolini jezera, ribolovce koji hrane ribu na prinudni rad, naoruzane cuvare sa pravom da upotrebe oruzje svuda oko jezera,u Vodovodu zaposlite par pravih tehnologa i platite im mnoogo, investirajte u sistem za preciscavanje otpadnih voda. Na kraju, mislite o vasoj zajednici i cuvajte je, jer niko drugi nece to umesto vas. Nema vise Ljubicica. Posle toga cete znati sami kako dalje, pa jednog dana mozda i cela zemlja nauci i mozda je cak i prime u EU, inace mrka kapa rodjaci.

prof. Rajković

pre 10 godina

Ama ljudi, decenijama je Užice imalo najbolju vodu u Srbiji,jer se znalo šta i kako treba da se radi sve dok naprednjaci nisu došli na vlast. Za ovo, kao i za sve druge gluposti koje nam se dešavaju u zadnjih godinu i po dana, odgovorni su ISKLJUČIVO NAPREDNJACI, i to SVI redom, kao i SVI oni koji ih podržavaju. Da im je Beograd dopao šaka samo nekoliko meseci ranije, već bismo i mi Beograđani bili u sličnoj situaciji kao Užičani. Neka niko ne misli da navijam za one koji su bili pre njih na vlasti. Ma nisam mogao da ih smislim, ni demokrate, ni socijaliste, ni DSS, nikoga... Ali od ovih naprednjaka nema gore! Ali ovo je najvažnije: nema ništa od tog prespajanja na čajetinski vodovod. Ne samo zato što je Užice veliki grad i što uopšte nije jednostavno "nabudžiti" neki sistem za prespajanje na tuđi sistem vodosnabdevanja, već i zbog toga što su cevovodi užičkog vodovoda bukvalno oblepljeni ljigavom sluzi od algi prepunom bakterija, koja i dalje buja i širi se! NE DOZVOLITE OVAJ NOVI NAPREDNJAČKI IDIOTLUK! U pitanju je ŽIVA materija koja se širi po zidovima cevovoda čak i u smeru SUPROTNOM OD STRUJANJA VODE i koja se ne može lako sprati. Vrlo brzo će biti ZARAŽENI i cevovodi skroz do Čajetine i Zlatibora, pa će i ova mesta ostati bez vode. Ovo pišem samo zbog toga da bi mi bila mirna savest, politika me ne interesuje.Ali, sličnu situacija je sigurno već i u mnogim drugim gradovima, a verujem da će uskoro slično biti i ovde u Beogradu. Na šta ćemo da "prespojimo" Beograd?

bahatost i neodgovornost

pre 10 godina

Direktor ''Srbijavoda'' Goran Puzović kaze "Tim će predložiti sve mere koje su neophodne da se ova situacija nikada ne ponovi.!!!!"

A sto nije preduzeo sve mere da se to ne desi dosad? Sta su cekali, da se desi katastrofa, da bi onda pricali kako su oni spremni za sve mere?
Da li su oni normalni.

mix@

pre 10 godina

dojadiste sa vodom i užičanima! a letos kada nije vodu imalo 4 opštine zbog pucanja cevi glavnog voda rzav u prijanovicima kod požege,nigde vas nema tu niko da pomogne u sanaciji,a brana koja je počela sa izgradnjom sada je stala jer nema para, strasno Svi vi političari gledate svoja ledja i Beograd,a ostatak srbije neka crkne!!!!

Uzicanin

pre 10 godina

Vlada Republike Srbije uključila se u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica i naložila hitnu akciju. Radovi na izgradnji oko 2 kilometra cevovoda izvodiće se 24 časa i biće završeni u rekordnom roku, najverovatnije za 10 dana, uz pomoć teške mehanižacije Vojske Srbije”, rekao je Puzović.
Gospodine Puzovicu od Uzica do Cajetine ima vise od 25 km. Kako onda cevovvod moze da ima samo 2 km? Naravno g-din Puzovic je svemoguci SNS-ovac i kada on kaze onda od Uzica do Cajetine ima 2 km, jer je najverovatnije njegov predsednik stranke to rekao.
I jos jedno g-dine Puzovicu nemojte vise, ko boga Vas molim da okrivljujete bivsu vlast u Uzicu a i Republici Srbiji jer su u toj bivsoj vlasti ucestvovali svi vasi sadasnji koalicioni partneri.
A i gde ste vi g-dine Puzovicu bili svih ovih godina kada se problem crvenih algi javlja u vecem i manjem obimu vec skoro 5 godina unazad.
Gde tse Vi bili g-dine Puzovicu kada je Uzicko ribolovacko drustvto trazilo da mu se dodeli gazdovanje na vodama Uzickog regione a ne da se dodeli ljudima iz Cacka koji su unistili (izlovili) svu ribu u jezeru bez da je zanavljaju sa novom mladji.
Zato g-dine Puzovicu popvucite se u rupu iz koje ste silom prilika izasli i pokrite se usima jer samo ispadate smesni.
A moji dragi Uzicani izadjimo u sto vecem broju na proteste (kao 1996) povodom svega sto se desava u nasem dragom Uzicu.

Neko

pre 10 godina

Ja i pored toga što plaćah komunalni doprinos, mesni samodoprinos, porez, priključak, nemam gradsku vodu već više od dvadeset godina. Neki krajevi grada imaju. neki nemaju uopšte? Konkretno radi se o Ćuprij, gde je problem vodosnabdevanja višedecinijski problem. Pri tom mi računi za vodu, na bazi predpostavljene potrošnje redovno stižu. Kome se obratiti? Kao i u Užicu samovolja svih struktura vlast. Bahatost i odsustvo odgovornosti. Za ovakav nerad i nebrigu treba uvesti kaznu zatvora, jer ako čovek i pored učešća u izgradnji i redovnog plaćanja, nema osnovno: vodu šta je sa drugim uslugama? I pri tom nije važno da li su krivi oni pre ili ovi sad. Jer ni oni nisu ništa učinili da rešavaju probleme vodosnabdevanja u mnogim gradovima Srbije.

toza

pre 10 godina

Ovakve stvari ne smeju da sw politizuju. Ništa gluplje nisam čuo od toga da se oglašava poverenica za informacije SNS. Valjda grad ima nekog zvaničnog ko se oglašava kada su ovakve situacije u pitanju. Ovo je posao za gradonačelnika a ne za poverenicu političke stranke. Ali naše društvo je kompletno politizpvano i neće biti bolje dok se ne oslobodimo ovog komunističkog nasleđa.

Nikola

pre 10 godina

NECE SE KORISTITI AKUMULACIJA RZAV VEC SUŠIČKO VRELO.ČAJETINA JE PLANIRALA DA TO IZVORIŠTE KORISTI ZA VODOSNABDEVANJE A RZAV ZA TURIZAM.IZVOR JE TOLIKO IZDAŠAN DA IMA DOVOLJNO VODE I ZA CELO UE.VODA JE ODLIČNOG KVALITETS I NIJE JOJ POTREBAN NIKAKAV TRETMAN.

Vizionar

pre 10 godina

To se zove ,seci usi , krpi "du.e". Samo ce da se "obogalji " I Cajetina. Zbog nesposobnosti nasih ljudi desavaju se ovakve stari a da cela situacija bude jos gora , oni pojma nemaju kako da rese taj problem , vec uzimaju vodu nekome , ko je nema dovoljno ni za sebe. Ostavke odmah I traziti nekoga ko zna da resi problem , pripadnost partiji nije vazna , ako je clan. Svasta od nas. Nestacemo sa ovih prostora.

ljubica

pre 10 godina

Nije nikakva carolija Aleksandra Vuccia. Nego je samo pitanje organizacije. Mozda ce svi pomalo morati da stede ali ce vode za pice biti.

ДФП

pre 10 godina

Када треба да се ради за џабе онда може војска, а иначе дрвље и камење на војску. Што се тиче воде и свега осталога што је потребно за нормалан живот, политичари су у последњих 30 година све то упропастили.Изгледа да неће скоро престати. После ових ће доћи неки други који ће нас гурнути још дубље.

www

pre 10 godina

Da li iko veruje nesposobnim politicarima i direktorima koji su postavljani verovatno po strucnosti, a ne preko politickih veza (znate onu pricu o "departizaciji", "izboru direktora preko konkursa", itd.)

skroz

pre 10 godina

Zelim da porucim Cajetincima koji se protive pomoci najblizim komsijama u nevolji, da se sete samo ko je, kada i kako yapoceo izgradnju turistickog centra Zlatibora i od njega napravio ovo sto jeste! Uzice i Uzicani tj. uzicka industrija u velikoj meri. Kasnije su dosli krimosi sa lovom! Setite se makar nekada toga, posto nije bilo tako davno kada je Zlatibor bio u sastavu Uzica, kao sto su jos uvek zbog termoelektrana i cega sve ne Obrenovac, Lazarevac itd. u sastavu Beograda. A za odgovorne u javnim preduzecima, kako lokalnim tako i republickim, kao i za sve politicare u zadnjih 25 godina, imam jedan veliki "pozdrav"! %^&$^@^#%

Algomir Otrovčić

pre 10 godina

Stoji da je vlast odgovorna za ovo stanje. Ali, treba malo porazmisliti i o svojim postupcima. Recimo da ne bi bilo toliko loše stanje da se ljudi nisu kupali na Vrutcima, bacali koješta i uživali u mesu ribljeg fonda iz jezera (koji prečišćava jezero), a uživali su u svemu tome, dok sad kukaju. Odgovornost za havariju leži u nama svima i ne vredi se međusobno optuživati. Pogotovo su smešni oni što svaljuju krivicu na "naprednjake", iako se pouzdano zna da je ovo počelo da se pojavljuje još u vreme dok su demokrate bile na vlasti. Dakle, niko ništa nije radio, a ni narod nije toliko vodio računa o svemu tome. Treba ostati smiren i pronaći rešenje, ono koje ima veze sa zdravom pameću. Predlog da se Užice snabdeva vodom iz Čajetine nije baš najbolji s obzirom na kapacitete tamošnjeg vodovoda, ali možda bi to funkcionisalo uz određenu restriktivniju politiku. Privremeno, naravno, dok se ceo vodovodni sistem u Užicu ne sanira. Od države to zavisi i zato treba izvršiti pritisak. Malo je mogućih rešenja. Ne može grad koji je nekada bio respektabilan (pozivni br. 031 govori dosta, jer su jedinicu na kraju imali samo administrativni centri oblasti u SFRJ (011 BG, 021 NS itd.)), sa jakom industrijom, a koji je ostao zaboravljen u brdima, bez fabrika i sa sve manje ljudi, a evo sada i bez vazduha i bez vode (još samo fali i bez hrane da ostane), da sam reši taj problem. Znamo za probleme Zrenjaninaca, čisto da pomenem, i sigurno da bi trebalo i oni da se organizuju. Pozdrav iz Užica.

Vladan

pre 10 godina

Citam pojedine komentare Zlatiboraca i zaista ne mogu da verujem , pojedinci kukaju kako će im propasti turistička sezona , pa izvinite molim vas nama će da propadne život ako ne rešimo problem Vrutaka.Strpite se malo , imate vi u šteku. Pozdrav Užičanin

Zrenjaninac

pre 10 godina

Da li će vojska i nama u Zrenjaninu da napravi nekekev cevovod, pa da i mi dobijemo ispravnu vodu za piće ? Ovo je neverovetno, u Zrenjaninu je voda za piće neispravna deset godina i to više niko i nesopminje. Kada se pojavio problem u Užicu odmah su se svi uključili u rešavanje problema (Vučić,vojska...). Mi godinama sami tražimo rešenje. Gde je pomoć države? Muka mi je više da slušam o algama u Užicu. Šta smo mi u Zrenjaninu, građani drugog ili petog reda? Ja deset godina donosim vodu za piće iz Sremskih Karlovaca (sa javne česme). Šta mislite koliko to košta? A pri tom ovo činim jer je duplo jeftinije nego da kupujem flaširanu vodu. Bio bi red da vi iz medija bar spomenete i vodu u Zrenjaninu. Možda se onda neko seti i nas.

ekolog

pre 10 godina

Sada je ovakva situacija sa vodom u Uzicu ali, ako nastavimo da se ponasamo neodgovorno prema prirodi svi cemo biti zeljni ciste vode! Pa kod nas je normalno da se djubre baca u reke ( u Prijepolju je deponija na Limu u samom ulasku u grad) da se vikendice grade na obalama reka i jezera!!! i vlast svemu tome aminuje. Sve dok gradjanima i vlasti ne smeta bacanje djubreta gde god ko stigne (pogledajte kako nam je prljavo pored puteva -uzas)mi ne mozemo napred. Evropa nas ovako neodgovorne sigurno nece hteti. Uvek se pitam zasto postoji komunalna policija i kako zaradjuju platu! Zasto se vlast plasi uvodjenja novcanih kazni. Ustvari, glavni problem je sto vlastima ne smeta prljavstina i djubre svuda oko nas!

Andja

pre 10 godina

Divno je shto se g. Vuchic zauzeo, ali pitam se kada ce isto uraditi i za Zrenjaninski vodovod tj. ispravnost pijace vode? a visoki funkcioner njegove stranke je zitelj istog grada a i veliki krivac shto nishta nije uradjeno zadnjih desetak godina od kad je voda iz vodovoda neispravna i proglashena tehnichkom vodom.

Zrenjaninac

pre 10 godina

Da li će vojska i nama u Zrenjaninu da napravi nekekev cevovod, pa da i mi dobijemo ispravnu vodu za piće ? Ovo je neverovetno, u Zrenjaninu je voda za piće neispravna deset godina i to više niko i nesopminje. Kada se pojavio problem u Užicu odmah su se svi uključili u rešavanje problema (Vučić,vojska...). Mi godinama sami tražimo rešenje. Gde je pomoć države? Muka mi je više da slušam o algama u Užicu. Šta smo mi u Zrenjaninu, građani drugog ili petog reda? Ja deset godina donosim vodu za piće iz Sremskih Karlovaca (sa javne česme). Šta mislite koliko to košta? A pri tom ovo činim jer je duplo jeftinije nego da kupujem flaširanu vodu. Bio bi red da vi iz medija bar spomenete i vodu u Zrenjaninu. Možda se onda neko seti i nas.

Rewoltkuki

pre 10 godina

Da li ste vi svesni da jezero na Zlatiboru nema kapaciteta da da vodu jos i Uzicu, treba ispitati da li alge putem cevovoda mogu da dodju i na Zlatibor,
i zna li se koliko ce vode odlaziti iz jezera... I koliko ja znam i razumem ovo je jako JAKOOO losa stvar....

ljubica

pre 10 godina

Nije nikakva carolija Aleksandra Vuccia. Nego je samo pitanje organizacije. Mozda ce svi pomalo morati da stede ali ce vode za pice biti.

mix@

pre 10 godina

dojadiste sa vodom i užičanima! a letos kada nije vodu imalo 4 opštine zbog pucanja cevi glavnog voda rzav u prijanovicima kod požege,nigde vas nema tu niko da pomogne u sanaciji,a brana koja je počela sa izgradnjom sada je stala jer nema para, strasno Svi vi političari gledate svoja ledja i Beograd,a ostatak srbije neka crkne!!!!

Ljubiša Ilić

pre 10 godina

Privremeno iz Čajetine. Treba odmah ispustiti svu vodu iz jezera Vrutci. Pristupiti temeljnom čišćenju korita jezera mehanizaciom i bagerima a na proleće osnovati prvu "ORA Užice 2014", i da se ručno očisti sve temeljno. Potom na jesen i sledeću zimu i proleće da se jezero ponovo napuni. Sve drugo, hemikalijama, uništavati bakterije po ovakvom jezeru je utopija i bacanje para! Odgovorne Vučić da strpa u zatvor a Čajetinci neka se malo strpe jednu godinu, pa ako treba i racionalisati potrošnju u Užicu, pa i u Čajetni, dok se ne formira novo jezero. Za sve to vreme temeljno očistiti fabriku vode i vodovod od jezera pa do potrošača u Užicu. Odrediti nekog ŠUMARA da obaveštava državne organe o promenama na NOVOM JEZERU. Ove što su do sada VODILI RAČUNA O JEZERU pustiti da se malo relaksiraju.

Stinger

pre 10 godina

Evo sustine srpske nesrece:
"Ljudi u Uzicu nije u pitanju samo voda vec i vazduh, izadjimo ispred opstine u sto vecem broju ,bez partija samo obicni gradjani koji su zabrinuti za kompletno stanje u Uzicu."
Pa jel’ mora neko treci da resava VAS problem? Izadjete ispred opstine i sta onda, kukate dok se ne pojavi madjionicar? Sto niste cuvali jezero, vec ste pravili vikendice i pecali ribu na jezeru? Da li vidite da direktor vaseg vodovoda jedva sastavlja par recenica, kaze "neki toksini kojih je 100 puta manje nego sto je dozvoljeno.." a ne zna covek ni koji toksini, niti sta su to toksini, niti je isao u skolu da bi to znao. Nemate vodu zato sto vam je vaznija pretop lepinja nego da zivite misleci i na druge a ne samo na svoje stomake. Na sta lici onaj vodja protesta, pa taj samo o pecenju misli i kako da neko drugi uradi ono sto je vas i njegov posao.
Dakle,ovako treba: lopate u ruke i posle praznjenja jezera svi na ciscenje,ograda oko jezera (sa strujom), bager na sve vikendice izgradjene u okolini jezera, ribolovce koji hrane ribu na prinudni rad, naoruzane cuvare sa pravom da upotrebe oruzje svuda oko jezera,u Vodovodu zaposlite par pravih tehnologa i platite im mnoogo, investirajte u sistem za preciscavanje otpadnih voda. Na kraju, mislite o vasoj zajednici i cuvajte je, jer niko drugi nece to umesto vas. Nema vise Ljubicica. Posle toga cete znati sami kako dalje, pa jednog dana mozda i cela zemlja nauci i mozda je cak i prime u EU, inace mrka kapa rodjaci.

Nikola

pre 10 godina

NECE SE KORISTITI AKUMULACIJA RZAV VEC SUŠIČKO VRELO.ČAJETINA JE PLANIRALA DA TO IZVORIŠTE KORISTI ZA VODOSNABDEVANJE A RZAV ZA TURIZAM.IZVOR JE TOLIKO IZDAŠAN DA IMA DOVOLJNO VODE I ZA CELO UE.VODA JE ODLIČNOG KVALITETS I NIJE JOJ POTREBAN NIKAKAV TRETMAN.

Winston

pre 10 godina

Ljudi moraju da protestuju da bi vlada nesto uradila. A pitanje je odve zdrave vode za pice. Kakva je ovo drzava, sta su radili ti sto su duzni za cistu vodu u Uzice? Sto mora svugde da se mesa Vucic? Dali on mora sve da resi u ovu drzavu- i da gradjani imaju cistu vodu?

skroz

pre 10 godina

Zelim da porucim Cajetincima koji se protive pomoci najblizim komsijama u nevolji, da se sete samo ko je, kada i kako yapoceo izgradnju turistickog centra Zlatibora i od njega napravio ovo sto jeste! Uzice i Uzicani tj. uzicka industrija u velikoj meri. Kasnije su dosli krimosi sa lovom! Setite se makar nekada toga, posto nije bilo tako davno kada je Zlatibor bio u sastavu Uzica, kao sto su jos uvek zbog termoelektrana i cega sve ne Obrenovac, Lazarevac itd. u sastavu Beograda. A za odgovorne u javnim preduzecima, kako lokalnim tako i republickim, kao i za sve politicare u zadnjih 25 godina, imam jedan veliki "pozdrav"! %^&$^@^#%

zlatiborac

pre 10 godina

Ne znam koji je ovo genije smislio! Znam da treba pomoci u nevolji ali nas vodovod moze da zadovolji oko 20 hiljada ljudi u letnjem periodu, u zimskom ajde mozda 30 hiljada ljudi! Na Zlatiboru i Cajetini ima oko 9 hiljada ljudi i 10 do 15 hiljada turista trenutno i ne znam kako ce da nadomeste jos 70, 80 hiljada ljudi iz Uzica!!! BICE PROBLEMA

nebojsa bg

pre 10 godina

@zlatiborac
citajuci tekst upravo sam se to I ja zapitao.cajetina je ipak manje mesto,i ako taj vodovod snabdeva cajetinu plus ceo zlatiborski turisticki kompleks,i sad na to prikljuciti cello uzice koje nimalo nije malo..hmmm..bojim se da gradjani nece skoro otici sa tog protesta.inace,sad me majka poslala do prodavnice.pravi neke kiflice pa joj zatrebalo secera I jedan margarin.uzeo sam onaj "u sve se mesa"..ne znam zasto sam napisao ovu poslednju recenicu,ali,sto bi rekao lane gutovic,ne moze da skodi..

mentalna higijena

pre 10 godina

Ta voda je iz akumulacije Ribničko jezero na Zlatiboru.Ta akumulacija je mala i nije projektovana ni za onako veliki broj stambenih jedinica na Zlatiboru.Leti ima mali dotok od nekoliko potoka i poslednjih sušnih godina je problematična.Na ovom jezeru zahvaljujući populizmu lokalnih vlasti ima leti na stotine kupača,kampera...a na istom je sve to zabranjeno,ali to nikog ne zanima.I ovo jezero će ako se ovako nastavi biti upropašteno kao Vrutci u koje se uliva bistra planinska voda,ali nebriga vlasti i primitivnog naroda uzima danak!

Bojan

pre 10 godina

Jedino moguće rešenje je ozbiljan vodovod sa Kokinog broda. Ako krenu da povezuju raspali vodovod Čajetine sa Užicem, uništiće napregnuti sistem Čajetine i Zlatibora. Ušla im je zatrovana voda u uši pa lupetaju. Na Megatrendovima se to ne uči. Ostavke odmah.

Trs

pre 10 godina

A Cajetina se snabdeva vodom iz Ribnickog jezera u cijoj okolini takodje ima kuca, gde se napaja stoka, a leti se dnevno okupa stotine kupaca. Treba ici iz ove sprdacine od zemlje i ne osvrnuti se, drugog leka nema.

veštica

pre 10 godina

U Čajetini su često, leti, na snazi mere štednje vode. Kako će ovaj vodovod (koji je da pomenem dotrajao) da podmiri potrebe još 60000 gradjana? Možda čarolijom gospodina PPV?

vodomar

pre 10 godina

Živo me interesuje da li onaj što je napisao 400l/sec. zna koliko je to vode. Neverujem da dva okolna vodovoda imaju tolike viškove. Malo veći vodovodi nemaju takav vlastiti kapacitet. Nije nikakvo čudo su uništili Užički vodovod kada se ovako olako gađaju protocima vode.

bahatost i neodgovornost

pre 10 godina

Ovaj Vucic svakim danom pokazuje da je apsolutno isti kao i ovi DOSovci pre njega.
Ne zna se ko je tu od koga gori i nesposobniji.
Koga je on pitao da uzima vodu iz Cajetine? Sta je sa vodom iz Vrutaka, ako je nesposaban da organizuje odrzavanje cistoce postojecih jezera nek da ostavku i ide u penziju.
Cajetina se ne snabdeva sa Susice vec sa Rzava iz Ribnickog jezera.Ako ce da uzimaju vodu iz cajetinskog vodovoda onda je to sa Ribnice cime ce ostaviti Cajetinu i Zlatibor bez vode i unazaditi i turizam i citav zivot u Cajetini.
Ali otkud to zna Vucic, i sta se on petlja u sve i svasta. Koji direktor Srbijavoda? Sto nije cisto Vrutke nego sad kroji kapu celom Zlatiboru kako se njemu navije.
Kaze gradonacelnik akumulacija od 2009. nema upotrebnu, ni vodnu dozvolu, niti je izvršen tehnički prijem akumulacije.
I sad bi isti ti bahati direktori direkcije za vode i Srbijavoda koji su doveli do toga da kazne i Cajetinu.
Jadna li je ova drzava sa ovakvim bahatim politicarima i direktorima.

Vizionar

pre 10 godina

To se zove ,seci usi , krpi "du.e". Samo ce da se "obogalji " I Cajetina. Zbog nesposobnosti nasih ljudi desavaju se ovakve stari a da cela situacija bude jos gora , oni pojma nemaju kako da rese taj problem , vec uzimaju vodu nekome , ko je nema dovoljno ni za sebe. Ostavke odmah I traziti nekoga ko zna da resi problem , pripadnost partiji nije vazna , ako je clan. Svasta od nas. Nestacemo sa ovih prostora.

Uzicanin

pre 10 godina

Vlada Republike Srbije uključila se u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica i naložila hitnu akciju. Radovi na izgradnji oko 2 kilometra cevovoda izvodiće se 24 časa i biće završeni u rekordnom roku, najverovatnije za 10 dana, uz pomoć teške mehanižacije Vojske Srbije”, rekao je Puzović.
Gospodine Puzovicu od Uzica do Cajetine ima vise od 25 km. Kako onda cevovvod moze da ima samo 2 km? Naravno g-din Puzovic je svemoguci SNS-ovac i kada on kaze onda od Uzica do Cajetine ima 2 km, jer je najverovatnije njegov predsednik stranke to rekao.
I jos jedno g-dine Puzovicu nemojte vise, ko boga Vas molim da okrivljujete bivsu vlast u Uzicu a i Republici Srbiji jer su u toj bivsoj vlasti ucestvovali svi vasi sadasnji koalicioni partneri.
A i gde ste vi g-dine Puzovicu bili svih ovih godina kada se problem crvenih algi javlja u vecem i manjem obimu vec skoro 5 godina unazad.
Gde tse Vi bili g-dine Puzovicu kada je Uzicko ribolovacko drustvto trazilo da mu se dodeli gazdovanje na vodama Uzickog regione a ne da se dodeli ljudima iz Cacka koji su unistili (izlovili) svu ribu u jezeru bez da je zanavljaju sa novom mladji.
Zato g-dine Puzovicu popvucite se u rupu iz koje ste silom prilika izasli i pokrite se usima jer samo ispadate smesni.
A moji dragi Uzicani izadjimo u sto vecem broju na proteste (kao 1996) povodom svega sto se desava u nasem dragom Uzicu.

prof. Rajković

pre 10 godina

Ama ljudi, decenijama je Užice imalo najbolju vodu u Srbiji,jer se znalo šta i kako treba da se radi sve dok naprednjaci nisu došli na vlast. Za ovo, kao i za sve druge gluposti koje nam se dešavaju u zadnjih godinu i po dana, odgovorni su ISKLJUČIVO NAPREDNJACI, i to SVI redom, kao i SVI oni koji ih podržavaju. Da im je Beograd dopao šaka samo nekoliko meseci ranije, već bismo i mi Beograđani bili u sličnoj situaciji kao Užičani. Neka niko ne misli da navijam za one koji su bili pre njih na vlasti. Ma nisam mogao da ih smislim, ni demokrate, ni socijaliste, ni DSS, nikoga... Ali od ovih naprednjaka nema gore! Ali ovo je najvažnije: nema ništa od tog prespajanja na čajetinski vodovod. Ne samo zato što je Užice veliki grad i što uopšte nije jednostavno "nabudžiti" neki sistem za prespajanje na tuđi sistem vodosnabdevanja, već i zbog toga što su cevovodi užičkog vodovoda bukvalno oblepljeni ljigavom sluzi od algi prepunom bakterija, koja i dalje buja i širi se! NE DOZVOLITE OVAJ NOVI NAPREDNJAČKI IDIOTLUK! U pitanju je ŽIVA materija koja se širi po zidovima cevovoda čak i u smeru SUPROTNOM OD STRUJANJA VODE i koja se ne može lako sprati. Vrlo brzo će biti ZARAŽENI i cevovodi skroz do Čajetine i Zlatibora, pa će i ova mesta ostati bez vode. Ovo pišem samo zbog toga da bi mi bila mirna savest, politika me ne interesuje.Ali, sličnu situacija je sigurno već i u mnogim drugim gradovima, a verujem da će uskoro slično biti i ovde u Beogradu. Na šta ćemo da "prespojimo" Beograd?

Andja

pre 10 godina

Divno je shto se g. Vuchic zauzeo, ali pitam se kada ce isto uraditi i za Zrenjaninski vodovod tj. ispravnost pijace vode? a visoki funkcioner njegove stranke je zitelj istog grada a i veliki krivac shto nishta nije uradjeno zadnjih desetak godina od kad je voda iz vodovoda neispravna i proglashena tehnichkom vodom.

Inženjer

pre 10 godina

SUHA INTELIGENCIJO: Za 10 dana će se organizovati distribucija vode iz Čajetine a ne izgradnja cevovoda, u protivnom bi moralo da se angažuje MINISTARSTVO MAGIJE i Hari Poter, lično.

Sid

pre 10 godina

U Srbiji institucije ne funkcionisu, institucije su zapravo Dacic i Vucic e to Srbija nece, vec da neko ko je odgovoran za ovu svinjariju mora da odgovara tako sto ce neko sa iole svesti da pokrene istragu gde je zapelo! U protivnom ovaj narod mora na ulicu da bi bio primecen u beogradu ili sta, nikako mi cela prica nije jasna! "Branili" ste Kosovo a Srbija je trunula, sada lepo ukinite kosovski dodatak i sav novac preusmerite za sanaciju jezera sa kog se snabdeva Uzice vodom ili... POstajmo prilicno nervozni.

Zrenjaninac

pre 10 godina

Da li će vojska i nama u Zrenjaninu da napravi nekekev cevovod, pa da i mi dobijemo ispravnu vodu za piće ? Ovo je neverovetno, u Zrenjaninu je voda za piće neispravna deset godina i to više niko i nesopminje. Kada se pojavio problem u Užicu odmah su se svi uključili u rešavanje problema (Vučić,vojska...). Mi godinama sami tražimo rešenje. Gde je pomoć države? Muka mi je više da slušam o algama u Užicu. Šta smo mi u Zrenjaninu, građani drugog ili petog reda? Ja deset godina donosim vodu za piće iz Sremskih Karlovaca (sa javne česme). Šta mislite koliko to košta? A pri tom ovo činim jer je duplo jeftinije nego da kupujem flaširanu vodu. Bio bi red da vi iz medija bar spomenete i vodu u Zrenjaninu. Možda se onda neko seti i nas.

Zrenjaninac

pre 10 godina

Da li će vojska i nama u Zrenjaninu da napravi nekekev cevovod, pa da i mi dobijemo ispravnu vodu za piće ? Ovo je neverovetno, u Zrenjaninu je voda za piće neispravna deset godina i to više niko i nesopminje. Kada se pojavio problem u Užicu odmah su se svi uključili u rešavanje problema (Vučić,vojska...). Mi godinama sami tražimo rešenje. Gde je pomoć države? Muka mi je više da slušam o algama u Užicu. Šta smo mi u Zrenjaninu, građani drugog ili petog reda? Ja deset godina donosim vodu za piće iz Sremskih Karlovaca (sa javne česme). Šta mislite koliko to košta? A pri tom ovo činim jer je duplo jeftinije nego da kupujem flaširanu vodu. Bio bi red da vi iz medija bar spomenete i vodu u Zrenjaninu. Možda se onda neko seti i nas.

Zeljko

pre 10 godina

LJudi u Uzicu nije u pitanju samo voda vec i vazduh, izadjimo ispred opstine u sto vecem broju ,bez partija samo obicni gradjani koji su zabrinuti za kompletno stanje u Uzicu. Samo recite kada i ja dolazim.

Ero s' onog sveta

pre 10 godina

U ovoj zemlji mora onaj ko ima vlast za nesto i da odgovara, a ne samo da se slika po novinama i televiziji uzima plate za kojekakve funkcije prica narodu bajke, a kad se desi neka katastrofa niko nije kriv!Gospodine Vucicu mislim da neko mora da odgovara, mozda direktor vodovoda, gradska vlast ili neko trece ali neko mora u zatvor! Privremeno resenje, jel do izbora? Zovite Mrku da vodi posao, pa mozda bude pre roka! Pored toga treba naci uzroke ovih dogadjaja i resenja da voda ponovo bude ispravna i doneti zakone koji ce spreciti ova desavanja ne samo u Uzicu, nego u celoj Srbiji( zabraniti kupanje, izlete na jezerima iz kojih gradjani piju vodu, zabraniti gradnju vikendica, a vec sagradjene bez dozvole srusiti u roku od mesec dana ...). Ovo treba da nam svima bude opomena.

toza

pre 10 godina

Ovakve stvari ne smeju da sw politizuju. Ništa gluplje nisam čuo od toga da se oglašava poverenica za informacije SNS. Valjda grad ima nekog zvaničnog ko se oglašava kada su ovakve situacije u pitanju. Ovo je posao za gradonačelnika a ne za poverenicu političke stranke. Ali naše društvo je kompletno politizpvano i neće biti bolje dok se ne oslobodimo ovog komunističkog nasleđa.

bahatost i neodgovornost

pre 10 godina

Direktor ''Srbijavoda'' Goran Puzović kaze "Tim će predložiti sve mere koje su neophodne da se ova situacija nikada ne ponovi.!!!!"

A sto nije preduzeo sve mere da se to ne desi dosad? Sta su cekali, da se desi katastrofa, da bi onda pricali kako su oni spremni za sve mere?
Da li su oni normalni.

Vladan

pre 10 godina

Citam pojedine komentare Zlatiboraca i zaista ne mogu da verujem , pojedinci kukaju kako će im propasti turistička sezona , pa izvinite molim vas nama će da propadne život ako ne rešimo problem Vrutaka.Strpite se malo , imate vi u šteku. Pozdrav Užičanin

Neko

pre 10 godina

Ja i pored toga što plaćah komunalni doprinos, mesni samodoprinos, porez, priključak, nemam gradsku vodu već više od dvadeset godina. Neki krajevi grada imaju. neki nemaju uopšte? Konkretno radi se o Ćuprij, gde je problem vodosnabdevanja višedecinijski problem. Pri tom mi računi za vodu, na bazi predpostavljene potrošnje redovno stižu. Kome se obratiti? Kao i u Užicu samovolja svih struktura vlast. Bahatost i odsustvo odgovornosti. Za ovakav nerad i nebrigu treba uvesti kaznu zatvora, jer ako čovek i pored učešća u izgradnji i redovnog plaćanja, nema osnovno: vodu šta je sa drugim uslugama? I pri tom nije važno da li su krivi oni pre ili ovi sad. Jer ni oni nisu ništa učinili da rešavaju probleme vodosnabdevanja u mnogim gradovima Srbije.

ДФП

pre 10 godina

Када треба да се ради за џабе онда може војска, а иначе дрвље и камење на војску. Што се тиче воде и свега осталога што је потребно за нормалан живот, политичари су у последњих 30 година све то упропастили.Изгледа да неће скоро престати. После ових ће доћи неки други који ће нас гурнути још дубље.

Algomir Otrovčić

pre 10 godina

Stoji da je vlast odgovorna za ovo stanje. Ali, treba malo porazmisliti i o svojim postupcima. Recimo da ne bi bilo toliko loše stanje da se ljudi nisu kupali na Vrutcima, bacali koješta i uživali u mesu ribljeg fonda iz jezera (koji prečišćava jezero), a uživali su u svemu tome, dok sad kukaju. Odgovornost za havariju leži u nama svima i ne vredi se međusobno optuživati. Pogotovo su smešni oni što svaljuju krivicu na "naprednjake", iako se pouzdano zna da je ovo počelo da se pojavljuje još u vreme dok su demokrate bile na vlasti. Dakle, niko ništa nije radio, a ni narod nije toliko vodio računa o svemu tome. Treba ostati smiren i pronaći rešenje, ono koje ima veze sa zdravom pameću. Predlog da se Užice snabdeva vodom iz Čajetine nije baš najbolji s obzirom na kapacitete tamošnjeg vodovoda, ali možda bi to funkcionisalo uz određenu restriktivniju politiku. Privremeno, naravno, dok se ceo vodovodni sistem u Užicu ne sanira. Od države to zavisi i zato treba izvršiti pritisak. Malo je mogućih rešenja. Ne može grad koji je nekada bio respektabilan (pozivni br. 031 govori dosta, jer su jedinicu na kraju imali samo administrativni centri oblasti u SFRJ (011 BG, 021 NS itd.)), sa jakom industrijom, a koji je ostao zaboravljen u brdima, bez fabrika i sa sve manje ljudi, a evo sada i bez vazduha i bez vode (još samo fali i bez hrane da ostane), da sam reši taj problem. Znamo za probleme Zrenjaninaca, čisto da pomenem, i sigurno da bi trebalo i oni da se organizuju. Pozdrav iz Užica.

www

pre 10 godina

Da li iko veruje nesposobnim politicarima i direktorima koji su postavljani verovatno po strucnosti, a ne preko politickih veza (znate onu pricu o "departizaciji", "izboru direktora preko konkursa", itd.)

ekolog

pre 10 godina

Sada je ovakva situacija sa vodom u Uzicu ali, ako nastavimo da se ponasamo neodgovorno prema prirodi svi cemo biti zeljni ciste vode! Pa kod nas je normalno da se djubre baca u reke ( u Prijepolju je deponija na Limu u samom ulasku u grad) da se vikendice grade na obalama reka i jezera!!! i vlast svemu tome aminuje. Sve dok gradjanima i vlasti ne smeta bacanje djubreta gde god ko stigne (pogledajte kako nam je prljavo pored puteva -uzas)mi ne mozemo napred. Evropa nas ovako neodgovorne sigurno nece hteti. Uvek se pitam zasto postoji komunalna policija i kako zaradjuju platu! Zasto se vlast plasi uvodjenja novcanih kazni. Ustvari, glavni problem je sto vlastima ne smeta prljavstina i djubre svuda oko nas!

Rewoltkuki

pre 10 godina

Da li ste vi svesni da jezero na Zlatiboru nema kapaciteta da da vodu jos i Uzicu, treba ispitati da li alge putem cevovoda mogu da dodju i na Zlatibor,
i zna li se koliko ce vode odlaziti iz jezera... I koliko ja znam i razumem ovo je jako JAKOOO losa stvar....