Utorak, 20.08.2013.

21:36

Petrolej prodaju kao lek za rak

Obolelima od kancera u Srbiji nadrilekari kao lek prodaju medicinski petrolej koji je otrov, kažu stručnjaci za “Večernje novosti“.

Izvor: Veèernje novosti

Petrolej prodaju kao lek za rak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

arif

pre 9 godina

Pa voleo bih da mi G-din Doktor kaze koliko slucajeva obolelih od karcinoma njegova medicina izleci godisnje.Ako je lecenje petrolejom dokazano na mnogo primera,cemu ovaj njegov komentar ako nije u cilju da toboze promovise medicinski nacin "lecenja" koji se nazalost pokazao kao apsolutno neuspeo.

Aleksandar

pre 10 godina

Zelio bih da mi gospodin doktor objasni kako to da su moji prijatelji ozdravili uz pomoc petroleja i vec vise od 10 godina ga piju,ako je otrov?Ne ulazim u to od kuda je...Sigurno da postoje i izrodi koji zele zaradit na tuđoj muci.

codeman

pre 10 godina

Ne verujem da je ogromna količina slučajeva raka posledica bombardovanja, trend je porasta svuda u svetu, a osnovni razlog je ishrana. Pazite šta jedete i kada jedete, možete kupiti gomilu voća i povrća koje je otrovno. Berači višanja koji su se otrovali verovatno ne bi da su jeli te iste višnje nakon dve nedelje ali ne verujem da je otrov nestao, samo je manje štetan. Uvedite stara jela naših dedova, sirotinjska jela kao popara, kačamak suvi, pura, zelje itd. Povrće kupujte kada mu je sezona, prepoznaćete domaće stvari ( obično su najružnije), zimi jedite kiseli kupus, turšiju, ajvar itd napravite zimnicu sami ili kupite domaće. Što se hrane tiče ponašajte se kao da živite u 18 veku, malo je teže ako ste u gradu i jurite stalno nešto ali ako imate decu onda jednostavno morate.

Pantelija

pre 10 godina

Zivim u Nemackoj i ovde u apoteci se moze kupiti petrolej u kapima i tabletama..??? Ipak je nasa medicina naprednija od Nemacke, ili se varam??

Verni Toma

pre 10 godina

@verni Toma: Toliku količinu budalaština u samo jednom komentaru odavno nisam pročitao! Ako ga je petrolej spasao od "trombova u krvi" i tumora testisa u 76-oj godini (skoro nemoguća dijagnoza) onda je mogao da se leči i šećernom vodicom sa istim rezultatima. Ako u te metode "lečenja" veruješ, moderna medicina tebi i sličnima ne može pomoći.
(Hillbilly, 20. avgust 2013 23:21)
Ajde,pametnice moja,pročitaj malo,koji su učinci petroleja.A onda,kad budeš naišao na nekoga ko je imao problem i koristio ga,priupitaj za rezultate.Petrolej raygradjuje trombove,a koliko utiče i na koju vrstu tumora,to neznam.Znam samo za krajnji rezultat
Uostalom,nemoraš nikog ništa da pitaš,ostani takav kakav jesi

Beast from the East

pre 10 godina

Kod nas je usadjeno u glavu. Ako ministar zdravstva nije rekao da je dobro, onda nije dobro. A alternativu odmah porede sa magovima, magijom i sujeverjem.

Pedu

pre 10 godina

@gde ja živim
"Pa šta, i hemoterapija je otrov !"
Pogrešno ste me razumeli i citirali.
Pročitajte još jednom šta sam napisao i kako.

Drvo

pre 10 godina

Pre mesec dana sam operisan od karcinoma. Lekari su optimisticni sto se tice mog daljeg oporavka. Uskoro krecem na hemioterapiju. To je jedna strana price, a sa druge istrazivajuci i zvanicne i nezvanicne price na internetu pronasao sam zaista puno alternative koja svakako nije otrovna. Na prvom mestu jeste zdrava ishrana, mnogo voca i povrca u svakom obliku, zao mi je sto malo lekara savetuje pacijente o zdravoj ishrani.
Rafinisani seceri su svakako stetni.
Covek je jedini sisar koji koristi mleko i proizvode od mleka i kada odraste. Izgooglajte postoje zvanicni clanci i predavnja o stetnosti mleka...
Kancer, bar kako sam citao raste u kiseloj sredini gde nema dovoljno kiseonika zato i savetuju da alkalizujemo (baza) svoj organizam.
Dr.Mancini, terapija soda bikarbonom, ne kosta nista pa zasto ne pokusati...
Ulje indijske konoplje, petrolej... mogu da se kupe u nemackim apotekama, sta mislite zasto?
Najbitnije je da se covek ne preda nego da stalno trazi put ka svome ozdravljenju.

samo polako

pre 10 godina

Sve mi je delovalo razumno dok poštovani profesor nije izneo potpuno nadrilekarsku tvrdnju o osiromašenom uranijumu i raku.
Kao prvo, da li gospodin profesor zna gde je taj uranijum? Po javno dostupnim informacijama, iz više nezavisnih izvora, vidi se da je municijom sa DU delovano na području Kosova, i na nekoliko mesta uz granicu uže Srbije sa Kosovom, što je Vojska Srbije velikim delom sanirala skidanjem površinskog sloja zemljišta. Da li profesor ima informacije koje krije od građana? Da li zamišlja da zrna uranijuma lutaju Srbijom i isparavaju? Da li je poštovani profesor u stanju da koristi naučni metod, i da uporedi, na primer, količinu NATO uranijuma sa uranijumom i torijumom koje emituju termoelektrane i pepelišta u vazduh Srbije? Ili sa karcinogenima iz drugih izvora, npr. iz trafo-ulja, iz čađi, i iz duvana?
Po meni, ovaj profesor nije ništa bolji od nadrilekara koje kritikuje.

inzinjer munchen

pre 10 godina

u nemackoj je petrolej bio na listi alternativnih lekova za homeoterapiju do pre koji mesec. onda je farmaceutski lobi insistirao da se skloni jer je jeftin. ja sam kupio par puta za prijatelje I to pakovanje nemackog homeopatskog udruzenja ( tako nesto dodje prevod). nisam siguran da li deluje ali isto tako I zracenje I hemioteraija ubijaju ljude pa sto ne probati. farmako mafija je cudo...

gde ja živim ?!

pre 10 godina

Da je soda bikarbona lek za rak se može pročitati u Trećem oku . Soda bikarbona je pufer koji menja kiselu sredinu organizma (zbog preterane količine mesa, šećera i sl. ) u baznu. Kisela sredina je inače idealna za razvoj bakterija i sl. patogena, te je moguće da SB pomalo pomaže. Ali da leči !!!!!????
Kad čujem ovakve mudrolije, setim se Anštajna i njegove čuvene izreke o beskonačnosti.
Za svakakve lekove sam čula, ali da kerozin leči jer je otrov, mi je vrh ! A ove komentare, tipa : "Pa šta, i hemoterapija je otrov !" su odlični. Šta je sledeće? Mišomor ili arsen !!???

Marko

pre 10 godina

Vec pet godina se lecim od karcinoma testisa.Imao tri operacije,dobio sve moguce terapije i nista.Sada ne mogu vise nista od citostatika da primam,posto su mi sve dali,a ni urolozi ne mogu vise da me operisu.Sad pijem neke tablete,cisto da mi daju nesto,jer se osecam potpuno dobro.Nikad nisam verovao u alternativnu medicinu,pa nisam nista ni koristio.Ali kad medicina ne moze vise da pomogne,sta mi drugo preostaje.I dalje ne verujem da to moze pomoci,ali ne mogu sedeti i cekati.Zato ne sudite ljudima koji to koriste.Nisu oni neobrazovani,nego se hvataju za slamku.

solarna olujica

pre 10 godina

neko pita zasto lik nije u zatvoru...pa zar prodaja petroleja vodi u zatvor...covek prodaje ...dao oglas...ko hoce kupi ko nece ne mora i eto...

nasminkana

pre 10 godina

Za petrolej kao lek za odredjene karcinome sam cula odavno, a prosle godine.sam saznala i za izvesnu Nemicu koja se bavi proucavanjem petroleja upravo u svrhe lecenja pojedinih rakova. Ovo uopste nije nemoguce. Soda bikarbona je takodje poznata kao lek protiv raka.

zzzzz

pre 10 godina

Necete verovati, ali svejedno: prica o "farmaceutskoj mafiji koja ne da da se pravi, prirodni lekovi protiv rata puste na trziste" je uzasan, jeziv mit. Farmaceutskoj industriji bi neverovatno koristio lek protiv raka. Koristilo bi joj da se malignni tumori pretvore u hronicnu bolest koja se moze odrzavati u remisiji godinama i decenijama nekim lekom. Koristilo bi im i potpuno izlecenje, posto rak (najcesce, ne racunam HPV i jos neke izazivace) nije infektivna bolest, nego bolest koja se ne moze iskoreniti i stalno ce se pojavljivati novi oboleli. Farmaceutska kuca koja pronadje lek protiv odredjene vrste raka (a to nije mastarija, mnogi oblici, pre svega leukemija i limfoma, koji su ranije bili skoro stoprocentno smrtonosni, danas su, zahvaljujuci citostaticima i radioterapiji, u velikom procentu potpuno izlecive bolesti), ta farmaceutska kuca moze da racuna da ce za deset godina, koliko traje patent, zaraditi bukvalno milijarde dolara. Mozete ih mrzeti sto su zaradili od toga, ali ti lekovi su spasli milione ljudi. A petrolej nece spasti nikoga. Kad bi spasao, verujte, farmaceutske kuce bi to odavno iskoristile. Nazalost, znam da ovo sto sam napisao nece ubediti onog koga ne zanimaju cinjenice, ali meni je lakse kad napisem istinu.

Dejan L

pre 10 godina

Deda Pericu su otpisali, rekli su zadnji stadijum. Pio je petrolej, ozdravio i ziveo jos 10 god.
Ali petrolej ne leci sve karcinome.
Neke kao karc. debel. creva leci, provereno, uopste ta ulja bogata etrima lece karcinome, ali treba znati koje ulje i od koje biljke koju vrstu ( pa i stadijum ) mogu da izlece

Hillbilly

pre 10 godina

@verni Toma: Toliku količinu budalaština u samo jednom komentaru odavno nisam pročitao! Ako ga je petrolej spasao od "trombova u krvi" i tumora testisa u 76-oj godini (skoro nemoguća dijagnoza) onda je mogao da se leči i šećernom vodicom sa istim rezultatima. Ako u te metode "lečenja" veruješ, moderna medicina tebi i sličnima ne može pomoći.

juki

pre 10 godina

Mi i dalje samo pričamo o osiromašenom uranijumu,a niko(državne institucije ili medicinske ustanove) da izvrši neke ozbiljne analize od 1999godine.Primetno je povećanje bolesti kancera,kao i nekih retkih bolesti.

Max_NS

pre 10 godina

Imam prijatelja, star 45 godina kome je u Institutu Sr. Kamenica pre 5 meseci otkriven rak grla u poodmaklom stadijumu. Doktor je porodici rekao da se spreme na najgore u roku par nedelja. On je odbio hemo terapiju i počeo da pije dve supene kašike medicinskog petroleja dnevno, koji mu je nabavio neki lik iz okoline Tirane. Pre dve nedelje je isti taj bolesnik koji je otpisan od strane doktora sedeo u bašti jednog lepog restorana, pojeo porciju ćevapa, popio dve krigle piva, zapalio par cigareta i mirno odsetao kući...
Doktoru ne verujem, ali zato svojim očima verujem.
Mislite o tome...

MM

pre 10 godina

Znam osobe koje su sa tim pobedile rak. Inace sve te alternativne "metode" u onkologiji su mi ogavne, ali znam i zenu koja je bila otpustena kao neizlecena sa brojnim metastazama pa je krenula da uzima petrolej. Ona je vec pet godina u remisiji. Ne kazem da je to zahvaljujuci petroleju, ali svakako je vredno klinickog ispitivanja. Ni citostatici nisu svima pomogli pa ih daju i kome pomazu i kome ne pomazu.

Najbolji lek za rak je preventiva i redovna kontrola - koliko god se moze. Zasto medju holivudskim glumcima i muzickim zvezdama skoro svako ko dobije rak prezivi? - pa zato sto imaju para da svaka 3-4 meseca idu na najopsirnije sistematske preglede sa magnetnom rezonancom celog tela koju tumaci po nekoliko radiologa sa razlicitih klinika, pa mogu uvek da uhvate rak u stadijumu 0 ili 1 kad je cesto dovoljna samo operacija a ponekad i kraca adjuvantna hemoterapija ili zracenje posle toga. Onda im prica o "cancer survivingu" dodatno podigne cenu u medijima, ali to sad nije tema.

Milica

pre 10 godina

Ovo je upravo razlog zasto nam trebaju bolje nauka i prosveta, da bismo podigli nivo znanja celokupnom drustvu, da bi ljudi prvo proverili pa makar i pretragom na internetu, sta je to sto piju. U nedovoljno obrazovanom drustvu svi su zrtve svih vrsta prevara, a kao sto se moze videti, nije rec samo o gubitku novca, vec dodatnom narusavanju zdravlja.

Posmatrac

pre 10 godina

@Verni Toma
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...
Cuti ne brukaj se na glas. Ne moramo svi da znamo koliko nemas pojma.
Ne znam da li bi ti i deca poverovala.
Btw. Pozdravi nam gurua Sladjanu Velkov osobu koja se predstavlja kao lekar, a to nije, nadam se da ce vrlo brzo u zatvor gde joj je i mesto za nadrilekarstvo. Ajnstajn lepo rece da su svemir i ljudska glupost beskonacni, samo nije bas siguran za ovo prvo.
Nikad nije kasno za nesto nauciti, knjigu u sake pa tek onda za tastaturu!!!

verni Toma

pre 10 godina

Što se tiče lekara,sve je otrov,ako ne kupujete ono od čega oni imaju procenat.Za petrolej sam čuo prošle godine,kad je jedan moj prijatelj posle operacije tumora na testisima,dobio veliku količinu trombova,izazvanih greškom hirurga.Prognozirano mu je da će zbog toga,u roku od dva meseca postati trajno nepokretan.Nije se predao,već je počeo koristiti petrolej.Danas je on i dalje na nogama,bez ikakvih znakova trombova u krvi,a tumor-markeri su kao kod zdravog čoveka.Da napomenem da čovek ima 76 godina.

h1ghwaymen

pre 10 godina

Ulje od prave konoplje sa sto vise THC-a garantovano uklanja vecinu karcinoma u roku od 3 meseca. Samo sto su farmaceutsko-biznis krugovi narucili zakone koji to zabranjuju da im posao ne bi ispastao, pa onda imas nadri lekare koji prepisuju svasta.
Drzava da ozakoni proizvodnju ulja za lecenje, sto pre.

Boban

pre 10 godina

Umesto što pokušavate da obrazujete narod (a uvek će biti onih koji su dovoljno neobrazovani ili dovoljno očajni da kupe ovo) uhapsite probisveta. Truje lakoverne i zarađuje na tome, prodaje bablje "lekove" kao da smo u srednjem veku. Za ovakve treba primeniti srednjevekovne metode kažnjavanja, čisto da bude u skladu.

Dan

pre 10 godina

Tako se može i onom logikom: kad bi hemoterapija nešto vredela koristili bismo je svi. Iskustvo većine je da hemoterapija donosi više štete nego koristi, a jako malo njih dobro prođe sa tim i izleči se, pa se ona opet svima natura od strane lekara kao jedino i obavezno rešenje. Dakle ako se i od petroleja izleči 5 od 100, zašto tolika vika na petrolej? Jel što je mnogo jeftin i udara na sujetu?

Bane

pre 10 godina

to su stari ljudi odavno koristili a pametnjakovic koji kaze da nesto vredi svi bi ga koristili, upravo se zato i ne koristi javno sto je jeftin i lako dostupan a to farmaceutskoj mafiji kao najbogatijoj na svetu nimalo ne odgovara

dr

pre 10 godina

"Predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka, profesor Slobodan Čikarić kaže da alternativna medicina postoji otkad postoji i rak, ali da je petrolej čist otrov, a njegova sjajna učinkovitost zabluda."

A da nama profesor objasni šta su hemoterapeutici (citostatici), ako nisu čist otrov i kolika je njihova "učinkovitost"!!?? Da ne govorim o ceni..
Petrolej ne znam da li pomaže ili ne ali sigurno ne truje organizam kao citostatici.
Moja baba pila petrolej pola života, čula od neke druge babe da je dobar za nešto (ne sećam se šta, mali sam bio) i doživela 90, nije sigurno zbog petroleja ali mene će profesor teško ubediti u njegovu "toksičnost".

dr

pre 10 godina

"Predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka, profesor Slobodan Čikarić kaže da alternativna medicina postoji otkad postoji i rak, ali da je petrolej čist otrov, a njegova sjajna učinkovitost zabluda."

A da nama profesor objasni šta su hemoterapeutici (citostatici), ako nisu čist otrov i kolika je njihova "učinkovitost"!!?? Da ne govorim o ceni..
Petrolej ne znam da li pomaže ili ne ali sigurno ne truje organizam kao citostatici.
Moja baba pila petrolej pola života, čula od neke druge babe da je dobar za nešto (ne sećam se šta, mali sam bio) i doživela 90, nije sigurno zbog petroleja ali mene će profesor teško ubediti u njegovu "toksičnost".

h1ghwaymen

pre 10 godina

Ulje od prave konoplje sa sto vise THC-a garantovano uklanja vecinu karcinoma u roku od 3 meseca. Samo sto su farmaceutsko-biznis krugovi narucili zakone koji to zabranjuju da im posao ne bi ispastao, pa onda imas nadri lekare koji prepisuju svasta.
Drzava da ozakoni proizvodnju ulja za lecenje, sto pre.

Marko

pre 10 godina

Vec pet godina se lecim od karcinoma testisa.Imao tri operacije,dobio sve moguce terapije i nista.Sada ne mogu vise nista od citostatika da primam,posto su mi sve dali,a ni urolozi ne mogu vise da me operisu.Sad pijem neke tablete,cisto da mi daju nesto,jer se osecam potpuno dobro.Nikad nisam verovao u alternativnu medicinu,pa nisam nista ni koristio.Ali kad medicina ne moze vise da pomogne,sta mi drugo preostaje.I dalje ne verujem da to moze pomoci,ali ne mogu sedeti i cekati.Zato ne sudite ljudima koji to koriste.Nisu oni neobrazovani,nego se hvataju za slamku.

zzzzz

pre 10 godina

Necete verovati, ali svejedno: prica o "farmaceutskoj mafiji koja ne da da se pravi, prirodni lekovi protiv rata puste na trziste" je uzasan, jeziv mit. Farmaceutskoj industriji bi neverovatno koristio lek protiv raka. Koristilo bi joj da se malignni tumori pretvore u hronicnu bolest koja se moze odrzavati u remisiji godinama i decenijama nekim lekom. Koristilo bi im i potpuno izlecenje, posto rak (najcesce, ne racunam HPV i jos neke izazivace) nije infektivna bolest, nego bolest koja se ne moze iskoreniti i stalno ce se pojavljivati novi oboleli. Farmaceutska kuca koja pronadje lek protiv odredjene vrste raka (a to nije mastarija, mnogi oblici, pre svega leukemija i limfoma, koji su ranije bili skoro stoprocentno smrtonosni, danas su, zahvaljujuci citostaticima i radioterapiji, u velikom procentu potpuno izlecive bolesti), ta farmaceutska kuca moze da racuna da ce za deset godina, koliko traje patent, zaraditi bukvalno milijarde dolara. Mozete ih mrzeti sto su zaradili od toga, ali ti lekovi su spasli milione ljudi. A petrolej nece spasti nikoga. Kad bi spasao, verujte, farmaceutske kuce bi to odavno iskoristile. Nazalost, znam da ovo sto sam napisao nece ubediti onog koga ne zanimaju cinjenice, ali meni je lakse kad napisem istinu.

Max_NS

pre 10 godina

Imam prijatelja, star 45 godina kome je u Institutu Sr. Kamenica pre 5 meseci otkriven rak grla u poodmaklom stadijumu. Doktor je porodici rekao da se spreme na najgore u roku par nedelja. On je odbio hemo terapiju i počeo da pije dve supene kašike medicinskog petroleja dnevno, koji mu je nabavio neki lik iz okoline Tirane. Pre dve nedelje je isti taj bolesnik koji je otpisan od strane doktora sedeo u bašti jednog lepog restorana, pojeo porciju ćevapa, popio dve krigle piva, zapalio par cigareta i mirno odsetao kući...
Doktoru ne verujem, ali zato svojim očima verujem.
Mislite o tome...

Dan

pre 10 godina

Tako se može i onom logikom: kad bi hemoterapija nešto vredela koristili bismo je svi. Iskustvo većine je da hemoterapija donosi više štete nego koristi, a jako malo njih dobro prođe sa tim i izleči se, pa se ona opet svima natura od strane lekara kao jedino i obavezno rešenje. Dakle ako se i od petroleja izleči 5 od 100, zašto tolika vika na petrolej? Jel što je mnogo jeftin i udara na sujetu?

juki

pre 10 godina

Mi i dalje samo pričamo o osiromašenom uranijumu,a niko(državne institucije ili medicinske ustanove) da izvrši neke ozbiljne analize od 1999godine.Primetno je povećanje bolesti kancera,kao i nekih retkih bolesti.

Drvo

pre 10 godina

Pre mesec dana sam operisan od karcinoma. Lekari su optimisticni sto se tice mog daljeg oporavka. Uskoro krecem na hemioterapiju. To je jedna strana price, a sa druge istrazivajuci i zvanicne i nezvanicne price na internetu pronasao sam zaista puno alternative koja svakako nije otrovna. Na prvom mestu jeste zdrava ishrana, mnogo voca i povrca u svakom obliku, zao mi je sto malo lekara savetuje pacijente o zdravoj ishrani.
Rafinisani seceri su svakako stetni.
Covek je jedini sisar koji koristi mleko i proizvode od mleka i kada odraste. Izgooglajte postoje zvanicni clanci i predavnja o stetnosti mleka...
Kancer, bar kako sam citao raste u kiseloj sredini gde nema dovoljno kiseonika zato i savetuju da alkalizujemo (baza) svoj organizam.
Dr.Mancini, terapija soda bikarbonom, ne kosta nista pa zasto ne pokusati...
Ulje indijske konoplje, petrolej... mogu da se kupe u nemackim apotekama, sta mislite zasto?
Najbitnije je da se covek ne preda nego da stalno trazi put ka svome ozdravljenju.

samo polako

pre 10 godina

Sve mi je delovalo razumno dok poštovani profesor nije izneo potpuno nadrilekarsku tvrdnju o osiromašenom uranijumu i raku.
Kao prvo, da li gospodin profesor zna gde je taj uranijum? Po javno dostupnim informacijama, iz više nezavisnih izvora, vidi se da je municijom sa DU delovano na području Kosova, i na nekoliko mesta uz granicu uže Srbije sa Kosovom, što je Vojska Srbije velikim delom sanirala skidanjem površinskog sloja zemljišta. Da li profesor ima informacije koje krije od građana? Da li zamišlja da zrna uranijuma lutaju Srbijom i isparavaju? Da li je poštovani profesor u stanju da koristi naučni metod, i da uporedi, na primer, količinu NATO uranijuma sa uranijumom i torijumom koje emituju termoelektrane i pepelišta u vazduh Srbije? Ili sa karcinogenima iz drugih izvora, npr. iz trafo-ulja, iz čađi, i iz duvana?
Po meni, ovaj profesor nije ništa bolji od nadrilekara koje kritikuje.

Bane

pre 10 godina

to su stari ljudi odavno koristili a pametnjakovic koji kaze da nesto vredi svi bi ga koristili, upravo se zato i ne koristi javno sto je jeftin i lako dostupan a to farmaceutskoj mafiji kao najbogatijoj na svetu nimalo ne odgovara

Boban

pre 10 godina

Umesto što pokušavate da obrazujete narod (a uvek će biti onih koji su dovoljno neobrazovani ili dovoljno očajni da kupe ovo) uhapsite probisveta. Truje lakoverne i zarađuje na tome, prodaje bablje "lekove" kao da smo u srednjem veku. Za ovakve treba primeniti srednjevekovne metode kažnjavanja, čisto da bude u skladu.

Hillbilly

pre 10 godina

@verni Toma: Toliku količinu budalaština u samo jednom komentaru odavno nisam pročitao! Ako ga je petrolej spasao od "trombova u krvi" i tumora testisa u 76-oj godini (skoro nemoguća dijagnoza) onda je mogao da se leči i šećernom vodicom sa istim rezultatima. Ako u te metode "lečenja" veruješ, moderna medicina tebi i sličnima ne može pomoći.

inzinjer munchen

pre 10 godina

u nemackoj je petrolej bio na listi alternativnih lekova za homeoterapiju do pre koji mesec. onda je farmaceutski lobi insistirao da se skloni jer je jeftin. ja sam kupio par puta za prijatelje I to pakovanje nemackog homeopatskog udruzenja ( tako nesto dodje prevod). nisam siguran da li deluje ali isto tako I zracenje I hemioteraija ubijaju ljude pa sto ne probati. farmako mafija je cudo...

Aleksandar

pre 10 godina

Zelio bih da mi gospodin doktor objasni kako to da su moji prijatelji ozdravili uz pomoc petroleja i vec vise od 10 godina ga piju,ako je otrov?Ne ulazim u to od kuda je...Sigurno da postoje i izrodi koji zele zaradit na tuđoj muci.

nasminkana

pre 10 godina

Za petrolej kao lek za odredjene karcinome sam cula odavno, a prosle godine.sam saznala i za izvesnu Nemicu koja se bavi proucavanjem petroleja upravo u svrhe lecenja pojedinih rakova. Ovo uopste nije nemoguce. Soda bikarbona je takodje poznata kao lek protiv raka.

arif

pre 9 godina

Pa voleo bih da mi G-din Doktor kaze koliko slucajeva obolelih od karcinoma njegova medicina izleci godisnje.Ako je lecenje petrolejom dokazano na mnogo primera,cemu ovaj njegov komentar ako nije u cilju da toboze promovise medicinski nacin "lecenja" koji se nazalost pokazao kao apsolutno neuspeo.

verni Toma

pre 10 godina

Što se tiče lekara,sve je otrov,ako ne kupujete ono od čega oni imaju procenat.Za petrolej sam čuo prošle godine,kad je jedan moj prijatelj posle operacije tumora na testisima,dobio veliku količinu trombova,izazvanih greškom hirurga.Prognozirano mu je da će zbog toga,u roku od dva meseca postati trajno nepokretan.Nije se predao,već je počeo koristiti petrolej.Danas je on i dalje na nogama,bez ikakvih znakova trombova u krvi,a tumor-markeri su kao kod zdravog čoveka.Da napomenem da čovek ima 76 godina.

Milica

pre 10 godina

Ovo je upravo razlog zasto nam trebaju bolje nauka i prosveta, da bismo podigli nivo znanja celokupnom drustvu, da bi ljudi prvo proverili pa makar i pretragom na internetu, sta je to sto piju. U nedovoljno obrazovanom drustvu svi su zrtve svih vrsta prevara, a kao sto se moze videti, nije rec samo o gubitku novca, vec dodatnom narusavanju zdravlja.

Posmatrac

pre 10 godina

@Verni Toma
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...
Cuti ne brukaj se na glas. Ne moramo svi da znamo koliko nemas pojma.
Ne znam da li bi ti i deca poverovala.
Btw. Pozdravi nam gurua Sladjanu Velkov osobu koja se predstavlja kao lekar, a to nije, nadam se da ce vrlo brzo u zatvor gde joj je i mesto za nadrilekarstvo. Ajnstajn lepo rece da su svemir i ljudska glupost beskonacni, samo nije bas siguran za ovo prvo.
Nikad nije kasno za nesto nauciti, knjigu u sake pa tek onda za tastaturu!!!

Pantelija

pre 10 godina

Zivim u Nemackoj i ovde u apoteci se moze kupiti petrolej u kapima i tabletama..??? Ipak je nasa medicina naprednija od Nemacke, ili se varam??

MM

pre 10 godina

Znam osobe koje su sa tim pobedile rak. Inace sve te alternativne "metode" u onkologiji su mi ogavne, ali znam i zenu koja je bila otpustena kao neizlecena sa brojnim metastazama pa je krenula da uzima petrolej. Ona je vec pet godina u remisiji. Ne kazem da je to zahvaljujuci petroleju, ali svakako je vredno klinickog ispitivanja. Ni citostatici nisu svima pomogli pa ih daju i kome pomazu i kome ne pomazu.

Najbolji lek za rak je preventiva i redovna kontrola - koliko god se moze. Zasto medju holivudskim glumcima i muzickim zvezdama skoro svako ko dobije rak prezivi? - pa zato sto imaju para da svaka 3-4 meseca idu na najopsirnije sistematske preglede sa magnetnom rezonancom celog tela koju tumaci po nekoliko radiologa sa razlicitih klinika, pa mogu uvek da uhvate rak u stadijumu 0 ili 1 kad je cesto dovoljna samo operacija a ponekad i kraca adjuvantna hemoterapija ili zracenje posle toga. Onda im prica o "cancer survivingu" dodatno podigne cenu u medijima, ali to sad nije tema.

solarna olujica

pre 10 godina

neko pita zasto lik nije u zatvoru...pa zar prodaja petroleja vodi u zatvor...covek prodaje ...dao oglas...ko hoce kupi ko nece ne mora i eto...

Beast from the East

pre 10 godina

Kod nas je usadjeno u glavu. Ako ministar zdravstva nije rekao da je dobro, onda nije dobro. A alternativu odmah porede sa magovima, magijom i sujeverjem.

codeman

pre 10 godina

Ne verujem da je ogromna količina slučajeva raka posledica bombardovanja, trend je porasta svuda u svetu, a osnovni razlog je ishrana. Pazite šta jedete i kada jedete, možete kupiti gomilu voća i povrća koje je otrovno. Berači višanja koji su se otrovali verovatno ne bi da su jeli te iste višnje nakon dve nedelje ali ne verujem da je otrov nestao, samo je manje štetan. Uvedite stara jela naših dedova, sirotinjska jela kao popara, kačamak suvi, pura, zelje itd. Povrće kupujte kada mu je sezona, prepoznaćete domaće stvari ( obično su najružnije), zimi jedite kiseli kupus, turšiju, ajvar itd napravite zimnicu sami ili kupite domaće. Što se hrane tiče ponašajte se kao da živite u 18 veku, malo je teže ako ste u gradu i jurite stalno nešto ali ako imate decu onda jednostavno morate.

Dejan L

pre 10 godina

Deda Pericu su otpisali, rekli su zadnji stadijum. Pio je petrolej, ozdravio i ziveo jos 10 god.
Ali petrolej ne leci sve karcinome.
Neke kao karc. debel. creva leci, provereno, uopste ta ulja bogata etrima lece karcinome, ali treba znati koje ulje i od koje biljke koju vrstu ( pa i stadijum ) mogu da izlece

Verni Toma

pre 10 godina

@verni Toma: Toliku količinu budalaština u samo jednom komentaru odavno nisam pročitao! Ako ga je petrolej spasao od "trombova u krvi" i tumora testisa u 76-oj godini (skoro nemoguća dijagnoza) onda je mogao da se leči i šećernom vodicom sa istim rezultatima. Ako u te metode "lečenja" veruješ, moderna medicina tebi i sličnima ne može pomoći.
(Hillbilly, 20. avgust 2013 23:21)
Ajde,pametnice moja,pročitaj malo,koji su učinci petroleja.A onda,kad budeš naišao na nekoga ko je imao problem i koristio ga,priupitaj za rezultate.Petrolej raygradjuje trombove,a koliko utiče i na koju vrstu tumora,to neznam.Znam samo za krajnji rezultat
Uostalom,nemoraš nikog ništa da pitaš,ostani takav kakav jesi

gde ja živim ?!

pre 10 godina

Da je soda bikarbona lek za rak se može pročitati u Trećem oku . Soda bikarbona je pufer koji menja kiselu sredinu organizma (zbog preterane količine mesa, šećera i sl. ) u baznu. Kisela sredina je inače idealna za razvoj bakterija i sl. patogena, te je moguće da SB pomalo pomaže. Ali da leči !!!!!????
Kad čujem ovakve mudrolije, setim se Anštajna i njegove čuvene izreke o beskonačnosti.
Za svakakve lekove sam čula, ali da kerozin leči jer je otrov, mi je vrh ! A ove komentare, tipa : "Pa šta, i hemoterapija je otrov !" su odlični. Šta je sledeće? Mišomor ili arsen !!???

Pedu

pre 10 godina

@gde ja živim
"Pa šta, i hemoterapija je otrov !"
Pogrešno ste me razumeli i citirali.
Pročitajte još jednom šta sam napisao i kako.

gde ja živim ?!

pre 10 godina

Da je soda bikarbona lek za rak se može pročitati u Trećem oku . Soda bikarbona je pufer koji menja kiselu sredinu organizma (zbog preterane količine mesa, šećera i sl. ) u baznu. Kisela sredina je inače idealna za razvoj bakterija i sl. patogena, te je moguće da SB pomalo pomaže. Ali da leči !!!!!????
Kad čujem ovakve mudrolije, setim se Anštajna i njegove čuvene izreke o beskonačnosti.
Za svakakve lekove sam čula, ali da kerozin leči jer je otrov, mi je vrh ! A ove komentare, tipa : "Pa šta, i hemoterapija je otrov !" su odlični. Šta je sledeće? Mišomor ili arsen !!???

verni Toma

pre 10 godina

Što se tiče lekara,sve je otrov,ako ne kupujete ono od čega oni imaju procenat.Za petrolej sam čuo prošle godine,kad je jedan moj prijatelj posle operacije tumora na testisima,dobio veliku količinu trombova,izazvanih greškom hirurga.Prognozirano mu je da će zbog toga,u roku od dva meseca postati trajno nepokretan.Nije se predao,već je počeo koristiti petrolej.Danas je on i dalje na nogama,bez ikakvih znakova trombova u krvi,a tumor-markeri su kao kod zdravog čoveka.Da napomenem da čovek ima 76 godina.

nasminkana

pre 10 godina

Za petrolej kao lek za odredjene karcinome sam cula odavno, a prosle godine.sam saznala i za izvesnu Nemicu koja se bavi proucavanjem petroleja upravo u svrhe lecenja pojedinih rakova. Ovo uopste nije nemoguce. Soda bikarbona je takodje poznata kao lek protiv raka.

Dan

pre 10 godina

Tako se može i onom logikom: kad bi hemoterapija nešto vredela koristili bismo je svi. Iskustvo većine je da hemoterapija donosi više štete nego koristi, a jako malo njih dobro prođe sa tim i izleči se, pa se ona opet svima natura od strane lekara kao jedino i obavezno rešenje. Dakle ako se i od petroleja izleči 5 od 100, zašto tolika vika na petrolej? Jel što je mnogo jeftin i udara na sujetu?

zzzzz

pre 10 godina

Necete verovati, ali svejedno: prica o "farmaceutskoj mafiji koja ne da da se pravi, prirodni lekovi protiv rata puste na trziste" je uzasan, jeziv mit. Farmaceutskoj industriji bi neverovatno koristio lek protiv raka. Koristilo bi joj da se malignni tumori pretvore u hronicnu bolest koja se moze odrzavati u remisiji godinama i decenijama nekim lekom. Koristilo bi im i potpuno izlecenje, posto rak (najcesce, ne racunam HPV i jos neke izazivace) nije infektivna bolest, nego bolest koja se ne moze iskoreniti i stalno ce se pojavljivati novi oboleli. Farmaceutska kuca koja pronadje lek protiv odredjene vrste raka (a to nije mastarija, mnogi oblici, pre svega leukemija i limfoma, koji su ranije bili skoro stoprocentno smrtonosni, danas su, zahvaljujuci citostaticima i radioterapiji, u velikom procentu potpuno izlecive bolesti), ta farmaceutska kuca moze da racuna da ce za deset godina, koliko traje patent, zaraditi bukvalno milijarde dolara. Mozete ih mrzeti sto su zaradili od toga, ali ti lekovi su spasli milione ljudi. A petrolej nece spasti nikoga. Kad bi spasao, verujte, farmaceutske kuce bi to odavno iskoristile. Nazalost, znam da ovo sto sam napisao nece ubediti onog koga ne zanimaju cinjenice, ali meni je lakse kad napisem istinu.

Max_NS

pre 10 godina

Imam prijatelja, star 45 godina kome je u Institutu Sr. Kamenica pre 5 meseci otkriven rak grla u poodmaklom stadijumu. Doktor je porodici rekao da se spreme na najgore u roku par nedelja. On je odbio hemo terapiju i počeo da pije dve supene kašike medicinskog petroleja dnevno, koji mu je nabavio neki lik iz okoline Tirane. Pre dve nedelje je isti taj bolesnik koji je otpisan od strane doktora sedeo u bašti jednog lepog restorana, pojeo porciju ćevapa, popio dve krigle piva, zapalio par cigareta i mirno odsetao kući...
Doktoru ne verujem, ali zato svojim očima verujem.
Mislite o tome...

Bane

pre 10 godina

to su stari ljudi odavno koristili a pametnjakovic koji kaze da nesto vredi svi bi ga koristili, upravo se zato i ne koristi javno sto je jeftin i lako dostupan a to farmaceutskoj mafiji kao najbogatijoj na svetu nimalo ne odgovara

Dejan L

pre 10 godina

Deda Pericu su otpisali, rekli su zadnji stadijum. Pio je petrolej, ozdravio i ziveo jos 10 god.
Ali petrolej ne leci sve karcinome.
Neke kao karc. debel. creva leci, provereno, uopste ta ulja bogata etrima lece karcinome, ali treba znati koje ulje i od koje biljke koju vrstu ( pa i stadijum ) mogu da izlece

Boban

pre 10 godina

Umesto što pokušavate da obrazujete narod (a uvek će biti onih koji su dovoljno neobrazovani ili dovoljno očajni da kupe ovo) uhapsite probisveta. Truje lakoverne i zarađuje na tome, prodaje bablje "lekove" kao da smo u srednjem veku. Za ovakve treba primeniti srednjevekovne metode kažnjavanja, čisto da bude u skladu.

dr

pre 10 godina

"Predsednik Društva Srbije za borbu protiv raka, profesor Slobodan Čikarić kaže da alternativna medicina postoji otkad postoji i rak, ali da je petrolej čist otrov, a njegova sjajna učinkovitost zabluda."

A da nama profesor objasni šta su hemoterapeutici (citostatici), ako nisu čist otrov i kolika je njihova "učinkovitost"!!?? Da ne govorim o ceni..
Petrolej ne znam da li pomaže ili ne ali sigurno ne truje organizam kao citostatici.
Moja baba pila petrolej pola života, čula od neke druge babe da je dobar za nešto (ne sećam se šta, mali sam bio) i doživela 90, nije sigurno zbog petroleja ali mene će profesor teško ubediti u njegovu "toksičnost".

Verni Toma

pre 10 godina

@verni Toma: Toliku količinu budalaština u samo jednom komentaru odavno nisam pročitao! Ako ga je petrolej spasao od "trombova u krvi" i tumora testisa u 76-oj godini (skoro nemoguća dijagnoza) onda je mogao da se leči i šećernom vodicom sa istim rezultatima. Ako u te metode "lečenja" veruješ, moderna medicina tebi i sličnima ne može pomoći.
(Hillbilly, 20. avgust 2013 23:21)
Ajde,pametnice moja,pročitaj malo,koji su učinci petroleja.A onda,kad budeš naišao na nekoga ko je imao problem i koristio ga,priupitaj za rezultate.Petrolej raygradjuje trombove,a koliko utiče i na koju vrstu tumora,to neznam.Znam samo za krajnji rezultat
Uostalom,nemoraš nikog ništa da pitaš,ostani takav kakav jesi

h1ghwaymen

pre 10 godina

Ulje od prave konoplje sa sto vise THC-a garantovano uklanja vecinu karcinoma u roku od 3 meseca. Samo sto su farmaceutsko-biznis krugovi narucili zakone koji to zabranjuju da im posao ne bi ispastao, pa onda imas nadri lekare koji prepisuju svasta.
Drzava da ozakoni proizvodnju ulja za lecenje, sto pre.

Posmatrac

pre 10 godina

@Verni Toma
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...
Cuti ne brukaj se na glas. Ne moramo svi da znamo koliko nemas pojma.
Ne znam da li bi ti i deca poverovala.
Btw. Pozdravi nam gurua Sladjanu Velkov osobu koja se predstavlja kao lekar, a to nije, nadam se da ce vrlo brzo u zatvor gde joj je i mesto za nadrilekarstvo. Ajnstajn lepo rece da su svemir i ljudska glupost beskonacni, samo nije bas siguran za ovo prvo.
Nikad nije kasno za nesto nauciti, knjigu u sake pa tek onda za tastaturu!!!

Hillbilly

pre 10 godina

@verni Toma: Toliku količinu budalaština u samo jednom komentaru odavno nisam pročitao! Ako ga je petrolej spasao od "trombova u krvi" i tumora testisa u 76-oj godini (skoro nemoguća dijagnoza) onda je mogao da se leči i šećernom vodicom sa istim rezultatima. Ako u te metode "lečenja" veruješ, moderna medicina tebi i sličnima ne može pomoći.

Pantelija

pre 10 godina

Zivim u Nemackoj i ovde u apoteci se moze kupiti petrolej u kapima i tabletama..??? Ipak je nasa medicina naprednija od Nemacke, ili se varam??

arif

pre 9 godina

Pa voleo bih da mi G-din Doktor kaze koliko slucajeva obolelih od karcinoma njegova medicina izleci godisnje.Ako je lecenje petrolejom dokazano na mnogo primera,cemu ovaj njegov komentar ako nije u cilju da toboze promovise medicinski nacin "lecenja" koji se nazalost pokazao kao apsolutno neuspeo.

MM

pre 10 godina

Znam osobe koje su sa tim pobedile rak. Inace sve te alternativne "metode" u onkologiji su mi ogavne, ali znam i zenu koja je bila otpustena kao neizlecena sa brojnim metastazama pa je krenula da uzima petrolej. Ona je vec pet godina u remisiji. Ne kazem da je to zahvaljujuci petroleju, ali svakako je vredno klinickog ispitivanja. Ni citostatici nisu svima pomogli pa ih daju i kome pomazu i kome ne pomazu.

Najbolji lek za rak je preventiva i redovna kontrola - koliko god se moze. Zasto medju holivudskim glumcima i muzickim zvezdama skoro svako ko dobije rak prezivi? - pa zato sto imaju para da svaka 3-4 meseca idu na najopsirnije sistematske preglede sa magnetnom rezonancom celog tela koju tumaci po nekoliko radiologa sa razlicitih klinika, pa mogu uvek da uhvate rak u stadijumu 0 ili 1 kad je cesto dovoljna samo operacija a ponekad i kraca adjuvantna hemoterapija ili zracenje posle toga. Onda im prica o "cancer survivingu" dodatno podigne cenu u medijima, ali to sad nije tema.

inzinjer munchen

pre 10 godina

u nemackoj je petrolej bio na listi alternativnih lekova za homeoterapiju do pre koji mesec. onda je farmaceutski lobi insistirao da se skloni jer je jeftin. ja sam kupio par puta za prijatelje I to pakovanje nemackog homeopatskog udruzenja ( tako nesto dodje prevod). nisam siguran da li deluje ali isto tako I zracenje I hemioteraija ubijaju ljude pa sto ne probati. farmako mafija je cudo...

Beast from the East

pre 10 godina

Kod nas je usadjeno u glavu. Ako ministar zdravstva nije rekao da je dobro, onda nije dobro. A alternativu odmah porede sa magovima, magijom i sujeverjem.

Aleksandar

pre 10 godina

Zelio bih da mi gospodin doktor objasni kako to da su moji prijatelji ozdravili uz pomoc petroleja i vec vise od 10 godina ga piju,ako je otrov?Ne ulazim u to od kuda je...Sigurno da postoje i izrodi koji zele zaradit na tuđoj muci.

Milica

pre 10 godina

Ovo je upravo razlog zasto nam trebaju bolje nauka i prosveta, da bismo podigli nivo znanja celokupnom drustvu, da bi ljudi prvo proverili pa makar i pretragom na internetu, sta je to sto piju. U nedovoljno obrazovanom drustvu svi su zrtve svih vrsta prevara, a kao sto se moze videti, nije rec samo o gubitku novca, vec dodatnom narusavanju zdravlja.

solarna olujica

pre 10 godina

neko pita zasto lik nije u zatvoru...pa zar prodaja petroleja vodi u zatvor...covek prodaje ...dao oglas...ko hoce kupi ko nece ne mora i eto...

Drvo

pre 10 godina

Pre mesec dana sam operisan od karcinoma. Lekari su optimisticni sto se tice mog daljeg oporavka. Uskoro krecem na hemioterapiju. To je jedna strana price, a sa druge istrazivajuci i zvanicne i nezvanicne price na internetu pronasao sam zaista puno alternative koja svakako nije otrovna. Na prvom mestu jeste zdrava ishrana, mnogo voca i povrca u svakom obliku, zao mi je sto malo lekara savetuje pacijente o zdravoj ishrani.
Rafinisani seceri su svakako stetni.
Covek je jedini sisar koji koristi mleko i proizvode od mleka i kada odraste. Izgooglajte postoje zvanicni clanci i predavnja o stetnosti mleka...
Kancer, bar kako sam citao raste u kiseloj sredini gde nema dovoljno kiseonika zato i savetuju da alkalizujemo (baza) svoj organizam.
Dr.Mancini, terapija soda bikarbonom, ne kosta nista pa zasto ne pokusati...
Ulje indijske konoplje, petrolej... mogu da se kupe u nemackim apotekama, sta mislite zasto?
Najbitnije je da se covek ne preda nego da stalno trazi put ka svome ozdravljenju.

samo polako

pre 10 godina

Sve mi je delovalo razumno dok poštovani profesor nije izneo potpuno nadrilekarsku tvrdnju o osiromašenom uranijumu i raku.
Kao prvo, da li gospodin profesor zna gde je taj uranijum? Po javno dostupnim informacijama, iz više nezavisnih izvora, vidi se da je municijom sa DU delovano na području Kosova, i na nekoliko mesta uz granicu uže Srbije sa Kosovom, što je Vojska Srbije velikim delom sanirala skidanjem površinskog sloja zemljišta. Da li profesor ima informacije koje krije od građana? Da li zamišlja da zrna uranijuma lutaju Srbijom i isparavaju? Da li je poštovani profesor u stanju da koristi naučni metod, i da uporedi, na primer, količinu NATO uranijuma sa uranijumom i torijumom koje emituju termoelektrane i pepelišta u vazduh Srbije? Ili sa karcinogenima iz drugih izvora, npr. iz trafo-ulja, iz čađi, i iz duvana?
Po meni, ovaj profesor nije ništa bolji od nadrilekara koje kritikuje.

juki

pre 10 godina

Mi i dalje samo pričamo o osiromašenom uranijumu,a niko(državne institucije ili medicinske ustanove) da izvrši neke ozbiljne analize od 1999godine.Primetno je povećanje bolesti kancera,kao i nekih retkih bolesti.

codeman

pre 10 godina

Ne verujem da je ogromna količina slučajeva raka posledica bombardovanja, trend je porasta svuda u svetu, a osnovni razlog je ishrana. Pazite šta jedete i kada jedete, možete kupiti gomilu voća i povrća koje je otrovno. Berači višanja koji su se otrovali verovatno ne bi da su jeli te iste višnje nakon dve nedelje ali ne verujem da je otrov nestao, samo je manje štetan. Uvedite stara jela naših dedova, sirotinjska jela kao popara, kačamak suvi, pura, zelje itd. Povrće kupujte kada mu je sezona, prepoznaćete domaće stvari ( obično su najružnije), zimi jedite kiseli kupus, turšiju, ajvar itd napravite zimnicu sami ili kupite domaće. Što se hrane tiče ponašajte se kao da živite u 18 veku, malo je teže ako ste u gradu i jurite stalno nešto ali ako imate decu onda jednostavno morate.

Marko

pre 10 godina

Vec pet godina se lecim od karcinoma testisa.Imao tri operacije,dobio sve moguce terapije i nista.Sada ne mogu vise nista od citostatika da primam,posto su mi sve dali,a ni urolozi ne mogu vise da me operisu.Sad pijem neke tablete,cisto da mi daju nesto,jer se osecam potpuno dobro.Nikad nisam verovao u alternativnu medicinu,pa nisam nista ni koristio.Ali kad medicina ne moze vise da pomogne,sta mi drugo preostaje.I dalje ne verujem da to moze pomoci,ali ne mogu sedeti i cekati.Zato ne sudite ljudima koji to koriste.Nisu oni neobrazovani,nego se hvataju za slamku.

Pedu

pre 10 godina

@gde ja živim
"Pa šta, i hemoterapija je otrov !"
Pogrešno ste me razumeli i citirali.
Pročitajte još jednom šta sam napisao i kako.