Sreda, 20.03.2013.

00:06

7. runda završena, uskoro obraćanje

Sedma runda dijaloga Beograda i Prištine je završena nakon skoro 12 sati. Uskoro se očekuje obraćanje pregovarača na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Izvor: B92

7. runda završena, uskoro obraæanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

232 Komentari

Sortiraj po:

Ranko

pre 11 godina

Kradljivci vremena nastavljaju ono sto najbolje znaju.Kradu vreme,a život se sastoji od vremena.Koliko traje ova kosovska agonija,a sve je gotovo jos od završetka bombardovanja.Cela priča se svodi kako objasniti nama Srbima da danas nije 20.03.2013.sreda,zato što se to nama ne sviđa.A da ludilo bude kompletno to stanje savršeno odgovara onima koji vladaju Srbijom,a sirotinja krivca nalazi u onome koji jedini još može da im pomogne.EU je najuređeniji deo naše planete i najbolje mesto za život sa svim problemima koje ima.Samo mi možemo da imamo dileme,a ovakvom politikom za 50 godina i Srbija sa i bez Kosova biće nam prevelika.Kod nas faktor vreme ne postoji,što je razumljivo kada si na vlasti i tu bi da ostaneš što duže,ali da svetina ništa ne nauči za sve ove godine.....Sarajevski atentat,27.mart,Rambuje,a kao posledica toga skoro istrebljenje i da još nije dosta za samo 100godina....Važno da se solidarišemo sa Kipranima i Grcima koji seku vene jer ih Evropa zasipa milijardama evra,ali moraju da poštuju pravila igre ili sa ruskim tajkunima koji će morati da plate porez za novac u kiparskim bankama koji su "pošteno zaradili" ili selebriti facama koje beže sa novcem iz svojih domovina da slučajno neka socijalno odgovorna politika ne bi njima uskratila iživljavanja.Sve ovo izgleda da nema veze sa ovom vešću o pregovorima,ali samo kada ne živite ovde poslednjih 20 godina.Lukašenko,Putin,Avliev,Čaves,Kastro....to su naša braća,naš izbor .

Ko je shvatio, shvatio je

pre 11 godina

@king, 20. mart 2013 21:17
Ozbiljne nacije misle o standardu, zaposljavanju, ekonomiji, kulturi i kada se bore za svoju terotoriju i opstanak.
U ozbiljnim drzavama ima dovoljno kadrova koji se bave svakim od ovih pitanja.
Sicardzijama i politicki neukom srpskom plemenu ni predaja Kosmeta i Vojvodine i Sandzaka (u najavi jos od zakljucaka Londonske konferencije 1992.) nece pomoci da razmisljaju ili rade nesto po tom pitanju.

bezimena

pre 11 godina

''Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da nam ga otmu, ne znam sto se toliko istrucavaju?'' - Matija Beckovic - SUSTINA!!!
(Milos Nis, 20. mart 2013 20:26)

Nije to suština, nego šupljina, kao i sve slične floskule i fraze. Dokle god neko zvecka oružjem, iako ga nema, i planira da jednog dana, verovatno nikad, "vrati" teritoriju na kojoj živi u ogromnoj većini DRUGI narod, dotle nema MIRA na ovim prostorima. Srbija za svoje ratne ludorije nema ničiju podršku i krajnje je vreme da se prizove k pameti, najpre i najviše sebe radi! Živi i pusti druge da žive!

Boban

pre 11 godina

Jedino je izvesno da Kosovo ostaje u posedu Amerikanaca, sve ostalo je stvar dogovora izmedju Srba i Albanaca.
Sto se tice Amerikanaca, zavrsna faza pregovora moze da se vodi i za vreme klecanja na kukuruzu.

Mirko

pre 11 godina

Nadam se lepim vestima, nadam se da će razum prevladati, da ćemo dobiti dogovor i da se najzad okrenemo miru i prijateljstvu, kao i boljojbudućnosti za sve građane Srbije i Kosova

razlicito....

pre 11 godina

Selektivan pristup pregovaracima i nejednak tretman je izuzetno uocljiv,pa srpsku stranu stavlja u neravnopravan polozaj...a to nikome ne donosi dobro...Jer ono sto se dogovori, mora i da se postuje...A najvazniji garant za postovanje onoga sto se dogovore, mogu biti samo predstavnici obe pregovaracke strane a ne posrednici...Pritisak moze samo da bude problem za jednu ili obe strane,da prihvate i ono za sta trenutno nemaju ingerencije,a to je donosenje nekih odluka koje zadiru u krajnji status Kosova..Previse umesanih i zainteresovanih aktera, kao i ogroman broj razlicitih uslovljavanja,samo stvara dodatnu zabunu i nesigurnost medju pregovaracima ,jer jedan od njih je u situaciji da se oseca vrlo usamljeno u toj saptackoj diplomatiji...Svi su nekako upereni na jednog aktera ili jednu stranu u pregovorima...Postavlja se pitanje i legitimnosti nemackih zahteva,iz kojih proizilazi da Srbija bukvalno prizna Kosovo i ako je na snazi Rezolucija 1244 UN,kojom je Kosovo pod patronatom UN.Interesantno je da Nemacka to uslovljava prijemom Srbije u EU,pa cak spominje i davanje priznanja u UN od strane Srbije,normalno spismenim garancijama......Pa kome vise verovati...Da li sadasnjim nemackim uslovima,Angeli Merkel,koja je rekla da se od Srbije nece traziti priznanje Kosova kao jedan od uslova..ili poslaniku Evropskog parlamenta,Vilijamu Darmutu,koji misli da sve treba odloziti do 3ooo.godine...

Titoslav

pre 11 godina

Evo sad ce da dodju crveni, samo sto nisu, i partizani iz sume ima da iskoce.
I Titov pas Rex je spreman za akciju za slucaj da mora da mu spase zivot.
(Partizan iz sume, 20. mart 2013 20:40)

I sedam sekretara SKOJa i Mirko i Slavko i Boro i Ramiz, svi ce biti spremni za zajednicku borbu protiv ovih imperijalista što su uništili naš samoupravni socijalizam i uveli nas u truli kapitalizam.

Vidimo se 3000. godine

pre 11 godina

Sta god se potpise i dogovori, kao po starom obicaju i u dosadasnjim situacijama Zapad nece postovati. Tako da dzaba ste krecili kao i do sad. Budale ponavljaju uvek istu lekciju.
Samo cvrste garancije medjunarodne zajednice mogu omoguciti miran zivot preostalih Srba na Kosmetu, recimo rezolucija SB nas moze spasti, ili smo to vec imali? Mozda casna pionirska americka rec? Ili izjava Kacina kako su Kosovo i EU odvojene teme? Ma samo da isporucimo Milosevica, ovaj Karadzica, ovaj Mladica. Ma samo da pristanemo pred kamerama na.....

king

pre 11 godina

Ajde Dačiću daj im sve sto traze, nezavisnost i ostalo da zavrsavamo vise sa tom temom i da krenemo da mislimo o standardu, o zaposljavanju, o razvoju indrustije, o suzbijanju korupcije...A ovi srBski nacionalisti slobodno idite dole ako hocete da zivite u svetoj srBskoj zemlji.

Marija Simonović

pre 11 godina

Dobar deo komentara na ovu vest je takav da odaje utisak da u Srbiji ima mnogo umerenih i razumnih ljudi koji žele da pregovori uspeju, što pozdravljam. Međutim, čudno mi je što je juče, na izjavu Vuka Draškovića, kojom se jasno založio da se pregovori nastave i da se ne postavljaju nerealni zahtevi, bilo toliko negativnih komentara da sam morala da proverim da li sam na portalu B92, a ne greškom na nekom "patri(j)otskom".

KOLIBRI

pre 11 godina

Ne ocekujem nista spektakularno da se desi,mi smo dosli do granice koje ne mozemo preci,dok kosovski albanci ne zele da popuste ni milimetar i zato mislim da dogovor nije ni blizu.Nazalost zbog vetra koji im duva u ledja sa zapada oni su ti koji vode tok razgovora.

Milos

pre 11 godina

Stvarno bode oci da premijer Taçi nema ispred sebe ni beli papir za skrabuckanje kada dosadi. Nikad mi nece biti jasno sta Ameri vide u njima... Nekada su imali dobar ukus...

Zelja

pre 11 godina

Ja iskreno zelim da se agonija konacno resi, i da pocenemo i jedni i drugi da probamo da zivimo normalno.

Nadam se i zelim mudrost i razboritost.

bekan

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

Milos Nis

pre 11 godina

''Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da nam ga otmu, ne znam sto se toliko istrucavaju?'' - Matija Beckovic - SUSTINA!!!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Ne postoji ni teoretska mogucnost da se sporazum ne postigne nocas, ali ce potpisivanje prolongirati, jer ce sporazum potpisivati i Tomislav Nikolic koji se javno izjasnio da ce licno stajati iza svake odluke koja ce Srbiji doneti tako zeljeni datum za pregovore sa EU. Naravno Nikolic je svestan cinjenice da je sam datum najveci ulov za Srbiju, koji je Tadic obecao i zbog svoje neodlucnosti i neiskrenosti doziveo krah na izborima i tako Nikolicu dao mogucnost da Srbiju priblizi EU.

marija

pre 11 godina

Da li ti Dacicu ides tamo da razgovaras sa Tacijem ili sa Rikerom???
Hoce li ovog puta Skupstina i javnost dobiti tvoj izvestaj sta je bila sadrzina razgovora sa Rikerom i sta je trazio?

SNS botovi, da li vam spremaju standardne odgovore?

pre 11 godina

@Dragomir, 20. mart 2013 19:48
Pa jesmo li mi zahtevali to? Nismo? Uostalom lepo su rekli: Necemo da budemo veci Srbi od Srba. Ako nama nije bitno sto nam se rasparcava zemlja i sto cemo da zivimo u vise drzava kao nacionalna manjina, s izgledom da dozivimo sudbinu Kurda, sto bi se Rusi tangirali?

Partizan iz sume

pre 11 godina

Zasto Rusi ili Kinezi ne salju svog coveka u EU koji ce pratiti pregovore?
Amerika malo demonstrira silu,po ko zna koji put.
A braca Rusi cute.
(Dragomir, 20. mart 2013 19:48)

Evo sad ce da dodju crveni, samo sto nisu, i partizani iz sume ima da iskoce.
I Titov pas Rex je spreman za akciju za slucaj da mora da mu spase zivot.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

(Nikolaj Nikolajevic, 20. mart 2013 18:35)

Šta nije tačno od onoga što sam napisao? Ako sam ja neznalica a Ti pametan, što ne predložiš neka rešenja po pitanju ove teme. Svako ima pravo na svoje mišljenje jer hvala Bogu nije ovo 1945, a ni vreme "Ilije Čvorovića".

Akenaton

pre 11 godina

Valjda ce nam ovo pomirenje sa svima, sa svetom i balkanom pomoci da ostvarimo svoje ciljeve. Da zavrsimo jedno dugo poglavlje nase istorije i okrenemo se sebi i Srbiji, za rad bolje buducnosti.

Tea88 GM

pre 11 godina

Bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni državni vrh Srbije, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku da izvuče pregovorima, jer drugačije i ne može, maksimalno koliko u ovom trenutku može da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Filozof

pre 11 godina

Dogovori oko Kosova u 16 cina. Oce li se zavrsiti to vec jednom? Srbija nikada nece priznati Kosovo. Albanci nikada nece priznati da je Kosovo Srpsko. Evropa ni sama ne zna na cijoj je strani. Srbi ni sami ne znaju kako da izadju iz lavirinta u kojem smo vec 30 godina. Verujem da se sve desava onda kada je vreme. Mose situacija da se sili do mile volje, i nista, a kad dodje vreme skoro da dogadjaji sami idu na ruku.

Muka ziva

pre 11 godina

Sta ce covek, to mu je politicki zadatak. Mogu da zamislim koliko im je vec mrsko da se mlate sa tim Tacijem. Tesko je nama sto citamo i slusamo o tome svemu , a kamoli jos da moramo da idemo i da se natezemo sa neprijateljem. Podrzite ga koliko mozete, nije prijatna situacija sigurno. Sta god da urad ili ne uradi, postojace grupa ljudi koja ce ga blatiti.

zarko

pre 11 godina

....i tako bili jedni pregovori,postignut je obostrani kompromis,srbija i kosovo postale clanice eu,siromasne kakve su i bile.... a svi su zaboravljeni,poginuli u ratovima,po beogradskim ulicama,napacene i osiromasene generacije. politicari su u ovoj drzavi ljudima pomerili mozgove,zauvek im uskratili pravo da ikada budu srecni. mozda ce generacije koje budu dosle za 40-50 god pokusati da utvrde o kom poremecaju se radilo,da ratujemo sa svima,da se medjusobno mrzimo,da toliko zla u sebi imamo,

Саша Митровић

pre 11 godina

У овој држави изгледа да само Вук схвата озбиљност ситуације. Против Ахтисаријевог плана су и Албанци који моле Бога да га Срби одбију. Ако га Срби одбију, они добијају све, а ми ништа. Надам се да ће Вук бар једном бити схваћен на време...

Moon on MC

pre 11 godina

Bilo bi stvarno lepo da u ovom 21 veku, ovaj Balkan napravi neki kvantni skok, da ostavi gorcinu iza sebe i ide samo napred za dobro naroda. Da se zivi mora, a politika uvek komplikuje nase zivoate...

fordalan

pre 11 godina

Znali smo da Daca nece napraviti nikakav pomak na pregovorima..pa kad je i Vuk Draskovic video da ot toga nema nista, onda stvarno ne treba dalje ni raspravljati sta raditi, nego lepo dati Vucicu da vodi pregovore..zasigurno je kompetetniji od Dacica

rogić

pre 11 godina

Državni vrh ima "crvene linije" preko kojih Srbija ne može da pređe ni po cenu datuma, i to Dačić i zastupa u Briselu. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

mitat

pre 11 godina

Taci je vodio pregovore 1999 u Rambuje i nikad nishta nije popustio u pitanje Kosovo.Danas je sto puta jaci u poziciji za razliku od 1999god.Kako ne mogu da svate ovo Dacic,Toma i Vucic.

Na finjaka

pre 11 godina

Recite sta hocete, al bolje je ostvarivati svoj cilj na finjaka, nego li stalno izazivati nekoga na dvoboj. Red je da i mi Srbi naucimo malo da se uljudno smeskamo, delimo pristojne reci a u stvari samo radimo za svoje ciljeve. Opameti se Srbijo!

piplica

pre 11 godina

Nije samo u interesu Srbije da se reši problem Kosova, nego i u interesu EU, zbog toga je na gospođi Ešton je da izvrši pritisak na Albance da popuste u svojim stavovima ako se želi doći do kompromisa. Srbija više ne može da popušta, i to je državni vrh jasno stavio do znanja, i tu više ne vredi gospođi Ešton da pritiska srpsku stranu.

Dragomir

pre 11 godina

Zasto Rusi ili Kinezi ne salju svog coveka u EU koji ce pratiti pregovore?
Amerika malo demonstrira silu,po ko zna koji put.
A braca Rusi cute.

džora

pre 11 godina

Skorašnje izjave ambasadorke Amerike na Kosovu i ambasadora Amerike u Srbiji u kojima oni kažu da postoje realne šanse za dogovor o Kosovu, može mnogo toga da nagovesti. Kada američki zvaničnik izjavi da postoje izgledi za dogovor, ja verujem da iza te izjave stoji zadovoljstvo Amerike ponašanjem srpske strane u pregovorima, i sada na Amerikancima ostaje da pritisnu na Albance i nateraju ih na popuštanje, i onda je kompromis izgledan.

Akcija se nastavlja

pre 11 godina

Moramo civilizovano da resavamo probleme, ali da ih resavamo tako sto zaista ne ostavimo buducim generacijama da zive u istim agonijama godinama kao mi. Srbija vise nema vremena, mora da se ide napred.

N.

pre 11 godina

Tači i ekipa nikad na ovim fotkama nemaju ispred sebe notes ili bilo šta za pisanja a naši kao da se spremaju za diktat. Ili ne zna da piše ili on diktira a Ketrin prevodi a Ivica hvata beleške :)

Masinica

pre 11 godina

Ketrin Eston ne bi trebala da ih pusti dok god se ne dogovore. Jer dosta su mucili narod.Pogotovu Srbe koji cim padne noc nisu bezbedni, jedva cekaju da svane.

Балкански лонац

pre 11 godina

Свакако ће обојица бити издајници и зваће их Ивица Дачи и Хашим Тачић.

Ejrena

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM. Platforma je jedino konstruktivno rešenje koji će sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet, omogući će bolje uslove života građana KiM.Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.Ivica Dačić može da odbrani nacionalne interese kroz dijalog.

bezimena

pre 11 godina

Eto i Nikolic se pozdravio sa Thacim. http://www.zeri.info/artikulli/2259/vertetohet-takimi-thaci-nikolliq
(GOEA, 20. mart 2013 14:47)

Molila bih SNS-ovce da odgovore na jednostavno pitanje!

Ako je Tadić, kada se kao bivši predsednik rukovao sa Tačijem, proglašen izdajnikom, šta je sada "master" koji je uradio to isto, ali kao aktuelni preCednik?

Kreator68

pre 11 godina

Jedino moguće i za nas najbezbolnije rešenje je da se prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, da se jasno da do znanja da ne možemo i nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, da se pod hitno uspostave kakvi takvi odnosi sa vlastodržcima u Prištini zbog zaštite i poboljšanja položaja srba na Kosmetu i zbog zaštite kulturnoistorijskog nasleđa na teritoriji Kosova i Metohije. Ovo konstantno predlaže Vuk Drašković i zaista se nameće činjenica da je to, u ovom momentu jedino moguće i svrsishodno rešenje.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Ovo pocinje da podseca na performans Marine Abramovic "Umetnik je prisutan" obogacen prisustvom moderatora u liku Ketrin Eston koja ispod stola drzi bic.

Nikolaj Nikolajevic

pre 11 godina

(Zemun grad SPO, 20. mart 2013 17:52)

Zemune,

tebi bi trebalo "politicku" gubicu zacepiti.Tvoj nacin kako politicki razmisljas,konstrukcije... ko je sta i zbog cega donosio neke politicke odluke su ravne ludilu.Nazalost, Srbija je puna i prepuna takvih kao sto si ti. Ni gram mozga ali utoliko duzi jezik.

M012Z

pre 11 godina

Bas me briga ko se sa kime rukovao, kako da razgovaraju i pregovaraju ako se pre toga ne rukuju??? Toma mora da igra igru, valja je dobiti na posletku.

Balkan

pre 11 godina

Mali Sloba ce da zavrsi sto je veliki Sloba poceo. Gde god su se oni borili za teritoriju, to se otcepilo, i Kocovo ce, na zalost. A Nikolic i Vucic optuzivali Tadica da prodaje Kosovo, a oni ga daju besplatno.... Tuga, jad, zalost, jeza....

nedeljko

pre 11 godina

Jeste problem veliki,ali zarad nase buducnosti i dece,krajnje je vreme,da se postigne dogovor,mozda treba stvarno,vec jednom da se poslusa Vuk,koji prica istnu,koliko god bila bolna.

nije fer

pre 11 godina

Ne mogu da prezalim sto se ovi pregovori ne vode u prisustvu kamera :(... Mogu samo da zamislim nivo genijalnosti njihove konverzacije.

Nikolaj Nikolajevic IV

pre 11 godina

Sila koja se primeni pogresno nista ne vredi!(Silom se mi albanci nikada nismo pohvalili).
(Ahura Mazda, 20. mart 2013 14:57)

Jedno bice koji se evolutivno u medjufazi izmedju zivotinje i coveka nalazi sebe Ahura Mazdom naziva, tvrdi da se njegova horda nikada nije silom sluzila i hvalila govori o psihickom poremecaju doticnog.
Sve to me neodoljivo podseca na jednu drugu hordu koja na sever-zapadu ex Yu boravi koja slican psihicki problem ima.

Rosuljac

pre 11 godina

Dacic i njegova vlada ce promasiti penal kao i svojevremeno njegov patron Miklosevic.Uvek je odbijao dobre ponude da bi kasnije prihvatao i ono sto se od njega ne trazi.Poslusajte Draskovica i ako sve to ne uspe prebacite krivicu na njega.I onako sada vodite dijalog na osnovu njegove predizborne platforme.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Više od deceniju celu, Milošević je imao vremena da reši kosovsko pitanje. Nije to učinio jer mu je to žarište održavalo lažni oreal nacionalnog vođe i mogućnost da krađom glasova na KiM nadomesti potrebnu većinu u parlamentu za SPS. Onda je pod uticajem svoje supruge odn. stranke JUL i Šešeljeve SRS rešio da u slavu svoje diktature založi KiM i tamošnje Srbe. Odbio je sporazum iz Rambujea i svesno nas gurnuo pod bombe NATO-a, u poraz, kapitulaciju i gubitak KiM... Do danas takvo stanje nije promenjeno jer su sve vlade posle 5.oktobra vodile virtuelnu politiku "odbrane suvereniteta" kojeg na žalost nemamo nad Kim ni u jednom segmentu. EU nam je jasno stavila do znanja da podele KiM nema, kao ni ,,države u državi" za sever KiM, ali ima autonomnog statusa srpskih opština, zaštite duhovne baštine i srpskog jezika kao zvaničnog na KiM. Ovo je maksimum koji možemo dobiti i to treba prihvatiti. U suprotnom, ućićemo u novu političku i ekonomsku nestabilnost, a problemi na KiM će se rešavati bez našeg prisustva. EU će nam zatvoriti vrata, dok će i preostali naši susedi za koju godinu postati članice EU i NATO. Rusija i Kina neće zbog nas ugroziti svoju ogromnu trgovinsku saradnju sa EU i SAD...

goran99

pre 11 godina

Muka mi je vise i od EU i od Kosova, muka mi je od Evrope, Amerike, Nemacke, Rusije, Kine, Saveta Bezbednosti, UN, muka mi je od priznavanja, nepriznavanja, datuma, ulaska, izlaska, sankcija, donacija, politicara, kvazipoliticara, pregovaraca, nagovaraca, premijera, ministara, guvernera, muka mi je od analiticara, ekonomskih, vojnih, od strucnjaka, banaka, RTS-a, Farme, Velikog brata, reprezentacije, muka mi je od Miskovica, Radulovica, Beka, Bus plusa, mosta, Koridora 10-11-12..., zeleznice, JAT-a. Muka mi je od sebe sto mi je muka od svega ovoga i dok mucnina prodje ako ikada prodje, procice i zivot - jedan i uz sve ove muke BEDAN.

c

pre 11 godina

Treba da se uvede krivicno delo prevara u predizbornoj kampanji onda ne bi moglo ovako glasas za SPS SNS a dobijes LDP.
(Marko, 20. mart 2013 12:01)
To je pravo pitanje.
(marija, 20. mart 2013 12:46)

Tako je to kada su vam kao punoglavcima vijuge nedovoljno razvijene i ne kapirate zasto treba tako da bude!
Da ste nam zivi i zdravi, skapirace i vasi sefovi to jednoga dana!

Anastasija

pre 11 godina

Srbija je zaista puno toga ucinila i napravila mnoge ustupke u dogovoru sa EU i vreme je da i druga strana krene konacno da saradjuje.

zevs

pre 11 godina

Pa slika sve govori, dvoje se smeje a jedan je tuzan.
Dacic sa papirima (i mnogim predlozima) se znoji
Ketrin sa papirima da Dacic sve potpise (posto se sve zna)
Taci bez papira (i bez predloga) jer on ima odgovor na sve predloge, "NE".

Ja da sam na mestu Dacica ustao bih i rekao netreba nam EU, Kosovo je okupirano od terorista, potpisana je Rezolucija 1244 i trazimo njenu primenu ako vas potpisi uopste nesto vrede pa onda kada se to sprovede mozemo dalje da pricamo. Okrenuo bih se Kini i Rusiji i to je to.

skender

pre 11 godina

Pitam se u slucaju da se dogovore ova dvoica tipicni balkanski malogradjani sa svojim cinicnim karakterima da bar jednom u toku ovih pregovora ne proklamiraju "pobedu" nad drugom stranom. Ako se to desi onda stvarno treba da se bojimo jer smak sveta nije daleko.

Nikolaj Nikolajevic IV

pre 11 godina

Ne zna se ko je veci jadnik izmedju EU i Srbije.Srbija, koja je i sa i bez EU bankrot i planira isto kao i Grcka,Kipar,Spanija,Portugal na kredit da zivi ili pak EU koja je zbog koje kakvih politickih razloga "prinudjena" i takve drzave tipa Bugarske,Rumunije( saradnja sa NATO Paktom prilikom bombardovanja Srbije ),Srbije ( priznanje Kosova )da prima u clanstvo.
Niko ne moze da mi kaze da su EU takve drzave kao ni one gore pomenute inkluzivno Hrvatska, Slovenija, Baltik, Poljska potrebne. To je samo breme i nista drugo.

znaju se pravila

pre 11 godina

U sportu kad igrac ne igra dobro, zamenjuju ga.Ovaj mesecima je vise u Briselu nego ovde i koliko mu jos treba vremena da se dogovori.Vucic bezi namerno,jer nece svoj rejting da kvari, Toma pojma vise nema ni sta prica.
Jeftinije bi bilo da smo iznajmili nekog sa strane da to odradi.
Ovi iz iskustva koje imamo sa njima mogu samo jos da zarate, za pregovore su totalno nesposobni.

Agim Q.

pre 11 godina

@ m. mladenovicu ....tvoja ladja je otplovila odavno.... ja putujem cesto kroz srbiju sa pasosem R.Kosova ....sa jednim srpskim policajacem jednom prilikom smo razgovarili dugo i na kraju cestitao mi drzavu Kosova,i reko mi da najvece "patrijote" po internetu su oni srbi koji su ziveli dole i 99g. ukrali sve sto su mogli od svojih komsija i pobegli....

slepilo

pre 11 godina

(Prong, 20. mart 2013 14:29)

Da ti nisi vidovit možda pa znaš šta će nam doneti priznanje Kosova?.Treba li verovati u iskrenost e.u?,teško,mi smo samo fleka na tepihu za njih i ubeđen sam da ovo nije poslednji uslov za nas,biće ih još dosta.Kako samo kratko pamćenje imamo!

Peut etre!

pre 11 godina

@Marko BG ...Gospodo evropejci....
Jeste uzeto k'znanju,ide na ,,ozbiljno razmatranje"!!!
Ide na tvoje ime i molba Uzvisnjem da po mogucnosti vrati Sunce da izlazi sa zapada jer trenutni sled ne odgovara.
Mozda ce se uslisiti.A poseban tretman,ja sta...za VIP-ove (premijere,predsednike,ministre itd.) to je vec predvidjeno drzavnim protokolima!

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Sledi logican ishod, Hashim Thaqi i Ivica Dacic ce odrzati zajednicku konferenciju za stampu i zajedno ce oznaciti kraj "dijaloga".

Moje vidjenje

pre 11 godina

Ja ne znam zasto je Taci tamo kada je Riker stalno tu.Dacic treba da pregovara sa Rikerom.Ovaj mi je isti onaj Voker kada je bio oko Racka glavni folirant

Stevan

pre 11 godina

Dacic ne sme da popusti I nema pravo na to. Juce su Kiprani, na primer, pokazali da imaju kicmu. Poziv vuka Vucicu je tipicno za liberale, iako su do juce bili teski nacionalisti. Nas vuk I dlaku I cud menja.

zoran

pre 11 godina

Srbijo, budi pametna. Vreme radi za tebe. Uskoro ce Bondstil biti razmontiran, a tada su karte malo drugachije promeshane. Samo lagano. Kosovo bez priznanja Srbije nikada nece postati drzava, ali nikada.

Dobri duh Kasper

pre 11 godina

(ex demokrata 1, 20. mart 2013 14:49)

Sve si tacno rekao, samo mi kazi zar nisu isto to (sverceri, kriminalci, teroristi, rusioci drzave) bili jednom i kosovski Albanci na celu sa Tacijem (devedesetih)? Kao sto vidis ti sverceri su nagradjeni drzavom, sta to tebi govori?

Лане

pre 11 godina

Кацин, Рикер, Филе? Не знам има ли ова земља већих и нескривенијих непријатеља од њих? Ко то не види, или је малоуман, или је једноставно злонамеран према Србији. Обећавају нам ништа у замену за одрицање свега на Косову! Дакле, признајте окупацију, одрекните се својих 200 000 људи, ставите их под контролу нарко кланова који глуме државу, заборавите на рудна богатства, некретнине и културно благо које вам је отето, на силну инфраструктуру коју сте изградили и платили тамо, а сада је користе Албанци. И све то урадите у замену за ништа? За датум? Шта је то? Тапшање по рамену од Јелка Кацина? Каква је то трговина јбт? То није договор, то је чиста пљачка и окупација. Нека онда то тако и назову. Реците нам, господо политичари српски, да су окупационе власти наредиле тако и тако и ок. Биће нам лакше, разумећемо. Али немојте ми то називати преговорима и компромисом, а горе поменуте сподобе партнерима и пријатељима!

Sandrčak

pre 11 godina

Slika govori više od hiljadu reči. Dva nasmejana lica, i jedna glava, tužno oborena.baš me zanima o čemu razmišlja??
Možda:"Vuče, bio si u pravu."

Icarus

pre 11 godina

I dalje ne razumem kako su ovi pregovori transparentni u odnosu na one koje je vodila predhodna vlada? Evo ne znam koji sastanak i nista se konkretno ne zna.

Milos

pre 11 godina

Zanimljiv je fenomen kako je neprijatelj odustao od opcije porazeni ste i potpisite kapitulaciju, jer kroz Istoriju se to uvek pokazalo kao jalovo.. vremenom sve se vrati na svoje., A i pravno to nije validno a da ne pricam o pravdi, ne oni sad hoce iskljucivo potpis i da se odreknes dokumentom, svojom voljom, svesno, svoje sopstvene zemlje. Samo ih to zanima i to je dnevni red..kakve izbeglice, kakvi mrtvi, povredjeni, imovina, kulturna zaostavstina.. Pazite dokle ide ta perfidna morbidnost toboze nasih "partnera" iz Brisela. Strasno

pjovan

pre 11 godina

@onako usput

Pravilno razmisljas, samo nisi napisao sustinu: pametnim i civilizovanim ljudima za razgovore ne treba posrednik!!! To je ono cega se najvise plase patriJote i prikriveni radikali, pojava politicke snage koja ce uspeti da se dogovori sa svima, o svemu, i mogucnosti da se uvede normalan zivot, da se radi i od tog rada da se zivi. Tada ce se smanjiti, a u nekim sferama zivota, cak i izgubiti, mogucnosti za dilovanje, maznjavanje, spinovanje, itd. Verovao/la ili ne, u ovoj zemlji je previse onih koji se tog dana plase kao da im je sudnji! Poslednjeg koji je u tom pravcu vodio su streljali!

Deki

pre 11 godina

Pregovori se vode na potpuno pogresnim osnovama.
Osnova treba da bude povratak proteranih, bezbednost gradjana, povratak imovine, dekriminalizacije Kosova, to su vrednosti na kojima pociva EU, a danas ih sramno gazi i ignorise.
Sa druge strane mi treba da se odreknemo prava (i obaveze) da politicki upravljamo kosovskim Albancima.
Neka kosovski Albanci upravljaju samim sobom, neka upravljaju i nekim nezavisnim Kosovom ako su vecina sa Srbima ili bez Srba (bolje bi bilo sa) ali hajde i da utvrdimo sta je imovina Srbije na Kosovu. Hajde da utvrdimo koncesije Srbiji na rudna bogatstva, ugalj, da utvrdimo vrednost javnih preduzeca, zemljista pa napravimo neko poravnanje onda.
Sve drugo je obicna otimacina i bezakonje nedostojna civilizovanog sveta i Evrope.

novicavg

pre 11 godina

Da je bilo nekog rešenja to bi mediji sigurno prenili kao udarnu vest, očigledno da su stavovi našeg premijera Dačića i Tačija i dalje ostali dijametralno suprotni i da nema pomaku oko sporazuma o ukidanju takozvanih paralenih institucija i formiranje zajednice srpskih opština.Da li će biti nastavka i koji su rezultati današnje runde znaćemo posle obraćanja našeg premijera ali je sada sigurno da održivog rešenja trenutno nema. Postavlja se pitanje zašto je Tači tražio aktivniju ulogu KFOR-a preko sekretara Rasmunsena u eventualnom rešavanju srpsko albanskih sporazuma i ne otvara li se time neko novo pitanje koje je vezano za učešće ovih jedinica.isto tako ostaje pitanje ima li nastavka razgovora ili su oni upali u potpunu ćorsokak i da je potrebna nova runda šatl diplomatije.

nije mi jasno!

pre 11 godina

nisu mi jasni ovi sto kukaju kako tapkaju u mestu i Kosovo ih sprecava da normalno zive!
recimo i da se prizna Kosovo , sta ce se promeniti u nasim tuznim zivotima?
Dacic , Nikolic , Vucic , Ceda , Mrkonjic nece nestati priznanjem Kosova!

OL59

pre 11 godina

Od svih pomenutih samo Vuk Draskovic moze tu da napravi neki dogovor. Jednostavno je svestan istine za razliku od svih drugih. Na zalost njega nece ni da pozovu ni da poslusaju sta im porucuje iz medija.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Na severu zivi oko 30 000 srba i to najneprosvecenijih,ultranacionalista kojima odgovara zbog licnih privilegija da Srbiju drze kao taoca ako moze jos 300 godina,njima nikakv dogovor ne ide u prilog,ali svi treba da znaju da na jugu zivi oko 70 000 srba koji su prihvatili realnost,odlaganje sporazuma svima steti,i Srbiji i srbima na jugu Kosova,u dobitku su samo sverceri i kriminalci sa severa kojih ima na hiljade u tom delu Kosova.
Treba razmisljati o buducnosti,mislim da je mnogo vazno da se ne zanosimo propalim pricama i mitovima nego da pozurimo ka Eu.

NIJE DA NIJE A JESTE DA JES

pre 11 godina

(Slovenec, 20. mart 2013 13:36)

Za divno cudo da komentarises a nisi ni srbin ni albanac pa se postavlja pitanje posle kakvog jela ti naviru ove divne reci na koje smo cekali vec 22 godine. Jer si imao dosta pored ako si slovenac slovenije,hrvatske bosne,kosova da predlazes reciprocno tvoje ideje ili si zaboravio na druge narode.

šuster

pre 11 godina

Srbija je velike ustupke napravila po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će se zalagati da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupanju EU.

crveno_plavo_belo

pre 11 godina

Mini njihov govor tela govori drugacije. Po slici bi se reklo da je to bio pocetak sednice. Albanci pocapavali flase sa vodom. Uznemirili se, a kao sa smeskom. Oci uprte u Dacica, zaziru sta ce ovaj iskopati iz foldera, hoce li ima dati ustupke. Dacica H2O ne zanima, vec da se ne duzi. Desna strana se uprpila, nasi mnogo odvazniji. Cepici na flashicama Srpskih boja.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Imam predlog! Dačića i Tačija postaviti za taj čuveni pregovaracki sto, pa ko duže izdrži - pobednik! Ili da možda organizujemo bokserski meč? Ja ovde drugo rešenje ne vidim!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Imam predlog za nasu vladu.

Sacekajte da nam daju taj (XXX) datum, pa onda, kad nam ga konacno, iz milosti svoj svemilosrdne i svebrizne duse, daju, obavestite ih da vise nismo zainteresovani.

Ili jos bolje: recite im da moraju da ispune stroge uslove da bismo im se pridruzili i da im saljemo komisiju da prati njihov napredak.

Prong

pre 11 godina

Najbolja stvar za Srbiju u poslednjih nekoliko godina bi bila ne dobijanje datuma.
(Milan, 20. mart 2013 13:48)

To bi odgovaralo samo tebi i Koštunici, jer vas dvojica jedino opstajete u bedi i beznađu, dok se u normalnim uslovima života ne snalazite, a pri tom niste ni svesni kakve bi stravične posledice (ne samo po nas, već i po ceo region) ostavilo to kada se ne bi postigao dogovor sa vlastima Cosova i ako bi ova država ostala bez datuma pregovora a samim tim i na margini civilizacije!

Vasilije

pre 11 godina

Ako 'ostanu bez datuma', politicari u Srbiji ce se naci u nevolji - sta da rade narednih godina, cime da nas korumpiraju, opijaju? Bez teme Kosovo+EU, morace da rade na obicnim, zivotnim stvarima, a to ne znaju i ne zele.

Ivan

pre 11 godina

E baš volim što se Dačić muči i preznojava! Pa on je bio Miloševićev Gebels, i mesto mu je sa ratnim zločincima kao što je ovaj Albanac i da što češće provodi vreme sa njim, to mu želim od sveg srca.Pa da postanu prijatelji, da se druže i tako...

Marko BG

pre 11 godina

Gospodo Evropejci, povucite vaša priznanja veštačke tvorevine "kosovo" i dogovor je moguć za par sati !
Naravno, svaki sporazum bi podrazumevao i odgovarajući tretman za "gospodina" Tačija i njegov "politički vrh".
Sve je moguće jako brzo rešiti, samo malo političke volje ...

Jovo s Romanije

pre 11 godina

Dijalog završen bez konačnog dogovora. Ostalo je sada da gospođa Ešton izvrši neki dodatni pritisak na Dačića na još neke ustupke. Verujemo da Dačić neće više pristati na nikakve ustupke.

Ahura Mazda

pre 11 godina

@ naduvane ,,velicine"...niste u stanju da pertlu zavezete...jaki,silni,sposobni pametni uradite nesto sami,bez tutora.

-Verovatno ocekujes neki komentar na ovakvo tvoje razmisljanje,primetno da si napisao dosta impulsivno.
Svi imamo po nekog tutora,verujem da se slazemo oko toga.
Sila koja se primeni pogresno nista ne vredi!(Silom se mi albanci nikada nismo pohvalili).
Zavidjeti nekome sto ima sposobne prijatelje...pa dobro i nije neki greh.
Cudno,ne znati vezivati pertlu,ali za to znati vezivati ruke i omcu oko vrata protivniku!? bilo da je to i uz pomoc nekog drugog,tome se ne moze reci,nije pametno!

onako usput

pre 11 godina

pa nema sanse da se dogovore, nismo mi normalna cilivizovan zemlja, normalne civilozovane zamlje nadju resenje i mesto za dogovor! i suvise dugo zivimo u lazi i sami sebe obmanjujemo! i sta sad ako se ne dogovore kosovo je i dalje u srbiji?

desperados

pre 11 godina

EU napadno zeli Srbiju u igri. Da smo pametni mnogo vise bi zahtevali od njih jer je njima vise stalo do kontrole Srbije nego sto je nama stalo do EU. Ajde Kipar, Grci, Srbijo, Rusijo itd u nasu zajednicu.

Ja sam taj, da ako me znas, jevtino bi platio

pre 11 godina

@ko vas ne zna skupo bi vas platio
ti znas ko je bacio bombu, ovog momenta da odes u policiju ili do EULEX-a da ga prijavis i kazes gde stanuje i da se najzad neko uhapsi za ta bacanja bombi. Sta cekas, jos si ovde? Ili da preskocis tu vasu albansku demagogiju i izigraavnje nevinasca. Gledamo to vec decenijama pa je vec malo dosadno.
(ko vas ne zna skupo bi vas platio

Malo preterujes covece. Mozda Guri zna ko je bacio bombu ali ne zna gde gde "bacac bombi" zivi. Mozda zna gde zivi, ali ne zna tacnu adresu. Mozda samo razmislja da on je sa vase strane. Mozda razmislja da mesto boravka je na Beogradu. Mozda razmislja jos dublje, ko zna. Ipak to nije smisao razmisljanja. Guri mozda zeli da kaze da Srbija mora da prestaje da podrzi ilegalne strukture(koje vi zovete legitimne dok EULEKS paralene strukture) na Kosovu. Mozda Guri cak je zeleo nesto da kaze i to vama ne svidja ali to ne daje vama pravo da se ponasate kao gazda koji vojnicki naredjuje: Jos si ovde?!

informer

pre 11 godina

Sigurno ce biti tako kako ti kazes Dragane, kao sto su nas molili devedesetih, a u medjuvremenu inflacija ce biti milijardu posto kao 92.godine, stajacemo u red za hleb, a onda ce nas bombardovati.Izgleda da je Tarabic u pravu da cemo na kraju stati pod jednu sljivu.Nista nije cudno da nestanu citavi narodi u istotiji koji nisu umeli da se uklope u svetske tokove!
(Najden, 20. mart 2013 12:27)

Ne tripuj bezveze. Nista od ovog sto si napisao se nece desiti sem zadnjeg ali to ce se desiti zbog bele kuge.

Vizionar

pre 11 godina

Ma , EU je spremna da razgovara I nekoliko dana uzastopno samo da se mi odreknemo KiM I jos ponecega a sto sledi posle toga. To ce biti jos veca grska nasih politicara nego Slobina sto je vodio , vec unapred, izgubljeni rat.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Treba ih zatvoriti kao onu trojicu divljaka i nema napolje dok nesto ne potpisu.Ovo je postalo za....cija ici svaki drugi treci dan u Brisel.Ovom nasem odgovara zbog dnevnica ili Srbiji je to prevelik trosak.Sad mu je ispravan avion.

Slovenec

pre 11 godina

Pogled sa strane (nisam ni Srbin ni Albanac): nije tragedija što je Srbija izgubila Kosovo. Katastrofa je ono što se dogadja Srbima koji tamo žive. Teroriziranje srpskog stanovništva i potpuna nezainteresiranost kosovskih vlasti da to spreče odnosno sankcioniraju je po mom mišljenju najveći problem. Dačić bi morao više pažnje posvetiti problemu bezbednosti nego srpskim institucijama na Kosovu. U ovom trenutku najvažnija je garancija prištinskih vlasti (i medjunarodne zajednice, naravno) da će se poboljšati sigurnost Srba.

IIIII

pre 11 godina

Pogledajte sta porucuje govor tela njih troje
Dacic - JA VISE OD OVOG NE MOGU
Taci - JA SAM SVOJE REKAO
Keti - AJDE MOLIM VAS DOGOVORITE SE...

naduvane "velicine"

pre 11 godina

@Gjeto

Pa ako ste vi Albanci sa Tacijem na celu tako sigurni u sebe, u svoje kapacitete i samo znate da kazete NE, sto onda ne bi danas rekli Amerikancima da vam ne pomazu vise, da KFOR i EULEX odu sa Kosova i da se vidi koliko ste zaista sposobni i sigurni u sebe i kako bi se u tom slucaju zavrsili ovi "pregovori". Sami niste u stanju ni pertlu da zavezete, Taci i kada ide u WC prvo prita za dozvolu americkog ambasadora a vi tu izigravate nesto? Hajde, ako ste tako jaki, silni, sposobni i pametni, uradite nesto SAMI, SAMOSTALNO i bez TUTORA.

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 11 godina

@guri

Ako ti znas ko je bacio bombu, ovog momenta da odes u policiju ili do EULEX-a da ga prijavis i kazes gde stanuje i da se najzad neko uhapsi za ta bacanja bombi. Sta cekas, jos si ovde? Ili da preskocis tu vasu albansku demagogiju i izigraavnje nevinasca. Gledamo to vec decenijama pa je vec malo dosadno.

StG

pre 11 godina

Nakon svih velikih pregovora koje smo do sada imali usledio je rat.
Videćemo šta će biti na kraju ovih pregovora.
Postalo je mučno gledati kako svaki drugi dan nešto pregovaraju, dogovaraju, razgovaraju.
Bilo kako bilo, oni imaju Državu, mi treba da rešimo naš ustav i izmenimo nacrtane granice jer tamo ne možemo nogom da kročimo a udaramo se u grudi kako je to naše!
Pa da je naše i da je tako slobodna ta naša zemlja, što onda tamo ne idemo na izlete, u šetnju, u posete našim manastirima i tome slično?
Ja ne poznajem 5 ljudi koji mogu da odu u Prištinu sa Srpskim tablicama da popiju kafu!
I onda tu nešto pregovaramo mesecima umesto da smo sasekli u dva dana i kraj, kome se ne sviđa nek iz iseli iz ostatka Srbije gde god poželi, a može i na Kosovo!
Smara više, jedno te isto iz dana u dan! Stojimo u mestu pa po koji korak unazad a vreme ode... Nema nas... Užas, užas...

xim

pre 11 godina

I sad se pregovara da l ce biti evropska zajednica ili zajednica srpskih opstina! U svakom slucaju Kosovo cete priznati ili vi Dacicu ili neko ko ce vas ove godine zameniti na izborima.

Selektivnost

pre 11 godina

Srbija je jasno opredeljena za ulazak u EU ali problem je sto EU zeli da odcepi deo teritorije od Srbije i na to nebi pristala ni jedna drzava na svetu.
(Marko, 20. mart 2013 11:50)

Kakko neshvataš, Evropa neće albance u EU. Imaju dosta iskustva sa albanskom mafijom u Evropi.

Najden

pre 11 godina

"Evropa spremna na celodnevni razgovor" - kazu novine. Pa da,njima je stalo da prevare srpsku delegaciju i da "rese" problem koji se zove Kosovo. Zato,ne dajte se,"zaledite" taj pregovor. Idite kuci srpska delegacijo. Ja sam siguran da ce Evropa kroz dve-tri godine da zakuca na nasa vrata da nas odobrovolje.
(Dragan SA, 20. mart 2013 12:00)

Sigurno ce biti tako kako ti kazes Dragane, kao sto su nas molili devedesetih, a u medjuvremenu inflacija ce biti milijardu posto kao 92.godine, stajacemo u red za hleb, a onda ce nas bombardovati.Izgleda da je Tarabic u pravu da cemo na kraju stati pod jednu sljivu.Nista nije cudno da nestanu citavi narodi u istotiji koji nisu umeli da se uklope u svetske tokove!

Gjeto 11

pre 11 godina

Srpski i kosovski premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači počeli su u Briselu razgovor u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine.

Slika o razgovorima medju delegacije Srbije i Kosova govori puno! Dacic, i drugi, od srpske delegacije, imaju pred sobom puno papira, predlozima, mozda imaju i taj famozni zadnjo "Projekat... o Kosovu", a Thaci i drugih iz Kosovske strane, nemaju nista pred sobom, samo se smeskaju?! Ja bih voleo da znam koliko puta srpska delegacija je predlozila nesto sto je u okviru najnovog Projekata Srbije o razgovorima o Kosovu, i koliko puta Thaci he rekao "Ne"?!
Mozda delegacija Kosova zna da na kraj do kraja srpska delegacija mora da potpise da ispod Ahtisarije plana, pa zato ona ne trudi toliko o tim razgovorima!

Krikri

pre 11 godina

Видим по овој слици да Тачи је једини којем никаква документација није потребна нити белешке???Шта то треба да значи???

Dragan SA

pre 11 godina

"Evropa spremna na celodnevni razgovor" - kazu novine. Pa da,njima je stalo da prevare srpsku delegaciju i da "rese" problem koji se zove Kosovo. Zato,ne dajte se,"zaledite" taj pregovor. Idite kuci srpska delegacijo. Ja sam siguran da ce Evropa kroz dve-tri godine da zakuca na nasa vrata da nas odobrovolje.

Leon

pre 11 godina

EU spremna i na celodnevni razgovor

Bice dogovora zato shta ni jedan ni drugi nisu navikli da rade ceo dan.

Zapad zaboravio da je ovo Ballkan.

guri

pre 11 godina

I opet pregovori sa Tačijem, a ovi njegovi sinoć bacaju bombe i mkaksimalno provociraju!Pitam ja vas ko je ovde lud?
(jelena jsm, 20. mart 2013 07:44)

bas pravo pitanje, ko je ovde lud, pa zar ti stvarno verujes u ovo sto pises ili se pravis da ne znas, da ove bombe na severu bacaju ovi vasi takozvani "privrednici", kobajagi, ako dogje do sporazuma o "normalizaciju" odnosa BG i PR, oni nece prihvatiti i bice nemira na severu, ali oni pritom zaboravlaju da NATO ceka na taj famozni sporazum i polse toga, takozvanim "privrednicima" nek im je bog u pomog, jer za obicne gradjane severa svi znamo da ce biti integrisani kao ovi juzno od ibra...!!!

marija

pre 11 godina

Treba da se uvede krivicno delo prevara u predizbornoj kampanji onda ne bi moglo ovako glasas za SPS SNS a dobijes LDP.
(Marko, 20. mart 2013 12:01)

To je pravo pitanje.

ivica

pre 11 godina

Ono sto nije poslo nikome za 100 godina vidi se ide jedino Taciju i Dacicu,iz 7 puta po sat dva dolaze sve blize resenju i dogovoru...haha kao da smo mi svi pali sa Marsa pa ce to pametnima proci...vidi se i zna sta je po sredi danas ovde,a ono sto je 99.te zapoceto EU i Amerika hoce da zavrse,ali ne mogu bez nas...zato ce im pomoci rodoljubi i junaci Srbije Dacic,Vucic i Nikolic,bravo

Pero KM

pre 11 godina

Nikako ne mogu da shvatim komentare tipa da se dogovor vodi u interesu Srba sa KosMeta. Da nije zalosno bilo bi smesno, i plus to vredja zdrav razum. Ima li koga koji misli da ce gasenjem institucija Srbije, Srbi biti zasticeniji, da vise nece biti ubijanja, paljevinje, bacanja bombi na klince...? Nisam cuo da se u pregovorima postavlja pitanje preko 200.000 prognanika, 1003 ubijenih od dolaska mirovnjaka... pa pre tri dana obelezismo devet godina od pogroma kada je proterano oko 5000 Srba i porazavajuci je podatak da se samo 3% vratilo na svoja imanja, kuce a i njima se i danas truju izvori, krade stoka, ruse groblja, pale crkve... Ne mogu da shvatim one koji traze da Srbi sa Severa "prihvate realnost" i prihvate Pristinu kao nosioca vlasti. Pitam se, a posebno to pitanje postavljam i komentatorima iz Srbije bez obzira na nacionalnost, ko je normalan da svoju decu prepusti vlastima onih koji su vadili organe na zivo, onima koji su pucali na decu kod Gorazdevca, onima koji su pod deciji autobus postavljali bombe, onima koji su ubijali zeteoce kod Starog Grackog, koji su ubili trudnu Janu na prozoru svog stana.. i to samo iz jednog razloga samo zato sto smo Srbi. Pa da se nekako trude da ti Srbi postanu deo Svedske, Holandije ili Norveske nekako bi shvatio, ali guranje u ruke monstruma nekako mi izgleda jadno.

srboljub matic

pre 11 godina

Ova trojka Dacic,Nikolic i Vucic su vec onog dana kad su dosli na vlast priznali
vec priznato Kosovo i onog malo srpskog, sever Kosova. Oni nikada nebi dosli
na vlast da im Amerika to nije omogucila a za uzvrat potpis za nezavisnost
Kosova. Sada je dosao danak i gospodin Riker, ne Nemacka, trazi od njih sto su
obecali. Sada samo traze neku rupu kako da se izvuku iz sveg ovog. Briga njih
za narod i Kosovo. Ali realno gledano to je i najbolje resenje. Staviti taj potpis
bas oni koji su izgubili Kosovo devedesetih proslog veka i Srbiju Garnelen u bedu.
A onda menjajte ove radikale i nacionaliste. Samo bezuman moze reci da smo
dobili bolju vladu. Nema nam boljitka sve dok ovi budu na vlasti.

Jokić R

pre 11 godina

Ako je samo srpska strana spremna da čini kompromise,a albanska da lobira pa i kod Pape,veliko je pitanje kadaće se rešiti problem Kosova.

pajura

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

zanimljivo1

pre 11 godina

Godinama slusam ove radikale kako pozivaju na linc kako oni kazu "izdajnika", 2 puta ruse Beograd zbog saradnje sa EU, a sad ce oni da mi pricaju nesto o saradnji. Ivica Dacic pre godinu dana naziva Tomu i Tadica evrofanaticima, a sad ne izlazi iz Brisela. Narod ima vlast bas kakvu zasluzuje.
(Srbi, 20. mart 2013 11:19)
Dacic ce da izigrava Seherezadu i da im prica price iz "Hiljadu i jedna noc"

Pedja

pre 11 godina

Ne odcekujem velike rezultate sto se tice ovog susreta. Dok Taci ne popusti (to nece verovatno nikad) nastavice se "dijalog" koji je u stvari monolog. Taci trazi nemoguce od Dacica (priznanje Kosova), stvar koju on ako pogledamo ustav Republike Srbije nemoze da ucini. Normalno bi trebala EU da pritisne Tacija, i da bude za podelu teretorije ali bi onda bilo ocigledno da su pogresili. Tu je takodje strah od nove republike srpske koja je amerikancima od potpisivanju dejtona najveci problem na balkanu..ovaj ce se dijalog nastaviti jos 20 godina bez velikih rezultata, nadam se da cemo ipak dobiti datum , ali je ta zelja uzalud!

Srbi

pre 11 godina

Godinama slusam ove radikale kako pozivaju na linc kako oni kazu "izdajnika", 2 puta ruse Beograd zbog saradnje sa EU, a sad ce oni da mi pricaju nesto o saradnji. Ivica Dacic pre godinu dana naziva Tomu i Tadica evrofanaticima, a sad ne izlazi iz Brisela. Narod ima vlast bas kakvu zasluzuje.

Mrgud

pre 11 godina

A šta reći,pritisci i samo pritisci od strane Amerike i Nemačke,da se prizna oteto Kosovo.Samo bog neka pomogne Dačiću u pregovorima,ali neće biti lako.

pitam se

pre 11 godina

Gledajuci sliku primecujem da Dacic ima nekakve papire a Taci samouverneo bez ijednog!Znaci li to da se mi nesto i pokusavamo ali dzaba,jer je Taciju neko rekao uzalud im trud sviraci!

Marko

pre 11 godina

Srbija je jasno opredeljena za ulazak u EU ali problem je sto EU zeli da odcepi deo teritorije od Srbije i na to nebi pristala ni jedna drzava na svetu.

Zorić B

pre 11 godina

Za svaku normalizaciju odnosa, potrebna je dobra volja obe strane.Pitanje je koliko su Albanci spremni da čine ustupke.Čini mi se da više žele da lobiraju za priznavanje Kosova kao nezavisne države.

nacionalista

pre 11 godina

@(Mladen Mladenović, 20. mart 2013 08:43)

Koji su ciljevi Amerikanaca, Nemaca, Austroguara i stanovnika Alpha Centaura-e mene bas briga. Ja samo hocu da se ovo vise zavrsi i da se ljudima moje nacionalnosti obezbedi sigurnost i sloboda. Sto se tice Kosova kao celine, kad se uspostavi mir preporucujem ti da napravis sto vise dece pa da se preselis sa njima u okolinu Gracanice ne bi li tamo i tvoja deca pravila mnogo dece. Ako to uradis ti i oni koji razmisljaju kao ti, onda cemo mozda za 100 godina imati dovoljan procenat Srba juzno Mitrovice, te cemo onda mozda i moci da ubedimo narod da se za to vredi boriti i ginuti. Uostalom tako su nam Albanci i preuzeli teritoriju ;)

KAFKA

pre 11 godina

Al' su se oni u Evropi ufrkestili! Mnogo su brate zabrljali. Nego da im mi damo Ivicu, pa kad se i taj proces završi, da ga puste. Jedino što bi morali da zadrže i Tačija, a on tek završio jedan proces.
A kad je nešto neodvojivo, pa ga na silu otcepiš, to krvari, ne staje, a ono što si otcepio ničemu više ne služi široj zajednici. Vratite nam KIM. To je naše!
Oprostićemo vam sve, ali i ako smo vernici ni u tom slučaju zaboraviti nećemo.

ratno stanje

pre 11 godina

Kakav dogovor kakvi bakraci..ne znam da li ste primetili ali dole Albanci bacaju bombe svaki dan.. Paralelni svetovi
(Milos, 20. mart 2013 11:09)
Imaju oni vremena zato sto znaju da ga mi nemamo vec nam gori pod nogama

onako usput

pre 11 godina

ova kalicija kad je dolazila na vlast obecala je stratesko partnerstvo sa Rusima i BRIK-om i Kosovo u sastavu srbije, sad je prioritet prioriteta EU i sporazum sa nezavisnim Kosovom, jel neko od SNS-ovaca moze da mi objasni zasto su se ciljevi koalicije promenili?

Dabić Š

pre 11 godina

Ko je i na šta spreman, videće se uskoro, ali je sasvim jasno da se samo Srpska strana zalaže za održivo i kompromisno rešenje.

Ponositi

pre 11 godina

Dacic ne sme odstupati od nasih interesa ni za zivu glavu. Kada pokazemo upornost i spremnost da istrajemo do ispunjenja nasih ciljeva, morace Albanci da popuste.

Zivorad

pre 11 godina

Ovo su najcudniji pregovori ikada,sve je farsicno do bola;ovi koji predstavljaju Srbiju (na sveopstu zalost) su obicni davljenici,bankrotirani davljenici koji su i dovedeni na vlast kao kobajagi 'patriote' i njihv je zadatak da sprovedu u delo plan njigovih nalogodavaca,jasno je sve to naravno i onima ciji iq je slican broju cipela. E,sad je samo pitanje opipavanja pulsa narodne mase i zato pustaju bezbroj probnih balona,pogotovo Dacic i Nikolic,biraju celofan u koji ce da zaviju rezultate njihovih 'pregovora' a to je naravno sve farsa i davno odredjeno.
Sve u svemu, groteskno do bola i zalosno do neba...

Miroslav

pre 11 godina

Najveći bi ulog bio da belosvetski hoštapleri promene svest o Srbiji time što će Srbija podvući crtu i reći NE politici 'štapa i šargarepe'. Kosovo i Metohija su poslednja linija odbrane teritorijalnog i političkog integriteta države Srbije (ako smo država). Ako ona padne, ne samo da ćemo ostati bez strateški važnog dela Srbije u svakom pogledu, nego će nas dalje cepati od juga do severa. A i drugi delovi Srbije nisu sigurni, to je pokazao postupak Rumunije sa takozvanim 'vlaškim pitanjem'.

sukanica

pre 11 godina

Utisak je da je Srbija preuzela inicijativu u razgovorima o Kosovu, i to je dobro. Konačno Srbija prva predlaže rešenja i želi da pitanje Kosova bude rešeno u potpunosti. Na taj način Srbija može više dobiti, a tim pristupom Srbija dobija i naklonost evropskih i američkih zvaničnika, o čemu svedoči i pismo gospođe Hilari Klinton koje je ona uputila Dačiću.

visi

pre 11 godina

Tu je na Radost sviju Ahtisari koji Spasava situaciju. Tako ce i biti zvao se taj dogor Ahtisari ili ne. Vuk je bio dalekovid kad je tako nesto Predlagao i na kraju tako ce i Biti , ili nista, u sta ne verujem, jer je dogor interes obeju Strana.

koviljac

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

JAN

pre 11 godina

Iskreno ne verujem u Dacicevu sposobnost kada su ovi pregovori u pitanju, jer Dacic realno nije dorastao premijerskoj funkciji. Ta funkcija zahteva mnogo vecu ozbiljnost. Zao mi je sto Vucic nije na tom mestu. A vidim da za tim zali i Vuk Draskovic.

GILČE

pre 11 godina

Interes i Srba na Kosovu je da se dođe do kompromisa, i da Srbi dobiju svoje institucije koje će priznati i međunarodna zajednica, a preko tih institucija će moći da utiču da napada na Srbe bude što manje.

rastko

pre 11 godina

EU i dalje zeli da nam nametne priznanje i zato mislim da ovi sastanci i pregovori nemaju smisla,jer samo mi iskreno zelimo resenje i mi smo jedini koji gube,dok druga strana ima jedan jedini cilj i grabe ka njemu dok im zapad duva u ledja.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Najveći uspeh svih ovih naturenih pregovora je ako srpska pregovaračka strana,uz stalno ponavljanje da samo razgovori uz prisustvo medjunarodne zajednice mogu dovesti do trajnog mira,uspe da zadrži nepromenjeno stanje i ništa ne potpisuje,što će kasnije morati da ispunjava,jer će time samo oslabiti pregovarački kapacitet svoje države.SAD i Nemačka,"umetnički",korak po korak,uz ucene i intrige,polako nam zateže uže oko vrata,plašeći se da ne izgubi drugi kraj konopca iz svojih ruku. Sa nama se ta igra odvija već dvadesetak godina.Medijskom larmom, po sistemu toplo-hladno nas izludjuju i dovode u stanje histerije.Već su uspeli da ubede veliki deo srpske pauperizovane populacije,kako je opstanak i dobar život zagarantovan samo ako dobijemo famozni DATUM?!Na kraju krajeva ovo nisu pregovori u pravom smislu te reči već ucene, pod kojima Srbija stalno popušta ruinirajući svoj teritorijalni i državno-pravni suverenitet.U našim rukama je jedina "karta" čega je zapad svestan i koju pokušava da nam uzme a to je,potpuni prekid pregovora i totalna blokada prolaza gradjanima KOSMET-a,koji nemaju dokumenta R. Srbije.Kada nam oduzmu ili nekako spreče tu mogućnost,Srbija će biti zaboravljena.Bez obzira na sva obećanja,čak i datume.Zadatak svih srpskih vlada je bio da spreče ovakav scenario. Nažalost,slepo su sledili instrukcije država koje su izvršile agresiju na Srbiju i koje pokušavaju da svoje ratne ciljeve dovedu do kraja.A ciljevi su,valjda,i poslednjim naivcima,jasni.

Mission Impossible

pre 11 godina

Ne znam samo kako, i na koju foru se očekuje dogovor i potpisivanje sporazuma, kad se mi čvrsto držimo Ustava, Rezolucije i Platforme, sa akcentom da niko od toga i ni po koju cenu ne sme da odstupi, a albanska strana se drži njihovog Ustava i usvojenih odluka njinove Skupštine sa istim takvim imperativnim stavom da nema popuštanja i izlaženje iz tog okvira.

southlander

pre 11 godina

Ovo je prica o prihvatanju odredjenih pravila ponasanja u politickom i ekonomskom zivotu Srbije i Kosova u zamenu za kredite, od cega zavisi opstanak politicke elite-ratnih profitera. Sve ostalo je samo Balkansko izvrdavanje.

žaks

pre 11 godina

Za razliku od vremena kada je DS bio na vlasti sada se Srbiji ne može uputiti neka ozbiljna zamerka što se tiče sprovođenja reformi i borbe protiv korucije. Jedino, ostaje pitanje Kosova. Srbija je i tu mnogo načinila ustupaka, ali verujem da će evropski zvaničnici uticati na albansku stranu da i ona popusti, i da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština sa nadležnostima koje je državni vrh Srbije i predložio.

da sam ja neTko

pre 11 godina

Hajde, ubrzavajte, sastajte se barem jednom nedeljno, dogovarajte se i resavajte. Sad ste u zaletu, svakodnevne informacije pristizu, narod se postepeno navikava. Resenje je blizu i to me raduje.

Tea90 NS

pre 11 godina

Srbija odlaganjem rešenja svaki dan gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi.

Milica

pre 11 godina

Da li će se ova sedma runda posrećiti i pronaći prihvatljivo i primenjivo rešenje. Videćemo hoće li poseta gospođe Ešton Beogradu i Prištini uroditi plodom. Stiče se utisak da se samo na Srbiju vrše određeni pritisci , dok se Priština zaobilazi. Bez opostranog kompromisa nema prihvatljivog rešenja.

kikota

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo državnog vrha. Kasno je sada za bilo kakve drastične promene plana. Nejedinstvu državnog vrha Srbije bi se najviše obradovali Albanci sa Kosova, a to Vučić, Nikolić i Dačić nisu smeli da dozvole.

insomnia

pre 11 godina

Ukoliko Dacic sutra ne postigne konkretne rezultate sto se tice pozitivne ocene za Srbiju, najbolje bi bilo da odmah, po zavrsetku pregovora, javno da ostavku na mesto premijera i cestita Vucicu kao novom premijeru

rexona

pre 11 godina

Ne bi pustio njih nazad sve dok se ne dogovore, zatvorio bih u sobu neku i dao minimalno hrane i vode samo da bi preziveli i tako sve dok ne bude sporazuma....mislim da nijedan od njih ne bi izdrzao 3 dana jer oboje vole da krkaju !!

rexona

pre 11 godina

Ne bi pustio njih nazad sve dok se ne dogovore, zatvorio bih u sobu neku i dao minimalno hrane i vode samo da bi preziveli i tako sve dok ne bude sporazuma....mislim da nijedan od njih ne bi izdrzao 3 dana jer oboje vole da krkaju !!

Tea90 NS

pre 11 godina

Srbija odlaganjem rešenja svaki dan gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi.

marija

pre 11 godina

Treba da se uvede krivicno delo prevara u predizbornoj kampanji onda ne bi moglo ovako glasas za SPS SNS a dobijes LDP.
(Marko, 20. mart 2013 12:01)

To je pravo pitanje.

onako usput

pre 11 godina

ova kalicija kad je dolazila na vlast obecala je stratesko partnerstvo sa Rusima i BRIK-om i Kosovo u sastavu srbije, sad je prioritet prioriteta EU i sporazum sa nezavisnim Kosovom, jel neko od SNS-ovaca moze da mi objasni zasto su se ciljevi koalicije promenili?

Srbi

pre 11 godina

Godinama slusam ove radikale kako pozivaju na linc kako oni kazu "izdajnika", 2 puta ruse Beograd zbog saradnje sa EU, a sad ce oni da mi pricaju nesto o saradnji. Ivica Dacic pre godinu dana naziva Tomu i Tadica evrofanaticima, a sad ne izlazi iz Brisela. Narod ima vlast bas kakvu zasluzuje.

goran99

pre 11 godina

Muka mi je vise i od EU i od Kosova, muka mi je od Evrope, Amerike, Nemacke, Rusije, Kine, Saveta Bezbednosti, UN, muka mi je od priznavanja, nepriznavanja, datuma, ulaska, izlaska, sankcija, donacija, politicara, kvazipoliticara, pregovaraca, nagovaraca, premijera, ministara, guvernera, muka mi je od analiticara, ekonomskih, vojnih, od strucnjaka, banaka, RTS-a, Farme, Velikog brata, reprezentacije, muka mi je od Miskovica, Radulovica, Beka, Bus plusa, mosta, Koridora 10-11-12..., zeleznice, JAT-a. Muka mi je od sebe sto mi je muka od svega ovoga i dok mucnina prodje ako ikada prodje, procice i zivot - jedan i uz sve ove muke BEDAN.

guri

pre 11 godina

I opet pregovori sa Tačijem, a ovi njegovi sinoć bacaju bombe i mkaksimalno provociraju!Pitam ja vas ko je ovde lud?
(jelena jsm, 20. mart 2013 07:44)

bas pravo pitanje, ko je ovde lud, pa zar ti stvarno verujes u ovo sto pises ili se pravis da ne znas, da ove bombe na severu bacaju ovi vasi takozvani "privrednici", kobajagi, ako dogje do sporazuma o "normalizaciju" odnosa BG i PR, oni nece prihvatiti i bice nemira na severu, ali oni pritom zaboravlaju da NATO ceka na taj famozni sporazum i polse toga, takozvanim "privrednicima" nek im je bog u pomog, jer za obicne gradjane severa svi znamo da ce biti integrisani kao ovi juzno od ibra...!!!

da sam ja neTko

pre 11 godina

Hajde, ubrzavajte, sastajte se barem jednom nedeljno, dogovarajte se i resavajte. Sad ste u zaletu, svakodnevne informacije pristizu, narod se postepeno navikava. Resenje je blizu i to me raduje.

naduvane "velicine"

pre 11 godina

@Gjeto

Pa ako ste vi Albanci sa Tacijem na celu tako sigurni u sebe, u svoje kapacitete i samo znate da kazete NE, sto onda ne bi danas rekli Amerikancima da vam ne pomazu vise, da KFOR i EULEX odu sa Kosova i da se vidi koliko ste zaista sposobni i sigurni u sebe i kako bi se u tom slucaju zavrsili ovi "pregovori". Sami niste u stanju ni pertlu da zavezete, Taci i kada ide u WC prvo prita za dozvolu americkog ambasadora a vi tu izigravate nesto? Hajde, ako ste tako jaki, silni, sposobni i pametni, uradite nesto SAMI, SAMOSTALNO i bez TUTORA.

southlander

pre 11 godina

Ovo je prica o prihvatanju odredjenih pravila ponasanja u politickom i ekonomskom zivotu Srbije i Kosova u zamenu za kredite, od cega zavisi opstanak politicke elite-ratnih profitera. Sve ostalo je samo Balkansko izvrdavanje.

nije mi jasno!

pre 11 godina

nisu mi jasni ovi sto kukaju kako tapkaju u mestu i Kosovo ih sprecava da normalno zive!
recimo i da se prizna Kosovo , sta ce se promeniti u nasim tuznim zivotima?
Dacic , Nikolic , Vucic , Ceda , Mrkonjic nece nestati priznanjem Kosova!

Pero KM

pre 11 godina

Nikako ne mogu da shvatim komentare tipa da se dogovor vodi u interesu Srba sa KosMeta. Da nije zalosno bilo bi smesno, i plus to vredja zdrav razum. Ima li koga koji misli da ce gasenjem institucija Srbije, Srbi biti zasticeniji, da vise nece biti ubijanja, paljevinje, bacanja bombi na klince...? Nisam cuo da se u pregovorima postavlja pitanje preko 200.000 prognanika, 1003 ubijenih od dolaska mirovnjaka... pa pre tri dana obelezismo devet godina od pogroma kada je proterano oko 5000 Srba i porazavajuci je podatak da se samo 3% vratilo na svoja imanja, kuce a i njima se i danas truju izvori, krade stoka, ruse groblja, pale crkve... Ne mogu da shvatim one koji traze da Srbi sa Severa "prihvate realnost" i prihvate Pristinu kao nosioca vlasti. Pitam se, a posebno to pitanje postavljam i komentatorima iz Srbije bez obzira na nacionalnost, ko je normalan da svoju decu prepusti vlastima onih koji su vadili organe na zivo, onima koji su pucali na decu kod Gorazdevca, onima koji su pod deciji autobus postavljali bombe, onima koji su ubijali zeteoce kod Starog Grackog, koji su ubili trudnu Janu na prozoru svog stana.. i to samo iz jednog razloga samo zato sto smo Srbi. Pa da se nekako trude da ti Srbi postanu deo Svedske, Holandije ili Norveske nekako bi shvatio, ali guranje u ruke monstruma nekako mi izgleda jadno.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Na severu zivi oko 30 000 srba i to najneprosvecenijih,ultranacionalista kojima odgovara zbog licnih privilegija da Srbiju drze kao taoca ako moze jos 300 godina,njima nikakv dogovor ne ide u prilog,ali svi treba da znaju da na jugu zivi oko 70 000 srba koji su prihvatili realnost,odlaganje sporazuma svima steti,i Srbiji i srbima na jugu Kosova,u dobitku su samo sverceri i kriminalci sa severa kojih ima na hiljade u tom delu Kosova.
Treba razmisljati o buducnosti,mislim da je mnogo vazno da se ne zanosimo propalim pricama i mitovima nego da pozurimo ka Eu.

Najden

pre 11 godina

"Evropa spremna na celodnevni razgovor" - kazu novine. Pa da,njima je stalo da prevare srpsku delegaciju i da "rese" problem koji se zove Kosovo. Zato,ne dajte se,"zaledite" taj pregovor. Idite kuci srpska delegacijo. Ja sam siguran da ce Evropa kroz dve-tri godine da zakuca na nasa vrata da nas odobrovolje.
(Dragan SA, 20. mart 2013 12:00)

Sigurno ce biti tako kako ti kazes Dragane, kao sto su nas molili devedesetih, a u medjuvremenu inflacija ce biti milijardu posto kao 92.godine, stajacemo u red za hleb, a onda ce nas bombardovati.Izgleda da je Tarabic u pravu da cemo na kraju stati pod jednu sljivu.Nista nije cudno da nestanu citavi narodi u istotiji koji nisu umeli da se uklope u svetske tokove!

Лане

pre 11 godina

Кацин, Рикер, Филе? Не знам има ли ова земља већих и нескривенијих непријатеља од њих? Ко то не види, или је малоуман, или је једноставно злонамеран према Србији. Обећавају нам ништа у замену за одрицање свега на Косову! Дакле, признајте окупацију, одрекните се својих 200 000 људи, ставите их под контролу нарко кланова који глуме државу, заборавите на рудна богатства, некретнине и културно благо које вам је отето, на силну инфраструктуру коју сте изградили и платили тамо, а сада је користе Албанци. И све то урадите у замену за ништа? За датум? Шта је то? Тапшање по рамену од Јелка Кацина? Каква је то трговина јбт? То није договор, то је чиста пљачка и окупација. Нека онда то тако и назову. Реците нам, господо политичари српски, да су окупационе власти наредиле тако и тако и ок. Биће нам лакше, разумећемо. Али немојте ми то називати преговорима и компромисом, а горе поменуте сподобе партнерима и пријатељима!

Slovenec

pre 11 godina

Pogled sa strane (nisam ni Srbin ni Albanac): nije tragedija što je Srbija izgubila Kosovo. Katastrofa je ono što se dogadja Srbima koji tamo žive. Teroriziranje srpskog stanovništva i potpuna nezainteresiranost kosovskih vlasti da to spreče odnosno sankcioniraju je po mom mišljenju najveći problem. Dačić bi morao više pažnje posvetiti problemu bezbednosti nego srpskim institucijama na Kosovu. U ovom trenutku najvažnija je garancija prištinskih vlasti (i medjunarodne zajednice, naravno) da će se poboljšati sigurnost Srba.

IIIII

pre 11 godina

Pogledajte sta porucuje govor tela njih troje
Dacic - JA VISE OD OVOG NE MOGU
Taci - JA SAM SVOJE REKAO
Keti - AJDE MOLIM VAS DOGOVORITE SE...

Vasilije

pre 11 godina

Ako 'ostanu bez datuma', politicari u Srbiji ce se naci u nevolji - sta da rade narednih godina, cime da nas korumpiraju, opijaju? Bez teme Kosovo+EU, morace da rade na obicnim, zivotnim stvarima, a to ne znaju i ne zele.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Sledi logican ishod, Hashim Thaqi i Ivica Dacic ce odrzati zajednicku konferenciju za stampu i zajedno ce oznaciti kraj "dijaloga".

Agim Q.

pre 11 godina

@ m. mladenovicu ....tvoja ladja je otplovila odavno.... ja putujem cesto kroz srbiju sa pasosem R.Kosova ....sa jednim srpskim policajacem jednom prilikom smo razgovarili dugo i na kraju cestitao mi drzavu Kosova,i reko mi da najvece "patrijote" po internetu su oni srbi koji su ziveli dole i 99g. ukrali sve sto su mogli od svojih komsija i pobegli....

zoran

pre 11 godina

Srbijo, budi pametna. Vreme radi za tebe. Uskoro ce Bondstil biti razmontiran, a tada su karte malo drugachije promeshane. Samo lagano. Kosovo bez priznanja Srbije nikada nece postati drzava, ali nikada.

bezimena

pre 11 godina

Eto i Nikolic se pozdravio sa Thacim. http://www.zeri.info/artikulli/2259/vertetohet-takimi-thaci-nikolliq
(GOEA, 20. mart 2013 14:47)

Molila bih SNS-ovce da odgovore na jednostavno pitanje!

Ako je Tadić, kada se kao bivši predsednik rukovao sa Tačijem, proglašen izdajnikom, šta je sada "master" koji je uradio to isto, ali kao aktuelni preCednik?

Balkan

pre 11 godina

Mali Sloba ce da zavrsi sto je veliki Sloba poceo. Gde god su se oni borili za teritoriju, to se otcepilo, i Kocovo ce, na zalost. A Nikolic i Vucic optuzivali Tadica da prodaje Kosovo, a oni ga daju besplatno.... Tuga, jad, zalost, jeza....

srboljub matic

pre 11 godina

Ova trojka Dacic,Nikolic i Vucic su vec onog dana kad su dosli na vlast priznali
vec priznato Kosovo i onog malo srpskog, sever Kosova. Oni nikada nebi dosli
na vlast da im Amerika to nije omogucila a za uzvrat potpis za nezavisnost
Kosova. Sada je dosao danak i gospodin Riker, ne Nemacka, trazi od njih sto su
obecali. Sada samo traze neku rupu kako da se izvuku iz sveg ovog. Briga njih
za narod i Kosovo. Ali realno gledano to je i najbolje resenje. Staviti taj potpis
bas oni koji su izgubili Kosovo devedesetih proslog veka i Srbiju Garnelen u bedu.
A onda menjajte ove radikale i nacionaliste. Samo bezuman moze reci da smo
dobili bolju vladu. Nema nam boljitka sve dok ovi budu na vlasti.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Više od deceniju celu, Milošević je imao vremena da reši kosovsko pitanje. Nije to učinio jer mu je to žarište održavalo lažni oreal nacionalnog vođe i mogućnost da krađom glasova na KiM nadomesti potrebnu većinu u parlamentu za SPS. Onda je pod uticajem svoje supruge odn. stranke JUL i Šešeljeve SRS rešio da u slavu svoje diktature založi KiM i tamošnje Srbe. Odbio je sporazum iz Rambujea i svesno nas gurnuo pod bombe NATO-a, u poraz, kapitulaciju i gubitak KiM... Do danas takvo stanje nije promenjeno jer su sve vlade posle 5.oktobra vodile virtuelnu politiku "odbrane suvereniteta" kojeg na žalost nemamo nad Kim ni u jednom segmentu. EU nam je jasno stavila do znanja da podele KiM nema, kao ni ,,države u državi" za sever KiM, ali ima autonomnog statusa srpskih opština, zaštite duhovne baštine i srpskog jezika kao zvaničnog na KiM. Ovo je maksimum koji možemo dobiti i to treba prihvatiti. U suprotnom, ućićemo u novu političku i ekonomsku nestabilnost, a problemi na KiM će se rešavati bez našeg prisustva. EU će nam zatvoriti vrata, dok će i preostali naši susedi za koju godinu postati članice EU i NATO. Rusija i Kina neće zbog nas ugroziti svoju ogromnu trgovinsku saradnju sa EU i SAD...

nije fer

pre 11 godina

Ne mogu da prezalim sto se ovi pregovori ne vode u prisustvu kamera :(... Mogu samo da zamislim nivo genijalnosti njihove konverzacije.

mitat

pre 11 godina

Taci je vodio pregovore 1999 u Rambuje i nikad nishta nije popustio u pitanje Kosovo.Danas je sto puta jaci u poziciji za razliku od 1999god.Kako ne mogu da svate ovo Dacic,Toma i Vucic.

Prong

pre 11 godina

Najbolja stvar za Srbiju u poslednjih nekoliko godina bi bila ne dobijanje datuma.
(Milan, 20. mart 2013 13:48)

To bi odgovaralo samo tebi i Koštunici, jer vas dvojica jedino opstajete u bedi i beznađu, dok se u normalnim uslovima života ne snalazite, a pri tom niste ni svesni kakve bi stravične posledice (ne samo po nas, već i po ceo region) ostavilo to kada se ne bi postigao dogovor sa vlastima Cosova i ako bi ova država ostala bez datuma pregovora a samim tim i na margini civilizacije!

Mission Impossible

pre 11 godina

Ne znam samo kako, i na koju foru se očekuje dogovor i potpisivanje sporazuma, kad se mi čvrsto držimo Ustava, Rezolucije i Platforme, sa akcentom da niko od toga i ni po koju cenu ne sme da odstupi, a albanska strana se drži njihovog Ustava i usvojenih odluka njinove Skupštine sa istim takvim imperativnim stavom da nema popuštanja i izlaženje iz tog okvira.

Icarus

pre 11 godina

I dalje ne razumem kako su ovi pregovori transparentni u odnosu na one koje je vodila predhodna vlada? Evo ne znam koji sastanak i nista se konkretno ne zna.

Moon on MC

pre 11 godina

Bilo bi stvarno lepo da u ovom 21 veku, ovaj Balkan napravi neki kvantni skok, da ostavi gorcinu iza sebe i ide samo napred za dobro naroda. Da se zivi mora, a politika uvek komplikuje nase zivoate...

Krikri

pre 11 godina

Видим по овој слици да Тачи је једини којем никаква документација није потребна нити белешке???Шта то треба да значи???

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Najveći uspeh svih ovih naturenih pregovora je ako srpska pregovaračka strana,uz stalno ponavljanje da samo razgovori uz prisustvo medjunarodne zajednice mogu dovesti do trajnog mira,uspe da zadrži nepromenjeno stanje i ništa ne potpisuje,što će kasnije morati da ispunjava,jer će time samo oslabiti pregovarački kapacitet svoje države.SAD i Nemačka,"umetnički",korak po korak,uz ucene i intrige,polako nam zateže uže oko vrata,plašeći se da ne izgubi drugi kraj konopca iz svojih ruku. Sa nama se ta igra odvija već dvadesetak godina.Medijskom larmom, po sistemu toplo-hladno nas izludjuju i dovode u stanje histerije.Već su uspeli da ubede veliki deo srpske pauperizovane populacije,kako je opstanak i dobar život zagarantovan samo ako dobijemo famozni DATUM?!Na kraju krajeva ovo nisu pregovori u pravom smislu te reči već ucene, pod kojima Srbija stalno popušta ruinirajući svoj teritorijalni i državno-pravni suverenitet.U našim rukama je jedina "karta" čega je zapad svestan i koju pokušava da nam uzme a to je,potpuni prekid pregovora i totalna blokada prolaza gradjanima KOSMET-a,koji nemaju dokumenta R. Srbije.Kada nam oduzmu ili nekako spreče tu mogućnost,Srbija će biti zaboravljena.Bez obzira na sva obećanja,čak i datume.Zadatak svih srpskih vlada je bio da spreče ovakav scenario. Nažalost,slepo su sledili instrukcije država koje su izvršile agresiju na Srbiju i koje pokušavaju da svoje ratne ciljeve dovedu do kraja.A ciljevi su,valjda,i poslednjim naivcima,jasni.

ivica

pre 11 godina

Ono sto nije poslo nikome za 100 godina vidi se ide jedino Taciju i Dacicu,iz 7 puta po sat dva dolaze sve blize resenju i dogovoru...haha kao da smo mi svi pali sa Marsa pa ce to pametnima proci...vidi se i zna sta je po sredi danas ovde,a ono sto je 99.te zapoceto EU i Amerika hoce da zavrse,ali ne mogu bez nas...zato ce im pomoci rodoljubi i junaci Srbije Dacic,Vucic i Nikolic,bravo

Moje vidjenje

pre 11 godina

Ja ne znam zasto je Taci tamo kada je Riker stalno tu.Dacic treba da pregovara sa Rikerom.Ovaj mi je isti onaj Voker kada je bio oko Racka glavni folirant

koviljac

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

Gjeto 11

pre 11 godina

Srpski i kosovski premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači počeli su u Briselu razgovor u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine.

Slika o razgovorima medju delegacije Srbije i Kosova govori puno! Dacic, i drugi, od srpske delegacije, imaju pred sobom puno papira, predlozima, mozda imaju i taj famozni zadnjo "Projekat... o Kosovu", a Thaci i drugih iz Kosovske strane, nemaju nista pred sobom, samo se smeskaju?! Ja bih voleo da znam koliko puta srpska delegacija je predlozila nesto sto je u okviru najnovog Projekata Srbije o razgovorima o Kosovu, i koliko puta Thaci he rekao "Ne"?!
Mozda delegacija Kosova zna da na kraj do kraja srpska delegacija mora da potpise da ispod Ahtisarije plana, pa zato ona ne trudi toliko o tim razgovorima!

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 11 godina

@guri

Ako ti znas ko je bacio bombu, ovog momenta da odes u policiju ili do EULEX-a da ga prijavis i kazes gde stanuje i da se najzad neko uhapsi za ta bacanja bombi. Sta cekas, jos si ovde? Ili da preskocis tu vasu albansku demagogiju i izigraavnje nevinasca. Gledamo to vec decenijama pa je vec malo dosadno.

zevs

pre 11 godina

Pa slika sve govori, dvoje se smeje a jedan je tuzan.
Dacic sa papirima (i mnogim predlozima) se znoji
Ketrin sa papirima da Dacic sve potpise (posto se sve zna)
Taci bez papira (i bez predloga) jer on ima odgovor na sve predloge, "NE".

Ja da sam na mestu Dacica ustao bih i rekao netreba nam EU, Kosovo je okupirano od terorista, potpisana je Rezolucija 1244 i trazimo njenu primenu ako vas potpisi uopste nesto vrede pa onda kada se to sprovede mozemo dalje da pricamo. Okrenuo bih se Kini i Rusiji i to je to.

Sandrčak

pre 11 godina

Slika govori više od hiljadu reči. Dva nasmejana lica, i jedna glava, tužno oborena.baš me zanima o čemu razmišlja??
Možda:"Vuče, bio si u pravu."

nacionalista

pre 11 godina

@(Mladen Mladenović, 20. mart 2013 08:43)

Koji su ciljevi Amerikanaca, Nemaca, Austroguara i stanovnika Alpha Centaura-e mene bas briga. Ja samo hocu da se ovo vise zavrsi i da se ljudima moje nacionalnosti obezbedi sigurnost i sloboda. Sto se tice Kosova kao celine, kad se uspostavi mir preporucujem ti da napravis sto vise dece pa da se preselis sa njima u okolinu Gracanice ne bi li tamo i tvoja deca pravila mnogo dece. Ako to uradis ti i oni koji razmisljaju kao ti, onda cemo mozda za 100 godina imati dovoljan procenat Srba juzno Mitrovice, te cemo onda mozda i moci da ubedimo narod da se za to vredi boriti i ginuti. Uostalom tako su nam Albanci i preuzeli teritoriju ;)

Балкански лонац

pre 11 godina

Свакако ће обојица бити издајници и зваће их Ивица Дачи и Хашим Тачић.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Treba ih zatvoriti kao onu trojicu divljaka i nema napolje dok nesto ne potpisu.Ovo je postalo za....cija ici svaki drugi treci dan u Brisel.Ovom nasem odgovara zbog dnevnica ili Srbiji je to prevelik trosak.Sad mu je ispravan avion.

xim

pre 11 godina

I sad se pregovara da l ce biti evropska zajednica ili zajednica srpskih opstina! U svakom slucaju Kosovo cete priznati ili vi Dacicu ili neko ko ce vas ove godine zameniti na izborima.

Na finjaka

pre 11 godina

Recite sta hocete, al bolje je ostvarivati svoj cilj na finjaka, nego li stalno izazivati nekoga na dvoboj. Red je da i mi Srbi naucimo malo da se uljudno smeskamo, delimo pristojne reci a u stvari samo radimo za svoje ciljeve. Opameti se Srbijo!

Tea88 GM

pre 11 godina

Bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni državni vrh Srbije, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku da izvuče pregovorima, jer drugačije i ne može, maksimalno koliko u ovom trenutku može da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Zivorad

pre 11 godina

Ovo su najcudniji pregovori ikada,sve je farsicno do bola;ovi koji predstavljaju Srbiju (na sveopstu zalost) su obicni davljenici,bankrotirani davljenici koji su i dovedeni na vlast kao kobajagi 'patriote' i njihv je zadatak da sprovedu u delo plan njigovih nalogodavaca,jasno je sve to naravno i onima ciji iq je slican broju cipela. E,sad je samo pitanje opipavanja pulsa narodne mase i zato pustaju bezbroj probnih balona,pogotovo Dacic i Nikolic,biraju celofan u koji ce da zaviju rezultate njihovih 'pregovora' a to je naravno sve farsa i davno odredjeno.
Sve u svemu, groteskno do bola i zalosno do neba...

Deki

pre 11 godina

Pregovori se vode na potpuno pogresnim osnovama.
Osnova treba da bude povratak proteranih, bezbednost gradjana, povratak imovine, dekriminalizacije Kosova, to su vrednosti na kojima pociva EU, a danas ih sramno gazi i ignorise.
Sa druge strane mi treba da se odreknemo prava (i obaveze) da politicki upravljamo kosovskim Albancima.
Neka kosovski Albanci upravljaju samim sobom, neka upravljaju i nekim nezavisnim Kosovom ako su vecina sa Srbima ili bez Srba (bolje bi bilo sa) ali hajde i da utvrdimo sta je imovina Srbije na Kosovu. Hajde da utvrdimo koncesije Srbiji na rudna bogatstva, ugalj, da utvrdimo vrednost javnih preduzeca, zemljista pa napravimo neko poravnanje onda.
Sve drugo je obicna otimacina i bezakonje nedostojna civilizovanog sveta i Evrope.

rastko

pre 11 godina

EU i dalje zeli da nam nametne priznanje i zato mislim da ovi sastanci i pregovori nemaju smisla,jer samo mi iskreno zelimo resenje i mi smo jedini koji gube,dok druga strana ima jedan jedini cilj i grabe ka njemu dok im zapad duva u ledja.

Leon

pre 11 godina

EU spremna i na celodnevni razgovor

Bice dogovora zato shta ni jedan ni drugi nisu navikli da rade ceo dan.

Zapad zaboravio da je ovo Ballkan.

king

pre 11 godina

Ajde Dačiću daj im sve sto traze, nezavisnost i ostalo da zavrsavamo vise sa tom temom i da krenemo da mislimo o standardu, o zaposljavanju, o razvoju indrustije, o suzbijanju korupcije...A ovi srBski nacionalisti slobodno idite dole ako hocete da zivite u svetoj srBskoj zemlji.

c

pre 11 godina

Treba da se uvede krivicno delo prevara u predizbornoj kampanji onda ne bi moglo ovako glasas za SPS SNS a dobijes LDP.
(Marko, 20. mart 2013 12:01)
To je pravo pitanje.
(marija, 20. mart 2013 12:46)

Tako je to kada su vam kao punoglavcima vijuge nedovoljno razvijene i ne kapirate zasto treba tako da bude!
Da ste nam zivi i zdravi, skapirace i vasi sefovi to jednoga dana!

informer

pre 11 godina

Sigurno ce biti tako kako ti kazes Dragane, kao sto su nas molili devedesetih, a u medjuvremenu inflacija ce biti milijardu posto kao 92.godine, stajacemo u red za hleb, a onda ce nas bombardovati.Izgleda da je Tarabic u pravu da cemo na kraju stati pod jednu sljivu.Nista nije cudno da nestanu citavi narodi u istotiji koji nisu umeli da se uklope u svetske tokove!
(Najden, 20. mart 2013 12:27)

Ne tripuj bezveze. Nista od ovog sto si napisao se nece desiti sem zadnjeg ali to ce se desiti zbog bele kuge.

StG

pre 11 godina

Nakon svih velikih pregovora koje smo do sada imali usledio je rat.
Videćemo šta će biti na kraju ovih pregovora.
Postalo je mučno gledati kako svaki drugi dan nešto pregovaraju, dogovaraju, razgovaraju.
Bilo kako bilo, oni imaju Državu, mi treba da rešimo naš ustav i izmenimo nacrtane granice jer tamo ne možemo nogom da kročimo a udaramo se u grudi kako je to naše!
Pa da je naše i da je tako slobodna ta naša zemlja, što onda tamo ne idemo na izlete, u šetnju, u posete našim manastirima i tome slično?
Ja ne poznajem 5 ljudi koji mogu da odu u Prištinu sa Srpskim tablicama da popiju kafu!
I onda tu nešto pregovaramo mesecima umesto da smo sasekli u dva dana i kraj, kome se ne sviđa nek iz iseli iz ostatka Srbije gde god poželi, a može i na Kosovo!
Smara više, jedno te isto iz dana u dan! Stojimo u mestu pa po koji korak unazad a vreme ode... Nema nas... Užas, užas...

zarko

pre 11 godina

....i tako bili jedni pregovori,postignut je obostrani kompromis,srbija i kosovo postale clanice eu,siromasne kakve su i bile.... a svi su zaboravljeni,poginuli u ratovima,po beogradskim ulicama,napacene i osiromasene generacije. politicari su u ovoj drzavi ljudima pomerili mozgove,zauvek im uskratili pravo da ikada budu srecni. mozda ce generacije koje budu dosle za 40-50 god pokusati da utvrde o kom poremecaju se radilo,da ratujemo sa svima,da se medjusobno mrzimo,da toliko zla u sebi imamo,

onako usput

pre 11 godina

pa nema sanse da se dogovore, nismo mi normalna cilivizovan zemlja, normalne civilozovane zamlje nadju resenje i mesto za dogovor! i suvise dugo zivimo u lazi i sami sebe obmanjujemo! i sta sad ako se ne dogovore kosovo je i dalje u srbiji?

Саша Митровић

pre 11 godina

У овој држави изгледа да само Вук схвата озбиљност ситуације. Против Ахтисаријевог плана су и Албанци који моле Бога да га Срби одбију. Ако га Срби одбију, они добијају све, а ми ништа. Надам се да ће Вук бар једном бити схваћен на време...

Akenaton

pre 11 godina

Valjda ce nam ovo pomirenje sa svima, sa svetom i balkanom pomoci da ostvarimo svoje ciljeve. Da zavrsimo jedno dugo poglavlje nase istorije i okrenemo se sebi i Srbiji, za rad bolje buducnosti.

Boban

pre 11 godina

Jedino je izvesno da Kosovo ostaje u posedu Amerikanaca, sve ostalo je stvar dogovora izmedju Srba i Albanaca.
Sto se tice Amerikanaca, zavrsna faza pregovora moze da se vodi i za vreme klecanja na kukuruzu.

Milos Nis

pre 11 godina

''Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da nam ga otmu, ne znam sto se toliko istrucavaju?'' - Matija Beckovic - SUSTINA!!!

bekan

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

Marija Simonović

pre 11 godina

Dobar deo komentara na ovu vest je takav da odaje utisak da u Srbiji ima mnogo umerenih i razumnih ljudi koji žele da pregovori uspeju, što pozdravljam. Međutim, čudno mi je što je juče, na izjavu Vuka Draškovića, kojom se jasno založio da se pregovori nastave i da se ne postavljaju nerealni zahtevi, bilo toliko negativnih komentara da sam morala da proverim da li sam na portalu B92, a ne greškom na nekom "patri(j)otskom".

znaju se pravila

pre 11 godina

U sportu kad igrac ne igra dobro, zamenjuju ga.Ovaj mesecima je vise u Briselu nego ovde i koliko mu jos treba vremena da se dogovori.Vucic bezi namerno,jer nece svoj rejting da kvari, Toma pojma vise nema ni sta prica.
Jeftinije bi bilo da smo iznajmili nekog sa strane da to odradi.
Ovi iz iskustva koje imamo sa njima mogu samo jos da zarate, za pregovore su totalno nesposobni.

OL59

pre 11 godina

Od svih pomenutih samo Vuk Draskovic moze tu da napravi neki dogovor. Jednostavno je svestan istine za razliku od svih drugih. Na zalost njega nece ni da pozovu ni da poslusaju sta im porucuje iz medija.

Akcija se nastavlja

pre 11 godina

Moramo civilizovano da resavamo probleme, ali da ih resavamo tako sto zaista ne ostavimo buducim generacijama da zive u istim agonijama godinama kao mi. Srbija vise nema vremena, mora da se ide napred.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

(Nikolaj Nikolajevic, 20. mart 2013 18:35)

Šta nije tačno od onoga što sam napisao? Ako sam ja neznalica a Ti pametan, što ne predložiš neka rešenja po pitanju ove teme. Svako ima pravo na svoje mišljenje jer hvala Bogu nije ovo 1945, a ni vreme "Ilije Čvorovića".

insomnia

pre 11 godina

Ukoliko Dacic sutra ne postigne konkretne rezultate sto se tice pozitivne ocene za Srbiju, najbolje bi bilo da odmah, po zavrsetku pregovora, javno da ostavku na mesto premijera i cestita Vucicu kao novom premijeru

Nikolaj Nikolajevic IV

pre 11 godina

Sila koja se primeni pogresno nista ne vredi!(Silom se mi albanci nikada nismo pohvalili).
(Ahura Mazda, 20. mart 2013 14:57)

Jedno bice koji se evolutivno u medjufazi izmedju zivotinje i coveka nalazi sebe Ahura Mazdom naziva, tvrdi da se njegova horda nikada nije silom sluzila i hvalila govori o psihickom poremecaju doticnog.
Sve to me neodoljivo podseca na jednu drugu hordu koja na sever-zapadu ex Yu boravi koja slican psihicki problem ima.

N.

pre 11 godina

Tači i ekipa nikad na ovim fotkama nemaju ispred sebe notes ili bilo šta za pisanja a naši kao da se spremaju za diktat. Ili ne zna da piše ili on diktira a Ketrin prevodi a Ivica hvata beleške :)

zanimljivo1

pre 11 godina

Godinama slusam ove radikale kako pozivaju na linc kako oni kazu "izdajnika", 2 puta ruse Beograd zbog saradnje sa EU, a sad ce oni da mi pricaju nesto o saradnji. Ivica Dacic pre godinu dana naziva Tomu i Tadica evrofanaticima, a sad ne izlazi iz Brisela. Narod ima vlast bas kakvu zasluzuje.
(Srbi, 20. mart 2013 11:19)
Dacic ce da izigrava Seherezadu i da im prica price iz "Hiljadu i jedna noc"

Milos

pre 11 godina

Zanimljiv je fenomen kako je neprijatelj odustao od opcije porazeni ste i potpisite kapitulaciju, jer kroz Istoriju se to uvek pokazalo kao jalovo.. vremenom sve se vrati na svoje., A i pravno to nije validno a da ne pricam o pravdi, ne oni sad hoce iskljucivo potpis i da se odreknes dokumentom, svojom voljom, svesno, svoje sopstvene zemlje. Samo ih to zanima i to je dnevni red..kakve izbeglice, kakvi mrtvi, povredjeni, imovina, kulturna zaostavstina.. Pazite dokle ide ta perfidna morbidnost toboze nasih "partnera" iz Brisela. Strasno

skender

pre 11 godina

Pitam se u slucaju da se dogovore ova dvoica tipicni balkanski malogradjani sa svojim cinicnim karakterima da bar jednom u toku ovih pregovora ne proklamiraju "pobedu" nad drugom stranom. Ako se to desi onda stvarno treba da se bojimo jer smak sveta nije daleko.

Mirko

pre 11 godina

Nadam se lepim vestima, nadam se da će razum prevladati, da ćemo dobiti dogovor i da se najzad okrenemo miru i prijateljstvu, kao i boljojbudućnosti za sve građane Srbije i Kosova

Marko BG

pre 11 godina

Gospodo Evropejci, povucite vaša priznanja veštačke tvorevine "kosovo" i dogovor je moguć za par sati !
Naravno, svaki sporazum bi podrazumevao i odgovarajući tretman za "gospodina" Tačija i njegov "politički vrh".
Sve je moguće jako brzo rešiti, samo malo političke volje ...

Partizan iz sume

pre 11 godina

Zasto Rusi ili Kinezi ne salju svog coveka u EU koji ce pratiti pregovore?
Amerika malo demonstrira silu,po ko zna koji put.
A braca Rusi cute.
(Dragomir, 20. mart 2013 19:48)

Evo sad ce da dodju crveni, samo sto nisu, i partizani iz sume ima da iskoce.
I Titov pas Rex je spreman za akciju za slucaj da mora da mu spase zivot.

Marko

pre 11 godina

Srbija je jasno opredeljena za ulazak u EU ali problem je sto EU zeli da odcepi deo teritorije od Srbije i na to nebi pristala ni jedna drzava na svetu.

Rosuljac

pre 11 godina

Dacic i njegova vlada ce promasiti penal kao i svojevremeno njegov patron Miklosevic.Uvek je odbijao dobre ponude da bi kasnije prihvatao i ono sto se od njega ne trazi.Poslusajte Draskovica i ako sve to ne uspe prebacite krivicu na njega.I onako sada vodite dijalog na osnovu njegove predizborne platforme.

Stevan

pre 11 godina

Dacic ne sme da popusti I nema pravo na to. Juce su Kiprani, na primer, pokazali da imaju kicmu. Poziv vuka Vucicu je tipicno za liberale, iako su do juce bili teski nacionalisti. Nas vuk I dlaku I cud menja.

desperados

pre 11 godina

EU napadno zeli Srbiju u igri. Da smo pametni mnogo vise bi zahtevali od njih jer je njima vise stalo do kontrole Srbije nego sto je nama stalo do EU. Ajde Kipar, Grci, Srbijo, Rusijo itd u nasu zajednicu.

Ivan

pre 11 godina

E baš volim što se Dačić muči i preznojava! Pa on je bio Miloševićev Gebels, i mesto mu je sa ratnim zločincima kao što je ovaj Albanac i da što češće provodi vreme sa njim, to mu želim od sveg srca.Pa da postanu prijatelji, da se druže i tako...

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Imam predlog za nasu vladu.

Sacekajte da nam daju taj (XXX) datum, pa onda, kad nam ga konacno, iz milosti svoj svemilosrdne i svebrizne duse, daju, obavestite ih da vise nismo zainteresovani.

Ili jos bolje: recite im da moraju da ispune stroge uslove da bismo im se pridruzili i da im saljemo komisiju da prati njihov napredak.

Zelja

pre 11 godina

Ja iskreno zelim da se agonija konacno resi, i da pocenemo i jedni i drugi da probamo da zivimo normalno.

Nadam se i zelim mudrost i razboritost.

GILČE

pre 11 godina

Interes i Srba na Kosovu je da se dođe do kompromisa, i da Srbi dobiju svoje institucije koje će priznati i međunarodna zajednica, a preko tih institucija će moći da utiču da napada na Srbe bude što manje.

pjovan

pre 11 godina

@onako usput

Pravilno razmisljas, samo nisi napisao sustinu: pametnim i civilizovanim ljudima za razgovore ne treba posrednik!!! To je ono cega se najvise plase patriJote i prikriveni radikali, pojava politicke snage koja ce uspeti da se dogovori sa svima, o svemu, i mogucnosti da se uvede normalan zivot, da se radi i od tog rada da se zivi. Tada ce se smanjiti, a u nekim sferama zivota, cak i izgubiti, mogucnosti za dilovanje, maznjavanje, spinovanje, itd. Verovao/la ili ne, u ovoj zemlji je previse onih koji se tog dana plase kao da im je sudnji! Poslednjeg koji je u tom pravcu vodio su streljali!

slepilo

pre 11 godina

(Prong, 20. mart 2013 14:29)

Da ti nisi vidovit možda pa znaš šta će nam doneti priznanje Kosova?.Treba li verovati u iskrenost e.u?,teško,mi smo samo fleka na tepihu za njih i ubeđen sam da ovo nije poslednji uslov za nas,biće ih još dosta.Kako samo kratko pamćenje imamo!

Titoslav

pre 11 godina

Evo sad ce da dodju crveni, samo sto nisu, i partizani iz sume ima da iskoce.
I Titov pas Rex je spreman za akciju za slucaj da mora da mu spase zivot.
(Partizan iz sume, 20. mart 2013 20:40)

I sedam sekretara SKOJa i Mirko i Slavko i Boro i Ramiz, svi ce biti spremni za zajednicku borbu protiv ovih imperijalista što su uništili naš samoupravni socijalizam i uveli nas u truli kapitalizam.

Dobri duh Kasper

pre 11 godina

(ex demokrata 1, 20. mart 2013 14:49)

Sve si tacno rekao, samo mi kazi zar nisu isto to (sverceri, kriminalci, teroristi, rusioci drzave) bili jednom i kosovski Albanci na celu sa Tacijem (devedesetih)? Kao sto vidis ti sverceri su nagradjeni drzavom, sta to tebi govori?

Miroslav

pre 11 godina

Najveći bi ulog bio da belosvetski hoštapleri promene svest o Srbiji time što će Srbija podvući crtu i reći NE politici 'štapa i šargarepe'. Kosovo i Metohija su poslednja linija odbrane teritorijalnog i političkog integriteta države Srbije (ako smo država). Ako ona padne, ne samo da ćemo ostati bez strateški važnog dela Srbije u svakom pogledu, nego će nas dalje cepati od juga do severa. A i drugi delovi Srbije nisu sigurni, to je pokazao postupak Rumunije sa takozvanim 'vlaškim pitanjem'.

Vizionar

pre 11 godina

Ma , EU je spremna da razgovara I nekoliko dana uzastopno samo da se mi odreknemo KiM I jos ponecega a sto sledi posle toga. To ce biti jos veca grska nasih politicara nego Slobina sto je vodio , vec unapred, izgubljeni rat.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Imam predlog! Dačića i Tačija postaviti za taj čuveni pregovaracki sto, pa ko duže izdrži - pobednik! Ili da možda organizujemo bokserski meč? Ja ovde drugo rešenje ne vidim!

visi

pre 11 godina

Tu je na Radost sviju Ahtisari koji Spasava situaciju. Tako ce i biti zvao se taj dogor Ahtisari ili ne. Vuk je bio dalekovid kad je tako nesto Predlagao i na kraju tako ce i Biti , ili nista, u sta ne verujem, jer je dogor interes obeju Strana.

Dragomir

pre 11 godina

Zasto Rusi ili Kinezi ne salju svog coveka u EU koji ce pratiti pregovore?
Amerika malo demonstrira silu,po ko zna koji put.
A braca Rusi cute.

Vidimo se 3000. godine

pre 11 godina

Sta god se potpise i dogovori, kao po starom obicaju i u dosadasnjim situacijama Zapad nece postovati. Tako da dzaba ste krecili kao i do sad. Budale ponavljaju uvek istu lekciju.
Samo cvrste garancije medjunarodne zajednice mogu omoguciti miran zivot preostalih Srba na Kosmetu, recimo rezolucija SB nas moze spasti, ili smo to vec imali? Mozda casna pionirska americka rec? Ili izjava Kacina kako su Kosovo i EU odvojene teme? Ma samo da isporucimo Milosevica, ovaj Karadzica, ovaj Mladica. Ma samo da pristanemo pred kamerama na.....

Ja sam taj, da ako me znas, jevtino bi platio

pre 11 godina

@ko vas ne zna skupo bi vas platio
ti znas ko je bacio bombu, ovog momenta da odes u policiju ili do EULEX-a da ga prijavis i kazes gde stanuje i da se najzad neko uhapsi za ta bacanja bombi. Sta cekas, jos si ovde? Ili da preskocis tu vasu albansku demagogiju i izigraavnje nevinasca. Gledamo to vec decenijama pa je vec malo dosadno.
(ko vas ne zna skupo bi vas platio

Malo preterujes covece. Mozda Guri zna ko je bacio bombu ali ne zna gde gde "bacac bombi" zivi. Mozda zna gde zivi, ali ne zna tacnu adresu. Mozda samo razmislja da on je sa vase strane. Mozda razmislja da mesto boravka je na Beogradu. Mozda razmislja jos dublje, ko zna. Ipak to nije smisao razmisljanja. Guri mozda zeli da kaze da Srbija mora da prestaje da podrzi ilegalne strukture(koje vi zovete legitimne dok EULEKS paralene strukture) na Kosovu. Mozda Guri cak je zeleo nesto da kaze i to vama ne svidja ali to ne daje vama pravo da se ponasate kao gazda koji vojnicki naredjuje: Jos si ovde?!

Milica

pre 11 godina

Da li će se ova sedma runda posrećiti i pronaći prihvatljivo i primenjivo rešenje. Videćemo hoće li poseta gospođe Ešton Beogradu i Prištini uroditi plodom. Stiče se utisak da se samo na Srbiju vrše određeni pritisci , dok se Priština zaobilazi. Bez opostranog kompromisa nema prihvatljivog rešenja.

Mrgud

pre 11 godina

A šta reći,pritisci i samo pritisci od strane Amerike i Nemačke,da se prizna oteto Kosovo.Samo bog neka pomogne Dačiću u pregovorima,ali neće biti lako.

ratno stanje

pre 11 godina

Kakav dogovor kakvi bakraci..ne znam da li ste primetili ali dole Albanci bacaju bombe svaki dan.. Paralelni svetovi
(Milos, 20. mart 2013 11:09)
Imaju oni vremena zato sto znaju da ga mi nemamo vec nam gori pod nogama

Dragan SA

pre 11 godina

"Evropa spremna na celodnevni razgovor" - kazu novine. Pa da,njima je stalo da prevare srpsku delegaciju i da "rese" problem koji se zove Kosovo. Zato,ne dajte se,"zaledite" taj pregovor. Idite kuci srpska delegacijo. Ja sam siguran da ce Evropa kroz dve-tri godine da zakuca na nasa vrata da nas odobrovolje.

Anastasija

pre 11 godina

Srbija je zaista puno toga ucinila i napravila mnoge ustupke u dogovoru sa EU i vreme je da i druga strana krene konacno da saradjuje.

JAN

pre 11 godina

Iskreno ne verujem u Dacicevu sposobnost kada su ovi pregovori u pitanju, jer Dacic realno nije dorastao premijerskoj funkciji. Ta funkcija zahteva mnogo vecu ozbiljnost. Zao mi je sto Vucic nije na tom mestu. A vidim da za tim zali i Vuk Draskovic.

sukanica

pre 11 godina

Utisak je da je Srbija preuzela inicijativu u razgovorima o Kosovu, i to je dobro. Konačno Srbija prva predlaže rešenja i želi da pitanje Kosova bude rešeno u potpunosti. Na taj način Srbija može više dobiti, a tim pristupom Srbija dobija i naklonost evropskih i američkih zvaničnika, o čemu svedoči i pismo gospođe Hilari Klinton koje je ona uputila Dačiću.

pitam se

pre 11 godina

Gledajuci sliku primecujem da Dacic ima nekakve papire a Taci samouverneo bez ijednog!Znaci li to da se mi nesto i pokusavamo ali dzaba,jer je Taciju neko rekao uzalud im trud sviraci!

Kreator68

pre 11 godina

Jedino moguće i za nas najbezbolnije rešenje je da se prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, da se jasno da do znanja da ne možemo i nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, da se pod hitno uspostave kakvi takvi odnosi sa vlastodržcima u Prištini zbog zaštite i poboljšanja položaja srba na Kosmetu i zbog zaštite kulturnoistorijskog nasleđa na teritoriji Kosova i Metohije. Ovo konstantno predlaže Vuk Drašković i zaista se nameće činjenica da je to, u ovom momentu jedino moguće i svrsishodno rešenje.

Selektivnost

pre 11 godina

Srbija je jasno opredeljena za ulazak u EU ali problem je sto EU zeli da odcepi deo teritorije od Srbije i na to nebi pristala ni jedna drzava na svetu.
(Marko, 20. mart 2013 11:50)

Kakko neshvataš, Evropa neće albance u EU. Imaju dosta iskustva sa albanskom mafijom u Evropi.

Jovo s Romanije

pre 11 godina

Dijalog završen bez konačnog dogovora. Ostalo je sada da gospođa Ešton izvrši neki dodatni pritisak na Dačića na još neke ustupke. Verujemo da Dačić neće više pristati na nikakve ustupke.

nedeljko

pre 11 godina

Jeste problem veliki,ali zarad nase buducnosti i dece,krajnje je vreme,da se postigne dogovor,mozda treba stvarno,vec jednom da se poslusa Vuk,koji prica istnu,koliko god bila bolna.

rogić

pre 11 godina

Državni vrh ima "crvene linije" preko kojih Srbija ne može da pređe ni po cenu datuma, i to Dačić i zastupa u Briselu. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

džora

pre 11 godina

Skorašnje izjave ambasadorke Amerike na Kosovu i ambasadora Amerike u Srbiji u kojima oni kažu da postoje realne šanse za dogovor o Kosovu, može mnogo toga da nagovesti. Kada američki zvaničnik izjavi da postoje izgledi za dogovor, ja verujem da iza te izjave stoji zadovoljstvo Amerike ponašanjem srpske strane u pregovorima, i sada na Amerikancima ostaje da pritisnu na Albance i nateraju ih na popuštanje, i onda je kompromis izgledan.

Nikolaj Nikolajevic IV

pre 11 godina

Ne zna se ko je veci jadnik izmedju EU i Srbije.Srbija, koja je i sa i bez EU bankrot i planira isto kao i Grcka,Kipar,Spanija,Portugal na kredit da zivi ili pak EU koja je zbog koje kakvih politickih razloga "prinudjena" i takve drzave tipa Bugarske,Rumunije( saradnja sa NATO Paktom prilikom bombardovanja Srbije ),Srbije ( priznanje Kosova )da prima u clanstvo.
Niko ne moze da mi kaze da su EU takve drzave kao ni one gore pomenute inkluzivno Hrvatska, Slovenija, Baltik, Poljska potrebne. To je samo breme i nista drugo.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Ovo pocinje da podseca na performans Marine Abramovic "Umetnik je prisutan" obogacen prisustvom moderatora u liku Ketrin Eston koja ispod stola drzi bic.

SNS botovi, da li vam spremaju standardne odgovore?

pre 11 godina

@Dragomir, 20. mart 2013 19:48
Pa jesmo li mi zahtevali to? Nismo? Uostalom lepo su rekli: Necemo da budemo veci Srbi od Srba. Ako nama nije bitno sto nam se rasparcava zemlja i sto cemo da zivimo u vise drzava kao nacionalna manjina, s izgledom da dozivimo sudbinu Kurda, sto bi se Rusi tangirali?

kikota

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo državnog vrha. Kasno je sada za bilo kakve drastične promene plana. Nejedinstvu državnog vrha Srbije bi se najviše obradovali Albanci sa Kosova, a to Vučić, Nikolić i Dačić nisu smeli da dozvole.

Dabić Š

pre 11 godina

Ko je i na šta spreman, videće se uskoro, ali je sasvim jasno da se samo Srpska strana zalaže za održivo i kompromisno rešenje.

Ahura Mazda

pre 11 godina

@ naduvane ,,velicine"...niste u stanju da pertlu zavezete...jaki,silni,sposobni pametni uradite nesto sami,bez tutora.

-Verovatno ocekujes neki komentar na ovakvo tvoje razmisljanje,primetno da si napisao dosta impulsivno.
Svi imamo po nekog tutora,verujem da se slazemo oko toga.
Sila koja se primeni pogresno nista ne vredi!(Silom se mi albanci nikada nismo pohvalili).
Zavidjeti nekome sto ima sposobne prijatelje...pa dobro i nije neki greh.
Cudno,ne znati vezivati pertlu,ali za to znati vezivati ruke i omcu oko vrata protivniku!? bilo da je to i uz pomoc nekog drugog,tome se ne moze reci,nije pametno!

žaks

pre 11 godina

Za razliku od vremena kada je DS bio na vlasti sada se Srbiji ne može uputiti neka ozbiljna zamerka što se tiče sprovođenja reformi i borbe protiv korucije. Jedino, ostaje pitanje Kosova. Srbija je i tu mnogo načinila ustupaka, ali verujem da će evropski zvaničnici uticati na albansku stranu da i ona popusti, i da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština sa nadležnostima koje je državni vrh Srbije i predložio.

NIJE DA NIJE A JESTE DA JES

pre 11 godina

(Slovenec, 20. mart 2013 13:36)

Za divno cudo da komentarises a nisi ni srbin ni albanac pa se postavlja pitanje posle kakvog jela ti naviru ove divne reci na koje smo cekali vec 22 godine. Jer si imao dosta pored ako si slovenac slovenije,hrvatske bosne,kosova da predlazes reciprocno tvoje ideje ili si zaboravio na druge narode.

Masinica

pre 11 godina

Ketrin Eston ne bi trebala da ih pusti dok god se ne dogovore. Jer dosta su mucili narod.Pogotovu Srbe koji cim padne noc nisu bezbedni, jedva cekaju da svane.

Nikolaj Nikolajevic

pre 11 godina

(Zemun grad SPO, 20. mart 2013 17:52)

Zemune,

tebi bi trebalo "politicku" gubicu zacepiti.Tvoj nacin kako politicki razmisljas,konstrukcije... ko je sta i zbog cega donosio neke politicke odluke su ravne ludilu.Nazalost, Srbija je puna i prepuna takvih kao sto si ti. Ni gram mozga ali utoliko duzi jezik.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Ne postoji ni teoretska mogucnost da se sporazum ne postigne nocas, ali ce potpisivanje prolongirati, jer ce sporazum potpisivati i Tomislav Nikolic koji se javno izjasnio da ce licno stajati iza svake odluke koja ce Srbiji doneti tako zeljeni datum za pregovore sa EU. Naravno Nikolic je svestan cinjenice da je sam datum najveci ulov za Srbiju, koji je Tadic obecao i zbog svoje neodlucnosti i neiskrenosti doziveo krah na izborima i tako Nikolicu dao mogucnost da Srbiju priblizi EU.

bezimena

pre 11 godina

''Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da nam ga otmu, ne znam sto se toliko istrucavaju?'' - Matija Beckovic - SUSTINA!!!
(Milos Nis, 20. mart 2013 20:26)

Nije to suština, nego šupljina, kao i sve slične floskule i fraze. Dokle god neko zvecka oružjem, iako ga nema, i planira da jednog dana, verovatno nikad, "vrati" teritoriju na kojoj živi u ogromnoj većini DRUGI narod, dotle nema MIRA na ovim prostorima. Srbija za svoje ratne ludorije nema ničiju podršku i krajnje je vreme da se prizove k pameti, najpre i najviše sebe radi! Živi i pusti druge da žive!

Ponositi

pre 11 godina

Dacic ne sme odstupati od nasih interesa ni za zivu glavu. Kada pokazemo upornost i spremnost da istrajemo do ispunjenja nasih ciljeva, morace Albanci da popuste.

KAFKA

pre 11 godina

Al' su se oni u Evropi ufrkestili! Mnogo su brate zabrljali. Nego da im mi damo Ivicu, pa kad se i taj proces završi, da ga puste. Jedino što bi morali da zadrže i Tačija, a on tek završio jedan proces.
A kad je nešto neodvojivo, pa ga na silu otcepiš, to krvari, ne staje, a ono što si otcepio ničemu više ne služi široj zajednici. Vratite nam KIM. To je naše!
Oprostićemo vam sve, ali i ako smo vernici ni u tom slučaju zaboraviti nećemo.

Muka ziva

pre 11 godina

Sta ce covek, to mu je politicki zadatak. Mogu da zamislim koliko im je vec mrsko da se mlate sa tim Tacijem. Tesko je nama sto citamo i slusamo o tome svemu , a kamoli jos da moramo da idemo i da se natezemo sa neprijateljem. Podrzite ga koliko mozete, nije prijatna situacija sigurno. Sta god da urad ili ne uradi, postojace grupa ljudi koja ce ga blatiti.

Jokić R

pre 11 godina

Ako je samo srpska strana spremna da čini kompromise,a albanska da lobira pa i kod Pape,veliko je pitanje kadaće se rešiti problem Kosova.

fordalan

pre 11 godina

Znali smo da Daca nece napraviti nikakav pomak na pregovorima..pa kad je i Vuk Draskovic video da ot toga nema nista, onda stvarno ne treba dalje ni raspravljati sta raditi, nego lepo dati Vucicu da vodi pregovore..zasigurno je kompetetniji od Dacica

Filozof

pre 11 godina

Dogovori oko Kosova u 16 cina. Oce li se zavrsiti to vec jednom? Srbija nikada nece priznati Kosovo. Albanci nikada nece priznati da je Kosovo Srpsko. Evropa ni sama ne zna na cijoj je strani. Srbi ni sami ne znaju kako da izadju iz lavirinta u kojem smo vec 30 godina. Verujem da se sve desava onda kada je vreme. Mose situacija da se sili do mile volje, i nista, a kad dodje vreme skoro da dogadjaji sami idu na ruku.

novicavg

pre 11 godina

Da je bilo nekog rešenja to bi mediji sigurno prenili kao udarnu vest, očigledno da su stavovi našeg premijera Dačića i Tačija i dalje ostali dijametralno suprotni i da nema pomaku oko sporazuma o ukidanju takozvanih paralenih institucija i formiranje zajednice srpskih opština.Da li će biti nastavka i koji su rezultati današnje runde znaćemo posle obraćanja našeg premijera ali je sada sigurno da održivog rešenja trenutno nema. Postavlja se pitanje zašto je Tači tražio aktivniju ulogu KFOR-a preko sekretara Rasmunsena u eventualnom rešavanju srpsko albanskih sporazuma i ne otvara li se time neko novo pitanje koje je vezano za učešće ovih jedinica.isto tako ostaje pitanje ima li nastavka razgovora ili su oni upali u potpunu ćorsokak i da je potrebna nova runda šatl diplomatije.

piplica

pre 11 godina

Nije samo u interesu Srbije da se reši problem Kosova, nego i u interesu EU, zbog toga je na gospođi Ešton je da izvrši pritisak na Albance da popuste u svojim stavovima ako se želi doći do kompromisa. Srbija više ne može da popušta, i to je državni vrh jasno stavio do znanja, i tu više ne vredi gospođi Ešton da pritiska srpsku stranu.

Milos

pre 11 godina

Stvarno bode oci da premijer Taçi nema ispred sebe ni beli papir za skrabuckanje kada dosadi. Nikad mi nece biti jasno sta Ameri vide u njima... Nekada su imali dobar ukus...

Zorić B

pre 11 godina

Za svaku normalizaciju odnosa, potrebna je dobra volja obe strane.Pitanje je koliko su Albanci spremni da čine ustupke.Čini mi se da više žele da lobiraju za priznavanje Kosova kao nezavisne države.

KOLIBRI

pre 11 godina

Ne ocekujem nista spektakularno da se desi,mi smo dosli do granice koje ne mozemo preci,dok kosovski albanci ne zele da popuste ni milimetar i zato mislim da dogovor nije ni blizu.Nazalost zbog vetra koji im duva u ledja sa zapada oni su ti koji vode tok razgovora.

Ranko

pre 11 godina

Kradljivci vremena nastavljaju ono sto najbolje znaju.Kradu vreme,a život se sastoji od vremena.Koliko traje ova kosovska agonija,a sve je gotovo jos od završetka bombardovanja.Cela priča se svodi kako objasniti nama Srbima da danas nije 20.03.2013.sreda,zato što se to nama ne sviđa.A da ludilo bude kompletno to stanje savršeno odgovara onima koji vladaju Srbijom,a sirotinja krivca nalazi u onome koji jedini još može da im pomogne.EU je najuređeniji deo naše planete i najbolje mesto za život sa svim problemima koje ima.Samo mi možemo da imamo dileme,a ovakvom politikom za 50 godina i Srbija sa i bez Kosova biće nam prevelika.Kod nas faktor vreme ne postoji,što je razumljivo kada si na vlasti i tu bi da ostaneš što duže,ali da svetina ništa ne nauči za sve ove godine.....Sarajevski atentat,27.mart,Rambuje,a kao posledica toga skoro istrebljenje i da još nije dosta za samo 100godina....Važno da se solidarišemo sa Kipranima i Grcima koji seku vene jer ih Evropa zasipa milijardama evra,ali moraju da poštuju pravila igre ili sa ruskim tajkunima koji će morati da plate porez za novac u kiparskim bankama koji su "pošteno zaradili" ili selebriti facama koje beže sa novcem iz svojih domovina da slučajno neka socijalno odgovorna politika ne bi njima uskratila iživljavanja.Sve ovo izgleda da nema veze sa ovom vešću o pregovorima,ali samo kada ne živite ovde poslednjih 20 godina.Lukašenko,Putin,Avliev,Čaves,Kastro....to su naša braća,naš izbor .

marija

pre 11 godina

Da li ti Dacicu ides tamo da razgovaras sa Tacijem ili sa Rikerom???
Hoce li ovog puta Skupstina i javnost dobiti tvoj izvestaj sta je bila sadrzina razgovora sa Rikerom i sta je trazio?

Pedja

pre 11 godina

Ne odcekujem velike rezultate sto se tice ovog susreta. Dok Taci ne popusti (to nece verovatno nikad) nastavice se "dijalog" koji je u stvari monolog. Taci trazi nemoguce od Dacica (priznanje Kosova), stvar koju on ako pogledamo ustav Republike Srbije nemoze da ucini. Normalno bi trebala EU da pritisne Tacija, i da bude za podelu teretorije ali bi onda bilo ocigledno da su pogresili. Tu je takodje strah od nove republike srpske koja je amerikancima od potpisivanju dejtona najveci problem na balkanu..ovaj ce se dijalog nastaviti jos 20 godina bez velikih rezultata, nadam se da cemo ipak dobiti datum , ali je ta zelja uzalud!

crveno_plavo_belo

pre 11 godina

Mini njihov govor tela govori drugacije. Po slici bi se reklo da je to bio pocetak sednice. Albanci pocapavali flase sa vodom. Uznemirili se, a kao sa smeskom. Oci uprte u Dacica, zaziru sta ce ovaj iskopati iz foldera, hoce li ima dati ustupke. Dacica H2O ne zanima, vec da se ne duzi. Desna strana se uprpila, nasi mnogo odvazniji. Cepici na flashicama Srpskih boja.

razlicito....

pre 11 godina

Selektivan pristup pregovaracima i nejednak tretman je izuzetno uocljiv,pa srpsku stranu stavlja u neravnopravan polozaj...a to nikome ne donosi dobro...Jer ono sto se dogovori, mora i da se postuje...A najvazniji garant za postovanje onoga sto se dogovore, mogu biti samo predstavnici obe pregovaracke strane a ne posrednici...Pritisak moze samo da bude problem za jednu ili obe strane,da prihvate i ono za sta trenutno nemaju ingerencije,a to je donosenje nekih odluka koje zadiru u krajnji status Kosova..Previse umesanih i zainteresovanih aktera, kao i ogroman broj razlicitih uslovljavanja,samo stvara dodatnu zabunu i nesigurnost medju pregovaracima ,jer jedan od njih je u situaciji da se oseca vrlo usamljeno u toj saptackoj diplomatiji...Svi su nekako upereni na jednog aktera ili jednu stranu u pregovorima...Postavlja se pitanje i legitimnosti nemackih zahteva,iz kojih proizilazi da Srbija bukvalno prizna Kosovo i ako je na snazi Rezolucija 1244 UN,kojom je Kosovo pod patronatom UN.Interesantno je da Nemacka to uslovljava prijemom Srbije u EU,pa cak spominje i davanje priznanja u UN od strane Srbije,normalno spismenim garancijama......Pa kome vise verovati...Da li sadasnjim nemackim uslovima,Angeli Merkel,koja je rekla da se od Srbije nece traziti priznanje Kosova kao jedan od uslova..ili poslaniku Evropskog parlamenta,Vilijamu Darmutu,koji misli da sve treba odloziti do 3ooo.godine...

pajura

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

M012Z

pre 11 godina

Bas me briga ko se sa kime rukovao, kako da razgovaraju i pregovaraju ako se pre toga ne rukuju??? Toma mora da igra igru, valja je dobiti na posletku.

Ejrena

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM. Platforma je jedino konstruktivno rešenje koji će sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet, omogući će bolje uslove života građana KiM.Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.Ivica Dačić može da odbrani nacionalne interese kroz dijalog.

šuster

pre 11 godina

Srbija je velike ustupke napravila po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će se zalagati da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupanju EU.

Peut etre!

pre 11 godina

@Marko BG ...Gospodo evropejci....
Jeste uzeto k'znanju,ide na ,,ozbiljno razmatranje"!!!
Ide na tvoje ime i molba Uzvisnjem da po mogucnosti vrati Sunce da izlazi sa zapada jer trenutni sled ne odgovara.
Mozda ce se uslisiti.A poseban tretman,ja sta...za VIP-ove (premijere,predsednike,ministre itd.) to je vec predvidjeno drzavnim protokolima!

Ko je shvatio, shvatio je

pre 11 godina

@king, 20. mart 2013 21:17
Ozbiljne nacije misle o standardu, zaposljavanju, ekonomiji, kulturi i kada se bore za svoju terotoriju i opstanak.
U ozbiljnim drzavama ima dovoljno kadrova koji se bave svakim od ovih pitanja.
Sicardzijama i politicki neukom srpskom plemenu ni predaja Kosmeta i Vojvodine i Sandzaka (u najavi jos od zakljucaka Londonske konferencije 1992.) nece pomoci da razmisljaju ili rade nesto po tom pitanju.

insomnia

pre 11 godina

Ukoliko Dacic sutra ne postigne konkretne rezultate sto se tice pozitivne ocene za Srbiju, najbolje bi bilo da odmah, po zavrsetku pregovora, javno da ostavku na mesto premijera i cestita Vucicu kao novom premijeru

žaks

pre 11 godina

Za razliku od vremena kada je DS bio na vlasti sada se Srbiji ne može uputiti neka ozbiljna zamerka što se tiče sprovođenja reformi i borbe protiv korucije. Jedino, ostaje pitanje Kosova. Srbija je i tu mnogo načinila ustupaka, ali verujem da će evropski zvaničnici uticati na albansku stranu da i ona popusti, i da se na Kosovu formira Zajednica Srpskih Opština sa nadležnostima koje je državni vrh Srbije i predložio.

naduvane "velicine"

pre 11 godina

@Gjeto

Pa ako ste vi Albanci sa Tacijem na celu tako sigurni u sebe, u svoje kapacitete i samo znate da kazete NE, sto onda ne bi danas rekli Amerikancima da vam ne pomazu vise, da KFOR i EULEX odu sa Kosova i da se vidi koliko ste zaista sposobni i sigurni u sebe i kako bi se u tom slucaju zavrsili ovi "pregovori". Sami niste u stanju ni pertlu da zavezete, Taci i kada ide u WC prvo prita za dozvolu americkog ambasadora a vi tu izigravate nesto? Hajde, ako ste tako jaki, silni, sposobni i pametni, uradite nesto SAMI, SAMOSTALNO i bez TUTORA.

zoran

pre 11 godina

Srbijo, budi pametna. Vreme radi za tebe. Uskoro ce Bondstil biti razmontiran, a tada su karte malo drugachije promeshane. Samo lagano. Kosovo bez priznanja Srbije nikada nece postati drzava, ali nikada.

rexona

pre 11 godina

Ne bi pustio njih nazad sve dok se ne dogovore, zatvorio bih u sobu neku i dao minimalno hrane i vode samo da bi preziveli i tako sve dok ne bude sporazuma....mislim da nijedan od njih ne bi izdrzao 3 dana jer oboje vole da krkaju !!

Tea90 NS

pre 11 godina

Srbija odlaganjem rešenja svaki dan gubi, a Srbi na Kosovu svakim danom odlaganja rešenja, mogu dobiti sve manje u pregovorima sa Prištinom. Postoji alternativa razgovorima, a to je da Srbija ratom povrati suverenitet na Kosovu. Srbija nema međunarodnu podršku da ratom povrati Kosovo, a bez međunarodne podrške, pokazalo se i u prošlosti, Srbija može ratovanjem samo da izgubi.

guri

pre 11 godina

I opet pregovori sa Tačijem, a ovi njegovi sinoć bacaju bombe i mkaksimalno provociraju!Pitam ja vas ko je ovde lud?
(jelena jsm, 20. mart 2013 07:44)

bas pravo pitanje, ko je ovde lud, pa zar ti stvarno verujes u ovo sto pises ili se pravis da ne znas, da ove bombe na severu bacaju ovi vasi takozvani "privrednici", kobajagi, ako dogje do sporazuma o "normalizaciju" odnosa BG i PR, oni nece prihvatiti i bice nemira na severu, ali oni pritom zaboravlaju da NATO ceka na taj famozni sporazum i polse toga, takozvanim "privrednicima" nek im je bog u pomog, jer za obicne gradjane severa svi znamo da ce biti integrisani kao ovi juzno od ibra...!!!

Ejrena

pre 11 godina

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM. Platforma je jedino konstruktivno rešenje koji će sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet, omogući će bolje uslove života građana KiM.Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.Ivica Dačić može da odbrani nacionalne interese kroz dijalog.

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 11 godina

@guri

Ako ti znas ko je bacio bombu, ovog momenta da odes u policiju ili do EULEX-a da ga prijavis i kazes gde stanuje i da se najzad neko uhapsi za ta bacanja bombi. Sta cekas, jos si ovde? Ili da preskocis tu vasu albansku demagogiju i izigraavnje nevinasca. Gledamo to vec decenijama pa je vec malo dosadno.

Marko BG

pre 11 godina

Gospodo Evropejci, povucite vaša priznanja veštačke tvorevine "kosovo" i dogovor je moguć za par sati !
Naravno, svaki sporazum bi podrazumevao i odgovarajući tretman za "gospodina" Tačija i njegov "politički vrh".
Sve je moguće jako brzo rešiti, samo malo političke volje ...

ex demokrata 1

pre 11 godina

Na severu zivi oko 30 000 srba i to najneprosvecenijih,ultranacionalista kojima odgovara zbog licnih privilegija da Srbiju drze kao taoca ako moze jos 300 godina,njima nikakv dogovor ne ide u prilog,ali svi treba da znaju da na jugu zivi oko 70 000 srba koji su prihvatili realnost,odlaganje sporazuma svima steti,i Srbiji i srbima na jugu Kosova,u dobitku su samo sverceri i kriminalci sa severa kojih ima na hiljade u tom delu Kosova.
Treba razmisljati o buducnosti,mislim da je mnogo vazno da se ne zanosimo propalim pricama i mitovima nego da pozurimo ka Eu.

kikota

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo državnog vrha. Kasno je sada za bilo kakve drastične promene plana. Nejedinstvu državnog vrha Srbije bi se najviše obradovali Albanci sa Kosova, a to Vučić, Nikolić i Dačić nisu smeli da dozvole.

Pero KM

pre 11 godina

Nikako ne mogu da shvatim komentare tipa da se dogovor vodi u interesu Srba sa KosMeta. Da nije zalosno bilo bi smesno, i plus to vredja zdrav razum. Ima li koga koji misli da ce gasenjem institucija Srbije, Srbi biti zasticeniji, da vise nece biti ubijanja, paljevinje, bacanja bombi na klince...? Nisam cuo da se u pregovorima postavlja pitanje preko 200.000 prognanika, 1003 ubijenih od dolaska mirovnjaka... pa pre tri dana obelezismo devet godina od pogroma kada je proterano oko 5000 Srba i porazavajuci je podatak da se samo 3% vratilo na svoja imanja, kuce a i njima se i danas truju izvori, krade stoka, ruse groblja, pale crkve... Ne mogu da shvatim one koji traze da Srbi sa Severa "prihvate realnost" i prihvate Pristinu kao nosioca vlasti. Pitam se, a posebno to pitanje postavljam i komentatorima iz Srbije bez obzira na nacionalnost, ko je normalan da svoju decu prepusti vlastima onih koji su vadili organe na zivo, onima koji su pucali na decu kod Gorazdevca, onima koji su pod deciji autobus postavljali bombe, onima koji su ubijali zeteoce kod Starog Grackog, koji su ubili trudnu Janu na prozoru svog stana.. i to samo iz jednog razloga samo zato sto smo Srbi. Pa da se nekako trude da ti Srbi postanu deo Svedske, Holandije ili Norveske nekako bi shvatio, ali guranje u ruke monstruma nekako mi izgleda jadno.

JAN

pre 11 godina

Iskreno ne verujem u Dacicevu sposobnost kada su ovi pregovori u pitanju, jer Dacic realno nije dorastao premijerskoj funkciji. Ta funkcija zahteva mnogo vecu ozbiljnost. Zao mi je sto Vucic nije na tom mestu. A vidim da za tim zali i Vuk Draskovic.

zevs

pre 11 godina

Pa slika sve govori, dvoje se smeje a jedan je tuzan.
Dacic sa papirima (i mnogim predlozima) se znoji
Ketrin sa papirima da Dacic sve potpise (posto se sve zna)
Taci bez papira (i bez predloga) jer on ima odgovor na sve predloge, "NE".

Ja da sam na mestu Dacica ustao bih i rekao netreba nam EU, Kosovo je okupirano od terorista, potpisana je Rezolucija 1244 i trazimo njenu primenu ako vas potpisi uopste nesto vrede pa onda kada se to sprovede mozemo dalje da pricamo. Okrenuo bih se Kini i Rusiji i to je to.

sukanica

pre 11 godina

Utisak je da je Srbija preuzela inicijativu u razgovorima o Kosovu, i to je dobro. Konačno Srbija prva predlaže rešenja i želi da pitanje Kosova bude rešeno u potpunosti. Na taj način Srbija može više dobiti, a tim pristupom Srbija dobija i naklonost evropskih i američkih zvaničnika, o čemu svedoči i pismo gospođe Hilari Klinton koje je ona uputila Dačiću.

da sam ja neTko

pre 11 godina

Hajde, ubrzavajte, sastajte se barem jednom nedeljno, dogovarajte se i resavajte. Sad ste u zaletu, svakodnevne informacije pristizu, narod se postepeno navikava. Resenje je blizu i to me raduje.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

Najveći uspeh svih ovih naturenih pregovora je ako srpska pregovaračka strana,uz stalno ponavljanje da samo razgovori uz prisustvo medjunarodne zajednice mogu dovesti do trajnog mira,uspe da zadrži nepromenjeno stanje i ništa ne potpisuje,što će kasnije morati da ispunjava,jer će time samo oslabiti pregovarački kapacitet svoje države.SAD i Nemačka,"umetnički",korak po korak,uz ucene i intrige,polako nam zateže uže oko vrata,plašeći se da ne izgubi drugi kraj konopca iz svojih ruku. Sa nama se ta igra odvija već dvadesetak godina.Medijskom larmom, po sistemu toplo-hladno nas izludjuju i dovode u stanje histerije.Već su uspeli da ubede veliki deo srpske pauperizovane populacije,kako je opstanak i dobar život zagarantovan samo ako dobijemo famozni DATUM?!Na kraju krajeva ovo nisu pregovori u pravom smislu te reči već ucene, pod kojima Srbija stalno popušta ruinirajući svoj teritorijalni i državno-pravni suverenitet.U našim rukama je jedina "karta" čega je zapad svestan i koju pokušava da nam uzme a to je,potpuni prekid pregovora i totalna blokada prolaza gradjanima KOSMET-a,koji nemaju dokumenta R. Srbije.Kada nam oduzmu ili nekako spreče tu mogućnost,Srbija će biti zaboravljena.Bez obzira na sva obećanja,čak i datume.Zadatak svih srpskih vlada je bio da spreče ovakav scenario. Nažalost,slepo su sledili instrukcije država koje su izvršile agresiju na Srbiju i koje pokušavaju da svoje ratne ciljeve dovedu do kraja.A ciljevi su,valjda,i poslednjim naivcima,jasni.

GILČE

pre 11 godina

Interes i Srba na Kosovu je da se dođe do kompromisa, i da Srbi dobiju svoje institucije koje će priznati i međunarodna zajednica, a preko tih institucija će moći da utiču da napada na Srbe bude što manje.

rogić

pre 11 godina

Državni vrh ima "crvene linije" preko kojih Srbija ne može da pređe ni po cenu datuma, i to Dačić i zastupa u Briselu. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

Ponositi

pre 11 godina

Dacic ne sme odstupati od nasih interesa ni za zivu glavu. Kada pokazemo upornost i spremnost da istrajemo do ispunjenja nasih ciljeva, morace Albanci da popuste.

Selektivnost

pre 11 godina

Srbija je jasno opredeljena za ulazak u EU ali problem je sto EU zeli da odcepi deo teritorije od Srbije i na to nebi pristala ni jedna drzava na svetu.
(Marko, 20. mart 2013 11:50)

Kakko neshvataš, Evropa neće albance u EU. Imaju dosta iskustva sa albanskom mafijom u Evropi.

Najden

pre 11 godina

"Evropa spremna na celodnevni razgovor" - kazu novine. Pa da,njima je stalo da prevare srpsku delegaciju i da "rese" problem koji se zove Kosovo. Zato,ne dajte se,"zaledite" taj pregovor. Idite kuci srpska delegacijo. Ja sam siguran da ce Evropa kroz dve-tri godine da zakuca na nasa vrata da nas odobrovolje.
(Dragan SA, 20. mart 2013 12:00)

Sigurno ce biti tako kako ti kazes Dragane, kao sto su nas molili devedesetih, a u medjuvremenu inflacija ce biti milijardu posto kao 92.godine, stajacemo u red za hleb, a onda ce nas bombardovati.Izgleda da je Tarabic u pravu da cemo na kraju stati pod jednu sljivu.Nista nije cudno da nestanu citavi narodi u istotiji koji nisu umeli da se uklope u svetske tokove!

Лане

pre 11 godina

Кацин, Рикер, Филе? Не знам има ли ова земља већих и нескривенијих непријатеља од њих? Ко то не види, или је малоуман, или је једноставно злонамеран према Србији. Обећавају нам ништа у замену за одрицање свега на Косову! Дакле, признајте окупацију, одрекните се својих 200 000 људи, ставите их под контролу нарко кланова који глуме државу, заборавите на рудна богатства, некретнине и културно благо које вам је отето, на силну инфраструктуру коју сте изградили и платили тамо, а сада је користе Албанци. И све то урадите у замену за ништа? За датум? Шта је то? Тапшање по рамену од Јелка Кацина? Каква је то трговина јбт? То није договор, то је чиста пљачка и окупација. Нека онда то тако и назову. Реците нам, господо политичари српски, да су окупационе власти наредиле тако и тако и ок. Биће нам лакше, разумећемо. Али немојте ми то називати преговорима и компромисом, а горе поменуте сподобе партнерима и пријатељима!

Agim Q.

pre 11 godina

@ m. mladenovicu ....tvoja ladja je otplovila odavno.... ja putujem cesto kroz srbiju sa pasosem R.Kosova ....sa jednim srpskim policajacem jednom prilikom smo razgovarili dugo i na kraju cestitao mi drzavu Kosova,i reko mi da najvece "patrijote" po internetu su oni srbi koji su ziveli dole i 99g. ukrali sve sto su mogli od svojih komsija i pobegli....

Dragomir

pre 11 godina

Zasto Rusi ili Kinezi ne salju svog coveka u EU koji ce pratiti pregovore?
Amerika malo demonstrira silu,po ko zna koji put.
A braca Rusi cute.

Ja sam taj, da ako me znas, jevtino bi platio

pre 11 godina

@ko vas ne zna skupo bi vas platio
ti znas ko je bacio bombu, ovog momenta da odes u policiju ili do EULEX-a da ga prijavis i kazes gde stanuje i da se najzad neko uhapsi za ta bacanja bombi. Sta cekas, jos si ovde? Ili da preskocis tu vasu albansku demagogiju i izigraavnje nevinasca. Gledamo to vec decenijama pa je vec malo dosadno.
(ko vas ne zna skupo bi vas platio

Malo preterujes covece. Mozda Guri zna ko je bacio bombu ali ne zna gde gde "bacac bombi" zivi. Mozda zna gde zivi, ali ne zna tacnu adresu. Mozda samo razmislja da on je sa vase strane. Mozda razmislja da mesto boravka je na Beogradu. Mozda razmislja jos dublje, ko zna. Ipak to nije smisao razmisljanja. Guri mozda zeli da kaze da Srbija mora da prestaje da podrzi ilegalne strukture(koje vi zovete legitimne dok EULEKS paralene strukture) na Kosovu. Mozda Guri cak je zeleo nesto da kaze i to vama ne svidja ali to ne daje vama pravo da se ponasate kao gazda koji vojnicki naredjuje: Jos si ovde?!

Dobri duh Kasper

pre 11 godina

(ex demokrata 1, 20. mart 2013 14:49)

Sve si tacno rekao, samo mi kazi zar nisu isto to (sverceri, kriminalci, teroristi, rusioci drzave) bili jednom i kosovski Albanci na celu sa Tacijem (devedesetih)? Kao sto vidis ti sverceri su nagradjeni drzavom, sta to tebi govori?

OL59

pre 11 godina

Od svih pomenutih samo Vuk Draskovic moze tu da napravi neki dogovor. Jednostavno je svestan istine za razliku od svih drugih. Na zalost njega nece ni da pozovu ni da poslusaju sta im porucuje iz medija.

Prong

pre 11 godina

Najbolja stvar za Srbiju u poslednjih nekoliko godina bi bila ne dobijanje datuma.
(Milan, 20. mart 2013 13:48)

To bi odgovaralo samo tebi i Koštunici, jer vas dvojica jedino opstajete u bedi i beznađu, dok se u normalnim uslovima života ne snalazite, a pri tom niste ni svesni kakve bi stravične posledice (ne samo po nas, već i po ceo region) ostavilo to kada se ne bi postigao dogovor sa vlastima Cosova i ako bi ova država ostala bez datuma pregovora a samim tim i na margini civilizacije!

Milica

pre 11 godina

Da li će se ova sedma runda posrećiti i pronaći prihvatljivo i primenjivo rešenje. Videćemo hoće li poseta gospođe Ešton Beogradu i Prištini uroditi plodom. Stiče se utisak da se samo na Srbiju vrše određeni pritisci , dok se Priština zaobilazi. Bez opostranog kompromisa nema prihvatljivog rešenja.

koviljac

pre 11 godina

Plan državnog vrha je realno ono što se u ovom trenutku može postići, a da Srbija ne prizna Kosovo, a sa druge strane da se ne ugroze evrointegracije. Sigurno je da sa ovakvim rešenjem veliki broj ljudi, a posebno Srbi sa Kosova i Metohije, neće biti zadovoljni. Međutim, treba voditi realnu politiku, i narodu reći istinu, i pokušati izvući najmanje loše rešenje za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji.

Dragan SA

pre 11 godina

"Evropa spremna na celodnevni razgovor" - kazu novine. Pa da,njima je stalo da prevare srpsku delegaciju i da "rese" problem koji se zove Kosovo. Zato,ne dajte se,"zaledite" taj pregovor. Idite kuci srpska delegacijo. Ja sam siguran da ce Evropa kroz dve-tri godine da zakuca na nasa vrata da nas odobrovolje.

Moje vidjenje

pre 11 godina

Ja ne znam zasto je Taci tamo kada je Riker stalno tu.Dacic treba da pregovara sa Rikerom.Ovaj mi je isti onaj Voker kada je bio oko Racka glavni folirant

xim

pre 11 godina

I sad se pregovara da l ce biti evropska zajednica ili zajednica srpskih opstina! U svakom slucaju Kosovo cete priznati ili vi Dacicu ili neko ko ce vas ove godine zameniti na izborima.

Nikolaj Nikolajevic IV

pre 11 godina

Sila koja se primeni pogresno nista ne vredi!(Silom se mi albanci nikada nismo pohvalili).
(Ahura Mazda, 20. mart 2013 14:57)

Jedno bice koji se evolutivno u medjufazi izmedju zivotinje i coveka nalazi sebe Ahura Mazdom naziva, tvrdi da se njegova horda nikada nije silom sluzila i hvalila govori o psihickom poremecaju doticnog.
Sve to me neodoljivo podseca na jednu drugu hordu koja na sever-zapadu ex Yu boravi koja slican psihicki problem ima.

piplica

pre 11 godina

Nije samo u interesu Srbije da se reši problem Kosova, nego i u interesu EU, zbog toga je na gospođi Ešton je da izvrši pritisak na Albance da popuste u svojim stavovima ako se želi doći do kompromisa. Srbija više ne može da popušta, i to je državni vrh jasno stavio do znanja, i tu više ne vredi gospođi Ešton da pritiska srpsku stranu.

Miroslav

pre 11 godina

Najveći bi ulog bio da belosvetski hoštapleri promene svest o Srbiji time što će Srbija podvući crtu i reći NE politici 'štapa i šargarepe'. Kosovo i Metohija su poslednja linija odbrane teritorijalnog i političkog integriteta države Srbije (ako smo država). Ako ona padne, ne samo da ćemo ostati bez strateški važnog dela Srbije u svakom pogledu, nego će nas dalje cepati od juga do severa. A i drugi delovi Srbije nisu sigurni, to je pokazao postupak Rumunije sa takozvanim 'vlaškim pitanjem'.

Anastasija

pre 11 godina

Srbija je zaista puno toga ucinila i napravila mnoge ustupke u dogovoru sa EU i vreme je da i druga strana krene konacno da saradjuje.

Slovenec

pre 11 godina

Pogled sa strane (nisam ni Srbin ni Albanac): nije tragedija što je Srbija izgubila Kosovo. Katastrofa je ono što se dogadja Srbima koji tamo žive. Teroriziranje srpskog stanovništva i potpuna nezainteresiranost kosovskih vlasti da to spreče odnosno sankcioniraju je po mom mišljenju najveći problem. Dačić bi morao više pažnje posvetiti problemu bezbednosti nego srpskim institucijama na Kosovu. U ovom trenutku najvažnija je garancija prištinskih vlasti (i medjunarodne zajednice, naravno) da će se poboljšati sigurnost Srba.

šuster

pre 11 godina

Srbija je velike ustupke napravila po pitanju Kosova. Gospodin Vučić je otpočeo žestoku i bezkompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Nadam se da će evropski zvaničnici sve ovo znati da cene, i da će se zalagati da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupanju EU.

Jovo s Romanije

pre 11 godina

Dijalog završen bez konačnog dogovora. Ostalo je sada da gospođa Ešton izvrši neki dodatni pritisak na Dačića na još neke ustupke. Verujemo da Dačić neće više pristati na nikakve ustupke.

Stevan

pre 11 godina

Dacic ne sme da popusti I nema pravo na to. Juce su Kiprani, na primer, pokazali da imaju kicmu. Poziv vuka Vucicu je tipicno za liberale, iako su do juce bili teski nacionalisti. Nas vuk I dlaku I cud menja.

nacionalista

pre 11 godina

@(Mladen Mladenović, 20. mart 2013 08:43)

Koji su ciljevi Amerikanaca, Nemaca, Austroguara i stanovnika Alpha Centaura-e mene bas briga. Ja samo hocu da se ovo vise zavrsi i da se ljudima moje nacionalnosti obezbedi sigurnost i sloboda. Sto se tice Kosova kao celine, kad se uspostavi mir preporucujem ti da napravis sto vise dece pa da se preselis sa njima u okolinu Gracanice ne bi li tamo i tvoja deca pravila mnogo dece. Ako to uradis ti i oni koji razmisljaju kao ti, onda cemo mozda za 100 godina imati dovoljan procenat Srba juzno Mitrovice, te cemo onda mozda i moci da ubedimo narod da se za to vredi boriti i ginuti. Uostalom tako su nam Albanci i preuzeli teritoriju ;)

Nikolaj Nikolajevic

pre 11 godina

(Zemun grad SPO, 20. mart 2013 17:52)

Zemune,

tebi bi trebalo "politicku" gubicu zacepiti.Tvoj nacin kako politicki razmisljas,konstrukcije... ko je sta i zbog cega donosio neke politicke odluke su ravne ludilu.Nazalost, Srbija je puna i prepuna takvih kao sto si ti. Ni gram mozga ali utoliko duzi jezik.

Marija Simonović

pre 11 godina

Dobar deo komentara na ovu vest je takav da odaje utisak da u Srbiji ima mnogo umerenih i razumnih ljudi koji žele da pregovori uspeju, što pozdravljam. Međutim, čudno mi je što je juče, na izjavu Vuka Draškovića, kojom se jasno založio da se pregovori nastave i da se ne postavljaju nerealni zahtevi, bilo toliko negativnih komentara da sam morala da proverim da li sam na portalu B92, a ne greškom na nekom "patri(j)otskom".

Mrgud

pre 11 godina

A šta reći,pritisci i samo pritisci od strane Amerike i Nemačke,da se prizna oteto Kosovo.Samo bog neka pomogne Dačiću u pregovorima,ali neće biti lako.

pajura

pre 11 godina

Razgovori koje vodi sadašnji državni vrh Srbije su mnogo ozbiljnije i Nikolić, Vučić i Dačić o njima otvoreno pričaju, za razliku od vremena kada je te razgovore vodio Borko Stefanović kada su ti razgovori bili takoreći tragikomični, jer se posle tih razgovora nikada nije znalo šta je dogovoreno, pa mora da bude zvezdice, pa ne mora da bude zvezdice, pa Borko oko granićnih prelaza tvrdi jedno, a Albanci i EU drugo, i naravno uvek bude to drugo, koje je nepovoljnije za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Masinica

pre 11 godina

Ketrin Eston ne bi trebala da ih pusti dok god se ne dogovore. Jer dosta su mucili narod.Pogotovu Srbe koji cim padne noc nisu bezbedni, jedva cekaju da svane.

desperados

pre 11 godina

EU napadno zeli Srbiju u igri. Da smo pametni mnogo vise bi zahtevali od njih jer je njima vise stalo do kontrole Srbije nego sto je nama stalo do EU. Ajde Kipar, Grci, Srbijo, Rusijo itd u nasu zajednicu.

rastko

pre 11 godina

EU i dalje zeli da nam nametne priznanje i zato mislim da ovi sastanci i pregovori nemaju smisla,jer samo mi iskreno zelimo resenje i mi smo jedini koji gube,dok druga strana ima jedan jedini cilj i grabe ka njemu dok im zapad duva u ledja.

Marko

pre 11 godina

Srbija je jasno opredeljena za ulazak u EU ali problem je sto EU zeli da odcepi deo teritorije od Srbije i na to nebi pristala ni jedna drzava na svetu.

Dabić Š

pre 11 godina

Ko je i na šta spreman, videće se uskoro, ali je sasvim jasno da se samo Srpska strana zalaže za održivo i kompromisno rešenje.

Deki

pre 11 godina

Pregovori se vode na potpuno pogresnim osnovama.
Osnova treba da bude povratak proteranih, bezbednost gradjana, povratak imovine, dekriminalizacije Kosova, to su vrednosti na kojima pociva EU, a danas ih sramno gazi i ignorise.
Sa druge strane mi treba da se odreknemo prava (i obaveze) da politicki upravljamo kosovskim Albancima.
Neka kosovski Albanci upravljaju samim sobom, neka upravljaju i nekim nezavisnim Kosovom ako su vecina sa Srbima ili bez Srba (bolje bi bilo sa) ali hajde i da utvrdimo sta je imovina Srbije na Kosovu. Hajde da utvrdimo koncesije Srbiji na rudna bogatstva, ugalj, da utvrdimo vrednost javnih preduzeca, zemljista pa napravimo neko poravnanje onda.
Sve drugo je obicna otimacina i bezakonje nedostojna civilizovanog sveta i Evrope.

KAFKA

pre 11 godina

Al' su se oni u Evropi ufrkestili! Mnogo su brate zabrljali. Nego da im mi damo Ivicu, pa kad se i taj proces završi, da ga puste. Jedino što bi morali da zadrže i Tačija, a on tek završio jedan proces.
A kad je nešto neodvojivo, pa ga na silu otcepiš, to krvari, ne staje, a ono što si otcepio ničemu više ne služi široj zajednici. Vratite nam KIM. To je naše!
Oprostićemo vam sve, ali i ako smo vernici ni u tom slučaju zaboraviti nećemo.

Milos Nis

pre 11 godina

''Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da nam ga otmu, ne znam sto se toliko istrucavaju?'' - Matija Beckovic - SUSTINA!!!

džora

pre 11 godina

Skorašnje izjave ambasadorke Amerike na Kosovu i ambasadora Amerike u Srbiji u kojima oni kažu da postoje realne šanse za dogovor o Kosovu, može mnogo toga da nagovesti. Kada američki zvaničnik izjavi da postoje izgledi za dogovor, ja verujem da iza te izjave stoji zadovoljstvo Amerike ponašanjem srpske strane u pregovorima, i sada na Amerikancima ostaje da pritisnu na Albance i nateraju ih na popuštanje, i onda je kompromis izgledan.

king

pre 11 godina

Ajde Dačiću daj im sve sto traze, nezavisnost i ostalo da zavrsavamo vise sa tom temom i da krenemo da mislimo o standardu, o zaposljavanju, o razvoju indrustije, o suzbijanju korupcije...A ovi srBski nacionalisti slobodno idite dole ako hocete da zivite u svetoj srBskoj zemlji.

Zorić B

pre 11 godina

Za svaku normalizaciju odnosa, potrebna je dobra volja obe strane.Pitanje je koliko su Albanci spremni da čine ustupke.Čini mi se da više žele da lobiraju za priznavanje Kosova kao nezavisne države.

Jokić R

pre 11 godina

Ako je samo srpska strana spremna da čini kompromise,a albanska da lobira pa i kod Pape,veliko je pitanje kadaće se rešiti problem Kosova.

onako usput

pre 11 godina

pa nema sanse da se dogovore, nismo mi normalna cilivizovan zemlja, normalne civilozovane zamlje nadju resenje i mesto za dogovor! i suvise dugo zivimo u lazi i sami sebe obmanjujemo! i sta sad ako se ne dogovore kosovo je i dalje u srbiji?

Саша Митровић

pre 11 godina

У овој држави изгледа да само Вук схвата озбиљност ситуације. Против Ахтисаријевог плана су и Албанци који моле Бога да га Срби одбију. Ако га Срби одбију, они добијају све, а ми ништа. Надам се да ће Вук бар једном бити схваћен на време...

crveno_plavo_belo

pre 11 godina

Mini njihov govor tela govori drugacije. Po slici bi se reklo da je to bio pocetak sednice. Albanci pocapavali flase sa vodom. Uznemirili se, a kao sa smeskom. Oci uprte u Dacica, zaziru sta ce ovaj iskopati iz foldera, hoce li ima dati ustupke. Dacica H2O ne zanima, vec da se ne duzi. Desna strana se uprpila, nasi mnogo odvazniji. Cepici na flashicama Srpskih boja.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Imam predlog za nasu vladu.

Sacekajte da nam daju taj (XXX) datum, pa onda, kad nam ga konacno, iz milosti svoj svemilosrdne i svebrizne duse, daju, obavestite ih da vise nismo zainteresovani.

Ili jos bolje: recite im da moraju da ispune stroge uslove da bismo im se pridruzili i da im saljemo komisiju da prati njihov napredak.

Akenaton

pre 11 godina

Valjda ce nam ovo pomirenje sa svima, sa svetom i balkanom pomoci da ostvarimo svoje ciljeve. Da zavrsimo jedno dugo poglavlje nase istorije i okrenemo se sebi i Srbiji, za rad bolje buducnosti.

informer

pre 11 godina

Sigurno ce biti tako kako ti kazes Dragane, kao sto su nas molili devedesetih, a u medjuvremenu inflacija ce biti milijardu posto kao 92.godine, stajacemo u red za hleb, a onda ce nas bombardovati.Izgleda da je Tarabic u pravu da cemo na kraju stati pod jednu sljivu.Nista nije cudno da nestanu citavi narodi u istotiji koji nisu umeli da se uklope u svetske tokove!
(Najden, 20. mart 2013 12:27)

Ne tripuj bezveze. Nista od ovog sto si napisao se nece desiti sem zadnjeg ali to ce se desiti zbog bele kuge.

StG

pre 11 godina

Nakon svih velikih pregovora koje smo do sada imali usledio je rat.
Videćemo šta će biti na kraju ovih pregovora.
Postalo je mučno gledati kako svaki drugi dan nešto pregovaraju, dogovaraju, razgovaraju.
Bilo kako bilo, oni imaju Državu, mi treba da rešimo naš ustav i izmenimo nacrtane granice jer tamo ne možemo nogom da kročimo a udaramo se u grudi kako je to naše!
Pa da je naše i da je tako slobodna ta naša zemlja, što onda tamo ne idemo na izlete, u šetnju, u posete našim manastirima i tome slično?
Ja ne poznajem 5 ljudi koji mogu da odu u Prištinu sa Srpskim tablicama da popiju kafu!
I onda tu nešto pregovaramo mesecima umesto da smo sasekli u dva dana i kraj, kome se ne sviđa nek iz iseli iz ostatka Srbije gde god poželi, a može i na Kosovo!
Smara više, jedno te isto iz dana u dan! Stojimo u mestu pa po koji korak unazad a vreme ode... Nema nas... Užas, užas...

Nikolaj Nikolajevic IV

pre 11 godina

Ne zna se ko je veci jadnik izmedju EU i Srbije.Srbija, koja je i sa i bez EU bankrot i planira isto kao i Grcka,Kipar,Spanija,Portugal na kredit da zivi ili pak EU koja je zbog koje kakvih politickih razloga "prinudjena" i takve drzave tipa Bugarske,Rumunije( saradnja sa NATO Paktom prilikom bombardovanja Srbije ),Srbije ( priznanje Kosova )da prima u clanstvo.
Niko ne moze da mi kaze da su EU takve drzave kao ni one gore pomenute inkluzivno Hrvatska, Slovenija, Baltik, Poljska potrebne. To je samo breme i nista drugo.

nedeljko

pre 11 godina

Jeste problem veliki,ali zarad nase buducnosti i dece,krajnje je vreme,da se postigne dogovor,mozda treba stvarno,vec jednom da se poslusa Vuk,koji prica istnu,koliko god bila bolna.

Milos

pre 11 godina

Zanimljiv je fenomen kako je neprijatelj odustao od opcije porazeni ste i potpisite kapitulaciju, jer kroz Istoriju se to uvek pokazalo kao jalovo.. vremenom sve se vrati na svoje., A i pravno to nije validno a da ne pricam o pravdi, ne oni sad hoce iskljucivo potpis i da se odreknes dokumentom, svojom voljom, svesno, svoje sopstvene zemlje. Samo ih to zanima i to je dnevni red..kakve izbeglice, kakvi mrtvi, povredjeni, imovina, kulturna zaostavstina.. Pazite dokle ide ta perfidna morbidnost toboze nasih "partnera" iz Brisela. Strasno

ratno stanje

pre 11 godina

Kakav dogovor kakvi bakraci..ne znam da li ste primetili ali dole Albanci bacaju bombe svaki dan.. Paralelni svetovi
(Milos, 20. mart 2013 11:09)
Imaju oni vremena zato sto znaju da ga mi nemamo vec nam gori pod nogama

NIJE DA NIJE A JESTE DA JES

pre 11 godina

(Slovenec, 20. mart 2013 13:36)

Za divno cudo da komentarises a nisi ni srbin ni albanac pa se postavlja pitanje posle kakvog jela ti naviru ove divne reci na koje smo cekali vec 22 godine. Jer si imao dosta pored ako si slovenac slovenije,hrvatske bosne,kosova da predlazes reciprocno tvoje ideje ili si zaboravio na druge narode.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Treba ih zatvoriti kao onu trojicu divljaka i nema napolje dok nesto ne potpisu.Ovo je postalo za....cija ici svaki drugi treci dan u Brisel.Ovom nasem odgovara zbog dnevnica ili Srbiji je to prevelik trosak.Sad mu je ispravan avion.

Ivan

pre 11 godina

E baš volim što se Dačić muči i preznojava! Pa on je bio Miloševićev Gebels, i mesto mu je sa ratnim zločincima kao što je ovaj Albanac i da što češće provodi vreme sa njim, to mu želim od sveg srca.Pa da postanu prijatelji, da se druže i tako...

Muka ziva

pre 11 godina

Sta ce covek, to mu je politicki zadatak. Mogu da zamislim koliko im je vec mrsko da se mlate sa tim Tacijem. Tesko je nama sto citamo i slusamo o tome svemu , a kamoli jos da moramo da idemo i da se natezemo sa neprijateljem. Podrzite ga koliko mozete, nije prijatna situacija sigurno. Sta god da urad ili ne uradi, postojace grupa ljudi koja ce ga blatiti.

Gjeto 11

pre 11 godina

Srpski i kosovski premijeri Ivica Dačić i Hašim Tači počeli su u Briselu razgovor u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine.

Slika o razgovorima medju delegacije Srbije i Kosova govori puno! Dacic, i drugi, od srpske delegacije, imaju pred sobom puno papira, predlozima, mozda imaju i taj famozni zadnjo "Projekat... o Kosovu", a Thaci i drugih iz Kosovske strane, nemaju nista pred sobom, samo se smeskaju?! Ja bih voleo da znam koliko puta srpska delegacija je predlozila nesto sto je u okviru najnovog Projekata Srbije o razgovorima o Kosovu, i koliko puta Thaci he rekao "Ne"?!
Mozda delegacija Kosova zna da na kraj do kraja srpska delegacija mora da potpise da ispod Ahtisarije plana, pa zato ona ne trudi toliko o tim razgovorima!

c

pre 11 godina

Treba da se uvede krivicno delo prevara u predizbornoj kampanji onda ne bi moglo ovako glasas za SPS SNS a dobijes LDP.
(Marko, 20. mart 2013 12:01)
To je pravo pitanje.
(marija, 20. mart 2013 12:46)

Tako je to kada su vam kao punoglavcima vijuge nedovoljno razvijene i ne kapirate zasto treba tako da bude!
Da ste nam zivi i zdravi, skapirace i vasi sefovi to jednoga dana!

Rosuljac

pre 11 godina

Dacic i njegova vlada ce promasiti penal kao i svojevremeno njegov patron Miklosevic.Uvek je odbijao dobre ponude da bi kasnije prihvatao i ono sto se od njega ne trazi.Poslusajte Draskovica i ako sve to ne uspe prebacite krivicu na njega.I onako sada vodite dijalog na osnovu njegove predizborne platforme.

Tea88 GM

pre 11 godina

Bilo koje rešenje da se postigne, javnost u Srbiji i Srbi na Kosovu neće biti zadovoljni. Međutim, postignutim dogovorom neće biti zadovoljan ni državni vrh Srbije, jer svi bi mi voleli da Srbija povrati Kosovo, ali treba biti realan, Srbija ga može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku da izvuče pregovorima, jer drugačije i ne može, maksimalno koliko u ovom trenutku može da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

onako usput

pre 11 godina

ova kalicija kad je dolazila na vlast obecala je stratesko partnerstvo sa Rusima i BRIK-om i Kosovo u sastavu srbije, sad je prioritet prioriteta EU i sporazum sa nezavisnim Kosovom, jel neko od SNS-ovaca moze da mi objasni zasto su se ciljevi koalicije promenili?

ivica

pre 11 godina

Ono sto nije poslo nikome za 100 godina vidi se ide jedino Taciju i Dacicu,iz 7 puta po sat dva dolaze sve blize resenju i dogovoru...haha kao da smo mi svi pali sa Marsa pa ce to pametnima proci...vidi se i zna sta je po sredi danas ovde,a ono sto je 99.te zapoceto EU i Amerika hoce da zavrse,ali ne mogu bez nas...zato ce im pomoci rodoljubi i junaci Srbije Dacic,Vucic i Nikolic,bravo

Vizionar

pre 11 godina

Ma , EU je spremna da razgovara I nekoliko dana uzastopno samo da se mi odreknemo KiM I jos ponecega a sto sledi posle toga. To ce biti jos veca grska nasih politicara nego Slobina sto je vodio , vec unapred, izgubljeni rat.

Ahura Mazda

pre 11 godina

@ naduvane ,,velicine"...niste u stanju da pertlu zavezete...jaki,silni,sposobni pametni uradite nesto sami,bez tutora.

-Verovatno ocekujes neki komentar na ovakvo tvoje razmisljanje,primetno da si napisao dosta impulsivno.
Svi imamo po nekog tutora,verujem da se slazemo oko toga.
Sila koja se primeni pogresno nista ne vredi!(Silom se mi albanci nikada nismo pohvalili).
Zavidjeti nekome sto ima sposobne prijatelje...pa dobro i nije neki greh.
Cudno,ne znati vezivati pertlu,ali za to znati vezivati ruke i omcu oko vrata protivniku!? bilo da je to i uz pomoc nekog drugog,tome se ne moze reci,nije pametno!

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Više od deceniju celu, Milošević je imao vremena da reši kosovsko pitanje. Nije to učinio jer mu je to žarište održavalo lažni oreal nacionalnog vođe i mogućnost da krađom glasova na KiM nadomesti potrebnu većinu u parlamentu za SPS. Onda je pod uticajem svoje supruge odn. stranke JUL i Šešeljeve SRS rešio da u slavu svoje diktature založi KiM i tamošnje Srbe. Odbio je sporazum iz Rambujea i svesno nas gurnuo pod bombe NATO-a, u poraz, kapitulaciju i gubitak KiM... Do danas takvo stanje nije promenjeno jer su sve vlade posle 5.oktobra vodile virtuelnu politiku "odbrane suvereniteta" kojeg na žalost nemamo nad Kim ni u jednom segmentu. EU nam je jasno stavila do znanja da podele KiM nema, kao ni ,,države u državi" za sever KiM, ali ima autonomnog statusa srpskih opština, zaštite duhovne baštine i srpskog jezika kao zvaničnog na KiM. Ovo je maksimum koji možemo dobiti i to treba prihvatiti. U suprotnom, ućićemo u novu političku i ekonomsku nestabilnost, a problemi na KiM će se rešavati bez našeg prisustva. EU će nam zatvoriti vrata, dok će i preostali naši susedi za koju godinu postati članice EU i NATO. Rusija i Kina neće zbog nas ugroziti svoju ogromnu trgovinsku saradnju sa EU i SAD...

fordalan

pre 11 godina

Znali smo da Daca nece napraviti nikakav pomak na pregovorima..pa kad je i Vuk Draskovic video da ot toga nema nista, onda stvarno ne treba dalje ni raspravljati sta raditi, nego lepo dati Vucicu da vodi pregovore..zasigurno je kompetetniji od Dacica

mitat

pre 11 godina

Taci je vodio pregovore 1999 u Rambuje i nikad nishta nije popustio u pitanje Kosovo.Danas je sto puta jaci u poziciji za razliku od 1999god.Kako ne mogu da svate ovo Dacic,Toma i Vucic.

nije mi jasno!

pre 11 godina

nisu mi jasni ovi sto kukaju kako tapkaju u mestu i Kosovo ih sprecava da normalno zive!
recimo i da se prizna Kosovo , sta ce se promeniti u nasim tuznim zivotima?
Dacic , Nikolic , Vucic , Ceda , Mrkonjic nece nestati priznanjem Kosova!

M012Z

pre 11 godina

Bas me briga ko se sa kime rukovao, kako da razgovaraju i pregovaraju ako se pre toga ne rukuju??? Toma mora da igra igru, valja je dobiti na posletku.

Kreator68

pre 11 godina

Jedino moguće i za nas najbezbolnije rešenje je da se prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, da se jasno da do znanja da ne možemo i nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, da se pod hitno uspostave kakvi takvi odnosi sa vlastodržcima u Prištini zbog zaštite i poboljšanja položaja srba na Kosmetu i zbog zaštite kulturnoistorijskog nasleđa na teritoriji Kosova i Metohije. Ovo konstantno predlaže Vuk Drašković i zaista se nameće činjenica da je to, u ovom momentu jedino moguće i svrsishodno rešenje.

Milos

pre 11 godina

Stvarno bode oci da premijer Taçi nema ispred sebe ni beli papir za skrabuckanje kada dosadi. Nikad mi nece biti jasno sta Ameri vide u njima... Nekada su imali dobar ukus...

Mirko

pre 11 godina

Nadam se lepim vestima, nadam se da će razum prevladati, da ćemo dobiti dogovor i da se najzad okrenemo miru i prijateljstvu, kao i boljojbudućnosti za sve građane Srbije i Kosova

visi

pre 11 godina

Tu je na Radost sviju Ahtisari koji Spasava situaciju. Tako ce i biti zvao se taj dogor Ahtisari ili ne. Vuk je bio dalekovid kad je tako nesto Predlagao i na kraju tako ce i Biti , ili nista, u sta ne verujem, jer je dogor interes obeju Strana.

KOLIBRI

pre 11 godina

Ne ocekujem nista spektakularno da se desi,mi smo dosli do granice koje ne mozemo preci,dok kosovski albanci ne zele da popuste ni milimetar i zato mislim da dogovor nije ni blizu.Nazalost zbog vetra koji im duva u ledja sa zapada oni su ti koji vode tok razgovora.

Pedja

pre 11 godina

Ne odcekujem velike rezultate sto se tice ovog susreta. Dok Taci ne popusti (to nece verovatno nikad) nastavice se "dijalog" koji je u stvari monolog. Taci trazi nemoguce od Dacica (priznanje Kosova), stvar koju on ako pogledamo ustav Republike Srbije nemoze da ucini. Normalno bi trebala EU da pritisne Tacija, i da bude za podelu teretorije ali bi onda bilo ocigledno da su pogresili. Tu je takodje strah od nove republike srpske koja je amerikancima od potpisivanju dejtona najveci problem na balkanu..ovaj ce se dijalog nastaviti jos 20 godina bez velikih rezultata, nadam se da cemo ipak dobiti datum , ali je ta zelja uzalud!

marija

pre 11 godina

Treba da se uvede krivicno delo prevara u predizbornoj kampanji onda ne bi moglo ovako glasas za SPS SNS a dobijes LDP.
(Marko, 20. mart 2013 12:01)

To je pravo pitanje.

pjovan

pre 11 godina

@onako usput

Pravilno razmisljas, samo nisi napisao sustinu: pametnim i civilizovanim ljudima za razgovore ne treba posrednik!!! To je ono cega se najvise plase patriJote i prikriveni radikali, pojava politicke snage koja ce uspeti da se dogovori sa svima, o svemu, i mogucnosti da se uvede normalan zivot, da se radi i od tog rada da se zivi. Tada ce se smanjiti, a u nekim sferama zivota, cak i izgubiti, mogucnosti za dilovanje, maznjavanje, spinovanje, itd. Verovao/la ili ne, u ovoj zemlji je previse onih koji se tog dana plase kao da im je sudnji! Poslednjeg koji je u tom pravcu vodio su streljali!

Na finjaka

pre 11 godina

Recite sta hocete, al bolje je ostvarivati svoj cilj na finjaka, nego li stalno izazivati nekoga na dvoboj. Red je da i mi Srbi naucimo malo da se uljudno smeskamo, delimo pristojne reci a u stvari samo radimo za svoje ciljeve. Opameti se Srbijo!

Zelja

pre 11 godina

Ja iskreno zelim da se agonija konacno resi, i da pocenemo i jedni i drugi da probamo da zivimo normalno.

Nadam se i zelim mudrost i razboritost.

bekan

pre 11 godina

Alternative dijalogu nema, ako izuzmemo ratnu opciju, kojom ništa ne bi dobili već samo izgubili. Takođe, u interesu Srbije je da se taj problem reši jer je Srbija već izgubila suverenitet na Kosovu, i svakim odlaganjem rešenja Kosovo je sve dalje od Srbije, a Srbi na kosovu neće moći dobiti sutra ni ono što danas međunarodna zajednica nudi.

Vidimo se 3000. godine

pre 11 godina

Sta god se potpise i dogovori, kao po starom obicaju i u dosadasnjim situacijama Zapad nece postovati. Tako da dzaba ste krecili kao i do sad. Budale ponavljaju uvek istu lekciju.
Samo cvrste garancije medjunarodne zajednice mogu omoguciti miran zivot preostalih Srba na Kosmetu, recimo rezolucija SB nas moze spasti, ili smo to vec imali? Mozda casna pionirska americka rec? Ili izjava Kacina kako su Kosovo i EU odvojene teme? Ma samo da isporucimo Milosevica, ovaj Karadzica, ovaj Mladica. Ma samo da pristanemo pred kamerama na.....

Mission Impossible

pre 11 godina

Ne znam samo kako, i na koju foru se očekuje dogovor i potpisivanje sporazuma, kad se mi čvrsto držimo Ustava, Rezolucije i Platforme, sa akcentom da niko od toga i ni po koju cenu ne sme da odstupi, a albanska strana se drži njihovog Ustava i usvojenih odluka njinove Skupštine sa istim takvim imperativnim stavom da nema popuštanja i izlaženje iz tog okvira.

srboljub matic

pre 11 godina

Ova trojka Dacic,Nikolic i Vucic su vec onog dana kad su dosli na vlast priznali
vec priznato Kosovo i onog malo srpskog, sever Kosova. Oni nikada nebi dosli
na vlast da im Amerika to nije omogucila a za uzvrat potpis za nezavisnost
Kosova. Sada je dosao danak i gospodin Riker, ne Nemacka, trazi od njih sto su
obecali. Sada samo traze neku rupu kako da se izvuku iz sveg ovog. Briga njih
za narod i Kosovo. Ali realno gledano to je i najbolje resenje. Staviti taj potpis
bas oni koji su izgubili Kosovo devedesetih proslog veka i Srbiju Garnelen u bedu.
A onda menjajte ove radikale i nacionaliste. Samo bezuman moze reci da smo
dobili bolju vladu. Nema nam boljitka sve dok ovi budu na vlasti.

Sandrčak

pre 11 godina

Slika govori više od hiljadu reči. Dva nasmejana lica, i jedna glava, tužno oborena.baš me zanima o čemu razmišlja??
Možda:"Vuče, bio si u pravu."

bezimena

pre 11 godina

Eto i Nikolic se pozdravio sa Thacim. http://www.zeri.info/artikulli/2259/vertetohet-takimi-thaci-nikolliq
(GOEA, 20. mart 2013 14:47)

Molila bih SNS-ovce da odgovore na jednostavno pitanje!

Ako je Tadić, kada se kao bivši predsednik rukovao sa Tačijem, proglašen izdajnikom, šta je sada "master" koji je uradio to isto, ali kao aktuelni preCednik?

Moon on MC

pre 11 godina

Bilo bi stvarno lepo da u ovom 21 veku, ovaj Balkan napravi neki kvantni skok, da ostavi gorcinu iza sebe i ide samo napred za dobro naroda. Da se zivi mora, a politika uvek komplikuje nase zivoate...

southlander

pre 11 godina

Ovo je prica o prihvatanju odredjenih pravila ponasanja u politickom i ekonomskom zivotu Srbije i Kosova u zamenu za kredite, od cega zavisi opstanak politicke elite-ratnih profitera. Sve ostalo je samo Balkansko izvrdavanje.

pitam se

pre 11 godina

Gledajuci sliku primecujem da Dacic ima nekakve papire a Taci samouverneo bez ijednog!Znaci li to da se mi nesto i pokusavamo ali dzaba,jer je Taciju neko rekao uzalud im trud sviraci!

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Imam predlog! Dačića i Tačija postaviti za taj čuveni pregovaracki sto, pa ko duže izdrži - pobednik! Ili da možda organizujemo bokserski meč? Ja ovde drugo rešenje ne vidim!

Peut etre!

pre 11 godina

@Marko BG ...Gospodo evropejci....
Jeste uzeto k'znanju,ide na ,,ozbiljno razmatranje"!!!
Ide na tvoje ime i molba Uzvisnjem da po mogucnosti vrati Sunce da izlazi sa zapada jer trenutni sled ne odgovara.
Mozda ce se uslisiti.A poseban tretman,ja sta...za VIP-ove (premijere,predsednike,ministre itd.) to je vec predvidjeno drzavnim protokolima!

znaju se pravila

pre 11 godina

U sportu kad igrac ne igra dobro, zamenjuju ga.Ovaj mesecima je vise u Briselu nego ovde i koliko mu jos treba vremena da se dogovori.Vucic bezi namerno,jer nece svoj rejting da kvari, Toma pojma vise nema ni sta prica.
Jeftinije bi bilo da smo iznajmili nekog sa strane da to odradi.
Ovi iz iskustva koje imamo sa njima mogu samo jos da zarate, za pregovore su totalno nesposobni.

marija

pre 11 godina

Da li ti Dacicu ides tamo da razgovaras sa Tacijem ili sa Rikerom???
Hoce li ovog puta Skupstina i javnost dobiti tvoj izvestaj sta je bila sadrzina razgovora sa Rikerom i sta je trazio?

Titoslav

pre 11 godina

Evo sad ce da dodju crveni, samo sto nisu, i partizani iz sume ima da iskoce.
I Titov pas Rex je spreman za akciju za slucaj da mora da mu spase zivot.
(Partizan iz sume, 20. mart 2013 20:40)

I sedam sekretara SKOJa i Mirko i Slavko i Boro i Ramiz, svi ce biti spremni za zajednicku borbu protiv ovih imperijalista što su uništili naš samoupravni socijalizam i uveli nas u truli kapitalizam.

Srbi

pre 11 godina

Godinama slusam ove radikale kako pozivaju na linc kako oni kazu "izdajnika", 2 puta ruse Beograd zbog saradnje sa EU, a sad ce oni da mi pricaju nesto o saradnji. Ivica Dacic pre godinu dana naziva Tomu i Tadica evrofanaticima, a sad ne izlazi iz Brisela. Narod ima vlast bas kakvu zasluzuje.

slepilo

pre 11 godina

(Prong, 20. mart 2013 14:29)

Da ti nisi vidovit možda pa znaš šta će nam doneti priznanje Kosova?.Treba li verovati u iskrenost e.u?,teško,mi smo samo fleka na tepihu za njih i ubeđen sam da ovo nije poslednji uslov za nas,biće ih još dosta.Kako samo kratko pamćenje imamo!

Balkan

pre 11 godina

Mali Sloba ce da zavrsi sto je veliki Sloba poceo. Gde god su se oni borili za teritoriju, to se otcepilo, i Kocovo ce, na zalost. A Nikolic i Vucic optuzivali Tadica da prodaje Kosovo, a oni ga daju besplatno.... Tuga, jad, zalost, jeza....

SNS botovi, da li vam spremaju standardne odgovore?

pre 11 godina

@Dragomir, 20. mart 2013 19:48
Pa jesmo li mi zahtevali to? Nismo? Uostalom lepo su rekli: Necemo da budemo veci Srbi od Srba. Ako nama nije bitno sto nam se rasparcava zemlja i sto cemo da zivimo u vise drzava kao nacionalna manjina, s izgledom da dozivimo sudbinu Kurda, sto bi se Rusi tangirali?

razlicito....

pre 11 godina

Selektivan pristup pregovaracima i nejednak tretman je izuzetno uocljiv,pa srpsku stranu stavlja u neravnopravan polozaj...a to nikome ne donosi dobro...Jer ono sto se dogovori, mora i da se postuje...A najvazniji garant za postovanje onoga sto se dogovore, mogu biti samo predstavnici obe pregovaracke strane a ne posrednici...Pritisak moze samo da bude problem za jednu ili obe strane,da prihvate i ono za sta trenutno nemaju ingerencije,a to je donosenje nekih odluka koje zadiru u krajnji status Kosova..Previse umesanih i zainteresovanih aktera, kao i ogroman broj razlicitih uslovljavanja,samo stvara dodatnu zabunu i nesigurnost medju pregovaracima ,jer jedan od njih je u situaciji da se oseca vrlo usamljeno u toj saptackoj diplomatiji...Svi su nekako upereni na jednog aktera ili jednu stranu u pregovorima...Postavlja se pitanje i legitimnosti nemackih zahteva,iz kojih proizilazi da Srbija bukvalno prizna Kosovo i ako je na snazi Rezolucija 1244 UN,kojom je Kosovo pod patronatom UN.Interesantno je da Nemacka to uslovljava prijemom Srbije u EU,pa cak spominje i davanje priznanja u UN od strane Srbije,normalno spismenim garancijama......Pa kome vise verovati...Da li sadasnjim nemackim uslovima,Angeli Merkel,koja je rekla da se od Srbije nece traziti priznanje Kosova kao jedan od uslova..ili poslaniku Evropskog parlamenta,Vilijamu Darmutu,koji misli da sve treba odloziti do 3ooo.godine...

N.

pre 11 godina

Tači i ekipa nikad na ovim fotkama nemaju ispred sebe notes ili bilo šta za pisanja a naši kao da se spremaju za diktat. Ili ne zna da piše ili on diktira a Ketrin prevodi a Ivica hvata beleške :)

Zemun grad SPO

pre 11 godina

(Nikolaj Nikolajevic, 20. mart 2013 18:35)

Šta nije tačno od onoga što sam napisao? Ako sam ja neznalica a Ti pametan, što ne predložiš neka rešenja po pitanju ove teme. Svako ima pravo na svoje mišljenje jer hvala Bogu nije ovo 1945, a ni vreme "Ilije Čvorovića".

Krikri

pre 11 godina

Видим по овој слици да Тачи је једини којем никаква документација није потребна нити белешке???Шта то треба да значи???

Leon

pre 11 godina

EU spremna i na celodnevni razgovor

Bice dogovora zato shta ni jedan ni drugi nisu navikli da rade ceo dan.

Zapad zaboravio da je ovo Ballkan.

mi pevamo u pustinji

pre 11 godina

Ovo pocinje da podseca na performans Marine Abramovic "Umetnik je prisutan" obogacen prisustvom moderatora u liku Ketrin Eston koja ispod stola drzi bic.

Filozof

pre 11 godina

Dogovori oko Kosova u 16 cina. Oce li se zavrsiti to vec jednom? Srbija nikada nece priznati Kosovo. Albanci nikada nece priznati da je Kosovo Srpsko. Evropa ni sama ne zna na cijoj je strani. Srbi ni sami ne znaju kako da izadju iz lavirinta u kojem smo vec 30 godina. Verujem da se sve desava onda kada je vreme. Mose situacija da se sili do mile volje, i nista, a kad dodje vreme skoro da dogadjaji sami idu na ruku.

zarko

pre 11 godina

....i tako bili jedni pregovori,postignut je obostrani kompromis,srbija i kosovo postale clanice eu,siromasne kakve su i bile.... a svi su zaboravljeni,poginuli u ratovima,po beogradskim ulicama,napacene i osiromasene generacije. politicari su u ovoj drzavi ljudima pomerili mozgove,zauvek im uskratili pravo da ikada budu srecni. mozda ce generacije koje budu dosle za 40-50 god pokusati da utvrde o kom poremecaju se radilo,da ratujemo sa svima,da se medjusobno mrzimo,da toliko zla u sebi imamo,

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Ne postoji ni teoretska mogucnost da se sporazum ne postigne nocas, ali ce potpisivanje prolongirati, jer ce sporazum potpisivati i Tomislav Nikolic koji se javno izjasnio da ce licno stajati iza svake odluke koja ce Srbiji doneti tako zeljeni datum za pregovore sa EU. Naravno Nikolic je svestan cinjenice da je sam datum najveci ulov za Srbiju, koji je Tadic obecao i zbog svoje neodlucnosti i neiskrenosti doziveo krah na izborima i tako Nikolicu dao mogucnost da Srbiju priblizi EU.

Vasilije

pre 11 godina

Ako 'ostanu bez datuma', politicari u Srbiji ce se naci u nevolji - sta da rade narednih godina, cime da nas korumpiraju, opijaju? Bez teme Kosovo+EU, morace da rade na obicnim, zivotnim stvarima, a to ne znaju i ne zele.

novicavg

pre 11 godina

Da je bilo nekog rešenja to bi mediji sigurno prenili kao udarnu vest, očigledno da su stavovi našeg premijera Dačića i Tačija i dalje ostali dijametralno suprotni i da nema pomaku oko sporazuma o ukidanju takozvanih paralenih institucija i formiranje zajednice srpskih opština.Da li će biti nastavka i koji su rezultati današnje runde znaćemo posle obraćanja našeg premijera ali je sada sigurno da održivog rešenja trenutno nema. Postavlja se pitanje zašto je Tači tražio aktivniju ulogu KFOR-a preko sekretara Rasmunsena u eventualnom rešavanju srpsko albanskih sporazuma i ne otvara li se time neko novo pitanje koje je vezano za učešće ovih jedinica.isto tako ostaje pitanje ima li nastavka razgovora ili su oni upali u potpunu ćorsokak i da je potrebna nova runda šatl diplomatije.

Nijazi Kuqi

pre 11 godina

Sledi logican ishod, Hashim Thaqi i Ivica Dacic ce odrzati zajednicku konferenciju za stampu i zajedno ce oznaciti kraj "dijaloga".

goran99

pre 11 godina

Muka mi je vise i od EU i od Kosova, muka mi je od Evrope, Amerike, Nemacke, Rusije, Kine, Saveta Bezbednosti, UN, muka mi je od priznavanja, nepriznavanja, datuma, ulaska, izlaska, sankcija, donacija, politicara, kvazipoliticara, pregovaraca, nagovaraca, premijera, ministara, guvernera, muka mi je od analiticara, ekonomskih, vojnih, od strucnjaka, banaka, RTS-a, Farme, Velikog brata, reprezentacije, muka mi je od Miskovica, Radulovica, Beka, Bus plusa, mosta, Koridora 10-11-12..., zeleznice, JAT-a. Muka mi je od sebe sto mi je muka od svega ovoga i dok mucnina prodje ako ikada prodje, procice i zivot - jedan i uz sve ove muke BEDAN.

Akcija se nastavlja

pre 11 godina

Moramo civilizovano da resavamo probleme, ali da ih resavamo tako sto zaista ne ostavimo buducim generacijama da zive u istim agonijama godinama kao mi. Srbija vise nema vremena, mora da se ide napred.

Zivorad

pre 11 godina

Ovo su najcudniji pregovori ikada,sve je farsicno do bola;ovi koji predstavljaju Srbiju (na sveopstu zalost) su obicni davljenici,bankrotirani davljenici koji su i dovedeni na vlast kao kobajagi 'patriote' i njihv je zadatak da sprovedu u delo plan njigovih nalogodavaca,jasno je sve to naravno i onima ciji iq je slican broju cipela. E,sad je samo pitanje opipavanja pulsa narodne mase i zato pustaju bezbroj probnih balona,pogotovo Dacic i Nikolic,biraju celofan u koji ce da zaviju rezultate njihovih 'pregovora' a to je naravno sve farsa i davno odredjeno.
Sve u svemu, groteskno do bola i zalosno do neba...

zanimljivo1

pre 11 godina

Godinama slusam ove radikale kako pozivaju na linc kako oni kazu "izdajnika", 2 puta ruse Beograd zbog saradnje sa EU, a sad ce oni da mi pricaju nesto o saradnji. Ivica Dacic pre godinu dana naziva Tomu i Tadica evrofanaticima, a sad ne izlazi iz Brisela. Narod ima vlast bas kakvu zasluzuje.
(Srbi, 20. mart 2013 11:19)
Dacic ce da izigrava Seherezadu i da im prica price iz "Hiljadu i jedna noc"

Boban

pre 11 godina

Jedino je izvesno da Kosovo ostaje u posedu Amerikanaca, sve ostalo je stvar dogovora izmedju Srba i Albanaca.
Sto se tice Amerikanaca, zavrsna faza pregovora moze da se vodi i za vreme klecanja na kukuruzu.

skender

pre 11 godina

Pitam se u slucaju da se dogovore ova dvoica tipicni balkanski malogradjani sa svojim cinicnim karakterima da bar jednom u toku ovih pregovora ne proklamiraju "pobedu" nad drugom stranom. Ako se to desi onda stvarno treba da se bojimo jer smak sveta nije daleko.

Partizan iz sume

pre 11 godina

Zasto Rusi ili Kinezi ne salju svog coveka u EU koji ce pratiti pregovore?
Amerika malo demonstrira silu,po ko zna koji put.
A braca Rusi cute.
(Dragomir, 20. mart 2013 19:48)

Evo sad ce da dodju crveni, samo sto nisu, i partizani iz sume ima da iskoce.
I Titov pas Rex je spreman za akciju za slucaj da mora da mu spase zivot.

bezimena

pre 11 godina

''Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da im ga damo? Ako je njihovo, zasto ga otimaju? A ako vec mogu da nam ga otmu, ne znam sto se toliko istrucavaju?'' - Matija Beckovic - SUSTINA!!!
(Milos Nis, 20. mart 2013 20:26)

Nije to suština, nego šupljina, kao i sve slične floskule i fraze. Dokle god neko zvecka oružjem, iako ga nema, i planira da jednog dana, verovatno nikad, "vrati" teritoriju na kojoj živi u ogromnoj većini DRUGI narod, dotle nema MIRA na ovim prostorima. Srbija za svoje ratne ludorije nema ničiju podršku i krajnje je vreme da se prizove k pameti, najpre i najviše sebe radi! Živi i pusti druge da žive!

Icarus

pre 11 godina

I dalje ne razumem kako su ovi pregovori transparentni u odnosu na one koje je vodila predhodna vlada? Evo ne znam koji sastanak i nista se konkretno ne zna.

Балкански лонац

pre 11 godina

Свакако ће обојица бити издајници и зваће их Ивица Дачи и Хашим Тачић.

IIIII

pre 11 godina

Pogledajte sta porucuje govor tela njih troje
Dacic - JA VISE OD OVOG NE MOGU
Taci - JA SAM SVOJE REKAO
Keti - AJDE MOLIM VAS DOGOVORITE SE...

nije fer

pre 11 godina

Ne mogu da prezalim sto se ovi pregovori ne vode u prisustvu kamera :(... Mogu samo da zamislim nivo genijalnosti njihove konverzacije.

Ko je shvatio, shvatio je

pre 11 godina

@king, 20. mart 2013 21:17
Ozbiljne nacije misle o standardu, zaposljavanju, ekonomiji, kulturi i kada se bore za svoju terotoriju i opstanak.
U ozbiljnim drzavama ima dovoljno kadrova koji se bave svakim od ovih pitanja.
Sicardzijama i politicki neukom srpskom plemenu ni predaja Kosmeta i Vojvodine i Sandzaka (u najavi jos od zakljucaka Londonske konferencije 1992.) nece pomoci da razmisljaju ili rade nesto po tom pitanju.

Ranko

pre 11 godina

Kradljivci vremena nastavljaju ono sto najbolje znaju.Kradu vreme,a život se sastoji od vremena.Koliko traje ova kosovska agonija,a sve je gotovo jos od završetka bombardovanja.Cela priča se svodi kako objasniti nama Srbima da danas nije 20.03.2013.sreda,zato što se to nama ne sviđa.A da ludilo bude kompletno to stanje savršeno odgovara onima koji vladaju Srbijom,a sirotinja krivca nalazi u onome koji jedini još može da im pomogne.EU je najuređeniji deo naše planete i najbolje mesto za život sa svim problemima koje ima.Samo mi možemo da imamo dileme,a ovakvom politikom za 50 godina i Srbija sa i bez Kosova biće nam prevelika.Kod nas faktor vreme ne postoji,što je razumljivo kada si na vlasti i tu bi da ostaneš što duže,ali da svetina ništa ne nauči za sve ove godine.....Sarajevski atentat,27.mart,Rambuje,a kao posledica toga skoro istrebljenje i da još nije dosta za samo 100godina....Važno da se solidarišemo sa Kipranima i Grcima koji seku vene jer ih Evropa zasipa milijardama evra,ali moraju da poštuju pravila igre ili sa ruskim tajkunima koji će morati da plate porez za novac u kiparskim bankama koji su "pošteno zaradili" ili selebriti facama koje beže sa novcem iz svojih domovina da slučajno neka socijalno odgovorna politika ne bi njima uskratila iživljavanja.Sve ovo izgleda da nema veze sa ovom vešću o pregovorima,ali samo kada ne živite ovde poslednjih 20 godina.Lukašenko,Putin,Avliev,Čaves,Kastro....to su naša braća,naš izbor .