Sreda, 27.02.2013.

14:49

Laptop svakom učeniku i nastavniku

Ministarstvo prosveste poručuje da će svi nastavnici i učenici imati laptop, dok stručnjaci upozoravaju da je obrazovanje u Srbiji u zapećku.

Izvor: Beta

Laptop svakom uèeniku i nastavniku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

mrSale71

pre 11 godina

Znaci kanteri i fejsbuk i kuci i u skoli! Sta li ce biti od te jadne dece,ceo svet im se sveo na kompjuter,svi su pogrbljeni,ispijeni,koriste fond od 50 reci! Imaju na fejsbuku hiljade virtualnih prijatelja,a u stvarnosti ni jednog! Treba im ograniciti kompjuter na minimum jer ce postati zombiji! A sto se tice nabavke kompjutera za skole, neko zeli da se dobro omrsi!

Tanja

pre 11 godina

Prigradske i seoske skole su toliko sredjene, da samo jos fali da svako ima lap top. Da, i uzine, posto ima dece koja dolaze gladna u skolu, ne zato sto ne zele da jedu, nego zato sto nemaju. Ali, valja se da neko napuni dzepove, a da li je to primarno ili ne, nema veze.

bezimena

pre 11 godina

To je kao kada je neko ko je malokrvan problem resi stavljanjem rumenila.
(cc, 27. februar 2013 15:08)

Bravo! Spolja gladac a iznutra jadac!

gtgt

pre 11 godina

Dovoljno je da svaka škola ima jednu računarsku učionicu sa internetom, dostupnu svim učenicima.

Ovako će pola učenika odmah da proda svoj laptop, četvrtini će da otmu mangupi, a možda će neko i proba da ga koristi.

Hogar

pre 11 godina

Jao Srbijo!!...Pa zar je lap-top postao merilo pismenosti.Uvodeći pogrešna merila zapada koliki treba da bude nivo pismenosti "u Srba" družina iz ministarstva potpuno je zalutala u "šumi" zvanoj obrazovanje.Uvodeći prosvetarima totalno bespotrebne časove seminara KOJE PLAĆAJU IZ SVOG DŽEPA ,do kojekakvih novotarija kao što je pisanje PORTFOLIJA ...pa evo sada i do lap-topova.Da li neko ima hrabrosti da prizna da svaka od ovih navedenih stavki nekome "pravi novi biznis" jer se sve plaća .Hoće li doći do masovne nabavke lap-topova ili...?Oslobodite nastavnike suvišnih novotarija,mislite o njihovom standardu i o tome KAKO DA SREĆNI I ZADOVOLJNI ,PUNOG STOMAKA I BEZ FINANSIJSKIH PROBLEMA dođu spremni na nastavu...oslobođeni nametnutih seminara,suvišnih pisanija,posvećeni DECI kao što se to nekada radilo.Pogledajte školstvo iz doba SFRJ koje nije bilo idealno ali je davalo kvalitetne ljude...gledajte i učite kako se to nekada radilo!Malo nametnutih obaveza,mnogo rada sa decom,mnogo ljubavi prema poslu.Pustite lap-topove licence i portfolije...seminare i predavanja- počnite da se bavite obrazovanjem!

S

pre 11 godina

Godinama u nazad, iz nekog meni nepoznatog razloga, neki ljudi su uvereni da sve što treba da urade u školama jeste da podele neke računare, i onda će, nekako magično, sve da se zavrti, kvalitet obrazovanja će da odleti u orbitu, i profesori i učenici će biti zadovoljni i motivisani, a pred nama će se otvoriti svetla budućnost. Setimo li se nebrojenih projekata elektronske škole, elektronske table, online učenja, elektronskog dnevnika i sl, od kojih su najvećim delom ostale samo fotografije u novinama i po neki prašnjavi računar, videćemo da je ovo zapravo vrlo daleko od istine. Reforma obrazovanja nije podela računara, nema zamene za kvalitetan, zanimljiv i savremen nastavni program, motivisane profesore, motivisane učenike i kvalitetan školski prostor.

"Uzo deda svog ..., metno ga u krilo..."

pre 11 godina

Svakom učeniku i nastavniku laptop?! Da li, analogno tome, svaki punoletni građanin Srbije treba da vozi kabriolet?

Laptop kompjuter jeste relativno jeftin i kompaktnih dimenzija, ali nije namenjen za svakodnevnu upotrebu. Novac utrošen za nabavku laptopa mnogo je korisnije upotrebiti za "pravi" (desktop) PC, jer uz istu cenu, dobija se i kvalitet i kvantitet više u odnosu na laptop. Ko se makar malo razume u kompjutere, shvatiće razliku.

Što se tiče kompjuterske (funkcionalne) pismenosti, javnom obrazovanju Srbije trebala bi neka vrsta revolucije da se pomeri sa dna. Neka neko napravi istraživanje, za početak, samo o korišćenju e-mail (elektronskih poruka). Nažalost, izgleda da je skoro svima dostupan, ali velika većina ljudi, ne samo u obrazovanju, već i u privredi i vanprivredi još uvek prilično zazire od ove najjednostavnije i najefikasnije vrste komunikacije.

samo da podsetim

pre 11 godina

"Niko nije očekivao vratolomni zaokret na polju obrazovanja (po dolasku nove vlasti), ali se oseća da ta tema ostaje u zapećku "
Pa ministar obrazovanja i perjanica Megatresha gosn Obradovic je na istoj poziciji sa istom svitom( koja bi sada da od babe pravi devojku)bio i u prosloj vlasti...

Pedu

pre 11 godina

Ja kad sam išao u školu, kad dođem kući, sam sam radio domaći, roditelji nisu morali da me uče osnovne matematičke operacije niti slova.
Iz škole sam dolazio naučen tim stvarima.

A vi kupujete laptopove.
To će puno da pomogne.
Mislim, nije da se bunim, ali ovo izgleda samo kao zamazivanje očiju.

Ma, u stvari, bole me uvo, radite šta hoćete.
Samo da što pre propadnemo i da prestane ovo mučenje.

Projektori, Laptopovi, Laseri itd.

pre 11 godina

Kao i po obicaju spolja gladac, a unutra jadac.
Oni misle da daju laptop, a to sto 3/4 nastavnog osoblja ne zna JOS uvek da koristi ili ima averziju prema racunarima kao nastanvom sredstvu je posebna prica. Bar ce svi imati svoj laptop i moci ce da otvore Fejsbuk nalog.

zvrk

pre 11 godina

Ma EU da nam lupi sledeci uslov posle Kosova,tipa,da mladi zive od svog fakulteta...to ce nas dotuci,to nikad necemo moci da ispunimo..:)

matori

pre 11 godina

Pametnjakoviću koji je sve ovo smislio, poručujem da bi se najpre trebalo postarati da svaki (ili bar vrlo velika većina) učenika nauči da pristojno govori, piše i čita, a pogotovo da nauči da razume to što je napisano...!!!
Također bi bilo daleko korisnije da se novac usmeri na izgradnju pristojnih sanitarnih jedinica U SVAKOJ ŠKOLI!
Deljenje laptopa učenicima i nastavnicima, je samo jevtina demagogija i populistička propaganda, a nekome izuzetan poslovni uspeh, na teret para koje bi trebale da doprinesu boljem opismenjavanju dece...
Neshvatljivo mi je koliko je lopurda u Srbiji, i sve su u poziciji da se legalno bogate na račun narodnih para, a država propada ekspresno!

БАУК БЕСПЛАТНОГ ОБРАЗОВАЊА КРУЖИ ФАКУЛТЕ

pre 11 godina

Коме Министарство просвете и многи професори одговарају за неодговорност и урушавање нашег образовног система ''Болоњом''? Дижу ли глас професори због огромне незапослености младих људи? Са људском бригом смо запитани: постају ли наши државни факултети бескрупулозне корпорације, чији је један од важних циљева срамно и безочно отимање новца од студената и њихових родитеља (који већ путем пореза издвајају новац за образовање у буџет), а министар (предавач на ''Мегатренду'' у директном сукобу интереса(!), што се види кроз нову стратегију образовања и нови закон), ректори, декани, продекани и професори главни менаџери оваквих, ка ''богу'' профиту оријентисаних фирми, неосетљивих ни према социјалним, а камоли личним проблемима студената и њихових родитеља? Да ли већини професора на универзитетима одговара да отимачином новца на рачун студената и њихових родитеља путем високих школарина, као и наплатама разноразних такси дебљају своје новчанике? Јесу ли то професори који су захваљујући ОБРАЗОВАЊУ ДОСТУПНОМ СВИМА, без обзира на социјално стање својих породица, БЕСПЛАТНО СТУДИРАЛИ? Јесу ли наши професори захваљујући и ПОТПУНО ЈАВНО ФИНАНСИРАНОМ ОБРАЗОВАЊУ - НА СВИМ НИВОИМА, остваривали сопствене обдарености, потенцијале и способности? Одиграва ли се управо пред нама пораз такозване интелектуалне елите, која покушава да својим млађим колегама - данашњим, али и будућим студентима - ускрати исту битну могућност која је вама, професорима, била пружена и омогућена? Доста је ћутања!

matori

pre 11 godina

Pametnjakoviću koji je sve ovo smislio, poručujem da bi se najpre trebalo postarati da svaki (ili bar vrlo velika većina) učenika nauči da pristojno govori, piše i čita, a pogotovo da nauči da razume to što je napisano...!!!
Također bi bilo daleko korisnije da se novac usmeri na izgradnju pristojnih sanitarnih jedinica U SVAKOJ ŠKOLI!
Deljenje laptopa učenicima i nastavnicima, je samo jevtina demagogija i populistička propaganda, a nekome izuzetan poslovni uspeh, na teret para koje bi trebale da doprinesu boljem opismenjavanju dece...
Neshvatljivo mi je koliko je lopurda u Srbiji, i sve su u poziciji da se legalno bogate na račun narodnih para, a država propada ekspresno!

БАУК БЕСПЛАТНОГ ОБРАЗОВАЊА КРУЖИ ФАКУЛТЕ

pre 11 godina

Коме Министарство просвете и многи професори одговарају за неодговорност и урушавање нашег образовног система ''Болоњом''? Дижу ли глас професори због огромне незапослености младих људи? Са људском бригом смо запитани: постају ли наши државни факултети бескрупулозне корпорације, чији је један од важних циљева срамно и безочно отимање новца од студената и њихових родитеља (који већ путем пореза издвајају новац за образовање у буџет), а министар (предавач на ''Мегатренду'' у директном сукобу интереса(!), што се види кроз нову стратегију образовања и нови закон), ректори, декани, продекани и професори главни менаџери оваквих, ка ''богу'' профиту оријентисаних фирми, неосетљивих ни према социјалним, а камоли личним проблемима студената и њихових родитеља? Да ли већини професора на универзитетима одговара да отимачином новца на рачун студената и њихових родитеља путем високих школарина, као и наплатама разноразних такси дебљају своје новчанике? Јесу ли то професори који су захваљујући ОБРАЗОВАЊУ ДОСТУПНОМ СВИМА, без обзира на социјално стање својих породица, БЕСПЛАТНО СТУДИРАЛИ? Јесу ли наши професори захваљујући и ПОТПУНО ЈАВНО ФИНАНСИРАНОМ ОБРАЗОВАЊУ - НА СВИМ НИВОИМА, остваривали сопствене обдарености, потенцијале и способности? Одиграва ли се управо пред нама пораз такозване интелектуалне елите, која покушава да својим млађим колегама - данашњим, али и будућим студентима - ускрати исту битну могућност која је вама, професорима, била пружена и омогућена? Доста је ћутања!

zvrk

pre 11 godina

Ma EU da nam lupi sledeci uslov posle Kosova,tipa,da mladi zive od svog fakulteta...to ce nas dotuci,to nikad necemo moci da ispunimo..:)

Hogar

pre 11 godina

Jao Srbijo!!...Pa zar je lap-top postao merilo pismenosti.Uvodeći pogrešna merila zapada koliki treba da bude nivo pismenosti "u Srba" družina iz ministarstva potpuno je zalutala u "šumi" zvanoj obrazovanje.Uvodeći prosvetarima totalno bespotrebne časove seminara KOJE PLAĆAJU IZ SVOG DŽEPA ,do kojekakvih novotarija kao što je pisanje PORTFOLIJA ...pa evo sada i do lap-topova.Da li neko ima hrabrosti da prizna da svaka od ovih navedenih stavki nekome "pravi novi biznis" jer se sve plaća .Hoće li doći do masovne nabavke lap-topova ili...?Oslobodite nastavnike suvišnih novotarija,mislite o njihovom standardu i o tome KAKO DA SREĆNI I ZADOVOLJNI ,PUNOG STOMAKA I BEZ FINANSIJSKIH PROBLEMA dođu spremni na nastavu...oslobođeni nametnutih seminara,suvišnih pisanija,posvećeni DECI kao što se to nekada radilo.Pogledajte školstvo iz doba SFRJ koje nije bilo idealno ali je davalo kvalitetne ljude...gledajte i učite kako se to nekada radilo!Malo nametnutih obaveza,mnogo rada sa decom,mnogo ljubavi prema poslu.Pustite lap-topove licence i portfolije...seminare i predavanja- počnite da se bavite obrazovanjem!

Pedu

pre 11 godina

Ja kad sam išao u školu, kad dođem kući, sam sam radio domaći, roditelji nisu morali da me uče osnovne matematičke operacije niti slova.
Iz škole sam dolazio naučen tim stvarima.

A vi kupujete laptopove.
To će puno da pomogne.
Mislim, nije da se bunim, ali ovo izgleda samo kao zamazivanje očiju.

Ma, u stvari, bole me uvo, radite šta hoćete.
Samo da što pre propadnemo i da prestane ovo mučenje.

bezimena

pre 11 godina

To je kao kada je neko ko je malokrvan problem resi stavljanjem rumenila.
(cc, 27. februar 2013 15:08)

Bravo! Spolja gladac a iznutra jadac!

Projektori, Laptopovi, Laseri itd.

pre 11 godina

Kao i po obicaju spolja gladac, a unutra jadac.
Oni misle da daju laptop, a to sto 3/4 nastavnog osoblja ne zna JOS uvek da koristi ili ima averziju prema racunarima kao nastanvom sredstvu je posebna prica. Bar ce svi imati svoj laptop i moci ce da otvore Fejsbuk nalog.

S

pre 11 godina

Godinama u nazad, iz nekog meni nepoznatog razloga, neki ljudi su uvereni da sve što treba da urade u školama jeste da podele neke računare, i onda će, nekako magično, sve da se zavrti, kvalitet obrazovanja će da odleti u orbitu, i profesori i učenici će biti zadovoljni i motivisani, a pred nama će se otvoriti svetla budućnost. Setimo li se nebrojenih projekata elektronske škole, elektronske table, online učenja, elektronskog dnevnika i sl, od kojih su najvećim delom ostale samo fotografije u novinama i po neki prašnjavi računar, videćemo da je ovo zapravo vrlo daleko od istine. Reforma obrazovanja nije podela računara, nema zamene za kvalitetan, zanimljiv i savremen nastavni program, motivisane profesore, motivisane učenike i kvalitetan školski prostor.

"Uzo deda svog ..., metno ga u krilo..."

pre 11 godina

Svakom učeniku i nastavniku laptop?! Da li, analogno tome, svaki punoletni građanin Srbije treba da vozi kabriolet?

Laptop kompjuter jeste relativno jeftin i kompaktnih dimenzija, ali nije namenjen za svakodnevnu upotrebu. Novac utrošen za nabavku laptopa mnogo je korisnije upotrebiti za "pravi" (desktop) PC, jer uz istu cenu, dobija se i kvalitet i kvantitet više u odnosu na laptop. Ko se makar malo razume u kompjutere, shvatiće razliku.

Što se tiče kompjuterske (funkcionalne) pismenosti, javnom obrazovanju Srbije trebala bi neka vrsta revolucije da se pomeri sa dna. Neka neko napravi istraživanje, za početak, samo o korišćenju e-mail (elektronskih poruka). Nažalost, izgleda da je skoro svima dostupan, ali velika većina ljudi, ne samo u obrazovanju, već i u privredi i vanprivredi još uvek prilično zazire od ove najjednostavnije i najefikasnije vrste komunikacije.

gtgt

pre 11 godina

Dovoljno je da svaka škola ima jednu računarsku učionicu sa internetom, dostupnu svim učenicima.

Ovako će pola učenika odmah da proda svoj laptop, četvrtini će da otmu mangupi, a možda će neko i proba da ga koristi.

Tanja

pre 11 godina

Prigradske i seoske skole su toliko sredjene, da samo jos fali da svako ima lap top. Da, i uzine, posto ima dece koja dolaze gladna u skolu, ne zato sto ne zele da jedu, nego zato sto nemaju. Ali, valja se da neko napuni dzepove, a da li je to primarno ili ne, nema veze.

samo da podsetim

pre 11 godina

"Niko nije očekivao vratolomni zaokret na polju obrazovanja (po dolasku nove vlasti), ali se oseća da ta tema ostaje u zapećku "
Pa ministar obrazovanja i perjanica Megatresha gosn Obradovic je na istoj poziciji sa istom svitom( koja bi sada da od babe pravi devojku)bio i u prosloj vlasti...

mrSale71

pre 11 godina

Znaci kanteri i fejsbuk i kuci i u skoli! Sta li ce biti od te jadne dece,ceo svet im se sveo na kompjuter,svi su pogrbljeni,ispijeni,koriste fond od 50 reci! Imaju na fejsbuku hiljade virtualnih prijatelja,a u stvarnosti ni jednog! Treba im ograniciti kompjuter na minimum jer ce postati zombiji! A sto se tice nabavke kompjutera za skole, neko zeli da se dobro omrsi!

БАУК БЕСПЛАТНОГ ОБРАЗОВАЊА КРУЖИ ФАКУЛТЕ

pre 11 godina

Коме Министарство просвете и многи професори одговарају за неодговорност и урушавање нашег образовног система ''Болоњом''? Дижу ли глас професори због огромне незапослености младих људи? Са људском бригом смо запитани: постају ли наши државни факултети бескрупулозне корпорације, чији је један од важних циљева срамно и безочно отимање новца од студената и њихових родитеља (који већ путем пореза издвајају новац за образовање у буџет), а министар (предавач на ''Мегатренду'' у директном сукобу интереса(!), што се види кроз нову стратегију образовања и нови закон), ректори, декани, продекани и професори главни менаџери оваквих, ка ''богу'' профиту оријентисаних фирми, неосетљивих ни према социјалним, а камоли личним проблемима студената и њихових родитеља? Да ли већини професора на универзитетима одговара да отимачином новца на рачун студената и њихових родитеља путем високих школарина, као и наплатама разноразних такси дебљају своје новчанике? Јесу ли то професори који су захваљујући ОБРАЗОВАЊУ ДОСТУПНОМ СВИМА, без обзира на социјално стање својих породица, БЕСПЛАТНО СТУДИРАЛИ? Јесу ли наши професори захваљујући и ПОТПУНО ЈАВНО ФИНАНСИРАНОМ ОБРАЗОВАЊУ - НА СВИМ НИВОИМА, остваривали сопствене обдарености, потенцијале и способности? Одиграва ли се управо пред нама пораз такозване интелектуалне елите, која покушава да својим млађим колегама - данашњим, али и будућим студентима - ускрати исту битну могућност која је вама, професорима, била пружена и омогућена? Доста је ћутања!

matori

pre 11 godina

Pametnjakoviću koji je sve ovo smislio, poručujem da bi se najpre trebalo postarati da svaki (ili bar vrlo velika većina) učenika nauči da pristojno govori, piše i čita, a pogotovo da nauči da razume to što je napisano...!!!
Također bi bilo daleko korisnije da se novac usmeri na izgradnju pristojnih sanitarnih jedinica U SVAKOJ ŠKOLI!
Deljenje laptopa učenicima i nastavnicima, je samo jevtina demagogija i populistička propaganda, a nekome izuzetan poslovni uspeh, na teret para koje bi trebale da doprinesu boljem opismenjavanju dece...
Neshvatljivo mi je koliko je lopurda u Srbiji, i sve su u poziciji da se legalno bogate na račun narodnih para, a država propada ekspresno!

Projektori, Laptopovi, Laseri itd.

pre 11 godina

Kao i po obicaju spolja gladac, a unutra jadac.
Oni misle da daju laptop, a to sto 3/4 nastavnog osoblja ne zna JOS uvek da koristi ili ima averziju prema racunarima kao nastanvom sredstvu je posebna prica. Bar ce svi imati svoj laptop i moci ce da otvore Fejsbuk nalog.

Hogar

pre 11 godina

Jao Srbijo!!...Pa zar je lap-top postao merilo pismenosti.Uvodeći pogrešna merila zapada koliki treba da bude nivo pismenosti "u Srba" družina iz ministarstva potpuno je zalutala u "šumi" zvanoj obrazovanje.Uvodeći prosvetarima totalno bespotrebne časove seminara KOJE PLAĆAJU IZ SVOG DŽEPA ,do kojekakvih novotarija kao što je pisanje PORTFOLIJA ...pa evo sada i do lap-topova.Da li neko ima hrabrosti da prizna da svaka od ovih navedenih stavki nekome "pravi novi biznis" jer se sve plaća .Hoće li doći do masovne nabavke lap-topova ili...?Oslobodite nastavnike suvišnih novotarija,mislite o njihovom standardu i o tome KAKO DA SREĆNI I ZADOVOLJNI ,PUNOG STOMAKA I BEZ FINANSIJSKIH PROBLEMA dođu spremni na nastavu...oslobođeni nametnutih seminara,suvišnih pisanija,posvećeni DECI kao što se to nekada radilo.Pogledajte školstvo iz doba SFRJ koje nije bilo idealno ali je davalo kvalitetne ljude...gledajte i učite kako se to nekada radilo!Malo nametnutih obaveza,mnogo rada sa decom,mnogo ljubavi prema poslu.Pustite lap-topove licence i portfolije...seminare i predavanja- počnite da se bavite obrazovanjem!

"Uzo deda svog ..., metno ga u krilo..."

pre 11 godina

Svakom učeniku i nastavniku laptop?! Da li, analogno tome, svaki punoletni građanin Srbije treba da vozi kabriolet?

Laptop kompjuter jeste relativno jeftin i kompaktnih dimenzija, ali nije namenjen za svakodnevnu upotrebu. Novac utrošen za nabavku laptopa mnogo je korisnije upotrebiti za "pravi" (desktop) PC, jer uz istu cenu, dobija se i kvalitet i kvantitet više u odnosu na laptop. Ko se makar malo razume u kompjutere, shvatiće razliku.

Što se tiče kompjuterske (funkcionalne) pismenosti, javnom obrazovanju Srbije trebala bi neka vrsta revolucije da se pomeri sa dna. Neka neko napravi istraživanje, za početak, samo o korišćenju e-mail (elektronskih poruka). Nažalost, izgleda da je skoro svima dostupan, ali velika većina ljudi, ne samo u obrazovanju, već i u privredi i vanprivredi još uvek prilično zazire od ove najjednostavnije i najefikasnije vrste komunikacije.

mrSale71

pre 11 godina

Znaci kanteri i fejsbuk i kuci i u skoli! Sta li ce biti od te jadne dece,ceo svet im se sveo na kompjuter,svi su pogrbljeni,ispijeni,koriste fond od 50 reci! Imaju na fejsbuku hiljade virtualnih prijatelja,a u stvarnosti ni jednog! Treba im ograniciti kompjuter na minimum jer ce postati zombiji! A sto se tice nabavke kompjutera za skole, neko zeli da se dobro omrsi!

gtgt

pre 11 godina

Dovoljno je da svaka škola ima jednu računarsku učionicu sa internetom, dostupnu svim učenicima.

Ovako će pola učenika odmah da proda svoj laptop, četvrtini će da otmu mangupi, a možda će neko i proba da ga koristi.

Tanja

pre 11 godina

Prigradske i seoske skole su toliko sredjene, da samo jos fali da svako ima lap top. Da, i uzine, posto ima dece koja dolaze gladna u skolu, ne zato sto ne zele da jedu, nego zato sto nemaju. Ali, valja se da neko napuni dzepove, a da li je to primarno ili ne, nema veze.

zvrk

pre 11 godina

Ma EU da nam lupi sledeci uslov posle Kosova,tipa,da mladi zive od svog fakulteta...to ce nas dotuci,to nikad necemo moci da ispunimo..:)

samo da podsetim

pre 11 godina

"Niko nije očekivao vratolomni zaokret na polju obrazovanja (po dolasku nove vlasti), ali se oseća da ta tema ostaje u zapećku "
Pa ministar obrazovanja i perjanica Megatresha gosn Obradovic je na istoj poziciji sa istom svitom( koja bi sada da od babe pravi devojku)bio i u prosloj vlasti...

Pedu

pre 11 godina

Ja kad sam išao u školu, kad dođem kući, sam sam radio domaći, roditelji nisu morali da me uče osnovne matematičke operacije niti slova.
Iz škole sam dolazio naučen tim stvarima.

A vi kupujete laptopove.
To će puno da pomogne.
Mislim, nije da se bunim, ali ovo izgleda samo kao zamazivanje očiju.

Ma, u stvari, bole me uvo, radite šta hoćete.
Samo da što pre propadnemo i da prestane ovo mučenje.

S

pre 11 godina

Godinama u nazad, iz nekog meni nepoznatog razloga, neki ljudi su uvereni da sve što treba da urade u školama jeste da podele neke računare, i onda će, nekako magično, sve da se zavrti, kvalitet obrazovanja će da odleti u orbitu, i profesori i učenici će biti zadovoljni i motivisani, a pred nama će se otvoriti svetla budućnost. Setimo li se nebrojenih projekata elektronske škole, elektronske table, online učenja, elektronskog dnevnika i sl, od kojih su najvećim delom ostale samo fotografije u novinama i po neki prašnjavi računar, videćemo da je ovo zapravo vrlo daleko od istine. Reforma obrazovanja nije podela računara, nema zamene za kvalitetan, zanimljiv i savremen nastavni program, motivisane profesore, motivisane učenike i kvalitetan školski prostor.

bezimena

pre 11 godina

To je kao kada je neko ko je malokrvan problem resi stavljanjem rumenila.
(cc, 27. februar 2013 15:08)

Bravo! Spolja gladac a iznutra jadac!