Nedelja, 20.01.2013.

08:30

Uklonjen spomenik u Preševu

Pripadnici žandarmerije uklonili su jutros oko 7h spomenik bivšim pripadnicima OVPBM u centru Preševa. Izveštači sa lica mesta javljaju da nije bilo incidenata.

Izvor: B92

Uklonjen spomenik u Preševu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

587 Komentari

Sortiraj po:

Slovak

pre 11 godina

Dobro izvedeno!!! Slovačka je s vama i drugim narodima, Česima, Poljacima, mislim na normalne ljude, ne na otpadnike u vladi. Izdržite!
Kosovo je Srbija.

jelkica

pre 11 godina

Izgleda da je Vucic mora da naredi da se stvar sredi, ovako bi se sa Dacicem stvar razvlacila do proleca. Svako ima svoje limite a Dacicevi se izgleda polako pokazuju (bicikla japancu, drzavljanstvo Adrijani i pevanje).

nisam_ja

pre 11 godina

Bravo državo, bravo političari, bravo policijo naša!! Vi ste naši heroji, sklonili ste spomenik i sad ćemo mi danima da pričamo kako ste vi odlični političari i pravi izbor za narod, skrenite nam pažnju sa pravih problema, nema veze što sam ja nezaposlen, što jedva "spajam kraj sa krajem" bitno je da ste vi sklonili spomenik.

zora

pre 11 godina

Pohvale za ovaj prvenstveno kulturan nacin uklanjanja spomenika! Najlakse je bilo unistiti ga i izazvati bes onih koji su ga postavili....

Presevo

pre 11 godina

Skoro 36% Srba ne zna gde se Presevo nalazi.9,4% ne znaju uopste, 26,2% misle da je na Kosovu, a svi drugi znaju. A svi se bune o spomeniku.

kiklop

pre 11 godina

a jel moze neka informacija ko je platio da se spomenik napravi i postavi?
ako je platila lokalna vlast jedne od najsiromasnijih opstina u srbiji, treba im smanjiti budzet za 50%.

Tatko

pre 11 godina

O srpskim spomenicima koji se neprestano ruse vec vise od 10 godina, ukupno za te iste 10 godine ni 100 komentara, za JEDAN POMERENI spomenik teroristima skoro 600... E moji Srbi...
Pozdrav svima!

Aragon SM

pre 11 godina

И ово су знаци нашем народу доле да неко брине о њима.Свака част за велике људе који нас сада воде.

Ako smem SM

pre 11 godina

Napokon bilo je i vreme da pocnu da nas postuju i da se nasa rec vazi,imamo vlast koja pokazuje koliko vredi.Do sada su mnogo vise uradili nego predhodna vlast,svaka cast.

Ako mogu SM

pre 11 godina

Николић и Вучић ће нас учинити посебним што смо Срби,свака има част што су доследни.

Да се Власи не досете

pre 11 godina

МИ ВАМА ПОКРАЈИНУ, А ВИ НАМА СПОМЕНИК !!!
Џентлменски, нема шта !!!

Dejan

pre 11 godina

Od 570 komentara, Vucic u 101, Dacic u 60. Ni to nije dosta vec umanjuju znacaj tudjeg sefa a podizu ulogu svog. Sve je postalo marketing i borba za bodove. Ne izgleda ni malo prijatno citati botove.

svidjalo vam se ili ne

pre 11 godina

Auuuu kakav dan za Srbiju. Ajde hejteri sad svi u misiju rupu i nejavljajte se jedno nedelju dana. A evo kakav je bio dan:

1. Gregori Kopli o Mars na Drinu
2. Uklanjanje spomenika u Presevu bez krvi i pucnjave
3. Nole dominira
SRBIJA :hejteri= 3:0
Sta cete nije vam bas danas bio dan
(mali radojica, 20. januar 2013 17:39)

SSVe je to jako lepo...
samo radojice moj da te pitam kakav ce dan biti sutra za Srbiju?
Sta ce sve da poskupi?Koliko ce ih ostati bez posla?

Sa ovako glupavim narodom koji veze sa realnoscu nema zaista moze da se radi svasta.I svedoci smo toga najmanje 25 godina.I propadanje se nastavlja.Ako.Ovakav narod i ne zasluzuje da mu bude bolje.Sve sto nam se desava je u stvari zakon prirode.Nesposobni nestaju.A nama se upravo to desava.
A mi kao nesto slavimo,zivimo u nekakvim oblacima.Tuzno i jadno.

VEVERICA

pre 11 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju!Aleksandar Vucic je pokazao da se necemo predati i da cemo za svoje da se borimo...Ovo je jedan korak treba ovako da se nastavi i da se pomogne nasem narodu dole...Kosovo je Srbja!

Tekelija

pre 11 godina

Нема шта да се честита.
Честитао бих им да се од овога није направила оволика драма и да се уклањање једног каменог споменика није претворило у својеврсно 'спасавање војника Рајана'.

cikica

pre 11 godina

Bravo za vladu Srbije! I saka cast Aleksandru Vucicu na odrzanom obecanju!
Konacno da neko pokaze da Srbija nece tolerisati nikakvo ponizavanje!

yugos

pre 11 godina

Konacno srpske narodne mase srecne, ushicene i opcinjene svojom vlascu. Skoro kao u vreme mitinga istine, dogadjanja naroda i antibirokratske revolucije. Spomenik Vucicu Dacicu i Nikolicu. U sred Beograda. I dozivotni mandat.

balkanac

pre 11 godina

Drzava pokazala snagu ? kuku lele ako drzava time pokazuje snagu! Mudro ? a to je, ili moze biti provokacija samo i da neko likuje! Ako je protiv zakona to ima svoj red i svakako se zavrsava na sudu ako je neko radio protiv zakona i bice tu kazni za pocinioce krivicnog dela. Neko je spomenuo reciprocitet! niko ne dobija svi gube.Stvar se ne da zavrsiti.Svim dobrim ljudima POZDRAV

vuksan

pre 11 godina

Jako glup potez,u situaiji kada su tvoj narod i tvoje svetinje poput glinenih golubova,ti Dacicu postupas poput amatera.Naravno da je uklanjanje legalan potez,ali u ovakvoj situaciji i okolnostima pravi drzavnik i vizionar meri svoje poteze.Ukoliko posle ovoga padne i jedna zrtva na Kosovu ili ne daj boze sruse Pecku patrijarsiju,onda Dacicu,ti i Vucic zauvek napustite politiku.

Zagreb, EU

pre 11 godina

WOW!!!!! ovo vise lici na KRADJU spomenika nego na uklonjenje!!!
Jadna Vam drzava kad morate sa 200 specijalaca skidati spomenik sa VASEG teritorija, vidi se da vec dugo ne kontrolirati "jug" Srbije. Sretno, ali......izgubljena bitka kao i Kosovo.

marija

pre 11 godina

Pa, gospodo, sudeci po komentarima, vodi se pravi rat izmadju Vucica i Dacica o vecitim ZASLUGAMA. ???
Opste ludilo.
Cini se da su ovi Vucicevci potpuno odlepili.

mina

pre 11 godina

Zavrsen posao. Molim online redakciji B92 da ovo skine sa naslovne strane. Ugledajte te se u Amere: zavrse posao, dva dana se galami, i onda onda nova situacija. Ipak, dobro zavrsen posao, komplimente zandarmeriji i medijama sam vec preporucio.
(Dejan Stojanovic, 20. januar 2013 16:44)

Bravo! Mislim da je ovo komentar kojim bi trebalo da se ova diskusija zaključi i vest povuče.

Tiemie

pre 11 godina

Mnogo je bilo odugovlačenja sa rešavanjem ovog problema. Međutim, onog trenutka kada se Vučić oglasio povodom ovog slučaja, bilo je jasno da će se ovaj spomenik sigurno ukloniti. Poštovanje i sprovođenje zakona Srbije treba da bude ozbiljno i odlučno.

Julija

pre 11 godina

Nekada u je u našoj Srbiji na žalost sve bilo moguće, više nije. Novi ljudi, nova vlast... obećanja se drže a ne daju samo olako kako bi građani bili fiktivno zadovoljni. Sa Acom nema ništa fiktivno!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Cestitke Vladi, Premijeru, Predsedniku i policiji na izvanredno i profesionalno obavljenom poslu ,ali i Albanskom stanovnistvu zato sto nije dozvolilo da bude uvuceno u politicko i religiozno ludilo.

Ponosni smo na Vas!

YYYYYYYY

pre 11 godina

Cestitke za Vucica, nastavite dalje tim tempom, a usput i pozdrav jucerasnjim drugarima koji su u komentarima pisali da spomenik nece biti uklonjen, da drzava okrece glavu itd. Imam samo da vam kazem, pa nije vise DS na vlasti pa da drzava okrece glavu od problema.

Ivan

pre 11 godina

@(Recipročna Jednačina, 20. januar 2013 19:01)

Očito ste prespavali sve srušene crkve i srušene spomenike na KIM u poslednjih 10 godina. Teško da ima još šta da se ruši što već nije.

MEDAAA

pre 11 godina

U Srbiji je jako popularna reč "Reciprocitet", posebno kada se radi o Albancima...
Međutim, sada će vrlo brzo svima postati jasno, šta ta reč zaista znači, kada počnu da nestaju spomenici koje je postavila Srbija!
Toliko, o "pametnim" potezima vladajuće kaste...
Aplaudirajte sami sebi - kažu da to podiže posrnuli moral.
(Recipročna Jednačina, 20. januar 2013 19:01)

Pa posto ocigledno mislis da je samo trebalo okrenuti glavu od tog problema, evo predloga, vi iz DS uzmite lepo taj isti spomenik i stavite ga u glavno sediste stranke i cuvajte ga, e onda ce svi reci da ste uradili dobru stvar za drzavu i verovatno cete dobiti Bog zna koliko glasova na izborima, to govorim jer vidim da vam je samo fotelja bitna a interesi gradjena kao i uvek na zadnjem mestu.

Recipročna Jednačina

pre 11 godina

U Srbiji je jako popularna reč "Reciprocitet", posebno kada se radi o Albancima...
Međutim, sada će vrlo brzo svima postati jasno, šta ta reč zaista znači, kada počnu da nestaju spomenici koje je postavila Srbija!
Toliko, o "pametnim" potezima vladajuće kaste...
Aplaudirajte sami sebi - kažu da to podiže posrnuli moral.

JURE

pre 11 godina

Bez ijednog incidnta je uklonjen spomenik sto je za svaku pohvalu. Zandarmerija i Vlada na celu sa Vucicem je odradila dobar posao. Srpska strana je ispala fer i korektna a albanska je jos jednom pokazala da ne zeli da zivi sa Srbima u miru jer je spomenik bio cista provokacija.

Dzeri

pre 11 godina

Zašto ovolika prašina oko ovoga ? Ovo bi uradila svaka ozbiljna država. Pažnju,medjutim,privlači da niko nema petlju da povuče neki „rizičan“ potez osimVučića.

Nikola

pre 11 godina

EU i SAD,porucuju Srbiji da se ponasa civilizovano i evropski zbog jednog kamenog spomenika.Pitam se da li se Amerika ponasala civilizovano u prolece 1999,kada nas je zbog siptara bombardovala a pre toga celu deceniju satanizovala i ponozavala.Podrzavam potez vlade Srbije i nadam se da se polako ali sigurno stvara pravna drzava koja ce pored ostalog voditi i politiku nacionalnog interesa svog naroda.

slovenac, dugogodišni čitalac!

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika u Preševu je vaša unutrašnja briga, neću ulazit u to! Brine me nešto, što sam zasledio ćitajući ovih 500 i nešto odgovora. Mnogo vas glorificira A. Vučića, ko je podpredsednik vlade i ministar odbrane - jednostavno vojske! Na drugoj strani Dačić, predsednik vlade, i ministar unutrašnjih poslova, znači policije i žandarmerije! Čitam, da mnogo vas veliča Vučića, da je on oh i sploh, a u stvari je on samo govorio, a Ivica je morao da naredi prljav posao! Znam, da volite mešati jabuke i kruške, ali ipak imajte granicu! Dačiću ne bih dao ni salat da poseje, jer bi sigurno izraslo nešto drugo, ali ovo što Vučić radi je ipak malo.........

Ringe

pre 11 godina

Mislim da je spomenik postavljen zbog toga da bi sada, umesto da se nervirmo i kritikujemo vlast sto je priznala carinu Kosova, zanimamo sa uklanjanjem spomenika. Igraju se ljudi sa nama vec 20 godina...

Srbijanac

pre 11 godina

Uklanjanjem spornog spomenika Vlada i Aleksandar Vucic koji je rekao da ce spomenik biti uklonjen je poslata jasna poruka da se ustav i zakon RS mora postovati i da vazi za sve.

Marija Simonović

pre 11 godina

Aktuelna vlast mora da se odrekne suludog plana o podeli Kosova, i da hitno prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, u suprotnom, snosiće odgovornost za novu nestabilnost na jugu naše države.

Milicica

pre 11 godina

Vlada i treba da sprovodi zakon i da se bori za mir i stabilnost. Vucic ima neverovatnu energiju, jer da je nema, nista od ovoga ne bi bilo. I dalje ispunjava ono sto obeca. Samo da ostane takav

Duca7

pre 11 godina

Dosta je bilo provokacija! Zakoni Srbije se moraju poštovati, pa se uklanjanje spomenika podrazumeva. Najzad je Srbija pokazala da sa njom nema igranja. Odlučnost vlade, a pre svega Vučića, za borbu protiv svega što remeti ugled države, zaista je za pohvalu.

Bane NS

pre 11 godina

Da li je neko primetio sta je rekao predsednik opstine Presevo ? Osim sto je zestoko osudio uklanjanje spomenika, rekao je da zandarmerija vise nikad ne dolazi tu gde je bila jutros, jer to nije njihova zandarmerija ! To nam je samo mala naznaka u kakvoj drzavi zivimo...U svakom slucaju podrska za konacno uklanjanje tog spomenika, a nadam se da se nije zaboravilo na spomen tablu Acif efendiji i da ce i ta sramota brzo biti uklonjena. Molio bi B92 da narednih dana ponovo pokrene tu pricu.

Darko

pre 11 godina

Bravoooooo, konacno pravi ljudi na vlasti. Svaka cast Vucicu i Dacicu. Pricajte vi sta hocete, ali ova zemlja polako staje na svoje noge. Kakva takva, ali znace se da je to Srbija.

Tibor

pre 11 godina

OK! Spomenik je uklonjen što je po zakonu. Da li će se sada problemi početi rešavati? Ako ne, ovaj čin sam za sebe je zakonski, ali ne i dovoljan za sreću na ovim prostorima.

Neutron

pre 11 godina

Odlicno uradjen posao. Izdrzali provokaciju, napomenuli na vreme da spomeniku u cast srpskih neprijatelja nema mesta u Srbiji, logicno, dali im vremena da ga oklune, upozorili da ce da ga ukolene i onda kada je rok istekao, lepo, kulturno ga obmotaju zastitni materijalom, fino ga dignu dizalicom i odvezu. Mnogo lepo uradjen posao.

Vitez Koja

pre 11 godina

Ne znam ni kako je neko mogao da podigne spomenik albanskim teroristima u Srbiji i sta su ocekivali da ce to proci? Jos jedna provokacija albanske strane, nadam se da ce svet uvudeti ko su dobri a ko losi momci u celoj prici. Inace svaka cast za zandarmeriju i Vladu, bez ikakvog incidenta su uklonili spomenik.

Gile

pre 11 godina

Da se spomenik ukloni vidimo da je vrlo prosta stvar ali ovo je dokaz da ne živimo u pravnoj državi. Ovo je trebalo sudskim putem da e reši, prvo ndležni organ prijavi sudu sporno postavljen spomenik i ako sud utvrdi da je postavljen bez dozvole tek onda se daje nalog da se on i ukloni a ovako je Milošević rešavao probleme samo i isključivo silom ali to ne rešava problem to samo stvara novi. Mi od te politike nismo makli nimilimetar a to kao što vidimo može samo da nas zavadi sa svima a neki od nas znaju kako je to biti zavađen sa svetom i biti pod sankcijama., Ali nema veze bitno da se pojedini političari ubrali poene kod nacionalista i slično orjentisanih građana jer na kraju šta će njima svet, njima je dovoljna Srbija i njom da vladaju jer tu će uvk biti gazde a narod sluge.

snezana

pre 11 godina

Sada Dacic neka pita DB na jugu,policiju na jugu gde su bili kada se postavljao taj sramni spomenik.Sta oni rade i za koga rade,sramota je sto Srbija takve placa...i zasta ih placa.13godina primaju plate a nista nerade...

karasdjordje

pre 11 godina

ja mislim da je drzava pokazala da moraju da se postuju zakoni a sto i sam Aleksandar Vucic stalno napominje da niko nemoze biti jaci od drzave

Niko nije jači od države

pre 11 godina

Srbija je primenila zakon na najcivilizovaniji način. Jednostavno na teritoriji Srbije ne mogu da se nalaze spomenici onima koji su se borili protiv države i njenih građana. Nemate razloga za protest već budite lojalni građani Srbije i biće vam odlično.

Crni soko

pre 11 godina

@Enver Kelmendi,

A kakve veze ima Taci sa ovim. Zasto bi on trebalo da se pita. Da li se Presevo nalazi u Srbiji.On se pita kao sto se Gornja Volta pita oko krize u Iranu. Sta ima Dacic da uopste o ovom pitanju prica sa Tacijem, Berisom ili bilo kojim drugim. Zasto ovi iz Preseva nisu dosli u beograd.Nego su zvali sve zive da dodju u Presevo. I svi ih otkacili.Hteli da internacionalizuju problem.

mali radojica

pre 11 godina

Auuuu kakav dan za Srbiju. Ajde hejteri sad svi u misiju rupu i nejavljajte se jedno nedelju dana. A evo kakav je bio dan:

1. Gregori Kopli o Mars na Drinu
2. Uklanjanje spomenika u Presevu bez krvi i pucnjave
3. Nole dominira
SRBIJA :hejteri= 3:0
Sta cete nije vam bas danas bio dan

Knight XV

pre 11 godina

Odrasli se najčešće ponašaju kao deca u obdaništu, u stilu on je prvi počeo ili moje je lepše ili ja sam najjači.Sebičnost i ljubav ne idu zajedno. Ljubav je u suštini Mi – odnos. Ja, pa Ja – odnos je izvor svih sukoba. Ego je istinski uzrok raznorodnih poremećaja među ljudima i narodima.

Kada upadate u konflikt za konfliktom u svakodnevnom življenju to znači da vas Život testira na ljubav i tolerantnost prema životu. Iznad ljubavi prema životu nema veće ljubavi. Ako apostrofirate neki vid života i volite ga više od celine Života, u opasnosti ste da iskusite veliku patnju. Pazite, Život nije apstrakcija, prazna reč ili pojam. Život je Živo Biće, a mi smo samo delići njegovi. Kada radimo protiv njegove inteligencije mi prkosimo logici života. Ko ne može da se uskladi sa plesom Života, ko je krut i neprilagodljiv biva unižavan i lomljen. Meki ljudi, ljudi puni tolerancije su ljudi ljubavi. Gordost je krutost. Nije slučajno u hrišćanstvu gordost istaknuta kao jedan od najjačih otrova duše. U gordim ljudima, ogoljeno ili suptilno, sve jedno, nema ljubavi.

pravnica

pre 11 godina

Civilizovano i bez problema, svaka cast! Kao sto je Vucic pre neki dan izjavio svuda u Srbiji vazice isti zakon za sve, a kako je Presevo deo nase zemlje ovom spomeniku tamo nema mesta.

Svi složni

pre 11 godina

Ovde ste svi složni i hvalite vlast da je činila pravu stvar, tako je bilo i za vreme Miloševića u svim ratovima i incidentima, al vrlo dobro znate kako smo prošli tada. Posle ovog čina definitivno Srbija ne želi ovaj deo zemlje da bude unutar svojih granica, ili ima neki drugi plan - možda da istera albance za Kosovo.

LOLIPOP

pre 11 godina

za par godina 23.01 u srbiji ce biti drzavni praznik,slavice se junastvo zandarmerije,junaci koji su se junacki sa samo dva bagera suprotstavili brojno nadmocnijim albanskim teroristima,a do tad ce nikolic da im napise pogodnu pesmu koja bi se mogla izvoditi uz gusle.naravno pesma bi se pevala uz drazin spomenik-simbol srpske demokratije...

Ringe

pre 11 godina

Zasto Srbija nema neki zakon kojom bi se sankcionisale izjave koje "udaraju" na suverenitet drzave, ipak su to izjave politicara i mora ju se sankcionisati, pa ko god podstice menjanje granica neka robija malo, bolje on jedan nego da se kasnije proliva krv.

Pravda

pre 11 godina

Dobro je da spomenik teroristima više ne stoji na teritoriji Srbije,najzaslužniji za to je Vučić,koji je veliki patriota i koji nikad ne bi dopustio da jedan takav spomenik ostane gde je do nedavno stajao.

shaip shala

pre 11 godina

slozio se neko ili ne,ovo je samo nastavak kontinirane i suicidne politike Slobodana Milosevica,i flagrantno krsenje ljudskih prava.Vucic i Dacic nisu prikazali neko junastvo uklanjanjem spomenika,nego je u pitanju sklanjanje jednog komadica kamena.Vaznije od svega je utisak da u Srbiji vlada i dalje albanofobija,koja se kod vecine politicara u Srbiji pojavljuje kao nocna mora.Podseticu da su pre 15 godina svi srpski politicari,ali ne i vecinski narod u Srbiji,govorili da nece biti internalizacije Kosova,a sad je drzava,svidelo se nekome ili ne,i dok ce Kosovo biti kamen o vratu srpskih politicara,patice vecinski srpski narod,a ekstremni nacionalisti,svuda gde su neka crknu,jer su ionako u manjini.Pozdrav samo dobrim ljudima iz Orahovca.

gost

pre 11 godina

Zapanjen sam kad vidim na sta ljudi ovde mogu da se loze. Najsiromasnija ste zemlja u Evropi, u svakom pogledu zaostala, zbog bele kuge vas u 22. veku vise nece ni biti, ali sve to nema veze, vazno da je uklonjen neki kameni blok u Presevu. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

branko

pre 11 godina

Bravo za vladu Srbije! I saka cast Aleksandru Vucicu na odrzanom obecanju!
Konacno da neko pokaze da Srbija nece tolerisati nikakvo ponizavanje!

Analiza

pre 11 godina

po mom misljenju spomenik je bi kao neki putni pravac: da je ostao, bile bi razmenjene teritorije sa kosovom , cim je skinut znaci nema podele ni u srbiju ni u kosovo. To je to za one bravisimo komentatore.

steff

pre 11 godina

Mene je stid i sramota,u vase ime.U svakom trenutku skupljate poene u strankama,vise nego providno!Mrzi me da citam 500 komentara,ali da dam 250 minusa-nikako.Bravo Putine,bravo Bramerc,pokaz
ite ko je ovde Samoa a ko Gvadalupe! Slazem se sa uklanjanjem,ali jos mnogo istih ima-tuzno.Pocetak ili kraj?

Vasilije

pre 11 godina

Dok Vučić nije stao iza ove odluke samo su se pričale priče. Da je došlo do problema svi bi njega krivili , ali pošto je sve dobro ispalo sada se svi busaju u prsa i pričaju o odlučnosti i snazi države.

Dejan Stojanovic

pre 11 godina

Zavrsen posao. Molim online redakciji B92 da ovo skine sa naslovne strane. Ugledajte te se u Amere: zavrse posao, dva dana se galami, i onda onda nova situacija. Ipak, dobro zavrsen posao, komplimente zandarmeriji i medijama sam vec preporucio.

Gde vam je mozak

pre 11 godina

Muka mi je od dva tri pisca koji samo menjaju imena i hvale Vucica.Kakve bre veze ima Vucic sa ovim. To je zadatak bilo kog politicara u Srbiji.Kada su postavili ovaj spomenik.Sto Vucic ili bilo ko nije na vreme sprecio.Nije valjda spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a ili je mkzda DS i za ovo kriv

Gledalac

pre 11 godina

Veliku zahvalnost za rušenje spomenika dugujemo Vučiću,jer je on nekoliko dana pre uklanjanja spomenika izjavio da će spomenik biti uklonjen,što je sad i urađeno.

Milutin

pre 11 godina

Komsije Albanci moraju da shvate da je mesto spomenicima palih boraca OVPBM na grobljima. Ne ispred opstinske zgrade. Opstine koja je u Srbiji. Ta oslobodilacka vojska se oslobadjala od Srbije? Ne, ovo nije moglo da prodje. Realno.

naslednik nasledstva

pre 11 godina

Ama ljudi, hajte umijte se, opalite sebi poneki šamar, probudite se najzad. Koga vi to hvalite, koga veličate, aman bre!? Nekoliko stotina policajaca pod ratnom spremom uklanja spomenik jutros sabajle, alo bre, krade policija spomenik u sopstvenoj zemlji! I - šta? Ništa, ode Kosovo, odoše i te tri opštine na jugu, ode Vojvodina, Sandžak, Istočna Srbija... Sve će to da odrade ovi koje hvalite. I o kakvom vi to terorizmu govorite? Pa ti ljudi na jugu su podigli spomenik svojim borcima protiv miloševićevštine, šešeljizma i, uopšteno, udbaško-komunjarske okupacije Srbije koja je izvršena 1944. godine , a traje i danas. Šest decenija ste kao dan ustanka protivu fašizma slavili Ivanjdan, dan kada je valjevski probisvet i kriminalac, sa svojim saučesnikom, na seoskom vašaru upucao obične žandarme (Srbe), i to zato što je sa jednim od njih bio u sukobu oko ženske! I sad aplaudirate kad nastavljači tog udbaškog komunjarizma, presvučeni u velikosrpske patriote,a odskora i u novokomponovane Evropejce, teroristima proglašavaju borce protiv sopstvenog banditluka. A onda se protiv takvih navodnih terorista bore tako što gotovo krišom demontiraju njihov spomenik. Upamtite dobro što ću vam reći na današnj Blagdan Jovanjdan: nama SRBIJANCIMA su jedini neprijatelji ove UDBOKOMUNJARE,koje vazda čine i vlast i opoziciju, i niko drugi! I Tačka.

Investitor

pre 11 godina

Muka mi je od dva tri pisca koji samo menjaju imena i hvale Vucica.Kakve bre veze ima Vucic sa ovim. To je zadatak bilo kog politicara u Srbiji.Kada su postavili ovaj spomenik.Sto Vucic ili bilo ko nije na vreme sprecio.Nije valjda spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a ili je mkzda DS i za ovo kriv
(Gde vam je mozak, 20. januar 2013 16:06)


Vučić je političar koji je najviše insistirao na rušenju spomenika kroz medije,dovoljno je samo da odete do pretraživača Google i da se uverite da je Vučić samo nekoliko dana pre uklanjanja spomenika izjavio da će spomenik biti uklonjen,što je sada i urađeno.

Ja bar imam ime

pre 11 godina

@bezimena...A kako to, po tebi, Dacic i Vucic nemaju veze sa ovim? Policijski posao, kazes? PA KO JE MINISTAR POLICIJE? Dacic! Vucic je prvi potpredsednik vlade, i sef NAJVECE stranke u drzavi! Eto kakve veze imaju, ali, posto si ti poznata kao najveci srbomrzac na ovom sajtu, ne zameram ti. PS: Mozda si ti kod zutih zivela bolje, ali ja nisam. Mozda su ti dali posao da blatis sve ostale, i dobro te placali. Nisi dovoljno blatila, pa ti smanjili platu, m?

Milan Nenadovic

pre 11 godina

Ne razumem kakvi ste vi to ljudi i ne umete da cenite Vucicevo zalaganje za uklanjanje spomenika. Nebitna je stranka, bitan je rezultat.

Vesna Pesnik

pre 11 godina

Mislim da je bilo krajnje vreme da se albanci uozbilje i sami sklone spomenik,ako ne potpuno,ono bar na neku drugu normalnu lokaciju.Sve se mislim da bi na zapadu bilo to tako,i sam sam ziveo tamo i video sam mnogo“demokratije“a malo reci i dela na zapadu.Podrska vladi Srbije i potpredsedniku Vucicu na razumnoj i civilizovanoj politici.

deda

pre 11 godina

Meni je najvise rekla cinjenica da je, pre uklanjanja, spomenik spomenik brizljivo umotan u najlon u utovren sa onim sirokim gurtnama koje ga nisu ostetile.
Znaci nije bilo govora o postupku kao pri rusenju bespravno podignutih objekata kada se objekat 'sravni sa zemljom' uz pomoc bagera i materijal bude odvucen na deponiju]
Svakome iole pametnom ti postupci govore da ce taj objekat vrlo brzo osvanuti na drugom mestu

deki

pre 11 godina

Po onome sto je napisano u tekstu da je mali broj ljudi okolo na terasama posmatralo tu glupost a da je tamo neki bilmez opet cackao mecku, jasno govori da nikome u Presevu nije do spornog spomenika vec samo do politicara. A sto se tice teritorijalne autonomije, apsolutno podrzavam i 1000 zandarmerije jer ako se mozete setiti demokratije najdemokratskije zemlje na svetu kada je valjda teksas hteo da se "odlepi", sasvim je oprvdana intervencije drzave, bez obzira ko je god na vlasti! Da li neko hoce teritorijalnu autonomiju? Ma moze ali nek ide na Kosovo pa ce dobiti i autonomiju sopstvene ograde!

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Presednik opstine Presevo,Mustafa ili kako se preziva treba da daje ostavku,ne sto je spomenik uklonjen nego sto je postavljen ispred vrata zgrade opstine Presevo.Ja nikada nisam bio u Presevo i nisam emotivno povezan sa spomen plucu,ali nemojte misliti da Srbija je radila remek-delo.Ako je bilo nesto protiv zakona onda to je trebalo u temeljima rusiti i ne dozvoliti izgradnju a ne sada.Kome je potrebno da presevari sada,skoro svi,budu protiv Srbije?Ako nisu se dogovorili Thaqi-Dacic o sklanjanju spomen ploce,plasim se,da Srbi,28 juna nece imati gde da slave Vidovdan.

TrotterBG

pre 11 godina

Ima tu jedan problemcic. Ti ljudi sa spomenika su se borili protiv Milosevica, je l tako?
(ksenija gburcik, 20. januar 2013 14:54)

Nije tako...Sukobi u tzv. "presevskoj dolini" poceli su nakon odlaska Milosevica sa vlasti!

Pcelar

pre 11 godina

Drzava nam jaka kao babin zub. Ovo je trebalo davno ukoloniti. A Ove komentare sto prave hvalospeve u ime onih koji su sklonili spomenik,porucio bih da se ne zamajavaju, svi su oni isti.

Molim lepo

pre 11 godina

Kako dos'o, tako i ot'so. Nema prostora za svadju ili ljutnju, jer ovo je bila jasna provokacija na koju je drzava prosto bila iznudjena da da odgovor. Niko Albance ne terorise niti ugnjetava u Presevu. To su obicni spinovi i zavrzlame lokalnih dole lidera koji primaju pare iz Pristine, Tirane, i slicnog. Albancima preporucujem da izaberu bolje i verodostojnije lidere, a ne ove mafijase. Onda ce sigurno moci da uspostave daleko bolje odnose i saradnju sa vecinskim (srpskim) narodom. Ovo sukobljavanje nikuda nas ne vodi.

mirko

pre 11 godina

Sta je ovde uspeh....ovde se samo vide nesposobnost i prosle i sadsnje vlasti.
1. Da je ovo normalna drzava ko bi smeo da se drzne i da pomoisli da nekakav tzv "spomenik" u opste i postavi na teritoriji Srbije.
2. Kada je vec postavljen spomenik poginulim teroristima na teritoriji Srbije znaci da su ga teroristi i postavili ... naravno da niko nece odgovarati.
3. Tuzno je sto je za uklanjanje ovakvog rugla potrebno 500 do zuba naoruzanih. Postavlja se pitanje sta rade nadlezne sluzne i policija cim je bezbednost na takvom nivou.
4. I najveci apsurd i ironija je to sto taj spomenik koji je postavljen poginulim teroristima na teritoriji Republike Srbije nece biti unisten nego ce ih i dalje velicati samo na drugom mestu takodje na teritoriji nase zemlje..
Stidite se...ovo nije nikakav uspeh vec sramota za jednu drzavu...

Jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Prekinite vise sa ovim suludim hvalospevima Vucicu.
Odvratno je i jadno.Kakve veze sad ima Vucic sa ovim?I da li je to uopste njegova nadleznost?

Slazem se sa uklanjanjem ovakvog spomenika ali mi se povraca od neosnovanih pohvala upucenih pojedincima koji sa ovim veze nemaju.

p.s. Lepo neko rece,sve je ovo dogovoreno ovih dana u jednom gradu u Evropi...i ne ocekujte da necemo dati nesto zauzvrat.

Bravo Žandarmerija!

pre 11 godina

omg koja farsa, ovi repetirali topove i puske kao da ce ih napadne neznam ko

tebe nece niko da napadne ispred kompjutera,omg...šta ti znaci omg? to si pokupio iz engleskog jezika posto nemas svoj,jel da? upravu je pokojni predsednik milosevic bio kad je rekao da ce nam sve uzeti ,i dusu i jezik,i obicaje,rmbabmo kao konji za njihove firme i bednu platu i plus jos pricamo kao oni .

Kad neko nezna, on ne zna....

pre 11 godina

omg koja farsa, ovi repetirali topove i puske kao da ce ih napadne neznam ko
(denz, 20. januar 2013 13:29)

Omg jesi ti ziveo na Marsu poslednih dvadeset godina? Ajde svega ti reci, kako je na Marsu? A jel kontas zasto NATO vojnici nose repertirane puske u Iraku, mislim omg kao da ce da ih napadne ne znam ko.

Leposavac

pre 11 godina

Ovo je prvi korak u razmeni teritorija.Albanci vise nece sa Srbima niti ce Srbi (Sever ) sa Albancima.Sve je ovo stvar dogovora.Zato obicni gradjani nemojte da se sekirate.Tu su i velike sile umesane.Srecno nam bilo.

klosar72

pre 11 godina

"Koju granicu? O cemu ti pricas bolje ponovi gradivo iz geografije nego sto lupetas.
(Milos RU, 20. januar 2013 12:51)"

Priča o granici kod Preševa.

Da je ostala tadašnja vlast (ista kao i današnja) i Preševo bi odavno bilo deo Kosova, dakle druga država.

Doduše granica ne bi ni bila blizu Preševa, nego blizu Niša, jer je današnja vlast tada vrlo uspešno radila na smanjenju Srbije na najmanju moguću meru.

Preševo je spašeno onda kada su ovi današnji najureni motkama sa vlasti.

Ali, ne sumnjam da će oni završiti davno započeti posao.

bandera Rosa

pre 11 godina

Bravo za zandarmeriju! Sve u stilu najboljiih gradjevinskih radnika- Crnotravaca!
Cak ga nisu ni ogrebali- postavice ga u dvoristu Dzamije!

Narode prevara i populizam Marketing majstora Vucica i Dacica.
Sve rade (hapsenja, rusenja...) Subotom i nedeljom....Sto mislite : ZASTO?

Covek institucija-Zivi Svetac

pre 11 godina

Ovde covek moze samo da hvali Vucica ,cim kazes nesto drugo lupe cenzuru!JUCE SESELJ, DANAS VUCIC, SUTRA KEVA!!!

bezimena

pre 11 godina

(Vlada M, 20. januar 2013 13:26)
(Eleni, 20. januar 2013 13:25)
(Anastasija, 20. januar 2013 13:09) i sl.

Smešni ste, ovo je bio policijski posao koji je odradio premijer i minstar policije I. Dačić. Vučić s tim ima veze koliko i sa jutrošnjim izlaskom sunca. Mada, po vama je i za to zaslužan.:))) Naravno, što nam je život mnogo teži nego dok su bili "žuti" za to nije kriv... teletabisi su za vas dr nauka.

klosar72

pre 11 godina

"Ovo je veliki plus za sadašnju vladu a naročito za Vučića.Uverili smo se da njegova obećanja nisu lažna.
(ana, 20. januar 2013 13:25)"

Kako si se uverio? Konačno si dobio državni posao koji su ti obećali za 10.000 komentara dizanja Vučića u nebo?

Sani B

pre 11 godina

Dosta je bilo ucena,balansirnja.Vučić je poslao jasnu poruku da niko u ovoj zemlji nije iznad zakona,pa ni albanska manjina.A spomenik bi bilo naj bolje da prebace u Tiranu,odakle im i stiže podrška.

Majkica

pre 11 godina

Bager je glavni,mnoge probleme rešava.2000.godine je išao i na veliku vlast.Samo da ne proglase bager za prekomernu upotrebu sile?Valjda neće?

Uvertira

pre 11 godina

Gde su sad oni dusebriznici koji su ovo rusenje nazivali sramotom! Sramota nego sta, ali sramota da to tamo ostane, e sad je dragi pametnjakovici sramota uklonjena!

raport

pre 11 godina

meni stvarno nije jasno o cemu mi uopste pricamo..
traze albanci resenje kroz razgovore,sa,thaci trazi da se srbija ponasa evropski i nadje resenje preko pregovora.oebsu zao jer resenje bilo na dohvat ruke.
pa sto svi ti sto traze razgovore i kompromisno resenje nisu trazili razgovor pre nego sto se podigao taj kamen.da se dogovore dal i gde moze da se postavi.
ne,nego srbiju treba uvek staviti pred svrsen cin pa onda tek traziti kompromis.
pa ko je ovde lud.
zasto srbija uvek treba da pregovara o nekom kompromisu.prekrsen zakon i kraj.tu nema razgovara.
kakvi crni razgovori i kompromisi.

branislav

pre 11 godina

@Bez obzira na cenu ??? Lako je da saljes preko tastature tudje sinove da ginu. Kad posaljes svog sina onda salji mene i mog.
(popokatepetl, 20. januar 2013 12:18)

Da, bez obzira na cenu! Možda ti imaš rezervnu državu i možda ti je ok da teroristi haraju i rade šta hoće, ali ja druge države nemam i nije mi ok da teroristi vode glavnu reč. Sa njima pregovora nema. Svaka ozbiljna država ih gazi i uništava. I ne treba ti i tvoje dete da idete u rat, već borbu protiv terorista treba da sprovode plaćeni profesionalci. I bez obzira što "nemamo šta da jedemo" taj tzv. spomenik se morao ukloniti. Još jednom sve čestitke žandarmeriji.

Righteous Clan

pre 11 godina

Ovi koji prvo dopuštaju da se napravi spomenik,a onda dignu galamu da će ga srušiti,pa onda mole po svijetu za odobrenje i na kraju ga sklone. privremeno.Oginalna politika Miloševića.Pali vatru i gasi vatru benzinom i dobi ruševine.Da je Vuk pobjedio 1990 ne bi ovih spomenika.

Anastasija

pre 11 godina

Drago mi je sto je uklonjen ovaj spomenik u Presevu a za to najvece pohvale vladi a narocito Vucicu koji je obecao da ce biti uklonjen.

terrible

pre 11 godina

Двеста жандарма и два полицијска генерала да се склони један камен.
Колико је дневница?

Nišlijsko devojče

pre 11 godina

A bre da bre.....samo da ste ga skinuli....još samo da se sad pokupe iz Niš da ih ne gledam više i ima svaki dan da vam palim sveću za zdravlje i dug život!!!

Johnzy

pre 11 godina

Čoveče, ala se Vučić i Dačić napisaše komentara o sebi. Samo ne znam da li ovo Vučić hvali Dačića i obrnuto, ili se svako hvali sobom. Hm, velika dilema.... Alo, partijski vojnici, lakše malo.

bobi

pre 11 godina

Sasvim je logično da se ukloni spomenik onima koji su se borili protiv Srbije.Neka shvate svi oni koji ne žele da poštuju zakone Srbije da im nije mesto u ovoj zemlji.A ovom odlučnošću Vučićć je pokazao svima da nema igre sa državom!

Milan Kragujevac

pre 11 godina

Pobedise Vucic i Dacic, kamenu plocu , koja ce u najskorije vreme osvanutio negde drugo u Presevu, ali to je dovoljan razlog , da "patriotska" Srbija pocne sa orgijanjem po svim mogucim sajtovima, a pitam se sto su uopste dozvoli da se spomenik digne, nije on sam nikao iz zemlje, ali ovom narodu je potrebno "hleba i igara", i za to su medijski spin majstori digli ovu "pobedu" na najvisi nacionalni nivo, sto i ne cudi, s´obzirom da su im ucitelji bili S.Milosevic i V.Seselj.
A drage moje "patriote" sta cemo sa tim sto su dignuti granicni prelazi prema KiM, sta cemo sa tim da ste bas vi prosle godine pozivali na hapsenje Draskovica sto je pozivao da se sruse barikade na Branjaku i Jarinju, a sada ova vlast i Vlada daje u pregovorima mnogo vise nego sta je Vuk predlagao da se ucini, sta cemo sa tim sto je ova zemlja vec de fakto u bankrotu, i da je narod i gladan i zedan, sta cemo sa cinjenicom, da ako se opet zapuca neciji sinovi ce opet ginuti zbog te kamene plocetine, ne pitate se vi to, jer je bitno i najvaznije drzavno pitanje za vas, pobediti kamenu plocetinu.
Kukala vam mati, dali ste svesni sta slavite, cisto sumnjam da jeste !

bum bum

pre 11 godina

Tako se to radi usred bela dana bas kao sto je predsednik drzave rekao. Dokazali su da se u ovoj drzavi zakon mora postovati, i da je on isti za sve

Goran

pre 11 godina

Tako radi odgovorna drzava, bravo Vucicu i Dacicu!! Mislim da je spomenik ipak trebao biti srusen a ne odnesen ali smo ipak pokazali da je ovo srpska drzava i da nema igranja sa drzavom!!! Jos jednom, bravo drzavo!!!

Weber

pre 11 godina

Samo odlucno upravo kako Vucic postupa mogu se ovakvi problemi resiti, sasecanjem u korenu! Drzava se mora braniti svim snagama a na srpske zrtve ne sme niko da navlaci sramotu.

ikarus

pre 11 godina

i gde je ovde dialog, i to je deo Srbije, trebali bi poceti da se mirimo za tim narodom dole kao i u Raskoj oblasti, da i oni voleo ovu zemlju da je svate kao svojom

Novinar

pre 11 godina

Ponovo je Srbija povukla pote koji ce otvoriti sistem spojenih sudova gde su
postojali sukobi - svaka drava moe definisati teroriste prema sospstvenom vidjenju istorije.

Sasa Leskovac

pre 11 godina

Cemu uvijanje spomenika u najlonsku foliju i neverovatna paznja da se ne osteti? Dali smo culi ISTINU? Ovo ne lici na uklanjanje vec na PREMESTANJE.

marija

pre 11 godina

Ta podela gradjana na "vasi","nasi" je i dovelo do toga ali to je za tebe nesto kao gobleni razlicitih boja.Strikaj svoje neznanje dalje,strikaj.
(e-krem, 20. januar 2013 12:37)

Slazem se sa Vama, e-krem.

Astra

pre 11 godina

Nisam verovala da će država, da kažem, imati hrabrosti za tako nešto. Do sada su se bivši plašili reakcija zapada i EU. Dokazali smo da imamo ozbiljnog Ministra odbrane i hrabre pripadnike žandarmerije!

Feniks

pre 11 godina

Sada treba ispostaviti racun ovima iz opstine Presevo da plate troskove uklanjanja nedozvoljenog objekta,jer i troskove mora neko da snosi,zar ne?Odlucno u borbi protiv kriminala i korupcije kao i protiv svega sto je protivzakonito,to je cilj.

Ivan

pre 11 godina

Hara nam NATO Kosovom i Metohijom, ali nas Dacic brani od opasnog spomenika! Dajte ljudi pustite spomenik, imamo vecih problema, od drustvenih do teritorijalnih.

Radjajte se Srbi!

Sofronije

pre 11 godina

Može se to nekom svideti ili ne,ali odlučnost i čvrstinu ovoj vladi daje Aleksandar Vučić. Da se on nije umešao u ovaj problem ptanje je šta bi tu bilo i da li bi se još nadvlačili sa Albancima šta i kako.

Politicar

pre 11 godina

Ovaj potez ja mislim da nije potreban jer to konacno dozvoli Albance da isto rade na svim mestima u Kosovu.
Sad cekajte nove postuke na sirom Kosovu,svugda gde ima spomenike serbske nacionalnosti.
Kosovo otislo pa skoro i jug Srbije.

manjiRadojica

pre 11 godina

Hrabar potez drzave. Zanima me zasto je Dacic, dok se odvijala akcija pa i posle toga, gostovao u zabavno muzickoj emisiji umesto da nadgleda radove npr?

branislav

pre 11 godina

Cestitke zandarmeriji. Svi se bore protiv terorizma, pa to treba da radi i Srbija bez obzira na cenu (primer Izraela). Teroristi su nemocni bez podrske SAD-a. Ako ova vlast bude pametna da obezbedi kredibilitet u diplomatskim krugovima, moglo bi jos stosta dobrog da se uradi za ovaj narod i drzavu.

Vladimir

pre 11 godina

E pa Dačiću, sve je to lepo i okej, ali sada da počne i malo da se brine o ljudima. Da ode čovek u Preševo, da pita ljude kako može da se pomogne, kako da se popravi ekonomska situacija, šta ljudima fali za svakodnevni život.

Hoćemo bre, da živimo u miru sa našim sugrađanima Albancima, a ne da se prepucavamo oko raznoraznih gluposti dok nam lagano život prolazi.

Pozdrav od pravog Srbina

Bojana Brkic

pre 11 godina

Konacno i mi da pokazemo da smo ozbiljna drzava! Dok se Vucic ozbiljno ne posveti resavanju problema, problem se ne resava! Konacno i mi da imamo politicara i ministra vrednog zasluzene pohvale! Samo napred, Vucicu!!!

2013

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
(mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)

Mi ne možemo da ih zaštitimo još od '99, ništa se sad tu ne menja...

Principessa

pre 11 godina

Uklanjanje ovog spomenika je još jedan dokaz odlučnosti vlade, a posebno Aleksandra Vučića da bezrezervno sprovodi zakone Srbije.

Hm

pre 11 godina

Ovo je upravo nešto što će omogućiti tolikom broju nezaposlenih da se zaposle i onima što su već zaposleni dostojanstvene plate i uslove za život i rad koje će im, osim tolikih poskupljenja na sve strane, priuštiti nešto drugo osim najgoreg preživljavanja.
Gluposti, bavite se za promenu ozbiljnim stvarima u zemlji, a ne tamo nekim borbama sa vetrenjačama, kamenčićima i prebacivanja svega što je napisano latinicom u ćirilicu u Vojvodini.

Realista

pre 11 godina

Ne damo mira mrtvima da pocivaju u raju, a zive smo zaboravili.! Ne treba se busiti pred mirnim gradjanima da smo uradili nesto, to je inat koji ne doprinosi miru i dobrih komsijskih odnosa. Srbi i albanci su komsije od pamti veka, medju njima treba traziti niti spajanja i razumevanja, a ne siriti mrznju i netrpljivost i sovenizam. Ljudi mislimo na tren na nase pokoljenje i stvorimo uslove da oni zive u miru i blagostanje bez mrznje i netrplivosti sa susedima.

Vladimir

pre 11 godina

Mnogi su sumnjali da je drzava toliko odlucna da preuzme ovaj korak i sada su svima njima usta zapusena. Svaka cast. Ovo je dokaz da se mi i dalje pitamo dosta

crni domino

pre 11 godina

Vucic je konsterniran Dacicevim potezom!
Dacic majstorski vuce poteze. Naprednjaci i Vucic mogu da mu gledaju u ledja!
Kosovo ide svojim putem!

popokatepetl

pre 11 godina

@Cestitke zandarmeriji. Svi se bore protiv terorizma, pa to treba da radi i Srbija bez obzira na cenu (primer Izraela). Teroristi su nemocni bez podrske SAD-a. Ako ova vlast bude pametna da obezbedi kredibilitet u diplomatskim krugovima, moglo bi jos stosta dobrog da se uradi za ovaj narod i drzavu.
(branislav, 20. januar 2013 12:01)

Bez obzira na cenu ??? Lako je da saljes preko tastature tudje sinove da ginu. Kad posaljes svog sina onda salji mene i mog.

shumadinac

pre 11 godina

da je bia radila svoj posao kako treba, nije smelo ni da se desi da albanci postave spomenik, ovako se samo digla prasina nepotrebno oko toga!

Maksimus

pre 11 godina

U ovakvim situacijama se pokazuje da se zakon i ustav Srbije mora postovati. Da li su im dosta vremena da uklone sponenik, ali oni to nisu hteli da ucine. Zasto imam osecaj da je Vucic ovde prevagnuo oko odlucivanja o rusenju spomenika...

Mikša

pre 11 godina

Samo da podsetimo kome je to postavljen spomenik.
U periodu od 10. junа 1999 (od potpisivаnjа Kumаnovskog sporаzumа) do 31. аvgustа 2001. godine nа jugu Srbije je izvršeno 1160 terorističkih nаpаdа i provokаcijа od strаne аlbаnskih teroristа. Od ukupnog brojа izvršenih nаpаdа, 967 je izvršeno nа pripаdnike i objekte policije, 38 nа pripаdnike i objekte Vojske Jugoslаvije i 155 nа civile (nа Srbe 89, Albаnce 30 i nа člаnove UN 36 nаpаdа).
Prilikom ovih nаpаdа poginulo je 34 čovekа (od togа 10 civilа, 18 policаjаcа i 6 vojnikа). Povređene su 102 osobe (od togа 25 civilа, 61 policаjаc i 16 vojnikа). Od strаne OVPMB oteto je 45 ljudi (od togа 43 civilа i 2 vojnikа). Teroristi su ubili 2 otetа civilа, jedаn civil je pobegаo iz zаrobljeništvа, dok je nepoznаtа sudbinа 4 civilа. Teroristi su nа slobodu pustili 38 osobа.

dva jarca na brvnu

pre 11 godina

Mnogo bolje bi bilo da su i jedni(tamošnji Albanci) i drugi (republička vlada) novac koji je utrošen na postavljanje, pa na uklanjanje spomenika, uložili u otvaranje nekog preduzeća, da bi ljudi razmišljali o poslu. Ovako, bojim se da vlast ne pokazuje snagu već kratkovidost koja će samo podgrejati strasti na obe strane.

jova44

pre 11 godina

Mislim da smo prema Albancima na jugu pokazali izuzetno puno strpljenja, razumevanja i želje za mirnim zajedničkim životom. Zaista je KRAJNJE vreme da i oni pokažu mnogo više dobre volje inače neće izaći na dobro!Sve pohvale Vučiću i snagama bezbednosti za odlično obavljen posao!

Скарлет

pre 11 godina

Касните Господо за Вуком Драшковићем хиљаду светлосних година. Оно што је јуче могло бити добро, данас може бити контрапродуктивно а сутра ћете за Вуком опет тапкати....

bb

pre 11 godina

Ha ha smesne li zemlje a sudeci po komentarima pohvale upucene vladi i veceg dela naroda pa zar nije trebalo da se srusi poenta je da ga nema jaka vam je pobeda nece biti ispred opstine vec 100 metara dalje jos vodili racuna da ga ne ostete pa vi ste njima ucinili uslugu i postedeli ih troskova transporta dan ranije su lokalni odbornici Albanaca odlucili da ga premeste no vlast je bila dobra pa uradila to umesto njih

igor

pre 11 godina

Bravo,svaka cast vladi sto je podigla dostojanstvo drzavi i da ne moze sa nama da se radi sta god hoce,i to u sopstvenoj drzavi.Licno mislim da je ovo vise vucicevo delo nego dacicevo jer je vucic pre neki dan isao tamo da se sastane sa vojskom i zandarima bas zbog toga ,al nema veze bitno je da je vlada uradila pravi posao.Cestitke vladi i sve najbolje u daljim poslovima u korist svakog naseg gradjanina.

kanibal

pre 11 godina

Sa Meseca su očigledne dve stvari:

1. Prisustvo ovolikog b roja radikalskih botova je znak dubokog sukoba između Vučića i Dačića, pošto u svojim "komentarima" koje im piše radikalski agitprop Dačića redom spominju kao nesposobnog.

2. Iz istog razloga je jasno i da je Vučić nešto debelo z*** pa ga botine pokrivaju. Šta tačno, znaćemo vrlo brzo.

Sam spomenik je nebitan.

"Car Lazar", "Obilić", "Nemanjić" jedan za drugim :) Morao sam da se ponovo ubijem od smeha radikalskoj mašti :D

Nemanja

pre 11 godina

Sad jos da pohapsite i osudite odgovorne za sirenje teroristicke propagande pa bi i licili na drzavu. A ne da poznati komadant terorista sedi pored u kafani i vec kuje osvetu...

Vatrogasac

pre 11 godina

Haha, dobro su se setili i to tek posto su zverke iz EU rekle da je to unutrasnje pitenje Srbije. I dalje moraju da pitaju za svoje misljenje.

srba

pre 11 godina

Alo ljudi,spomenik je odnet,nije srusen,verovatno ce biti premesten..sve je dogovor dacica i hasisa tacija.. ne budite naivni! drzava banana nije u stanju da srusi spomenik podignut teroristima,o cemu mi pricamo, i dokle smo dogurali?!?!

Кривокапић

pre 11 godina

Е моји Срби и Албанци....како су нам увалили да се бавимо каменом. Да заборавимо како живимо и шта нам се дешава. Да ли ћемо опет да испаднемо глупи као деведесетих и да наседнемо.
Камен, преговори, руковање, моника Белучи, север, прелаз, царина, фифа, република, аутономија итд....и тако већ 30 година...

NemamIme

pre 11 godina

Nemojte biti naivni. Za uklanjanje spomenika zasluzni su Ameri. Verovatno su zapretili Albancima ukidanjem novcanih sredstava ili tako nesto. Da li stvarno mislite da bi Albanci ovo dopustili sami od sebe?! Probudite se, bre! :(

paki

pre 11 godina

Svaka cast za uklanjanje spomenika,neka znaju da zive u Srbiji a ne u Albaniji.Zamislite da su srbi u Hrvatskoj ili Bosni podigli spomenk odmah bi nas bombardovali.Sve cestitke za Vucica i Dacica!!!!

Саша, Пожаревац

pre 11 godina

Ето, решисмо и тај проблем. Проблем граница се такође решава, додуше са великим закашњењем јер бившим радикалима је много времена требало да схвате оно што су Вук и СПО предлагали јоше пре неколико година и кад су их због тога проглачавали за највеће издајнике. Сад још само остаје да оживе привреду која малтене не постоји, а не да најављују поскупљење струје на које готово нико не обраћа пажњу јер је најважније да се уклонио споменик...

e-krem

pre 11 godina

Imali su vremena, mogli su sami da ga uklone, ko im je sada kriv! Bravo za nasu Vladu, koja je sve ovo lepo organizovala, i daj Boze da ovaj dan prodje mirno u Presevu, da niko ne dira nase ljude!
(Marija, 20. januar 2013 10:57)
Ta podela gradjana na "vasi","nasi" je i dovelo do toga ali to je za tebe nesto kao gobleni razlicitih boja.Strikaj svoje neznanje dalje,strikaj.

Nikola

pre 11 godina

@ Goran

Odgovornost je suocavanje sa problemom i resavanje istog. Zabijenje glave u pesak kao noj i bezanje od problema odraz je nezrelosti.Malo dete kada nesto ne ume da uradi npr uci da veze pertle pa mu ne ide, ne pokusava mnogo puta da ih zaveze vec baci patike i pocne da place. To ne treba da rade odrasli ljudi.A ti ocigledno to ne znas.

del

pre 11 godina

Žika Šarenica je već u 10h imao nagradno pitanje.Jes lako pitanje, al sta cu sa nagradom?

PS.Svako bi ga uklonio i Tadić,Djilas,Toma,Ivica,Vučić.....osim Slobe

Milos RU

pre 11 godina

Da smo ovakvu vlast imali pre dvanest godina, ne bi ni imali žandarmeriju nego JSO, koji ne bi ni smeo da pređe granicu i uđe u Preševo...
(prolaznik, 20. januar 2013 11:42)

Koju granicu? O cemu ti pricas bolje ponovi gradivo iz geografije nego sto lupetas.

Kelme

pre 11 godina

Hahahahahah...smejanje!
Zapad ne reaguje, okrenuli im leđa....sada ste sami...Ajde sada da vas vidim , Vi koji dižete spomenike svojim herojima na tuđoj zemlji....gde ste...nema vas!!!

marija

pre 11 godina

Hvala Bogu, dogovorili su se.

Od drzave Srbije je jaca neodgovornost i nerad.
Da vidimo sad posle svega zasto je do ovoga uopste doslo i ko je za to odgovoran.
Ko to nije radio svoj posao na vreme, neodgovorni ljudi???

ja sam ja Jeremija

pre 11 godina

Bravo patriJotska Srbijo, bravo junačna serBska DŽandaarmeriJo, doakaste opasnoj kamenoj pločetini,posle žestoke borbe grupice od samo 600 DŽandara sa tim mnogo nadmoćnijim i mudrijim KAMENIM protivnikom! I to tek nakon što su predstavnici Albanaca iz Preševske doline predložili da ga sami premeste! Jer samo dan ranije (a rok je istekao još 17. januara)bilo je previše opsno čak i za naše hrabre patriJote i junačne DŽandare. Istina, naša mudra vrhuška par dana ranije zauzvrat je PRIZNALA I ZVANIČNO državu Kosovo obećavši gašenje i ono malo postojećih kobajagi srpskih institucija na severu Kosova. Ali šta je to spram onog preševskog KAMENA MUDROSTI koga smo se dokopali! Ja se ne sprdam ni sa čijim spomenikom, ali za Albance će ta ploča ubuduće zaista predstavljati kamen mudrosti, a naši patriJoti će kao u onom domaćem filmu moći u nju da udaraju glavama, ne bi li najzad i oni postali bar malo pametniji. E jadna ti majka patriJotska Srbijo! OVOME se ti raduješ, i to DANAS, na Svetog Jovana Krstitelja, na jedan od najvećih hrišćanskih praznika! 'Ajde sivi 'tići, Dačići, Vučići, Nikolići..., nastavite dalje, ima i drugde nelegalnih i za vas opasnih spomenika! 'Ajte malo na Ravnu Goru da uklonite "Čiča Dražu", 'ajde 'leba vam i soli, znamo da vas on najviše žulja.

nsabi

pre 11 godina

Ne smatram nikakvim rezultatom ovo sto su ga sklonili posle ovoliko vremena. Trebalo je odmah ukloniti po postavljanju i to srusiti a ne dozvoliti da ceo svet polemise o tome da li u Srbiji dozvoliti spomenik teroristima.

Justin

pre 11 godina

Narod je po meri vlade! Sad svi aplaudiramo,kao eto,hrabri i odlucni,a mrdnuli nisu dok se nije napravio dil oko toga.Nas treba da zanima sta je cena?a ona nesumnjivo postoji. Znam da ovim kvarim atmosferu ushicenosti patriotske javnosti.

budimo realni

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika nije uklonilo problem koji nećemo da vidimo, a to je da Albanci ovu državu ne doživljavaju kao svoju, niti planiraju budućnost u njoj.
Umesto da se u okviru mogućeg traže rešenja, naši političari, a onda i svi mi, uključujući i komentatore ovde, izbacujemo prazne parole.

Mnogo je zanimljivija vest da iza emiratske kompanije koja kupuje poljoprivredno zemljište u Vojvodini stoji kapital najbogatijeg Albanca, vlasnika OMV pumpi. Setite se kako je otišlo Kosovo. Svi Srbi koji su ga napustili PRODALI su svoja imanja za velike pare. Onaj ko je katastarski vlasnik zemlje, a pri tom i brojčano nadmoćan, samo treba da strpljivo sačeka momenat kada će dobiti i državu. Da se ja pitam, ni kvadratni metar našeg poljoprivrednog zemljišta ne bih prodao/dao/poklonio strancu. Inače, to je jedino vredno što nam je ostalo. A vi se palite na spomenik...

zile

pre 11 godina

Primer iz kojeg se vidi da država Srbija nije pala na kolena,zahvaljujući aktuelnoj vlasti.Nakon dugog vremena,država Srbija je uspostavila državotvorni sistem i stvara se pravno-uređena država.

exodream12

pre 11 godina

# Link komentara
zapravo cini mi se da ih je bilo dosta manje...bar prema ovom snimku...za stratesku odbranu tacke ti treba oko 50tak ljudi..5x5 snajperske tacke i oko 20tak po ulicama..ajd stavimo i 30..
10radnika da je odnelo spomenik..al cinim se da je ovo malo prenapuhano,a i ako je toliki broj bio..svaka cast momcima na obavljenom poslu...nemam nista protiv albanaca al u ovoj drzavi red mora da se zna

stivi dži

pre 11 godina

Da je do Dačića bilo još bi se tražio kompromis, da li da damo stolicu u UN za uklanjanje spomenika. Srećom u vladi postoje hrabriji i sposobniji ljudi tj. Vučić koji povlači prave poteze i vraća red u Srbiju na svim poljima.

Dragan DeSPOt

pre 11 godina

Hvalospev na racun SNS-SPS,tekstovi podrske , ali bacanje magle u oci biracima,pridobijanje glasaca zbog radi ''NICEG''.Ruseci spomenik, od cijeg se kamena takodje utemeljuje nova granica prema Kosmetu, i nije za hvaljenje.To je samo slepo verovanje da politikom koja dolazi iz Beograda samo produbljujemo nasu neefikasnu politicku strategiju na duze vreme.SPO, tacnije Vuk Draskovic je poodavno zagovarao politiku koju sad delimicno, ponekad i u celosti, vode Vucic i Dacic.Njih niko danas ne optuzuje, a na Vuka se bacalo svo jarinjsko-brnjacko ''drvlje i kamenje''.Ostaje na radost da se politika SPO dokazala mudroscu,nacionalnim sagledavanjem cinjenicnog stanja na Kosmetu i opet ce biti isred svih vas,koji po principu ''reci pa ispeci'' radite sve obrnuto!

Slave

pre 11 godina

Sta je sa vama narode? Vama je vazno da je spomenik uklonjen, a to sto ce sad biti haos dole, to nema veze. Jel vi stvarno mislite da ce ti ludaci Albanci mirno gledati samo? Ali opet pohvala za uklanjanje, mada je to trebalo uraditi odmah po postavljanju.

Grrr

pre 11 godina

Meni izgleda kao da je zandarmerija ukrala spomenik u 07:20. Nije mi jasno sto se ovoliki ljudi raduju tom uklanjanju. Valjda im lakse da prate ovakve stvari da zaborave da su gladni, i da ce da poskupe struja i gas u Februaru. Vlast radi populisticke stvari da bi dobila na rejtingu pre najavljenog poskupljenja. Ima u svom dvoristu da podignem spomenik srpskim zrtvama drzave Srbije - ima nas puno.

CheZoran

pre 11 godina

Rušenje spomenika nikada nije dobro. Likovanje zbog toga, još manje. Bolje bi bilo podizanje zajedničkog spomenika svim uludo izgubljenim ¿ivotima i srpskim i albanskim.

King Sollomon

pre 11 godina

Dacicu, stvarno si bedan kada se bavis mermernom plocom. Uostalom, nazovi ti koliko zelis teroristima pale borce za slpobodu njihovog naroda. Ali je i to cinjenica, da ste sa Konjculjskim sporazumom ipak obecali tom narodu neka prava. Ovim potezom, sipao si kiselinu na otvorenu ranu tog naroda, pa od sada dobro se razmisli o posledicama ovog poteza.

samo radikalno jest i bice

pre 11 godina

uspostavljena granica,postavljerna carina,obecan datum pridruzivanja u PRELEPU Evropu=pazljivo skidanje uz placeni prevoz na predvidjeno mesto! korektno suptilno fino DOKLE SRBI?

Mala Maca

pre 11 godina

Vucic i Vlada Srbije, su jos jednom dokazali da su ozbiljno shvatili svoj posao. Brinu o svom narodu i ispunjavaju obecanja koja su od bitnog znacaja.

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ma da nije Vucica, Dacic bi jos pretio i davao nove rokove za uklanjanje.
(Mikan, 20. januar 2013 11:11)

U ovoj drzavi je za sve dobro samo Vucic zasluzan? Jos ce poceti i da utice na natalitet ove drzave kako je krenuo.

crni domino

pre 11 godina

TAKO je, ajde sada da vas cujem sve koji su sumljali u ovu vladu i Aleksndra Vucica sto nije uklonio spomenik. Eto vidite kako se odrzava obecnje. Radujte se gradjani Srbije, ovo je veliki dan za nas!
(Matica Srpska, 20. januar 2013 09:55)
Ajde punoglavcu SNS-ovski, ne lupetaj! Dacic je ovo dogovorio sa Tacijem.
Da nije bilo dogovora, spomenik bi bio srusen!

bas cudno

pre 11 godina

Sve se dogadja posle susreta Dacic-Taci, asta se iza svega toga valja cuce se ubrzo.
Samo da ne bude cena spomenika previsoka i da ne krene dole rusenje mnogo znacajnijih i vrednijih spomenika od ovoga.

kinta kunte

pre 11 godina

Ako ova situacija nije stvar dogovora malog slobe i onog kretena tačija, neće da valja. Rano je za slavlje, sačekajmo dalji razvoj situacije.Prođe li ovo bez posledica, pravac N.Pazar.....

Земунац

pre 11 godina

Кад Вучић обећа - Вучић испуни!!! Да се зна ко коси, а ко воду носи!!! А Кале Брдо Турци може само да се слика а у то име живели!!!

Dacicu care

pre 11 godina

Svaka cast i dokaz da se mora postovati zakon a to sto lupetaju da se pripoje znaju i oni sami da od toga nema nista! I bolje je da nepokusavaju ne samo siptari vec bilo ko ko pokusa da ugrozi integritet jedne zemlje!

Грчански Деспот

pre 11 godina

Kada se stvari postave na svoje mesto i kada se u pregovorima vidi cvrstina i odlucnaost, a pre svega suprotna strana dobije sigurnost u vas, onda se ovako nesto i dogodi bez problema. G.Vucic svoju sposobnost i znanje pokazuje sa svakim potezom i izjavom. Drzava Srbija se voli na ovakav nacin. Puna podrska politici koju vodi potpredsednik vlade g.Vucic.

Domagoj

pre 11 godina

Još jedan dokaz da ova vlada što obeća to i ispuni, i što je najvažnije sve se reši razgovorom, a ne nasilno.
(Đuro, 20. januar 2013 08:47)

Ne nasilno kažeš? Zar nisi primjetio duge cijevi, oklopna vozila, čak 200 pripradnika žanarmerije?

Darko

pre 11 godina

Tako je! Da se zna ko je ko. Od drzave nema jacih. Moram da pohvalim Aleksandra Vucica, vrlo mudar i odlucan covek da se obracuna sa abnormalijama u drzavi.
Taj sramni tzv.spomenik, ni slucajno ne smete dozvoliti da se premesta bilo gde...pamet u glavu!

kaljente

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
(mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)

Koga briga za Srbe na Kosovu? Znas ti kolko glasova ce se ovim dobiti?

a77

pre 11 godina

Svaka cast! Da smo ovakav drzavni vrh imali pre 12 god. mozda bi negde i dogurali, ne bismo cupkali u mestu!
(NATA, 20. januar 2013 10:36)

Ovakav vrh smo imali pre trinaest godina, pa smo dogurali dotle da nas bombarduje skoro milijardu ljudi(NATO)... a posle toga naša policija i vojska nije smela da priđe granici sa KiM na dvadeset kilometara(setite se kopnene zone bezbednosti).

Babaroga

pre 11 godina

Samo tako pozdrav sa KOSMETA ... A sad pravac Novi Pazar... :D
I polako Srbi ne pozivajte na mrznju i nacionalizam ne vredjajte nikoga, sve ce doci na svoje mesto... Samo strpljenja i sloge...

prolaznik

pre 11 godina

Svaka cast! Da smo ovakav drzavni vrh imali pre 12 god. mozda bi negde i dogurali, ne bismo cupkali u mestu!
(NATA, 20. januar 2013 10:36)

Da smo ovakvu vlast imali pre dvanest godina, ne bi ni imali žandarmeriju nego JSO, koji ne bi ni smeo da pređe granicu i uđe u Preševo...

Skywalker

pre 11 godina

""Svaka cast ovim momcima iz Zandarmerije, stvarno imaju onu stvar. BRAVO MOMCINE.
(Ivan 14, 20. januar 2013 10:36)
Ovo danas je samo predstava za narod, sve je ovo vec bilo dogovoreno i o tome sam detaljno napisao komentar, ali ocigledno nece biti objavljen. Samo cu da te upitam sledece: gde je danas narod na ulicama Preseva?!

Sigmund

pre 11 godina

Samo se pitam koja je cena ovog`, na to mislim dijalog Dacic - Taci... I za sve one koji kazu kako ne cenimo nista svoje, sustina je sledeca, da su nas nasi politicari, naucili i navikli na to, jer jednostavno odavno kod nas ne moze da se uradi nesto, a da se pritom i neda nesto( i u situacijama kad ne treba nista ) tj kad je u pitanju nacionalni interes i integritet nase drzave....

Kvaziguska

pre 11 godina

E,bravo ! Cestitam na hrabrosti . Nedelja u 07.15 h pod punom opremom oko 200 pripadnika zandarmerije i nije bilo incidenata !? Malo mi mirise na dvostruke standarde . Dobro bi bilo da jutrosnja hrabra ceta ukloni i mit o heroju Drazi Mihajlovicu . Jedno je patriotizam , a drugo nacionalizam . Nacionalizam je odraz primitivizma . Porazavajuce je koliko se na ovim prostorima neguje primitivizam kod svih nacionalnih zajednica ,bez izuzetaka.

Goran

pre 11 godina

Pitam sve ove dezurne lazne junake, sta cete da kazete ako za koji dan bude glavna vest da je ubijen neki srpski policajac ili da je ubijen neki Srbin od ono malo sto ih je na Kosovu ostalo? Hocete li i tada da budete kurceviti na tudj racun? Boze mili slepaca pored ociju i igre vatrom! Devedesete su se skroz vratile u Srbiju. Ne samo u vidu opskurnih likova koji su se vratili na vlast, nego i nacinom razmisljanja obicnog sveta koji je i tih 90-ih ipak vecinom glasao za Milosevica i Seselja, i imao veliku odgovornost zbog tog izbora za paklene dogadjaje koji su usledili od Slovenije do bombardovanja Srbije. Mediji su skroz blokirani i jedino sto moze da se primeti u njima je degutantno "ulizivanje" Aleksandru Vucicu. Uklanjanje spomenika podici ce rejting SNS-u i SPS-u, ali moze skupo da kosta Srbiju. Kljucna rec je ODGOVORNOST. Mislite o tome!

dragan

pre 11 godina

Jos jedno bacanje prasine u oci narodu, na jednoj strani se uspostavljaju granice prema KiM, a na drugoj se sklanja spomenik koji ce osvanuti na nekoj drugoj lokaciji i to je sve.
Jos jedan odlican spin medijskih majstora Vucica i Dacica, a nije ni cudo kada znamo ko im je bio ucitelj.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Srbija je pokazala da je ozbiljna država ali dok se Aleksandar Vučić lično ne posveti nekom problemu on se ne reševa, ne možemo tako, ne može jedan čovek u ovoj zemlji sve da radi, moramo da imamo jake institucije koje rade svoj posao.

pravnica

pre 11 godina

koja li je cena ovoga cina, i da li je
ovo bacanje prasine u oci narodu, pitam se ?!!

@sumnjicav Zasto bi ovo moralo da ima cenu? Zasto bi se na ovo gledalo kao na scenario zapada kako citam u komentarima? Ako smo do sada imali vlast koja je drugima cinila ustupke ne znaci da i ova radi tako! Samo napred, Vucicu, isteraj do kraja!

Апоплекс

pre 11 godina

Сада сви на посао, да мало радите на економији! Албанци трипују да их храни споменик, а доле су у учмалој забити. Срби трипују да их храни уклањање споменика...

razum

pre 11 godina

Bravo! Ovakvu vladu nismo skoro imali a najveca zasluga svakako pripada Aleksandru Vucicu! Sve je uradjeno kako treba...upozoreni su,zamolili su ih da ga sami uklone,obavestena je medjunarodna zajednica,najavljeno im je uklanjanje i na kraju je spomenik mirnim putem uklonjen,ne unisten sto je jos jedan veliki plus i dokaz civilizovanosti!!!

MILOVAN M

pre 11 godina

Može nama ova vlada da se sviđa, ili ne. Može retorika nekog ministra da nam se sviđa, ili ne. Može biti da je Tadić lepši od Nikolića. Međutim, ova vlada i predsednik Nikolić ispunjavaju obećanja i to svako dobronameran treba da prizna.

Sale

pre 11 godina

Lepo. To je sad reseno. Dole mora ubuduce da se radi preventivno. Znaci nase agencije moraju iz minuta u minut da prate stanje i resavaju probleme na samom startu. Da je tako bilo taj spomenik se ne bi ni podigao. Time sto je Srbija saznala za njega tek posto je postavljen daje losu sliku da Srbija zapravo nema pojma sta se dole desava. Ako se ne opametimo eto Albanaca u Nisu.

Goran

pre 11 godina

Svest albanskog i srpskog naroda se najbolje ogleda bas na ovom primeru. I jednima i drugima su najbitniji smiboli. To sto nemaju sta da jedu, sto ih u poslednjih 20-tak godina svi gledaju kao zemlje treceg sveta i sto je u svetu problemi jedina asocijacija na njih - nije vazno.

SandzakIsFree25

pre 11 godina

zvako ko misli da ta akcija nije dogovorena sa kosovskom vladom zivi u fantaziranoj realnoscu.

Prestanite da mrzite druge etnije a pocinjite da mrzite politicare svih zemalja. Oni su odgovorni za sve zlo sto se desava na ovoj planeti.

Cao Ljudi.

DjangA

pre 11 godina

Pre svega da zahvalim svojoj drzavi sto se ja danas opet osecam BEZBEDNO! Bitno da spomenik ide na drugo mesto, cak iako ne bude skroz uklonjen, drzava je pokazala da kontrolise svoju teritoriju i da ne moze sacica ljudi da preti i odlucuje suprotno toj istoj drzavi u kojoj zivi!

Vojislav

pre 11 godina

@sumnjicav... Pitas koja je cena ovog cina... 'ajde se ti lepo ponudi da se taj "spomenik" postavi u tvoje dvoriste, pa ga onda drzi tamo koliko hoces... Ne razumem ove likove koji ne postuju nista svoje... Treba biti razuman, ali treba i postaviti neke granice... Ovo je bila cista provokacija i bezobrazluk, a drzava je bila i previse strpljiva... TACKA

Predrag

pre 11 godina

Ok,skinut je taj spomenik,a šta bi sa spomenik poznatog kao kapetan "LEŠI"u Lučinima,pa u Veliki Trnovac,selo Muhovac u koje se svake godine obeležava taj dan i dolaze kao navodno "šiptarski politički predstavnici s kosova",i to niz godina unazad a tu su razglasi,pojačala,i pitam se jer smo mi država u kojoj se legalizuju teroristi,ili izvinite ako nekog vređam možda i nisu,i ko zna još koliko tih spomenika ima a dobar deo naroda to nezna!!!

JAMES

pre 11 godina

Za razliku od prethodne vlasti,koja je mnogo vise pricala,nego radila,dolaskom SNS-a na vlast, polako se resavaju problemi jedan po jedan,i samo tako treba nastaviti.

napred nasi

pre 11 godina

99% komentara bravo za Dacica,policiju??Pa to je sve dogovoreno na zadnjem sastanku nije ovo nikakvo demonstriranje drzave...Spomenik ide na drugo dogovoreno mesto tako da ne razumem ovu euforiju u komentarima,daleko smo mi jos od vladavine prava.

Cveta

pre 11 godina

BRAVO DAČIĆU! SVAKA ČAST! SAMO TAKO IM SE MOGLO DOKAZATI DA JE DRŽAVA JAČA I DA U BUDUĆE NE MOGU VIŠE DA RADE ŠTA HOĆE.
TAKO TREBA PREMA SVIMA POSTUPATI.

Lidija Perović

pre 11 godina

Vrednost i jačina ovog poteza će tek da se vidi unarednom periodu, ali se samo plašim da se ne desi da Vučić bude kriv za sve što se sada dešava...pošto njega očigledno svi živi napadaju za sve!

nessa

pre 11 godina

tako je bre politicari malo citajte komentare naroda kroz komentare mozete videti gde gresite i kako da ispravite ono sto kao vlada ne vidite svaka cast ponovo imate moj glas na izborima

nada ZR

pre 11 godina

Spomenik je uklonjen bez incidenata,to je najbitnije.Kao sto rece Dacic ni SAD ne bi dozvolile da teroristi podizu spomenik na bilo kom delu avoje zemlje.Nema mesta velikoj euforiji.Za albance koji zive u Srbiji ovo nije ni malo prijatno da ne detaljisem,pa stoga ispostujmo ih umerenoscu.

Firefly

pre 11 godina

Nije sporno da je spomenik trebalo ukloniti, ali ako država ovako treba da pokazuje svoju "snagu", jer Dačić reče: "Niko nije jači od države", onda smo u gadnom problemu.

Danijel

pre 11 godina

hmmm sve je ovo prošlo suviše mirno, biće da je pao neki dogovorio sa Tačijem, danas ćemo slaviti rušenje spomenika a ko zna šta smo dali zauzvrat...

Zoran Djoric

pre 11 godina

Ko bi rekao da je moguce da se vlast promeni samo za jednu stranku (SNS za koji ne prate politiku) i drzava da ovoliko ojaca i pokaze snagu.

AmelNP

pre 11 godina

Uklonili ste spomenik ali ste samo ojacali netrpeljivost Albanaca prema Srbiji... bravo.

Posaljite ih jos u Pazar pa da vam i ovo malo Bosnjaka koje je lojalno okrene ledja za sva vremena.

zex

pre 11 godina

ovo je uspeh dacica i vucica to obecanje je ispunjeno, ljudi ne moze preko noci sve da se uradi.bilo bi super kada bi svi lopovi bili uhvaceni i osudjeni a srbiji vracen novac ali to nece moci

djape

pre 11 godina

Jel neko primetio sve ove minuse na komentare, jel to rade Albanci ili smo kao i uvek (slabo) slozni!? Inace, 200 zandarma mogu da odu i u sred Tirane da pomere bilo sta, pa ko bi im se suprotstavio...? Zato ce sada ponovo da ispasta taj narod koji nece imati ko da cuva....

Karlo

pre 11 godina

Iako su se ekstremni navijači i slične ložane mnogo nervirali onim što je izgledalo kao odugovlačenje i neodlučnost srpske države kada je ovaj spomenik u pitanju, ovaj put je Vlada Srbije i pored neprijatnih pritisaka iznutra odlarila posao dobro.
Podizanje spomenika OVPBM je bilo samo jedna od veoma sračunatih provokacija od strane ujedinjenog političkog fronta Albanaca, pred i u vreme pregovora između Beograda i Prištine (preovori odgovaraju Beogradu, ali ne i Prištini). Strpljivom igrom srpska strana je uspela ne samo da jasno stavi do znanja ko prai probleme, nego i odakle dolaze instrukcije (Priština, Tirana) i zaštita (razne zapadne zemlje), te su težinu odluke o uklanjanju spomenika vratile u teren preševskih lokalnih vlasti. Da bi na kraju bila demonstrirana i državna sila samim činom uklanjanja spomenika od strane centralnih vlasti i žandarmerije, uz potpuno odsustvo reakcije lokalnog življa ili opštinskih vlasti.
Sada sve i da se desi nešto, krivica će biti na albanskoj strani koja je manevrisanjem sprskih vlasti sama sebe ofarbala u ćošak i ostala bez podrške.
Još jednom, dobro urađeno; posle dve decenije ovi iz SPS i SNS najzad postaju političari.

Mita

pre 11 godina

Tako se to radi Evropski...:)Spomenik će neoštećen,biti predat Albancima,koji će ga odneti u džamiju,na groblje ili gde god,i problem je rešen.Dačić zna,kako da pliva u močvari.

Boki

pre 11 godina

Posteno su im ponudjene mogucnosti da sami rese, nisu se na to obazirali. Vlada je dokazala veliiki obzir. Mislim da vise ni jedan medij ne treba da napise ni slovo u vezi ovoga. Bilo pa proslo.

Dvadesetdvojka

pre 11 godina

Ja sam bio siguran da ce se to desiti tek kada je Vucic sa Glavnog odbora SNS porucio da je uklanjanje spomenika izvesno i da je pitanje dana kada ce se to dogoditi! Svaka cast!

Dubljanin

pre 11 godina

Da će spomenik biti uklonjen jasno je bilo još prilikom posete Vučića vojnoj bazi na administrativnoj granici sa Kosovom.Samo je se tražio momenat za to izvršenje.

mile

pre 11 godina

Dacic: Hocemo autonomiju za sever Kosova
Taci: Ne moze
Dacic: Hocemo poseban status za sever Kosova
Taci: Ne moze
Dacic: Pa hajde bar naredi ovim tvojima da se ne bune kada sklonimo onaj spomenik, da imamo bar nesto cime cemo da zamazemo oci narodu dok preuzimate sever.
Taci: Ajde dobro, toliko moze

Грчански Деспот

pre 11 godina

Држава Србија је коначно рекла да има институције које су способне да заштите сопствене интересе и територију. Захваљујући одличој политици коју пре свега води министар војни и потпредседник владе г.Вучић, и у свету се наишло на разумевање. Да, Србија коначно има и председника државе г. Николића који по свему судећи има велико поштовање од светских моћника, јер искрено и војно неутрално води своју земљу ка просперитету.

olivera

pre 11 godina

Od svih parola "Kosovo je Srbija", "Kososvo je srce Srbije" ostalo je samo prolem "dazbina" i uklanjanje ovog spomenika. Tek da se zamagle oci narodu. Nista vise!

niki

pre 11 godina

Ovo je jako lepo čuti da je spomenik uklonjen.Ali mi nije jasno zašto je morao opet Vučić da reaguje.Zar nije bio dovoljan ministar policije da reši ovaj problem?

zile

pre 11 godina

Na ovakvom potezu se vidi odlučnost,snaga i spremnost državnog vrha Srbije.Ovakav potez,obećava i daje nadu da Srbija postaje svaki dan jača i suverenija država.

бидермајер

pre 11 godina

Тако ,сад су разуверене параноичне масе да то ругло од споменика није атентат на Фердинанда.

Али ко зна какве ће бити последице у "посластичарленду" !?

За сада само толико; Жандармеријо дико наша!

Dragan

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz da je Srbija reagovala u okviru svojih zakona koji se moraju postovati, da je ona dosledno primenila svoju odluku o uklanjanju spomenika. Treba, medjutim naglasiti da su i Albanci isto pokazali svojim mirnim ponasanjem da su ravnopravni gradjani Srbije , i da ubuduce resavaju sve sporove u okvirima zakona, i drugih civilizacijskih normi. Ovde se ne radi niti o mržnji niti bilo kakvim nacionalnim pretenzijama vec iskljucivo gradjanskim vrednostima.

JUG

pre 11 godina

Cestitam nasem mudrom rukovodstvu na uklanjanju spomenika,koji dokazuje da se postuje ustav Republike Srbije i njeni zakoni.Uspeli smo zahvaljujuci Vucicu iako izlozeni nevidjenim pritiscima da kao drzava polako stanemo na noge,bravo jos jednom.

In medias res

pre 11 godina

Zahvaljujuci naporima ove Vlade i gdinu Vucicu mogu slobodno da kazem da se desilo cudo!Ranije i od nekih drugih Vlada to nismo mogli da ocekujemo!Pokazali smo da je drzava jaca i da treba postovati njene zakone i ustavni poredak!

Marija

pre 11 godina

Imali su vremena, mogli su sami da ga uklone, ko im je sada kriv! Bravo za nasu Vladu, koja je sve ovo lepo organizovala, i daj Boze da ovaj dan prodje mirno u Presevu, da niko ne dira nase ljude!

Panta Rei

pre 11 godina

Наш мини Слобић је ово одрадио веома тактично, промишљено, мудро и интелектуално, у прави час! Албанци су све погрешно протумачили! Свака част мини Слопче:)

MILOMIR

pre 11 godina

Konacno smo pokazali da je drzava jaca od pojedinaca,velika pobeda za Vucicevu vladu,jedino mi smeta sto ga nisu srusili i pokazali ko je gazda u Srbiji.

drasko

pre 11 godina

Koja smo mi parizer drzava, dolazi 200 specijlaca, fantomke,ovo-ono, kamioni-avioni za jedan spomenik. Jasno je meni ko dan da cemo mi vrlo brzo i ovu teritoriju izgubiti.
Hvala specjalcima sto su poslusali savet Tirane i Pristine :) Sad ce spomenik da konzerviraju sa imenima onih koji su im ubijali kolege i to sve o nasem trosku. A nakon toga ce ga oterati tamo gde zele Pristina i Tirana. I mi smo drzava,a ?
Ma mi smo ....

neko iz mase

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je trebao sve strane diplomate da odvede dole pred spomenik i upita: Da li bi ste Vi pristali da se podigne spomenik stradalim clanovima Al kaide u Njujorku?!
A zatim ispred njih da uklone spomenik... ne da sruse, da uklone. Neka ga postave u Albaniji negde! Oni imaju njihove heroje, mi nase!

Tako treba

pre 11 godina

U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne ponesi!

Bez obzira na sve sad zaista nije uputno komentarima provocirati bilo koga.

Spomenik je sklonjen i sad svi na svoje radne zadatke!

qw

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)
to eulex treba da radi, a mi cemo ih zastititi kad bude vreme

Valjan razlog Albancima da napadaju Srbe nikad nije trebao

Ja i samo ja

pre 11 godina

Дадосмо Косову све, за један споменик! Е сад хвалите ове стручњаке из Владе колико хоћете

zong

pre 11 godina

Bravo, tako se to radi!
Vreme odabrano bas na meru, ni prerano, ni prekasno. I ako bi naravno mi svi zeleli da su ga isti dan uklonili, ali ovako je diplomatski.

crni domino

pre 11 godina

Dobro je sto ga nisu srusili.
A sta cemo sa divljom gradnjom 1.300.000 divlje podignutih kuca. Hocemo li i to rusiti po zakonima drzave ili nekako (evro po kvadratu)legalizovati.
Kada bi ovo ozakonili i jos na rok od 3 godine, drzava bi se izvukla iz krize u kojoj se nalazi.
Ovu sansu slepci u vladi ne vide!

Istorija

pre 11 godina

Rusili ste vi i kucu spomenik, Prizenske Lige, sravnili sa zemljom i na njenom mestu sadili biljke.
Danas je obnovljena, lepsa nego sto je bila pre.

Novosađanin

pre 11 godina

Voleo bih kada bi "država" ovako revnosno sklonila kuću koja je bespravno podignuta na mojoj dedovini. Tada bih priznao "snagu države".

marija

pre 11 godina

Dobro je, niko nije stradao, hvala Bogu. Ipak su se dogovorili.
A sad, Dacicu, da i ja pitam, gde vam je bila inspekcija, sudstvo, policija dok se taj spomenik nelegalno gradio???
Od ove drzave je jaci nerad i neodgovornost.
Sve vas treba smeniti zbog ove situacije. Jos je trebao neko da pogine pa da opet pravimo spomenike. Neodgovorni ljudi.

rale

pre 11 godina

Prosto ne mogu da verujem,većina komentara je politički obojena,ili za jdnu ili za drugu stranku.Pa vi ljudi ne odmarate ni nedeljom.
Koliko vidim spomenik je uklonjen,čitaj premešten negde.Nije srušen,skršen,slomljen.Da li mi to štedimo novac albancima da ne prave drugi,već se ovaj postojeći sada,možda negde seli na drugu lokaciju,o trošku države.
Nije mi jasno to da se uopšte dozvolilo postojanje spomenika.Za njegovo postavljanje je sigurno trebalo više vremena,nego sada,pod okriljem jutra za pomeranje(uklanjanje)
Šta rade pojedine informativne službe?
Kako niko nije znao da se to priprema,nije to palo sa neba,na tome se verovatno danima radilo.
LIčno mi se ne dopada ovako jeftino sakupljanje političkih poena.
Za B 92,mislim da je korisnije,kada bi odvojili sve komentare po grupama,recimo grupa ove,ili one partije,i oni koji su poput mene neopredeljeni.
Olakšali bi mnogim čitaocima da imaju pravu sliku o javnom mnjenju.Ovako,prinudjen sam da čitam svašta,dok ne pročitam neki dobar komentar.enf

Soraja

pre 11 godina

Malo mi je čudno što se niko do sada nije pobunio...znači neka vrsta zatišja pred buru....u svakom slučaju sviđa mi se ovaj potez!

ss

pre 11 godina

Orhan Redžepi, bivši komandant OVPBM,
novinarima je rekao da se radi o „istorijskom
danu“ jer će Preševo i Bujanovac postati deo
Kosova kao i to da se zahvaljuje Srbiji što je dala
povod da se albanski odborinici tri opštine juga
Srbije izjasne o teritorijalnoj autonomiji.
Bas zanima kako to svaka opstina moze da se izjasni o autonomiji a Srbi nigde ne. Jos i to, bilo bi lepo da se isprati gde ce zavrsiti ovaj 'spomenik'

Simonovićka

pre 11 godina

Nekima če možda ovo biti samo još jedan povod da napadnu Srbiju i njene zvačnike...ako je tako onda se iskreno nadam da Vučić zna šta radi!

Pjer Bezuhov

pre 11 godina

Zahvaljujuci naporima ove Vlade i gdinu Vucicu mogu slobodno da kazem da se desilo cudo!Ranije i od nekih drugih Vlada to nismo mogli da ocekujemo!Pokazali smo da je drzava jaca i da treba postovati njene zakone i ustavni poredak!

Грчански Деспот

pre 11 godina

Од сада требамо изговарати име и презиме АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ са великим поштовањем!!!
Доказ како државник треба да има однос према своме народу и сопственој држави је управо овај.
Свака част и свако добро у настојању да искорените СВАКО ЗЛО, које је годинама уништавало СРБИЈУ.
Имате невероватни подршку народа са свим овим потезима што сте до сада урадили!!!

Touch more sociable

pre 11 godina

Kako beše ona scena iz filma....,,Šta će biti s kućom?-Zapaliću je!,,
Mislim da je kranje vreme bilo da se dokaže da je ovo Srbija i da ne može svako da radi šta hoće!
Sve pohvale za hrabrost i smelost Vlade Srbije i Vučiću za ovakav potez!

Susjed

pre 11 godina

Bojim se da ovo ne bude izgovor za neke akcije Kosova na severu,gde oni mogu da kazu ovo je Kosovo i mora se postovat Ustav.Da ovaj spomenik ne bude preskup za institucije Srba na Kosovu.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Морам рећи свака част жандармерији, морам рећи свака част министру полиције, али морам пре свега рећи свака част г. Вучићу на виспреном вођењу државне политике, која у свету има све више разумевања. Изгледа да је наш председник државе г. Николић био визионар када је причао да ће нас Европа поштовати ако будемо поштовали свој народ и нашу земљу. Морамо показати да имамо достојанства. По томе смо препознатљиви у свету. Г. Николић то свеколико показује.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Sada ispade da je odradjena ne znam ni ja kakva stvar, a u stvari uradjeno je nešto što se podrazumeva s tim što po meni treba da budu i uhapšeni oni koji su ga postavili.

Gavrilo

pre 11 godina

"Ok , sklonite spomenik, igrajte se suvereniteta u Presevu, a onda MIRNO i Kosovu stolica u UN" Jeftino, vrlo jeftino. kad god se dohvate resavanja kosvskog pitanja likovi poput radikala i socijalista klika u Tirani i Pristini likuje i trlja ruke. Presevka dolina je ionako sitan kusur u njihovoj strategiji oko Kosova.

MAKSIMILIJAN SERBSKI

pre 11 godina

Ovo su divne vesti,ponosan sam sto sam Srbin.Ono je bilo sramno cekanje i oklevanje.Sada jos verujem da postojimo kao drzava.

Bogu hvala vise

pre 11 godina

Kolko ja znam u poslednjih 13 godina ovo je prvi put da je nasa zemlja napravila malo rizicniji potez , svesni posledica kakve ovaj ishod moze da donese ..Nazalost ovde ce opet da stradaju civili, dok ce se zandarmerija povuci u roku od 3 dana...Velika podrska odgovornima za ovaj potez!

Dragan K.

pre 11 godina

Sad jos da uklone nekih dvadesetak slicnih spomenika rasutih svuda po okolnim selima i brdima. Cisto sumnjam da ce se to desiti.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Mnogi danas najverovatnije nisu ni svesni koliki je znacaj ove pobede Srbije ali neka znaju svi da ce se od sada svake godine u Srbiji ovaj dan "obelezavati i slaviti" kao "dan uklanjanja spomenika u Presevu" !

milan

pre 11 godina

Da li je takticki uredu da se jutro posle odluke albanskih odbornika da sami uklone spomenik, pokazace sledece nedelje, ja mislim da nije da je taj potez uradjen samo zato sto se misli da posle njihove odluke ima mnaje opasnosti.

kolikox

pre 11 godina

Ocigledno ova Vlada ima mnogo vecu podrsku i EU i SAD cim je receno da je to unutrasnje pitanje Srbije. Iskreno ne ocekujem nikakve provokacije jer je i albancima verovatno naredjeno da budu mirni. Samo napred.

Pera peric

pre 11 godina

Super sto je sklonjen spomenik, ali ovo je trebalo biti uradjeno jos u novembru... Izgleda se o sudbini odlucivalo pre neki dan na sastanku sa tacijem... Neka ovo bude nauk za ubuduce

Dusan

pre 11 godina

Mi u Beogradu ne znamo koje to probleme sa svojim pravima imaju Albanci na jugu Srbije. Niko lud posle ovih 20 godina ne bi pristao da uskracuje prava bilo kome ili bilo kojoj zajednici u Srbiji. Zasto ne cujemo nista o uskracenim pravima??? Zasto stalno vidjamo provokacije? Zasto se vodi dijalog o spomeniku teroristima, a ne o _bitnim temama_??? Dragi Albanci, iznesite svoje probleme u javnost, neka se povede diskusija o tome, a ne o glupostima.

mnogo puta prevareni srbin

pre 11 godina

Moja osecanja su pomesana. Zadovoljan sam sto je uklonjen spomenik. Ali strahujem od toga sta sve moze biti nas ustupak albancima za ovo.

Dragan

pre 11 godina

Mislim da smo oko ovoga jedinstveni. A, ako se neko drzne i digne na oruzje, pa i tu cemo biti jedinstveni. Bar emo ovog puta znati pravi razlog za odbranu zemlje. Terorizam je najvece zlo i nema mu temelja na tlu Srbije.

alexandar

pre 11 godina

Svaka cast drzavnim organima. Uz malo pameti i prave politike mogli bismo da budemo ozbiljna drzava sa kojom nema sale, al nema ozbiljne drzave bez ozbiljne privrede pa onda i vojske.

Bojan

pre 11 godina

Opasno svi mediji smaraju sa ovim spomenikom, a nije jedini u tom kraju, jer se tako podgrevaju patiJote i nacionalisti, a ostali narod ne može ništa da čuje o: novim poskupljenjima, otkazima, krađama preko nabavki, poklanjanju zemlje strancima...

El_darinjo

pre 11 godina

Hvala Bogu....trebalo je i ranije ali nema veze. Bitno je da nije bilo nikakvih incidenata,da u sukob nisu uvuceni lokalni albanci kojima treba posao i bolji zivot a ne spomenici...

F.

pre 11 godina

Dosta se Srbija povlacila od albanskih nacionalista i sovinista koji su umislili da su velika sila jer ih stiti Amerika. Sve im je prolazilo zadnjih godina. Ali sve, i uvek je bilo popustanja jer bi Albanci mogli da napadnu Srbe, poruse crkve i manastire... Tako ce i sada da urade, samo treba prilikom rusenja i izivljavanja sledecih dana Albanci da razmisle malo i o post-americkom periodu.

drasko

pre 11 godina

Sve vise se bojim povratka u 90-te i provociranja na sve strane. Ovde definitivno nikome ne odgovara mir i nekakav dogovor. Pa zar albanci nisu rekli da ce ga sami premestiti samo jos odugovlace?

Johnzy

pre 11 godina

E, tako se to radi, tako je trebalo odmah i da se uradi. A ne da se bezveze dižu tenzije. Niko ne želi sukobe na jugu, jer tamo Srbi i Albanci žive jedni pored drugih, kako rekoše, u miru i tako treba da ostane. Taj spomenik je bio provokacija za državu, i morao je da ode. Mislim da niko ne bi imao ništa protiv da na tom spomeniku nije bilo obeležja OVPBM.

Igor

pre 11 godina

Ipak je jadna država koja uopšte pregovara sa albancima oko uklanjanja spomenika i daje im neke rokove. U kojoj drugoj normalnoj državi bi uopšte mogao da se postavi spomenik teroristima koji su ubijali miliciju i vojsku, da se slavi praznik druge države sa svim simbolima iste (himna i zastava Albanije)!!! Ovakvom politikom kao i onom prethodne vlasti za nekoliko godina će se pregovarati o nezavisnosti već otcepljene tzv. Preševske doline.Istorijski jedan od najgorih perioda za Srbiju.

Сашка

pre 11 godina

Коначно и нормално.Ако би овде држава попустила то би био подстрек и другим екстремима да и они терају по своме.Јасно је да у том случају држава не постоји.Ово је једино исправно браво за државу.

Danilo

pre 11 godina

Tako je! Niko nije jaci od drzave.
Nije dovoljno sto je uklonjen, mora se unistiti, jer tzv.spomenik teroristima ne moze nigde na tlu Srbije biti postavljen, jer su se ti teroristi i secesionisti borili protiv Srbije.
Unistite ga, i ni slucajno nemojte im ga predavati. Obavezno krivicno goniti one koji su ga postavili!!!

Dusan

pre 11 godina

Bravo drzavo ustav i zakoni ove zemlje ima da se postuju.
Svaka cast zemlja Srbija ima da se postuje bez obzira na veru i nacionalnost.BRAVO DRZAVO...

Konfuzija

pre 11 godina

Kakvo likovanje? Spomenik je i postavljen za vreme ove Vlade (Dacic&Vucic), da je ovo ozbiljna drzava i da sluzbe rade posao kako treba spomenik nikada ne bi bio postavljen. Ovo je samo ispravljanje sopstvenog propusta koje se predstavlja kao neka pobeda, smesni smo :(

Kompromis

pre 11 godina

Problem ne treba da bude spomenik vec grb teroristicke organizacije koja je zakonom zabranjena. Ljudi su abolirani dok ponovo ne pocnu da rade protiv zakona. Teroristicke organizacije nisu i ne smeju biti abolirane nikada. Nebitno je da li je spomenik sa UCK grbom na Terazijama, ispred opstine Preševo, u dvorištu džamije ili privatnom dvorištu.
Nek naprave spomenik poginulima bez terorističkog grba, niko se nece buniti.

iva

pre 11 godina

Srbija je poslala jasnu poruku da je jednak zakon od Subotice do Preševa i da se svi moraju pridržavati njega.Da Srbija neće tolerisati spomenik postavljen albanski teroristima koji su se borili protiv Srbije.

Matica Srpska

pre 11 godina

TAKO je, ajde sada da vas cujem sve koji su sumljali u ovu vladu i Aleksndra Vucica sto nije uklonio spomenik. Eto vidite kako se odrzava obecnje. Radujte se gradjani Srbije, ovo je veliki dan za nas!

lana

pre 11 godina

Vlast je pokazala da ne postoje ljudi koji su jači od nje i njenih zakona.A činimi se da su to i albanci shvatili.Uklonjen bez incidenata.Pa nemože manjina odlučivati o nekim bitnim stvarima!

sima

pre 11 godina

E sada moji dragi Srbi zivot ide dalje, gladovanje, patnja,propast privrede, nezaposlenost, haos u obrazovanju i u zdravsvu ali ne mari postigli smo na Presevu jos jednu pobedu i to je kako bi rekao nas voljeni Sloba jos jedna velika pobeda Srpskog naroda.

LUKIC LUKA

pre 11 godina

Desilo se upravo ono što je Vučić najavio pre par dana u Bujanovcu. Ubuduće treba dobro slušati Vučića, jer on kada govori ne govori bez agrumenata. Iz njegove izjave koju je tada dao je očigledno da su za uklanjanje spomenika srpske vlasti prvo obezbedile međunarodnu podršku i onda sve ide lako. Ova vlada je povratila poverenje međunarodne zajednice.

sanja

pre 11 godina

Šta reći osim odličan potez sadašnje vlade.Konačno je došlo vreme da smo ponosni što smo Srbi i živimo u Srbiji.I da niko nemože biti jači od države!

Mike

pre 11 godina

Svaka čast državi za potez, ali budimo realni - kome će, pošteno rečeno, biti bolje? Nešto nisam uveren da će sirotinja raja obe nacionalnosti imati od ovoga ikakav prosperitet... :(

kole

pre 11 godina

cemu ovolike hvale Dacicu???
uspeh je ako kazne obavestajnu sto je spavala. ako kazne one sto su odobrili(lokalna vlast) i one sto su podigli ovo ruglo koje vec duze vreme stoji na tlu Srbije.
dacicu, prica o spomeniku NIJE jos gotova. pokazi da si drzava.

dno2

pre 11 godina

Jos jedan los potez drzave na celu sa premijerom Dacicem..
Iz kog razloga!
Zato sto prave "buku" oko nekih ne bitnih stvari.Ovo se "odradjuje" bez velike mediske buke.Tako se samo drugoj strani(njenim huliganima)daje signal da krenu na sve nase svetinje.
Zamislite sta ce da se desi sa nasim spomenicima po Kosovu.Posebno nasim crkvama,manastirima..Oni su imali samo 1.
Koji nije ni smeo biti postavljen.

Maja

pre 11 godina

Boga mi Dacicu, koliko god ne voleo tebe i jos vise mrzeo SPS, hrabro i odlucno. Aj da vidimo mozes li dalje. A da, ocekuj sad udarce od Vucica, ugrozavas mu, ovime, popularnost.

kalaitović nova varoš

pre 11 godina

Nadam se da su sada na redu i stotine četničkih obeležja širom Srbije! Ah, da!Zaboravio sam! Oni su bili "prvi" gerilci porobljene Evrope, tako da za njih zakoni ove zemlje ne važe!

troy

pre 11 godina

sto neki kazu svaka cast ako je sklonjen a ne premesten..mada koliko je truda ulozeno da se spomenik ne osteti ne bi me cudilo da bude predat albancima i postavljen negde drugde a da je ovo sve bila reklama za drzavu.

Juznjak

pre 11 godina

Eto je snaga i moc Albanaca kad im Amerika ne cuva ledja. Sad je prikazana na delu. I konacno da pokazemo da smo drzava! Meni licno spomenik ko spomenik ne smeta (mada malo bode u oci), ali mi smeta sto Albanci koriste svaku priliku da provociraju i traze konflikt. Setite se samo da su ulicu Karadjordja Petrovica u Bujanovcu hteli da prekrste u Skender Beg! I jos mnogo takvih ulica!

Sasa

pre 11 godina

Ne znam cemu lozenje da smo ozbiljna i jaka drzava. Amerikanci i EU su dali zeleno svetlo za ovo, kako bi Dacic dobio pozitivne poene u domacoj javnosti. Naravno, naplati ce nam kasnije, kad Kosovo dodje na red...

JVC

pre 11 godina

Слажем се са већином коментара али видећемо шта је цена овог "елегантног" уклањања тог"споменика".Односно, шта се ваља иза брда,да нам не буде још једна Пирова победа.:)

nikola

pre 11 godina

KOga boli uvo za taj spomenik. U Presevu zivi oko 90% albanaca mene veoma malo zanima sta oni rade tamo. Koliko se secam mislim da je slican spomenik podignut i u Adi. Pustite da ljudi rade sta im je volja i manje saradjujte sa Rusijom a vise sa svetom i bice sve u redu.

Goran

pre 11 godina

.... s obzirom da je drzava Srbija ispostovala sve procedure ,ocekujem sada i krivicne prijave za donosioce odluke o postavljanju ovog kamena kao i za one koji su isti kamen ekspresno legalizovali.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Trebalo ke to i ranije uraditi,ali nikad nije kasno.Konacno je doslo vreme da zivimo u uredjenoj drzavi u kojoj odredjena pravila moraju da se postuju!

Blerim Pr.

pre 11 godina

Mislim da je to sve dogovoreno izmedju, Thaqia, Dacica i Brisela. Taka sam ubedjen da za uzvrat nece se vise tolerisati barikade na severu. Imam osjecaj da tu ima neka trgovina te gore navodene trojke. Nece srbi od danas tako lako blokirati puteve na severu Kosova.

Suzana

pre 11 godina

Konacno i mi nesto naucili. Odes u Brisel dogovoris se, onda to uradis civilizovano bez pompe uz saglasnosnost zapada i SAD i sve je ok.
E sad da ni da sanjam nisam mogla da ce to prvi da ukapira Dacic ali ovo je zemlja cuda.
U svakom slucaju sve cestitke premijeru za ovu akciju.

Sarplaninac

pre 11 godina

Bravo Srbijo ! Da se ovo desilo u Makedoniji doslo bi do gradjanskog rata, a bi ste pokazali nama kako to ide. Vlada Makedonije mora ovomda uzme kao odlican primer za svoju drzavu. Svaka cast !

Natasa Rostova

pre 11 godina

Dosta je bilo cekanja...Sada se treba pripremiti na odgovor Albanaca jer ce ga neizostavno biti!Mozda se opet budu pozvali na krsenje ljudskih prava...

Pedja

pre 11 godina

Svaka cast, zaista sam bio skeptican kao i mnogi, i mislio da cemo dobiti jos jedan samar po nacionalnom dostojanstvu ali sve pohvale nasoj novoj vladi. Samo napred... i da Srbin opet bude ponosan domacin.

StG

pre 11 godina

E hvala Bogu! Jos u novembru ste trebali da ga uklonite a ne da se pogadjate s njima! Sad im lepo spakujte spomenik pa nek ga nose u Tiranu pa nek ga tamo postave gde im volja!

...sve sve ali nista

pre 11 godina

bravo!! pobeda srbije!! zdrave i jake politike...utemeljene na pravima !! e a sta je nova zanimacija za narod sada?? od 1.februara skace struja...!!

boris

pre 11 godina

Suvise smo oklevali kao drzava a Albanci su ostvarili svoj cilj, ponovo su akteulizovali svoj polozaj i svoje stavove. Srbija je jako neorganizovana zemlja koja nema strategiju ni vlast vec zadnjih 12 godina, cak smo pod Milosevicem imali to sto sad nemamo nazalost.

Milton

pre 11 godina

Wow! Ivice znamo da je pre neki dan u jednom evropskom gradu ovo dogovoreno nemoj kupiti kredit. Nisam sitnicav vec razmisljam sada ce pojedini pomisliti kako smo snazni i jaki, a ustvari cekali smo odobrenje iz onog evropskog grada, odavno nismo nezavisni u donosenju ovakvih odluka. Premda je lepo videti da su nam ovo dozvolili.

BODOR

pre 11 godina

Vlada Srbije i Vučić vraćaju ugled Srbije kod svetkih zvaničnika, jer je jedan od razloga što je spomenik sklonjen mirnim putem i to što su na tu odluku uticali i strani ambasadori. To govori o tome da uticajne svetske zemlje veruju ovoj vladi Srbije.

Juznjak

pre 11 godina

Eto je snaga i moc Albanaca kad im Amerika ne cuva ledja. Sad je prikazana na delu. I konacno da pokazemo da smo drzava! Meni licno spomenik ko spomenik ne smeta (mada malo bode u oci), ali mi smeta sto Albanci koriste svaku priliku da provociraju i traze konflikt. Setite se samo da su ulicu Karadjordja Petrovica u Bujanovcu hteli da prekrste u Skender Beg! I jos mnogo takvih ulica!

Milton

pre 11 godina

Wow! Ivice znamo da je pre neki dan u jednom evropskom gradu ovo dogovoreno nemoj kupiti kredit. Nisam sitnicav vec razmisljam sada ce pojedini pomisliti kako smo snazni i jaki, a ustvari cekali smo odobrenje iz onog evropskog grada, odavno nismo nezavisni u donosenju ovakvih odluka. Premda je lepo videti da su nam ovo dozvolili.

Pera peric

pre 11 godina

Super sto je sklonjen spomenik, ali ovo je trebalo biti uradjeno jos u novembru... Izgleda se o sudbini odlucivalo pre neki dan na sastanku sa tacijem... Neka ovo bude nauk za ubuduce

Natasa Rostova

pre 11 godina

Dosta je bilo cekanja...Sada se treba pripremiti na odgovor Albanaca jer ce ga neizostavno biti!Mozda se opet budu pozvali na krsenje ljudskih prava...

Kompromis

pre 11 godina

Problem ne treba da bude spomenik vec grb teroristicke organizacije koja je zakonom zabranjena. Ljudi su abolirani dok ponovo ne pocnu da rade protiv zakona. Teroristicke organizacije nisu i ne smeju biti abolirane nikada. Nebitno je da li je spomenik sa UCK grbom na Terazijama, ispred opstine Preševo, u dvorištu džamije ili privatnom dvorištu.
Nek naprave spomenik poginulima bez terorističkog grba, niko se nece buniti.

Sarplaninac

pre 11 godina

Bravo Srbijo ! Da se ovo desilo u Makedoniji doslo bi do gradjanskog rata, a bi ste pokazali nama kako to ide. Vlada Makedonije mora ovomda uzme kao odlican primer za svoju drzavu. Svaka cast !

boris

pre 11 godina

Suvise smo oklevali kao drzava a Albanci su ostvarili svoj cilj, ponovo su akteulizovali svoj polozaj i svoje stavove. Srbija je jako neorganizovana zemlja koja nema strategiju ni vlast vec zadnjih 12 godina, cak smo pod Milosevicem imali to sto sad nemamo nazalost.

F.

pre 11 godina

Dosta se Srbija povlacila od albanskih nacionalista i sovinista koji su umislili da su velika sila jer ih stiti Amerika. Sve im je prolazilo zadnjih godina. Ali sve, i uvek je bilo popustanja jer bi Albanci mogli da napadnu Srbe, poruse crkve i manastire... Tako ce i sada da urade, samo treba prilikom rusenja i izivljavanja sledecih dana Albanci da razmisle malo i o post-americkom periodu.

Bojan

pre 11 godina

Opasno svi mediji smaraju sa ovim spomenikom, a nije jedini u tom kraju, jer se tako podgrevaju patiJote i nacionalisti, a ostali narod ne može ništa da čuje o: novim poskupljenjima, otkazima, krađama preko nabavki, poklanjanju zemlje strancima...

StG

pre 11 godina

E hvala Bogu! Jos u novembru ste trebali da ga uklonite a ne da se pogadjate s njima! Sad im lepo spakujte spomenik pa nek ga nose u Tiranu pa nek ga tamo postave gde im volja!

Pedja

pre 11 godina

Svaka cast, zaista sam bio skeptican kao i mnogi, i mislio da cemo dobiti jos jedan samar po nacionalnom dostojanstvu ali sve pohvale nasoj novoj vladi. Samo napred... i da Srbin opet bude ponosan domacin.

Dragan

pre 11 godina

Mislim da smo oko ovoga jedinstveni. A, ako se neko drzne i digne na oruzje, pa i tu cemo biti jedinstveni. Bar emo ovog puta znati pravi razlog za odbranu zemlje. Terorizam je najvece zlo i nema mu temelja na tlu Srbije.

BODOR

pre 11 godina

Vlada Srbije i Vučić vraćaju ugled Srbije kod svetkih zvaničnika, jer je jedan od razloga što je spomenik sklonjen mirnim putem i to što su na tu odluku uticali i strani ambasadori. To govori o tome da uticajne svetske zemlje veruju ovoj vladi Srbije.

lana

pre 11 godina

Vlast je pokazala da ne postoje ljudi koji su jači od nje i njenih zakona.A činimi se da su to i albanci shvatili.Uklonjen bez incidenata.Pa nemože manjina odlučivati o nekim bitnim stvarima!

Maja

pre 11 godina

Boga mi Dacicu, koliko god ne voleo tebe i jos vise mrzeo SPS, hrabro i odlucno. Aj da vidimo mozes li dalje. A da, ocekuj sad udarce od Vucica, ugrozavas mu, ovime, popularnost.

gost

pre 11 godina

Zapanjen sam kad vidim na sta ljudi ovde mogu da se loze. Najsiromasnija ste zemlja u Evropi, u svakom pogledu zaostala, zbog bele kuge vas u 22. veku vise nece ni biti, ali sve to nema veze, vazno da je uklonjen neki kameni blok u Presevu. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

mile

pre 11 godina

Dacic: Hocemo autonomiju za sever Kosova
Taci: Ne moze
Dacic: Hocemo poseban status za sever Kosova
Taci: Ne moze
Dacic: Pa hajde bar naredi ovim tvojima da se ne bune kada sklonimo onaj spomenik, da imamo bar nesto cime cemo da zamazemo oci narodu dok preuzimate sever.
Taci: Ajde dobro, toliko moze

Johnzy

pre 11 godina

E, tako se to radi, tako je trebalo odmah i da se uradi. A ne da se bezveze dižu tenzije. Niko ne želi sukobe na jugu, jer tamo Srbi i Albanci žive jedni pored drugih, kako rekoše, u miru i tako treba da ostane. Taj spomenik je bio provokacija za državu, i morao je da ode. Mislim da niko ne bi imao ništa protiv da na tom spomeniku nije bilo obeležja OVPBM.

Niko nije jači od države

pre 11 godina

Srbija je primenila zakon na najcivilizovaniji način. Jednostavno na teritoriji Srbije ne mogu da se nalaze spomenici onima koji su se borili protiv države i njenih građana. Nemate razloga za protest već budite lojalni građani Srbije i biće vam odlično.

Panta Rei

pre 11 godina

Наш мини Слобић је ово одрадио веома тактично, промишљено, мудро и интелектуално, у прави час! Албанци су све погрешно протумачили! Свака част мини Слопче:)

ja sam ja Jeremija

pre 11 godina

Bravo patriJotska Srbijo, bravo junačna serBska DŽandaarmeriJo, doakaste opasnoj kamenoj pločetini,posle žestoke borbe grupice od samo 600 DŽandara sa tim mnogo nadmoćnijim i mudrijim KAMENIM protivnikom! I to tek nakon što su predstavnici Albanaca iz Preševske doline predložili da ga sami premeste! Jer samo dan ranije (a rok je istekao još 17. januara)bilo je previše opsno čak i za naše hrabre patriJote i junačne DŽandare. Istina, naša mudra vrhuška par dana ranije zauzvrat je PRIZNALA I ZVANIČNO državu Kosovo obećavši gašenje i ono malo postojećih kobajagi srpskih institucija na severu Kosova. Ali šta je to spram onog preševskog KAMENA MUDROSTI koga smo se dokopali! Ja se ne sprdam ni sa čijim spomenikom, ali za Albance će ta ploča ubuduće zaista predstavljati kamen mudrosti, a naši patriJoti će kao u onom domaćem filmu moći u nju da udaraju glavama, ne bi li najzad i oni postali bar malo pametniji. E jadna ti majka patriJotska Srbijo! OVOME se ti raduješ, i to DANAS, na Svetog Jovana Krstitelja, na jedan od najvećih hrišćanskih praznika! 'Ajde sivi 'tići, Dačići, Vučići, Nikolići..., nastavite dalje, ima i drugde nelegalnih i za vas opasnih spomenika! 'Ajte malo na Ravnu Goru da uklonite "Čiča Dražu", 'ajde 'leba vam i soli, znamo da vas on najviše žulja.

...sve sve ali nista

pre 11 godina

bravo!! pobeda srbije!! zdrave i jake politike...utemeljene na pravima !! e a sta je nova zanimacija za narod sada?? od 1.februara skace struja...!!

Mikša

pre 11 godina

Samo da podsetimo kome je to postavljen spomenik.
U periodu od 10. junа 1999 (od potpisivаnjа Kumаnovskog sporаzumа) do 31. аvgustа 2001. godine nа jugu Srbije je izvršeno 1160 terorističkih nаpаdа i provokаcijа od strаne аlbаnskih teroristа. Od ukupnog brojа izvršenih nаpаdа, 967 je izvršeno nа pripаdnike i objekte policije, 38 nа pripаdnike i objekte Vojske Jugoslаvije i 155 nа civile (nа Srbe 89, Albаnce 30 i nа člаnove UN 36 nаpаdа).
Prilikom ovih nаpаdа poginulo je 34 čovekа (od togа 10 civilа, 18 policаjаcа i 6 vojnikа). Povređene su 102 osobe (od togа 25 civilа, 61 policаjаc i 16 vojnikа). Od strаne OVPMB oteto je 45 ljudi (od togа 43 civilа i 2 vojnikа). Teroristi su ubili 2 otetа civilа, jedаn civil je pobegаo iz zаrobljeništvа, dok je nepoznаtа sudbinа 4 civilа. Teroristi su nа slobodu pustili 38 osobа.

a77

pre 11 godina

Svaka cast! Da smo ovakav drzavni vrh imali pre 12 god. mozda bi negde i dogurali, ne bismo cupkali u mestu!
(NATA, 20. januar 2013 10:36)

Ovakav vrh smo imali pre trinaest godina, pa smo dogurali dotle da nas bombarduje skoro milijardu ljudi(NATO)... a posle toga naša policija i vojska nije smela da priđe granici sa KiM na dvadeset kilometara(setite se kopnene zone bezbednosti).

naslednik nasledstva

pre 11 godina

Ama ljudi, hajte umijte se, opalite sebi poneki šamar, probudite se najzad. Koga vi to hvalite, koga veličate, aman bre!? Nekoliko stotina policajaca pod ratnom spremom uklanja spomenik jutros sabajle, alo bre, krade policija spomenik u sopstvenoj zemlji! I - šta? Ništa, ode Kosovo, odoše i te tri opštine na jugu, ode Vojvodina, Sandžak, Istočna Srbija... Sve će to da odrade ovi koje hvalite. I o kakvom vi to terorizmu govorite? Pa ti ljudi na jugu su podigli spomenik svojim borcima protiv miloševićevštine, šešeljizma i, uopšteno, udbaško-komunjarske okupacije Srbije koja je izvršena 1944. godine , a traje i danas. Šest decenija ste kao dan ustanka protivu fašizma slavili Ivanjdan, dan kada je valjevski probisvet i kriminalac, sa svojim saučesnikom, na seoskom vašaru upucao obične žandarme (Srbe), i to zato što je sa jednim od njih bio u sukobu oko ženske! I sad aplaudirate kad nastavljači tog udbaškog komunjarizma, presvučeni u velikosrpske patriote,a odskora i u novokomponovane Evropejce, teroristima proglašavaju borce protiv sopstvenog banditluka. A onda se protiv takvih navodnih terorista bore tako što gotovo krišom demontiraju njihov spomenik. Upamtite dobro što ću vam reći na današnj Blagdan Jovanjdan: nama SRBIJANCIMA su jedini neprijatelji ove UDBOKOMUNJARE,koje vazda čine i vlast i opoziciju, i niko drugi! I Tačka.

Vladimir

pre 11 godina

E pa Dačiću, sve je to lepo i okej, ali sada da počne i malo da se brine o ljudima. Da ode čovek u Preševo, da pita ljude kako može da se pomogne, kako da se popravi ekonomska situacija, šta ljudima fali za svakodnevni život.

Hoćemo bre, da živimo u miru sa našim sugrađanima Albancima, a ne da se prepucavamo oko raznoraznih gluposti dok nam lagano život prolazi.

Pozdrav od pravog Srbina

mali radojica

pre 11 godina

Auuuu kakav dan za Srbiju. Ajde hejteri sad svi u misiju rupu i nejavljajte se jedno nedelju dana. A evo kakav je bio dan:

1. Gregori Kopli o Mars na Drinu
2. Uklanjanje spomenika u Presevu bez krvi i pucnjave
3. Nole dominira
SRBIJA :hejteri= 3:0
Sta cete nije vam bas danas bio dan

mirko

pre 11 godina

Sta je ovde uspeh....ovde se samo vide nesposobnost i prosle i sadsnje vlasti.
1. Da je ovo normalna drzava ko bi smeo da se drzne i da pomoisli da nekakav tzv "spomenik" u opste i postavi na teritoriji Srbije.
2. Kada je vec postavljen spomenik poginulim teroristima na teritoriji Srbije znaci da su ga teroristi i postavili ... naravno da niko nece odgovarati.
3. Tuzno je sto je za uklanjanje ovakvog rugla potrebno 500 do zuba naoruzanih. Postavlja se pitanje sta rade nadlezne sluzne i policija cim je bezbednost na takvom nivou.
4. I najveci apsurd i ironija je to sto taj spomenik koji je postavljen poginulim teroristima na teritoriji Republike Srbije nece biti unisten nego ce ih i dalje velicati samo na drugom mestu takodje na teritoriji nase zemlje..
Stidite se...ovo nije nikakav uspeh vec sramota za jednu drzavu...

Kad neko nezna, on ne zna....

pre 11 godina

omg koja farsa, ovi repetirali topove i puske kao da ce ih napadne neznam ko
(denz, 20. januar 2013 13:29)

Omg jesi ti ziveo na Marsu poslednih dvadeset godina? Ajde svega ti reci, kako je na Marsu? A jel kontas zasto NATO vojnici nose repertirane puske u Iraku, mislim omg kao da ce da ih napadne ne znam ko.

CheZoran

pre 11 godina

Rušenje spomenika nikada nije dobro. Likovanje zbog toga, još manje. Bolje bi bilo podizanje zajedničkog spomenika svim uludo izgubljenim ¿ivotima i srpskim i albanskim.

Tako treba

pre 11 godina

U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne ponesi!

Bez obzira na sve sad zaista nije uputno komentarima provocirati bilo koga.

Spomenik je sklonjen i sad svi na svoje radne zadatke!

shaip shala

pre 11 godina

slozio se neko ili ne,ovo je samo nastavak kontinirane i suicidne politike Slobodana Milosevica,i flagrantno krsenje ljudskih prava.Vucic i Dacic nisu prikazali neko junastvo uklanjanjem spomenika,nego je u pitanju sklanjanje jednog komadica kamena.Vaznije od svega je utisak da u Srbiji vlada i dalje albanofobija,koja se kod vecine politicara u Srbiji pojavljuje kao nocna mora.Podseticu da su pre 15 godina svi srpski politicari,ali ne i vecinski narod u Srbiji,govorili da nece biti internalizacije Kosova,a sad je drzava,svidelo se nekome ili ne,i dok ce Kosovo biti kamen o vratu srpskih politicara,patice vecinski srpski narod,a ekstremni nacionalisti,svuda gde su neka crknu,jer su ionako u manjini.Pozdrav samo dobrim ljudima iz Orahovca.

Grrr

pre 11 godina

Meni izgleda kao da je zandarmerija ukrala spomenik u 07:20. Nije mi jasno sto se ovoliki ljudi raduju tom uklanjanju. Valjda im lakse da prate ovakve stvari da zaborave da su gladni, i da ce da poskupe struja i gas u Februaru. Vlast radi populisticke stvari da bi dobila na rejtingu pre najavljenog poskupljenja. Ima u svom dvoristu da podignem spomenik srpskim zrtvama drzave Srbije - ima nas puno.

Milutin

pre 11 godina

Komsije Albanci moraju da shvate da je mesto spomenicima palih boraca OVPBM na grobljima. Ne ispred opstinske zgrade. Opstine koja je u Srbiji. Ta oslobodilacka vojska se oslobadjala od Srbije? Ne, ovo nije moglo da prodje. Realno.

Кривокапић

pre 11 godina

Е моји Срби и Албанци....како су нам увалили да се бавимо каменом. Да заборавимо како живимо и шта нам се дешава. Да ли ћемо опет да испаднемо глупи као деведесетих и да наседнемо.
Камен, преговори, руковање, моника Белучи, север, прелаз, царина, фифа, република, аутономија итд....и тако већ 30 година...

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ma da nije Vucica, Dacic bi jos pretio i davao nove rokove za uklanjanje.
(Mikan, 20. januar 2013 11:11)

U ovoj drzavi je za sve dobro samo Vucic zasluzan? Jos ce poceti i da utice na natalitet ove drzave kako je krenuo.

Leposavac

pre 11 godina

Ovo je prvi korak u razmeni teritorija.Albanci vise nece sa Srbima niti ce Srbi (Sever ) sa Albancima.Sve je ovo stvar dogovora.Zato obicni gradjani nemojte da se sekirate.Tu su i velike sile umesane.Srecno nam bilo.

Ringe

pre 11 godina

Zasto Srbija nema neki zakon kojom bi se sankcionisale izjave koje "udaraju" na suverenitet drzave, ipak su to izjave politicara i mora ju se sankcionisati, pa ko god podstice menjanje granica neka robija malo, bolje on jedan nego da se kasnije proliva krv.

Dusan

pre 11 godina

Mi u Beogradu ne znamo koje to probleme sa svojim pravima imaju Albanci na jugu Srbije. Niko lud posle ovih 20 godina ne bi pristao da uskracuje prava bilo kome ili bilo kojoj zajednici u Srbiji. Zasto ne cujemo nista o uskracenim pravima??? Zasto stalno vidjamo provokacije? Zasto se vodi dijalog o spomeniku teroristima, a ne o _bitnim temama_??? Dragi Albanci, iznesite svoje probleme u javnost, neka se povede diskusija o tome, a ne o glupostima.

napred nasi

pre 11 godina

99% komentara bravo za Dacica,policiju??Pa to je sve dogovoreno na zadnjem sastanku nije ovo nikakvo demonstriranje drzave...Spomenik ide na drugo dogovoreno mesto tako da ne razumem ovu euforiju u komentarima,daleko smo mi jos od vladavine prava.

terrible

pre 11 godina

Двеста жандарма и два полицијска генерала да се склони један камен.
Колико је дневница?

budimo realni

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika nije uklonilo problem koji nećemo da vidimo, a to je da Albanci ovu državu ne doživljavaju kao svoju, niti planiraju budućnost u njoj.
Umesto da se u okviru mogućeg traže rešenja, naši političari, a onda i svi mi, uključujući i komentatore ovde, izbacujemo prazne parole.

Mnogo je zanimljivija vest da iza emiratske kompanije koja kupuje poljoprivredno zemljište u Vojvodini stoji kapital najbogatijeg Albanca, vlasnika OMV pumpi. Setite se kako je otišlo Kosovo. Svi Srbi koji su ga napustili PRODALI su svoja imanja za velike pare. Onaj ko je katastarski vlasnik zemlje, a pri tom i brojčano nadmoćan, samo treba da strpljivo sačeka momenat kada će dobiti i državu. Da se ja pitam, ni kvadratni metar našeg poljoprivrednog zemljišta ne bih prodao/dao/poklonio strancu. Inače, to je jedino vredno što nam je ostalo. A vi se palite na spomenik...

branislav

pre 11 godina

@Bez obzira na cenu ??? Lako je da saljes preko tastature tudje sinove da ginu. Kad posaljes svog sina onda salji mene i mog.
(popokatepetl, 20. januar 2013 12:18)

Da, bez obzira na cenu! Možda ti imaš rezervnu državu i možda ti je ok da teroristi haraju i rade šta hoće, ali ja druge države nemam i nije mi ok da teroristi vode glavnu reč. Sa njima pregovora nema. Svaka ozbiljna država ih gazi i uništava. I ne treba ti i tvoje dete da idete u rat, već borbu protiv terorista treba da sprovode plaćeni profesionalci. I bez obzira što "nemamo šta da jedemo" taj tzv. spomenik se morao ukloniti. Još jednom sve čestitke žandarmeriji.

Crni soko

pre 11 godina

@Enver Kelmendi,

A kakve veze ima Taci sa ovim. Zasto bi on trebalo da se pita. Da li se Presevo nalazi u Srbiji.On se pita kao sto se Gornja Volta pita oko krize u Iranu. Sta ima Dacic da uopste o ovom pitanju prica sa Tacijem, Berisom ili bilo kojim drugim. Zasto ovi iz Preseva nisu dosli u beograd.Nego su zvali sve zive da dodju u Presevo. I svi ih otkacili.Hteli da internacionalizuju problem.

JVC

pre 11 godina

Слажем се са већином коментара али видећемо шта је цена овог "елегантног" уклањања тог"споменика".Односно, шта се ваља иза брда,да нам не буде још једна Пирова победа.:)

Kvaziguska

pre 11 godina

E,bravo ! Cestitam na hrabrosti . Nedelja u 07.15 h pod punom opremom oko 200 pripadnika zandarmerije i nije bilo incidenata !? Malo mi mirise na dvostruke standarde . Dobro bi bilo da jutrosnja hrabra ceta ukloni i mit o heroju Drazi Mihajlovicu . Jedno je patriotizam , a drugo nacionalizam . Nacionalizam je odraz primitivizma . Porazavajuce je koliko se na ovim prostorima neguje primitivizam kod svih nacionalnih zajednica ,bez izuzetaka.

bas cudno

pre 11 godina

Sve se dogadja posle susreta Dacic-Taci, asta se iza svega toga valja cuce se ubrzo.
Samo da ne bude cena spomenika previsoka i da ne krene dole rusenje mnogo znacajnijih i vrednijih spomenika od ovoga.

kaljente

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
(mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)

Koga briga za Srbe na Kosovu? Znas ti kolko glasova ce se ovim dobiti?

klosar72

pre 11 godina

"Ovo je veliki plus za sadašnju vladu a naročito za Vučića.Uverili smo se da njegova obećanja nisu lažna.
(ana, 20. januar 2013 13:25)"

Kako si se uverio? Konačno si dobio državni posao koji su ti obećali za 10.000 komentara dizanja Vučića u nebo?

mnogo puta prevareni srbin

pre 11 godina

Moja osecanja su pomesana. Zadovoljan sam sto je uklonjen spomenik. Ali strahujem od toga sta sve moze biti nas ustupak albancima za ovo.

bum bum

pre 11 godina

Tako se to radi usred bela dana bas kao sto je predsednik drzave rekao. Dokazali su da se u ovoj drzavi zakon mora postovati, i da je on isti za sve

Dejan Stojanovic

pre 11 godina

Zavrsen posao. Molim online redakciji B92 da ovo skine sa naslovne strane. Ugledajte te se u Amere: zavrse posao, dva dana se galami, i onda onda nova situacija. Ipak, dobro zavrsen posao, komplimente zandarmeriji i medijama sam vec preporucio.

Nemanja

pre 11 godina

Sad jos da pohapsite i osudite odgovorne za sirenje teroristicke propagande pa bi i licili na drzavu. A ne da poznati komadant terorista sedi pored u kafani i vec kuje osvetu...

Na raspolaganju

pre 11 godina

Sada ispade da je odradjena ne znam ni ja kakva stvar, a u stvari uradjeno je nešto što se podrazumeva s tim što po meni treba da budu i uhapšeni oni koji su ga postavili.

Touch more sociable

pre 11 godina

Kako beše ona scena iz filma....,,Šta će biti s kućom?-Zapaliću je!,,
Mislim da je kranje vreme bilo da se dokaže da je ovo Srbija i da ne može svako da radi šta hoće!
Sve pohvale za hrabrost i smelost Vlade Srbije i Vučiću za ovakav potez!

Realista

pre 11 godina

Ne damo mira mrtvima da pocivaju u raju, a zive smo zaboravili.! Ne treba se busiti pred mirnim gradjanima da smo uradili nesto, to je inat koji ne doprinosi miru i dobrih komsijskih odnosa. Srbi i albanci su komsije od pamti veka, medju njima treba traziti niti spajanja i razumevanja, a ne siriti mrznju i netrpljivost i sovenizam. Ljudi mislimo na tren na nase pokoljenje i stvorimo uslove da oni zive u miru i blagostanje bez mrznje i netrplivosti sa susedima.

Jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Prekinite vise sa ovim suludim hvalospevima Vucicu.
Odvratno je i jadno.Kakve veze sad ima Vucic sa ovim?I da li je to uopste njegova nadleznost?

Slazem se sa uklanjanjem ovakvog spomenika ali mi se povraca od neosnovanih pohvala upucenih pojedincima koji sa ovim veze nemaju.

p.s. Lepo neko rece,sve je ovo dogovoreno ovih dana u jednom gradu u Evropi...i ne ocekujte da necemo dati nesto zauzvrat.

Bravo Žandarmerija!

pre 11 godina

omg koja farsa, ovi repetirali topove i puske kao da ce ih napadne neznam ko

tebe nece niko da napadne ispred kompjutera,omg...šta ti znaci omg? to si pokupio iz engleskog jezika posto nemas svoj,jel da? upravu je pokojni predsednik milosevic bio kad je rekao da ce nam sve uzeti ,i dusu i jezik,i obicaje,rmbabmo kao konji za njihove firme i bednu platu i plus jos pricamo kao oni .

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Trebalo ke to i ranije uraditi,ali nikad nije kasno.Konacno je doslo vreme da zivimo u uredjenoj drzavi u kojoj odredjena pravila moraju da se postuju!

Justin

pre 11 godina

Narod je po meri vlade! Sad svi aplaudiramo,kao eto,hrabri i odlucni,a mrdnuli nisu dok se nije napravio dil oko toga.Nas treba da zanima sta je cena?a ona nesumnjivo postoji. Znam da ovim kvarim atmosferu ushicenosti patriotske javnosti.

Milan Kragujevac

pre 11 godina

Pobedise Vucic i Dacic, kamenu plocu , koja ce u najskorije vreme osvanutio negde drugo u Presevu, ali to je dovoljan razlog , da "patriotska" Srbija pocne sa orgijanjem po svim mogucim sajtovima, a pitam se sto su uopste dozvoli da se spomenik digne, nije on sam nikao iz zemlje, ali ovom narodu je potrebno "hleba i igara", i za to su medijski spin majstori digli ovu "pobedu" na najvisi nacionalni nivo, sto i ne cudi, s´obzirom da su im ucitelji bili S.Milosevic i V.Seselj.
A drage moje "patriote" sta cemo sa tim sto su dignuti granicni prelazi prema KiM, sta cemo sa tim da ste bas vi prosle godine pozivali na hapsenje Draskovica sto je pozivao da se sruse barikade na Branjaku i Jarinju, a sada ova vlast i Vlada daje u pregovorima mnogo vise nego sta je Vuk predlagao da se ucini, sta cemo sa tim sto je ova zemlja vec de fakto u bankrotu, i da je narod i gladan i zedan, sta cemo sa cinjenicom, da ako se opet zapuca neciji sinovi ce opet ginuti zbog te kamene plocetine, ne pitate se vi to, jer je bitno i najvaznije drzavno pitanje za vas, pobediti kamenu plocetinu.
Kukala vam mati, dali ste svesni sta slavite, cisto sumnjam da jeste !

prolaznik

pre 11 godina

Svaka cast! Da smo ovakav drzavni vrh imali pre 12 god. mozda bi negde i dogurali, ne bismo cupkali u mestu!
(NATA, 20. januar 2013 10:36)

Da smo ovakvu vlast imali pre dvanest godina, ne bi ni imali žandarmeriju nego JSO, koji ne bi ni smeo da pređe granicu i uđe u Preševo...

Ivan

pre 11 godina

Hara nam NATO Kosovom i Metohijom, ali nas Dacic brani od opasnog spomenika! Dajte ljudi pustite spomenik, imamo vecih problema, od drustvenih do teritorijalnih.

Radjajte se Srbi!

Istorija

pre 11 godina

Rusili ste vi i kucu spomenik, Prizenske Lige, sravnili sa zemljom i na njenom mestu sadili biljke.
Danas je obnovljena, lepsa nego sto je bila pre.

srba

pre 11 godina

Alo ljudi,spomenik je odnet,nije srusen,verovatno ce biti premesten..sve je dogovor dacica i hasisa tacija.. ne budite naivni! drzava banana nije u stanju da srusi spomenik podignut teroristima,o cemu mi pricamo, i dokle smo dogurali?!?!

Milan Nenadovic

pre 11 godina

Ne razumem kakvi ste vi to ljudi i ne umete da cenite Vucicevo zalaganje za uklanjanje spomenika. Nebitna je stranka, bitan je rezultat.

2013

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
(mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)

Mi ne možemo da ih zaštitimo još od '99, ništa se sad tu ne menja...

Domagoj

pre 11 godina

Još jedan dokaz da ova vlada što obeća to i ispuni, i što je najvažnije sve se reši razgovorom, a ne nasilno.
(Đuro, 20. januar 2013 08:47)

Ne nasilno kažeš? Zar nisi primjetio duge cijevi, oklopna vozila, čak 200 pripradnika žanarmerije?

TrotterBG

pre 11 godina

Ima tu jedan problemcic. Ti ljudi sa spomenika su se borili protiv Milosevica, je l tako?
(ksenija gburcik, 20. januar 2013 14:54)

Nije tako...Sukobi u tzv. "presevskoj dolini" poceli su nakon odlaska Milosevica sa vlasti!

kanibal

pre 11 godina

Sa Meseca su očigledne dve stvari:

1. Prisustvo ovolikog b roja radikalskih botova je znak dubokog sukoba između Vučića i Dačića, pošto u svojim "komentarima" koje im piše radikalski agitprop Dačića redom spominju kao nesposobnog.

2. Iz istog razloga je jasno i da je Vučić nešto debelo z*** pa ga botine pokrivaju. Šta tačno, znaćemo vrlo brzo.

Sam spomenik je nebitan.

"Car Lazar", "Obilić", "Nemanjić" jedan za drugim :) Morao sam da se ponovo ubijem od smeha radikalskoj mašti :D

raport

pre 11 godina

meni stvarno nije jasno o cemu mi uopste pricamo..
traze albanci resenje kroz razgovore,sa,thaci trazi da se srbija ponasa evropski i nadje resenje preko pregovora.oebsu zao jer resenje bilo na dohvat ruke.
pa sto svi ti sto traze razgovore i kompromisno resenje nisu trazili razgovor pre nego sto se podigao taj kamen.da se dogovore dal i gde moze da se postavi.
ne,nego srbiju treba uvek staviti pred svrsen cin pa onda tek traziti kompromis.
pa ko je ovde lud.
zasto srbija uvek treba da pregovara o nekom kompromisu.prekrsen zakon i kraj.tu nema razgovara.
kakvi crni razgovori i kompromisi.

Molim lepo

pre 11 godina

Kako dos'o, tako i ot'so. Nema prostora za svadju ili ljutnju, jer ovo je bila jasna provokacija na koju je drzava prosto bila iznudjena da da odgovor. Niko Albance ne terorise niti ugnjetava u Presevu. To su obicni spinovi i zavrzlame lokalnih dole lidera koji primaju pare iz Pristine, Tirane, i slicnog. Albancima preporucujem da izaberu bolje i verodostojnije lidere, a ne ove mafijase. Onda ce sigurno moci da uspostave daleko bolje odnose i saradnju sa vecinskim (srpskim) narodom. Ovo sukobljavanje nikuda nas ne vodi.

Nikola

pre 11 godina

EU i SAD,porucuju Srbiji da se ponasa civilizovano i evropski zbog jednog kamenog spomenika.Pitam se da li se Amerika ponasala civilizovano u prolece 1999,kada nas je zbog siptara bombardovala a pre toga celu deceniju satanizovala i ponozavala.Podrzavam potez vlade Srbije i nadam se da se polako ali sigurno stvara pravna drzava koja ce pored ostalog voditi i politiku nacionalnog interesa svog naroda.

Susjed

pre 11 godina

Bojim se da ovo ne bude izgovor za neke akcije Kosova na severu,gde oni mogu da kazu ovo je Kosovo i mora se postovat Ustav.Da ovaj spomenik ne bude preskup za institucije Srba na Kosovu.

Goran

pre 11 godina

Pitam sve ove dezurne lazne junake, sta cete da kazete ako za koji dan bude glavna vest da je ubijen neki srpski policajac ili da je ubijen neki Srbin od ono malo sto ih je na Kosovu ostalo? Hocete li i tada da budete kurceviti na tudj racun? Boze mili slepaca pored ociju i igre vatrom! Devedesete su se skroz vratile u Srbiju. Ne samo u vidu opskurnih likova koji su se vratili na vlast, nego i nacinom razmisljanja obicnog sveta koji je i tih 90-ih ipak vecinom glasao za Milosevica i Seselja, i imao veliku odgovornost zbog tog izbora za paklene dogadjaje koji su usledili od Slovenije do bombardovanja Srbije. Mediji su skroz blokirani i jedino sto moze da se primeti u njima je degutantno "ulizivanje" Aleksandru Vucicu. Uklanjanje spomenika podici ce rejting SNS-u i SPS-u, ali moze skupo da kosta Srbiju. Kljucna rec je ODGOVORNOST. Mislite o tome!

dragan

pre 11 godina

Jos jedno bacanje prasine u oci narodu, na jednoj strani se uspostavljaju granice prema KiM, a na drugoj se sklanja spomenik koji ce osvanuti na nekoj drugoj lokaciji i to je sve.
Jos jedan odlican spin medijskih majstora Vucica i Dacica, a nije ni cudo kada znamo ko im je bio ucitelj.

bezimena

pre 11 godina

(Vlada M, 20. januar 2013 13:26)
(Eleni, 20. januar 2013 13:25)
(Anastasija, 20. januar 2013 13:09) i sl.

Smešni ste, ovo je bio policijski posao koji je odradio premijer i minstar policije I. Dačić. Vučić s tim ima veze koliko i sa jutrošnjim izlaskom sunca. Mada, po vama je i za to zaslužan.:))) Naravno, što nam je život mnogo teži nego dok su bili "žuti" za to nije kriv... teletabisi su za vas dr nauka.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Presednik opstine Presevo,Mustafa ili kako se preziva treba da daje ostavku,ne sto je spomenik uklonjen nego sto je postavljen ispred vrata zgrade opstine Presevo.Ja nikada nisam bio u Presevo i nisam emotivno povezan sa spomen plucu,ali nemojte misliti da Srbija je radila remek-delo.Ako je bilo nesto protiv zakona onda to je trebalo u temeljima rusiti i ne dozvoliti izgradnju a ne sada.Kome je potrebno da presevari sada,skoro svi,budu protiv Srbije?Ako nisu se dogovorili Thaqi-Dacic o sklanjanju spomen ploce,plasim se,da Srbi,28 juna nece imati gde da slave Vidovdan.

kolikox

pre 11 godina

Ocigledno ova Vlada ima mnogo vecu podrsku i EU i SAD cim je receno da je to unutrasnje pitanje Srbije. Iskreno ne ocekujem nikakve provokacije jer je i albancima verovatno naredjeno da budu mirni. Samo napred.

branislav

pre 11 godina

Cestitke zandarmeriji. Svi se bore protiv terorizma, pa to treba da radi i Srbija bez obzira na cenu (primer Izraela). Teroristi su nemocni bez podrske SAD-a. Ako ova vlast bude pametna da obezbedi kredibilitet u diplomatskim krugovima, moglo bi jos stosta dobrog da se uradi za ovaj narod i drzavu.

NemamIme

pre 11 godina

Nemojte biti naivni. Za uklanjanje spomenika zasluzni su Ameri. Verovatno su zapretili Albancima ukidanjem novcanih sredstava ili tako nesto. Da li stvarno mislite da bi Albanci ovo dopustili sami od sebe?! Probudite se, bre! :(

snezana

pre 11 godina

Sada Dacic neka pita DB na jugu,policiju na jugu gde su bili kada se postavljao taj sramni spomenik.Sta oni rade i za koga rade,sramota je sto Srbija takve placa...i zasta ih placa.13godina primaju plate a nista nerade...

MILOMIR

pre 11 godina

Konacno smo pokazali da je drzava jaca od pojedinaca,velika pobeda za Vucicevu vladu,jedino mi smeta sto ga nisu srusili i pokazali ko je gazda u Srbiji.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Srbija je pokazala da je ozbiljna država ali dok se Aleksandar Vučić lično ne posveti nekom problemu on se ne reševa, ne možemo tako, ne može jedan čovek u ovoj zemlji sve da radi, moramo da imamo jake institucije koje rade svoj posao.

Blerim Pr.

pre 11 godina

Mislim da je to sve dogovoreno izmedju, Thaqia, Dacica i Brisela. Taka sam ubedjen da za uzvrat nece se vise tolerisati barikade na severu. Imam osjecaj da tu ima neka trgovina te gore navodene trojke. Nece srbi od danas tako lako blokirati puteve na severu Kosova.

dva jarca na brvnu

pre 11 godina

Mnogo bolje bi bilo da su i jedni(tamošnji Albanci) i drugi (republička vlada) novac koji je utrošen na postavljanje, pa na uklanjanje spomenika, uložili u otvaranje nekog preduzeća, da bi ljudi razmišljali o poslu. Ovako, bojim se da vlast ne pokazuje snagu već kratkovidost koja će samo podgrejati strasti na obe strane.

e-krem

pre 11 godina

Imali su vremena, mogli su sami da ga uklone, ko im je sada kriv! Bravo za nasu Vladu, koja je sve ovo lepo organizovala, i daj Boze da ovaj dan prodje mirno u Presevu, da niko ne dira nase ljude!
(Marija, 20. januar 2013 10:57)
Ta podela gradjana na "vasi","nasi" je i dovelo do toga ali to je za tebe nesto kao gobleni razlicitih boja.Strikaj svoje neznanje dalje,strikaj.

Gile

pre 11 godina

Da se spomenik ukloni vidimo da je vrlo prosta stvar ali ovo je dokaz da ne živimo u pravnoj državi. Ovo je trebalo sudskim putem da e reši, prvo ndležni organ prijavi sudu sporno postavljen spomenik i ako sud utvrdi da je postavljen bez dozvole tek onda se daje nalog da se on i ukloni a ovako je Milošević rešavao probleme samo i isključivo silom ali to ne rešava problem to samo stvara novi. Mi od te politike nismo makli nimilimetar a to kao što vidimo može samo da nas zavadi sa svima a neki od nas znaju kako je to biti zavađen sa svetom i biti pod sankcijama., Ali nema veze bitno da se pojedini političari ubrali poene kod nacionalista i slično orjentisanih građana jer na kraju šta će njima svet, njima je dovoljna Srbija i njom da vladaju jer tu će uvk biti gazde a narod sluge.

MAKSIMILIJAN SERBSKI

pre 11 godina

Ovo su divne vesti,ponosan sam sto sam Srbin.Ono je bilo sramno cekanje i oklevanje.Sada jos verujem da postojimo kao drzava.

Karlo

pre 11 godina

Iako su se ekstremni navijači i slične ložane mnogo nervirali onim što je izgledalo kao odugovlačenje i neodlučnost srpske države kada je ovaj spomenik u pitanju, ovaj put je Vlada Srbije i pored neprijatnih pritisaka iznutra odlarila posao dobro.
Podizanje spomenika OVPBM je bilo samo jedna od veoma sračunatih provokacija od strane ujedinjenog političkog fronta Albanaca, pred i u vreme pregovora između Beograda i Prištine (preovori odgovaraju Beogradu, ali ne i Prištini). Strpljivom igrom srpska strana je uspela ne samo da jasno stavi do znanja ko prai probleme, nego i odakle dolaze instrukcije (Priština, Tirana) i zaštita (razne zapadne zemlje), te su težinu odluke o uklanjanju spomenika vratile u teren preševskih lokalnih vlasti. Da bi na kraju bila demonstrirana i državna sila samim činom uklanjanja spomenika od strane centralnih vlasti i žandarmerije, uz potpuno odsustvo reakcije lokalnog življa ili opštinskih vlasti.
Sada sve i da se desi nešto, krivica će biti na albanskoj strani koja je manevrisanjem sprskih vlasti sama sebe ofarbala u ćošak i ostala bez podrške.
Još jednom, dobro urađeno; posle dve decenije ovi iz SPS i SNS najzad postaju političari.

Pcelar

pre 11 godina

Drzava nam jaka kao babin zub. Ovo je trebalo davno ukoloniti. A Ove komentare sto prave hvalospeve u ime onih koji su sklonili spomenik,porucio bih da se ne zamajavaju, svi su oni isti.

Danijel

pre 11 godina

hmmm sve je ovo prošlo suviše mirno, biće da je pao neki dogovorio sa Tačijem, danas ćemo slaviti rušenje spomenika a ko zna šta smo dali zauzvrat...

Vojislav

pre 11 godina

@sumnjicav... Pitas koja je cena ovog cina... 'ajde se ti lepo ponudi da se taj "spomenik" postavi u tvoje dvoriste, pa ga onda drzi tamo koliko hoces... Ne razumem ove likove koji ne postuju nista svoje... Treba biti razuman, ali treba i postaviti neke granice... Ovo je bila cista provokacija i bezobrazluk, a drzava je bila i previse strpljiva... TACKA

shumadinac

pre 11 godina

da je bia radila svoj posao kako treba, nije smelo ni da se desi da albanci postave spomenik, ovako se samo digla prasina nepotrebno oko toga!

Recipročna Jednačina

pre 11 godina

U Srbiji je jako popularna reč "Reciprocitet", posebno kada se radi o Albancima...
Međutim, sada će vrlo brzo svima postati jasno, šta ta reč zaista znači, kada počnu da nestaju spomenici koje je postavila Srbija!
Toliko, o "pametnim" potezima vladajuće kaste...
Aplaudirajte sami sebi - kažu da to podiže posrnuli moral.

Skywalker

pre 11 godina

""Svaka cast ovim momcima iz Zandarmerije, stvarno imaju onu stvar. BRAVO MOMCINE.
(Ivan 14, 20. januar 2013 10:36)
Ovo danas je samo predstava za narod, sve je ovo vec bilo dogovoreno i o tome sam detaljno napisao komentar, ali ocigledno nece biti objavljen. Samo cu da te upitam sledece: gde je danas narod na ulicama Preseva?!

Slave

pre 11 godina

Sta je sa vama narode? Vama je vazno da je spomenik uklonjen, a to sto ce sad biti haos dole, to nema veze. Jel vi stvarno mislite da ce ti ludaci Albanci mirno gledati samo? Ali opet pohvala za uklanjanje, mada je to trebalo uraditi odmah po postavljanju.

Zagreb, EU

pre 11 godina

WOW!!!!! ovo vise lici na KRADJU spomenika nego na uklonjenje!!!
Jadna Vam drzava kad morate sa 200 specijalaca skidati spomenik sa VASEG teritorija, vidi se da vec dugo ne kontrolirati "jug" Srbije. Sretno, ali......izgubljena bitka kao i Kosovo.

Politicar

pre 11 godina

Ovaj potez ja mislim da nije potreban jer to konacno dozvoli Albance da isto rade na svim mestima u Kosovu.
Sad cekajte nove postuke na sirom Kosovu,svugda gde ima spomenike serbske nacionalnosti.
Kosovo otislo pa skoro i jug Srbije.

Uvertira

pre 11 godina

Gde su sad oni dusebriznici koji su ovo rusenje nazivali sramotom! Sramota nego sta, ali sramota da to tamo ostane, e sad je dragi pametnjakovici sramota uklonjena!

Svi složni

pre 11 godina

Ovde ste svi složni i hvalite vlast da je činila pravu stvar, tako je bilo i za vreme Miloševića u svim ratovima i incidentima, al vrlo dobro znate kako smo prošli tada. Posle ovog čina definitivno Srbija ne želi ovaj deo zemlje da bude unutar svojih granica, ili ima neki drugi plan - možda da istera albance za Kosovo.

Gavrilo

pre 11 godina

"Ok , sklonite spomenik, igrajte se suvereniteta u Presevu, a onda MIRNO i Kosovu stolica u UN" Jeftino, vrlo jeftino. kad god se dohvate resavanja kosvskog pitanja likovi poput radikala i socijalista klika u Tirani i Pristini likuje i trlja ruke. Presevka dolina je ionako sitan kusur u njihovoj strategiji oko Kosova.

deki

pre 11 godina

Po onome sto je napisano u tekstu da je mali broj ljudi okolo na terasama posmatralo tu glupost a da je tamo neki bilmez opet cackao mecku, jasno govori da nikome u Presevu nije do spornog spomenika vec samo do politicara. A sto se tice teritorijalne autonomije, apsolutno podrzavam i 1000 zandarmerije jer ako se mozete setiti demokratije najdemokratskije zemlje na svetu kada je valjda teksas hteo da se "odlepi", sasvim je oprvdana intervencije drzave, bez obzira ko je god na vlasti! Da li neko hoce teritorijalnu autonomiju? Ma moze ali nek ide na Kosovo pa ce dobiti i autonomiju sopstvene ograde!

Majkica

pre 11 godina

Bager je glavni,mnoge probleme rešava.2000.godine je išao i na veliku vlast.Samo da ne proglase bager za prekomernu upotrebu sile?Valjda neće?

Ringe

pre 11 godina

Mislim da je spomenik postavljen zbog toga da bi sada, umesto da se nervirmo i kritikujemo vlast sto je priznala carinu Kosova, zanimamo sa uklanjanjem spomenika. Igraju se ljudi sa nama vec 20 godina...

olivera

pre 11 godina

Od svih parola "Kosovo je Srbija", "Kososvo je srce Srbije" ostalo je samo prolem "dazbina" i uklanjanje ovog spomenika. Tek da se zamagle oci narodu. Nista vise!

Vatrogasac

pre 11 godina

Haha, dobro su se setili i to tek posto su zverke iz EU rekle da je to unutrasnje pitenje Srbije. I dalje moraju da pitaju za svoje misljenje.

marija

pre 11 godina

Ta podela gradjana na "vasi","nasi" je i dovelo do toga ali to je za tebe nesto kao gobleni razlicitih boja.Strikaj svoje neznanje dalje,strikaj.
(e-krem, 20. januar 2013 12:37)

Slazem se sa Vama, e-krem.

LOLIPOP

pre 11 godina

za par godina 23.01 u srbiji ce biti drzavni praznik,slavice se junastvo zandarmerije,junaci koji su se junacki sa samo dva bagera suprotstavili brojno nadmocnijim albanskim teroristima,a do tad ce nikolic da im napise pogodnu pesmu koja bi se mogla izvoditi uz gusle.naravno pesma bi se pevala uz drazin spomenik-simbol srpske demokratije...

AmelNP

pre 11 godina

Uklonili ste spomenik ali ste samo ojacali netrpeljivost Albanaca prema Srbiji... bravo.

Posaljite ih jos u Pazar pa da vam i ovo malo Bosnjaka koje je lojalno okrene ledja za sva vremena.

Ja i samo ja

pre 11 godina

Дадосмо Косову све, за један споменик! Е сад хвалите ове стручњаке из Владе колико хоћете

Dragan DeSPOt

pre 11 godina

Hvalospev na racun SNS-SPS,tekstovi podrske , ali bacanje magle u oci biracima,pridobijanje glasaca zbog radi ''NICEG''.Ruseci spomenik, od cijeg se kamena takodje utemeljuje nova granica prema Kosmetu, i nije za hvaljenje.To je samo slepo verovanje da politikom koja dolazi iz Beograda samo produbljujemo nasu neefikasnu politicku strategiju na duze vreme.SPO, tacnije Vuk Draskovic je poodavno zagovarao politiku koju sad delimicno, ponekad i u celosti, vode Vucic i Dacic.Njih niko danas ne optuzuje, a na Vuka se bacalo svo jarinjsko-brnjacko ''drvlje i kamenje''.Ostaje na radost da se politika SPO dokazala mudroscu,nacionalnim sagledavanjem cinjenicnog stanja na Kosmetu i opet ce biti isred svih vas,koji po principu ''reci pa ispeci'' radite sve obrnuto!

Anastasija

pre 11 godina

Drago mi je sto je uklonjen ovaj spomenik u Presevu a za to najvece pohvale vladi a narocito Vucicu koji je obecao da ce biti uklonjen.

Kelme

pre 11 godina

Hahahahahah...smejanje!
Zapad ne reaguje, okrenuli im leđa....sada ste sami...Ajde sada da vas vidim , Vi koji dižete spomenike svojim herojima na tuđoj zemlji....gde ste...nema vas!!!

bandera Rosa

pre 11 godina

Bravo za zandarmeriju! Sve u stilu najboljiih gradjevinskih radnika- Crnotravaca!
Cak ga nisu ni ogrebali- postavice ga u dvoristu Dzamije!

Narode prevara i populizam Marketing majstora Vucica i Dacica.
Sve rade (hapsenja, rusenja...) Subotom i nedeljom....Sto mislite : ZASTO?

troy

pre 11 godina

sto neki kazu svaka cast ako je sklonjen a ne premesten..mada koliko je truda ulozeno da se spomenik ne osteti ne bi me cudilo da bude predat albancima i postavljen negde drugde a da je ovo sve bila reklama za drzavu.

El_darinjo

pre 11 godina

Hvala Bogu....trebalo je i ranije ali nema veze. Bitno je da nije bilo nikakvih incidenata,da u sukob nisu uvuceni lokalni albanci kojima treba posao i bolji zivot a ne spomenici...

bb

pre 11 godina

Ha ha smesne li zemlje a sudeci po komentarima pohvale upucene vladi i veceg dela naroda pa zar nije trebalo da se srusi poenta je da ga nema jaka vam je pobeda nece biti ispred opstine vec 100 metara dalje jos vodili racuna da ga ne ostete pa vi ste njima ucinili uslugu i postedeli ih troskova transporta dan ranije su lokalni odbornici Albanaca odlucili da ga premeste no vlast je bila dobra pa uradila to umesto njih

Investitor

pre 11 godina

Muka mi je od dva tri pisca koji samo menjaju imena i hvale Vucica.Kakve bre veze ima Vucic sa ovim. To je zadatak bilo kog politicara u Srbiji.Kada su postavili ovaj spomenik.Sto Vucic ili bilo ko nije na vreme sprecio.Nije valjda spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a ili je mkzda DS i za ovo kriv
(Gde vam je mozak, 20. januar 2013 16:06)


Vučić je političar koji je najviše insistirao na rušenju spomenika kroz medije,dovoljno je samo da odete do pretraživača Google i da se uverite da je Vučić samo nekoliko dana pre uklanjanja spomenika izjavio da će spomenik biti uklonjen,što je sada i urađeno.

King Sollomon

pre 11 godina

Dacicu, stvarno si bedan kada se bavis mermernom plocom. Uostalom, nazovi ti koliko zelis teroristima pale borce za slpobodu njihovog naroda. Ali je i to cinjenica, da ste sa Konjculjskim sporazumom ipak obecali tom narodu neka prava. Ovim potezom, sipao si kiselinu na otvorenu ranu tog naroda, pa od sada dobro se razmisli o posledicama ovog poteza.

Srbijanac

pre 11 godina

Uklanjanjem spornog spomenika Vlada i Aleksandar Vucic koji je rekao da ce spomenik biti uklonjen je poslata jasna poruka da se ustav i zakon RS mora postovati i da vazi za sve.

qw

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)
to eulex treba da radi, a mi cemo ih zastititi kad bude vreme

Valjan razlog Albancima da napadaju Srbe nikad nije trebao

Vitez Koja

pre 11 godina

Ne znam ni kako je neko mogao da podigne spomenik albanskim teroristima u Srbiji i sta su ocekivali da ce to proci? Jos jedna provokacija albanske strane, nadam se da ce svet uvudeti ko su dobri a ko losi momci u celoj prici. Inace svaka cast za zandarmeriju i Vladu, bez ikakvog incidenta su uklonili spomenik.

MEDAAA

pre 11 godina

U Srbiji je jako popularna reč "Reciprocitet", posebno kada se radi o Albancima...
Međutim, sada će vrlo brzo svima postati jasno, šta ta reč zaista znači, kada počnu da nestaju spomenici koje je postavila Srbija!
Toliko, o "pametnim" potezima vladajuće kaste...
Aplaudirajte sami sebi - kažu da to podiže posrnuli moral.
(Recipročna Jednačina, 20. januar 2013 19:01)

Pa posto ocigledno mislis da je samo trebalo okrenuti glavu od tog problema, evo predloga, vi iz DS uzmite lepo taj isti spomenik i stavite ga u glavno sediste stranke i cuvajte ga, e onda ce svi reci da ste uradili dobru stvar za drzavu i verovatno cete dobiti Bog zna koliko glasova na izborima, to govorim jer vidim da vam je samo fotelja bitna a interesi gradjena kao i uvek na zadnjem mestu.

Sasa

pre 11 godina

Ne znam cemu lozenje da smo ozbiljna i jaka drzava. Amerikanci i EU su dali zeleno svetlo za ovo, kako bi Dacic dobio pozitivne poene u domacoj javnosti. Naravno, naplati ce nam kasnije, kad Kosovo dodje na red...

Righteous Clan

pre 11 godina

Ovi koji prvo dopuštaju da se napravi spomenik,a onda dignu galamu da će ga srušiti,pa onda mole po svijetu za odobrenje i na kraju ga sklone. privremeno.Oginalna politika Miloševića.Pali vatru i gasi vatru benzinom i dobi ruševine.Da je Vuk pobjedio 1990 ne bi ovih spomenika.

Sasa Leskovac

pre 11 godina

Cemu uvijanje spomenika u najlonsku foliju i neverovatna paznja da se ne osteti? Dali smo culi ISTINU? Ovo ne lici na uklanjanje vec na PREMESTANJE.

drasko

pre 11 godina

Koja smo mi parizer drzava, dolazi 200 specijlaca, fantomke,ovo-ono, kamioni-avioni za jedan spomenik. Jasno je meni ko dan da cemo mi vrlo brzo i ovu teritoriju izgubiti.
Hvala specjalcima sto su poslusali savet Tirane i Pristine :) Sad ce spomenik da konzerviraju sa imenima onih koji su im ubijali kolege i to sve o nasem trosku. A nakon toga ce ga oterati tamo gde zele Pristina i Tirana. I mi smo drzava,a ?
Ma mi smo ....

marija

pre 11 godina

Dobro je, niko nije stradao, hvala Bogu. Ipak su se dogovorili.
A sad, Dacicu, da i ja pitam, gde vam je bila inspekcija, sudstvo, policija dok se taj spomenik nelegalno gradio???
Od ove drzave je jaci nerad i neodgovornost.
Sve vas treba smeniti zbog ove situacije. Jos je trebao neko da pogine pa da opet pravimo spomenike. Neodgovorni ljudi.

ikarus

pre 11 godina

i gde je ovde dialog, i to je deo Srbije, trebali bi poceti da se mirimo za tim narodom dole kao i u Raskoj oblasti, da i oni voleo ovu zemlju da je svate kao svojom

Bane NS

pre 11 godina

Da li je neko primetio sta je rekao predsednik opstine Presevo ? Osim sto je zestoko osudio uklanjanje spomenika, rekao je da zandarmerija vise nikad ne dolazi tu gde je bila jutros, jer to nije njihova zandarmerija ! To nam je samo mala naznaka u kakvoj drzavi zivimo...U svakom slucaju podrska za konacno uklanjanje tog spomenika, a nadam se da se nije zaboravilo na spomen tablu Acif efendiji i da ce i ta sramota brzo biti uklonjena. Molio bi B92 da narednih dana ponovo pokrene tu pricu.

Covek institucija-Zivi Svetac

pre 11 godina

Ovde covek moze samo da hvali Vucica ,cim kazes nesto drugo lupe cenzuru!JUCE SESELJ, DANAS VUCIC, SUTRA KEVA!!!

deda

pre 11 godina

Meni je najvise rekla cinjenica da je, pre uklanjanja, spomenik spomenik brizljivo umotan u najlon u utovren sa onim sirokim gurtnama koje ga nisu ostetile.
Znaci nije bilo govora o postupku kao pri rusenju bespravno podignutih objekata kada se objekat 'sravni sa zemljom' uz pomoc bagera i materijal bude odvucen na deponiju]
Svakome iole pametnom ti postupci govore da ce taj objekat vrlo brzo osvanuti na drugom mestu

Gde vam je mozak

pre 11 godina

Muka mi je od dva tri pisca koji samo menjaju imena i hvale Vucica.Kakve bre veze ima Vucic sa ovim. To je zadatak bilo kog politicara u Srbiji.Kada su postavili ovaj spomenik.Sto Vucic ili bilo ko nije na vreme sprecio.Nije valjda spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a ili je mkzda DS i za ovo kriv

branko

pre 11 godina

Bravo za vladu Srbije! I saka cast Aleksandru Vucicu na odrzanom obecanju!
Konacno da neko pokaze da Srbija nece tolerisati nikakvo ponizavanje!

sanja

pre 11 godina

Šta reći osim odličan potez sadašnje vlade.Konačno je došlo vreme da smo ponosni što smo Srbi i živimo u Srbiji.I da niko nemože biti jači od države!

nikola

pre 11 godina

KOga boli uvo za taj spomenik. U Presevu zivi oko 90% albanaca mene veoma malo zanima sta oni rade tamo. Koliko se secam mislim da je slican spomenik podignut i u Adi. Pustite da ljudi rade sta im je volja i manje saradjujte sa Rusijom a vise sa svetom i bice sve u redu.

ss

pre 11 godina

Orhan Redžepi, bivši komandant OVPBM,
novinarima je rekao da se radi o „istorijskom
danu“ jer će Preševo i Bujanovac postati deo
Kosova kao i to da se zahvaljuje Srbiji što je dala
povod da se albanski odborinici tri opštine juga
Srbije izjasne o teritorijalnoj autonomiji.
Bas zanima kako to svaka opstina moze da se izjasni o autonomiji a Srbi nigde ne. Jos i to, bilo bi lepo da se isprati gde ce zavrsiti ovaj 'spomenik'

popokatepetl

pre 11 godina

@Cestitke zandarmeriji. Svi se bore protiv terorizma, pa to treba da radi i Srbija bez obzira na cenu (primer Izraela). Teroristi su nemocni bez podrske SAD-a. Ako ova vlast bude pametna da obezbedi kredibilitet u diplomatskim krugovima, moglo bi jos stosta dobrog da se uradi za ovaj narod i drzavu.
(branislav, 20. januar 2013 12:01)

Bez obzira na cenu ??? Lako je da saljes preko tastature tudje sinove da ginu. Kad posaljes svog sina onda salji mene i mog.

Johnzy

pre 11 godina

Čoveče, ala se Vučić i Dačić napisaše komentara o sebi. Samo ne znam da li ovo Vučić hvali Dačića i obrnuto, ili se svako hvali sobom. Hm, velika dilema.... Alo, partijski vojnici, lakše malo.

iva

pre 11 godina

Srbija je poslala jasnu poruku da je jednak zakon od Subotice do Preševa i da se svi moraju pridržavati njega.Da Srbija neće tolerisati spomenik postavljen albanski teroristima koji su se borili protiv Srbije.

Zoran Djoric

pre 11 godina

Ko bi rekao da je moguce da se vlast promeni samo za jednu stranku (SNS za koji ne prate politiku) i drzava da ovoliko ojaca i pokaze snagu.

crni domino

pre 11 godina

TAKO je, ajde sada da vas cujem sve koji su sumljali u ovu vladu i Aleksndra Vucica sto nije uklonio spomenik. Eto vidite kako se odrzava obecnje. Radujte se gradjani Srbije, ovo je veliki dan za nas!
(Matica Srpska, 20. januar 2013 09:55)
Ajde punoglavcu SNS-ovski, ne lupetaj! Dacic je ovo dogovorio sa Tacijem.
Da nije bilo dogovora, spomenik bi bio srusen!

Апоплекс

pre 11 godina

Сада сви на посао, да мало радите на економији! Албанци трипују да их храни споменик, а доле су у учмалој забити. Срби трипују да их храни уклањање споменика...

Hm

pre 11 godina

Ovo je upravo nešto što će omogućiti tolikom broju nezaposlenih da se zaposle i onima što su već zaposleni dostojanstvene plate i uslove za život i rad koje će im, osim tolikih poskupljenja na sve strane, priuštiti nešto drugo osim najgoreg preživljavanja.
Gluposti, bavite se za promenu ozbiljnim stvarima u zemlji, a ne tamo nekim borbama sa vetrenjačama, kamenčićima i prebacivanja svega što je napisano latinicom u ćirilicu u Vojvodini.

Sofronije

pre 11 godina

Može se to nekom svideti ili ne,ali odlučnost i čvrstinu ovoj vladi daje Aleksandar Vučić. Da se on nije umešao u ovaj problem ptanje je šta bi tu bilo i da li bi se još nadvlačili sa Albancima šta i kako.

marija

pre 11 godina

Hvala Bogu, dogovorili su se.

Od drzave Srbije je jaca neodgovornost i nerad.
Da vidimo sad posle svega zasto je do ovoga uopste doslo i ko je za to odgovoran.
Ko to nije radio svoj posao na vreme, neodgovorni ljudi???

Tekelija

pre 11 godina

Нема шта да се честита.
Честитао бих им да се од овога није направила оволика драма и да се уклањање једног каменог споменика није претворило у својеврсно 'спасавање војника Рајана'.

Dubljanin

pre 11 godina

Da će spomenik biti uklonjen jasno je bilo još prilikom posete Vučića vojnoj bazi na administrativnoj granici sa Kosovom.Samo je se tražio momenat za to izvršenje.

Milos RU

pre 11 godina

Da smo ovakvu vlast imali pre dvanest godina, ne bi ni imali žandarmeriju nego JSO, koji ne bi ni smeo da pređe granicu i uđe u Preševo...
(prolaznik, 20. januar 2013 11:42)

Koju granicu? O cemu ti pricas bolje ponovi gradivo iz geografije nego sto lupetas.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Држава Србија је коначно рекла да има институције које су способне да заштите сопствене интересе и територију. Захваљујући одличој политици коју пре свега води министар војни и потпредседник владе г.Вучић, и у свету се наишло на разумевање. Да, Србија коначно има и председника државе г. Николића који по свему судећи има велико поштовање од светских моћника, јер искрено и војно неутрално води своју земљу ка просперитету.

Babaroga

pre 11 godina

Samo tako pozdrav sa KOSMETA ... A sad pravac Novi Pazar... :D
I polako Srbi ne pozivajte na mrznju i nacionalizam ne vredjajte nikoga, sve ce doci na svoje mesto... Samo strpljenja i sloge...

paki

pre 11 godina

Svaka cast za uklanjanje spomenika,neka znaju da zive u Srbiji a ne u Albaniji.Zamislite da su srbi u Hrvatskoj ili Bosni podigli spomenk odmah bi nas bombardovali.Sve cestitke za Vucica i Dacica!!!!

Analiza

pre 11 godina

po mom misljenju spomenik je bi kao neki putni pravac: da je ostao, bile bi razmenjene teritorije sa kosovom , cim je skinut znaci nema podele ni u srbiju ni u kosovo. To je to za one bravisimo komentatore.

Darko

pre 11 godina

Bravoooooo, konacno pravi ljudi na vlasti. Svaka cast Vucicu i Dacicu. Pricajte vi sta hocete, ali ova zemlja polako staje na svoje noge. Kakva takva, ali znace se da je to Srbija.

mina

pre 11 godina

Zavrsen posao. Molim online redakciji B92 da ovo skine sa naslovne strane. Ugledajte te se u Amere: zavrse posao, dva dana se galami, i onda onda nova situacija. Ipak, dobro zavrsen posao, komplimente zandarmeriji i medijama sam vec preporucio.
(Dejan Stojanovic, 20. januar 2013 16:44)

Bravo! Mislim da je ovo komentar kojim bi trebalo da se ova diskusija zaključi i vest povuče.

VEVERICA

pre 11 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju!Aleksandar Vucic je pokazao da se necemo predati i da cemo za svoje da se borimo...Ovo je jedan korak treba ovako da se nastavi i da se pomogne nasem narodu dole...Kosovo je Srbja!

Сашка

pre 11 godina

Коначно и нормално.Ако би овде држава попустила то би био подстрек и другим екстремима да и они терају по своме.Јасно је да у том случају држава не постоји.Ово је једино исправно браво за државу.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Mnogi danas najverovatnije nisu ni svesni koliki je znacaj ove pobede Srbije ali neka znaju svi da ce se od sada svake godine u Srbiji ovaj dan "obelezavati i slaviti" kao "dan uklanjanja spomenika u Presevu" !

Dvadesetdvojka

pre 11 godina

Ja sam bio siguran da ce se to desiti tek kada je Vucic sa Glavnog odbora SNS porucio da je uklanjanje spomenika izvesno i da je pitanje dana kada ce se to dogoditi! Svaka cast!

stivi dži

pre 11 godina

Da je do Dačića bilo još bi se tražio kompromis, da li da damo stolicu u UN za uklanjanje spomenika. Srećom u vladi postoje hrabriji i sposobniji ljudi tj. Vučić koji povlači prave poteze i vraća red u Srbiju na svim poljima.

steff

pre 11 godina

Mene je stid i sramota,u vase ime.U svakom trenutku skupljate poene u strankama,vise nego providno!Mrzi me da citam 500 komentara,ali da dam 250 minusa-nikako.Bravo Putine,bravo Bramerc,pokaz
ite ko je ovde Samoa a ko Gvadalupe! Slazem se sa uklanjanjem,ali jos mnogo istih ima-tuzno.Pocetak ili kraj?

alexandar

pre 11 godina

Svaka cast drzavnim organima. Uz malo pameti i prave politike mogli bismo da budemo ozbiljna drzava sa kojom nema sale, al nema ozbiljne drzave bez ozbiljne privrede pa onda i vojske.

rale

pre 11 godina

Prosto ne mogu da verujem,većina komentara je politički obojena,ili za jdnu ili za drugu stranku.Pa vi ljudi ne odmarate ni nedeljom.
Koliko vidim spomenik je uklonjen,čitaj premešten negde.Nije srušen,skršen,slomljen.Da li mi to štedimo novac albancima da ne prave drugi,već se ovaj postojeći sada,možda negde seli na drugu lokaciju,o trošku države.
Nije mi jasno to da se uopšte dozvolilo postojanje spomenika.Za njegovo postavljanje je sigurno trebalo više vremena,nego sada,pod okriljem jutra za pomeranje(uklanjanje)
Šta rade pojedine informativne službe?
Kako niko nije znao da se to priprema,nije to palo sa neba,na tome se verovatno danima radilo.
LIčno mi se ne dopada ovako jeftino sakupljanje političkih poena.
Za B 92,mislim da je korisnije,kada bi odvojili sve komentare po grupama,recimo grupa ove,ili one partije,i oni koji su poput mene neopredeljeni.
Olakšali bi mnogim čitaocima da imaju pravu sliku o javnom mnjenju.Ovako,prinudjen sam da čitam svašta,dok ne pročitam neki dobar komentar.enf

Novosađanin

pre 11 godina

Voleo bih kada bi "država" ovako revnosno sklonila kuću koja je bespravno podignuta na mojoj dedovini. Tada bih priznao "snagu države".

Земунац

pre 11 godina

Кад Вучић обећа - Вучић испуни!!! Да се зна ко коси, а ко воду носи!!! А Кале Брдо Турци може само да се слика а у то име живели!!!

Скарлет

pre 11 godina

Касните Господо за Вуком Драшковићем хиљаду светлосних година. Оно што је јуче могло бити добро, данас може бити контрапродуктивно а сутра ћете за Вуком опет тапкати....

Ja bar imam ime

pre 11 godina

@bezimena...A kako to, po tebi, Dacic i Vucic nemaju veze sa ovim? Policijski posao, kazes? PA KO JE MINISTAR POLICIJE? Dacic! Vucic je prvi potpredsednik vlade, i sef NAJVECE stranke u drzavi! Eto kakve veze imaju, ali, posto si ti poznata kao najveci srbomrzac na ovom sajtu, ne zameram ti. PS: Mozda si ti kod zutih zivela bolje, ali ja nisam. Mozda su ti dali posao da blatis sve ostale, i dobro te placali. Nisi dovoljno blatila, pa ti smanjili platu, m?

Konfuzija

pre 11 godina

Kakvo likovanje? Spomenik je i postavljen za vreme ove Vlade (Dacic&Vucic), da je ovo ozbiljna drzava i da sluzbe rade posao kako treba spomenik nikada ne bi bio postavljen. Ovo je samo ispravljanje sopstvenog propusta koje se predstavlja kao neka pobeda, smesni smo :(

SandzakIsFree25

pre 11 godina

zvako ko misli da ta akcija nije dogovorena sa kosovskom vladom zivi u fantaziranoj realnoscu.

Prestanite da mrzite druge etnije a pocinjite da mrzite politicare svih zemalja. Oni su odgovorni za sve zlo sto se desava na ovoj planeti.

Cao Ljudi.

JAMES

pre 11 godina

Za razliku od prethodne vlasti,koja je mnogo vise pricala,nego radila,dolaskom SNS-a na vlast, polako se resavaju problemi jedan po jedan,i samo tako treba nastaviti.

Neutron

pre 11 godina

Odlicno uradjen posao. Izdrzali provokaciju, napomenuli na vreme da spomeniku u cast srpskih neprijatelja nema mesta u Srbiji, logicno, dali im vremena da ga oklune, upozorili da ce da ga ukolene i onda kada je rok istekao, lepo, kulturno ga obmotaju zastitni materijalom, fino ga dignu dizalicom i odvezu. Mnogo lepo uradjen posao.

Dusan

pre 11 godina

Bravo drzavo ustav i zakoni ove zemlje ima da se postuju.
Svaka cast zemlja Srbija ima da se postuje bez obzira na veru i nacionalnost.BRAVO DRZAVO...

Mala Maca

pre 11 godina

Vucic i Vlada Srbije, su jos jednom dokazali da su ozbiljno shvatili svoj posao. Brinu o svom narodu i ispunjavaju obecanja koja su od bitnog znacaja.

crni domino

pre 11 godina

Vucic je konsterniran Dacicevim potezom!
Dacic majstorski vuce poteze. Naprednjaci i Vucic mogu da mu gledaju u ledja!
Kosovo ide svojim putem!

Nišlijsko devojče

pre 11 godina

A bre da bre.....samo da ste ga skinuli....još samo da se sad pokupe iz Niš da ih ne gledam više i ima svaki dan da vam palim sveću za zdravlje i dug život!!!

Ivan

pre 11 godina

@(Recipročna Jednačina, 20. januar 2013 19:01)

Očito ste prespavali sve srušene crkve i srušene spomenike na KIM u poslednjih 10 godina. Teško da ima još šta da se ruši što već nije.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Cestitke Vladi, Premijeru, Predsedniku i policiji na izvanredno i profesionalno obavljenom poslu ,ali i Albanskom stanovnistvu zato sto nije dozvolilo da bude uvuceno u politicko i religiozno ludilo.

Ponosni smo na Vas!

kalaitović nova varoš

pre 11 godina

Nadam se da su sada na redu i stotine četničkih obeležja širom Srbije! Ah, da!Zaboravio sam! Oni su bili "prvi" gerilci porobljene Evrope, tako da za njih zakoni ove zemlje ne važe!

Marija

pre 11 godina

Imali su vremena, mogli su sami da ga uklone, ko im je sada kriv! Bravo za nasu Vladu, koja je sve ovo lepo organizovala, i daj Boze da ovaj dan prodje mirno u Presevu, da niko ne dira nase ljude!

exodream12

pre 11 godina

# Link komentara
zapravo cini mi se da ih je bilo dosta manje...bar prema ovom snimku...za stratesku odbranu tacke ti treba oko 50tak ljudi..5x5 snajperske tacke i oko 20tak po ulicama..ajd stavimo i 30..
10radnika da je odnelo spomenik..al cinim se da je ovo malo prenapuhano,a i ako je toliki broj bio..svaka cast momcima na obavljenom poslu...nemam nista protiv albanaca al u ovoj drzavi red mora da se zna

Bojana Brkic

pre 11 godina

Konacno i mi da pokazemo da smo ozbiljna drzava! Dok se Vucic ozbiljno ne posveti resavanju problema, problem se ne resava! Konacno i mi da imamo politicara i ministra vrednog zasluzene pohvale! Samo napred, Vucicu!!!

Tibor

pre 11 godina

OK! Spomenik je uklonjen što je po zakonu. Da li će se sada problemi početi rešavati? Ako ne, ovaj čin sam za sebe je zakonski, ali ne i dovoljan za sreću na ovim prostorima.

sima

pre 11 godina

E sada moji dragi Srbi zivot ide dalje, gladovanje, patnja,propast privrede, nezaposlenost, haos u obrazovanju i u zdravsvu ali ne mari postigli smo na Presevu jos jednu pobedu i to je kako bi rekao nas voljeni Sloba jos jedna velika pobeda Srpskog naroda.

Goran

pre 11 godina

Svest albanskog i srpskog naroda se najbolje ogleda bas na ovom primeru. I jednima i drugima su najbitniji smiboli. To sto nemaju sta da jedu, sto ih u poslednjih 20-tak godina svi gledaju kao zemlje treceg sveta i sto je u svetu problemi jedina asocijacija na njih - nije vazno.

karasdjordje

pre 11 godina

ja mislim da je drzava pokazala da moraju da se postuju zakoni a sto i sam Aleksandar Vucic stalno napominje da niko nemoze biti jaci od drzave

Саша, Пожаревац

pre 11 godina

Ето, решисмо и тај проблем. Проблем граница се такође решава, додуше са великим закашњењем јер бившим радикалима је много времена требало да схвате оно што су Вук и СПО предлагали јоше пре неколико година и кад су их због тога проглачавали за највеће издајнике. Сад још само остаје да оживе привреду која малтене не постоји, а не да најављују поскупљење струје на које готово нико не обраћа пажњу јер је најважније да се уклонио споменик...

jova44

pre 11 godina

Mislim da smo prema Albancima na jugu pokazali izuzetno puno strpljenja, razumevanja i želje za mirnim zajedničkim životom. Zaista je KRAJNJE vreme da i oni pokažu mnogo više dobre volje inače neće izaći na dobro!Sve pohvale Vučiću i snagama bezbednosti za odlično obavljen posao!

Weber

pre 11 godina

Samo odlucno upravo kako Vucic postupa mogu se ovakvi problemi resiti, sasecanjem u korenu! Drzava se mora braniti svim snagama a na srpske zrtve ne sme niko da navlaci sramotu.

JURE

pre 11 godina

Bez ijednog incidnta je uklonjen spomenik sto je za svaku pohvalu. Zandarmerija i Vlada na celu sa Vucicem je odradila dobar posao. Srpska strana je ispala fer i korektna a albanska je jos jednom pokazala da ne zeli da zivi sa Srbima u miru jer je spomenik bio cista provokacija.

Dacicu care

pre 11 godina

Svaka cast i dokaz da se mora postovati zakon a to sto lupetaju da se pripoje znaju i oni sami da od toga nema nista! I bolje je da nepokusavaju ne samo siptari vec bilo ko ko pokusa da ugrozi integritet jedne zemlje!

pravnica

pre 11 godina

Civilizovano i bez problema, svaka cast! Kao sto je Vucic pre neki dan izjavio svuda u Srbiji vazice isti zakon za sve, a kako je Presevo deo nase zemlje ovom spomeniku tamo nema mesta.

slovenac, dugogodišni čitalac!

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika u Preševu je vaša unutrašnja briga, neću ulazit u to! Brine me nešto, što sam zasledio ćitajući ovih 500 i nešto odgovora. Mnogo vas glorificira A. Vučića, ko je podpredsednik vlade i ministar odbrane - jednostavno vojske! Na drugoj strani Dačić, predsednik vlade, i ministar unutrašnjih poslova, znači policije i žandarmerije! Čitam, da mnogo vas veliča Vučića, da je on oh i sploh, a u stvari je on samo govorio, a Ivica je morao da naredi prljav posao! Znam, da volite mešati jabuke i kruške, ali ipak imajte granicu! Dačiću ne bih dao ni salat da poseje, jer bi sigurno izraslo nešto drugo, ali ovo što Vučić radi je ipak malo.........

Simonovićka

pre 11 godina

Nekima če možda ovo biti samo još jedan povod da napadnu Srbiju i njene zvačnike...ako je tako onda se iskreno nadam da Vučić zna šta radi!

Boki

pre 11 godina

Posteno su im ponudjene mogucnosti da sami rese, nisu se na to obazirali. Vlada je dokazala veliiki obzir. Mislim da vise ni jedan medij ne treba da napise ni slovo u vezi ovoga. Bilo pa proslo.

Dragan K.

pre 11 godina

Sad jos da uklone nekih dvadesetak slicnih spomenika rasutih svuda po okolnim selima i brdima. Cisto sumnjam da ce se to desiti.

Suzana

pre 11 godina

Konacno i mi nesto naucili. Odes u Brisel dogovoris se, onda to uradis civilizovano bez pompe uz saglasnosnost zapada i SAD i sve je ok.
E sad da ni da sanjam nisam mogla da ce to prvi da ukapira Dacic ali ovo je zemlja cuda.
U svakom slucaju sve cestitke premijeru za ovu akciju.

zong

pre 11 godina

Bravo, tako se to radi!
Vreme odabrano bas na meru, ni prerano, ni prekasno. I ako bi naravno mi svi zeleli da su ga isti dan uklonili, ali ovako je diplomatski.

DjangA

pre 11 godina

Pre svega da zahvalim svojoj drzavi sto se ja danas opet osecam BEZBEDNO! Bitno da spomenik ide na drugo mesto, cak iako ne bude skroz uklonjen, drzava je pokazala da kontrolise svoju teritoriju i da ne moze sacica ljudi da preti i odlucuje suprotno toj istoj drzavi u kojoj zivi!

Грчански Деспот

pre 11 godina

Морам рећи свака част жандармерији, морам рећи свака част министру полиције, али морам пре свега рећи свака част г. Вучићу на виспреном вођењу државне политике, која у свету има све више разумевања. Изгледа да је наш председник државе г. Николић био визионар када је причао да ће нас Европа поштовати ако будемо поштовали свој народ и нашу земљу. Морамо показати да имамо достојанства. По томе смо препознатљиви у свету. Г. Николић то свеколико показује.

zile

pre 11 godina

Primer iz kojeg se vidi da država Srbija nije pala na kolena,zahvaljujući aktuelnoj vlasti.Nakon dugog vremena,država Srbija je uspostavila državotvorni sistem i stvara se pravno-uređena država.

kole

pre 11 godina

cemu ovolike hvale Dacicu???
uspeh je ako kazne obavestajnu sto je spavala. ako kazne one sto su odobrili(lokalna vlast) i one sto su podigli ovo ruglo koje vec duze vreme stoji na tlu Srbije.
dacicu, prica o spomeniku NIJE jos gotova. pokazi da si drzava.

Igor

pre 11 godina

Ipak je jadna država koja uopšte pregovara sa albancima oko uklanjanja spomenika i daje im neke rokove. U kojoj drugoj normalnoj državi bi uopšte mogao da se postavi spomenik teroristima koji su ubijali miliciju i vojsku, da se slavi praznik druge države sa svim simbolima iste (himna i zastava Albanije)!!! Ovakvom politikom kao i onom prethodne vlasti za nekoliko godina će se pregovarati o nezavisnosti već otcepljene tzv. Preševske doline.Istorijski jedan od najgorih perioda za Srbiju.

djape

pre 11 godina

Jel neko primetio sve ove minuse na komentare, jel to rade Albanci ili smo kao i uvek (slabo) slozni!? Inace, 200 zandarma mogu da odu i u sred Tirane da pomere bilo sta, pa ko bi im se suprotstavio...? Zato ce sada ponovo da ispasta taj narod koji nece imati ko da cuva....

Pravda

pre 11 godina

Dobro je da spomenik teroristima više ne stoji na teritoriji Srbije,najzaslužniji za to je Vučić,koji je veliki patriota i koji nikad ne bi dopustio da jedan takav spomenik ostane gde je do nedavno stajao.

Dzeri

pre 11 godina

Zašto ovolika prašina oko ovoga ? Ovo bi uradila svaka ozbiljna država. Pažnju,medjutim,privlači da niko nema petlju da povuče neki „rizičan“ potez osimVučića.

Duca7

pre 11 godina

Dosta je bilo provokacija! Zakoni Srbije se moraju poštovati, pa se uklanjanje spomenika podrazumeva. Najzad je Srbija pokazala da sa njom nema igranja. Odlučnost vlade, a pre svega Vučića, za borbu protiv svega što remeti ugled države, zaista je za pohvalu.

Marija Simonović

pre 11 godina

Aktuelna vlast mora da se odrekne suludog plana o podeli Kosova, i da hitno prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, u suprotnom, snosiće odgovornost za novu nestabilnost na jugu naše države.

vuksan

pre 11 godina

Jako glup potez,u situaiji kada su tvoj narod i tvoje svetinje poput glinenih golubova,ti Dacicu postupas poput amatera.Naravno da je uklanjanje legalan potez,ali u ovakvoj situaciji i okolnostima pravi drzavnik i vizionar meri svoje poteze.Ukoliko posle ovoga padne i jedna zrtva na Kosovu ili ne daj boze sruse Pecku patrijarsiju,onda Dacicu,ti i Vucic zauvek napustite politiku.

zex

pre 11 godina

ovo je uspeh dacica i vucica to obecanje je ispunjeno, ljudi ne moze preko noci sve da se uradi.bilo bi super kada bi svi lopovi bili uhvaceni i osudjeni a srbiji vracen novac ali to nece moci

klosar72

pre 11 godina

"Koju granicu? O cemu ti pricas bolje ponovi gradivo iz geografije nego sto lupetas.
(Milos RU, 20. januar 2013 12:51)"

Priča o granici kod Preševa.

Da je ostala tadašnja vlast (ista kao i današnja) i Preševo bi odavno bilo deo Kosova, dakle druga država.

Doduše granica ne bi ni bila blizu Preševa, nego blizu Niša, jer je današnja vlast tada vrlo uspešno radila na smanjenju Srbije na najmanju moguću meru.

Preševo je spašeno onda kada su ovi današnji najureni motkama sa vlasti.

Ali, ne sumnjam da će oni završiti davno započeti posao.

crni domino

pre 11 godina

Dobro je sto ga nisu srusili.
A sta cemo sa divljom gradnjom 1.300.000 divlje podignutih kuca. Hocemo li i to rusiti po zakonima drzave ili nekako (evro po kvadratu)legalizovati.
Kada bi ovo ozakonili i jos na rok od 3 godine, drzava bi se izvukla iz krize u kojoj se nalazi.
Ovu sansu slepci u vladi ne vide!

samo radikalno jest i bice

pre 11 godina

uspostavljena granica,postavljerna carina,obecan datum pridruzivanja u PRELEPU Evropu=pazljivo skidanje uz placeni prevoz na predvidjeno mesto! korektno suptilno fino DOKLE SRBI?

Sani B

pre 11 godina

Dosta je bilo ucena,balansirnja.Vučić je poslao jasnu poruku da niko u ovoj zemlji nije iznad zakona,pa ni albanska manjina.A spomenik bi bilo naj bolje da prebace u Tiranu,odakle im i stiže podrška.

Danilo

pre 11 godina

Tako je! Niko nije jaci od drzave.
Nije dovoljno sto je uklonjen, mora se unistiti, jer tzv.spomenik teroristima ne moze nigde na tlu Srbije biti postavljen, jer su se ti teroristi i secesionisti borili protiv Srbije.
Unistite ga, i ni slucajno nemojte im ga predavati. Obavezno krivicno goniti one koji su ga postavili!!!

nessa

pre 11 godina

tako je bre politicari malo citajte komentare naroda kroz komentare mozete videti gde gresite i kako da ispravite ono sto kao vlada ne vidite svaka cast ponovo imate moj glas na izborima

Goran

pre 11 godina

.... s obzirom da je drzava Srbija ispostovala sve procedure ,ocekujem sada i krivicne prijave za donosioce odluke o postavljanju ovog kamena kao i za one koji su isti kamen ekspresno legalizovali.

Dragan

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz da je Srbija reagovala u okviru svojih zakona koji se moraju postovati, da je ona dosledno primenila svoju odluku o uklanjanju spomenika. Treba, medjutim naglasiti da su i Albanci isto pokazali svojim mirnim ponasanjem da su ravnopravni gradjani Srbije , i da ubuduce resavaju sve sporove u okvirima zakona, i drugih civilizacijskih normi. Ovde se ne radi niti o mržnji niti bilo kakvim nacionalnim pretenzijama vec iskljucivo gradjanskim vrednostima.

Maksimus

pre 11 godina

U ovakvim situacijama se pokazuje da se zakon i ustav Srbije mora postovati. Da li su im dosta vremena da uklone sponenik, ali oni to nisu hteli da ucine. Zasto imam osecaj da je Vucic ovde prevagnuo oko odlucivanja o rusenju spomenika...

del

pre 11 godina

Žika Šarenica je već u 10h imao nagradno pitanje.Jes lako pitanje, al sta cu sa nagradom?

PS.Svako bi ga uklonio i Tadić,Djilas,Toma,Ivica,Vučić.....osim Slobe

nsabi

pre 11 godina

Ne smatram nikakvim rezultatom ovo sto su ga sklonili posle ovoliko vremena. Trebalo je odmah ukloniti po postavljanju i to srusiti a ne dozvoliti da ceo svet polemise o tome da li u Srbiji dozvoliti spomenik teroristima.

Vesna Pesnik

pre 11 godina

Mislim da je bilo krajnje vreme da se albanci uozbilje i sami sklone spomenik,ako ne potpuno,ono bar na neku drugu normalnu lokaciju.Sve se mislim da bi na zapadu bilo to tako,i sam sam ziveo tamo i video sam mnogo“demokratije“a malo reci i dela na zapadu.Podrska vladi Srbije i potpredsedniku Vucicu na razumnoj i civilizovanoj politici.

Knight XV

pre 11 godina

Odrasli se najčešće ponašaju kao deca u obdaništu, u stilu on je prvi počeo ili moje je lepše ili ja sam najjači.Sebičnost i ljubav ne idu zajedno. Ljubav je u suštini Mi – odnos. Ja, pa Ja – odnos je izvor svih sukoba. Ego je istinski uzrok raznorodnih poremećaja među ljudima i narodima.

Kada upadate u konflikt za konfliktom u svakodnevnom življenju to znači da vas Život testira na ljubav i tolerantnost prema životu. Iznad ljubavi prema životu nema veće ljubavi. Ako apostrofirate neki vid života i volite ga više od celine Života, u opasnosti ste da iskusite veliku patnju. Pazite, Život nije apstrakcija, prazna reč ili pojam. Život je Živo Biće, a mi smo samo delići njegovi. Kada radimo protiv njegove inteligencije mi prkosimo logici života. Ko ne može da se uskladi sa plesom Života, ko je krut i neprilagodljiv biva unižavan i lomljen. Meki ljudi, ljudi puni tolerancije su ljudi ljubavi. Gordost je krutost. Nije slučajno u hrišćanstvu gordost istaknuta kao jedan od najjačih otrova duše. U gordim ljudima, ogoljeno ili suptilno, sve jedno, nema ljubavi.

kinta kunte

pre 11 godina

Ako ova situacija nije stvar dogovora malog slobe i onog kretena tačija, neće da valja. Rano je za slavlje, sačekajmo dalji razvoj situacije.Prođe li ovo bez posledica, pravac N.Pazar.....

yugos

pre 11 godina

Konacno srpske narodne mase srecne, ushicene i opcinjene svojom vlascu. Skoro kao u vreme mitinga istine, dogadjanja naroda i antibirokratske revolucije. Spomenik Vucicu Dacicu i Nikolicu. U sred Beograda. I dozivotni mandat.

Predrag

pre 11 godina

Ok,skinut je taj spomenik,a šta bi sa spomenik poznatog kao kapetan "LEŠI"u Lučinima,pa u Veliki Trnovac,selo Muhovac u koje se svake godine obeležava taj dan i dolaze kao navodno "šiptarski politički predstavnici s kosova",i to niz godina unazad a tu su razglasi,pojačala,i pitam se jer smo mi država u kojoj se legalizuju teroristi,ili izvinite ako nekog vređam možda i nisu,i ko zna još koliko tih spomenika ima a dobar deo naroda to nezna!!!

Soraja

pre 11 godina

Malo mi je čudno što se niko do sada nije pobunio...znači neka vrsta zatišja pred buru....u svakom slučaju sviđa mi se ovaj potez!

Darko

pre 11 godina

Tako je! Da se zna ko je ko. Od drzave nema jacih. Moram da pohvalim Aleksandra Vucica, vrlo mudar i odlucan covek da se obracuna sa abnormalijama u drzavi.
Taj sramni tzv.spomenik, ni slucajno ne smete dozvoliti da se premesta bilo gde...pamet u glavu!

manjiRadojica

pre 11 godina

Hrabar potez drzave. Zanima me zasto je Dacic, dok se odvijala akcija pa i posle toga, gostovao u zabavno muzickoj emisiji umesto da nadgleda radove npr?

Feniks

pre 11 godina

Sada treba ispostaviti racun ovima iz opstine Presevo da plate troskove uklanjanja nedozvoljenog objekta,jer i troskove mora neko da snosi,zar ne?Odlucno u borbi protiv kriminala i korupcije kao i protiv svega sto je protivzakonito,to je cilj.

Vasilije

pre 11 godina

Dok Vučić nije stao iza ove odluke samo su se pričale priče. Da je došlo do problema svi bi njega krivili , ali pošto je sve dobro ispalo sada se svi busaju u prsa i pričaju o odlučnosti i snazi države.

drasko

pre 11 godina

Sve vise se bojim povratka u 90-te i provociranja na sve strane. Ovde definitivno nikome ne odgovara mir i nekakav dogovor. Pa zar albanci nisu rekli da ce ga sami premestiti samo jos odugovlace?

Principessa

pre 11 godina

Uklanjanje ovog spomenika je još jedan dokaz odlučnosti vlade, a posebno Aleksandra Vučića da bezrezervno sprovodi zakone Srbije.

Gledalac

pre 11 godina

Veliku zahvalnost za rušenje spomenika dugujemo Vučiću,jer je on nekoliko dana pre uklanjanja spomenika izjavio da će spomenik biti uklonjen,što je sad i urađeno.

YYYYYYYY

pre 11 godina

Cestitke za Vucica, nastavite dalje tim tempom, a usput i pozdrav jucerasnjim drugarima koji su u komentarima pisali da spomenik nece biti uklonjen, da drzava okrece glavu itd. Imam samo da vam kazem, pa nije vise DS na vlasti pa da drzava okrece glavu od problema.

Julija

pre 11 godina

Nekada u je u našoj Srbiji na žalost sve bilo moguće, više nije. Novi ljudi, nova vlast... obećanja se drže a ne daju samo olako kako bi građani bili fiktivno zadovoljni. Sa Acom nema ništa fiktivno!

razum

pre 11 godina

Bravo! Ovakvu vladu nismo skoro imali a najveca zasluga svakako pripada Aleksandru Vucicu! Sve je uradjeno kako treba...upozoreni su,zamolili su ih da ga sami uklone,obavestena je medjunarodna zajednica,najavljeno im je uklanjanje i na kraju je spomenik mirnim putem uklonjen,ne unisten sto je jos jedan veliki plus i dokaz civilizovanosti!!!

Mike

pre 11 godina

Svaka čast državi za potez, ali budimo realni - kome će, pošteno rečeno, biti bolje? Nešto nisam uveren da će sirotinja raja obe nacionalnosti imati od ovoga ikakav prosperitet... :(

marija

pre 11 godina

Pa, gospodo, sudeci po komentarima, vodi se pravi rat izmadju Vucica i Dacica o vecitim ZASLUGAMA. ???
Opste ludilo.
Cini se da su ovi Vucicevci potpuno odlepili.

dno2

pre 11 godina

Jos jedan los potez drzave na celu sa premijerom Dacicem..
Iz kog razloga!
Zato sto prave "buku" oko nekih ne bitnih stvari.Ovo se "odradjuje" bez velike mediske buke.Tako se samo drugoj strani(njenim huliganima)daje signal da krenu na sve nase svetinje.
Zamislite sta ce da se desi sa nasim spomenicima po Kosovu.Posebno nasim crkvama,manastirima..Oni su imali samo 1.
Koji nije ni smeo biti postavljen.

LUKIC LUKA

pre 11 godina

Desilo se upravo ono što je Vučić najavio pre par dana u Bujanovcu. Ubuduće treba dobro slušati Vučića, jer on kada govori ne govori bez agrumenata. Iz njegove izjave koju je tada dao je očigledno da su za uklanjanje spomenika srpske vlasti prvo obezbedile međunarodnu podršku i onda sve ide lako. Ova vlada je povratila poverenje međunarodne zajednice.

pravnica

pre 11 godina

koja li je cena ovoga cina, i da li je
ovo bacanje prasine u oci narodu, pitam se ?!!

@sumnjicav Zasto bi ovo moralo da ima cenu? Zasto bi se na ovo gledalo kao na scenario zapada kako citam u komentarima? Ako smo do sada imali vlast koja je drugima cinila ustupke ne znaci da i ova radi tako! Samo napred, Vucicu, isteraj do kraja!

Vladimir

pre 11 godina

Mnogi su sumnjali da je drzava toliko odlucna da preuzme ovaj korak i sada su svima njima usta zapusena. Svaka cast. Ovo je dokaz da se mi i dalje pitamo dosta

JUG

pre 11 godina

Cestitam nasem mudrom rukovodstvu na uklanjanju spomenika,koji dokazuje da se postuje ustav Republike Srbije i njeni zakoni.Uspeli smo zahvaljujuci Vucicu iako izlozeni nevidjenim pritiscima da kao drzava polako stanemo na noge,bravo jos jednom.

Tiemie

pre 11 godina

Mnogo je bilo odugovlačenja sa rešavanjem ovog problema. Međutim, onog trenutka kada se Vučić oglasio povodom ovog slučaja, bilo je jasno da će se ovaj spomenik sigurno ukloniti. Poštovanje i sprovođenje zakona Srbije treba da bude ozbiljno i odlučno.

cikica

pre 11 godina

Bravo za vladu Srbije! I saka cast Aleksandru Vucicu na odrzanom obecanju!
Konacno da neko pokaze da Srbija nece tolerisati nikakvo ponizavanje!

MILOVAN M

pre 11 godina

Može nama ova vlada da se sviđa, ili ne. Može retorika nekog ministra da nam se sviđa, ili ne. Može biti da je Tadić lepši od Nikolića. Međutim, ova vlada i predsednik Nikolić ispunjavaju obećanja i to svako dobronameran treba da prizna.

Sale

pre 11 godina

Lepo. To je sad reseno. Dole mora ubuduce da se radi preventivno. Znaci nase agencije moraju iz minuta u minut da prate stanje i resavaju probleme na samom startu. Da je tako bilo taj spomenik se ne bi ni podigao. Time sto je Srbija saznala za njega tek posto je postavljen daje losu sliku da Srbija zapravo nema pojma sta se dole desava. Ako se ne opametimo eto Albanaca u Nisu.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Kada se stvari postave na svoje mesto i kada se u pregovorima vidi cvrstina i odlucnaost, a pre svega suprotna strana dobije sigurnost u vas, onda se ovako nesto i dogodi bez problema. G.Vucic svoju sposobnost i znanje pokazuje sa svakim potezom i izjavom. Drzava Srbija se voli na ovakav nacin. Puna podrska politici koju vodi potpredsednik vlade g.Vucic.

Milicica

pre 11 godina

Vlada i treba da sprovodi zakon i da se bori za mir i stabilnost. Vucic ima neverovatnu energiju, jer da je nema, nista od ovoga ne bi bilo. I dalje ispunjava ono sto obeca. Samo da ostane takav

milan

pre 11 godina

Da li je takticki uredu da se jutro posle odluke albanskih odbornika da sami uklone spomenik, pokazace sledece nedelje, ja mislim da nije da je taj potez uradjen samo zato sto se misli da posle njihove odluke ima mnaje opasnosti.

Firefly

pre 11 godina

Nije sporno da je spomenik trebalo ukloniti, ali ako država ovako treba da pokazuje svoju "snagu", jer Dačić reče: "Niko nije jači od države", onda smo u gadnom problemu.

бидермајер

pre 11 godina

Тако ,сад су разуверене параноичне масе да то ругло од споменика није атентат на Фердинанда.

Али ко зна какве ће бити последице у "посластичарленду" !?

За сада само толико; Жандармеријо дико наша!

Lidija Perović

pre 11 godina

Vrednost i jačina ovog poteza će tek da se vidi unarednom periodu, ali se samo plašim da se ne desi da Vučić bude kriv za sve što se sada dešava...pošto njega očigledno svi živi napadaju za sve!

Cveta

pre 11 godina

BRAVO DAČIĆU! SVAKA ČAST! SAMO TAKO IM SE MOGLO DOKAZATI DA JE DRŽAVA JAČA I DA U BUDUĆE NE MOGU VIŠE DA RADE ŠTA HOĆE.
TAKO TREBA PREMA SVIMA POSTUPATI.

Nikola

pre 11 godina

@ Goran

Odgovornost je suocavanje sa problemom i resavanje istog. Zabijenje glave u pesak kao noj i bezanje od problema odraz je nezrelosti.Malo dete kada nesto ne ume da uradi npr uci da veze pertle pa mu ne ide, ne pokusava mnogo puta da ih zaveze vec baci patike i pocne da place. To ne treba da rade odrasli ljudi.A ti ocigledno to ne znas.

igor

pre 11 godina

Bravo,svaka cast vladi sto je podigla dostojanstvo drzavi i da ne moze sa nama da se radi sta god hoce,i to u sopstvenoj drzavi.Licno mislim da je ovo vise vucicevo delo nego dacicevo jer je vucic pre neki dan isao tamo da se sastane sa vojskom i zandarima bas zbog toga ,al nema veze bitno je da je vlada uradila pravi posao.Cestitke vladi i sve najbolje u daljim poslovima u korist svakog naseg gradjanina.

Да се Власи не досете

pre 11 godina

МИ ВАМА ПОКРАЈИНУ, А ВИ НАМА СПОМЕНИК !!!
Џентлменски, нема шта !!!

Tatko

pre 11 godina

O srpskim spomenicima koji se neprestano ruse vec vise od 10 godina, ukupno za te iste 10 godine ni 100 komentara, za JEDAN POMERENI spomenik teroristima skoro 600... E moji Srbi...
Pozdrav svima!

niki

pre 11 godina

Ovo je jako lepo čuti da je spomenik uklonjen.Ali mi nije jasno zašto je morao opet Vučić da reaguje.Zar nije bio dovoljan ministar policije da reši ovaj problem?

neko iz mase

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je trebao sve strane diplomate da odvede dole pred spomenik i upita: Da li bi ste Vi pristali da se podigne spomenik stradalim clanovima Al kaide u Njujorku?!
A zatim ispred njih da uklone spomenik... ne da sruse, da uklone. Neka ga postave u Albaniji negde! Oni imaju njihove heroje, mi nase!

Sigmund

pre 11 godina

Samo se pitam koja je cena ovog`, na to mislim dijalog Dacic - Taci... I za sve one koji kazu kako ne cenimo nista svoje, sustina je sledeca, da su nas nasi politicari, naucili i navikli na to, jer jednostavno odavno kod nas ne moze da se uradi nesto, a da se pritom i neda nesto( i u situacijama kad ne treba nista ) tj kad je u pitanju nacionalni interes i integritet nase drzave....

balkanac

pre 11 godina

Drzava pokazala snagu ? kuku lele ako drzava time pokazuje snagu! Mudro ? a to je, ili moze biti provokacija samo i da neko likuje! Ako je protiv zakona to ima svoj red i svakako se zavrsava na sudu ako je neko radio protiv zakona i bice tu kazni za pocinioce krivicnog dela. Neko je spomenuo reciprocitet! niko ne dobija svi gube.Stvar se ne da zavrsiti.Svim dobrim ljudima POZDRAV

Slovak

pre 11 godina

Dobro izvedeno!!! Slovačka je s vama i drugim narodima, Česima, Poljacima, mislim na normalne ljude, ne na otpadnike u vladi. Izdržite!
Kosovo je Srbija.

nada ZR

pre 11 godina

Spomenik je uklonjen bez incidenata,to je najbitnije.Kao sto rece Dacic ni SAD ne bi dozvolile da teroristi podizu spomenik na bilo kom delu avoje zemlje.Nema mesta velikoj euforiji.Za albance koji zive u Srbiji ovo nije ni malo prijatno da ne detaljisem,pa stoga ispostujmo ih umerenoscu.

Mita

pre 11 godina

Tako se to radi Evropski...:)Spomenik će neoštećen,biti predat Albancima,koji će ga odneti u džamiju,na groblje ili gde god,i problem je rešen.Dačić zna,kako da pliva u močvari.

Novinar

pre 11 godina

Ponovo je Srbija povukla pote koji ce otvoriti sistem spojenih sudova gde su
postojali sukobi - svaka drava moe definisati teroriste prema sospstvenom vidjenju istorije.

Astra

pre 11 godina

Nisam verovala da će država, da kažem, imati hrabrosti za tako nešto. Do sada su se bivši plašili reakcija zapada i EU. Dokazali smo da imamo ozbiljnog Ministra odbrane i hrabre pripadnike žandarmerije!

Грчански Деспот

pre 11 godina

Од сада требамо изговарати име и презиме АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ са великим поштовањем!!!
Доказ како државник треба да има однос према своме народу и сопственој држави је управо овај.
Свака част и свако добро у настојању да искорените СВАКО ЗЛО, које је годинама уништавало СРБИЈУ.
Имате невероватни подршку народа са свим овим потезима што сте до сада урадили!!!

Goran

pre 11 godina

Tako radi odgovorna drzava, bravo Vucicu i Dacicu!! Mislim da je spomenik ipak trebao biti srusen a ne odnesen ali smo ipak pokazali da je ovo srpska drzava i da nema igranja sa drzavom!!! Jos jednom, bravo drzavo!!!

svidjalo vam se ili ne

pre 11 godina

Auuuu kakav dan za Srbiju. Ajde hejteri sad svi u misiju rupu i nejavljajte se jedno nedelju dana. A evo kakav je bio dan:

1. Gregori Kopli o Mars na Drinu
2. Uklanjanje spomenika u Presevu bez krvi i pucnjave
3. Nole dominira
SRBIJA :hejteri= 3:0
Sta cete nije vam bas danas bio dan
(mali radojica, 20. januar 2013 17:39)

SSVe je to jako lepo...
samo radojice moj da te pitam kakav ce dan biti sutra za Srbiju?
Sta ce sve da poskupi?Koliko ce ih ostati bez posla?

Sa ovako glupavim narodom koji veze sa realnoscu nema zaista moze da se radi svasta.I svedoci smo toga najmanje 25 godina.I propadanje se nastavlja.Ako.Ovakav narod i ne zasluzuje da mu bude bolje.Sve sto nam se desava je u stvari zakon prirode.Nesposobni nestaju.A nama se upravo to desava.
A mi kao nesto slavimo,zivimo u nekakvim oblacima.Tuzno i jadno.

kiklop

pre 11 godina

a jel moze neka informacija ko je platio da se spomenik napravi i postavi?
ako je platila lokalna vlast jedne od najsiromasnijih opstina u srbiji, treba im smanjiti budzet za 50%.

zora

pre 11 godina

Pohvale za ovaj prvenstveno kulturan nacin uklanjanja spomenika! Najlakse je bilo unistiti ga i izazvati bes onih koji su ga postavili....

Matica Srpska

pre 11 godina

TAKO je, ajde sada da vas cujem sve koji su sumljali u ovu vladu i Aleksndra Vucica sto nije uklonio spomenik. Eto vidite kako se odrzava obecnje. Radujte se gradjani Srbije, ovo je veliki dan za nas!

In medias res

pre 11 godina

Zahvaljujuci naporima ove Vlade i gdinu Vucicu mogu slobodno da kazem da se desilo cudo!Ranije i od nekih drugih Vlada to nismo mogli da ocekujemo!Pokazali smo da je drzava jaca i da treba postovati njene zakone i ustavni poredak!

Pjer Bezuhov

pre 11 godina

Zahvaljujuci naporima ove Vlade i gdinu Vucicu mogu slobodno da kazem da se desilo cudo!Ranije i od nekih drugih Vlada to nismo mogli da ocekujemo!Pokazali smo da je drzava jaca i da treba postovati njene zakone i ustavni poredak!

Ako mogu SM

pre 11 godina

Николић и Вучић ће нас учинити посебним што смо Срби,свака има част што су доследни.

Presevo

pre 11 godina

Skoro 36% Srba ne zna gde se Presevo nalazi.9,4% ne znaju uopste, 26,2% misle da je na Kosovu, a svi drugi znaju. A svi se bune o spomeniku.

zile

pre 11 godina

Na ovakvom potezu se vidi odlučnost,snaga i spremnost državnog vrha Srbije.Ovakav potez,obećava i daje nadu da Srbija postaje svaki dan jača i suverenija država.

bobi

pre 11 godina

Sasvim je logično da se ukloni spomenik onima koji su se borili protiv Srbije.Neka shvate svi oni koji ne žele da poštuju zakone Srbije da im nije mesto u ovoj zemlji.A ovom odlučnošću Vučićć je pokazao svima da nema igre sa državom!

Aragon SM

pre 11 godina

И ово су знаци нашем народу доле да неко брине о њима.Свака част за велике људе који нас сада воде.

Ako smem SM

pre 11 godina

Napokon bilo je i vreme da pocnu da nas postuju i da se nasa rec vazi,imamo vlast koja pokazuje koliko vredi.Do sada su mnogo vise uradili nego predhodna vlast,svaka cast.

Bogu hvala vise

pre 11 godina

Kolko ja znam u poslednjih 13 godina ovo je prvi put da je nasa zemlja napravila malo rizicniji potez , svesni posledica kakve ovaj ishod moze da donese ..Nazalost ovde ce opet da stradaju civili, dok ce se zandarmerija povuci u roku od 3 dana...Velika podrska odgovornima za ovaj potez!

jelkica

pre 11 godina

Izgleda da je Vucic mora da naredi da se stvar sredi, ovako bi se sa Dacicem stvar razvlacila do proleca. Svako ima svoje limite a Dacicevi se izgleda polako pokazuju (bicikla japancu, drzavljanstvo Adrijani i pevanje).

Dejan

pre 11 godina

Od 570 komentara, Vucic u 101, Dacic u 60. Ni to nije dosta vec umanjuju znacaj tudjeg sefa a podizu ulogu svog. Sve je postalo marketing i borba za bodove. Ne izgleda ni malo prijatno citati botove.

nisam_ja

pre 11 godina

Bravo državo, bravo političari, bravo policijo naša!! Vi ste naši heroji, sklonili ste spomenik i sad ćemo mi danima da pričamo kako ste vi odlični političari i pravi izbor za narod, skrenite nam pažnju sa pravih problema, nema veze što sam ja nezaposlen, što jedva "spajam kraj sa krajem" bitno je da ste vi sklonili spomenik.

gost

pre 11 godina

Zapanjen sam kad vidim na sta ljudi ovde mogu da se loze. Najsiromasnija ste zemlja u Evropi, u svakom pogledu zaostala, zbog bele kuge vas u 22. veku vise nece ni biti, ali sve to nema veze, vazno da je uklonjen neki kameni blok u Presevu. Da nije zalosno, bilo bi smesno.

Juznjak

pre 11 godina

Eto je snaga i moc Albanaca kad im Amerika ne cuva ledja. Sad je prikazana na delu. I konacno da pokazemo da smo drzava! Meni licno spomenik ko spomenik ne smeta (mada malo bode u oci), ali mi smeta sto Albanci koriste svaku priliku da provociraju i traze konflikt. Setite se samo da su ulicu Karadjordja Petrovica u Bujanovcu hteli da prekrste u Skender Beg! I jos mnogo takvih ulica!

ja sam ja Jeremija

pre 11 godina

Bravo patriJotska Srbijo, bravo junačna serBska DŽandaarmeriJo, doakaste opasnoj kamenoj pločetini,posle žestoke borbe grupice od samo 600 DŽandara sa tim mnogo nadmoćnijim i mudrijim KAMENIM protivnikom! I to tek nakon što su predstavnici Albanaca iz Preševske doline predložili da ga sami premeste! Jer samo dan ranije (a rok je istekao još 17. januara)bilo je previše opsno čak i za naše hrabre patriJote i junačne DŽandare. Istina, naša mudra vrhuška par dana ranije zauzvrat je PRIZNALA I ZVANIČNO državu Kosovo obećavši gašenje i ono malo postojećih kobajagi srpskih institucija na severu Kosova. Ali šta je to spram onog preševskog KAMENA MUDROSTI koga smo se dokopali! Ja se ne sprdam ni sa čijim spomenikom, ali za Albance će ta ploča ubuduće zaista predstavljati kamen mudrosti, a naši patriJoti će kao u onom domaćem filmu moći u nju da udaraju glavama, ne bi li najzad i oni postali bar malo pametniji. E jadna ti majka patriJotska Srbijo! OVOME se ti raduješ, i to DANAS, na Svetog Jovana Krstitelja, na jedan od najvećih hrišćanskih praznika! 'Ajde sivi 'tići, Dačići, Vučići, Nikolići..., nastavite dalje, ima i drugde nelegalnih i za vas opasnih spomenika! 'Ajte malo na Ravnu Goru da uklonite "Čiča Dražu", 'ajde 'leba vam i soli, znamo da vas on najviše žulja.

BODOR

pre 11 godina

Vlada Srbije i Vučić vraćaju ugled Srbije kod svetkih zvaničnika, jer je jedan od razloga što je spomenik sklonjen mirnim putem i to što su na tu odluku uticali i strani ambasadori. To govori o tome da uticajne svetske zemlje veruju ovoj vladi Srbije.

shaip shala

pre 11 godina

slozio se neko ili ne,ovo je samo nastavak kontinirane i suicidne politike Slobodana Milosevica,i flagrantno krsenje ljudskih prava.Vucic i Dacic nisu prikazali neko junastvo uklanjanjem spomenika,nego je u pitanju sklanjanje jednog komadica kamena.Vaznije od svega je utisak da u Srbiji vlada i dalje albanofobija,koja se kod vecine politicara u Srbiji pojavljuje kao nocna mora.Podseticu da su pre 15 godina svi srpski politicari,ali ne i vecinski narod u Srbiji,govorili da nece biti internalizacije Kosova,a sad je drzava,svidelo se nekome ili ne,i dok ce Kosovo biti kamen o vratu srpskih politicara,patice vecinski srpski narod,a ekstremni nacionalisti,svuda gde su neka crknu,jer su ionako u manjini.Pozdrav samo dobrim ljudima iz Orahovca.

Pera peric

pre 11 godina

Super sto je sklonjen spomenik, ali ovo je trebalo biti uradjeno jos u novembru... Izgleda se o sudbini odlucivalo pre neki dan na sastanku sa tacijem... Neka ovo bude nauk za ubuduce

Milton

pre 11 godina

Wow! Ivice znamo da je pre neki dan u jednom evropskom gradu ovo dogovoreno nemoj kupiti kredit. Nisam sitnicav vec razmisljam sada ce pojedini pomisliti kako smo snazni i jaki, a ustvari cekali smo odobrenje iz onog evropskog grada, odavno nismo nezavisni u donosenju ovakvih odluka. Premda je lepo videti da su nam ovo dozvolili.

naslednik nasledstva

pre 11 godina

Ama ljudi, hajte umijte se, opalite sebi poneki šamar, probudite se najzad. Koga vi to hvalite, koga veličate, aman bre!? Nekoliko stotina policajaca pod ratnom spremom uklanja spomenik jutros sabajle, alo bre, krade policija spomenik u sopstvenoj zemlji! I - šta? Ništa, ode Kosovo, odoše i te tri opštine na jugu, ode Vojvodina, Sandžak, Istočna Srbija... Sve će to da odrade ovi koje hvalite. I o kakvom vi to terorizmu govorite? Pa ti ljudi na jugu su podigli spomenik svojim borcima protiv miloševićevštine, šešeljizma i, uopšteno, udbaško-komunjarske okupacije Srbije koja je izvršena 1944. godine , a traje i danas. Šest decenija ste kao dan ustanka protivu fašizma slavili Ivanjdan, dan kada je valjevski probisvet i kriminalac, sa svojim saučesnikom, na seoskom vašaru upucao obične žandarme (Srbe), i to zato što je sa jednim od njih bio u sukobu oko ženske! I sad aplaudirate kad nastavljači tog udbaškog komunjarizma, presvučeni u velikosrpske patriote,a odskora i u novokomponovane Evropejce, teroristima proglašavaju borce protiv sopstvenog banditluka. A onda se protiv takvih navodnih terorista bore tako što gotovo krišom demontiraju njihov spomenik. Upamtite dobro što ću vam reći na današnj Blagdan Jovanjdan: nama SRBIJANCIMA su jedini neprijatelji ove UDBOKOMUNJARE,koje vazda čine i vlast i opoziciju, i niko drugi! I Tačka.

Kvaziguska

pre 11 godina

E,bravo ! Cestitam na hrabrosti . Nedelja u 07.15 h pod punom opremom oko 200 pripadnika zandarmerije i nije bilo incidenata !? Malo mi mirise na dvostruke standarde . Dobro bi bilo da jutrosnja hrabra ceta ukloni i mit o heroju Drazi Mihajlovicu . Jedno je patriotizam , a drugo nacionalizam . Nacionalizam je odraz primitivizma . Porazavajuce je koliko se na ovim prostorima neguje primitivizam kod svih nacionalnih zajednica ,bez izuzetaka.

Sarplaninac

pre 11 godina

Bravo Srbijo ! Da se ovo desilo u Makedoniji doslo bi do gradjanskog rata, a bi ste pokazali nama kako to ide. Vlada Makedonije mora ovomda uzme kao odlican primer za svoju drzavu. Svaka cast !

Bojan

pre 11 godina

Opasno svi mediji smaraju sa ovim spomenikom, a nije jedini u tom kraju, jer se tako podgrevaju patiJote i nacionalisti, a ostali narod ne može ništa da čuje o: novim poskupljenjima, otkazima, krađama preko nabavki, poklanjanju zemlje strancima...

Milan Nenadovic

pre 11 godina

Ne razumem kakvi ste vi to ljudi i ne umete da cenite Vucicevo zalaganje za uklanjanje spomenika. Nebitna je stranka, bitan je rezultat.

prolaznik

pre 11 godina

Svaka cast! Da smo ovakav drzavni vrh imali pre 12 god. mozda bi negde i dogurali, ne bismo cupkali u mestu!
(NATA, 20. januar 2013 10:36)

Da smo ovakvu vlast imali pre dvanest godina, ne bi ni imali žandarmeriju nego JSO, koji ne bi ni smeo da pređe granicu i uđe u Preševo...

Maja

pre 11 godina

Boga mi Dacicu, koliko god ne voleo tebe i jos vise mrzeo SPS, hrabro i odlucno. Aj da vidimo mozes li dalje. A da, ocekuj sad udarce od Vucica, ugrozavas mu, ovime, popularnost.

boris

pre 11 godina

Suvise smo oklevali kao drzava a Albanci su ostvarili svoj cilj, ponovo su akteulizovali svoj polozaj i svoje stavove. Srbija je jako neorganizovana zemlja koja nema strategiju ni vlast vec zadnjih 12 godina, cak smo pod Milosevicem imali to sto sad nemamo nazalost.

Domagoj

pre 11 godina

Još jedan dokaz da ova vlada što obeća to i ispuni, i što je najvažnije sve se reši razgovorom, a ne nasilno.
(Đuro, 20. januar 2013 08:47)

Ne nasilno kažeš? Zar nisi primjetio duge cijevi, oklopna vozila, čak 200 pripradnika žanarmerije?

lana

pre 11 godina

Vlast je pokazala da ne postoje ljudi koji su jači od nje i njenih zakona.A činimi se da su to i albanci shvatili.Uklonjen bez incidenata.Pa nemože manjina odlučivati o nekim bitnim stvarima!

MILOMIR

pre 11 godina

Konacno smo pokazali da je drzava jaca od pojedinaca,velika pobeda za Vucicevu vladu,jedino mi smeta sto ga nisu srusili i pokazali ko je gazda u Srbiji.

Marko Runjajic

pre 11 godina

Srbija je pokazala da je ozbiljna država ali dok se Aleksandar Vučić lično ne posveti nekom problemu on se ne reševa, ne možemo tako, ne može jedan čovek u ovoj zemlji sve da radi, moramo da imamo jake institucije koje rade svoj posao.

Земунац

pre 11 godina

Кад Вучић обећа - Вучић испуни!!! Да се зна ко коси, а ко воду носи!!! А Кале Брдо Турци може само да се слика а у то име живели!!!

Realista

pre 11 godina

Ne damo mira mrtvima da pocivaju u raju, a zive smo zaboravili.! Ne treba se busiti pred mirnim gradjanima da smo uradili nesto, to je inat koji ne doprinosi miru i dobrih komsijskih odnosa. Srbi i albanci su komsije od pamti veka, medju njima treba traziti niti spajanja i razumevanja, a ne siriti mrznju i netrpljivost i sovenizam. Ljudi mislimo na tren na nase pokoljenje i stvorimo uslove da oni zive u miru i blagostanje bez mrznje i netrplivosti sa susedima.

Recipročna Jednačina

pre 11 godina

U Srbiji je jako popularna reč "Reciprocitet", posebno kada se radi o Albancima...
Međutim, sada će vrlo brzo svima postati jasno, šta ta reč zaista znači, kada počnu da nestaju spomenici koje je postavila Srbija!
Toliko, o "pametnim" potezima vladajuće kaste...
Aplaudirajte sami sebi - kažu da to podiže posrnuli moral.

F.

pre 11 godina

Dosta se Srbija povlacila od albanskih nacionalista i sovinista koji su umislili da su velika sila jer ih stiti Amerika. Sve im je prolazilo zadnjih godina. Ali sve, i uvek je bilo popustanja jer bi Albanci mogli da napadnu Srbe, poruse crkve i manastire... Tako ce i sada da urade, samo treba prilikom rusenja i izivljavanja sledecih dana Albanci da razmisle malo i o post-americkom periodu.

terrible

pre 11 godina

Двеста жандарма и два полицијска генерала да се склони један камен.
Колико је дневница?

LOLIPOP

pre 11 godina

za par godina 23.01 u srbiji ce biti drzavni praznik,slavice se junastvo zandarmerije,junaci koji su se junacki sa samo dva bagera suprotstavili brojno nadmocnijim albanskim teroristima,a do tad ce nikolic da im napise pogodnu pesmu koja bi se mogla izvoditi uz gusle.naravno pesma bi se pevala uz drazin spomenik-simbol srpske demokratije...

paki

pre 11 godina

Svaka cast za uklanjanje spomenika,neka znaju da zive u Srbiji a ne u Albaniji.Zamislite da su srbi u Hrvatskoj ili Bosni podigli spomenk odmah bi nas bombardovali.Sve cestitke za Vucica i Dacica!!!!

Anastasija

pre 11 godina

Drago mi je sto je uklonjen ovaj spomenik u Presevu a za to najvece pohvale vladi a narocito Vucicu koji je obecao da ce biti uklonjen.

Kelme

pre 11 godina

Hahahahahah...smejanje!
Zapad ne reaguje, okrenuli im leđa....sada ste sami...Ajde sada da vas vidim , Vi koji dižete spomenike svojim herojima na tuđoj zemlji....gde ste...nema vas!!!

...sve sve ali nista

pre 11 godina

bravo!! pobeda srbije!! zdrave i jake politike...utemeljene na pravima !! e a sta je nova zanimacija za narod sada?? od 1.februara skace struja...!!

Investitor

pre 11 godina

Muka mi je od dva tri pisca koji samo menjaju imena i hvale Vucica.Kakve bre veze ima Vucic sa ovim. To je zadatak bilo kog politicara u Srbiji.Kada su postavili ovaj spomenik.Sto Vucic ili bilo ko nije na vreme sprecio.Nije valjda spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a ili je mkzda DS i za ovo kriv
(Gde vam je mozak, 20. januar 2013 16:06)


Vučić je političar koji je najviše insistirao na rušenju spomenika kroz medije,dovoljno je samo da odete do pretraživača Google i da se uverite da je Vučić samo nekoliko dana pre uklanjanja spomenika izjavio da će spomenik biti uklonjen,što je sada i urađeno.

Dragan

pre 11 godina

Mislim da smo oko ovoga jedinstveni. A, ako se neko drzne i digne na oruzje, pa i tu cemo biti jedinstveni. Bar emo ovog puta znati pravi razlog za odbranu zemlje. Terorizam je najvece zlo i nema mu temelja na tlu Srbije.

a77

pre 11 godina

Svaka cast! Da smo ovakav drzavni vrh imali pre 12 god. mozda bi negde i dogurali, ne bismo cupkali u mestu!
(NATA, 20. januar 2013 10:36)

Ovakav vrh smo imali pre trinaest godina, pa smo dogurali dotle da nas bombarduje skoro milijardu ljudi(NATO)... a posle toga naša policija i vojska nije smela da priđe granici sa KiM na dvadeset kilometara(setite se kopnene zone bezbednosti).

mirko

pre 11 godina

Sta je ovde uspeh....ovde se samo vide nesposobnost i prosle i sadsnje vlasti.
1. Da je ovo normalna drzava ko bi smeo da se drzne i da pomoisli da nekakav tzv "spomenik" u opste i postavi na teritoriji Srbije.
2. Kada je vec postavljen spomenik poginulim teroristima na teritoriji Srbije znaci da su ga teroristi i postavili ... naravno da niko nece odgovarati.
3. Tuzno je sto je za uklanjanje ovakvog rugla potrebno 500 do zuba naoruzanih. Postavlja se pitanje sta rade nadlezne sluzne i policija cim je bezbednost na takvom nivou.
4. I najveci apsurd i ironija je to sto taj spomenik koji je postavljen poginulim teroristima na teritoriji Republike Srbije nece biti unisten nego ce ih i dalje velicati samo na drugom mestu takodje na teritoriji nase zemlje..
Stidite se...ovo nije nikakav uspeh vec sramota za jednu drzavu...

Natasa Rostova

pre 11 godina

Dosta je bilo cekanja...Sada se treba pripremiti na odgovor Albanaca jer ce ga neizostavno biti!Mozda se opet budu pozvali na krsenje ljudskih prava...

Mala Maca

pre 11 godina

Vucic i Vlada Srbije, su jos jednom dokazali da su ozbiljno shvatili svoj posao. Brinu o svom narodu i ispunjavaju obecanja koja su od bitnog znacaja.

bum bum

pre 11 godina

Tako se to radi usred bela dana bas kao sto je predsednik drzave rekao. Dokazali su da se u ovoj drzavi zakon mora postovati, i da je on isti za sve

Pravda

pre 11 godina

Dobro je da spomenik teroristima više ne stoji na teritoriji Srbije,najzaslužniji za to je Vučić,koji je veliki patriota i koji nikad ne bi dopustio da jedan takav spomenik ostane gde je do nedavno stajao.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Mnogi danas najverovatnije nisu ni svesni koliki je znacaj ove pobede Srbije ali neka znaju svi da ce se od sada svake godine u Srbiji ovaj dan "obelezavati i slaviti" kao "dan uklanjanja spomenika u Presevu" !

branko

pre 11 godina

Bravo za vladu Srbije! I saka cast Aleksandru Vucicu na odrzanom obecanju!
Konacno da neko pokaze da Srbija nece tolerisati nikakvo ponizavanje!

MAKSIMILIJAN SERBSKI

pre 11 godina

Ovo su divne vesti,ponosan sam sto sam Srbin.Ono je bilo sramno cekanje i oklevanje.Sada jos verujem da postojimo kao drzava.

branislav

pre 11 godina

@Bez obzira na cenu ??? Lako je da saljes preko tastature tudje sinove da ginu. Kad posaljes svog sina onda salji mene i mog.
(popokatepetl, 20. januar 2013 12:18)

Da, bez obzira na cenu! Možda ti imaš rezervnu državu i možda ti je ok da teroristi haraju i rade šta hoće, ali ja druge države nemam i nije mi ok da teroristi vode glavnu reč. Sa njima pregovora nema. Svaka ozbiljna država ih gazi i uništava. I ne treba ti i tvoje dete da idete u rat, već borbu protiv terorista treba da sprovode plaćeni profesionalci. I bez obzira što "nemamo šta da jedemo" taj tzv. spomenik se morao ukloniti. Još jednom sve čestitke žandarmeriji.

Zagreb, EU

pre 11 godina

WOW!!!!! ovo vise lici na KRADJU spomenika nego na uklonjenje!!!
Jadna Vam drzava kad morate sa 200 specijalaca skidati spomenik sa VASEG teritorija, vidi se da vec dugo ne kontrolirati "jug" Srbije. Sretno, ali......izgubljena bitka kao i Kosovo.

Kompromis

pre 11 godina

Problem ne treba da bude spomenik vec grb teroristicke organizacije koja je zakonom zabranjena. Ljudi su abolirani dok ponovo ne pocnu da rade protiv zakona. Teroristicke organizacije nisu i ne smeju biti abolirane nikada. Nebitno je da li je spomenik sa UCK grbom na Terazijama, ispred opstine Preševo, u dvorištu džamije ili privatnom dvorištu.
Nek naprave spomenik poginulima bez terorističkog grba, niko se nece buniti.

JAMES

pre 11 godina

Za razliku od prethodne vlasti,koja je mnogo vise pricala,nego radila,dolaskom SNS-a na vlast, polako se resavaju problemi jedan po jedan,i samo tako treba nastaviti.

Svi složni

pre 11 godina

Ovde ste svi složni i hvalite vlast da je činila pravu stvar, tako je bilo i za vreme Miloševića u svim ratovima i incidentima, al vrlo dobro znate kako smo prošli tada. Posle ovog čina definitivno Srbija ne želi ovaj deo zemlje da bude unutar svojih granica, ili ima neki drugi plan - možda da istera albance za Kosovo.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Trebalo ke to i ranije uraditi,ali nikad nije kasno.Konacno je doslo vreme da zivimo u uredjenoj drzavi u kojoj odredjena pravila moraju da se postuju!

StG

pre 11 godina

E hvala Bogu! Jos u novembru ste trebali da ga uklonite a ne da se pogadjate s njima! Sad im lepo spakujte spomenik pa nek ga nose u Tiranu pa nek ga tamo postave gde im volja!

stivi dži

pre 11 godina

Da je do Dačića bilo još bi se tražio kompromis, da li da damo stolicu u UN za uklanjanje spomenika. Srećom u vladi postoje hrabriji i sposobniji ljudi tj. Vučić koji povlači prave poteze i vraća red u Srbiju na svim poljima.

Panta Rei

pre 11 godina

Наш мини Слобић је ово одрадио веома тактично, промишљено, мудро и интелектуално, у прави час! Албанци су све погрешно протумачили! Свака част мини Слопче:)

ikarus

pre 11 godina

i gde je ovde dialog, i to je deo Srbije, trebali bi poceti da se mirimo za tim narodom dole kao i u Raskoj oblasti, da i oni voleo ovu zemlju da je svate kao svojom

Pedja

pre 11 godina

Svaka cast, zaista sam bio skeptican kao i mnogi, i mislio da cemo dobiti jos jedan samar po nacionalnom dostojanstvu ali sve pohvale nasoj novoj vladi. Samo napred... i da Srbin opet bude ponosan domacin.

Niko nije jači od države

pre 11 godina

Srbija je primenila zakon na najcivilizovaniji način. Jednostavno na teritoriji Srbije ne mogu da se nalaze spomenici onima koji su se borili protiv države i njenih građana. Nemate razloga za protest već budite lojalni građani Srbije i biće vam odlično.

AmelNP

pre 11 godina

Uklonili ste spomenik ali ste samo ojacali netrpeljivost Albanaca prema Srbiji... bravo.

Posaljite ih jos u Pazar pa da vam i ovo malo Bosnjaka koje je lojalno okrene ledja za sva vremena.

Touch more sociable

pre 11 godina

Kako beše ona scena iz filma....,,Šta će biti s kućom?-Zapaliću je!,,
Mislim da je kranje vreme bilo da se dokaže da je ovo Srbija i da ne može svako da radi šta hoće!
Sve pohvale za hrabrost i smelost Vlade Srbije i Vučiću za ovakav potez!

Gavrilo

pre 11 godina

"Ok , sklonite spomenik, igrajte se suvereniteta u Presevu, a onda MIRNO i Kosovu stolica u UN" Jeftino, vrlo jeftino. kad god se dohvate resavanja kosvskog pitanja likovi poput radikala i socijalista klika u Tirani i Pristini likuje i trlja ruke. Presevka dolina je ionako sitan kusur u njihovoj strategiji oko Kosova.

Politicar

pre 11 godina

Ovaj potez ja mislim da nije potreban jer to konacno dozvoli Albance da isto rade na svim mestima u Kosovu.
Sad cekajte nove postuke na sirom Kosovu,svugda gde ima spomenike serbske nacionalnosti.
Kosovo otislo pa skoro i jug Srbije.

bezimena

pre 11 godina

(Vlada M, 20. januar 2013 13:26)
(Eleni, 20. januar 2013 13:25)
(Anastasija, 20. januar 2013 13:09) i sl.

Smešni ste, ovo je bio policijski posao koji je odradio premijer i minstar policije I. Dačić. Vučić s tim ima veze koliko i sa jutrošnjim izlaskom sunca. Mada, po vama je i za to zaslužan.:))) Naravno, što nam je život mnogo teži nego dok su bili "žuti" za to nije kriv... teletabisi su za vas dr nauka.

pravnica

pre 11 godina

koja li je cena ovoga cina, i da li je
ovo bacanje prasine u oci narodu, pitam se ?!!

@sumnjicav Zasto bi ovo moralo da ima cenu? Zasto bi se na ovo gledalo kao na scenario zapada kako citam u komentarima? Ako smo do sada imali vlast koja je drugima cinila ustupke ne znaci da i ova radi tako! Samo napred, Vucicu, isteraj do kraja!

Johnzy

pre 11 godina

E, tako se to radi, tako je trebalo odmah i da se uradi. A ne da se bezveze dižu tenzije. Niko ne želi sukobe na jugu, jer tamo Srbi i Albanci žive jedni pored drugih, kako rekoše, u miru i tako treba da ostane. Taj spomenik je bio provokacija za državu, i morao je da ode. Mislim da niko ne bi imao ništa protiv da na tom spomeniku nije bilo obeležja OVPBM.

nikola

pre 11 godina

KOga boli uvo za taj spomenik. U Presevu zivi oko 90% albanaca mene veoma malo zanima sta oni rade tamo. Koliko se secam mislim da je slican spomenik podignut i u Adi. Pustite da ljudi rade sta im je volja i manje saradjujte sa Rusijom a vise sa svetom i bice sve u redu.

Bravo Žandarmerija!

pre 11 godina

omg koja farsa, ovi repetirali topove i puske kao da ce ih napadne neznam ko

tebe nece niko da napadne ispred kompjutera,omg...šta ti znaci omg? to si pokupio iz engleskog jezika posto nemas svoj,jel da? upravu je pokojni predsednik milosevic bio kad je rekao da ce nam sve uzeti ,i dusu i jezik,i obicaje,rmbabmo kao konji za njihove firme i bednu platu i plus jos pricamo kao oni .

Gledalac

pre 11 godina

Veliku zahvalnost za rušenje spomenika dugujemo Vučiću,jer je on nekoliko dana pre uklanjanja spomenika izjavio da će spomenik biti uklonjen,što je sad i urađeno.

Darko

pre 11 godina

Tako je! Da se zna ko je ko. Od drzave nema jacih. Moram da pohvalim Aleksandra Vucica, vrlo mudar i odlucan covek da se obracuna sa abnormalijama u drzavi.
Taj sramni tzv.spomenik, ni slucajno ne smete dozvoliti da se premesta bilo gde...pamet u glavu!

Principessa

pre 11 godina

Uklanjanje ovog spomenika je još jedan dokaz odlučnosti vlade, a posebno Aleksandra Vučića da bezrezervno sprovodi zakone Srbije.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Држава Србија је коначно рекла да има институције које су способне да заштите сопствене интересе и територију. Захваљујући одличој политици коју пре свега води министар војни и потпредседник владе г.Вучић, и у свету се наишло на разумевање. Да, Србија коначно има и председника државе г. Николића који по свему судећи има велико поштовање од светских моћника, јер искрено и војно неутрално води своју земљу ка просперитету.

jova44

pre 11 godina

Mislim da smo prema Albancima na jugu pokazali izuzetno puno strpljenja, razumevanja i želje za mirnim zajedničkim životom. Zaista je KRAJNJE vreme da i oni pokažu mnogo više dobre volje inače neće izaći na dobro!Sve pohvale Vučiću i snagama bezbednosti za odlično obavljen posao!

Ivan

pre 11 godina

Hara nam NATO Kosovom i Metohijom, ali nas Dacic brani od opasnog spomenika! Dajte ljudi pustite spomenik, imamo vecih problema, od drustvenih do teritorijalnih.

Radjajte se Srbi!

Weber

pre 11 godina

Samo odlucno upravo kako Vucic postupa mogu se ovakvi problemi resiti, sasecanjem u korenu! Drzava se mora braniti svim snagama a na srpske zrtve ne sme niko da navlaci sramotu.

mali radojica

pre 11 godina

Auuuu kakav dan za Srbiju. Ajde hejteri sad svi u misiju rupu i nejavljajte se jedno nedelju dana. A evo kakav je bio dan:

1. Gregori Kopli o Mars na Drinu
2. Uklanjanje spomenika u Presevu bez krvi i pucnjave
3. Nole dominira
SRBIJA :hejteri= 3:0
Sta cete nije vam bas danas bio dan

zile

pre 11 godina

Primer iz kojeg se vidi da država Srbija nije pala na kolena,zahvaljujući aktuelnoj vlasti.Nakon dugog vremena,država Srbija je uspostavila državotvorni sistem i stvara se pravno-uređena država.

Sofronije

pre 11 godina

Može se to nekom svideti ili ne,ali odlučnost i čvrstinu ovoj vladi daje Aleksandar Vučić. Da se on nije umešao u ovaj problem ptanje je šta bi tu bilo i da li bi se još nadvlačili sa Albancima šta i kako.

napred nasi

pre 11 godina

99% komentara bravo za Dacica,policiju??Pa to je sve dogovoreno na zadnjem sastanku nije ovo nikakvo demonstriranje drzave...Spomenik ide na drugo dogovoreno mesto tako da ne razumem ovu euforiju u komentarima,daleko smo mi jos od vladavine prava.

Babaroga

pre 11 godina

Samo tako pozdrav sa KOSMETA ... A sad pravac Novi Pazar... :D
I polako Srbi ne pozivajte na mrznju i nacionalizam ne vredjajte nikoga, sve ce doci na svoje mesto... Samo strpljenja i sloge...

Грчански Деспот

pre 11 godina

Морам рећи свака част жандармерији, морам рећи свака част министру полиције, али морам пре свега рећи свака част г. Вучићу на виспреном вођењу државне политике, која у свету има све више разумевања. Изгледа да је наш председник државе г. Николић био визионар када је причао да ће нас Европа поштовати ако будемо поштовали свој народ и нашу земљу. Морамо показати да имамо достојанства. По томе смо препознатљиви у свету. Г. Николић то свеколико показује.

Nikola

pre 11 godina

EU i SAD,porucuju Srbiji da se ponasa civilizovano i evropski zbog jednog kamenog spomenika.Pitam se da li se Amerika ponasala civilizovano u prolece 1999,kada nas je zbog siptara bombardovala a pre toga celu deceniju satanizovala i ponozavala.Podrzavam potez vlade Srbije i nadam se da se polako ali sigurno stvara pravna drzava koja ce pored ostalog voditi i politiku nacionalnog interesa svog naroda.

Righteous Clan

pre 11 godina

Ovi koji prvo dopuštaju da se napravi spomenik,a onda dignu galamu da će ga srušiti,pa onda mole po svijetu za odobrenje i na kraju ga sklone. privremeno.Oginalna politika Miloševića.Pali vatru i gasi vatru benzinom i dobi ruševine.Da je Vuk pobjedio 1990 ne bi ovih spomenika.

Vasilije

pre 11 godina

Dok Vučić nije stao iza ove odluke samo su se pričale priče. Da je došlo do problema svi bi njega krivili , ali pošto je sve dobro ispalo sada se svi busaju u prsa i pričaju o odlučnosti i snazi države.

Srbijanac

pre 11 godina

Uklanjanjem spornog spomenika Vlada i Aleksandar Vucic koji je rekao da ce spomenik biti uklonjen je poslata jasna poruka da se ustav i zakon RS mora postovati i da vazi za sve.

Grrr

pre 11 godina

Meni izgleda kao da je zandarmerija ukrala spomenik u 07:20. Nije mi jasno sto se ovoliki ljudi raduju tom uklanjanju. Valjda im lakse da prate ovakve stvari da zaborave da su gladni, i da ce da poskupe struja i gas u Februaru. Vlast radi populisticke stvari da bi dobila na rejtingu pre najavljenog poskupljenja. Ima u svom dvoristu da podignem spomenik srpskim zrtvama drzave Srbije - ima nas puno.

Uvertira

pre 11 godina

Gde su sad oni dusebriznici koji su ovo rusenje nazivali sramotom! Sramota nego sta, ali sramota da to tamo ostane, e sad je dragi pametnjakovici sramota uklonjena!

Cveta

pre 11 godina

BRAVO DAČIĆU! SVAKA ČAST! SAMO TAKO IM SE MOGLO DOKAZATI DA JE DRŽAVA JAČA I DA U BUDUĆE NE MOGU VIŠE DA RADE ŠTA HOĆE.
TAKO TREBA PREMA SVIMA POSTUPATI.

CheZoran

pre 11 godina

Rušenje spomenika nikada nije dobro. Likovanje zbog toga, još manje. Bolje bi bilo podizanje zajedničkog spomenika svim uludo izgubljenim ¿ivotima i srpskim i albanskim.

Hm

pre 11 godina

Ovo je upravo nešto što će omogućiti tolikom broju nezaposlenih da se zaposle i onima što su već zaposleni dostojanstvene plate i uslove za život i rad koje će im, osim tolikih poskupljenja na sve strane, priuštiti nešto drugo osim najgoreg preživljavanja.
Gluposti, bavite se za promenu ozbiljnim stvarima u zemlji, a ne tamo nekim borbama sa vetrenjačama, kamenčićima i prebacivanja svega što je napisano latinicom u ćirilicu u Vojvodini.

Скарлет

pre 11 godina

Касните Господо за Вуком Драшковићем хиљаду светлосних година. Оно што је јуче могло бити добро, данас може бити контрапродуктивно а сутра ћете за Вуком опет тапкати....

Bojana Brkic

pre 11 godina

Konacno i mi da pokazemo da smo ozbiljna drzava! Dok se Vucic ozbiljno ne posveti resavanju problema, problem se ne resava! Konacno i mi da imamo politicara i ministra vrednog zasluzene pohvale! Samo napred, Vucicu!!!

igor

pre 11 godina

Bravo,svaka cast vladi sto je podigla dostojanstvo drzavi i da ne moze sa nama da se radi sta god hoce,i to u sopstvenoj drzavi.Licno mislim da je ovo vise vucicevo delo nego dacicevo jer je vucic pre neki dan isao tamo da se sastane sa vojskom i zandarima bas zbog toga ,al nema veze bitno je da je vlada uradila pravi posao.Cestitke vladi i sve najbolje u daljim poslovima u korist svakog naseg gradjanina.

Astra

pre 11 godina

Nisam verovala da će država, da kažem, imati hrabrosti za tako nešto. Do sada su se bivši plašili reakcija zapada i EU. Dokazali smo da imamo ozbiljnog Ministra odbrane i hrabre pripadnike žandarmerije!

klosar72

pre 11 godina

"Ovo je veliki plus za sadašnju vladu a naročito za Vučića.Uverili smo se da njegova obećanja nisu lažna.
(ana, 20. januar 2013 13:25)"

Kako si se uverio? Konačno si dobio državni posao koji su ti obećali za 10.000 komentara dizanja Vučića u nebo?

Dvadesetdvojka

pre 11 godina

Ja sam bio siguran da ce se to desiti tek kada je Vucic sa Glavnog odbora SNS porucio da je uklanjanje spomenika izvesno i da je pitanje dana kada ce se to dogoditi! Svaka cast!

Ilija Cvorovic

pre 11 godina

Ma da nije Vucica, Dacic bi jos pretio i davao nove rokove za uklanjanje.
(Mikan, 20. januar 2013 11:11)

U ovoj drzavi je za sve dobro samo Vucic zasluzan? Jos ce poceti i da utice na natalitet ove drzave kako je krenuo.

srba

pre 11 godina

Alo ljudi,spomenik je odnet,nije srusen,verovatno ce biti premesten..sve je dogovor dacica i hasisa tacija.. ne budite naivni! drzava banana nije u stanju da srusi spomenik podignut teroristima,o cemu mi pricamo, i dokle smo dogurali?!?!

Ja bar imam ime

pre 11 godina

@bezimena...A kako to, po tebi, Dacic i Vucic nemaju veze sa ovim? Policijski posao, kazes? PA KO JE MINISTAR POLICIJE? Dacic! Vucic je prvi potpredsednik vlade, i sef NAJVECE stranke u drzavi! Eto kakve veze imaju, ali, posto si ti poznata kao najveci srbomrzac na ovom sajtu, ne zameram ti. PS: Mozda si ti kod zutih zivela bolje, ali ja nisam. Mozda su ti dali posao da blatis sve ostale, i dobro te placali. Nisi dovoljno blatila, pa ti smanjili platu, m?

Milutin

pre 11 godina

Komsije Albanci moraju da shvate da je mesto spomenicima palih boraca OVPBM na grobljima. Ne ispred opstinske zgrade. Opstine koja je u Srbiji. Ta oslobodilacka vojska se oslobadjala od Srbije? Ne, ovo nije moglo da prodje. Realno.

Dejan Stojanovic

pre 11 godina

Zavrsen posao. Molim online redakciji B92 da ovo skine sa naslovne strane. Ugledajte te se u Amere: zavrse posao, dva dana se galami, i onda onda nova situacija. Ipak, dobro zavrsen posao, komplimente zandarmeriji i medijama sam vec preporucio.

Matica Srpska

pre 11 godina

TAKO je, ajde sada da vas cujem sve koji su sumljali u ovu vladu i Aleksndra Vucica sto nije uklonio spomenik. Eto vidite kako se odrzava obecnje. Radujte se gradjani Srbije, ovo je veliki dan za nas!

Karlo

pre 11 godina

Iako su se ekstremni navijači i slične ložane mnogo nervirali onim što je izgledalo kao odugovlačenje i neodlučnost srpske države kada je ovaj spomenik u pitanju, ovaj put je Vlada Srbije i pored neprijatnih pritisaka iznutra odlarila posao dobro.
Podizanje spomenika OVPBM je bilo samo jedna od veoma sračunatih provokacija od strane ujedinjenog političkog fronta Albanaca, pred i u vreme pregovora između Beograda i Prištine (preovori odgovaraju Beogradu, ali ne i Prištini). Strpljivom igrom srpska strana je uspela ne samo da jasno stavi do znanja ko prai probleme, nego i odakle dolaze instrukcije (Priština, Tirana) i zaštita (razne zapadne zemlje), te su težinu odluke o uklanjanju spomenika vratile u teren preševskih lokalnih vlasti. Da bi na kraju bila demonstrirana i državna sila samim činom uklanjanja spomenika od strane centralnih vlasti i žandarmerije, uz potpuno odsustvo reakcije lokalnog življa ili opštinskih vlasti.
Sada sve i da se desi nešto, krivica će biti na albanskoj strani koja je manevrisanjem sprskih vlasti sama sebe ofarbala u ćošak i ostala bez podrške.
Još jednom, dobro urađeno; posle dve decenije ovi iz SPS i SNS najzad postaju političari.

NemamIme

pre 11 godina

Nemojte biti naivni. Za uklanjanje spomenika zasluzni su Ameri. Verovatno su zapretili Albancima ukidanjem novcanih sredstava ili tako nesto. Da li stvarno mislite da bi Albanci ovo dopustili sami od sebe?! Probudite se, bre! :(

Milan Kragujevac

pre 11 godina

Pobedise Vucic i Dacic, kamenu plocu , koja ce u najskorije vreme osvanutio negde drugo u Presevu, ali to je dovoljan razlog , da "patriotska" Srbija pocne sa orgijanjem po svim mogucim sajtovima, a pitam se sto su uopste dozvoli da se spomenik digne, nije on sam nikao iz zemlje, ali ovom narodu je potrebno "hleba i igara", i za to su medijski spin majstori digli ovu "pobedu" na najvisi nacionalni nivo, sto i ne cudi, s´obzirom da su im ucitelji bili S.Milosevic i V.Seselj.
A drage moje "patriote" sta cemo sa tim sto su dignuti granicni prelazi prema KiM, sta cemo sa tim da ste bas vi prosle godine pozivali na hapsenje Draskovica sto je pozivao da se sruse barikade na Branjaku i Jarinju, a sada ova vlast i Vlada daje u pregovorima mnogo vise nego sta je Vuk predlagao da se ucini, sta cemo sa tim sto je ova zemlja vec de fakto u bankrotu, i da je narod i gladan i zedan, sta cemo sa cinjenicom, da ako se opet zapuca neciji sinovi ce opet ginuti zbog te kamene plocetine, ne pitate se vi to, jer je bitno i najvaznije drzavno pitanje za vas, pobediti kamenu plocetinu.
Kukala vam mati, dali ste svesni sta slavite, cisto sumnjam da jeste !

bandera Rosa

pre 11 godina

Bravo za zandarmeriju! Sve u stilu najboljiih gradjevinskih radnika- Crnotravaca!
Cak ga nisu ni ogrebali- postavice ga u dvoristu Dzamije!

Narode prevara i populizam Marketing majstora Vucica i Dacica.
Sve rade (hapsenja, rusenja...) Subotom i nedeljom....Sto mislite : ZASTO?

Crni soko

pre 11 godina

@Enver Kelmendi,

A kakve veze ima Taci sa ovim. Zasto bi on trebalo da se pita. Da li se Presevo nalazi u Srbiji.On se pita kao sto se Gornja Volta pita oko krize u Iranu. Sta ima Dacic da uopste o ovom pitanju prica sa Tacijem, Berisom ili bilo kojim drugim. Zasto ovi iz Preseva nisu dosli u beograd.Nego su zvali sve zive da dodju u Presevo. I svi ih otkacili.Hteli da internacionalizuju problem.

karasdjordje

pre 11 godina

ja mislim da je drzava pokazala da moraju da se postuju zakoni a sto i sam Aleksandar Vucic stalno napominje da niko nemoze biti jaci od drzave

Грчански Деспот

pre 11 godina

Kada se stvari postave na svoje mesto i kada se u pregovorima vidi cvrstina i odlucnaost, a pre svega suprotna strana dobije sigurnost u vas, onda se ovako nesto i dogodi bez problema. G.Vucic svoju sposobnost i znanje pokazuje sa svakim potezom i izjavom. Drzava Srbija se voli na ovakav nacin. Puna podrska politici koju vodi potpredsednik vlade g.Vucic.

Sani B

pre 11 godina

Dosta je bilo ucena,balansirnja.Vučić je poslao jasnu poruku da niko u ovoj zemlji nije iznad zakona,pa ni albanska manjina.A spomenik bi bilo naj bolje da prebace u Tiranu,odakle im i stiže podrška.

Analiza

pre 11 godina

po mom misljenju spomenik je bi kao neki putni pravac: da je ostao, bile bi razmenjene teritorije sa kosovom , cim je skinut znaci nema podele ni u srbiju ni u kosovo. To je to za one bravisimo komentatore.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Од сада требамо изговарати име и презиме АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ са великим поштовањем!!!
Доказ како државник треба да има однос према своме народу и сопственој држави је управо овај.
Свака част и свако добро у настојању да искорените СВАКО ЗЛО, које је годинама уништавало СРБИЈУ.
Имате невероватни подршку народа са свим овим потезима што сте до сада урадили!!!

olivera

pre 11 godina

Od svih parola "Kosovo je Srbija", "Kososvo je srce Srbije" ostalo je samo prolem "dazbina" i uklanjanje ovog spomenika. Tek da se zamagle oci narodu. Nista vise!

Marija

pre 11 godina

Imali su vremena, mogli su sami da ga uklone, ko im je sada kriv! Bravo za nasu Vladu, koja je sve ovo lepo organizovala, i daj Boze da ovaj dan prodje mirno u Presevu, da niko ne dira nase ljude!

Nemanja

pre 11 godina

Sad jos da pohapsite i osudite odgovorne za sirenje teroristicke propagande pa bi i licili na drzavu. A ne da poznati komadant terorista sedi pored u kafani i vec kuje osvetu...

crni domino

pre 11 godina

Vucic je konsterniran Dacicevim potezom!
Dacic majstorski vuce poteze. Naprednjaci i Vucic mogu da mu gledaju u ledja!
Kosovo ide svojim putem!

vuksan

pre 11 godina

Jako glup potez,u situaiji kada su tvoj narod i tvoje svetinje poput glinenih golubova,ti Dacicu postupas poput amatera.Naravno da je uklanjanje legalan potez,ali u ovakvoj situaciji i okolnostima pravi drzavnik i vizionar meri svoje poteze.Ukoliko posle ovoga padne i jedna zrtva na Kosovu ili ne daj boze sruse Pecku patrijarsiju,onda Dacicu,ti i Vucic zauvek napustite politiku.

kalaitović nova varoš

pre 11 godina

Nadam se da su sada na redu i stotine četničkih obeležja širom Srbije! Ah, da!Zaboravio sam! Oni su bili "prvi" gerilci porobljene Evrope, tako da za njih zakoni ove zemlje ne važe!

Vojislav

pre 11 godina

@sumnjicav... Pitas koja je cena ovog cina... 'ajde se ti lepo ponudi da se taj "spomenik" postavi u tvoje dvoriste, pa ga onda drzi tamo koliko hoces... Ne razumem ove likove koji ne postuju nista svoje... Treba biti razuman, ali treba i postaviti neke granice... Ovo je bila cista provokacija i bezobrazluk, a drzava je bila i previse strpljiva... TACKA

razum

pre 11 godina

Bravo! Ovakvu vladu nismo skoro imali a najveca zasluga svakako pripada Aleksandru Vucicu! Sve je uradjeno kako treba...upozoreni su,zamolili su ih da ga sami uklone,obavestena je medjunarodna zajednica,najavljeno im je uklanjanje i na kraju je spomenik mirnim putem uklonjen,ne unisten sto je jos jedan veliki plus i dokaz civilizovanosti!!!

Dacicu care

pre 11 godina

Svaka cast i dokaz da se mora postovati zakon a to sto lupetaju da se pripoje znaju i oni sami da od toga nema nista! I bolje je da nepokusavaju ne samo siptari vec bilo ko ko pokusa da ugrozi integritet jedne zemlje!

Mikša

pre 11 godina

Samo da podsetimo kome je to postavljen spomenik.
U periodu od 10. junа 1999 (od potpisivаnjа Kumаnovskog sporаzumа) do 31. аvgustа 2001. godine nа jugu Srbije je izvršeno 1160 terorističkih nаpаdа i provokаcijа od strаne аlbаnskih teroristа. Od ukupnog brojа izvršenih nаpаdа, 967 je izvršeno nа pripаdnike i objekte policije, 38 nа pripаdnike i objekte Vojske Jugoslаvije i 155 nа civile (nа Srbe 89, Albаnce 30 i nа člаnove UN 36 nаpаdа).
Prilikom ovih nаpаdа poginulo je 34 čovekа (od togа 10 civilа, 18 policаjаcа i 6 vojnikа). Povređene su 102 osobe (od togа 25 civilа, 61 policаjаc i 16 vojnikа). Od strаne OVPMB oteto je 45 ljudi (od togа 43 civilа i 2 vojnikа). Teroristi su ubili 2 otetа civilа, jedаn civil je pobegаo iz zаrobljeništvа, dok je nepoznаtа sudbinа 4 civilа. Teroristi su nа slobodu pustili 38 osobа.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Presednik opstine Presevo,Mustafa ili kako se preziva treba da daje ostavku,ne sto je spomenik uklonjen nego sto je postavljen ispred vrata zgrade opstine Presevo.Ja nikada nisam bio u Presevo i nisam emotivno povezan sa spomen plucu,ali nemojte misliti da Srbija je radila remek-delo.Ako je bilo nesto protiv zakona onda to je trebalo u temeljima rusiti i ne dozvoliti izgradnju a ne sada.Kome je potrebno da presevari sada,skoro svi,budu protiv Srbije?Ako nisu se dogovorili Thaqi-Dacic o sklanjanju spomen ploce,plasim se,da Srbi,28 juna nece imati gde da slave Vidovdan.

JUG

pre 11 godina

Cestitam nasem mudrom rukovodstvu na uklanjanju spomenika,koji dokazuje da se postuje ustav Republike Srbije i njeni zakoni.Uspeli smo zahvaljujuci Vucicu iako izlozeni nevidjenim pritiscima da kao drzava polako stanemo na noge,bravo jos jednom.

Dragan DeSPOt

pre 11 godina

Hvalospev na racun SNS-SPS,tekstovi podrske , ali bacanje magle u oci biracima,pridobijanje glasaca zbog radi ''NICEG''.Ruseci spomenik, od cijeg se kamena takodje utemeljuje nova granica prema Kosmetu, i nije za hvaljenje.To je samo slepo verovanje da politikom koja dolazi iz Beograda samo produbljujemo nasu neefikasnu politicku strategiju na duze vreme.SPO, tacnije Vuk Draskovic je poodavno zagovarao politiku koju sad delimicno, ponekad i u celosti, vode Vucic i Dacic.Njih niko danas ne optuzuje, a na Vuka se bacalo svo jarinjsko-brnjacko ''drvlje i kamenje''.Ostaje na radost da se politika SPO dokazala mudroscu,nacionalnim sagledavanjem cinjenicnog stanja na Kosmetu i opet ce biti isred svih vas,koji po principu ''reci pa ispeci'' radite sve obrnuto!

branislav

pre 11 godina

Cestitke zandarmeriji. Svi se bore protiv terorizma, pa to treba da radi i Srbija bez obzira na cenu (primer Izraela). Teroristi su nemocni bez podrske SAD-a. Ako ova vlast bude pametna da obezbedi kredibilitet u diplomatskim krugovima, moglo bi jos stosta dobrog da se uradi za ovaj narod i drzavu.

yugos

pre 11 godina

Konacno srpske narodne mase srecne, ushicene i opcinjene svojom vlascu. Skoro kao u vreme mitinga istine, dogadjanja naroda i antibirokratske revolucije. Spomenik Vucicu Dacicu i Nikolicu. U sred Beograda. I dozivotni mandat.

Istorija

pre 11 godina

Rusili ste vi i kucu spomenik, Prizenske Lige, sravnili sa zemljom i na njenom mestu sadili biljke.
Danas je obnovljena, lepsa nego sto je bila pre.

crni domino

pre 11 godina

TAKO je, ajde sada da vas cujem sve koji su sumljali u ovu vladu i Aleksndra Vucica sto nije uklonio spomenik. Eto vidite kako se odrzava obecnje. Radujte se gradjani Srbije, ovo je veliki dan za nas!
(Matica Srpska, 20. januar 2013 09:55)
Ajde punoglavcu SNS-ovski, ne lupetaj! Dacic je ovo dogovorio sa Tacijem.
Da nije bilo dogovora, spomenik bi bio srusen!

Slave

pre 11 godina

Sta je sa vama narode? Vama je vazno da je spomenik uklonjen, a to sto ce sad biti haos dole, to nema veze. Jel vi stvarno mislite da ce ti ludaci Albanci mirno gledati samo? Ali opet pohvala za uklanjanje, mada je to trebalo uraditi odmah po postavljanju.

dva jarca na brvnu

pre 11 godina

Mnogo bolje bi bilo da su i jedni(tamošnji Albanci) i drugi (republička vlada) novac koji je utrošen na postavljanje, pa na uklanjanje spomenika, uložili u otvaranje nekog preduzeća, da bi ljudi razmišljali o poslu. Ovako, bojim se da vlast ne pokazuje snagu već kratkovidost koja će samo podgrejati strasti na obe strane.

nsabi

pre 11 godina

Ne smatram nikakvim rezultatom ovo sto su ga sklonili posle ovoliko vremena. Trebalo je odmah ukloniti po postavljanju i to srusiti a ne dozvoliti da ceo svet polemise o tome da li u Srbiji dozvoliti spomenik teroristima.

Nišlijsko devojče

pre 11 godina

A bre da bre.....samo da ste ga skinuli....još samo da se sad pokupe iz Niš da ih ne gledam više i ima svaki dan da vam palim sveću za zdravlje i dug život!!!

steff

pre 11 godina

Mene je stid i sramota,u vase ime.U svakom trenutku skupljate poene u strankama,vise nego providno!Mrzi me da citam 500 komentara,ali da dam 250 minusa-nikako.Bravo Putine,bravo Bramerc,pokaz
ite ko je ovde Samoa a ko Gvadalupe! Slazem se sa uklanjanjem,ali jos mnogo istih ima-tuzno.Pocetak ili kraj?

pravnica

pre 11 godina

Civilizovano i bez problema, svaka cast! Kao sto je Vucic pre neki dan izjavio svuda u Srbiji vazice isti zakon za sve, a kako je Presevo deo nase zemlje ovom spomeniku tamo nema mesta.

dno2

pre 11 godina

Jos jedan los potez drzave na celu sa premijerom Dacicem..
Iz kog razloga!
Zato sto prave "buku" oko nekih ne bitnih stvari.Ovo se "odradjuje" bez velike mediske buke.Tako se samo drugoj strani(njenim huliganima)daje signal da krenu na sve nase svetinje.
Zamislite sta ce da se desi sa nasim spomenicima po Kosovu.Posebno nasim crkvama,manastirima..Oni su imali samo 1.
Koji nije ni smeo biti postavljen.

Zoran Djoric

pre 11 godina

Ko bi rekao da je moguce da se vlast promeni samo za jednu stranku (SNS za koji ne prate politiku) i drzava da ovoliko ojaca i pokaze snagu.

zong

pre 11 godina

Bravo, tako se to radi!
Vreme odabrano bas na meru, ni prerano, ni prekasno. I ako bi naravno mi svi zeleli da su ga isti dan uklonili, ali ovako je diplomatski.

Skywalker

pre 11 godina

""Svaka cast ovim momcima iz Zandarmerije, stvarno imaju onu stvar. BRAVO MOMCINE.
(Ivan 14, 20. januar 2013 10:36)
Ovo danas je samo predstava za narod, sve je ovo vec bilo dogovoreno i o tome sam detaljno napisao komentar, ali ocigledno nece biti objavljen. Samo cu da te upitam sledece: gde je danas narod na ulicama Preseva?!

Covek institucija-Zivi Svetac

pre 11 godina

Ovde covek moze samo da hvali Vucica ,cim kazes nesto drugo lupe cenzuru!JUCE SESELJ, DANAS VUCIC, SUTRA KEVA!!!

Ringe

pre 11 godina

Zasto Srbija nema neki zakon kojom bi se sankcionisale izjave koje "udaraju" na suverenitet drzave, ipak su to izjave politicara i mora ju se sankcionisati, pa ko god podstice menjanje granica neka robija malo, bolje on jedan nego da se kasnije proliva krv.

Gile

pre 11 godina

Da se spomenik ukloni vidimo da je vrlo prosta stvar ali ovo je dokaz da ne živimo u pravnoj državi. Ovo je trebalo sudskim putem da e reši, prvo ndležni organ prijavi sudu sporno postavljen spomenik i ako sud utvrdi da je postavljen bez dozvole tek onda se daje nalog da se on i ukloni a ovako je Milošević rešavao probleme samo i isključivo silom ali to ne rešava problem to samo stvara novi. Mi od te politike nismo makli nimilimetar a to kao što vidimo može samo da nas zavadi sa svima a neki od nas znaju kako je to biti zavađen sa svetom i biti pod sankcijama., Ali nema veze bitno da se pojedini političari ubrali poene kod nacionalista i slično orjentisanih građana jer na kraju šta će njima svet, njima je dovoljna Srbija i njom da vladaju jer tu će uvk biti gazde a narod sluge.

MEDAAA

pre 11 godina

U Srbiji je jako popularna reč "Reciprocitet", posebno kada se radi o Albancima...
Međutim, sada će vrlo brzo svima postati jasno, šta ta reč zaista znači, kada počnu da nestaju spomenici koje je postavila Srbija!
Toliko, o "pametnim" potezima vladajuće kaste...
Aplaudirajte sami sebi - kažu da to podiže posrnuli moral.
(Recipročna Jednačina, 20. januar 2013 19:01)

Pa posto ocigledno mislis da je samo trebalo okrenuti glavu od tog problema, evo predloga, vi iz DS uzmite lepo taj isti spomenik i stavite ga u glavno sediste stranke i cuvajte ga, e onda ce svi reci da ste uradili dobru stvar za drzavu i verovatno cete dobiti Bog zna koliko glasova na izborima, to govorim jer vidim da vam je samo fotelja bitna a interesi gradjena kao i uvek na zadnjem mestu.

MILOVAN M

pre 11 godina

Može nama ova vlada da se sviđa, ili ne. Može retorika nekog ministra da nam se sviđa, ili ne. Može biti da je Tadić lepši od Nikolića. Međutim, ova vlada i predsednik Nikolić ispunjavaju obećanja i to svako dobronameran treba da prizna.

Pjer Bezuhov

pre 11 godina

Zahvaljujuci naporima ove Vlade i gdinu Vucicu mogu slobodno da kazem da se desilo cudo!Ranije i od nekih drugih Vlada to nismo mogli da ocekujemo!Pokazali smo da je drzava jaca i da treba postovati njene zakone i ustavni poredak!

kinta kunte

pre 11 godina

Ako ova situacija nije stvar dogovora malog slobe i onog kretena tačija, neće da valja. Rano je za slavlje, sačekajmo dalji razvoj situacije.Prođe li ovo bez posledica, pravac N.Pazar.....

King Sollomon

pre 11 godina

Dacicu, stvarno si bedan kada se bavis mermernom plocom. Uostalom, nazovi ti koliko zelis teroristima pale borce za slpobodu njihovog naroda. Ali je i to cinjenica, da ste sa Konjculjskim sporazumom ipak obecali tom narodu neka prava. Ovim potezom, sipao si kiselinu na otvorenu ranu tog naroda, pa od sada dobro se razmisli o posledicama ovog poteza.

manjiRadojica

pre 11 godina

Hrabar potez drzave. Zanima me zasto je Dacic, dok se odvijala akcija pa i posle toga, gostovao u zabavno muzickoj emisiji umesto da nadgleda radove npr?

Dusan

pre 11 godina

Mi u Beogradu ne znamo koje to probleme sa svojim pravima imaju Albanci na jugu Srbije. Niko lud posle ovih 20 godina ne bi pristao da uskracuje prava bilo kome ili bilo kojoj zajednici u Srbiji. Zasto ne cujemo nista o uskracenim pravima??? Zasto stalno vidjamo provokacije? Zasto se vodi dijalog o spomeniku teroristima, a ne o _bitnim temama_??? Dragi Albanci, iznesite svoje probleme u javnost, neka se povede diskusija o tome, a ne o glupostima.

Bogu hvala vise

pre 11 godina

Kolko ja znam u poslednjih 13 godina ovo je prvi put da je nasa zemlja napravila malo rizicniji potez , svesni posledica kakve ovaj ishod moze da donese ..Nazalost ovde ce opet da stradaju civili, dok ce se zandarmerija povuci u roku od 3 dana...Velika podrska odgovornima za ovaj potez!

mile

pre 11 godina

Dacic: Hocemo autonomiju za sever Kosova
Taci: Ne moze
Dacic: Hocemo poseban status za sever Kosova
Taci: Ne moze
Dacic: Pa hajde bar naredi ovim tvojima da se ne bune kada sklonimo onaj spomenik, da imamo bar nesto cime cemo da zamazemo oci narodu dok preuzimate sever.
Taci: Ajde dobro, toliko moze

zex

pre 11 godina

ovo je uspeh dacica i vucica to obecanje je ispunjeno, ljudi ne moze preko noci sve da se uradi.bilo bi super kada bi svi lopovi bili uhvaceni i osudjeni a srbiji vracen novac ali to nece moci

dragan

pre 11 godina

Jos jedno bacanje prasine u oci narodu, na jednoj strani se uspostavljaju granice prema KiM, a na drugoj se sklanja spomenik koji ce osvanuti na nekoj drugoj lokaciji i to je sve.
Jos jedan odlican spin medijskih majstora Vucica i Dacica, a nije ni cudo kada znamo ko im je bio ucitelj.

e-krem

pre 11 godina

Imali su vremena, mogli su sami da ga uklone, ko im je sada kriv! Bravo za nasu Vladu, koja je sve ovo lepo organizovala, i daj Boze da ovaj dan prodje mirno u Presevu, da niko ne dira nase ljude!
(Marija, 20. januar 2013 10:57)
Ta podela gradjana na "vasi","nasi" je i dovelo do toga ali to je za tebe nesto kao gobleni razlicitih boja.Strikaj svoje neznanje dalje,strikaj.

In medias res

pre 11 godina

Zahvaljujuci naporima ove Vlade i gdinu Vucicu mogu slobodno da kazem da se desilo cudo!Ranije i od nekih drugih Vlada to nismo mogli da ocekujemo!Pokazali smo da je drzava jaca i da treba postovati njene zakone i ustavni poredak!

DjangA

pre 11 godina

Pre svega da zahvalim svojoj drzavi sto se ja danas opet osecam BEZBEDNO! Bitno da spomenik ide na drugo mesto, cak iako ne bude skroz uklonjen, drzava je pokazala da kontrolise svoju teritoriju i da ne moze sacica ljudi da preti i odlucuje suprotno toj istoj drzavi u kojoj zivi!

Саша, Пожаревац

pre 11 godina

Ето, решисмо и тај проблем. Проблем граница се такође решава, додуше са великим закашњењем јер бившим радикалима је много времена требало да схвате оно што су Вук и СПО предлагали јоше пре неколико година и кад су их због тога проглачавали за највеће издајнике. Сад још само остаје да оживе привреду која малтене не постоји, а не да најављују поскупљење струје на које готово нико не обраћа пажњу јер је најважније да се уклонио споменик...

TrotterBG

pre 11 godina

Ima tu jedan problemcic. Ti ljudi sa spomenika su se borili protiv Milosevica, je l tako?
(ksenija gburcik, 20. januar 2013 14:54)

Nije tako...Sukobi u tzv. "presevskoj dolini" poceli su nakon odlaska Milosevica sa vlasti!

slovenac, dugogodišni čitalac!

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika u Preševu je vaša unutrašnja briga, neću ulazit u to! Brine me nešto, što sam zasledio ćitajući ovih 500 i nešto odgovora. Mnogo vas glorificira A. Vučića, ko je podpredsednik vlade i ministar odbrane - jednostavno vojske! Na drugoj strani Dačić, predsednik vlade, i ministar unutrašnjih poslova, znači policije i žandarmerije! Čitam, da mnogo vas veliča Vučića, da je on oh i sploh, a u stvari je on samo govorio, a Ivica je morao da naredi prljav posao! Znam, da volite mešati jabuke i kruške, ali ipak imajte granicu! Dačiću ne bih dao ni salat da poseje, jer bi sigurno izraslo nešto drugo, ali ovo što Vučić radi je ipak malo.........

VEVERICA

pre 11 godina

Ovo je veliki dan za Srbiju!Aleksandar Vucic je pokazao da se necemo predati i da cemo za svoje da se borimo...Ovo je jedan korak treba ovako da se nastavi i da se pomogne nasem narodu dole...Kosovo je Srbja!

djape

pre 11 godina

Jel neko primetio sve ove minuse na komentare, jel to rade Albanci ili smo kao i uvek (slabo) slozni!? Inace, 200 zandarma mogu da odu i u sred Tirane da pomere bilo sta, pa ko bi im se suprotstavio...? Zato ce sada ponovo da ispasta taj narod koji nece imati ko da cuva....

nessa

pre 11 godina

tako je bre politicari malo citajte komentare naroda kroz komentare mozete videti gde gresite i kako da ispravite ono sto kao vlada ne vidite svaka cast ponovo imate moj glas na izborima

Milos RU

pre 11 godina

Da smo ovakvu vlast imali pre dvanest godina, ne bi ni imali žandarmeriju nego JSO, koji ne bi ni smeo da pređe granicu i uđe u Preševo...
(prolaznik, 20. januar 2013 11:42)

Koju granicu? O cemu ti pricas bolje ponovi gradivo iz geografije nego sto lupetas.

deki

pre 11 godina

Po onome sto je napisano u tekstu da je mali broj ljudi okolo na terasama posmatralo tu glupost a da je tamo neki bilmez opet cackao mecku, jasno govori da nikome u Presevu nije do spornog spomenika vec samo do politicara. A sto se tice teritorijalne autonomije, apsolutno podrzavam i 1000 zandarmerije jer ako se mozete setiti demokratije najdemokratskije zemlje na svetu kada je valjda teksas hteo da se "odlepi", sasvim je oprvdana intervencije drzave, bez obzira ko je god na vlasti! Da li neko hoce teritorijalnu autonomiju? Ma moze ali nek ide na Kosovo pa ce dobiti i autonomiju sopstvene ograde!

Vesna Pesnik

pre 11 godina

Mislim da je bilo krajnje vreme da se albanci uozbilje i sami sklone spomenik,ako ne potpuno,ono bar na neku drugu normalnu lokaciju.Sve se mislim da bi na zapadu bilo to tako,i sam sam ziveo tamo i video sam mnogo“demokratije“a malo reci i dela na zapadu.Podrska vladi Srbije i potpredsedniku Vucicu na razumnoj i civilizovanoj politici.

Darko

pre 11 godina

Bravoooooo, konacno pravi ljudi na vlasti. Svaka cast Vucicu i Dacicu. Pricajte vi sta hocete, ali ova zemlja polako staje na svoje noge. Kakva takva, ali znace se da je to Srbija.

LUKIC LUKA

pre 11 godina

Desilo se upravo ono što je Vučić najavio pre par dana u Bujanovcu. Ubuduće treba dobro slušati Vučića, jer on kada govori ne govori bez agrumenata. Iz njegove izjave koju je tada dao je očigledno da su za uklanjanje spomenika srpske vlasti prvo obezbedile međunarodnu podršku i onda sve ide lako. Ova vlada je povratila poverenje međunarodne zajednice.

niki

pre 11 godina

Ovo je jako lepo čuti da je spomenik uklonjen.Ali mi nije jasno zašto je morao opet Vučić da reaguje.Zar nije bio dovoljan ministar policije da reši ovaj problem?

Dubljanin

pre 11 godina

Da će spomenik biti uklonjen jasno je bilo još prilikom posete Vučića vojnoj bazi na administrativnoj granici sa Kosovom.Samo je se tražio momenat za to izvršenje.

drasko

pre 11 godina

Koja smo mi parizer drzava, dolazi 200 specijlaca, fantomke,ovo-ono, kamioni-avioni za jedan spomenik. Jasno je meni ko dan da cemo mi vrlo brzo i ovu teritoriju izgubiti.
Hvala specjalcima sto su poslusali savet Tirane i Pristine :) Sad ce spomenik da konzerviraju sa imenima onih koji su im ubijali kolege i to sve o nasem trosku. A nakon toga ce ga oterati tamo gde zele Pristina i Tirana. I mi smo drzava,a ?
Ma mi smo ....

Goran

pre 11 godina

Pitam sve ove dezurne lazne junake, sta cete da kazete ako za koji dan bude glavna vest da je ubijen neki srpski policajac ili da je ubijen neki Srbin od ono malo sto ih je na Kosovu ostalo? Hocete li i tada da budete kurceviti na tudj racun? Boze mili slepaca pored ociju i igre vatrom! Devedesete su se skroz vratile u Srbiju. Ne samo u vidu opskurnih likova koji su se vratili na vlast, nego i nacinom razmisljanja obicnog sveta koji je i tih 90-ih ipak vecinom glasao za Milosevica i Seselja, i imao veliku odgovornost zbog tog izbora za paklene dogadjaje koji su usledili od Slovenije do bombardovanja Srbije. Mediji su skroz blokirani i jedino sto moze da se primeti u njima je degutantno "ulizivanje" Aleksandru Vucicu. Uklanjanje spomenika podici ce rejting SNS-u i SPS-u, ali moze skupo da kosta Srbiju. Kljucna rec je ODGOVORNOST. Mislite o tome!

exodream12

pre 11 godina

# Link komentara
zapravo cini mi se da ih je bilo dosta manje...bar prema ovom snimku...za stratesku odbranu tacke ti treba oko 50tak ljudi..5x5 snajperske tacke i oko 20tak po ulicama..ajd stavimo i 30..
10radnika da je odnelo spomenik..al cinim se da je ovo malo prenapuhano,a i ako je toliki broj bio..svaka cast momcima na obavljenom poslu...nemam nista protiv albanaca al u ovoj drzavi red mora da se zna

Vladimir

pre 11 godina

Mnogi su sumnjali da je drzava toliko odlucna da preuzme ovaj korak i sada su svima njima usta zapusena. Svaka cast. Ovo je dokaz da se mi i dalje pitamo dosta

Vladimir

pre 11 godina

E pa Dačiću, sve je to lepo i okej, ali sada da počne i malo da se brine o ljudima. Da ode čovek u Preševo, da pita ljude kako može da se pomogne, kako da se popravi ekonomska situacija, šta ljudima fali za svakodnevni život.

Hoćemo bre, da živimo u miru sa našim sugrađanima Albancima, a ne da se prepucavamo oko raznoraznih gluposti dok nam lagano život prolazi.

Pozdrav od pravog Srbina

del

pre 11 godina

Žika Šarenica je već u 10h imao nagradno pitanje.Jes lako pitanje, al sta cu sa nagradom?

PS.Svako bi ga uklonio i Tadić,Djilas,Toma,Ivica,Vučić.....osim Slobe

Goran

pre 11 godina

Tako radi odgovorna drzava, bravo Vucicu i Dacicu!! Mislim da je spomenik ipak trebao biti srusen a ne odnesen ali smo ipak pokazali da je ovo srpska drzava i da nema igranja sa drzavom!!! Jos jednom, bravo drzavo!!!

Pcelar

pre 11 godina

Drzava nam jaka kao babin zub. Ovo je trebalo davno ukoloniti. A Ove komentare sto prave hvalospeve u ime onih koji su sklonili spomenik,porucio bih da se ne zamajavaju, svi su oni isti.

Vitez Koja

pre 11 godina

Ne znam ni kako je neko mogao da podigne spomenik albanskim teroristima u Srbiji i sta su ocekivali da ce to proci? Jos jedna provokacija albanske strane, nadam se da ce svet uvudeti ko su dobri a ko losi momci u celoj prici. Inace svaka cast za zandarmeriju i Vladu, bez ikakvog incidenta su uklonili spomenik.

drasko

pre 11 godina

Sve vise se bojim povratka u 90-te i provociranja na sve strane. Ovde definitivno nikome ne odgovara mir i nekakav dogovor. Pa zar albanci nisu rekli da ce ga sami premestiti samo jos odugovlace?

popokatepetl

pre 11 godina

@Cestitke zandarmeriji. Svi se bore protiv terorizma, pa to treba da radi i Srbija bez obzira na cenu (primer Izraela). Teroristi su nemocni bez podrske SAD-a. Ako ova vlast bude pametna da obezbedi kredibilitet u diplomatskim krugovima, moglo bi jos stosta dobrog da se uradi za ovaj narod i drzavu.
(branislav, 20. januar 2013 12:01)

Bez obzira na cenu ??? Lako je da saljes preko tastature tudje sinove da ginu. Kad posaljes svog sina onda salji mene i mog.

Maksimus

pre 11 godina

U ovakvim situacijama se pokazuje da se zakon i ustav Srbije mora postovati. Da li su im dosta vremena da uklone sponenik, ali oni to nisu hteli da ucine. Zasto imam osecaj da je Vucic ovde prevagnuo oko odlucivanja o rusenju spomenika...

raport

pre 11 godina

meni stvarno nije jasno o cemu mi uopste pricamo..
traze albanci resenje kroz razgovore,sa,thaci trazi da se srbija ponasa evropski i nadje resenje preko pregovora.oebsu zao jer resenje bilo na dohvat ruke.
pa sto svi ti sto traze razgovore i kompromisno resenje nisu trazili razgovor pre nego sto se podigao taj kamen.da se dogovore dal i gde moze da se postavi.
ne,nego srbiju treba uvek staviti pred svrsen cin pa onda tek traziti kompromis.
pa ko je ovde lud.
zasto srbija uvek treba da pregovara o nekom kompromisu.prekrsen zakon i kraj.tu nema razgovara.
kakvi crni razgovori i kompromisi.

Duca7

pre 11 godina

Dosta je bilo provokacija! Zakoni Srbije se moraju poštovati, pa se uklanjanje spomenika podrazumeva. Najzad je Srbija pokazala da sa njom nema igranja. Odlučnost vlade, a pre svega Vučića, za borbu protiv svega što remeti ugled države, zaista je za pohvalu.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

Cestitke Vladi, Premijeru, Predsedniku i policiji na izvanredno i profesionalno obavljenom poslu ,ali i Albanskom stanovnistvu zato sto nije dozvolilo da bude uvuceno u politicko i religiozno ludilo.

Ponosni smo na Vas!

alexandar

pre 11 godina

Svaka cast drzavnim organima. Uz malo pameti i prave politike mogli bismo da budemo ozbiljna drzava sa kojom nema sale, al nema ozbiljne drzave bez ozbiljne privrede pa onda i vojske.

sanja

pre 11 godina

Šta reći osim odličan potez sadašnje vlade.Konačno je došlo vreme da smo ponosni što smo Srbi i živimo u Srbiji.I da niko nemože biti jači od države!

Simonovićka

pre 11 godina

Nekima če možda ovo biti samo još jedan povod da napadnu Srbiju i njene zvačnike...ako je tako onda se iskreno nadam da Vučić zna šta radi!

klosar72

pre 11 godina

"Koju granicu? O cemu ti pricas bolje ponovi gradivo iz geografije nego sto lupetas.
(Milos RU, 20. januar 2013 12:51)"

Priča o granici kod Preševa.

Da je ostala tadašnja vlast (ista kao i današnja) i Preševo bi odavno bilo deo Kosova, dakle druga država.

Doduše granica ne bi ni bila blizu Preševa, nego blizu Niša, jer je današnja vlast tada vrlo uspešno radila na smanjenju Srbije na najmanju moguću meru.

Preševo je spašeno onda kada su ovi današnji najureni motkama sa vlasti.

Ali, ne sumnjam da će oni završiti davno započeti posao.

Kad neko nezna, on ne zna....

pre 11 godina

omg koja farsa, ovi repetirali topove i puske kao da ce ih napadne neznam ko
(denz, 20. januar 2013 13:29)

Omg jesi ti ziveo na Marsu poslednih dvadeset godina? Ajde svega ti reci, kako je na Marsu? A jel kontas zasto NATO vojnici nose repertirane puske u Iraku, mislim omg kao da ce da ih napadne ne znam ko.

iva

pre 11 godina

Srbija je poslala jasnu poruku da je jednak zakon od Subotice do Preševa i da se svi moraju pridržavati njega.Da Srbija neće tolerisati spomenik postavljen albanski teroristima koji su se borili protiv Srbije.

Danijel

pre 11 godina

hmmm sve je ovo prošlo suviše mirno, biće da je pao neki dogovorio sa Tačijem, danas ćemo slaviti rušenje spomenika a ko zna šta smo dali zauzvrat...

bobi

pre 11 godina

Sasvim je logično da se ukloni spomenik onima koji su se borili protiv Srbije.Neka shvate svi oni koji ne žele da poštuju zakone Srbije da im nije mesto u ovoj zemlji.A ovom odlučnošću Vučićć je pokazao svima da nema igre sa državom!

Gde vam je mozak

pre 11 godina

Muka mi je od dva tri pisca koji samo menjaju imena i hvale Vucica.Kakve bre veze ima Vucic sa ovim. To je zadatak bilo kog politicara u Srbiji.Kada su postavili ovaj spomenik.Sto Vucic ili bilo ko nije na vreme sprecio.Nije valjda spomenik postavljen u vreme vlasti DS-a ili je mkzda DS i za ovo kriv

Dzeri

pre 11 godina

Zašto ovolika prašina oko ovoga ? Ovo bi uradila svaka ozbiljna država. Pažnju,medjutim,privlači da niko nema petlju da povuče neki „rizičan“ potez osimVučića.

Ivan

pre 11 godina

@(Recipročna Jednačina, 20. januar 2013 19:01)

Očito ste prespavali sve srušene crkve i srušene spomenike na KIM u poslednjih 10 godina. Teško da ima još šta da se ruši što već nije.

Bane NS

pre 11 godina

Da li je neko primetio sta je rekao predsednik opstine Presevo ? Osim sto je zestoko osudio uklanjanje spomenika, rekao je da zandarmerija vise nikad ne dolazi tu gde je bila jutros, jer to nije njihova zandarmerija ! To nam je samo mala naznaka u kakvoj drzavi zivimo...U svakom slucaju podrska za konacno uklanjanje tog spomenika, a nadam se da se nije zaboravilo na spomen tablu Acif efendiji i da ce i ta sramota brzo biti uklonjena. Molio bi B92 da narednih dana ponovo pokrene tu pricu.

Na raspolaganju

pre 11 godina

Sada ispade da je odradjena ne znam ni ja kakva stvar, a u stvari uradjeno je nešto što se podrazumeva s tim što po meni treba da budu i uhapšeni oni koji su ga postavili.

neko iz mase

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je trebao sve strane diplomate da odvede dole pred spomenik i upita: Da li bi ste Vi pristali da se podigne spomenik stradalim clanovima Al kaide u Njujorku?!
A zatim ispred njih da uklone spomenik... ne da sruse, da uklone. Neka ga postave u Albaniji negde! Oni imaju njihove heroje, mi nase!

Lidija Perović

pre 11 godina

Vrednost i jačina ovog poteza će tek da se vidi unarednom periodu, ali se samo plašim da se ne desi da Vučić bude kriv za sve što se sada dešava...pošto njega očigledno svi živi napadaju za sve!

bas cudno

pre 11 godina

Sve se dogadja posle susreta Dacic-Taci, asta se iza svega toga valja cuce se ubrzo.
Samo da ne bude cena spomenika previsoka i da ne krene dole rusenje mnogo znacajnijih i vrednijih spomenika od ovoga.

Feniks

pre 11 godina

Sada treba ispostaviti racun ovima iz opstine Presevo da plate troskove uklanjanja nedozvoljenog objekta,jer i troskove mora neko da snosi,zar ne?Odlucno u borbi protiv kriminala i korupcije kao i protiv svega sto je protivzakonito,to je cilj.

Molim lepo

pre 11 godina

Kako dos'o, tako i ot'so. Nema prostora za svadju ili ljutnju, jer ovo je bila jasna provokacija na koju je drzava prosto bila iznudjena da da odgovor. Niko Albance ne terorise niti ugnjetava u Presevu. To su obicni spinovi i zavrzlame lokalnih dole lidera koji primaju pare iz Pristine, Tirane, i slicnog. Albancima preporucujem da izaberu bolje i verodostojnije lidere, a ne ove mafijase. Onda ce sigurno moci da uspostave daleko bolje odnose i saradnju sa vecinskim (srpskim) narodom. Ovo sukobljavanje nikuda nas ne vodi.

YYYYYYYY

pre 11 godina

Cestitke za Vucica, nastavite dalje tim tempom, a usput i pozdrav jucerasnjim drugarima koji su u komentarima pisali da spomenik nece biti uklonjen, da drzava okrece glavu itd. Imam samo da vam kazem, pa nije vise DS na vlasti pa da drzava okrece glavu od problema.

kolikox

pre 11 godina

Ocigledno ova Vlada ima mnogo vecu podrsku i EU i SAD cim je receno da je to unutrasnje pitanje Srbije. Iskreno ne ocekujem nikakve provokacije jer je i albancima verovatno naredjeno da budu mirni. Samo napred.

crni domino

pre 11 godina

Dobro je sto ga nisu srusili.
A sta cemo sa divljom gradnjom 1.300.000 divlje podignutih kuca. Hocemo li i to rusiti po zakonima drzave ili nekako (evro po kvadratu)legalizovati.
Kada bi ovo ozakonili i jos na rok od 3 godine, drzava bi se izvukla iz krize u kojoj se nalazi.
Ovu sansu slepci u vladi ne vide!

SandzakIsFree25

pre 11 godina

zvako ko misli da ta akcija nije dogovorena sa kosovskom vladom zivi u fantaziranoj realnoscu.

Prestanite da mrzite druge etnije a pocinjite da mrzite politicare svih zemalja. Oni su odgovorni za sve zlo sto se desava na ovoj planeti.

Cao Ljudi.

shumadinac

pre 11 godina

da je bia radila svoj posao kako treba, nije smelo ni da se desi da albanci postave spomenik, ovako se samo digla prasina nepotrebno oko toga!

bb

pre 11 godina

Ha ha smesne li zemlje a sudeci po komentarima pohvale upucene vladi i veceg dela naroda pa zar nije trebalo da se srusi poenta je da ga nema jaka vam je pobeda nece biti ispred opstine vec 100 metara dalje jos vodili racuna da ga ne ostete pa vi ste njima ucinili uslugu i postedeli ih troskova transporta dan ranije su lokalni odbornici Albanaca odlucili da ga premeste no vlast je bila dobra pa uradila to umesto njih

mnogo puta prevareni srbin

pre 11 godina

Moja osecanja su pomesana. Zadovoljan sam sto je uklonjen spomenik. Ali strahujem od toga sta sve moze biti nas ustupak albancima za ovo.

Ja i samo ja

pre 11 godina

Дадосмо Косову све, за један споменик! Е сад хвалите ове стручњаке из Владе колико хоћете

JURE

pre 11 godina

Bez ijednog incidnta je uklonjen spomenik sto je za svaku pohvalu. Zandarmerija i Vlada na celu sa Vucicem je odradila dobar posao. Srpska strana je ispala fer i korektna a albanska je jos jednom pokazala da ne zeli da zivi sa Srbima u miru jer je spomenik bio cista provokacija.

Julija

pre 11 godina

Nekada u je u našoj Srbiji na žalost sve bilo moguće, više nije. Novi ljudi, nova vlast... obećanja se drže a ne daju samo olako kako bi građani bili fiktivno zadovoljni. Sa Acom nema ništa fiktivno!

balkanac

pre 11 godina

Drzava pokazala snagu ? kuku lele ako drzava time pokazuje snagu! Mudro ? a to je, ili moze biti provokacija samo i da neko likuje! Ako je protiv zakona to ima svoj red i svakako se zavrsava na sudu ako je neko radio protiv zakona i bice tu kazni za pocinioce krivicnog dela. Neko je spomenuo reciprocitet! niko ne dobija svi gube.Stvar se ne da zavrsiti.Svim dobrim ljudima POZDRAV

zile

pre 11 godina

Na ovakvom potezu se vidi odlučnost,snaga i spremnost državnog vrha Srbije.Ovakav potez,obećava i daje nadu da Srbija postaje svaki dan jača i suverenija država.

kaljente

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
(mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)

Koga briga za Srbe na Kosovu? Znas ti kolko glasova ce se ovim dobiti?

Jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Prekinite vise sa ovim suludim hvalospevima Vucicu.
Odvratno je i jadno.Kakve veze sad ima Vucic sa ovim?I da li je to uopste njegova nadleznost?

Slazem se sa uklanjanjem ovakvog spomenika ali mi se povraca od neosnovanih pohvala upucenih pojedincima koji sa ovim veze nemaju.

p.s. Lepo neko rece,sve je ovo dogovoreno ovih dana u jednom gradu u Evropi...i ne ocekujte da necemo dati nesto zauzvrat.

Neutron

pre 11 godina

Odlicno uradjen posao. Izdrzali provokaciju, napomenuli na vreme da spomeniku u cast srpskih neprijatelja nema mesta u Srbiji, logicno, dali im vremena da ga oklune, upozorili da ce da ga ukolene i onda kada je rok istekao, lepo, kulturno ga obmotaju zastitni materijalom, fino ga dignu dizalicom i odvezu. Mnogo lepo uradjen posao.

snezana

pre 11 godina

Sada Dacic neka pita DB na jugu,policiju na jugu gde su bili kada se postavljao taj sramni spomenik.Sta oni rade i za koga rade,sramota je sto Srbija takve placa...i zasta ih placa.13godina primaju plate a nista nerade...

Milicica

pre 11 godina

Vlada i treba da sprovodi zakon i da se bori za mir i stabilnost. Vucic ima neverovatnu energiju, jer da je nema, nista od ovoga ne bi bilo. I dalje ispunjava ono sto obeca. Samo da ostane takav

Boki

pre 11 godina

Posteno su im ponudjene mogucnosti da sami rese, nisu se na to obazirali. Vlada je dokazala veliiki obzir. Mislim da vise ni jedan medij ne treba da napise ni slovo u vezi ovoga. Bilo pa proslo.

marija

pre 11 godina

Hvala Bogu, dogovorili su se.

Od drzave Srbije je jaca neodgovornost i nerad.
Da vidimo sad posle svega zasto je do ovoga uopste doslo i ko je za to odgovoran.
Ko to nije radio svoj posao na vreme, neodgovorni ljudi???

Кривокапић

pre 11 godina

Е моји Срби и Албанци....како су нам увалили да се бавимо каменом. Да заборавимо како живимо и шта нам се дешава. Да ли ћемо опет да испаднемо глупи као деведесетих и да наседнемо.
Камен, преговори, руковање, моника Белучи, север, прелаз, царина, фифа, република, аутономија итд....и тако већ 30 година...

kanibal

pre 11 godina

Sa Meseca su očigledne dve stvari:

1. Prisustvo ovolikog b roja radikalskih botova je znak dubokog sukoba između Vučića i Dačića, pošto u svojim "komentarima" koje im piše radikalski agitprop Dačića redom spominju kao nesposobnog.

2. Iz istog razloga je jasno i da je Vučić nešto debelo z*** pa ga botine pokrivaju. Šta tačno, znaćemo vrlo brzo.

Sam spomenik je nebitan.

"Car Lazar", "Obilić", "Nemanjić" jedan za drugim :) Morao sam da se ponovo ubijem od smeha radikalskoj mašti :D

Majkica

pre 11 godina

Bager je glavni,mnoge probleme rešava.2000.godine je išao i na veliku vlast.Samo da ne proglase bager za prekomernu upotrebu sile?Valjda neće?

Dusan

pre 11 godina

Bravo drzavo ustav i zakoni ove zemlje ima da se postuju.
Svaka cast zemlja Srbija ima da se postuje bez obzira na veru i nacionalnost.BRAVO DRZAVO...

JVC

pre 11 godina

Слажем се са већином коментара али видећемо шта је цена овог "елегантног" уклањања тог"споменика".Односно, шта се ваља иза брда,да нам не буде још једна Пирова победа.:)

Blerim Pr.

pre 11 godina

Mislim da je to sve dogovoreno izmedju, Thaqia, Dacica i Brisela. Taka sam ubedjen da za uzvrat nece se vise tolerisati barikade na severu. Imam osjecaj da tu ima neka trgovina te gore navodene trojke. Nece srbi od danas tako lako blokirati puteve na severu Kosova.

samo radikalno jest i bice

pre 11 godina

uspostavljena granica,postavljerna carina,obecan datum pridruzivanja u PRELEPU Evropu=pazljivo skidanje uz placeni prevoz na predvidjeno mesto! korektno suptilno fino DOKLE SRBI?

budimo realni

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika nije uklonilo problem koji nećemo da vidimo, a to je da Albanci ovu državu ne doživljavaju kao svoju, niti planiraju budućnost u njoj.
Umesto da se u okviru mogućeg traže rešenja, naši političari, a onda i svi mi, uključujući i komentatore ovde, izbacujemo prazne parole.

Mnogo je zanimljivija vest da iza emiratske kompanije koja kupuje poljoprivredno zemljište u Vojvodini stoji kapital najbogatijeg Albanca, vlasnika OMV pumpi. Setite se kako je otišlo Kosovo. Svi Srbi koji su ga napustili PRODALI su svoja imanja za velike pare. Onaj ko je katastarski vlasnik zemlje, a pri tom i brojčano nadmoćan, samo treba da strpljivo sačeka momenat kada će dobiti i državu. Da se ja pitam, ni kvadratni metar našeg poljoprivrednog zemljišta ne bih prodao/dao/poklonio strancu. Inače, to je jedino vredno što nam je ostalo. A vi se palite na spomenik...

Vatrogasac

pre 11 godina

Haha, dobro su se setili i to tek posto su zverke iz EU rekle da je to unutrasnje pitenje Srbije. I dalje moraju da pitaju za svoje misljenje.

mina

pre 11 godina

Zavrsen posao. Molim online redakciji B92 da ovo skine sa naslovne strane. Ugledajte te se u Amere: zavrse posao, dva dana se galami, i onda onda nova situacija. Ipak, dobro zavrsen posao, komplimente zandarmeriji i medijama sam vec preporucio.
(Dejan Stojanovic, 20. januar 2013 16:44)

Bravo! Mislim da je ovo komentar kojim bi trebalo da se ova diskusija zaključi i vest povuče.

El_darinjo

pre 11 godina

Hvala Bogu....trebalo je i ranije ali nema veze. Bitno je da nije bilo nikakvih incidenata,da u sukob nisu uvuceni lokalni albanci kojima treba posao i bolji zivot a ne spomenici...

Danilo

pre 11 godina

Tako je! Niko nije jaci od drzave.
Nije dovoljno sto je uklonjen, mora se unistiti, jer tzv.spomenik teroristima ne moze nigde na tlu Srbije biti postavljen, jer su se ti teroristi i secesionisti borili protiv Srbije.
Unistite ga, i ni slucajno nemojte im ga predavati. Obavezno krivicno goniti one koji su ga postavili!!!

Tako treba

pre 11 godina

U porazu se ne ponizi, u pobedi se ne ponesi!

Bez obzira na sve sad zaista nije uputno komentarima provocirati bilo koga.

Spomenik je sklonjen i sad svi na svoje radne zadatke!

Mita

pre 11 godina

Tako se to radi Evropski...:)Spomenik će neoštećen,biti predat Albancima,koji će ga odneti u džamiju,na groblje ili gde god,i problem je rešen.Dačić zna,kako da pliva u močvari.

ss

pre 11 godina

Orhan Redžepi, bivši komandant OVPBM,
novinarima je rekao da se radi o „istorijskom
danu“ jer će Preševo i Bujanovac postati deo
Kosova kao i to da se zahvaljuje Srbiji što je dala
povod da se albanski odborinici tri opštine juga
Srbije izjasne o teritorijalnoj autonomiji.
Bas zanima kako to svaka opstina moze da se izjasni o autonomiji a Srbi nigde ne. Jos i to, bilo bi lepo da se isprati gde ce zavrsiti ovaj 'spomenik'

Novinar

pre 11 godina

Ponovo je Srbija povukla pote koji ce otvoriti sistem spojenih sudova gde su
postojali sukobi - svaka drava moe definisati teroriste prema sospstvenom vidjenju istorije.

Tiemie

pre 11 godina

Mnogo je bilo odugovlačenja sa rešavanjem ovog problema. Međutim, onog trenutka kada se Vučić oglasio povodom ovog slučaja, bilo je jasno da će se ovaj spomenik sigurno ukloniti. Poštovanje i sprovođenje zakona Srbije treba da bude ozbiljno i odlučno.

troy

pre 11 godina

sto neki kazu svaka cast ako je sklonjen a ne premesten..mada koliko je truda ulozeno da se spomenik ne osteti ne bi me cudilo da bude predat albancima i postavljen negde drugde a da je ovo sve bila reklama za drzavu.

Dragan

pre 11 godina

Ovo je samo dokaz da je Srbija reagovala u okviru svojih zakona koji se moraju postovati, da je ona dosledno primenila svoju odluku o uklanjanju spomenika. Treba, medjutim naglasiti da su i Albanci isto pokazali svojim mirnim ponasanjem da su ravnopravni gradjani Srbije , i da ubuduce resavaju sve sporove u okvirima zakona, i drugih civilizacijskih normi. Ovde se ne radi niti o mržnji niti bilo kakvim nacionalnim pretenzijama vec iskljucivo gradjanskim vrednostima.

marija

pre 11 godina

Ta podela gradjana na "vasi","nasi" je i dovelo do toga ali to je za tebe nesto kao gobleni razlicitih boja.Strikaj svoje neznanje dalje,strikaj.
(e-krem, 20. januar 2013 12:37)

Slazem se sa Vama, e-krem.

Marija Simonović

pre 11 godina

Aktuelna vlast mora da se odrekne suludog plana o podeli Kosova, i da hitno prihvati nestatusni deo Ahtisarijevog plana, u suprotnom, snosiće odgovornost za novu nestabilnost na jugu naše države.

marija

pre 11 godina

Pa, gospodo, sudeci po komentarima, vodi se pravi rat izmadju Vucica i Dacica o vecitim ZASLUGAMA. ???
Opste ludilo.
Cini se da su ovi Vucicevci potpuno odlepili.

Сашка

pre 11 godina

Коначно и нормално.Ако би овде држава попустила то би био подстрек и другим екстремима да и они терају по своме.Јасно је да у том случају држава не постоји.Ово је једино исправно браво за државу.

Susjed

pre 11 godina

Bojim se da ovo ne bude izgovor za neke akcije Kosova na severu,gde oni mogu da kazu ovo je Kosovo i mora se postovat Ustav.Da ovaj spomenik ne bude preskup za institucije Srba na Kosovu.

Justin

pre 11 godina

Narod je po meri vlade! Sad svi aplaudiramo,kao eto,hrabri i odlucni,a mrdnuli nisu dok se nije napravio dil oko toga.Nas treba da zanima sta je cena?a ona nesumnjivo postoji. Znam da ovim kvarim atmosferu ushicenosti patriotske javnosti.

Konfuzija

pre 11 godina

Kakvo likovanje? Spomenik je i postavljen za vreme ove Vlade (Dacic&Vucic), da je ovo ozbiljna drzava i da sluzbe rade posao kako treba spomenik nikada ne bi bio postavljen. Ovo je samo ispravljanje sopstvenog propusta koje se predstavlja kao neka pobeda, smesni smo :(

sima

pre 11 godina

E sada moji dragi Srbi zivot ide dalje, gladovanje, patnja,propast privrede, nezaposlenost, haos u obrazovanju i u zdravsvu ali ne mari postigli smo na Presevu jos jednu pobedu i to je kako bi rekao nas voljeni Sloba jos jedna velika pobeda Srpskog naroda.

Goran

pre 11 godina

.... s obzirom da je drzava Srbija ispostovala sve procedure ,ocekujem sada i krivicne prijave za donosioce odluke o postavljanju ovog kamena kao i za one koji su isti kamen ekspresno legalizovali.

qw

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)
to eulex treba da radi, a mi cemo ih zastititi kad bude vreme

Valjan razlog Albancima da napadaju Srbe nikad nije trebao

Sale

pre 11 godina

Lepo. To je sad reseno. Dole mora ubuduce da se radi preventivno. Znaci nase agencije moraju iz minuta u minut da prate stanje i resavaju probleme na samom startu. Da je tako bilo taj spomenik se ne bi ni podigao. Time sto je Srbija saznala za njega tek posto je postavljen daje losu sliku da Srbija zapravo nema pojma sta se dole desava. Ako se ne opametimo eto Albanaca u Nisu.

Leposavac

pre 11 godina

Ovo je prvi korak u razmeni teritorija.Albanci vise nece sa Srbima niti ce Srbi (Sever ) sa Albancima.Sve je ovo stvar dogovora.Zato obicni gradjani nemojte da se sekirate.Tu su i velike sile umesane.Srecno nam bilo.

Tibor

pre 11 godina

OK! Spomenik je uklonjen što je po zakonu. Da li će se sada problemi početi rešavati? Ako ne, ovaj čin sam za sebe je zakonski, ali ne i dovoljan za sreću na ovim prostorima.

cikica

pre 11 godina

Bravo za vladu Srbije! I saka cast Aleksandru Vucicu na odrzanom obecanju!
Konacno da neko pokaze da Srbija nece tolerisati nikakvo ponizavanje!

Presevo

pre 11 godina

Skoro 36% Srba ne zna gde se Presevo nalazi.9,4% ne znaju uopste, 26,2% misle da je na Kosovu, a svi drugi znaju. A svi se bune o spomeniku.

Igor

pre 11 godina

Ipak je jadna država koja uopšte pregovara sa albancima oko uklanjanja spomenika i daje im neke rokove. U kojoj drugoj normalnoj državi bi uopšte mogao da se postavi spomenik teroristima koji su ubijali miliciju i vojsku, da se slavi praznik druge države sa svim simbolima iste (himna i zastava Albanije)!!! Ovakvom politikom kao i onom prethodne vlasti za nekoliko godina će se pregovarati o nezavisnosti već otcepljene tzv. Preševske doline.Istorijski jedan od najgorih perioda za Srbiju.

бидермајер

pre 11 godina

Тако ,сад су разуверене параноичне масе да то ругло од споменика није атентат на Фердинанда.

Али ко зна какве ће бити последице у "посластичарленду" !?

За сада само толико; Жандармеријо дико наша!

marija

pre 11 godina

Dobro je, niko nije stradao, hvala Bogu. Ipak su se dogovorili.
A sad, Dacicu, da i ja pitam, gde vam je bila inspekcija, sudstvo, policija dok se taj spomenik nelegalno gradio???
Od ove drzave je jaci nerad i neodgovornost.
Sve vas treba smeniti zbog ove situacije. Jos je trebao neko da pogine pa da opet pravimo spomenike. Neodgovorni ljudi.

Ako mogu SM

pre 11 godina

Николић и Вучић ће нас учинити посебним што смо Срби,свака има част што су доследни.

Suzana

pre 11 godina

Konacno i mi nesto naucili. Odes u Brisel dogovoris se, onda to uradis civilizovano bez pompe uz saglasnosnost zapada i SAD i sve je ok.
E sad da ni da sanjam nisam mogla da ce to prvi da ukapira Dacic ali ovo je zemlja cuda.
U svakom slucaju sve cestitke premijeru za ovu akciju.

Knight XV

pre 11 godina

Odrasli se najčešće ponašaju kao deca u obdaništu, u stilu on je prvi počeo ili moje je lepše ili ja sam najjači.Sebičnost i ljubav ne idu zajedno. Ljubav je u suštini Mi – odnos. Ja, pa Ja – odnos je izvor svih sukoba. Ego je istinski uzrok raznorodnih poremećaja među ljudima i narodima.

Kada upadate u konflikt za konfliktom u svakodnevnom življenju to znači da vas Život testira na ljubav i tolerantnost prema životu. Iznad ljubavi prema životu nema veće ljubavi. Ako apostrofirate neki vid života i volite ga više od celine Života, u opasnosti ste da iskusite veliku patnju. Pazite, Život nije apstrakcija, prazna reč ili pojam. Život je Živo Biće, a mi smo samo delići njegovi. Kada radimo protiv njegove inteligencije mi prkosimo logici života. Ko ne može da se uskladi sa plesom Života, ko je krut i neprilagodljiv biva unižavan i lomljen. Meki ljudi, ljudi puni tolerancije su ljudi ljubavi. Gordost je krutost. Nije slučajno u hrišćanstvu gordost istaknuta kao jedan od najjačih otrova duše. U gordim ljudima, ogoljeno ili suptilno, sve jedno, nema ljubavi.

Ako smem SM

pre 11 godina

Napokon bilo je i vreme da pocnu da nas postuju i da se nasa rec vazi,imamo vlast koja pokazuje koliko vredi.Do sada su mnogo vise uradili nego predhodna vlast,svaka cast.

Mike

pre 11 godina

Svaka čast državi za potez, ali budimo realni - kome će, pošteno rečeno, biti bolje? Nešto nisam uveren da će sirotinja raja obe nacionalnosti imati od ovoga ikakav prosperitet... :(

Predrag

pre 11 godina

Ok,skinut je taj spomenik,a šta bi sa spomenik poznatog kao kapetan "LEŠI"u Lučinima,pa u Veliki Trnovac,selo Muhovac u koje se svake godine obeležava taj dan i dolaze kao navodno "šiptarski politički predstavnici s kosova",i to niz godina unazad a tu su razglasi,pojačala,i pitam se jer smo mi država u kojoj se legalizuju teroristi,ili izvinite ako nekog vređam možda i nisu,i ko zna još koliko tih spomenika ima a dobar deo naroda to nezna!!!

Soraja

pre 11 godina

Malo mi je čudno što se niko do sada nije pobunio...znači neka vrsta zatišja pred buru....u svakom slučaju sviđa mi se ovaj potez!

2013

pre 11 godina

Mislite da mozemo zastititi Srbe na Kosovu sada?
(mislilac i poznavalac, 20. januar 2013 08:48)

Mi ne možemo da ih zaštitimo još od '99, ništa se sad tu ne menja...

Dragan K.

pre 11 godina

Sad jos da uklone nekih dvadesetak slicnih spomenika rasutih svuda po okolnim selima i brdima. Cisto sumnjam da ce se to desiti.

rale

pre 11 godina

Prosto ne mogu da verujem,većina komentara je politički obojena,ili za jdnu ili za drugu stranku.Pa vi ljudi ne odmarate ni nedeljom.
Koliko vidim spomenik je uklonjen,čitaj premešten negde.Nije srušen,skršen,slomljen.Da li mi to štedimo novac albancima da ne prave drugi,već se ovaj postojeći sada,možda negde seli na drugu lokaciju,o trošku države.
Nije mi jasno to da se uopšte dozvolilo postojanje spomenika.Za njegovo postavljanje je sigurno trebalo više vremena,nego sada,pod okriljem jutra za pomeranje(uklanjanje)
Šta rade pojedine informativne službe?
Kako niko nije znao da se to priprema,nije to palo sa neba,na tome se verovatno danima radilo.
LIčno mi se ne dopada ovako jeftino sakupljanje političkih poena.
Za B 92,mislim da je korisnije,kada bi odvojili sve komentare po grupama,recimo grupa ove,ili one partije,i oni koji su poput mene neopredeljeni.
Olakšali bi mnogim čitaocima da imaju pravu sliku o javnom mnjenju.Ovako,prinudjen sam da čitam svašta,dok ne pročitam neki dobar komentar.enf

Sasa Leskovac

pre 11 godina

Cemu uvijanje spomenika u najlonsku foliju i neverovatna paznja da se ne osteti? Dali smo culi ISTINU? Ovo ne lici na uklanjanje vec na PREMESTANJE.

Aragon SM

pre 11 godina

И ово су знаци нашем народу доле да неко брине о њима.Свака част за велике људе који нас сада воде.

nisam_ja

pre 11 godina

Bravo državo, bravo političari, bravo policijo naša!! Vi ste naši heroji, sklonili ste spomenik i sad ćemo mi danima da pričamo kako ste vi odlični političari i pravi izbor za narod, skrenite nam pažnju sa pravih problema, nema veze što sam ja nezaposlen, što jedva "spajam kraj sa krajem" bitno je da ste vi sklonili spomenik.

milan

pre 11 godina

Da li je takticki uredu da se jutro posle odluke albanskih odbornika da sami uklone spomenik, pokazace sledece nedelje, ja mislim da nije da je taj potez uradjen samo zato sto se misli da posle njihove odluke ima mnaje opasnosti.

Firefly

pre 11 godina

Nije sporno da je spomenik trebalo ukloniti, ali ako država ovako treba da pokazuje svoju "snagu", jer Dačić reče: "Niko nije jači od države", onda smo u gadnom problemu.

Sigmund

pre 11 godina

Samo se pitam koja je cena ovog`, na to mislim dijalog Dacic - Taci... I za sve one koji kazu kako ne cenimo nista svoje, sustina je sledeca, da su nas nasi politicari, naucili i navikli na to, jer jednostavno odavno kod nas ne moze da se uradi nesto, a da se pritom i neda nesto( i u situacijama kad ne treba nista ) tj kad je u pitanju nacionalni interes i integritet nase drzave....

Апоплекс

pre 11 godina

Сада сви на посао, да мало радите на економији! Албанци трипују да их храни споменик, а доле су у учмалој забити. Срби трипују да их храни уклањање споменика...

Ringe

pre 11 godina

Mislim da je spomenik postavljen zbog toga da bi sada, umesto da se nervirmo i kritikujemo vlast sto je priznala carinu Kosova, zanimamo sa uklanjanjem spomenika. Igraju se ljudi sa nama vec 20 godina...

kole

pre 11 godina

cemu ovolike hvale Dacicu???
uspeh je ako kazne obavestajnu sto je spavala. ako kazne one sto su odobrili(lokalna vlast) i one sto su podigli ovo ruglo koje vec duze vreme stoji na tlu Srbije.
dacicu, prica o spomeniku NIJE jos gotova. pokazi da si drzava.

Nikola

pre 11 godina

@ Goran

Odgovornost je suocavanje sa problemom i resavanje istog. Zabijenje glave u pesak kao noj i bezanje od problema odraz je nezrelosti.Malo dete kada nesto ne ume da uradi npr uci da veze pertle pa mu ne ide, ne pokusava mnogo puta da ih zaveze vec baci patike i pocne da place. To ne treba da rade odrasli ljudi.A ti ocigledno to ne znas.

Johnzy

pre 11 godina

Čoveče, ala se Vučić i Dačić napisaše komentara o sebi. Samo ne znam da li ovo Vučić hvali Dačića i obrnuto, ili se svako hvali sobom. Hm, velika dilema.... Alo, partijski vojnici, lakše malo.

Tekelija

pre 11 godina

Нема шта да се честита.
Честитао бих им да се од овога није направила оволика драма и да се уклањање једног каменог споменика није претворило у својеврсно 'спасавање војника Рајана'.

Sasa

pre 11 godina

Ne znam cemu lozenje da smo ozbiljna i jaka drzava. Amerikanci i EU su dali zeleno svetlo za ovo, kako bi Dacic dobio pozitivne poene u domacoj javnosti. Naravno, naplati ce nam kasnije, kad Kosovo dodje na red...

nada ZR

pre 11 godina

Spomenik je uklonjen bez incidenata,to je najbitnije.Kao sto rece Dacic ni SAD ne bi dozvolile da teroristi podizu spomenik na bilo kom delu avoje zemlje.Nema mesta velikoj euforiji.Za albance koji zive u Srbiji ovo nije ni malo prijatno da ne detaljisem,pa stoga ispostujmo ih umerenoscu.

Да се Власи не досете

pre 11 godina

МИ ВАМА ПОКРАЈИНУ, А ВИ НАМА СПОМЕНИК !!!
Џентлменски, нема шта !!!

kiklop

pre 11 godina

a jel moze neka informacija ko je platio da se spomenik napravi i postavi?
ako je platila lokalna vlast jedne od najsiromasnijih opstina u srbiji, treba im smanjiti budzet za 50%.

Novosađanin

pre 11 godina

Voleo bih kada bi "država" ovako revnosno sklonila kuću koja je bespravno podignuta na mojoj dedovini. Tada bih priznao "snagu države".

deda

pre 11 godina

Meni je najvise rekla cinjenica da je, pre uklanjanja, spomenik spomenik brizljivo umotan u najlon u utovren sa onim sirokim gurtnama koje ga nisu ostetile.
Znaci nije bilo govora o postupku kao pri rusenju bespravno podignutih objekata kada se objekat 'sravni sa zemljom' uz pomoc bagera i materijal bude odvucen na deponiju]
Svakome iole pametnom ti postupci govore da ce taj objekat vrlo brzo osvanuti na drugom mestu

svidjalo vam se ili ne

pre 11 godina

Auuuu kakav dan za Srbiju. Ajde hejteri sad svi u misiju rupu i nejavljajte se jedno nedelju dana. A evo kakav je bio dan:

1. Gregori Kopli o Mars na Drinu
2. Uklanjanje spomenika u Presevu bez krvi i pucnjave
3. Nole dominira
SRBIJA :hejteri= 3:0
Sta cete nije vam bas danas bio dan
(mali radojica, 20. januar 2013 17:39)

SSVe je to jako lepo...
samo radojice moj da te pitam kakav ce dan biti sutra za Srbiju?
Sta ce sve da poskupi?Koliko ce ih ostati bez posla?

Sa ovako glupavim narodom koji veze sa realnoscu nema zaista moze da se radi svasta.I svedoci smo toga najmanje 25 godina.I propadanje se nastavlja.Ako.Ovakav narod i ne zasluzuje da mu bude bolje.Sve sto nam se desava je u stvari zakon prirode.Nesposobni nestaju.A nama se upravo to desava.
A mi kao nesto slavimo,zivimo u nekakvim oblacima.Tuzno i jadno.

Tatko

pre 11 godina

O srpskim spomenicima koji se neprestano ruse vec vise od 10 godina, ukupno za te iste 10 godine ni 100 komentara, za JEDAN POMERENI spomenik teroristima skoro 600... E moji Srbi...
Pozdrav svima!

Goran

pre 11 godina

Svest albanskog i srpskog naroda se najbolje ogleda bas na ovom primeru. I jednima i drugima su najbitniji smiboli. To sto nemaju sta da jedu, sto ih u poslednjih 20-tak godina svi gledaju kao zemlje treceg sveta i sto je u svetu problemi jedina asocijacija na njih - nije vazno.

Dejan

pre 11 godina

Od 570 komentara, Vucic u 101, Dacic u 60. Ni to nije dosta vec umanjuju znacaj tudjeg sefa a podizu ulogu svog. Sve je postalo marketing i borba za bodove. Ne izgleda ni malo prijatno citati botove.

zora

pre 11 godina

Pohvale za ovaj prvenstveno kulturan nacin uklanjanja spomenika! Najlakse je bilo unistiti ga i izazvati bes onih koji su ga postavili....

jelkica

pre 11 godina

Izgleda da je Vucic mora da naredi da se stvar sredi, ovako bi se sa Dacicem stvar razvlacila do proleca. Svako ima svoje limite a Dacicevi se izgleda polako pokazuju (bicikla japancu, drzavljanstvo Adrijani i pevanje).

Slovak

pre 11 godina

Dobro izvedeno!!! Slovačka je s vama i drugim narodima, Česima, Poljacima, mislim na normalne ljude, ne na otpadnike u vladi. Izdržite!
Kosovo je Srbija.