Petak, 16.11.2012.

11:27

"Oprali su Hrvatsku zbog EU"

Predsednik RS Milorad Dodik smatra da oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču ponižava sve žrtve i da je doneta pod političkim uticajem zbog puta Hrvatske u EU.

Izvor: Beta

"Oprali su Hrvatsku zbog EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

zg

pre 11 godina

A sta dpdik ima pricat kad je rs nastala na zlocinima nek mi neko kaze ko je popalio sve kuce u posavini ukljucujuci i moju? ko je raketiro sarajevo,vukovar,osijek,vinkovce,zadar,dubrovnik,pa cak i zagreb i to centar grada gdje nije bilo nikakvih vojnih ciljeva i nisu Hrvatski tenkovi isli po srbiji i nsu Hrvatsli migovi bombardirali Srpske gradove

hambi

pre 11 godina

Sad pokazi koliki si patriota i koliko ti stalo do Srbije i Republike Srpske ili ces da nastavis samo da pricas.Da sve zrtve i sve sto je uzgubljeno ne bude uzaludno jer smo samo mi krivi za sve sto se desavalo u bih i hrvatskoj RASPISI REFERENDUM I PRISTUPITE SVOM NARODU,nisu zasluzili vise da im se klanjamo vreme je da se pokazu zubi ne ratom nego politicki i diplomatijom na to imamo pravo.

justicia

pre 11 godina

Jos kad bi mogli da im operu i ucesce u II svetskom ratu na strani FASISTA...pa JASENOVAC...pa NDH...pa JAME...pa NANIZANE DECIJE OCI na zicu..

Mario Bros

pre 11 godina

Nisam ni malo ponižen. Niti sam im ja sudio, niti sam ih vodio u pritvor. Ko se oseća poniženim neka kaže to ali u moje ime ne može da kaže. Ubeđen sam na protiv da će život svih ljudi biti isti kao juče. Ta dva generala će jedino osetiti neku korist, ali dugo su već bili u pritvoru, tako da su već kažnjeni. Gotovina mislim od 2005. što je 7 godina robije praktično. Ja sma bio slobodan svo vreme.

i tako...

pre 11 godina

@mr_brown, @evil elvis, Tu pricu vi ponavljajte sami sebi, ne biste li sami sebe na kraju ubedili. A mi koji smo imali prilike da se upoznamo sa mnogim "dicnim i junackim delima" vas Hrvata prema srpskim civilima, cak i godinu dana pre nego sto je rat zvnicno poceo, nas se ostavite!!! Ja sam svedocanstva o vama dobio iz prve ruke, od onih koji su od vase "postene i plemenite borbe" utekli spasavajuci zivot, sto dok sam za Crveni krst popisivao mrtve i nestale, nosio pomoc izbeglima ili vodio decu kojoj su vasi "branitelji" cele porodice pobili u neke kampove gde smo pokusavali da im barem mali osmeh izmamimo da ih barem malo raspolozimo...sto od onih koji su mi u odeljenje tih 90-tih dolazili pravo iz izbeglickih kolona. Prodjite me se vasih lazi i izgovora za zlocine!!

Александар Џунић

pre 11 godina

Чини ми се да је главни мотив овакве пресуде, не толико "прање" ватиканског мезимчета - Хрватске, већ прст у око новој власти у Србији. Кад год се текућа власт "успешно" додвори ЕУ - својим вечитим и нескривеним понижаватељима, следи низак ударац, е да би ми направили "још један погрешан корак", па да би нас онда "заслужено" казнили. Ово се понавља деценијама - ма ко на власти био, вазда смо криви, али вечито има неки чедер, који ће наћи длаку у српском пасуљу и даље ће тврдити да је све то до нас. Лакше би се умилили гладној аждаји, него европи и америци, али док је надобудних отпадника српскога рода, трошићемо оно мало преостале снаге и енергије на узалудне покушаје да се "плакнемо", чинећи при том, да нам се славни и часни предаци по ко зна који пут окрену од муке у гробу.

Frfljavi

pre 11 godina

ne volim Dodiga. Nekako mi je teska sirovina Ali ovo sto je rekao da je Hr oprana zbog ulaska u EU, je nesto zaista merodavno i logicno. Svaka cast

BH Liberal

pre 11 godina

Kao Bosanac koji podrzava Haski sud I osudjuje svaki zlocin -- moram da priznam da je ova odluka sramotna I nepravedna.
Licemjernije od ove presude samo je jos ovo Dodikovo mlacenje prazne slame. On je vec godinama u totalnom saveznistvu sa HDZ-ovima I otvorenom partnerstvu sa liderima HDZ u BiH koji danas slave ovu groznu presudu.
Dvije su poruke:
1. Za male nema pravde. Dodik ce iduce sedmice opet u zagrljaj sa HDZ-ovcima a jadni protjerani Srbi nikad se nece vratiti u svoje gradove I sela u HR.
2. Generalna pouka za Bosnjake I Srbe – glupi smo do bola.
Za pocetak rata – krivica je obostrana (Alijina zurba sa nezavisnoscu I Miloseviceva opsesiaj sa etnicki cistim teritorijama). A u samom ratu izmedju Srba I Bosnjaka Srbi su pocinili daleko vise zlocina samo zato sto su imali JNA iza ledja a Bosnjaci nisu. Sta bi se desilo Srbima da je bilo obrnuto potvrdjuje 1995 I progon Srba kad je Armija BiH ojacala.
I tako dok su se dva bratska naroda klala oko gluposti, treci im je oduzeo sve I jos je ispao nevin. Tudjman je imao javni sporazum sa Izetbegovicem I tajni sa Milosevicem (Kradjordjevo) a na kraju je pocistio Srbe iz Krajine I Bosnjake iz 25% BiH i to sve bez I jedne Haske presude.
E moji Srbi I Bosnjaci – bas smo budale….

drasko

pre 11 godina

Los si politicar, nikad te nisam "mirisao", ali za ovo si upravu.
To pak s druge strane zna svaki iole edukovan covek koji se bavi na direktan ili indirektan nacin politikom.

miksovic

pre 11 godina

"nas" Krleza je dobro rekao, Srbija dakle mora biti spremna za sledece gasenje svetla u balkanskoj kafani. Prirodne granice ne nestaju neprirodnim etnickim ciscenjem, zato ce Hrvatska istorijski biti kriva i nece biti mira u regionu dok to ne vrate - ne Srbiji - ljudima koji su tu stolecima ziveli, i omoguce im pravo na samoopredeljenje, isto ono koje su oni nasilno zloupotrebili.

vesna

pre 11 godina

Jasno je nama iz kog razloga je haški tribunal oslobodio hrvatske generale, ali to nama ništa ne znači. Da je obrnuta situacija i da je takva odluka trebala da se donese u vezi naših generala, a iz istih razloga, teško da bi to bilo izvodljivo.

mirkooo

pre 11 godina

A da mi lepo spojimo REPUBLIKU SRPSKU sa REPUBLIKOM SRBIJOM u jedno, cisto onako da vidimo reakciju sveta i nasih "susjeda" ,ionako nas niko neferma ni 5 posto,vreme je da nesto i sami napravimo-uradimo.

Miki

pre 11 godina

Okrenuti se Rusima i pravoslavlju koji jos niste,odj...ati evropu i amere koju su dali hrvatima i albancima teritorije i ziveti srecno

student_iz_parka

pre 11 godina

@ mr. brown

Kad vec spominjes Srbiju i Cacak, pa nismo ni mi po Cacku, Kraljevu, Novom Sadu itd ubijali i proterivali Hrvate kao sto ste vi radili sa Srbima po Osijeku, Zadru, Splitu, Gospicu itd...

Kazes branili ste se. Jel samoodbrana kada se likvidiraju srpski civili po Gospicu, Pakracu, sirom Slavonije i svim ostalim mestima? Samoodbrana je kada hrvatski vojnici ubijaju starce koji nisu pobegli? Samoodbrana je kada Tudjman kaze da Srbima treba naneti takav udarac da oni prakticno nestanu?

Vi stvarno ne znate sta je to sramota.

Music

pre 11 godina

Hrvati, muslimani i albanci su slai svoje zlocince u Hag jer su znali da ce da ih oslobode svih optuzbi. Srbija je slala svoje i znala da nece da ih oslobode. Obecali nam EU ako uhvatimo Ratka i Karadjica. Sad nemamo ni EU nit Ratka i Radovana. Mnogo smo naivni.
Seselja ne gotivim ali cinjenica da je tamo najmanje kriv a najvise robija.
(ja, 16. novembar 2012 12:49)

Tvoje mišljenje je mišljenje Dodikovih ovčica a ne normalnih građana Srbije.

dejan marelli

pre 11 godina

hrvatsku niko nikada ne moći da opere, hrvatska je država koja je nastala na temeljima zločinačke tvorevine zvane ndh. U hrvatskoj možete potpuno slobodno i nesankcionisano od strane državnih organa da veličate pavelića i ustaški pokret! Ispod hrvatske "neovisnosti" leže kosti mučenika iz Jasenovca, Gradiške, Kerestinca, Gospića, Jadovna , Prebilovaca i ostalih ustaških fabrika smrti!

Boki_Marad

pre 11 godina

Mnogo je više stvari ovde u igri od samog ulaska u EU, Hrvatskoj su oprali celu istoriju, jer za njih je Gotovina ono što je za nas Karađorđe, jer oni nikad pre nisu imali bilo kakav ustanak i sad moraju veštački da prave istoriju, pa ne mogu u udžbenike da stave da im je glavni oslobodilac u istoriji ubijao i proterivao civile, to ne ide zajedno... Ovako sad mogu da pričaju legende s kolena na koleno o slavnom junaku koji je proterao tirane i agresore Srbe...

Branko

pre 11 godina

Prvo su Hrvatsku oprali nakon Prvog Svetskog rata, pa su je oprali nakon Drugog Svetskog rata i na kraju su je oprali od počinjenog genocida u "domovinskom ratu". Ko tu stalno radi i to uvek na štetu Srpskog naroda?

povuci-potegni

pre 11 godina

Jos jedna svetska "konspiracija" protiv Srba. Jaoj, pa ima li ovome kraja bre, zaista smo umorni, jos danas bih se selio u Novi Zeland i po mogucnosti primao neki novi mozak koji apsolutno nista o balkanu ne zna niti ce ikada saznati. sos.

bez_cenzure

pre 11 godina

Nakon ove presude Hrvatska je konačno riješila pitanje preostalih Srba jer Srbima sada preostaju samo 2 izbora ili da se isele ili da prihvate katoličanstvo. Očito je da ne postoji nikakava razlika između ljevice i desnice u Hrvatskoj kada su Srbi u pitanju i iznenađujuće je koliko su posvećeni tom nacionalističkom cilju. Srbija opet s druge strane naivno se i dalje uzda u "bratstvo i jedinstvo" i nada se pomirenju kojeg neće biti jer ga suprotna strana ne želi. Kada ćemo to više shvatiti! Srbija je čak bila spremna i tužbu povući radi "dobrosusjedskih" odnosa. Da hrvatska tužba za genocid (kakve li ironije) nije klimava šipak bi Hrvatska pristala na uzajamno povlačenje tužbi. Upravo zbog toga Srbija ne smije ni pomisliti svoju tužbu koja ne da nije klimava nego je prilično stabilna i ima osnova za tužbu.

Nego ako je EU oprala svoju novu članicu od grijeha bilo bi pošteno da Srbiju ako nekada bude ulazila u EU (nadam se da neće) desatanizuje i da joj skine s vrata grijehe koje nije učinila a koji su joj 90-tih nepravedno natovareni. Ne govorim pri tome o zločinima koji su se uistinu dogodili nego o onima koji nisu ali se Srbiji i Srbima stavljaju nepravedno na teret.

crnac

pre 11 godina

dajte sve komentare,ja nemam reci za ovo,ali necu da vidim Dodikov komentar,nije relevantan.
(plavuska, 16. novembar 2012 12:44)

.......idi na hrvatske potale mozda su relevantni , zato nam je ovako kako je......

tibetanac

pre 11 godina

Razumem ogorcenje ljudi ubijeno je 2000 ljudi ali ne ogorcenje DODIKA koji nema kredibilitet da prica o nepravdi ili politizaciji pravde jer je on pokazao da on prema zrtvama nema postovanja ni saosecanja kod njega je sve politika i politizacija - on negira genocid nad Bosnjacima u RS iako je na desetine hiljade civila VAN RATNIH DEJSTAVA ubijano i deportovano zatvarano i muceno (ne bezalo u zbegovima na traktorima automobilima i MAKAR OSNOVNIM potrebstinama nego kroz sumu ni sa koricom hleba) u masama.

5 do 12

pre 11 godina

Nije to zbog EU. Mislite da bi pustili Mladica i Karadzica kada bi mi ulazili u EU? Ne. Jednostavno, Hrvati su davali sto je od njih trazeno, mi se nismo hteli odreci. Bili mi rusofili ili ne, ovim su nas gurnuli Rusima i Kinezima. Srbija mora da zauzme stranu jer vise sama ne moze.

evil elvis

pre 11 godina

@ MISA - Oprosti ali pises gluposti, moj prvi susjed u Zagrebu je Srbin (on iz Beograda, zena iz Subotice). Kad je rat poceo jedan drugi susjed ga je otuzio da je slao signale srpskim MIG-ovima kad su gadjali televizijski toranj - taj susjed je dobio dvaput sakom u glavu od mog oca. I nije lijepo ovako lagati o polozaju Srba u Hrvatskoj, ja sam se borio rame uz rame s Hrvatima srpske nacionalnosti koji nisu nasjeli na Miloseviceve lazi i nisu krenuli ubijati civile po Hrvatskoj. Dan-danas ih nazivam prijateljima i potpuno mi je svejedno da su Srbi.

evil elvis

pre 11 godina

Dodik je neinformiran, Haaski sud je u ingerenciji Ujedinjenih naroda pa je tako od 5 sudaca, 3 glasovalo za oslobadjajucu presudu. A ako nekome i dalje pije vodu ideja da se ovo napravilo zbog 'pranja' Hrvatske zbog EU pogledajte tko je kako dao glas:
Oslobadjajuca presuda: Amerikanac, Jamajcanin, Turcin
Potvrda prvostupanjske presude: Talijan, Maltezanin

Dakle, ako mislite da suci imaju veze sa zemljama i grupacijama, ispada da je EU zeljela hrvatske generale u zatvoru.

lakiKIM

pre 11 godina

Dodik je skoro uvek u pravu,ali mi u Srbiji zapeli za Evropu,e ta Evropa ima da nam dodje glave,ostalo im jos da ociste sever Kosova..haos sramota sa Srbiju sta nam se desava,a Seselj ni kriv ni duzan u Hagu,,Srbijo probudi se dok ne bude kasno,,

dejan

pre 11 godina

kakve smo mi srbi budale. ratovali smo za britancima i fracuzima u dva svetska rata. u prvom polovina muske populacije izginula. odbacili su nas ko istrosenu krpu. neka niko ne pomisli da su oni isli za nekom pravdom. pogledajte izrael. mali smo narod i iskoristili su nas do kraja. trebace vremena da vratimo cast koju su nam uzeli. samo nemojte zaboraviti. doci ce vreme.

Sale

pre 11 godina

"Oprali su Hrvatsku zbog EU"

Ко ли ће тебе и како да опере, јер још увек није измишљена машина за прање која би могла да опере такву и толику штроку.

Srb

pre 11 godina

A zašto mi tupavi Srbi nismo preduhitrili Hrvate i umesto njih, da mi čekamo na pragu EU, isto bi i nas oprali za sve zločine koje smo učinili. Ali kad si tup, nema ti spasa!!!

mr_brown

pre 11 godina

SANU zajedno sa Milosevicem jesu odgovorni za sve ratove koji su se vodili na prostoru sfrj, da mi Hrvati smo se htjeli osamostaliti, kao i Bosanci, ali od Srpskih politicara su dolazile samo prijetece poruke da ce biti krvi do koljena, sto su kasnije i ostvarili.

ja osudjujem svaki zlocin koji se dogodio sa hrvatske strane, ali ipak postoji jedna razlika.

Mi smo se branili!

Nisu bombardirani cacak ili beograd, nego vukovar, osijek, dubrovnik, zadar, karlovac, gospic ...

niko nije kriv

pre 11 godina

U operaciji "Oluja", na prostoru bivše Republike Srpske Krajine, poginulo je i nestalo blizu 2.000 Srba i protjerano oko 220.000, a u akciji "Maestral", koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika,na prostoru BiH.
Vojna operacija "Oluja" predstavlja najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja izvršenih u ratovima na prostorima bivše SFRJ u kojoj su oko 62 procenta žrtava bili civili.

MISA

pre 11 godina

Postovani,

Pokusavam da shvatim tezinu oslobadjajuce presude ali nemam dovoljno reci za takvo nesto.Imam naravno i poznanike medju drugim narodom koji su tek nakon one prvostepne presude poceli da pricaju kako je tesko bilo biti Srbin u Splitu, Zadru Ili Zagrebu u vreme rata a sada mogu da zamislim njihovu katarzu i jed sto su mi to rekli ili ne daj boze priznali zlocine nekih pripadnika njihovog naroda. Mislim da su ovom presudom aminovali ne samo taj zlocin nego sve ranije a sto me vise plasi i buduce zlocine nad pripadnicima druge nacije i vere.Naravno da tu ne mislim na buduce ratove, jer za njih nema snage ni na jednoj strani,vec na tihu asimilaciju i nestanak ono malo preostalog Srpskog zivlja.Agonija srpskog naroda tek sada pocinje na vratima EU jer nas posle ove presude nikada nece primiti tamo a nama ce nastaviti pretiti sa nesmanjenom zestinom.Naravno da ce u Hrvatskoj posle ovoga EU skepticizam nestati,sto je i bio cilj ove presude.Inace ja sam jedan od onih koji letuje i druzi se sa Hrvatima i mislim da ce posle ovoga njihov ego narasti do epskih razmera.Nasim politicarima bi samo rekao da ko ne ceni svoje od tudjeg cenjenje nece dobiti.Narvano da mislim i na svaku vrstu elite u Srbiji.

Srx

pre 11 godina

Jel moze dodik nekako za predsednika Srbije? Iako je sirovina i pojma nema o ekonomskim pitanjima, on je tata za politicare iz Srbije.... Politicari u Srbiji su toliko kratkovidi, da je to ponizavajuce

gile

pre 11 godina

nazalost bojim se da ce biti rata ponovo, mozda je to i cilj velikog brata....to je najgora moguca varijanta, ali mi deluje sve izvesnije...treba na sve nacine pokusati izbeci to, ali ipak trebalo bi biti spreman....

Sajo

pre 11 godina

Ja nisam Srbin ja sam Jugoslovenm...tako da su mi za razbijanje SFRJ krivi najvise Srpski rukovodinoci na celu sa Slobom ...ali ipak ovo je previse...i da sam prosecan Srbin nakon svega ovoga omrzao bih i EU i NATO i Hravtsku i BiH..sve...pa koje proterao pola miliona ljudi iz Hrvatske...uzas...UZAS UZAS...da ne ulazimo u sada uporedjivanje zlocina...ali nepobitno je Hrvatska i hrvatski generali nacinili zolcin proterujuci kopletno Srpsko stanovnistvo sa teritoriej na koj su ziveli vekovima...ovo je znak i da Srbiju nece nikada primiti u EU...samo ce doci da nam pokupe resurse i pokupuju zemlju da od nas napreave robove ponvo...kao sto smo i uvek bili...zahvaljujuci politicarima koji su u stavri DOMACI IZDJANICI I LOPUZE....

ja

pre 11 godina

Hrvati, muslimani i albanci su slai svoje zlocince u Hag jer su znali da ce da ih oslobode svih optuzbi. Srbija je slala svoje i znala da nece da ih oslobode. Obecali nam EU ako uhvatimo Ratka i Karadjica. Sad nemamo ni EU nit Ratka i Radovana. Mnogo smo naivni.
Seselja ne gotivim ali cinjenica da je tamo najmanje kriv a najvise robija.

zzg

pre 11 godina

ne razumijem, pa ako ste znali da će sud oslobađati one na putu u eu, a vi sa tom informacijom niste ništa učinili i krenuli u eu kako bi i vas oslobađali, onda je to jedna od najglupljih politika koju sam ikada vidio. pa sa takvim informacijama bih ja kao političar čuda radio, već bi bio u eu i svi bi bili oslobođeni.

Milos

pre 11 godina

U principu, Dodik je u pravu! Ovo treba da nam bude lekcija na kojoj strani sveta da biramo saveznike da bi i mi imali neke koristi! Svi oni koji su ih odabrali na zapadu, napravili su drzavu! A mi?

Banja Luka

pre 11 godina

Zašto lažeš! Dosta je tvojih laži. Pušteni zbog EU? Koje si ti dokaze poslao u Hag da se ne desi ova sramota?
Evo potrudi se da mi idemo prema EU da nam vrate pedsjednika Karadžića!
A da to tebi nije u interesu zato što bi bio na Tunjicama (zatvor u BL).

Stidite se svi Srpski političari. Nešto i od protivnika treba učiti. Kad je Karadžić kročio u HR a tamo ga nazivaju krvnikom.

Eeeeee moji Srbi đavo da vas nosi!

TheObradovic

pre 11 godina

Inace nisam neki fan Milorada Dodika,ali je ovde sve tacno rekao.
Hrvatska 17 godina slavi "oluju" kao drzavni praznik najviseg ranga i ni po koju cenu ni pod jednom Vladom ne odustaje od te prakse, Srbi u Hrvatskoj u tome ne ucestvuju, Republika Srbija se tome opravdano protivi.
To je jedan politicki problem i za EU koja od 1.jula treba da primi u punopravno clanstvo RH.
Kako EU resava problem?
Na isprobani,stari nacin,na stetu Srba.
Necu da budem patetican,ne radi se ovde vise o interesima drzave Srbije vec o konkretnim zrtvama. Obicnim ljudima koji su ubijeni,proterani i njihovim porodicama.
Ovo je samarcina njima koji su danas po drugi put doziveli "oluju". Eto,tocak istorije se na neki nacin ponovio.
Mi,kao drzava,moramo da prihvatiomo da je vlast koja nas je vodila 90-ih izgubila rat(ove) i da je ovo direktna posledica toga.
Istoriju su oduvek pisali pobednici,sad se desilo da pisu i sudske presude.
MOramo da se okrenemo nama samima,pustimo neka komsije slave u svom neumirucem sovinizmu.
Budimo bolji od njih,od nas kakvi smo danas.
Izgradimo postenu,demokratsku,bogatu Srbiju koja ce biti dobra za svakog od nas.
Tad se neki tocak okrene mozda okrene i za nas.

Rade

pre 11 godina

"Politika je imala odlučujući uticaj, a Hrvatska, koja treba da postane član Evropske unije, s presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu sigurno ne bi imala dobre reference", rekao je Dodik.

Potpuno ispravno razmisljanje. To i jeste sustina.

Avatar

pre 11 godina

"Međunarodno pravo "? Ajde više da prestanemo da se plašimo i da kažemo da je to OSOVINA ZLA . Nekako imam predosećaj da će se tim centrima zla ili moći ovo konstantno ismevanje i ponižavanje Srbije i Srba vratiti kao bumerang .

Milutin

pre 11 godina

Nego, gsn. Dodik, vidim da sve znate. Recite, je li se u Srebrenici dogodio genocid. Ako jest, tko ga je počinio? Kad na to odgovorite komentirajte sudske presude koliko vam drago.

TheObradovic

pre 11 godina

Inace nisam neki fan Milorada Dodika,ali je ovde sve tacno rekao.
Hrvatska 17 godina slavi "oluju" kao drzavni praznik najviseg ranga i ni po koju cenu ni pod jednom Vladom ne odustaje od te prakse, Srbi u Hrvatskoj u tome ne ucestvuju, Republika Srbija se tome opravdano protivi.
To je jedan politicki problem i za EU koja od 1.jula treba da primi u punopravno clanstvo RH.
Kako EU resava problem?
Na isprobani,stari nacin,na stetu Srba.
Necu da budem patetican,ne radi se ovde vise o interesima drzave Srbije vec o konkretnim zrtvama. Obicnim ljudima koji su ubijeni,proterani i njihovim porodicama.
Ovo je samarcina njima koji su danas po drugi put doziveli "oluju". Eto,tocak istorije se na neki nacin ponovio.
Mi,kao drzava,moramo da prihvatiomo da je vlast koja nas je vodila 90-ih izgubila rat(ove) i da je ovo direktna posledica toga.
Istoriju su oduvek pisali pobednici,sad se desilo da pisu i sudske presude.
MOramo da se okrenemo nama samima,pustimo neka komsije slave u svom neumirucem sovinizmu.
Budimo bolji od njih,od nas kakvi smo danas.
Izgradimo postenu,demokratsku,bogatu Srbiju koja ce biti dobra za svakog od nas.
Tad se neki tocak okrene mozda okrene i za nas.

ja

pre 11 godina

Hrvati, muslimani i albanci su slai svoje zlocince u Hag jer su znali da ce da ih oslobode svih optuzbi. Srbija je slala svoje i znala da nece da ih oslobode. Obecali nam EU ako uhvatimo Ratka i Karadjica. Sad nemamo ni EU nit Ratka i Radovana. Mnogo smo naivni.
Seselja ne gotivim ali cinjenica da je tamo najmanje kriv a najvise robija.

niko nije kriv

pre 11 godina

U operaciji "Oluja", na prostoru bivše Republike Srpske Krajine, poginulo je i nestalo blizu 2.000 Srba i protjerano oko 220.000, a u akciji "Maestral", koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika,na prostoru BiH.
Vojna operacija "Oluja" predstavlja najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja izvršenih u ratovima na prostorima bivše SFRJ u kojoj su oko 62 procenta žrtava bili civili.

MISA

pre 11 godina

Postovani,

Pokusavam da shvatim tezinu oslobadjajuce presude ali nemam dovoljno reci za takvo nesto.Imam naravno i poznanike medju drugim narodom koji su tek nakon one prvostepne presude poceli da pricaju kako je tesko bilo biti Srbin u Splitu, Zadru Ili Zagrebu u vreme rata a sada mogu da zamislim njihovu katarzu i jed sto su mi to rekli ili ne daj boze priznali zlocine nekih pripadnika njihovog naroda. Mislim da su ovom presudom aminovali ne samo taj zlocin nego sve ranije a sto me vise plasi i buduce zlocine nad pripadnicima druge nacije i vere.Naravno da tu ne mislim na buduce ratove, jer za njih nema snage ni na jednoj strani,vec na tihu asimilaciju i nestanak ono malo preostalog Srpskog zivlja.Agonija srpskog naroda tek sada pocinje na vratima EU jer nas posle ove presude nikada nece primiti tamo a nama ce nastaviti pretiti sa nesmanjenom zestinom.Naravno da ce u Hrvatskoj posle ovoga EU skepticizam nestati,sto je i bio cilj ove presude.Inace ja sam jedan od onih koji letuje i druzi se sa Hrvatima i mislim da ce posle ovoga njihov ego narasti do epskih razmera.Nasim politicarima bi samo rekao da ko ne ceni svoje od tudjeg cenjenje nece dobiti.Narvano da mislim i na svaku vrstu elite u Srbiji.

Srb

pre 11 godina

A zašto mi tupavi Srbi nismo preduhitrili Hrvate i umesto njih, da mi čekamo na pragu EU, isto bi i nas oprali za sve zločine koje smo učinili. Ali kad si tup, nema ti spasa!!!

dejan marelli

pre 11 godina

hrvatsku niko nikada ne moći da opere, hrvatska je država koja je nastala na temeljima zločinačke tvorevine zvane ndh. U hrvatskoj možete potpuno slobodno i nesankcionisano od strane državnih organa da veličate pavelića i ustaški pokret! Ispod hrvatske "neovisnosti" leže kosti mučenika iz Jasenovca, Gradiške, Kerestinca, Gospića, Jadovna , Prebilovaca i ostalih ustaških fabrika smrti!

Milos

pre 11 godina

U principu, Dodik je u pravu! Ovo treba da nam bude lekcija na kojoj strani sveta da biramo saveznike da bi i mi imali neke koristi! Svi oni koji su ih odabrali na zapadu, napravili su drzavu! A mi?

Boki_Marad

pre 11 godina

Mnogo je više stvari ovde u igri od samog ulaska u EU, Hrvatskoj su oprali celu istoriju, jer za njih je Gotovina ono što je za nas Karađorđe, jer oni nikad pre nisu imali bilo kakav ustanak i sad moraju veštački da prave istoriju, pa ne mogu u udžbenike da stave da im je glavni oslobodilac u istoriji ubijao i proterivao civile, to ne ide zajedno... Ovako sad mogu da pričaju legende s kolena na koleno o slavnom junaku koji je proterao tirane i agresore Srbe...

povuci-potegni

pre 11 godina

Jos jedna svetska "konspiracija" protiv Srba. Jaoj, pa ima li ovome kraja bre, zaista smo umorni, jos danas bih se selio u Novi Zeland i po mogucnosti primao neki novi mozak koji apsolutno nista o balkanu ne zna niti ce ikada saznati. sos.

evil elvis

pre 11 godina

@ MISA - Oprosti ali pises gluposti, moj prvi susjed u Zagrebu je Srbin (on iz Beograda, zena iz Subotice). Kad je rat poceo jedan drugi susjed ga je otuzio da je slao signale srpskim MIG-ovima kad su gadjali televizijski toranj - taj susjed je dobio dvaput sakom u glavu od mog oca. I nije lijepo ovako lagati o polozaju Srba u Hrvatskoj, ja sam se borio rame uz rame s Hrvatima srpske nacionalnosti koji nisu nasjeli na Miloseviceve lazi i nisu krenuli ubijati civile po Hrvatskoj. Dan-danas ih nazivam prijateljima i potpuno mi je svejedno da su Srbi.

Rade

pre 11 godina

"Politika je imala odlučujući uticaj, a Hrvatska, koja treba da postane član Evropske unije, s presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu sigurno ne bi imala dobre reference", rekao je Dodik.

Potpuno ispravno razmisljanje. To i jeste sustina.

Milutin

pre 11 godina

Nego, gsn. Dodik, vidim da sve znate. Recite, je li se u Srebrenici dogodio genocid. Ako jest, tko ga je počinio? Kad na to odgovorite komentirajte sudske presude koliko vam drago.

bez_cenzure

pre 11 godina

Nakon ove presude Hrvatska je konačno riješila pitanje preostalih Srba jer Srbima sada preostaju samo 2 izbora ili da se isele ili da prihvate katoličanstvo. Očito je da ne postoji nikakava razlika između ljevice i desnice u Hrvatskoj kada su Srbi u pitanju i iznenađujuće je koliko su posvećeni tom nacionalističkom cilju. Srbija opet s druge strane naivno se i dalje uzda u "bratstvo i jedinstvo" i nada se pomirenju kojeg neće biti jer ga suprotna strana ne želi. Kada ćemo to više shvatiti! Srbija je čak bila spremna i tužbu povući radi "dobrosusjedskih" odnosa. Da hrvatska tužba za genocid (kakve li ironije) nije klimava šipak bi Hrvatska pristala na uzajamno povlačenje tužbi. Upravo zbog toga Srbija ne smije ni pomisliti svoju tužbu koja ne da nije klimava nego je prilično stabilna i ima osnova za tužbu.

Nego ako je EU oprala svoju novu članicu od grijeha bilo bi pošteno da Srbiju ako nekada bude ulazila u EU (nadam se da neće) desatanizuje i da joj skine s vrata grijehe koje nije učinila a koji su joj 90-tih nepravedno natovareni. Ne govorim pri tome o zločinima koji su se uistinu dogodili nego o onima koji nisu ali se Srbiji i Srbima stavljaju nepravedno na teret.

Avatar

pre 11 godina

"Međunarodno pravo "? Ajde više da prestanemo da se plašimo i da kažemo da je to OSOVINA ZLA . Nekako imam predosećaj da će se tim centrima zla ili moći ovo konstantno ismevanje i ponižavanje Srbije i Srba vratiti kao bumerang .

mr_brown

pre 11 godina

SANU zajedno sa Milosevicem jesu odgovorni za sve ratove koji su se vodili na prostoru sfrj, da mi Hrvati smo se htjeli osamostaliti, kao i Bosanci, ali od Srpskih politicara su dolazile samo prijetece poruke da ce biti krvi do koljena, sto su kasnije i ostvarili.

ja osudjujem svaki zlocin koji se dogodio sa hrvatske strane, ali ipak postoji jedna razlika.

Mi smo se branili!

Nisu bombardirani cacak ili beograd, nego vukovar, osijek, dubrovnik, zadar, karlovac, gospic ...

Branko

pre 11 godina

Prvo su Hrvatsku oprali nakon Prvog Svetskog rata, pa su je oprali nakon Drugog Svetskog rata i na kraju su je oprali od počinjenog genocida u "domovinskom ratu". Ko tu stalno radi i to uvek na štetu Srpskog naroda?

5 do 12

pre 11 godina

Nije to zbog EU. Mislite da bi pustili Mladica i Karadzica kada bi mi ulazili u EU? Ne. Jednostavno, Hrvati su davali sto je od njih trazeno, mi se nismo hteli odreci. Bili mi rusofili ili ne, ovim su nas gurnuli Rusima i Kinezima. Srbija mora da zauzme stranu jer vise sama ne moze.

Banja Luka

pre 11 godina

Zašto lažeš! Dosta je tvojih laži. Pušteni zbog EU? Koje si ti dokaze poslao u Hag da se ne desi ova sramota?
Evo potrudi se da mi idemo prema EU da nam vrate pedsjednika Karadžića!
A da to tebi nije u interesu zato što bi bio na Tunjicama (zatvor u BL).

Stidite se svi Srpski političari. Nešto i od protivnika treba učiti. Kad je Karadžić kročio u HR a tamo ga nazivaju krvnikom.

Eeeeee moji Srbi đavo da vas nosi!

Srx

pre 11 godina

Jel moze dodik nekako za predsednika Srbije? Iako je sirovina i pojma nema o ekonomskim pitanjima, on je tata za politicare iz Srbije.... Politicari u Srbiji su toliko kratkovidi, da je to ponizavajuce

BH Liberal

pre 11 godina

Kao Bosanac koji podrzava Haski sud I osudjuje svaki zlocin -- moram da priznam da je ova odluka sramotna I nepravedna.
Licemjernije od ove presude samo je jos ovo Dodikovo mlacenje prazne slame. On je vec godinama u totalnom saveznistvu sa HDZ-ovima I otvorenom partnerstvu sa liderima HDZ u BiH koji danas slave ovu groznu presudu.
Dvije su poruke:
1. Za male nema pravde. Dodik ce iduce sedmice opet u zagrljaj sa HDZ-ovcima a jadni protjerani Srbi nikad se nece vratiti u svoje gradove I sela u HR.
2. Generalna pouka za Bosnjake I Srbe – glupi smo do bola.
Za pocetak rata – krivica je obostrana (Alijina zurba sa nezavisnoscu I Miloseviceva opsesiaj sa etnicki cistim teritorijama). A u samom ratu izmedju Srba I Bosnjaka Srbi su pocinili daleko vise zlocina samo zato sto su imali JNA iza ledja a Bosnjaci nisu. Sta bi se desilo Srbima da je bilo obrnuto potvrdjuje 1995 I progon Srba kad je Armija BiH ojacala.
I tako dok su se dva bratska naroda klala oko gluposti, treci im je oduzeo sve I jos je ispao nevin. Tudjman je imao javni sporazum sa Izetbegovicem I tajni sa Milosevicem (Kradjordjevo) a na kraju je pocistio Srbe iz Krajine I Bosnjake iz 25% BiH i to sve bez I jedne Haske presude.
E moji Srbi I Bosnjaci – bas smo budale….

dejan

pre 11 godina

kakve smo mi srbi budale. ratovali smo za britancima i fracuzima u dva svetska rata. u prvom polovina muske populacije izginula. odbacili su nas ko istrosenu krpu. neka niko ne pomisli da su oni isli za nekom pravdom. pogledajte izrael. mali smo narod i iskoristili su nas do kraja. trebace vremena da vratimo cast koju su nam uzeli. samo nemojte zaboraviti. doci ce vreme.

zzg

pre 11 godina

ne razumijem, pa ako ste znali da će sud oslobađati one na putu u eu, a vi sa tom informacijom niste ništa učinili i krenuli u eu kako bi i vas oslobađali, onda je to jedna od najglupljih politika koju sam ikada vidio. pa sa takvim informacijama bih ja kao političar čuda radio, već bi bio u eu i svi bi bili oslobođeni.

Sajo

pre 11 godina

Ja nisam Srbin ja sam Jugoslovenm...tako da su mi za razbijanje SFRJ krivi najvise Srpski rukovodinoci na celu sa Slobom ...ali ipak ovo je previse...i da sam prosecan Srbin nakon svega ovoga omrzao bih i EU i NATO i Hravtsku i BiH..sve...pa koje proterao pola miliona ljudi iz Hrvatske...uzas...UZAS UZAS...da ne ulazimo u sada uporedjivanje zlocina...ali nepobitno je Hrvatska i hrvatski generali nacinili zolcin proterujuci kopletno Srpsko stanovnistvo sa teritoriej na koj su ziveli vekovima...ovo je znak i da Srbiju nece nikada primiti u EU...samo ce doci da nam pokupe resurse i pokupuju zemlju da od nas napreave robove ponvo...kao sto smo i uvek bili...zahvaljujuci politicarima koji su u stavri DOMACI IZDJANICI I LOPUZE....

student_iz_parka

pre 11 godina

@ mr. brown

Kad vec spominjes Srbiju i Cacak, pa nismo ni mi po Cacku, Kraljevu, Novom Sadu itd ubijali i proterivali Hrvate kao sto ste vi radili sa Srbima po Osijeku, Zadru, Splitu, Gospicu itd...

Kazes branili ste se. Jel samoodbrana kada se likvidiraju srpski civili po Gospicu, Pakracu, sirom Slavonije i svim ostalim mestima? Samoodbrana je kada hrvatski vojnici ubijaju starce koji nisu pobegli? Samoodbrana je kada Tudjman kaze da Srbima treba naneti takav udarac da oni prakticno nestanu?

Vi stvarno ne znate sta je to sramota.

gile

pre 11 godina

nazalost bojim se da ce biti rata ponovo, mozda je to i cilj velikog brata....to je najgora moguca varijanta, ali mi deluje sve izvesnije...treba na sve nacine pokusati izbeci to, ali ipak trebalo bi biti spreman....

Александар Џунић

pre 11 godina

Чини ми се да је главни мотив овакве пресуде, не толико "прање" ватиканског мезимчета - Хрватске, већ прст у око новој власти у Србији. Кад год се текућа власт "успешно" додвори ЕУ - својим вечитим и нескривеним понижаватељима, следи низак ударац, е да би ми направили "још један погрешан корак", па да би нас онда "заслужено" казнили. Ово се понавља деценијама - ма ко на власти био, вазда смо криви, али вечито има неки чедер, који ће наћи длаку у српском пасуљу и даље ће тврдити да је све то до нас. Лакше би се умилили гладној аждаји, него европи и америци, али док је надобудних отпадника српскога рода, трошићемо оно мало преостале снаге и енергије на узалудне покушаје да се "плакнемо", чинећи при том, да нам се славни и часни предаци по ко зна који пут окрену од муке у гробу.

i tako...

pre 11 godina

@mr_brown, @evil elvis, Tu pricu vi ponavljajte sami sebi, ne biste li sami sebe na kraju ubedili. A mi koji smo imali prilike da se upoznamo sa mnogim "dicnim i junackim delima" vas Hrvata prema srpskim civilima, cak i godinu dana pre nego sto je rat zvnicno poceo, nas se ostavite!!! Ja sam svedocanstva o vama dobio iz prve ruke, od onih koji su od vase "postene i plemenite borbe" utekli spasavajuci zivot, sto dok sam za Crveni krst popisivao mrtve i nestale, nosio pomoc izbeglima ili vodio decu kojoj su vasi "branitelji" cele porodice pobili u neke kampove gde smo pokusavali da im barem mali osmeh izmamimo da ih barem malo raspolozimo...sto od onih koji su mi u odeljenje tih 90-tih dolazili pravo iz izbeglickih kolona. Prodjite me se vasih lazi i izgovora za zlocine!!

crnac

pre 11 godina

dajte sve komentare,ja nemam reci za ovo,ali necu da vidim Dodikov komentar,nije relevantan.
(plavuska, 16. novembar 2012 12:44)

.......idi na hrvatske potale mozda su relevantni , zato nam je ovako kako je......

mirkooo

pre 11 godina

A da mi lepo spojimo REPUBLIKU SRPSKU sa REPUBLIKOM SRBIJOM u jedno, cisto onako da vidimo reakciju sveta i nasih "susjeda" ,ionako nas niko neferma ni 5 posto,vreme je da nesto i sami napravimo-uradimo.

miksovic

pre 11 godina

"nas" Krleza je dobro rekao, Srbija dakle mora biti spremna za sledece gasenje svetla u balkanskoj kafani. Prirodne granice ne nestaju neprirodnim etnickim ciscenjem, zato ce Hrvatska istorijski biti kriva i nece biti mira u regionu dok to ne vrate - ne Srbiji - ljudima koji su tu stolecima ziveli, i omoguce im pravo na samoopredeljenje, isto ono koje su oni nasilno zloupotrebili.

lakiKIM

pre 11 godina

Dodik je skoro uvek u pravu,ali mi u Srbiji zapeli za Evropu,e ta Evropa ima da nam dodje glave,ostalo im jos da ociste sever Kosova..haos sramota sa Srbiju sta nam se desava,a Seselj ni kriv ni duzan u Hagu,,Srbijo probudi se dok ne bude kasno,,

Music

pre 11 godina

Hrvati, muslimani i albanci su slai svoje zlocince u Hag jer su znali da ce da ih oslobode svih optuzbi. Srbija je slala svoje i znala da nece da ih oslobode. Obecali nam EU ako uhvatimo Ratka i Karadjica. Sad nemamo ni EU nit Ratka i Radovana. Mnogo smo naivni.
Seselja ne gotivim ali cinjenica da je tamo najmanje kriv a najvise robija.
(ja, 16. novembar 2012 12:49)

Tvoje mišljenje je mišljenje Dodikovih ovčica a ne normalnih građana Srbije.

justicia

pre 11 godina

Jos kad bi mogli da im operu i ucesce u II svetskom ratu na strani FASISTA...pa JASENOVAC...pa NDH...pa JAME...pa NANIZANE DECIJE OCI na zicu..

zg

pre 11 godina

A sta dpdik ima pricat kad je rs nastala na zlocinima nek mi neko kaze ko je popalio sve kuce u posavini ukljucujuci i moju? ko je raketiro sarajevo,vukovar,osijek,vinkovce,zadar,dubrovnik,pa cak i zagreb i to centar grada gdje nije bilo nikakvih vojnih ciljeva i nisu Hrvatski tenkovi isli po srbiji i nsu Hrvatsli migovi bombardirali Srpske gradove

Frfljavi

pre 11 godina

ne volim Dodiga. Nekako mi je teska sirovina Ali ovo sto je rekao da je Hr oprana zbog ulaska u EU, je nesto zaista merodavno i logicno. Svaka cast

Sale

pre 11 godina

"Oprali su Hrvatsku zbog EU"

Ко ли ће тебе и како да опере, јер још увек није измишљена машина за прање која би могла да опере такву и толику штроку.

Miki

pre 11 godina

Okrenuti se Rusima i pravoslavlju koji jos niste,odj...ati evropu i amere koju su dali hrvatima i albancima teritorije i ziveti srecno

Mario Bros

pre 11 godina

Nisam ni malo ponižen. Niti sam im ja sudio, niti sam ih vodio u pritvor. Ko se oseća poniženim neka kaže to ali u moje ime ne može da kaže. Ubeđen sam na protiv da će život svih ljudi biti isti kao juče. Ta dva generala će jedino osetiti neku korist, ali dugo su već bili u pritvoru, tako da su već kažnjeni. Gotovina mislim od 2005. što je 7 godina robije praktično. Ja sma bio slobodan svo vreme.

evil elvis

pre 11 godina

Dodik je neinformiran, Haaski sud je u ingerenciji Ujedinjenih naroda pa je tako od 5 sudaca, 3 glasovalo za oslobadjajucu presudu. A ako nekome i dalje pije vodu ideja da se ovo napravilo zbog 'pranja' Hrvatske zbog EU pogledajte tko je kako dao glas:
Oslobadjajuca presuda: Amerikanac, Jamajcanin, Turcin
Potvrda prvostupanjske presude: Talijan, Maltezanin

Dakle, ako mislite da suci imaju veze sa zemljama i grupacijama, ispada da je EU zeljela hrvatske generale u zatvoru.

tibetanac

pre 11 godina

Razumem ogorcenje ljudi ubijeno je 2000 ljudi ali ne ogorcenje DODIKA koji nema kredibilitet da prica o nepravdi ili politizaciji pravde jer je on pokazao da on prema zrtvama nema postovanja ni saosecanja kod njega je sve politika i politizacija - on negira genocid nad Bosnjacima u RS iako je na desetine hiljade civila VAN RATNIH DEJSTAVA ubijano i deportovano zatvarano i muceno (ne bezalo u zbegovima na traktorima automobilima i MAKAR OSNOVNIM potrebstinama nego kroz sumu ni sa koricom hleba) u masama.

hambi

pre 11 godina

Sad pokazi koliki si patriota i koliko ti stalo do Srbije i Republike Srpske ili ces da nastavis samo da pricas.Da sve zrtve i sve sto je uzgubljeno ne bude uzaludno jer smo samo mi krivi za sve sto se desavalo u bih i hrvatskoj RASPISI REFERENDUM I PRISTUPITE SVOM NARODU,nisu zasluzili vise da im se klanjamo vreme je da se pokazu zubi ne ratom nego politicki i diplomatijom na to imamo pravo.

drasko

pre 11 godina

Los si politicar, nikad te nisam "mirisao", ali za ovo si upravu.
To pak s druge strane zna svaki iole edukovan covek koji se bavi na direktan ili indirektan nacin politikom.

vesna

pre 11 godina

Jasno je nama iz kog razloga je haški tribunal oslobodio hrvatske generale, ali to nama ništa ne znači. Da je obrnuta situacija i da je takva odluka trebala da se donese u vezi naših generala, a iz istih razloga, teško da bi to bilo izvodljivo.

povuci-potegni

pre 11 godina

Jos jedna svetska "konspiracija" protiv Srba. Jaoj, pa ima li ovome kraja bre, zaista smo umorni, jos danas bih se selio u Novi Zeland i po mogucnosti primao neki novi mozak koji apsolutno nista o balkanu ne zna niti ce ikada saznati. sos.

Milutin

pre 11 godina

Nego, gsn. Dodik, vidim da sve znate. Recite, je li se u Srebrenici dogodio genocid. Ako jest, tko ga je počinio? Kad na to odgovorite komentirajte sudske presude koliko vam drago.

evil elvis

pre 11 godina

@ MISA - Oprosti ali pises gluposti, moj prvi susjed u Zagrebu je Srbin (on iz Beograda, zena iz Subotice). Kad je rat poceo jedan drugi susjed ga je otuzio da je slao signale srpskim MIG-ovima kad su gadjali televizijski toranj - taj susjed je dobio dvaput sakom u glavu od mog oca. I nije lijepo ovako lagati o polozaju Srba u Hrvatskoj, ja sam se borio rame uz rame s Hrvatima srpske nacionalnosti koji nisu nasjeli na Miloseviceve lazi i nisu krenuli ubijati civile po Hrvatskoj. Dan-danas ih nazivam prijateljima i potpuno mi je svejedno da su Srbi.

Srb

pre 11 godina

A zašto mi tupavi Srbi nismo preduhitrili Hrvate i umesto njih, da mi čekamo na pragu EU, isto bi i nas oprali za sve zločine koje smo učinili. Ali kad si tup, nema ti spasa!!!

mr_brown

pre 11 godina

SANU zajedno sa Milosevicem jesu odgovorni za sve ratove koji su se vodili na prostoru sfrj, da mi Hrvati smo se htjeli osamostaliti, kao i Bosanci, ali od Srpskih politicara su dolazile samo prijetece poruke da ce biti krvi do koljena, sto su kasnije i ostvarili.

ja osudjujem svaki zlocin koji se dogodio sa hrvatske strane, ali ipak postoji jedna razlika.

Mi smo se branili!

Nisu bombardirani cacak ili beograd, nego vukovar, osijek, dubrovnik, zadar, karlovac, gospic ...

Banja Luka

pre 11 godina

Zašto lažeš! Dosta je tvojih laži. Pušteni zbog EU? Koje si ti dokaze poslao u Hag da se ne desi ova sramota?
Evo potrudi se da mi idemo prema EU da nam vrate pedsjednika Karadžića!
A da to tebi nije u interesu zato što bi bio na Tunjicama (zatvor u BL).

Stidite se svi Srpski političari. Nešto i od protivnika treba učiti. Kad je Karadžić kročio u HR a tamo ga nazivaju krvnikom.

Eeeeee moji Srbi đavo da vas nosi!

Music

pre 11 godina

Hrvati, muslimani i albanci su slai svoje zlocince u Hag jer su znali da ce da ih oslobode svih optuzbi. Srbija je slala svoje i znala da nece da ih oslobode. Obecali nam EU ako uhvatimo Ratka i Karadjica. Sad nemamo ni EU nit Ratka i Radovana. Mnogo smo naivni.
Seselja ne gotivim ali cinjenica da je tamo najmanje kriv a najvise robija.
(ja, 16. novembar 2012 12:49)

Tvoje mišljenje je mišljenje Dodikovih ovčica a ne normalnih građana Srbije.

niko nije kriv

pre 11 godina

U operaciji "Oluja", na prostoru bivše Republike Srpske Krajine, poginulo je i nestalo blizu 2.000 Srba i protjerano oko 220.000, a u akciji "Maestral", koja je bila njen produžetak, hrvatske oružane snage u sadejstvu sa Petim korpusom muslimanske armije, ubile su još 655 i prognale oko 125.000 srpskih stanovnika,na prostoru BiH.
Vojna operacija "Oluja" predstavlja najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja izvršenih u ratovima na prostorima bivše SFRJ u kojoj su oko 62 procenta žrtava bili civili.

dejan marelli

pre 11 godina

hrvatsku niko nikada ne moći da opere, hrvatska je država koja je nastala na temeljima zločinačke tvorevine zvane ndh. U hrvatskoj možete potpuno slobodno i nesankcionisano od strane državnih organa da veličate pavelića i ustaški pokret! Ispod hrvatske "neovisnosti" leže kosti mučenika iz Jasenovca, Gradiške, Kerestinca, Gospića, Jadovna , Prebilovaca i ostalih ustaških fabrika smrti!

ja

pre 11 godina

Hrvati, muslimani i albanci su slai svoje zlocince u Hag jer su znali da ce da ih oslobode svih optuzbi. Srbija je slala svoje i znala da nece da ih oslobode. Obecali nam EU ako uhvatimo Ratka i Karadjica. Sad nemamo ni EU nit Ratka i Radovana. Mnogo smo naivni.
Seselja ne gotivim ali cinjenica da je tamo najmanje kriv a najvise robija.

Boki_Marad

pre 11 godina

Mnogo je više stvari ovde u igri od samog ulaska u EU, Hrvatskoj su oprali celu istoriju, jer za njih je Gotovina ono što je za nas Karađorđe, jer oni nikad pre nisu imali bilo kakav ustanak i sad moraju veštački da prave istoriju, pa ne mogu u udžbenike da stave da im je glavni oslobodilac u istoriji ubijao i proterivao civile, to ne ide zajedno... Ovako sad mogu da pričaju legende s kolena na koleno o slavnom junaku koji je proterao tirane i agresore Srbe...

Sale

pre 11 godina

"Oprali su Hrvatsku zbog EU"

Ко ли ће тебе и како да опере, јер још увек није измишљена машина за прање која би могла да опере такву и толику штроку.

Sajo

pre 11 godina

Ja nisam Srbin ja sam Jugoslovenm...tako da su mi za razbijanje SFRJ krivi najvise Srpski rukovodinoci na celu sa Slobom ...ali ipak ovo je previse...i da sam prosecan Srbin nakon svega ovoga omrzao bih i EU i NATO i Hravtsku i BiH..sve...pa koje proterao pola miliona ljudi iz Hrvatske...uzas...UZAS UZAS...da ne ulazimo u sada uporedjivanje zlocina...ali nepobitno je Hrvatska i hrvatski generali nacinili zolcin proterujuci kopletno Srpsko stanovnistvo sa teritoriej na koj su ziveli vekovima...ovo je znak i da Srbiju nece nikada primiti u EU...samo ce doci da nam pokupe resurse i pokupuju zemlju da od nas napreave robove ponvo...kao sto smo i uvek bili...zahvaljujuci politicarima koji su u stavri DOMACI IZDJANICI I LOPUZE....

TheObradovic

pre 11 godina

Inace nisam neki fan Milorada Dodika,ali je ovde sve tacno rekao.
Hrvatska 17 godina slavi "oluju" kao drzavni praznik najviseg ranga i ni po koju cenu ni pod jednom Vladom ne odustaje od te prakse, Srbi u Hrvatskoj u tome ne ucestvuju, Republika Srbija se tome opravdano protivi.
To je jedan politicki problem i za EU koja od 1.jula treba da primi u punopravno clanstvo RH.
Kako EU resava problem?
Na isprobani,stari nacin,na stetu Srba.
Necu da budem patetican,ne radi se ovde vise o interesima drzave Srbije vec o konkretnim zrtvama. Obicnim ljudima koji su ubijeni,proterani i njihovim porodicama.
Ovo je samarcina njima koji su danas po drugi put doziveli "oluju". Eto,tocak istorije se na neki nacin ponovio.
Mi,kao drzava,moramo da prihvatiomo da je vlast koja nas je vodila 90-ih izgubila rat(ove) i da je ovo direktna posledica toga.
Istoriju su oduvek pisali pobednici,sad se desilo da pisu i sudske presude.
MOramo da se okrenemo nama samima,pustimo neka komsije slave u svom neumirucem sovinizmu.
Budimo bolji od njih,od nas kakvi smo danas.
Izgradimo postenu,demokratsku,bogatu Srbiju koja ce biti dobra za svakog od nas.
Tad se neki tocak okrene mozda okrene i za nas.

bez_cenzure

pre 11 godina

Nakon ove presude Hrvatska je konačno riješila pitanje preostalih Srba jer Srbima sada preostaju samo 2 izbora ili da se isele ili da prihvate katoličanstvo. Očito je da ne postoji nikakava razlika između ljevice i desnice u Hrvatskoj kada su Srbi u pitanju i iznenađujuće je koliko su posvećeni tom nacionalističkom cilju. Srbija opet s druge strane naivno se i dalje uzda u "bratstvo i jedinstvo" i nada se pomirenju kojeg neće biti jer ga suprotna strana ne želi. Kada ćemo to više shvatiti! Srbija je čak bila spremna i tužbu povući radi "dobrosusjedskih" odnosa. Da hrvatska tužba za genocid (kakve li ironije) nije klimava šipak bi Hrvatska pristala na uzajamno povlačenje tužbi. Upravo zbog toga Srbija ne smije ni pomisliti svoju tužbu koja ne da nije klimava nego je prilično stabilna i ima osnova za tužbu.

Nego ako je EU oprala svoju novu članicu od grijeha bilo bi pošteno da Srbiju ako nekada bude ulazila u EU (nadam se da neće) desatanizuje i da joj skine s vrata grijehe koje nije učinila a koji su joj 90-tih nepravedno natovareni. Ne govorim pri tome o zločinima koji su se uistinu dogodili nego o onima koji nisu ali se Srbiji i Srbima stavljaju nepravedno na teret.

MISA

pre 11 godina

Postovani,

Pokusavam da shvatim tezinu oslobadjajuce presude ali nemam dovoljno reci za takvo nesto.Imam naravno i poznanike medju drugim narodom koji su tek nakon one prvostepne presude poceli da pricaju kako je tesko bilo biti Srbin u Splitu, Zadru Ili Zagrebu u vreme rata a sada mogu da zamislim njihovu katarzu i jed sto su mi to rekli ili ne daj boze priznali zlocine nekih pripadnika njihovog naroda. Mislim da su ovom presudom aminovali ne samo taj zlocin nego sve ranije a sto me vise plasi i buduce zlocine nad pripadnicima druge nacije i vere.Naravno da tu ne mislim na buduce ratove, jer za njih nema snage ni na jednoj strani,vec na tihu asimilaciju i nestanak ono malo preostalog Srpskog zivlja.Agonija srpskog naroda tek sada pocinje na vratima EU jer nas posle ove presude nikada nece primiti tamo a nama ce nastaviti pretiti sa nesmanjenom zestinom.Naravno da ce u Hrvatskoj posle ovoga EU skepticizam nestati,sto je i bio cilj ove presude.Inace ja sam jedan od onih koji letuje i druzi se sa Hrvatima i mislim da ce posle ovoga njihov ego narasti do epskih razmera.Nasim politicarima bi samo rekao da ko ne ceni svoje od tudjeg cenjenje nece dobiti.Narvano da mislim i na svaku vrstu elite u Srbiji.

Milos

pre 11 godina

U principu, Dodik je u pravu! Ovo treba da nam bude lekcija na kojoj strani sveta da biramo saveznike da bi i mi imali neke koristi! Svi oni koji su ih odabrali na zapadu, napravili su drzavu! A mi?

zzg

pre 11 godina

ne razumijem, pa ako ste znali da će sud oslobađati one na putu u eu, a vi sa tom informacijom niste ništa učinili i krenuli u eu kako bi i vas oslobađali, onda je to jedna od najglupljih politika koju sam ikada vidio. pa sa takvim informacijama bih ja kao političar čuda radio, već bi bio u eu i svi bi bili oslobođeni.

Rade

pre 11 godina

"Politika je imala odlučujući uticaj, a Hrvatska, koja treba da postane član Evropske unije, s presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu sigurno ne bi imala dobre reference", rekao je Dodik.

Potpuno ispravno razmisljanje. To i jeste sustina.

zg

pre 11 godina

A sta dpdik ima pricat kad je rs nastala na zlocinima nek mi neko kaze ko je popalio sve kuce u posavini ukljucujuci i moju? ko je raketiro sarajevo,vukovar,osijek,vinkovce,zadar,dubrovnik,pa cak i zagreb i to centar grada gdje nije bilo nikakvih vojnih ciljeva i nisu Hrvatski tenkovi isli po srbiji i nsu Hrvatsli migovi bombardirali Srpske gradove

Avatar

pre 11 godina

"Međunarodno pravo "? Ajde više da prestanemo da se plašimo i da kažemo da je to OSOVINA ZLA . Nekako imam predosećaj da će se tim centrima zla ili moći ovo konstantno ismevanje i ponižavanje Srbije i Srba vratiti kao bumerang .

gile

pre 11 godina

nazalost bojim se da ce biti rata ponovo, mozda je to i cilj velikog brata....to je najgora moguca varijanta, ali mi deluje sve izvesnije...treba na sve nacine pokusati izbeci to, ali ipak trebalo bi biti spreman....

evil elvis

pre 11 godina

Dodik je neinformiran, Haaski sud je u ingerenciji Ujedinjenih naroda pa je tako od 5 sudaca, 3 glasovalo za oslobadjajucu presudu. A ako nekome i dalje pije vodu ideja da se ovo napravilo zbog 'pranja' Hrvatske zbog EU pogledajte tko je kako dao glas:
Oslobadjajuca presuda: Amerikanac, Jamajcanin, Turcin
Potvrda prvostupanjske presude: Talijan, Maltezanin

Dakle, ako mislite da suci imaju veze sa zemljama i grupacijama, ispada da je EU zeljela hrvatske generale u zatvoru.

Mario Bros

pre 11 godina

Nisam ni malo ponižen. Niti sam im ja sudio, niti sam ih vodio u pritvor. Ko se oseća poniženim neka kaže to ali u moje ime ne može da kaže. Ubeđen sam na protiv da će život svih ljudi biti isti kao juče. Ta dva generala će jedino osetiti neku korist, ali dugo su već bili u pritvoru, tako da su već kažnjeni. Gotovina mislim od 2005. što je 7 godina robije praktično. Ja sma bio slobodan svo vreme.

Branko

pre 11 godina

Prvo su Hrvatsku oprali nakon Prvog Svetskog rata, pa su je oprali nakon Drugog Svetskog rata i na kraju su je oprali od počinjenog genocida u "domovinskom ratu". Ko tu stalno radi i to uvek na štetu Srpskog naroda?

Srx

pre 11 godina

Jel moze dodik nekako za predsednika Srbije? Iako je sirovina i pojma nema o ekonomskim pitanjima, on je tata za politicare iz Srbije.... Politicari u Srbiji su toliko kratkovidi, da je to ponizavajuce

miksovic

pre 11 godina

"nas" Krleza je dobro rekao, Srbija dakle mora biti spremna za sledece gasenje svetla u balkanskoj kafani. Prirodne granice ne nestaju neprirodnim etnickim ciscenjem, zato ce Hrvatska istorijski biti kriva i nece biti mira u regionu dok to ne vrate - ne Srbiji - ljudima koji su tu stolecima ziveli, i omoguce im pravo na samoopredeljenje, isto ono koje su oni nasilno zloupotrebili.

dejan

pre 11 godina

kakve smo mi srbi budale. ratovali smo za britancima i fracuzima u dva svetska rata. u prvom polovina muske populacije izginula. odbacili su nas ko istrosenu krpu. neka niko ne pomisli da su oni isli za nekom pravdom. pogledajte izrael. mali smo narod i iskoristili su nas do kraja. trebace vremena da vratimo cast koju su nam uzeli. samo nemojte zaboraviti. doci ce vreme.

mirkooo

pre 11 godina

A da mi lepo spojimo REPUBLIKU SRPSKU sa REPUBLIKOM SRBIJOM u jedno, cisto onako da vidimo reakciju sveta i nasih "susjeda" ,ionako nas niko neferma ni 5 posto,vreme je da nesto i sami napravimo-uradimo.

tibetanac

pre 11 godina

Razumem ogorcenje ljudi ubijeno je 2000 ljudi ali ne ogorcenje DODIKA koji nema kredibilitet da prica o nepravdi ili politizaciji pravde jer je on pokazao da on prema zrtvama nema postovanja ni saosecanja kod njega je sve politika i politizacija - on negira genocid nad Bosnjacima u RS iako je na desetine hiljade civila VAN RATNIH DEJSTAVA ubijano i deportovano zatvarano i muceno (ne bezalo u zbegovima na traktorima automobilima i MAKAR OSNOVNIM potrebstinama nego kroz sumu ni sa koricom hleba) u masama.

student_iz_parka

pre 11 godina

@ mr. brown

Kad vec spominjes Srbiju i Cacak, pa nismo ni mi po Cacku, Kraljevu, Novom Sadu itd ubijali i proterivali Hrvate kao sto ste vi radili sa Srbima po Osijeku, Zadru, Splitu, Gospicu itd...

Kazes branili ste se. Jel samoodbrana kada se likvidiraju srpski civili po Gospicu, Pakracu, sirom Slavonije i svim ostalim mestima? Samoodbrana je kada hrvatski vojnici ubijaju starce koji nisu pobegli? Samoodbrana je kada Tudjman kaze da Srbima treba naneti takav udarac da oni prakticno nestanu?

Vi stvarno ne znate sta je to sramota.

lakiKIM

pre 11 godina

Dodik je skoro uvek u pravu,ali mi u Srbiji zapeli za Evropu,e ta Evropa ima da nam dodje glave,ostalo im jos da ociste sever Kosova..haos sramota sa Srbiju sta nam se desava,a Seselj ni kriv ni duzan u Hagu,,Srbijo probudi se dok ne bude kasno,,

BH Liberal

pre 11 godina

Kao Bosanac koji podrzava Haski sud I osudjuje svaki zlocin -- moram da priznam da je ova odluka sramotna I nepravedna.
Licemjernije od ove presude samo je jos ovo Dodikovo mlacenje prazne slame. On je vec godinama u totalnom saveznistvu sa HDZ-ovima I otvorenom partnerstvu sa liderima HDZ u BiH koji danas slave ovu groznu presudu.
Dvije su poruke:
1. Za male nema pravde. Dodik ce iduce sedmice opet u zagrljaj sa HDZ-ovcima a jadni protjerani Srbi nikad se nece vratiti u svoje gradove I sela u HR.
2. Generalna pouka za Bosnjake I Srbe – glupi smo do bola.
Za pocetak rata – krivica je obostrana (Alijina zurba sa nezavisnoscu I Miloseviceva opsesiaj sa etnicki cistim teritorijama). A u samom ratu izmedju Srba I Bosnjaka Srbi su pocinili daleko vise zlocina samo zato sto su imali JNA iza ledja a Bosnjaci nisu. Sta bi se desilo Srbima da je bilo obrnuto potvrdjuje 1995 I progon Srba kad je Armija BiH ojacala.
I tako dok su se dva bratska naroda klala oko gluposti, treci im je oduzeo sve I jos je ispao nevin. Tudjman je imao javni sporazum sa Izetbegovicem I tajni sa Milosevicem (Kradjordjevo) a na kraju je pocistio Srbe iz Krajine I Bosnjake iz 25% BiH i to sve bez I jedne Haske presude.
E moji Srbi I Bosnjaci – bas smo budale….

Frfljavi

pre 11 godina

ne volim Dodiga. Nekako mi je teska sirovina Ali ovo sto je rekao da je Hr oprana zbog ulaska u EU, je nesto zaista merodavno i logicno. Svaka cast

i tako...

pre 11 godina

@mr_brown, @evil elvis, Tu pricu vi ponavljajte sami sebi, ne biste li sami sebe na kraju ubedili. A mi koji smo imali prilike da se upoznamo sa mnogim "dicnim i junackim delima" vas Hrvata prema srpskim civilima, cak i godinu dana pre nego sto je rat zvnicno poceo, nas se ostavite!!! Ja sam svedocanstva o vama dobio iz prve ruke, od onih koji su od vase "postene i plemenite borbe" utekli spasavajuci zivot, sto dok sam za Crveni krst popisivao mrtve i nestale, nosio pomoc izbeglima ili vodio decu kojoj su vasi "branitelji" cele porodice pobili u neke kampove gde smo pokusavali da im barem mali osmeh izmamimo da ih barem malo raspolozimo...sto od onih koji su mi u odeljenje tih 90-tih dolazili pravo iz izbeglickih kolona. Prodjite me se vasih lazi i izgovora za zlocine!!

crnac

pre 11 godina

dajte sve komentare,ja nemam reci za ovo,ali necu da vidim Dodikov komentar,nije relevantan.
(plavuska, 16. novembar 2012 12:44)

.......idi na hrvatske potale mozda su relevantni , zato nam je ovako kako je......

5 do 12

pre 11 godina

Nije to zbog EU. Mislite da bi pustili Mladica i Karadzica kada bi mi ulazili u EU? Ne. Jednostavno, Hrvati su davali sto je od njih trazeno, mi se nismo hteli odreci. Bili mi rusofili ili ne, ovim su nas gurnuli Rusima i Kinezima. Srbija mora da zauzme stranu jer vise sama ne moze.

Miki

pre 11 godina

Okrenuti se Rusima i pravoslavlju koji jos niste,odj...ati evropu i amere koju su dali hrvatima i albancima teritorije i ziveti srecno

drasko

pre 11 godina

Los si politicar, nikad te nisam "mirisao", ali za ovo si upravu.
To pak s druge strane zna svaki iole edukovan covek koji se bavi na direktan ili indirektan nacin politikom.

justicia

pre 11 godina

Jos kad bi mogli da im operu i ucesce u II svetskom ratu na strani FASISTA...pa JASENOVAC...pa NDH...pa JAME...pa NANIZANE DECIJE OCI na zicu..

hambi

pre 11 godina

Sad pokazi koliki si patriota i koliko ti stalo do Srbije i Republike Srpske ili ces da nastavis samo da pricas.Da sve zrtve i sve sto je uzgubljeno ne bude uzaludno jer smo samo mi krivi za sve sto se desavalo u bih i hrvatskoj RASPISI REFERENDUM I PRISTUPITE SVOM NARODU,nisu zasluzili vise da im se klanjamo vreme je da se pokazu zubi ne ratom nego politicki i diplomatijom na to imamo pravo.

Александар Џунић

pre 11 godina

Чини ми се да је главни мотив овакве пресуде, не толико "прање" ватиканског мезимчета - Хрватске, већ прст у око новој власти у Србији. Кад год се текућа власт "успешно" додвори ЕУ - својим вечитим и нескривеним понижаватељима, следи низак ударац, е да би ми направили "још један погрешан корак", па да би нас онда "заслужено" казнили. Ово се понавља деценијама - ма ко на власти био, вазда смо криви, али вечито има неки чедер, који ће наћи длаку у српском пасуљу и даље ће тврдити да је све то до нас. Лакше би се умилили гладној аждаји, него европи и америци, али док је надобудних отпадника српскога рода, трошићемо оно мало преостале снаге и енергије на узалудне покушаје да се "плакнемо", чинећи при том, да нам се славни и часни предаци по ко зна који пут окрену од муке у гробу.

vesna

pre 11 godina

Jasno je nama iz kog razloga je haški tribunal oslobodio hrvatske generale, ali to nama ništa ne znači. Da je obrnuta situacija i da je takva odluka trebala da se donese u vezi naših generala, a iz istih razloga, teško da bi to bilo izvodljivo.