Utorak, 13.11.2012.

19:23

Kovačević napao, plavuše odgovorile

Reditelj Siniša Kovačević rekao je da se RTS nalazi u dubokoj krizi, bez koncepta i programa, a na to su mu odgovorile "plavuše sa RTS-a"

Izvor: Tanjug

Kovaèeviæ napao, plavuše odgovorile IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 11 godina

DSS mi nije blizu srca, nikako, ali Siniša Kovačević je apsolutno u pravu. Podršavam ga maksimalno. Kakva je to "nacionalna televizija" koja zaglupljluje narod, ne pokazuje nam put napred, ostala je uspavana u prošlom veku. Za sve to najveću krivicu ima Tijanić ali i DSS koji ga je ostavio na toj funkciji.

osejaj beogradizacije

pre 11 godina

na stranu to sto je vredjao osobe zenskog pola odredjene boje koze,ali je cinjenica,da osim beogradske hronike i nekih emisija opet vecinom vezane za bgd nema nista pametnije i naravno repriza filmova
dajte svaki dan Nisku hroniku, Pozarevacku, Kraljevacku, Kragujevacku, Zrenjaninsku, Novosadsku, Suboticku, Somborsku, Indjijsku..
Inace ima da ostane samo beogradski pasaluk,pa uzivajte ,a ostatak Srbije ce se snaci i bez vas
zar je Beograd centar sveta?
Tim plavusama pokazujete da jeste
Ima mnogo boljih plavusa okolo u drugim hronikama

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Gn S. Kovacevic odlicno poznaje prilike i neprilike u RTSu.
Usudio bih se ponoviti: zasto "javna kuca" medijska ima 4.500 zaposlenih? Da li je potrebno toliki broj da bi se reprizirale reprizine reprize?
Svakako je gn Kovacevica potaklo na poslanicko pitanje nedavno oznojeno i zajapureno Tijanicevo zahtevanje da "drzava obezbedi sigurno finansiranje RTSa". U vreme kada nije sigurno da polovina i od zaposlenih mogu deci doneti litar mleka, Tijanic zahteva, i preti, za "stabilnost" svog finansiranja kako bi "bio nezavisan". RTS je njegova prcija?
Sinocno pojavljivanje voditeljke u crnoj perici je vrhunac privatizacije MOG PRAVA, jer kao podstanar 37 godina moram placati "tijanicev harac".
Uostalom, sta me pre i tacnije informise TIJANICEVA JAVNA KUCA od, recimo, b92? Ili - zasto na RTSu ima vise reklama nego na b92, i to dominantno onih drzavnih firmi koje svakako imaju veci "budzet za reklame" od ovih privatnika koji se oglasavaju na b92?
Treba ugasiti monstruma, kao sto je ugasena i moja firma pre desetak godina, a nekada smo "drzali pola sveta", i bilo nas je preko 3 hiljade zaposlenih, ali su ugasene i firme sa desetinama hiljada zaposlenih.
Prostije od pasulja: narodu ne treba "javni servis", posebno ne nastavak zamlacivanja, vredjanja intelekta potencijalnih gledalaca. Sta moze oznojeni Tijanic da pametuje ikome, a o moralu i harangi protiv neistomisljenika da ne pricamo, kao i o doprinosu satanizacije pok Djindjica.
Ali RTS i bez Tijanica je nezeljeni teret prevarenom i izgladnelom narodu.

Caca

pre 11 godina

O nacinu na koji je Kovacevic pricao ne bih da komentarisem sada. Ali rts je zaista katastrofalan, program, voditeljke, nacin komunikacije prizeman, posebno tip emisija kao bgd. hronika i slicne, pa selo gori ..jad i beda.. jednom recju strava i uzas, i jos mi kao to sve treba da placamo!? Ma to ne dolazi u obzir i to je obmana i na kraju kako ne shvataju da ih mi necemo i kraj! I da nam se ne dopadaju!

xy

pre 11 godina

Malo tezza Sinisina metafora. Opora. Sapienti sat !
Ali, kad vec pomenu plavuse, nisu sve plavuse iste .
Neke vise , a neke manje, kvare knjizevni jezik.
Neke " gutaju" poslednju rec u recenici.
A neke vrse beogradizaciju srpskog knjizevnog jezika.
Naravno, svakom je jasno, da nisu "plavuse" krive za siromastvo, bezidejnost i manjak kreativnosti programa. Mozda su krive sto pristaju da rade u takvom ambijentu.
Pre nego sto se pocne rasprava o esteskom posrnucu, svaki javni radnik na nacionalnom tv servisu morao bi da prodje test kod gospodina Ivana Klajna.
Tako se cuva jezik , koji nas , izmedju ostalog, odredjuje kao narod. To bi moralo biti polaziste za rad u tv servisu, koji hoce da je nacionalni.

Delboy T

pre 11 godina

Ko dobro poznaje g.Kovačevica zna da on nema nista protiv plavusa,naprotiv.Kao poslanik sve je uputio gen.direkt. jer zna sta mu je slaba tacka i kako su abnormalno placeni njegovi miljenici u odnosu na ostale radnike rts.Ne bi bilo lose i da g.Kovacevic napravi emisiju i istrazivane o tome koliko gradjani veruju javnom servisu i koliko zele da ostane ovakav..Naravno rezultate mi vec znamo al cisto zbog vrhuske na rts!

plavusa

pre 11 godina

Sem sto su se okomile na Kovacevica, s pravom ili ne, plavuse, citaj RTS, ne odgovaraju ni recju na njegove zahteve.Jedno je njegov eventualno uvredljiv recnik, a sasvim drugo njegovi objektivni i na zakonu zasnovani zahtevi. Zasto se to ne pobija ili ne potvrdjuje?

miroslav

pre 11 godina

ovaj govor zla i mržnje sa skupštinske govprnice nije bio moguć u pretodnom sazivu.suzbijale su ga i g.Čomić i g.Dejanović
sad je to moguće što znači da je predsednik skupšine već upoznat i sa odobravanjem gleda na prozivku i hajku.
sve je dobro otganizovano u centralama SNS-a i oni su glavne vodje svih progona
novinarke RTS-a su samo jedne u nizu unapred spremljnih harangi koje sprema''novoizabrana''vlast

dolfi

pre 11 godina

tako vam i treba ...dss je postavio tijanića ...gde vam je tada bila pamet? i ne treba da se izvine kovačević već koštunica.on je tražio,insistirao da tijanić bude direktor rts...
tražili ste gledajte

simovović

pre 11 godina

kako je samo Tijanić zloupotrebio Oliveru Kovačević, Natašu Miljković i Jovičevićevu.Onaj koji je pažljivo slušao i čitao Kovačevića naravno nigde ne vidi tu "polnu diskriminaciju" vredjanje plavuša,jer poslanik to nije rekao.To pismo ,koje je objavljeno u centralnoj informativnoj emisiji(!!!)( to ne radi ni lokalna TV) govori o činjenici da je glavni bos RTS pokušao da zaobidje centralnu Kovačevićevu konstataciju, izgrečenu na javnoj sednici Skupštine u delu piostavljanja pitanja ministrima, da je RTS veoma loša, sa lošpim programom, nikakvog strategijom, konceptom...Pravo pitanje je - zašto postoje odabrani Tijanićevi nbovinari koji dobijaju visoke plate i basnoslovnme sume na ime varijabile...Za druge,evo , već nekoliko meseci plate kasne. I sada je centralno pitanje : plavuše"! Ajte ,molim vas! Sada je jasno zašto po hiljadi put gledamo neke reprize,ali zašto nema reprize Kovačevićevih "Plodova gneva", niti "Mog rodjaka sa sela" dojučarešnjeg urednika,ili tako nešto,u dramskom programu koji je time što je postao čaln SNS - zatvorio vrata za reprizu te veoma dobre serije,a još više obustavljeno je najavljeno snimanje serije o Karadjordjevićima na čemu je ovaj gospodin radio! E,tako to radi Tijanić, koji se,kao žensko, krije iza "plavuša" jer je kukakvica da se sam oglasi u situaciji kada nema elemenata da reaguje.I još nešto: zašto je po cenu otkaza zabranio štrajk za danas u RTS-u.B92 ispitajte ovo!

dragiša

pre 11 godina

Zapanjen sam ponašanjem RTS da u savom udarnom Dnevniku u 19.30 i u ponoć emituje tekst pisma grupe radnica Televizije zbog upotrebe reči "plavuše"!Na ovaj način se RTS svrstala u red tkz. tabloidnih elektronskih medija,jer davati tri minuta na meditacije tri novinarke RTS na legitimno pitanje u delu sednice Skupštine kada se postavljaju pitanja članovima vlade ,je najblaže rečeno zloupotreba javnog servisa i padanje na najniže orofesionalne grane. Kovačevićev akcenat je,ako se pažljivo pročiota i sasluša njegova diskusija, je na lošem stanju u RTS, lošem materijalnom stanju, kadrovskoj politici, uredjivačkoj poliotici i samo ovlaš,kako bi to svako rekao, svelo se na top da nekoliko plavuša vode program,kao što bi običan čovek rekao "nekoliko crnkinja"! Iza ovog "saopštenja" i "reakcije" tri novinarke je pečat Tijanića. To je jasno. On ,pa i tri pootpisane novinarke ,bi trebalo da ofgovore zašto plate kasne ,zašto nema para,a da varijabila u visini i preko dve plate se deli kapom i šakom "odabranima", izmedju njih i trioma potpisnicima ovakvog saopštenja, da bi se otišlo u krajnost koja više govori o njima i Tijaniću,a ne ne o Kovačeviću, da bi je pisac i režiser traŽio 100.000 evra za reprizu njegovih dela. Pa to se čini u svakoj zemlji što je normalno u Nemačkoj, Ebgleskoj...I pitanje: zašto je sinioć svim novinarima,pa i u dopsništvima u Srbiji, stiglo upozorenje menadžmenta da se "glavom ne šale" da danas( kako je trebalo) stupe u štrajk zbog plata.

123456

pre 11 godina

Sinisa Kovacevic je dobrim delom u pravu.
A posebno je u pravu za nizak nivo programa koji prave Olivera Kovacevic i Natasa Miljkovic, i to, pretpostavljam za besramno visoke plate.
Neka objavi gospodja Kovacevic kolika je njena plata, i sta mi to finasiramo i zbog cega.
Ono sto je koliko toliko dobro na RTSu, to je naucni program, i manjim delom filmski na drugom kanalu. Zbog toga je vazno da RTS postoji, ali pretplatu, tj. Tijanicev harac, svakako treba ukinuti, i prekinuti odlivanje drzavnih para u privatne dzepove preko raznih "tv mreza", "evronetova" i ostali 15ominutnih gluposti smisljenih da bi se nvo pojedinci bliski vlasti obogatili od drzavnih para.
A da podsetim i to da je Tijanic postao direktor bas zahvaljujuci DSSu.

nkvd

pre 11 godina

pisete ovde kako gradjani placaju pretplatu kako placaju takav program i imaju gospodin kovacevic zaboravlja da je tijanic preko dss-a ostao direktor rts-a posle 5 oktobra do danasnjeg dana ni on a ni rts nisu smeli ovako da komentarisu plavuse a rts bi mogao bolje da posluje kada bi bio manje izuzet od politike i politickih kadrova i njihove rodbine ja razumem da njihovi kadrovi budu zaposleni za vreme trajanja vlasti u upravnom i programskom odboru i kad odu sa vlasti da i oni oni odu ali ne oni ostaju i dalje i njihovo vladanje se svodi samo na zaposljavanje njihovih kadrova i rodbine koji su uglavnom ne strucni za televiziju pa rts zato ima preko 2000 viska radnika a komercijalne minute zna se ko je prodao privatnicima tijanic i niko drugi zato njega treba otpustiti ...

protiv cenzure

pre 11 godina

@Best for rest, 14. novembar 2012 09:24
Ne ide Beogradska hronika odmah posle emisije Ovo je Srbija, vec odmah posle Dnevnika televizije Vojvodina.
Da ne pricam o tome da se televizija vojvodine jedina finansira od pretplate, i da ni jedan drugi kraj nema televiziju koja dobija pare od pretplate. U stvari nemamo nikavu televiziju, i ove lokalne zatvaraju.
Takodje u toj emisiji Ovo je Srbija imate priloge iz cele Srbije, ukljucujuci vojvodinu.
Kad uporedite kolicinu vesti,u svim medijima, videcete da je vojvodina i autonomastvo nesrazmerno mnogo zastupljena, dok mi za medije kao da ne postojimo.
Samo pogledajte teletekst na ovoj televiziji, i videcete svaki dan od 16 naslova bar 2,3 ili 4 koja se odnose na vojvodjanska izvoljevanja, i nikad ni jedan koji se odnosi na ostale krajeve.
Tako da je jasno ko je u medijskom smislu favorizovan, a ko potpuno zapostavljen, osim kad dodju da traze pare od nas.

glen

pre 11 godina

Ako je Kovačević imao nešto da kaže protiv RTS-a, nije morao uličarski. Komentari protiv "plavuša" i širi kontekst celog komentara odišu primitivizmom i sujetom.

ns time

pre 11 godina

Radila sam sa Sinisom Kovacevicem i on je jedan talentovan covek i prijatan kao kolega.Ali se nisam slagala sa njegovim politickim uverenjem.
Da je bio manje kostunicav, verovatno bi ga vise cenili kao pisca.
Ali,to je vec stvar licnog zivotnog izbora.
Medjutim,ja bih ove njegove reci(ako izuzmemo seksistick idodatak) uzela
ozbiljno u smislu rada,funkcionisanja RTS-a.Tamo ima kadrova jos od Tita koji "urednikuju" ,ostalo je jos Mirinih i Slobinih,pa demokrata,pa DSS.
Tesko je tu raditi i bilo kakve emisije praviti.Pogotovo od Tijanicevih miljenica (to su te plavuse jos od BK vremena).
Kako je on to postao(direktor) i kako je opstao-e to znaju njegovi politicki mentori.I tu je kraj.

Best for rest

pre 11 godina

@Miroslav
Od svega što ste naveli postoji jedino Beogradska hronika, koja ako Vam je slučajno promaklo ide odmah posle emisije Ovo je Srbija. Vas,pretpostavljam, ne zanima šta se dešava u Beogradu, ali isto tako mene ne interesuje šta se dešava u Leskovcu ili Valjevu, pa zato i Vi i ja plaćamo pretplatu za one programe koji nas uopšte ne zanimaju. A što se tiče pomenutog dramskog umetnika, njemu je prostakluk vazda bio jača strana.
Ps: O Tijaniću ne želim ni da komentarišem.

Veso

pre 11 godina

Na žalost sve što je rekao gospodin Kovačević da je javni servis u dubokoj krizi je potpuno u pravu. Naravno ono što je govorio o plavušama nije u redu i to uopšte ne treba komentarisati. Dok je gospodin Tijanić na čelu RTS situacja se neće ništa popraviti na bolje. Više nam je dosadilo po stoti put gledati reprize , "Boljeg života" , " Otpisanih" , "Povratak Otpisanih" , i ostalih serija. Građani pošto plaćaju pretplatu onda s pravom traže kvaliteniji program.Što je najvažnije ni zaposleni u RTS nisu zadovoljni sa radom prvog čoveka te kuće.

Lort

pre 11 godina

Siniša Kovačević je pogodio tačno u metu.

Program je katastrofa,bez emisija o sportu,kažem EMISIJA,drugi program je kontejner,kako ko šta ubaci,emisije o kulturi se prikazuju noću,utakmica počne na jednom programu pa završi na drugom,o reprizama serija mislim da ne vredi trošiti reči..


Voditeljke:-)))

Ajmo redom,mene zanima jedna stvar,da li voditeljke koje primaju platu iz budžeta smeju da "tezgare",pošto su jako dobro plaćene za srpske prilike,drugo ovde se priča o nekoj polnoj diskriminaciji,gde su voditelji????

A o samim voditeljkama iluzorno je pričati..njihov nivo kućnog vaspitanja je skandalozan,od Kovačevićke i Rade Đurić koje upadaju gostima u reč,preko Slađane Tomašević koja promoviše sebe ne tv-u..

Vladan Grujić

pre 11 godina

Želim da dam apsolutnu podršku plavušama sa RTS-a koje je prozvao Siniša Kovačević. Za mene je on apostol mračne strane života, a takvih je Srbija (pre)puna. Više volim da mi na težinu i složenost života ukazuju emisije koje vode Olivera Jovicevic i Nataša Miljković, nego ljudi poput Kovačevića.
P.S. Koristim priliku da podržim i crnke sa RTS-a, da se ne bi ljutile zbog mog komentara :-)

radnik

pre 11 godina

Kao da su se Kovačević i Tijanić dogovorili da pričom o plavušama skrenu pažnju sa vesti o štrajku zaposlenih u RTS-u koje Tijanić godinama unižava zbog šačice miljenika, i dotičnih "plavuša", kojima isplaćuje enormne zarade na račun bednih zarada najvećeg broja zaposlenih. Da je Kovačević ozbiljan kritičar a ne samo sličan pretendent na direktorsko mesto umesto traktata o plavušama tražio bi finansijsku istragu u RTS-u.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ovi koji pljuju po "naci-kvazi" književniku, kako gospodina Kovačevića nazva jedan "veliki" evropski "citizen", zaboravljaju da je gospodin Kovačević poslanik a da je RTS javni servis, kao i da je jedno od osnovnih zaduženja poslanika, briga o javnim dobrima ovoga naroda. Naravno, izmedju redova onih koji žestoko kritikuju "ispad" gospodina Kovačevića, može se nazreti nešto što nema veze ni sa RTS-om ni sa "plavušama". Gospodina Kovačevića najostrašćenije kritikuju nabedjeni globalisti i mondijalisti, kojima smetaju njegove neskrivene simpatije prema sopstvenoj državi i narodu. Siguran sam da bi bio daleko prihvatljiviji i poštovaniji da je postao član ili predsednik neke nevladine organizacije, čije bi osnovno zaduženje bilo da pljucka po Srbiji. Možda bi se i on tada kandidovao za "evropskog citizena" i neku od "prestižnih" nagrada, koje se dodeljuju takvim ličnostima. Ovako, za neke, posebno za one koji knjigu smatraju "recidivom prošlosti", on će zauvek ostati "nazi-kvazi" književnik.

Neko spolja

pre 11 godina

Siniša Kovačević bi mogao da bude veliki intelektualac, da svoj rad ne meša sa politikom. Ovako, on je obična figurica, kojom DSS maše kada promoviše svoje "uzdaj se u se i u svoje kljuse" stavove, a da pri tom zaborave da napomenu da "u se" znači u pokvarene, lopovske i korumpirane političare, a da nam je "kljuse" već umrlo od gladi. Iskorištavanje Kovačevića za obračun sa RTS je podmuklo, kao uostalom i celokupna politička scena u Srbiji. Problem RTS nije u "plavušama", osobi X ili Y, već u konceptu, ciljevima i načinu na koji funkcioniše. Organizaciono i u glavama odgovornih, ipak je to još uvek RTS devedesetih, a tome je najviše doprineo bas DSS sa Tijanićem, prvoborcem.

Bela

pre 11 godina

G.Vuk Draskovic, pored zanimljivog knjizevnog opusa i zanimljivih izjava, izgovorio je jednu istinu, koja ce to biti "vo vjek i vjekov" - TV Bastilja! Bila i ostala jedan od izvora zla u Srbiji. Od svog osnivanja, preko totalitarnog rezima pok. S. Milosevica, tkzv. demokrata, pa do dana danasnjeg, TV Bastilja truje narod svojim lazima i manipulacijama. O pljacki i ostalim marifetlucima da ne govorim, ipak je bitnija njena "duhovna" dimenzija.
5.oktobra, na vrhuncu licnog gneva, pozelela sam nesto destruktivno, cega se i danas stidim - da se neradna crvena bagra istera iz zgrade RTS-a, da se zgrada srusi do temelja, prelije zivim krecom, da se na tom mestu pobode glogov kolac, kasnije krst i da bar deset vladika osveti zemlju na kojoj je decenijama zlo trovalo jadan narod.
Prodje 5. oktobar, a masinerija zla i dalje radi. Samo jos da pokojni drug Tito i drug Sloba ustanu iz groba.

nada

pre 11 godina

na zalost,nije to problem samo sa novinarstvom ,televizijom ,pogledajte samo pravosudje ,te sudije ko da postavljaju makroi !uostalom mafija drzi i fakultete ,diplome se kupuju na svakom koraku,narocito na pravnom i medicinskom fakultetu,o megatrendu i da ne govorimo.klasicna sema za kupovinu ocena pa na kraju i diploma ,je posredovanje,tetkica,lozaca,domara i drugog pomocnog osoblja u kupovini istih.jednom reci,haos od drzave!

smile

pre 11 godina

"“Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, je donekle kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam”, rekao je Kovačević". Premalo je vremena ostalo za sva izvinjenja, narodu, zbog politike DSS-a.

EU Citizen

pre 11 godina

Kako ste divni, i jedni i drugi, i frustrirani naci kvazi-kniževnik, koji bi verovatno hteo da Bastilju, ionako punu ispiranja mozga, još više podjarmi i pretvori u propagandno oružje crveno-crne koalicije nepismenih, i paraziti sa RTS-a koji decenijama sisaju krv ovom narodu i truju ga, a sad bi, izgleda, i da uvode političku korketnost, po uzoru na najbolesnije zapadne neokomunističke modele. Ova će zemlja biti normalna tek kada nestane i ovakvih političara, jer narod neće glasati za primitivne nacionalističke demagoge, već za ljude koji će da stvaraju uslove da privreda funkcioniše i investicije pritiču, i ovakve nakaradne televizije preko leđa "koncesionara", jer će neko konačno shvatiti da je državna televizija pod "javnom" maskom samo nepotreban trošak i privatizovati je, pa mirno mogu da nastave da prikazuju iste gluposti, ali ne za naše pare.

nidža

pre 11 godina

Nisu problemi RTS-a prihodi već enormni rashodi.
A i oblasti gde bi moglo dobro da se zaradi ti segmenti su predati u ruke privatnika (Šapera i Đilasa).
Slično kao i sa GSP-om koji je predat privatniku iz BusPlus-a.
A “plavuše” su pomenute samo jednom u alegorijskom smislu (a to što Tijanić loptu prebacuje u tuđe dvorište nije prvi put).

deNiro

pre 11 godina

Tijanic,koji se sakrio iza plavuša,nije odgovorio na suštinsko pitanje.Zašto se marketinški paket(sekunde)prodaju u celosti Djilasu i Šaperu a oni dalje ostvaruju enorman profit prodajući ih firmama.

ultrabgd1

pre 11 godina

Lažni šaljivdžija koji vodi rts je dozvolio da ista ekipa grozomornih likova , svakodnevno se smenjuje i uvek vrti u krug. Šta god da je u pitanju, kviz, talk show, grozo-grozomorne sprske serije koje zatuplju narod... uvek istih nekoliko likova koje stalno moraš da gledaš. par glumaca, par voditeljki, par tzv stručnjaka, par pevača i to je to. Trulo, bre ! Da li će se ikada više pojaviti medij na nivou Radija B92 pre 5 Oktobra ?! Toliko duha, vica, pameti, talenta....

Miroslav

pre 11 godina

Beogradska hronika, Beogradski jutarnji program, beogradska vremenska prognoza, Beogradske zabavne emisije. U pravu su oni koji kazu da je program los i lokalni, beogradski. Zasto neko ne objasni RTS-u da oni nisu javni servis Beograda, vec Srbije i da su duzni da svoj program prilagode srbiji a ne Beogradu.

Ne cudi da je naplata tv pretplate tako losa. Ja sam prestao da placam pretplatu zbog Beogradske hronike i ostalih Beogradskih emisija. Neka RTS racune za ovakav program posalje onima kojima je njihov problem i namenjen, ionako samo Vojvodina i Beograd placaju pretplatu.

Skandalozno je da na drzavnoj televiziji, u udarnom popodnevnom terminu ide Beogradska hronika, komunalna, lokalna emisija... Zasto na Hrvatskoj televiziji (sa kojom se RTS rado poredi) nema Zagrebacke hronike??

ne gledam RTS

pre 11 godina

Pa dobro, može li neko nama građanima da objasni kako je moguće da privatne TV opstaju sa daleko kvalitetnijim programom, a RTS ne može da preživi iako zarađuje daleko više ( čak i sa tom smanjenom naplatom ). Evo, neka nam Tijanić prikaže prihodovnu i rashodovnu kolonu njihovog bilansa. Zapravo, zar nije to njegova obaveza ?

Alex1

pre 11 godina

@(Pedja NS, 13. novembar 2012 20:10) "A gosn VD generalnog direktora sigurno mnogo kulturnije razgovara sa njima na sastancima kolegijuma."

Njih dvojica su, otprilike, na istom nivou. Ne znam ko mi je antipatičniji, tj. odvratniji.

Andrej

pre 11 godina

I sta sad...kad je Sinisa Kovacevic u pitanju, onda su pomenute - pametne, lucidne i odlicne novinarke i ne sme niko da ih dira...a da je Ceda rekao ovo?! Ma doslednost nam je jaca strana...

тв шаљивко

pre 11 godina

Ја хочу тв програм бољи програм да га гледам, програм није нечија игра.

kalimero

pre 11 godina

Zar niko nije procitao citiranu izjavu g.Kovacevica i shavetio da je rekao da RTS "...nema nikakav program, osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga...".
Covek ih je u stvari pohvalio da jedine nesto vrede na RTS-u, ali su one pod pritiskom Tijanica i drustva morale da na ovo odreaguju kao na uvredu.
U svakom slucaju RTS nema nikakav program i to ne mora niko da mi govori da bih shvatio, a pretplata je obicno pljackanje siromasnih gradjana, jer je uglavnom najsiromasniji najredovnije placaju.
Svi ovi kao zvanicni odgovori i prepucavanja preko medija su farsa i zamagljivaje ociju javnosti, dok se krupne stvari odvijaju iza nasih ledja.

FullHouse

pre 11 godina

Sudeći po mnogobrojnim plusevima datim komentarima šovinističke prirode koji podržavaju ovu degutantnu izjavu o plavušama na RTSu, zaista ispada da smo većinski previše primitivan narod da bismo sebi omogućili makar malo bolju budućnost. Takođe, tužno je što će mnogi dati minus ovom komentaru misleći da ja ovom izjavom branim i podržavam RTS, što apsolutno nije istina. Još tužnije je što će dosta minusa dati oni koji su zaista robovi stereotipa da su plavuše glupe, sponzoruše i slično. Najtužnije je što zbir svih takvih čini veliku većinu u ovoj zemlji, koja se čvrsto drži zajedno u borbi za vladavinu primitivizma. Zakon šume opstaje.

Lala

pre 11 godina

Drage nase plavuse, nemojte nam se nervirati, to je lose za ten i zdravlje... Nije zli brkati cika hteo Vas LICNO da uvredi... To je on onako, u duhu narodnog jezika... "plavuse"... Samo se vi meni ostanite lepe i pametne, pa da vas gledamo jos dugo dugoooo... i da znate, Maja Nikolic je najbolja! :)

Vojvodinac

pre 11 godina

Svaka cast Kovacevicu, sve sto si rekao je istina!
Nekome se svidja nekom ne, ali....ja volim plavuse, zaista!
Tuzna je cinjenica da su najbolje voditeljke RTS-a dovedene posle gasenja BK televizije, sto pokazuje nesposobnost RTS-a da "stvori" dobrog voditelja/novinara.
Kako su radile i izgedale na BK (vedre, nasmejane, energicne) a kako sad (prazno, anemicno, bezvoljno)!?
Da li se Tijanic sakrio iza plavusa, Kostunice, BoTe, Shapera ili... nije vazno, dok god mu to uspeva, a evo ima skoro decenija!?
Mislite o tome.
Podrska Dusanu Kovacevicu i svim intelektualcima koji misle "svojom" glavom.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Vidi se iz aviona da ovaj odgovor rtsa nisu pisale nikakve plavuše već tijanić lično, one su se, poslušnice, samo potpisale ispod

sarkastichni komshija

pre 11 godina

polnog rasizma? vi ste ozbiljni?

rts duguje svima pare, a samo ih uzima, dobija i otima. vreme je da se smeni cela ekipa. jer eto npr ja koji sam jako dobar u tome shto radim ne mogu da se zaposlim tamo jer nemam vezu, ali zato su tamo tonci voditelji i tetkice rod. naravno ima tu i plavusha..

21. Vek

pre 11 godina

Kovacevicu, pogrešio si! Meni se činilo da potpisane novinarke ne vole despota Tijanica, a ti si ih svojim komentarom sada ugurao u njegov zagrljaj.
A ne bi me čudilo i da je Tijanić napisao onaj tekst, jer je njegov stil jedinstveno agresivan, a ima i motiv da njime ošine kada mu neko stane za žulj. Sa druge strane ja mislim da su novinarke dobile kompliment, jer je rečeno da jedino njihove emisije vrede na RTS-u, a one mi deluju kao stabilne, samosvesne žene koje se ne bi spustile na nivo Tijanićeve komunikacije.
Slažem se da program na RTS-u zahteva novu energiju, više kreativnosti i zanimljivih obrazovnih sadržaja, ali višegodišnja negativna selekcija kadra je neminovno skopčana sa lošim kvalitetom programa.
Da ne bude nesporazuma, Olivera Kovacević je sjajan novinar, ali mi se čini da je unazad godinu dana ubijana njena kreativnost od strane despota Tijanića (kreativne osobe ne trpe torturu, pritiske i ucene) - a na Oliveri se baš vidi ta vrsta utučenosti.

Agora

pre 11 godina

Jedno je objektivna kritika kvaliteta programa, a drugo maliciozno umetanje "plavusa" u istu, sto je zaista uvreda novinarki, pritom veoma prizemna. Gdin Kovacevic koji se inace u svojim javnim nastupima zdusno upinje da svojom erudicijom impresionira publiku, ovom se prilikom posluzio veoma jeftinim verbalnim instrumentima.

tanja

pre 11 godina

A u redu je da u negovim serijama i filmovima glume zena,cerka,prijatelj,kum...a mi pretplatom da finansiramo porodicnu manufakturu. Ja sam crnka,ali podrska plavusama i svim zenama RTS-a i ispred i iza kamere. Nedolicno ponasanje za nekoga ko ima cerku.

dzoki

pre 11 godina

Nemam pojma ko je taj Kovacevic ali podrzavam sve sto je rekao. RTS mora da ima dobre obrazovne emisije za gledaoce svih uzrasta,mora da utice pozitivno na narod,a ne da reprizira tri serije i pusta gluposti od emisija gde cesto gostuju polupismeni ljudi. Obrazovanje i nasa istorija mora da im bude najvaznija.

Marija

pre 11 godina

Nije pristojno ono sto je gospodin Kovacevic napisao o plavusama..ali je jos manje profesionalno to sto se gospodin Tijanic sakrio iza istih tih "plavusa" jer u Dnevniku RTS-a, osim inserta o plavusama nije objavljeno ono najvaznije, o jeftinim minutama za marekting odredjenih firmi.Dakle Tijanic je napravio cenzuru i tako pokazao da su potpisane dame zapravo "plavuse"

eee

pre 11 godina

Molim vas, prodajte RTS ili tu frekvenciju nekome... Da ne slusamo vise price o pretplati... Ako moze B92, Pink, Prva... da se ne placa, a makar mozes nesto i da vidis, a da nije to "Repriza Tri Serije"... Zasto bi placali i RTS!

bbking

pre 11 godina

Tako je to u parlamentu drzave koju vode estradni umetnici, pevaljke rostildzije, poslasticari, svetski nepriznati pisci i kafanska pamet sa kafanskim "doskocicama". Jednom recju prostakluk.

popakatapetl

pre 11 godina

Ovo što je Siniša rekao je neukusno,tako da ne razumem ove koji ga hvale.
Kakav god da je RTS,to mu ne daje za pravo da se na ovakav način obraća.
I da,programom RTS-a,nikada nećemo biti zadovoljni,jer smo takav narod i zbog toga što moramo da ga plaćamo.

anti depresiv

pre 11 godina

Malo neobično da lice koje je bilo poklopac na svim šupljim segmentima miloševićke a potom i vojine ostrašćene serije o nebeskom narodu nema ogledalo u kući i sebe pogleda ujutru kad ustane... verovatno bi onda bio obavešten... i imao drugačiji stav... ali kao i većina lezilebovića u skupštini ima berberina koji mu laska...

Car Konstantin

pre 11 godina

Naucno-obrazovni program na apsolutnoj nuli, crtaci i igrani programi kao Branko kockica i sl. koji trebaju da kod dece razvijaju kognivitizam i pozivititam su zamnenjeni Horaciom, i ostalim glupim agentima FBI-a. Nema nista od nacionalne istorije, istorije i geografije sveta, Formule 1, ali zato Žika kida...Da te plavuše, imaju veoma visoke plate, gospodo pretplatnici, kako sam čuo preko 800 eura

nikola drezgić

pre 11 godina

Šta hoće ovaj? Pa reprizirali su i Gorke Plodove! Sad je ponovo na redu Bolji Život! Posle toga Porodično Blago,pa Srećni Ljudi! Taman da celu zimu ne izlazim iz kuće!

VladimirUE

pre 11 godina

RTS jeste los sada. Tijanica je upravo i doveo dss. Ali obzirom na sadasnje stavove nekada uvazenog dramskog pisca, verovatno bi, po njemu, rts trebalo da izbaci ono javni servis eu srbije, da potpuno izbaci latinicu, da reprizira boj na kosovu i mars na drinu vise puta mesecno, uz naravno njegove filmove i serije, da uvede govor mrznje prema "izdajnicima i stranim placenicima", kao i onima koji nisu dovoljno patriotski, itd. On bi da uvede politiku rts-a koja je dovela do bombardovanja ove kuce. Inace, primer profesionalnog i nezavisnog medija je b92, bez premca, a zna se da dss bojkotuje b92, sigurno sa razlogom, jer je u ovoj stranci puno toga mutnog.

Ranko

pre 11 godina

RTS ima 2 tv kanala i nekoliko radijskih, sve to opslužuje 3500 zaposlenih!?
To je rasipništvo, privatne medijske kuće sa 10-ak tv kanala i nekoliko radijskih imaju 300 - 400 zaposlenih!
Građani plaćaju nesposobne i nestručne društvene parazite!

Realni

pre 11 godina

Samo neko ko je napravio onako mracnu seriju kao sto su ''Gorki Plodovi'' (koja se inace prikazivala dva puta na RTS-u)moze da iznese ovakve gluposti oko kvaliteta TV programa. Inace po meni RTS nikada nije bio bolji nego sada , a i nikada lepse zene nisu vodile emisije nego sto je to slucaj sada na RTS-u.Jedino na RTS-u 2 mozemo videti nesto Rock muzike. Tacno je da ima dosta repriza starih serija ali je prikazan i sasvim pristojan broj novih, koje ruku na srcu nisu ni prineti starim.

Dedukcija

pre 11 godina

Jedini način da se spase RTS je da se prekine vladavina politike u istom. Para u RTS-u nema ne zato što ljudi ne plaćaju pretplatu već zato što privatne televizije i privatne produkcije cede pare iz RTS-a kroz namontirane ugovore na štetu RTS-a uz svesrdnu pomoć stranačkih šefova koji kontrolišu sve. Zaposleni u RTS-u vredno rade za male pare i za svoju firmu zarađuju dosta, ali to je sve uzalud jer na drugoj strani sve oteče u privatne televizije i agencije...

max

pre 11 godina

Kao sto bi odg. Ivan Tasovac na pitanje "Sta vam najvise smeta na politicko, medijskoj i estradnoj sceni Srbije?":

-To sto ima vise likova u 27-oj reprizi boljeg zivota!

tv sirokih mogucnosti

pre 11 godina

ja mislim da rts nije iskoristio svoje produkcijske kapacitete.mogu npr. da repriziraju vremensku prognozu iz 1965god.,loto izvlacenje iz 1993, tada su dobici bili u milijardama...

Plavusa

pre 11 godina

Sto se tice programa rtsa apsolutno je covek u pravu, i ne znam sta to ima da se vidi od programa. Reprize repriza i tako redom. Prema tome nema tu ljutnje. Samo svako ima svoj stil kazivanja istine. Rts ima ocajan program to je moje misljenje i ne dopadaju mi se ni voditeljke i to je to.

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Ovo je klasicno skretanje teme. Kovacevic je prvenstveno ukazivao na zaista ocajan program RTS-a a ove pocele o polnom rasizmu, plavusama i ostalom. To jest, verovatno nisu one pocele nego im je tako naredio bahati gazda Tijanic...

dosta vec jednom

pre 11 godina

Gde si bio Sinisa dok je RTS emitovala slike nagorelih leseva i ispirala nam mozak lazima. Jel su i tada "plavuse bile krive". Sram te bilo, ne zbog kritike vec zbog izbora reci-ti znas bolje.

marija

pre 11 godina

A sad ozbiljno.
Da li se on to preporucuje na direktora RTSa posto program po njemu nije u skladu sa novom vlascu???
Ne, hvala, bolje Tijanic i te straaasne plavuse.

sjaši

pre 11 godina

Nikad neću da zaboravim kad su NAM NAREDILI da idemo da gledamo njegov film "Kad cveta limun žut"!
Onako kao za vreme Tita - masovno (svi đaci, kao u krvavoj bajci) i naravno plaćali kartu, a čujem mlađi đaci plaćali i prevoz.

Valjda je to borba protiv indijskih i turskih serija?

Preplatnik malo sutra

pre 11 godina

Nisam placao, ne placam i ne pada mi na pamet da placam pretplatu za RTS. Repriza do reprize a bahatost politicara koji kada nisu na vlasti savetuju da ne treba da se placa pretplata i da ce je ukinuti a kada dodju na vlast smatraju da je treba placati, je vrh tupavosti. Jos jedan dokaz da zivimo u banana drzavi na stranu sto je kvalitet programa ocajan. Mi generalno u ovoj zemnlji imamo problem sa kvalitetom. Razni pokusavaju da pseudo kvalitet naprave obrazacem za zivot, na zalost uspevaju u tome.

Mario Bros

pre 11 godina

Plavuše još i kreiraju nekakav program i političke emisije ali šta ćemo sa reprizama, sa neprenošenjem svih derbija i Lige Šampiona utorkom, sa potpunim odsustvom kritičkog dokumentarnog rada?! Po RTS-u u Srbiji je sve OK i nema ni kriminala ni korupcije ni patriotske pljačke. Ima samo finih reklamnih blokova i kukanja kako narod neće da plaća pretplatu da ga neko obmanjuje i plasira našminkanu sliku Srbije. Hoću istinu da gledam! Pa makar nekada bila manje lepa kao kvalitet našeg derbija i ružna kao patriotska pljačka ili lepa kao Noletova pobeda. Kod vas čovek ništa ne može da vidi, a govorite "verujte našim očima".

Dejan

pre 11 godina

Svaka mu cast. Osim ovoga "plavuse" koje zvuci malo pogrdno, sve drugo je u pravu. Uostalom one i ne spore ovo oko same RTS vec reaguju samo na prozivku da su plavuse. I nazvale su ga brkatim i to je to!

Nikola

pre 11 godina

Jadna slika i prilika Srbije i njenog javnog servisa.

Poslanik postavi pitanje, da li je moguce da Saper i Djilas kontrolisu sve termine koji su predvidjeni za marketing na RTS-u, a dobije odgovor od nekoliko plavusa.

Nesa

pre 11 godina

E pa stvarno su plavuse, ni poruku ne razumeju, rts je ruglo i sramota, uzimaju nas novac da bi plavusa natasa miljkovic u jutarnjem programu izvredjala gospodju mislim da je iz japana koja solidno govori srpski...odvratno,,,imate to na youtube/// http://www.youtube.com/watch?v=J6g5yDTdG-8, pa zar jos neko gleda rts posle ovakvog postupka plavuse,,,SRAMOTA

Belanovic

pre 11 godina

Nisam simpatizer DSS-a, ali da li neko moze da saopsti kolike su plate "ovih plavusa". Iz kog budzeta ? Inace da napomenem da placam pretplatu, verovatno sam budala, kakvih je sve manje. A sta ce sa onima koji placaju redovno, da li cemo dobiti akcije RTS ili Djilasovih i saperovih firmi. zasto je Tijanic i dalje direktor. Inace je Predsednik Kazandzija rekao da ce prvo sto ce uraditi na f-ji smeniti direktora RTS-a.

bzvz

pre 11 godina

Te emisije koje vode dotične su loše, zaista. Ima tamo i kulturnih i kvalitetnih voditelja, kao npr. Tanja što vodi "Tv lica" ili Memedović sa svojom emisijom koju isto volim da pogledam.Međutim što se tiče ex bk voditeljki i njihovih emisija, stvarno ne znam da li sam i jednu pogledao duže od 2 minuta. Prosto odbija ta količina neukusa i plitke komunikacije.

Dragoslav Vasic

pre 11 godina

Cestitke Kovacevicu na kratkoj i tacnoj oceni programa RTS. Vreme je da odu Tijanic i cela njegova ekipa, u kojoj su i plavuse koje su se prepoznale i, koje su doista primer, bednog programa u kojima je sav njihov stvaralacki doprino9s ispisan na ''idiotu'', od onog Dobro jutro do Ostanite uz programe RTS, sa stalnim osmehom na licu,pa i kad citaju vesti o nesrecama,poplavama,ubistvima... O tome kolika su im primanja i slava koje su zasluzile zahvaljujuci gazdi i tome sto se ne skidaju sa ekrana da ne govorim. Jednom recju: iako su plavuse nisu bas ono sto same pronalaze u recima pisca Kovacevica, glupace. Novoj vlasti preporucujem da se ne libe jednostavnog resenja, a ono je u da se svima u lancu od RRA, preko Upravnog iodbora i tzv. menadzmenta RTS zahvale na saradnji, a za to smo glasali na izborima, a nadleznima da ispitaju razmere pljacke od firmi koje, kako se pocinje da se javno govori drze Djilas, Saper i bratija do njihovih saradnika na RTS.

Pedja NS

pre 11 godina

Hahahaha... Kakav car! A plavuse se odmah nasle prozvanima iako nisu jedina RTS-ova lica plave boje kose. :)

A gosn VD generalnog direktora sigurno mnogo kulturnije razgovara sa njima na sastancima kolegijuma. Svi se ovde prave Toshe.

merkurije mudri

pre 11 godina

nemam nameru da platim pretplatu. nikad. prostakluk mogu da gledam i kroz prozor, a.da pritom sacuvam novac. nisam lud da mi neko siluje intelekt, i povrh toga da jos platim

Dragan

pre 11 godina

Da li RTS znaci retardirana tv stanica?
Mislim da im je i radio zaostao u 70-im i tehnoloski i kadrovski.
Mislim da je za Srbiju najzdravije da se oni ukinu.Ma kad bolje razmislim njih treba zabraniti zakonom.Jedini oni su gori od TV Pink.

s.

pre 11 godina

Nikada se nisam slagao sa smaračima iz DSS-a, ali ovoga puta podržavam Kovačevića, to se zove neprincipijelna koalicija.
Pa šta tu ima loše?
He, he.

bane

pre 11 godina

slazem se, osim u delu o politickom trenutku, podsecam da je tv javni servis i da placam pretplatu, pa ne bih zeleo da za moj novac gledam program skrojen po volji jedne partije ili koalicije!

Odrastao na dečijem programu RTS

pre 11 godina

Kralj! Dok se uvređene dame šepure za visoke honorare, ljudi koji imaju završene filmske akademije u inostranstvu i višedecenijsko iskustvo po redakcijama u Evropi tavore na RTS. Javni servis nikad nije imao gori program, reprize su predmet urbanog podsmeha, o političkim emisijama da ne govorimo. Gospodo ili se unormalite ili batalite. Kovačević je glas mnogih u ovoj zemlji.

The Clash

pre 11 godina

RTS jeste medijski talog ali ne samo zaslugom Tijanica.RTS je dotakao dno jos 90-ih,za vrema Vucelicevog vakta.Program jeste los,Kovacevic je u pravu.Cinjenica je da i sa njegovih usta ne silazi prokleta rec patriotizam,kao i Vucelicu takodje 90-ih,kako je nekada za Vucelica primetio Zivojin Zika Pavlovic.A partija koju u parlamentu predstavlja Sinisa Kovacevic,e to je prica za sebe.Skupina amorfnih,inferiornih i bezidejnih pseudokriticara,ali koji su znali na lukav nacin iskoristiti kada su bili u poziciji,poluge vlasti i moci zarad licnog koristoljublja.

30%

pre 11 godina

Plave ili ne, program RTS-a je ocajan. Namerno zaglupljuje ljude i vrlo cesto na Internet stranici pustaju tabloidne vesti iz sveta, neke glumice u donjem vesu... Ma, mislim tragedija. A program, slab, nikakve debate, nikakvog kritiskog misljenja. Dno, jednostavno, dno. I ovih 30% sto dobijaju je previse.

Dragan

pre 11 godina

I sta covek nije u pravu?Informativni program?Pristojan,ali nista vise od toga i to je kraj.Istrazivacko novinarstvo je nikakvo,kontakt emisije nepostojece,osim ako izuzmete neopevanu drskost Olje Kovacevic i njeno "Da,mozda,ne,kako ja kazem"emisiju.Zabavni program se bazira na Slagalici,Zikinoj sarenici i konstantnom repriziranju Pavicevih serija,dok filmski posrce.Garnitura sportskih komentatora nije menjana od 1991,i sportska redakcija nije u stanju da isprati nijedan dogadjaj dalje od Koceljeve.O II kanalu koga ama bas niko ne gleda necu ni da pocinjem.Jedino sto vredi su Kvadratura kruga,emisije Jove Memedovica i Zadnja Posta Srbija.

Miki BG

pre 11 godina

Na žalost, Siniša Kovačević je potpuno u pravu. To što nudi RTS nije dostojno ni komercijalnih tv stanica, a o javnom medijskom servosu i da ne govorimo. Što se tiče pretplate, mora se tačno znati šta se plaća. Sem što narod nema para, mislim da su "plavuše" i te kako odagnale ne mali broj gradjana da ne plaćaju taj namet. Takodje, treba najzad rešiti i pitanje gradjana koji plaćaju kablovsku tv, jer je ona sve prisutnija ne samo u gradovima već i manjim naseljima. Nenormalno je da neko dva puta treba da plaća RTS - preko kablovskog provajdera i elektrodistribucije. O Tijaniću ne vredi govoriti. On je za komercijalnu TV, za državni javni servis nije nikada bio, pa ni danas!

Predrag

pre 11 godina

Sve sto je rekao je apsolutno tacno!
Inace ja redovno placam pretplatu al mi je u planu da prekinem. Ne vidim svrhu a ni razlog zasto bi to dalje radio...

Zmaj

pre 11 godina

"Sudskim putem, mimo vazecih pravilnika, zahteva isplatu 160 000 dinara za repriziranje svojih serija". Vidi se da je klasicna plavusa. "vazeci pravilnici" su iznad suda? Sramota kakvi rade na RTS-u i "poducava" gradjane Srbije!

Marko

pre 11 godina

Neko bi trebao da ove 'novinarke' i urednice trgne iz sna i vrati u realan svet.
RTS je uvek bila glupa televizija, koja u poslednjih 30 godina nije osmislila i unapredila ni jedan segment svog programa (dovoljno je videti špicu za centralne vesti), ali Tijanić ju je dokosurio do temelja, a jedan deo toga su i ove 'plavuše'.

odgovor

pre 11 godina

Kovacevic kao narodni poslanik ima pravo da kritikuje rad RTSa, a novinarke koje su odgovorile, nemaju pravo da se preko drzavne televizije obracunavaju sa narodnim poslanikom.To je zloupotreba javnog servisa .Na taj nacin se on privatizuje.Ono sto je dozvoljeno privatnim televizijama ,nije i drzavnoj.Jer se ona do sada finansirala iz dzepova svih gradjana pa i onih koje predstavlja gdin.Kovacevic,a nadamo se da ce i to uskoro prestati.On se izrazio mozda figurativno,ali prava istina nije daleko od onoga sto je rekao.A rekao je ono sto govori cela Srbija.RTS nema dobar program i narod nije zadovoljan.Nadamo se da necete i gradjanima da odgovorite tako ostro, kao sto ste poslaniku...

Dule NS

pre 11 godina

"...menadžmentu te kuće niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene"


-Zašto bi JAVNI SERVIS bilo briga koja je stranka na vlasti?
-Jel vi to gospodo želite da nas vratite u milošvićevu eru "objektivnog informisanja" sa RTS-a?
-Nijedna politička promena u Srbiji ne može i ne sme na bilo koji način da utiče na uređivačku politiku javnog servisa - pa čak i ako nas obične građane oslobodite pretplate jer je to stvar demokratije i slobode!

no

pre 11 godina

“Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, je donekle kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam”, rekao je Kovačević.

Čuj "donekle" .

Небојша

pre 11 godina

Хахахах, за хонорар га прозива једна од плавуша, која сам прима плату једнаку збиру свих плата запослених у редакцији јутарњег програма.

trta

pre 11 godina

pa naravno da je u hrvatskoj toliki procenat naplate kad je program te televizije kud i kamo bolji od rtsovog. nije problem u pretplati kao ceni nego u onome sta se placa

Небојша

pre 11 godina

Хахахах, за хонорар га прозива једна од плавуша, која сам прима плату једнаку збиру свих плата запослених у редакцији јутарњег програма.

no

pre 11 godina

“Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, je donekle kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam”, rekao je Kovačević.

Čuj "donekle" .

trta

pre 11 godina

pa naravno da je u hrvatskoj toliki procenat naplate kad je program te televizije kud i kamo bolji od rtsovog. nije problem u pretplati kao ceni nego u onome sta se placa

odgovor

pre 11 godina

Kovacevic kao narodni poslanik ima pravo da kritikuje rad RTSa, a novinarke koje su odgovorile, nemaju pravo da se preko drzavne televizije obracunavaju sa narodnim poslanikom.To je zloupotreba javnog servisa .Na taj nacin se on privatizuje.Ono sto je dozvoljeno privatnim televizijama ,nije i drzavnoj.Jer se ona do sada finansirala iz dzepova svih gradjana pa i onih koje predstavlja gdin.Kovacevic,a nadamo se da ce i to uskoro prestati.On se izrazio mozda figurativno,ali prava istina nije daleko od onoga sto je rekao.A rekao je ono sto govori cela Srbija.RTS nema dobar program i narod nije zadovoljan.Nadamo se da necete i gradjanima da odgovorite tako ostro, kao sto ste poslaniku...

Dragan

pre 11 godina

I sta covek nije u pravu?Informativni program?Pristojan,ali nista vise od toga i to je kraj.Istrazivacko novinarstvo je nikakvo,kontakt emisije nepostojece,osim ako izuzmete neopevanu drskost Olje Kovacevic i njeno "Da,mozda,ne,kako ja kazem"emisiju.Zabavni program se bazira na Slagalici,Zikinoj sarenici i konstantnom repriziranju Pavicevih serija,dok filmski posrce.Garnitura sportskih komentatora nije menjana od 1991,i sportska redakcija nije u stanju da isprati nijedan dogadjaj dalje od Koceljeve.O II kanalu koga ama bas niko ne gleda necu ni da pocinjem.Jedino sto vredi su Kvadratura kruga,emisije Jove Memedovica i Zadnja Posta Srbija.

Pedja NS

pre 11 godina

Hahahaha... Kakav car! A plavuse se odmah nasle prozvanima iako nisu jedina RTS-ova lica plave boje kose. :)

A gosn VD generalnog direktora sigurno mnogo kulturnije razgovara sa njima na sastancima kolegijuma. Svi se ovde prave Toshe.

Odrastao na dečijem programu RTS

pre 11 godina

Kralj! Dok se uvređene dame šepure za visoke honorare, ljudi koji imaju završene filmske akademije u inostranstvu i višedecenijsko iskustvo po redakcijama u Evropi tavore na RTS. Javni servis nikad nije imao gori program, reprize su predmet urbanog podsmeha, o političkim emisijama da ne govorimo. Gospodo ili se unormalite ili batalite. Kovačević je glas mnogih u ovoj zemlji.

Nikola

pre 11 godina

Jadna slika i prilika Srbije i njenog javnog servisa.

Poslanik postavi pitanje, da li je moguce da Saper i Djilas kontrolisu sve termine koji su predvidjeni za marketing na RTS-u, a dobije odgovor od nekoliko plavusa.

Ranko

pre 11 godina

RTS ima 2 tv kanala i nekoliko radijskih, sve to opslužuje 3500 zaposlenih!?
To je rasipništvo, privatne medijske kuće sa 10-ak tv kanala i nekoliko radijskih imaju 300 - 400 zaposlenih!
Građani plaćaju nesposobne i nestručne društvene parazite!

30%

pre 11 godina

Plave ili ne, program RTS-a je ocajan. Namerno zaglupljuje ljude i vrlo cesto na Internet stranici pustaju tabloidne vesti iz sveta, neke glumice u donjem vesu... Ma, mislim tragedija. A program, slab, nikakve debate, nikakvog kritiskog misljenja. Dno, jednostavno, dno. I ovih 30% sto dobijaju je previse.

bane

pre 11 godina

slazem se, osim u delu o politickom trenutku, podsecam da je tv javni servis i da placam pretplatu, pa ne bih zeleo da za moj novac gledam program skrojen po volji jedne partije ili koalicije!

Dejan

pre 11 godina

Svaka mu cast. Osim ovoga "plavuse" koje zvuci malo pogrdno, sve drugo je u pravu. Uostalom one i ne spore ovo oko same RTS vec reaguju samo na prozivku da su plavuse. I nazvale su ga brkatim i to je to!

bzvz

pre 11 godina

Te emisije koje vode dotične su loše, zaista. Ima tamo i kulturnih i kvalitetnih voditelja, kao npr. Tanja što vodi "Tv lica" ili Memedović sa svojom emisijom koju isto volim da pogledam.Međutim što se tiče ex bk voditeljki i njihovih emisija, stvarno ne znam da li sam i jednu pogledao duže od 2 minuta. Prosto odbija ta količina neukusa i plitke komunikacije.

Zmaj

pre 11 godina

"Sudskim putem, mimo vazecih pravilnika, zahteva isplatu 160 000 dinara za repriziranje svojih serija". Vidi se da je klasicna plavusa. "vazeci pravilnici" su iznad suda? Sramota kakvi rade na RTS-u i "poducava" gradjane Srbije!

merkurije mudri

pre 11 godina

nemam nameru da platim pretplatu. nikad. prostakluk mogu da gledam i kroz prozor, a.da pritom sacuvam novac. nisam lud da mi neko siluje intelekt, i povrh toga da jos platim

s.

pre 11 godina

Nikada se nisam slagao sa smaračima iz DSS-a, ali ovoga puta podržavam Kovačevića, to se zove neprincipijelna koalicija.
Pa šta tu ima loše?
He, he.

Marija

pre 11 godina

Nije pristojno ono sto je gospodin Kovacevic napisao o plavusama..ali je jos manje profesionalno to sto se gospodin Tijanic sakrio iza istih tih "plavusa" jer u Dnevniku RTS-a, osim inserta o plavusama nije objavljeno ono najvaznije, o jeftinim minutama za marekting odredjenih firmi.Dakle Tijanic je napravio cenzuru i tako pokazao da su potpisane dame zapravo "plavuse"

Dragoslav Vasic

pre 11 godina

Cestitke Kovacevicu na kratkoj i tacnoj oceni programa RTS. Vreme je da odu Tijanic i cela njegova ekipa, u kojoj su i plavuse koje su se prepoznale i, koje su doista primer, bednog programa u kojima je sav njihov stvaralacki doprino9s ispisan na ''idiotu'', od onog Dobro jutro do Ostanite uz programe RTS, sa stalnim osmehom na licu,pa i kad citaju vesti o nesrecama,poplavama,ubistvima... O tome kolika su im primanja i slava koje su zasluzile zahvaljujuci gazdi i tome sto se ne skidaju sa ekrana da ne govorim. Jednom recju: iako su plavuse nisu bas ono sto same pronalaze u recima pisca Kovacevica, glupace. Novoj vlasti preporucujem da se ne libe jednostavnog resenja, a ono je u da se svima u lancu od RRA, preko Upravnog iodbora i tzv. menadzmenta RTS zahvale na saradnji, a za to smo glasali na izborima, a nadleznima da ispitaju razmere pljacke od firmi koje, kako se pocinje da se javno govori drze Djilas, Saper i bratija do njihovih saradnika na RTS.

Predrag

pre 11 godina

Sve sto je rekao je apsolutno tacno!
Inace ja redovno placam pretplatu al mi je u planu da prekinem. Ne vidim svrhu a ni razlog zasto bi to dalje radio...

tv sirokih mogucnosti

pre 11 godina

ja mislim da rts nije iskoristio svoje produkcijske kapacitete.mogu npr. da repriziraju vremensku prognozu iz 1965god.,loto izvlacenje iz 1993, tada su dobici bili u milijardama...

Plavusa

pre 11 godina

Sto se tice programa rtsa apsolutno je covek u pravu, i ne znam sta to ima da se vidi od programa. Reprize repriza i tako redom. Prema tome nema tu ljutnje. Samo svako ima svoj stil kazivanja istine. Rts ima ocajan program to je moje misljenje i ne dopadaju mi se ni voditeljke i to je to.

Car Konstantin

pre 11 godina

Naucno-obrazovni program na apsolutnoj nuli, crtaci i igrani programi kao Branko kockica i sl. koji trebaju da kod dece razvijaju kognivitizam i pozivititam su zamnenjeni Horaciom, i ostalim glupim agentima FBI-a. Nema nista od nacionalne istorije, istorije i geografije sveta, Formule 1, ali zato Žika kida...Da te plavuše, imaju veoma visoke plate, gospodo pretplatnici, kako sam čuo preko 800 eura

Nesa

pre 11 godina

E pa stvarno su plavuse, ni poruku ne razumeju, rts je ruglo i sramota, uzimaju nas novac da bi plavusa natasa miljkovic u jutarnjem programu izvredjala gospodju mislim da je iz japana koja solidno govori srpski...odvratno,,,imate to na youtube/// http://www.youtube.com/watch?v=J6g5yDTdG-8, pa zar jos neko gleda rts posle ovakvog postupka plavuse,,,SRAMOTA

Belanovic

pre 11 godina

Nisam simpatizer DSS-a, ali da li neko moze da saopsti kolike su plate "ovih plavusa". Iz kog budzeta ? Inace da napomenem da placam pretplatu, verovatno sam budala, kakvih je sve manje. A sta ce sa onima koji placaju redovno, da li cemo dobiti akcije RTS ili Djilasovih i saperovih firmi. zasto je Tijanic i dalje direktor. Inace je Predsednik Kazandzija rekao da ce prvo sto ce uraditi na f-ji smeniti direktora RTS-a.

Marko

pre 11 godina

Neko bi trebao da ove 'novinarke' i urednice trgne iz sna i vrati u realan svet.
RTS je uvek bila glupa televizija, koja u poslednjih 30 godina nije osmislila i unapredila ni jedan segment svog programa (dovoljno je videti špicu za centralne vesti), ali Tijanić ju je dokosurio do temelja, a jedan deo toga su i ove 'plavuše'.

Mario Bros

pre 11 godina

Plavuše još i kreiraju nekakav program i političke emisije ali šta ćemo sa reprizama, sa neprenošenjem svih derbija i Lige Šampiona utorkom, sa potpunim odsustvom kritičkog dokumentarnog rada?! Po RTS-u u Srbiji je sve OK i nema ni kriminala ni korupcije ni patriotske pljačke. Ima samo finih reklamnih blokova i kukanja kako narod neće da plaća pretplatu da ga neko obmanjuje i plasira našminkanu sliku Srbije. Hoću istinu da gledam! Pa makar nekada bila manje lepa kao kvalitet našeg derbija i ružna kao patriotska pljačka ili lepa kao Noletova pobeda. Kod vas čovek ništa ne može da vidi, a govorite "verujte našim očima".

Dragan

pre 11 godina

Da li RTS znaci retardirana tv stanica?
Mislim da im je i radio zaostao u 70-im i tehnoloski i kadrovski.
Mislim da je za Srbiju najzdravije da se oni ukinu.Ma kad bolje razmislim njih treba zabraniti zakonom.Jedini oni su gori od TV Pink.

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Ovo je klasicno skretanje teme. Kovacevic je prvenstveno ukazivao na zaista ocajan program RTS-a a ove pocele o polnom rasizmu, plavusama i ostalom. To jest, verovatno nisu one pocele nego im je tako naredio bahati gazda Tijanic...

Miki BG

pre 11 godina

Na žalost, Siniša Kovačević je potpuno u pravu. To što nudi RTS nije dostojno ni komercijalnih tv stanica, a o javnom medijskom servosu i da ne govorimo. Što se tiče pretplate, mora se tačno znati šta se plaća. Sem što narod nema para, mislim da su "plavuše" i te kako odagnale ne mali broj gradjana da ne plaćaju taj namet. Takodje, treba najzad rešiti i pitanje gradjana koji plaćaju kablovsku tv, jer je ona sve prisutnija ne samo u gradovima već i manjim naseljima. Nenormalno je da neko dva puta treba da plaća RTS - preko kablovskog provajdera i elektrodistribucije. O Tijaniću ne vredi govoriti. On je za komercijalnu TV, za državni javni servis nije nikada bio, pa ni danas!

max

pre 11 godina

Kao sto bi odg. Ivan Tasovac na pitanje "Sta vam najvise smeta na politicko, medijskoj i estradnoj sceni Srbije?":

-To sto ima vise likova u 27-oj reprizi boljeg zivota!

dzoki

pre 11 godina

Nemam pojma ko je taj Kovacevic ali podrzavam sve sto je rekao. RTS mora da ima dobre obrazovne emisije za gledaoce svih uzrasta,mora da utice pozitivno na narod,a ne da reprizira tri serije i pusta gluposti od emisija gde cesto gostuju polupismeni ljudi. Obrazovanje i nasa istorija mora da im bude najvaznija.

eee

pre 11 godina

Molim vas, prodajte RTS ili tu frekvenciju nekome... Da ne slusamo vise price o pretplati... Ako moze B92, Pink, Prva... da se ne placa, a makar mozes nesto i da vidis, a da nije to "Repriza Tri Serije"... Zasto bi placali i RTS!

nikola drezgić

pre 11 godina

Šta hoće ovaj? Pa reprizirali su i Gorke Plodove! Sad je ponovo na redu Bolji Život! Posle toga Porodično Blago,pa Srećni Ljudi! Taman da celu zimu ne izlazim iz kuće!

Preplatnik malo sutra

pre 11 godina

Nisam placao, ne placam i ne pada mi na pamet da placam pretplatu za RTS. Repriza do reprize a bahatost politicara koji kada nisu na vlasti savetuju da ne treba da se placa pretplata i da ce je ukinuti a kada dodju na vlast smatraju da je treba placati, je vrh tupavosti. Jos jedan dokaz da zivimo u banana drzavi na stranu sto je kvalitet programa ocajan. Mi generalno u ovoj zemnlji imamo problem sa kvalitetom. Razni pokusavaju da pseudo kvalitet naprave obrazacem za zivot, na zalost uspevaju u tome.

sjaši

pre 11 godina

Nikad neću da zaboravim kad su NAM NAREDILI da idemo da gledamo njegov film "Kad cveta limun žut"!
Onako kao za vreme Tita - masovno (svi đaci, kao u krvavoj bajci) i naravno plaćali kartu, a čujem mlađi đaci plaćali i prevoz.

Valjda je to borba protiv indijskih i turskih serija?

tanja

pre 11 godina

A u redu je da u negovim serijama i filmovima glume zena,cerka,prijatelj,kum...a mi pretplatom da finansiramo porodicnu manufakturu. Ja sam crnka,ali podrska plavusama i svim zenama RTS-a i ispred i iza kamere. Nedolicno ponasanje za nekoga ko ima cerku.

dosta vec jednom

pre 11 godina

Gde si bio Sinisa dok je RTS emitovala slike nagorelih leseva i ispirala nam mozak lazima. Jel su i tada "plavuse bile krive". Sram te bilo, ne zbog kritike vec zbog izbora reci-ti znas bolje.

bbking

pre 11 godina

Tako je to u parlamentu drzave koju vode estradni umetnici, pevaljke rostildzije, poslasticari, svetski nepriznati pisci i kafanska pamet sa kafanskim "doskocicama". Jednom recju prostakluk.

Dedukcija

pre 11 godina

Jedini način da se spase RTS je da se prekine vladavina politike u istom. Para u RTS-u nema ne zato što ljudi ne plaćaju pretplatu već zato što privatne televizije i privatne produkcije cede pare iz RTS-a kroz namontirane ugovore na štetu RTS-a uz svesrdnu pomoć stranačkih šefova koji kontrolišu sve. Zaposleni u RTS-u vredno rade za male pare i za svoju firmu zarađuju dosta, ali to je sve uzalud jer na drugoj strani sve oteče u privatne televizije i agencije...

The Clash

pre 11 godina

RTS jeste medijski talog ali ne samo zaslugom Tijanica.RTS je dotakao dno jos 90-ih,za vrema Vucelicevog vakta.Program jeste los,Kovacevic je u pravu.Cinjenica je da i sa njegovih usta ne silazi prokleta rec patriotizam,kao i Vucelicu takodje 90-ih,kako je nekada za Vucelica primetio Zivojin Zika Pavlovic.A partija koju u parlamentu predstavlja Sinisa Kovacevic,e to je prica za sebe.Skupina amorfnih,inferiornih i bezidejnih pseudokriticara,ali koji su znali na lukav nacin iskoristiti kada su bili u poziciji,poluge vlasti i moci zarad licnog koristoljublja.

marija

pre 11 godina

A sad ozbiljno.
Da li se on to preporucuje na direktora RTSa posto program po njemu nije u skladu sa novom vlascu???
Ne, hvala, bolje Tijanic i te straaasne plavuse.

anti depresiv

pre 11 godina

Malo neobično da lice koje je bilo poklopac na svim šupljim segmentima miloševićke a potom i vojine ostrašćene serije o nebeskom narodu nema ogledalo u kući i sebe pogleda ujutru kad ustane... verovatno bi onda bio obavešten... i imao drugačiji stav... ali kao i većina lezilebovića u skupštini ima berberina koji mu laska...

VladimirUE

pre 11 godina

RTS jeste los sada. Tijanica je upravo i doveo dss. Ali obzirom na sadasnje stavove nekada uvazenog dramskog pisca, verovatno bi, po njemu, rts trebalo da izbaci ono javni servis eu srbije, da potpuno izbaci latinicu, da reprizira boj na kosovu i mars na drinu vise puta mesecno, uz naravno njegove filmove i serije, da uvede govor mrznje prema "izdajnicima i stranim placenicima", kao i onima koji nisu dovoljno patriotski, itd. On bi da uvede politiku rts-a koja je dovela do bombardovanja ove kuce. Inace, primer profesionalnog i nezavisnog medija je b92, bez premca, a zna se da dss bojkotuje b92, sigurno sa razlogom, jer je u ovoj stranci puno toga mutnog.

Dule NS

pre 11 godina

"...menadžmentu te kuće niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene"


-Zašto bi JAVNI SERVIS bilo briga koja je stranka na vlasti?
-Jel vi to gospodo želite da nas vratite u milošvićevu eru "objektivnog informisanja" sa RTS-a?
-Nijedna politička promena u Srbiji ne može i ne sme na bilo koji način da utiče na uređivačku politiku javnog servisa - pa čak i ako nas obične građane oslobodite pretplate jer je to stvar demokratije i slobode!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ovi koji pljuju po "naci-kvazi" književniku, kako gospodina Kovačevića nazva jedan "veliki" evropski "citizen", zaboravljaju da je gospodin Kovačević poslanik a da je RTS javni servis, kao i da je jedno od osnovnih zaduženja poslanika, briga o javnim dobrima ovoga naroda. Naravno, izmedju redova onih koji žestoko kritikuju "ispad" gospodina Kovačevića, može se nazreti nešto što nema veze ni sa RTS-om ni sa "plavušama". Gospodina Kovačevića najostrašćenije kritikuju nabedjeni globalisti i mondijalisti, kojima smetaju njegove neskrivene simpatije prema sopstvenoj državi i narodu. Siguran sam da bi bio daleko prihvatljiviji i poštovaniji da je postao član ili predsednik neke nevladine organizacije, čije bi osnovno zaduženje bilo da pljucka po Srbiji. Možda bi se i on tada kandidovao za "evropskog citizena" i neku od "prestižnih" nagrada, koje se dodeljuju takvim ličnostima. Ovako, za neke, posebno za one koji knjigu smatraju "recidivom prošlosti", on će zauvek ostati "nazi-kvazi" književnik.

deNiro

pre 11 godina

Tijanic,koji se sakrio iza plavuša,nije odgovorio na suštinsko pitanje.Zašto se marketinški paket(sekunde)prodaju u celosti Djilasu i Šaperu a oni dalje ostvaruju enorman profit prodajući ih firmama.

Delboy T

pre 11 godina

Ko dobro poznaje g.Kovačevica zna da on nema nista protiv plavusa,naprotiv.Kao poslanik sve je uputio gen.direkt. jer zna sta mu je slaba tacka i kako su abnormalno placeni njegovi miljenici u odnosu na ostale radnike rts.Ne bi bilo lose i da g.Kovacevic napravi emisiju i istrazivane o tome koliko gradjani veruju javnom servisu i koliko zele da ostane ovakav..Naravno rezultate mi vec znamo al cisto zbog vrhuske na rts!

kalimero

pre 11 godina

Zar niko nije procitao citiranu izjavu g.Kovacevica i shavetio da je rekao da RTS "...nema nikakav program, osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga...".
Covek ih je u stvari pohvalio da jedine nesto vrede na RTS-u, ali su one pod pritiskom Tijanica i drustva morale da na ovo odreaguju kao na uvredu.
U svakom slucaju RTS nema nikakav program i to ne mora niko da mi govori da bih shvatio, a pretplata je obicno pljackanje siromasnih gradjana, jer je uglavnom najsiromasniji najredovnije placaju.
Svi ovi kao zvanicni odgovori i prepucavanja preko medija su farsa i zamagljivaje ociju javnosti, dok se krupne stvari odvijaju iza nasih ledja.

Realni

pre 11 godina

Samo neko ko je napravio onako mracnu seriju kao sto su ''Gorki Plodovi'' (koja se inace prikazivala dva puta na RTS-u)moze da iznese ovakve gluposti oko kvaliteta TV programa. Inace po meni RTS nikada nije bio bolji nego sada , a i nikada lepse zene nisu vodile emisije nego sto je to slucaj sada na RTS-u.Jedino na RTS-u 2 mozemo videti nesto Rock muzike. Tacno je da ima dosta repriza starih serija ali je prikazan i sasvim pristojan broj novih, koje ruku na srcu nisu ni prineti starim.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Vidi se iz aviona da ovaj odgovor rtsa nisu pisale nikakve plavuše već tijanić lično, one su se, poslušnice, samo potpisale ispod

Agora

pre 11 godina

Jedno je objektivna kritika kvaliteta programa, a drugo maliciozno umetanje "plavusa" u istu, sto je zaista uvreda novinarki, pritom veoma prizemna. Gdin Kovacevic koji se inace u svojim javnim nastupima zdusno upinje da svojom erudicijom impresionira publiku, ovom se prilikom posluzio veoma jeftinim verbalnim instrumentima.

plavusa

pre 11 godina

Sem sto su se okomile na Kovacevica, s pravom ili ne, plavuse, citaj RTS, ne odgovaraju ni recju na njegove zahteve.Jedno je njegov eventualno uvredljiv recnik, a sasvim drugo njegovi objektivni i na zakonu zasnovani zahtevi. Zasto se to ne pobija ili ne potvrdjuje?

Miroslav

pre 11 godina

Beogradska hronika, Beogradski jutarnji program, beogradska vremenska prognoza, Beogradske zabavne emisije. U pravu su oni koji kazu da je program los i lokalni, beogradski. Zasto neko ne objasni RTS-u da oni nisu javni servis Beograda, vec Srbije i da su duzni da svoj program prilagode srbiji a ne Beogradu.

Ne cudi da je naplata tv pretplate tako losa. Ja sam prestao da placam pretplatu zbog Beogradske hronike i ostalih Beogradskih emisija. Neka RTS racune za ovakav program posalje onima kojima je njihov problem i namenjen, ionako samo Vojvodina i Beograd placaju pretplatu.

Skandalozno je da na drzavnoj televiziji, u udarnom popodnevnom terminu ide Beogradska hronika, komunalna, lokalna emisija... Zasto na Hrvatskoj televiziji (sa kojom se RTS rado poredi) nema Zagrebacke hronike??

Lort

pre 11 godina

Siniša Kovačević je pogodio tačno u metu.

Program je katastrofa,bez emisija o sportu,kažem EMISIJA,drugi program je kontejner,kako ko šta ubaci,emisije o kulturi se prikazuju noću,utakmica počne na jednom programu pa završi na drugom,o reprizama serija mislim da ne vredi trošiti reči..


Voditeljke:-)))

Ajmo redom,mene zanima jedna stvar,da li voditeljke koje primaju platu iz budžeta smeju da "tezgare",pošto su jako dobro plaćene za srpske prilike,drugo ovde se priča o nekoj polnoj diskriminaciji,gde su voditelji????

A o samim voditeljkama iluzorno je pričati..njihov nivo kućnog vaspitanja je skandalozan,od Kovačevićke i Rade Đurić koje upadaju gostima u reč,preko Slađane Tomašević koja promoviše sebe ne tv-u..

popakatapetl

pre 11 godina

Ovo što je Siniša rekao je neukusno,tako da ne razumem ove koji ga hvale.
Kakav god da je RTS,to mu ne daje za pravo da se na ovakav način obraća.
I da,programom RTS-a,nikada nećemo biti zadovoljni,jer smo takav narod i zbog toga što moramo da ga plaćamo.

radnik

pre 11 godina

Kao da su se Kovačević i Tijanić dogovorili da pričom o plavušama skrenu pažnju sa vesti o štrajku zaposlenih u RTS-u koje Tijanić godinama unižava zbog šačice miljenika, i dotičnih "plavuša", kojima isplaćuje enormne zarade na račun bednih zarada najvećeg broja zaposlenih. Da je Kovačević ozbiljan kritičar a ne samo sličan pretendent na direktorsko mesto umesto traktata o plavušama tražio bi finansijsku istragu u RTS-u.

dragiša

pre 11 godina

Zapanjen sam ponašanjem RTS da u savom udarnom Dnevniku u 19.30 i u ponoć emituje tekst pisma grupe radnica Televizije zbog upotrebe reči "plavuše"!Na ovaj način se RTS svrstala u red tkz. tabloidnih elektronskih medija,jer davati tri minuta na meditacije tri novinarke RTS na legitimno pitanje u delu sednice Skupštine kada se postavljaju pitanja članovima vlade ,je najblaže rečeno zloupotreba javnog servisa i padanje na najniže orofesionalne grane. Kovačevićev akcenat je,ako se pažljivo pročiota i sasluša njegova diskusija, je na lošem stanju u RTS, lošem materijalnom stanju, kadrovskoj politici, uredjivačkoj poliotici i samo ovlaš,kako bi to svako rekao, svelo se na top da nekoliko plavuša vode program,kao što bi običan čovek rekao "nekoliko crnkinja"! Iza ovog "saopštenja" i "reakcije" tri novinarke je pečat Tijanića. To je jasno. On ,pa i tri pootpisane novinarke ,bi trebalo da ofgovore zašto plate kasne ,zašto nema para,a da varijabila u visini i preko dve plate se deli kapom i šakom "odabranima", izmedju njih i trioma potpisnicima ovakvog saopštenja, da bi se otišlo u krajnost koja više govori o njima i Tijaniću,a ne ne o Kovačeviću, da bi je pisac i režiser traŽio 100.000 evra za reprizu njegovih dela. Pa to se čini u svakoj zemlji što je normalno u Nemačkoj, Ebgleskoj...I pitanje: zašto je sinioć svim novinarima,pa i u dopsništvima u Srbiji, stiglo upozorenje menadžmenta da se "glavom ne šale" da danas( kako je trebalo) stupe u štrajk zbog plata.

123456

pre 11 godina

Sinisa Kovacevic je dobrim delom u pravu.
A posebno je u pravu za nizak nivo programa koji prave Olivera Kovacevic i Natasa Miljkovic, i to, pretpostavljam za besramno visoke plate.
Neka objavi gospodja Kovacevic kolika je njena plata, i sta mi to finasiramo i zbog cega.
Ono sto je koliko toliko dobro na RTSu, to je naucni program, i manjim delom filmski na drugom kanalu. Zbog toga je vazno da RTS postoji, ali pretplatu, tj. Tijanicev harac, svakako treba ukinuti, i prekinuti odlivanje drzavnih para u privatne dzepove preko raznih "tv mreza", "evronetova" i ostali 15ominutnih gluposti smisljenih da bi se nvo pojedinci bliski vlasti obogatili od drzavnih para.
A da podsetim i to da je Tijanic postao direktor bas zahvaljujuci DSSu.

nidža

pre 11 godina

Nisu problemi RTS-a prihodi već enormni rashodi.
A i oblasti gde bi moglo dobro da se zaradi ti segmenti su predati u ruke privatnika (Šapera i Đilasa).
Slično kao i sa GSP-om koji je predat privatniku iz BusPlus-a.
A “plavuše” su pomenute samo jednom u alegorijskom smislu (a to što Tijanić loptu prebacuje u tuđe dvorište nije prvi put).

simovović

pre 11 godina

kako je samo Tijanić zloupotrebio Oliveru Kovačević, Natašu Miljković i Jovičevićevu.Onaj koji je pažljivo slušao i čitao Kovačevića naravno nigde ne vidi tu "polnu diskriminaciju" vredjanje plavuša,jer poslanik to nije rekao.To pismo ,koje je objavljeno u centralnoj informativnoj emisiji(!!!)( to ne radi ni lokalna TV) govori o činjenici da je glavni bos RTS pokušao da zaobidje centralnu Kovačevićevu konstataciju, izgrečenu na javnoj sednici Skupštine u delu piostavljanja pitanja ministrima, da je RTS veoma loša, sa lošpim programom, nikakvog strategijom, konceptom...Pravo pitanje je - zašto postoje odabrani Tijanićevi nbovinari koji dobijaju visoke plate i basnoslovnme sume na ime varijabile...Za druge,evo , već nekoliko meseci plate kasne. I sada je centralno pitanje : plavuše"! Ajte ,molim vas! Sada je jasno zašto po hiljadi put gledamo neke reprize,ali zašto nema reprize Kovačevićevih "Plodova gneva", niti "Mog rodjaka sa sela" dojučarešnjeg urednika,ili tako nešto,u dramskom programu koji je time što je postao čaln SNS - zatvorio vrata za reprizu te veoma dobre serije,a još više obustavljeno je najavljeno snimanje serije o Karadjordjevićima na čemu je ovaj gospodin radio! E,tako to radi Tijanić, koji se,kao žensko, krije iza "plavuša" jer je kukakvica da se sam oglasi u situaciji kada nema elemenata da reaguje.I još nešto: zašto je po cenu otkaza zabranio štrajk za danas u RTS-u.B92 ispitajte ovo!

ns time

pre 11 godina

Radila sam sa Sinisom Kovacevicem i on je jedan talentovan covek i prijatan kao kolega.Ali se nisam slagala sa njegovim politickim uverenjem.
Da je bio manje kostunicav, verovatno bi ga vise cenili kao pisca.
Ali,to je vec stvar licnog zivotnog izbora.
Medjutim,ja bih ove njegove reci(ako izuzmemo seksistick idodatak) uzela
ozbiljno u smislu rada,funkcionisanja RTS-a.Tamo ima kadrova jos od Tita koji "urednikuju" ,ostalo je jos Mirinih i Slobinih,pa demokrata,pa DSS.
Tesko je tu raditi i bilo kakve emisije praviti.Pogotovo od Tijanicevih miljenica (to su te plavuse jos od BK vremena).
Kako je on to postao(direktor) i kako je opstao-e to znaju njegovi politicki mentori.I tu je kraj.

Vojvodinac

pre 11 godina

Svaka cast Kovacevicu, sve sto si rekao je istina!
Nekome se svidja nekom ne, ali....ja volim plavuse, zaista!
Tuzna je cinjenica da su najbolje voditeljke RTS-a dovedene posle gasenja BK televizije, sto pokazuje nesposobnost RTS-a da "stvori" dobrog voditelja/novinara.
Kako su radile i izgedale na BK (vedre, nasmejane, energicne) a kako sad (prazno, anemicno, bezvoljno)!?
Da li se Tijanic sakrio iza plavusa, Kostunice, BoTe, Shapera ili... nije vazno, dok god mu to uspeva, a evo ima skoro decenija!?
Mislite o tome.
Podrska Dusanu Kovacevicu i svim intelektualcima koji misle "svojom" glavom.

Lala

pre 11 godina

Drage nase plavuse, nemojte nam se nervirati, to je lose za ten i zdravlje... Nije zli brkati cika hteo Vas LICNO da uvredi... To je on onako, u duhu narodnog jezika... "plavuse"... Samo se vi meni ostanite lepe i pametne, pa da vas gledamo jos dugo dugoooo... i da znate, Maja Nikolic je najbolja! :)

ne gledam RTS

pre 11 godina

Pa dobro, može li neko nama građanima da objasni kako je moguće da privatne TV opstaju sa daleko kvalitetnijim programom, a RTS ne može da preživi iako zarađuje daleko više ( čak i sa tom smanjenom naplatom ). Evo, neka nam Tijanić prikaže prihodovnu i rashodovnu kolonu njihovog bilansa. Zapravo, zar nije to njegova obaveza ?

ultrabgd1

pre 11 godina

Lažni šaljivdžija koji vodi rts je dozvolio da ista ekipa grozomornih likova , svakodnevno se smenjuje i uvek vrti u krug. Šta god da je u pitanju, kviz, talk show, grozo-grozomorne sprske serije koje zatuplju narod... uvek istih nekoliko likova koje stalno moraš da gledaš. par glumaca, par voditeljki, par tzv stručnjaka, par pevača i to je to. Trulo, bre ! Da li će se ikada više pojaviti medij na nivou Radija B92 pre 5 Oktobra ?! Toliko duha, vica, pameti, talenta....

xy

pre 11 godina

Malo tezza Sinisina metafora. Opora. Sapienti sat !
Ali, kad vec pomenu plavuse, nisu sve plavuse iste .
Neke vise , a neke manje, kvare knjizevni jezik.
Neke " gutaju" poslednju rec u recenici.
A neke vrse beogradizaciju srpskog knjizevnog jezika.
Naravno, svakom je jasno, da nisu "plavuse" krive za siromastvo, bezidejnost i manjak kreativnosti programa. Mozda su krive sto pristaju da rade u takvom ambijentu.
Pre nego sto se pocne rasprava o esteskom posrnucu, svaki javni radnik na nacionalnom tv servisu morao bi da prodje test kod gospodina Ivana Klajna.
Tako se cuva jezik , koji nas , izmedju ostalog, odredjuje kao narod. To bi moralo biti polaziste za rad u tv servisu, koji hoce da je nacionalni.

sarkastichni komshija

pre 11 godina

polnog rasizma? vi ste ozbiljni?

rts duguje svima pare, a samo ih uzima, dobija i otima. vreme je da se smeni cela ekipa. jer eto npr ja koji sam jako dobar u tome shto radim ne mogu da se zaposlim tamo jer nemam vezu, ali zato su tamo tonci voditelji i tetkice rod. naravno ima tu i plavusha..

Andrej

pre 11 godina

I sta sad...kad je Sinisa Kovacevic u pitanju, onda su pomenute - pametne, lucidne i odlicne novinarke i ne sme niko da ih dira...a da je Ceda rekao ovo?! Ma doslednost nam je jaca strana...

smile

pre 11 godina

"“Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, je donekle kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam”, rekao je Kovačević". Premalo je vremena ostalo za sva izvinjenja, narodu, zbog politike DSS-a.

Bela

pre 11 godina

G.Vuk Draskovic, pored zanimljivog knjizevnog opusa i zanimljivih izjava, izgovorio je jednu istinu, koja ce to biti "vo vjek i vjekov" - TV Bastilja! Bila i ostala jedan od izvora zla u Srbiji. Od svog osnivanja, preko totalitarnog rezima pok. S. Milosevica, tkzv. demokrata, pa do dana danasnjeg, TV Bastilja truje narod svojim lazima i manipulacijama. O pljacki i ostalim marifetlucima da ne govorim, ipak je bitnija njena "duhovna" dimenzija.
5.oktobra, na vrhuncu licnog gneva, pozelela sam nesto destruktivno, cega se i danas stidim - da se neradna crvena bagra istera iz zgrade RTS-a, da se zgrada srusi do temelja, prelije zivim krecom, da se na tom mestu pobode glogov kolac, kasnije krst i da bar deset vladika osveti zemlju na kojoj je decenijama zlo trovalo jadan narod.
Prodje 5. oktobar, a masinerija zla i dalje radi. Samo jos da pokojni drug Tito i drug Sloba ustanu iz groba.

Veso

pre 11 godina

Na žalost sve što je rekao gospodin Kovačević da je javni servis u dubokoj krizi je potpuno u pravu. Naravno ono što je govorio o plavušama nije u redu i to uopšte ne treba komentarisati. Dok je gospodin Tijanić na čelu RTS situacja se neće ništa popraviti na bolje. Više nam je dosadilo po stoti put gledati reprize , "Boljeg života" , " Otpisanih" , "Povratak Otpisanih" , i ostalih serija. Građani pošto plaćaju pretplatu onda s pravom traže kvaliteniji program.Što je najvažnije ni zaposleni u RTS nisu zadovoljni sa radom prvog čoveka te kuće.

Caca

pre 11 godina

O nacinu na koji je Kovacevic pricao ne bih da komentarisem sada. Ali rts je zaista katastrofalan, program, voditeljke, nacin komunikacije prizeman, posebno tip emisija kao bgd. hronika i slicne, pa selo gori ..jad i beda.. jednom recju strava i uzas, i jos mi kao to sve treba da placamo!? Ma to ne dolazi u obzir i to je obmana i na kraju kako ne shvataju da ih mi necemo i kraj! I da nam se ne dopadaju!

Neko spolja

pre 11 godina

Siniša Kovačević bi mogao da bude veliki intelektualac, da svoj rad ne meša sa politikom. Ovako, on je obična figurica, kojom DSS maše kada promoviše svoje "uzdaj se u se i u svoje kljuse" stavove, a da pri tom zaborave da napomenu da "u se" znači u pokvarene, lopovske i korumpirane političare, a da nam je "kljuse" već umrlo od gladi. Iskorištavanje Kovačevića za obračun sa RTS je podmuklo, kao uostalom i celokupna politička scena u Srbiji. Problem RTS nije u "plavušama", osobi X ili Y, već u konceptu, ciljevima i načinu na koji funkcioniše. Organizaciono i u glavama odgovornih, ipak je to još uvek RTS devedesetih, a tome je najviše doprineo bas DSS sa Tijanićem, prvoborcem.

nada

pre 11 godina

na zalost,nije to problem samo sa novinarstvom ,televizijom ,pogledajte samo pravosudje ,te sudije ko da postavljaju makroi !uostalom mafija drzi i fakultete ,diplome se kupuju na svakom koraku,narocito na pravnom i medicinskom fakultetu,o megatrendu i da ne govorimo.klasicna sema za kupovinu ocena pa na kraju i diploma ,je posredovanje,tetkica,lozaca,domara i drugog pomocnog osoblja u kupovini istih.jednom reci,haos od drzave!

21. Vek

pre 11 godina

Kovacevicu, pogrešio si! Meni se činilo da potpisane novinarke ne vole despota Tijanica, a ti si ih svojim komentarom sada ugurao u njegov zagrljaj.
A ne bi me čudilo i da je Tijanić napisao onaj tekst, jer je njegov stil jedinstveno agresivan, a ima i motiv da njime ošine kada mu neko stane za žulj. Sa druge strane ja mislim da su novinarke dobile kompliment, jer je rečeno da jedino njihove emisije vrede na RTS-u, a one mi deluju kao stabilne, samosvesne žene koje se ne bi spustile na nivo Tijanićeve komunikacije.
Slažem se da program na RTS-u zahteva novu energiju, više kreativnosti i zanimljivih obrazovnih sadržaja, ali višegodišnja negativna selekcija kadra je neminovno skopčana sa lošim kvalitetom programa.
Da ne bude nesporazuma, Olivera Kovacević je sjajan novinar, ali mi se čini da je unazad godinu dana ubijana njena kreativnost od strane despota Tijanića (kreativne osobe ne trpe torturu, pritiske i ucene) - a na Oliveri se baš vidi ta vrsta utučenosti.

Vladan Grujić

pre 11 godina

Želim da dam apsolutnu podršku plavušama sa RTS-a koje je prozvao Siniša Kovačević. Za mene je on apostol mračne strane života, a takvih je Srbija (pre)puna. Više volim da mi na težinu i složenost života ukazuju emisije koje vode Olivera Jovicevic i Nataša Miljković, nego ljudi poput Kovačevića.
P.S. Koristim priliku da podržim i crnke sa RTS-a, da se ne bi ljutile zbog mog komentara :-)

nkvd

pre 11 godina

pisete ovde kako gradjani placaju pretplatu kako placaju takav program i imaju gospodin kovacevic zaboravlja da je tijanic preko dss-a ostao direktor rts-a posle 5 oktobra do danasnjeg dana ni on a ni rts nisu smeli ovako da komentarisu plavuse a rts bi mogao bolje da posluje kada bi bio manje izuzet od politike i politickih kadrova i njihove rodbine ja razumem da njihovi kadrovi budu zaposleni za vreme trajanja vlasti u upravnom i programskom odboru i kad odu sa vlasti da i oni oni odu ali ne oni ostaju i dalje i njihovo vladanje se svodi samo na zaposljavanje njihovih kadrova i rodbine koji su uglavnom ne strucni za televiziju pa rts zato ima preko 2000 viska radnika a komercijalne minute zna se ko je prodao privatnicima tijanic i niko drugi zato njega treba otpustiti ...

EU Citizen

pre 11 godina

Kako ste divni, i jedni i drugi, i frustrirani naci kvazi-kniževnik, koji bi verovatno hteo da Bastilju, ionako punu ispiranja mozga, još više podjarmi i pretvori u propagandno oružje crveno-crne koalicije nepismenih, i paraziti sa RTS-a koji decenijama sisaju krv ovom narodu i truju ga, a sad bi, izgleda, i da uvode političku korketnost, po uzoru na najbolesnije zapadne neokomunističke modele. Ova će zemlja biti normalna tek kada nestane i ovakvih političara, jer narod neće glasati za primitivne nacionalističke demagoge, već za ljude koji će da stvaraju uslove da privreda funkcioniše i investicije pritiču, i ovakve nakaradne televizije preko leđa "koncesionara", jer će neko konačno shvatiti da je državna televizija pod "javnom" maskom samo nepotreban trošak i privatizovati je, pa mirno mogu da nastave da prikazuju iste gluposti, ali ne za naše pare.

FullHouse

pre 11 godina

Sudeći po mnogobrojnim plusevima datim komentarima šovinističke prirode koji podržavaju ovu degutantnu izjavu o plavušama na RTSu, zaista ispada da smo većinski previše primitivan narod da bismo sebi omogućili makar malo bolju budućnost. Takođe, tužno je što će mnogi dati minus ovom komentaru misleći da ja ovom izjavom branim i podržavam RTS, što apsolutno nije istina. Još tužnije je što će dosta minusa dati oni koji su zaista robovi stereotipa da su plavuše glupe, sponzoruše i slično. Najtužnije je što zbir svih takvih čini veliku većinu u ovoj zemlji, koja se čvrsto drži zajedno u borbi za vladavinu primitivizma. Zakon šume opstaje.

dolfi

pre 11 godina

tako vam i treba ...dss je postavio tijanića ...gde vam je tada bila pamet? i ne treba da se izvine kovačević već koštunica.on je tražio,insistirao da tijanić bude direktor rts...
tražili ste gledajte

miroslav

pre 11 godina

ovaj govor zla i mržnje sa skupštinske govprnice nije bio moguć u pretodnom sazivu.suzbijale su ga i g.Čomić i g.Dejanović
sad je to moguće što znači da je predsednik skupšine već upoznat i sa odobravanjem gleda na prozivku i hajku.
sve je dobro otganizovano u centralama SNS-a i oni su glavne vodje svih progona
novinarke RTS-a su samo jedne u nizu unapred spremljnih harangi koje sprema''novoizabrana''vlast

тв шаљивко

pre 11 godina

Ја хочу тв програм бољи програм да га гледам, програм није нечија игра.

Alex1

pre 11 godina

@(Pedja NS, 13. novembar 2012 20:10) "A gosn VD generalnog direktora sigurno mnogo kulturnije razgovara sa njima na sastancima kolegijuma."

Njih dvojica su, otprilike, na istom nivou. Ne znam ko mi je antipatičniji, tj. odvratniji.

protiv cenzure

pre 11 godina

@Best for rest, 14. novembar 2012 09:24
Ne ide Beogradska hronika odmah posle emisije Ovo je Srbija, vec odmah posle Dnevnika televizije Vojvodina.
Da ne pricam o tome da se televizija vojvodine jedina finansira od pretplate, i da ni jedan drugi kraj nema televiziju koja dobija pare od pretplate. U stvari nemamo nikavu televiziju, i ove lokalne zatvaraju.
Takodje u toj emisiji Ovo je Srbija imate priloge iz cele Srbije, ukljucujuci vojvodinu.
Kad uporedite kolicinu vesti,u svim medijima, videcete da je vojvodina i autonomastvo nesrazmerno mnogo zastupljena, dok mi za medije kao da ne postojimo.
Samo pogledajte teletekst na ovoj televiziji, i videcete svaki dan od 16 naslova bar 2,3 ili 4 koja se odnose na vojvodjanska izvoljevanja, i nikad ni jedan koji se odnosi na ostale krajeve.
Tako da je jasno ko je u medijskom smislu favorizovan, a ko potpuno zapostavljen, osim kad dodju da traze pare od nas.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Gn S. Kovacevic odlicno poznaje prilike i neprilike u RTSu.
Usudio bih se ponoviti: zasto "javna kuca" medijska ima 4.500 zaposlenih? Da li je potrebno toliki broj da bi se reprizirale reprizine reprize?
Svakako je gn Kovacevica potaklo na poslanicko pitanje nedavno oznojeno i zajapureno Tijanicevo zahtevanje da "drzava obezbedi sigurno finansiranje RTSa". U vreme kada nije sigurno da polovina i od zaposlenih mogu deci doneti litar mleka, Tijanic zahteva, i preti, za "stabilnost" svog finansiranja kako bi "bio nezavisan". RTS je njegova prcija?
Sinocno pojavljivanje voditeljke u crnoj perici je vrhunac privatizacije MOG PRAVA, jer kao podstanar 37 godina moram placati "tijanicev harac".
Uostalom, sta me pre i tacnije informise TIJANICEVA JAVNA KUCA od, recimo, b92? Ili - zasto na RTSu ima vise reklama nego na b92, i to dominantno onih drzavnih firmi koje svakako imaju veci "budzet za reklame" od ovih privatnika koji se oglasavaju na b92?
Treba ugasiti monstruma, kao sto je ugasena i moja firma pre desetak godina, a nekada smo "drzali pola sveta", i bilo nas je preko 3 hiljade zaposlenih, ali su ugasene i firme sa desetinama hiljada zaposlenih.
Prostije od pasulja: narodu ne treba "javni servis", posebno ne nastavak zamlacivanja, vredjanja intelekta potencijalnih gledalaca. Sta moze oznojeni Tijanic da pametuje ikome, a o moralu i harangi protiv neistomisljenika da ne pricamo, kao i o doprinosu satanizacije pok Djindjica.
Ali RTS i bez Tijanica je nezeljeni teret prevarenom i izgladnelom narodu.

glen

pre 11 godina

Ako je Kovačević imao nešto da kaže protiv RTS-a, nije morao uličarski. Komentari protiv "plavuša" i širi kontekst celog komentara odišu primitivizmom i sujetom.

Best for rest

pre 11 godina

@Miroslav
Od svega što ste naveli postoji jedino Beogradska hronika, koja ako Vam je slučajno promaklo ide odmah posle emisije Ovo je Srbija. Vas,pretpostavljam, ne zanima šta se dešava u Beogradu, ali isto tako mene ne interesuje šta se dešava u Leskovcu ili Valjevu, pa zato i Vi i ja plaćamo pretplatu za one programe koji nas uopšte ne zanimaju. A što se tiče pomenutog dramskog umetnika, njemu je prostakluk vazda bio jača strana.
Ps: O Tijaniću ne želim ni da komentarišem.

Rade

pre 11 godina

DSS mi nije blizu srca, nikako, ali Siniša Kovačević je apsolutno u pravu. Podršavam ga maksimalno. Kakva je to "nacionalna televizija" koja zaglupljluje narod, ne pokazuje nam put napred, ostala je uspavana u prošlom veku. Za sve to najveću krivicu ima Tijanić ali i DSS koji ga je ostavio na toj funkciji.

osejaj beogradizacije

pre 11 godina

na stranu to sto je vredjao osobe zenskog pola odredjene boje koze,ali je cinjenica,da osim beogradske hronike i nekih emisija opet vecinom vezane za bgd nema nista pametnije i naravno repriza filmova
dajte svaki dan Nisku hroniku, Pozarevacku, Kraljevacku, Kragujevacku, Zrenjaninsku, Novosadsku, Suboticku, Somborsku, Indjijsku..
Inace ima da ostane samo beogradski pasaluk,pa uzivajte ,a ostatak Srbije ce se snaci i bez vas
zar je Beograd centar sveta?
Tim plavusama pokazujete da jeste
Ima mnogo boljih plavusa okolo u drugim hronikama

Realni

pre 11 godina

Samo neko ko je napravio onako mracnu seriju kao sto su ''Gorki Plodovi'' (koja se inace prikazivala dva puta na RTS-u)moze da iznese ovakve gluposti oko kvaliteta TV programa. Inace po meni RTS nikada nije bio bolji nego sada , a i nikada lepse zene nisu vodile emisije nego sto je to slucaj sada na RTS-u.Jedino na RTS-u 2 mozemo videti nesto Rock muzike. Tacno je da ima dosta repriza starih serija ali je prikazan i sasvim pristojan broj novih, koje ruku na srcu nisu ni prineti starim.

dosta vec jednom

pre 11 godina

Gde si bio Sinisa dok je RTS emitovala slike nagorelih leseva i ispirala nam mozak lazima. Jel su i tada "plavuse bile krive". Sram te bilo, ne zbog kritike vec zbog izbora reci-ti znas bolje.

popakatapetl

pre 11 godina

Ovo što je Siniša rekao je neukusno,tako da ne razumem ove koji ga hvale.
Kakav god da je RTS,to mu ne daje za pravo da se na ovakav način obraća.
I da,programom RTS-a,nikada nećemo biti zadovoljni,jer smo takav narod i zbog toga što moramo da ga plaćamo.

sjaši

pre 11 godina

Nikad neću da zaboravim kad su NAM NAREDILI da idemo da gledamo njegov film "Kad cveta limun žut"!
Onako kao za vreme Tita - masovno (svi đaci, kao u krvavoj bajci) i naravno plaćali kartu, a čujem mlađi đaci plaćali i prevoz.

Valjda je to borba protiv indijskih i turskih serija?

marija

pre 11 godina

A sad ozbiljno.
Da li se on to preporucuje na direktora RTSa posto program po njemu nije u skladu sa novom vlascu???
Ne, hvala, bolje Tijanic i te straaasne plavuse.

VladimirUE

pre 11 godina

RTS jeste los sada. Tijanica je upravo i doveo dss. Ali obzirom na sadasnje stavove nekada uvazenog dramskog pisca, verovatno bi, po njemu, rts trebalo da izbaci ono javni servis eu srbije, da potpuno izbaci latinicu, da reprizira boj na kosovu i mars na drinu vise puta mesecno, uz naravno njegove filmove i serije, da uvede govor mrznje prema "izdajnicima i stranim placenicima", kao i onima koji nisu dovoljno patriotski, itd. On bi da uvede politiku rts-a koja je dovela do bombardovanja ove kuce. Inace, primer profesionalnog i nezavisnog medija je b92, bez premca, a zna se da dss bojkotuje b92, sigurno sa razlogom, jer je u ovoj stranci puno toga mutnog.

tanja

pre 11 godina

A u redu je da u negovim serijama i filmovima glume zena,cerka,prijatelj,kum...a mi pretplatom da finansiramo porodicnu manufakturu. Ja sam crnka,ali podrska plavusama i svim zenama RTS-a i ispred i iza kamere. Nedolicno ponasanje za nekoga ko ima cerku.

Agora

pre 11 godina

Jedno je objektivna kritika kvaliteta programa, a drugo maliciozno umetanje "plavusa" u istu, sto je zaista uvreda novinarki, pritom veoma prizemna. Gdin Kovacevic koji se inace u svojim javnim nastupima zdusno upinje da svojom erudicijom impresionira publiku, ovom se prilikom posluzio veoma jeftinim verbalnim instrumentima.

Vladan Grujić

pre 11 godina

Želim da dam apsolutnu podršku plavušama sa RTS-a koje je prozvao Siniša Kovačević. Za mene je on apostol mračne strane života, a takvih je Srbija (pre)puna. Više volim da mi na težinu i složenost života ukazuju emisije koje vode Olivera Jovicevic i Nataša Miljković, nego ljudi poput Kovačevića.
P.S. Koristim priliku da podržim i crnke sa RTS-a, da se ne bi ljutile zbog mog komentara :-)

anti depresiv

pre 11 godina

Malo neobično da lice koje je bilo poklopac na svim šupljim segmentima miloševićke a potom i vojine ostrašćene serije o nebeskom narodu nema ogledalo u kući i sebe pogleda ujutru kad ustane... verovatno bi onda bio obavešten... i imao drugačiji stav... ali kao i većina lezilebovića u skupštini ima berberina koji mu laska...

miroslav

pre 11 godina

ovaj govor zla i mržnje sa skupštinske govprnice nije bio moguć u pretodnom sazivu.suzbijale su ga i g.Čomić i g.Dejanović
sad je to moguće što znači da je predsednik skupšine već upoznat i sa odobravanjem gleda na prozivku i hajku.
sve je dobro otganizovano u centralama SNS-a i oni su glavne vodje svih progona
novinarke RTS-a su samo jedne u nizu unapred spremljnih harangi koje sprema''novoizabrana''vlast

The Clash

pre 11 godina

RTS jeste medijski talog ali ne samo zaslugom Tijanica.RTS je dotakao dno jos 90-ih,za vrema Vucelicevog vakta.Program jeste los,Kovacevic je u pravu.Cinjenica je da i sa njegovih usta ne silazi prokleta rec patriotizam,kao i Vucelicu takodje 90-ih,kako je nekada za Vucelica primetio Zivojin Zika Pavlovic.A partija koju u parlamentu predstavlja Sinisa Kovacevic,e to je prica za sebe.Skupina amorfnih,inferiornih i bezidejnih pseudokriticara,ali koji su znali na lukav nacin iskoristiti kada su bili u poziciji,poluge vlasti i moci zarad licnog koristoljublja.

Dule NS

pre 11 godina

"...menadžmentu te kuće niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene"


-Zašto bi JAVNI SERVIS bilo briga koja je stranka na vlasti?
-Jel vi to gospodo želite da nas vratite u milošvićevu eru "objektivnog informisanja" sa RTS-a?
-Nijedna politička promena u Srbiji ne može i ne sme na bilo koji način da utiče na uređivačku politiku javnog servisa - pa čak i ako nas obične građane oslobodite pretplate jer je to stvar demokratije i slobode!

no

pre 11 godina

“Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, je donekle kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam”, rekao je Kovačević.

Čuj "donekle" .

bbking

pre 11 godina

Tako je to u parlamentu drzave koju vode estradni umetnici, pevaljke rostildzije, poslasticari, svetski nepriznati pisci i kafanska pamet sa kafanskim "doskocicama". Jednom recju prostakluk.

EU Citizen

pre 11 godina

Kako ste divni, i jedni i drugi, i frustrirani naci kvazi-kniževnik, koji bi verovatno hteo da Bastilju, ionako punu ispiranja mozga, još više podjarmi i pretvori u propagandno oružje crveno-crne koalicije nepismenih, i paraziti sa RTS-a koji decenijama sisaju krv ovom narodu i truju ga, a sad bi, izgleda, i da uvode političku korketnost, po uzoru na najbolesnije zapadne neokomunističke modele. Ova će zemlja biti normalna tek kada nestane i ovakvih političara, jer narod neće glasati za primitivne nacionalističke demagoge, već za ljude koji će da stvaraju uslove da privreda funkcioniše i investicije pritiču, i ovakve nakaradne televizije preko leđa "koncesionara", jer će neko konačno shvatiti da je državna televizija pod "javnom" maskom samo nepotreban trošak i privatizovati je, pa mirno mogu da nastave da prikazuju iste gluposti, ali ne za naše pare.

Небојша

pre 11 godina

Хахахах, за хонорар га прозива једна од плавуша, која сам прима плату једнаку збиру свих плата запослених у редакцији јутарњег програма.

glen

pre 11 godina

Ako je Kovačević imao nešto da kaže protiv RTS-a, nije morao uličarski. Komentari protiv "plavuša" i širi kontekst celog komentara odišu primitivizmom i sujetom.

FullHouse

pre 11 godina

Sudeći po mnogobrojnim plusevima datim komentarima šovinističke prirode koji podržavaju ovu degutantnu izjavu o plavušama na RTSu, zaista ispada da smo većinski previše primitivan narod da bismo sebi omogućili makar malo bolju budućnost. Takođe, tužno je što će mnogi dati minus ovom komentaru misleći da ja ovom izjavom branim i podržavam RTS, što apsolutno nije istina. Još tužnije je što će dosta minusa dati oni koji su zaista robovi stereotipa da su plavuše glupe, sponzoruše i slično. Najtužnije je što zbir svih takvih čini veliku većinu u ovoj zemlji, koja se čvrsto drži zajedno u borbi za vladavinu primitivizma. Zakon šume opstaje.

s.

pre 11 godina

Nikada se nisam slagao sa smaračima iz DSS-a, ali ovoga puta podržavam Kovačevića, to se zove neprincipijelna koalicija.
Pa šta tu ima loše?
He, he.

odgovor

pre 11 godina

Kovacevic kao narodni poslanik ima pravo da kritikuje rad RTSa, a novinarke koje su odgovorile, nemaju pravo da se preko drzavne televizije obracunavaju sa narodnim poslanikom.To je zloupotreba javnog servisa .Na taj nacin se on privatizuje.Ono sto je dozvoljeno privatnim televizijama ,nije i drzavnoj.Jer se ona do sada finansirala iz dzepova svih gradjana pa i onih koje predstavlja gdin.Kovacevic,a nadamo se da ce i to uskoro prestati.On se izrazio mozda figurativno,ali prava istina nije daleko od onoga sto je rekao.A rekao je ono sto govori cela Srbija.RTS nema dobar program i narod nije zadovoljan.Nadamo se da necete i gradjanima da odgovorite tako ostro, kao sto ste poslaniku...

dzoki

pre 11 godina

Nemam pojma ko je taj Kovacevic ali podrzavam sve sto je rekao. RTS mora da ima dobre obrazovne emisije za gledaoce svih uzrasta,mora da utice pozitivno na narod,a ne da reprizira tri serije i pusta gluposti od emisija gde cesto gostuju polupismeni ljudi. Obrazovanje i nasa istorija mora da im bude najvaznija.

Odrastao na dečijem programu RTS

pre 11 godina

Kralj! Dok se uvređene dame šepure za visoke honorare, ljudi koji imaju završene filmske akademije u inostranstvu i višedecenijsko iskustvo po redakcijama u Evropi tavore na RTS. Javni servis nikad nije imao gori program, reprize su predmet urbanog podsmeha, o političkim emisijama da ne govorimo. Gospodo ili se unormalite ili batalite. Kovačević je glas mnogih u ovoj zemlji.

Neko spolja

pre 11 godina

Siniša Kovačević bi mogao da bude veliki intelektualac, da svoj rad ne meša sa politikom. Ovako, on je obična figurica, kojom DSS maše kada promoviše svoje "uzdaj se u se i u svoje kljuse" stavove, a da pri tom zaborave da napomenu da "u se" znači u pokvarene, lopovske i korumpirane političare, a da nam je "kljuse" već umrlo od gladi. Iskorištavanje Kovačevića za obračun sa RTS je podmuklo, kao uostalom i celokupna politička scena u Srbiji. Problem RTS nije u "plavušama", osobi X ili Y, već u konceptu, ciljevima i načinu na koji funkcioniše. Organizaciono i u glavama odgovornih, ipak je to još uvek RTS devedesetih, a tome je najviše doprineo bas DSS sa Tijanićem, prvoborcem.

Best for rest

pre 11 godina

@Miroslav
Od svega što ste naveli postoji jedino Beogradska hronika, koja ako Vam je slučajno promaklo ide odmah posle emisije Ovo je Srbija. Vas,pretpostavljam, ne zanima šta se dešava u Beogradu, ali isto tako mene ne interesuje šta se dešava u Leskovcu ili Valjevu, pa zato i Vi i ja plaćamo pretplatu za one programe koji nas uopšte ne zanimaju. A što se tiče pomenutog dramskog umetnika, njemu je prostakluk vazda bio jača strana.
Ps: O Tijaniću ne želim ni da komentarišem.

Pedja NS

pre 11 godina

Hahahaha... Kakav car! A plavuse se odmah nasle prozvanima iako nisu jedina RTS-ova lica plave boje kose. :)

A gosn VD generalnog direktora sigurno mnogo kulturnije razgovara sa njima na sastancima kolegijuma. Svi se ovde prave Toshe.

smile

pre 11 godina

"“Što se tiče Tijanića, o njemu mislim sve najgore. Stranka kojoj pripadam, iako tada nisam bio njen član, je donekle kriva što je on tu i zbog toga se izvinjavam”, rekao je Kovačević". Premalo je vremena ostalo za sva izvinjenja, narodu, zbog politike DSS-a.

Dragan

pre 11 godina

Da li RTS znaci retardirana tv stanica?
Mislim da im je i radio zaostao u 70-im i tehnoloski i kadrovski.
Mislim da je za Srbiju najzdravije da se oni ukinu.Ma kad bolje razmislim njih treba zabraniti zakonom.Jedini oni su gori od TV Pink.

trta

pre 11 godina

pa naravno da je u hrvatskoj toliki procenat naplate kad je program te televizije kud i kamo bolji od rtsovog. nije problem u pretplati kao ceni nego u onome sta se placa

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ovi koji pljuju po "naci-kvazi" književniku, kako gospodina Kovačevića nazva jedan "veliki" evropski "citizen", zaboravljaju da je gospodin Kovačević poslanik a da je RTS javni servis, kao i da je jedno od osnovnih zaduženja poslanika, briga o javnim dobrima ovoga naroda. Naravno, izmedju redova onih koji žestoko kritikuju "ispad" gospodina Kovačevića, može se nazreti nešto što nema veze ni sa RTS-om ni sa "plavušama". Gospodina Kovačevića najostrašćenije kritikuju nabedjeni globalisti i mondijalisti, kojima smetaju njegove neskrivene simpatije prema sopstvenoj državi i narodu. Siguran sam da bi bio daleko prihvatljiviji i poštovaniji da je postao član ili predsednik neke nevladine organizacije, čije bi osnovno zaduženje bilo da pljucka po Srbiji. Možda bi se i on tada kandidovao za "evropskog citizena" i neku od "prestižnih" nagrada, koje se dodeljuju takvim ličnostima. Ovako, za neke, posebno za one koji knjigu smatraju "recidivom prošlosti", on će zauvek ostati "nazi-kvazi" književnik.

Dragoslav Vasic

pre 11 godina

Cestitke Kovacevicu na kratkoj i tacnoj oceni programa RTS. Vreme je da odu Tijanic i cela njegova ekipa, u kojoj su i plavuse koje su se prepoznale i, koje su doista primer, bednog programa u kojima je sav njihov stvaralacki doprino9s ispisan na ''idiotu'', od onog Dobro jutro do Ostanite uz programe RTS, sa stalnim osmehom na licu,pa i kad citaju vesti o nesrecama,poplavama,ubistvima... O tome kolika su im primanja i slava koje su zasluzile zahvaljujuci gazdi i tome sto se ne skidaju sa ekrana da ne govorim. Jednom recju: iako su plavuse nisu bas ono sto same pronalaze u recima pisca Kovacevica, glupace. Novoj vlasti preporucujem da se ne libe jednostavnog resenja, a ono je u da se svima u lancu od RRA, preko Upravnog iodbora i tzv. menadzmenta RTS zahvale na saradnji, a za to smo glasali na izborima, a nadleznima da ispitaju razmere pljacke od firmi koje, kako se pocinje da se javno govori drze Djilas, Saper i bratija do njihovih saradnika na RTS.

Nesa

pre 11 godina

E pa stvarno su plavuse, ni poruku ne razumeju, rts je ruglo i sramota, uzimaju nas novac da bi plavusa natasa miljkovic u jutarnjem programu izvredjala gospodju mislim da je iz japana koja solidno govori srpski...odvratno,,,imate to na youtube/// http://www.youtube.com/watch?v=J6g5yDTdG-8, pa zar jos neko gleda rts posle ovakvog postupka plavuse,,,SRAMOTA

bzvz

pre 11 godina

Te emisije koje vode dotične su loše, zaista. Ima tamo i kulturnih i kvalitetnih voditelja, kao npr. Tanja što vodi "Tv lica" ili Memedović sa svojom emisijom koju isto volim da pogledam.Međutim što se tiče ex bk voditeljki i njihovih emisija, stvarno ne znam da li sam i jednu pogledao duže od 2 minuta. Prosto odbija ta količina neukusa i plitke komunikacije.

Plavusa

pre 11 godina

Sto se tice programa rtsa apsolutno je covek u pravu, i ne znam sta to ima da se vidi od programa. Reprize repriza i tako redom. Prema tome nema tu ljutnje. Samo svako ima svoj stil kazivanja istine. Rts ima ocajan program to je moje misljenje i ne dopadaju mi se ni voditeljke i to je to.

Bela

pre 11 godina

G.Vuk Draskovic, pored zanimljivog knjizevnog opusa i zanimljivih izjava, izgovorio je jednu istinu, koja ce to biti "vo vjek i vjekov" - TV Bastilja! Bila i ostala jedan od izvora zla u Srbiji. Od svog osnivanja, preko totalitarnog rezima pok. S. Milosevica, tkzv. demokrata, pa do dana danasnjeg, TV Bastilja truje narod svojim lazima i manipulacijama. O pljacki i ostalim marifetlucima da ne govorim, ipak je bitnija njena "duhovna" dimenzija.
5.oktobra, na vrhuncu licnog gneva, pozelela sam nesto destruktivno, cega se i danas stidim - da se neradna crvena bagra istera iz zgrade RTS-a, da se zgrada srusi do temelja, prelije zivim krecom, da se na tom mestu pobode glogov kolac, kasnije krst i da bar deset vladika osveti zemlju na kojoj je decenijama zlo trovalo jadan narod.
Prodje 5. oktobar, a masinerija zla i dalje radi. Samo jos da pokojni drug Tito i drug Sloba ustanu iz groba.

bane

pre 11 godina

slazem se, osim u delu o politickom trenutku, podsecam da je tv javni servis i da placam pretplatu, pa ne bih zeleo da za moj novac gledam program skrojen po volji jedne partije ili koalicije!

Belanovic

pre 11 godina

Nisam simpatizer DSS-a, ali da li neko moze da saopsti kolike su plate "ovih plavusa". Iz kog budzeta ? Inace da napomenem da placam pretplatu, verovatno sam budala, kakvih je sve manje. A sta ce sa onima koji placaju redovno, da li cemo dobiti akcije RTS ili Djilasovih i saperovih firmi. zasto je Tijanic i dalje direktor. Inace je Predsednik Kazandzija rekao da ce prvo sto ce uraditi na f-ji smeniti direktora RTS-a.

Zmaj

pre 11 godina

"Sudskim putem, mimo vazecih pravilnika, zahteva isplatu 160 000 dinara za repriziranje svojih serija". Vidi se da je klasicna plavusa. "vazeci pravilnici" su iznad suda? Sramota kakvi rade na RTS-u i "poducava" gradjane Srbije!

nikola drezgić

pre 11 godina

Šta hoće ovaj? Pa reprizirali su i Gorke Plodove! Sad je ponovo na redu Bolji Život! Posle toga Porodično Blago,pa Srećni Ljudi! Taman da celu zimu ne izlazim iz kuće!

eee

pre 11 godina

Molim vas, prodajte RTS ili tu frekvenciju nekome... Da ne slusamo vise price o pretplati... Ako moze B92, Pink, Prva... da se ne placa, a makar mozes nesto i da vidis, a da nije to "Repriza Tri Serije"... Zasto bi placali i RTS!

Nikola

pre 11 godina

Jadna slika i prilika Srbije i njenog javnog servisa.

Poslanik postavi pitanje, da li je moguce da Saper i Djilas kontrolisu sve termine koji su predvidjeni za marketing na RTS-u, a dobije odgovor od nekoliko plavusa.

Marko

pre 11 godina

Neko bi trebao da ove 'novinarke' i urednice trgne iz sna i vrati u realan svet.
RTS je uvek bila glupa televizija, koja u poslednjih 30 godina nije osmislila i unapredila ni jedan segment svog programa (dovoljno je videti špicu za centralne vesti), ali Tijanić ju je dokosurio do temelja, a jedan deo toga su i ove 'plavuše'.

merkurije mudri

pre 11 godina

nemam nameru da platim pretplatu. nikad. prostakluk mogu da gledam i kroz prozor, a.da pritom sacuvam novac. nisam lud da mi neko siluje intelekt, i povrh toga da jos platim

Car Konstantin

pre 11 godina

Naucno-obrazovni program na apsolutnoj nuli, crtaci i igrani programi kao Branko kockica i sl. koji trebaju da kod dece razvijaju kognivitizam i pozivititam su zamnenjeni Horaciom, i ostalim glupim agentima FBI-a. Nema nista od nacionalne istorije, istorije i geografije sveta, Formule 1, ali zato Žika kida...Da te plavuše, imaju veoma visoke plate, gospodo pretplatnici, kako sam čuo preko 800 eura

Marija

pre 11 godina

Nije pristojno ono sto je gospodin Kovacevic napisao o plavusama..ali je jos manje profesionalno to sto se gospodin Tijanic sakrio iza istih tih "plavusa" jer u Dnevniku RTS-a, osim inserta o plavusama nije objavljeno ono najvaznije, o jeftinim minutama za marekting odredjenih firmi.Dakle Tijanic je napravio cenzuru i tako pokazao da su potpisane dame zapravo "plavuse"

Predrag

pre 11 godina

Sve sto je rekao je apsolutno tacno!
Inace ja redovno placam pretplatu al mi je u planu da prekinem. Ne vidim svrhu a ni razlog zasto bi to dalje radio...

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Ovo je klasicno skretanje teme. Kovacevic je prvenstveno ukazivao na zaista ocajan program RTS-a a ove pocele o polnom rasizmu, plavusama i ostalom. To jest, verovatno nisu one pocele nego im je tako naredio bahati gazda Tijanic...

Ranko

pre 11 godina

RTS ima 2 tv kanala i nekoliko radijskih, sve to opslužuje 3500 zaposlenih!?
To je rasipništvo, privatne medijske kuće sa 10-ak tv kanala i nekoliko radijskih imaju 300 - 400 zaposlenih!
Građani plaćaju nesposobne i nestručne društvene parazite!

Dragan

pre 11 godina

I sta covek nije u pravu?Informativni program?Pristojan,ali nista vise od toga i to je kraj.Istrazivacko novinarstvo je nikakvo,kontakt emisije nepostojece,osim ako izuzmete neopevanu drskost Olje Kovacevic i njeno "Da,mozda,ne,kako ja kazem"emisiju.Zabavni program se bazira na Slagalici,Zikinoj sarenici i konstantnom repriziranju Pavicevih serija,dok filmski posrce.Garnitura sportskih komentatora nije menjana od 1991,i sportska redakcija nije u stanju da isprati nijedan dogadjaj dalje od Koceljeve.O II kanalu koga ama bas niko ne gleda necu ni da pocinjem.Jedino sto vredi su Kvadratura kruga,emisije Jove Memedovica i Zadnja Posta Srbija.

Vojvodinac

pre 11 godina

Svaka cast Kovacevicu, sve sto si rekao je istina!
Nekome se svidja nekom ne, ali....ja volim plavuse, zaista!
Tuzna je cinjenica da su najbolje voditeljke RTS-a dovedene posle gasenja BK televizije, sto pokazuje nesposobnost RTS-a da "stvori" dobrog voditelja/novinara.
Kako su radile i izgedale na BK (vedre, nasmejane, energicne) a kako sad (prazno, anemicno, bezvoljno)!?
Da li se Tijanic sakrio iza plavusa, Kostunice, BoTe, Shapera ili... nije vazno, dok god mu to uspeva, a evo ima skoro decenija!?
Mislite o tome.
Podrska Dusanu Kovacevicu i svim intelektualcima koji misle "svojom" glavom.

Alex1

pre 11 godina

@(Pedja NS, 13. novembar 2012 20:10) "A gosn VD generalnog direktora sigurno mnogo kulturnije razgovara sa njima na sastancima kolegijuma."

Njih dvojica su, otprilike, na istom nivou. Ne znam ko mi je antipatičniji, tj. odvratniji.

30%

pre 11 godina

Plave ili ne, program RTS-a je ocajan. Namerno zaglupljuje ljude i vrlo cesto na Internet stranici pustaju tabloidne vesti iz sveta, neke glumice u donjem vesu... Ma, mislim tragedija. A program, slab, nikakve debate, nikakvog kritiskog misljenja. Dno, jednostavno, dno. I ovih 30% sto dobijaju je previse.

Dedukcija

pre 11 godina

Jedini način da se spase RTS je da se prekine vladavina politike u istom. Para u RTS-u nema ne zato što ljudi ne plaćaju pretplatu već zato što privatne televizije i privatne produkcije cede pare iz RTS-a kroz namontirane ugovore na štetu RTS-a uz svesrdnu pomoć stranačkih šefova koji kontrolišu sve. Zaposleni u RTS-u vredno rade za male pare i za svoju firmu zarađuju dosta, ali to je sve uzalud jer na drugoj strani sve oteče u privatne televizije i agencije...

Delboy T

pre 11 godina

Ko dobro poznaje g.Kovačevica zna da on nema nista protiv plavusa,naprotiv.Kao poslanik sve je uputio gen.direkt. jer zna sta mu je slaba tacka i kako su abnormalno placeni njegovi miljenici u odnosu na ostale radnike rts.Ne bi bilo lose i da g.Kovacevic napravi emisiju i istrazivane o tome koliko gradjani veruju javnom servisu i koliko zele da ostane ovakav..Naravno rezultate mi vec znamo al cisto zbog vrhuske na rts!

Dejan

pre 11 godina

Svaka mu cast. Osim ovoga "plavuse" koje zvuci malo pogrdno, sve drugo je u pravu. Uostalom one i ne spore ovo oko same RTS vec reaguju samo na prozivku da su plavuse. I nazvale su ga brkatim i to je to!

Preplatnik malo sutra

pre 11 godina

Nisam placao, ne placam i ne pada mi na pamet da placam pretplatu za RTS. Repriza do reprize a bahatost politicara koji kada nisu na vlasti savetuju da ne treba da se placa pretplata i da ce je ukinuti a kada dodju na vlast smatraju da je treba placati, je vrh tupavosti. Jos jedan dokaz da zivimo u banana drzavi na stranu sto je kvalitet programa ocajan. Mi generalno u ovoj zemnlji imamo problem sa kvalitetom. Razni pokusavaju da pseudo kvalitet naprave obrazacem za zivot, na zalost uspevaju u tome.

Miki BG

pre 11 godina

Na žalost, Siniša Kovačević je potpuno u pravu. To što nudi RTS nije dostojno ni komercijalnih tv stanica, a o javnom medijskom servosu i da ne govorimo. Što se tiče pretplate, mora se tačno znati šta se plaća. Sem što narod nema para, mislim da su "plavuše" i te kako odagnale ne mali broj gradjana da ne plaćaju taj namet. Takodje, treba najzad rešiti i pitanje gradjana koji plaćaju kablovsku tv, jer je ona sve prisutnija ne samo u gradovima već i manjim naseljima. Nenormalno je da neko dva puta treba da plaća RTS - preko kablovskog provajdera i elektrodistribucije. O Tijaniću ne vredi govoriti. On je za komercijalnu TV, za državni javni servis nije nikada bio, pa ni danas!

Lala

pre 11 godina

Drage nase plavuse, nemojte nam se nervirati, to je lose za ten i zdravlje... Nije zli brkati cika hteo Vas LICNO da uvredi... To je on onako, u duhu narodnog jezika... "plavuse"... Samo se vi meni ostanite lepe i pametne, pa da vas gledamo jos dugo dugoooo... i da znate, Maja Nikolic je najbolja! :)

ns time

pre 11 godina

Radila sam sa Sinisom Kovacevicem i on je jedan talentovan covek i prijatan kao kolega.Ali se nisam slagala sa njegovim politickim uverenjem.
Da je bio manje kostunicav, verovatno bi ga vise cenili kao pisca.
Ali,to je vec stvar licnog zivotnog izbora.
Medjutim,ja bih ove njegove reci(ako izuzmemo seksistick idodatak) uzela
ozbiljno u smislu rada,funkcionisanja RTS-a.Tamo ima kadrova jos od Tita koji "urednikuju" ,ostalo je jos Mirinih i Slobinih,pa demokrata,pa DSS.
Tesko je tu raditi i bilo kakve emisije praviti.Pogotovo od Tijanicevih miljenica (to su te plavuse jos od BK vremena).
Kako je on to postao(direktor) i kako je opstao-e to znaju njegovi politicki mentori.I tu je kraj.

dragiša

pre 11 godina

Zapanjen sam ponašanjem RTS da u savom udarnom Dnevniku u 19.30 i u ponoć emituje tekst pisma grupe radnica Televizije zbog upotrebe reči "plavuše"!Na ovaj način se RTS svrstala u red tkz. tabloidnih elektronskih medija,jer davati tri minuta na meditacije tri novinarke RTS na legitimno pitanje u delu sednice Skupštine kada se postavljaju pitanja članovima vlade ,je najblaže rečeno zloupotreba javnog servisa i padanje na najniže orofesionalne grane. Kovačevićev akcenat je,ako se pažljivo pročiota i sasluša njegova diskusija, je na lošem stanju u RTS, lošem materijalnom stanju, kadrovskoj politici, uredjivačkoj poliotici i samo ovlaš,kako bi to svako rekao, svelo se na top da nekoliko plavuša vode program,kao što bi običan čovek rekao "nekoliko crnkinja"! Iza ovog "saopštenja" i "reakcije" tri novinarke je pečat Tijanića. To je jasno. On ,pa i tri pootpisane novinarke ,bi trebalo da ofgovore zašto plate kasne ,zašto nema para,a da varijabila u visini i preko dve plate se deli kapom i šakom "odabranima", izmedju njih i trioma potpisnicima ovakvog saopštenja, da bi se otišlo u krajnost koja više govori o njima i Tijaniću,a ne ne o Kovačeviću, da bi je pisac i režiser traŽio 100.000 evra za reprizu njegovih dela. Pa to se čini u svakoj zemlji što je normalno u Nemačkoj, Ebgleskoj...I pitanje: zašto je sinioć svim novinarima,pa i u dopsništvima u Srbiji, stiglo upozorenje menadžmenta da se "glavom ne šale" da danas( kako je trebalo) stupe u štrajk zbog plata.

Andrej

pre 11 godina

I sta sad...kad je Sinisa Kovacevic u pitanju, onda su pomenute - pametne, lucidne i odlicne novinarke i ne sme niko da ih dira...a da je Ceda rekao ovo?! Ma doslednost nam je jaca strana...

Miroslav

pre 11 godina

Beogradska hronika, Beogradski jutarnji program, beogradska vremenska prognoza, Beogradske zabavne emisije. U pravu su oni koji kazu da je program los i lokalni, beogradski. Zasto neko ne objasni RTS-u da oni nisu javni servis Beograda, vec Srbije i da su duzni da svoj program prilagode srbiji a ne Beogradu.

Ne cudi da je naplata tv pretplate tako losa. Ja sam prestao da placam pretplatu zbog Beogradske hronike i ostalih Beogradskih emisija. Neka RTS racune za ovakav program posalje onima kojima je njihov problem i namenjen, ionako samo Vojvodina i Beograd placaju pretplatu.

Skandalozno je da na drzavnoj televiziji, u udarnom popodnevnom terminu ide Beogradska hronika, komunalna, lokalna emisija... Zasto na Hrvatskoj televiziji (sa kojom se RTS rado poredi) nema Zagrebacke hronike??

protiv cenzure

pre 11 godina

@Best for rest, 14. novembar 2012 09:24
Ne ide Beogradska hronika odmah posle emisije Ovo je Srbija, vec odmah posle Dnevnika televizije Vojvodina.
Da ne pricam o tome da se televizija vojvodine jedina finansira od pretplate, i da ni jedan drugi kraj nema televiziju koja dobija pare od pretplate. U stvari nemamo nikavu televiziju, i ove lokalne zatvaraju.
Takodje u toj emisiji Ovo je Srbija imate priloge iz cele Srbije, ukljucujuci vojvodinu.
Kad uporedite kolicinu vesti,u svim medijima, videcete da je vojvodina i autonomastvo nesrazmerno mnogo zastupljena, dok mi za medije kao da ne postojimo.
Samo pogledajte teletekst na ovoj televiziji, i videcete svaki dan od 16 naslova bar 2,3 ili 4 koja se odnose na vojvodjanska izvoljevanja, i nikad ni jedan koji se odnosi na ostale krajeve.
Tako da je jasno ko je u medijskom smislu favorizovan, a ko potpuno zapostavljen, osim kad dodju da traze pare od nas.

123456

pre 11 godina

Sinisa Kovacevic je dobrim delom u pravu.
A posebno je u pravu za nizak nivo programa koji prave Olivera Kovacevic i Natasa Miljkovic, i to, pretpostavljam za besramno visoke plate.
Neka objavi gospodja Kovacevic kolika je njena plata, i sta mi to finasiramo i zbog cega.
Ono sto je koliko toliko dobro na RTSu, to je naucni program, i manjim delom filmski na drugom kanalu. Zbog toga je vazno da RTS postoji, ali pretplatu, tj. Tijanicev harac, svakako treba ukinuti, i prekinuti odlivanje drzavnih para u privatne dzepove preko raznih "tv mreza", "evronetova" i ostali 15ominutnih gluposti smisljenih da bi se nvo pojedinci bliski vlasti obogatili od drzavnih para.
A da podsetim i to da je Tijanic postao direktor bas zahvaljujuci DSSu.

Mario Bros

pre 11 godina

Plavuše još i kreiraju nekakav program i političke emisije ali šta ćemo sa reprizama, sa neprenošenjem svih derbija i Lige Šampiona utorkom, sa potpunim odsustvom kritičkog dokumentarnog rada?! Po RTS-u u Srbiji je sve OK i nema ni kriminala ni korupcije ni patriotske pljačke. Ima samo finih reklamnih blokova i kukanja kako narod neće da plaća pretplatu da ga neko obmanjuje i plasira našminkanu sliku Srbije. Hoću istinu da gledam! Pa makar nekada bila manje lepa kao kvalitet našeg derbija i ružna kao patriotska pljačka ili lepa kao Noletova pobeda. Kod vas čovek ništa ne može da vidi, a govorite "verujte našim očima".

21. Vek

pre 11 godina

Kovacevicu, pogrešio si! Meni se činilo da potpisane novinarke ne vole despota Tijanica, a ti si ih svojim komentarom sada ugurao u njegov zagrljaj.
A ne bi me čudilo i da je Tijanić napisao onaj tekst, jer je njegov stil jedinstveno agresivan, a ima i motiv da njime ošine kada mu neko stane za žulj. Sa druge strane ja mislim da su novinarke dobile kompliment, jer je rečeno da jedino njihove emisije vrede na RTS-u, a one mi deluju kao stabilne, samosvesne žene koje se ne bi spustile na nivo Tijanićeve komunikacije.
Slažem se da program na RTS-u zahteva novu energiju, više kreativnosti i zanimljivih obrazovnih sadržaja, ali višegodišnja negativna selekcija kadra je neminovno skopčana sa lošim kvalitetom programa.
Da ne bude nesporazuma, Olivera Kovacević je sjajan novinar, ali mi se čini da je unazad godinu dana ubijana njena kreativnost od strane despota Tijanića (kreativne osobe ne trpe torturu, pritiske i ucene) - a na Oliveri se baš vidi ta vrsta utučenosti.

nidža

pre 11 godina

Nisu problemi RTS-a prihodi već enormni rashodi.
A i oblasti gde bi moglo dobro da se zaradi ti segmenti su predati u ruke privatnika (Šapera i Đilasa).
Slično kao i sa GSP-om koji je predat privatniku iz BusPlus-a.
A “plavuše” su pomenute samo jednom u alegorijskom smislu (a to što Tijanić loptu prebacuje u tuđe dvorište nije prvi put).

plavusa

pre 11 godina

Sem sto su se okomile na Kovacevica, s pravom ili ne, plavuse, citaj RTS, ne odgovaraju ni recju na njegove zahteve.Jedno je njegov eventualno uvredljiv recnik, a sasvim drugo njegovi objektivni i na zakonu zasnovani zahtevi. Zasto se to ne pobija ili ne potvrdjuje?

tv sirokih mogucnosti

pre 11 godina

ja mislim da rts nije iskoristio svoje produkcijske kapacitete.mogu npr. da repriziraju vremensku prognozu iz 1965god.,loto izvlacenje iz 1993, tada su dobici bili u milijardama...

max

pre 11 godina

Kao sto bi odg. Ivan Tasovac na pitanje "Sta vam najvise smeta na politicko, medijskoj i estradnoj sceni Srbije?":

-To sto ima vise likova u 27-oj reprizi boljeg zivota!

тв шаљивко

pre 11 godina

Ја хочу тв програм бољи програм да га гледам, програм није нечија игра.

simovović

pre 11 godina

kako je samo Tijanić zloupotrebio Oliveru Kovačević, Natašu Miljković i Jovičevićevu.Onaj koji je pažljivo slušao i čitao Kovačevića naravno nigde ne vidi tu "polnu diskriminaciju" vredjanje plavuša,jer poslanik to nije rekao.To pismo ,koje je objavljeno u centralnoj informativnoj emisiji(!!!)( to ne radi ni lokalna TV) govori o činjenici da je glavni bos RTS pokušao da zaobidje centralnu Kovačevićevu konstataciju, izgrečenu na javnoj sednici Skupštine u delu piostavljanja pitanja ministrima, da je RTS veoma loša, sa lošpim programom, nikakvog strategijom, konceptom...Pravo pitanje je - zašto postoje odabrani Tijanićevi nbovinari koji dobijaju visoke plate i basnoslovnme sume na ime varijabile...Za druge,evo , već nekoliko meseci plate kasne. I sada je centralno pitanje : plavuše"! Ajte ,molim vas! Sada je jasno zašto po hiljadi put gledamo neke reprize,ali zašto nema reprize Kovačevićevih "Plodova gneva", niti "Mog rodjaka sa sela" dojučarešnjeg urednika,ili tako nešto,u dramskom programu koji je time što je postao čaln SNS - zatvorio vrata za reprizu te veoma dobre serije,a još više obustavljeno je najavljeno snimanje serije o Karadjordjevićima na čemu je ovaj gospodin radio! E,tako to radi Tijanić, koji se,kao žensko, krije iza "plavuša" jer je kukakvica da se sam oglasi u situaciji kada nema elemenata da reaguje.I još nešto: zašto je po cenu otkaza zabranio štrajk za danas u RTS-u.B92 ispitajte ovo!

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Vidi se iz aviona da ovaj odgovor rtsa nisu pisale nikakve plavuše već tijanić lično, one su se, poslušnice, samo potpisale ispod

kalimero

pre 11 godina

Zar niko nije procitao citiranu izjavu g.Kovacevica i shavetio da je rekao da RTS "...nema nikakav program, osim onih nekoliko plavuša koje se smenjuju vodeći ga...".
Covek ih je u stvari pohvalio da jedine nesto vrede na RTS-u, ali su one pod pritiskom Tijanica i drustva morale da na ovo odreaguju kao na uvredu.
U svakom slucaju RTS nema nikakav program i to ne mora niko da mi govori da bih shvatio, a pretplata je obicno pljackanje siromasnih gradjana, jer je uglavnom najsiromasniji najredovnije placaju.
Svi ovi kao zvanicni odgovori i prepucavanja preko medija su farsa i zamagljivaje ociju javnosti, dok se krupne stvari odvijaju iza nasih ledja.

deNiro

pre 11 godina

Tijanic,koji se sakrio iza plavuša,nije odgovorio na suštinsko pitanje.Zašto se marketinški paket(sekunde)prodaju u celosti Djilasu i Šaperu a oni dalje ostvaruju enorman profit prodajući ih firmama.

radnik

pre 11 godina

Kao da su se Kovačević i Tijanić dogovorili da pričom o plavušama skrenu pažnju sa vesti o štrajku zaposlenih u RTS-u koje Tijanić godinama unižava zbog šačice miljenika, i dotičnih "plavuša", kojima isplaćuje enormne zarade na račun bednih zarada najvećeg broja zaposlenih. Da je Kovačević ozbiljan kritičar a ne samo sličan pretendent na direktorsko mesto umesto traktata o plavušama tražio bi finansijsku istragu u RTS-u.

Lort

pre 11 godina

Siniša Kovačević je pogodio tačno u metu.

Program je katastrofa,bez emisija o sportu,kažem EMISIJA,drugi program je kontejner,kako ko šta ubaci,emisije o kulturi se prikazuju noću,utakmica počne na jednom programu pa završi na drugom,o reprizama serija mislim da ne vredi trošiti reči..


Voditeljke:-)))

Ajmo redom,mene zanima jedna stvar,da li voditeljke koje primaju platu iz budžeta smeju da "tezgare",pošto su jako dobro plaćene za srpske prilike,drugo ovde se priča o nekoj polnoj diskriminaciji,gde su voditelji????

A o samim voditeljkama iluzorno je pričati..njihov nivo kućnog vaspitanja je skandalozan,od Kovačevićke i Rade Đurić koje upadaju gostima u reč,preko Slađane Tomašević koja promoviše sebe ne tv-u..

Caca

pre 11 godina

O nacinu na koji je Kovacevic pricao ne bih da komentarisem sada. Ali rts je zaista katastrofalan, program, voditeljke, nacin komunikacije prizeman, posebno tip emisija kao bgd. hronika i slicne, pa selo gori ..jad i beda.. jednom recju strava i uzas, i jos mi kao to sve treba da placamo!? Ma to ne dolazi u obzir i to je obmana i na kraju kako ne shvataju da ih mi necemo i kraj! I da nam se ne dopadaju!

sarkastichni komshija

pre 11 godina

polnog rasizma? vi ste ozbiljni?

rts duguje svima pare, a samo ih uzima, dobija i otima. vreme je da se smeni cela ekipa. jer eto npr ja koji sam jako dobar u tome shto radim ne mogu da se zaposlim tamo jer nemam vezu, ali zato su tamo tonci voditelji i tetkice rod. naravno ima tu i plavusha..

ne gledam RTS

pre 11 godina

Pa dobro, može li neko nama građanima da objasni kako je moguće da privatne TV opstaju sa daleko kvalitetnijim programom, a RTS ne može da preživi iako zarađuje daleko više ( čak i sa tom smanjenom naplatom ). Evo, neka nam Tijanić prikaže prihodovnu i rashodovnu kolonu njihovog bilansa. Zapravo, zar nije to njegova obaveza ?

ultrabgd1

pre 11 godina

Lažni šaljivdžija koji vodi rts je dozvolio da ista ekipa grozomornih likova , svakodnevno se smenjuje i uvek vrti u krug. Šta god da je u pitanju, kviz, talk show, grozo-grozomorne sprske serije koje zatuplju narod... uvek istih nekoliko likova koje stalno moraš da gledaš. par glumaca, par voditeljki, par tzv stručnjaka, par pevača i to je to. Trulo, bre ! Da li će se ikada više pojaviti medij na nivou Radija B92 pre 5 Oktobra ?! Toliko duha, vica, pameti, talenta....

nkvd

pre 11 godina

pisete ovde kako gradjani placaju pretplatu kako placaju takav program i imaju gospodin kovacevic zaboravlja da je tijanic preko dss-a ostao direktor rts-a posle 5 oktobra do danasnjeg dana ni on a ni rts nisu smeli ovako da komentarisu plavuse a rts bi mogao bolje da posluje kada bi bio manje izuzet od politike i politickih kadrova i njihove rodbine ja razumem da njihovi kadrovi budu zaposleni za vreme trajanja vlasti u upravnom i programskom odboru i kad odu sa vlasti da i oni oni odu ali ne oni ostaju i dalje i njihovo vladanje se svodi samo na zaposljavanje njihovih kadrova i rodbine koji su uglavnom ne strucni za televiziju pa rts zato ima preko 2000 viska radnika a komercijalne minute zna se ko je prodao privatnicima tijanic i niko drugi zato njega treba otpustiti ...

dolfi

pre 11 godina

tako vam i treba ...dss je postavio tijanića ...gde vam je tada bila pamet? i ne treba da se izvine kovačević već koštunica.on je tražio,insistirao da tijanić bude direktor rts...
tražili ste gledajte

osejaj beogradizacije

pre 11 godina

na stranu to sto je vredjao osobe zenskog pola odredjene boje koze,ali je cinjenica,da osim beogradske hronike i nekih emisija opet vecinom vezane za bgd nema nista pametnije i naravno repriza filmova
dajte svaki dan Nisku hroniku, Pozarevacku, Kraljevacku, Kragujevacku, Zrenjaninsku, Novosadsku, Suboticku, Somborsku, Indjijsku..
Inace ima da ostane samo beogradski pasaluk,pa uzivajte ,a ostatak Srbije ce se snaci i bez vas
zar je Beograd centar sveta?
Tim plavusama pokazujete da jeste
Ima mnogo boljih plavusa okolo u drugim hronikama

nada

pre 11 godina

na zalost,nije to problem samo sa novinarstvom ,televizijom ,pogledajte samo pravosudje ,te sudije ko da postavljaju makroi !uostalom mafija drzi i fakultete ,diplome se kupuju na svakom koraku,narocito na pravnom i medicinskom fakultetu,o megatrendu i da ne govorimo.klasicna sema za kupovinu ocena pa na kraju i diploma ,je posredovanje,tetkica,lozaca,domara i drugog pomocnog osoblja u kupovini istih.jednom reci,haos od drzave!

Rade

pre 11 godina

DSS mi nije blizu srca, nikako, ali Siniša Kovačević je apsolutno u pravu. Podršavam ga maksimalno. Kakva je to "nacionalna televizija" koja zaglupljluje narod, ne pokazuje nam put napred, ostala je uspavana u prošlom veku. Za sve to najveću krivicu ima Tijanić ali i DSS koji ga je ostavio na toj funkciji.

Veso

pre 11 godina

Na žalost sve što je rekao gospodin Kovačević da je javni servis u dubokoj krizi je potpuno u pravu. Naravno ono što je govorio o plavušama nije u redu i to uopšte ne treba komentarisati. Dok je gospodin Tijanić na čelu RTS situacja se neće ništa popraviti na bolje. Više nam je dosadilo po stoti put gledati reprize , "Boljeg života" , " Otpisanih" , "Povratak Otpisanih" , i ostalih serija. Građani pošto plaćaju pretplatu onda s pravom traže kvaliteniji program.Što je najvažnije ni zaposleni u RTS nisu zadovoljni sa radom prvog čoveka te kuće.

xy

pre 11 godina

Malo tezza Sinisina metafora. Opora. Sapienti sat !
Ali, kad vec pomenu plavuse, nisu sve plavuse iste .
Neke vise , a neke manje, kvare knjizevni jezik.
Neke " gutaju" poslednju rec u recenici.
A neke vrse beogradizaciju srpskog knjizevnog jezika.
Naravno, svakom je jasno, da nisu "plavuse" krive za siromastvo, bezidejnost i manjak kreativnosti programa. Mozda su krive sto pristaju da rade u takvom ambijentu.
Pre nego sto se pocne rasprava o esteskom posrnucu, svaki javni radnik na nacionalnom tv servisu morao bi da prodje test kod gospodina Ivana Klajna.
Tako se cuva jezik , koji nas , izmedju ostalog, odredjuje kao narod. To bi moralo biti polaziste za rad u tv servisu, koji hoce da je nacionalni.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Gn S. Kovacevic odlicno poznaje prilike i neprilike u RTSu.
Usudio bih se ponoviti: zasto "javna kuca" medijska ima 4.500 zaposlenih? Da li je potrebno toliki broj da bi se reprizirale reprizine reprize?
Svakako je gn Kovacevica potaklo na poslanicko pitanje nedavno oznojeno i zajapureno Tijanicevo zahtevanje da "drzava obezbedi sigurno finansiranje RTSa". U vreme kada nije sigurno da polovina i od zaposlenih mogu deci doneti litar mleka, Tijanic zahteva, i preti, za "stabilnost" svog finansiranja kako bi "bio nezavisan". RTS je njegova prcija?
Sinocno pojavljivanje voditeljke u crnoj perici je vrhunac privatizacije MOG PRAVA, jer kao podstanar 37 godina moram placati "tijanicev harac".
Uostalom, sta me pre i tacnije informise TIJANICEVA JAVNA KUCA od, recimo, b92? Ili - zasto na RTSu ima vise reklama nego na b92, i to dominantno onih drzavnih firmi koje svakako imaju veci "budzet za reklame" od ovih privatnika koji se oglasavaju na b92?
Treba ugasiti monstruma, kao sto je ugasena i moja firma pre desetak godina, a nekada smo "drzali pola sveta", i bilo nas je preko 3 hiljade zaposlenih, ali su ugasene i firme sa desetinama hiljada zaposlenih.
Prostije od pasulja: narodu ne treba "javni servis", posebno ne nastavak zamlacivanja, vredjanja intelekta potencijalnih gledalaca. Sta moze oznojeni Tijanic da pametuje ikome, a o moralu i harangi protiv neistomisljenika da ne pricamo, kao i o doprinosu satanizacije pok Djindjica.
Ali RTS i bez Tijanica je nezeljeni teret prevarenom i izgladnelom narodu.