Utorak, 28.08.2012.

23:20

Vlada ukida pretplatu na RTS?

Vlada Srbije će najverovatnije ukinuti pretplatu za Radioteleviziju Srbije tokom narednih nekoliko meseci, piše Blic.

Izvor: Beta

Vlada ukida pretplatu na RTS? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

234 Komentari

Sortiraj po:

aaaa

pre 11 godina

NEMA POTREBE UKINUTI PRETPLATU EVO JA CU VAM RECI TAJNU KAKO DA NE PLACATE PRETPLATU A DA GLEDATE TV I NE BUDETE OPTUZENI: PREBACITE SE NA SOLARNU ENERGIJU VETRENJACU I PAMELE NEMA RACUNA ZA STRUJU NEMA PRETLATE e sad ako imate debele novcanike i mesta u dvoristu to vam niko nemoze zabraniti cak mozete da imate i profit da prodajete tu vasu struju koju proizvedete jer nema kablova a jedna zicica mozda cak i opticki kabal nikog nece smetati

Zaphod

pre 11 godina

Na ovu vest na sajtu RTS-a nula komentara... Dao bih godišnju pretplatu samo da gvirnem u neobjavljene, kakvih li tu kletvi ima...

Баштован.

pre 11 godina

Ја мислим када би сутра изгорео до земље карциномски РТС (зграда и сви објекти везани за њих) да би први отишао добровољно да почистим го..милу и направим неку лепу хумку,а за коју недељу и засадио неко цвеће за неки парк,и опростио би им што су ме заврнули за претплату (а то што причате ко ми је крив што нисам знао да није законски утемељено,па зар сви морамо бити правници па да се штитимо од оних који треба нас да штите )..чак би и платио још толико само да их видим 2м испод земље.
ПС.Молим вас објавите коментар пошто на њиховом цензурисаном сајту неће да ми објаве а за неке вести ни не постоји могућност коментарисаља.
Унапред захвалан Б92-ојци.

Nemanja

pre 11 godina

(dvds, 29. avgust 2012 14:31)

Kako si ti tužna individua. Tvoj jad i samouverenost u neznanju je toliko strašno da ga moram podeliti po stavkama. Kao prvo, strašno je tužno da je tebi koncept života bez TV-a toliko nezamisliv da automatski pretpostavljaš da lažem da ga nemam. Kao drugo, rekao sam već da nemam problema da jednostavno ne plaćam pretplatu - zašto bih se onda cimao i podnosio zahtev za oslobađanje od pretplate, sem zato što STVARNO nemam TV? Zar ti je i logičko razmišljanje toliko nedostižno? Treće, intenzivna emocija dolazi od toga što ovce poput tebe imaju obraza da prebacuju nešto nama što ne plaćamo, a vi ste razlog što oni imaju luksuz da zadržavaju ovakvo stanje, jer su im vaše pare taman dovoljne da se sprdaju s nama. Četvrto, nisam rekao da je pretplata nezakonita (usput, 'bezakonita' nije čak ni reč), nego način naplate preko računa za struju, što zna svaka iole informisana osoba u ovoj zemlji, ali to naravno ne uključuje i tebe. Peto, kao državna ustanova, RTS je bila dužna da mi pismeno odgovori na formalan zahtev za oslobađanje od pretplate, ali pretpostavljam da se ni to ne uklapa u tvoje čvorovićevsko shvatanje države. Šesto, kod grejanja ili struje, država ispostavlja robu/uslugu na osnovu ugovora sa potrošačem, a ovde nema ugovora, a roba je smeće. Mogao bih pod sedam i da pišem o konceptu građanske neposlušnosti, ali to je takav skok u odnosu na ove, tebi nepoznate ali osnovne koncepte stvarnosti, da se neću ni truditi. Uživaj u svom stadu.

Starac Vujadin

pre 11 godina

Nije mi ciljam da vređam, nego da istaknem činjenično stanje, pa se nadam da mi komentar neće biti cenzurisan: svako ko je toliko GLUP, da ne razlikuje obavezu (pa na kraju krajeva i pristojnost) plaćanja, eto recimo struje, za čiju nabavku je potpisao ugovor, isporučeno mu je struja u dogovorenom obliku i on je troši, sa recimo plaćanjem pretplate za javni servis, na koju građanin ni u kojem obliku nije potpisao da pristaje, ne nudi mu se program dostojan javnog servisa, i ona ga još i ne gleda... Elem, svaki ko je toliko glup, zaslužuje da ga deru na 101 maštoviti način i da mu se svi smeju dok skiči.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Zakon, da zakon o TV pretplati postoji samo u Srbiji i pretdtavlja hitlerovski ostatak vremena fasizma. To nije poznato u svetu, to je samo "Made in Serbia". Bilo bi dobro da saznamo ko je takav zakon izmislio i predlozio? Verujemo da nije iz Srbije.

dena

pre 11 godina

Ja sam od onih sto su redovno placali mnogi su se cudili ja sam se cudila njima sto placaju kablovsku sto ne placaju porez na imovinu a stan su dobili nisu gradili itd samo znam da ce se to naplatiti kao u slucaju da prodajes stan kucu moras izmiriti sve obaveze pa i vezane za brojilo to je to .

pink

pre 11 godina

ukinimo rts,,sta ce nama pametnim ljudima,,,treba nam kursadzije,zvezde granda,,farma,,ivan ivanovic,,lea kis,,turske serije..ceca,,karleusa,,joj ima li iko normalan od ovih sto kometarisu..sve sami pacenici..

DJ

pre 11 godina

Javni servis koji se sufinansira direktno od strane gradjana a ne drzave (odnosno trenutne politcke garniture na vlasti) je civilizacijsko dostignuce za koje gradjani Srbije ocigledno jos nisu spremni. Svakako je nedopustivo da finansiranje nije adekvatno ispraceno (pod)zakonskom osnovom, ali za svaku mislecu osobu ideja javnog servisa treba da bude iznad tehnickih elemanata.

dvds

pre 11 godina

...jer je RTS protivzakonitim, a to podvlačim da ti bude jasno, p r o t i v z a k o n i t i m sistemom naplate...
(Nemanja, 29. avgust 2012 13:05)

> Haha, a ova ti je još bolja. Podneo si dokaz da nemaš TVe, priložio izjave svedoka,ili ti ga, braće lažova...jel da? Pa ako nemaš TV, kao što tvrdiš, a u šta veoma sumnjam, zašto ovako intenzivna emocija...tebe ovaj slučaj onda ne tangira...jel tako? Šta će Srbi da dostave i izmisle da ne bi platili preplatu...a jel si podneo možda dokaz o slepilu, eventualno?
Pretplata nije bila bezakonita 46 godina dok nas je lepo držala pod kontrolom SFRJ, ali posle toga mi imamo ovaj čuveni "bunt" slobodnih gradjana koji ne plaćaju TV pretplate, struje, BusPlus...sve to pozivajući se na svoja novostečena "prava i obaveze"? A posle se još ljute što nisu "udostojeni" odgovora? Da bi te neko udostojio trebao bi da ispunjavaš prava i obaveze, naravno to je jasno.
Oćeš sad da izčupaš radijatore iz zida i priložiš izjave svedoka Eskima da ti ne koristiš grejanje kada gas poskupi na jesen? Kao što ti reče...haha..."gradjanska neposlušnost je dužnost"...haha...a u kom to članu Zakona piše, molim te? I voleo bih da ti naglasim...ne radi se o gradjanskoj neposlušnosti nego o lopovluku, jer neefikasna država nije u stanju da naplati svoja potraživanja, a vama prošlo jednom za rukom sa strujom, u Nišu i okolini, pa sad niko više da vam stane na rep.
Sa vašim poimanjem "više kvazi prava" a "nimalo i nikako dužnostima" ode ova zemlja u bankrot.

karamela

pre 11 godina

Da li se to samo meni cini ili je Dinkic udario na zivotnu sredinu? Pre neki dan je bio spisak mogucih nameta za ukidanje i bilo je par koji su povezani sa zivotnom sredinom (tipa: sumarine, nameta za vozila koja zagadjuju zivotnu sredinu, neki namet za vode itd). Ako je to istina, i ako vec znamo da su ugasili akciju Ocistimo Srbiju, ono malo prirode odlazi u nepovrat! :(

MiraO.

pre 11 godina

Ja sam redovno plaćala TV pretplatu. Smatrala sam da je to pravilno. Sada sam u dilemi, da li idućeg meseca (pošto sam već platila za potrošenu struju u julu) da platim i pretplatu. Molim da postignemo konsenzus!!!

Vana

pre 11 godina

Lepa vest, iako ni ne gledam televiziju. Mislim da je bizarno zahtevati od građana da plaćaju/finansiraju neku kao državnu televiziju, koja pritom nema kvalitetan program.
Uostalom, ako treba da plaćam neku televiziju- plaćala bih RTV.
Samo se pitam zbog čega vlada sad ovo donosi, šta je ispod/glavni motiv. Verovatno ne siromaštvo istih tih građana.

Nemanja

pre 11 godina

Ovako ste ništa drugo nego hajdučija, pa je krajnje ljigavo i naravno nemoralno, da ne spomenem da vredja zdrav razum, da se pozivate na ta "gradjanska prava i obaveze".
(dvds, 29. avgust 2012 12:18)

Uf, od neznalice do indigniranog savesnog građanina... Kakav prelaz! Kao prvo pametnjakoviću, ja lično sam se LEGALNO izborio za neplaćanje - poslao izjavu da ne posedujem TV prijemnik, priložio izjave svedoka, a RTS je nevoljno morao to da prihvati - nisu se ni udostojili da me obaveste o odluci, samo je odjednom stavka nestala s računa! Kao drugo, dužnost svakog građanina je da ispunjava svoje obaveze, ali je takođe njegova dužnost da građanskom neposlušnošću spreči izrabljivanje sebe i svojih sugrađana od strane vlasti, što je ovo očigledno bilo - jer je RTS protivzakonitim, a to podvlačim da ti bude jasno, p r o t i v z a k o n i t i m sistemom naplate ubirao dvostruku lovu (uz reklame) za program koji je bio ispod nivoa bilo kojeg javnog servisa! Mada naravno, ovo sve je samo uzaludna rasprava, jer ti očigledno ne znaš ni svoja prava ni svoje obaveze, ti samo plaćaš kao ovca i mrziš one koji ovce nisu, zar ne? Ma vi ste problem, a ne RTS, oni su samo posledica postojanja ovaca!

obican gradjanin

pre 11 godina

zasto da placamo pretplatu za rts, mogu oni da prezive i bez toga.. od cega zivi pink,prva i ostale televizije.. cak sto vise prva je i bolja televizija od rts-a...

a?

pre 11 godina

U svakoj demokratskoj zemlji i nedemokratskoj zemlji bilo gde u svetu je PRETLATA obavezna tako da se pretplata ne sme ukinuti! A da ne govorimo o ljudim koji su placali i ukidanjem oni bi bili osteceni a sta ce mo sa onima koji su isli na sud MO.. Od pretlate zavise emisije program prenosi... a posto do sada nije snimljena nijedna serija film niti se dobro prenosi utakca ili bilo koji program slazem se da se ukine.

komentator

pre 11 godina

Naravno da se ukida kada RTS i nije javni servis. Stalno se porede sa BBC a ne primecuju sve razlike, od toga da na BBC nema reklama pa do samog programa...

NikolaTK

pre 11 godina

Meni dodje isto, nisam ni placao. Nervira me jedino sto je nas dr.prof.predsednik obecao da ce smeniti Tijanica, a od toga nema nista...

Marko

pre 11 godina

Pa bolje da poskupi struja za tih 500 dinara nego da znam da tih 500 dinara dajem RTS-U. Kao drugo,ovoliki novac koji se slivao rts-u trebao je da mu omoguci da bude nezavisan,on to nije bio, da nema reklama,ima ih,da bude kvalitetniji tv program,on to nije, a da ne pominjemo sto nema nekih novih serija,filmova.. Prepustaju prenose domacih klubova komercijalnim televizijama.. Drugim recima,kad ukinu tv pretplatu rts vise nece dobijati toliki novac a bice isti kao i sto je bio.. A oni koji su placali,neka nauce nekada da se solidarisu sa opravdanim narodnim buntom,jer da od starta niko nije placao ne bi se ni placao od prvog dana..

dvds

pre 11 godina

U startu je jasno da nemaš pojma o svojim pravima i obavezama samim time što si plaćao pretplatu, ne moraš time da se još i razmećeš. Kao i kod svih drugih mesečnih davanja, utuženje pretplate zastareva posle godinu dana, znači kada bi RTS prevrnuo nebo i zemlju i iscimao se da tuži sve neplatiše (što je teško zamislivo), i kada bi to prošlo na sudu (za šta nema šanse), mogao bi da svakom izbije po 4 soma plus troškove
(Nemanja, 29. avgust 2012 11:34)

> Hehe, a ova gore ti je dobra...A koliko vidim ti si elaborirao "svoja prava naročito" mnogo mnogo više nego svoje obaveze da bi ih na tradicionalni srpski način uzurpirao, jel da?
Da ti objasnim jedan civilizovaan princip koji tebi i većini ovde očigledno nije jasan: vi ste mogli da pokrenete javnu rasparavu ili...sa ciljem da ostvarite vašu intenciju odnosno da se ukine pretplata na RTS, ali ste u medjuvremenu, ako sebe smatrate onima koji ispunjavaju svoja prava i obaveze prema društvu u kome žive, trebali i morali da plaćate tu pretplatu.
Ovako ste ništa drugo nego hajdučija, pa je krajnje ljigavo i naravno nemoralno, da ne spomenem da vredja zdrav razum, da se pozivate na ta "gradjanska prava i obaveze".

fringe

pre 11 godina

Odlican potez, sad makar necu da slusam o toboz "nezavisnom javnom servisu" a svi znaju da se on okrece kako vetar duva. Jedino mi je zao glumaca i da kazem te filmske industrije koja se najvise ovajdila od pretplate pa smo imali nekoliko novih serija i filmova i drugog programa ali smo zato izgubili sport na rts-u narocito fudbal. Ovo naravno nije dobra vest ni za ostale tv kuce jer ce im rts oteti i ovo malo kolaca koje su imali ali je svakako za gradjane odlicna vest. Naravno one koji su istu i placali.

Novinar

pre 11 godina

Zbog svih vas, koju su plaćali nešto što nisu potpisali, a tu mislim na RTS pretplatu, Srbija je morala da trpi teror RTS-a i Tijanića. Narod ne shvata da on ima moć. Teško je Serbima da prihvate da im i ova krnja demokratija nudi mnogo. Narod može svaki zakon, svaku korupciju da otkrije i reši. Kada se desi pola miliona naroda na ulicama nekoliko dana, leti Vlada kao od šale, ali i zakoni. Mrzim RTS.

Pera

pre 11 godina

Ne radujte se previše, meni sve ovo liči na lažna obećanja tipa 1000 eura i slično.
RTS mora da se finansira na neki način jer ga ni jedna vlast neće ukinuti, to je sigurno. Naći će oni načina ne brinite se samo što će ovoga puta biti mnogo perfidniji i u svakom slučaju preko grbače naroda na žalost.
A ovi što nisu plaćali do sada neka se ne raduju previše. Ne oprašta ova država dugove tako lako. Samo ćemo se neprijatno iznenaditi kada budemo trebali da registrujemo kola, produžimo vozačku ili pasoš.

Budala

pre 11 godina

Dokle to ide kad nas bahati ljudi koji ne placaju svoje zakonske obaveze javno nazivaju budalama i to prodje kod moderatora. Zbog vas takvih pametnica koji necete nista da platite je zemlja u ovakvoj situaciji a pljujete politicare koji kradu i otimaju. Pa vi ste isti ustvari jos gori ste bre, vi ste sramota ove drzave, u crno ste zavili svoju zemlju, sve hocete za dz. Budite sigurni da ce doci vreme za naplatu, ko ne plati na mostu platice na cupriji. Samo trazite a nista ne dajete, kultura zivljenja ne postoji kod vas, vi ste marva koja misli da moze sve. Zivim za dan kada ce vam sve doci na naplatu, a docice....

dvds

pre 11 godina

Vas pet sest koji kukate sto je ukinuto, pa zasto i vi niste trpeli strah i zakljucavali kapije nego ste hteli da budete gospoda pa placajte onda i ono sto ne treba kad ne citate propise.Ova vlada se sprema da dugacko vlada i vrlo je to jednostavno, nece krasti, nema biznis sluzbenika, kao i sve za dobrobit gradjana.
(helen, 29. avgust 2012 10:06)

> Brrrrrrrravo, a što se još sada ne odlučite da tužite državu za "pretrplejni strah i stres", hehe? Bože me sačuvaj, država vas terala da plaćate račune, a vi morali da zamandalite tarabe, gde to ima, sramota hehe...."ograničavali su vam , jadnim, slobodu kretanja", jel da?
Sad svi u Strazbur pa tužite državu u kojoj živite i naplatite joj od budžetskog novca koji sami uplaćujete...hehe.
Šta kukate na političare kao lopove...kakvi su Srbi, političari su im još i cvećke.

darkos

pre 11 godina

...za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova ...
(jabucilo, 29. avgust 2012 11:05)

Taksa na TV prijemnik iliti TV pretplata ima zakonski osnov (potvrdio i Ustavni sud). Ono što nema zakonski osnov je naplata preko elektrodistribucije, tj. računa za struju.

E sad, RTS je imao 10-ak godina da postane nezavisna i kvalitetna televizija kojoj bi gradjani rado plaćali za kvalitetan program. Kako se to nije desilo, može lepo i da se ukine TV pretplata, da se bar ne lažemo.

Nikola

pre 11 godina

Citam ovo i ne verujem , kako ne shvatate da ukidaju ovo jer su pre toga podigli cene svega sto se moglo podici , a o benzinu i da ne govorim preko noci cena skoci i do 10dinara vidi se da je na celu drzave neko od slobinih ljudi , sve me potseca na to vreme...

Fokus

pre 11 godina

Ne razumem odusevljenje ovih sto podrzavaju ukudanje pretplate,jer dok god je RTS drzavni javni servis njega ce finansirati gradjani ove drzave,sad,da li ce to biti direktno putem pretplate ili indirektno iz budzeta sasvim je svejedno,jer i budzet se puni nasim parama putem raznih poreza...to ti je ono,ako ne platis na mostu,platices na cupriji...tako da je ovo cist populizam i nista vise...

Srdjan R

pre 11 godina

Ne placam tv pretplatu jer se svakako pare iz budzeta i dalje slivaju u rts. Tako da je svi i dalje placamo samo sto neko uplati 2 puta, jos ako ima kablovsku, to je i 3 puta. Eto.

jabucilo

pre 11 godina

Mole se gradjani koji su bili nepismeni i neinformisani i usled toga placali rts pretplatu iako za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova de na kukaju i ne pozivaju se na nepostenje novonastale situacije vec da se za ubuduce dobro raspitaju o propisima drzave u kojoj zive. Naravno ocekujem od kablovskog operatera da smanji svoju naknadu u buducem periodu.

ovca

pre 11 godina

Te "ovce" koje su placale su vama pametnima omogucile za dlaku vise penzije i za dlaku bolje zdravstvo.. Sada vise niko nece placati, ali ce se odnekud preliti pare da se finansira tih par hiljada nesrecnika koji rade tamo..

Meni bi svakako vise odgovaralo da svako placa SVOJE osiguranje i penziono i zdravstveno, i da svako dobije ono sto je platio. Zato sto radim kao konj 14 sati dnevno i umem da radim to sto radim, doktori bi mi se klanjali, a u penziji bih putovao po svetu. Ali me je strah da bi vecina vas "pametnih" pomrla od kijavica..

Sreca vasa sto ima nas solidarnih "ovaca"...

Bane

pre 11 godina

Evo odmah se javljaju ovde likovi koji se sada prave pametni što eto oni nisu plaćali pretplatu, a gaće im se i dalje tresu da li je ovo sigurna vest ili nije... Što se nisu pravili pametni na ulici, ispred RTS-a u vreme Tadićevog režima, baš se pitam...

Kompot

pre 11 godina

Mole se gradjani koji su bili nepismeni i neinformisani i usled toga placali rts pretplatu iako za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova de na kukaju i ne pozivaju se na nepostenje novonastale situacije vec da se za ubuduce dobro raspitaju o propisima drzave u kojoj zive. Naravno ocekujem od kablovskog operatera da smanji svoju naknadu u buducem periodu.
(jabucilo, 29. avgust 2012 11:05)

Ne vidim razlog zašto bi kablovski operateri smanjili naknadu ! Ako se ukine pretplata to će biti zamajac za kablovske operatere da poskupe svoje usluge. Oni će i dalje plaćati RTS-u reemitovanje signala kroz kablovski sistem. Narod će se šišati u svakom slučaju.
Što se tiče plaćanja pretplate potpuno ste u pravu. Nijedan zakon ne obavezuje građanina da plaća pretplatu i ovo što je radio RTS je klasična krađa. Pretili su narodu tužbama za nešto na šta nisu imali pravo. Najgora televizija na Balkanu. To je RTS

Vladimir Pula

pre 11 godina

Super nećete plaćati vise tv pretplatu, a odakle će se financirati javna televizija, isključivo od promidzbenog programa? Javna televizija je javna institucija kojoj bi ta tv pretplata morala da omogući političku i drugu neovisnost, te sredstva da u svom programu ima vise nekih ne-komercijalnih sadržaja koji su u interesu gradjana i drustva a koja bi tesko neko sponzorirao. Ne znam, ovo mi se uopce ne cini pametno, znam vi svi sretni sto je nećete plaćati i zbog toga sam si zaradio minus, ali ovo mi se cini opasno... sretno!

helen

pre 11 godina

@."ograničavali su vam , jadnim, slobodu kretanja", jel da?

(dvds, 29. avgust 2012 11:07

Bukvalno tako, narod je gledao samo kako da se sacuva od derikoza i da izbegne plave koverte.Srecom ja sam dan posle treceg uplacenog racuna za struju primetila da postoji stamparska greska u vidu neke RTS, nigde racuna nigde PIB nigde poziv na broj ugovora o pruzanju usluga, dakle uvideh, a vi ni do dana danasnjeg ne videste da krsite Ustav i placate nesto sto ide preprodavcima minutaze.

neobicna budala

pre 11 godina

@(obicna budala, 28. avgust 2012 23:57)

Ja placam racune za porez, telefon, struju, komunalije, ciscenje zgrade, vrtic, balet, engleski, francuski... ali RTS ne placam. Platio sam jednom slucajno 2500 din, i bilo mi je zao. Takodje ne placam racune za vodu kad je potrosnja veca od 10 m3. Imam centralni vodomer, pa mi se zalomi i po 40m3 na racunu. Stan, cetvoroclana porodica. Deca dve i osam godina. 40 tona vode?! To neka plati neka budala koja se plasi, ja necu. Kad odem na salter, dostojanstveno kazem "tuzite me". Jos uredno cuvam sve racune koje nisam platio. Ako oni meni ne mogu o mom trosku da instaliraju privatni vodomer (a postoje uslovi - kod mene u stanu), ne mogu ni ja njima da platim deset tona vode za dete od dve godine. Kad me budu tuzili, moracu da platim samo racune iz poslednje godine (mislim da ih nema). Jedva cekam da me tuze, jer mi zaracunavaju kamatu, koju doduse placam, jer sam je skoro primetio, a jos nisam "uhakovao". Ja nisam neko ko ne voli da placa racune, i to radim redovno. Racun za struju volim da platim, jer vise ne mogu da zamislim zivot bez nje (ni grejanje zimi). Doduse, ja sam fino optimizovao potrosnju u zimskom periodu, pa mi racunu nisu veliki.

Firefox

pre 11 godina

Zasto se sve uvek radi tako amaterski u ovoj drzavi?!
Uvek ispadnu budale ljudi koji sve uredno placaju.
E, 'alo, nelegalno izgradjeni objekti, legalizacija dzabe ili gotovo dzabe, onaj ko je placao i cekao sve papire ispao budala, ljudi koji ne placaju struju godinama na kraju im se dug oprosti, isto je bilo sa kaznama iz GSP-a, dokle vise?
Nema drzave. Izem ti tu drzavu koja uvek nagradjuje najgore.
Inace, potpuno sam za ukidanje nebulozne pretplate za televiziju koja je sund u najmanju ruku, al' sta sad hoce naplatiti neplatisama ili ce vratiti pare onima koji su placali, naravno da nece, posten gradjanin u ovoj zemlji je ovca. I zato nam je drzava najgora u Evropi.

zauvek srbija, nikad rusija!

pre 11 godina

kakva zemlja?!?
baron minhauzen i ekipa će dobiti nove glasače jer će građane osloboditi plaćanja rtv pretplate od 4 evra koju ovi ionako nisu plaćali?!?
koliko je ovaj narod glup i zatucan - malo ga kopuliraju, malo...

mikipostengradjaninsrbije

pre 11 godina

obzirom da sam redovno placao rts pretplatu ocekujem da svi mi za zahvalnost dobijemo po majicu na kucnu adresu sa logom hvala poštenom platisi u potpisu rts.toliko smo zasluzili.a i ostalim gradjanima pokazemo ko je pošten a ko ne.

Petar

pre 11 godina

AKO UKINU PLAĆANJE TV PREPLATE ONDA TRAŽIM DA SVIMA KOJI SU PLAĆALI TV ZADNJIH 10 GODINA UKUPNA SUMA PREDJE NA RAČUN ZA STRUJU KAO PREPLATA.SAMO JE TAKO NEŠTO POŠTENO A NE DA MI BUDEMO OVCE.
(misko, 29. avgust 2012 10:04)

ZASTO TAKO ? PA DOK JE OVACA, BICE I NOVACA ! STO SI ISAO U STADO MISKO ?

Nemanja

pre 11 godina

A može i ovako...za one koji slave i likuju na ovu vest tojest za neplatiše RTS pretplate: da, preplata će možda da bude ukinuta odlukom Vlade, ali to ne znači da vi ne traba da platite sve račune do datuma kojim će se regulisati prekid plaćanja iste.
Ili bi to bar tako bilo u pravnoj državi, a ne ovoj papazjaniji gde živimo.
(dvds, 29. avgust 2012 10:38)

U startu je jasno da nemaš pojma o svojim pravima i obavezama samim time što si plaćao pretplatu, ne moraš time da se još i razmećeš. Kao i kod svih drugih mesečnih davanja, utuženje pretplate zastareva posle godinu dana, znači kada bi RTS prevrnuo nebo i zemlju i iscimao se da tuži sve neplatiše (što je teško zamislivo), i kada bi to prošlo na sudu (za šta nema šanse), mogao bi da svakom izbije po 4 soma plus troškove

donji veš

pre 11 godina

E ovo nije u redu,ne plaćam,niti ću,niti sam...ali žao mi je što se više voditaljke u jutarnjem programu neće takmičiti čiji su ekstremiteti(kolenice,butkice,rebra,grudi i mekane grudi bez glave)lepši,čija je crna čipka-bela čipka lepša itd...e toga mi je žao...šmrc...i GLAVONJE MI JE ŽAO I NJEGOVE SEKRETARICE I NJEGOVE TAŠTE...MORRRE...!!!!!!

Rade

pre 11 godina

Ljudi, pa nemojte da smo naivni. Naravno da treva da popune budzet a to to uciniti uvodjenjem dodatnih 'nevidljivih' poreza i nameta. Eto od tih 104 nameta ispade da ih ne ukidaju nego vecinu prevode u redovne poreze. Sve je to igra reci i brojeva. Mi cemo to na kraju ipak platiti. Tek kad pocnu da racionalizuju drzavnu potrosnju, smanje rashode, broj sluzbenika, svoje plate e tad mozemo razgovarati o napretku.

aleksandar savanovic

pre 11 godina

Mi Srbi jos nismo naucili prvu lekciju ekonomije: nista nije bezplatno.

Srbija dalje srlja velikom brzinom da postane prva banana-republika u sred evrope. Amateri u vladi zadovaljaju nezrelo drustvo ovakvim "poklonima". Ali samo napred Srbi! Onog, ko vas je pokrenuo putem zdravog razuma, ste nazivali njemackim spionom, izdajnikom i konacno ste se ga i "resili". Eto vam sad patriotska vlast, koja ce od vas napraviti novu albaniju. Sretno!

dvds

pre 11 godina

Haha...neko ovde u komentarima reče...ova vlada se sprema da dugo vlada...hehe...jeste, tačno....koji fini populistički potez...sada su dobili nekoliko stotina hiljada glasova od onih, da ne kažem, lopova koji nisu plaćali račune. I najvažnije, i kao i obično, pošteni gradjani koji ispunjavaju svoje obaveze i redovno plaćaju račune su opet ispali ovce, jer biti pošten u ovoj zemlji je ekvivalentno sa biti lud.
Naravno retko kome ovde pada napamet da će RTS i dalje biti finansiran, sada od države, tojest opet od para poreskih obveznika.
Baš me zanima iz kog tog budžeta će da se nađu pare za RTS i sve te povišice za plate i penzije...i naravno za povraćaj novca svim urednim platišama koji su izmirivali svoje dugove prema RTSu.

KLIN

pre 11 godina

Ne sporim, postoji verovatno jedan pozitivan rezultat gledanja tijanićeve tv, naročito u vezi spikerki vremenske prognoze-porno sajtovi se u Srbiji mnogo ređe posećuju.

Pavle

pre 11 godina

Naravno da je onaj ko je plaćao pretplatu bio budala, isto kao što je i budala svako ko naseda na BusPlus i prohibiciju. Sve su to neustavni zakoni doneseni u svrhu pljačke. Ko to nije u stanju da vidi - budala je.

na prvi pogled dobra vest

pre 11 godina

Ne znam da li je ovo dobra ili losa vest. Ranije smo mogli da bojkotujemo pretplatu za RTS, a sada necemo moci nista da bojkotujemo u vezi pretplate. Ugradice ih u budzet i indirektno cemo preko poreza placati pretplatu. Cak ni to nije strasno, strasno je to sto se taj RTS uopste nije promenio u smislu da se otarasio viska zaposlenih, racionalizovao neke troskove i slicno, da su to uradili mozda se nikad ne bi ni pojavio problem njihovog finansiranja.

helen

pre 11 godina

Vas pet sest koji kukate sto je ukinuto, pa zasto i vi niste trpeli strah i zakljucavali kapije nego ste hteli da budete gospoda pa placajte onda i ono sto ne treba kad ne citate propise.Ova vlada se sprema da dugacko vlada i vrlo je to jednostavno, nece krasti, nema biznis sluzbenika, kao i sve za dobrobit gradjana.

srbin mediteranac

pre 11 godina

u hrvatskoj se to nikad neće desiti iako je mnogi ne plaćaju a penzionerima sjednu na mirovinu i tako ih straše jer su neke javne ličnosti pozivale i sud dobile protiv HRT

lekovi

pre 11 godina

Zivela vlada,tako se to radi a ne da sto puta placamo one reprize od pre 15 godina.Ubacite reklame bolje cete da zaradjujete.Narod nema para ni za lekove a kamoli za TV pretplatu.

misko

pre 11 godina

AKO UKINU PLAĆANJE TV PREPLATE ONDA TRAŽIM DA SVIMA KOJI SU PLAĆALI TV ZADNJIH 10 GODINA UKUPNA SUMA PREDJE NA RAČUN ZA STRUJU KAO PREPLATA.SAMO JE TAKO NEŠTO POŠTENO A NE DA MI BUDEMO OVCE.

staces

pre 11 godina

Verujte Blicu!
(ha, ha, 29. avgust 2012 09:21)

e stvarno :)
takodje, nema 7 dana kako je nin objavio vest da je vlada odlucila da proda telekom, pa je onda to Dinkic demantovao rekavsi da uopste i nije bilo reci o tome...

dvds

pre 11 godina

A može i ovako...za one koji slave i likuju na ovu vest tojest za neplatiše RTS pretplate: da, preplata će možda da bude ukinuta odlukom Vlade, ali to ne znači da vi ne traba da platite sve račune do datuma kojim će se regulisati prekid plaćanja iste.
Ili bi to bar tako bilo u pravnoj državi, a ne ovoj papazjaniji gde živimo.

etnerrp

pre 11 godina

(Neko spolja, 29. avgust 2012 08:52)
...
Ja mislim da si ti ipak "iznutra"- na budžetskim jaslama, uostalom, niko te ne sprečava da zajedno sa svojim istomišljenicima nastaviš da na dobrovoljnoj osnovi uplaćuješ donacije rts-u. A na toj grani na kojoj svi sedimo i hoćemo je preseći neplaćanjem pretplate, ipak ne sedimo svi mi, već VI sa rts-a, vas 7-8 hiljada. Zar zaista veruješ da se čovek ne može opismeniti, obrazovati, ukoliko ne gleda rts? Ovo društvo je , po meni, u ovoj teškoj situaciji, pa i u civilizacijskom zaostatku, zahvaljujući u dobroj meri gledanju rts-a u zadnjih 20g.

sadomazohizam

pre 11 godina

a mi sto smo placali ako ne dobijemo novac nazad jer moze bar srecni ljudi,bolji zivot na dvd kao poklon
p.s. i tijanicev poster!khnef8

Zute hapsi narod casti

pre 11 godina

Jos jedna od demagija ove vlade.Sto semene tice svejedno mi je .malo gledam TV program i nije nekacena za pretplatu.Niti cu da zivim bolje zbog 600 dinara
Ali ovde je druga prica.Danas uPoltici sjajan clanak Danice Popovic profesora ekonomskog fakulteta u Beogradu.kaze pojavilase mantra u Beogradu. "Zute hapsi narod casti".Sta je time htela da kaze. Dinkic ide u Gosu i obecava posao radnicima da prave vagone za zeleznicu Srbije.Ata zaeleznica duguje milijardu dolara.Ko ce da plati te vagone.Politicka demagogija.Istu pricu je prosuo i u Zelvozu, Fabrici vagona Kraljevo i MIN Nis. Nova ministarka energije kaze dnevna struja jeftinija ali odmah kaze da ceova zima energetski da bude teska.Opet politicka demagogija.Toma Nikolic razgovara za Kravcenkom (NIS Gazprom da gorivo mora da bude jeftinije) A nase gorivo u regionu ima skuplje samo od Albanije,Bih i Rumunije (koja ima svoju naftu) a o zapadu da ne govorimo. Cist politicki populizam.Samo jos hleb za tri dinara

komshija

pre 11 godina

Nikaka nisam izlazio na izbore, ali ako ukinu pretplatu za RTS imace moj glas na sledecim...
P.S. Vi gospodo sto ste placali, kako vam nije palo na pamet da je u krajnu ruku sumljivo placati i pretplatu i racun za kablovsku, tj. placali ste RTS-u duplo...

anoniman

pre 11 godina

И штa сaдa? Ниkome нишta, нajвeрoвaтниje. Ko je биo дoљнo луд, глуп и нaивaн oн je плaћao. Kao штo рeчe Пaja у филmу:,,Ниko гa ниje тeрao дa љуљa oгрaду"...

pokrijte se usima

pre 11 godina

Znaci mi koji smo placali smo totalne budale.
(bb, 29. avgust 2012 03:52)

Vi ste hteli da zeznete nas koji smo se bunili i prestali da plaćamo. Vi ste finansirali Tijanića i njegove reklame, jer niste imali petlju da se pobunite. Opasnije je to što nemate petlju, od toga što ste plaćali.

sarena laza

pre 11 godina

Necemo mi nista ustedeti nego cemo taj novac dati na drugom mestu. Ko veruje u dobre namere vlasti ima ozbiljan problem sa iluzijama. Oni se od tih para finansiraju i izivljavaju, voze sluzbena kola, svalerisu se sa sekretaricama na sluzbenim putovanjima i sada ce oni sve to da prestanu da rade da bi olaksali stanje privredi i gradjanima?
Mislim... dajte neke normalne teme a ne ove sarene laze.

crni domino

pre 11 godina

Od 371 neporeskog nameta ukinuti 104!!!?
To je Daciceva bulumenta jos iz vremena komunizma, a narocito u vreme kasapina Milosevica, samo dodavala namete do brojke 371!
Sto je mnogo, mnogo je!
Neka Dinkic preispita ove namete na gradjane, ukine besmislene i pljackaske namete i neka svede dazbine u jedan porez, narod ce ga blagosloviti celog zivota!
Nemogu prodavci magle - bilmezi izmisljenim nametima ziveti na racun gradjana i onih koji rade i proizvode za sebe, narod i drzavu!
..."Selo gori a baba se ceslja"...

@ neko spolja

pre 11 godina

Gospodine, sami ste rekli da RTS nije podržavao sadržaje koje ste naveli, a koji nisu interesantni komercijalnim televizijama. Da li zaista mislite da će se nešto promeniti ukidanjem pretlate za RTS? Neće, samo će se promeniti način finansiranja, dakle umesto pretplate tj. direktnog uzimanja od građana, finansiranje će se vršiti iz budžeta što
će reći ponovo od građana samo indirektnim putem. Međutim, RTS mora da se menja iz korena i to ne samo kvalitativno (u smislu promene sadržaja i ljudi) već i kvantitativno (u smislu broja zasposlenih). Ovi rezovi će biti bolni, ali neophodni ukoliko RTS želi da opstane jer nema uslova da se finansira takva struktura i broj ljudi.

Jegulja

pre 11 godina

pretplata ce biti ukinuta ali ce je finansirati iz budzeta, a budzet se puni recimo preko PDV, carina, ostalih poreza. u principu, ovi su samo smislili bolji i lukaviji nacin da naplate ono sto mnogo ljudi do sada nije placalo (medju njima i ja).

sve to sto ce kobajagi ukinuti nadoknadice povecanjem recimo PDV-a i dobice na taj nacin jos vise love nego sto bi dobili na dosadasnji nacin.

oni ce lakse doci do para, a narodu iluzija da ne placa pretplatu i ostale "parafiskalne" namete, pa se vi radujte i dalje. blago politicarima sa ovakvim glasacima.

che

pre 11 godina

dve sjajne vesti! Nema firmarine, nema pretplate! Bravo! Ako to stvarno ukinu do nove godine, moje glasacko opredeljenje možda počne i da se pomera u njihovom smeru...

joker

pre 11 godina

Hvala bogu. Ova vlast me iznenadjuje u pozitivnom smislu i jos jedan predlog od mene, da se odmah ukine nametnuti i namesteni samodoprinos po opstinama koje ga imaju.

pera kojot genije

pre 11 godina

gospodo radikali, shvatite ovo, nije bota uveo pretplatu, nego koštunica dr. vojislav, a budite uvereni da će vam se umesto stavke rtv pretplata, na računu za struju pojaviti neka nova volšebna stavka...
ko ne plati prostitutku platiće doktora...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dok pisem ovaj komentar na satelitskom programu RTS emituje 5. epizodu serije "Gradjani sela Luga" iz 60-tih 70-tih godina ?
"Oko mi se ne bi namrstilo da ih i danas hoce neko bombardovati" !

KLIN

pre 11 godina

Na dva brojila( i jedno mi je previše-imam malu potrošnju struje) imam oko 50k zastarele pretplate. Pokušavam da jedno brojilo potpuno odjavim u elektrovojvodini, ali u njihovoj poslovnici se hvataju za glavu, jer, kao, to niko ne radi.Priključili mi se crevima na krvožilni sustav i "sisaju" "održavanje mernog mesta" "angažovanu snagu" i slične izmišljotine, tako da me 1 kwh izađe preko 10 evrocenti, pa se valjda ne vesele što jedna žrtva hoće da im izmakne . Sa dve tv pretplate, da sam ih plaćao,to bi bilo i preko 20 ec. Po njima, trebao bih biti beskrajno zahvalan, osećati se privilegovano, jer, eto ,imam njihovo brojilo. Isto je sa tv pretplatom, kada jednom stave šapu preko novčanika građana, teško je povlače. Iz mog primera se jasno vidi, da se u ovoj državi ne isplati ni štedeti, bivaš kažnjen kroz njihov dobro osmišljen sistem- trošio, ne trošio, bićeš oderan. Samo POREZ priznajem kao normalan način opšteg novčanog zahvatanja države, sve ostalo su najobičnije pljačke raznih interesnih grupa

Mick

pre 11 godina

Vi sto ste placali pretplatu ste sami krivi. Da od pocetka ni vi niste placali kao nas vecina to bi odmah bilo ukinuto. Zato tisina i budite srecni sto vise necete placati. Samo neko lood moze da plati 500 din za 2 kanala. Da je pretplata 50 din mislim da bi svi placali ali harac od 500 din, nikako...

siomigadjura

pre 11 godina

Sta ce biti sa nama koji smo placali?
Hoce li nam barem to refundirati kroz smanjenje racuna za struju?
(Rade, 29. avgust 2012 00:26)
Kakve veze ima struja sa TV pretplatom? TV pretplata je samo iskazana na racunima za struju, ali nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Struja je roba, TV je pružanje usluge.

sunce

pre 11 godina

Ovo bi zaista bio dobar potez vlade. Placali smo tv pretplatu a da nista za uzvrat nismo dobijali, nikakvu uslugu. Placanje je bilo bavezno, nije bilo mogucnosti odjaviti televizor kao sto se moze odjaviti fiksni telefon.Najzad neka vlast koja malo misli i na gradjane.

Perun

pre 11 godina

A da ukinu SNS SPS DS..... To bi mi znacilo. Ovako ce nam uzeti na cupriji. Sad ce da kraduckaju iz budjeta a ne preko struje. Jel vam mi licimo na sivu zivotinju sa dugim usima a nije zeka :-).

šumadinac

pre 11 godina

naravno da bi trebalo procesuirati sve one koji su placali, jer su svojim postupanjem vredjali zdrav razum onih koji misle svojom glavom! i uz to su finansirali sund i primitivizam koji je zaglupljivao naciju!!
obzirom da 80posto naroda ne placa, a verujem da istim ne bi smetalo (sta vise, odgovaralo bi) da se ovo medijsko ruglo i ukine, ne znam zasto podrzavati nesto ("javni servis" koji javnost ne zeli) sto nema smisao postojanja??

Miki

pre 11 godina

Recimo da je red platiti nacionalnu televiziju i da se prilozi uz racun 10-15 din. ljude bi bilo blam da ne plate i garantujen 98% bi. Vuk sit, ovce na broju. Ovako nezasit lopovluk, nenormalan namet, ljidi zamrzeli rts, 50% ne placa i sad ce ukinuti a ljudi koji placase ispadose ovce...majstori smo u vodjenju pogresne politike od igle do lokomotive....

Sramota

pre 11 godina

Poslije se cudimo sto na kraju godine djak prijeti profesoru i trazi dvojku premda citave godine nije nista radio. Ako tata deset godina ne placa svoju obavezu prema drzavi i na kraju mu se oprosti dug, sto i da sin ne ocekuje da ga se za nerad nagradi prolaznom ocjenom.
Svi bi mi svajcarski standard, plate od 2000 evra i uredjenu drzavu, a svako ulaze maksimum napora da sve sto nije licno njegovo unisti, pokrade, satre i upropasti.

tante za kukuriku

pre 11 godina

nešto će da ukinu, a uvešće nove, stara praksa. prvo da se zamažu oči, a zatim sledi otrežnjenje u vidu novih, "inventivnih" nameta.

draganbg

pre 11 godina

ovo samo dokazuje da u srbiji nista ne treba placati i da smo banana drzava u kojoj ne treba postovati zakone... na desetine hiljada sam dao za pretplatu po osnovu tog zakona, mogao sam nesto detetu da kupim za te pare... a oni koji nisu placali sada mi se smeju... isto je bilo i za komunalije, komsija koji nije placao grejanje, pa kad mu se dug nagomilao da nikako nije ni mogao da plati, otpisali mu pola duga, a ostatak placa na rate... nista vise necu da placam nikom nikad u ovoj banana drzavi nepravde i nelogicnosti!!!

Uvek je drugi kriv

pre 11 godina

Ne vidim uopšte šta se bune ovde ljudi koji su kao ovce za šišanje uredno svoje pare davali ko zna kome, i sad još traže te pare nazad.
Ko vas je terao da plaćate? Pretplatu nikad platio nisam, jer nikakav ugovor sa RTS-om nisam imao.
Ko da vam vrati pare? Za šta?
Sad da uvedu pretplatu na sunčano vreme, opet bi iste te ovce za šišanje plaćale uredno.
I posle kad se naoblači tražili pare nazad.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

(Cika Novak, 29. avgust 2012 00:27)
joj kako ste ocajni.pa to za strazbur,tuzi predhodnu garnituru sto je iskoristila sto si naivna bud..a,sta ima ovu vlast da tuzis koja ce to ukinuti.toliko te zalim

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

vi koji sad zalite i pitate se ko ce vam vratiti uplaceni novac i refundirati ga.pa sto pitate ovu sada vlast.pitajte tadica.on vam je to uveo.smesni ste.i na ovu dobru vest nadjete zamerku.osetim ja ocaj i bes vas zutih pijuna.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Bas me interesuje da cujem kritike i na ukidanje pretplate. Idemo...
(3, 4, sad !, 28. avgust 2012 23:58)

Ja bih vise voleo da ukinu RTS nego pretplatu !

Altea

pre 11 godina

Ja sam totalno neravnopravan gradjanin ove zemlje stalno i redovno placam sve racune pa i tv pretplatu, sluzio sam vojsku pa me sada cimaju za rezervu i neke glupe obuke. Mislim da cu zbog ugrozenosti i nejednakosti da trazim azil u bilo kojoj drugoj zemlji sveta.

lejubajug

pre 11 godina

Bravo za Vladu ! Slali su racune,onima koji imaju TV i onima koji nemaju. U eri Interneta, Tv je potpuno nepotreban,za veliki broj ljudi,i zasto bih nesto placao,ako nemam ili ga samo imam,a ne koristim ga.

PPeca@SER

pre 11 godina

Program RTS-a vec skoro dve godine ne emituje RTS, vec novoformirano preduzece Emisiona tehnika koje nije deo RTS-a, a odlukom vrha RTS-a. To je, tehnicki, potpuno isto kao i emitovanje programa preko kablovskih operatera.
Prema tome, niko od nas ne prima program direktno od RTS-a pa nema ni razloga (vec skoro dve godine) da se pretplata placa RTS-u kao naknada za emitovani program. Oni, tehnicki, prave svoj interni program koji kablovski operateri i Emisiona tehnika distribuiraju svojim korisnicima.
Uzgred, da bi se program emitovan preko Emisione tehnike gledao, mora se imati antena (bilo licna, bilo centralna za zgradu), a ukoliko antene nema - ne postoji mogucnost prijema TV programa.
Trebalo bi da se neko iz pravne sluzbe Vlade Srbije (a predlazem i nekoj privatnoj advokatskoj kancelariji da se specijalizuje za ovu temu) pozabavi time da li je RTS, na osnovu prethodnog, nezakonito ubirao prihod u vidu pretplate, najmanje u poslednje dve godine. A sve prethodno je po zakonu vec zastarelo.

Gox

pre 11 godina

Kada je počelo to ludilo sa pretplatom,ja sam apelovao da niko ne plaća.Ja ni jednu ratu nisam platio i nikada ne bih.Struju plaćam a oni deru sa cenama.Nikada manja potrošnja i nikada veći računi.Pa grejanje,cena nerealna.Mi kao građani ove lopovske države SVI SVE trebamo da bojkotujemo plaćanja računa sve dok cene ne budu normalne.Radim ko konj ceo mesec.Dobijem bednu platu.Na kraju to sve vratim državi kroz račune i nemam dovoljno.Niko ništa da ne plaća,pa nek oni dižu cene svega svakog dana!

LOST BOYS

pre 11 godina

To je dobra vest, ali treba uzeti u obzir one koje su plaćali redovno sve ove godine- trebalo bi im omogućiti neki popust kod uvođenja digitalnog signala... Fer.

Milan

pre 11 godina

Konacno da prestanemo da placamo RTS i da krene Vlada da placa javni servis. Zato sto se kod nas istorijski pokazalo da je jako dobro da javni servis direktno zavisi od vlasti...

Bojan J.

pre 11 godina

Blago njima sa vama. Lako je biti vlast sa ovakvim narodom. Kupili vas sa jednom pretplatom manje. Platicete vi na sledecem mostu, bez brige.

taksa

pre 11 godina

a zasto ne ukinu taksu za automobile starije od 10 godina koja imaju vise od 3000 kubika, vozim mercedes iz 90 godine dizel, a placam 45000 din taksu na luxuz - pitam se koji je luxuz?

Bunt

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da se na ovu vest listom javljaju ljudi koji su plaćali pretplatu i bune sa kako su oni, eto, bili poslušni građani i plaćali, dok će drugima neplaćanje biti oprošteno. Treba da vas je sramota što to poredite sa plaćanjem struje, a i što se uopšte javljate - da ste i vi svi redom digli glavu i odbili da plaćate, ovaj glupi harač bi davno bio ukinut.

Wu

pre 11 godina

Ne bih da vredjam, ali ovi sto su do sada placali pretplatu jesu malkice ispali naivni. Trebali su samo da procitaju zakon i shvate da nema osnova za placanje pretplate. Bolje receno, naseli su na zastrasivanje o sudskoj naplati kojim smo bombardovani sa javnog servisa.

djole bre

pre 11 godina

Znaci, Dinkic obecao 104 a ukinuce 35-40. Bitno da je dosledan u svojoj "postenoj" politici. Tako je obecao i 1000 e od akcija i stopu inflacije....

Svasta je ovde problem

pre 11 godina

@ Tijanic je problem - On jeste problem ali je problem I to sto je ovde nacionalni servis I na budzetu I naplacuje pretplatu I prodaje sekunde papreno kao komercijalna televizija. Pa majku mu!

Laki35

pre 11 godina

Nisam platio ni jednu pretplatu. Za te pare ima mnogo boljih stvari da se kupi, npr. ceo Hbo paket, manji paket 3g net-a, veeelika kutija sladoleda :-D

LaLaNS

pre 11 godina

Cek, cek, sta ce biti sa nama koji placamo tu istu pretplatu? Recice nam , ma ko vas sisa sto ste placali, nemamo pare da vam vratimo Tijanic potrosio na "more gori a Tića se kupa & co" ! Strava i uzas! Ovi samo mazu oci i zaglupljuju narod, da bi se prepucavali ovi koji su za ovu vlast i oni drugi koji su proti! Mucnite malo glavom gradjani ove bedne Srbijice, prave razdor u zemlji i huskaju nas jednog protiv drugog! Pocinje oko pretplate, koja se inace u normalnim zemljama placa, ali se kontrolise maximalno rad te institucije, kodnas Tćine TV! Gde se zavrsava?

View

pre 11 godina

(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)
(lood, 29. avgust 2012 00:11)
(obicna budala, 28. avgust 2012 23:57)
(Ovca, 28. avgust 2012 23:40)

Nešto što se zove 'pretplata' ne može biti prinudno. Ako je prinudno, onda je to taksa/porez. A taksu/porez može naplaćivati s.a.m.o. država, tj. neki njen organ. To ne može Tijanić, RTS, EPS, BojanNS, ili ja.

Ako nema ugovora, nema ni obaveze. A ugovor sa kojim nije upoznata neka od strana je ništavan ugovor. Sklapanje ugovora bez znanja neke od ugovornih strana je – krivično delo. U ovom slučaju, krivično delo počinili su RTS i EPS.

Ja nisam pravnik. Ali, nisam ni ovca. Nemojte više nikada biti ni vi.

pretplatnik.

pre 11 godina

nije problem.bice mi drago iako sam redovno je placao.al cu ujedno tuziti drzavu i traziti povracaj sredstava,jer sam tim cinom ukidanja prevaren i pokraden.kako sudski rts bude naplacivao od duznika,neka meni na racun direktno preusmeravaju moj novac

Neko spolja

pre 11 godina

Neko želi kritike na ukidanje pretplate, tuga jedna, na šta smo spali. U Srbiji postoje razne misaone imenice, kao što su kultura, umetnost, nauka, obrazovanje. I na tim područjima se, nećete verovati, nešto dešava. Moderna muzika, klasična muzika, ples, pozorište, film. Takođe postoje razna opskurna dešavanja, kao što su izložbe, postavke, performansi, u kojima učestvuju, opet neverovatno, naši građani, malo drukčiji, kreativniji od proseka. Pa je onda tu naše kulturno nasleđe, istorija, jezik, da ne nabrajam više.
Svi vi, koji kličete ukidanju pretplate, da li vam je jasno da NI JEDNOJ komercialnoj televiziji na kraj pameti ne pada da pokrivaju gore pomenuto, a kamoli da na primer 30% programa rezervišu za takve sadržaje (što, zbog Tijanića i njemu sličnih na žalost trenutno ne radi ni RTS, predviđam)? Ukidanjem pretplate se uništava nacionalna televizija, ma kakva ona sada bila. Slažem se, grozni sportski komentatori, primitivac direktor, sto puta ponavljane serije, sve iste, Žikina šarenica, sve je to loše. Ali ljudi moji, zbog toga se ne ukida pretplata, ne seče se grana na kojoj sedimo, već se menja televizija. To je isto kao sa javnim državnim preduzećima. Po prirodi stvari, bar neka bi morala da zarađuju velike pare. E sad, pošto se u njima krade, a vode ih nesposobni političari godinama, šta je "rešenje"? Pa da ih prodamo naravno, po mogućnosti strancima. Ne sviđa nam se RTS. Šta je rešenje? Pa da ukinemo pretplatu, naravno. Ljudska glupost je neizmerna.

Radiša

pre 11 godina

BojanNS i ostalima
Šta Vas briga šta će biti sa drugima . Vi više nećete morati da plaćate RTS.Ostaće Vam više para.Nije valjda da Vam je bitnije da nekom drugom bude gore nego da Vama bude bolje.
Kad pojeftini benzin niko ne ide da traži pare nazad nego svi sretni što ne plaćaju više
Stvarno ne razumem da je uvek bitnije da neko drugi najebe više

dejan

pre 11 godina

Ako i ovo urade Toma Nikolic i Vucic mogu ladno da ponovo raspisu izbore i da preuymu apsolutnu vlast! RTS preplaa je najveca prevara DSa, a i silni ostali nameti. Prevara zato sto su se, kao, borili protiv toga a onda sami uveli to isto. Jos na RTSu idu reklame, reprize kojekakvih sund serija. Neka ostave Tijanica na mestu direktora ali neka se sada snalazi kad nema preplate kao i sve ostale televozije u drzavi.

Braca

pre 11 godina

Sve obaveze placam na vreme : infostan 15-og, struju 16-og, telefon 20-og, kablovsku do kraja meseca jedino TV pretplatu "placam" 34-og u mesecu.

ivca

pre 11 godina

Do sad je nisam placao imam dug pitaj Boga koliki. Kad ukinu pretplatu placacemo je svi, a i da to ne znamo. Onda treba svi oni sto su redovno placali RTS da se ujedine i da tuze Drzavu, ovako su ispali...

android

pre 11 godina

u ovoj prokletoj drzavi srbiji uvek je stradao posten covek. ispadosmo budaletine najvece sto smo postovali zakon i uredno placali tv pretplatu. treba da se sad organizujemo i tuzimo drzavu da nam vrati pare. koje smo mi ovce za sisanje

SVD

pre 11 godina

U letnjem periodu od 3 meeeca mi gledamo zaglupljujuću Letnju šemu, stare i izanđale filmove, a gospodin Tijanić se nije setio da za to vreme kada malo radi i smanji TV pretplatu. Radovaću se kada smene Tijanića i ukinu pretplatu. Za mene je nacionalna televizija ona koja se gleda a ne ona na kojoj Tijanić priča kako je javni servis koji pripada građanima Srbije - pripada samo njemu, očigledno.

pera kojot genije

pre 11 godina

pa da li ste stvarno toliko naivni? raspalili se radikali sa pisanijem, pa dobro bre, sad ce da mi skoci zivotni standard zato sto ce mi ukinuti pretplatu??? vec planiram da pazarim novi namestaj od tih para...
ko s' radikalima i mladjom tikve sadi...

Neko Nebitan

pre 11 godina

Ovo je lepa vest ako je istinita i ako bude sprovedena, ali, uvek ima neko ali.
Kada primim platu, prve dolazeće subote, prvo izmirim sve fiksne obaveze, struja telefon, infostan, vrtić... sve do jedne, naravno i RTS pretplatu. Za ostalo šta ostane. Ne bih uspeo da izdržavam porodicu da i supruga nema posao. Ima mnogo ljudi u ovoj državi koji su pred izborom da li da plate sve račune pa šta ostane, ili šta ostane za račune. Okreni, obrni uvek sam u minusu od 20.000-30.000 dinara, sa platama dva dipl.ing koji rade u struci. Kako je posao takav već 3 godine ne živim sa porodicom, nego po drugim gradovima Srbije i to na jugu, a sa porodicom sam vikendima (ne svaki vikend). Zbog ovoga plaćam dve RTS pretplate mesečno. Na jugu ljudi to ne plaćaju godinama, tako da i kada udjem u stan kao podstanar, to su dugovanja od minimum 30.000 RSD pa na više. Složićemo se to nije mali novac, jer godišnje čovek na to potroši oko 20% jedne mesečne zarade od recimo 30.000 dinara, u mom slugaju duplo (dve RTS pretplate mesečno).
Jedina stvar koja me iritira je taj šablon koji se ponavlja, priča sa dugovanjima za Infostan, kazne za GSP, a sada će da bude i sa RTS pretplatom.
Ispadamo u najmanju ruku glupi ako smo pošteni i ako svoje zakonske obaveze izimrujemo na vreme, tj. ako smo "poslušni" građani.
Moje pitanje je, da li će nam neko vratiti novac, naplatiti UKUPNE iznose dugova dužnicima, ukoliko reši da nama ne vrati novac?
Savet: Ne plaćajte, švercujte se, kada se malo bolje razmisli, ili?

Marko

pre 11 godina

Ne treba ukinuti pretplatu nego je treba smanjiti i smeniti Tijanića i dovesti nekog ko će preobraziti RTS u modernu televiziju.
Mi sada plaćamo pretplatu da bi gledali Kamiondžije, Porodično blago, Srećne ljude...I to sve po 6 put!!!
I ako plaćamo pretplatu hoću da RTS prenosi sve sportove a ne da moram još pretplatiti Arenu da bi gledao naš evropski fudbal :)
Koliko znam, pretplata je česta pojava u svetu.
NPR, Britanci plaćaju pretplatu za BBC ali viditekakavkanal oni dobijaju za te pare :)

miles17

pre 11 godina

pitanje je kome ce da se oduzmu desetine milijardi? Da li ce Krka dozvoliti da se smanje penzije? Da li ce Dinkic smanjiti subvencije privredi? Da li ce Vucic smanjiti troskove vojske? Nadam se da ce biti usteda ali s obzirom na sposobnost ove Vlade verovatno ce Tabakovicka da resi ove "ustede" inflacijom

neznalica

pre 11 godina

Sto ne platis na mostu platices na cupriji.Troskovi RTSa su toliki koliki su, samo ce se te pare namicati iz drugih izvora tj. iz budzeta, tj opet cemo sve to mi da placamo samo ce drugacije da se zove.Inace pretplatu nikad nisam ni placao a pravo pitanje dali nam uopste treba tako glomazan javni servis koji niko ne gleda?

nesh_bros

pre 11 godina

Svaka vam cast, ali apelujem na vlast da objavi plate na RTS !!! Koliko dobijaju one zene koje izgledaju kao 17-godisnjakinje sto vode programe ? Kolika je plata za jutarnji program koga vodis 3h i to 10 dana mesecno samo !? Kolika je plata za beogrdsku hroniku za 1h posla dnevno i radnih 10 dana u mesecu ?! Jel znate koliko ima voditeljki vremenske prognoze !? Oko 5-6 ?!

opet ja

pre 11 godina

ako to urade, mogu odmah i da pogase sve.
a nece uraditi, jer... treba ce za krpljenje rupa u budzetu.
nije problem pretplata, vec tijanic i stotine koje nista ne rade i to sto ne postoji nista novo i nista pametno.
ovo je dinkicevih novih 1000eur.
servis kao rts treba da postoji i da se placa jer to je nacionalno dobro, i kada bi se time upravljalo kao sto se upravlja bbc-jem i kad bi postojala vizija, ne bi bilo problema.
zivimo u zemlji u kojoj jedna od najpofitabilnijih bransi, paradoksalno, je i najmanje placena u celoj srbiji.
bez fakulteta i formalnog obrazovanja u srbiji televizijom moze da se bavi ko god hoce, zato i sve tv stanice izgledaju kako izgledaju, a krivac za to je upravo rts, odnosno, ljudi koji ga vode.
sad, posto je sve tako, nek ukinu pretplatu...

robert

pre 11 godina

Ni Vučić ni Dačić mi nisu simpatični, naprotiv. Ali ako ukinu RTV pretplatu ispuniću ono što sam obećao, glasaću za njih. (Makar samo sledeće izbore). Bilo bi lepo da političari nešto zaista urade za nas, a ne samo da obećavaju brda i doline.

nikola

pre 11 godina

Taj ko je placao pretplatu nije bio dobro upoznat sa zakonom, sam je kriv i to je cena. Placati nesto za sta nisi vezan ugovorom je cista glupost i ne znam zasto bi drugi, koji nisu placali pretplatu jer su ZNALI da nije zakonski ispravno, sada otplacivali vase neznanje.

normalan

pre 11 godina

Pretplata je uvedena da bi se nekako uzele pare nelegalno a program im je uzas kao i komentatori!Rts treba pretresti skroz a Tijanica pod istragu sta je radio sa milionima.. Brawo, najzad lepa vest...

Zrenjaninac

pre 11 godina

Odlična vest, ako nije "novinarska patka". Pitanje za Tijanića kako će vratiti novac svim savesnim građanima koji su ovaj namet plaćali godinama. Treba li da ih tužimo, uzmemo motke u ruke ili eventualno angažujemo "uterivače dugova" da to urade za naš račun. Neka nam država svu sumu koju smo platili refundira prilikom plaćanja poreskih obaveza pa da budemo ravnopravni.

Banat

pre 11 godina

RTS = repriziramo tri serije. Katastrofa od programa. Jbt, oni u udarnom terminu [radni dan, 20h] pustaju SRECNE LJUDE!

Mozda je problem sto RTS vodi osoba sa srednjom skolom. Ne znam.

sale

pre 11 godina

Tijanic pre neki dan rece da neko hoce da stavi sapu na 67 miliona evra od pretplate , Pitam se sta je narod dobio od 67 miliona evra pretplate ? Reprize i reprize , samo Dnevnik nisu mogli da repriziraju .

Karpe

pre 11 godina

Nek ukinu,koji nisu placali nek se raduju,a mi koji smo placali nek nam se nekako refundira.Ako ne na sud,pa ako treba i u Strazbur svi zajedno!!!

Hahaha

pre 11 godina

Baš smešno, ukinuće sitno, a povećaće PDV, nemaju drugog izbora. Sračunajte PDV u računima koje dnevno napravite sa ovih 18 posto PDVa, i vidite koliko nas pogadja svako povećanje. To gradjanima ne znači, samo znači poreznicima za lakšu naplatu manjeg broja poreza.

kizza

pre 11 godina

Slazem se sa komentarom da je Tijanic problem a ne pretplata. Javni servis mora da postoji, po onome kako je zamisljen to je nezvisna medijska kuca koju finansiraju gradjani. Ne placa se pretplata kao kablovska, platis pa gledas, ona omogucava da javni servis ne zavisi od nekog ministarstva, odnosno vlade ili od tajkuna, DB--a i koga vec. Druga je stvar sto je Tijanic celu stvar doveo do apsurda, donekle zaahvaljujuci svojo nesposobnosti a donekle i sto radi za interese nekoog drugog, u interesu gradjana koji placaju pretplatu sigurno ne.

Ne treba ukidati pretplatu, javni servis nam je potreban, ali ga izvuci iz ruku skorojevica, nesposobnjakovica i korumpiranih, iskompleksiranih kvazi inyelektualaca.

Laza

pre 11 godina

Bila je donesena odluka da se placa. Ako se promeni, nadalje se, naravno, nista ne placa. Sto je do tad placeno, ucinjeno je shodno propisu i to vazi! E sad... neplatise nece placati, ukoliko potrazivanje po osnovu tv preplate zastari. A to je period od godinu dana. Mislim da u zakonu stoji "...sva potrazivanja koja dospevaju u roku do 3 meseca, zastarevaju nakon godinu dana..."
Tako da, svaki racun stariji od godinu dana ne mora se platiti! Shodno tome oni od gradjana, po utuzenju mogu traziti isplatu maksimalno 12 meseci puta tv preplata. (ne znam koliko je tacno, jer ne da ne placam, nego uopste i ne gledam taj iznos)

MUKNAVI

pre 11 godina

Moze u paketu,ukida se RTV pretplata i cica Tijanic ,dotrajo je,omatorijo je pa histericno vata muve i mnogo zvocka,a umesto njega modelsisa` Nevana il neko od njoj ravnih eksperata kojih ima hrpa u ergeli cica Tome Nadiplomiranog koji o onih 100 milijardi evra investicija cuti ko mula..sto li`,da nije zaboravio cica zbog previlikog truda u ucenju i diplomiranju u cvetu mladosti..al otraga..,treba ga podsetiti ili zamoliti babu Tabak,Cuclicak Vucka Punresora ,da nam vec jednom kazu kada ce te investicije stici, do sada su vec trebale biti u Tajkuneriji jer u kampanji probise usi a sada knjotre,tresu goru radjaju miseve i gledaju da izguraju mandat i strpaju pare u svoje dzepove..a onda razlaz,cica Toma u jaku penziju, vrckava baba Tabakovka isto a ostala ekipa kuda koji,gde im je lova posteno zaradjena u doba seke` u lideru regijonalnom..Tajkuneriji koja ce iz nje,rece cica Cvetasti, izaci ojacana..aha..hoce,ocerupana,zaduzena,rasprodata pa oni posle nas spominjat ce nam ..sve po spisku i rodoslovu iz zahvalnosti kako smo ih usrecili..

Stara generacija

pre 11 godina

Bravo.Nek se ubuduce placa preko kablovske televizije.A i brate unististe program.Gde je skolski program u 9h i 14h, crtani u 19:15h,dobar film u 20h.Stalno neke pretumbacije i trecerazredni sund.Postavite satnicu emisija i drzite se toga ko nekad.

samo moje misljenje2

pre 11 godina

Svi koji su placali pretplatu i koji je jos uvek placaju nek se zapitaju zasto to cine ? Ako ih odgovor zadovoljava nek nastavljaju da je placaju. Ako im pak odgovor naveda na to da shvate da nisu bili u pravu onda nek prestanu da je placaju ! Vrlo jednostavno. Sta biste vi - da vam neko kaze: Da, bili ste budale ali vraticemo vam pare ?! Pa ako sam ne mozes da shvatis sta je najbolje za tebe ili bar sa cime se slazes i sta mislis da je prihvatljivo kako onda mozes da budes licimer i nekog optuzujes da je kriv sto te nije razuverio ?! Drzava nije smela da obaveze narod da placa, ali kad je to vec ucinila narod je trebao da se pobuni. Kad vec nije bar nek bude zadovoljan sto vise nece morati da placa nesto sto nije trebao. Bilo bi lepo kad bi vratili ljudima pare ali to je tesko ocekivati. Izvucimo bar neku pozitivnu stvar iz ovakvih stvari, ne zanovetajmo stalno.

Nemanja1982

pre 11 godina

OK, super. Medjutim, insteresuje me sta ce biti sa onima koji nisu placali? Hoce njih jednostavno prestati da gone ili ce nama koji jesmo placali vratiti pare? Mislim da ce biti kao sto u Srbiji najcesce biva, a to je da ce onaj ko je postovao zakon ispasti budala, a onaj ko nije pametan.
(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)

Ne nego zbog onih koji su plaćali zakon glupi zakon ne treba da se menja...Malo sutra... Kakve to ima veze sa budalama i pametnima. To bi isto bilo, po toj logici i kod usvajanja novih zakona, tj. trebalo bi da se kazne sve jer su se u prošlosti ponašali u suprotnisti sa novim zakonom. Takođe po toj logici smrtna kazna nikada ne bi bila ukinuta. Oni koji su doneli zakon o TV pretplati su prošla vlast za koju je narod glasao i imala je puno pravo na to. Ovo je nova vlast i takođe ima puno pravo da menja sve zakone koji su loši. Ne mogu da verujem da nekom smeta ukidanje TV pretplate, strašno, strašno, strašno... kakvih sve ljudi ima.

Vladimir

pre 11 godina

Vlada ukida pretplatu za RTS i istovremeno povecava cenu polaganja za vozacku dozvolu sa nepodnosljivih 250 evra za vecinu gradjana na 850 evra!!! Magistri lopovluka i pljacke!

EU Citizen

pre 11 godina

Ovo je korak u dobrom pravcu, ali nedovoljan, jer će izdaci ostati isti, samo će se umesto dodatnog šikaniranja građana pokrivati direktno iz budžeta. Državna televizija (jer, da se ne lažemo, to se još uvek krije iza prazne fraze "javni servis" je u doba interneta pptpuno nepotrebna institucija, čija je isključiva funkcija pljačkanje poreskih obveznika i stvaranje nelojalne konkurencije privatnom sektoru, tako da je jedino ispravno rešenje njeno što skorije ukidanje i privatizacija.

Igor

pre 11 godina

@Tijanic je problem:

Nije tacno da je (svima) problem los program na RTSu. U mojoj kuci TV se pali dva puta godisnje u najboljem slucaju. Znam jos mnoge kod kojih je takav slucaj.

Iz moje perspektive RTS moze da ima najbolji ili najgori program na svetu, ali me NE ZANIMA kakav je program zato sto ja TV ne gledam, niti planiram da pocnem. Pretplatu IPAK moram da placam, osim ako ne izvrsim komplikovanu proceduru i cekam i preko godinu dana (iskustva drugara).

Vladimir

pre 11 godina

Naplata je ionako bila 20% sad nam samo uzimaju pare iz budzeta za RTS kako bi naplata bila 100%. Ne platis na mostu pa platis duplo na cupriji.

Zoran - Subotica

pre 11 godina

Ha, ha, ko se zadnji smeje... već mi je zastarelo nekih 30000, ако ne i više, a ovih 6000 iz zadnje godine neka mi i naplate sad kad sam ovo čuo! Hi, hi, nikako da mi se skine osmeh sa lica. Nije problem 500 dinara, već kvalitet programa, i naravno, princip! He, he, vaše pravo da znate sve . . . napamet!

Crtani film

pre 11 godina

Sada ce vlast opet da finansira javni servis. Bolje je da se pretplata smanji. STO TIJANIC KADA GA TOLIKI GRADJANI NE VOLE, SAM NE PODNESE OSTAVKU. Enormno je antipatican. Kako ne vidi... Istog momenta bih poceo da placam pretplata pa ko god da dodje (kolumne su mu bile odlicne).

Кривокапић

pre 11 godina

Фирмарина је била највећа глупост за коју сам икада чуо. Тв претплату треба укинути и финансијски извештај РТС а треба да буду доступан свима на увид. Није то приватно предузеће.
Једино се не слажем са укидањем пореза на возила која загађују околину.
Верујем да постоје бар још једно 50 дажбина које немају везе са животом.

Nije nego

pre 11 godina

Jeftin populizam. RTS se sigurno nece ugasiti, a bice i dalje finansiran nasim novcem. To se samo nece zvati pretplata vec povecana akciza, porez itd.

bezimena

pre 11 godina

Svejedno mi je, ja pretplatu ne plaćam jer NEĆU da je plaćam, pošto RTS sa mnom nije napravila ugovor koji je po zakonu bila dužna da učini.
Ova odluka, navodna, i nije zbog gradjana već je u cilju obračuna sa Tijanićem, tj. ubijanje dve muve jednim udarcem.

ŠTA JE SA PREDIZBORNOM KRADJOM, gde je 10 mlr. stranih investicija od obećanih 100 mlr., gde su projekat i pare za kanal do Egejskog mora, kao i saglasnost bjr Makedonije i Grčke?

Kragujevac

pre 11 godina

Ne vidim nista sporno u tome sto se do sad placala pretplata. Zakon je trenutno takav i postujem ga. Ko ga nije postovao, svaka cast na hrabrosti, ja nisam smeo, tako da mi nisu jasni komentari tipa sta cemo mi sto smo placali do sada. Nista, treba li neka posebna nagrada za postovanje zakona? A oni koji nisu placali, njima ili svaka cast na hrabrosti ili jednostavno stvarno nisu imali pa zato nisu placali, zlo ili bilo kakvu kaznu im ne zelim.
Ko mi je kriv sto nisam smeo da se suprostavim drzavi, pa bih sad da kukam kao detence u prvom razredu osnovne.

ovce ipak umeju da misle

pre 11 godina

Da, da...
Bez da ulazim u analizu kvaliteta programa javnog servisa - kako nikom nije palo na pamet da ukidanjem pretplate javni servis ostaje sa samo jednim izvorom finansiranja (budzet) i na taj nacin opet postaje samo i iskljucivo rezimski medij?
Niste valjda pomislili da ova vlada to radi zbog vas, kojima je tesko da placate pretplatu za javni servis?
Umesto da se napravi jos jedan korak napred i zakonski i u skladu sa ustavom resi finansiranje javnog servisa i isti u potpunosti ucini nezavisnim (tj. odvoji od budzeta!), vracamo se dva koraka nazad, u devedesete, kontrolu medija, represiju gradjana...

Vladimir

pre 11 godina

RTS treba ukinuti ili privatizovati. Drzavni mediji su samo sredstvo propagande i plen politickih klanova. Ionako samo prenose saopstenja i nikad nista ne istrazuju to moze bilo ko.

samo moje misljenje

pre 11 godina

Poenta je kao i uvek da ljudi nikad nisu zadovoljni ! Ej koja je to podsvesna zamena teza. Postoji nesto sto je lose (placanje tv pretplate) jer je nelogicno i vredja zdrav razum (jer nisam nista prihvatio niti zelim RTS npr) i svi se protiv toga bunimo, a onda kada ima nagovestaja da ce se to promeniti pocnemo da kukamo i prizeljkujemo da do toga ne dodje jer ce ispadi da smo do sada bivali namagarceni. Znaci da bi nekima bilo draze da se ne ukida pretplata vec da nastave da je placaju samo da ne bi ispali budale sto su je placali. Ko vas tera da placate?
Niko nije osudjen niti ce biti zbog toga zato sto je potpuno nezakonito doneta odluka o tv pretplati! LJUDI AKO SE SA NECIM NE SLAZETE ONDA TO I POKAZITE. Izrazite svoje misljenje pa makar se ono protivilo i nekom vasem ranijem misljenju...Dok narod ne shvati da je on zapravo VLAST nece mu ni biti bolje. Dok narod ne pokaze sta zaista misli i ne ukljuci mozak i ne natere politicare da rade za narod, nece ni njemu biti bolje. Nista ova vlast nece biti bolja od stare niti je ona stara bila bolja od nove zato sto je narod ostao isti.

eee

pre 11 godina

i sta sad? ko je placao pretplatu bio budala, ko nije - nikom nista?
(lood, 29. avgust 2012 00:11)
Naravno! Ja nisam! Msm. moji su hteli, ali sam se ja protivio! Kao i 90%+ ljudi na Jugu Srbije!
Inace podrzavam ukidanje pretplate! Skremblujte kanal, pa naplacujte ako neko zeli da gleda!

@BojanNS

pre 11 godina

U ovom slučaju, poštovani sugradjanine, ti ne mogu dati za pravo. Ne plaćati pretplatu u ovom slučaju nije bilo samo puko kršenje zakona nego i vid bunta protiv primitivizacije društva i zatupljivanja naroda. Sve ostale svoje račune plaćam na vreme, ali RTS pretplatu nisam i neću isključivo iz principijelnih razloga. Ako si ti tvojim dinarom doprinosio snimanju novih retardiranih serijala omiljenog RTS-ovog autora ili ako si pomagao putovanja na Eurosong njihovog omiljenog pevača ili si svojim plaćanjem finansirao honorare i putne troškove čoveku koji prenosi atletiku na Olimpijadi a emituje nekontrolisanu mržnju prema svom zapadnom svetu i bolesno ljubi samo ruske i kineske takmičare, ja nisam i odlično se osećam zbog toga. Mnogo bi bilo logičnije da se zapitaš zašto si ti plaćao ovu pretplatu? Zato što voliš da poštuješ zakon ove države? Ili ti se svidja program RTS-a? Ako ti se svidja, onda ništa...Ne postoji način da od mene naplate neplaćene pretplate i osećaj je divan. Preporučujem ti da hrabro ne platiš RTS pretplatu za sledeći mesec. Videćeš, uživaćeš!

Rasejani

pre 11 godina

Mi smo banana drustvo.

Inace... Za one koji kratko pamte. Isto ovo je radila i prethodna vlast kada je posle 2000. sela za kormilo.

Barem znamo kako ce nam biti narednih desetak godina.

Cika Novak

pre 11 godina

Znaci,ako drzava Srbija meni kao redovnom platisi ne vrati sve do zadnjeg dinara sto sam uplacivao,sledi tuzba... druge nema,pa ako treba i do Strazbura...

Tijanic je problem

pre 11 godina

Sa RTS-om nije pretplata toliki problem, problem je uredjivacka politika koja je poltronska i zaglupljujuca. Tj. zbog Tijanicevog programa i nacina na koji se novac trosi, ljudi ne placaju pretplatu i osecaju se opljackano, a ne zbog same cinjenice da pretplata postoji. Ovi sa vlasti sopstveni narod stvarno tretiraju kao neuku stoku. Kao da mi budemo srecni sto nema pretplate, samo da i dalje gledamo splacine po RTS-u. Onda ce vlast da iskoristi kao izgovor, za te buduce splacine na RTS-u i omasovljeno zaglupljivanje ljudi, sto se nema para za bolje programe jer se pretplata eto, ne placa. A ustvari, je njima lakse da kradu kad su svi u zemlji zaglupljeni. Svuda u Evropi se izdvaja iz budzeta ili placa pretplata za nacionalnu televiziju sa ciljem da makar na nacionalnoj TV nije sve podredjeno zakonima trzista tj komercijali.

Nemanja

pre 11 godina

(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)

Pa Bojane, upiši to sebi kao jednu životnu školu, porez za budale, ili pouku o građanskoj neposlušnosti, šta će te već najviše utešiti zbog bačenog novca. Uostalom, mi koji nismo plaćali treba da se ljutimo na vas koji jeste, jer ste finansirali sva ta ispiranja mozga, stostruke reprize i budalaštine.

BRAVO ZA VLADU! smanjite birokratiju takodje!

pre 11 godina

Ako ukinete tv pretplatu i naknadu za javna sklonista, imata glasove moje porodice DOZIVOTNO!!

my name is..

pre 11 godina

Mi koji kojim slucajem placamo taj RTS,sta ce biti refundiracete nam trosak za sve ove godine placanja?...ili da od ovog momenta prestanemo placanje?

Secam se obecanja

pre 11 godina

Osnovno obecanje predizborne kampanje:
1.Ukidanje TV Pretplate za RTS
2. Smena direktora RTS G. Tijanića
Eto i to cemo docekati do NG..
Idemo napred malim koracima...

"verni gledalac"

pre 11 godina

I bilo je krajnje vreme za ukidanje preplate ali sta ce biti sa svima onima koji nisu placali?? Da li ce oni biti tuzeni od strane RTS-a ili ako im se oprosti dugovanje onda cemo mi morati da tuzimo RTS za vracanje novca(uz kamatu) koji smo dali kroz preplatu!!!

Dan

pre 11 godina

Da čujemo šta na ovo kažu gospoda katastrofičari koji su najavljivali ekspresnu propast Srbije i još veću pljačku građana kada SNS dođe na vlast? To da struja nije i neće poskupeti do Nove godine neću ni da pominjem.

BojanNS

pre 11 godina

OK, super. Medjutim, insteresuje me sta ce biti sa onima koji nisu placali? Hoce njih jednostavno prestati da gone ili ce nama koji jesmo placali vratiti pare? Mislim da ce biti kao sto u Srbiji najcesce biva, a to je da ce onaj ko je postovao zakon ispasti budala, a onaj ko nije pametan.

obicna budala

pre 11 godina

U ovoj drzavi postoje budale i "normalni gradjani"
Budale placaju poreze,takse, struju, grejanje,.... RTV preplatu!
"Normalni" uglavnom ne placaju nista i onda kad prekardase nacisto dugovanja im se reprogramiraju, prolongiraju, otpisu kamate, ....
Tako ce biti i sa RTV pretplatom!

Super Hik

pre 11 godina

RTS uopšte nije nacionalna TV , to je Tijanićeva i još par njegovih kompanjona, hvale se kako su 200 i kusur dana najgledaniji, a gde su ti silni novci. Pošaljite ozbiljne revizore da pročešljaju kako se stvarno gazduje i posluje u RTS-u, sad kad im se ukine pretplata ima da Tijanić prića bajke kako su u minusu desetak miliona evra ,i kako ustvari nisu rasipali novce. Svi direktori RTS-a su izigravali nekakve "patriJote" , a posle se dokazalo da su debelo pljačkali i opljačkali RTS, i da je sve i jedan za par godina postao milioner. Pošaljite revizore u RTS kao u Agrobanku na jedno mesec dana da posle ne bude prekasno.

Serbinho

pre 11 godina

Iako su uzimali milione eura od gradjana, televizija je ostala socijalna kao i ranije sto je bila, samo su plate voditeljki bile astronomske.
Neka se izbore za svoj prihod kao i ostale televizije ili kljuc u bravu a najbolje je privatizovati RTS i uzimati novac od frekvencije.

draganbb

pre 11 godina

Ako je tako glasam na dalje za ovu vlast. A firmu sam zatvorio prošle godine, tako da mi firmarina više ne pomaše. Ko ne zna, ako niste isticali firmu, sledila je kazna jer nemate istaknutu firmu, a ako imate, onda plaćate firamrinu.

BojanNS

pre 11 godina

OK, super. Medjutim, insteresuje me sta ce biti sa onima koji nisu placali? Hoce njih jednostavno prestati da gone ili ce nama koji jesmo placali vratiti pare? Mislim da ce biti kao sto u Srbiji najcesce biva, a to je da ce onaj ko je postovao zakon ispasti budala, a onaj ko nije pametan.

Super Hik

pre 11 godina

RTS uopšte nije nacionalna TV , to je Tijanićeva i još par njegovih kompanjona, hvale se kako su 200 i kusur dana najgledaniji, a gde su ti silni novci. Pošaljite ozbiljne revizore da pročešljaju kako se stvarno gazduje i posluje u RTS-u, sad kad im se ukine pretplata ima da Tijanić prića bajke kako su u minusu desetak miliona evra ,i kako ustvari nisu rasipali novce. Svi direktori RTS-a su izigravali nekakve "patriJote" , a posle se dokazalo da su debelo pljačkali i opljačkali RTS, i da je sve i jedan za par godina postao milioner. Pošaljite revizore u RTS kao u Agrobanku na jedno mesec dana da posle ne bude prekasno.

obicna budala

pre 11 godina

U ovoj drzavi postoje budale i "normalni gradjani"
Budale placaju poreze,takse, struju, grejanje,.... RTV preplatu!
"Normalni" uglavnom ne placaju nista i onda kad prekardase nacisto dugovanja im se reprogramiraju, prolongiraju, otpisu kamate, ....
Tako ce biti i sa RTV pretplatom!

Secam se obecanja

pre 11 godina

Osnovno obecanje predizborne kampanje:
1.Ukidanje TV Pretplate za RTS
2. Smena direktora RTS G. Tijanića
Eto i to cemo docekati do NG..
Idemo napred malim koracima...

Tijanic je problem

pre 11 godina

Sa RTS-om nije pretplata toliki problem, problem je uredjivacka politika koja je poltronska i zaglupljujuca. Tj. zbog Tijanicevog programa i nacina na koji se novac trosi, ljudi ne placaju pretplatu i osecaju se opljackano, a ne zbog same cinjenice da pretplata postoji. Ovi sa vlasti sopstveni narod stvarno tretiraju kao neuku stoku. Kao da mi budemo srecni sto nema pretplate, samo da i dalje gledamo splacine po RTS-u. Onda ce vlast da iskoristi kao izgovor, za te buduce splacine na RTS-u i omasovljeno zaglupljivanje ljudi, sto se nema para za bolje programe jer se pretplata eto, ne placa. A ustvari, je njima lakse da kradu kad su svi u zemlji zaglupljeni. Svuda u Evropi se izdvaja iz budzeta ili placa pretplata za nacionalnu televiziju sa ciljem da makar na nacionalnoj TV nije sve podredjeno zakonima trzista tj komercijali.

Serbinho

pre 11 godina

Iako su uzimali milione eura od gradjana, televizija je ostala socijalna kao i ranije sto je bila, samo su plate voditeljki bile astronomske.
Neka se izbore za svoj prihod kao i ostale televizije ili kljuc u bravu a najbolje je privatizovati RTS i uzimati novac od frekvencije.

"verni gledalac"

pre 11 godina

I bilo je krajnje vreme za ukidanje preplate ali sta ce biti sa svima onima koji nisu placali?? Da li ce oni biti tuzeni od strane RTS-a ili ako im se oprosti dugovanje onda cemo mi morati da tuzimo RTS za vracanje novca(uz kamatu) koji smo dali kroz preplatu!!!

draganbb

pre 11 godina

Ako je tako glasam na dalje za ovu vlast. A firmu sam zatvorio prošle godine, tako da mi firmarina više ne pomaše. Ko ne zna, ako niste isticali firmu, sledila je kazna jer nemate istaknutu firmu, a ako imate, onda plaćate firamrinu.

my name is..

pre 11 godina

Mi koji kojim slucajem placamo taj RTS,sta ce biti refundiracete nam trosak za sve ove godine placanja?...ili da od ovog momenta prestanemo placanje?

Dan

pre 11 godina

Da čujemo šta na ovo kažu gospoda katastrofičari koji su najavljivali ekspresnu propast Srbije i još veću pljačku građana kada SNS dođe na vlast? To da struja nije i neće poskupeti do Nove godine neću ni da pominjem.

Nemanja

pre 11 godina

(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)

Pa Bojane, upiši to sebi kao jednu životnu školu, porez za budale, ili pouku o građanskoj neposlušnosti, šta će te već najviše utešiti zbog bačenog novca. Uostalom, mi koji nismo plaćali treba da se ljutimo na vas koji jeste, jer ste finansirali sva ta ispiranja mozga, stostruke reprize i budalaštine.

Bunt

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da se na ovu vest listom javljaju ljudi koji su plaćali pretplatu i bune sa kako su oni, eto, bili poslušni građani i plaćali, dok će drugima neplaćanje biti oprošteno. Treba da vas je sramota što to poredite sa plaćanjem struje, a i što se uopšte javljate - da ste i vi svi redom digli glavu i odbili da plaćate, ovaj glupi harač bi davno bio ukinut.

pokrijte se usima

pre 11 godina

Znaci mi koji smo placali smo totalne budale.
(bb, 29. avgust 2012 03:52)

Vi ste hteli da zeznete nas koji smo se bunili i prestali da plaćamo. Vi ste finansirali Tijanića i njegove reklame, jer niste imali petlju da se pobunite. Opasnije je to što nemate petlju, od toga što ste plaćali.

View

pre 11 godina

(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)
(lood, 29. avgust 2012 00:11)
(obicna budala, 28. avgust 2012 23:57)
(Ovca, 28. avgust 2012 23:40)

Nešto što se zove 'pretplata' ne može biti prinudno. Ako je prinudno, onda je to taksa/porez. A taksu/porez može naplaćivati s.a.m.o. država, tj. neki njen organ. To ne može Tijanić, RTS, EPS, BojanNS, ili ja.

Ako nema ugovora, nema ni obaveze. A ugovor sa kojim nije upoznata neka od strana je ništavan ugovor. Sklapanje ugovora bez znanja neke od ugovornih strana je – krivično delo. U ovom slučaju, krivično delo počinili su RTS i EPS.

Ja nisam pravnik. Ali, nisam ni ovca. Nemojte više nikada biti ni vi.

misko

pre 11 godina

AKO UKINU PLAĆANJE TV PREPLATE ONDA TRAŽIM DA SVIMA KOJI SU PLAĆALI TV ZADNJIH 10 GODINA UKUPNA SUMA PREDJE NA RAČUN ZA STRUJU KAO PREPLATA.SAMO JE TAKO NEŠTO POŠTENO A NE DA MI BUDEMO OVCE.

Laki35

pre 11 godina

Nisam platio ni jednu pretplatu. Za te pare ima mnogo boljih stvari da se kupi, npr. ceo Hbo paket, manji paket 3g net-a, veeelika kutija sladoleda :-D

LOST BOYS

pre 11 godina

To je dobra vest, ali treba uzeti u obzir one koje su plaćali redovno sve ove godine- trebalo bi im omogućiti neki popust kod uvođenja digitalnog signala... Fer.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

vi koji sad zalite i pitate se ko ce vam vratiti uplaceni novac i refundirati ga.pa sto pitate ovu sada vlast.pitajte tadica.on vam je to uveo.smesni ste.i na ovu dobru vest nadjete zamerku.osetim ja ocaj i bes vas zutih pijuna.

Altea

pre 11 godina

Ja sam totalno neravnopravan gradjanin ove zemlje stalno i redovno placam sve racune pa i tv pretplatu, sluzio sam vojsku pa me sada cimaju za rezervu i neke glupe obuke. Mislim da cu zbog ugrozenosti i nejednakosti da trazim azil u bilo kojoj drugoj zemlji sveta.

Bojan J.

pre 11 godina

Blago njima sa vama. Lako je biti vlast sa ovakvim narodom. Kupili vas sa jednom pretplatom manje. Platicete vi na sledecem mostu, bez brige.

Mick

pre 11 godina

Vi sto ste placali pretplatu ste sami krivi. Da od pocetka ni vi niste placali kao nas vecina to bi odmah bilo ukinuto. Zato tisina i budite srecni sto vise necete placati. Samo neko lood moze da plati 500 din za 2 kanala. Da je pretplata 50 din mislim da bi svi placali ali harac od 500 din, nikako...

Gox

pre 11 godina

Kada je počelo to ludilo sa pretplatom,ja sam apelovao da niko ne plaća.Ja ni jednu ratu nisam platio i nikada ne bih.Struju plaćam a oni deru sa cenama.Nikada manja potrošnja i nikada veći računi.Pa grejanje,cena nerealna.Mi kao građani ove lopovske države SVI SVE trebamo da bojkotujemo plaćanja računa sve dok cene ne budu normalne.Radim ko konj ceo mesec.Dobijem bednu platu.Na kraju to sve vratim državi kroz račune i nemam dovoljno.Niko ništa da ne plaća,pa nek oni dižu cene svega svakog dana!

Miki

pre 11 godina

Recimo da je red platiti nacionalnu televiziju i da se prilozi uz racun 10-15 din. ljude bi bilo blam da ne plate i garantujen 98% bi. Vuk sit, ovce na broju. Ovako nezasit lopovluk, nenormalan namet, ljidi zamrzeli rts, 50% ne placa i sad ce ukinuti a ljudi koji placase ispadose ovce...majstori smo u vodjenju pogresne politike od igle do lokomotive....

Cika Novak

pre 11 godina

Znaci,ako drzava Srbija meni kao redovnom platisi ne vrati sve do zadnjeg dinara sto sam uplacivao,sledi tuzba... druge nema,pa ako treba i do Strazbura...

darkos

pre 11 godina

...za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova ...
(jabucilo, 29. avgust 2012 11:05)

Taksa na TV prijemnik iliti TV pretplata ima zakonski osnov (potvrdio i Ustavni sud). Ono što nema zakonski osnov je naplata preko elektrodistribucije, tj. računa za struju.

E sad, RTS je imao 10-ak godina da postane nezavisna i kvalitetna televizija kojoj bi gradjani rado plaćali za kvalitetan program. Kako se to nije desilo, može lepo i da se ukine TV pretplata, da se bar ne lažemo.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Bas me interesuje da cujem kritike i na ukidanje pretplate. Idemo...
(3, 4, sad !, 28. avgust 2012 23:58)

Ja bih vise voleo da ukinu RTS nego pretplatu !

anoniman

pre 11 godina

И штa сaдa? Ниkome нишta, нajвeрoвaтниje. Ko je биo дoљнo луд, глуп и нaивaн oн je плaћao. Kao штo рeчe Пaja у филmу:,,Ниko гa ниje тeрao дa љуљa oгрaду"...

Stara generacija

pre 11 godina

Bravo.Nek se ubuduce placa preko kablovske televizije.A i brate unististe program.Gde je skolski program u 9h i 14h, crtani u 19:15h,dobar film u 20h.Stalno neke pretumbacije i trecerazredni sund.Postavite satnicu emisija i drzite se toga ko nekad.

djole bre

pre 11 godina

Znaci, Dinkic obecao 104 a ukinuce 35-40. Bitno da je dosledan u svojoj "postenoj" politici. Tako je obecao i 1000 e od akcija i stopu inflacije....

Firefox

pre 11 godina

Zasto se sve uvek radi tako amaterski u ovoj drzavi?!
Uvek ispadnu budale ljudi koji sve uredno placaju.
E, 'alo, nelegalno izgradjeni objekti, legalizacija dzabe ili gotovo dzabe, onaj ko je placao i cekao sve papire ispao budala, ljudi koji ne placaju struju godinama na kraju im se dug oprosti, isto je bilo sa kaznama iz GSP-a, dokle vise?
Nema drzave. Izem ti tu drzavu koja uvek nagradjuje najgore.
Inace, potpuno sam za ukidanje nebulozne pretplate za televiziju koja je sund u najmanju ruku, al' sta sad hoce naplatiti neplatisama ili ce vratiti pare onima koji su placali, naravno da nece, posten gradjanin u ovoj zemlji je ovca. I zato nam je drzava najgora u Evropi.

Jegulja

pre 11 godina

pretplata ce biti ukinuta ali ce je finansirati iz budzeta, a budzet se puni recimo preko PDV, carina, ostalih poreza. u principu, ovi su samo smislili bolji i lukaviji nacin da naplate ono sto mnogo ljudi do sada nije placalo (medju njima i ja).

sve to sto ce kobajagi ukinuti nadoknadice povecanjem recimo PDV-a i dobice na taj nacin jos vise love nego sto bi dobili na dosadasnji nacin.

oni ce lakse doci do para, a narodu iluzija da ne placa pretplatu i ostale "parafiskalne" namete, pa se vi radujte i dalje. blago politicarima sa ovakvim glasacima.

Petar

pre 11 godina

AKO UKINU PLAĆANJE TV PREPLATE ONDA TRAŽIM DA SVIMA KOJI SU PLAĆALI TV ZADNJIH 10 GODINA UKUPNA SUMA PREDJE NA RAČUN ZA STRUJU KAO PREPLATA.SAMO JE TAKO NEŠTO POŠTENO A NE DA MI BUDEMO OVCE.
(misko, 29. avgust 2012 10:04)

ZASTO TAKO ? PA DOK JE OVACA, BICE I NOVACA ! STO SI ISAO U STADO MISKO ?

donji veš

pre 11 godina

E ovo nije u redu,ne plaćam,niti ću,niti sam...ali žao mi je što se više voditaljke u jutarnjem programu neće takmičiti čiji su ekstremiteti(kolenice,butkice,rebra,grudi i mekane grudi bez glave)lepši,čija je crna čipka-bela čipka lepša itd...e toga mi je žao...šmrc...i GLAVONJE MI JE ŽAO I NJEGOVE SEKRETARICE I NJEGOVE TAŠTE...MORRRE...!!!!!!

Nemanja

pre 11 godina

Ovako ste ništa drugo nego hajdučija, pa je krajnje ljigavo i naravno nemoralno, da ne spomenem da vredja zdrav razum, da se pozivate na ta "gradjanska prava i obaveze".
(dvds, 29. avgust 2012 12:18)

Uf, od neznalice do indigniranog savesnog građanina... Kakav prelaz! Kao prvo pametnjakoviću, ja lično sam se LEGALNO izborio za neplaćanje - poslao izjavu da ne posedujem TV prijemnik, priložio izjave svedoka, a RTS je nevoljno morao to da prihvati - nisu se ni udostojili da me obaveste o odluci, samo je odjednom stavka nestala s računa! Kao drugo, dužnost svakog građanina je da ispunjava svoje obaveze, ali je takođe njegova dužnost da građanskom neposlušnošću spreči izrabljivanje sebe i svojih sugrađana od strane vlasti, što je ovo očigledno bilo - jer je RTS protivzakonitim, a to podvlačim da ti bude jasno, p r o t i v z a k o n i t i m sistemom naplate ubirao dvostruku lovu (uz reklame) za program koji je bio ispod nivoa bilo kojeg javnog servisa! Mada naravno, ovo sve je samo uzaludna rasprava, jer ti očigledno ne znaš ni svoja prava ni svoje obaveze, ti samo plaćaš kao ovca i mrziš one koji ovce nisu, zar ne? Ma vi ste problem, a ne RTS, oni su samo posledica postojanja ovaca!

eee

pre 11 godina

i sta sad? ko je placao pretplatu bio budala, ko nije - nikom nista?
(lood, 29. avgust 2012 00:11)
Naravno! Ja nisam! Msm. moji su hteli, ali sam se ja protivio! Kao i 90%+ ljudi na Jugu Srbije!
Inace podrzavam ukidanje pretplate! Skremblujte kanal, pa naplacujte ako neko zeli da gleda!

Neko spolja

pre 11 godina

Neko želi kritike na ukidanje pretplate, tuga jedna, na šta smo spali. U Srbiji postoje razne misaone imenice, kao što su kultura, umetnost, nauka, obrazovanje. I na tim područjima se, nećete verovati, nešto dešava. Moderna muzika, klasična muzika, ples, pozorište, film. Takođe postoje razna opskurna dešavanja, kao što su izložbe, postavke, performansi, u kojima učestvuju, opet neverovatno, naši građani, malo drukčiji, kreativniji od proseka. Pa je onda tu naše kulturno nasleđe, istorija, jezik, da ne nabrajam više.
Svi vi, koji kličete ukidanju pretplate, da li vam je jasno da NI JEDNOJ komercialnoj televiziji na kraj pameti ne pada da pokrivaju gore pomenuto, a kamoli da na primer 30% programa rezervišu za takve sadržaje (što, zbog Tijanića i njemu sličnih na žalost trenutno ne radi ni RTS, predviđam)? Ukidanjem pretplate se uništava nacionalna televizija, ma kakva ona sada bila. Slažem se, grozni sportski komentatori, primitivac direktor, sto puta ponavljane serije, sve iste, Žikina šarenica, sve je to loše. Ali ljudi moji, zbog toga se ne ukida pretplata, ne seče se grana na kojoj sedimo, već se menja televizija. To je isto kao sa javnim državnim preduzećima. Po prirodi stvari, bar neka bi morala da zarađuju velike pare. E sad, pošto se u njima krade, a vode ih nesposobni političari godinama, šta je "rešenje"? Pa da ih prodamo naravno, po mogućnosti strancima. Ne sviđa nam se RTS. Šta je rešenje? Pa da ukinemo pretplatu, naravno. Ljudska glupost je neizmerna.

siomigadjura

pre 11 godina

Sta ce biti sa nama koji smo placali?
Hoce li nam barem to refundirati kroz smanjenje racuna za struju?
(Rade, 29. avgust 2012 00:26)
Kakve veze ima struja sa TV pretplatom? TV pretplata je samo iskazana na racunima za struju, ali nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Struja je roba, TV je pružanje usluge.

etnerrp

pre 11 godina

(Neko spolja, 29. avgust 2012 08:52)
...
Ja mislim da si ti ipak "iznutra"- na budžetskim jaslama, uostalom, niko te ne sprečava da zajedno sa svojim istomišljenicima nastaviš da na dobrovoljnoj osnovi uplaćuješ donacije rts-u. A na toj grani na kojoj svi sedimo i hoćemo je preseći neplaćanjem pretplate, ipak ne sedimo svi mi, već VI sa rts-a, vas 7-8 hiljada. Zar zaista veruješ da se čovek ne može opismeniti, obrazovati, ukoliko ne gleda rts? Ovo društvo je , po meni, u ovoj teškoj situaciji, pa i u civilizacijskom zaostatku, zahvaljujući u dobroj meri gledanju rts-a u zadnjih 20g.

helen

pre 11 godina

Vas pet sest koji kukate sto je ukinuto, pa zasto i vi niste trpeli strah i zakljucavali kapije nego ste hteli da budete gospoda pa placajte onda i ono sto ne treba kad ne citate propise.Ova vlada se sprema da dugacko vlada i vrlo je to jednostavno, nece krasti, nema biznis sluzbenika, kao i sve za dobrobit gradjana.

Кривокапић

pre 11 godina

Фирмарина је била највећа глупост за коју сам икада чуо. Тв претплату треба укинути и финансијски извештај РТС а треба да буду доступан свима на увид. Није то приватно предузеће.
Једино се не слажем са укидањем пореза на возила која загађују околину.
Верујем да постоје бар још једно 50 дажбина које немају везе са животом.

Novinar

pre 11 godina

Zbog svih vas, koju su plaćali nešto što nisu potpisali, a tu mislim na RTS pretplatu, Srbija je morala da trpi teror RTS-a i Tijanića. Narod ne shvata da on ima moć. Teško je Serbima da prihvate da im i ova krnja demokratija nudi mnogo. Narod može svaki zakon, svaku korupciju da otkrije i reši. Kada se desi pola miliona naroda na ulicama nekoliko dana, leti Vlada kao od šale, ali i zakoni. Mrzim RTS.

@BojanNS

pre 11 godina

U ovom slučaju, poštovani sugradjanine, ti ne mogu dati za pravo. Ne plaćati pretplatu u ovom slučaju nije bilo samo puko kršenje zakona nego i vid bunta protiv primitivizacije društva i zatupljivanja naroda. Sve ostale svoje račune plaćam na vreme, ali RTS pretplatu nisam i neću isključivo iz principijelnih razloga. Ako si ti tvojim dinarom doprinosio snimanju novih retardiranih serijala omiljenog RTS-ovog autora ili ako si pomagao putovanja na Eurosong njihovog omiljenog pevača ili si svojim plaćanjem finansirao honorare i putne troškove čoveku koji prenosi atletiku na Olimpijadi a emituje nekontrolisanu mržnju prema svom zapadnom svetu i bolesno ljubi samo ruske i kineske takmičare, ja nisam i odlično se osećam zbog toga. Mnogo bi bilo logičnije da se zapitaš zašto si ti plaćao ovu pretplatu? Zato što voliš da poštuješ zakon ove države? Ili ti se svidja program RTS-a? Ako ti se svidja, onda ništa...Ne postoji način da od mene naplate neplaćene pretplate i osećaj je divan. Preporučujem ti da hrabro ne platiš RTS pretplatu za sledeći mesec. Videćeš, uživaćeš!

taksa

pre 11 godina

a zasto ne ukinu taksu za automobile starije od 10 godina koja imaju vise od 3000 kubika, vozim mercedes iz 90 godine dizel, a placam 45000 din taksu na luxuz - pitam se koji je luxuz?

Kragujevac

pre 11 godina

Ne vidim nista sporno u tome sto se do sad placala pretplata. Zakon je trenutno takav i postujem ga. Ko ga nije postovao, svaka cast na hrabrosti, ja nisam smeo, tako da mi nisu jasni komentari tipa sta cemo mi sto smo placali do sada. Nista, treba li neka posebna nagrada za postovanje zakona? A oni koji nisu placali, njima ili svaka cast na hrabrosti ili jednostavno stvarno nisu imali pa zato nisu placali, zlo ili bilo kakvu kaznu im ne zelim.
Ko mi je kriv sto nisam smeo da se suprostavim drzavi, pa bih sad da kukam kao detence u prvom razredu osnovne.

Wu

pre 11 godina

Ne bih da vredjam, ali ovi sto su do sada placali pretplatu jesu malkice ispali naivni. Trebali su samo da procitaju zakon i shvate da nema osnova za placanje pretplate. Bolje receno, naseli su na zastrasivanje o sudskoj naplati kojim smo bombardovani sa javnog servisa.

Milan

pre 11 godina

Konacno da prestanemo da placamo RTS i da krene Vlada da placa javni servis. Zato sto se kod nas istorijski pokazalo da je jako dobro da javni servis direktno zavisi od vlasti...

Kompot

pre 11 godina

Mole se gradjani koji su bili nepismeni i neinformisani i usled toga placali rts pretplatu iako za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova de na kukaju i ne pozivaju se na nepostenje novonastale situacije vec da se za ubuduce dobro raspitaju o propisima drzave u kojoj zive. Naravno ocekujem od kablovskog operatera da smanji svoju naknadu u buducem periodu.
(jabucilo, 29. avgust 2012 11:05)

Ne vidim razlog zašto bi kablovski operateri smanjili naknadu ! Ako se ukine pretplata to će biti zamajac za kablovske operatere da poskupe svoje usluge. Oni će i dalje plaćati RTS-u reemitovanje signala kroz kablovski sistem. Narod će se šišati u svakom slučaju.
Što se tiče plaćanja pretplate potpuno ste u pravu. Nijedan zakon ne obavezuje građanina da plaća pretplatu i ovo što je radio RTS je klasična krađa. Pretili su narodu tužbama za nešto na šta nisu imali pravo. Najgora televizija na Balkanu. To je RTS

ovca

pre 11 godina

Te "ovce" koje su placale su vama pametnima omogucile za dlaku vise penzije i za dlaku bolje zdravstvo.. Sada vise niko nece placati, ali ce se odnekud preliti pare da se finansira tih par hiljada nesrecnika koji rade tamo..

Meni bi svakako vise odgovaralo da svako placa SVOJE osiguranje i penziono i zdravstveno, i da svako dobije ono sto je platio. Zato sto radim kao konj 14 sati dnevno i umem da radim to sto radim, doktori bi mi se klanjali, a u penziji bih putovao po svetu. Ali me je strah da bi vecina vas "pametnih" pomrla od kijavica..

Sreca vasa sto ima nas solidarnih "ovaca"...

zauvek srbija, nikad rusija!

pre 11 godina

kakva zemlja?!?
baron minhauzen i ekipa će dobiti nove glasače jer će građane osloboditi plaćanja rtv pretplate od 4 evra koju ovi ionako nisu plaćali?!?
koliko je ovaj narod glup i zatucan - malo ga kopuliraju, malo...

Zoran - Subotica

pre 11 godina

Ha, ha, ko se zadnji smeje... već mi je zastarelo nekih 30000, ако ne i više, a ovih 6000 iz zadnje godine neka mi i naplate sad kad sam ovo čuo! Hi, hi, nikako da mi se skine osmeh sa lica. Nije problem 500 dinara, već kvalitet programa, i naravno, princip! He, he, vaše pravo da znate sve . . . napamet!

Svasta je ovde problem

pre 11 godina

@ Tijanic je problem - On jeste problem ali je problem I to sto je ovde nacionalni servis I na budzetu I naplacuje pretplatu I prodaje sekunde papreno kao komercijalna televizija. Pa majku mu!

sunce

pre 11 godina

Ovo bi zaista bio dobar potez vlade. Placali smo tv pretplatu a da nista za uzvrat nismo dobijali, nikakvu uslugu. Placanje je bilo bavezno, nije bilo mogucnosti odjaviti televizor kao sto se moze odjaviti fiksni telefon.Najzad neka vlast koja malo misli i na gradjane.

Fokus

pre 11 godina

Ne razumem odusevljenje ovih sto podrzavaju ukudanje pretplate,jer dok god je RTS drzavni javni servis njega ce finansirati gradjani ove drzave,sad,da li ce to biti direktno putem pretplate ili indirektno iz budzeta sasvim je svejedno,jer i budzet se puni nasim parama putem raznih poreza...to ti je ono,ako ne platis na mostu,platices na cupriji...tako da je ovo cist populizam i nista vise...

neobicna budala

pre 11 godina

@(obicna budala, 28. avgust 2012 23:57)

Ja placam racune za porez, telefon, struju, komunalije, ciscenje zgrade, vrtic, balet, engleski, francuski... ali RTS ne placam. Platio sam jednom slucajno 2500 din, i bilo mi je zao. Takodje ne placam racune za vodu kad je potrosnja veca od 10 m3. Imam centralni vodomer, pa mi se zalomi i po 40m3 na racunu. Stan, cetvoroclana porodica. Deca dve i osam godina. 40 tona vode?! To neka plati neka budala koja se plasi, ja necu. Kad odem na salter, dostojanstveno kazem "tuzite me". Jos uredno cuvam sve racune koje nisam platio. Ako oni meni ne mogu o mom trosku da instaliraju privatni vodomer (a postoje uslovi - kod mene u stanu), ne mogu ni ja njima da platim deset tona vode za dete od dve godine. Kad me budu tuzili, moracu da platim samo racune iz poslednje godine (mislim da ih nema). Jedva cekam da me tuze, jer mi zaracunavaju kamatu, koju doduse placam, jer sam je skoro primetio, a jos nisam "uhakovao". Ja nisam neko ko ne voli da placa racune, i to radim redovno. Racun za struju volim da platim, jer vise ne mogu da zamislim zivot bez nje (ni grejanje zimi). Doduse, ja sam fino optimizovao potrosnju u zimskom periodu, pa mi racunu nisu veliki.

NikolaTK

pre 11 godina

Meni dodje isto, nisam ni placao. Nervira me jedino sto je nas dr.prof.predsednik obecao da ce smeniti Tijanica, a od toga nema nista...

samo moje misljenje

pre 11 godina

Poenta je kao i uvek da ljudi nikad nisu zadovoljni ! Ej koja je to podsvesna zamena teza. Postoji nesto sto je lose (placanje tv pretplate) jer je nelogicno i vredja zdrav razum (jer nisam nista prihvatio niti zelim RTS npr) i svi se protiv toga bunimo, a onda kada ima nagovestaja da ce se to promeniti pocnemo da kukamo i prizeljkujemo da do toga ne dodje jer ce ispadi da smo do sada bivali namagarceni. Znaci da bi nekima bilo draze da se ne ukida pretplata vec da nastave da je placaju samo da ne bi ispali budale sto su je placali. Ko vas tera da placate?
Niko nije osudjen niti ce biti zbog toga zato sto je potpuno nezakonito doneta odluka o tv pretplati! LJUDI AKO SE SA NECIM NE SLAZETE ONDA TO I POKAZITE. Izrazite svoje misljenje pa makar se ono protivilo i nekom vasem ranijem misljenju...Dok narod ne shvati da je on zapravo VLAST nece mu ni biti bolje. Dok narod ne pokaze sta zaista misli i ne ukljuci mozak i ne natere politicare da rade za narod, nece ni njemu biti bolje. Nista ova vlast nece biti bolja od stare niti je ona stara bila bolja od nove zato sto je narod ostao isti.

Vladimir

pre 11 godina

Vlada ukida pretplatu za RTS i istovremeno povecava cenu polaganja za vozacku dozvolu sa nepodnosljivih 250 evra za vecinu gradjana na 850 evra!!! Magistri lopovluka i pljacke!

Banat

pre 11 godina

RTS = repriziramo tri serije. Katastrofa od programa. Jbt, oni u udarnom terminu [radni dan, 20h] pustaju SRECNE LJUDE!

Mozda je problem sto RTS vodi osoba sa srednjom skolom. Ne znam.

sadomazohizam

pre 11 godina

a mi sto smo placali ako ne dobijemo novac nazad jer moze bar srecni ljudi,bolji zivot na dvd kao poklon
p.s. i tijanicev poster!khnef8

Nije nego

pre 11 godina

Jeftin populizam. RTS se sigurno nece ugasiti, a bice i dalje finansiran nasim novcem. To se samo nece zvati pretplata vec povecana akciza, porez itd.

pera kojot genije

pre 11 godina

pa da li ste stvarno toliko naivni? raspalili se radikali sa pisanijem, pa dobro bre, sad ce da mi skoci zivotni standard zato sto ce mi ukinuti pretplatu??? vec planiram da pazarim novi namestaj od tih para...
ko s' radikalima i mladjom tikve sadi...

SVD

pre 11 godina

U letnjem periodu od 3 meeeca mi gledamo zaglupljujuću Letnju šemu, stare i izanđale filmove, a gospodin Tijanić se nije setio da za to vreme kada malo radi i smanji TV pretplatu. Radovaću se kada smene Tijanića i ukinu pretplatu. Za mene je nacionalna televizija ona koja se gleda a ne ona na kojoj Tijanić priča kako je javni servis koji pripada građanima Srbije - pripada samo njemu, očigledno.

Perun

pre 11 godina

A da ukinu SNS SPS DS..... To bi mi znacilo. Ovako ce nam uzeti na cupriji. Sad ce da kraduckaju iz budjeta a ne preko struje. Jel vam mi licimo na sivu zivotinju sa dugim usima a nije zeka :-).

KLIN

pre 11 godina

Na dva brojila( i jedno mi je previše-imam malu potrošnju struje) imam oko 50k zastarele pretplate. Pokušavam da jedno brojilo potpuno odjavim u elektrovojvodini, ali u njihovoj poslovnici se hvataju za glavu, jer, kao, to niko ne radi.Priključili mi se crevima na krvožilni sustav i "sisaju" "održavanje mernog mesta" "angažovanu snagu" i slične izmišljotine, tako da me 1 kwh izađe preko 10 evrocenti, pa se valjda ne vesele što jedna žrtva hoće da im izmakne . Sa dve tv pretplate, da sam ih plaćao,to bi bilo i preko 20 ec. Po njima, trebao bih biti beskrajno zahvalan, osećati se privilegovano, jer, eto ,imam njihovo brojilo. Isto je sa tv pretplatom, kada jednom stave šapu preko novčanika građana, teško je povlače. Iz mog primera se jasno vidi, da se u ovoj državi ne isplati ni štedeti, bivaš kažnjen kroz njihov dobro osmišljen sistem- trošio, ne trošio, bićeš oderan. Samo POREZ priznajem kao normalan način opšteg novčanog zahvatanja države, sve ostalo su najobičnije pljačke raznih interesnih grupa

na prvi pogled dobra vest

pre 11 godina

Ne znam da li je ovo dobra ili losa vest. Ranije smo mogli da bojkotujemo pretplatu za RTS, a sada necemo moci nista da bojkotujemo u vezi pretplate. Ugradice ih u budzet i indirektno cemo preko poreza placati pretplatu. Cak ni to nije strasno, strasno je to sto se taj RTS uopste nije promenio u smislu da se otarasio viska zaposlenih, racionalizovao neke troskove i slicno, da su to uradili mozda se nikad ne bi ni pojavio problem njihovog finansiranja.

mikipostengradjaninsrbije

pre 11 godina

obzirom da sam redovno placao rts pretplatu ocekujem da svi mi za zahvalnost dobijemo po majicu na kucnu adresu sa logom hvala poštenom platisi u potpisu rts.toliko smo zasluzili.a i ostalim gradjanima pokazemo ko je pošten a ko ne.

nesh_bros

pre 11 godina

Svaka vam cast, ali apelujem na vlast da objavi plate na RTS !!! Koliko dobijaju one zene koje izgledaju kao 17-godisnjakinje sto vode programe ? Kolika je plata za jutarnji program koga vodis 3h i to 10 dana mesecno samo !? Kolika je plata za beogrdsku hroniku za 1h posla dnevno i radnih 10 dana u mesecu ?! Jel znate koliko ima voditeljki vremenske prognoze !? Oko 5-6 ?!

Braca

pre 11 godina

Sve obaveze placam na vreme : infostan 15-og, struju 16-og, telefon 20-og, kablovsku do kraja meseca jedino TV pretplatu "placam" 34-og u mesecu.

Pavle

pre 11 godina

Naravno da je onaj ko je plaćao pretplatu bio budala, isto kao što je i budala svako ko naseda na BusPlus i prohibiciju. Sve su to neustavni zakoni doneseni u svrhu pljačke. Ko to nije u stanju da vidi - budala je.

jabucilo

pre 11 godina

Mole se gradjani koji su bili nepismeni i neinformisani i usled toga placali rts pretplatu iako za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova de na kukaju i ne pozivaju se na nepostenje novonastale situacije vec da se za ubuduce dobro raspitaju o propisima drzave u kojoj zive. Naravno ocekujem od kablovskog operatera da smanji svoju naknadu u buducem periodu.

Budala

pre 11 godina

Dokle to ide kad nas bahati ljudi koji ne placaju svoje zakonske obaveze javno nazivaju budalama i to prodje kod moderatora. Zbog vas takvih pametnica koji necete nista da platite je zemlja u ovakvoj situaciji a pljujete politicare koji kradu i otimaju. Pa vi ste isti ustvari jos gori ste bre, vi ste sramota ove drzave, u crno ste zavili svoju zemlju, sve hocete za dz. Budite sigurni da ce doci vreme za naplatu, ko ne plati na mostu platice na cupriji. Samo trazite a nista ne dajete, kultura zivljenja ne postoji kod vas, vi ste marva koja misli da moze sve. Zivim za dan kada ce vam sve doci na naplatu, a docice....

Neko Nebitan

pre 11 godina

Ovo je lepa vest ako je istinita i ako bude sprovedena, ali, uvek ima neko ali.
Kada primim platu, prve dolazeće subote, prvo izmirim sve fiksne obaveze, struja telefon, infostan, vrtić... sve do jedne, naravno i RTS pretplatu. Za ostalo šta ostane. Ne bih uspeo da izdržavam porodicu da i supruga nema posao. Ima mnogo ljudi u ovoj državi koji su pred izborom da li da plate sve račune pa šta ostane, ili šta ostane za račune. Okreni, obrni uvek sam u minusu od 20.000-30.000 dinara, sa platama dva dipl.ing koji rade u struci. Kako je posao takav već 3 godine ne živim sa porodicom, nego po drugim gradovima Srbije i to na jugu, a sa porodicom sam vikendima (ne svaki vikend). Zbog ovoga plaćam dve RTS pretplate mesečno. Na jugu ljudi to ne plaćaju godinama, tako da i kada udjem u stan kao podstanar, to su dugovanja od minimum 30.000 RSD pa na više. Složićemo se to nije mali novac, jer godišnje čovek na to potroši oko 20% jedne mesečne zarade od recimo 30.000 dinara, u mom slugaju duplo (dve RTS pretplate mesečno).
Jedina stvar koja me iritira je taj šablon koji se ponavlja, priča sa dugovanjima za Infostan, kazne za GSP, a sada će da bude i sa RTS pretplatom.
Ispadamo u najmanju ruku glupi ako smo pošteni i ako svoje zakonske obaveze izimrujemo na vreme, tj. ako smo "poslušni" građani.
Moje pitanje je, da li će nam neko vratiti novac, naplatiti UKUPNE iznose dugova dužnicima, ukoliko reši da nama ne vrati novac?
Savet: Ne plaćajte, švercujte se, kada se malo bolje razmisli, ili?

Marko

pre 11 godina

Ne treba ukinuti pretplatu nego je treba smanjiti i smeniti Tijanića i dovesti nekog ko će preobraziti RTS u modernu televiziju.
Mi sada plaćamo pretplatu da bi gledali Kamiondžije, Porodično blago, Srećne ljude...I to sve po 6 put!!!
I ako plaćamo pretplatu hoću da RTS prenosi sve sportove a ne da moram još pretplatiti Arenu da bi gledao naš evropski fudbal :)
Koliko znam, pretplata je česta pojava u svetu.
NPR, Britanci plaćaju pretplatu za BBC ali viditekakavkanal oni dobijaju za te pare :)

komshija

pre 11 godina

Nikaka nisam izlazio na izbore, ali ako ukinu pretplatu za RTS imace moj glas na sledecim...
P.S. Vi gospodo sto ste placali, kako vam nije palo na pamet da je u krajnu ruku sumljivo placati i pretplatu i racun za kablovsku, tj. placali ste RTS-u duplo...

Zute hapsi narod casti

pre 11 godina

Jos jedna od demagija ove vlade.Sto semene tice svejedno mi je .malo gledam TV program i nije nekacena za pretplatu.Niti cu da zivim bolje zbog 600 dinara
Ali ovde je druga prica.Danas uPoltici sjajan clanak Danice Popovic profesora ekonomskog fakulteta u Beogradu.kaze pojavilase mantra u Beogradu. "Zute hapsi narod casti".Sta je time htela da kaze. Dinkic ide u Gosu i obecava posao radnicima da prave vagone za zeleznicu Srbije.Ata zaeleznica duguje milijardu dolara.Ko ce da plati te vagone.Politicka demagogija.Istu pricu je prosuo i u Zelvozu, Fabrici vagona Kraljevo i MIN Nis. Nova ministarka energije kaze dnevna struja jeftinija ali odmah kaze da ceova zima energetski da bude teska.Opet politicka demagogija.Toma Nikolic razgovara za Kravcenkom (NIS Gazprom da gorivo mora da bude jeftinije) A nase gorivo u regionu ima skuplje samo od Albanije,Bih i Rumunije (koja ima svoju naftu) a o zapadu da ne govorimo. Cist politicki populizam.Samo jos hleb za tri dinara

helen

pre 11 godina

@."ograničavali su vam , jadnim, slobodu kretanja", jel da?

(dvds, 29. avgust 2012 11:07

Bukvalno tako, narod je gledao samo kako da se sacuva od derikoza i da izbegne plave koverte.Srecom ja sam dan posle treceg uplacenog racuna za struju primetila da postoji stamparska greska u vidu neke RTS, nigde racuna nigde PIB nigde poziv na broj ugovora o pruzanju usluga, dakle uvideh, a vi ni do dana danasnjeg ne videste da krsite Ustav i placate nesto sto ide preprodavcima minutaze.

Srdjan R

pre 11 godina

Ne placam tv pretplatu jer se svakako pare iz budzeta i dalje slivaju u rts. Tako da je svi i dalje placamo samo sto neko uplati 2 puta, jos ako ima kablovsku, to je i 3 puta. Eto.

obican gradjanin

pre 11 godina

zasto da placamo pretplatu za rts, mogu oni da prezive i bez toga.. od cega zivi pink,prva i ostale televizije.. cak sto vise prva je i bolja televizija od rts-a...

bezimena

pre 11 godina

Svejedno mi je, ja pretplatu ne plaćam jer NEĆU da je plaćam, pošto RTS sa mnom nije napravila ugovor koji je po zakonu bila dužna da učini.
Ova odluka, navodna, i nije zbog gradjana već je u cilju obračuna sa Tijanićem, tj. ubijanje dve muve jednim udarcem.

ŠTA JE SA PREDIZBORNOM KRADJOM, gde je 10 mlr. stranih investicija od obećanih 100 mlr., gde su projekat i pare za kanal do Egejskog mora, kao i saglasnost bjr Makedonije i Grčke?

sale

pre 11 godina

Tijanic pre neki dan rece da neko hoce da stavi sapu na 67 miliona evra od pretplate , Pitam se sta je narod dobio od 67 miliona evra pretplate ? Reprize i reprize , samo Dnevnik nisu mogli da repriziraju .

android

pre 11 godina

u ovoj prokletoj drzavi srbiji uvek je stradao posten covek. ispadosmo budaletine najvece sto smo postovali zakon i uredno placali tv pretplatu. treba da se sad organizujemo i tuzimo drzavu da nam vrati pare. koje smo mi ovce za sisanje

draganbg

pre 11 godina

ovo samo dokazuje da u srbiji nista ne treba placati i da smo banana drzava u kojoj ne treba postovati zakone... na desetine hiljada sam dao za pretplatu po osnovu tog zakona, mogao sam nesto detetu da kupim za te pare... a oni koji nisu placali sada mi se smeju... isto je bilo i za komunalije, komsija koji nije placao grejanje, pa kad mu se dug nagomilao da nikako nije ni mogao da plati, otpisali mu pola duga, a ostatak placa na rate... nista vise necu da placam nikom nikad u ovoj banana drzavi nepravde i nelogicnosti!!!

tante za kukuriku

pre 11 godina

nešto će da ukinu, a uvešće nove, stara praksa. prvo da se zamažu oči, a zatim sledi otrežnjenje u vidu novih, "inventivnih" nameta.

Pera

pre 11 godina

Ne radujte se previše, meni sve ovo liči na lažna obećanja tipa 1000 eura i slično.
RTS mora da se finansira na neki način jer ga ni jedna vlast neće ukinuti, to je sigurno. Naći će oni načina ne brinite se samo što će ovoga puta biti mnogo perfidniji i u svakom slučaju preko grbače naroda na žalost.
A ovi što nisu plaćali do sada neka se ne raduju previše. Ne oprašta ova država dugove tako lako. Samo ćemo se neprijatno iznenaditi kada budemo trebali da registrujemo kola, produžimo vozačku ili pasoš.

BRAVO ZA VLADU! smanjite birokratiju takodje!

pre 11 godina

Ako ukinete tv pretplatu i naknadu za javna sklonista, imata glasove moje porodice DOZIVOTNO!!

Vladimir

pre 11 godina

Naplata je ionako bila 20% sad nam samo uzimaju pare iz budzeta za RTS kako bi naplata bila 100%. Ne platis na mostu pa platis duplo na cupriji.

sarena laza

pre 11 godina

Necemo mi nista ustedeti nego cemo taj novac dati na drugom mestu. Ko veruje u dobre namere vlasti ima ozbiljan problem sa iluzijama. Oni se od tih para finansiraju i izivljavaju, voze sluzbena kola, svalerisu se sa sekretaricama na sluzbenim putovanjima i sada ce oni sve to da prestanu da rade da bi olaksali stanje privredi i gradjanima?
Mislim... dajte neke normalne teme a ne ove sarene laze.

fringe

pre 11 godina

Odlican potez, sad makar necu da slusam o toboz "nezavisnom javnom servisu" a svi znaju da se on okrece kako vetar duva. Jedino mi je zao glumaca i da kazem te filmske industrije koja se najvise ovajdila od pretplate pa smo imali nekoliko novih serija i filmova i drugog programa ali smo zato izgubili sport na rts-u narocito fudbal. Ovo naravno nije dobra vest ni za ostale tv kuce jer ce im rts oteti i ovo malo kolaca koje su imali ali je svakako za gradjane odlicna vest. Naravno one koji su istu i placali.

nikola

pre 11 godina

Taj ko je placao pretplatu nije bio dobro upoznat sa zakonom, sam je kriv i to je cena. Placati nesto za sta nisi vezan ugovorom je cista glupost i ne znam zasto bi drugi, koji nisu placali pretplatu jer su ZNALI da nije zakonski ispravno, sada otplacivali vase neznanje.

Sramota

pre 11 godina

Poslije se cudimo sto na kraju godine djak prijeti profesoru i trazi dvojku premda citave godine nije nista radio. Ako tata deset godina ne placa svoju obavezu prema drzavi i na kraju mu se oprosti dug, sto i da sin ne ocekuje da ga se za nerad nagradi prolaznom ocjenom.
Svi bi mi svajcarski standard, plate od 2000 evra i uredjenu drzavu, a svako ulaze maksimum napora da sve sto nije licno njegovo unisti, pokrade, satre i upropasti.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dok pisem ovaj komentar na satelitskom programu RTS emituje 5. epizodu serije "Gradjani sela Luga" iz 60-tih 70-tih godina ?
"Oko mi se ne bi namrstilo da ih i danas hoce neko bombardovati" !

Nemanja

pre 11 godina

A može i ovako...za one koji slave i likuju na ovu vest tojest za neplatiše RTS pretplate: da, preplata će možda da bude ukinuta odlukom Vlade, ali to ne znači da vi ne traba da platite sve račune do datuma kojim će se regulisati prekid plaćanja iste.
Ili bi to bar tako bilo u pravnoj državi, a ne ovoj papazjaniji gde živimo.
(dvds, 29. avgust 2012 10:38)

U startu je jasno da nemaš pojma o svojim pravima i obavezama samim time što si plaćao pretplatu, ne moraš time da se još i razmećeš. Kao i kod svih drugih mesečnih davanja, utuženje pretplate zastareva posle godinu dana, znači kada bi RTS prevrnuo nebo i zemlju i iscimao se da tuži sve neplatiše (što je teško zamislivo), i kada bi to prošlo na sudu (za šta nema šanse), mogao bi da svakom izbije po 4 soma plus troškove

Marko

pre 11 godina

Pa bolje da poskupi struja za tih 500 dinara nego da znam da tih 500 dinara dajem RTS-U. Kao drugo,ovoliki novac koji se slivao rts-u trebao je da mu omoguci da bude nezavisan,on to nije bio, da nema reklama,ima ih,da bude kvalitetniji tv program,on to nije, a da ne pominjemo sto nema nekih novih serija,filmova.. Prepustaju prenose domacih klubova komercijalnim televizijama.. Drugim recima,kad ukinu tv pretplatu rts vise nece dobijati toliki novac a bice isti kao i sto je bio.. A oni koji su placali,neka nauce nekada da se solidarisu sa opravdanim narodnim buntom,jer da od starta niko nije placao ne bi se ni placao od prvog dana..

EU Citizen

pre 11 godina

Ovo je korak u dobrom pravcu, ali nedovoljan, jer će izdaci ostati isti, samo će se umesto dodatnog šikaniranja građana pokrivati direktno iz budžeta. Državna televizija (jer, da se ne lažemo, to se još uvek krije iza prazne fraze "javni servis" je u doba interneta pptpuno nepotrebna institucija, čija je isključiva funkcija pljačkanje poreskih obveznika i stvaranje nelojalne konkurencije privatnom sektoru, tako da je jedino ispravno rešenje njeno što skorije ukidanje i privatizacija.

pretplatnik.

pre 11 godina

nije problem.bice mi drago iako sam redovno je placao.al cu ujedno tuziti drzavu i traziti povracaj sredstava,jer sam tim cinom ukidanja prevaren i pokraden.kako sudski rts bude naplacivao od duznika,neka meni na racun direktno preusmeravaju moj novac

Vladimir Pula

pre 11 godina

Super nećete plaćati vise tv pretplatu, a odakle će se financirati javna televizija, isključivo od promidzbenog programa? Javna televizija je javna institucija kojoj bi ta tv pretplata morala da omogući političku i drugu neovisnost, te sredstva da u svom programu ima vise nekih ne-komercijalnih sadržaja koji su u interesu gradjana i drustva a koja bi tesko neko sponzorirao. Ne znam, ovo mi se uopce ne cini pametno, znam vi svi sretni sto je nećete plaćati i zbog toga sam si zaradio minus, ali ovo mi se cini opasno... sretno!

komentator

pre 11 godina

Naravno da se ukida kada RTS i nije javni servis. Stalno se porede sa BBC a ne primecuju sve razlike, od toga da na BBC nema reklama pa do samog programa...

ovce ipak umeju da misle

pre 11 godina

Da, da...
Bez da ulazim u analizu kvaliteta programa javnog servisa - kako nikom nije palo na pamet da ukidanjem pretplate javni servis ostaje sa samo jednim izvorom finansiranja (budzet) i na taj nacin opet postaje samo i iskljucivo rezimski medij?
Niste valjda pomislili da ova vlada to radi zbog vas, kojima je tesko da placate pretplatu za javni servis?
Umesto da se napravi jos jedan korak napred i zakonski i u skladu sa ustavom resi finansiranje javnog servisa i isti u potpunosti ucini nezavisnim (tj. odvoji od budzeta!), vracamo se dva koraka nazad, u devedesete, kontrolu medija, represiju gradjana...

dejan

pre 11 godina

Ako i ovo urade Toma Nikolic i Vucic mogu ladno da ponovo raspisu izbore i da preuymu apsolutnu vlast! RTS preplaa je najveca prevara DSa, a i silni ostali nameti. Prevara zato sto su se, kao, borili protiv toga a onda sami uveli to isto. Jos na RTSu idu reklame, reprize kojekakvih sund serija. Neka ostave Tijanica na mestu direktora ali neka se sada snalazi kad nema preplate kao i sve ostale televozije u drzavi.

neznalica

pre 11 godina

Sto ne platis na mostu platices na cupriji.Troskovi RTSa su toliki koliki su, samo ce se te pare namicati iz drugih izvora tj. iz budzeta, tj opet cemo sve to mi da placamo samo ce drugacije da se zove.Inace pretplatu nikad nisam ni placao a pravo pitanje dali nam uopste treba tako glomazan javni servis koji niko ne gleda?

Nikola

pre 11 godina

Citam ovo i ne verujem , kako ne shvatate da ukidaju ovo jer su pre toga podigli cene svega sto se moglo podici , a o benzinu i da ne govorim preko noci cena skoci i do 10dinara vidi se da je na celu drzave neko od slobinih ljudi , sve me potseca na to vreme...

Vana

pre 11 godina

Lepa vest, iako ni ne gledam televiziju. Mislim da je bizarno zahtevati od građana da plaćaju/finansiraju neku kao državnu televiziju, koja pritom nema kvalitetan program.
Uostalom, ako treba da plaćam neku televiziju- plaćala bih RTV.
Samo se pitam zbog čega vlada sad ovo donosi, šta je ispod/glavni motiv. Verovatno ne siromaštvo istih tih građana.

kizza

pre 11 godina

Slazem se sa komentarom da je Tijanic problem a ne pretplata. Javni servis mora da postoji, po onome kako je zamisljen to je nezvisna medijska kuca koju finansiraju gradjani. Ne placa se pretplata kao kablovska, platis pa gledas, ona omogucava da javni servis ne zavisi od nekog ministarstva, odnosno vlade ili od tajkuna, DB--a i koga vec. Druga je stvar sto je Tijanic celu stvar doveo do apsurda, donekle zaahvaljujuci svojo nesposobnosti a donekle i sto radi za interese nekoog drugog, u interesu gradjana koji placaju pretplatu sigurno ne.

Ne treba ukidati pretplatu, javni servis nam je potreban, ali ga izvuci iz ruku skorojevica, nesposobnjakovica i korumpiranih, iskompleksiranih kvazi inyelektualaca.

Karpe

pre 11 godina

Nek ukinu,koji nisu placali nek se raduju,a mi koji smo placali nek nam se nekako refundira.Ako ne na sud,pa ako treba i u Strazbur svi zajedno!!!

normalan

pre 11 godina

Pretplata je uvedena da bi se nekako uzele pare nelegalno a program im je uzas kao i komentatori!Rts treba pretresti skroz a Tijanica pod istragu sta je radio sa milionima.. Brawo, najzad lepa vest...

PPeca@SER

pre 11 godina

Program RTS-a vec skoro dve godine ne emituje RTS, vec novoformirano preduzece Emisiona tehnika koje nije deo RTS-a, a odlukom vrha RTS-a. To je, tehnicki, potpuno isto kao i emitovanje programa preko kablovskih operatera.
Prema tome, niko od nas ne prima program direktno od RTS-a pa nema ni razloga (vec skoro dve godine) da se pretplata placa RTS-u kao naknada za emitovani program. Oni, tehnicki, prave svoj interni program koji kablovski operateri i Emisiona tehnika distribuiraju svojim korisnicima.
Uzgred, da bi se program emitovan preko Emisione tehnike gledao, mora se imati antena (bilo licna, bilo centralna za zgradu), a ukoliko antene nema - ne postoji mogucnost prijema TV programa.
Trebalo bi da se neko iz pravne sluzbe Vlade Srbije (a predlazem i nekoj privatnoj advokatskoj kancelariji da se specijalizuje za ovu temu) pozabavi time da li je RTS, na osnovu prethodnog, nezakonito ubirao prihod u vidu pretplate, najmanje u poslednje dve godine. A sve prethodno je po zakonu vec zastarelo.

šumadinac

pre 11 godina

naravno da bi trebalo procesuirati sve one koji su placali, jer su svojim postupanjem vredjali zdrav razum onih koji misle svojom glavom! i uz to su finansirali sund i primitivizam koji je zaglupljivao naciju!!
obzirom da 80posto naroda ne placa, a verujem da istim ne bi smetalo (sta vise, odgovaralo bi) da se ovo medijsko ruglo i ukine, ne znam zasto podrzavati nesto ("javni servis" koji javnost ne zeli) sto nema smisao postojanja??

Uvek je drugi kriv

pre 11 godina

Ne vidim uopšte šta se bune ovde ljudi koji su kao ovce za šišanje uredno svoje pare davali ko zna kome, i sad još traže te pare nazad.
Ko vas je terao da plaćate? Pretplatu nikad platio nisam, jer nikakav ugovor sa RTS-om nisam imao.
Ko da vam vrati pare? Za šta?
Sad da uvedu pretplatu na sunčano vreme, opet bi iste te ovce za šišanje plaćale uredno.
I posle kad se naoblači tražili pare nazad.

dvds

pre 11 godina

Haha...neko ovde u komentarima reče...ova vlada se sprema da dugo vlada...hehe...jeste, tačno....koji fini populistički potez...sada su dobili nekoliko stotina hiljada glasova od onih, da ne kažem, lopova koji nisu plaćali račune. I najvažnije, i kao i obično, pošteni gradjani koji ispunjavaju svoje obaveze i redovno plaćaju račune su opet ispali ovce, jer biti pošten u ovoj zemlji je ekvivalentno sa biti lud.
Naravno retko kome ovde pada napamet da će RTS i dalje biti finansiran, sada od države, tojest opet od para poreskih obveznika.
Baš me zanima iz kog tog budžeta će da se nađu pare za RTS i sve te povišice za plate i penzije...i naravno za povraćaj novca svim urednim platišama koji su izmirivali svoje dugove prema RTSu.

lekovi

pre 11 godina

Zivela vlada,tako se to radi a ne da sto puta placamo one reprize od pre 15 godina.Ubacite reklame bolje cete da zaradjujete.Narod nema para ni za lekove a kamoli za TV pretplatu.

lejubajug

pre 11 godina

Bravo za Vladu ! Slali su racune,onima koji imaju TV i onima koji nemaju. U eri Interneta, Tv je potpuno nepotreban,za veliki broj ljudi,i zasto bih nesto placao,ako nemam ili ga samo imam,a ne koristim ga.

pera kojot genije

pre 11 godina

gospodo radikali, shvatite ovo, nije bota uveo pretplatu, nego koštunica dr. vojislav, a budite uvereni da će vam se umesto stavke rtv pretplata, na računu za struju pojaviti neka nova volšebna stavka...
ko ne plati prostitutku platiće doktora...

@ neko spolja

pre 11 godina

Gospodine, sami ste rekli da RTS nije podržavao sadržaje koje ste naveli, a koji nisu interesantni komercijalnim televizijama. Da li zaista mislite da će se nešto promeniti ukidanjem pretlate za RTS? Neće, samo će se promeniti način finansiranja, dakle umesto pretplate tj. direktnog uzimanja od građana, finansiranje će se vršiti iz budžeta što
će reći ponovo od građana samo indirektnim putem. Međutim, RTS mora da se menja iz korena i to ne samo kvalitativno (u smislu promene sadržaja i ljudi) već i kvantitativno (u smislu broja zasposlenih). Ovi rezovi će biti bolni, ali neophodni ukoliko RTS želi da opstane jer nema uslova da se finansira takva struktura i broj ljudi.

KLIN

pre 11 godina

Ne sporim, postoji verovatno jedan pozitivan rezultat gledanja tijanićeve tv, naročito u vezi spikerki vremenske prognoze-porno sajtovi se u Srbiji mnogo ređe posećuju.

dvds

pre 11 godina

U startu je jasno da nemaš pojma o svojim pravima i obavezama samim time što si plaćao pretplatu, ne moraš time da se još i razmećeš. Kao i kod svih drugih mesečnih davanja, utuženje pretplate zastareva posle godinu dana, znači kada bi RTS prevrnuo nebo i zemlju i iscimao se da tuži sve neplatiše (što je teško zamislivo), i kada bi to prošlo na sudu (za šta nema šanse), mogao bi da svakom izbije po 4 soma plus troškove
(Nemanja, 29. avgust 2012 11:34)

> Hehe, a ova gore ti je dobra...A koliko vidim ti si elaborirao "svoja prava naročito" mnogo mnogo više nego svoje obaveze da bi ih na tradicionalni srpski način uzurpirao, jel da?
Da ti objasnim jedan civilizovaan princip koji tebi i većini ovde očigledno nije jasan: vi ste mogli da pokrenete javnu rasparavu ili...sa ciljem da ostvarite vašu intenciju odnosno da se ukine pretplata na RTS, ali ste u medjuvremenu, ako sebe smatrate onima koji ispunjavaju svoja prava i obaveze prema društvu u kome žive, trebali i morali da plaćate tu pretplatu.
Ovako ste ništa drugo nego hajdučija, pa je krajnje ljigavo i naravno nemoralno, da ne spomenem da vredja zdrav razum, da se pozivate na ta "gradjanska prava i obaveze".

Starac Vujadin

pre 11 godina

Nije mi ciljam da vređam, nego da istaknem činjenično stanje, pa se nadam da mi komentar neće biti cenzurisan: svako ko je toliko GLUP, da ne razlikuje obavezu (pa na kraju krajeva i pristojnost) plaćanja, eto recimo struje, za čiju nabavku je potpisao ugovor, isporučeno mu je struja u dogovorenom obliku i on je troši, sa recimo plaćanjem pretplate za javni servis, na koju građanin ni u kojem obliku nije potpisao da pristaje, ne nudi mu se program dostojan javnog servisa, i ona ga još i ne gleda... Elem, svaki ko je toliko glup, zaslužuje da ga deru na 101 maštoviti način i da mu se svi smeju dok skiči.

samo moje misljenje2

pre 11 godina

Svi koji su placali pretplatu i koji je jos uvek placaju nek se zapitaju zasto to cine ? Ako ih odgovor zadovoljava nek nastavljaju da je placaju. Ako im pak odgovor naveda na to da shvate da nisu bili u pravu onda nek prestanu da je placaju ! Vrlo jednostavno. Sta biste vi - da vam neko kaze: Da, bili ste budale ali vraticemo vam pare ?! Pa ako sam ne mozes da shvatis sta je najbolje za tebe ili bar sa cime se slazes i sta mislis da je prihvatljivo kako onda mozes da budes licimer i nekog optuzujes da je kriv sto te nije razuverio ?! Drzava nije smela da obaveze narod da placa, ali kad je to vec ucinila narod je trebao da se pobuni. Kad vec nije bar nek bude zadovoljan sto vise nece morati da placa nesto sto nije trebao. Bilo bi lepo kad bi vratili ljudima pare ali to je tesko ocekivati. Izvucimo bar neku pozitivnu stvar iz ovakvih stvari, ne zanovetajmo stalno.

Hahaha

pre 11 godina

Baš smešno, ukinuće sitno, a povećaće PDV, nemaju drugog izbora. Sračunajte PDV u računima koje dnevno napravite sa ovih 18 posto PDVa, i vidite koliko nas pogadja svako povećanje. To gradjanima ne znači, samo znači poreznicima za lakšu naplatu manjeg broja poreza.

Zrenjaninac

pre 11 godina

Odlična vest, ako nije "novinarska patka". Pitanje za Tijanića kako će vratiti novac svim savesnim građanima koji su ovaj namet plaćali godinama. Treba li da ih tužimo, uzmemo motke u ruke ili eventualno angažujemo "uterivače dugova" da to urade za naš račun. Neka nam država svu sumu koju smo platili refundira prilikom plaćanja poreskih obaveza pa da budemo ravnopravni.

ivca

pre 11 godina

Do sad je nisam placao imam dug pitaj Boga koliki. Kad ukinu pretplatu placacemo je svi, a i da to ne znamo. Onda treba svi oni sto su redovno placali RTS da se ujedine i da tuze Drzavu, ovako su ispali...

miles17

pre 11 godina

pitanje je kome ce da se oduzmu desetine milijardi? Da li ce Krka dozvoliti da se smanje penzije? Da li ce Dinkic smanjiti subvencije privredi? Da li ce Vucic smanjiti troskove vojske? Nadam se da ce biti usteda ali s obzirom na sposobnost ove Vlade verovatno ce Tabakovicka da resi ove "ustede" inflacijom

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

(Cika Novak, 29. avgust 2012 00:27)
joj kako ste ocajni.pa to za strazbur,tuzi predhodnu garnituru sto je iskoristila sto si naivna bud..a,sta ima ovu vlast da tuzis koja ce to ukinuti.toliko te zalim

joker

pre 11 godina

Hvala bogu. Ova vlast me iznenadjuje u pozitivnom smislu i jos jedan predlog od mene, da se odmah ukine nametnuti i namesteni samodoprinos po opstinama koje ga imaju.

aleksandar savanovic

pre 11 godina

Mi Srbi jos nismo naucili prvu lekciju ekonomije: nista nije bezplatno.

Srbija dalje srlja velikom brzinom da postane prva banana-republika u sred evrope. Amateri u vladi zadovaljaju nezrelo drustvo ovakvim "poklonima". Ali samo napred Srbi! Onog, ko vas je pokrenuo putem zdravog razuma, ste nazivali njemackim spionom, izdajnikom i konacno ste se ga i "resili". Eto vam sad patriotska vlast, koja ce od vas napraviti novu albaniju. Sretno!

Nemanja1982

pre 11 godina

OK, super. Medjutim, insteresuje me sta ce biti sa onima koji nisu placali? Hoce njih jednostavno prestati da gone ili ce nama koji jesmo placali vratiti pare? Mislim da ce biti kao sto u Srbiji najcesce biva, a to je da ce onaj ko je postovao zakon ispasti budala, a onaj ko nije pametan.
(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)

Ne nego zbog onih koji su plaćali zakon glupi zakon ne treba da se menja...Malo sutra... Kakve to ima veze sa budalama i pametnima. To bi isto bilo, po toj logici i kod usvajanja novih zakona, tj. trebalo bi da se kazne sve jer su se u prošlosti ponašali u suprotnisti sa novim zakonom. Takođe po toj logici smrtna kazna nikada ne bi bila ukinuta. Oni koji su doneli zakon o TV pretplati su prošla vlast za koju je narod glasao i imala je puno pravo na to. Ovo je nova vlast i takođe ima puno pravo da menja sve zakone koji su loši. Ne mogu da verujem da nekom smeta ukidanje TV pretplate, strašno, strašno, strašno... kakvih sve ljudi ima.

robert

pre 11 godina

Ni Vučić ni Dačić mi nisu simpatični, naprotiv. Ali ako ukinu RTV pretplatu ispuniću ono što sam obećao, glasaću za njih. (Makar samo sledeće izbore). Bilo bi lepo da političari nešto zaista urade za nas, a ne samo da obećavaju brda i doline.

karamela

pre 11 godina

Da li se to samo meni cini ili je Dinkic udario na zivotnu sredinu? Pre neki dan je bio spisak mogucih nameta za ukidanje i bilo je par koji su povezani sa zivotnom sredinom (tipa: sumarine, nameta za vozila koja zagadjuju zivotnu sredinu, neki namet za vode itd). Ako je to istina, i ako vec znamo da su ugasili akciju Ocistimo Srbiju, ono malo prirode odlazi u nepovrat! :(

Crtani film

pre 11 godina

Sada ce vlast opet da finansira javni servis. Bolje je da se pretplata smanji. STO TIJANIC KADA GA TOLIKI GRADJANI NE VOLE, SAM NE PODNESE OSTAVKU. Enormno je antipatican. Kako ne vidi... Istog momenta bih poceo da placam pretplata pa ko god da dodje (kolumne su mu bile odlicne).

opet ja

pre 11 godina

ako to urade, mogu odmah i da pogase sve.
a nece uraditi, jer... treba ce za krpljenje rupa u budzetu.
nije problem pretplata, vec tijanic i stotine koje nista ne rade i to sto ne postoji nista novo i nista pametno.
ovo je dinkicevih novih 1000eur.
servis kao rts treba da postoji i da se placa jer to je nacionalno dobro, i kada bi se time upravljalo kao sto se upravlja bbc-jem i kad bi postojala vizija, ne bi bilo problema.
zivimo u zemlji u kojoj jedna od najpofitabilnijih bransi, paradoksalno, je i najmanje placena u celoj srbiji.
bez fakulteta i formalnog obrazovanja u srbiji televizijom moze da se bavi ko god hoce, zato i sve tv stanice izgledaju kako izgledaju, a krivac za to je upravo rts, odnosno, ljudi koji ga vode.
sad, posto je sve tako, nek ukinu pretplatu...

LaLaNS

pre 11 godina

Cek, cek, sta ce biti sa nama koji placamo tu istu pretplatu? Recice nam , ma ko vas sisa sto ste placali, nemamo pare da vam vratimo Tijanic potrosio na "more gori a Tića se kupa & co" ! Strava i uzas! Ovi samo mazu oci i zaglupljuju narod, da bi se prepucavali ovi koji su za ovu vlast i oni drugi koji su proti! Mucnite malo glavom gradjani ove bedne Srbijice, prave razdor u zemlji i huskaju nas jednog protiv drugog! Pocinje oko pretplate, koja se inace u normalnim zemljama placa, ali se kontrolise maximalno rad te institucije, kodnas Tćine TV! Gde se zavrsava?

srbin mediteranac

pre 11 godina

u hrvatskoj se to nikad neće desiti iako je mnogi ne plaćaju a penzionerima sjednu na mirovinu i tako ih straše jer su neke javne ličnosti pozivale i sud dobile protiv HRT

Bane

pre 11 godina

Evo odmah se javljaju ovde likovi koji se sada prave pametni što eto oni nisu plaćali pretplatu, a gaće im se i dalje tresu da li je ovo sigurna vest ili nije... Što se nisu pravili pametni na ulici, ispred RTS-a u vreme Tadićevog režima, baš se pitam...

dvds

pre 11 godina

Vas pet sest koji kukate sto je ukinuto, pa zasto i vi niste trpeli strah i zakljucavali kapije nego ste hteli da budete gospoda pa placajte onda i ono sto ne treba kad ne citate propise.Ova vlada se sprema da dugacko vlada i vrlo je to jednostavno, nece krasti, nema biznis sluzbenika, kao i sve za dobrobit gradjana.
(helen, 29. avgust 2012 10:06)

> Brrrrrrrravo, a što se još sada ne odlučite da tužite državu za "pretrplejni strah i stres", hehe? Bože me sačuvaj, država vas terala da plaćate račune, a vi morali da zamandalite tarabe, gde to ima, sramota hehe...."ograničavali su vam , jadnim, slobodu kretanja", jel da?
Sad svi u Strazbur pa tužite državu u kojoj živite i naplatite joj od budžetskog novca koji sami uplaćujete...hehe.
Šta kukate na političare kao lopove...kakvi su Srbi, političari su im još i cvećke.

MiraO.

pre 11 godina

Ja sam redovno plaćala TV pretplatu. Smatrala sam da je to pravilno. Sada sam u dilemi, da li idućeg meseca (pošto sam već platila za potrošenu struju u julu) da platim i pretplatu. Molim da postignemo konsenzus!!!

Vladimir

pre 11 godina

RTS treba ukinuti ili privatizovati. Drzavni mediji su samo sredstvo propagande i plen politickih klanova. Ionako samo prenose saopstenja i nikad nista ne istrazuju to moze bilo ko.

Igor

pre 11 godina

@Tijanic je problem:

Nije tacno da je (svima) problem los program na RTSu. U mojoj kuci TV se pali dva puta godisnje u najboljem slucaju. Znam jos mnoge kod kojih je takav slucaj.

Iz moje perspektive RTS moze da ima najbolji ili najgori program na svetu, ali me NE ZANIMA kakav je program zato sto ja TV ne gledam, niti planiram da pocnem. Pretplatu IPAK moram da placam, osim ako ne izvrsim komplikovanu proceduru i cekam i preko godinu dana (iskustva drugara).

Radiša

pre 11 godina

BojanNS i ostalima
Šta Vas briga šta će biti sa drugima . Vi više nećete morati da plaćate RTS.Ostaće Vam više para.Nije valjda da Vam je bitnije da nekom drugom bude gore nego da Vama bude bolje.
Kad pojeftini benzin niko ne ide da traži pare nazad nego svi sretni što ne plaćaju više
Stvarno ne razumem da je uvek bitnije da neko drugi najebe više

che

pre 11 godina

dve sjajne vesti! Nema firmarine, nema pretplate! Bravo! Ako to stvarno ukinu do nove godine, moje glasacko opredeljenje možda počne i da se pomera u njihovom smeru...

crni domino

pre 11 godina

Od 371 neporeskog nameta ukinuti 104!!!?
To je Daciceva bulumenta jos iz vremena komunizma, a narocito u vreme kasapina Milosevica, samo dodavala namete do brojke 371!
Sto je mnogo, mnogo je!
Neka Dinkic preispita ove namete na gradjane, ukine besmislene i pljackaske namete i neka svede dazbine u jedan porez, narod ce ga blagosloviti celog zivota!
Nemogu prodavci magle - bilmezi izmisljenim nametima ziveti na racun gradjana i onih koji rade i proizvode za sebe, narod i drzavu!
..."Selo gori a baba se ceslja"...

a?

pre 11 godina

U svakoj demokratskoj zemlji i nedemokratskoj zemlji bilo gde u svetu je PRETLATA obavezna tako da se pretplata ne sme ukinuti! A da ne govorimo o ljudim koji su placali i ukidanjem oni bi bili osteceni a sta ce mo sa onima koji su isli na sud MO.. Od pretlate zavise emisije program prenosi... a posto do sada nije snimljena nijedna serija film niti se dobro prenosi utakca ili bilo koji program slazem se da se ukine.

dvds

pre 11 godina

A može i ovako...za one koji slave i likuju na ovu vest tojest za neplatiše RTS pretplate: da, preplata će možda da bude ukinuta odlukom Vlade, ali to ne znači da vi ne traba da platite sve račune do datuma kojim će se regulisati prekid plaćanja iste.
Ili bi to bar tako bilo u pravnoj državi, a ne ovoj papazjaniji gde živimo.

pink

pre 11 godina

ukinimo rts,,sta ce nama pametnim ljudima,,,treba nam kursadzije,zvezde granda,,farma,,ivan ivanovic,,lea kis,,turske serije..ceca,,karleusa,,joj ima li iko normalan od ovih sto kometarisu..sve sami pacenici..

Rasejani

pre 11 godina

Mi smo banana drustvo.

Inace... Za one koji kratko pamte. Isto ovo je radila i prethodna vlast kada je posle 2000. sela za kormilo.

Barem znamo kako ce nam biti narednih desetak godina.

MUKNAVI

pre 11 godina

Moze u paketu,ukida se RTV pretplata i cica Tijanic ,dotrajo je,omatorijo je pa histericno vata muve i mnogo zvocka,a umesto njega modelsisa` Nevana il neko od njoj ravnih eksperata kojih ima hrpa u ergeli cica Tome Nadiplomiranog koji o onih 100 milijardi evra investicija cuti ko mula..sto li`,da nije zaboravio cica zbog previlikog truda u ucenju i diplomiranju u cvetu mladosti..al otraga..,treba ga podsetiti ili zamoliti babu Tabak,Cuclicak Vucka Punresora ,da nam vec jednom kazu kada ce te investicije stici, do sada su vec trebale biti u Tajkuneriji jer u kampanji probise usi a sada knjotre,tresu goru radjaju miseve i gledaju da izguraju mandat i strpaju pare u svoje dzepove..a onda razlaz,cica Toma u jaku penziju, vrckava baba Tabakovka isto a ostala ekipa kuda koji,gde im je lova posteno zaradjena u doba seke` u lideru regijonalnom..Tajkuneriji koja ce iz nje,rece cica Cvetasti, izaci ojacana..aha..hoce,ocerupana,zaduzena,rasprodata pa oni posle nas spominjat ce nam ..sve po spisku i rodoslovu iz zahvalnosti kako smo ih usrecili..

Laza

pre 11 godina

Bila je donesena odluka da se placa. Ako se promeni, nadalje se, naravno, nista ne placa. Sto je do tad placeno, ucinjeno je shodno propisu i to vazi! E sad... neplatise nece placati, ukoliko potrazivanje po osnovu tv preplate zastari. A to je period od godinu dana. Mislim da u zakonu stoji "...sva potrazivanja koja dospevaju u roku do 3 meseca, zastarevaju nakon godinu dana..."
Tako da, svaki racun stariji od godinu dana ne mora se platiti! Shodno tome oni od gradjana, po utuzenju mogu traziti isplatu maksimalno 12 meseci puta tv preplata. (ne znam koliko je tacno, jer ne da ne placam, nego uopste i ne gledam taj iznos)

Nemanja

pre 11 godina

(dvds, 29. avgust 2012 14:31)

Kako si ti tužna individua. Tvoj jad i samouverenost u neznanju je toliko strašno da ga moram podeliti po stavkama. Kao prvo, strašno je tužno da je tebi koncept života bez TV-a toliko nezamisliv da automatski pretpostavljaš da lažem da ga nemam. Kao drugo, rekao sam već da nemam problema da jednostavno ne plaćam pretplatu - zašto bih se onda cimao i podnosio zahtev za oslobađanje od pretplate, sem zato što STVARNO nemam TV? Zar ti je i logičko razmišljanje toliko nedostižno? Treće, intenzivna emocija dolazi od toga što ovce poput tebe imaju obraza da prebacuju nešto nama što ne plaćamo, a vi ste razlog što oni imaju luksuz da zadržavaju ovakvo stanje, jer su im vaše pare taman dovoljne da se sprdaju s nama. Četvrto, nisam rekao da je pretplata nezakonita (usput, 'bezakonita' nije čak ni reč), nego način naplate preko računa za struju, što zna svaka iole informisana osoba u ovoj zemlji, ali to naravno ne uključuje i tebe. Peto, kao državna ustanova, RTS je bila dužna da mi pismeno odgovori na formalan zahtev za oslobađanje od pretplate, ali pretpostavljam da se ni to ne uklapa u tvoje čvorovićevsko shvatanje države. Šesto, kod grejanja ili struje, država ispostavlja robu/uslugu na osnovu ugovora sa potrošačem, a ovde nema ugovora, a roba je smeće. Mogao bih pod sedam i da pišem o konceptu građanske neposlušnosti, ali to je takav skok u odnosu na ove, tebi nepoznate ali osnovne koncepte stvarnosti, da se neću ni truditi. Uživaj u svom stadu.

Rade

pre 11 godina

Ljudi, pa nemojte da smo naivni. Naravno da treva da popune budzet a to to uciniti uvodjenjem dodatnih 'nevidljivih' poreza i nameta. Eto od tih 104 nameta ispade da ih ne ukidaju nego vecinu prevode u redovne poreze. Sve je to igra reci i brojeva. Mi cemo to na kraju ipak platiti. Tek kad pocnu da racionalizuju drzavnu potrosnju, smanje rashode, broj sluzbenika, svoje plate e tad mozemo razgovarati o napretku.

Zaphod

pre 11 godina

Na ovu vest na sajtu RTS-a nula komentara... Dao bih godišnju pretplatu samo da gvirnem u neobjavljene, kakvih li tu kletvi ima...

dvds

pre 11 godina

...jer je RTS protivzakonitim, a to podvlačim da ti bude jasno, p r o t i v z a k o n i t i m sistemom naplate...
(Nemanja, 29. avgust 2012 13:05)

> Haha, a ova ti je još bolja. Podneo si dokaz da nemaš TVe, priložio izjave svedoka,ili ti ga, braće lažova...jel da? Pa ako nemaš TV, kao što tvrdiš, a u šta veoma sumnjam, zašto ovako intenzivna emocija...tebe ovaj slučaj onda ne tangira...jel tako? Šta će Srbi da dostave i izmisle da ne bi platili preplatu...a jel si podneo možda dokaz o slepilu, eventualno?
Pretplata nije bila bezakonita 46 godina dok nas je lepo držala pod kontrolom SFRJ, ali posle toga mi imamo ovaj čuveni "bunt" slobodnih gradjana koji ne plaćaju TV pretplate, struje, BusPlus...sve to pozivajući se na svoja novostečena "prava i obaveze"? A posle se još ljute što nisu "udostojeni" odgovora? Da bi te neko udostojio trebao bi da ispunjavaš prava i obaveze, naravno to je jasno.
Oćeš sad da izčupaš radijatore iz zida i priložiš izjave svedoka Eskima da ti ne koristiš grejanje kada gas poskupi na jesen? Kao što ti reče...haha..."gradjanska neposlušnost je dužnost"...haha...a u kom to članu Zakona piše, molim te? I voleo bih da ti naglasim...ne radi se o gradjanskoj neposlušnosti nego o lopovluku, jer neefikasna država nije u stanju da naplati svoja potraživanja, a vama prošlo jednom za rukom sa strujom, u Nišu i okolini, pa sad niko više da vam stane na rep.
Sa vašim poimanjem "više kvazi prava" a "nimalo i nikako dužnostima" ode ova zemlja u bankrot.

staces

pre 11 godina

Verujte Blicu!
(ha, ha, 29. avgust 2012 09:21)

e stvarno :)
takodje, nema 7 dana kako je nin objavio vest da je vlada odlucila da proda telekom, pa je onda to Dinkic demantovao rekavsi da uopste i nije bilo reci o tome...

Баштован.

pre 11 godina

Ја мислим када би сутра изгорео до земље карциномски РТС (зграда и сви објекти везани за њих) да би први отишао добровољно да почистим го..милу и направим неку лепу хумку,а за коју недељу и засадио неко цвеће за неки парк,и опростио би им што су ме заврнули за претплату (а то што причате ко ми је крив што нисам знао да није законски утемељено,па зар сви морамо бити правници па да се штитимо од оних који треба нас да штите )..чак би и платио још толико само да их видим 2м испод земље.
ПС.Молим вас објавите коментар пошто на њиховом цензурисаном сајту неће да ми објаве а за неке вести ни не постоји могућност коментарисаља.
Унапред захвалан Б92-ојци.

dena

pre 11 godina

Ja sam od onih sto su redovno placali mnogi su se cudili ja sam se cudila njima sto placaju kablovsku sto ne placaju porez na imovinu a stan su dobili nisu gradili itd samo znam da ce se to naplatiti kao u slucaju da prodajes stan kucu moras izmiriti sve obaveze pa i vezane za brojilo to je to .

Joca Pravnik

pre 11 godina

Zakon, da zakon o TV pretplati postoji samo u Srbiji i pretdtavlja hitlerovski ostatak vremena fasizma. To nije poznato u svetu, to je samo "Made in Serbia". Bilo bi dobro da saznamo ko je takav zakon izmislio i predlozio? Verujemo da nije iz Srbije.

aaaa

pre 11 godina

NEMA POTREBE UKINUTI PRETPLATU EVO JA CU VAM RECI TAJNU KAKO DA NE PLACATE PRETPLATU A DA GLEDATE TV I NE BUDETE OPTUZENI: PREBACITE SE NA SOLARNU ENERGIJU VETRENJACU I PAMELE NEMA RACUNA ZA STRUJU NEMA PRETLATE e sad ako imate debele novcanike i mesta u dvoristu to vam niko nemoze zabraniti cak mozete da imate i profit da prodajete tu vasu struju koju proizvedete jer nema kablova a jedna zicica mozda cak i opticki kabal nikog nece smetati

DJ

pre 11 godina

Javni servis koji se sufinansira direktno od strane gradjana a ne drzave (odnosno trenutne politcke garniture na vlasti) je civilizacijsko dostignuce za koje gradjani Srbije ocigledno jos nisu spremni. Svakako je nedopustivo da finansiranje nije adekvatno ispraceno (pod)zakonskom osnovom, ali za svaku mislecu osobu ideja javnog servisa treba da bude iznad tehnickih elemanata.

BojanNS

pre 11 godina

OK, super. Medjutim, insteresuje me sta ce biti sa onima koji nisu placali? Hoce njih jednostavno prestati da gone ili ce nama koji jesmo placali vratiti pare? Mislim da ce biti kao sto u Srbiji najcesce biva, a to je da ce onaj ko je postovao zakon ispasti budala, a onaj ko nije pametan.

Dan

pre 11 godina

Da čujemo šta na ovo kažu gospoda katastrofičari koji su najavljivali ekspresnu propast Srbije i još veću pljačku građana kada SNS dođe na vlast? To da struja nije i neće poskupeti do Nove godine neću ni da pominjem.

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

vi koji sad zalite i pitate se ko ce vam vratiti uplaceni novac i refundirati ga.pa sto pitate ovu sada vlast.pitajte tadica.on vam je to uveo.smesni ste.i na ovu dobru vest nadjete zamerku.osetim ja ocaj i bes vas zutih pijuna.

"verni gledalac"

pre 11 godina

I bilo je krajnje vreme za ukidanje preplate ali sta ce biti sa svima onima koji nisu placali?? Da li ce oni biti tuzeni od strane RTS-a ili ako im se oprosti dugovanje onda cemo mi morati da tuzimo RTS za vracanje novca(uz kamatu) koji smo dali kroz preplatu!!!

obicna budala

pre 11 godina

U ovoj drzavi postoje budale i "normalni gradjani"
Budale placaju poreze,takse, struju, grejanje,.... RTV preplatu!
"Normalni" uglavnom ne placaju nista i onda kad prekardase nacisto dugovanja im se reprogramiraju, prolongiraju, otpisu kamate, ....
Tako ce biti i sa RTV pretplatom!

misko

pre 11 godina

AKO UKINU PLAĆANJE TV PREPLATE ONDA TRAŽIM DA SVIMA KOJI SU PLAĆALI TV ZADNJIH 10 GODINA UKUPNA SUMA PREDJE NA RAČUN ZA STRUJU KAO PREPLATA.SAMO JE TAKO NEŠTO POŠTENO A NE DA MI BUDEMO OVCE.

Neko spolja

pre 11 godina

Neko želi kritike na ukidanje pretplate, tuga jedna, na šta smo spali. U Srbiji postoje razne misaone imenice, kao što su kultura, umetnost, nauka, obrazovanje. I na tim područjima se, nećete verovati, nešto dešava. Moderna muzika, klasična muzika, ples, pozorište, film. Takođe postoje razna opskurna dešavanja, kao što su izložbe, postavke, performansi, u kojima učestvuju, opet neverovatno, naši građani, malo drukčiji, kreativniji od proseka. Pa je onda tu naše kulturno nasleđe, istorija, jezik, da ne nabrajam više.
Svi vi, koji kličete ukidanju pretplate, da li vam je jasno da NI JEDNOJ komercialnoj televiziji na kraj pameti ne pada da pokrivaju gore pomenuto, a kamoli da na primer 30% programa rezervišu za takve sadržaje (što, zbog Tijanića i njemu sličnih na žalost trenutno ne radi ni RTS, predviđam)? Ukidanjem pretplate se uništava nacionalna televizija, ma kakva ona sada bila. Slažem se, grozni sportski komentatori, primitivac direktor, sto puta ponavljane serije, sve iste, Žikina šarenica, sve je to loše. Ali ljudi moji, zbog toga se ne ukida pretplata, ne seče se grana na kojoj sedimo, već se menja televizija. To je isto kao sa javnim državnim preduzećima. Po prirodi stvari, bar neka bi morala da zarađuju velike pare. E sad, pošto se u njima krade, a vode ih nesposobni političari godinama, šta je "rešenje"? Pa da ih prodamo naravno, po mogućnosti strancima. Ne sviđa nam se RTS. Šta je rešenje? Pa da ukinemo pretplatu, naravno. Ljudska glupost je neizmerna.

Bunt

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da se na ovu vest listom javljaju ljudi koji su plaćali pretplatu i bune sa kako su oni, eto, bili poslušni građani i plaćali, dok će drugima neplaćanje biti oprošteno. Treba da vas je sramota što to poredite sa plaćanjem struje, a i što se uopšte javljate - da ste i vi svi redom digli glavu i odbili da plaćate, ovaj glupi harač bi davno bio ukinut.

Tijanic je problem

pre 11 godina

Sa RTS-om nije pretplata toliki problem, problem je uredjivacka politika koja je poltronska i zaglupljujuca. Tj. zbog Tijanicevog programa i nacina na koji se novac trosi, ljudi ne placaju pretplatu i osecaju se opljackano, a ne zbog same cinjenice da pretplata postoji. Ovi sa vlasti sopstveni narod stvarno tretiraju kao neuku stoku. Kao da mi budemo srecni sto nema pretplate, samo da i dalje gledamo splacine po RTS-u. Onda ce vlast da iskoristi kao izgovor, za te buduce splacine na RTS-u i omasovljeno zaglupljivanje ljudi, sto se nema para za bolje programe jer se pretplata eto, ne placa. A ustvari, je njima lakse da kradu kad su svi u zemlji zaglupljeni. Svuda u Evropi se izdvaja iz budzeta ili placa pretplata za nacionalnu televiziju sa ciljem da makar na nacionalnoj TV nije sve podredjeno zakonima trzista tj komercijali.

my name is..

pre 11 godina

Mi koji kojim slucajem placamo taj RTS,sta ce biti refundiracete nam trosak za sve ove godine placanja?...ili da od ovog momenta prestanemo placanje?

Nemanja

pre 11 godina

(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)

Pa Bojane, upiši to sebi kao jednu životnu školu, porez za budale, ili pouku o građanskoj neposlušnosti, šta će te već najviše utešiti zbog bačenog novca. Uostalom, mi koji nismo plaćali treba da se ljutimo na vas koji jeste, jer ste finansirali sva ta ispiranja mozga, stostruke reprize i budalaštine.

Budala

pre 11 godina

Dokle to ide kad nas bahati ljudi koji ne placaju svoje zakonske obaveze javno nazivaju budalama i to prodje kod moderatora. Zbog vas takvih pametnica koji necete nista da platite je zemlja u ovakvoj situaciji a pljujete politicare koji kradu i otimaju. Pa vi ste isti ustvari jos gori ste bre, vi ste sramota ove drzave, u crno ste zavili svoju zemlju, sve hocete za dz. Budite sigurni da ce doci vreme za naplatu, ko ne plati na mostu platice na cupriji. Samo trazite a nista ne dajete, kultura zivljenja ne postoji kod vas, vi ste marva koja misli da moze sve. Zivim za dan kada ce vam sve doci na naplatu, a docice....

Vladimir Pula

pre 11 godina

Super nećete plaćati vise tv pretplatu, a odakle će se financirati javna televizija, isključivo od promidzbenog programa? Javna televizija je javna institucija kojoj bi ta tv pretplata morala da omogući političku i drugu neovisnost, te sredstva da u svom programu ima vise nekih ne-komercijalnih sadržaja koji su u interesu gradjana i drustva a koja bi tesko neko sponzorirao. Ne znam, ovo mi se uopce ne cini pametno, znam vi svi sretni sto je nećete plaćati i zbog toga sam si zaradio minus, ali ovo mi se cini opasno... sretno!

Secam se obecanja

pre 11 godina

Osnovno obecanje predizborne kampanje:
1.Ukidanje TV Pretplate za RTS
2. Smena direktora RTS G. Tijanića
Eto i to cemo docekati do NG..
Idemo napred malim koracima...

Cika Novak

pre 11 godina

Znaci,ako drzava Srbija meni kao redovnom platisi ne vrati sve do zadnjeg dinara sto sam uplacivao,sledi tuzba... druge nema,pa ako treba i do Strazbura...

pokrijte se usima

pre 11 godina

Znaci mi koji smo placali smo totalne budale.
(bb, 29. avgust 2012 03:52)

Vi ste hteli da zeznete nas koji smo se bunili i prestali da plaćamo. Vi ste finansirali Tijanića i njegove reklame, jer niste imali petlju da se pobunite. Opasnije je to što nemate petlju, od toga što ste plaćali.

helen

pre 11 godina

Vas pet sest koji kukate sto je ukinuto, pa zasto i vi niste trpeli strah i zakljucavali kapije nego ste hteli da budete gospoda pa placajte onda i ono sto ne treba kad ne citate propise.Ova vlada se sprema da dugacko vlada i vrlo je to jednostavno, nece krasti, nema biznis sluzbenika, kao i sve za dobrobit gradjana.

Serbinho

pre 11 godina

Iako su uzimali milione eura od gradjana, televizija je ostala socijalna kao i ranije sto je bila, samo su plate voditeljki bile astronomske.
Neka se izbore za svoj prihod kao i ostale televizije ili kljuc u bravu a najbolje je privatizovati RTS i uzimati novac od frekvencije.

dvds

pre 11 godina

U startu je jasno da nemaš pojma o svojim pravima i obavezama samim time što si plaćao pretplatu, ne moraš time da se još i razmećeš. Kao i kod svih drugih mesečnih davanja, utuženje pretplate zastareva posle godinu dana, znači kada bi RTS prevrnuo nebo i zemlju i iscimao se da tuži sve neplatiše (što je teško zamislivo), i kada bi to prošlo na sudu (za šta nema šanse), mogao bi da svakom izbije po 4 soma plus troškove
(Nemanja, 29. avgust 2012 11:34)

> Hehe, a ova gore ti je dobra...A koliko vidim ti si elaborirao "svoja prava naročito" mnogo mnogo više nego svoje obaveze da bi ih na tradicionalni srpski način uzurpirao, jel da?
Da ti objasnim jedan civilizovaan princip koji tebi i većini ovde očigledno nije jasan: vi ste mogli da pokrenete javnu rasparavu ili...sa ciljem da ostvarite vašu intenciju odnosno da se ukine pretplata na RTS, ali ste u medjuvremenu, ako sebe smatrate onima koji ispunjavaju svoja prava i obaveze prema društvu u kome žive, trebali i morali da plaćate tu pretplatu.
Ovako ste ništa drugo nego hajdučija, pa je krajnje ljigavo i naravno nemoralno, da ne spomenem da vredja zdrav razum, da se pozivate na ta "gradjanska prava i obaveze".

Mick

pre 11 godina

Vi sto ste placali pretplatu ste sami krivi. Da od pocetka ni vi niste placali kao nas vecina to bi odmah bilo ukinuto. Zato tisina i budite srecni sto vise necete placati. Samo neko lood moze da plati 500 din za 2 kanala. Da je pretplata 50 din mislim da bi svi placali ali harac od 500 din, nikako...

Bojan J.

pre 11 godina

Blago njima sa vama. Lako je biti vlast sa ovakvim narodom. Kupili vas sa jednom pretplatom manje. Platicete vi na sledecem mostu, bez brige.

Bane

pre 11 godina

Evo odmah se javljaju ovde likovi koji se sada prave pametni što eto oni nisu plaćali pretplatu, a gaće im se i dalje tresu da li je ovo sigurna vest ili nije... Što se nisu pravili pametni na ulici, ispred RTS-a u vreme Tadićevog režima, baš se pitam...

draganbb

pre 11 godina

Ako je tako glasam na dalje za ovu vlast. A firmu sam zatvorio prošle godine, tako da mi firmarina više ne pomaše. Ko ne zna, ako niste isticali firmu, sledila je kazna jer nemate istaknutu firmu, a ako imate, onda plaćate firamrinu.

dvds

pre 11 godina

A može i ovako...za one koji slave i likuju na ovu vest tojest za neplatiše RTS pretplate: da, preplata će možda da bude ukinuta odlukom Vlade, ali to ne znači da vi ne traba da platite sve račune do datuma kojim će se regulisati prekid plaćanja iste.
Ili bi to bar tako bilo u pravnoj državi, a ne ovoj papazjaniji gde živimo.

ovca

pre 11 godina

Te "ovce" koje su placale su vama pametnima omogucile za dlaku vise penzije i za dlaku bolje zdravstvo.. Sada vise niko nece placati, ali ce se odnekud preliti pare da se finansira tih par hiljada nesrecnika koji rade tamo..

Meni bi svakako vise odgovaralo da svako placa SVOJE osiguranje i penziono i zdravstveno, i da svako dobije ono sto je platio. Zato sto radim kao konj 14 sati dnevno i umem da radim to sto radim, doktori bi mi se klanjali, a u penziji bih putovao po svetu. Ali me je strah da bi vecina vas "pametnih" pomrla od kijavica..

Sreca vasa sto ima nas solidarnih "ovaca"...

crni domino

pre 11 godina

Od 371 neporeskog nameta ukinuti 104!!!?
To je Daciceva bulumenta jos iz vremena komunizma, a narocito u vreme kasapina Milosevica, samo dodavala namete do brojke 371!
Sto je mnogo, mnogo je!
Neka Dinkic preispita ove namete na gradjane, ukine besmislene i pljackaske namete i neka svede dazbine u jedan porez, narod ce ga blagosloviti celog zivota!
Nemogu prodavci magle - bilmezi izmisljenim nametima ziveti na racun gradjana i onih koji rade i proizvode za sebe, narod i drzavu!
..."Selo gori a baba se ceslja"...

jabucilo

pre 11 godina

Mole se gradjani koji su bili nepismeni i neinformisani i usled toga placali rts pretplatu iako za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova de na kukaju i ne pozivaju se na nepostenje novonastale situacije vec da se za ubuduce dobro raspitaju o propisima drzave u kojoj zive. Naravno ocekujem od kablovskog operatera da smanji svoju naknadu u buducem periodu.

LOST BOYS

pre 11 godina

To je dobra vest, ali treba uzeti u obzir one koje su plaćali redovno sve ove godine- trebalo bi im omogućiti neki popust kod uvođenja digitalnog signala... Fer.

pera kojot genije

pre 11 godina

gospodo radikali, shvatite ovo, nije bota uveo pretplatu, nego koštunica dr. vojislav, a budite uvereni da će vam se umesto stavke rtv pretplata, na računu za struju pojaviti neka nova volšebna stavka...
ko ne plati prostitutku platiće doktora...

LaLaNS

pre 11 godina

Cek, cek, sta ce biti sa nama koji placamo tu istu pretplatu? Recice nam , ma ko vas sisa sto ste placali, nemamo pare da vam vratimo Tijanic potrosio na "more gori a Tića se kupa & co" ! Strava i uzas! Ovi samo mazu oci i zaglupljuju narod, da bi se prepucavali ovi koji su za ovu vlast i oni drugi koji su proti! Mucnite malo glavom gradjani ove bedne Srbijice, prave razdor u zemlji i huskaju nas jednog protiv drugog! Pocinje oko pretplate, koja se inace u normalnim zemljama placa, ali se kontrolise maximalno rad te institucije, kodnas Tćine TV! Gde se zavrsava?

zauvek srbija, nikad rusija!

pre 11 godina

kakva zemlja?!?
baron minhauzen i ekipa će dobiti nove glasače jer će građane osloboditi plaćanja rtv pretplate od 4 evra koju ovi ionako nisu plaćali?!?
koliko je ovaj narod glup i zatucan - malo ga kopuliraju, malo...

a?

pre 11 godina

U svakoj demokratskoj zemlji i nedemokratskoj zemlji bilo gde u svetu je PRETLATA obavezna tako da se pretplata ne sme ukinuti! A da ne govorimo o ljudim koji su placali i ukidanjem oni bi bili osteceni a sta ce mo sa onima koji su isli na sud MO.. Od pretlate zavise emisije program prenosi... a posto do sada nije snimljena nijedna serija film niti se dobro prenosi utakca ili bilo koji program slazem se da se ukine.

Laki35

pre 11 godina

Nisam platio ni jednu pretplatu. Za te pare ima mnogo boljih stvari da se kupi, npr. ceo Hbo paket, manji paket 3g net-a, veeelika kutija sladoleda :-D

Sramota

pre 11 godina

Poslije se cudimo sto na kraju godine djak prijeti profesoru i trazi dvojku premda citave godine nije nista radio. Ako tata deset godina ne placa svoju obavezu prema drzavi i na kraju mu se oprosti dug, sto i da sin ne ocekuje da ga se za nerad nagradi prolaznom ocjenom.
Svi bi mi svajcarski standard, plate od 2000 evra i uredjenu drzavu, a svako ulaze maksimum napora da sve sto nije licno njegovo unisti, pokrade, satre i upropasti.

Nemanja

pre 11 godina

A može i ovako...za one koji slave i likuju na ovu vest tojest za neplatiše RTS pretplate: da, preplata će možda da bude ukinuta odlukom Vlade, ali to ne znači da vi ne traba da platite sve račune do datuma kojim će se regulisati prekid plaćanja iste.
Ili bi to bar tako bilo u pravnoj državi, a ne ovoj papazjaniji gde živimo.
(dvds, 29. avgust 2012 10:38)

U startu je jasno da nemaš pojma o svojim pravima i obavezama samim time što si plaćao pretplatu, ne moraš time da se još i razmećeš. Kao i kod svih drugih mesečnih davanja, utuženje pretplate zastareva posle godinu dana, znači kada bi RTS prevrnuo nebo i zemlju i iscimao se da tuži sve neplatiše (što je teško zamislivo), i kada bi to prošlo na sudu (za šta nema šanse), mogao bi da svakom izbije po 4 soma plus troškove

Pera

pre 11 godina

Ne radujte se previše, meni sve ovo liči na lažna obećanja tipa 1000 eura i slično.
RTS mora da se finansira na neki način jer ga ni jedna vlast neće ukinuti, to je sigurno. Naći će oni načina ne brinite se samo što će ovoga puta biti mnogo perfidniji i u svakom slučaju preko grbače naroda na žalost.
A ovi što nisu plaćali do sada neka se ne raduju previše. Ne oprašta ova država dugove tako lako. Samo ćemo se neprijatno iznenaditi kada budemo trebali da registrujemo kola, produžimo vozačku ili pasoš.

pink

pre 11 godina

ukinimo rts,,sta ce nama pametnim ljudima,,,treba nam kursadzije,zvezde granda,,farma,,ivan ivanovic,,lea kis,,turske serije..ceca,,karleusa,,joj ima li iko normalan od ovih sto kometarisu..sve sami pacenici..

kizza

pre 11 godina

Slazem se sa komentarom da je Tijanic problem a ne pretplata. Javni servis mora da postoji, po onome kako je zamisljen to je nezvisna medijska kuca koju finansiraju gradjani. Ne placa se pretplata kao kablovska, platis pa gledas, ona omogucava da javni servis ne zavisi od nekog ministarstva, odnosno vlade ili od tajkuna, DB--a i koga vec. Druga je stvar sto je Tijanic celu stvar doveo do apsurda, donekle zaahvaljujuci svojo nesposobnosti a donekle i sto radi za interese nekoog drugog, u interesu gradjana koji placaju pretplatu sigurno ne.

Ne treba ukidati pretplatu, javni servis nam je potreban, ali ga izvuci iz ruku skorojevica, nesposobnjakovica i korumpiranih, iskompleksiranih kvazi inyelektualaca.

Altea

pre 11 godina

Ja sam totalno neravnopravan gradjanin ove zemlje stalno i redovno placam sve racune pa i tv pretplatu, sluzio sam vojsku pa me sada cimaju za rezervu i neke glupe obuke. Mislim da cu zbog ugrozenosti i nejednakosti da trazim azil u bilo kojoj drugoj zemlji sveta.

@BojanNS

pre 11 godina

U ovom slučaju, poštovani sugradjanine, ti ne mogu dati za pravo. Ne plaćati pretplatu u ovom slučaju nije bilo samo puko kršenje zakona nego i vid bunta protiv primitivizacije društva i zatupljivanja naroda. Sve ostale svoje račune plaćam na vreme, ali RTS pretplatu nisam i neću isključivo iz principijelnih razloga. Ako si ti tvojim dinarom doprinosio snimanju novih retardiranih serijala omiljenog RTS-ovog autora ili ako si pomagao putovanja na Eurosong njihovog omiljenog pevača ili si svojim plaćanjem finansirao honorare i putne troškove čoveku koji prenosi atletiku na Olimpijadi a emituje nekontrolisanu mržnju prema svom zapadnom svetu i bolesno ljubi samo ruske i kineske takmičare, ja nisam i odlično se osećam zbog toga. Mnogo bi bilo logičnije da se zapitaš zašto si ti plaćao ovu pretplatu? Zato što voliš da poštuješ zakon ove države? Ili ti se svidja program RTS-a? Ako ti se svidja, onda ništa...Ne postoji način da od mene naplate neplaćene pretplate i osećaj je divan. Preporučujem ti da hrabro ne platiš RTS pretplatu za sledeći mesec. Videćeš, uživaćeš!

ovce ipak umeju da misle

pre 11 godina

Da, da...
Bez da ulazim u analizu kvaliteta programa javnog servisa - kako nikom nije palo na pamet da ukidanjem pretplate javni servis ostaje sa samo jednim izvorom finansiranja (budzet) i na taj nacin opet postaje samo i iskljucivo rezimski medij?
Niste valjda pomislili da ova vlada to radi zbog vas, kojima je tesko da placate pretplatu za javni servis?
Umesto da se napravi jos jedan korak napred i zakonski i u skladu sa ustavom resi finansiranje javnog servisa i isti u potpunosti ucini nezavisnim (tj. odvoji od budzeta!), vracamo se dva koraka nazad, u devedesete, kontrolu medija, represiju gradjana...

Gox

pre 11 godina

Kada je počelo to ludilo sa pretplatom,ja sam apelovao da niko ne plaća.Ja ni jednu ratu nisam platio i nikada ne bih.Struju plaćam a oni deru sa cenama.Nikada manja potrošnja i nikada veći računi.Pa grejanje,cena nerealna.Mi kao građani ove lopovske države SVI SVE trebamo da bojkotujemo plaćanja računa sve dok cene ne budu normalne.Radim ko konj ceo mesec.Dobijem bednu platu.Na kraju to sve vratim državi kroz račune i nemam dovoljno.Niko ništa da ne plaća,pa nek oni dižu cene svega svakog dana!

lale su srbi granicari iz banata,ne iz srema i backe

pre 11 godina

(Cika Novak, 29. avgust 2012 00:27)
joj kako ste ocajni.pa to za strazbur,tuzi predhodnu garnituru sto je iskoristila sto si naivna bud..a,sta ima ovu vlast da tuzis koja ce to ukinuti.toliko te zalim

Uvek je drugi kriv

pre 11 godina

Ne vidim uopšte šta se bune ovde ljudi koji su kao ovce za šišanje uredno svoje pare davali ko zna kome, i sad još traže te pare nazad.
Ko vas je terao da plaćate? Pretplatu nikad platio nisam, jer nikakav ugovor sa RTS-om nisam imao.
Ko da vam vrati pare? Za šta?
Sad da uvedu pretplatu na sunčano vreme, opet bi iste te ovce za šišanje plaćale uredno.
I posle kad se naoblači tražili pare nazad.

Jegulja

pre 11 godina

pretplata ce biti ukinuta ali ce je finansirati iz budzeta, a budzet se puni recimo preko PDV, carina, ostalih poreza. u principu, ovi su samo smislili bolji i lukaviji nacin da naplate ono sto mnogo ljudi do sada nije placalo (medju njima i ja).

sve to sto ce kobajagi ukinuti nadoknadice povecanjem recimo PDV-a i dobice na taj nacin jos vise love nego sto bi dobili na dosadasnji nacin.

oni ce lakse doci do para, a narodu iluzija da ne placa pretplatu i ostale "parafiskalne" namete, pa se vi radujte i dalje. blago politicarima sa ovakvim glasacima.

aleksandar savanovic

pre 11 godina

Mi Srbi jos nismo naucili prvu lekciju ekonomije: nista nije bezplatno.

Srbija dalje srlja velikom brzinom da postane prva banana-republika u sred evrope. Amateri u vladi zadovaljaju nezrelo drustvo ovakvim "poklonima". Ali samo napred Srbi! Onog, ko vas je pokrenuo putem zdravog razuma, ste nazivali njemackim spionom, izdajnikom i konacno ste se ga i "resili". Eto vam sad patriotska vlast, koja ce od vas napraviti novu albaniju. Sretno!

Fokus

pre 11 godina

Ne razumem odusevljenje ovih sto podrzavaju ukudanje pretplate,jer dok god je RTS drzavni javni servis njega ce finansirati gradjani ove drzave,sad,da li ce to biti direktno putem pretplate ili indirektno iz budzeta sasvim je svejedno,jer i budzet se puni nasim parama putem raznih poreza...to ti je ono,ako ne platis na mostu,platices na cupriji...tako da je ovo cist populizam i nista vise...

Nemanja1982

pre 11 godina

OK, super. Medjutim, insteresuje me sta ce biti sa onima koji nisu placali? Hoce njih jednostavno prestati da gone ili ce nama koji jesmo placali vratiti pare? Mislim da ce biti kao sto u Srbiji najcesce biva, a to je da ce onaj ko je postovao zakon ispasti budala, a onaj ko nije pametan.
(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)

Ne nego zbog onih koji su plaćali zakon glupi zakon ne treba da se menja...Malo sutra... Kakve to ima veze sa budalama i pametnima. To bi isto bilo, po toj logici i kod usvajanja novih zakona, tj. trebalo bi da se kazne sve jer su se u prošlosti ponašali u suprotnisti sa novim zakonom. Takođe po toj logici smrtna kazna nikada ne bi bila ukinuta. Oni koji su doneli zakon o TV pretplati su prošla vlast za koju je narod glasao i imala je puno pravo na to. Ovo je nova vlast i takođe ima puno pravo da menja sve zakone koji su loši. Ne mogu da verujem da nekom smeta ukidanje TV pretplate, strašno, strašno, strašno... kakvih sve ljudi ima.

pera kojot genije

pre 11 godina

pa da li ste stvarno toliko naivni? raspalili se radikali sa pisanijem, pa dobro bre, sad ce da mi skoci zivotni standard zato sto ce mi ukinuti pretplatu??? vec planiram da pazarim novi namestaj od tih para...
ko s' radikalima i mladjom tikve sadi...

dejan

pre 11 godina

Ako i ovo urade Toma Nikolic i Vucic mogu ladno da ponovo raspisu izbore i da preuymu apsolutnu vlast! RTS preplaa je najveca prevara DSa, a i silni ostali nameti. Prevara zato sto su se, kao, borili protiv toga a onda sami uveli to isto. Jos na RTSu idu reklame, reprize kojekakvih sund serija. Neka ostave Tijanica na mestu direktora ali neka se sada snalazi kad nema preplate kao i sve ostale televozije u drzavi.

anoniman

pre 11 godina

И штa сaдa? Ниkome нишta, нajвeрoвaтниje. Ko je биo дoљнo луд, глуп и нaивaн oн je плaћao. Kao штo рeчe Пaja у филmу:,,Ниko гa ниje тeрao дa љуљa oгрaду"...

Petar

pre 11 godina

AKO UKINU PLAĆANJE TV PREPLATE ONDA TRAŽIM DA SVIMA KOJI SU PLAĆALI TV ZADNJIH 10 GODINA UKUPNA SUMA PREDJE NA RAČUN ZA STRUJU KAO PREPLATA.SAMO JE TAKO NEŠTO POŠTENO A NE DA MI BUDEMO OVCE.
(misko, 29. avgust 2012 10:04)

ZASTO TAKO ? PA DOK JE OVACA, BICE I NOVACA ! STO SI ISAO U STADO MISKO ?

Novinar

pre 11 godina

Zbog svih vas, koju su plaćali nešto što nisu potpisali, a tu mislim na RTS pretplatu, Srbija je morala da trpi teror RTS-a i Tijanića. Narod ne shvata da on ima moć. Teško je Serbima da prihvate da im i ova krnja demokratija nudi mnogo. Narod može svaki zakon, svaku korupciju da otkrije i reši. Kada se desi pola miliona naroda na ulicama nekoliko dana, leti Vlada kao od šale, ali i zakoni. Mrzim RTS.

Zoran - Subotica

pre 11 godina

Ha, ha, ko se zadnji smeje... već mi je zastarelo nekih 30000, ако ne i više, a ovih 6000 iz zadnje godine neka mi i naplate sad kad sam ovo čuo! Hi, hi, nikako da mi se skine osmeh sa lica. Nije problem 500 dinara, već kvalitet programa, i naravno, princip! He, he, vaše pravo da znate sve . . . napamet!

taksa

pre 11 godina

a zasto ne ukinu taksu za automobile starije od 10 godina koja imaju vise od 3000 kubika, vozim mercedes iz 90 godine dizel, a placam 45000 din taksu na luxuz - pitam se koji je luxuz?

dvds

pre 11 godina

Haha...neko ovde u komentarima reče...ova vlada se sprema da dugo vlada...hehe...jeste, tačno....koji fini populistički potez...sada su dobili nekoliko stotina hiljada glasova od onih, da ne kažem, lopova koji nisu plaćali račune. I najvažnije, i kao i obično, pošteni gradjani koji ispunjavaju svoje obaveze i redovno plaćaju račune su opet ispali ovce, jer biti pošten u ovoj zemlji je ekvivalentno sa biti lud.
Naravno retko kome ovde pada napamet da će RTS i dalje biti finansiran, sada od države, tojest opet od para poreskih obveznika.
Baš me zanima iz kog tog budžeta će da se nađu pare za RTS i sve te povišice za plate i penzije...i naravno za povraćaj novca svim urednim platišama koji su izmirivali svoje dugove prema RTSu.

Pavle

pre 11 godina

Naravno da je onaj ko je plaćao pretplatu bio budala, isto kao što je i budala svako ko naseda na BusPlus i prohibiciju. Sve su to neustavni zakoni doneseni u svrhu pljačke. Ko to nije u stanju da vidi - budala je.

dvds

pre 11 godina

Vas pet sest koji kukate sto je ukinuto, pa zasto i vi niste trpeli strah i zakljucavali kapije nego ste hteli da budete gospoda pa placajte onda i ono sto ne treba kad ne citate propise.Ova vlada se sprema da dugacko vlada i vrlo je to jednostavno, nece krasti, nema biznis sluzbenika, kao i sve za dobrobit gradjana.
(helen, 29. avgust 2012 10:06)

> Brrrrrrrravo, a što se još sada ne odlučite da tužite državu za "pretrplejni strah i stres", hehe? Bože me sačuvaj, država vas terala da plaćate račune, a vi morali da zamandalite tarabe, gde to ima, sramota hehe...."ograničavali su vam , jadnim, slobodu kretanja", jel da?
Sad svi u Strazbur pa tužite državu u kojoj živite i naplatite joj od budžetskog novca koji sami uplaćujete...hehe.
Šta kukate na političare kao lopove...kakvi su Srbi, političari su im još i cvećke.

dvds

pre 11 godina

...jer je RTS protivzakonitim, a to podvlačim da ti bude jasno, p r o t i v z a k o n i t i m sistemom naplate...
(Nemanja, 29. avgust 2012 13:05)

> Haha, a ova ti je još bolja. Podneo si dokaz da nemaš TVe, priložio izjave svedoka,ili ti ga, braće lažova...jel da? Pa ako nemaš TV, kao što tvrdiš, a u šta veoma sumnjam, zašto ovako intenzivna emocija...tebe ovaj slučaj onda ne tangira...jel tako? Šta će Srbi da dostave i izmisle da ne bi platili preplatu...a jel si podneo možda dokaz o slepilu, eventualno?
Pretplata nije bila bezakonita 46 godina dok nas je lepo držala pod kontrolom SFRJ, ali posle toga mi imamo ovaj čuveni "bunt" slobodnih gradjana koji ne plaćaju TV pretplate, struje, BusPlus...sve to pozivajući se na svoja novostečena "prava i obaveze"? A posle se još ljute što nisu "udostojeni" odgovora? Da bi te neko udostojio trebao bi da ispunjavaš prava i obaveze, naravno to je jasno.
Oćeš sad da izčupaš radijatore iz zida i priložiš izjave svedoka Eskima da ti ne koristiš grejanje kada gas poskupi na jesen? Kao što ti reče...haha..."gradjanska neposlušnost je dužnost"...haha...a u kom to članu Zakona piše, molim te? I voleo bih da ti naglasim...ne radi se o gradjanskoj neposlušnosti nego o lopovluku, jer neefikasna država nije u stanju da naplati svoja potraživanja, a vama prošlo jednom za rukom sa strujom, u Nišu i okolini, pa sad niko više da vam stane na rep.
Sa vašim poimanjem "više kvazi prava" a "nimalo i nikako dužnostima" ode ova zemlja u bankrot.

Kragujevac

pre 11 godina

Ne vidim nista sporno u tome sto se do sad placala pretplata. Zakon je trenutno takav i postujem ga. Ko ga nije postovao, svaka cast na hrabrosti, ja nisam smeo, tako da mi nisu jasni komentari tipa sta cemo mi sto smo placali do sada. Nista, treba li neka posebna nagrada za postovanje zakona? A oni koji nisu placali, njima ili svaka cast na hrabrosti ili jednostavno stvarno nisu imali pa zato nisu placali, zlo ili bilo kakvu kaznu im ne zelim.
Ko mi je kriv sto nisam smeo da se suprostavim drzavi, pa bih sad da kukam kao detence u prvom razredu osnovne.

pretplatnik.

pre 11 godina

nije problem.bice mi drago iako sam redovno je placao.al cu ujedno tuziti drzavu i traziti povracaj sredstava,jer sam tim cinom ukidanja prevaren i pokraden.kako sudski rts bude naplacivao od duznika,neka meni na racun direktno preusmeravaju moj novac

Wu

pre 11 godina

Ne bih da vredjam, ali ovi sto su do sada placali pretplatu jesu malkice ispali naivni. Trebali su samo da procitaju zakon i shvate da nema osnova za placanje pretplate. Bolje receno, naseli su na zastrasivanje o sudskoj naplati kojim smo bombardovani sa javnog servisa.

komshija

pre 11 godina

Nikaka nisam izlazio na izbore, ali ako ukinu pretplatu za RTS imace moj glas na sledecim...
P.S. Vi gospodo sto ste placali, kako vam nije palo na pamet da je u krajnu ruku sumljivo placati i pretplatu i racun za kablovsku, tj. placali ste RTS-u duplo...

Kompot

pre 11 godina

Mole se gradjani koji su bili nepismeni i neinformisani i usled toga placali rts pretplatu iako za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova de na kukaju i ne pozivaju se na nepostenje novonastale situacije vec da se za ubuduce dobro raspitaju o propisima drzave u kojoj zive. Naravno ocekujem od kablovskog operatera da smanji svoju naknadu u buducem periodu.
(jabucilo, 29. avgust 2012 11:05)

Ne vidim razlog zašto bi kablovski operateri smanjili naknadu ! Ako se ukine pretplata to će biti zamajac za kablovske operatere da poskupe svoje usluge. Oni će i dalje plaćati RTS-u reemitovanje signala kroz kablovski sistem. Narod će se šišati u svakom slučaju.
Što se tiče plaćanja pretplate potpuno ste u pravu. Nijedan zakon ne obavezuje građanina da plaća pretplatu i ovo što je radio RTS je klasična krađa. Pretili su narodu tužbama za nešto na šta nisu imali pravo. Najgora televizija na Balkanu. To je RTS

aaaa

pre 11 godina

NEMA POTREBE UKINUTI PRETPLATU EVO JA CU VAM RECI TAJNU KAKO DA NE PLACATE PRETPLATU A DA GLEDATE TV I NE BUDETE OPTUZENI: PREBACITE SE NA SOLARNU ENERGIJU VETRENJACU I PAMELE NEMA RACUNA ZA STRUJU NEMA PRETLATE e sad ako imate debele novcanike i mesta u dvoristu to vam niko nemoze zabraniti cak mozete da imate i profit da prodajete tu vasu struju koju proizvedete jer nema kablova a jedna zicica mozda cak i opticki kabal nikog nece smetati

Super Hik

pre 11 godina

RTS uopšte nije nacionalna TV , to je Tijanićeva i još par njegovih kompanjona, hvale se kako su 200 i kusur dana najgledaniji, a gde su ti silni novci. Pošaljite ozbiljne revizore da pročešljaju kako se stvarno gazduje i posluje u RTS-u, sad kad im se ukine pretplata ima da Tijanić prića bajke kako su u minusu desetak miliona evra ,i kako ustvari nisu rasipali novce. Svi direktori RTS-a su izigravali nekakve "patriJote" , a posle se dokazalo da su debelo pljačkali i opljačkali RTS, i da je sve i jedan za par godina postao milioner. Pošaljite revizore u RTS kao u Agrobanku na jedno mesec dana da posle ne bude prekasno.

Vladimir

pre 11 godina

Vlada ukida pretplatu za RTS i istovremeno povecava cenu polaganja za vozacku dozvolu sa nepodnosljivih 250 evra za vecinu gradjana na 850 evra!!! Magistri lopovluka i pljacke!

Karpe

pre 11 godina

Nek ukinu,koji nisu placali nek se raduju,a mi koji smo placali nek nam se nekako refundira.Ako ne na sud,pa ako treba i u Strazbur svi zajedno!!!

Radiša

pre 11 godina

BojanNS i ostalima
Šta Vas briga šta će biti sa drugima . Vi više nećete morati da plaćate RTS.Ostaće Vam više para.Nije valjda da Vam je bitnije da nekom drugom bude gore nego da Vama bude bolje.
Kad pojeftini benzin niko ne ide da traži pare nazad nego svi sretni što ne plaćaju više
Stvarno ne razumem da je uvek bitnije da neko drugi najebe više

šumadinac

pre 11 godina

naravno da bi trebalo procesuirati sve one koji su placali, jer su svojim postupanjem vredjali zdrav razum onih koji misle svojom glavom! i uz to su finansirali sund i primitivizam koji je zaglupljivao naciju!!
obzirom da 80posto naroda ne placa, a verujem da istim ne bi smetalo (sta vise, odgovaralo bi) da se ovo medijsko ruglo i ukine, ne znam zasto podrzavati nesto ("javni servis" koji javnost ne zeli) sto nema smisao postojanja??

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dok pisem ovaj komentar na satelitskom programu RTS emituje 5. epizodu serije "Gradjani sela Luga" iz 60-tih 70-tih godina ?
"Oko mi se ne bi namrstilo da ih i danas hoce neko bombardovati" !

Zute hapsi narod casti

pre 11 godina

Jos jedna od demagija ove vlade.Sto semene tice svejedno mi je .malo gledam TV program i nije nekacena za pretplatu.Niti cu da zivim bolje zbog 600 dinara
Ali ovde je druga prica.Danas uPoltici sjajan clanak Danice Popovic profesora ekonomskog fakulteta u Beogradu.kaze pojavilase mantra u Beogradu. "Zute hapsi narod casti".Sta je time htela da kaze. Dinkic ide u Gosu i obecava posao radnicima da prave vagone za zeleznicu Srbije.Ata zaeleznica duguje milijardu dolara.Ko ce da plati te vagone.Politicka demagogija.Istu pricu je prosuo i u Zelvozu, Fabrici vagona Kraljevo i MIN Nis. Nova ministarka energije kaze dnevna struja jeftinija ali odmah kaze da ceova zima energetski da bude teska.Opet politicka demagogija.Toma Nikolic razgovara za Kravcenkom (NIS Gazprom da gorivo mora da bude jeftinije) A nase gorivo u regionu ima skuplje samo od Albanije,Bih i Rumunije (koja ima svoju naftu) a o zapadu da ne govorimo. Cist politicki populizam.Samo jos hleb za tri dinara

neobicna budala

pre 11 godina

@(obicna budala, 28. avgust 2012 23:57)

Ja placam racune za porez, telefon, struju, komunalije, ciscenje zgrade, vrtic, balet, engleski, francuski... ali RTS ne placam. Platio sam jednom slucajno 2500 din, i bilo mi je zao. Takodje ne placam racune za vodu kad je potrosnja veca od 10 m3. Imam centralni vodomer, pa mi se zalomi i po 40m3 na racunu. Stan, cetvoroclana porodica. Deca dve i osam godina. 40 tona vode?! To neka plati neka budala koja se plasi, ja necu. Kad odem na salter, dostojanstveno kazem "tuzite me". Jos uredno cuvam sve racune koje nisam platio. Ako oni meni ne mogu o mom trosku da instaliraju privatni vodomer (a postoje uslovi - kod mene u stanu), ne mogu ni ja njima da platim deset tona vode za dete od dve godine. Kad me budu tuzili, moracu da platim samo racune iz poslednje godine (mislim da ih nema). Jedva cekam da me tuze, jer mi zaracunavaju kamatu, koju doduse placam, jer sam je skoro primetio, a jos nisam "uhakovao". Ja nisam neko ko ne voli da placa racune, i to radim redovno. Racun za struju volim da platim, jer vise ne mogu da zamislim zivot bez nje (ni grejanje zimi). Doduse, ja sam fino optimizovao potrosnju u zimskom periodu, pa mi racunu nisu veliki.

obican gradjanin

pre 11 godina

zasto da placamo pretplatu za rts, mogu oni da prezive i bez toga.. od cega zivi pink,prva i ostale televizije.. cak sto vise prva je i bolja televizija od rts-a...

DJ

pre 11 godina

Javni servis koji se sufinansira direktno od strane gradjana a ne drzave (odnosno trenutne politcke garniture na vlasti) je civilizacijsko dostignuce za koje gradjani Srbije ocigledno jos nisu spremni. Svakako je nedopustivo da finansiranje nije adekvatno ispraceno (pod)zakonskom osnovom, ali za svaku mislecu osobu ideja javnog servisa treba da bude iznad tehnickih elemanata.

BRAVO ZA VLADU! smanjite birokratiju takodje!

pre 11 godina

Ako ukinete tv pretplatu i naknadu za javna sklonista, imata glasove moje porodice DOZIVOTNO!!

bezimena

pre 11 godina

Svejedno mi je, ja pretplatu ne plaćam jer NEĆU da je plaćam, pošto RTS sa mnom nije napravila ugovor koji je po zakonu bila dužna da učini.
Ova odluka, navodna, i nije zbog gradjana već je u cilju obračuna sa Tijanićem, tj. ubijanje dve muve jednim udarcem.

ŠTA JE SA PREDIZBORNOM KRADJOM, gde je 10 mlr. stranih investicija od obećanih 100 mlr., gde su projekat i pare za kanal do Egejskog mora, kao i saglasnost bjr Makedonije i Grčke?

robert

pre 11 godina

Ni Vučić ni Dačić mi nisu simpatični, naprotiv. Ali ako ukinu RTV pretplatu ispuniću ono što sam obećao, glasaću za njih. (Makar samo sledeće izbore). Bilo bi lepo da političari nešto zaista urade za nas, a ne samo da obećavaju brda i doline.

nikola

pre 11 godina

Taj ko je placao pretplatu nije bio dobro upoznat sa zakonom, sam je kriv i to je cena. Placati nesto za sta nisi vezan ugovorom je cista glupost i ne znam zasto bi drugi, koji nisu placali pretplatu jer su ZNALI da nije zakonski ispravno, sada otplacivali vase neznanje.

android

pre 11 godina

u ovoj prokletoj drzavi srbiji uvek je stradao posten covek. ispadosmo budaletine najvece sto smo postovali zakon i uredno placali tv pretplatu. treba da se sad organizujemo i tuzimo drzavu da nam vrati pare. koje smo mi ovce za sisanje

Milan

pre 11 godina

Konacno da prestanemo da placamo RTS i da krene Vlada da placa javni servis. Zato sto se kod nas istorijski pokazalo da je jako dobro da javni servis direktno zavisi od vlasti...

etnerrp

pre 11 godina

(Neko spolja, 29. avgust 2012 08:52)
...
Ja mislim da si ti ipak "iznutra"- na budžetskim jaslama, uostalom, niko te ne sprečava da zajedno sa svojim istomišljenicima nastaviš da na dobrovoljnoj osnovi uplaćuješ donacije rts-u. A na toj grani na kojoj svi sedimo i hoćemo je preseći neplaćanjem pretplate, ipak ne sedimo svi mi, već VI sa rts-a, vas 7-8 hiljada. Zar zaista veruješ da se čovek ne može opismeniti, obrazovati, ukoliko ne gleda rts? Ovo društvo je , po meni, u ovoj teškoj situaciji, pa i u civilizacijskom zaostatku, zahvaljujući u dobroj meri gledanju rts-a u zadnjih 20g.

Firefox

pre 11 godina

Zasto se sve uvek radi tako amaterski u ovoj drzavi?!
Uvek ispadnu budale ljudi koji sve uredno placaju.
E, 'alo, nelegalno izgradjeni objekti, legalizacija dzabe ili gotovo dzabe, onaj ko je placao i cekao sve papire ispao budala, ljudi koji ne placaju struju godinama na kraju im se dug oprosti, isto je bilo sa kaznama iz GSP-a, dokle vise?
Nema drzave. Izem ti tu drzavu koja uvek nagradjuje najgore.
Inace, potpuno sam za ukidanje nebulozne pretplate za televiziju koja je sund u najmanju ruku, al' sta sad hoce naplatiti neplatisama ili ce vratiti pare onima koji su placali, naravno da nece, posten gradjanin u ovoj zemlji je ovca. I zato nam je drzava najgora u Evropi.

donji veš

pre 11 godina

E ovo nije u redu,ne plaćam,niti ću,niti sam...ali žao mi je što se više voditaljke u jutarnjem programu neće takmičiti čiji su ekstremiteti(kolenice,butkice,rebra,grudi i mekane grudi bez glave)lepši,čija je crna čipka-bela čipka lepša itd...e toga mi je žao...šmrc...i GLAVONJE MI JE ŽAO I NJEGOVE SEKRETARICE I NJEGOVE TAŠTE...MORRRE...!!!!!!

Marko

pre 11 godina

Pa bolje da poskupi struja za tih 500 dinara nego da znam da tih 500 dinara dajem RTS-U. Kao drugo,ovoliki novac koji se slivao rts-u trebao je da mu omoguci da bude nezavisan,on to nije bio, da nema reklama,ima ih,da bude kvalitetniji tv program,on to nije, a da ne pominjemo sto nema nekih novih serija,filmova.. Prepustaju prenose domacih klubova komercijalnim televizijama.. Drugim recima,kad ukinu tv pretplatu rts vise nece dobijati toliki novac a bice isti kao i sto je bio.. A oni koji su placali,neka nauce nekada da se solidarisu sa opravdanim narodnim buntom,jer da od starta niko nije placao ne bi se ni placao od prvog dana..

MiraO.

pre 11 godina

Ja sam redovno plaćala TV pretplatu. Smatrala sam da je to pravilno. Sada sam u dilemi, da li idućeg meseca (pošto sam već platila za potrošenu struju u julu) da platim i pretplatu. Molim da postignemo konsenzus!!!

Nemanja

pre 11 godina

Ovako ste ništa drugo nego hajdučija, pa je krajnje ljigavo i naravno nemoralno, da ne spomenem da vredja zdrav razum, da se pozivate na ta "gradjanska prava i obaveze".
(dvds, 29. avgust 2012 12:18)

Uf, od neznalice do indigniranog savesnog građanina... Kakav prelaz! Kao prvo pametnjakoviću, ja lično sam se LEGALNO izborio za neplaćanje - poslao izjavu da ne posedujem TV prijemnik, priložio izjave svedoka, a RTS je nevoljno morao to da prihvati - nisu se ni udostojili da me obaveste o odluci, samo je odjednom stavka nestala s računa! Kao drugo, dužnost svakog građanina je da ispunjava svoje obaveze, ali je takođe njegova dužnost da građanskom neposlušnošću spreči izrabljivanje sebe i svojih sugrađana od strane vlasti, što je ovo očigledno bilo - jer je RTS protivzakonitim, a to podvlačim da ti bude jasno, p r o t i v z a k o n i t i m sistemom naplate ubirao dvostruku lovu (uz reklame) za program koji je bio ispod nivoa bilo kojeg javnog servisa! Mada naravno, ovo sve je samo uzaludna rasprava, jer ti očigledno ne znaš ni svoja prava ni svoje obaveze, ti samo plaćaš kao ovca i mrziš one koji ovce nisu, zar ne? Ma vi ste problem, a ne RTS, oni su samo posledica postojanja ovaca!

karamela

pre 11 godina

Da li se to samo meni cini ili je Dinkic udario na zivotnu sredinu? Pre neki dan je bio spisak mogucih nameta za ukidanje i bilo je par koji su povezani sa zivotnom sredinom (tipa: sumarine, nameta za vozila koja zagadjuju zivotnu sredinu, neki namet za vode itd). Ako je to istina, i ako vec znamo da su ugasili akciju Ocistimo Srbiju, ono malo prirode odlazi u nepovrat! :(

Vana

pre 11 godina

Lepa vest, iako ni ne gledam televiziju. Mislim da je bizarno zahtevati od građana da plaćaju/finansiraju neku kao državnu televiziju, koja pritom nema kvalitetan program.
Uostalom, ako treba da plaćam neku televiziju- plaćala bih RTV.
Samo se pitam zbog čega vlada sad ovo donosi, šta je ispod/glavni motiv. Verovatno ne siromaštvo istih tih građana.

Rasejani

pre 11 godina

Mi smo banana drustvo.

Inace... Za one koji kratko pamte. Isto ovo je radila i prethodna vlast kada je posle 2000. sela za kormilo.

Barem znamo kako ce nam biti narednih desetak godina.

eee

pre 11 godina

i sta sad? ko je placao pretplatu bio budala, ko nije - nikom nista?
(lood, 29. avgust 2012 00:11)
Naravno! Ja nisam! Msm. moji su hteli, ali sam se ja protivio! Kao i 90%+ ljudi na Jugu Srbije!
Inace podrzavam ukidanje pretplate! Skremblujte kanal, pa naplacujte ako neko zeli da gleda!

samo moje misljenje2

pre 11 godina

Svi koji su placali pretplatu i koji je jos uvek placaju nek se zapitaju zasto to cine ? Ako ih odgovor zadovoljava nek nastavljaju da je placaju. Ako im pak odgovor naveda na to da shvate da nisu bili u pravu onda nek prestanu da je placaju ! Vrlo jednostavno. Sta biste vi - da vam neko kaze: Da, bili ste budale ali vraticemo vam pare ?! Pa ako sam ne mozes da shvatis sta je najbolje za tebe ili bar sa cime se slazes i sta mislis da je prihvatljivo kako onda mozes da budes licimer i nekog optuzujes da je kriv sto te nije razuverio ?! Drzava nije smela da obaveze narod da placa, ali kad je to vec ucinila narod je trebao da se pobuni. Kad vec nije bar nek bude zadovoljan sto vise nece morati da placa nesto sto nije trebao. Bilo bi lepo kad bi vratili ljudima pare ali to je tesko ocekivati. Izvucimo bar neku pozitivnu stvar iz ovakvih stvari, ne zanovetajmo stalno.

Igor

pre 11 godina

@Tijanic je problem:

Nije tacno da je (svima) problem los program na RTSu. U mojoj kuci TV se pali dva puta godisnje u najboljem slucaju. Znam jos mnoge kod kojih je takav slucaj.

Iz moje perspektive RTS moze da ima najbolji ili najgori program na svetu, ali me NE ZANIMA kakav je program zato sto ja TV ne gledam, niti planiram da pocnem. Pretplatu IPAK moram da placam, osim ako ne izvrsim komplikovanu proceduru i cekam i preko godinu dana (iskustva drugara).

MUKNAVI

pre 11 godina

Moze u paketu,ukida se RTV pretplata i cica Tijanic ,dotrajo je,omatorijo je pa histericno vata muve i mnogo zvocka,a umesto njega modelsisa` Nevana il neko od njoj ravnih eksperata kojih ima hrpa u ergeli cica Tome Nadiplomiranog koji o onih 100 milijardi evra investicija cuti ko mula..sto li`,da nije zaboravio cica zbog previlikog truda u ucenju i diplomiranju u cvetu mladosti..al otraga..,treba ga podsetiti ili zamoliti babu Tabak,Cuclicak Vucka Punresora ,da nam vec jednom kazu kada ce te investicije stici, do sada su vec trebale biti u Tajkuneriji jer u kampanji probise usi a sada knjotre,tresu goru radjaju miseve i gledaju da izguraju mandat i strpaju pare u svoje dzepove..a onda razlaz,cica Toma u jaku penziju, vrckava baba Tabakovka isto a ostala ekipa kuda koji,gde im je lova posteno zaradjena u doba seke` u lideru regijonalnom..Tajkuneriji koja ce iz nje,rece cica Cvetasti, izaci ojacana..aha..hoce,ocerupana,zaduzena,rasprodata pa oni posle nas spominjat ce nam ..sve po spisku i rodoslovu iz zahvalnosti kako smo ih usrecili..

EU Citizen

pre 11 godina

Ovo je korak u dobrom pravcu, ali nedovoljan, jer će izdaci ostati isti, samo će se umesto dodatnog šikaniranja građana pokrivati direktno iz budžeta. Državna televizija (jer, da se ne lažemo, to se još uvek krije iza prazne fraze "javni servis" je u doba interneta pptpuno nepotrebna institucija, čija je isključiva funkcija pljačkanje poreskih obveznika i stvaranje nelojalne konkurencije privatnom sektoru, tako da je jedino ispravno rešenje njeno što skorije ukidanje i privatizacija.

nesh_bros

pre 11 godina

Svaka vam cast, ali apelujem na vlast da objavi plate na RTS !!! Koliko dobijaju one zene koje izgledaju kao 17-godisnjakinje sto vode programe ? Kolika je plata za jutarnji program koga vodis 3h i to 10 dana mesecno samo !? Kolika je plata za beogrdsku hroniku za 1h posla dnevno i radnih 10 dana u mesecu ?! Jel znate koliko ima voditeljki vremenske prognoze !? Oko 5-6 ?!

Neko Nebitan

pre 11 godina

Ovo je lepa vest ako je istinita i ako bude sprovedena, ali, uvek ima neko ali.
Kada primim platu, prve dolazeće subote, prvo izmirim sve fiksne obaveze, struja telefon, infostan, vrtić... sve do jedne, naravno i RTS pretplatu. Za ostalo šta ostane. Ne bih uspeo da izdržavam porodicu da i supruga nema posao. Ima mnogo ljudi u ovoj državi koji su pred izborom da li da plate sve račune pa šta ostane, ili šta ostane za račune. Okreni, obrni uvek sam u minusu od 20.000-30.000 dinara, sa platama dva dipl.ing koji rade u struci. Kako je posao takav već 3 godine ne živim sa porodicom, nego po drugim gradovima Srbije i to na jugu, a sa porodicom sam vikendima (ne svaki vikend). Zbog ovoga plaćam dve RTS pretplate mesečno. Na jugu ljudi to ne plaćaju godinama, tako da i kada udjem u stan kao podstanar, to su dugovanja od minimum 30.000 RSD pa na više. Složićemo se to nije mali novac, jer godišnje čovek na to potroši oko 20% jedne mesečne zarade od recimo 30.000 dinara, u mom slugaju duplo (dve RTS pretplate mesečno).
Jedina stvar koja me iritira je taj šablon koji se ponavlja, priča sa dugovanjima za Infostan, kazne za GSP, a sada će da bude i sa RTS pretplatom.
Ispadamo u najmanju ruku glupi ako smo pošteni i ako svoje zakonske obaveze izimrujemo na vreme, tj. ako smo "poslušni" građani.
Moje pitanje je, da li će nam neko vratiti novac, naplatiti UKUPNE iznose dugova dužnicima, ukoliko reši da nama ne vrati novac?
Savet: Ne plaćajte, švercujte se, kada se malo bolje razmisli, ili?

neznalica

pre 11 godina

Sto ne platis na mostu platices na cupriji.Troskovi RTSa su toliki koliki su, samo ce se te pare namicati iz drugih izvora tj. iz budzeta, tj opet cemo sve to mi da placamo samo ce drugacije da se zove.Inace pretplatu nikad nisam ni placao a pravo pitanje dali nam uopste treba tako glomazan javni servis koji niko ne gleda?

View

pre 11 godina

(BojanNS, 28. avgust 2012 23:29)
(lood, 29. avgust 2012 00:11)
(obicna budala, 28. avgust 2012 23:57)
(Ovca, 28. avgust 2012 23:40)

Nešto što se zove 'pretplata' ne može biti prinudno. Ako je prinudno, onda je to taksa/porez. A taksu/porez može naplaćivati s.a.m.o. država, tj. neki njen organ. To ne može Tijanić, RTS, EPS, BojanNS, ili ja.

Ako nema ugovora, nema ni obaveze. A ugovor sa kojim nije upoznata neka od strana je ništavan ugovor. Sklapanje ugovora bez znanja neke od ugovornih strana je – krivično delo. U ovom slučaju, krivično delo počinili su RTS i EPS.

Ja nisam pravnik. Ali, nisam ni ovca. Nemojte više nikada biti ni vi.

djole bre

pre 11 godina

Znaci, Dinkic obecao 104 a ukinuce 35-40. Bitno da je dosledan u svojoj "postenoj" politici. Tako je obecao i 1000 e od akcija i stopu inflacije....

joker

pre 11 godina

Hvala bogu. Ova vlast me iznenadjuje u pozitivnom smislu i jos jedan predlog od mene, da se odmah ukine nametnuti i namesteni samodoprinos po opstinama koje ga imaju.

@ neko spolja

pre 11 godina

Gospodine, sami ste rekli da RTS nije podržavao sadržaje koje ste naveli, a koji nisu interesantni komercijalnim televizijama. Da li zaista mislite da će se nešto promeniti ukidanjem pretlate za RTS? Neće, samo će se promeniti način finansiranja, dakle umesto pretplate tj. direktnog uzimanja od građana, finansiranje će se vršiti iz budžeta što
će reći ponovo od građana samo indirektnim putem. Međutim, RTS mora da se menja iz korena i to ne samo kvalitativno (u smislu promene sadržaja i ljudi) već i kvantitativno (u smislu broja zasposlenih). Ovi rezovi će biti bolni, ali neophodni ukoliko RTS želi da opstane jer nema uslova da se finansira takva struktura i broj ljudi.

sunce

pre 11 godina

Ovo bi zaista bio dobar potez vlade. Placali smo tv pretplatu a da nista za uzvrat nismo dobijali, nikakvu uslugu. Placanje je bilo bavezno, nije bilo mogucnosti odjaviti televizor kao sto se moze odjaviti fiksni telefon.Najzad neka vlast koja malo misli i na gradjane.

tante za kukuriku

pre 11 godina

nešto će da ukinu, a uvešće nove, stara praksa. prvo da se zamažu oči, a zatim sledi otrežnjenje u vidu novih, "inventivnih" nameta.

lekovi

pre 11 godina

Zivela vlada,tako se to radi a ne da sto puta placamo one reprize od pre 15 godina.Ubacite reklame bolje cete da zaradjujete.Narod nema para ni za lekove a kamoli za TV pretplatu.

Nikola

pre 11 godina

Citam ovo i ne verujem , kako ne shvatate da ukidaju ovo jer su pre toga podigli cene svega sto se moglo podici , a o benzinu i da ne govorim preko noci cena skoci i do 10dinara vidi se da je na celu drzave neko od slobinih ljudi , sve me potseca na to vreme...

Nije nego

pre 11 godina

Jeftin populizam. RTS se sigurno nece ugasiti, a bice i dalje finansiran nasim novcem. To se samo nece zvati pretplata vec povecana akciza, porez itd.

Vladimir

pre 11 godina

RTS treba ukinuti ili privatizovati. Drzavni mediji su samo sredstvo propagande i plen politickih klanova. Ionako samo prenose saopstenja i nikad nista ne istrazuju to moze bilo ko.

che

pre 11 godina

dve sjajne vesti! Nema firmarine, nema pretplate! Bravo! Ako to stvarno ukinu do nove godine, moje glasacko opredeljenje možda počne i da se pomera u njihovom smeru...

draganbg

pre 11 godina

ovo samo dokazuje da u srbiji nista ne treba placati i da smo banana drzava u kojoj ne treba postovati zakone... na desetine hiljada sam dao za pretplatu po osnovu tog zakona, mogao sam nesto detetu da kupim za te pare... a oni koji nisu placali sada mi se smeju... isto je bilo i za komunalije, komsija koji nije placao grejanje, pa kad mu se dug nagomilao da nikako nije ni mogao da plati, otpisali mu pola duga, a ostatak placa na rate... nista vise necu da placam nikom nikad u ovoj banana drzavi nepravde i nelogicnosti!!!

Perun

pre 11 godina

A da ukinu SNS SPS DS..... To bi mi znacilo. Ovako ce nam uzeti na cupriji. Sad ce da kraduckaju iz budjeta a ne preko struje. Jel vam mi licimo na sivu zivotinju sa dugim usima a nije zeka :-).

srbin mediteranac

pre 11 godina

u hrvatskoj se to nikad neće desiti iako je mnogi ne plaćaju a penzionerima sjednu na mirovinu i tako ih straše jer su neke javne ličnosti pozivale i sud dobile protiv HRT

helen

pre 11 godina

@."ograničavali su vam , jadnim, slobodu kretanja", jel da?

(dvds, 29. avgust 2012 11:07

Bukvalno tako, narod je gledao samo kako da se sacuva od derikoza i da izbegne plave koverte.Srecom ja sam dan posle treceg uplacenog racuna za struju primetila da postoji stamparska greska u vidu neke RTS, nigde racuna nigde PIB nigde poziv na broj ugovora o pruzanju usluga, dakle uvideh, a vi ni do dana danasnjeg ne videste da krsite Ustav i placate nesto sto ide preprodavcima minutaze.

fringe

pre 11 godina

Odlican potez, sad makar necu da slusam o toboz "nezavisnom javnom servisu" a svi znaju da se on okrece kako vetar duva. Jedino mi je zao glumaca i da kazem te filmske industrije koja se najvise ovajdila od pretplate pa smo imali nekoliko novih serija i filmova i drugog programa ali smo zato izgubili sport na rts-u narocito fudbal. Ovo naravno nije dobra vest ni za ostale tv kuce jer ce im rts oteti i ovo malo kolaca koje su imali ali je svakako za gradjane odlicna vest. Naravno one koji su istu i placali.

komentator

pre 11 godina

Naravno da se ukida kada RTS i nije javni servis. Stalno se porede sa BBC a ne primecuju sve razlike, od toga da na BBC nema reklama pa do samog programa...

dena

pre 11 godina

Ja sam od onih sto su redovno placali mnogi su se cudili ja sam se cudila njima sto placaju kablovsku sto ne placaju porez na imovinu a stan su dobili nisu gradili itd samo znam da ce se to naplatiti kao u slucaju da prodajes stan kucu moras izmiriti sve obaveze pa i vezane za brojilo to je to .

Nemanja

pre 11 godina

(dvds, 29. avgust 2012 14:31)

Kako si ti tužna individua. Tvoj jad i samouverenost u neznanju je toliko strašno da ga moram podeliti po stavkama. Kao prvo, strašno je tužno da je tebi koncept života bez TV-a toliko nezamisliv da automatski pretpostavljaš da lažem da ga nemam. Kao drugo, rekao sam već da nemam problema da jednostavno ne plaćam pretplatu - zašto bih se onda cimao i podnosio zahtev za oslobađanje od pretplate, sem zato što STVARNO nemam TV? Zar ti je i logičko razmišljanje toliko nedostižno? Treće, intenzivna emocija dolazi od toga što ovce poput tebe imaju obraza da prebacuju nešto nama što ne plaćamo, a vi ste razlog što oni imaju luksuz da zadržavaju ovakvo stanje, jer su im vaše pare taman dovoljne da se sprdaju s nama. Četvrto, nisam rekao da je pretplata nezakonita (usput, 'bezakonita' nije čak ni reč), nego način naplate preko računa za struju, što zna svaka iole informisana osoba u ovoj zemlji, ali to naravno ne uključuje i tebe. Peto, kao državna ustanova, RTS je bila dužna da mi pismeno odgovori na formalan zahtev za oslobađanje od pretplate, ali pretpostavljam da se ni to ne uklapa u tvoje čvorovićevsko shvatanje države. Šesto, kod grejanja ili struje, država ispostavlja robu/uslugu na osnovu ugovora sa potrošačem, a ovde nema ugovora, a roba je smeće. Mogao bih pod sedam i da pišem o konceptu građanske neposlušnosti, ali to je takav skok u odnosu na ove, tebi nepoznate ali osnovne koncepte stvarnosti, da se neću ni truditi. Uživaj u svom stadu.

samo moje misljenje

pre 11 godina

Poenta je kao i uvek da ljudi nikad nisu zadovoljni ! Ej koja je to podsvesna zamena teza. Postoji nesto sto je lose (placanje tv pretplate) jer je nelogicno i vredja zdrav razum (jer nisam nista prihvatio niti zelim RTS npr) i svi se protiv toga bunimo, a onda kada ima nagovestaja da ce se to promeniti pocnemo da kukamo i prizeljkujemo da do toga ne dodje jer ce ispadi da smo do sada bivali namagarceni. Znaci da bi nekima bilo draze da se ne ukida pretplata vec da nastave da je placaju samo da ne bi ispali budale sto su je placali. Ko vas tera da placate?
Niko nije osudjen niti ce biti zbog toga zato sto je potpuno nezakonito doneta odluka o tv pretplati! LJUDI AKO SE SA NECIM NE SLAZETE ONDA TO I POKAZITE. Izrazite svoje misljenje pa makar se ono protivilo i nekom vasem ranijem misljenju...Dok narod ne shvati da je on zapravo VLAST nece mu ni biti bolje. Dok narod ne pokaze sta zaista misli i ne ukljuci mozak i ne natere politicare da rade za narod, nece ni njemu biti bolje. Nista ova vlast nece biti bolja od stare niti je ona stara bila bolja od nove zato sto je narod ostao isti.

Crtani film

pre 11 godina

Sada ce vlast opet da finansira javni servis. Bolje je da se pretplata smanji. STO TIJANIC KADA GA TOLIKI GRADJANI NE VOLE, SAM NE PODNESE OSTAVKU. Enormno je antipatican. Kako ne vidi... Istog momenta bih poceo da placam pretplata pa ko god da dodje (kolumne su mu bile odlicne).

Laza

pre 11 godina

Bila je donesena odluka da se placa. Ako se promeni, nadalje se, naravno, nista ne placa. Sto je do tad placeno, ucinjeno je shodno propisu i to vazi! E sad... neplatise nece placati, ukoliko potrazivanje po osnovu tv preplate zastari. A to je period od godinu dana. Mislim da u zakonu stoji "...sva potrazivanja koja dospevaju u roku do 3 meseca, zastarevaju nakon godinu dana..."
Tako da, svaki racun stariji od godinu dana ne mora se platiti! Shodno tome oni od gradjana, po utuzenju mogu traziti isplatu maksimalno 12 meseci puta tv preplata. (ne znam koliko je tacno, jer ne da ne placam, nego uopste i ne gledam taj iznos)

ivca

pre 11 godina

Do sad je nisam placao imam dug pitaj Boga koliki. Kad ukinu pretplatu placacemo je svi, a i da to ne znamo. Onda treba svi oni sto su redovno placali RTS da se ujedine i da tuze Drzavu, ovako su ispali...

Marko

pre 11 godina

Ne treba ukinuti pretplatu nego je treba smanjiti i smeniti Tijanića i dovesti nekog ko će preobraziti RTS u modernu televiziju.
Mi sada plaćamo pretplatu da bi gledali Kamiondžije, Porodično blago, Srećne ljude...I to sve po 6 put!!!
I ako plaćamo pretplatu hoću da RTS prenosi sve sportove a ne da moram još pretplatiti Arenu da bi gledao naš evropski fudbal :)
Koliko znam, pretplata je česta pojava u svetu.
NPR, Britanci plaćaju pretplatu za BBC ali viditekakavkanal oni dobijaju za te pare :)

opet ja

pre 11 godina

ako to urade, mogu odmah i da pogase sve.
a nece uraditi, jer... treba ce za krpljenje rupa u budzetu.
nije problem pretplata, vec tijanic i stotine koje nista ne rade i to sto ne postoji nista novo i nista pametno.
ovo je dinkicevih novih 1000eur.
servis kao rts treba da postoji i da se placa jer to je nacionalno dobro, i kada bi se time upravljalo kao sto se upravlja bbc-jem i kad bi postojala vizija, ne bi bilo problema.
zivimo u zemlji u kojoj jedna od najpofitabilnijih bransi, paradoksalno, je i najmanje placena u celoj srbiji.
bez fakulteta i formalnog obrazovanja u srbiji televizijom moze da se bavi ko god hoce, zato i sve tv stanice izgledaju kako izgledaju, a krivac za to je upravo rts, odnosno, ljudi koji ga vode.
sad, posto je sve tako, nek ukinu pretplatu...

lejubajug

pre 11 godina

Bravo za Vladu ! Slali su racune,onima koji imaju TV i onima koji nemaju. U eri Interneta, Tv je potpuno nepotreban,za veliki broj ljudi,i zasto bih nesto placao,ako nemam ili ga samo imam,a ne koristim ga.

sarena laza

pre 11 godina

Necemo mi nista ustedeti nego cemo taj novac dati na drugom mestu. Ko veruje u dobre namere vlasti ima ozbiljan problem sa iluzijama. Oni se od tih para finansiraju i izivljavaju, voze sluzbena kola, svalerisu se sa sekretaricama na sluzbenim putovanjima i sada ce oni sve to da prestanu da rade da bi olaksali stanje privredi i gradjanima?
Mislim... dajte neke normalne teme a ne ove sarene laze.

Rade

pre 11 godina

Ljudi, pa nemojte da smo naivni. Naravno da treva da popune budzet a to to uciniti uvodjenjem dodatnih 'nevidljivih' poreza i nameta. Eto od tih 104 nameta ispade da ih ne ukidaju nego vecinu prevode u redovne poreze. Sve je to igra reci i brojeva. Mi cemo to na kraju ipak platiti. Tek kad pocnu da racionalizuju drzavnu potrosnju, smanje rashode, broj sluzbenika, svoje plate e tad mozemo razgovarati o napretku.

mikipostengradjaninsrbije

pre 11 godina

obzirom da sam redovno placao rts pretplatu ocekujem da svi mi za zahvalnost dobijemo po majicu na kucnu adresu sa logom hvala poštenom platisi u potpisu rts.toliko smo zasluzili.a i ostalim gradjanima pokazemo ko je pošten a ko ne.

darkos

pre 11 godina

...za naplatu iste nije bilo nikakvog zakonski utemeljenog osnova ...
(jabucilo, 29. avgust 2012 11:05)

Taksa na TV prijemnik iliti TV pretplata ima zakonski osnov (potvrdio i Ustavni sud). Ono što nema zakonski osnov je naplata preko elektrodistribucije, tj. računa za struju.

E sad, RTS je imao 10-ak godina da postane nezavisna i kvalitetna televizija kojoj bi gradjani rado plaćali za kvalitetan program. Kako se to nije desilo, može lepo i da se ukine TV pretplata, da se bar ne lažemo.

Srdjan R

pre 11 godina

Ne placam tv pretplatu jer se svakako pare iz budzeta i dalje slivaju u rts. Tako da je svi i dalje placamo samo sto neko uplati 2 puta, jos ako ima kablovsku, to je i 3 puta. Eto.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Zakon, da zakon o TV pretplati postoji samo u Srbiji i pretdtavlja hitlerovski ostatak vremena fasizma. To nije poznato u svetu, to je samo "Made in Serbia". Bilo bi dobro da saznamo ko je takav zakon izmislio i predlozio? Verujemo da nije iz Srbije.

Vladimir

pre 11 godina

Naplata je ionako bila 20% sad nam samo uzimaju pare iz budzeta za RTS kako bi naplata bila 100%. Ne platis na mostu pa platis duplo na cupriji.

Stara generacija

pre 11 godina

Bravo.Nek se ubuduce placa preko kablovske televizije.A i brate unististe program.Gde je skolski program u 9h i 14h, crtani u 19:15h,dobar film u 20h.Stalno neke pretumbacije i trecerazredni sund.Postavite satnicu emisija i drzite se toga ko nekad.

Banat

pre 11 godina

RTS = repriziramo tri serije. Katastrofa od programa. Jbt, oni u udarnom terminu [radni dan, 20h] pustaju SRECNE LJUDE!

Mozda je problem sto RTS vodi osoba sa srednjom skolom. Ne znam.

normalan

pre 11 godina

Pretplata je uvedena da bi se nekako uzele pare nelegalno a program im je uzas kao i komentatori!Rts treba pretresti skroz a Tijanica pod istragu sta je radio sa milionima.. Brawo, najzad lepa vest...

Zrenjaninac

pre 11 godina

Odlična vest, ako nije "novinarska patka". Pitanje za Tijanića kako će vratiti novac svim savesnim građanima koji su ovaj namet plaćali godinama. Treba li da ih tužimo, uzmemo motke u ruke ili eventualno angažujemo "uterivače dugova" da to urade za naš račun. Neka nam država svu sumu koju smo platili refundira prilikom plaćanja poreskih obaveza pa da budemo ravnopravni.

Braca

pre 11 godina

Sve obaveze placam na vreme : infostan 15-og, struju 16-og, telefon 20-og, kablovsku do kraja meseca jedino TV pretplatu "placam" 34-og u mesecu.

miles17

pre 11 godina

pitanje je kome ce da se oduzmu desetine milijardi? Da li ce Krka dozvoliti da se smanje penzije? Da li ce Dinkic smanjiti subvencije privredi? Da li ce Vucic smanjiti troskove vojske? Nadam se da ce biti usteda ali s obzirom na sposobnost ove Vlade verovatno ce Tabakovicka da resi ove "ustede" inflacijom

PPeca@SER

pre 11 godina

Program RTS-a vec skoro dve godine ne emituje RTS, vec novoformirano preduzece Emisiona tehnika koje nije deo RTS-a, a odlukom vrha RTS-a. To je, tehnicki, potpuno isto kao i emitovanje programa preko kablovskih operatera.
Prema tome, niko od nas ne prima program direktno od RTS-a pa nema ni razloga (vec skoro dve godine) da se pretplata placa RTS-u kao naknada za emitovani program. Oni, tehnicki, prave svoj interni program koji kablovski operateri i Emisiona tehnika distribuiraju svojim korisnicima.
Uzgred, da bi se program emitovan preko Emisione tehnike gledao, mora se imati antena (bilo licna, bilo centralna za zgradu), a ukoliko antene nema - ne postoji mogucnost prijema TV programa.
Trebalo bi da se neko iz pravne sluzbe Vlade Srbije (a predlazem i nekoj privatnoj advokatskoj kancelariji da se specijalizuje za ovu temu) pozabavi time da li je RTS, na osnovu prethodnog, nezakonito ubirao prihod u vidu pretplate, najmanje u poslednje dve godine. A sve prethodno je po zakonu vec zastarelo.

siomigadjura

pre 11 godina

Sta ce biti sa nama koji smo placali?
Hoce li nam barem to refundirati kroz smanjenje racuna za struju?
(Rade, 29. avgust 2012 00:26)
Kakve veze ima struja sa TV pretplatom? TV pretplata je samo iskazana na racunima za struju, ali nemaju nikakve veze jedno sa drugim. Struja je roba, TV je pružanje usluge.

KLIN

pre 11 godina

Na dva brojila( i jedno mi je previše-imam malu potrošnju struje) imam oko 50k zastarele pretplate. Pokušavam da jedno brojilo potpuno odjavim u elektrovojvodini, ali u njihovoj poslovnici se hvataju za glavu, jer, kao, to niko ne radi.Priključili mi se crevima na krvožilni sustav i "sisaju" "održavanje mernog mesta" "angažovanu snagu" i slične izmišljotine, tako da me 1 kwh izađe preko 10 evrocenti, pa se valjda ne vesele što jedna žrtva hoće da im izmakne . Sa dve tv pretplate, da sam ih plaćao,to bi bilo i preko 20 ec. Po njima, trebao bih biti beskrajno zahvalan, osećati se privilegovano, jer, eto ,imam njihovo brojilo. Isto je sa tv pretplatom, kada jednom stave šapu preko novčanika građana, teško je povlače. Iz mog primera se jasno vidi, da se u ovoj državi ne isplati ni štedeti, bivaš kažnjen kroz njihov dobro osmišljen sistem- trošio, ne trošio, bićeš oderan. Samo POREZ priznajem kao normalan način opšteg novčanog zahvatanja države, sve ostalo su najobičnije pljačke raznih interesnih grupa

staces

pre 11 godina

Verujte Blicu!
(ha, ha, 29. avgust 2012 09:21)

e stvarno :)
takodje, nema 7 dana kako je nin objavio vest da je vlada odlucila da proda telekom, pa je onda to Dinkic demantovao rekavsi da uopste i nije bilo reci o tome...

KLIN

pre 11 godina

Ne sporim, postoji verovatno jedan pozitivan rezultat gledanja tijanićeve tv, naročito u vezi spikerki vremenske prognoze-porno sajtovi se u Srbiji mnogo ređe posećuju.

sadomazohizam

pre 11 godina

a mi sto smo placali ako ne dobijemo novac nazad jer moze bar srecni ljudi,bolji zivot na dvd kao poklon
p.s. i tijanicev poster!khnef8

na prvi pogled dobra vest

pre 11 godina

Ne znam da li je ovo dobra ili losa vest. Ranije smo mogli da bojkotujemo pretplatu za RTS, a sada necemo moci nista da bojkotujemo u vezi pretplate. Ugradice ih u budzet i indirektno cemo preko poreza placati pretplatu. Cak ni to nije strasno, strasno je to sto se taj RTS uopste nije promenio u smislu da se otarasio viska zaposlenih, racionalizovao neke troskove i slicno, da su to uradili mozda se nikad ne bi ni pojavio problem njihovog finansiranja.

NikolaTK

pre 11 godina

Meni dodje isto, nisam ni placao. Nervira me jedino sto je nas dr.prof.predsednik obecao da ce smeniti Tijanica, a od toga nema nista...

Баштован.

pre 11 godina

Ја мислим када би сутра изгорео до земље карциномски РТС (зграда и сви објекти везани за њих) да би први отишао добровољно да почистим го..милу и направим неку лепу хумку,а за коју недељу и засадио неко цвеће за неки парк,и опростио би им што су ме заврнули за претплату (а то што причате ко ми је крив што нисам знао да није законски утемељено,па зар сви морамо бити правници па да се штитимо од оних који треба нас да штите )..чак би и платио још толико само да их видим 2м испод земље.
ПС.Молим вас објавите коментар пошто на њиховом цензурисаном сајту неће да ми објаве а за неке вести ни не постоји могућност коментарисаља.
Унапред захвалан Б92-ојци.

Кривокапић

pre 11 godina

Фирмарина је била највећа глупост за коју сам икада чуо. Тв претплату треба укинути и финансијски извештај РТС а треба да буду доступан свима на увид. Није то приватно предузеће.
Једино се не слажем са укидањем пореза на возила која загађују околину.
Верујем да постоје бар још једно 50 дажбина које немају везе са животом.

sale

pre 11 godina

Tijanic pre neki dan rece da neko hoce da stavi sapu na 67 miliona evra od pretplate , Pitam se sta je narod dobio od 67 miliona evra pretplate ? Reprize i reprize , samo Dnevnik nisu mogli da repriziraju .

Hahaha

pre 11 godina

Baš smešno, ukinuće sitno, a povećaće PDV, nemaju drugog izbora. Sračunajte PDV u računima koje dnevno napravite sa ovih 18 posto PDVa, i vidite koliko nas pogadja svako povećanje. To gradjanima ne znači, samo znači poreznicima za lakšu naplatu manjeg broja poreza.

SVD

pre 11 godina

U letnjem periodu od 3 meeeca mi gledamo zaglupljujuću Letnju šemu, stare i izanđale filmove, a gospodin Tijanić se nije setio da za to vreme kada malo radi i smanji TV pretplatu. Radovaću se kada smene Tijanića i ukinu pretplatu. Za mene je nacionalna televizija ona koja se gleda a ne ona na kojoj Tijanić priča kako je javni servis koji pripada građanima Srbije - pripada samo njemu, očigledno.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ Bas me interesuje da cujem kritike i na ukidanje pretplate. Idemo...
(3, 4, sad !, 28. avgust 2012 23:58)

Ja bih vise voleo da ukinu RTS nego pretplatu !

Svasta je ovde problem

pre 11 godina

@ Tijanic je problem - On jeste problem ali je problem I to sto je ovde nacionalni servis I na budzetu I naplacuje pretplatu I prodaje sekunde papreno kao komercijalna televizija. Pa majku mu!

Miki

pre 11 godina

Recimo da je red platiti nacionalnu televiziju i da se prilozi uz racun 10-15 din. ljude bi bilo blam da ne plate i garantujen 98% bi. Vuk sit, ovce na broju. Ovako nezasit lopovluk, nenormalan namet, ljidi zamrzeli rts, 50% ne placa i sad ce ukinuti a ljudi koji placase ispadose ovce...majstori smo u vodjenju pogresne politike od igle do lokomotive....

Starac Vujadin

pre 11 godina

Nije mi ciljam da vređam, nego da istaknem činjenično stanje, pa se nadam da mi komentar neće biti cenzurisan: svako ko je toliko GLUP, da ne razlikuje obavezu (pa na kraju krajeva i pristojnost) plaćanja, eto recimo struje, za čiju nabavku je potpisao ugovor, isporučeno mu je struja u dogovorenom obliku i on je troši, sa recimo plaćanjem pretplate za javni servis, na koju građanin ni u kojem obliku nije potpisao da pristaje, ne nudi mu se program dostojan javnog servisa, i ona ga još i ne gleda... Elem, svaki ko je toliko glup, zaslužuje da ga deru na 101 maštoviti način i da mu se svi smeju dok skiči.

Zaphod

pre 11 godina

Na ovu vest na sajtu RTS-a nula komentara... Dao bih godišnju pretplatu samo da gvirnem u neobjavljene, kakvih li tu kletvi ima...