Petak, 01.06.2012.

12:37

Maturanti skandirali Mladiću

Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja uz klicanje Ratku Mladiću i pevanjem pesama koje pozivaju na linč, piše Mondo.

Izvor: Beta

Maturanti skandirali Mladiæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

Sneza 68

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ste se toliko uhvatili za tu sacicu maturanata,u vremenu kad nemamo vladu,kad nas narod krvari na Kosovu,kad dinar galopirajuci slabi,a nezaposlenost raste....kad zemlja ponire u sve veci ambis !!!!Pa dragi moji,cija su to deca? Treba li ih razapeti i izviniti se celom svetu sto postoje,odreci ih se javno ili ih lincovati !!!!!
Sve mi se cini da je nekom trebao ovako vruci clanak,da se malo prepucavamo oko jednog,za siru javnost,marginalnog dogadjaja i da malo zaboravimo stvarnost !!!
Slika je,na prvu loptu,zaista ruzna,al jos je ruznija jer je neko to hteo,jer je neko izvukao iz konteksta samo nesto,da vest bude bombasticnija...
Jer napisati da su maturanti pijani i da su imali dvolitarske flase piva a pritom na fotografiji nema ni jedne flase piva,govori dosta o objektivnosti novinara,pa ko nam onda garantuje da su i ti poklici Mladicu bili toliko zastupljeni i opste prihvaceni od strane svih maturanata !!!! I pisati kako su pevali himnu drzave u kojoj zive i pesme o Kosovu,u nekom drugom kontekstu bi bilo sasvim pozeljno,ali pisac ovog teksta je i to sasvim degradirao !!!
Zasto nigde nema video snimka,pa da se uverimo koliko je to bilo poklika Mladicu?
Maturanti Vazduhoplovne akademije nisu nista unistili,razbili,nikog ugrozili,pa je vrlo upitno da su bili toliko pijani i toliko opasni koliko se zeli naglasiti !!! A i policija je bila sve vreme s njima,bez i jedne intervencije !!!
Mogu samo da pitam:"Zasto nema video snimka?"

Велики33

pre 11 godina

Песма "Ђенерале, ђенерале,нек' је твојој мајци хвала" није посвећена Младићу него Ђенералу Вељку, за све животе које је спасао на Косову.
Генерал Вељко Раденовић је био вођа ПЈП-а (Посебне Јединице Полиције) у Призрену све до повлачења 1999. Прославио се ослобађањем Ораховца 1998,када су терористи држали неколико дана Ораховчане као таоце.
Колико је овај човек храбар највише илуструје чињеница,да као дијабетичар није смео да се излаже стресним ситуацијама,али се на то није обазирао. Овај човек је знао да у један џеп стави инсулин,а у други чоколаду и каже својим момцима: "ЗА МНОМ БРАЋО!!!"

Aleksandar

pre 11 godina

Ameri su odavno otkrili lek protiv tupave omladine - kad god se tako okupe da divljaju i javnosti pokazuju sopstveni nedostatak sive mase, o'ma se posalju regruteri iz vojske da ih priupitaju za patriJotizam. Onda se par ceplenaka, tzv. kolovodja na licu mesta prijavi, a za njima i ostatak balavurdije koja pojma o zivotu nema ali je podvodljiva i misle da se oponasanjem prvopomenutih isticu kao neke opasne face. E onda pola njih posalju u Irak, Avanistan ili tako neku nedodjiju da im testiraju patriJotizam dok meci zvizducu oko glave, dok druga polovina kuka i moli da povuce svoje potpise jer su bili zavedeni, pijani, trte-mrte... I tako, lepo Americi jer je nasla pritupo topovsko meso koje bi i onako samo stetu pravilo na domacem terenu pa nije steta i da se utrosi, a i resila se debila u svojim redovima.

Ja sam za to da uvek ucimo od najboljih, pa nije ovo problem bez resenja - par krugova ovakvog pristupa pa da vidis u slici i reci onu staru - sve patriJote nikom ponikose, i u crnu zemlju propadose.

Novinarka

pre 11 godina

Ma svi smo krivi. I škola i roditelji i mediji, društvo općenito. Truju nas nacionalizmom, neke nebitne stvari glorifikuju, uzori su Seka, Keka, Peka..
Šta očekivati od djece koja sa 7-8 godina pjevaju "Kod tebe su moje gaćice"?
Isto je i kod nas. Zbog ovih maloljetnih delikvenata ne smiješ na ulicu ni izaći. Zašto ovo sebi dozvoljavamo? Ako on sa 18 godina glorifikuje neljude, šta da očekujemo u budućnosti?

A.

pre 11 godina

Priznajem da su nasi maturanti preterali,a i ukaljali ime nase skole,ali ipak,kao ucenica trece godine Vazduhoplovne akademije moram da priznam da se nasa skola pridrzava toliko standarda,zbog kojih smo u dosta toga ograniceni u odnosu na ostale skole(kao na primer,nije dozvoljena proslava mature unutar skolskog dvorista,a i odobreno im je da ostanu 10-ak minuta ispred).Tako da se sadashnji maturanti osecaju "kao pusteni sa lanca".I odvratno mi je kad vidim komentare o "tome koliko nisu edukovani",hahah volela bih da vidim te osobe samo nedelju dana u nasoj skoli :P..Nacin ponasanja i edukacija nisu isti

Marla Singer

pre 11 godina

Sada su u najglupljim godinama i neustrasivi, kao svi tinejdzeri. Pregrisce jezik zbog ovoga cim nestane debil-jedinica, tj, napune 20-tu. Nisu se ni rodili kada je Mladic operisao i ovo je krivica njihovih roditelja i posebno nastavnika ciji je posao da ih nauce onome sto se ne moze nauciti kod kuce i koji bi trebalo da se bave NJIMA. Izgleda da je vazno je ispuniti nastavni program za 30 minuta, niko ne moze tako malo da me plati kolko ja mogu malo da radim, cast izuzecima. U medjuvremenu cemo se glupirati, brukati, bicemo prepoznatljive egzoticne zivotinje svuda gde se pojavimo i ucicemo na svojim greskama, pa kad naucimo naucimo.

Tekelija

pre 11 godina

Сад читам овдје коментаре одраслих особа и не могу да дођем себи.
Па ко је васпитао ту дјецу?!
Не можете све сваљивати на државу, окружење, немаштину, Николића и Тадића или Слобу...
Ако сте родитељ и ваша дјеца се недолично понашају(пјевање пјесама није недолично. То су напаљени клинци, шта очекујете?! Алкохол је ПРАВИ проблем а он се и не спомиње!) онда је то ВАША кривица!

Како рече један паметан човјек о овом проблему:
If we're fu**** up, you're to blame!

А и најјачи су ми ови што се јављају и кажу како су то неки провинцијалци или избјеглице, а не знају да се не пише 'неможе' и 'незнам'...

bgbeograd

pre 11 godina

Sve ok kad se pljuje po Beogradu a kad neko nešto kaže o ovim brdjanima koji su došli ovde da se školuju ko zna iz koje selendre,komentari se cenzurišu.

Marko

pre 11 godina

Mislim da se preteruje zbog jedne skole, koliko srednjih skola ima u Beogradu i proslavljalo a u jednoj se eto skupila grupa tzv. navijaca. Sve te "divne pesme" se uce na stadionima i ulici

pedagog

pre 11 godina

Deca nisu kriva sto se ovako ponasaju.
- Oni su ovo morali nauciti na primeru odraslih. Posto ovakvo ponasanje odraslih nije osudjivano od strane drustva (cak je ohrabrivano), deca sticu utisak da je ovakvo ponasanje normalno.
- Deci, mladima su potrebni idoli. Ako u drustvu ne postoje pozitivni likovi ili oni "nisu na glasu", mladi ce izabrati i veličati neki negativan lik. U ovom slucaju njihov izbor je pao na Mladica.
- Na zalost, mladi vec duzi vremenski period zive u losim drustvenim okolnostima. Odgovornost za promenu tih okolnosti na bolje je na nama, odraslima.
Da li ovo drustvo ima snage da pomogne sebi i svom mladom narastaju?
Trebalo bi da ima...

marko

pre 11 godina

Kako mozete napisati da su poklici "ubi zakolji da siptar ne postoji" neukusni! Takvi su poklici zlocinacki i neprihvatljivi i po zakoni kaznjivi

Mlatko Radić

pre 11 godina

Ukinuti sve kolektivne sportove u Srbiji na godinu dana! Nema drugog načina, to je zaraza kao kompjuterski virus, dakle-delete at once!

shone

pre 11 godina

Svaka sledeca generacija, kao proizvod ovoga vremena i prostora, postaje ocajnija, gluplja i beznadezna, a zbog toga i agresivna. Dok kucam komentar, cujem da se raspustila osnovna skola 8 razred, koji pevaju navijacke pesme, verovatno ce po 15ti puta u proteklih godinu dana razlupati decje igraliste i razbijati pivske flase na tom terenu,kao i svakog vikenda.

Niko nesmme da vas bije

pre 11 godina

Meni samo nije jasno kako roditeljima i nasim matorima koji su za sve ovo krivi nije zao svoje dece i dece uopste. ne vole svoju decu kako ce drugu... Svasta sam prezivio i nikada nisam ispoljio negativna osecanja koje sam povremeno imao jer zelim da mi dete raste sa ljubavlju a ne mrznjom da prigrli svet oko sebe jer jedino tako moze biti srecan. zato sam i otisao jer sa video da mu tamo drugi nece dozvoliti...jer mi zamenjujemo patriotizam sa mrznjom prema drugima. Oni koji su supeli da dignu decu bez mrznje u ovim uslovima gde drustvo apsolutno ohrabruje (i direktno i indirektno) ovakva ponasanja - svaka cast. meni je bilo previse rizicno.

cachocarne

pre 11 godina

Isao sam u tu skolu devedesetih,ali nas tada nisu obucavali za luftwafe kao doticnu gospodu.Bezali smo iz skole I isli na proteste zbog izborne kradje Milosevica.A da pa skoro je bila isto izborna kradja pa su ogorceni...

NekiBG

pre 11 godina

najvise volim ove sto pisu 'nasa deca su zlatna" ma sta deca znaju, mali nestasluk, ma izolovan incident. U zemlji gde zivim i najmanja tuca se uzima ozboiljno zovu se roditelji, suspenzija, pedagog,,,nasi se tesko privikavaju na to jer misle da im decu maltretiraju i naduvavaju obicne nestasluke. ne kazem da i ovde nema izgrednika i maco momaka alio se drustvo bori protiv toga a ne podrzava kao ovde tako da je vecina omladine osim iz disfunkcionalnih porodica vrlo odgovorna i razlikuju dobro od pogresnog.

Logic

pre 11 godina

Krivi roditelji? Stvarno ne znam šta da mislim. Mnogi od tih roditelja su svoje neslaganje sa politikom famoznih devedesetih i svoj antimilitaristički stav jasmo iskazali i dokazali napuštanjem zemlje i neodgovaranjem dužnostima tadašnjih vojnih obveznika. Miroljubivi, kakvi su bili, vraćali su se u svoju zemlju kad je prestala ratna konfuzija, da mirno rade i posvete se svojoj porodici. Svakako da su se potrudili da svoje pacifističke vrednosti prenesu svojoj deci, prvenstveno sinovima. Verujem da je ovo uglavnom galamdžijsko paradiranje nekim maglovitim pojmovima junaštva i, neka vrsta pubertetskog čikanja realnih moralnih vrednosti roditelja. Kad se lepo ispavaju u bezbednosti toplih kreveta svojih domova, nekoliko dana će pričati o svojoj "hrabrosti" da javno piju, zaustave saobraćaj, i pevaju skaredne pesme.Kad već ne mogu da beže od vojne policije i rata kao njihovi očevi.

genius

pre 11 godina

Video sam ih danas - smešni su kao cirkus. Što neko nije došao među te male nepismene indijance i pitao ih kada je i gde je bio kosovski boj, ko su bili četnici i da navede bar 3 vladara iz dinastije Nemanjića. Ko je bio Dragutin Gavrilović, Živojin Mišić, vojvoda Putnik, Stefan Lazarević...
Ali znaju ko su Arkan i Legija - mentoli mali!

mario

pre 11 godina

Pa to je samo u skladu sa novim predsjednikom koji kaže da je Vukovar srpski grad,da je skupština sigurna kuća ovog čije su ime klicali ovi maturanti,da u Srebrenici nije bilo genocida itd.

Generacija 1972.

pre 11 godina

Pre neki dan sam slavila 40 godina od moje mature.
Imali smo porodicu, zemlju, autoritete, ambicije i PERSPEKTIVU!
Sad je, ipak, sve otislo bestraga!

ddgdg

pre 11 godina

@(skola, 1. jun 2012 17:16)
Bože sačuvaj da u Hrvatskoj maturanti skandiraju o Gotovini. Maturante u Hrvatskoj to ne zanima. Ustvari, ja ne znam da li itko u Hrvatskoj tko je mlađi od 25 godina razmišlja kao nacionalist ili nešto slično. Zapravo točno ni ne razumijem što je to nacionalizam i kakva korist od njega. Ovakvo ponašanje kao ovih maturanata, bilo u Hrvatskoj bilo u Srbiji, uopće ne mogu razumijeti.

aca

pre 11 godina

Polako,ova ekipa ce uskoro da krene u nocne setnje sa upaljenim bakljama,umesto Vagnera bice neka patriotsko-grandovska pesmica pa cik im stanite na put.Zastitite nestasne decake.

tomas

pre 11 godina

Rodjeni '94., u vreme kad je Mladic vrsio zlocine u Srebrenici imali su 1 godinu, 6 godina napunuli u vreme "demokratskih" promena, danas imaju 18 i ocigledno znaju sve o patriotizmu, casti, moralu, lepom ponasanju i toleranciji.

Alal vera maturanti, lepo su vas vaspitali i obrazovali i u kuci i u skoli!
Sramota me je sto delim drzavu sa vama.

stefan

pre 11 godina

nisu nista slomili, nisu nikoga ubli, nisu uradili nista lose, neka se vesele i vi ste bili mladi nekad i pravili razne gluposti, generacije se menjaju.

Jure

pre 11 godina

Jadni vi susjedi s ovakvom omladinom. A nije ni nasa puno bolja. To sto klicu Mladicu, to je znak da se moramo bojati da ce se povijest ponoviti jer je oni ocito ne znaju.

gologomez

pre 11 godina

naucili ih u kuci, u skoli, na tv i sl. a selektor fudbalske reprezentacije moralni primer ponasanja. a tek sto crkva ovakvu omladinu vole. nacionalno i verski osvestenu a ne da budu kao dekadentni evropljani.

????

pre 11 godina

(Небојша, 1. jun 2012 18:31

Milosevicu je sudjeno za ratne zlocine, Mladicu se sudi....
Izvini, da te pitam, da li mogu da stavim znak jednakosti izmedju tebe koji podrzavas ovo ponasanje maturanata , i jednog maturanta koji je danas mozda po Zagrebu skandirao Gotovini? Nemoj samo da mi kazes da to nije isto...jeste ...obojica su u Hagu, sa dosta dokaza na grbaci...
Da li ces, sutra ili vec kad, biti u situaciji da budes u drustvu nekog muslimana ili hrvata ( nista nije nemoguce, veruj mi), i da li znas sta ces da pricas sa njima? Da li ces pokazati tri prsta i vikati Mladic!! Milosevic!!!
Mogu samo da vas takve zalim, i da budem srecan sto pored sebe imam sina od 20 godina, koji i pored svih muka koje su nas zadesile, ima mnogo siri pogleda od tebe i ovih koji su danas bili na Trgu...

m.b.

pre 11 godina

Kakve "strahote"! Prije nekoliko dana kada su maturati završavali i paradirali ulicama u RH, uživo u emisiji "Hrvatska uživo" uključila se novinarka i intervjuisala jednu srednjoškolku. Iza njih su srednjoškolci(pretpostavljam iz istog odjeljenja) vikali i pjevali "Ubi ubi Srbina...". Ali to je tako lagano nestalo iz medijskog etra, ni index.hr to nije stavio na naslovnicu kao danas čto je postavio prilog o njihovim drugovima iz BG, ni B92 nije nekim slušajem naletio na taj prilog. Ovaj problem je globalni, a ne problem samo jedne države, a pogotovu ne samo jedne nacije - Srpske. Sve dok se to ne shvati nema izlaska iz začaranog kruga. Lako je prihvatiti zapadnu logiku da su Srbi za sve krivi, pa se većini pridružiti, ali to ne biva tako lako sa ljudima od krvi imesa. Mladež je uvijek odraz društva i odraslih, mediji se ne bi stalno trebali izvlačiti da su oni najnevini u svakoj priči!

ЈVC

pre 11 godina

Нема нам помоћи, али никад.Ма колико се фолирали пред светом да смо европски народ,овим доказујемо да то никад нећемо бити.Заиста јадно.

Lazar

pre 11 godina

Da li je moguce da se vazduhoplovci (ponos svake vojske u svetu) tako ponasaju?!
Sutanovac, preduzmi nesto i speri ovu ljagu !
(crni domino, 1. jun 2012 19:58)

Neznanje je cudo.Pa nije to vojna skola,nego skola na Dorcolu,na uglu Tadeusa Koscuska i ja mislim Petra Bojovica,a tu je i Cara Dusana.Dakle to nije vojna skola,vec se radi o civilnom vazduhoplovstvu.
PS.Najbolja skola u Srbiji

What you reap is what you sow...

pre 11 godina

@ link...

Tih 35% "ostalih" Srba iliti onih "neizSrbije" Srba u Srbiji su direktna posledica politike Beograda tokom poslednjih 100-ak godina.

ej, ej!

pre 11 godina

Kad sam ja bio maturant (sad mi je preko sezdeset) kad cujemo da je neko zavrsio vazduhoplovnu skolu, ej, ljudi , od ushicenja skoro da smo bili spremni da mu cipale glancamo! To su bile "cifre" bre!!!! A sta je ovo danas?!! Iskreno se nadam da su to samo izuzetci!!

aca92

pre 11 godina

Vidim da je veliki broj komentara usmeren protiv cele nase omladine i da se odnose prema svim maturantima. Iako starije generacije mozda misle da nije tako, vecina srpske omladine nisu oni koji lome, unistavaju i divljaju. Moram reci da je mnogo veci broj maturanata otisao kuci ili negde na miran nacin da proslavi kraj skole, a grupa vandala se uvek nadje. Ima medju omladinom i postenih i vrednih, a narocito deca sa sela.

Fuera

pre 11 godina

Prema istraživanju fondacije Fridrih Ebert, u Srbiji oko 35% stanovnika vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Kada se tome dodaju Srbi iz Hrvatske, Kosova, Crne gore, ispada da u Srbiji ne živi niko ko je poreklom ili je rođen u Srbiji. Ili je takvih jako, jako malo.

[link] (View, 1. jun 2012 18:13)

Zato nas ima dosta koji smo se u Srbiji rodili i od ovakvih pobegli glavom bez obzira. I sigurno se necemo vratiti, niti imamo nameru da nesto deci punimo mozak o Srbiji koja je postala totalno ruglo u svakom pogledu, a narocito u moralnom. Unuci nam verovatno nece ni govoriti srpski. Pa neka i ne govore, kao da bi imali o cemu da pricaju sa unucima ovih vazduhoplovnih ljubitelja zlikovaca?

Kol

pre 11 godina

@tea idemo zajedno :D ! Nema problema sa pevanjem o Kosovu ajd to donekle se razume ali pevati coveku koji je ratni zlocinac to je zaista nerazumljivo! Imali smo svi mi mature ali se ne secam barem ne kod mene da je iko pevao mladicu i sl. dakle popije se, trubaci se zovu neko je znao da cepa i knjige (mada mi je i to bzv) i to je to! Ali nazalost to su danasnji klinci ne svi naravno!

Nikola

pre 11 godina

Srbija bez borbe predaje teren silama mraka koje sa Srbijom i Srbima nemaju veze ...ili imaju veze a ja sam zivela u romanticnom snu o nama?
Nije samo ovaj slucaj - SVE kada sastavis celu sliku, izgubili smo bitku bez borbe. nesto je MZ pokusala da je bije za nas ali i oni su odustali. Oni ce nam davati malo sargarepe malo pruta a mi cemo ovde kukati kako nas bacaju na kolena - a u stavri smo na kolenima a ne znamo da se dignemo. Tuga. Adio. Decu vam ne mogu oprostiti.

Dec

pre 11 godina

Koja je to vazduhoplovna skola? Nikad cuo... Inace ovo su pijani klinci koji su se malo ohrabrili i poceli da galame po ulicama. Ovo nema veze sa nasom omladinom, koja je u ogramonoj vecini sasvim normalna

aa

pre 11 godina

i kod mene na maturi pre par dana na kraju grupica pijanih kretena je pocela da peva te pesme ali su ih svi iskulirali i verujem da su shvatili posle kakvi su debili ispali.

da se zna

pre 11 godina

Da razjasnim neke stvario oko ove skole. U pitanju je "Vazduhoplovna akedemija". To je civilna skola, koja je nastala od stare "Petar Drapsin". Dobila je razne sertifikate, tako da je medjunarodno priznata, i jedina u regionu. Diplome su " po Bolonji".
Zasto ovo sve pricam... Sve sto je ta skola dobila, od novca za renoviranje zgrada, ucionica, nastavnih sredstava, sve je dobila iz fondova EU za razvoj skolstva. Mislim, a mozda ne gresim, da i fond za plate profesora je iz tih donacija, i ne padaju na teret budzeta Srbije. To ova deca nimalo ne cene, sta da kazem.

vojvođan

pre 11 godina

Neka hvala, patriJote, ja ću ipak pevati o Mišiću, Putniku, Sinđeliću i ostalim vojskovođama koji su obraz i slobodu srpskog naroda branili časno, na bojnom polju. Neću pevati o onima koji su manjak vojnih sposobnosti nadoknađivali ubijanjem civila. To prepuštam vama koji se dičite "tradicijom", "nacijom" i "porodicom".

vojvodjanin kao mohikanac

pre 11 godina

@ View

U pravu si. Dok su nas mobilisali hvatali nocu i danju, slali na ratiste da branimo NJIH, oni su presli ovamo. I naravno senlucili uz patriotske pesme. Da ih je vise ostalo da brane svoje, ne bi im rodna gruda tako lako pala. Boli me sto je veca mobilizacija bila dok se ratovalo u Bosni nego kada je bilo bombardovanje. Sramota.

Pipi

pre 11 godina

Ovo sto maturanti rade u centru Beograda je sramota i za njih i za skole i za rodjitelje. Danas u prolazu vidim da su se skupili oko fontane kod Doma sindikata, pijani sa flasama piva u rukama. Pri tom ometaju vozace automobila koji stoje na semaforu. Ovo je sramota za ceo grad. I kakvo je to kupanje u fontani? Od kada je to akcija i koji je idiot to smislio. U svim fontanama na svetu u velikim gradovima je ZABRANJENO kupanje. VELIKA SRAMOTA ZA OVAJ GRAD.

Srpski Patriota

pre 11 godina

@skola
"Pa cela Hrvatska skandira Gotovini(osudjenom) i ostalim svojim generalima..."
-Sta to mene briga ? Da li to znaci da Mladic nije pobio 8 hiljada ljudi, od cega preko hiljadu dece ?
"ne videh da se svet na to zgrazavao niko se ne ogradjuje od takvih stvari u Hrvatskoj..."
-Sve i da je tako, a nije (informisi se pre nego sto lupis), ja zivim u Srbiji, i brinem se za pristojan zivot OVDE.
"nas je problem sto mi ne branimo nase generale(jos uvek samo optuzen)"
-"Nasi" generali se brane u Hagu i imaju adekvatnu pravnu odbranu. Kako mislis da ih branimo ? Je'l puskom ? Jos uvek 'samo optuzen' general je 'samo' optuzen jer ga je Srbija godinama skrivala od sudjenja.
"...deca osećaju veći patriotizam od onih koji bi trebalo da stoje iza generala svoje zemlje i svog naroda.."
-Takav 'patriotizam' u dece nam garantuje nove ratove i zlocine, a Ratko Mladic ne stoji niti iza niti ispred mene. On sedi u Hagu, gde mu je i mesto.
"...oni se sad njega čak i jedva sećaju..."
-Na zalost dobro ga znaju, iako bi najbolje bilo da ga se ne secaju, ali da nauce nesto iz njegovih zlocina.
"a nekada su trcali da se slikaju sa Mladićem...počev od predsednika koji je hteo i sigurnu kuću da mu da...'
-Daj Boze da se nikad vise ne ponovi.

drapsinac

pre 11 godina

To je ta generacija sa Jevropskim sertifakatom!!!
Svakako da ce snositi kazne od direktora jer je skola dosta radila na tom sertifikatu i oni se ovako ponasaju...

poziv na razum

pre 11 godina

@ekser

Molim vas, ne stavljajte Dražu i Ratka u isti koš. To je toliko glupo. Siroti Draža, sa kim ga danas sve stavljaju u ravan, to je strašno. Vojvoda Šešelj, Nikolić i Mladić imaju veze sa Dražom taman koliko Ceca sa Johnny Cashom.

milos

pre 11 godina

"pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gde su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pevali srpsku himnu 'Bože pravde'". Sinisa, reaguj!

1%

pre 11 godina

(ja sam neko, 1. jun 2012 18:17)

Moj sin je prosle godine zavrsio ovu istu skolu i sasvim sam, i provereno siguran da se ovako nije proslavljao poslednji dan u skoli, i nisu se pevale ove pesme. Jedina razlika izmedju prosle i ove godine su razlicite osobe u zgradi predsednistva na Andricevom vencu. Nisam ni paranoican ni ostrascen, ali istu ornamentiku je cula i videla moja supruga juce pored klinike u Tirsovoj, kad su prolazili osmaci neke lokalne skole....isto preslikano + bakljada...

robert

pre 11 godina

Rodjen sam u Beogradu, Hrvat po nacionalnosti. Danas sam prolazio Terazijama i cuo tu "divnu decu" kako, pretpostavljam policiji, skandira "Ustase, ustase". Zaista ne razumem. Nikako ne razumem. Imam dvoje dece, ali ni ja ni deca nikada necemo pevati nijednu himnu, pa ni Boze pravde. Nikada. Nemam drugo drzavljanstvo, samo srpsko, i nikada se necu odseliti odavde. A vi se, dragi moji, zapitajte zasto srpski drzavljani nesrpske nacionalnosti ne zele da pevaju himnu......!!!!!??????

Milosh

pre 11 godina

A gde vojna policija sada pa da ih fino privede, pa laganeze svima da retroaktivno ponavljanje godine, pa da vidimo da li ce i sledece godine da divljaju. Jadna nam je vojska ako su joj takvi maturanti, alkoholicari vec sa 18 godina! Da ne bi neko komentarisao na moj komentar, naravno da sam za to da se zezaju, pevaju, raduju i sve sto ide uz to kada se zavrsi skolovanje, ali naravno sve u granicama koje smo i mi imali kao mladi, nismo bili destruktivni, agresivni, nekontrolisano alkoholisani ...

tea

pre 11 godina

@micko
Od kad je pod "patriotizmom" pocela da se podrazumeva zelja za istrebljenjem svega nepravoslavnog (ne mora cak ni da bude nesrpskog - najgori su domaci izdajnici).
I prekinite da krivite drustvo za sve. Evo ja imam 22 godine, dakle nisam mnogo starija od njih,odsrasli smo u istom uzasnom drustvu, a sistem vrednosti mi je susta suprotnost njihovom. Nije krivo nikakvo apstraktno "drustvo", nego konkretni roditelji koji su vaspitali tu decu, a koji su verovatno ista primitivna siledzijska *****. A i deca ove dece ce izrasti u primitivnu siledzijsku stoku. Itd itd. Jedino resenje je pobeci odavde i prepustiti drzavu trenutnim politicarima i ovoj perspektivnoj omladini, pa nek se poguse u sopstvenom smradu.

Pzrc

pre 11 godina

Pa se onda pitamo zasto nema pripadnika manjina u vojsci i policiji. Zamislite da neki Madjar, Bosnjak, Albanac, Vlah posalje svoje dijete u ovu skolu...

v.

pre 11 godina

nije odbrana ni u kom smislu, ali fali im rekreacije ;) ko je gledao dog whisperera zna da je svim zivotinjama pa i ljudima dakle potrebna rekreacija tj pravilan utroshak fizicke energije :P a nadasve pobesnelim tinejdzerima

Maturant

pre 11 godina

Dobili ste pogrešne informacije... Našu himnu su pevali na trgu republike sa maturantima drvne škole koji su posle pevanja himne produžili svojim putem... Po čemu je loše pevanje himne na trgu? Bar su dokazali da znaju himnu za razliku od drugih...

pablito

pre 11 godina

Tomorrow belongs to me...

Svi znamo gde ovakav "patriotizam" vodi. Šta da se radi, što kuća propusti to država dočeka, kraj se kao što rekoh zna. Ako kraja uopšte bude....

dm

pre 11 godina

kadaje moja generacija maturirala otisli smo na adu, svirali gitare i pevali, nije to bilo tako davno 2002, i nije nam padalo na pamet da setamo gradom i pravimo ovakve bahanalije, jednostavno smo sami sebi bili dovoljni

Milos

pre 11 godina

Danasnja omladina od 15-23 godine je verovatno najdeformisanija generacija u istoriji naseg drustva! Roditelji nisu imali vremena da se bave njima, drzavu vec nista ne zanima pa ni omladina, pa se njima bavila ulica, navijaci, ultradesnicarske organizacije... Sad imamo paradoksalnu situaciju da su njihove ideje i shvatanja retrogradnija i konzervativnija od ideja njihovih roditelja!
Sto se tice skandiranja Mladicu od dece koja ga se i ne secaju je tek fenomen!

milan

pre 11 godina

Sta da kazemo, posle skolovanja u vazduhoplovnoj skoli njih ne par nego stotinu (100) skandiraju Mladicu, kakvo je to obrazovanje, kakvi su ti predavaci. Njima nemozemo nista ali skoli barem sve predavace izmenuti ako ne i skolu zatvoriti. Oni ce posle tog obrazovanja o trosku drustva i dalje dobiojati platu od drustva samo sto ih treba zapamtiti ili posto su malo poveca grupa poslati sa lopatom i motikom po barem 100 sati prinudnog rada pod ostrim tempom i uslovima, socijalni rad bi takvima taman dobro dosao.

Boa

pre 11 godina

Vojna vezba, rano ustajanje, bojeva municija, bez alkohola i slobodnog vremena jedno deset dana pa da vidis kako pada entuzijazam. Realnost je otreznjujuca.

Небојша

pre 11 godina

Да, матуранти су скандирали генералу. Скандирали сте и ви против Милошевића на запрепашћење својих родитеља. Али дошло је ваше време. А сада нека нова младост скандира против вас а за тамо неке друге. Доћи ће и њихово време. Младост увек неизоставно побеђује. А како је међу вама јако много прелетача, мој вам је савет, прелетите на време.

ja sam neko

pre 11 godina

Drzava nije dovoljno ucinila da spreci ovako ponasanje praznih mladih glava, kroz obrazovni program. To je verovatno zbog toga sto ni sama nije odgovorila na neka pitanja iz proslosti.

Znaci TotalnoRazocaranDrustvom

pre 11 godina

(Miško, 1. jun 2012 16:47)

Nema to veze sa elitom. Da bi bio bilo kakva elita, treba da se dokazes u necemu (uspeh u skoli je samo faktor zadovoljenja sujete). U cemu su se oni dokazali? Ja mislim da je osnnovni problem NECITANJE i nemanje zelje za intelektualnim napredovanjem. Totalna zaglupljenost internetom, fake prijateljima, laznim idolima i sl. Tvrdim da za par godina niko nece praviti razliku izmedju nas koji smo posteno zavrsili drzavne fakultete i krv propi.... i ekipe sa BK, Megatrenda i dr.

игор

pre 11 godina

Шта друго очекивати. Данас сам био у Крушевцу де пријатељи под зградом имају основну школу. Деца су славила малу матуру. Све би то било лепо да нисам чуо уз шта славе. Све Цецин хит до хита. Настарну квалитет тог "музичког" израза, ал тој деци ће сутра тај модел и стил живота ратних профитера бити узор. Та иста деца ће имати причу који сам чуо ономад кад се Косово бранило разбијањем излога, па кад су оне две клинке наватали сто су мазнуле патике. Е такве генерације настају онда кад читава нација живи у лажима па још поврх свега тога у беди и сиромаштву.

pchelicazolja

pre 11 godina

Koliko vas patriJota, koji mislite da volite svoju zemlju, jer pišete ćirilicom i pevate tu kojekakve pesme, ima skroz odličan uspeh? Koliko vas ima visoko znanje iz nacionalne istorije i pravopisa srpskog jezika?
U skrotumima svojih očeva ste se mućkali, kad je taj isti Mladić radio šta je radio, a sad mi četničite naokolo. Ajde, momčine, "pravoslavci", da mi neko kaže od vas, da li je Isus pozivao na linč nekoga ko se razlikuje? Kući na učenje!

Igor

pre 11 godina

Dobro. Ovo bi ozbiljna drzava resila tako sto bi ponistila sve diplome cele generacije - fakticki stornirala celu generaciju. Neka kolju ugalj lopatama kada ne razumeju da govor mrznje nema sta da trazi u vojsci. Vojnicki poziv je castan. Kraljeva vojska. Titova vojska. Svaka vojska mora da drzi do casti. Gde je cast u klanju ?

Posmatrač

pre 11 godina

Ako nešto mogu da kažem ovoj balavurdiji:
a) to sa Kosovom je potpuno "out",
b) to sa Mladićem odavno više nije "cool"
c) pri'vatite se neke devojke do sebe, mnogo je zanimljivije od a) ili b)...
Uzgred, čika Ratko bi vas sve poslao da izginete do poslednjeg, samo da bi njemu bilo 'nako...

Dejan

pre 11 godina

Normalno za taj uzrast kada klinci sebe žele da predstave kao opasne momke, a sve to je delo tog nekog folklora. Kad malo odrastu i sazru, većini će to što su radili biti smešno...

123

pre 11 godina

Pola njih i ne zna kako izgleda, a kamoli da zna i ko je, Ih da su ih videli roditelji sa flašama. Idem danas gradom i gledam ih,goli do pojasa ,viču, pevaju i melodiju ne možeš da prepoznaš. Ne iživljeni,,,,pola njih ne zna da naduva gumu na biciklu. Šta reći a ne lupiti glupost. BLAGO NAMA.

Deki

pre 11 godina

Moja generacija je u tim godinama pevala :"U sve tu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. Tamo su kuce od cokolade, a prozori od marmelade......"

Obican covek

pre 11 godina

Ta deca misle da je to sto pevaju i skandiraju odlika patriotizma.
Policija je mogla da ih privede, ali NECE.I za njih je to normalno.

View

pre 11 godina

Prema istraživanju fondacije Fridrih Ebert, u Srbiji oko 35% stanovnika vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Kada se tome dodaju Srbi iz Hrvatske, Kosova, Crne gore, ispada da u Srbiji ne živi niko ko je poreklom ili je rođen u Srbiji. Ili je takvih jako, jako malo.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=607568

Stevan

pre 11 godina

U Beogradu ne postoji akreditovana SREDNJA VAZDUHOPLOVNA ŠKOLA, pa samim tim ni maturanti te škole; verovatno se radi o odseku jedne srednje stručne škole koja školuje učenike za tehničko održavanje i opsluživanje vazduhoplova.

Marko

pre 11 godina

Ama sta se palite sve je to nauceno na utakmicama gde se takve "divne pesme" stalno pevaju i uce. Ne pevaju svi ucenici ali ima dovoljno da se stekne takav utisak. Ako je za utehu nije to uceno ni u skoli ni od roditelja (bar ne svih) nego na ulici i utakmicama.

zeki Basel

pre 11 godina

Pa sta da se da neki Komentar sve je receno od Ludusti,gluposti,primitvnosqu nema kraja pa ima jedna recenica Kakav otac takav Sin.jos ovo molim vas objavite To je vase skolstvo,Univerzitete a da ne pricamo od Vasih Laznih Akademika kao taj Profesor Simic.

Sta je ovo?

pre 11 godina

"Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja"..... Nije mi jasno (odavno nisam u Srbiji) koje zvanje imaju ti maturanti vazduhoplovne skole? Koji posao u vazduhoplovstvu ce oni biti pozvani da obavljaju? Da se radi o bilo kom poslu u kontaktu sa avionom, osim mozda ciscenja klozeta, potrebno je mnogo vise ozbiljnosti i odgovornosti. Cak i ako budu obavljali posao stjuarta, i tu treba itekako pristijnosi i elegancije.

Ne cudim se!

pre 11 godina

Izasao duh iz boce jos devedesetih.I u bocu se vise ne vraca. Ovo je uz ostalo samo minuli rad zlotvora koji su kreirali nase zivote, a i danas "reformisani" sede u vladi, ovaj jedan je cak predsednik drzave. I sta ocekivati u buducnosti za ovu zemlju kada se ovakva bagra zove omladinom. Nevaspitani, bahati, neobrazovani, vrte deset reci u krug, agresivci.Drogiraju se od sestog osnovne, a kriminalci i zlocinci su im uzor. Kulturni nivo udovica raznjatovic (nisam pogresio vec namerno pisem malim slovom).

ekser

pre 11 godina

nista novo. i na utakmici francuska - srbija bile su slike draze mihajlovica i ratka mladica. budale misle da time dokazuju patriotizam!
bolesni umovi.

Deja Vu

pre 11 godina

Kakvi roditelji, takva deca! Ne mislim samo na biološke roditelje, već na sve nas zajedno, koji smo ONO izabrali za predsednika, pa nam je takva i država.

Čitav dan slušam sa ulice različite maturante, trešte sekececejece, nema šanse da čuješ neku lepu, normalnu muziku. A imam u okruženju roditelje sa decom tog i oko tog uzrasta. Dobra su deca, država im je kriva za sve! Ne branim 'državu', ne kažem da nije, ali možeš sam svoju decu da naučiš osnovnim vrednostima (ako znaš o čemu se tu radi, nažalost, mnogi ne znaju... preporučujem povratak na početak komentara!).

Trustno1

pre 11 godina

ispred Petra Drapsina haos od pivskih flasa, srche. neke je policija uhvatila. stvarno bahato i bezobrazno ponasanje, nikako nije dobro.

Nikola

pre 11 godina

Da se ne lažemo:
- deca u ovoj zemlji su nam većinski '''''' "za medalju"
(što lepo pokazuju nalazi čitalačke pismenosti, koji su pri tom još i peglani da bi izgledali bolje pred strancima i dobijali novac za pomoć)
- za punoletnu "decu": surovo kažnjavati bilo kakvo uništavanje javne imovine za koju svi dajemo novac porezom, a novca nemamo na rasipanje za nečije iživljavanje (buspuls, fontatne i sl.)
- za maloletne: društveno koristan rad, pre svega gledati u roditelje i nastavno osoblje njihovih škola

Ovo treba da bude ozbiljan i urgentan poziv na rešavanje problema vaspitanja i obrazovanja.
Problemi su rešivi, a za to postoje brojni primeri, npr. za osnovne škole Savatić u Zemunu, za srednje škole Prva beogradska gimnazija... Treba ih samo širiti dalje u druge škole i gradove..

Kakva su nam deca takva nam je budućnost...

Da li želite da sutra među direktorima/bankarima/lekarima bude ponavljača?
Razmislite dobro o tome.
A to se već dešava u nekim mestima.

The Clash

pre 11 godina

Oni samo govore ono sto vecina misli. 2/3 stanovnistva deli slican stav sa ovim klincima.Oni su posledica iliti kolateralna steta jedne masovne sludjenosti.Utesno je sto u okruzenju ima jos slicnih nama.

Dusan

pre 11 godina

@(CG, 1. jun 2012 17:14)

Potpuno se slazes sa ovim vrednostoma? Bog, nacija, porodica. Pa reci mi jel nam je Bog rekao da vicemo:

"Ubij, zakolji da Siptar ne postoji"?

To je rasna, verska i nacionalna netrpeljivost zabranjena ustavom Srbije.

Hajde ti procitaj ponovo Bibliju i nemoj da mi vredjas veru, jer Hriscanski Bog ne poziva na nasilje. Bolje nego da ucis od odredjenih politickih vodja. Podseticu te i to da je parolama "Nacija, porodica" i Hitler dosao na vlast. Evo ti gore primer kako se to odrazava na svest naroda. Verovatno su LGBT krivi za sve ovo jer nisu porodicni zar ne?

Shvatam ako mi ne objavite komentar, malo sam iznerviran, ali me izvinite.

Stiropol

pre 11 godina

"Bog,nacija i porodica ,to su vrijednosti kojma se mladi Srbi polako ali sigurno okrecu i tako treba i da bude!"

Šta si ti od ovog teksta pročitao, majke ti, kada ovako nešto izjavljuješ? Ako neko skandira Ratku i peva pesmu o Kosovu znači da se okrenuo bogu, naciji i porodici???
Ajd još jednom za vas sa jeftinijim ulaznicama:

"peli su se na štandove postavljene na Trgu, kao i na spomenik Knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato."

Marko Miljanov

pre 11 godina

Pošto su se školovali uglavnom o državnom budžetu, lepo uzeti diplome nazad i poslati na godinu dana teškog fizičkog rada.

Danny

pre 11 godina

Prvo svi maturanti su pijani, to je u neku ruku maturantski folklor... Svedoci smo sta se sve danas desavalo na Kosovu, verovatno su maturanti na malo burniji nacin ulozili protest na danasnja desavanja. Pa sta ako su pevali pesme, jaka stvar... Strasno je sto ti klinci nisu naucili znacenje tih pesama (zamisli, mnogo je posvetiti jedan cas istorije ili knjizevnosti), pa tako olako uzimaju reci u usta, strasno je sto nisu naucili da nije dobro penjati sa po spomenicima (malo je glupo, klices jednom, skrnavis drugo)... Ali opet to nije greska tih klinaca, to je greska drzave, skole i roditelja...

Alex

pre 11 godina

Samo da tuda prođe vojna policija i napravi jednu manju mobilizaciju. Da vidimo koliko su "patriote" brze u bežanju. Mada, takvo nevaspitanje i bahatost dolazi iz porodice. Deca si uvek slika roditelja. A o tome da su ta deca patriote, ne vredi ni trošiti reči. Patriote bi bile ako sutra naprave neko veliko otkriće, ako sutra budu redovno plaćali porez. Patriota je onaj koji poštuje svoje spomenike i ne uništava nešto što je neko drugi stvorio; a ako je već uništio, to i da plati. To je patriotizam.

Tautonac

pre 11 godina

Odraz srpske drzave i drustva...i niko se ne brine. A mozda je to neka vizionarska koncepcija - pripremaju zivo "meso" za buduce "podvige" kada "nase vreme" dodje. manjinama uzgred nista fali u Srbiji - jos ih niko ne ubija ali da znaju kako smo spremni ako pomisle da se necemo "braniti" ako zucnu ili nece da pevaju himnu.

ado

pre 11 godina

ako su maturanti,onda su 93-94 godiste? dakle, ne postoji nikakva mogucnost da se mogu sjecati ratka mladica .ipak to je znaci kucni odgoj ,bravo za roditelje ovih balavaca ,bas su ih vaspitali... pozdrav

finger

pre 11 godina

(LFC, 1. jun 2012 12:56)

Druze ne bih da vredjam "decu" iz "kruga dvojke" ni sam ne pripadam istom, ali zar stvarno mislis da to skandiraju ljudi ili deca iz kruga dvojke? Ja sam ubedjen da ne.

skola

pre 11 godina

Pa cela Hrvatska skandira Gotovini(osudjenom) i ostalim svojim generalima...ne videh da se svet na to zgrazavao...niko se ne ogradjuje od takvih stvari u Hrvatskoj...nas je problem sto mi ne branimo nase generale(jos uvek samo optuzen),a deca osećaju veći patriotizam od onih koji bi trebalo da stoje iza generala svoje zemlje i svog naroda..oni se sad njega čak i jedva sećaju...a nekada su trcali da se slikaju sa Mladićem...počev od predsednika koji je hteo i sigurnu kuću da mu da...

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Pa naravno da skandiraju Mladiću.

Neobrazovani (pogledajte rezultate sa poslednjih PISA testiranja i uporedite sa đacima iz EU), bez novca, bez posla (i to upredite sa EU).

A g. Milošević je davno izneo alternativu: Ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo.

I deca našla utehu. Stvari su logične i -- trivijalne.
Hvala.

CG

pre 11 godina

Puna podrska!Omladina se okrece srpskim vrijednostima,srpskom nacionalnom interesu,srpskoj istoriji,srpskim herojima,srpskim zemljama i jasno i glasno odbija svaku ideju o "evropskom bratstvu i jedinstvu","liberalizmu" i ostalim bolestima sa kojima bi neokomunjare ponovo da nas truju!

Bog,nacija i porodica ,to su vrijednosti kojma se mladi Srbi polako ali sigurno okrecu i tako treba i da bude!

Da bi Srbija izasla iz materijalne krize mora da izadje iz duhovne krize i da se vrati svojim krijenima!

rade

pre 11 godina

Šta ima loše u tome što su pevali himnu "Bože pravde" i pevali pesme o kosovu. Kobe kažeš da su pevali "ubi, zakolji....". Jesi li bio tamo pa si to čuo?? Ja nisam bio tamo ali nigde u vestima se ne pominje da su pevali to što ti navodiš. A kada već pominješ navijače kako nikada nisi ostavio komentar na doček Hrvata teniskoj reprezentaciji Srbije čiji je član i svetski reket br.1 kada su im razvili zastavu na kojoj piše "Srbe na vrbe" au sali su im skandirali "Ubi, zakolji da Srbin ne postoji". Dalje se pitaš kako su zadojeni mržnjom (iako ja iskreno ne vidim mržnju u pevanju himne države u kojoj su rođeni), a kako to da se nikada nisi zapitao kako su albanci od 15 leta zadojeni mržnjom prema Srbima pa im pale i demoliraju kuće, ruše groblja, itd?? Da li bi ti više prijalo da su ti školarci pevali "Duetchland uber alles"?? Ajde ti Kobe lepo u svoju novu državu koja će te primiti velikodušno kao Srbina (pripadnika manjine) pa oseti blagodeti te nove domovine, ako si uopšte Srbin.

kvarner

pre 11 godina

Nekada, ne tako davno, ljudi koji su se opredeljivali i skolovali za vazduhopovstvo, i u njemu zaradjivali za zivot, bili su jedan od najvaznijih i najprogresivnijih delova drustva, ambasadori svoje zemlje, ljudi koji su i preko svog posla tezili saradnji i komunikaciji sa svetom, sa dalekima, sa drugima i drugacijima.

Pijanstvo u veselju zbog slavlja mogu razumeti. Pevanje himne i zelju da Kosovo bude Srpsko (iako mislim da je to nemoguce), ne samo da razumem nego i opravdavam, cak i podrzavam.

Ali skandiranje ratnom zlocincu me rastuzuje. Pogotovo kada to rade deca, a jos vise kada su ta deca (buduci) vazduhoplovci.

Srbijo, laku noc!

meni smeta...TA MRZNjA

pre 11 godina

Svo ovde govore o jednoj fontani koja veze sa zivotom nema...Nije li mnogo gore to sto su ta deca zadojena mrnjom prema nekom koga i ne znaju i nikada nisu videli...Zamislite kada je toj deci(BALAVCI) idol ZLOCINAC zbog koga ceo svet ovu zemlju prezire...ALO BRE,PA DOKLE VISE!!!??

Alex

pre 11 godina

@CG: ...bog, nacija i porodica... ) Upravo tako, viseći na spomeniku jednog od najvećih Srbina, pijani i bahati, sa flašama piva u rukama. Prava slika tradicionalne Srbije. Sramota!

Obzerver

pre 11 godina

Od svih losih vesti koje ovih dana citam, ova mi se nekako cini najgora. Zato, jer garantuje sumornu buducnost.

Stasava (stasala) je nova generacija bez postovanja za ljudski zivot, bez empatije za patnju sunarodnika ili komsija, bez kapaciteta za intrspektivu.

Nisu oni krivi (bar dok ne pocine neki zlocin). Krivi su svi oni koji promovisu ovaj nakaradni sistem vrednosti, ili imaju uticaja a nemaju volje da tome stanu na put- SPC, Univerzitet, SANU, intelktualci, roditelji... duga je lista.

Zrtve na kraju budu svi.

--

blagomeni

pre 11 godina

Kako se sejalo, tako se sada žanje. Šta se očekivalo od te omladine, ponašanje po bontonu i bečki manir? Nemojmo se zavaravati... njihovo vreme (na vlasti) tek dolazi, a tada, Q, Q, svima nama...

NekoIzMase

pre 11 godina

Pa da, kriva su deca, a ne vlast koja ih je dovela u ovo beznađe ....
Zato, hajmo mi evropejci, demokratski orijentisani, pozivajmo na oštre mere policije prema tim huliganima ... Udri milicijo, gvozdena pesnico srpske demokratije ... Udri milicijo, bez milosti i moljenja ...

A Čume, Bagzi i ostali neka budu zaštićeni ...
A KFOR neka upucava Srbe na Kosovu i Metohiji ...
A benzin neka bude 2 EUR ...
A prosečna plata neka jedina nazaduje od zemalja u regionu ...
A dug neka pređe 45% BDP ...
A medije neka kontroliše jedna interesna grupa ...

Sve to nije bitno, udri tu decu koji su se drznuli da se napiju, i da skandiraju Mladiću ... Udrite ih što pre, jer mogu da pomisle da pokušaju da spreče održavanje Parade ponosa .... Udrite ih, jer se sutra mogu drznuti i da skandiraju uvredljive pesme Predsedniku i strankama na vlasti ...

Demokratski uvedimo diktaturu ...

Dragan O

pre 11 godina

Ovo nista nije cudno, dolaze ratne generacije, deca koja su imala 5 godina kada je bombardovana Srbija, od roditelja koji su klicali tenkovima na beogradskim ulicama 91` te ohrabrena skorasnjim rezultatima predsednickih izbora. Da paradoks bude jos veci neko ko bi to trebao da spreci, recimo komunalna policija, nije je bilo ni traga i po starom srpskom obicaju, vazno je zaposliti se u drzavnoj firmi, a za posao koga jos briga, neka lupaju, neka unistavaju, pa neko ce vec to platiti.
Sunovrat srpskog drustva je sve vidljiviji, kocnice su totalno popustile, a koliko cemo jako lupiti, vise ne zavisi od nas jer svi konci su izgubljeni odavno. Ostaje nam da sa zaljenjem gledamo jednu izgubljenu generaciju, jer svaki dalji komentar je nepotreban

gospodin Ganci

pre 11 godina

Punoletni su pa mogu pivo da piju, a ako je neko nevaspitanim ponasanjem prekrsio zakon neka im murija pregleda fejs pa ce naci i dokaze o tom straaasnom zlocinu. Sto se ovoga "pevali pesme o Kosovu i Boze pravde" tice mnogo je veci problem sto se vi zgrazavate nego sto oni pevaju.

kobe bryant

pre 11 godina

Eto, to je slika i prilika naše Srbije. Nažalost teško da iko može tu sliku da popravi. Ni Nikolić ni Tadić, ni ostala bratija političari. Ne mogu da verujem da deca koja su imala 7 godina u vreme bombardovanja i nisu nikad videla Kosovo ni Albance mogu da skadniraju: "Ubij, zakolji,,,,i td. Meni je to odvratno. Otkud toj mladoj deci koja su se tek ispilila tolika mržnja i ostrašćenost? A i tzv. navijači su se pokazali na ovim prijateljskim utakmicama. I oni su skandirali Mladiću. I posle se pitamo zašto nas Evropa i svet doživljavaju kao divljake.

Rade

pre 11 godina

Kakve su skole i kakvo je drustvo takvi su i maturanti. Ja cak mislim da su oni bolji i progresivniji deo drustva. Kradu li oni i unistavaju li oni koliko to rade politicari?

netko sa strane

pre 11 godina

Za Srbiju i Beograd je puno veci problem to sto ta djaca skandiraju Mladicu i klicu:"Ubij...", medutim na to se nitko nije niti osvrnuo.
Fontana ce se popraviti, ali govor mrznje u ovim mladim ljudima puno teze. Je li to (p)ostala normala?

easter

pre 11 godina

Ja nisam videla ove vazduhoplovce, ali sam imala cast da sretnem maturante iz, verovatno, one trgovacke skole u Hilandarskoj... Razlika zanemarljiva, nisam cula pesme o R.M., ali dvolitarske flase piva i cepanje knjiga i svezaka ( mo's misliti, oni su, kao nesto ucili... ), tu sam vam, dobra, NEZASTICENI svedok... Zaista, zavrsetak srednje skole je jedan ENORMAN uspeh... Pozdrav deci i njihovim roditeljima... A mi ostali, nasmesimo se buducnosti...

Zoran

pre 11 godina

Ovo je ono što najviše zameram ovoj vlasti.Vaspitavanje dece.Očigledno je da roditelji to ne umeju.Od obdaništa do fakulteta im treba utuvljivati u glavu da je sramota tući se,da su svi ljudi ravnopravni,da poštuju različitost....itd,itd.Tadiću ovo su tvoja deca,loše si ih vaspitao.

Miško

pre 11 godina

Pomenuti maturanti su uglavnom odlikaši Vazduhoplovne škole u Beogradu... Jednom rečju elita srpske omladine... Pa Vi vidite, ko će da vlada Srbijom za 10-20 godina, ako je to najbolje što Srbija ima... Sve je isto i uvek će biti ovako... Ja bežim odavde, a Vi?!

pb

pre 11 godina

Zar je to budocnost zemlje,sramota!!! Zatrovani mrznjom,politikom,nacionalizmom! Sve krece od kuce,skole,drustva... U kakvom okruzenju odrastaju,sta drugo ocekivati.Tesko nama sa njima,tuga...

Petar

pre 11 godina

Nemoj da krivite tu decu jer ona nisu ni svesna šta radi ! Krivi su roditelji te dece i kompletno društvo ! Ta deca nemaju pojma o životu ! Isključivo su im roditelji krivi, koji su verovatno glasali za Tomu diplomu !

micko

pre 11 godina

I prethodnih dana je bilo divljanja po gradu, cak i povredjenih, intervencija policije, ali se se tome nije davalo na znacaju, pod izgovorom da je to jos jedna mlada grupa ljudu koja *prosljavlja maturu*, ali kad pocni da se pevaju patriotske pesme, i uzvikuju parole, onda je to vec problem, jer to vise nisu maturanti, nego siledzije , huligani itd.Ne znam od kada je to postalo zabranjeno u ovoj zemlji pevati patriotske pesme...

Rajko Janjanin

pre 11 godina

"Lajanje na zvezde", drugi deo. Zemljo Srbijo, sta si docekala...red bi bio da direktor te skole podnese ostavku/dobije otkaz. Makar to.

(Vlast)a

pre 11 godina

Ukoliko jos nisu polagali maturu,ove godine im ne dozvoliti da to cine i poslati ih da godinu dana volontiraju medju ljudima koje je krvavi djeneral "usrecio"-recimo u Srebrenicu.Da drzava jednim okom ne namiguje ka EU zbog para,a na drugu stranu ratnim profiterima zbog finansiranja stranke i izbora,i tim mladim ljudima bi nesto bilo jasnije.Ne zelim da ja i bilo ko moj pridje letelicama kojima ce ti"heroji"upravljati ili ih opsluzivati,a onaj ko ih zaposli treba da propadne,makar to bila drzava.

e neka su

pre 11 godina

Pa kad hocete da ih na silu napravite amerikancima, da zaborave sta su i da prihvate tudje, naravno da se desavaju ovakve stvari. Nije nasa omladina blesava, dobro vidi sta se radi i koji su krajnji ciljevi.

bler

pre 11 godina

radim u okolini trga, alo bre ljudi to su deca 8 razred. kako izgledaju i kako se ponasaju nemaju svetlu buducnost pred sobom. ne treba ih kaznjavatai vec im pomoci.

MUKNAVI

pre 11 godina

Cesto se moze procitati da je potrebno jos kamera da bi se raskalasenom ponasanju,vandalizmu` kod nekih covjecijih mladunaca stalo na kraj.Ne vredi,ako oni nisu poneli "kameru" iz kuce,koja se ogleda u njihovom vaspitanju nece ih zastaviti ona postavljena na banderi. Ali zato hoce smesta prinudni rad i opleti kaznom novcanom njihove roditelje koji ce sigurno drecati po forumima ali..bate ko te .....,plati pa gundzaj jer onaj sto progleda kroz prste takvima ,isti je a onaj sto pomaze olosu, nema sutra za dobre.

Neutralni

pre 11 godina

Većina je za to da se kazne počinioci i ja se apsolutno slažem sa tim. Kao što je već spomenutuo, za ovakve prestupe je i po mom mišljenju adekvatna kazna društveno-korisnog rada. S tim što bih podsetio da Beograd ima i Komunalnu policiju čija je dužnost da sprečava upravo ovakve incidente. Zašto oni nisu reagovali?

Simon

pre 11 godina

A zašto bre deco? Dvanaest godina ste išli u školu, pa ima mnogo boljih načina da se dokažete od ovakvih gluposti. Ako ste maturanti, maturirajte sa osmehom i nekim normalnijim zezanjem a ne sa ovakvom džiberanom od ponašanja.

Srecko

pre 11 godina

Mi smo kraj skolske godine proslavili sa pivom u kafani. A na koju foru su imali pristup elektro instalacijama?
Na tu fontanu i tzv rasvetu je ulozemo puno para,pa sam se nesto istripovao da su instalacije pod fontanom,a ne vani izlozene spoljnim faktorima

Dragan

pre 11 godina

Razmazena i besna beogradska palafurdija Sve to treba u vojvodjanske njive na rad ili jos bolje... Na zemlju njihovih predaka odakle su dosli pa da pociste trnjak i da rade nesto korisno (ionako nam glad kuca na vrata)!!!

Bojan

pre 11 godina

U Zrenjaninu je prošle nedelje, verovatno pijani, maturant ušao u vodotoranj (zgrada u centru grada) provalio vrata na šestom spratu, skinuo vrata od toaleta, i bacio ih na pločnik glavne ulice, sišao i otišao kao da ništa nije bilo.
Jedna žena je zamalo poginula, prošla je sa povredama nogu od razbijenog stakla.
Policija je identifikovala počinioca i sada sledi prikupljanje dokaza i prosleđivanje tužilaštvu.
Videćemo šta će biti do kraja.

ijaooo

pre 11 godina

ma sve moze!

Kakvi roditelji vaspitavaju nase andjelcice???

Hoce biti nekih kazni.
Kada bi kaznjavanje u Srbiji bilo drasticno sve bi se dovelo u red.

Ovako "bas smo otkaceni"

LFC

pre 11 godina

E neka plate sada popravke,a ako nemaju da plate - tu je drustveno-korisni rad! Razmazena deca iz "kruga dvojke" moraju da shvate da ne mogu tako da se ponasaju! Mora da se razmislja kad se slavi a ne da se ponasas kao zivotinja!

Nemanja

pre 11 godina

Jao, jao... Ubi me prejaka reč. Kao da smo u Finskoj, pa nam deterdžent u fontani najveći problem.

Čuj da se nađe krivac pod hitno. Kao da je zlostavljao direktora JKP "Vodovod i Kanalizacija"!

Evo i ja apelujem da se pod hitno pronađe ovaj maturantski ološ, i odvedede pred lice pravde u Krunskoj. Sada su našli da uništavaju kada nam je krenulo.

Munja

pre 11 godina

Postavite kamere da gledaju na fontane. To nisu maturanti vec mali smradovi. Kad jednog snimite i bude osudjen onda ce ostali dobro razmisliti vredi li divljacenje te cene...

Munja

pre 11 godina

Postavite kamere da gledaju na fontane. To nisu maturanti vec mali smradovi. Kad jednog snimite i bude osudjen onda ce ostali dobro razmisliti vredi li divljacenje te cene...

LFC

pre 11 godina

E neka plate sada popravke,a ako nemaju da plate - tu je drustveno-korisni rad! Razmazena deca iz "kruga dvojke" moraju da shvate da ne mogu tako da se ponasaju! Mora da se razmislja kad se slavi a ne da se ponasas kao zivotinja!

Dragan

pre 11 godina

Razmazena i besna beogradska palafurdija Sve to treba u vojvodjanske njive na rad ili jos bolje... Na zemlju njihovih predaka odakle su dosli pa da pociste trnjak i da rade nesto korisno (ionako nam glad kuca na vrata)!!!

Bojan

pre 11 godina

U Zrenjaninu je prošle nedelje, verovatno pijani, maturant ušao u vodotoranj (zgrada u centru grada) provalio vrata na šestom spratu, skinuo vrata od toaleta, i bacio ih na pločnik glavne ulice, sišao i otišao kao da ništa nije bilo.
Jedna žena je zamalo poginula, prošla je sa povredama nogu od razbijenog stakla.
Policija je identifikovala počinioca i sada sledi prikupljanje dokaza i prosleđivanje tužilaštvu.
Videćemo šta će biti do kraja.

Simon

pre 11 godina

A zašto bre deco? Dvanaest godina ste išli u školu, pa ima mnogo boljih načina da se dokažete od ovakvih gluposti. Ako ste maturanti, maturirajte sa osmehom i nekim normalnijim zezanjem a ne sa ovakvom džiberanom od ponašanja.

ijaooo

pre 11 godina

ma sve moze!

Kakvi roditelji vaspitavaju nase andjelcice???

Hoce biti nekih kazni.
Kada bi kaznjavanje u Srbiji bilo drasticno sve bi se dovelo u red.

Ovako "bas smo otkaceni"

pb

pre 11 godina

Zar je to budocnost zemlje,sramota!!! Zatrovani mrznjom,politikom,nacionalizmom! Sve krece od kuce,skole,drustva... U kakvom okruzenju odrastaju,sta drugo ocekivati.Tesko nama sa njima,tuga...

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Pa naravno da skandiraju Mladiću.

Neobrazovani (pogledajte rezultate sa poslednjih PISA testiranja i uporedite sa đacima iz EU), bez novca, bez posla (i to upredite sa EU).

A g. Milošević je davno izneo alternativu: Ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo.

I deca našla utehu. Stvari su logične i -- trivijalne.
Hvala.

meni smeta...TA MRZNjA

pre 11 godina

Svo ovde govore o jednoj fontani koja veze sa zivotom nema...Nije li mnogo gore to sto su ta deca zadojena mrnjom prema nekom koga i ne znaju i nikada nisu videli...Zamislite kada je toj deci(BALAVCI) idol ZLOCINAC zbog koga ceo svet ovu zemlju prezire...ALO BRE,PA DOKLE VISE!!!??

Neutralni

pre 11 godina

Većina je za to da se kazne počinioci i ja se apsolutno slažem sa tim. Kao što je već spomenutuo, za ovakve prestupe je i po mom mišljenju adekvatna kazna društveno-korisnog rada. S tim što bih podsetio da Beograd ima i Komunalnu policiju čija je dužnost da sprečava upravo ovakve incidente. Zašto oni nisu reagovali?

kobe bryant

pre 11 godina

Eto, to je slika i prilika naše Srbije. Nažalost teško da iko može tu sliku da popravi. Ni Nikolić ni Tadić, ni ostala bratija političari. Ne mogu da verujem da deca koja su imala 7 godina u vreme bombardovanja i nisu nikad videla Kosovo ni Albance mogu da skadniraju: "Ubij, zakolji,,,,i td. Meni je to odvratno. Otkud toj mladoj deci koja su se tek ispilila tolika mržnja i ostrašćenost? A i tzv. navijači su se pokazali na ovim prijateljskim utakmicama. I oni su skandirali Mladiću. I posle se pitamo zašto nas Evropa i svet doživljavaju kao divljake.

skola

pre 11 godina

Pa cela Hrvatska skandira Gotovini(osudjenom) i ostalim svojim generalima...ne videh da se svet na to zgrazavao...niko se ne ogradjuje od takvih stvari u Hrvatskoj...nas je problem sto mi ne branimo nase generale(jos uvek samo optuzen),a deca osećaju veći patriotizam od onih koji bi trebalo da stoje iza generala svoje zemlje i svog naroda..oni se sad njega čak i jedva sećaju...a nekada su trcali da se slikaju sa Mladićem...počev od predsednika koji je hteo i sigurnu kuću da mu da...

Obzerver

pre 11 godina

Od svih losih vesti koje ovih dana citam, ova mi se nekako cini najgora. Zato, jer garantuje sumornu buducnost.

Stasava (stasala) je nova generacija bez postovanja za ljudski zivot, bez empatije za patnju sunarodnika ili komsija, bez kapaciteta za intrspektivu.

Nisu oni krivi (bar dok ne pocine neki zlocin). Krivi su svi oni koji promovisu ovaj nakaradni sistem vrednosti, ili imaju uticaja a nemaju volje da tome stanu na put- SPC, Univerzitet, SANU, intelktualci, roditelji... duga je lista.

Zrtve na kraju budu svi.

--

robert

pre 11 godina

Rodjen sam u Beogradu, Hrvat po nacionalnosti. Danas sam prolazio Terazijama i cuo tu "divnu decu" kako, pretpostavljam policiji, skandira "Ustase, ustase". Zaista ne razumem. Nikako ne razumem. Imam dvoje dece, ali ni ja ni deca nikada necemo pevati nijednu himnu, pa ni Boze pravde. Nikada. Nemam drugo drzavljanstvo, samo srpsko, i nikada se necu odseliti odavde. A vi se, dragi moji, zapitajte zasto srpski drzavljani nesrpske nacionalnosti ne zele da pevaju himnu......!!!!!??????

Nemanja

pre 11 godina

Jao, jao... Ubi me prejaka reč. Kao da smo u Finskoj, pa nam deterdžent u fontani najveći problem.

Čuj da se nađe krivac pod hitno. Kao da je zlostavljao direktora JKP "Vodovod i Kanalizacija"!

Evo i ja apelujem da se pod hitno pronađe ovaj maturantski ološ, i odvedede pred lice pravde u Krunskoj. Sada su našli da uništavaju kada nam je krenulo.

NekoIzMase

pre 11 godina

Pa da, kriva su deca, a ne vlast koja ih je dovela u ovo beznađe ....
Zato, hajmo mi evropejci, demokratski orijentisani, pozivajmo na oštre mere policije prema tim huliganima ... Udri milicijo, gvozdena pesnico srpske demokratije ... Udri milicijo, bez milosti i moljenja ...

A Čume, Bagzi i ostali neka budu zaštićeni ...
A KFOR neka upucava Srbe na Kosovu i Metohiji ...
A benzin neka bude 2 EUR ...
A prosečna plata neka jedina nazaduje od zemalja u regionu ...
A dug neka pređe 45% BDP ...
A medije neka kontroliše jedna interesna grupa ...

Sve to nije bitno, udri tu decu koji su se drznuli da se napiju, i da skandiraju Mladiću ... Udrite ih što pre, jer mogu da pomisle da pokušaju da spreče održavanje Parade ponosa .... Udrite ih, jer se sutra mogu drznuti i da skandiraju uvredljive pesme Predsedniku i strankama na vlasti ...

Demokratski uvedimo diktaturu ...

Miško

pre 11 godina

Pomenuti maturanti su uglavnom odlikaši Vazduhoplovne škole u Beogradu... Jednom rečju elita srpske omladine... Pa Vi vidite, ko će da vlada Srbijom za 10-20 godina, ako je to najbolje što Srbija ima... Sve je isto i uvek će biti ovako... Ja bežim odavde, a Vi?!

Posmatrač

pre 11 godina

Ako nešto mogu da kažem ovoj balavurdiji:
a) to sa Kosovom je potpuno "out",
b) to sa Mladićem odavno više nije "cool"
c) pri'vatite se neke devojke do sebe, mnogo je zanimljivije od a) ili b)...
Uzgred, čika Ratko bi vas sve poslao da izginete do poslednjeg, samo da bi njemu bilo 'nako...

CG

pre 11 godina

Puna podrska!Omladina se okrece srpskim vrijednostima,srpskom nacionalnom interesu,srpskoj istoriji,srpskim herojima,srpskim zemljama i jasno i glasno odbija svaku ideju o "evropskom bratstvu i jedinstvu","liberalizmu" i ostalim bolestima sa kojima bi neokomunjare ponovo da nas truju!

Bog,nacija i porodica ,to su vrijednosti kojma se mladi Srbi polako ali sigurno okrecu i tako treba i da bude!

Da bi Srbija izasla iz materijalne krize mora da izadje iz duhovne krize i da se vrati svojim krijenima!

pchelicazolja

pre 11 godina

Koliko vas patriJota, koji mislite da volite svoju zemlju, jer pišete ćirilicom i pevate tu kojekakve pesme, ima skroz odličan uspeh? Koliko vas ima visoko znanje iz nacionalne istorije i pravopisa srpskog jezika?
U skrotumima svojih očeva ste se mućkali, kad je taj isti Mladić radio šta je radio, a sad mi četničite naokolo. Ajde, momčine, "pravoslavci", da mi neko kaže od vas, da li je Isus pozivao na linč nekoga ko se razlikuje? Kući na učenje!

(Vlast)a

pre 11 godina

Ukoliko jos nisu polagali maturu,ove godine im ne dozvoliti da to cine i poslati ih da godinu dana volontiraju medju ljudima koje je krvavi djeneral "usrecio"-recimo u Srebrenicu.Da drzava jednim okom ne namiguje ka EU zbog para,a na drugu stranu ratnim profiterima zbog finansiranja stranke i izbora,i tim mladim ljudima bi nesto bilo jasnije.Ne zelim da ja i bilo ko moj pridje letelicama kojima ce ti"heroji"upravljati ili ih opsluzivati,a onaj ko ih zaposli treba da propadne,makar to bila drzava.

netko sa strane

pre 11 godina

Za Srbiju i Beograd je puno veci problem to sto ta djaca skandiraju Mladicu i klicu:"Ubij...", medutim na to se nitko nije niti osvrnuo.
Fontana ce se popraviti, ali govor mrznje u ovim mladim ljudima puno teze. Je li to (p)ostala normala?

easter

pre 11 godina

Ja nisam videla ove vazduhoplovce, ali sam imala cast da sretnem maturante iz, verovatno, one trgovacke skole u Hilandarskoj... Razlika zanemarljiva, nisam cula pesme o R.M., ali dvolitarske flase piva i cepanje knjiga i svezaka ( mo's misliti, oni su, kao nesto ucili... ), tu sam vam, dobra, NEZASTICENI svedok... Zaista, zavrsetak srednje skole je jedan ENORMAN uspeh... Pozdrav deci i njihovim roditeljima... A mi ostali, nasmesimo se buducnosti...

gospodin Ganci

pre 11 godina

Punoletni su pa mogu pivo da piju, a ako je neko nevaspitanim ponasanjem prekrsio zakon neka im murija pregleda fejs pa ce naci i dokaze o tom straaasnom zlocinu. Sto se ovoga "pevali pesme o Kosovu i Boze pravde" tice mnogo je veci problem sto se vi zgrazavate nego sto oni pevaju.

Deja Vu

pre 11 godina

Kakvi roditelji, takva deca! Ne mislim samo na biološke roditelje, već na sve nas zajedno, koji smo ONO izabrali za predsednika, pa nam je takva i država.

Čitav dan slušam sa ulice različite maturante, trešte sekececejece, nema šanse da čuješ neku lepu, normalnu muziku. A imam u okruženju roditelje sa decom tog i oko tog uzrasta. Dobra su deca, država im je kriva za sve! Ne branim 'državu', ne kažem da nije, ali možeš sam svoju decu da naučiš osnovnim vrednostima (ako znaš o čemu se tu radi, nažalost, mnogi ne znaju... preporučujem povratak na početak komentara!).

e neka su

pre 11 godina

Pa kad hocete da ih na silu napravite amerikancima, da zaborave sta su i da prihvate tudje, naravno da se desavaju ovakve stvari. Nije nasa omladina blesava, dobro vidi sta se radi i koji su krajnji ciljevi.

rade

pre 11 godina

Šta ima loše u tome što su pevali himnu "Bože pravde" i pevali pesme o kosovu. Kobe kažeš da su pevali "ubi, zakolji....". Jesi li bio tamo pa si to čuo?? Ja nisam bio tamo ali nigde u vestima se ne pominje da su pevali to što ti navodiš. A kada već pominješ navijače kako nikada nisi ostavio komentar na doček Hrvata teniskoj reprezentaciji Srbije čiji je član i svetski reket br.1 kada su im razvili zastavu na kojoj piše "Srbe na vrbe" au sali su im skandirali "Ubi, zakolji da Srbin ne postoji". Dalje se pitaš kako su zadojeni mržnjom (iako ja iskreno ne vidim mržnju u pevanju himne države u kojoj su rođeni), a kako to da se nikada nisi zapitao kako su albanci od 15 leta zadojeni mržnjom prema Srbima pa im pale i demoliraju kuće, ruše groblja, itd?? Da li bi ti više prijalo da su ti školarci pevali "Duetchland uber alles"?? Ajde ti Kobe lepo u svoju novu državu koja će te primiti velikodušno kao Srbina (pripadnika manjine) pa oseti blagodeti te nove domovine, ako si uopšte Srbin.

blagomeni

pre 11 godina

Kako se sejalo, tako se sada žanje. Šta se očekivalo od te omladine, ponašanje po bontonu i bečki manir? Nemojmo se zavaravati... njihovo vreme (na vlasti) tek dolazi, a tada, Q, Q, svima nama...

Petar

pre 11 godina

Nemoj da krivite tu decu jer ona nisu ni svesna šta radi ! Krivi su roditelji te dece i kompletno društvo ! Ta deca nemaju pojma o životu ! Isključivo su im roditelji krivi, koji su verovatno glasali za Tomu diplomu !

Tautonac

pre 11 godina

Odraz srpske drzave i drustva...i niko se ne brine. A mozda je to neka vizionarska koncepcija - pripremaju zivo "meso" za buduce "podvige" kada "nase vreme" dodje. manjinama uzgred nista fali u Srbiji - jos ih niko ne ubija ali da znaju kako smo spremni ako pomisle da se necemo "braniti" ako zucnu ili nece da pevaju himnu.

bler

pre 11 godina

radim u okolini trga, alo bre ljudi to su deca 8 razred. kako izgledaju i kako se ponasaju nemaju svetlu buducnost pred sobom. ne treba ih kaznjavatai vec im pomoci.

ado

pre 11 godina

ako su maturanti,onda su 93-94 godiste? dakle, ne postoji nikakva mogucnost da se mogu sjecati ratka mladica .ipak to je znaci kucni odgoj ,bravo za roditelje ovih balavaca ,bas su ih vaspitali... pozdrav

Jure

pre 11 godina

Jadni vi susjedi s ovakvom omladinom. A nije ni nasa puno bolja. To sto klicu Mladicu, to je znak da se moramo bojati da ce se povijest ponoviti jer je oni ocito ne znaju.

Stiropol

pre 11 godina

"Bog,nacija i porodica ,to su vrijednosti kojma se mladi Srbi polako ali sigurno okrecu i tako treba i da bude!"

Šta si ti od ovog teksta pročitao, majke ti, kada ovako nešto izjavljuješ? Ako neko skandira Ratku i peva pesmu o Kosovu znači da se okrenuo bogu, naciji i porodici???
Ajd još jednom za vas sa jeftinijim ulaznicama:

"peli su se na štandove postavljene na Trgu, kao i na spomenik Knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato."

Dusan

pre 11 godina

@(CG, 1. jun 2012 17:14)

Potpuno se slazes sa ovim vrednostoma? Bog, nacija, porodica. Pa reci mi jel nam je Bog rekao da vicemo:

"Ubij, zakolji da Siptar ne postoji"?

To je rasna, verska i nacionalna netrpeljivost zabranjena ustavom Srbije.

Hajde ti procitaj ponovo Bibliju i nemoj da mi vredjas veru, jer Hriscanski Bog ne poziva na nasilje. Bolje nego da ucis od odredjenih politickih vodja. Podseticu te i to da je parolama "Nacija, porodica" i Hitler dosao na vlast. Evo ti gore primer kako se to odrazava na svest naroda. Verovatno su LGBT krivi za sve ovo jer nisu porodicni zar ne?

Shvatam ako mi ne objavite komentar, malo sam iznerviran, ali me izvinite.

Dragan O

pre 11 godina

Ovo nista nije cudno, dolaze ratne generacije, deca koja su imala 5 godina kada je bombardovana Srbija, od roditelja koji su klicali tenkovima na beogradskim ulicama 91` te ohrabrena skorasnjim rezultatima predsednickih izbora. Da paradoks bude jos veci neko ko bi to trebao da spreci, recimo komunalna policija, nije je bilo ni traga i po starom srpskom obicaju, vazno je zaposliti se u drzavnoj firmi, a za posao koga jos briga, neka lupaju, neka unistavaju, pa neko ce vec to platiti.
Sunovrat srpskog drustva je sve vidljiviji, kocnice su totalno popustile, a koliko cemo jako lupiti, vise ne zavisi od nas jer svi konci su izgubljeni odavno. Ostaje nam da sa zaljenjem gledamo jednu izgubljenu generaciju, jer svaki dalji komentar je nepotreban

Alex

pre 11 godina

@CG: ...bog, nacija i porodica... ) Upravo tako, viseći na spomeniku jednog od najvećih Srbina, pijani i bahati, sa flašama piva u rukama. Prava slika tradicionalne Srbije. Sramota!

dm

pre 11 godina

kadaje moja generacija maturirala otisli smo na adu, svirali gitare i pevali, nije to bilo tako davno 2002, i nije nam padalo na pamet da setamo gradom i pravimo ovakve bahanalije, jednostavno smo sami sebi bili dovoljni

m.b.

pre 11 godina

Kakve "strahote"! Prije nekoliko dana kada su maturati završavali i paradirali ulicama u RH, uživo u emisiji "Hrvatska uživo" uključila se novinarka i intervjuisala jednu srednjoškolku. Iza njih su srednjoškolci(pretpostavljam iz istog odjeljenja) vikali i pjevali "Ubi ubi Srbina...". Ali to je tako lagano nestalo iz medijskog etra, ni index.hr to nije stavio na naslovnicu kao danas čto je postavio prilog o njihovim drugovima iz BG, ni B92 nije nekim slušajem naletio na taj prilog. Ovaj problem je globalni, a ne problem samo jedne države, a pogotovu ne samo jedne nacije - Srpske. Sve dok se to ne shvati nema izlaska iz začaranog kruga. Lako je prihvatiti zapadnu logiku da su Srbi za sve krivi, pa se većini pridružiti, ali to ne biva tako lako sa ljudima od krvi imesa. Mladež je uvijek odraz društva i odraslih, mediji se ne bi stalno trebali izvlačiti da su oni najnevini u svakoj priči!

Pzrc

pre 11 godina

Pa se onda pitamo zasto nema pripadnika manjina u vojsci i policiji. Zamislite da neki Madjar, Bosnjak, Albanac, Vlah posalje svoje dijete u ovu skolu...

kvarner

pre 11 godina

Nekada, ne tako davno, ljudi koji su se opredeljivali i skolovali za vazduhopovstvo, i u njemu zaradjivali za zivot, bili su jedan od najvaznijih i najprogresivnijih delova drustva, ambasadori svoje zemlje, ljudi koji su i preko svog posla tezili saradnji i komunikaciji sa svetom, sa dalekima, sa drugima i drugacijima.

Pijanstvo u veselju zbog slavlja mogu razumeti. Pevanje himne i zelju da Kosovo bude Srpsko (iako mislim da je to nemoguce), ne samo da razumem nego i opravdavam, cak i podrzavam.

Ali skandiranje ratnom zlocincu me rastuzuje. Pogotovo kada to rade deca, a jos vise kada su ta deca (buduci) vazduhoplovci.

Srbijo, laku noc!

Ne cudim se!

pre 11 godina

Izasao duh iz boce jos devedesetih.I u bocu se vise ne vraca. Ovo je uz ostalo samo minuli rad zlotvora koji su kreirali nase zivote, a i danas "reformisani" sede u vladi, ovaj jedan je cak predsednik drzave. I sta ocekivati u buducnosti za ovu zemlju kada se ovakva bagra zove omladinom. Nevaspitani, bahati, neobrazovani, vrte deset reci u krug, agresivci.Drogiraju se od sestog osnovne, a kriminalci i zlocinci su im uzor. Kulturni nivo udovica raznjatovic (nisam pogresio vec namerno pisem malim slovom).

ekser

pre 11 godina

nista novo. i na utakmici francuska - srbija bile su slike draze mihajlovica i ratka mladica. budale misle da time dokazuju patriotizam!
bolesni umovi.

MUKNAVI

pre 11 godina

Cesto se moze procitati da je potrebno jos kamera da bi se raskalasenom ponasanju,vandalizmu` kod nekih covjecijih mladunaca stalo na kraj.Ne vredi,ako oni nisu poneli "kameru" iz kuce,koja se ogleda u njihovom vaspitanju nece ih zastaviti ona postavljena na banderi. Ali zato hoce smesta prinudni rad i opleti kaznom novcanom njihove roditelje koji ce sigurno drecati po forumima ali..bate ko te .....,plati pa gundzaj jer onaj sto progleda kroz prste takvima ,isti je a onaj sto pomaze olosu, nema sutra za dobre.

tea

pre 11 godina

@micko
Od kad je pod "patriotizmom" pocela da se podrazumeva zelja za istrebljenjem svega nepravoslavnog (ne mora cak ni da bude nesrpskog - najgori su domaci izdajnici).
I prekinite da krivite drustvo za sve. Evo ja imam 22 godine, dakle nisam mnogo starija od njih,odsrasli smo u istom uzasnom drustvu, a sistem vrednosti mi je susta suprotnost njihovom. Nije krivo nikakvo apstraktno "drustvo", nego konkretni roditelji koji su vaspitali tu decu, a koji su verovatno ista primitivna siledzijska *****. A i deca ove dece ce izrasti u primitivnu siledzijsku stoku. Itd itd. Jedino resenje je pobeci odavde i prepustiti drzavu trenutnim politicarima i ovoj perspektivnoj omladini, pa nek se poguse u sopstvenom smradu.

Fuera

pre 11 godina

Prema istraživanju fondacije Fridrih Ebert, u Srbiji oko 35% stanovnika vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Kada se tome dodaju Srbi iz Hrvatske, Kosova, Crne gore, ispada da u Srbiji ne živi niko ko je poreklom ili je rođen u Srbiji. Ili je takvih jako, jako malo.

[link] (View, 1. jun 2012 18:13)

Zato nas ima dosta koji smo se u Srbiji rodili i od ovakvih pobegli glavom bez obzira. I sigurno se necemo vratiti, niti imamo nameru da nesto deci punimo mozak o Srbiji koja je postala totalno ruglo u svakom pogledu, a narocito u moralnom. Unuci nam verovatno nece ni govoriti srpski. Pa neka i ne govore, kao da bi imali o cemu da pricaju sa unucima ovih vazduhoplovnih ljubitelja zlikovaca?

genius

pre 11 godina

Video sam ih danas - smešni su kao cirkus. Što neko nije došao među te male nepismene indijance i pitao ih kada je i gde je bio kosovski boj, ko su bili četnici i da navede bar 3 vladara iz dinastije Nemanjića. Ko je bio Dragutin Gavrilović, Živojin Mišić, vojvoda Putnik, Stefan Lazarević...
Ali znaju ko su Arkan i Legija - mentoli mali!

vojvođan

pre 11 godina

Neka hvala, patriJote, ja ću ipak pevati o Mišiću, Putniku, Sinđeliću i ostalim vojskovođama koji su obraz i slobodu srpskog naroda branili časno, na bojnom polju. Neću pevati o onima koji su manjak vojnih sposobnosti nadoknađivali ubijanjem civila. To prepuštam vama koji se dičite "tradicijom", "nacijom" i "porodicom".

tomas

pre 11 godina

Rodjeni '94., u vreme kad je Mladic vrsio zlocine u Srebrenici imali su 1 godinu, 6 godina napunuli u vreme "demokratskih" promena, danas imaju 18 i ocigledno znaju sve o patriotizmu, casti, moralu, lepom ponasanju i toleranciji.

Alal vera maturanti, lepo su vas vaspitali i obrazovali i u kuci i u skoli!
Sramota me je sto delim drzavu sa vama.

Zoran

pre 11 godina

Ovo je ono što najviše zameram ovoj vlasti.Vaspitavanje dece.Očigledno je da roditelji to ne umeju.Od obdaništa do fakulteta im treba utuvljivati u glavu da je sramota tući se,da su svi ljudi ravnopravni,da poštuju različitost....itd,itd.Tadiću ovo su tvoja deca,loše si ih vaspitao.

The Clash

pre 11 godina

Oni samo govore ono sto vecina misli. 2/3 stanovnistva deli slican stav sa ovim klincima.Oni su posledica iliti kolateralna steta jedne masovne sludjenosti.Utesno je sto u okruzenju ima jos slicnih nama.

Boa

pre 11 godina

Vojna vezba, rano ustajanje, bojeva municija, bez alkohola i slobodnog vremena jedno deset dana pa da vidis kako pada entuzijazam. Realnost je otreznjujuca.

Milos

pre 11 godina

Danasnja omladina od 15-23 godine je verovatno najdeformisanija generacija u istoriji naseg drustva! Roditelji nisu imali vremena da se bave njima, drzavu vec nista ne zanima pa ni omladina, pa se njima bavila ulica, navijaci, ultradesnicarske organizacije... Sad imamo paradoksalnu situaciju da su njihove ideje i shvatanja retrogradnija i konzervativnija od ideja njihovih roditelja!
Sto se tice skandiranja Mladicu od dece koja ga se i ne secaju je tek fenomen!

Znaci TotalnoRazocaranDrustvom

pre 11 godina

(Miško, 1. jun 2012 16:47)

Nema to veze sa elitom. Da bi bio bilo kakva elita, treba da se dokazes u necemu (uspeh u skoli je samo faktor zadovoljenja sujete). U cemu su se oni dokazali? Ja mislim da je osnnovni problem NECITANJE i nemanje zelje za intelektualnim napredovanjem. Totalna zaglupljenost internetom, fake prijateljima, laznim idolima i sl. Tvrdim da za par godina niko nece praviti razliku izmedju nas koji smo posteno zavrsili drzavne fakultete i krv propi.... i ekipe sa BK, Megatrenda i dr.

Igor

pre 11 godina

Dobro. Ovo bi ozbiljna drzava resila tako sto bi ponistila sve diplome cele generacije - fakticki stornirala celu generaciju. Neka kolju ugalj lopatama kada ne razumeju da govor mrznje nema sta da trazi u vojsci. Vojnicki poziv je castan. Kraljeva vojska. Titova vojska. Svaka vojska mora da drzi do casti. Gde je cast u klanju ?

Sta je ovo?

pre 11 godina

"Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja"..... Nije mi jasno (odavno nisam u Srbiji) koje zvanje imaju ti maturanti vazduhoplovne skole? Koji posao u vazduhoplovstvu ce oni biti pozvani da obavljaju? Da se radi o bilo kom poslu u kontaktu sa avionom, osim mozda ciscenja klozeta, potrebno je mnogo vise ozbiljnosti i odgovornosti. Cak i ako budu obavljali posao stjuarta, i tu treba itekako pristijnosi i elegancije.

Srecko

pre 11 godina

Mi smo kraj skolske godine proslavili sa pivom u kafani. A na koju foru su imali pristup elektro instalacijama?
Na tu fontanu i tzv rasvetu je ulozemo puno para,pa sam se nesto istripovao da su instalacije pod fontanom,a ne vani izlozene spoljnim faktorima

Alex

pre 11 godina

Samo da tuda prođe vojna policija i napravi jednu manju mobilizaciju. Da vidimo koliko su "patriote" brze u bežanju. Mada, takvo nevaspitanje i bahatost dolazi iz porodice. Deca si uvek slika roditelja. A o tome da su ta deca patriote, ne vredi ni trošiti reči. Patriote bi bile ako sutra naprave neko veliko otkriće, ako sutra budu redovno plaćali porez. Patriota je onaj koji poštuje svoje spomenike i ne uništava nešto što je neko drugi stvorio; a ako je već uništio, to i da plati. To je patriotizam.

Milosh

pre 11 godina

A gde vojna policija sada pa da ih fino privede, pa laganeze svima da retroaktivno ponavljanje godine, pa da vidimo da li ce i sledece godine da divljaju. Jadna nam je vojska ako su joj takvi maturanti, alkoholicari vec sa 18 godina! Da ne bi neko komentarisao na moj komentar, naravno da sam za to da se zezaju, pevaju, raduju i sve sto ide uz to kada se zavrsi skolovanje, ali naravno sve u granicama koje smo i mi imali kao mladi, nismo bili destruktivni, agresivni, nekontrolisano alkoholisani ...

marko

pre 11 godina

Kako mozete napisati da su poklici "ubi zakolji da siptar ne postoji" neukusni! Takvi su poklici zlocinacki i neprihvatljivi i po zakoni kaznjivi

Trustno1

pre 11 godina

ispred Petra Drapsina haos od pivskih flasa, srche. neke je policija uhvatila. stvarno bahato i bezobrazno ponasanje, nikako nije dobro.

1%

pre 11 godina

(ja sam neko, 1. jun 2012 18:17)

Moj sin je prosle godine zavrsio ovu istu skolu i sasvim sam, i provereno siguran da se ovako nije proslavljao poslednji dan u skoli, i nisu se pevale ove pesme. Jedina razlika izmedju prosle i ove godine su razlicite osobe u zgradi predsednistva na Andricevom vencu. Nisam ni paranoican ni ostrascen, ali istu ornamentiku je cula i videla moja supruga juce pored klinike u Tirsovoj, kad su prolazili osmaci neke lokalne skole....isto preslikano + bakljada...

ЈVC

pre 11 godina

Нема нам помоћи, али никад.Ма колико се фолирали пред светом да смо европски народ,овим доказујемо да то никад нећемо бити.Заиста јадно.

Rade

pre 11 godina

Kakve su skole i kakvo je drustvo takvi su i maturanti. Ja cak mislim da su oni bolji i progresivniji deo drustva. Kradu li oni i unistavaju li oni koliko to rade politicari?

mario

pre 11 godina

Pa to je samo u skladu sa novim predsjednikom koji kaže da je Vukovar srpski grad,da je skupština sigurna kuća ovog čije su ime klicali ovi maturanti,da u Srebrenici nije bilo genocida itd.

Obican covek

pre 11 godina

Ta deca misle da je to sto pevaju i skandiraju odlika patriotizma.
Policija je mogla da ih privede, ali NECE.I za njih je to normalno.

123

pre 11 godina

Pola njih i ne zna kako izgleda, a kamoli da zna i ko je, Ih da su ih videli roditelji sa flašama. Idem danas gradom i gledam ih,goli do pojasa ,viču, pevaju i melodiju ne možeš da prepoznaš. Ne iživljeni,,,,pola njih ne zna da naduva gumu na biciklu. Šta reći a ne lupiti glupost. BLAGO NAMA.

игор

pre 11 godina

Шта друго очекивати. Данас сам био у Крушевцу де пријатељи под зградом имају основну школу. Деца су славила малу матуру. Све би то било лепо да нисам чуо уз шта славе. Све Цецин хит до хита. Настарну квалитет тог "музичког" израза, ал тој деци ће сутра тај модел и стил живота ратних профитера бити узор. Та иста деца ће имати причу који сам чуо ономад кад се Косово бранило разбијањем излога, па кад су оне две клинке наватали сто су мазнуле патике. Е такве генерације настају онда кад читава нација живи у лажима па још поврх свега тога у беди и сиромаштву.

Srpski Patriota

pre 11 godina

@skola
"Pa cela Hrvatska skandira Gotovini(osudjenom) i ostalim svojim generalima..."
-Sta to mene briga ? Da li to znaci da Mladic nije pobio 8 hiljada ljudi, od cega preko hiljadu dece ?
"ne videh da se svet na to zgrazavao niko se ne ogradjuje od takvih stvari u Hrvatskoj..."
-Sve i da je tako, a nije (informisi se pre nego sto lupis), ja zivim u Srbiji, i brinem se za pristojan zivot OVDE.
"nas je problem sto mi ne branimo nase generale(jos uvek samo optuzen)"
-"Nasi" generali se brane u Hagu i imaju adekvatnu pravnu odbranu. Kako mislis da ih branimo ? Je'l puskom ? Jos uvek 'samo optuzen' general je 'samo' optuzen jer ga je Srbija godinama skrivala od sudjenja.
"...deca osećaju veći patriotizam od onih koji bi trebalo da stoje iza generala svoje zemlje i svog naroda.."
-Takav 'patriotizam' u dece nam garantuje nove ratove i zlocine, a Ratko Mladic ne stoji niti iza niti ispred mene. On sedi u Hagu, gde mu je i mesto.
"...oni se sad njega čak i jedva sećaju..."
-Na zalost dobro ga znaju, iako bi najbolje bilo da ga se ne secaju, ali da nauce nesto iz njegovih zlocina.
"a nekada su trcali da se slikaju sa Mladićem...počev od predsednika koji je hteo i sigurnu kuću da mu da...'
-Daj Boze da se nikad vise ne ponovi.

Pipi

pre 11 godina

Ovo sto maturanti rade u centru Beograda je sramota i za njih i za skole i za rodjitelje. Danas u prolazu vidim da su se skupili oko fontane kod Doma sindikata, pijani sa flasama piva u rukama. Pri tom ometaju vozace automobila koji stoje na semaforu. Ovo je sramota za ceo grad. I kakvo je to kupanje u fontani? Od kada je to akcija i koji je idiot to smislio. U svim fontanama na svetu u velikim gradovima je ZABRANJENO kupanje. VELIKA SRAMOTA ZA OVAJ GRAD.

????

pre 11 godina

(Небојша, 1. jun 2012 18:31

Milosevicu je sudjeno za ratne zlocine, Mladicu se sudi....
Izvini, da te pitam, da li mogu da stavim znak jednakosti izmedju tebe koji podrzavas ovo ponasanje maturanata , i jednog maturanta koji je danas mozda po Zagrebu skandirao Gotovini? Nemoj samo da mi kazes da to nije isto...jeste ...obojica su u Hagu, sa dosta dokaza na grbaci...
Da li ces, sutra ili vec kad, biti u situaciji da budes u drustvu nekog muslimana ili hrvata ( nista nije nemoguce, veruj mi), i da li znas sta ces da pricas sa njima? Da li ces pokazati tri prsta i vikati Mladic!! Milosevic!!!
Mogu samo da vas takve zalim, i da budem srecan sto pored sebe imam sina od 20 godina, koji i pored svih muka koje su nas zadesile, ima mnogo siri pogleda od tebe i ovih koji su danas bili na Trgu...

Rajko Janjanin

pre 11 godina

"Lajanje na zvezde", drugi deo. Zemljo Srbijo, sta si docekala...red bi bio da direktor te skole podnese ostavku/dobije otkaz. Makar to.

Marko Miljanov

pre 11 godina

Pošto su se školovali uglavnom o državnom budžetu, lepo uzeti diplome nazad i poslati na godinu dana teškog fizičkog rada.

milos

pre 11 godina

"pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gde su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pevali srpsku himnu 'Bože pravde'". Sinisa, reaguj!

finger

pre 11 godina

(LFC, 1. jun 2012 12:56)

Druze ne bih da vredjam "decu" iz "kruga dvojke" ni sam ne pripadam istom, ali zar stvarno mislis da to skandiraju ljudi ili deca iz kruga dvojke? Ja sam ubedjen da ne.

vojvodjanin kao mohikanac

pre 11 godina

@ View

U pravu si. Dok su nas mobilisali hvatali nocu i danju, slali na ratiste da branimo NJIH, oni su presli ovamo. I naravno senlucili uz patriotske pesme. Da ih je vise ostalo da brane svoje, ne bi im rodna gruda tako lako pala. Boli me sto je veca mobilizacija bila dok se ratovalo u Bosni nego kada je bilo bombardovanje. Sramota.

Deki

pre 11 godina

Moja generacija je u tim godinama pevala :"U sve tu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. Tamo su kuce od cokolade, a prozori od marmelade......"

Nikola

pre 11 godina

Da se ne lažemo:
- deca u ovoj zemlji su nam većinski '''''' "za medalju"
(što lepo pokazuju nalazi čitalačke pismenosti, koji su pri tom još i peglani da bi izgledali bolje pred strancima i dobijali novac za pomoć)
- za punoletnu "decu": surovo kažnjavati bilo kakvo uništavanje javne imovine za koju svi dajemo novac porezom, a novca nemamo na rasipanje za nečije iživljavanje (buspuls, fontatne i sl.)
- za maloletne: društveno koristan rad, pre svega gledati u roditelje i nastavno osoblje njihovih škola

Ovo treba da bude ozbiljan i urgentan poziv na rešavanje problema vaspitanja i obrazovanja.
Problemi su rešivi, a za to postoje brojni primeri, npr. za osnovne škole Savatić u Zemunu, za srednje škole Prva beogradska gimnazija... Treba ih samo širiti dalje u druge škole i gradove..

Kakva su nam deca takva nam je budućnost...

Da li želite da sutra među direktorima/bankarima/lekarima bude ponavljača?
Razmislite dobro o tome.
A to se već dešava u nekim mestima.

aca92

pre 11 godina

Vidim da je veliki broj komentara usmeren protiv cele nase omladine i da se odnose prema svim maturantima. Iako starije generacije mozda misle da nije tako, vecina srpske omladine nisu oni koji lome, unistavaju i divljaju. Moram reci da je mnogo veci broj maturanata otisao kuci ili negde na miran nacin da proslavi kraj skole, a grupa vandala se uvek nadje. Ima medju omladinom i postenih i vrednih, a narocito deca sa sela.

micko

pre 11 godina

I prethodnih dana je bilo divljanja po gradu, cak i povredjenih, intervencija policije, ali se se tome nije davalo na znacaju, pod izgovorom da je to jos jedna mlada grupa ljudu koja *prosljavlja maturu*, ali kad pocni da se pevaju patriotske pesme, i uzvikuju parole, onda je to vec problem, jer to vise nisu maturanti, nego siledzije , huligani itd.Ne znam od kada je to postalo zabranjeno u ovoj zemlji pevati patriotske pesme...

Maturant

pre 11 godina

Dobili ste pogrešne informacije... Našu himnu su pevali na trgu republike sa maturantima drvne škole koji su posle pevanja himne produžili svojim putem... Po čemu je loše pevanje himne na trgu? Bar su dokazali da znaju himnu za razliku od drugih...

Stevan

pre 11 godina

U Beogradu ne postoji akreditovana SREDNJA VAZDUHOPLOVNA ŠKOLA, pa samim tim ni maturanti te škole; verovatno se radi o odseku jedne srednje stručne škole koja školuje učenike za tehničko održavanje i opsluživanje vazduhoplova.

Небојша

pre 11 godina

Да, матуранти су скандирали генералу. Скандирали сте и ви против Милошевића на запрепашћење својих родитеља. Али дошло је ваше време. А сада нека нова младост скандира против вас а за тамо неке друге. Доћи ће и њихово време. Младост увек неизоставно побеђује. А како је међу вама јако много прелетача, мој вам је савет, прелетите на време.

da se zna

pre 11 godina

Da razjasnim neke stvario oko ove skole. U pitanju je "Vazduhoplovna akedemija". To je civilna skola, koja je nastala od stare "Petar Drapsin". Dobila je razne sertifikate, tako da je medjunarodno priznata, i jedina u regionu. Diplome su " po Bolonji".
Zasto ovo sve pricam... Sve sto je ta skola dobila, od novca za renoviranje zgrada, ucionica, nastavnih sredstava, sve je dobila iz fondova EU za razvoj skolstva. Mislim, a mozda ne gresim, da i fond za plate profesora je iz tih donacija, i ne padaju na teret budzeta Srbije. To ova deca nimalo ne cene, sta da kazem.

stefan

pre 11 godina

nisu nista slomili, nisu nikoga ubli, nisu uradili nista lose, neka se vesele i vi ste bili mladi nekad i pravili razne gluposti, generacije se menjaju.

milan

pre 11 godina

Sta da kazemo, posle skolovanja u vazduhoplovnoj skoli njih ne par nego stotinu (100) skandiraju Mladicu, kakvo je to obrazovanje, kakvi su ti predavaci. Njima nemozemo nista ali skoli barem sve predavace izmenuti ako ne i skolu zatvoriti. Oni ce posle tog obrazovanja o trosku drustva i dalje dobiojati platu od drustva samo sto ih treba zapamtiti ili posto su malo poveca grupa poslati sa lopatom i motikom po barem 100 sati prinudnog rada pod ostrim tempom i uslovima, socijalni rad bi takvima taman dobro dosao.

ja sam neko

pre 11 godina

Drzava nije dovoljno ucinila da spreci ovako ponasanje praznih mladih glava, kroz obrazovni program. To je verovatno zbog toga sto ni sama nije odgovorila na neka pitanja iz proslosti.

pablito

pre 11 godina

Tomorrow belongs to me...

Svi znamo gde ovakav "patriotizam" vodi. Šta da se radi, što kuća propusti to država dočeka, kraj se kao što rekoh zna. Ako kraja uopšte bude....

Kol

pre 11 godina

@tea idemo zajedno :D ! Nema problema sa pevanjem o Kosovu ajd to donekle se razume ali pevati coveku koji je ratni zlocinac to je zaista nerazumljivo! Imali smo svi mi mature ali se ne secam barem ne kod mene da je iko pevao mladicu i sl. dakle popije se, trubaci se zovu neko je znao da cepa i knjige (mada mi je i to bzv) i to je to! Ali nazalost to su danasnji klinci ne svi naravno!

ddgdg

pre 11 godina

@(skola, 1. jun 2012 17:16)
Bože sačuvaj da u Hrvatskoj maturanti skandiraju o Gotovini. Maturante u Hrvatskoj to ne zanima. Ustvari, ja ne znam da li itko u Hrvatskoj tko je mlađi od 25 godina razmišlja kao nacionalist ili nešto slično. Zapravo točno ni ne razumijem što je to nacionalizam i kakva korist od njega. Ovakvo ponašanje kao ovih maturanata, bilo u Hrvatskoj bilo u Srbiji, uopće ne mogu razumijeti.

zeki Basel

pre 11 godina

Pa sta da se da neki Komentar sve je receno od Ludusti,gluposti,primitvnosqu nema kraja pa ima jedna recenica Kakav otac takav Sin.jos ovo molim vas objavite To je vase skolstvo,Univerzitete a da ne pricamo od Vasih Laznih Akademika kao taj Profesor Simic.

drapsinac

pre 11 godina

To je ta generacija sa Jevropskim sertifakatom!!!
Svakako da ce snositi kazne od direktora jer je skola dosta radila na tom sertifikatu i oni se ovako ponasaju...

poziv na razum

pre 11 godina

@ekser

Molim vas, ne stavljajte Dražu i Ratka u isti koš. To je toliko glupo. Siroti Draža, sa kim ga danas sve stavljaju u ravan, to je strašno. Vojvoda Šešelj, Nikolić i Mladić imaju veze sa Dražom taman koliko Ceca sa Johnny Cashom.

gologomez

pre 11 godina

naucili ih u kuci, u skoli, na tv i sl. a selektor fudbalske reprezentacije moralni primer ponasanja. a tek sto crkva ovakvu omladinu vole. nacionalno i verski osvestenu a ne da budu kao dekadentni evropljani.

View

pre 11 godina

Prema istraživanju fondacije Fridrih Ebert, u Srbiji oko 35% stanovnika vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Kada se tome dodaju Srbi iz Hrvatske, Kosova, Crne gore, ispada da u Srbiji ne živi niko ko je poreklom ili je rođen u Srbiji. Ili je takvih jako, jako malo.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=607568

ej, ej!

pre 11 godina

Kad sam ja bio maturant (sad mi je preko sezdeset) kad cujemo da je neko zavrsio vazduhoplovnu skolu, ej, ljudi , od ushicenja skoro da smo bili spremni da mu cipale glancamo! To su bile "cifre" bre!!!! A sta je ovo danas?!! Iskreno se nadam da su to samo izuzetci!!

aa

pre 11 godina

i kod mene na maturi pre par dana na kraju grupica pijanih kretena je pocela da peva te pesme ali su ih svi iskulirali i verujem da su shvatili posle kakvi su debili ispali.

Tekelija

pre 11 godina

Сад читам овдје коментаре одраслих особа и не могу да дођем себи.
Па ко је васпитао ту дјецу?!
Не можете све сваљивати на државу, окружење, немаштину, Николића и Тадића или Слобу...
Ако сте родитељ и ваша дјеца се недолично понашају(пјевање пјесама није недолично. То су напаљени клинци, шта очекујете?! Алкохол је ПРАВИ проблем а он се и не спомиње!) онда је то ВАША кривица!

Како рече један паметан човјек о овом проблему:
If we're fu**** up, you're to blame!

А и најјачи су ми ови што се јављају и кажу како су то неки провинцијалци или избјеглице, а не знају да се не пише 'неможе' и 'незнам'...

Danny

pre 11 godina

Prvo svi maturanti su pijani, to je u neku ruku maturantski folklor... Svedoci smo sta se sve danas desavalo na Kosovu, verovatno su maturanti na malo burniji nacin ulozili protest na danasnja desavanja. Pa sta ako su pevali pesme, jaka stvar... Strasno je sto ti klinci nisu naucili znacenje tih pesama (zamisli, mnogo je posvetiti jedan cas istorije ili knjizevnosti), pa tako olako uzimaju reci u usta, strasno je sto nisu naucili da nije dobro penjati sa po spomenicima (malo je glupo, klices jednom, skrnavis drugo)... Ali opet to nije greska tih klinaca, to je greska drzave, skole i roditelja...

NekiBG

pre 11 godina

najvise volim ove sto pisu 'nasa deca su zlatna" ma sta deca znaju, mali nestasluk, ma izolovan incident. U zemlji gde zivim i najmanja tuca se uzima ozboiljno zovu se roditelji, suspenzija, pedagog,,,nasi se tesko privikavaju na to jer misle da im decu maltretiraju i naduvavaju obicne nestasluke. ne kazem da i ovde nema izgrednika i maco momaka alio se drustvo bori protiv toga a ne podrzava kao ovde tako da je vecina omladine osim iz disfunkcionalnih porodica vrlo odgovorna i razlikuju dobro od pogresnog.

cachocarne

pre 11 godina

Isao sam u tu skolu devedesetih,ali nas tada nisu obucavali za luftwafe kao doticnu gospodu.Bezali smo iz skole I isli na proteste zbog izborne kradje Milosevica.A da pa skoro je bila isto izborna kradja pa su ogorceni...

Mlatko Radić

pre 11 godina

Ukinuti sve kolektivne sportove u Srbiji na godinu dana! Nema drugog načina, to je zaraza kao kompjuterski virus, dakle-delete at once!

bgbeograd

pre 11 godina

Sve ok kad se pljuje po Beogradu a kad neko nešto kaže o ovim brdjanima koji su došli ovde da se školuju ko zna iz koje selendre,komentari se cenzurišu.

Generacija 1972.

pre 11 godina

Pre neki dan sam slavila 40 godina od moje mature.
Imali smo porodicu, zemlju, autoritete, ambicije i PERSPEKTIVU!
Sad je, ipak, sve otislo bestraga!

Marko

pre 11 godina

Ama sta se palite sve je to nauceno na utakmicama gde se takve "divne pesme" stalno pevaju i uce. Ne pevaju svi ucenici ali ima dovoljno da se stekne takav utisak. Ako je za utehu nije to uceno ni u skoli ni od roditelja (bar ne svih) nego na ulici i utakmicama.

pedagog

pre 11 godina

Deca nisu kriva sto se ovako ponasaju.
- Oni su ovo morali nauciti na primeru odraslih. Posto ovakvo ponasanje odraslih nije osudjivano od strane drustva (cak je ohrabrivano), deca sticu utisak da je ovakvo ponasanje normalno.
- Deci, mladima su potrebni idoli. Ako u drustvu ne postoje pozitivni likovi ili oni "nisu na glasu", mladi ce izabrati i veličati neki negativan lik. U ovom slucaju njihov izbor je pao na Mladica.
- Na zalost, mladi vec duzi vremenski period zive u losim drustvenim okolnostima. Odgovornost za promenu tih okolnosti na bolje je na nama, odraslima.
Da li ovo drustvo ima snage da pomogne sebi i svom mladom narastaju?
Trebalo bi da ima...

Lazar

pre 11 godina

Da li je moguce da se vazduhoplovci (ponos svake vojske u svetu) tako ponasaju?!
Sutanovac, preduzmi nesto i speri ovu ljagu !
(crni domino, 1. jun 2012 19:58)

Neznanje je cudo.Pa nije to vojna skola,nego skola na Dorcolu,na uglu Tadeusa Koscuska i ja mislim Petra Bojovica,a tu je i Cara Dusana.Dakle to nije vojna skola,vec se radi o civilnom vazduhoplovstvu.
PS.Najbolja skola u Srbiji

Marla Singer

pre 11 godina

Sada su u najglupljim godinama i neustrasivi, kao svi tinejdzeri. Pregrisce jezik zbog ovoga cim nestane debil-jedinica, tj, napune 20-tu. Nisu se ni rodili kada je Mladic operisao i ovo je krivica njihovih roditelja i posebno nastavnika ciji je posao da ih nauce onome sto se ne moze nauciti kod kuce i koji bi trebalo da se bave NJIMA. Izgleda da je vazno je ispuniti nastavni program za 30 minuta, niko ne moze tako malo da me plati kolko ja mogu malo da radim, cast izuzecima. U medjuvremenu cemo se glupirati, brukati, bicemo prepoznatljive egzoticne zivotinje svuda gde se pojavimo i ucicemo na svojim greskama, pa kad naucimo naucimo.

Dec

pre 11 godina

Koja je to vazduhoplovna skola? Nikad cuo... Inace ovo su pijani klinci koji su se malo ohrabrili i poceli da galame po ulicama. Ovo nema veze sa nasom omladinom, koja je u ogramonoj vecini sasvim normalna

shone

pre 11 godina

Svaka sledeca generacija, kao proizvod ovoga vremena i prostora, postaje ocajnija, gluplja i beznadezna, a zbog toga i agresivna. Dok kucam komentar, cujem da se raspustila osnovna skola 8 razred, koji pevaju navijacke pesme, verovatno ce po 15ti puta u proteklih godinu dana razlupati decje igraliste i razbijati pivske flase na tom terenu,kao i svakog vikenda.

aca

pre 11 godina

Polako,ova ekipa ce uskoro da krene u nocne setnje sa upaljenim bakljama,umesto Vagnera bice neka patriotsko-grandovska pesmica pa cik im stanite na put.Zastitite nestasne decake.

Велики33

pre 11 godina

Песма "Ђенерале, ђенерале,нек' је твојој мајци хвала" није посвећена Младићу него Ђенералу Вељку, за све животе које је спасао на Косову.
Генерал Вељко Раденовић је био вођа ПЈП-а (Посебне Јединице Полиције) у Призрену све до повлачења 1999. Прославио се ослобађањем Ораховца 1998,када су терористи држали неколико дана Ораховчане као таоце.
Колико је овај човек храбар највише илуструје чињеница,да као дијабетичар није смео да се излаже стресним ситуацијама,али се на то није обазирао. Овај човек је знао да у један џеп стави инсулин,а у други чоколаду и каже својим момцима: "ЗА МНОМ БРАЋО!!!"

What you reap is what you sow...

pre 11 godina

@ link...

Tih 35% "ostalih" Srba iliti onih "neizSrbije" Srba u Srbiji su direktna posledica politike Beograda tokom poslednjih 100-ak godina.

Aleksandar

pre 11 godina

Ameri su odavno otkrili lek protiv tupave omladine - kad god se tako okupe da divljaju i javnosti pokazuju sopstveni nedostatak sive mase, o'ma se posalju regruteri iz vojske da ih priupitaju za patriJotizam. Onda se par ceplenaka, tzv. kolovodja na licu mesta prijavi, a za njima i ostatak balavurdije koja pojma o zivotu nema ali je podvodljiva i misle da se oponasanjem prvopomenutih isticu kao neke opasne face. E onda pola njih posalju u Irak, Avanistan ili tako neku nedodjiju da im testiraju patriJotizam dok meci zvizducu oko glave, dok druga polovina kuka i moli da povuce svoje potpise jer su bili zavedeni, pijani, trte-mrte... I tako, lepo Americi jer je nasla pritupo topovsko meso koje bi i onako samo stetu pravilo na domacem terenu pa nije steta i da se utrosi, a i resila se debila u svojim redovima.

Ja sam za to da uvek ucimo od najboljih, pa nije ovo problem bez resenja - par krugova ovakvog pristupa pa da vidis u slici i reci onu staru - sve patriJote nikom ponikose, i u crnu zemlju propadose.

Marko

pre 11 godina

Mislim da se preteruje zbog jedne skole, koliko srednjih skola ima u Beogradu i proslavljalo a u jednoj se eto skupila grupa tzv. navijaca. Sve te "divne pesme" se uce na stadionima i ulici

Dejan

pre 11 godina

Normalno za taj uzrast kada klinci sebe žele da predstave kao opasne momke, a sve to je delo tog nekog folklora. Kad malo odrastu i sazru, većini će to što su radili biti smešno...

Nikola

pre 11 godina

Srbija bez borbe predaje teren silama mraka koje sa Srbijom i Srbima nemaju veze ...ili imaju veze a ja sam zivela u romanticnom snu o nama?
Nije samo ovaj slucaj - SVE kada sastavis celu sliku, izgubili smo bitku bez borbe. nesto je MZ pokusala da je bije za nas ali i oni su odustali. Oni ce nam davati malo sargarepe malo pruta a mi cemo ovde kukati kako nas bacaju na kolena - a u stavri smo na kolenima a ne znamo da se dignemo. Tuga. Adio. Decu vam ne mogu oprostiti.

Niko nesmme da vas bije

pre 11 godina

Meni samo nije jasno kako roditeljima i nasim matorima koji su za sve ovo krivi nije zao svoje dece i dece uopste. ne vole svoju decu kako ce drugu... Svasta sam prezivio i nikada nisam ispoljio negativna osecanja koje sam povremeno imao jer zelim da mi dete raste sa ljubavlju a ne mrznjom da prigrli svet oko sebe jer jedino tako moze biti srecan. zato sam i otisao jer sa video da mu tamo drugi nece dozvoliti...jer mi zamenjujemo patriotizam sa mrznjom prema drugima. Oni koji su supeli da dignu decu bez mrznje u ovim uslovima gde drustvo apsolutno ohrabruje (i direktno i indirektno) ovakva ponasanja - svaka cast. meni je bilo previse rizicno.

v.

pre 11 godina

nije odbrana ni u kom smislu, ali fali im rekreacije ;) ko je gledao dog whisperera zna da je svim zivotinjama pa i ljudima dakle potrebna rekreacija tj pravilan utroshak fizicke energije :P a nadasve pobesnelim tinejdzerima

Novinarka

pre 11 godina

Ma svi smo krivi. I škola i roditelji i mediji, društvo općenito. Truju nas nacionalizmom, neke nebitne stvari glorifikuju, uzori su Seka, Keka, Peka..
Šta očekivati od djece koja sa 7-8 godina pjevaju "Kod tebe su moje gaćice"?
Isto je i kod nas. Zbog ovih maloljetnih delikvenata ne smiješ na ulicu ni izaći. Zašto ovo sebi dozvoljavamo? Ako on sa 18 godina glorifikuje neljude, šta da očekujemo u budućnosti?

A.

pre 11 godina

Priznajem da su nasi maturanti preterali,a i ukaljali ime nase skole,ali ipak,kao ucenica trece godine Vazduhoplovne akademije moram da priznam da se nasa skola pridrzava toliko standarda,zbog kojih smo u dosta toga ograniceni u odnosu na ostale skole(kao na primer,nije dozvoljena proslava mature unutar skolskog dvorista,a i odobreno im je da ostanu 10-ak minuta ispred).Tako da se sadashnji maturanti osecaju "kao pusteni sa lanca".I odvratno mi je kad vidim komentare o "tome koliko nisu edukovani",hahah volela bih da vidim te osobe samo nedelju dana u nasoj skoli :P..Nacin ponasanja i edukacija nisu isti

Logic

pre 11 godina

Krivi roditelji? Stvarno ne znam šta da mislim. Mnogi od tih roditelja su svoje neslaganje sa politikom famoznih devedesetih i svoj antimilitaristički stav jasmo iskazali i dokazali napuštanjem zemlje i neodgovaranjem dužnostima tadašnjih vojnih obveznika. Miroljubivi, kakvi su bili, vraćali su se u svoju zemlju kad je prestala ratna konfuzija, da mirno rade i posvete se svojoj porodici. Svakako da su se potrudili da svoje pacifističke vrednosti prenesu svojoj deci, prvenstveno sinovima. Verujem da je ovo uglavnom galamdžijsko paradiranje nekim maglovitim pojmovima junaštva i, neka vrsta pubertetskog čikanja realnih moralnih vrednosti roditelja. Kad se lepo ispavaju u bezbednosti toplih kreveta svojih domova, nekoliko dana će pričati o svojoj "hrabrosti" da javno piju, zaustave saobraćaj, i pevaju skaredne pesme.Kad već ne mogu da beže od vojne policije i rata kao njihovi očevi.

Sneza 68

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ste se toliko uhvatili za tu sacicu maturanata,u vremenu kad nemamo vladu,kad nas narod krvari na Kosovu,kad dinar galopirajuci slabi,a nezaposlenost raste....kad zemlja ponire u sve veci ambis !!!!Pa dragi moji,cija su to deca? Treba li ih razapeti i izviniti se celom svetu sto postoje,odreci ih se javno ili ih lincovati !!!!!
Sve mi se cini da je nekom trebao ovako vruci clanak,da se malo prepucavamo oko jednog,za siru javnost,marginalnog dogadjaja i da malo zaboravimo stvarnost !!!
Slika je,na prvu loptu,zaista ruzna,al jos je ruznija jer je neko to hteo,jer je neko izvukao iz konteksta samo nesto,da vest bude bombasticnija...
Jer napisati da su maturanti pijani i da su imali dvolitarske flase piva a pritom na fotografiji nema ni jedne flase piva,govori dosta o objektivnosti novinara,pa ko nam onda garantuje da su i ti poklici Mladicu bili toliko zastupljeni i opste prihvaceni od strane svih maturanata !!!! I pisati kako su pevali himnu drzave u kojoj zive i pesme o Kosovu,u nekom drugom kontekstu bi bilo sasvim pozeljno,ali pisac ovog teksta je i to sasvim degradirao !!!
Zasto nigde nema video snimka,pa da se uverimo koliko je to bilo poklika Mladicu?
Maturanti Vazduhoplovne akademije nisu nista unistili,razbili,nikog ugrozili,pa je vrlo upitno da su bili toliko pijani i toliko opasni koliko se zeli naglasiti !!! A i policija je bila sve vreme s njima,bez i jedne intervencije !!!
Mogu samo da pitam:"Zasto nema video snimka?"

CG

pre 11 godina

Puna podrska!Omladina se okrece srpskim vrijednostima,srpskom nacionalnom interesu,srpskoj istoriji,srpskim herojima,srpskim zemljama i jasno i glasno odbija svaku ideju o "evropskom bratstvu i jedinstvu","liberalizmu" i ostalim bolestima sa kojima bi neokomunjare ponovo da nas truju!

Bog,nacija i porodica ,to su vrijednosti kojma se mladi Srbi polako ali sigurno okrecu i tako treba i da bude!

Da bi Srbija izasla iz materijalne krize mora da izadje iz duhovne krize i da se vrati svojim krijenima!

Nemanja

pre 11 godina

Jao, jao... Ubi me prejaka reč. Kao da smo u Finskoj, pa nam deterdžent u fontani najveći problem.

Čuj da se nađe krivac pod hitno. Kao da je zlostavljao direktora JKP "Vodovod i Kanalizacija"!

Evo i ja apelujem da se pod hitno pronađe ovaj maturantski ološ, i odvedede pred lice pravde u Krunskoj. Sada su našli da uništavaju kada nam je krenulo.

skola

pre 11 godina

Pa cela Hrvatska skandira Gotovini(osudjenom) i ostalim svojim generalima...ne videh da se svet na to zgrazavao...niko se ne ogradjuje od takvih stvari u Hrvatskoj...nas je problem sto mi ne branimo nase generale(jos uvek samo optuzen),a deca osećaju veći patriotizam od onih koji bi trebalo da stoje iza generala svoje zemlje i svog naroda..oni se sad njega čak i jedva sećaju...a nekada su trcali da se slikaju sa Mladićem...počev od predsednika koji je hteo i sigurnu kuću da mu da...

Munja

pre 11 godina

Postavite kamere da gledaju na fontane. To nisu maturanti vec mali smradovi. Kad jednog snimite i bude osudjen onda ce ostali dobro razmisliti vredi li divljacenje te cene...

e neka su

pre 11 godina

Pa kad hocete da ih na silu napravite amerikancima, da zaborave sta su i da prihvate tudje, naravno da se desavaju ovakve stvari. Nije nasa omladina blesava, dobro vidi sta se radi i koji su krajnji ciljevi.

rade

pre 11 godina

Šta ima loše u tome što su pevali himnu "Bože pravde" i pevali pesme o kosovu. Kobe kažeš da su pevali "ubi, zakolji....". Jesi li bio tamo pa si to čuo?? Ja nisam bio tamo ali nigde u vestima se ne pominje da su pevali to što ti navodiš. A kada već pominješ navijače kako nikada nisi ostavio komentar na doček Hrvata teniskoj reprezentaciji Srbije čiji je član i svetski reket br.1 kada su im razvili zastavu na kojoj piše "Srbe na vrbe" au sali su im skandirali "Ubi, zakolji da Srbin ne postoji". Dalje se pitaš kako su zadojeni mržnjom (iako ja iskreno ne vidim mržnju u pevanju himne države u kojoj su rođeni), a kako to da se nikada nisi zapitao kako su albanci od 15 leta zadojeni mržnjom prema Srbima pa im pale i demoliraju kuće, ruše groblja, itd?? Da li bi ti više prijalo da su ti školarci pevali "Duetchland uber alles"?? Ajde ti Kobe lepo u svoju novu državu koja će te primiti velikodušno kao Srbina (pripadnika manjine) pa oseti blagodeti te nove domovine, ako si uopšte Srbin.

NekoIzMase

pre 11 godina

Pa da, kriva su deca, a ne vlast koja ih je dovela u ovo beznađe ....
Zato, hajmo mi evropejci, demokratski orijentisani, pozivajmo na oštre mere policije prema tim huliganima ... Udri milicijo, gvozdena pesnico srpske demokratije ... Udri milicijo, bez milosti i moljenja ...

A Čume, Bagzi i ostali neka budu zaštićeni ...
A KFOR neka upucava Srbe na Kosovu i Metohiji ...
A benzin neka bude 2 EUR ...
A prosečna plata neka jedina nazaduje od zemalja u regionu ...
A dug neka pređe 45% BDP ...
A medije neka kontroliše jedna interesna grupa ...

Sve to nije bitno, udri tu decu koji su se drznuli da se napiju, i da skandiraju Mladiću ... Udrite ih što pre, jer mogu da pomisle da pokušaju da spreče održavanje Parade ponosa .... Udrite ih, jer se sutra mogu drznuti i da skandiraju uvredljive pesme Predsedniku i strankama na vlasti ...

Demokratski uvedimo diktaturu ...

Dragan

pre 11 godina

Razmazena i besna beogradska palafurdija Sve to treba u vojvodjanske njive na rad ili jos bolje... Na zemlju njihovih predaka odakle su dosli pa da pociste trnjak i da rade nesto korisno (ionako nam glad kuca na vrata)!!!

gospodin Ganci

pre 11 godina

Punoletni su pa mogu pivo da piju, a ako je neko nevaspitanim ponasanjem prekrsio zakon neka im murija pregleda fejs pa ce naci i dokaze o tom straaasnom zlocinu. Sto se ovoga "pevali pesme o Kosovu i Boze pravde" tice mnogo je veci problem sto se vi zgrazavate nego sto oni pevaju.

LFC

pre 11 godina

E neka plate sada popravke,a ako nemaju da plate - tu je drustveno-korisni rad! Razmazena deca iz "kruga dvojke" moraju da shvate da ne mogu tako da se ponasaju! Mora da se razmislja kad se slavi a ne da se ponasas kao zivotinja!

pb

pre 11 godina

Zar je to budocnost zemlje,sramota!!! Zatrovani mrznjom,politikom,nacionalizmom! Sve krece od kuce,skole,drustva... U kakvom okruzenju odrastaju,sta drugo ocekivati.Tesko nama sa njima,tuga...

micko

pre 11 godina

I prethodnih dana je bilo divljanja po gradu, cak i povredjenih, intervencija policije, ali se se tome nije davalo na znacaju, pod izgovorom da je to jos jedna mlada grupa ljudu koja *prosljavlja maturu*, ali kad pocni da se pevaju patriotske pesme, i uzvikuju parole, onda je to vec problem, jer to vise nisu maturanti, nego siledzije , huligani itd.Ne znam od kada je to postalo zabranjeno u ovoj zemlji pevati patriotske pesme...

Petar

pre 11 godina

Nemoj da krivite tu decu jer ona nisu ni svesna šta radi ! Krivi su roditelji te dece i kompletno društvo ! Ta deca nemaju pojma o životu ! Isključivo su im roditelji krivi, koji su verovatno glasali za Tomu diplomu !

stefan

pre 11 godina

nisu nista slomili, nisu nikoga ubli, nisu uradili nista lose, neka se vesele i vi ste bili mladi nekad i pravili razne gluposti, generacije se menjaju.

meni smeta...TA MRZNjA

pre 11 godina

Svo ovde govore o jednoj fontani koja veze sa zivotom nema...Nije li mnogo gore to sto su ta deca zadojena mrnjom prema nekom koga i ne znaju i nikada nisu videli...Zamislite kada je toj deci(BALAVCI) idol ZLOCINAC zbog koga ceo svet ovu zemlju prezire...ALO BRE,PA DOKLE VISE!!!??

Небојша

pre 11 godina

Да, матуранти су скандирали генералу. Скандирали сте и ви против Милошевића на запрепашћење својих родитеља. Али дошло је ваше време. А сада нека нова младост скандира против вас а за тамо неке друге. Доћи ће и њихово време. Младост увек неизоставно побеђује. А како је међу вама јако много прелетача, мој вам је савет, прелетите на време.

robert

pre 11 godina

Rodjen sam u Beogradu, Hrvat po nacionalnosti. Danas sam prolazio Terazijama i cuo tu "divnu decu" kako, pretpostavljam policiji, skandira "Ustase, ustase". Zaista ne razumem. Nikako ne razumem. Imam dvoje dece, ali ni ja ni deca nikada necemo pevati nijednu himnu, pa ni Boze pravde. Nikada. Nemam drugo drzavljanstvo, samo srpsko, i nikada se necu odseliti odavde. A vi se, dragi moji, zapitajte zasto srpski drzavljani nesrpske nacionalnosti ne zele da pevaju himnu......!!!!!??????

kobe bryant

pre 11 godina

Eto, to je slika i prilika naše Srbije. Nažalost teško da iko može tu sliku da popravi. Ni Nikolić ni Tadić, ni ostala bratija političari. Ne mogu da verujem da deca koja su imala 7 godina u vreme bombardovanja i nisu nikad videla Kosovo ni Albance mogu da skadniraju: "Ubij, zakolji,,,,i td. Meni je to odvratno. Otkud toj mladoj deci koja su se tek ispilila tolika mržnja i ostrašćenost? A i tzv. navijači su se pokazali na ovim prijateljskim utakmicama. I oni su skandirali Mladiću. I posle se pitamo zašto nas Evropa i svet doživljavaju kao divljake.

(Vlast)a

pre 11 godina

Ukoliko jos nisu polagali maturu,ove godine im ne dozvoliti da to cine i poslati ih da godinu dana volontiraju medju ljudima koje je krvavi djeneral "usrecio"-recimo u Srebrenicu.Da drzava jednim okom ne namiguje ka EU zbog para,a na drugu stranu ratnim profiterima zbog finansiranja stranke i izbora,i tim mladim ljudima bi nesto bilo jasnije.Ne zelim da ja i bilo ko moj pridje letelicama kojima ce ti"heroji"upravljati ili ih opsluzivati,a onaj ko ih zaposli treba da propadne,makar to bila drzava.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Pa naravno da skandiraju Mladiću.

Neobrazovani (pogledajte rezultate sa poslednjih PISA testiranja i uporedite sa đacima iz EU), bez novca, bez posla (i to upredite sa EU).

A g. Milošević je davno izneo alternativu: Ako ne umemo da radimo, umemo da se bijemo.

I deca našla utehu. Stvari su logične i -- trivijalne.
Hvala.

Simon

pre 11 godina

A zašto bre deco? Dvanaest godina ste išli u školu, pa ima mnogo boljih načina da se dokažete od ovakvih gluposti. Ako ste maturanti, maturirajte sa osmehom i nekim normalnijim zezanjem a ne sa ovakvom džiberanom od ponašanja.

ijaooo

pre 11 godina

ma sve moze!

Kakvi roditelji vaspitavaju nase andjelcice???

Hoce biti nekih kazni.
Kada bi kaznjavanje u Srbiji bilo drasticno sve bi se dovelo u red.

Ovako "bas smo otkaceni"

Rajko Janjanin

pre 11 godina

"Lajanje na zvezde", drugi deo. Zemljo Srbijo, sta si docekala...red bi bio da direktor te skole podnese ostavku/dobije otkaz. Makar to.

Fuera

pre 11 godina

Prema istraživanju fondacije Fridrih Ebert, u Srbiji oko 35% stanovnika vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Kada se tome dodaju Srbi iz Hrvatske, Kosova, Crne gore, ispada da u Srbiji ne živi niko ko je poreklom ili je rođen u Srbiji. Ili je takvih jako, jako malo.

[link] (View, 1. jun 2012 18:13)

Zato nas ima dosta koji smo se u Srbiji rodili i od ovakvih pobegli glavom bez obzira. I sigurno se necemo vratiti, niti imamo nameru da nesto deci punimo mozak o Srbiji koja je postala totalno ruglo u svakom pogledu, a narocito u moralnom. Unuci nam verovatno nece ni govoriti srpski. Pa neka i ne govore, kao da bi imali o cemu da pricaju sa unucima ovih vazduhoplovnih ljubitelja zlikovaca?

Miško

pre 11 godina

Pomenuti maturanti su uglavnom odlikaši Vazduhoplovne škole u Beogradu... Jednom rečju elita srpske omladine... Pa Vi vidite, ko će da vlada Srbijom za 10-20 godina, ako je to najbolje što Srbija ima... Sve je isto i uvek će biti ovako... Ja bežim odavde, a Vi?!

Dec

pre 11 godina

Koja je to vazduhoplovna skola? Nikad cuo... Inace ovo su pijani klinci koji su se malo ohrabrili i poceli da galame po ulicama. Ovo nema veze sa nasom omladinom, koja je u ogramonoj vecini sasvim normalna

Danny

pre 11 godina

Prvo svi maturanti su pijani, to je u neku ruku maturantski folklor... Svedoci smo sta se sve danas desavalo na Kosovu, verovatno su maturanti na malo burniji nacin ulozili protest na danasnja desavanja. Pa sta ako su pevali pesme, jaka stvar... Strasno je sto ti klinci nisu naucili znacenje tih pesama (zamisli, mnogo je posvetiti jedan cas istorije ili knjizevnosti), pa tako olako uzimaju reci u usta, strasno je sto nisu naucili da nije dobro penjati sa po spomenicima (malo je glupo, klices jednom, skrnavis drugo)... Ali opet to nije greska tih klinaca, to je greska drzave, skole i roditelja...

Obzerver

pre 11 godina

Od svih losih vesti koje ovih dana citam, ova mi se nekako cini najgora. Zato, jer garantuje sumornu buducnost.

Stasava (stasala) je nova generacija bez postovanja za ljudski zivot, bez empatije za patnju sunarodnika ili komsija, bez kapaciteta za intrspektivu.

Nisu oni krivi (bar dok ne pocine neki zlocin). Krivi su svi oni koji promovisu ovaj nakaradni sistem vrednosti, ili imaju uticaja a nemaju volje da tome stanu na put- SPC, Univerzitet, SANU, intelktualci, roditelji... duga je lista.

Zrtve na kraju budu svi.

--

bgbeograd

pre 11 godina

Sve ok kad se pljuje po Beogradu a kad neko nešto kaže o ovim brdjanima koji su došli ovde da se školuju ko zna iz koje selendre,komentari se cenzurišu.

tomas

pre 11 godina

Rodjeni '94., u vreme kad je Mladic vrsio zlocine u Srebrenici imali su 1 godinu, 6 godina napunuli u vreme "demokratskih" promena, danas imaju 18 i ocigledno znaju sve o patriotizmu, casti, moralu, lepom ponasanju i toleranciji.

Alal vera maturanti, lepo su vas vaspitali i obrazovali i u kuci i u skoli!
Sramota me je sto delim drzavu sa vama.

Maturant

pre 11 godina

Dobili ste pogrešne informacije... Našu himnu su pevali na trgu republike sa maturantima drvne škole koji su posle pevanja himne produžili svojim putem... Po čemu je loše pevanje himne na trgu? Bar su dokazali da znaju himnu za razliku od drugih...

Neutralni

pre 11 godina

Većina je za to da se kazne počinioci i ja se apsolutno slažem sa tim. Kao što je već spomenutuo, za ovakve prestupe je i po mom mišljenju adekvatna kazna društveno-korisnog rada. S tim što bih podsetio da Beograd ima i Komunalnu policiju čija je dužnost da sprečava upravo ovakve incidente. Zašto oni nisu reagovali?

ЈVC

pre 11 godina

Нема нам помоћи, али никад.Ма колико се фолирали пред светом да смо европски народ,овим доказујемо да то никад нећемо бити.Заиста јадно.

netko sa strane

pre 11 godina

Za Srbiju i Beograd je puno veci problem to sto ta djaca skandiraju Mladicu i klicu:"Ubij...", medutim na to se nitko nije niti osvrnuo.
Fontana ce se popraviti, ali govor mrznje u ovim mladim ljudima puno teze. Je li to (p)ostala normala?

Zoran

pre 11 godina

Ovo je ono što najviše zameram ovoj vlasti.Vaspitavanje dece.Očigledno je da roditelji to ne umeju.Od obdaništa do fakulteta im treba utuvljivati u glavu da je sramota tući se,da su svi ljudi ravnopravni,da poštuju različitost....itd,itd.Tadiću ovo su tvoja deca,loše si ih vaspitao.

Kol

pre 11 godina

@tea idemo zajedno :D ! Nema problema sa pevanjem o Kosovu ajd to donekle se razume ali pevati coveku koji je ratni zlocinac to je zaista nerazumljivo! Imali smo svi mi mature ali se ne secam barem ne kod mene da je iko pevao mladicu i sl. dakle popije se, trubaci se zovu neko je znao da cepa i knjige (mada mi je i to bzv) i to je to! Ali nazalost to su danasnji klinci ne svi naravno!

Tautonac

pre 11 godina

Odraz srpske drzave i drustva...i niko se ne brine. A mozda je to neka vizionarska koncepcija - pripremaju zivo "meso" za buduce "podvige" kada "nase vreme" dodje. manjinama uzgred nista fali u Srbiji - jos ih niko ne ubija ali da znaju kako smo spremni ako pomisle da se necemo "braniti" ako zucnu ili nece da pevaju himnu.

Deja Vu

pre 11 godina

Kakvi roditelji, takva deca! Ne mislim samo na biološke roditelje, već na sve nas zajedno, koji smo ONO izabrali za predsednika, pa nam je takva i država.

Čitav dan slušam sa ulice različite maturante, trešte sekececejece, nema šanse da čuješ neku lepu, normalnu muziku. A imam u okruženju roditelje sa decom tog i oko tog uzrasta. Dobra su deca, država im je kriva za sve! Ne branim 'državu', ne kažem da nije, ali možeš sam svoju decu da naučiš osnovnim vrednostima (ako znaš o čemu se tu radi, nažalost, mnogi ne znaju... preporučujem povratak na početak komentara!).

mario

pre 11 godina

Pa to je samo u skladu sa novim predsjednikom koji kaže da je Vukovar srpski grad,da je skupština sigurna kuća ovog čije su ime klicali ovi maturanti,da u Srebrenici nije bilo genocida itd.

Posmatrač

pre 11 godina

Ako nešto mogu da kažem ovoj balavurdiji:
a) to sa Kosovom je potpuno "out",
b) to sa Mladićem odavno više nije "cool"
c) pri'vatite se neke devojke do sebe, mnogo je zanimljivije od a) ili b)...
Uzgred, čika Ratko bi vas sve poslao da izginete do poslednjeg, samo da bi njemu bilo 'nako...

bler

pre 11 godina

radim u okolini trga, alo bre ljudi to su deca 8 razred. kako izgledaju i kako se ponasaju nemaju svetlu buducnost pred sobom. ne treba ih kaznjavatai vec im pomoci.

poziv na razum

pre 11 godina

@ekser

Molim vas, ne stavljajte Dražu i Ratka u isti koš. To je toliko glupo. Siroti Draža, sa kim ga danas sve stavljaju u ravan, to je strašno. Vojvoda Šešelj, Nikolić i Mladić imaju veze sa Dražom taman koliko Ceca sa Johnny Cashom.

Pzrc

pre 11 godina

Pa se onda pitamo zasto nema pripadnika manjina u vojsci i policiji. Zamislite da neki Madjar, Bosnjak, Albanac, Vlah posalje svoje dijete u ovu skolu...

Srpski Patriota

pre 11 godina

@skola
"Pa cela Hrvatska skandira Gotovini(osudjenom) i ostalim svojim generalima..."
-Sta to mene briga ? Da li to znaci da Mladic nije pobio 8 hiljada ljudi, od cega preko hiljadu dece ?
"ne videh da se svet na to zgrazavao niko se ne ogradjuje od takvih stvari u Hrvatskoj..."
-Sve i da je tako, a nije (informisi se pre nego sto lupis), ja zivim u Srbiji, i brinem se za pristojan zivot OVDE.
"nas je problem sto mi ne branimo nase generale(jos uvek samo optuzen)"
-"Nasi" generali se brane u Hagu i imaju adekvatnu pravnu odbranu. Kako mislis da ih branimo ? Je'l puskom ? Jos uvek 'samo optuzen' general je 'samo' optuzen jer ga je Srbija godinama skrivala od sudjenja.
"...deca osećaju veći patriotizam od onih koji bi trebalo da stoje iza generala svoje zemlje i svog naroda.."
-Takav 'patriotizam' u dece nam garantuje nove ratove i zlocine, a Ratko Mladic ne stoji niti iza niti ispred mene. On sedi u Hagu, gde mu je i mesto.
"...oni se sad njega čak i jedva sećaju..."
-Na zalost dobro ga znaju, iako bi najbolje bilo da ga se ne secaju, ali da nauce nesto iz njegovih zlocina.
"a nekada su trcali da se slikaju sa Mladićem...počev od predsednika koji je hteo i sigurnu kuću da mu da...'
-Daj Boze da se nikad vise ne ponovi.

Jure

pre 11 godina

Jadni vi susjedi s ovakvom omladinom. A nije ni nasa puno bolja. To sto klicu Mladicu, to je znak da se moramo bojati da ce se povijest ponoviti jer je oni ocito ne znaju.

Lazar

pre 11 godina

Da li je moguce da se vazduhoplovci (ponos svake vojske u svetu) tako ponasaju?!
Sutanovac, preduzmi nesto i speri ovu ljagu !
(crni domino, 1. jun 2012 19:58)

Neznanje je cudo.Pa nije to vojna skola,nego skola na Dorcolu,na uglu Tadeusa Koscuska i ja mislim Petra Bojovica,a tu je i Cara Dusana.Dakle to nije vojna skola,vec se radi o civilnom vazduhoplovstvu.
PS.Najbolja skola u Srbiji

MUKNAVI

pre 11 godina

Cesto se moze procitati da je potrebno jos kamera da bi se raskalasenom ponasanju,vandalizmu` kod nekih covjecijih mladunaca stalo na kraj.Ne vredi,ako oni nisu poneli "kameru" iz kuce,koja se ogleda u njihovom vaspitanju nece ih zastaviti ona postavljena na banderi. Ali zato hoce smesta prinudni rad i opleti kaznom novcanom njihove roditelje koji ce sigurno drecati po forumima ali..bate ko te .....,plati pa gundzaj jer onaj sto progleda kroz prste takvima ,isti je a onaj sto pomaze olosu, nema sutra za dobre.

Rade

pre 11 godina

Kakve su skole i kakvo je drustvo takvi su i maturanti. Ja cak mislim da su oni bolji i progresivniji deo drustva. Kradu li oni i unistavaju li oni koliko to rade politicari?

pchelicazolja

pre 11 godina

Koliko vas patriJota, koji mislite da volite svoju zemlju, jer pišete ćirilicom i pevate tu kojekakve pesme, ima skroz odličan uspeh? Koliko vas ima visoko znanje iz nacionalne istorije i pravopisa srpskog jezika?
U skrotumima svojih očeva ste se mućkali, kad je taj isti Mladić radio šta je radio, a sad mi četničite naokolo. Ajde, momčine, "pravoslavci", da mi neko kaže od vas, da li je Isus pozivao na linč nekoga ko se razlikuje? Kući na učenje!

1%

pre 11 godina

(ja sam neko, 1. jun 2012 18:17)

Moj sin je prosle godine zavrsio ovu istu skolu i sasvim sam, i provereno siguran da se ovako nije proslavljao poslednji dan u skoli, i nisu se pevale ove pesme. Jedina razlika izmedju prosle i ove godine su razlicite osobe u zgradi predsednistva na Andricevom vencu. Nisam ni paranoican ni ostrascen, ali istu ornamentiku je cula i videla moja supruga juce pored klinike u Tirsovoj, kad su prolazili osmaci neke lokalne skole....isto preslikano + bakljada...

Milosh

pre 11 godina

A gde vojna policija sada pa da ih fino privede, pa laganeze svima da retroaktivno ponavljanje godine, pa da vidimo da li ce i sledece godine da divljaju. Jadna nam je vojska ako su joj takvi maturanti, alkoholicari vec sa 18 godina! Da ne bi neko komentarisao na moj komentar, naravno da sam za to da se zezaju, pevaju, raduju i sve sto ide uz to kada se zavrsi skolovanje, ali naravno sve u granicama koje smo i mi imali kao mladi, nismo bili destruktivni, agresivni, nekontrolisano alkoholisani ...

marko

pre 11 godina

Kako mozete napisati da su poklici "ubi zakolji da siptar ne postoji" neukusni! Takvi su poklici zlocinacki i neprihvatljivi i po zakoni kaznjivi

Dragan O

pre 11 godina

Ovo nista nije cudno, dolaze ratne generacije, deca koja su imala 5 godina kada je bombardovana Srbija, od roditelja koji su klicali tenkovima na beogradskim ulicama 91` te ohrabrena skorasnjim rezultatima predsednickih izbora. Da paradoks bude jos veci neko ko bi to trebao da spreci, recimo komunalna policija, nije je bilo ni traga i po starom srpskom obicaju, vazno je zaposliti se u drzavnoj firmi, a za posao koga jos briga, neka lupaju, neka unistavaju, pa neko ce vec to platiti.
Sunovrat srpskog drustva je sve vidljiviji, kocnice su totalno popustile, a koliko cemo jako lupiti, vise ne zavisi od nas jer svi konci su izgubljeni odavno. Ostaje nam da sa zaljenjem gledamo jednu izgubljenu generaciju, jer svaki dalji komentar je nepotreban

Marko

pre 11 godina

Mislim da se preteruje zbog jedne skole, koliko srednjih skola ima u Beogradu i proslavljalo a u jednoj se eto skupila grupa tzv. navijaca. Sve te "divne pesme" se uce na stadionima i ulici

Mlatko Radić

pre 11 godina

Ukinuti sve kolektivne sportove u Srbiji na godinu dana! Nema drugog načina, to je zaraza kao kompjuterski virus, dakle-delete at once!

A.

pre 11 godina

Priznajem da su nasi maturanti preterali,a i ukaljali ime nase skole,ali ipak,kao ucenica trece godine Vazduhoplovne akademije moram da priznam da se nasa skola pridrzava toliko standarda,zbog kojih smo u dosta toga ograniceni u odnosu na ostale skole(kao na primer,nije dozvoljena proslava mature unutar skolskog dvorista,a i odobreno im je da ostanu 10-ak minuta ispred).Tako da se sadashnji maturanti osecaju "kao pusteni sa lanca".I odvratno mi je kad vidim komentare o "tome koliko nisu edukovani",hahah volela bih da vidim te osobe samo nedelju dana u nasoj skoli :P..Nacin ponasanja i edukacija nisu isti

ddgdg

pre 11 godina

@(skola, 1. jun 2012 17:16)
Bože sačuvaj da u Hrvatskoj maturanti skandiraju o Gotovini. Maturante u Hrvatskoj to ne zanima. Ustvari, ja ne znam da li itko u Hrvatskoj tko je mlađi od 25 godina razmišlja kao nacionalist ili nešto slično. Zapravo točno ni ne razumijem što je to nacionalizam i kakva korist od njega. Ovakvo ponašanje kao ovih maturanata, bilo u Hrvatskoj bilo u Srbiji, uopće ne mogu razumijeti.

Dejan

pre 11 godina

Normalno za taj uzrast kada klinci sebe žele da predstave kao opasne momke, a sve to je delo tog nekog folklora. Kad malo odrastu i sazru, većini će to što su radili biti smešno...

blagomeni

pre 11 godina

Kako se sejalo, tako se sada žanje. Šta se očekivalo od te omladine, ponašanje po bontonu i bečki manir? Nemojmo se zavaravati... njihovo vreme (na vlasti) tek dolazi, a tada, Q, Q, svima nama...

ekser

pre 11 godina

nista novo. i na utakmici francuska - srbija bile su slike draze mihajlovica i ratka mladica. budale misle da time dokazuju patriotizam!
bolesni umovi.

Igor

pre 11 godina

Dobro. Ovo bi ozbiljna drzava resila tako sto bi ponistila sve diplome cele generacije - fakticki stornirala celu generaciju. Neka kolju ugalj lopatama kada ne razumeju da govor mrznje nema sta da trazi u vojsci. Vojnicki poziv je castan. Kraljeva vojska. Titova vojska. Svaka vojska mora da drzi do casti. Gde je cast u klanju ?

vojvođan

pre 11 godina

Neka hvala, patriJote, ja ću ipak pevati o Mišiću, Putniku, Sinđeliću i ostalim vojskovođama koji su obraz i slobodu srpskog naroda branili časno, na bojnom polju. Neću pevati o onima koji su manjak vojnih sposobnosti nadoknađivali ubijanjem civila. To prepuštam vama koji se dičite "tradicijom", "nacijom" i "porodicom".

easter

pre 11 godina

Ja nisam videla ove vazduhoplovce, ali sam imala cast da sretnem maturante iz, verovatno, one trgovacke skole u Hilandarskoj... Razlika zanemarljiva, nisam cula pesme o R.M., ali dvolitarske flase piva i cepanje knjiga i svezaka ( mo's misliti, oni su, kao nesto ucili... ), tu sam vam, dobra, NEZASTICENI svedok... Zaista, zavrsetak srednje skole je jedan ENORMAN uspeh... Pozdrav deci i njihovim roditeljima... A mi ostali, nasmesimo se buducnosti...

drapsinac

pre 11 godina

To je ta generacija sa Jevropskim sertifakatom!!!
Svakako da ce snositi kazne od direktora jer je skola dosta radila na tom sertifikatu i oni se ovako ponasaju...

Pipi

pre 11 godina

Ovo sto maturanti rade u centru Beograda je sramota i za njih i za skole i za rodjitelje. Danas u prolazu vidim da su se skupili oko fontane kod Doma sindikata, pijani sa flasama piva u rukama. Pri tom ometaju vozace automobila koji stoje na semaforu. Ovo je sramota za ceo grad. I kakvo je to kupanje u fontani? Od kada je to akcija i koji je idiot to smislio. U svim fontanama na svetu u velikim gradovima je ZABRANJENO kupanje. VELIKA SRAMOTA ZA OVAJ GRAD.

vojvodjanin kao mohikanac

pre 11 godina

@ View

U pravu si. Dok su nas mobilisali hvatali nocu i danju, slali na ratiste da branimo NJIH, oni su presli ovamo. I naravno senlucili uz patriotske pesme. Da ih je vise ostalo da brane svoje, ne bi im rodna gruda tako lako pala. Boli me sto je veca mobilizacija bila dok se ratovalo u Bosni nego kada je bilo bombardovanje. Sramota.

genius

pre 11 godina

Video sam ih danas - smešni su kao cirkus. Što neko nije došao među te male nepismene indijance i pitao ih kada je i gde je bio kosovski boj, ko su bili četnici i da navede bar 3 vladara iz dinastije Nemanjića. Ko je bio Dragutin Gavrilović, Živojin Mišić, vojvoda Putnik, Stefan Lazarević...
Ali znaju ko su Arkan i Legija - mentoli mali!

Marko Miljanov

pre 11 godina

Pošto su se školovali uglavnom o državnom budžetu, lepo uzeti diplome nazad i poslati na godinu dana teškog fizičkog rada.

ado

pre 11 godina

ako su maturanti,onda su 93-94 godiste? dakle, ne postoji nikakva mogucnost da se mogu sjecati ratka mladica .ipak to je znaci kucni odgoj ,bravo za roditelje ovih balavaca ,bas su ih vaspitali... pozdrav

Marla Singer

pre 11 godina

Sada su u najglupljim godinama i neustrasivi, kao svi tinejdzeri. Pregrisce jezik zbog ovoga cim nestane debil-jedinica, tj, napune 20-tu. Nisu se ni rodili kada je Mladic operisao i ovo je krivica njihovih roditelja i posebno nastavnika ciji je posao da ih nauce onome sto se ne moze nauciti kod kuce i koji bi trebalo da se bave NJIMA. Izgleda da je vazno je ispuniti nastavni program za 30 minuta, niko ne moze tako malo da me plati kolko ja mogu malo da radim, cast izuzecima. U medjuvremenu cemo se glupirati, brukati, bicemo prepoznatljive egzoticne zivotinje svuda gde se pojavimo i ucicemo na svojim greskama, pa kad naucimo naucimo.

kvarner

pre 11 godina

Nekada, ne tako davno, ljudi koji su se opredeljivali i skolovali za vazduhopovstvo, i u njemu zaradjivali za zivot, bili su jedan od najvaznijih i najprogresivnijih delova drustva, ambasadori svoje zemlje, ljudi koji su i preko svog posla tezili saradnji i komunikaciji sa svetom, sa dalekima, sa drugima i drugacijima.

Pijanstvo u veselju zbog slavlja mogu razumeti. Pevanje himne i zelju da Kosovo bude Srpsko (iako mislim da je to nemoguce), ne samo da razumem nego i opravdavam, cak i podrzavam.

Ali skandiranje ratnom zlocincu me rastuzuje. Pogotovo kada to rade deca, a jos vise kada su ta deca (buduci) vazduhoplovci.

Srbijo, laku noc!

finger

pre 11 godina

(LFC, 1. jun 2012 12:56)

Druze ne bih da vredjam "decu" iz "kruga dvojke" ni sam ne pripadam istom, ali zar stvarno mislis da to skandiraju ljudi ili deca iz kruga dvojke? Ja sam ubedjen da ne.

Bojan

pre 11 godina

U Zrenjaninu je prošle nedelje, verovatno pijani, maturant ušao u vodotoranj (zgrada u centru grada) provalio vrata na šestom spratu, skinuo vrata od toaleta, i bacio ih na pločnik glavne ulice, sišao i otišao kao da ništa nije bilo.
Jedna žena je zamalo poginula, prošla je sa povredama nogu od razbijenog stakla.
Policija je identifikovala počinioca i sada sledi prikupljanje dokaza i prosleđivanje tužilaštvu.
Videćemo šta će biti do kraja.

The Clash

pre 11 godina

Oni samo govore ono sto vecina misli. 2/3 stanovnistva deli slican stav sa ovim klincima.Oni su posledica iliti kolateralna steta jedne masovne sludjenosti.Utesno je sto u okruzenju ima jos slicnih nama.

Stiropol

pre 11 godina

"Bog,nacija i porodica ,to su vrijednosti kojma se mladi Srbi polako ali sigurno okrecu i tako treba i da bude!"

Šta si ti od ovog teksta pročitao, majke ti, kada ovako nešto izjavljuješ? Ako neko skandira Ratku i peva pesmu o Kosovu znači da se okrenuo bogu, naciji i porodici???
Ajd još jednom za vas sa jeftinijim ulaznicama:

"peli su se na štandove postavljene na Trgu, kao i na spomenik Knezu Mihailu. Većina njih sa dvolitarskim pivskim flašama u rukama i u alkoholisanom stanju, ponašala se u najmanju ruku razuzdano i bahato."

Deki

pre 11 godina

Moja generacija je u tim godinama pevala :"U sve tu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. Tamo su kuce od cokolade, a prozori od marmelade......"

ej, ej!

pre 11 godina

Kad sam ja bio maturant (sad mi je preko sezdeset) kad cujemo da je neko zavrsio vazduhoplovnu skolu, ej, ljudi , od ushicenja skoro da smo bili spremni da mu cipale glancamo! To su bile "cifre" bre!!!! A sta je ovo danas?!! Iskreno se nadam da su to samo izuzetci!!

Alex

pre 11 godina

@CG: ...bog, nacija i porodica... ) Upravo tako, viseći na spomeniku jednog od najvećih Srbina, pijani i bahati, sa flašama piva u rukama. Prava slika tradicionalne Srbije. Sramota!

aca92

pre 11 godina

Vidim da je veliki broj komentara usmeren protiv cele nase omladine i da se odnose prema svim maturantima. Iako starije generacije mozda misle da nije tako, vecina srpske omladine nisu oni koji lome, unistavaju i divljaju. Moram reci da je mnogo veci broj maturanata otisao kuci ili negde na miran nacin da proslavi kraj skole, a grupa vandala se uvek nadje. Ima medju omladinom i postenih i vrednih, a narocito deca sa sela.

tea

pre 11 godina

@micko
Od kad je pod "patriotizmom" pocela da se podrazumeva zelja za istrebljenjem svega nepravoslavnog (ne mora cak ni da bude nesrpskog - najgori su domaci izdajnici).
I prekinite da krivite drustvo za sve. Evo ja imam 22 godine, dakle nisam mnogo starija od njih,odsrasli smo u istom uzasnom drustvu, a sistem vrednosti mi je susta suprotnost njihovom. Nije krivo nikakvo apstraktno "drustvo", nego konkretni roditelji koji su vaspitali tu decu, a koji su verovatno ista primitivna siledzijska *****. A i deca ove dece ce izrasti u primitivnu siledzijsku stoku. Itd itd. Jedino resenje je pobeci odavde i prepustiti drzavu trenutnim politicarima i ovoj perspektivnoj omladini, pa nek se poguse u sopstvenom smradu.

Ne cudim se!

pre 11 godina

Izasao duh iz boce jos devedesetih.I u bocu se vise ne vraca. Ovo je uz ostalo samo minuli rad zlotvora koji su kreirali nase zivote, a i danas "reformisani" sede u vladi, ovaj jedan je cak predsednik drzave. I sta ocekivati u buducnosti za ovu zemlju kada se ovakva bagra zove omladinom. Nevaspitani, bahati, neobrazovani, vrte deset reci u krug, agresivci.Drogiraju se od sestog osnovne, a kriminalci i zlocinci su im uzor. Kulturni nivo udovica raznjatovic (nisam pogresio vec namerno pisem malim slovom).

Boa

pre 11 godina

Vojna vezba, rano ustajanje, bojeva municija, bez alkohola i slobodnog vremena jedno deset dana pa da vidis kako pada entuzijazam. Realnost je otreznjujuca.

da se zna

pre 11 godina

Da razjasnim neke stvario oko ove skole. U pitanju je "Vazduhoplovna akedemija". To je civilna skola, koja je nastala od stare "Petar Drapsin". Dobila je razne sertifikate, tako da je medjunarodno priznata, i jedina u regionu. Diplome su " po Bolonji".
Zasto ovo sve pricam... Sve sto je ta skola dobila, od novca za renoviranje zgrada, ucionica, nastavnih sredstava, sve je dobila iz fondova EU za razvoj skolstva. Mislim, a mozda ne gresim, da i fond za plate profesora je iz tih donacija, i ne padaju na teret budzeta Srbije. To ova deca nimalo ne cene, sta da kazem.

Novinarka

pre 11 godina

Ma svi smo krivi. I škola i roditelji i mediji, društvo općenito. Truju nas nacionalizmom, neke nebitne stvari glorifikuju, uzori su Seka, Keka, Peka..
Šta očekivati od djece koja sa 7-8 godina pjevaju "Kod tebe su moje gaćice"?
Isto je i kod nas. Zbog ovih maloljetnih delikvenata ne smiješ na ulicu ni izaći. Zašto ovo sebi dozvoljavamo? Ako on sa 18 godina glorifikuje neljude, šta da očekujemo u budućnosti?

Alex

pre 11 godina

Samo da tuda prođe vojna policija i napravi jednu manju mobilizaciju. Da vidimo koliko su "patriote" brze u bežanju. Mada, takvo nevaspitanje i bahatost dolazi iz porodice. Deca si uvek slika roditelja. A o tome da su ta deca patriote, ne vredi ni trošiti reči. Patriote bi bile ako sutra naprave neko veliko otkriće, ako sutra budu redovno plaćali porez. Patriota je onaj koji poštuje svoje spomenike i ne uništava nešto što je neko drugi stvorio; a ako je već uništio, to i da plati. To je patriotizam.

????

pre 11 godina

(Небојша, 1. jun 2012 18:31

Milosevicu je sudjeno za ratne zlocine, Mladicu se sudi....
Izvini, da te pitam, da li mogu da stavim znak jednakosti izmedju tebe koji podrzavas ovo ponasanje maturanata , i jednog maturanta koji je danas mozda po Zagrebu skandirao Gotovini? Nemoj samo da mi kazes da to nije isto...jeste ...obojica su u Hagu, sa dosta dokaza na grbaci...
Da li ces, sutra ili vec kad, biti u situaciji da budes u drustvu nekog muslimana ili hrvata ( nista nije nemoguce, veruj mi), i da li znas sta ces da pricas sa njima? Da li ces pokazati tri prsta i vikati Mladic!! Milosevic!!!
Mogu samo da vas takve zalim, i da budem srecan sto pored sebe imam sina od 20 godina, koji i pored svih muka koje su nas zadesile, ima mnogo siri pogleda od tebe i ovih koji su danas bili na Trgu...

aca

pre 11 godina

Polako,ova ekipa ce uskoro da krene u nocne setnje sa upaljenim bakljama,umesto Vagnera bice neka patriotsko-grandovska pesmica pa cik im stanite na put.Zastitite nestasne decake.

Велики33

pre 11 godina

Песма "Ђенерале, ђенерале,нек' је твојој мајци хвала" није посвећена Младићу него Ђенералу Вељку, за све животе које је спасао на Косову.
Генерал Вељко Раденовић је био вођа ПЈП-а (Посебне Јединице Полиције) у Призрену све до повлачења 1999. Прославио се ослобађањем Ораховца 1998,када су терористи држали неколико дана Ораховчане као таоце.
Колико је овај човек храбар највише илуструје чињеница,да као дијабетичар није смео да се излаже стресним ситуацијама,али се на то није обазирао. Овај човек је знао да у један џеп стави инсулин,а у други чоколаду и каже својим момцима: "ЗА МНОМ БРАЋО!!!"

milan

pre 11 godina

Sta da kazemo, posle skolovanja u vazduhoplovnoj skoli njih ne par nego stotinu (100) skandiraju Mladicu, kakvo je to obrazovanje, kakvi su ti predavaci. Njima nemozemo nista ali skoli barem sve predavace izmenuti ako ne i skolu zatvoriti. Oni ce posle tog obrazovanja o trosku drustva i dalje dobiojati platu od drustva samo sto ih treba zapamtiti ili posto su malo poveca grupa poslati sa lopatom i motikom po barem 100 sati prinudnog rada pod ostrim tempom i uslovima, socijalni rad bi takvima taman dobro dosao.

v.

pre 11 godina

nije odbrana ni u kom smislu, ali fali im rekreacije ;) ko je gledao dog whisperera zna da je svim zivotinjama pa i ljudima dakle potrebna rekreacija tj pravilan utroshak fizicke energije :P a nadasve pobesnelim tinejdzerima

Obican covek

pre 11 godina

Ta deca misle da je to sto pevaju i skandiraju odlika patriotizma.
Policija je mogla da ih privede, ali NECE.I za njih je to normalno.

m.b.

pre 11 godina

Kakve "strahote"! Prije nekoliko dana kada su maturati završavali i paradirali ulicama u RH, uživo u emisiji "Hrvatska uživo" uključila se novinarka i intervjuisala jednu srednjoškolku. Iza njih su srednjoškolci(pretpostavljam iz istog odjeljenja) vikali i pjevali "Ubi ubi Srbina...". Ali to je tako lagano nestalo iz medijskog etra, ni index.hr to nije stavio na naslovnicu kao danas čto je postavio prilog o njihovim drugovima iz BG, ni B92 nije nekim slušajem naletio na taj prilog. Ovaj problem je globalni, a ne problem samo jedne države, a pogotovu ne samo jedne nacije - Srpske. Sve dok se to ne shvati nema izlaska iz začaranog kruga. Lako je prihvatiti zapadnu logiku da su Srbi za sve krivi, pa se većini pridružiti, ali to ne biva tako lako sa ljudima od krvi imesa. Mladež je uvijek odraz društva i odraslih, mediji se ne bi stalno trebali izvlačiti da su oni najnevini u svakoj priči!

aa

pre 11 godina

i kod mene na maturi pre par dana na kraju grupica pijanih kretena je pocela da peva te pesme ali su ih svi iskulirali i verujem da su shvatili posle kakvi su debili ispali.

NekiBG

pre 11 godina

najvise volim ove sto pisu 'nasa deca su zlatna" ma sta deca znaju, mali nestasluk, ma izolovan incident. U zemlji gde zivim i najmanja tuca se uzima ozboiljno zovu se roditelji, suspenzija, pedagog,,,nasi se tesko privikavaju na to jer misle da im decu maltretiraju i naduvavaju obicne nestasluke. ne kazem da i ovde nema izgrednika i maco momaka alio se drustvo bori protiv toga a ne podrzava kao ovde tako da je vecina omladine osim iz disfunkcionalnih porodica vrlo odgovorna i razlikuju dobro od pogresnog.

Dusan

pre 11 godina

@(CG, 1. jun 2012 17:14)

Potpuno se slazes sa ovim vrednostoma? Bog, nacija, porodica. Pa reci mi jel nam je Bog rekao da vicemo:

"Ubij, zakolji da Siptar ne postoji"?

To je rasna, verska i nacionalna netrpeljivost zabranjena ustavom Srbije.

Hajde ti procitaj ponovo Bibliju i nemoj da mi vredjas veru, jer Hriscanski Bog ne poziva na nasilje. Bolje nego da ucis od odredjenih politickih vodja. Podseticu te i to da je parolama "Nacija, porodica" i Hitler dosao na vlast. Evo ti gore primer kako se to odrazava na svest naroda. Verovatno su LGBT krivi za sve ovo jer nisu porodicni zar ne?

Shvatam ako mi ne objavite komentar, malo sam iznerviran, ali me izvinite.

gologomez

pre 11 godina

naucili ih u kuci, u skoli, na tv i sl. a selektor fudbalske reprezentacije moralni primer ponasanja. a tek sto crkva ovakvu omladinu vole. nacionalno i verski osvestenu a ne da budu kao dekadentni evropljani.

Srecko

pre 11 godina

Mi smo kraj skolske godine proslavili sa pivom u kafani. A na koju foru su imali pristup elektro instalacijama?
Na tu fontanu i tzv rasvetu je ulozemo puno para,pa sam se nesto istripovao da su instalacije pod fontanom,a ne vani izlozene spoljnim faktorima

Marko

pre 11 godina

Ama sta se palite sve je to nauceno na utakmicama gde se takve "divne pesme" stalno pevaju i uce. Ne pevaju svi ucenici ali ima dovoljno da se stekne takav utisak. Ako je za utehu nije to uceno ni u skoli ni od roditelja (bar ne svih) nego na ulici i utakmicama.

dm

pre 11 godina

kadaje moja generacija maturirala otisli smo na adu, svirali gitare i pevali, nije to bilo tako davno 2002, i nije nam padalo na pamet da setamo gradom i pravimo ovakve bahanalije, jednostavno smo sami sebi bili dovoljni

Logic

pre 11 godina

Krivi roditelji? Stvarno ne znam šta da mislim. Mnogi od tih roditelja su svoje neslaganje sa politikom famoznih devedesetih i svoj antimilitaristički stav jasmo iskazali i dokazali napuštanjem zemlje i neodgovaranjem dužnostima tadašnjih vojnih obveznika. Miroljubivi, kakvi su bili, vraćali su se u svoju zemlju kad je prestala ratna konfuzija, da mirno rade i posvete se svojoj porodici. Svakako da su se potrudili da svoje pacifističke vrednosti prenesu svojoj deci, prvenstveno sinovima. Verujem da je ovo uglavnom galamdžijsko paradiranje nekim maglovitim pojmovima junaštva i, neka vrsta pubertetskog čikanja realnih moralnih vrednosti roditelja. Kad se lepo ispavaju u bezbednosti toplih kreveta svojih domova, nekoliko dana će pričati o svojoj "hrabrosti" da javno piju, zaustave saobraćaj, i pevaju skaredne pesme.Kad već ne mogu da beže od vojne policije i rata kao njihovi očevi.

cachocarne

pre 11 godina

Isao sam u tu skolu devedesetih,ali nas tada nisu obucavali za luftwafe kao doticnu gospodu.Bezali smo iz skole I isli na proteste zbog izborne kradje Milosevica.A da pa skoro je bila isto izborna kradja pa su ogorceni...

Nikola

pre 11 godina

Da se ne lažemo:
- deca u ovoj zemlji su nam većinski '''''' "za medalju"
(što lepo pokazuju nalazi čitalačke pismenosti, koji su pri tom još i peglani da bi izgledali bolje pred strancima i dobijali novac za pomoć)
- za punoletnu "decu": surovo kažnjavati bilo kakvo uništavanje javne imovine za koju svi dajemo novac porezom, a novca nemamo na rasipanje za nečije iživljavanje (buspuls, fontatne i sl.)
- za maloletne: društveno koristan rad, pre svega gledati u roditelje i nastavno osoblje njihovih škola

Ovo treba da bude ozbiljan i urgentan poziv na rešavanje problema vaspitanja i obrazovanja.
Problemi su rešivi, a za to postoje brojni primeri, npr. za osnovne škole Savatić u Zemunu, za srednje škole Prva beogradska gimnazija... Treba ih samo širiti dalje u druge škole i gradove..

Kakva su nam deca takva nam je budućnost...

Da li želite da sutra među direktorima/bankarima/lekarima bude ponavljača?
Razmislite dobro o tome.
A to se već dešava u nekim mestima.

Sta je ovo?

pre 11 godina

"Maturanti Vazduhoplovne škole u Beogradu proslavljali kraj školovanja"..... Nije mi jasno (odavno nisam u Srbiji) koje zvanje imaju ti maturanti vazduhoplovne skole? Koji posao u vazduhoplovstvu ce oni biti pozvani da obavljaju? Da se radi o bilo kom poslu u kontaktu sa avionom, osim mozda ciscenja klozeta, potrebno je mnogo vise ozbiljnosti i odgovornosti. Cak i ako budu obavljali posao stjuarta, i tu treba itekako pristijnosi i elegancije.

Milos

pre 11 godina

Danasnja omladina od 15-23 godine je verovatno najdeformisanija generacija u istoriji naseg drustva! Roditelji nisu imali vremena da se bave njima, drzavu vec nista ne zanima pa ni omladina, pa se njima bavila ulica, navijaci, ultradesnicarske organizacije... Sad imamo paradoksalnu situaciju da su njihove ideje i shvatanja retrogradnija i konzervativnija od ideja njihovih roditelja!
Sto se tice skandiranja Mladicu od dece koja ga se i ne secaju je tek fenomen!

View

pre 11 godina

Prema istraživanju fondacije Fridrih Ebert, u Srbiji oko 35% stanovnika vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Kada se tome dodaju Srbi iz Hrvatske, Kosova, Crne gore, ispada da u Srbiji ne živi niko ko je poreklom ili je rođen u Srbiji. Ili je takvih jako, jako malo.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=607568

ja sam neko

pre 11 godina

Drzava nije dovoljno ucinila da spreci ovako ponasanje praznih mladih glava, kroz obrazovni program. To je verovatno zbog toga sto ni sama nije odgovorila na neka pitanja iz proslosti.

pedagog

pre 11 godina

Deca nisu kriva sto se ovako ponasaju.
- Oni su ovo morali nauciti na primeru odraslih. Posto ovakvo ponasanje odraslih nije osudjivano od strane drustva (cak je ohrabrivano), deca sticu utisak da je ovakvo ponasanje normalno.
- Deci, mladima su potrebni idoli. Ako u drustvu ne postoje pozitivni likovi ili oni "nisu na glasu", mladi ce izabrati i veličati neki negativan lik. U ovom slucaju njihov izbor je pao na Mladica.
- Na zalost, mladi vec duzi vremenski period zive u losim drustvenim okolnostima. Odgovornost za promenu tih okolnosti na bolje je na nama, odraslima.
Da li ovo drustvo ima snage da pomogne sebi i svom mladom narastaju?
Trebalo bi da ima...

pablito

pre 11 godina

Tomorrow belongs to me...

Svi znamo gde ovakav "patriotizam" vodi. Šta da se radi, što kuća propusti to država dočeka, kraj se kao što rekoh zna. Ako kraja uopšte bude....

zeki Basel

pre 11 godina

Pa sta da se da neki Komentar sve je receno od Ludusti,gluposti,primitvnosqu nema kraja pa ima jedna recenica Kakav otac takav Sin.jos ovo molim vas objavite To je vase skolstvo,Univerzitete a da ne pricamo od Vasih Laznih Akademika kao taj Profesor Simic.

Aleksandar

pre 11 godina

Ameri su odavno otkrili lek protiv tupave omladine - kad god se tako okupe da divljaju i javnosti pokazuju sopstveni nedostatak sive mase, o'ma se posalju regruteri iz vojske da ih priupitaju za patriJotizam. Onda se par ceplenaka, tzv. kolovodja na licu mesta prijavi, a za njima i ostatak balavurdije koja pojma o zivotu nema ali je podvodljiva i misle da se oponasanjem prvopomenutih isticu kao neke opasne face. E onda pola njih posalju u Irak, Avanistan ili tako neku nedodjiju da im testiraju patriJotizam dok meci zvizducu oko glave, dok druga polovina kuka i moli da povuce svoje potpise jer su bili zavedeni, pijani, trte-mrte... I tako, lepo Americi jer je nasla pritupo topovsko meso koje bi i onako samo stetu pravilo na domacem terenu pa nije steta i da se utrosi, a i resila se debila u svojim redovima.

Ja sam za to da uvek ucimo od najboljih, pa nije ovo problem bez resenja - par krugova ovakvog pristupa pa da vidis u slici i reci onu staru - sve patriJote nikom ponikose, i u crnu zemlju propadose.

Trustno1

pre 11 godina

ispred Petra Drapsina haos od pivskih flasa, srche. neke je policija uhvatila. stvarno bahato i bezobrazno ponasanje, nikako nije dobro.

Znaci TotalnoRazocaranDrustvom

pre 11 godina

(Miško, 1. jun 2012 16:47)

Nema to veze sa elitom. Da bi bio bilo kakva elita, treba da se dokazes u necemu (uspeh u skoli je samo faktor zadovoljenja sujete). U cemu su se oni dokazali? Ja mislim da je osnnovni problem NECITANJE i nemanje zelje za intelektualnim napredovanjem. Totalna zaglupljenost internetom, fake prijateljima, laznim idolima i sl. Tvrdim da za par godina niko nece praviti razliku izmedju nas koji smo posteno zavrsili drzavne fakultete i krv propi.... i ekipe sa BK, Megatrenda i dr.

123

pre 11 godina

Pola njih i ne zna kako izgleda, a kamoli da zna i ko je, Ih da su ih videli roditelji sa flašama. Idem danas gradom i gledam ih,goli do pojasa ,viču, pevaju i melodiju ne možeš da prepoznaš. Ne iživljeni,,,,pola njih ne zna da naduva gumu na biciklu. Šta reći a ne lupiti glupost. BLAGO NAMA.

Stevan

pre 11 godina

U Beogradu ne postoji akreditovana SREDNJA VAZDUHOPLOVNA ŠKOLA, pa samim tim ni maturanti te škole; verovatno se radi o odseku jedne srednje stručne škole koja školuje učenike za tehničko održavanje i opsluživanje vazduhoplova.

игор

pre 11 godina

Шта друго очекивати. Данас сам био у Крушевцу де пријатељи под зградом имају основну школу. Деца су славила малу матуру. Све би то било лепо да нисам чуо уз шта славе. Све Цецин хит до хита. Настарну квалитет тог "музичког" израза, ал тој деци ће сутра тај модел и стил живота ратних профитера бити узор. Та иста деца ће имати причу који сам чуо ономад кад се Косово бранило разбијањем излога, па кад су оне две клинке наватали сто су мазнуле патике. Е такве генерације настају онда кад читава нација живи у лажима па још поврх свега тога у беди и сиромаштву.

milos

pre 11 godina

"pa su tako sa Trga krenuli preko Terazija i Ulicom kralja Milana, gde su na kratko zaustavili saobraćaj, dok su pevali srpsku himnu 'Bože pravde'". Sinisa, reaguj!

Nikola

pre 11 godina

Srbija bez borbe predaje teren silama mraka koje sa Srbijom i Srbima nemaju veze ...ili imaju veze a ja sam zivela u romanticnom snu o nama?
Nije samo ovaj slucaj - SVE kada sastavis celu sliku, izgubili smo bitku bez borbe. nesto je MZ pokusala da je bije za nas ali i oni su odustali. Oni ce nam davati malo sargarepe malo pruta a mi cemo ovde kukati kako nas bacaju na kolena - a u stavri smo na kolenima a ne znamo da se dignemo. Tuga. Adio. Decu vam ne mogu oprostiti.

What you reap is what you sow...

pre 11 godina

@ link...

Tih 35% "ostalih" Srba iliti onih "neizSrbije" Srba u Srbiji su direktna posledica politike Beograda tokom poslednjih 100-ak godina.

Tekelija

pre 11 godina

Сад читам овдје коментаре одраслих особа и не могу да дођем себи.
Па ко је васпитао ту дјецу?!
Не можете све сваљивати на државу, окружење, немаштину, Николића и Тадића или Слобу...
Ако сте родитељ и ваша дјеца се недолично понашају(пјевање пјесама није недолично. То су напаљени клинци, шта очекујете?! Алкохол је ПРАВИ проблем а он се и не спомиње!) онда је то ВАША кривица!

Како рече један паметан човјек о овом проблему:
If we're fu**** up, you're to blame!

А и најјачи су ми ови што се јављају и кажу како су то неки провинцијалци или избјеглице, а не знају да се не пише 'неможе' и 'незнам'...

Generacija 1972.

pre 11 godina

Pre neki dan sam slavila 40 godina od moje mature.
Imali smo porodicu, zemlju, autoritete, ambicije i PERSPEKTIVU!
Sad je, ipak, sve otislo bestraga!

Niko nesmme da vas bije

pre 11 godina

Meni samo nije jasno kako roditeljima i nasim matorima koji su za sve ovo krivi nije zao svoje dece i dece uopste. ne vole svoju decu kako ce drugu... Svasta sam prezivio i nikada nisam ispoljio negativna osecanja koje sam povremeno imao jer zelim da mi dete raste sa ljubavlju a ne mrznjom da prigrli svet oko sebe jer jedino tako moze biti srecan. zato sam i otisao jer sa video da mu tamo drugi nece dozvoliti...jer mi zamenjujemo patriotizam sa mrznjom prema drugima. Oni koji su supeli da dignu decu bez mrznje u ovim uslovima gde drustvo apsolutno ohrabruje (i direktno i indirektno) ovakva ponasanja - svaka cast. meni je bilo previse rizicno.

shone

pre 11 godina

Svaka sledeca generacija, kao proizvod ovoga vremena i prostora, postaje ocajnija, gluplja i beznadezna, a zbog toga i agresivna. Dok kucam komentar, cujem da se raspustila osnovna skola 8 razred, koji pevaju navijacke pesme, verovatno ce po 15ti puta u proteklih godinu dana razlupati decje igraliste i razbijati pivske flase na tom terenu,kao i svakog vikenda.

Sneza 68

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da ste se toliko uhvatili za tu sacicu maturanata,u vremenu kad nemamo vladu,kad nas narod krvari na Kosovu,kad dinar galopirajuci slabi,a nezaposlenost raste....kad zemlja ponire u sve veci ambis !!!!Pa dragi moji,cija su to deca? Treba li ih razapeti i izviniti se celom svetu sto postoje,odreci ih se javno ili ih lincovati !!!!!
Sve mi se cini da je nekom trebao ovako vruci clanak,da se malo prepucavamo oko jednog,za siru javnost,marginalnog dogadjaja i da malo zaboravimo stvarnost !!!
Slika je,na prvu loptu,zaista ruzna,al jos je ruznija jer je neko to hteo,jer je neko izvukao iz konteksta samo nesto,da vest bude bombasticnija...
Jer napisati da su maturanti pijani i da su imali dvolitarske flase piva a pritom na fotografiji nema ni jedne flase piva,govori dosta o objektivnosti novinara,pa ko nam onda garantuje da su i ti poklici Mladicu bili toliko zastupljeni i opste prihvaceni od strane svih maturanata !!!! I pisati kako su pevali himnu drzave u kojoj zive i pesme o Kosovu,u nekom drugom kontekstu bi bilo sasvim pozeljno,ali pisac ovog teksta je i to sasvim degradirao !!!
Zasto nigde nema video snimka,pa da se uverimo koliko je to bilo poklika Mladicu?
Maturanti Vazduhoplovne akademije nisu nista unistili,razbili,nikog ugrozili,pa je vrlo upitno da su bili toliko pijani i toliko opasni koliko se zeli naglasiti !!! A i policija je bila sve vreme s njima,bez i jedne intervencije !!!
Mogu samo da pitam:"Zasto nema video snimka?"