Sreda, 21.12.2011.

22:52

Iz OVK u Tačijevu vojsku

Dolazak Angele Merkel na Kosovo iskorišćen je, pišu "Novosti", da se javnosti prikaže garda nove prištinske vojske - Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Izvor: Veèernje novosti

Iz OVK u Taèijevu vojsku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Nik

pre 12 godina

Samo cu reci da ja ne zelim gospodi dezurnim Albanskim komentatorima replicirati, jer dobro znam da dok oni pisu svoje komentare(tj. prepisuju sa papira koji su dobili), umiru od smeha, koliko oni nemaju veze sa istinom i koliko su isfabrikovani... Dakle, toliko!

I jos jedna stvar - "bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju..."

Filosof

pre 12 godina

A dobro, tako je to... za neke su oslobodioci, za druge teroristi, sve zavisi iz kog ugla se gleda, i srbi su nekada turcima bili teroristi, a Milos Veliki bio verovatno kriminalac sa severa... to su vam kao predstave u pozoristima, menjaju se uloge, menjaju se price, a bina uvek ostaje ista

losha gluma

pre 12 godina

Komsije Albanci, zaista je dirljivo kako pokusavate da taj vas mali, balkanski, primitivni i zlocinacki nacionalizam i sovinizam na kojem bazirate otimacinu Kosova i podelu Makedonije, predstavite kao "borbu za slobodu i demokratiju". Jos dirljivije je kako pokusavate da te vase krimose i teroriste iz uck koji su na Kosovu ali i u Makedoniji pocinili na hiljade zlocine, predstavite kao "gerilce i borce za slobodu" ali ovde zaista retko dolaze mala deca i totalno neinformisani, te tesko da cete ikoga impresionirati. Na vasu zalost, i pored americkih pokusaja da sakriju istinu, i previse je dokaza, ubijenih, proteranih, opljackanih od strane te vase uck da bi bilo ko nasedao na vas providni marketing i zamenjivanje teza. Ali samo nastavite, neka javnsot u Srbiji vidi sa kim ima posla na Kosovu i zasto NIKADA ne treba priznavati tvorevinu koju su na Kosovu izgradili teroristi i zlocinci.

Otice i ti Amerikanci

pre 12 godina

Komsije Albanci, svakome stigne racun za naplatu. Tako ce i vama stici racun za sve one ubijene i proterane sa Kosova. A dotle uzivajte u ovih vasih 5 minuta i glumite i dalje "nevinu zrtvu i borce za slobodu i demokratiju". Iako kako vreme prolazi sve losije i losije vam ide ta gluma jer se ipak mnogo toga saznalo u zadnje vreme.

narcisi

pre 12 godina

@arben
Skini ruzicaste naocare kroz koje gledas kako svoj narod, ono sta ste radili na Kosovu, zlocince koje imate u vlasti a tako i Amerikance, CIA i ostalu ekipu. Vec je komicno ovo albansko izbegavanje da se najzad spuste na zemlju i prihvate odgovornost za ono sto su radili i sta rade na Kosovu ali i u Makedoniji i Albaniji.

Vuk

pre 12 godina

OVK
Nastala je na Kosovu,kada je Srbija imala najvicu kontrolu u juznoj pokrajini,Kosovo i Metohija.
Drzavne sluzbe,DB,Vojska,policija.
Ako im tada svi oni nisu stali na put,sada ostaju samo prazne price.

Ostaje pitanje,zasto ih nasi nisu tada nahvatali,dokazali,optuzili i zatvorili?
Da li je neko kod nas,imao interesa da se oni naoruzavaju i sire nasuprot tolikim brojem pripadnika policije i vojske?

Sad je za mnogo toga,kasno.

mile marinkovic

pre 12 godina

@ dobrovoljac. lako je po internetu biti hrabar. dobro znamo da tih hrabrih kao ti nece biti nigde nego cete iz prikrajka ili inostranstva srbovati. a do tog rata nece nikada doci poshto bi naszalost Vojska Srbije proshla kao i ona Vojska Krajine. Probali ste , takvi shto misle kao i ti, da reshite "albansko pitanje" { da se ne lazemo, takvi kao ti misle da albanci sa kosova ne zasluzuju da budu tamo i tretirali ste ih fantashtichno za vreme Slobice }, kad je Vojska Jugoslavije bila tamo a ona je bila 10 puta jacha od ove VS. To 99 se josh i dobro zavrshilo kako je moglo.

Nema razlike izmedju OVK-a i PLO-a

pre 12 godina

Sve to libeliranje OVK-a kao teroristicku i zlocinacku su u najmanju ruku hipokriticne. Kao prvo, za neuke, OVK znaci OSLOBODILACKA VOJSKA KOSOVA, sta je vrlo slicno PLO-u komu je Srbija a i stara Juga davala bezrezevnu podrsku. PLO je ustvari PALESTINE LIBERATION ARMY, sto mu ga na Srpski dodje Oslobodilacka Vojska Palestine. Pa sad, koja je tu razlika? Jel' je to priznavanje legimiteta PLO-u mozda zato sto teritorija za koju se oni bore nema veze sa Srbijom, ili zato sto je Izrael provodio nehumane taktike protiv Palestinaca? Da li se netko seca kako je Srbija tretirala Kosovare? Takodjer na nehuman nacin!

Uostalom, zna se da svaki novcic ima dve strane. Dok jedni isti pokret nazivaju "teroristickim" drugi ga priznaju kao "legitiman" oslobodilacki pokret. Tako je od pamtiveka i tako ce vazda biti.

arben

pre 12 godina

Dragi sugradjani, zasto sad ovo ako da je u srbiji u vojom vrhu najveci kriminalci i najveci teroristi, nemam nameru za kontru ali povezivanje selimija za islamskim teroristima to je vec moralna amortizirana teorija, dok srbija nije rasciscavala svoje redove od ostvastine slobini pulena u najosetljivim komandnim resorima, svaki dan sve se pojaljuju suradnici legije, arkana, amsterdamca ... da li neko moze da veruje da kfor i cia mogu sebi dozvoliti suradnju sa nekim ko je kriminalac ili ratni zlocinac, pa zar vi mislite da Kosovo moze tolerisati da neki amateri kao kukavice ubiju policajca snajperskim hitcem kad svi su znali da oni samo bili u pratnji carinika, razlika izmedju srpski policajaca i albanski jeste u tome da su srpski policajci iza sebe ostavili tragove zlocina gde god su oni bili, daj te meni jedna primer gde i kada kosovska policija izvrsila negi zlocin. Ja znam da i srbi i albanci najvise bi hteli da zive u miru i postovanje jedan prema drugima, to jeste za normalne ljude a za kvazi heroje koji repeterijau puske virtualno oni i jesu mrginalci sa kompleksom manje vrednosti.

agim

pre 12 godina

Zar nije smesno slusati od Srbije da naziva Albance teroristima kad CEO svet zna da su upravo Srbi ti koji su pravili najvise i najjezivije zlocine od 2 svetskog rata pa naovamo ?

igor

pre 12 godina

Demokratski Zapad naoruzava miroljubive Albance...bas me zanima sta ce da kazu,da imamo Weapons of Mass Destruction ili da smo jednostavno drski i bezobrazni preko svake mere

Tuga

pre 12 godina

E baš smo odgovorna država. Ja na sebi M93 (više "demaskirna" nego "maskirna" uniforma) koja je tirkizne boje pa mogu da se sakrijem u Benetonovim rafovima i u ruci M70 nagriženu do besvesti, a oni H&K 417, modularni ranac i nove uniforme. Pa samo vi nama šaljite papagajske zastave umesto opreme. Šta će Albanci da crknu od smeha kada vide kako Srbin zamišlja orla, što će ih sigurno odvratiti od toga da sutra osvanu u Kraljevu ili Nišu.

Realnost

pre 12 godina

Za jedne terorista, za druge oslobodilac. A da li recimo u Srbiji ljudi imaju problem sa Crvenim Beretkama od kojih je vecina i dalje aktivna u vojsci i policiji? Ili cete mozda reci da su oni bili deo zvanicnih oruzanih snaga drzave Srbije? Mozda, ali tu drzavu je kontrolisala mafija a ne njeni gradjani tako da ni tu nema legitimnosti.

OVK je gerilska formacija koja je pobedila oruzane formacije drzave Srbije uz pomoc saveznika iz NATO-a, izvojevala nezavisnost dela teritorije te iste drzave, i sada prerasta u konvecionalnu oruzanu silu nove drzave Kosovo. I sta sada ljudima u Srbiji nije jasno? Da su izgubili rat? Da je Kosovo nezavisna drzava - tj. nezavisna od Srbije? Da su dvadeset godina indoktrinirani nacionalistickom i profasistickom ideologijom koja ih stavlja u ulogu zrtve i sukobljava sa citavim okruzenjem? Sta nije jasno? Hocete opet da ratujete? S kim? S cim? Kada nameravate da se probudite i izbacite maglu iz glave? Izgubili ste i gotovo. Kraj. The end.

nista cudno

pre 12 godina

Sta se cudfimo ??
Za Balkan je ta vrsta "transformacije" sasvim normalna!!
Zar u ?Bosni od 'Alijine' i 'Radovanove' vojske nije nastala armija BH iako obe iza sebe imaju i ubistva Srba i ubistva bosnjaka u recimo Srebrenici.
Prema tome, nikakvo cudo jer su recimo i 'Sakali' i 'Skorpioni' koji su harali po Kosovu bili kod komandom vojske SCG

Dobrovoljac

pre 12 godina

Onog trenutka ako i kada tzv. KBS kroci na Sever Kosmeta (to ne postoji u 1244) Srbija treba da vojno reaguje i da unisti tu teroristicku tvorevinu. Zato izbori i nova vlada i novi ministar vojni da pripremi vojsku za delovanje.

Sir Oliver

pre 12 godina

Smatra se odgovornim za nestanak mnoštva lokalnih Srba koji su poslednji put viđeni živi u selu Likovac gde se nalazio njegov štab. Selimija je na svečanosti u prištinskoj kasarni "Adem Jašari" na dužnosti komandanta KBS zamenio Kadri Kastrati u novembru 2011, a ceremoniji su prisustvovali šefovi Kfora i Euleksa.

Kakva država takav i komandant i premijer!

kursula

pre 12 godina

Treba da se izborimo za poziciju u svetu da budemo u mogucnosti da zlocince sa iz ovk privedemo pravdi kao sto su priveli Mladica.Koliko god se borili za ispravan cilj nevine zrtve se NEDOPUSTIVE!!! Ukoliko nastavimo ovom politikom uzece nam i Kosovo i smejace nam se u lice oni koji su proterali Srpski narod i klali iste i prodavali organe i na kraju najveci narkodileri u Evropi.

kursula

pre 12 godina

Treba da se izborimo za poziciju u svetu da budemo u mogucnosti da zlocince sa iz ovk privedemo pravdi kao sto su priveli Mladica.Koliko god se borili za ispravan cilj nevine zrtve se NEDOPUSTIVE!!! Ukoliko nastavimo ovom politikom uzece nam i Kosovo i smejace nam se u lice oni koji su proterali Srpski narod i klali iste i prodavali organe i na kraju najveci narkodileri u Evropi.

Dobrovoljac

pre 12 godina

Onog trenutka ako i kada tzv. KBS kroci na Sever Kosmeta (to ne postoji u 1244) Srbija treba da vojno reaguje i da unisti tu teroristicku tvorevinu. Zato izbori i nova vlada i novi ministar vojni da pripremi vojsku za delovanje.

Sir Oliver

pre 12 godina

Smatra se odgovornim za nestanak mnoštva lokalnih Srba koji su poslednji put viđeni živi u selu Likovac gde se nalazio njegov štab. Selimija je na svečanosti u prištinskoj kasarni "Adem Jašari" na dužnosti komandanta KBS zamenio Kadri Kastrati u novembru 2011, a ceremoniji su prisustvovali šefovi Kfora i Euleksa.

Kakva država takav i komandant i premijer!

Nik

pre 12 godina

Samo cu reci da ja ne zelim gospodi dezurnim Albanskim komentatorima replicirati, jer dobro znam da dok oni pisu svoje komentare(tj. prepisuju sa papira koji su dobili), umiru od smeha, koliko oni nemaju veze sa istinom i koliko su isfabrikovani... Dakle, toliko!

I jos jedna stvar - "bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju..."

losha gluma

pre 12 godina

Komsije Albanci, zaista je dirljivo kako pokusavate da taj vas mali, balkanski, primitivni i zlocinacki nacionalizam i sovinizam na kojem bazirate otimacinu Kosova i podelu Makedonije, predstavite kao "borbu za slobodu i demokratiju". Jos dirljivije je kako pokusavate da te vase krimose i teroriste iz uck koji su na Kosovu ali i u Makedoniji pocinili na hiljade zlocine, predstavite kao "gerilce i borce za slobodu" ali ovde zaista retko dolaze mala deca i totalno neinformisani, te tesko da cete ikoga impresionirati. Na vasu zalost, i pored americkih pokusaja da sakriju istinu, i previse je dokaza, ubijenih, proteranih, opljackanih od strane te vase uck da bi bilo ko nasedao na vas providni marketing i zamenjivanje teza. Ali samo nastavite, neka javnsot u Srbiji vidi sa kim ima posla na Kosovu i zasto NIKADA ne treba priznavati tvorevinu koju su na Kosovu izgradili teroristi i zlocinci.

Realnost

pre 12 godina

Za jedne terorista, za druge oslobodilac. A da li recimo u Srbiji ljudi imaju problem sa Crvenim Beretkama od kojih je vecina i dalje aktivna u vojsci i policiji? Ili cete mozda reci da su oni bili deo zvanicnih oruzanih snaga drzave Srbije? Mozda, ali tu drzavu je kontrolisala mafija a ne njeni gradjani tako da ni tu nema legitimnosti.

OVK je gerilska formacija koja je pobedila oruzane formacije drzave Srbije uz pomoc saveznika iz NATO-a, izvojevala nezavisnost dela teritorije te iste drzave, i sada prerasta u konvecionalnu oruzanu silu nove drzave Kosovo. I sta sada ljudima u Srbiji nije jasno? Da su izgubili rat? Da je Kosovo nezavisna drzava - tj. nezavisna od Srbije? Da su dvadeset godina indoktrinirani nacionalistickom i profasistickom ideologijom koja ih stavlja u ulogu zrtve i sukobljava sa citavim okruzenjem? Sta nije jasno? Hocete opet da ratujete? S kim? S cim? Kada nameravate da se probudite i izbacite maglu iz glave? Izgubili ste i gotovo. Kraj. The end.

agim

pre 12 godina

Zar nije smesno slusati od Srbije da naziva Albance teroristima kad CEO svet zna da su upravo Srbi ti koji su pravili najvise i najjezivije zlocine od 2 svetskog rata pa naovamo ?

arben

pre 12 godina

Dragi sugradjani, zasto sad ovo ako da je u srbiji u vojom vrhu najveci kriminalci i najveci teroristi, nemam nameru za kontru ali povezivanje selimija za islamskim teroristima to je vec moralna amortizirana teorija, dok srbija nije rasciscavala svoje redove od ostvastine slobini pulena u najosetljivim komandnim resorima, svaki dan sve se pojaljuju suradnici legije, arkana, amsterdamca ... da li neko moze da veruje da kfor i cia mogu sebi dozvoliti suradnju sa nekim ko je kriminalac ili ratni zlocinac, pa zar vi mislite da Kosovo moze tolerisati da neki amateri kao kukavice ubiju policajca snajperskim hitcem kad svi su znali da oni samo bili u pratnji carinika, razlika izmedju srpski policajaca i albanski jeste u tome da su srpski policajci iza sebe ostavili tragove zlocina gde god su oni bili, daj te meni jedna primer gde i kada kosovska policija izvrsila negi zlocin. Ja znam da i srbi i albanci najvise bi hteli da zive u miru i postovanje jedan prema drugima, to jeste za normalne ljude a za kvazi heroje koji repeterijau puske virtualno oni i jesu mrginalci sa kompleksom manje vrednosti.

Otice i ti Amerikanci

pre 12 godina

Komsije Albanci, svakome stigne racun za naplatu. Tako ce i vama stici racun za sve one ubijene i proterane sa Kosova. A dotle uzivajte u ovih vasih 5 minuta i glumite i dalje "nevinu zrtvu i borce za slobodu i demokratiju". Iako kako vreme prolazi sve losije i losije vam ide ta gluma jer se ipak mnogo toga saznalo u zadnje vreme.

Vuk

pre 12 godina

OVK
Nastala je na Kosovu,kada je Srbija imala najvicu kontrolu u juznoj pokrajini,Kosovo i Metohija.
Drzavne sluzbe,DB,Vojska,policija.
Ako im tada svi oni nisu stali na put,sada ostaju samo prazne price.

Ostaje pitanje,zasto ih nasi nisu tada nahvatali,dokazali,optuzili i zatvorili?
Da li je neko kod nas,imao interesa da se oni naoruzavaju i sire nasuprot tolikim brojem pripadnika policije i vojske?

Sad je za mnogo toga,kasno.

narcisi

pre 12 godina

@arben
Skini ruzicaste naocare kroz koje gledas kako svoj narod, ono sta ste radili na Kosovu, zlocince koje imate u vlasti a tako i Amerikance, CIA i ostalu ekipu. Vec je komicno ovo albansko izbegavanje da se najzad spuste na zemlju i prihvate odgovornost za ono sto su radili i sta rade na Kosovu ali i u Makedoniji i Albaniji.

mile marinkovic

pre 12 godina

@ dobrovoljac. lako je po internetu biti hrabar. dobro znamo da tih hrabrih kao ti nece biti nigde nego cete iz prikrajka ili inostranstva srbovati. a do tog rata nece nikada doci poshto bi naszalost Vojska Srbije proshla kao i ona Vojska Krajine. Probali ste , takvi shto misle kao i ti, da reshite "albansko pitanje" { da se ne lazemo, takvi kao ti misle da albanci sa kosova ne zasluzuju da budu tamo i tretirali ste ih fantashtichno za vreme Slobice }, kad je Vojska Jugoslavije bila tamo a ona je bila 10 puta jacha od ove VS. To 99 se josh i dobro zavrshilo kako je moglo.

Tuga

pre 12 godina

E baš smo odgovorna država. Ja na sebi M93 (više "demaskirna" nego "maskirna" uniforma) koja je tirkizne boje pa mogu da se sakrijem u Benetonovim rafovima i u ruci M70 nagriženu do besvesti, a oni H&K 417, modularni ranac i nove uniforme. Pa samo vi nama šaljite papagajske zastave umesto opreme. Šta će Albanci da crknu od smeha kada vide kako Srbin zamišlja orla, što će ih sigurno odvratiti od toga da sutra osvanu u Kraljevu ili Nišu.

Nema razlike izmedju OVK-a i PLO-a

pre 12 godina

Sve to libeliranje OVK-a kao teroristicku i zlocinacku su u najmanju ruku hipokriticne. Kao prvo, za neuke, OVK znaci OSLOBODILACKA VOJSKA KOSOVA, sta je vrlo slicno PLO-u komu je Srbija a i stara Juga davala bezrezevnu podrsku. PLO je ustvari PALESTINE LIBERATION ARMY, sto mu ga na Srpski dodje Oslobodilacka Vojska Palestine. Pa sad, koja je tu razlika? Jel' je to priznavanje legimiteta PLO-u mozda zato sto teritorija za koju se oni bore nema veze sa Srbijom, ili zato sto je Izrael provodio nehumane taktike protiv Palestinaca? Da li se netko seca kako je Srbija tretirala Kosovare? Takodjer na nehuman nacin!

Uostalom, zna se da svaki novcic ima dve strane. Dok jedni isti pokret nazivaju "teroristickim" drugi ga priznaju kao "legitiman" oslobodilacki pokret. Tako je od pamtiveka i tako ce vazda biti.

nista cudno

pre 12 godina

Sta se cudfimo ??
Za Balkan je ta vrsta "transformacije" sasvim normalna!!
Zar u ?Bosni od 'Alijine' i 'Radovanove' vojske nije nastala armija BH iako obe iza sebe imaju i ubistva Srba i ubistva bosnjaka u recimo Srebrenici.
Prema tome, nikakvo cudo jer su recimo i 'Sakali' i 'Skorpioni' koji su harali po Kosovu bili kod komandom vojske SCG

igor

pre 12 godina

Demokratski Zapad naoruzava miroljubive Albance...bas me zanima sta ce da kazu,da imamo Weapons of Mass Destruction ili da smo jednostavno drski i bezobrazni preko svake mere

Filosof

pre 12 godina

A dobro, tako je to... za neke su oslobodioci, za druge teroristi, sve zavisi iz kog ugla se gleda, i srbi su nekada turcima bili teroristi, a Milos Veliki bio verovatno kriminalac sa severa... to su vam kao predstave u pozoristima, menjaju se uloge, menjaju se price, a bina uvek ostaje ista

Dobrovoljac

pre 12 godina

Onog trenutka ako i kada tzv. KBS kroci na Sever Kosmeta (to ne postoji u 1244) Srbija treba da vojno reaguje i da unisti tu teroristicku tvorevinu. Zato izbori i nova vlada i novi ministar vojni da pripremi vojsku za delovanje.

kursula

pre 12 godina

Treba da se izborimo za poziciju u svetu da budemo u mogucnosti da zlocince sa iz ovk privedemo pravdi kao sto su priveli Mladica.Koliko god se borili za ispravan cilj nevine zrtve se NEDOPUSTIVE!!! Ukoliko nastavimo ovom politikom uzece nam i Kosovo i smejace nam se u lice oni koji su proterali Srpski narod i klali iste i prodavali organe i na kraju najveci narkodileri u Evropi.

Filosof

pre 12 godina

A dobro, tako je to... za neke su oslobodioci, za druge teroristi, sve zavisi iz kog ugla se gleda, i srbi su nekada turcima bili teroristi, a Milos Veliki bio verovatno kriminalac sa severa... to su vam kao predstave u pozoristima, menjaju se uloge, menjaju se price, a bina uvek ostaje ista

Sir Oliver

pre 12 godina

Smatra se odgovornim za nestanak mnoštva lokalnih Srba koji su poslednji put viđeni živi u selu Likovac gde se nalazio njegov štab. Selimija je na svečanosti u prištinskoj kasarni "Adem Jašari" na dužnosti komandanta KBS zamenio Kadri Kastrati u novembru 2011, a ceremoniji su prisustvovali šefovi Kfora i Euleksa.

Kakva država takav i komandant i premijer!

agim

pre 12 godina

Zar nije smesno slusati od Srbije da naziva Albance teroristima kad CEO svet zna da su upravo Srbi ti koji su pravili najvise i najjezivije zlocine od 2 svetskog rata pa naovamo ?

Realnost

pre 12 godina

Za jedne terorista, za druge oslobodilac. A da li recimo u Srbiji ljudi imaju problem sa Crvenim Beretkama od kojih je vecina i dalje aktivna u vojsci i policiji? Ili cete mozda reci da su oni bili deo zvanicnih oruzanih snaga drzave Srbije? Mozda, ali tu drzavu je kontrolisala mafija a ne njeni gradjani tako da ni tu nema legitimnosti.

OVK je gerilska formacija koja je pobedila oruzane formacije drzave Srbije uz pomoc saveznika iz NATO-a, izvojevala nezavisnost dela teritorije te iste drzave, i sada prerasta u konvecionalnu oruzanu silu nove drzave Kosovo. I sta sada ljudima u Srbiji nije jasno? Da su izgubili rat? Da je Kosovo nezavisna drzava - tj. nezavisna od Srbije? Da su dvadeset godina indoktrinirani nacionalistickom i profasistickom ideologijom koja ih stavlja u ulogu zrtve i sukobljava sa citavim okruzenjem? Sta nije jasno? Hocete opet da ratujete? S kim? S cim? Kada nameravate da se probudite i izbacite maglu iz glave? Izgubili ste i gotovo. Kraj. The end.

narcisi

pre 12 godina

@arben
Skini ruzicaste naocare kroz koje gledas kako svoj narod, ono sta ste radili na Kosovu, zlocince koje imate u vlasti a tako i Amerikance, CIA i ostalu ekipu. Vec je komicno ovo albansko izbegavanje da se najzad spuste na zemlju i prihvate odgovornost za ono sto su radili i sta rade na Kosovu ali i u Makedoniji i Albaniji.

Nema razlike izmedju OVK-a i PLO-a

pre 12 godina

Sve to libeliranje OVK-a kao teroristicku i zlocinacku su u najmanju ruku hipokriticne. Kao prvo, za neuke, OVK znaci OSLOBODILACKA VOJSKA KOSOVA, sta je vrlo slicno PLO-u komu je Srbija a i stara Juga davala bezrezevnu podrsku. PLO je ustvari PALESTINE LIBERATION ARMY, sto mu ga na Srpski dodje Oslobodilacka Vojska Palestine. Pa sad, koja je tu razlika? Jel' je to priznavanje legimiteta PLO-u mozda zato sto teritorija za koju se oni bore nema veze sa Srbijom, ili zato sto je Izrael provodio nehumane taktike protiv Palestinaca? Da li se netko seca kako je Srbija tretirala Kosovare? Takodjer na nehuman nacin!

Uostalom, zna se da svaki novcic ima dve strane. Dok jedni isti pokret nazivaju "teroristickim" drugi ga priznaju kao "legitiman" oslobodilacki pokret. Tako je od pamtiveka i tako ce vazda biti.

arben

pre 12 godina

Dragi sugradjani, zasto sad ovo ako da je u srbiji u vojom vrhu najveci kriminalci i najveci teroristi, nemam nameru za kontru ali povezivanje selimija za islamskim teroristima to je vec moralna amortizirana teorija, dok srbija nije rasciscavala svoje redove od ostvastine slobini pulena u najosetljivim komandnim resorima, svaki dan sve se pojaljuju suradnici legije, arkana, amsterdamca ... da li neko moze da veruje da kfor i cia mogu sebi dozvoliti suradnju sa nekim ko je kriminalac ili ratni zlocinac, pa zar vi mislite da Kosovo moze tolerisati da neki amateri kao kukavice ubiju policajca snajperskim hitcem kad svi su znali da oni samo bili u pratnji carinika, razlika izmedju srpski policajaca i albanski jeste u tome da su srpski policajci iza sebe ostavili tragove zlocina gde god su oni bili, daj te meni jedna primer gde i kada kosovska policija izvrsila negi zlocin. Ja znam da i srbi i albanci najvise bi hteli da zive u miru i postovanje jedan prema drugima, to jeste za normalne ljude a za kvazi heroje koji repeterijau puske virtualno oni i jesu mrginalci sa kompleksom manje vrednosti.

losha gluma

pre 12 godina

Komsije Albanci, zaista je dirljivo kako pokusavate da taj vas mali, balkanski, primitivni i zlocinacki nacionalizam i sovinizam na kojem bazirate otimacinu Kosova i podelu Makedonije, predstavite kao "borbu za slobodu i demokratiju". Jos dirljivije je kako pokusavate da te vase krimose i teroriste iz uck koji su na Kosovu ali i u Makedoniji pocinili na hiljade zlocine, predstavite kao "gerilce i borce za slobodu" ali ovde zaista retko dolaze mala deca i totalno neinformisani, te tesko da cete ikoga impresionirati. Na vasu zalost, i pored americkih pokusaja da sakriju istinu, i previse je dokaza, ubijenih, proteranih, opljackanih od strane te vase uck da bi bilo ko nasedao na vas providni marketing i zamenjivanje teza. Ali samo nastavite, neka javnsot u Srbiji vidi sa kim ima posla na Kosovu i zasto NIKADA ne treba priznavati tvorevinu koju su na Kosovu izgradili teroristi i zlocinci.

Otice i ti Amerikanci

pre 12 godina

Komsije Albanci, svakome stigne racun za naplatu. Tako ce i vama stici racun za sve one ubijene i proterane sa Kosova. A dotle uzivajte u ovih vasih 5 minuta i glumite i dalje "nevinu zrtvu i borce za slobodu i demokratiju". Iako kako vreme prolazi sve losije i losije vam ide ta gluma jer se ipak mnogo toga saznalo u zadnje vreme.

igor

pre 12 godina

Demokratski Zapad naoruzava miroljubive Albance...bas me zanima sta ce da kazu,da imamo Weapons of Mass Destruction ili da smo jednostavno drski i bezobrazni preko svake mere

mile marinkovic

pre 12 godina

@ dobrovoljac. lako je po internetu biti hrabar. dobro znamo da tih hrabrih kao ti nece biti nigde nego cete iz prikrajka ili inostranstva srbovati. a do tog rata nece nikada doci poshto bi naszalost Vojska Srbije proshla kao i ona Vojska Krajine. Probali ste , takvi shto misle kao i ti, da reshite "albansko pitanje" { da se ne lazemo, takvi kao ti misle da albanci sa kosova ne zasluzuju da budu tamo i tretirali ste ih fantashtichno za vreme Slobice }, kad je Vojska Jugoslavije bila tamo a ona je bila 10 puta jacha od ove VS. To 99 se josh i dobro zavrshilo kako je moglo.

nista cudno

pre 12 godina

Sta se cudfimo ??
Za Balkan je ta vrsta "transformacije" sasvim normalna!!
Zar u ?Bosni od 'Alijine' i 'Radovanove' vojske nije nastala armija BH iako obe iza sebe imaju i ubistva Srba i ubistva bosnjaka u recimo Srebrenici.
Prema tome, nikakvo cudo jer su recimo i 'Sakali' i 'Skorpioni' koji su harali po Kosovu bili kod komandom vojske SCG

Vuk

pre 12 godina

OVK
Nastala je na Kosovu,kada je Srbija imala najvicu kontrolu u juznoj pokrajini,Kosovo i Metohija.
Drzavne sluzbe,DB,Vojska,policija.
Ako im tada svi oni nisu stali na put,sada ostaju samo prazne price.

Ostaje pitanje,zasto ih nasi nisu tada nahvatali,dokazali,optuzili i zatvorili?
Da li je neko kod nas,imao interesa da se oni naoruzavaju i sire nasuprot tolikim brojem pripadnika policije i vojske?

Sad je za mnogo toga,kasno.

Nik

pre 12 godina

Samo cu reci da ja ne zelim gospodi dezurnim Albanskim komentatorima replicirati, jer dobro znam da dok oni pisu svoje komentare(tj. prepisuju sa papira koji su dobili), umiru od smeha, koliko oni nemaju veze sa istinom i koliko su isfabrikovani... Dakle, toliko!

I jos jedna stvar - "bolje je cutati i odavati utisak glupog, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju..."

Tuga

pre 12 godina

E baš smo odgovorna država. Ja na sebi M93 (više "demaskirna" nego "maskirna" uniforma) koja je tirkizne boje pa mogu da se sakrijem u Benetonovim rafovima i u ruci M70 nagriženu do besvesti, a oni H&K 417, modularni ranac i nove uniforme. Pa samo vi nama šaljite papagajske zastave umesto opreme. Šta će Albanci da crknu od smeha kada vide kako Srbin zamišlja orla, što će ih sigurno odvratiti od toga da sutra osvanu u Kraljevu ili Nišu.