Četvrtak, 28.07.2011.

19:51

NATO: Zabranjene vojne zone!

Komandant KFOR-a Erhard Biler izjavio da je NATO proglasio Jarinje i Brnjak za zabranjene vojne zone i zapretio primenom bojeve municije u slučaju napada.

Izvor: Beta

NATO: Zabranjene vojne zone! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 12 godina

Oni koji komentarisu kako je KiM izgubljeno zauvek su ,,sitne duse,, koje Kosovo i Metohiju nikada nisu smatrale svojom teritorijom.Odgajani na bajkama socijalista(Dimitrije Tucovic jedan od njih,ima spomenik na Slaviji) i kasnije komunista o ,,velikosrpskom hegemonizmu na Kosovu i Metohiji,,pocetkom XX-tog veka samo idu na ruku drugoj strani.Ovo nije prazna prica o nacionalnom i anacionalnom stanovnistvu vec o stanju svesti vecinskog dela Srbije da je Kosovo i Metohija njen sastavni deo.

LSSNemesis88

pre 12 godina

A gde su bile Rusija i Kina 1999?
I setimo se Cegra kog Nisa, mi smo prijatelji i braca Rusije samo kada njima to treba!
Trebamo da se pobratimo sa Rumunima, Grcima i Bugarima oni nas jedini vole.

gradjanin RUSIJE

pre 12 godina

Na pomolu je pravedno konačno rešenje dugogodišnjeg problema Kosova.Srbi kroz istoriju nikako nisu mogli da nauče da ne lupaju glavom u zid.Bespotrebno su ginuli u prvom svetskom ratu(bili okidač za njegov početak)U drugom svetskom, ratu ginuli ko muve skrivajući se i jureći po brdima i šumama,Sumanutom politikom svog vodje iz 90-tih Miloševićem zamalo nisu sami sebe istrebili.Definitivno jedna od najproblematičnijih NACIJA na SVETU. I treba neko jednom da im kaže DOSTA.
P.S.Nadam se da neče uspeti varijanta Srpskih desničarskih političara da i Rusiju uvedu u sukob.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Tako nam i treba kad "uvredjeni" Srbi nece u "prokleti" NATO. Normalno da bi stvari bile drugacije da smo barem aplicirali. Ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se. U suprotnom ...

Dule NS

pre 12 godina

...pa ja sam apsolutno ubeđen da bi Srbija aplicirala za NATO, samo kada bi taj NATO dao i najmanji motiv za to Srbiji i pokazao barem minimum dobre volje i razumevanja prema Srbiji i Srpskom narodu! Ali toga jednostavno nema!
Srbi nisu zlopamtila i na žalost jako lako opraštaju i zaboravljaju sve - pa živeli su u zajednici sa Hrvatima nakon drugog svetskog rata - nakon Jasenovca!
Pa šta je NATO u odnosu na jedan Jasenovac - lako bi Srbi sve oprostili i ušli i u NATO, ali treba samo jedna jedina lepa reč od NATO pakta - a od njih čak ni ta jedna reč!
O tome se radi!

OBAVEZE

pre 12 godina

Господин Зоран Драгишић је аналитичар само у домену како да, као и ЛДП и Атлански савез, узме паре да лобира по Србији за злочиначки НАТО, а ово што је рекао је вређање сваког човека са просечном интелигенцијом! Срамота.
Поменуо је ИСКЉУЧИВО ЈЕДНУ одредбу Куманова и ПОТПУНО изоставио друге одредбе и резолуцију ВЕОМА ВАЖНУ 1244, нпр. ставка за потпуну демилитаризацију ОВК што је учињено тако да су многи од тих сада у политици, КПС и другим оружаним снагама, док је Србија одредбу Куманова о повлачењу снага до момента док УНМИК не реши политичку ситацију испунила! Друго. НАТО је овде дошао са циљем да укине суверенитет Србије преко Космета, а не прима државе са нерешеним територијалним питањима. Треће. НАТО никада у својој историји није некој земљи кидао део територије да би је примио у савез, те Србија аутоматски не може да уђе и потпуно је у нижем, другачије речено понижавајућем положају у односу на друге. Четврто, КФОР који је под командом НАТО, МОРА да поштује задужења по 1244, а све то је овај господин изоставио и ограничио се на једну једину ставку.
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=528446#k5545135,
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=527537,
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=522288#k5447176.
(опширни ћирилични текстови са неким стварима о НАТО и 1244).

Sveti Zarko

pre 12 godina

ko su ti huligani?
jesu li srpski? naravno da ne. srbi nikada nisu i nece napraviti nesto slicno. valjda smo mi to dokazali svetu. siguran sam da su to ucinili svedjani...

Veki

pre 12 godina

Nemojmo da smo naivni: Kao sve se ovo desilo samo zbog huligana? Ma nike valjda... ONI su samo iskoristili to da izvedu plan koji je unapred bio zacrtan. Kad Albanci dizu nered onda to niko I ne spomene.Pogresno je sto nas narod stalno misli da je glup, nije glup nego nema nikog iza sebe. Glupi smo jer mislimo da mozemo da se nosimo protiv ovakvog aparatusa Kao sto je NATO. Ili Imati nekog iza sebe ili mobilisati CEO narod da ode tamo na te prelaze I smenjuje se tamo noc I Dan od sada Pa sve dok NATO I Amerika ne nestanu.

Marko

pre 12 godina

I da smo usli u Nato nista nebi znacilo, smenili smo i Milosevica izmenjali sve zive i nista se nije promenilo valjda je to jasno. Skoro je i M. Panic priznao i da je smenjen Milosevic 1992 Americka politika bi ostala apsolutno ista. I ostala je.

Vlada-KG

pre 12 godina

Svi imaju svoju teoriju o Kosovu ili o Kosmetu.
Tu i tamo,uglavnom su prihvatljive,vecina.

Pored svih teorija,ja mislim da ima jos jedna.
Prelazi su bili pod kontrolom kos. policije,koje cine Srpski policajci.
Znaci,tu je moglo da prolazi sve i svasta,osim hrane,lekova itd.
Onda je ispalo,da su to preuzeli iz Pristine,posle Kfor,barikade itd.
E,sad...Posto se to desilo,nije moglo da prolazi sve i svasta.
A mozda je tu prolazila i neka kolicina robe,koja je skupa,meri se u gramima... Huligani,poznati vec po tome,da rasturaju spomenutu robu,zbog dogadjanja na prelazima,nisu mogli primati tu robu za dalje sirenje.
Besni zbog toga,otisli na prelaze,i zapalili ih.

duh sa sekirom

pre 12 godina

...citam komentare a kroz otvoren prozor i terasu koji osluskuju barikadu u rudaru slusam smrtnu tisinu koja me vise plasi nego stalno nadletanje hilikoptera zadnjih 2h!
...ne osecam nista, emotivno hendikepiran, stambeno nesiguran (zivim u severnom kosovu), zdravstveno stabilan (jos uvek)
...bio sam juce na jarinju kad je gorelo i na barikadama kasnije kad smo pustili nemacki konvoj da prodje i mslm da se cela predstava kuva u fazonu "kako nahraniti vukove a sacuvati ovce".
...siguran sam 110% da kfor ne zeli da puca na nas ali neko iza njih ih toliko strasno pritiska da je pitanje dana kad ce mo mi zapucati na njih iz nemoci, besa, kratkog fitilja zbog cinjenice da su prekrsili prvi i osnovni razlog svog postojanja i rada na Kosovu stavljajuci se otvoreno na stranu Pristine.
...osecam se toliko malim a ipak toliko bitnim i velikim jer svoj zivot drzim u svojim rukama iako je daljinski kod jedne sile, a ipak ja mogu izabrati hocu li dozvoliti da se promeni slika koju oni gledaju.
...sitacija je toliko beznadezna da jedino mogu pogledati u nebo i postaviti pitanje, jer ovde vise pameti nema i sve je u bozjim rukama. To mi daje dozu smirenosti koja mi omogucuje san jer ako je njegova volja ja cu joj se prikloniti i za svoju dusu se boriti.

Srb

pre 12 godina

Odustajem od Kosova neko vreme,covek treba da zna kad je porazen.Ceo svet protiv nas je bio.A sad da se zavucemo u neki cosak i cekamo bolje vreme.

svetlanast.

pre 12 godina

kako to da albanci sa kosova imaju veoma znacajne saveznike za svoju politiku i akcije koje preduzimaju u borbi za nezavisnost?

kako to da srbija ni l999.godine ni sada nema saveznike koji bi podrzali njenu politiku u odnosu prema kosovu i metohiji, ali stvarno ?

sta se to dogodilo sa srbijom?
NATO sada samo "overava" ono sto je uradjeno l999.godine, u medjuvremenu su odrzali samit u beogradu.
sigurno je da to sto radi taci nije u redu.
ali, da li je u redu ne pokazati ni malo sazaljenja prema ubijenom albanskom policajcu, upotrebiti snajper, zapaliti granicni prelaz, ne postovati dogovor sa KFOR-om i na taj nacin omalovaziti svoje pregovarace.
da li vuk jeremic ima autoritet u ujedinjenim nacijama ako ga nema u DS-u, svojoj politickoj stranci?
nagomilalo se mnogo pitanja u srbiji a odgovora nema.
u vladi misle da je vrhovni zakon imati 126 glasova.
nece sednicu skupstine, hoce sednicu skupstine!
djavo je ipak dosao po svoje.

nikada

pre 12 godina

Ostavite bre Milosevica vise na miru! On je zavrsena prica, okrenite se konacno sadasnjosti, nemojte za sve da krivite coveka koji nije na vlasti 11 godina, a 5 godina nije ni medju zivima!
(Srdjan, 28. jul 2011 21:13)

Milosevica, a i celu njegovu bagru, cu pamtiti dok sam ziv! Nikada necu zaboraviti osobu koja mi je unistila mladost, a i po smemu sudeci i starost!

Ivan-BG

pre 12 godina

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović saopštio je večeras da mu je komandant Kfora general Erhard Biler potvrdio da ima nalog od svoje komande da sprovodi odluke vlade u Prištini, odnosno da na administrativnu liniju postavi carinike.

zoom

pre 12 godina

Ovo oko prelaza me podsjeca na granicu BH i Hrvatske u Hercegovini 199. godinwe [recimo Doljnani kod Metkovica ili Crveni Grm kod Ljubuskog]
Tada su osobe sa BH pasosem morale imati vizu Hrvatske, a Hrvatima iz Hecegovine, Kiseljaka, Zepca,Orasja,.. je za prelaz bila dovoljna samo osobna/licna karta izdata od Herceg Bosne.
Jedina valuta je bila HRK [Hrvatska kuna]
Proslo je 2-3 godine dok vize nisu ukinute, kuna polako zamjenila KM, a i licna postala doviljna za prelaz bez obzira odakle si u BH [RS i fed] ali su djeca morala imati pasos. Moraju i sada [posto djeca nemaju licnu]

Imam osjecaj da ce za 2-3 god isto biti sa Kosovom i Srbijom tj privilegija koju sada imaju kosovski Srbi za ulazak u Srbiju [jedino oni mogu] ce polako nestati tj i Albanci ce ulaziti/prolaziti.
Samo treba vremena

bačvanin

pre 12 godina

Može li iko intiligentan da posle svega što se izdešavalo u samo par dana da kaže da ovo nije sve već unapred pripremljeno i izrežirano?
NAMEŠTALJKA TEŠKA!

Bekim-Skplje

pre 12 godina

Po dobro ljudi, sta je Tadic kriv. On je odlican politicar, samo su huligani pokvarili njegov trud,i ucinili uslugu Hashimu Taciju, isto kako sto ste sami Srbi naneli veliku stetu vasoj drzavi kada ste ubili Djindjica bas u vreme kad je Srbija napredovala i dobila velike simpatije u svet

matko

pre 12 godina

Ubijeni policajac, zapaljen i izgazen granicni prelaz sve sa automobilima, prebijeni novinari i to srpski, su proizvod glupe akcije planirane ko zna gde i u cijoj glavi, dovesce severnokosovske Srbe u jednu vrstu izolacije koja ce biti veoma neprijatna. Umesto saradnje u ovom deleu regiona nastace napetost i neko ce morati da popusti. Da je vaznije bilo priznati kosovski pecat pa odrzati neki status ove teritorije kakav je bio do sada ili je bilo vaznije pokazati zube koji su se polomili na prvu pojavu NATO i KFOR vojske neka zakljuce patriote koji samo misle da to jesu a ima ih dosta cak i naovom portalu koji je do sada pripadao razumu!

Vlada

pre 12 godina

Svi oni koji kažu da treba da pokažemo zube treba da mi objasne koje mi to zube imamo da pokažemo? Nemojte mi reći da je to što su juče maloumni kreteni zapalili prelaz znak neke naše čvrstine, kako da ne, evo danas vidimo šta je rezultat toga. E sada bih voleo da ih vidim da odu i da rade nešto slično!
Kažu treba da se okrenemo Rusiji, o čemu vi pričate, oni bre neće da nam daju ni pišljivih 800 miliona kredita dok nam to dooooobro ne naplate, šta bre oni hoće da nam pomognu. Pardon, hoće, da zakažu sednicu u savetu bezbednosti ali to je daleko od nečega što se može nazvati pomoći koja bi nešto promenila.
Da li treba da se pomirimo sa gubitkom celog Kosova, naravno da ne treba ni to da radimo. Treba maksimalno mudro i političkim sredstvima da se borimo. To i dalje ne znači da ćemo i uspeti u tome ali to nam je zaista jedina, nažalost minimalna, šansa. Ukoliko pokažemo da imamo kapaciteta da budemo mudri, i neko tamo ko trenutno radi protiv naših interesa će svhatiti da bi sa nama mogao da napravi neki dobar deal (na više manje obostranu korist), naravno ovo će potrajati.
Dakle da ne dužim, treba saseći svaku "bandu" koja može da neki pozitivan napredak za našu stvar koji se gradi nedeljama da polupa za pola sata i biti spreman da se strpljivo gura naša priča (paralelno sa približavanjem Evropi jer samo tako možemo osnažiti državu i građane) narednih 10-15 godina. Ako uspe odlično, ako ne barem smo sve uradili što smo realno mogli u situaciji u kojoj se sada nalazimo (samoubilačke poteze ne računam u realne opcije).

Brus Lik

pre 12 godina

@sve se vraca sve se placa

Ne, Istra je u Hrvatskoj zahvaljujući glupim Srbima koji su ginuli u borbi protiv fašista, među kojima je i moj deda.
Da je do Hrvata, oni su uglavnom bili na onoj drugoj strani, koja je izgubila rat.

nebojsa

pre 12 godina

Nisu huligani u pitanju, i ne bi trebalo vise zamenjivati teze. Zivim u Vankuveru u Kanadi i pre 2 meseca lokalni hokejaski tim je izgubio u finalu play-off. Oko pola miliona gradjana je divljala celo poslepodne i noc i demolirala nazovi jedan od najlepsih gradova na svetu. Siguran sam da braco srbi niste imli prilike to da vidite na tv jer takva slika nije smela da ide u svet. Moramo se probuditi i shvatiti da mi ne mozemo postati clan EU i istovremeno "zadrzati" Kosovo i Metohiju. Moramo se svi ujediniti u istim zahtevima. Vlast mora ma polju medija mnogo ozboljnije da radi ( ovde i neznaju sta je to Dik Marti izjavio a evo albanci snimaju film sa potpuno suprotnom pricom). Moramo biti ujedinjeni, a za to braco srbi najvecu odgovornost snose nasi politicari. Bili smo ijedinjeni u "skidanju" Milosevica. Zar ne mozemo da se ujedinimo povodom Kosovskog problema???

bezimena

pre 12 godina

(Nikola, 28. jul 2011 21:32)

Meni nije jasno šta ne razumete!?
Odakle Vam ideja o "prekrajanju" granica!?
Jarinje i Brnjak su KIM!
Srbi na severu nisu mogli do u beskraj, da sprečavaju kosovsku državu da vrši vlast nad celom teritorijom. Jedna od osnovnih stvari, koju svaka države najpre stavlja pod kontrolu su granice i carina.
Srbi na severu KIM čak nemaju NIGDE ni svoje predstavnike, koji bi ih u bilo čemu, bilo gde, zastupali, jer su odbijali da izadju na kosovske izbore, odbili su popis itd. Praktično, zbog toga, oni kao da NE POSTOJE. Ili, postoje, ali kao neka neorganizovana skupina tj. horda!

ko zna,zna

pre 12 godina

@(arsa, 28. jul 2011 20:31)

Koja bre rezolucija?Ko jos veruje u price o Kosovu?ALO BRE,OSVESTITE SE VISE.1999 GOD. JE BILA ZADNJA GODINA KAD SE SRBIJA PITALA NESTO ZA TU TERITORIJU!!!Ameri sagradili najvecu bazu u juznoj Evropi.Za koga,za sta?
Ceo zivot nam prodje u mlacenju prazne slame o Kosovu a korist samo imaju politicari i jedni i drugi.

Isti onaj od sinoć

pre 12 godina

A sinoć mi niste objavili komentar gde sam tvrdio da će upravo ovako biti. Da su oni "huligani" od juče, u stvari rezultat dogovora Tadićeve klike i naših zapadnih "prijatelja". Sve je isto kao što je i Sloba radio sa Krajinom i Sarajevom. Iza kulisa prodaš Kosovo, nađeš par budala da naprave incindent, pa posle zajedno sa glupljim delom javnosti i medijima na sva zvona udariš: Eto, borili smo se, ali to što smo ga izgubili, e to su oni krivi. Toliko je isto da čak mislim da je i ista ekipa iz DB-a to uradila, zajedno sa istom ekipom sa "Zapadne strane".

Igor

pre 12 godina

Pa sta treba,da huligane mole da ne rade? ili da ih psuju? zna se zasto vojska ima puske....a inace,Srbija bi bila u mnogo boljoj poziciji da se kandidovala za NATo...ja sam za Srbiju u NatO....DEFINITIVNO.

zoki

pre 12 godina

Za one sto tvrde da je ovo okupacija , znate li vi uospe gde je Jarinje i Brnjak ? Na Kosovu , ne na Srpskoj teritoriji . A drugo mnogo bi bOlje prosli kad bi nas cele okupirali , ko god , posto sami nismo u stanju da uredimo i vodimo jednu normalnu drzavu ( kojoj ustavni poredak , medjunarodni ugled ,mir i red itd. moze da podriva kod kod hoce, huligani , obraz , nasi itd. )

jugo

pre 12 godina

Ko je sada iznenadjen ili je glup ili ironican.

Tragedija je u sledecem, da smo izgubili obraz i da se uvlacimo Evropi i Americi a oni nas svakodnevno samaraju i mi nikako da prestanemo. Tragedija je da se narod toliko podelio da jedan deo uopste ne interesuje KiM i oni bi ga se odmah odrekli samo da bi se priblizili EU ali ne i usli u istu i "bolji zivot" (da li shavatate da su Vam preci krvarili za to sto bi ste Vi sada poklonili za sengen.
Tragedija je da na KiM zive ljudi koji su na vlasti i koji se skrivaju iza patriotizma a kupili su nekretnine u centralnoj Srbiji i manje vise jedva cekaju da se ova agonija prekine.
Tragedija je da neko misli da se zbog paljenja punkta nama ovo danas desava. Desilo bi se i da punkt nije zapaljen.
Tragedija je da ce doci do gubljenja mnogih zivota a niko nece da prstom pomeri iz Beograda da se to ne desi.
Tragedija je da politicare vise interesujemedjusobno prepucavanje i borba za fotelje nego sudbina naroda.

I sta mi sad da ocekujemo i cemu da se nadamo.

Nece se niti KiM sacuvati a verujte nece ni ostatak Srbije uci u EU, mi smo izgubljeni.

Slobodan

pre 12 godina

Hoće li konačno biti sankcionisani potpis ići Kumanovskog sporazuma, kada je protivustavno potpisana kapitulacija i okupacija? Nakon što se kazne odgovorni lakše bi se dio ili sa realnošću i onemogućila bi se marketinška zloupotreba kosovskog pitanja.

Rajko

pre 12 godina

Postovani sugradjani,

Sada vise nego ikad potrebno je da ovde i sto vise na stranim sajtovima kazemo istinu, o onome sto se desava sa Srbima na Kosovu. Samo pisite...

A verujte citaju se komentari.

e-krem

pre 12 godina

Ja odavno tvrdim da je nezafisnost Kosova gotova stvar ali sta cu kad Srbi ne razumeju ni srpski.Ko zna mozda im je i Srbija maceha kao i Juga na pocetku cirkusa.

I sta ste ocekivali

pre 12 godina

Samo u zemljama pod okupacijom civil pregovara sa vojnikom.
Mozda vam niko nije rekao ali Srbija je okupirana zemlja a u takvim okolnostima uspeh pregovara je i sacuvati zivote svog naroda.

Da su barem poslali nekog pozornika sa ulice, rezultat bi bio isti, mozda bi nam samo ostalo malo vise dostojanstva.

sumorni

pre 12 godina

Nadam se da mladjahne srBske patriJote veruju da se ovaj lik zeza, te da će po drugi put krenuti da "oslobode" granični prelaz. Koliko noćas. Navijaću za njih. Pozitivnim preporukama.

Šverc ekipa sa severa će izgleda ipak morati da plati carinu, a i pdv, a 13+ ekipa koja ovde turira o svetoj srBskoj zemlji, o izdajniku Tadiću, vojsci koje nemamo, itd, i usput lupa minus preporuke na svaki iole razuman komentar pisan od nekog ko ima malo veće životno iskustvo od njih, će dobiti praktičnu pouku o realnim stvarima, jer njihova svest se nalazi u nekom nedefinisanom medjuprostoru, u kojem sve mora biti onako kako oni hoće, ili će početi Kalimero mantre ...

Za ovu Kalimero-dečurliju koja nema blage veze kad je Kosmet izgubljen: Kosmet (a ne Kosovo, Kosovom ga zovu samo Albanci i najveće srBske patrijote) je izgubljeno odavno, a poslednji čin se desio jula 1999-te. Tačka.

Tadić sve i da je hteo, nije ga mogao izgubiti. Ni Šutanovac, ni Borko. Zato ne glumite više razmaženu dečurliju (iako to u suštini i jeste) već pokušajte da od svog života napravite nešto. Znam da je vaš život bio upropašten, jer se u nekoj ********** nalazio nekakav kontejner, ali prebolećete vi to. Ima kontejnera i po Srbiji... A i patika po Bg radnjama.

Dule NS

pre 12 godina

-OK, jači ste svi od Srbije i Vi Hrvati i Vi Bošnjaci i Vi Albanci!
Jači ste jer Amerika svo vreme ratuje za vas protiv Srpskog naroda!
Zlikovce poput Tačija drže na vlasti i sarađuju sa njime i sve ostale njemu slične....
-Dobro, pobedili ste ponovo - isto kao i u drugom svetskom ratu zar ne?
I Vi u Hrvatskoj - odradili ste lepo "Oluju" uz pomoć - gle čuda Amerike!
I Vi u BiH - dobili ste "državu" i zarobili Srbe u njoj!
I Vi Albanci dobili ste opet "veliku Albaniju" zar ne?

-Zar nije sve isto? Razlika je samo u sponzoru - tada je to bila nacistička Nemačka i Italija, a sada je to Amerika!

-Ima samo jedna stvar o kojoj niko od vas ne vodi računa - a to je da svaka sila kad tad posustane! Svakoj sili jednom dođe kraj! A šta će biti onda?

-E sada razmislite malo da li je pametno ovoliko se žestoko zamerati Srpskom narodu i izazivati ovoliki gnev kod Srpskog naroda? Zar mislite da će Srbi to zaboraviti?
Mislim da vam se ne isplati da to radite JER SRBI IPAK NEĆE NESTATI SA OVOG SVETA, bez obzira koliko vi to priželjkivali!
A ovakav nepravedan i prisilan mir na štetu isključivo jednog naroda ne može dugo da potraje!

Srbija je poražena i ponižena, Srpski narod satanizovan, prokažen i proteran...
Oteli nam zemlju, oteli nam istoriju, oteli nam sve što ste mogli...
A OTETO JE PROKLETO! Ne zaboravite to nikada!

Skywalker

pre 12 godina

Svi dogadjaji su izrezirani, ovo je samo predstava za narod, sto se ono kaze ,,da se Vlasi ne dosete". Cilj ce biti ostvaren, na prelaze ce biti instalirana kosovska carina. Paljenje punkta je svima odgovaralo, gubitnik bi mogao biti samo srpski narod na severu Kosova, ako ipak stvari krenu po zlu, a nadajmo se da nece.

A-ha

pre 12 godina

Izvinite a ko je bio predsednik vlade Srbije kada je bilo martovsko nasilje na kosovu pa niko nije reagovao na Kosovu...ko je bio predsednik vlade Srbije
kada je proglaseno nezavisno Kosovo i nezavisna Crna Gora i zasto taj predsednik tadasnje vlade nije nesto ucinio kada je bilo mnogo gore nego sad i kako to da je sad samo Tadic kriv sto vise nemamo Kosovo...

Chuck

pre 12 godina

"Dragišić ukazuje da je ovakav rasplet događaja na Kosovu i Metohiji posledica činjenice da Srbije nije aplicirala za kandidaturu u NATO."

Da je Jugoslavija ušla u NATO kad se raspao SSSR, ne bi bilo ni ratova ni raspada države. Kasni nam pamet jedno 20 godina. Sve komšije su se već snašle.

Promatrač

pre 12 godina

Za sve ovo su krivi vaši političari. Nije mi jasno kako ljudima u Srbiji nije jasno da je Kosovo za Srbiju izgubljeno i da više nikada neće biti u sastavu Srbije (bar ne bez krvavoga rata). Vaši političari Jeremić,Dačić pa i umjereni Tadić sada su jednostavno došli do zida i istina je izašla na vidjelo. Svijet (bar onaj najrazvijeniji i bitniji) priznao je Kosovo i neće se povući što je Vašim političarima jasno rečeno i pušteno da Srbima to priopće. Međutim političke spletke, lažni nacionalizam su plodno i primamljivo tlo za razne malverzacije i ostanak na vlasti koje je najlakše izvesti prodavajući maglu. Sve je ovo posljedica bježanja od prošlosti i negiranje uzroka svih zala što su se desile na podrućju bivše SFRJ. Komentari koje ljudi ovdje ostavljaju o izdaji i pozivanju na intervenciju VS su van svake pameti. Sukob nije opcija i Srbija bi puno toga izgubila s time, zar se ljudima još gine nakon 200 000 mrtvih na ovim prostorima tokom 90ih. Okrenite se budućnosti, poslušajte ljude poput Čedomira Jovanovića iz LDPa. Nemojte dopustiti da opet potonete u crnilo nacionalizma, sankcija i izolacije jer će samo Vama biti gore i ponovo će Vam trebati 20g da skrpate kakav takav život.

U to ime, ziveli.

pre 12 godina

Sada nam samo jоš fale Valter, Tito banditi i partizani.
(Sava Drugi, 28. jul 2011 21:30)

Matori sve je tu: Evo na prvom programu idu Otpisani, pa Kamiondzije, sad ce po n-ti put da repriziraju Sutjesku, Neretvu, Kozaru i na kraju Veliki Transport.

glup i uspavan...

pre 12 godina

Kakav bre Kfor i Nato na prelazima?

Cuo sam da ih ima svuge po Kosovu,ne samo na prelazima!
I neki bre,Eulex...

U sred Srbije?!
Od kad to?!

Zoran

pre 12 godina

@(Srdjan, 28. jul 2011 21:13)

Da prijatelju, ali nas je za zivota i predsednikovanja vratio u srednji vek, ovima koji su danas na vlasti i nama koji zivimo s njima, danas i ovde, ostalo je "samo" da platimo ceh. Sa debelom kamatom.

B

pre 12 godina

Oprostiti se sa Kosovom, priznati ga za sada, je jedino najbrze resenje... Zatim, izvrsiti potpunu regionalizaciju Srbije po teritorijalnom principu... Jednake teritorije uvesti, a po tom principu podeliti i Vojvodinu i postaviti guvernere tih celina nakon sledecih izbora... Ne vrsiti regionalizaciju po broju stanovnika jer je to vremenski promenljiva velicina... Nakon toga, regionalizacije, sistemski organizovati funkcionisanje privrede... Ovaj deo bih ja znao da odradim i pritom smanjim korupciju na manje od 5 %, kad bi me bar neko od jacih politicara saslusao... Kada ekonomski ojaca drzava i sve sistematski profunkcionise, tada se treba vratiti na temu Kosovo i raditi na tome predano dan i noc...

Lajavi

pre 12 godina

Ako Beograd popusti, prizna de facto ili de jure carinu Kosova, Srbi će na severu uvenuti kao biljke za par meseci. Druga stvar, za prištinske vlasti to je samo prvi korak ka novoj "Oluji" namenjenoj Srbima sa Severa.Beograd čini mi se upravo igra po prištinskim notama (a da možda nije ni svestan). Da li će se ‚egzodus Srba desiti desiti danas, sutra ili za mesec dana sasvim je nebitno, ali znam da će se desiti jer Srbi na severu će se pre iseliti nego da budu pod vlašću Prištine. Sad postavljam ključno pitanje KAKVE SU POSLEDICE 200.000 izbeglica po Srbiju? Moj odgovor je katastrofalan. 1.nema EU narednih 50 godina,tj. nikada 2.Srbija će biti s tih 200.000 zemlja obogaljena siromaštvom za narednih 50 godina. 3. Novih 200.000 beskućnika uzrokovaće takve socijalne i političke lomove (u već dugoročno napetoj društveno, ekonomskoj i političkoj situaciji) da će zemlja gotovo sigurno ući ili u tešku anarhiju ili u krvavi građanski rat (ne sumnjajte u to da će te tenzije neko sa strane još pojačati). 4. Kakve su posledice, te anarhije ili građanskog rata? Pa, aktiviraće se svi oni koji žele sa ovim narodom da namire račune i "račune" iz prošlosti. To znači aktiviranje ekstremnih pojedinaca i grupa u Sandžaku i BiH, aktiviranje mađarskog, veliko hrvatskog, veliko bugarskog nacionalizma, što će dovesti do sloma Republike Srpske i FAKTIČKO nepostojanje Republike Srbije za period od narednih 50-100godina. Smatram da je i delić nabrojanih rizika, suviše veliko zlo za Republiku Srbiju, mnogo manje zlo, od rizika koji sa sobom nosi ograničena vojno-policijska akcija u cilju izvršenja rezolucije 1244, zaštite života i imovine svih građana na Severu Kosova. P.S. MOŽDA JE OVO ŠTO SAM NAPISAO ZA NEKE PREVIŠE, možda se nekom prevrće stomak od mog komentara, ali hajde optimisti, europejci, liberali recite mi argumentovano da grešim. Samo bez floskula, i nekih praznih poruka tipa želimo mir u svetu, mnogo para i da živimo od svog rada, uz neizbežno Milošević je za sve kriv.

Raso

pre 12 godina

Huligani su jecer nanijeli veliki udarac Srbiji u rukovotsvu Srbije za mirno resavanje kosmetskog problema.
Sada je ceo svet vidio ponasanje huligana
zalosno zalosno zalosmo ali je sad kosmet izgubljen

dare superhik

pre 12 godina

Ako ste mislili da ce vas pustiti da i dalje pravite budalastine nekaznjeno, grdno ste se prevarili. Ubiti coveka snajperom i spaliti i izgaziti bagerom punkt, pa se onda praviti lud, je izazivanje rata. Posle ce svi biti krivi osim "golorukog srBskog naroda". Ovo drustvo je tesko bolesno a lecenje ce biti dugo i bolno.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A sta na ovo kazu Vladimir LDP i bezimena?
(Namcor, 28. jul 2011 20:10)

Pozdravljam ovu odluku. Bas si neki namcor. A najjaci su mi ovi borci i patriJote ispred kompa u papucama sa kokicama i hiljadu kilometara udaljeni od Kosova (a mozda i vise) koji pozivaju na borbe. Vas bih ja prve u vojne cizme, pusku i ruksak, slem ako ima i to je to...

kap previše

pre 12 godina

Na granici će biti američki i hrvatski kontingent NATA u sklopu KFOR-a. Hrvati navodno zbog poznavanja jezika. Pa ko voli neka izvoli, raditi nemire ili ilegalno prelaziti granicu.

Zoran

pre 12 godina

Drzavi teritorije trebaju da koristi rudna bogatstva i naplati porez.Srbija na Kosovu to ne moze.To znaci da je nas interes da sto pre priznamo nezavisno Kosovo.Na taj nacin bi bar smanjili troskove koje trenutno imamo oko Kosova.

Jela

pre 12 godina

Pa da...tako oštro su reagovali i onomad kad su dobri ljudi Albanci palili srpske crkve.
Da ne bude zabune, najoštrije osuđujem svako nasilje, bilo koga, bilo gde, nad bilo kim.
Jasno je da je jednoj strani u ovoj priči dozvoljeno SVE i kada Srbi stradaju žmuri se.

dz

pre 12 godina

Pa doslo je do ili-ili. Ili su Srbi u vecini na severu pa ce blokirati mirno oba prelaza i time izvrsiti pritisak protiv takve carine, ili ce odmah odustati i ziveti normalno dok im carinici Kosova vrse pretres kola svaki put kad se vrate iz neke prodavnice u Srbiji. Prosto, zar ne?

Svetlana

pre 12 godina

Još jednom se potvrdilo pravilo da uvek radimo u korist naše štete. Ne znam šta su mislili ovi što su zapalili prelaz da će postići time! Dobili su vojnu zonu u kojoj je dozvoljena upotreba bojeve muinicije.. Pitam se kakav sledeći "genijalan" plan smišljaju!?

aleksandar

pre 12 godina

Da se razumemo:Aktuelna vlast ne snosi nikakvu odgovornost,Tadic nema nikakve veze sa rezolucijom 1244,on moze samo da cini sve da se stanje ne pogorsa,da se smire strasti.Pronaci huligane,ekstremiste,kako hocete,koji su palili juce i dobro ih zakljucati.I baciti kljuc.

askurdjel

pre 12 godina

Albanci/amerikanci na Jarinju-Brnjaku=Nema ulaska robe iz Srbije=Nema osnovnih zivotnih namirnica=Nema lekova=Novi vid etnickog ciscenja Srba sa Severa KiM

bajdvej

pre 12 godina

aha, NATO proglasio!? super. oni su poznati po veštinama komunikacije i medijacije. pozivaju na mir, pa za manje od dana zaprete nasiljem i proglase ratne zone... meni to zvuči kao da oni pozivaju na rat. zbog čega nisu uhapsili ili priveli one koji su zapalili prelaz?

asmir

pre 12 godina

Ovako ce da bude neko vrijeme i poslije KFOR prepusti granicu da kontrolise kosovska vlada naravno, jer joj je to legitimno pravo. takav je sled dogadjaja. to je moje misljenje...

sve se vraca sve se placa.

pre 12 godina

milosevic,ali i crkva i opozicija su htjeli srbiju do karlovca..pa naravno kad se ne uspije u takvim planovima onda se gubi i svoj teritorij..trba pogledati u povjest i vidjeti da je to pravilo.,njemacka,japan, italija! zahvaljujuci musoliniju istra je u hrvatskoj..jednostavno..

Albo-Pr

pre 12 godina

Eh hvala vam srpski ekstremisti i srpski narod koji ih podrzava.Oavkve autogolove koje vi date sa ovakvim nasiljem i fasizmom nikad dosta. Izgleda nikada da naucite nesto od proslih vremena."Srpski patrioti" su nam omogucili bolje resenje od onoga sto smo hteli.Sada puna moc KFOR je na nasoj strani,a ne samo kosovske policije.

Nikola

pre 12 godina

@bezimena
Ne razumem uredu je da tachi posalje specijalce da prekrajaju granice i dodatno destabilizuju tu zonu,ali nije ok da narod to pokusa da spreci.Ova situacija je ispitivanje pulsa stanovnistva srbije u vezi sa kosovom.Da im je ovakva akcija prosla lagano,narednom blitz akcijom bi zauzeli kompletno kosovo.Kao sto im je i pre par godina prosla slicna akcija,bilo par ...osudjujemo...itd ali nikom nista na kraju a toliko srba izginulo.

vitez koja

pre 12 godina

sada bojeve municije, a gde ste marta 2004, kada je sruseno sve sto se moglo srusiti i zapaliti, to je opravdano!!! americka *****!

S.S.

pre 12 godina

Dakle,Tadić je odigrao kako mu je Zapad diktirao svih ovih dana (čuješ dana-GODINA),a glavna poruka beše: "Srbija neće ratovati". Ostaje nam samo da gledamo kako se jadni narodni poslanici koji moraju da se brčkaju po raznim morima narednih mesec dana, svadjaju u Skupštini oko toga kada će sednica biti zapravo održana. Do tada, NATO će dovršavati već davno započet posao,a mi,obični smrtnici,gledaćemo kako da sklonimo koji dinar (bolje evro),da se spasimo inflacije koja polako,ali sigurno raste (što bi nam trebala novčanica od 2000 dinara?
-a da preopterećena je ova novčanica od 1000... tako rekoše...)

dejan

pre 12 godina

imam jedan predlog za tadica neka ide u moskvu kod presednika rusije Dmitrija Medvedeva i ponudi mu severni deo kosova ili celo kosovo rusi će naći interesa na kosovu a srbi sa kosava biće zauvek mirni jer ruse nesme niko da dira to je jedino rešenje da kosovo ostane srpsko

Pera

pre 12 godina

Ovo je pocetak kraja Kosovske sage.Predsednice gde si, javi se ili ti ovo nije dovoljno zanimljiva tema, ili mozda ne smes da izjavljujes nista po dogovoru sa zapadnim "prijateljima". Ovo ce biti velika mrlja u predsednikovanju, bila bi dobra bilo kakva izjavica zbog naroda....

mandraxx

pre 12 godina

za ove naprzene kvazipatriote: dobro je sto su amerikanci preuzeli stvar, nece biti krvi i zaustavice se eskalacija nasilja na kosovu. ljudski zivoti su bitniji od svega

Vlada

pre 12 godina

A sta je to "UKUPNA REALNOST", gad dem it? Boga mu, da li ste barem u ovako vaznoj situaciji u stanju da napisete jednu(!) kvalitetnu recenicu koja efikasno rezimira situaciju i iznosi zvanican stav vlade?!
Zbog cega se vecito koriste ovakvi ezotericni opisi i nedefinisani pojmovi umesto cinjenica? Takve izjave pokazuju neodlucnost, slabost, neozbiljnost i nikakav stav...a svako sa kime saradjujete na bilo kom nivou (drzava, politika, posao...) vas shvata i procenjuje kroz to sto izjavljujete.

To je takodje jedna od "nasih" losih navika koje su postale uobicajene: dvosmislene izjave(da zadovolje svakoga), da se problemi zaobilaze i sve da se nesto odlaze - "lakse cemo to kasnije".
Dok se ovakvi stavovi i druge jako lose navike ne promene iz korena (barem od strane glavnih partija i medija, jer oni su uzor za narod), sigurno necemo izaci iz ****** i bede.

Srdjan

pre 12 godina

Ostavite bre Milosevica vise na miru! On je zavrsena prica, okrenite se konacno sadasnjosti, nemojte za sve da krivite coveka koji nije na vlasti 11 godina, a 5 godina nije ni medju zivima!

cemu zavaravanje

pre 12 godina

@arsa
Kases:"""... Ta rezolucija bi jasno rekla da je Kosovo deo Srbije, a imali smo vecinu u skupstini UN. Imali bi barem neki legitimitet. Sta sada Borise? Kuda sada? Zabise ti tvoji prijatelj noz u ledja.""

ZASTO GOVORIS NEISTINU ??
Je li ti zaista mislis da bi prvobitni predlog nase rezolucije prosao pored protivljenjka/veta tri stalne clanice SB {Britanija,USA, Francuska].
I BAS ZATO sto su i nasi znali da ce i EU biti protiv rezolucije i da nece proci, nisu na njoj insistirali, tj, promenili su je.
Cak ni BH kao privremeni clan SB nebi glasala za nju !!

goran

pre 12 godina

Sve gore od goreg, sad ce jos i da pucaju na sve zivo sto naidje. Ma jok, bolje da su jos 1999. zaposeli nasu drzavu i da budemo nacisto, sta reci eeee!!! A mi mi se brze bolje dodvoravamo i posto poto hocemo u taj NATO. Pa eto vam, sad smo tako blizu.

Banka

pre 12 godina

"Niko ko nije ovlašćen da radi na prelazima ili da prođe kroz prelaze ne treba da se nalazi u njihovoj blizini". Ja ovo citam ovako:

'KFOR ce vrsiti funkciju sluzbenika na administrativnom prelazu'

Ako KFOR odluci da sprovodi sankcije koje je propisala tzv. vlada Kosova, onda su Srbi po ko zna koji put izgubili bitku.

seljadin

pre 12 godina

kao da se jos jedna NATO oluja sprema, 1995te statisti Hrvati, 1999te Albanci a i ponovo 2004,2011, a zrtve Srbi.
Jos od Krajine NATO brani Srbiji da sacuva narod.

DuleS

pre 12 godina

Predsednice gde si veceras da se oglasis kao sinoc po 100x kako treba kazniti huligane?! a? nato ti proglasava deo teritorije za ratnu zonu, a ti si se zavukao u misiju rupu!!!

Dejan

pre 12 godina

Znao sam da će im Švabo uvaliti. Sad će da dovedu koga oni hoće, teško je predpostaviti koga, i tako, na kraju, izigrati ove naše pregovarače. Od početka je znao šta mu je činiti. Nego, zna li se ko je palio?

Nenad

pre 12 godina

Sećam se Tačija kako je koristio svaku priliku da ponavlja ambicije Kosova za brzi ulazak u NATO i EU, a evo sada mu strane trupe proglašavaju granice za vojne zone. Prosperitet cveta na Kosovu, nego šta...

Vladimir Nbgd4eveR

pre 12 godina

Pa vi opet zapalite prelaz... A, sad će garantovano da pokrenu istragu zbog ubistva "specijalca". Izradio nas je Tači kao volove! Ušetaće uz pratnju KFORA na sever Kosova.

mail

pre 12 godina

Ja ne znam sta je vama ljudi, pa mi smo tu teritoriju predali jos '99, tada smo kapitulirali (kao i u Sloveniji, Hrvatskoj, CG i BiH). Potpuno mi je nejasno cudjenje.

Delija

pre 12 godina

Da li je moguce da ovaj covek ne moze da bilo sta kaze zvanicno Hasimu Taciju, ili izgleda da samo mora Srbe da kritikuje i da srbiji preti !!!

Zlatko

pre 12 godina

Ovo je samo priprema za ono sto nam se sprema a sad da vidimo da li ce gos Tadic sve nemo posmatrati i docekati izbeglice i protestovati kod prijatelja iz EU ili...

Tomislav Kresovic

pre 12 godina

Odluka NATO-a je doneta pod okriljem SAD.Vojne snage KFOR-a će biti garancija dolaska KPS i Prištinlse carine na sever Kosova.na taj način KFOR priznaje nezavisnost Kosova i nije neutralan.KFOR će pre svega upotrebiti oružije i vatrneu moć prema Srbima koji budu protstvovali za sprovodjenje carinskih propisa Prištine.Beograd je nemoćan jr nema nikakvu alternativnu poliitku,posebno ne diplomatsku inicijativu.KFOR će podržati Tačija u kontroli Prištine na severu Kosova.Ova odluka je doneta.Šta sada Beograde?

Mudro

pre 12 godina

Žalosno je što će Jeremića sada napraviti ludim na sednici SB i toliko.
Dve su opcije: ili da odgovorimo nasiljem ili da napokon odustanemo. Sigurno je bolje ovo drugo, jer u suprotnom najgore će proći srbi na kosovu.

Ako krenemo na njih ne ratujemo sa kosovom već sa nato vojnicima. A to im i odgovara da obrću pare u još jednom ratu gde opet samo mi gubimo.

Bilo bi to isto kao kada bi neko od 50 kg krenuo na mene sa 110kg. Znači nema šanse, pa i da je neverovatan strateg.

Kapetan Leši

pre 12 godina

Nakon poslednjih dogadjaja još jednom se na žalost potvrdjuje da su kosovski Albanci pametniji narod od Srba i da su potpuno uspeli u svojim namerama da dobiju državu. Znali su da izaberu saveznike i da se jedinstveno bore za svoj cilj.A sve je počelo tako što smo u drugoj državi mi hteli isto to da uradimo a prošli smo po principu ko drugom jamu kopa sam u nju upada. Pametnom i poštenom Srbinu je dovoljno da shvati i prizna da smo mnogo zgrešili. Ima Boga i on nije na našoj strani jer nismo zaslužili.

arsa

pre 12 godina

Znao sam ja da od nas nema nista. Kada je Estonova dosla u Beograd i pripretila Tadicu a ovaj brze bolje povukao rezoluciju koja je trebalo da bude usvojena u UN i time ponizio zemlju a i nesrecnog Jeremica koji je tada bio u NY. Ta rezolucija bi jasno rekla da je Kosovo deo Srbije, a imali smo vecinu u skupstini UN. Imali bi barem neki legitimitet. Sta sada Borise? Kuda sada? Zabise ti tvoji prijatelj noz u ledja.

Filmar

pre 12 godina

Zanimljivo. Bas me zanima sa Tadicevo i Sutancevo misljenje,kako to da"prijatelji"iz NATO i EU potezu za ovakvim nasilnim rjesenjima?! Vjerujem da ce imati razumno objasnjenje,a mozda padne i neko izvinjenje jer koliko pratim desavanja u ovom mjesecu jos nije palo ni jedno. Rjesenje je momentalno raspisivanje referenduma sa samo jednim pitanjem,Kosovo ili NATO/EU,bez ikakve kampanje i presinga na narod! Da se vise zavrsi ova farsa koju rezim sprovodi.

vojvođanin

pre 12 godina

Bravo Bileru! Tako je od početka trebalo sa srpskim ekstremistima! Kamo sreće da je NATO intervenisao još 1988. kada su srbi sa Kosova po zadatku došli u Vojvodinu da nasilno ukinu autonomiju Vojvodini i time započeli raspad Jugoslavije.

Neko123

pre 12 godina

NATO proglasio zabranjenom zonom!? Cekaj, otkud sad NATO, KFOR su Ujedinjene Nacije a ne NATO, ko daje NATO-u pravo da bilo sta odlucuje!? A da, UN odavno vise ne postoji..

vladimir

pre 12 godina

Ovo je dobro, nema vise ni rose ni nasih huligana tamo, dosao tata da zavede red. najbitnije je da ovo ne eskalira pa makar i Nato morao da pripreti oruzjem. A kladim se da je glavni problem ko ce da kontrolise sverc robe iz Srbije, Albanci ili Srbi, tj koji ce mafijaski klan da propusta kamione sa robom, ukoliko ih neko podmiti. Zato je bolje da ipak postoji bilo kakav red, nego da 50 huligana moze da se okupi tamo i radi sta hoce, iako su se mestani protivili paljenju, oni su zapalili i naravno, otisli, sad neko drugi treba da vadi njihove fleke.

Zemljanin

pre 12 godina

Alo, Srbi!!! Kosovo je americki protektorat od 1999. Bondstil, jel' vam to zvuci nesto poznato? Oni biraju presednika i premijera Kosova a ovde se neki cude sto su okupirali dva prelaza. Celo Kosovo je pod okupacijom jos 1999.

Max

pre 12 godina

I šta sad velite hrabri facebook i tviter ratnici? Idemo na Kosovo? Ili je ipak lakše luptetati iz fotelje, a kad stvarno zagusti onda se pravimo mutavi, dok će ljudi po enklavama izvući deblji kraj kao i svaki put do sada!

Ivan

pre 12 godina

Je li Erhard Biler što nisi 2004 u Prizrenu isto tako postupao kad su Albanci prognali poslednje Srbe iz Prizrena i zapalili crkvu iz 14. veka ? Tad si bio na tom području glavnokomandujući.

Licemeri!

Aleksej

pre 12 godina

S obzirom da su i Milosevic i vlasti posle njega (pogotovu trenutna vlada) vodili katastrofalnu politiku prema Kosovu sto ima za rezultat potpuno otudjenje juzne pokrajne, jedino sto ja smatram da nam ostaje jeste da spasimo preostale Srbe sa Kosova tako sto cemo ih prebaciti preko administrativne granice, povucemo granicu sa "Kosovom" preko koje NI JEDAN ALBANAC ne moze predje, i proglasimo Kosovo za okupiranu teritoriju (s obzirom da se krsi rezolucija 1244). Naravno, bez ikakve pretnje upotrebe oruzja. Takodje, treba jacati odnose sa Rusijom i traziti podrsku od nje, posto je ona jedna od retkih drzava koja nas podrzava. Ali to ova vlada nece uraditi, zato sto joj je nacionalni interes poslednja rupa na svirali. Za ove katastrofalne rezultate, ova vlast ce platiti mandatom na sledecim izborima!

Debela Ivana-Innana

pre 12 godina

Huligani i svi vi patriJoti:
Al ste ucinili srbima uslugu, samo tako!!!
Umesto Kosovske Policije (koju ubijate i tucete) sada cete se malo teze za*ebavati sa amerikancima koji prvo pucaju pa tek pitaju "a sta ste u stvari hteli"???
Umesto prelaza 1 i 31 ste dobili dve mini (bagdadske) zelene zone, koje niti ce dopustiti u dogledno vreme prelaz robe, niti putnika. Izolovanje kosovskih srba od Srbije je tek pocelo, i nece biti bolje. Naprotiv. Nadam se da je makar onaj maloumnik sa kapuljacom potrefio neki noviji model kompjutera, pa da se igra Counter Strike-a do mile volje kod svoje kuce.... Vecu medvedju uslugu nam niste mogli uciniti.

ŽARKO

pre 12 godina

"OTPISANI" ... na prvom RTS a Kosmet je sada definitivno otpisan. Beogradjani neka Vam je srecno oslobodjenje i put u Evropu. Nemate obaveze prema Hagu, sa Kosmetom sada zavrsavate, ... Makar neka neko zivi. Ministar i Borko odradise posao. Setao ih general kao "majka ludu cerku po saboru". Nasi pregovaraci, nasa diplomatija, ... IDEMO DALJE ...

bezimena

pre 12 godina

Podsećam zaboravne da je S. Milošević JOŠ 1999.godine čestitao gradjanima Srbije mir i POBEDU nad NATO-om, povukao vojsku i policiju sa KIM i prepustio medjunarodnim snagama potpunu kontrolu nad tom teritorijom, prethodno odredivši administrativnu granicu izmedju KIM i Srbije.

Jarinje i Brnjak su teritorija KIM, odluka KFOR-a je ispravna!

DuleS

pre 12 godina

Predsednice gde si veceras da se oglasis kao sinoc po 100x kako treba kazniti huligane?! a? nato ti proglasava deo teritorije za ratnu zonu, a ti si se zavukao u misiju rupu!!!

Max

pre 12 godina

I šta sad velite hrabri facebook i tviter ratnici? Idemo na Kosovo? Ili je ipak lakše luptetati iz fotelje, a kad stvarno zagusti onda se pravimo mutavi, dok će ljudi po enklavama izvući deblji kraj kao i svaki put do sada!

bezimena

pre 12 godina

Podsećam zaboravne da je S. Milošević JOŠ 1999.godine čestitao gradjanima Srbije mir i POBEDU nad NATO-om, povukao vojsku i policiju sa KIM i prepustio medjunarodnim snagama potpunu kontrolu nad tom teritorijom, prethodno odredivši administrativnu granicu izmedju KIM i Srbije.

Jarinje i Brnjak su teritorija KIM, odluka KFOR-a je ispravna!

Debela Ivana-Innana

pre 12 godina

Huligani i svi vi patriJoti:
Al ste ucinili srbima uslugu, samo tako!!!
Umesto Kosovske Policije (koju ubijate i tucete) sada cete se malo teze za*ebavati sa amerikancima koji prvo pucaju pa tek pitaju "a sta ste u stvari hteli"???
Umesto prelaza 1 i 31 ste dobili dve mini (bagdadske) zelene zone, koje niti ce dopustiti u dogledno vreme prelaz robe, niti putnika. Izolovanje kosovskih srba od Srbije je tek pocelo, i nece biti bolje. Naprotiv. Nadam se da je makar onaj maloumnik sa kapuljacom potrefio neki noviji model kompjutera, pa da se igra Counter Strike-a do mile volje kod svoje kuce.... Vecu medvedju uslugu nam niste mogli uciniti.

vojvođanin

pre 12 godina

Bravo Bileru! Tako je od početka trebalo sa srpskim ekstremistima! Kamo sreće da je NATO intervenisao još 1988. kada su srbi sa Kosova po zadatku došli u Vojvodinu da nasilno ukinu autonomiju Vojvodini i time započeli raspad Jugoslavije.

Kapetan Leši

pre 12 godina

Nakon poslednjih dogadjaja još jednom se na žalost potvrdjuje da su kosovski Albanci pametniji narod od Srba i da su potpuno uspeli u svojim namerama da dobiju državu. Znali su da izaberu saveznike i da se jedinstveno bore za svoj cilj.A sve je počelo tako što smo u drugoj državi mi hteli isto to da uradimo a prošli smo po principu ko drugom jamu kopa sam u nju upada. Pametnom i poštenom Srbinu je dovoljno da shvati i prizna da smo mnogo zgrešili. Ima Boga i on nije na našoj strani jer nismo zaslužili.

ŽARKO

pre 12 godina

"OTPISANI" ... na prvom RTS a Kosmet je sada definitivno otpisan. Beogradjani neka Vam je srecno oslobodjenje i put u Evropu. Nemate obaveze prema Hagu, sa Kosmetom sada zavrsavate, ... Makar neka neko zivi. Ministar i Borko odradise posao. Setao ih general kao "majka ludu cerku po saboru". Nasi pregovaraci, nasa diplomatija, ... IDEMO DALJE ...

arsa

pre 12 godina

Znao sam ja da od nas nema nista. Kada je Estonova dosla u Beograd i pripretila Tadicu a ovaj brze bolje povukao rezoluciju koja je trebalo da bude usvojena u UN i time ponizio zemlju a i nesrecnog Jeremica koji je tada bio u NY. Ta rezolucija bi jasno rekla da je Kosovo deo Srbije, a imali smo vecinu u skupstini UN. Imali bi barem neki legitimitet. Sta sada Borise? Kuda sada? Zabise ti tvoji prijatelj noz u ledja.

vladimir

pre 12 godina

Ovo je dobro, nema vise ni rose ni nasih huligana tamo, dosao tata da zavede red. najbitnije je da ovo ne eskalira pa makar i Nato morao da pripreti oruzjem. A kladim se da je glavni problem ko ce da kontrolise sverc robe iz Srbije, Albanci ili Srbi, tj koji ce mafijaski klan da propusta kamione sa robom, ukoliko ih neko podmiti. Zato je bolje da ipak postoji bilo kakav red, nego da 50 huligana moze da se okupi tamo i radi sta hoce, iako su se mestani protivili paljenju, oni su zapalili i naravno, otisli, sad neko drugi treba da vadi njihove fleke.

Banka

pre 12 godina

"Niko ko nije ovlašćen da radi na prelazima ili da prođe kroz prelaze ne treba da se nalazi u njihovoj blizini". Ja ovo citam ovako:

'KFOR ce vrsiti funkciju sluzbenika na administrativnom prelazu'

Ako KFOR odluci da sprovodi sankcije koje je propisala tzv. vlada Kosova, onda su Srbi po ko zna koji put izgubili bitku.

goran

pre 12 godina

Sve gore od goreg, sad ce jos i da pucaju na sve zivo sto naidje. Ma jok, bolje da su jos 1999. zaposeli nasu drzavu i da budemo nacisto, sta reci eeee!!! A mi mi se brze bolje dodvoravamo i posto poto hocemo u taj NATO. Pa eto vam, sad smo tako blizu.

Dejan

pre 12 godina

Znao sam da će im Švabo uvaliti. Sad će da dovedu koga oni hoće, teško je predpostaviti koga, i tako, na kraju, izigrati ove naše pregovarače. Od početka je znao šta mu je činiti. Nego, zna li se ko je palio?

Nenad

pre 12 godina

Sećam se Tačija kako je koristio svaku priliku da ponavlja ambicije Kosova za brzi ulazak u NATO i EU, a evo sada mu strane trupe proglašavaju granice za vojne zone. Prosperitet cveta na Kosovu, nego šta...

Filmar

pre 12 godina

Zanimljivo. Bas me zanima sa Tadicevo i Sutancevo misljenje,kako to da"prijatelji"iz NATO i EU potezu za ovakvim nasilnim rjesenjima?! Vjerujem da ce imati razumno objasnjenje,a mozda padne i neko izvinjenje jer koliko pratim desavanja u ovom mjesecu jos nije palo ni jedno. Rjesenje je momentalno raspisivanje referenduma sa samo jednim pitanjem,Kosovo ili NATO/EU,bez ikakve kampanje i presinga na narod! Da se vise zavrsi ova farsa koju rezim sprovodi.

Aleksej

pre 12 godina

S obzirom da su i Milosevic i vlasti posle njega (pogotovu trenutna vlada) vodili katastrofalnu politiku prema Kosovu sto ima za rezultat potpuno otudjenje juzne pokrajne, jedino sto ja smatram da nam ostaje jeste da spasimo preostale Srbe sa Kosova tako sto cemo ih prebaciti preko administrativne granice, povucemo granicu sa "Kosovom" preko koje NI JEDAN ALBANAC ne moze predje, i proglasimo Kosovo za okupiranu teritoriju (s obzirom da se krsi rezolucija 1244). Naravno, bez ikakve pretnje upotrebe oruzja. Takodje, treba jacati odnose sa Rusijom i traziti podrsku od nje, posto je ona jedna od retkih drzava koja nas podrzava. Ali to ova vlada nece uraditi, zato sto joj je nacionalni interes poslednja rupa na svirali. Za ove katastrofalne rezultate, ova vlast ce platiti mandatom na sledecim izborima!

Delija

pre 12 godina

Da li je moguce da ovaj covek ne moze da bilo sta kaze zvanicno Hasimu Taciju, ili izgleda da samo mora Srbe da kritikuje i da srbiji preti !!!

Zemljanin

pre 12 godina

Alo, Srbi!!! Kosovo je americki protektorat od 1999. Bondstil, jel' vam to zvuci nesto poznato? Oni biraju presednika i premijera Kosova a ovde se neki cude sto su okupirali dva prelaza. Celo Kosovo je pod okupacijom jos 1999.

mail

pre 12 godina

Ja ne znam sta je vama ljudi, pa mi smo tu teritoriju predali jos '99, tada smo kapitulirali (kao i u Sloveniji, Hrvatskoj, CG i BiH). Potpuno mi je nejasno cudjenje.

Mudro

pre 12 godina

Žalosno je što će Jeremića sada napraviti ludim na sednici SB i toliko.
Dve su opcije: ili da odgovorimo nasiljem ili da napokon odustanemo. Sigurno je bolje ovo drugo, jer u suprotnom najgore će proći srbi na kosovu.

Ako krenemo na njih ne ratujemo sa kosovom već sa nato vojnicima. A to im i odgovara da obrću pare u još jednom ratu gde opet samo mi gubimo.

Bilo bi to isto kao kada bi neko od 50 kg krenuo na mene sa 110kg. Znači nema šanse, pa i da je neverovatan strateg.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A sta na ovo kazu Vladimir LDP i bezimena?
(Namcor, 28. jul 2011 20:10)

Pozdravljam ovu odluku. Bas si neki namcor. A najjaci su mi ovi borci i patriJote ispred kompa u papucama sa kokicama i hiljadu kilometara udaljeni od Kosova (a mozda i vise) koji pozivaju na borbe. Vas bih ja prve u vojne cizme, pusku i ruksak, slem ako ima i to je to...

Ivan

pre 12 godina

Je li Erhard Biler što nisi 2004 u Prizrenu isto tako postupao kad su Albanci prognali poslednje Srbe iz Prizrena i zapalili crkvu iz 14. veka ? Tad si bio na tom području glavnokomandujući.

Licemeri!

dare superhik

pre 12 godina

Ako ste mislili da ce vas pustiti da i dalje pravite budalastine nekaznjeno, grdno ste se prevarili. Ubiti coveka snajperom i spaliti i izgaziti bagerom punkt, pa se onda praviti lud, je izazivanje rata. Posle ce svi biti krivi osim "golorukog srBskog naroda". Ovo drustvo je tesko bolesno a lecenje ce biti dugo i bolno.

Vladimir Nbgd4eveR

pre 12 godina

Pa vi opet zapalite prelaz... A, sad će garantovano da pokrenu istragu zbog ubistva "specijalca". Izradio nas je Tači kao volove! Ušetaće uz pratnju KFORA na sever Kosova.

seljadin

pre 12 godina

kao da se jos jedna NATO oluja sprema, 1995te statisti Hrvati, 1999te Albanci a i ponovo 2004,2011, a zrtve Srbi.
Jos od Krajine NATO brani Srbiji da sacuva narod.

Tomislav Kresovic

pre 12 godina

Odluka NATO-a je doneta pod okriljem SAD.Vojne snage KFOR-a će biti garancija dolaska KPS i Prištinlse carine na sever Kosova.na taj način KFOR priznaje nezavisnost Kosova i nije neutralan.KFOR će pre svega upotrebiti oružije i vatrneu moć prema Srbima koji budu protstvovali za sprovodjenje carinskih propisa Prištine.Beograd je nemoćan jr nema nikakvu alternativnu poliitku,posebno ne diplomatsku inicijativu.KFOR će podržati Tačija u kontroli Prištine na severu Kosova.Ova odluka je doneta.Šta sada Beograde?

sumorni

pre 12 godina

Nadam se da mladjahne srBske patriJote veruju da se ovaj lik zeza, te da će po drugi put krenuti da "oslobode" granični prelaz. Koliko noćas. Navijaću za njih. Pozitivnim preporukama.

Šverc ekipa sa severa će izgleda ipak morati da plati carinu, a i pdv, a 13+ ekipa koja ovde turira o svetoj srBskoj zemlji, o izdajniku Tadiću, vojsci koje nemamo, itd, i usput lupa minus preporuke na svaki iole razuman komentar pisan od nekog ko ima malo veće životno iskustvo od njih, će dobiti praktičnu pouku o realnim stvarima, jer njihova svest se nalazi u nekom nedefinisanom medjuprostoru, u kojem sve mora biti onako kako oni hoće, ili će početi Kalimero mantre ...

Za ovu Kalimero-dečurliju koja nema blage veze kad je Kosmet izgubljen: Kosmet (a ne Kosovo, Kosovom ga zovu samo Albanci i najveće srBske patrijote) je izgubljeno odavno, a poslednji čin se desio jula 1999-te. Tačka.

Tadić sve i da je hteo, nije ga mogao izgubiti. Ni Šutanovac, ni Borko. Zato ne glumite više razmaženu dečurliju (iako to u suštini i jeste) već pokušajte da od svog života napravite nešto. Znam da je vaš život bio upropašten, jer se u nekoj ********** nalazio nekakav kontejner, ali prebolećete vi to. Ima kontejnera i po Srbiji... A i patika po Bg radnjama.

Neko123

pre 12 godina

NATO proglasio zabranjenom zonom!? Cekaj, otkud sad NATO, KFOR su Ujedinjene Nacije a ne NATO, ko daje NATO-u pravo da bilo sta odlucuje!? A da, UN odavno vise ne postoji..

kap previše

pre 12 godina

Na granici će biti američki i hrvatski kontingent NATA u sklopu KFOR-a. Hrvati navodno zbog poznavanja jezika. Pa ko voli neka izvoli, raditi nemire ili ilegalno prelaziti granicu.

asmir

pre 12 godina

Ovako ce da bude neko vrijeme i poslije KFOR prepusti granicu da kontrolise kosovska vlada naravno, jer joj je to legitimno pravo. takav je sled dogadjaja. to je moje misljenje...

B

pre 12 godina

Oprostiti se sa Kosovom, priznati ga za sada, je jedino najbrze resenje... Zatim, izvrsiti potpunu regionalizaciju Srbije po teritorijalnom principu... Jednake teritorije uvesti, a po tom principu podeliti i Vojvodinu i postaviti guvernere tih celina nakon sledecih izbora... Ne vrsiti regionalizaciju po broju stanovnika jer je to vremenski promenljiva velicina... Nakon toga, regionalizacije, sistemski organizovati funkcionisanje privrede... Ovaj deo bih ja znao da odradim i pritom smanjim korupciju na manje od 5 %, kad bi me bar neko od jacih politicara saslusao... Kada ekonomski ojaca drzava i sve sistematski profunkcionise, tada se treba vratiti na temu Kosovo i raditi na tome predano dan i noc...

sve se vraca sve se placa.

pre 12 godina

milosevic,ali i crkva i opozicija su htjeli srbiju do karlovca..pa naravno kad se ne uspije u takvim planovima onda se gubi i svoj teritorij..trba pogledati u povjest i vidjeti da je to pravilo.,njemacka,japan, italija! zahvaljujuci musoliniju istra je u hrvatskoj..jednostavno..

Srdjan

pre 12 godina

Ostavite bre Milosevica vise na miru! On je zavrsena prica, okrenite se konacno sadasnjosti, nemojte za sve da krivite coveka koji nije na vlasti 11 godina, a 5 godina nije ni medju zivima!

Albo-Pr

pre 12 godina

Eh hvala vam srpski ekstremisti i srpski narod koji ih podrzava.Oavkve autogolove koje vi date sa ovakvim nasiljem i fasizmom nikad dosta. Izgleda nikada da naucite nesto od proslih vremena."Srpski patrioti" su nam omogucili bolje resenje od onoga sto smo hteli.Sada puna moc KFOR je na nasoj strani,a ne samo kosovske policije.

vitez koja

pre 12 godina

sada bojeve municije, a gde ste marta 2004, kada je sruseno sve sto se moglo srusiti i zapaliti, to je opravdano!!! americka *****!

Raso

pre 12 godina

Huligani su jecer nanijeli veliki udarac Srbiji u rukovotsvu Srbije za mirno resavanje kosmetskog problema.
Sada je ceo svet vidio ponasanje huligana
zalosno zalosno zalosmo ali je sad kosmet izgubljen

Svetlana

pre 12 godina

Još jednom se potvrdilo pravilo da uvek radimo u korist naše štete. Ne znam šta su mislili ovi što su zapalili prelaz da će postići time! Dobili su vojnu zonu u kojoj je dozvoljena upotreba bojeve muinicije.. Pitam se kakav sledeći "genijalan" plan smišljaju!?

Zlatko

pre 12 godina

Ovo je samo priprema za ono sto nam se sprema a sad da vidimo da li ce gos Tadic sve nemo posmatrati i docekati izbeglice i protestovati kod prijatelja iz EU ili...

askurdjel

pre 12 godina

Albanci/amerikanci na Jarinju-Brnjaku=Nema ulaska robe iz Srbije=Nema osnovnih zivotnih namirnica=Nema lekova=Novi vid etnickog ciscenja Srba sa Severa KiM

mandraxx

pre 12 godina

za ove naprzene kvazipatriote: dobro je sto su amerikanci preuzeli stvar, nece biti krvi i zaustavice se eskalacija nasilja na kosovu. ljudski zivoti su bitniji od svega

Dule NS

pre 12 godina

-OK, jači ste svi od Srbije i Vi Hrvati i Vi Bošnjaci i Vi Albanci!
Jači ste jer Amerika svo vreme ratuje za vas protiv Srpskog naroda!
Zlikovce poput Tačija drže na vlasti i sarađuju sa njime i sve ostale njemu slične....
-Dobro, pobedili ste ponovo - isto kao i u drugom svetskom ratu zar ne?
I Vi u Hrvatskoj - odradili ste lepo "Oluju" uz pomoć - gle čuda Amerike!
I Vi u BiH - dobili ste "državu" i zarobili Srbe u njoj!
I Vi Albanci dobili ste opet "veliku Albaniju" zar ne?

-Zar nije sve isto? Razlika je samo u sponzoru - tada je to bila nacistička Nemačka i Italija, a sada je to Amerika!

-Ima samo jedna stvar o kojoj niko od vas ne vodi računa - a to je da svaka sila kad tad posustane! Svakoj sili jednom dođe kraj! A šta će biti onda?

-E sada razmislite malo da li je pametno ovoliko se žestoko zamerati Srpskom narodu i izazivati ovoliki gnev kod Srpskog naroda? Zar mislite da će Srbi to zaboraviti?
Mislim da vam se ne isplati da to radite JER SRBI IPAK NEĆE NESTATI SA OVOG SVETA, bez obzira koliko vi to priželjkivali!
A ovakav nepravedan i prisilan mir na štetu isključivo jednog naroda ne može dugo da potraje!

Srbija je poražena i ponižena, Srpski narod satanizovan, prokažen i proteran...
Oteli nam zemlju, oteli nam istoriju, oteli nam sve što ste mogli...
A OTETO JE PROKLETO! Ne zaboravite to nikada!

Lajavi

pre 12 godina

Ako Beograd popusti, prizna de facto ili de jure carinu Kosova, Srbi će na severu uvenuti kao biljke za par meseci. Druga stvar, za prištinske vlasti to je samo prvi korak ka novoj "Oluji" namenjenoj Srbima sa Severa.Beograd čini mi se upravo igra po prištinskim notama (a da možda nije ni svestan). Da li će se ‚egzodus Srba desiti desiti danas, sutra ili za mesec dana sasvim je nebitno, ali znam da će se desiti jer Srbi na severu će se pre iseliti nego da budu pod vlašću Prištine. Sad postavljam ključno pitanje KAKVE SU POSLEDICE 200.000 izbeglica po Srbiju? Moj odgovor je katastrofalan. 1.nema EU narednih 50 godina,tj. nikada 2.Srbija će biti s tih 200.000 zemlja obogaljena siromaštvom za narednih 50 godina. 3. Novih 200.000 beskućnika uzrokovaće takve socijalne i političke lomove (u već dugoročno napetoj društveno, ekonomskoj i političkoj situaciji) da će zemlja gotovo sigurno ući ili u tešku anarhiju ili u krvavi građanski rat (ne sumnjajte u to da će te tenzije neko sa strane još pojačati). 4. Kakve su posledice, te anarhije ili građanskog rata? Pa, aktiviraće se svi oni koji žele sa ovim narodom da namire račune i "račune" iz prošlosti. To znači aktiviranje ekstremnih pojedinaca i grupa u Sandžaku i BiH, aktiviranje mađarskog, veliko hrvatskog, veliko bugarskog nacionalizma, što će dovesti do sloma Republike Srpske i FAKTIČKO nepostojanje Republike Srbije za period od narednih 50-100godina. Smatram da je i delić nabrojanih rizika, suviše veliko zlo za Republiku Srbiju, mnogo manje zlo, od rizika koji sa sobom nosi ograničena vojno-policijska akcija u cilju izvršenja rezolucije 1244, zaštite života i imovine svih građana na Severu Kosova. P.S. MOŽDA JE OVO ŠTO SAM NAPISAO ZA NEKE PREVIŠE, možda se nekom prevrće stomak od mog komentara, ali hajde optimisti, europejci, liberali recite mi argumentovano da grešim. Samo bez floskula, i nekih praznih poruka tipa želimo mir u svetu, mnogo para i da živimo od svog rada, uz neizbežno Milošević je za sve kriv.

aleksandar

pre 12 godina

Da se razumemo:Aktuelna vlast ne snosi nikakvu odgovornost,Tadic nema nikakve veze sa rezolucijom 1244,on moze samo da cini sve da se stanje ne pogorsa,da se smire strasti.Pronaci huligane,ekstremiste,kako hocete,koji su palili juce i dobro ih zakljucati.I baciti kljuc.

Jela

pre 12 godina

Pa da...tako oštro su reagovali i onomad kad su dobri ljudi Albanci palili srpske crkve.
Da ne bude zabune, najoštrije osuđujem svako nasilje, bilo koga, bilo gde, nad bilo kim.
Jasno je da je jednoj strani u ovoj priči dozvoljeno SVE i kada Srbi stradaju žmuri se.

Brus Lik

pre 12 godina

@sve se vraca sve se placa

Ne, Istra je u Hrvatskoj zahvaljujući glupim Srbima koji su ginuli u borbi protiv fašista, među kojima je i moj deda.
Da je do Hrvata, oni su uglavnom bili na onoj drugoj strani, koja je izgubila rat.

dz

pre 12 godina

Pa doslo je do ili-ili. Ili su Srbi u vecini na severu pa ce blokirati mirno oba prelaza i time izvrsiti pritisak protiv takve carine, ili ce odmah odustati i ziveti normalno dok im carinici Kosova vrse pretres kola svaki put kad se vrate iz neke prodavnice u Srbiji. Prosto, zar ne?

ko zna,zna

pre 12 godina

@(arsa, 28. jul 2011 20:31)

Koja bre rezolucija?Ko jos veruje u price o Kosovu?ALO BRE,OSVESTITE SE VISE.1999 GOD. JE BILA ZADNJA GODINA KAD SE SRBIJA PITALA NESTO ZA TU TERITORIJU!!!Ameri sagradili najvecu bazu u juznoj Evropi.Za koga,za sta?
Ceo zivot nam prodje u mlacenju prazne slame o Kosovu a korist samo imaju politicari i jedni i drugi.

bezimena

pre 12 godina

(Nikola, 28. jul 2011 21:32)

Meni nije jasno šta ne razumete!?
Odakle Vam ideja o "prekrajanju" granica!?
Jarinje i Brnjak su KIM!
Srbi na severu nisu mogli do u beskraj, da sprečavaju kosovsku državu da vrši vlast nad celom teritorijom. Jedna od osnovnih stvari, koju svaka države najpre stavlja pod kontrolu su granice i carina.
Srbi na severu KIM čak nemaju NIGDE ni svoje predstavnike, koji bi ih u bilo čemu, bilo gde, zastupali, jer su odbijali da izadju na kosovske izbore, odbili su popis itd. Praktično, zbog toga, oni kao da NE POSTOJE. Ili, postoje, ali kao neka neorganizovana skupina tj. horda!

A-ha

pre 12 godina

Izvinite a ko je bio predsednik vlade Srbije kada je bilo martovsko nasilje na kosovu pa niko nije reagovao na Kosovu...ko je bio predsednik vlade Srbije
kada je proglaseno nezavisno Kosovo i nezavisna Crna Gora i zasto taj predsednik tadasnje vlade nije nesto ucinio kada je bilo mnogo gore nego sad i kako to da je sad samo Tadic kriv sto vise nemamo Kosovo...

Bekim-Skplje

pre 12 godina

Po dobro ljudi, sta je Tadic kriv. On je odlican politicar, samo su huligani pokvarili njegov trud,i ucinili uslugu Hashimu Taciju, isto kako sto ste sami Srbi naneli veliku stetu vasoj drzavi kada ste ubili Djindjica bas u vreme kad je Srbija napredovala i dobila velike simpatije u svet

Pera

pre 12 godina

Ovo je pocetak kraja Kosovske sage.Predsednice gde si, javi se ili ti ovo nije dovoljno zanimljiva tema, ili mozda ne smes da izjavljujes nista po dogovoru sa zapadnim "prijateljima". Ovo ce biti velika mrlja u predsednikovanju, bila bi dobra bilo kakva izjavica zbog naroda....

zoki

pre 12 godina

Za one sto tvrde da je ovo okupacija , znate li vi uospe gde je Jarinje i Brnjak ? Na Kosovu , ne na Srpskoj teritoriji . A drugo mnogo bi bOlje prosli kad bi nas cele okupirali , ko god , posto sami nismo u stanju da uredimo i vodimo jednu normalnu drzavu ( kojoj ustavni poredak , medjunarodni ugled ,mir i red itd. moze da podriva kod kod hoce, huligani , obraz , nasi itd. )

dejan

pre 12 godina

imam jedan predlog za tadica neka ide u moskvu kod presednika rusije Dmitrija Medvedeva i ponudi mu severni deo kosova ili celo kosovo rusi će naći interesa na kosovu a srbi sa kosava biće zauvek mirni jer ruse nesme niko da dira to je jedino rešenje da kosovo ostane srpsko

Promatrač

pre 12 godina

Za sve ovo su krivi vaši političari. Nije mi jasno kako ljudima u Srbiji nije jasno da je Kosovo za Srbiju izgubljeno i da više nikada neće biti u sastavu Srbije (bar ne bez krvavoga rata). Vaši političari Jeremić,Dačić pa i umjereni Tadić sada su jednostavno došli do zida i istina je izašla na vidjelo. Svijet (bar onaj najrazvijeniji i bitniji) priznao je Kosovo i neće se povući što je Vašim političarima jasno rečeno i pušteno da Srbima to priopće. Međutim političke spletke, lažni nacionalizam su plodno i primamljivo tlo za razne malverzacije i ostanak na vlasti koje je najlakše izvesti prodavajući maglu. Sve je ovo posljedica bježanja od prošlosti i negiranje uzroka svih zala što su se desile na podrućju bivše SFRJ. Komentari koje ljudi ovdje ostavljaju o izdaji i pozivanju na intervenciju VS su van svake pameti. Sukob nije opcija i Srbija bi puno toga izgubila s time, zar se ljudima još gine nakon 200 000 mrtvih na ovim prostorima tokom 90ih. Okrenite se budućnosti, poslušajte ljude poput Čedomira Jovanovića iz LDPa. Nemojte dopustiti da opet potonete u crnilo nacionalizma, sankcija i izolacije jer će samo Vama biti gore i ponovo će Vam trebati 20g da skrpate kakav takav život.

matko

pre 12 godina

Ubijeni policajac, zapaljen i izgazen granicni prelaz sve sa automobilima, prebijeni novinari i to srpski, su proizvod glupe akcije planirane ko zna gde i u cijoj glavi, dovesce severnokosovske Srbe u jednu vrstu izolacije koja ce biti veoma neprijatna. Umesto saradnje u ovom deleu regiona nastace napetost i neko ce morati da popusti. Da je vaznije bilo priznati kosovski pecat pa odrzati neki status ove teritorije kakav je bio do sada ili je bilo vaznije pokazati zube koji su se polomili na prvu pojavu NATO i KFOR vojske neka zakljuce patriote koji samo misle da to jesu a ima ih dosta cak i naovom portalu koji je do sada pripadao razumu!

Zoran

pre 12 godina

Drzavi teritorije trebaju da koristi rudna bogatstva i naplati porez.Srbija na Kosovu to ne moze.To znaci da je nas interes da sto pre priznamo nezavisno Kosovo.Na taj nacin bi bar smanjili troskove koje trenutno imamo oko Kosova.

jugo

pre 12 godina

Ko je sada iznenadjen ili je glup ili ironican.

Tragedija je u sledecem, da smo izgubili obraz i da se uvlacimo Evropi i Americi a oni nas svakodnevno samaraju i mi nikako da prestanemo. Tragedija je da se narod toliko podelio da jedan deo uopste ne interesuje KiM i oni bi ga se odmah odrekli samo da bi se priblizili EU ali ne i usli u istu i "bolji zivot" (da li shavatate da su Vam preci krvarili za to sto bi ste Vi sada poklonili za sengen.
Tragedija je da na KiM zive ljudi koji su na vlasti i koji se skrivaju iza patriotizma a kupili su nekretnine u centralnoj Srbiji i manje vise jedva cekaju da se ova agonija prekine.
Tragedija je da neko misli da se zbog paljenja punkta nama ovo danas desava. Desilo bi se i da punkt nije zapaljen.
Tragedija je da ce doci do gubljenja mnogih zivota a niko nece da prstom pomeri iz Beograda da se to ne desi.
Tragedija je da politicare vise interesujemedjusobno prepucavanje i borba za fotelje nego sudbina naroda.

I sta mi sad da ocekujemo i cemu da se nadamo.

Nece se niti KiM sacuvati a verujte nece ni ostatak Srbije uci u EU, mi smo izgubljeni.

e-krem

pre 12 godina

Ja odavno tvrdim da je nezafisnost Kosova gotova stvar ali sta cu kad Srbi ne razumeju ni srpski.Ko zna mozda im je i Srbija maceha kao i Juga na pocetku cirkusa.

nebojsa

pre 12 godina

Nisu huligani u pitanju, i ne bi trebalo vise zamenjivati teze. Zivim u Vankuveru u Kanadi i pre 2 meseca lokalni hokejaski tim je izgubio u finalu play-off. Oko pola miliona gradjana je divljala celo poslepodne i noc i demolirala nazovi jedan od najlepsih gradova na svetu. Siguran sam da braco srbi niste imli prilike to da vidite na tv jer takva slika nije smela da ide u svet. Moramo se probuditi i shvatiti da mi ne mozemo postati clan EU i istovremeno "zadrzati" Kosovo i Metohiju. Moramo se svi ujediniti u istim zahtevima. Vlast mora ma polju medija mnogo ozboljnije da radi ( ovde i neznaju sta je to Dik Marti izjavio a evo albanci snimaju film sa potpuno suprotnom pricom). Moramo biti ujedinjeni, a za to braco srbi najvecu odgovornost snose nasi politicari. Bili smo ijedinjeni u "skidanju" Milosevica. Zar ne mozemo da se ujedinimo povodom Kosovskog problema???

S.S.

pre 12 godina

Dakle,Tadić je odigrao kako mu je Zapad diktirao svih ovih dana (čuješ dana-GODINA),a glavna poruka beše: "Srbija neće ratovati". Ostaje nam samo da gledamo kako se jadni narodni poslanici koji moraju da se brčkaju po raznim morima narednih mesec dana, svadjaju u Skupštini oko toga kada će sednica biti zapravo održana. Do tada, NATO će dovršavati već davno započet posao,a mi,obični smrtnici,gledaćemo kako da sklonimo koji dinar (bolje evro),da se spasimo inflacije koja polako,ali sigurno raste (što bi nam trebala novčanica od 2000 dinara?
-a da preopterećena je ova novčanica od 1000... tako rekoše...)

Vlada

pre 12 godina

Svi oni koji kažu da treba da pokažemo zube treba da mi objasne koje mi to zube imamo da pokažemo? Nemojte mi reći da je to što su juče maloumni kreteni zapalili prelaz znak neke naše čvrstine, kako da ne, evo danas vidimo šta je rezultat toga. E sada bih voleo da ih vidim da odu i da rade nešto slično!
Kažu treba da se okrenemo Rusiji, o čemu vi pričate, oni bre neće da nam daju ni pišljivih 800 miliona kredita dok nam to dooooobro ne naplate, šta bre oni hoće da nam pomognu. Pardon, hoće, da zakažu sednicu u savetu bezbednosti ali to je daleko od nečega što se može nazvati pomoći koja bi nešto promenila.
Da li treba da se pomirimo sa gubitkom celog Kosova, naravno da ne treba ni to da radimo. Treba maksimalno mudro i političkim sredstvima da se borimo. To i dalje ne znači da ćemo i uspeti u tome ali to nam je zaista jedina, nažalost minimalna, šansa. Ukoliko pokažemo da imamo kapaciteta da budemo mudri, i neko tamo ko trenutno radi protiv naših interesa će svhatiti da bi sa nama mogao da napravi neki dobar deal (na više manje obostranu korist), naravno ovo će potrajati.
Dakle da ne dužim, treba saseći svaku "bandu" koja može da neki pozitivan napredak za našu stvar koji se gradi nedeljama da polupa za pola sata i biti spreman da se strpljivo gura naša priča (paralelno sa približavanjem Evropi jer samo tako možemo osnažiti državu i građane) narednih 10-15 godina. Ako uspe odlično, ako ne barem smo sve uradili što smo realno mogli u situaciji u kojoj se sada nalazimo (samoubilačke poteze ne računam u realne opcije).

Chuck

pre 12 godina

"Dragišić ukazuje da je ovakav rasplet događaja na Kosovu i Metohiji posledica činjenice da Srbije nije aplicirala za kandidaturu u NATO."

Da je Jugoslavija ušla u NATO kad se raspao SSSR, ne bi bilo ni ratova ni raspada države. Kasni nam pamet jedno 20 godina. Sve komšije su se već snašle.

Rajko

pre 12 godina

Postovani sugradjani,

Sada vise nego ikad potrebno je da ovde i sto vise na stranim sajtovima kazemo istinu, o onome sto se desava sa Srbima na Kosovu. Samo pisite...

A verujte citaju se komentari.

Isti onaj od sinoć

pre 12 godina

A sinoć mi niste objavili komentar gde sam tvrdio da će upravo ovako biti. Da su oni "huligani" od juče, u stvari rezultat dogovora Tadićeve klike i naših zapadnih "prijatelja". Sve je isto kao što je i Sloba radio sa Krajinom i Sarajevom. Iza kulisa prodaš Kosovo, nađeš par budala da naprave incindent, pa posle zajedno sa glupljim delom javnosti i medijima na sva zvona udariš: Eto, borili smo se, ali to što smo ga izgubili, e to su oni krivi. Toliko je isto da čak mislim da je i ista ekipa iz DB-a to uradila, zajedno sa istom ekipom sa "Zapadne strane".

Igor

pre 12 godina

Pa sta treba,da huligane mole da ne rade? ili da ih psuju? zna se zasto vojska ima puske....a inace,Srbija bi bila u mnogo boljoj poziciji da se kandidovala za NATo...ja sam za Srbiju u NatO....DEFINITIVNO.

cemu zavaravanje

pre 12 godina

@arsa
Kases:"""... Ta rezolucija bi jasno rekla da je Kosovo deo Srbije, a imali smo vecinu u skupstini UN. Imali bi barem neki legitimitet. Sta sada Borise? Kuda sada? Zabise ti tvoji prijatelj noz u ledja.""

ZASTO GOVORIS NEISTINU ??
Je li ti zaista mislis da bi prvobitni predlog nase rezolucije prosao pored protivljenjka/veta tri stalne clanice SB {Britanija,USA, Francuska].
I BAS ZATO sto su i nasi znali da ce i EU biti protiv rezolucije i da nece proci, nisu na njoj insistirali, tj, promenili su je.
Cak ni BH kao privremeni clan SB nebi glasala za nju !!

I sta ste ocekivali

pre 12 godina

Samo u zemljama pod okupacijom civil pregovara sa vojnikom.
Mozda vam niko nije rekao ali Srbija je okupirana zemlja a u takvim okolnostima uspeh pregovara je i sacuvati zivote svog naroda.

Da su barem poslali nekog pozornika sa ulice, rezultat bi bio isti, mozda bi nam samo ostalo malo vise dostojanstva.

U to ime, ziveli.

pre 12 godina

Sada nam samo jоš fale Valter, Tito banditi i partizani.
(Sava Drugi, 28. jul 2011 21:30)

Matori sve je tu: Evo na prvom programu idu Otpisani, pa Kamiondzije, sad ce po n-ti put da repriziraju Sutjesku, Neretvu, Kozaru i na kraju Veliki Transport.

bačvanin

pre 12 godina

Može li iko intiligentan da posle svega što se izdešavalo u samo par dana da kaže da ovo nije sve već unapred pripremljeno i izrežirano?
NAMEŠTALJKA TEŠKA!

Nikola

pre 12 godina

@bezimena
Ne razumem uredu je da tachi posalje specijalce da prekrajaju granice i dodatno destabilizuju tu zonu,ali nije ok da narod to pokusa da spreci.Ova situacija je ispitivanje pulsa stanovnistva srbije u vezi sa kosovom.Da im je ovakva akcija prosla lagano,narednom blitz akcijom bi zauzeli kompletno kosovo.Kao sto im je i pre par godina prosla slicna akcija,bilo par ...osudjujemo...itd ali nikom nista na kraju a toliko srba izginulo.

glup i uspavan...

pre 12 godina

Kakav bre Kfor i Nato na prelazima?

Cuo sam da ih ima svuge po Kosovu,ne samo na prelazima!
I neki bre,Eulex...

U sred Srbije?!
Od kad to?!

Vlada

pre 12 godina

A sta je to "UKUPNA REALNOST", gad dem it? Boga mu, da li ste barem u ovako vaznoj situaciji u stanju da napisete jednu(!) kvalitetnu recenicu koja efikasno rezimira situaciju i iznosi zvanican stav vlade?!
Zbog cega se vecito koriste ovakvi ezotericni opisi i nedefinisani pojmovi umesto cinjenica? Takve izjave pokazuju neodlucnost, slabost, neozbiljnost i nikakav stav...a svako sa kime saradjujete na bilo kom nivou (drzava, politika, posao...) vas shvata i procenjuje kroz to sto izjavljujete.

To je takodje jedna od "nasih" losih navika koje su postale uobicajene: dvosmislene izjave(da zadovolje svakoga), da se problemi zaobilaze i sve da se nesto odlaze - "lakse cemo to kasnije".
Dok se ovakvi stavovi i druge jako lose navike ne promene iz korena (barem od strane glavnih partija i medija, jer oni su uzor za narod), sigurno necemo izaci iz ****** i bede.

bajdvej

pre 12 godina

aha, NATO proglasio!? super. oni su poznati po veštinama komunikacije i medijacije. pozivaju na mir, pa za manje od dana zaprete nasiljem i proglase ratne zone... meni to zvuči kao da oni pozivaju na rat. zbog čega nisu uhapsili ili priveli one koji su zapalili prelaz?

Skywalker

pre 12 godina

Svi dogadjaji su izrezirani, ovo je samo predstava za narod, sto se ono kaze ,,da se Vlasi ne dosete". Cilj ce biti ostvaren, na prelaze ce biti instalirana kosovska carina. Paljenje punkta je svima odgovaralo, gubitnik bi mogao biti samo srpski narod na severu Kosova, ako ipak stvari krenu po zlu, a nadajmo se da nece.

zoom

pre 12 godina

Ovo oko prelaza me podsjeca na granicu BH i Hrvatske u Hercegovini 199. godinwe [recimo Doljnani kod Metkovica ili Crveni Grm kod Ljubuskog]
Tada su osobe sa BH pasosem morale imati vizu Hrvatske, a Hrvatima iz Hecegovine, Kiseljaka, Zepca,Orasja,.. je za prelaz bila dovoljna samo osobna/licna karta izdata od Herceg Bosne.
Jedina valuta je bila HRK [Hrvatska kuna]
Proslo je 2-3 godine dok vize nisu ukinute, kuna polako zamjenila KM, a i licna postala doviljna za prelaz bez obzira odakle si u BH [RS i fed] ali su djeca morala imati pasos. Moraju i sada [posto djeca nemaju licnu]

Imam osjecaj da ce za 2-3 god isto biti sa Kosovom i Srbijom tj privilegija koju sada imaju kosovski Srbi za ulazak u Srbiju [jedino oni mogu] ce polako nestati tj i Albanci ce ulaziti/prolaziti.
Samo treba vremena

nikada

pre 12 godina

Ostavite bre Milosevica vise na miru! On je zavrsena prica, okrenite se konacno sadasnjosti, nemojte za sve da krivite coveka koji nije na vlasti 11 godina, a 5 godina nije ni medju zivima!
(Srdjan, 28. jul 2011 21:13)

Milosevica, a i celu njegovu bagru, cu pamtiti dok sam ziv! Nikada necu zaboraviti osobu koja mi je unistila mladost, a i po smemu sudeci i starost!

Zoran

pre 12 godina

@(Srdjan, 28. jul 2011 21:13)

Da prijatelju, ali nas je za zivota i predsednikovanja vratio u srednji vek, ovima koji su danas na vlasti i nama koji zivimo s njima, danas i ovde, ostalo je "samo" da platimo ceh. Sa debelom kamatom.

Slobodan

pre 12 godina

Hoće li konačno biti sankcionisani potpis ići Kumanovskog sporazuma, kada je protivustavno potpisana kapitulacija i okupacija? Nakon što se kazne odgovorni lakše bi se dio ili sa realnošću i onemogućila bi se marketinška zloupotreba kosovskog pitanja.

LSSNemesis88

pre 12 godina

A gde su bile Rusija i Kina 1999?
I setimo se Cegra kog Nisa, mi smo prijatelji i braca Rusije samo kada njima to treba!
Trebamo da se pobratimo sa Rumunima, Grcima i Bugarima oni nas jedini vole.

Marko

pre 12 godina

Oni koji komentarisu kako je KiM izgubljeno zauvek su ,,sitne duse,, koje Kosovo i Metohiju nikada nisu smatrale svojom teritorijom.Odgajani na bajkama socijalista(Dimitrije Tucovic jedan od njih,ima spomenik na Slaviji) i kasnije komunista o ,,velikosrpskom hegemonizmu na Kosovu i Metohiji,,pocetkom XX-tog veka samo idu na ruku drugoj strani.Ovo nije prazna prica o nacionalnom i anacionalnom stanovnistvu vec o stanju svesti vecinskog dela Srbije da je Kosovo i Metohija njen sastavni deo.

svetlanast.

pre 12 godina

kako to da albanci sa kosova imaju veoma znacajne saveznike za svoju politiku i akcije koje preduzimaju u borbi za nezavisnost?

kako to da srbija ni l999.godine ni sada nema saveznike koji bi podrzali njenu politiku u odnosu prema kosovu i metohiji, ali stvarno ?

sta se to dogodilo sa srbijom?
NATO sada samo "overava" ono sto je uradjeno l999.godine, u medjuvremenu su odrzali samit u beogradu.
sigurno je da to sto radi taci nije u redu.
ali, da li je u redu ne pokazati ni malo sazaljenja prema ubijenom albanskom policajcu, upotrebiti snajper, zapaliti granicni prelaz, ne postovati dogovor sa KFOR-om i na taj nacin omalovaziti svoje pregovarace.
da li vuk jeremic ima autoritet u ujedinjenim nacijama ako ga nema u DS-u, svojoj politickoj stranci?
nagomilalo se mnogo pitanja u srbiji a odgovora nema.
u vladi misle da je vrhovni zakon imati 126 glasova.
nece sednicu skupstine, hoce sednicu skupstine!
djavo je ipak dosao po svoje.

OBAVEZE

pre 12 godina

Господин Зоран Драгишић је аналитичар само у домену како да, као и ЛДП и Атлански савез, узме паре да лобира по Србији за злочиначки НАТО, а ово што је рекао је вређање сваког човека са просечном интелигенцијом! Срамота.
Поменуо је ИСКЉУЧИВО ЈЕДНУ одредбу Куманова и ПОТПУНО изоставио друге одредбе и резолуцију ВЕОМА ВАЖНУ 1244, нпр. ставка за потпуну демилитаризацију ОВК што је учињено тако да су многи од тих сада у политици, КПС и другим оружаним снагама, док је Србија одредбу Куманова о повлачењу снага до момента док УНМИК не реши политичку ситацију испунила! Друго. НАТО је овде дошао са циљем да укине суверенитет Србије преко Космета, а не прима државе са нерешеним територијалним питањима. Треће. НАТО никада у својој историји није некој земљи кидао део територије да би је примио у савез, те Србија аутоматски не може да уђе и потпуно је у нижем, другачије речено понижавајућем положају у односу на друге. Четврто, КФОР који је под командом НАТО, МОРА да поштује задужења по 1244, а све то је овај господин изоставио и ограничио се на једну једину ставку.
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=528446#k5545135,
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=527537,
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=522288#k5447176.
(опширни ћирилични текстови са неким стварима о НАТО и 1244).

Veki

pre 12 godina

Nemojmo da smo naivni: Kao sve se ovo desilo samo zbog huligana? Ma nike valjda... ONI su samo iskoristili to da izvedu plan koji je unapred bio zacrtan. Kad Albanci dizu nered onda to niko I ne spomene.Pogresno je sto nas narod stalno misli da je glup, nije glup nego nema nikog iza sebe. Glupi smo jer mislimo da mozemo da se nosimo protiv ovakvog aparatusa Kao sto je NATO. Ili Imati nekog iza sebe ili mobilisati CEO narod da ode tamo na te prelaze I smenjuje se tamo noc I Dan od sada Pa sve dok NATO I Amerika ne nestanu.

Ivan-BG

pre 12 godina

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović saopštio je večeras da mu je komandant Kfora general Erhard Biler potvrdio da ima nalog od svoje komande da sprovodi odluke vlade u Prištini, odnosno da na administrativnu liniju postavi carinike.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Tako nam i treba kad "uvredjeni" Srbi nece u "prokleti" NATO. Normalno da bi stvari bile drugacije da smo barem aplicirali. Ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se. U suprotnom ...

Sveti Zarko

pre 12 godina

ko su ti huligani?
jesu li srpski? naravno da ne. srbi nikada nisu i nece napraviti nesto slicno. valjda smo mi to dokazali svetu. siguran sam da su to ucinili svedjani...

Dule NS

pre 12 godina

...pa ja sam apsolutno ubeđen da bi Srbija aplicirala za NATO, samo kada bi taj NATO dao i najmanji motiv za to Srbiji i pokazao barem minimum dobre volje i razumevanja prema Srbiji i Srpskom narodu! Ali toga jednostavno nema!
Srbi nisu zlopamtila i na žalost jako lako opraštaju i zaboravljaju sve - pa živeli su u zajednici sa Hrvatima nakon drugog svetskog rata - nakon Jasenovca!
Pa šta je NATO u odnosu na jedan Jasenovac - lako bi Srbi sve oprostili i ušli i u NATO, ali treba samo jedna jedina lepa reč od NATO pakta - a od njih čak ni ta jedna reč!
O tome se radi!

duh sa sekirom

pre 12 godina

...citam komentare a kroz otvoren prozor i terasu koji osluskuju barikadu u rudaru slusam smrtnu tisinu koja me vise plasi nego stalno nadletanje hilikoptera zadnjih 2h!
...ne osecam nista, emotivno hendikepiran, stambeno nesiguran (zivim u severnom kosovu), zdravstveno stabilan (jos uvek)
...bio sam juce na jarinju kad je gorelo i na barikadama kasnije kad smo pustili nemacki konvoj da prodje i mslm da se cela predstava kuva u fazonu "kako nahraniti vukove a sacuvati ovce".
...siguran sam 110% da kfor ne zeli da puca na nas ali neko iza njih ih toliko strasno pritiska da je pitanje dana kad ce mo mi zapucati na njih iz nemoci, besa, kratkog fitilja zbog cinjenice da su prekrsili prvi i osnovni razlog svog postojanja i rada na Kosovu stavljajuci se otvoreno na stranu Pristine.
...osecam se toliko malim a ipak toliko bitnim i velikim jer svoj zivot drzim u svojim rukama iako je daljinski kod jedne sile, a ipak ja mogu izabrati hocu li dozvoliti da se promeni slika koju oni gledaju.
...sitacija je toliko beznadezna da jedino mogu pogledati u nebo i postaviti pitanje, jer ovde vise pameti nema i sve je u bozjim rukama. To mi daje dozu smirenosti koja mi omogucuje san jer ako je njegova volja ja cu joj se prikloniti i za svoju dusu se boriti.

Marko

pre 12 godina

I da smo usli u Nato nista nebi znacilo, smenili smo i Milosevica izmenjali sve zive i nista se nije promenilo valjda je to jasno. Skoro je i M. Panic priznao i da je smenjen Milosevic 1992 Americka politika bi ostala apsolutno ista. I ostala je.

Srb

pre 12 godina

Odustajem od Kosova neko vreme,covek treba da zna kad je porazen.Ceo svet protiv nas je bio.A sad da se zavucemo u neki cosak i cekamo bolje vreme.

Vlada-KG

pre 12 godina

Svi imaju svoju teoriju o Kosovu ili o Kosmetu.
Tu i tamo,uglavnom su prihvatljive,vecina.

Pored svih teorija,ja mislim da ima jos jedna.
Prelazi su bili pod kontrolom kos. policije,koje cine Srpski policajci.
Znaci,tu je moglo da prolazi sve i svasta,osim hrane,lekova itd.
Onda je ispalo,da su to preuzeli iz Pristine,posle Kfor,barikade itd.
E,sad...Posto se to desilo,nije moglo da prolazi sve i svasta.
A mozda je tu prolazila i neka kolicina robe,koja je skupa,meri se u gramima... Huligani,poznati vec po tome,da rasturaju spomenutu robu,zbog dogadjanja na prelazima,nisu mogli primati tu robu za dalje sirenje.
Besni zbog toga,otisli na prelaze,i zapalili ih.

gradjanin RUSIJE

pre 12 godina

Na pomolu je pravedno konačno rešenje dugogodišnjeg problema Kosova.Srbi kroz istoriju nikako nisu mogli da nauče da ne lupaju glavom u zid.Bespotrebno su ginuli u prvom svetskom ratu(bili okidač za njegov početak)U drugom svetskom, ratu ginuli ko muve skrivajući se i jureći po brdima i šumama,Sumanutom politikom svog vodje iz 90-tih Miloševićem zamalo nisu sami sebe istrebili.Definitivno jedna od najproblematičnijih NACIJA na SVETU. I treba neko jednom da im kaže DOSTA.
P.S.Nadam se da neče uspeti varijanta Srpskih desničarskih političara da i Rusiju uvedu u sukob.

bezimena

pre 12 godina

Podsećam zaboravne da je S. Milošević JOŠ 1999.godine čestitao gradjanima Srbije mir i POBEDU nad NATO-om, povukao vojsku i policiju sa KIM i prepustio medjunarodnim snagama potpunu kontrolu nad tom teritorijom, prethodno odredivši administrativnu granicu izmedju KIM i Srbije.

Jarinje i Brnjak su teritorija KIM, odluka KFOR-a je ispravna!

vojvođanin

pre 12 godina

Bravo Bileru! Tako je od početka trebalo sa srpskim ekstremistima! Kamo sreće da je NATO intervenisao još 1988. kada su srbi sa Kosova po zadatku došli u Vojvodinu da nasilno ukinu autonomiju Vojvodini i time započeli raspad Jugoslavije.

Aleksej

pre 12 godina

S obzirom da su i Milosevic i vlasti posle njega (pogotovu trenutna vlada) vodili katastrofalnu politiku prema Kosovu sto ima za rezultat potpuno otudjenje juzne pokrajne, jedino sto ja smatram da nam ostaje jeste da spasimo preostale Srbe sa Kosova tako sto cemo ih prebaciti preko administrativne granice, povucemo granicu sa "Kosovom" preko koje NI JEDAN ALBANAC ne moze predje, i proglasimo Kosovo za okupiranu teritoriju (s obzirom da se krsi rezolucija 1244). Naravno, bez ikakve pretnje upotrebe oruzja. Takodje, treba jacati odnose sa Rusijom i traziti podrsku od nje, posto je ona jedna od retkih drzava koja nas podrzava. Ali to ova vlada nece uraditi, zato sto joj je nacionalni interes poslednja rupa na svirali. Za ove katastrofalne rezultate, ova vlast ce platiti mandatom na sledecim izborima!

Debela Ivana-Innana

pre 12 godina

Huligani i svi vi patriJoti:
Al ste ucinili srbima uslugu, samo tako!!!
Umesto Kosovske Policije (koju ubijate i tucete) sada cete se malo teze za*ebavati sa amerikancima koji prvo pucaju pa tek pitaju "a sta ste u stvari hteli"???
Umesto prelaza 1 i 31 ste dobili dve mini (bagdadske) zelene zone, koje niti ce dopustiti u dogledno vreme prelaz robe, niti putnika. Izolovanje kosovskih srba od Srbije je tek pocelo, i nece biti bolje. Naprotiv. Nadam se da je makar onaj maloumnik sa kapuljacom potrefio neki noviji model kompjutera, pa da se igra Counter Strike-a do mile volje kod svoje kuce.... Vecu medvedju uslugu nam niste mogli uciniti.

DuleS

pre 12 godina

Predsednice gde si veceras da se oglasis kao sinoc po 100x kako treba kazniti huligane?! a? nato ti proglasava deo teritorije za ratnu zonu, a ti si se zavukao u misiju rupu!!!

vladimir

pre 12 godina

Ovo je dobro, nema vise ni rose ni nasih huligana tamo, dosao tata da zavede red. najbitnije je da ovo ne eskalira pa makar i Nato morao da pripreti oruzjem. A kladim se da je glavni problem ko ce da kontrolise sverc robe iz Srbije, Albanci ili Srbi, tj koji ce mafijaski klan da propusta kamione sa robom, ukoliko ih neko podmiti. Zato je bolje da ipak postoji bilo kakav red, nego da 50 huligana moze da se okupi tamo i radi sta hoce, iako su se mestani protivili paljenju, oni su zapalili i naravno, otisli, sad neko drugi treba da vadi njihove fleke.

Kapetan Leši

pre 12 godina

Nakon poslednjih dogadjaja još jednom se na žalost potvrdjuje da su kosovski Albanci pametniji narod od Srba i da su potpuno uspeli u svojim namerama da dobiju državu. Znali su da izaberu saveznike i da se jedinstveno bore za svoj cilj.A sve je počelo tako što smo u drugoj državi mi hteli isto to da uradimo a prošli smo po principu ko drugom jamu kopa sam u nju upada. Pametnom i poštenom Srbinu je dovoljno da shvati i prizna da smo mnogo zgrešili. Ima Boga i on nije na našoj strani jer nismo zaslužili.

B

pre 12 godina

Oprostiti se sa Kosovom, priznati ga za sada, je jedino najbrze resenje... Zatim, izvrsiti potpunu regionalizaciju Srbije po teritorijalnom principu... Jednake teritorije uvesti, a po tom principu podeliti i Vojvodinu i postaviti guvernere tih celina nakon sledecih izbora... Ne vrsiti regionalizaciju po broju stanovnika jer je to vremenski promenljiva velicina... Nakon toga, regionalizacije, sistemski organizovati funkcionisanje privrede... Ovaj deo bih ja znao da odradim i pritom smanjim korupciju na manje od 5 %, kad bi me bar neko od jacih politicara saslusao... Kada ekonomski ojaca drzava i sve sistematski profunkcionise, tada se treba vratiti na temu Kosovo i raditi na tome predano dan i noc...

Max

pre 12 godina

I šta sad velite hrabri facebook i tviter ratnici? Idemo na Kosovo? Ili je ipak lakše luptetati iz fotelje, a kad stvarno zagusti onda se pravimo mutavi, dok će ljudi po enklavama izvući deblji kraj kao i svaki put do sada!

arsa

pre 12 godina

Znao sam ja da od nas nema nista. Kada je Estonova dosla u Beograd i pripretila Tadicu a ovaj brze bolje povukao rezoluciju koja je trebalo da bude usvojena u UN i time ponizio zemlju a i nesrecnog Jeremica koji je tada bio u NY. Ta rezolucija bi jasno rekla da je Kosovo deo Srbije, a imali smo vecinu u skupstini UN. Imali bi barem neki legitimitet. Sta sada Borise? Kuda sada? Zabise ti tvoji prijatelj noz u ledja.

Vladimir LDP

pre 12 godina

A sta na ovo kazu Vladimir LDP i bezimena?
(Namcor, 28. jul 2011 20:10)

Pozdravljam ovu odluku. Bas si neki namcor. A najjaci su mi ovi borci i patriJote ispred kompa u papucama sa kokicama i hiljadu kilometara udaljeni od Kosova (a mozda i vise) koji pozivaju na borbe. Vas bih ja prve u vojne cizme, pusku i ruksak, slem ako ima i to je to...

Delija

pre 12 godina

Da li je moguce da ovaj covek ne moze da bilo sta kaze zvanicno Hasimu Taciju, ili izgleda da samo mora Srbe da kritikuje i da srbiji preti !!!

goran

pre 12 godina

Sve gore od goreg, sad ce jos i da pucaju na sve zivo sto naidje. Ma jok, bolje da su jos 1999. zaposeli nasu drzavu i da budemo nacisto, sta reci eeee!!! A mi mi se brze bolje dodvoravamo i posto poto hocemo u taj NATO. Pa eto vam, sad smo tako blizu.

dejan

pre 12 godina

imam jedan predlog za tadica neka ide u moskvu kod presednika rusije Dmitrija Medvedeva i ponudi mu severni deo kosova ili celo kosovo rusi će naći interesa na kosovu a srbi sa kosava biće zauvek mirni jer ruse nesme niko da dira to je jedino rešenje da kosovo ostane srpsko

dare superhik

pre 12 godina

Ako ste mislili da ce vas pustiti da i dalje pravite budalastine nekaznjeno, grdno ste se prevarili. Ubiti coveka snajperom i spaliti i izgaziti bagerom punkt, pa se onda praviti lud, je izazivanje rata. Posle ce svi biti krivi osim "golorukog srBskog naroda". Ovo drustvo je tesko bolesno a lecenje ce biti dugo i bolno.

sve se vraca sve se placa.

pre 12 godina

milosevic,ali i crkva i opozicija su htjeli srbiju do karlovca..pa naravno kad se ne uspije u takvim planovima onda se gubi i svoj teritorij..trba pogledati u povjest i vidjeti da je to pravilo.,njemacka,japan, italija! zahvaljujuci musoliniju istra je u hrvatskoj..jednostavno..

Filmar

pre 12 godina

Zanimljivo. Bas me zanima sa Tadicevo i Sutancevo misljenje,kako to da"prijatelji"iz NATO i EU potezu za ovakvim nasilnim rjesenjima?! Vjerujem da ce imati razumno objasnjenje,a mozda padne i neko izvinjenje jer koliko pratim desavanja u ovom mjesecu jos nije palo ni jedno. Rjesenje je momentalno raspisivanje referenduma sa samo jednim pitanjem,Kosovo ili NATO/EU,bez ikakve kampanje i presinga na narod! Da se vise zavrsi ova farsa koju rezim sprovodi.

Dule NS

pre 12 godina

-OK, jači ste svi od Srbije i Vi Hrvati i Vi Bošnjaci i Vi Albanci!
Jači ste jer Amerika svo vreme ratuje za vas protiv Srpskog naroda!
Zlikovce poput Tačija drže na vlasti i sarađuju sa njime i sve ostale njemu slične....
-Dobro, pobedili ste ponovo - isto kao i u drugom svetskom ratu zar ne?
I Vi u Hrvatskoj - odradili ste lepo "Oluju" uz pomoć - gle čuda Amerike!
I Vi u BiH - dobili ste "državu" i zarobili Srbe u njoj!
I Vi Albanci dobili ste opet "veliku Albaniju" zar ne?

-Zar nije sve isto? Razlika je samo u sponzoru - tada je to bila nacistička Nemačka i Italija, a sada je to Amerika!

-Ima samo jedna stvar o kojoj niko od vas ne vodi računa - a to je da svaka sila kad tad posustane! Svakoj sili jednom dođe kraj! A šta će biti onda?

-E sada razmislite malo da li je pametno ovoliko se žestoko zamerati Srpskom narodu i izazivati ovoliki gnev kod Srpskog naroda? Zar mislite da će Srbi to zaboraviti?
Mislim da vam se ne isplati da to radite JER SRBI IPAK NEĆE NESTATI SA OVOG SVETA, bez obzira koliko vi to priželjkivali!
A ovakav nepravedan i prisilan mir na štetu isključivo jednog naroda ne može dugo da potraje!

Srbija je poražena i ponižena, Srpski narod satanizovan, prokažen i proteran...
Oteli nam zemlju, oteli nam istoriju, oteli nam sve što ste mogli...
A OTETO JE PROKLETO! Ne zaboravite to nikada!

Mudro

pre 12 godina

Žalosno je što će Jeremića sada napraviti ludim na sednici SB i toliko.
Dve su opcije: ili da odgovorimo nasiljem ili da napokon odustanemo. Sigurno je bolje ovo drugo, jer u suprotnom najgore će proći srbi na kosovu.

Ako krenemo na njih ne ratujemo sa kosovom već sa nato vojnicima. A to im i odgovara da obrću pare u još jednom ratu gde opet samo mi gubimo.

Bilo bi to isto kao kada bi neko od 50 kg krenuo na mene sa 110kg. Znači nema šanse, pa i da je neverovatan strateg.

bezimena

pre 12 godina

(Nikola, 28. jul 2011 21:32)

Meni nije jasno šta ne razumete!?
Odakle Vam ideja o "prekrajanju" granica!?
Jarinje i Brnjak su KIM!
Srbi na severu nisu mogli do u beskraj, da sprečavaju kosovsku državu da vrši vlast nad celom teritorijom. Jedna od osnovnih stvari, koju svaka države najpre stavlja pod kontrolu su granice i carina.
Srbi na severu KIM čak nemaju NIGDE ni svoje predstavnike, koji bi ih u bilo čemu, bilo gde, zastupali, jer su odbijali da izadju na kosovske izbore, odbili su popis itd. Praktično, zbog toga, oni kao da NE POSTOJE. Ili, postoje, ali kao neka neorganizovana skupina tj. horda!

sumorni

pre 12 godina

Nadam se da mladjahne srBske patriJote veruju da se ovaj lik zeza, te da će po drugi put krenuti da "oslobode" granični prelaz. Koliko noćas. Navijaću za njih. Pozitivnim preporukama.

Šverc ekipa sa severa će izgleda ipak morati da plati carinu, a i pdv, a 13+ ekipa koja ovde turira o svetoj srBskoj zemlji, o izdajniku Tadiću, vojsci koje nemamo, itd, i usput lupa minus preporuke na svaki iole razuman komentar pisan od nekog ko ima malo veće životno iskustvo od njih, će dobiti praktičnu pouku o realnim stvarima, jer njihova svest se nalazi u nekom nedefinisanom medjuprostoru, u kojem sve mora biti onako kako oni hoće, ili će početi Kalimero mantre ...

Za ovu Kalimero-dečurliju koja nema blage veze kad je Kosmet izgubljen: Kosmet (a ne Kosovo, Kosovom ga zovu samo Albanci i najveće srBske patrijote) je izgubljeno odavno, a poslednji čin se desio jula 1999-te. Tačka.

Tadić sve i da je hteo, nije ga mogao izgubiti. Ni Šutanovac, ni Borko. Zato ne glumite više razmaženu dečurliju (iako to u suštini i jeste) već pokušajte da od svog života napravite nešto. Znam da je vaš život bio upropašten, jer se u nekoj ********** nalazio nekakav kontejner, ali prebolećete vi to. Ima kontejnera i po Srbiji... A i patika po Bg radnjama.

Albo-Pr

pre 12 godina

Eh hvala vam srpski ekstremisti i srpski narod koji ih podrzava.Oavkve autogolove koje vi date sa ovakvim nasiljem i fasizmom nikad dosta. Izgleda nikada da naucite nesto od proslih vremena."Srpski patrioti" su nam omogucili bolje resenje od onoga sto smo hteli.Sada puna moc KFOR je na nasoj strani,a ne samo kosovske policije.

Raso

pre 12 godina

Huligani su jecer nanijeli veliki udarac Srbiji u rukovotsvu Srbije za mirno resavanje kosmetskog problema.
Sada je ceo svet vidio ponasanje huligana
zalosno zalosno zalosmo ali je sad kosmet izgubljen

aleksandar

pre 12 godina

Da se razumemo:Aktuelna vlast ne snosi nikakvu odgovornost,Tadic nema nikakve veze sa rezolucijom 1244,on moze samo da cini sve da se stanje ne pogorsa,da se smire strasti.Pronaci huligane,ekstremiste,kako hocete,koji su palili juce i dobro ih zakljucati.I baciti kljuc.

Lajavi

pre 12 godina

Ako Beograd popusti, prizna de facto ili de jure carinu Kosova, Srbi će na severu uvenuti kao biljke za par meseci. Druga stvar, za prištinske vlasti to je samo prvi korak ka novoj "Oluji" namenjenoj Srbima sa Severa.Beograd čini mi se upravo igra po prištinskim notama (a da možda nije ni svestan). Da li će se ‚egzodus Srba desiti desiti danas, sutra ili za mesec dana sasvim je nebitno, ali znam da će se desiti jer Srbi na severu će se pre iseliti nego da budu pod vlašću Prištine. Sad postavljam ključno pitanje KAKVE SU POSLEDICE 200.000 izbeglica po Srbiju? Moj odgovor je katastrofalan. 1.nema EU narednih 50 godina,tj. nikada 2.Srbija će biti s tih 200.000 zemlja obogaljena siromaštvom za narednih 50 godina. 3. Novih 200.000 beskućnika uzrokovaće takve socijalne i političke lomove (u već dugoročno napetoj društveno, ekonomskoj i političkoj situaciji) da će zemlja gotovo sigurno ući ili u tešku anarhiju ili u krvavi građanski rat (ne sumnjajte u to da će te tenzije neko sa strane još pojačati). 4. Kakve su posledice, te anarhije ili građanskog rata? Pa, aktiviraće se svi oni koji žele sa ovim narodom da namire račune i "račune" iz prošlosti. To znači aktiviranje ekstremnih pojedinaca i grupa u Sandžaku i BiH, aktiviranje mađarskog, veliko hrvatskog, veliko bugarskog nacionalizma, što će dovesti do sloma Republike Srpske i FAKTIČKO nepostojanje Republike Srbije za period od narednih 50-100godina. Smatram da je i delić nabrojanih rizika, suviše veliko zlo za Republiku Srbiju, mnogo manje zlo, od rizika koji sa sobom nosi ograničena vojno-policijska akcija u cilju izvršenja rezolucije 1244, zaštite života i imovine svih građana na Severu Kosova. P.S. MOŽDA JE OVO ŠTO SAM NAPISAO ZA NEKE PREVIŠE, možda se nekom prevrće stomak od mog komentara, ali hajde optimisti, europejci, liberali recite mi argumentovano da grešim. Samo bez floskula, i nekih praznih poruka tipa želimo mir u svetu, mnogo para i da živimo od svog rada, uz neizbežno Milošević je za sve kriv.

ŽARKO

pre 12 godina

"OTPISANI" ... na prvom RTS a Kosmet je sada definitivno otpisan. Beogradjani neka Vam je srecno oslobodjenje i put u Evropu. Nemate obaveze prema Hagu, sa Kosmetom sada zavrsavate, ... Makar neka neko zivi. Ministar i Borko odradise posao. Setao ih general kao "majka ludu cerku po saboru". Nasi pregovaraci, nasa diplomatija, ... IDEMO DALJE ...

Rajko

pre 12 godina

Postovani sugradjani,

Sada vise nego ikad potrebno je da ovde i sto vise na stranim sajtovima kazemo istinu, o onome sto se desava sa Srbima na Kosovu. Samo pisite...

A verujte citaju se komentari.

Jela

pre 12 godina

Pa da...tako oštro su reagovali i onomad kad su dobri ljudi Albanci palili srpske crkve.
Da ne bude zabune, najoštrije osuđujem svako nasilje, bilo koga, bilo gde, nad bilo kim.
Jasno je da je jednoj strani u ovoj priči dozvoljeno SVE i kada Srbi stradaju žmuri se.

e-krem

pre 12 godina

Ja odavno tvrdim da je nezafisnost Kosova gotova stvar ali sta cu kad Srbi ne razumeju ni srpski.Ko zna mozda im je i Srbija maceha kao i Juga na pocetku cirkusa.

askurdjel

pre 12 godina

Albanci/amerikanci na Jarinju-Brnjaku=Nema ulaska robe iz Srbije=Nema osnovnih zivotnih namirnica=Nema lekova=Novi vid etnickog ciscenja Srba sa Severa KiM

Brus Lik

pre 12 godina

@sve se vraca sve se placa

Ne, Istra je u Hrvatskoj zahvaljujući glupim Srbima koji su ginuli u borbi protiv fašista, među kojima je i moj deda.
Da je do Hrvata, oni su uglavnom bili na onoj drugoj strani, koja je izgubila rat.

seljadin

pre 12 godina

kao da se jos jedna NATO oluja sprema, 1995te statisti Hrvati, 1999te Albanci a i ponovo 2004,2011, a zrtve Srbi.
Jos od Krajine NATO brani Srbiji da sacuva narod.

vitez koja

pre 12 godina

sada bojeve municije, a gde ste marta 2004, kada je sruseno sve sto se moglo srusiti i zapaliti, to je opravdano!!! americka *****!

mail

pre 12 godina

Ja ne znam sta je vama ljudi, pa mi smo tu teritoriju predali jos '99, tada smo kapitulirali (kao i u Sloveniji, Hrvatskoj, CG i BiH). Potpuno mi je nejasno cudjenje.

Ivan

pre 12 godina

Je li Erhard Biler što nisi 2004 u Prizrenu isto tako postupao kad su Albanci prognali poslednje Srbe iz Prizrena i zapalili crkvu iz 14. veka ? Tad si bio na tom području glavnokomandujući.

Licemeri!

Zemljanin

pre 12 godina

Alo, Srbi!!! Kosovo je americki protektorat od 1999. Bondstil, jel' vam to zvuci nesto poznato? Oni biraju presednika i premijera Kosova a ovde se neki cude sto su okupirali dva prelaza. Celo Kosovo je pod okupacijom jos 1999.

Nenad

pre 12 godina

Sećam se Tačija kako je koristio svaku priliku da ponavlja ambicije Kosova za brzi ulazak u NATO i EU, a evo sada mu strane trupe proglašavaju granice za vojne zone. Prosperitet cveta na Kosovu, nego šta...

asmir

pre 12 godina

Ovako ce da bude neko vrijeme i poslije KFOR prepusti granicu da kontrolise kosovska vlada naravno, jer joj je to legitimno pravo. takav je sled dogadjaja. to je moje misljenje...

Srdjan

pre 12 godina

Ostavite bre Milosevica vise na miru! On je zavrsena prica, okrenite se konacno sadasnjosti, nemojte za sve da krivite coveka koji nije na vlasti 11 godina, a 5 godina nije ni medju zivima!

zoki

pre 12 godina

Za one sto tvrde da je ovo okupacija , znate li vi uospe gde je Jarinje i Brnjak ? Na Kosovu , ne na Srpskoj teritoriji . A drugo mnogo bi bOlje prosli kad bi nas cele okupirali , ko god , posto sami nismo u stanju da uredimo i vodimo jednu normalnu drzavu ( kojoj ustavni poredak , medjunarodni ugled ,mir i red itd. moze da podriva kod kod hoce, huligani , obraz , nasi itd. )

Bekim-Skplje

pre 12 godina

Po dobro ljudi, sta je Tadic kriv. On je odlican politicar, samo su huligani pokvarili njegov trud,i ucinili uslugu Hashimu Taciju, isto kako sto ste sami Srbi naneli veliku stetu vasoj drzavi kada ste ubili Djindjica bas u vreme kad je Srbija napredovala i dobila velike simpatije u svet

mandraxx

pre 12 godina

za ove naprzene kvazipatriote: dobro je sto su amerikanci preuzeli stvar, nece biti krvi i zaustavice se eskalacija nasilja na kosovu. ljudski zivoti su bitniji od svega

Neko123

pre 12 godina

NATO proglasio zabranjenom zonom!? Cekaj, otkud sad NATO, KFOR su Ujedinjene Nacije a ne NATO, ko daje NATO-u pravo da bilo sta odlucuje!? A da, UN odavno vise ne postoji..

Zoran

pre 12 godina

Drzavi teritorije trebaju da koristi rudna bogatstva i naplati porez.Srbija na Kosovu to ne moze.To znaci da je nas interes da sto pre priznamo nezavisno Kosovo.Na taj nacin bi bar smanjili troskove koje trenutno imamo oko Kosova.

Nikola

pre 12 godina

@bezimena
Ne razumem uredu je da tachi posalje specijalce da prekrajaju granice i dodatno destabilizuju tu zonu,ali nije ok da narod to pokusa da spreci.Ova situacija je ispitivanje pulsa stanovnistva srbije u vezi sa kosovom.Da im je ovakva akcija prosla lagano,narednom blitz akcijom bi zauzeli kompletno kosovo.Kao sto im je i pre par godina prosla slicna akcija,bilo par ...osudjujemo...itd ali nikom nista na kraju a toliko srba izginulo.

Isti onaj od sinoć

pre 12 godina

A sinoć mi niste objavili komentar gde sam tvrdio da će upravo ovako biti. Da su oni "huligani" od juče, u stvari rezultat dogovora Tadićeve klike i naših zapadnih "prijatelja". Sve je isto kao što je i Sloba radio sa Krajinom i Sarajevom. Iza kulisa prodaš Kosovo, nađeš par budala da naprave incindent, pa posle zajedno sa glupljim delom javnosti i medijima na sva zvona udariš: Eto, borili smo se, ali to što smo ga izgubili, e to su oni krivi. Toliko je isto da čak mislim da je i ista ekipa iz DB-a to uradila, zajedno sa istom ekipom sa "Zapadne strane".

nebojsa

pre 12 godina

Nisu huligani u pitanju, i ne bi trebalo vise zamenjivati teze. Zivim u Vankuveru u Kanadi i pre 2 meseca lokalni hokejaski tim je izgubio u finalu play-off. Oko pola miliona gradjana je divljala celo poslepodne i noc i demolirala nazovi jedan od najlepsih gradova na svetu. Siguran sam da braco srbi niste imli prilike to da vidite na tv jer takva slika nije smela da ide u svet. Moramo se probuditi i shvatiti da mi ne mozemo postati clan EU i istovremeno "zadrzati" Kosovo i Metohiju. Moramo se svi ujediniti u istim zahtevima. Vlast mora ma polju medija mnogo ozboljnije da radi ( ovde i neznaju sta je to Dik Marti izjavio a evo albanci snimaju film sa potpuno suprotnom pricom). Moramo biti ujedinjeni, a za to braco srbi najvecu odgovornost snose nasi politicari. Bili smo ijedinjeni u "skidanju" Milosevica. Zar ne mozemo da se ujedinimo povodom Kosovskog problema???

Vladimir Nbgd4eveR

pre 12 godina

Pa vi opet zapalite prelaz... A, sad će garantovano da pokrenu istragu zbog ubistva "specijalca". Izradio nas je Tači kao volove! Ušetaće uz pratnju KFORA na sever Kosova.

Zlatko

pre 12 godina

Ovo je samo priprema za ono sto nam se sprema a sad da vidimo da li ce gos Tadic sve nemo posmatrati i docekati izbeglice i protestovati kod prijatelja iz EU ili...

Svetlana

pre 12 godina

Još jednom se potvrdilo pravilo da uvek radimo u korist naše štete. Ne znam šta su mislili ovi što su zapalili prelaz da će postići time! Dobili su vojnu zonu u kojoj je dozvoljena upotreba bojeve muinicije.. Pitam se kakav sledeći "genijalan" plan smišljaju!?

Igor

pre 12 godina

Pa sta treba,da huligane mole da ne rade? ili da ih psuju? zna se zasto vojska ima puske....a inace,Srbija bi bila u mnogo boljoj poziciji da se kandidovala za NATo...ja sam za Srbiju u NatO....DEFINITIVNO.

kap previše

pre 12 godina

Na granici će biti američki i hrvatski kontingent NATA u sklopu KFOR-a. Hrvati navodno zbog poznavanja jezika. Pa ko voli neka izvoli, raditi nemire ili ilegalno prelaziti granicu.

dz

pre 12 godina

Pa doslo je do ili-ili. Ili su Srbi u vecini na severu pa ce blokirati mirno oba prelaza i time izvrsiti pritisak protiv takve carine, ili ce odmah odustati i ziveti normalno dok im carinici Kosova vrse pretres kola svaki put kad se vrate iz neke prodavnice u Srbiji. Prosto, zar ne?

Promatrač

pre 12 godina

Za sve ovo su krivi vaši političari. Nije mi jasno kako ljudima u Srbiji nije jasno da je Kosovo za Srbiju izgubljeno i da više nikada neće biti u sastavu Srbije (bar ne bez krvavoga rata). Vaši političari Jeremić,Dačić pa i umjereni Tadić sada su jednostavno došli do zida i istina je izašla na vidjelo. Svijet (bar onaj najrazvijeniji i bitniji) priznao je Kosovo i neće se povući što je Vašim političarima jasno rečeno i pušteno da Srbima to priopće. Međutim političke spletke, lažni nacionalizam su plodno i primamljivo tlo za razne malverzacije i ostanak na vlasti koje je najlakše izvesti prodavajući maglu. Sve je ovo posljedica bježanja od prošlosti i negiranje uzroka svih zala što su se desile na podrućju bivše SFRJ. Komentari koje ljudi ovdje ostavljaju o izdaji i pozivanju na intervenciju VS su van svake pameti. Sukob nije opcija i Srbija bi puno toga izgubila s time, zar se ljudima još gine nakon 200 000 mrtvih na ovim prostorima tokom 90ih. Okrenite se budućnosti, poslušajte ljude poput Čedomira Jovanovića iz LDPa. Nemojte dopustiti da opet potonete u crnilo nacionalizma, sankcija i izolacije jer će samo Vama biti gore i ponovo će Vam trebati 20g da skrpate kakav takav život.

matko

pre 12 godina

Ubijeni policajac, zapaljen i izgazen granicni prelaz sve sa automobilima, prebijeni novinari i to srpski, su proizvod glupe akcije planirane ko zna gde i u cijoj glavi, dovesce severnokosovske Srbe u jednu vrstu izolacije koja ce biti veoma neprijatna. Umesto saradnje u ovom deleu regiona nastace napetost i neko ce morati da popusti. Da je vaznije bilo priznati kosovski pecat pa odrzati neki status ove teritorije kakav je bio do sada ili je bilo vaznije pokazati zube koji su se polomili na prvu pojavu NATO i KFOR vojske neka zakljuce patriote koji samo misle da to jesu a ima ih dosta cak i naovom portalu koji je do sada pripadao razumu!

bajdvej

pre 12 godina

aha, NATO proglasio!? super. oni su poznati po veštinama komunikacije i medijacije. pozivaju na mir, pa za manje od dana zaprete nasiljem i proglase ratne zone... meni to zvuči kao da oni pozivaju na rat. zbog čega nisu uhapsili ili priveli one koji su zapalili prelaz?

glup i uspavan...

pre 12 godina

Kakav bre Kfor i Nato na prelazima?

Cuo sam da ih ima svuge po Kosovu,ne samo na prelazima!
I neki bre,Eulex...

U sred Srbije?!
Od kad to?!

S.S.

pre 12 godina

Dakle,Tadić je odigrao kako mu je Zapad diktirao svih ovih dana (čuješ dana-GODINA),a glavna poruka beše: "Srbija neće ratovati". Ostaje nam samo da gledamo kako se jadni narodni poslanici koji moraju da se brčkaju po raznim morima narednih mesec dana, svadjaju u Skupštini oko toga kada će sednica biti zapravo održana. Do tada, NATO će dovršavati već davno započet posao,a mi,obični smrtnici,gledaćemo kako da sklonimo koji dinar (bolje evro),da se spasimo inflacije koja polako,ali sigurno raste (što bi nam trebala novčanica od 2000 dinara?
-a da preopterećena je ova novčanica od 1000... tako rekoše...)

Dejan

pre 12 godina

Znao sam da će im Švabo uvaliti. Sad će da dovedu koga oni hoće, teško je predpostaviti koga, i tako, na kraju, izigrati ove naše pregovarače. Od početka je znao šta mu je činiti. Nego, zna li se ko je palio?

A-ha

pre 12 godina

Izvinite a ko je bio predsednik vlade Srbije kada je bilo martovsko nasilje na kosovu pa niko nije reagovao na Kosovu...ko je bio predsednik vlade Srbije
kada je proglaseno nezavisno Kosovo i nezavisna Crna Gora i zasto taj predsednik tadasnje vlade nije nesto ucinio kada je bilo mnogo gore nego sad i kako to da je sad samo Tadic kriv sto vise nemamo Kosovo...

Pera

pre 12 godina

Ovo je pocetak kraja Kosovske sage.Predsednice gde si, javi se ili ti ovo nije dovoljno zanimljiva tema, ili mozda ne smes da izjavljujes nista po dogovoru sa zapadnim "prijateljima". Ovo ce biti velika mrlja u predsednikovanju, bila bi dobra bilo kakva izjavica zbog naroda....

cemu zavaravanje

pre 12 godina

@arsa
Kases:"""... Ta rezolucija bi jasno rekla da je Kosovo deo Srbije, a imali smo vecinu u skupstini UN. Imali bi barem neki legitimitet. Sta sada Borise? Kuda sada? Zabise ti tvoji prijatelj noz u ledja.""

ZASTO GOVORIS NEISTINU ??
Je li ti zaista mislis da bi prvobitni predlog nase rezolucije prosao pored protivljenjka/veta tri stalne clanice SB {Britanija,USA, Francuska].
I BAS ZATO sto su i nasi znali da ce i EU biti protiv rezolucije i da nece proci, nisu na njoj insistirali, tj, promenili su je.
Cak ni BH kao privremeni clan SB nebi glasala za nju !!

jugo

pre 12 godina

Ko je sada iznenadjen ili je glup ili ironican.

Tragedija je u sledecem, da smo izgubili obraz i da se uvlacimo Evropi i Americi a oni nas svakodnevno samaraju i mi nikako da prestanemo. Tragedija je da se narod toliko podelio da jedan deo uopste ne interesuje KiM i oni bi ga se odmah odrekli samo da bi se priblizili EU ali ne i usli u istu i "bolji zivot" (da li shavatate da su Vam preci krvarili za to sto bi ste Vi sada poklonili za sengen.
Tragedija je da na KiM zive ljudi koji su na vlasti i koji se skrivaju iza patriotizma a kupili su nekretnine u centralnoj Srbiji i manje vise jedva cekaju da se ova agonija prekine.
Tragedija je da neko misli da se zbog paljenja punkta nama ovo danas desava. Desilo bi se i da punkt nije zapaljen.
Tragedija je da ce doci do gubljenja mnogih zivota a niko nece da prstom pomeri iz Beograda da se to ne desi.
Tragedija je da politicare vise interesujemedjusobno prepucavanje i borba za fotelje nego sudbina naroda.

I sta mi sad da ocekujemo i cemu da se nadamo.

Nece se niti KiM sacuvati a verujte nece ni ostatak Srbije uci u EU, mi smo izgubljeni.

Chuck

pre 12 godina

"Dragišić ukazuje da je ovakav rasplet događaja na Kosovu i Metohiji posledica činjenice da Srbije nije aplicirala za kandidaturu u NATO."

Da je Jugoslavija ušla u NATO kad se raspao SSSR, ne bi bilo ni ratova ni raspada države. Kasni nam pamet jedno 20 godina. Sve komšije su se već snašle.

I sta ste ocekivali

pre 12 godina

Samo u zemljama pod okupacijom civil pregovara sa vojnikom.
Mozda vam niko nije rekao ali Srbija je okupirana zemlja a u takvim okolnostima uspeh pregovara je i sacuvati zivote svog naroda.

Da su barem poslali nekog pozornika sa ulice, rezultat bi bio isti, mozda bi nam samo ostalo malo vise dostojanstva.

ko zna,zna

pre 12 godina

@(arsa, 28. jul 2011 20:31)

Koja bre rezolucija?Ko jos veruje u price o Kosovu?ALO BRE,OSVESTITE SE VISE.1999 GOD. JE BILA ZADNJA GODINA KAD SE SRBIJA PITALA NESTO ZA TU TERITORIJU!!!Ameri sagradili najvecu bazu u juznoj Evropi.Za koga,za sta?
Ceo zivot nam prodje u mlacenju prazne slame o Kosovu a korist samo imaju politicari i jedni i drugi.

bačvanin

pre 12 godina

Može li iko intiligentan da posle svega što se izdešavalo u samo par dana da kaže da ovo nije sve već unapred pripremljeno i izrežirano?
NAMEŠTALJKA TEŠKA!

Vlada

pre 12 godina

Svi oni koji kažu da treba da pokažemo zube treba da mi objasne koje mi to zube imamo da pokažemo? Nemojte mi reći da je to što su juče maloumni kreteni zapalili prelaz znak neke naše čvrstine, kako da ne, evo danas vidimo šta je rezultat toga. E sada bih voleo da ih vidim da odu i da rade nešto slično!
Kažu treba da se okrenemo Rusiji, o čemu vi pričate, oni bre neće da nam daju ni pišljivih 800 miliona kredita dok nam to dooooobro ne naplate, šta bre oni hoće da nam pomognu. Pardon, hoće, da zakažu sednicu u savetu bezbednosti ali to je daleko od nečega što se može nazvati pomoći koja bi nešto promenila.
Da li treba da se pomirimo sa gubitkom celog Kosova, naravno da ne treba ni to da radimo. Treba maksimalno mudro i političkim sredstvima da se borimo. To i dalje ne znači da ćemo i uspeti u tome ali to nam je zaista jedina, nažalost minimalna, šansa. Ukoliko pokažemo da imamo kapaciteta da budemo mudri, i neko tamo ko trenutno radi protiv naših interesa će svhatiti da bi sa nama mogao da napravi neki dobar deal (na više manje obostranu korist), naravno ovo će potrajati.
Dakle da ne dužim, treba saseći svaku "bandu" koja može da neki pozitivan napredak za našu stvar koji se gradi nedeljama da polupa za pola sata i biti spreman da se strpljivo gura naša priča (paralelno sa približavanjem Evropi jer samo tako možemo osnažiti državu i građane) narednih 10-15 godina. Ako uspe odlično, ako ne barem smo sve uradili što smo realno mogli u situaciji u kojoj se sada nalazimo (samoubilačke poteze ne računam u realne opcije).

zoom

pre 12 godina

Ovo oko prelaza me podsjeca na granicu BH i Hrvatske u Hercegovini 199. godinwe [recimo Doljnani kod Metkovica ili Crveni Grm kod Ljubuskog]
Tada su osobe sa BH pasosem morale imati vizu Hrvatske, a Hrvatima iz Hecegovine, Kiseljaka, Zepca,Orasja,.. je za prelaz bila dovoljna samo osobna/licna karta izdata od Herceg Bosne.
Jedina valuta je bila HRK [Hrvatska kuna]
Proslo je 2-3 godine dok vize nisu ukinute, kuna polako zamjenila KM, a i licna postala doviljna za prelaz bez obzira odakle si u BH [RS i fed] ali su djeca morala imati pasos. Moraju i sada [posto djeca nemaju licnu]

Imam osjecaj da ce za 2-3 god isto biti sa Kosovom i Srbijom tj privilegija koju sada imaju kosovski Srbi za ulazak u Srbiju [jedino oni mogu] ce polako nestati tj i Albanci ce ulaziti/prolaziti.
Samo treba vremena

LSSNemesis88

pre 12 godina

A gde su bile Rusija i Kina 1999?
I setimo se Cegra kog Nisa, mi smo prijatelji i braca Rusije samo kada njima to treba!
Trebamo da se pobratimo sa Rumunima, Grcima i Bugarima oni nas jedini vole.

Skywalker

pre 12 godina

Svi dogadjaji su izrezirani, ovo je samo predstava za narod, sto se ono kaze ,,da se Vlasi ne dosete". Cilj ce biti ostvaren, na prelaze ce biti instalirana kosovska carina. Paljenje punkta je svima odgovaralo, gubitnik bi mogao biti samo srpski narod na severu Kosova, ako ipak stvari krenu po zlu, a nadajmo se da nece.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Tako nam i treba kad "uvredjeni" Srbi nece u "prokleti" NATO. Normalno da bi stvari bile drugacije da smo barem aplicirali. Ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se. U suprotnom ...

Tomislav Kresovic

pre 12 godina

Odluka NATO-a je doneta pod okriljem SAD.Vojne snage KFOR-a će biti garancija dolaska KPS i Prištinlse carine na sever Kosova.na taj način KFOR priznaje nezavisnost Kosova i nije neutralan.KFOR će pre svega upotrebiti oružije i vatrneu moć prema Srbima koji budu protstvovali za sprovodjenje carinskih propisa Prištine.Beograd je nemoćan jr nema nikakvu alternativnu poliitku,posebno ne diplomatsku inicijativu.KFOR će podržati Tačija u kontroli Prištine na severu Kosova.Ova odluka je doneta.Šta sada Beograde?

Banka

pre 12 godina

"Niko ko nije ovlašćen da radi na prelazima ili da prođe kroz prelaze ne treba da se nalazi u njihovoj blizini". Ja ovo citam ovako:

'KFOR ce vrsiti funkciju sluzbenika na administrativnom prelazu'

Ako KFOR odluci da sprovodi sankcije koje je propisala tzv. vlada Kosova, onda su Srbi po ko zna koji put izgubili bitku.

OBAVEZE

pre 12 godina

Господин Зоран Драгишић је аналитичар само у домену како да, као и ЛДП и Атлански савез, узме паре да лобира по Србији за злочиначки НАТО, а ово што је рекао је вређање сваког човека са просечном интелигенцијом! Срамота.
Поменуо је ИСКЉУЧИВО ЈЕДНУ одредбу Куманова и ПОТПУНО изоставио друге одредбе и резолуцију ВЕОМА ВАЖНУ 1244, нпр. ставка за потпуну демилитаризацију ОВК што је учињено тако да су многи од тих сада у политици, КПС и другим оружаним снагама, док је Србија одредбу Куманова о повлачењу снага до момента док УНМИК не реши политичку ситацију испунила! Друго. НАТО је овде дошао са циљем да укине суверенитет Србије преко Космета, а не прима државе са нерешеним територијалним питањима. Треће. НАТО никада у својој историји није некој земљи кидао део територије да би је примио у савез, те Србија аутоматски не може да уђе и потпуно је у нижем, другачије речено понижавајућем положају у односу на друге. Четврто, КФОР који је под командом НАТО, МОРА да поштује задужења по 1244, а све то је овај господин изоставио и ограничио се на једну једину ставку.
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=528446#k5545135,
http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=527537,
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=522288#k5447176.
(опширни ћирилични текстови са неким стварима о НАТО и 1244).

Veki

pre 12 godina

Nemojmo da smo naivni: Kao sve se ovo desilo samo zbog huligana? Ma nike valjda... ONI su samo iskoristili to da izvedu plan koji je unapred bio zacrtan. Kad Albanci dizu nered onda to niko I ne spomene.Pogresno je sto nas narod stalno misli da je glup, nije glup nego nema nikog iza sebe. Glupi smo jer mislimo da mozemo da se nosimo protiv ovakvog aparatusa Kao sto je NATO. Ili Imati nekog iza sebe ili mobilisati CEO narod da ode tamo na te prelaze I smenjuje se tamo noc I Dan od sada Pa sve dok NATO I Amerika ne nestanu.

gradjanin RUSIJE

pre 12 godina

Na pomolu je pravedno konačno rešenje dugogodišnjeg problema Kosova.Srbi kroz istoriju nikako nisu mogli da nauče da ne lupaju glavom u zid.Bespotrebno su ginuli u prvom svetskom ratu(bili okidač za njegov početak)U drugom svetskom, ratu ginuli ko muve skrivajući se i jureći po brdima i šumama,Sumanutom politikom svog vodje iz 90-tih Miloševićem zamalo nisu sami sebe istrebili.Definitivno jedna od najproblematičnijih NACIJA na SVETU. I treba neko jednom da im kaže DOSTA.
P.S.Nadam se da neče uspeti varijanta Srpskih desničarskih političara da i Rusiju uvedu u sukob.

Zoran

pre 12 godina

@(Srdjan, 28. jul 2011 21:13)

Da prijatelju, ali nas je za zivota i predsednikovanja vratio u srednji vek, ovima koji su danas na vlasti i nama koji zivimo s njima, danas i ovde, ostalo je "samo" da platimo ceh. Sa debelom kamatom.

Srb

pre 12 godina

Odustajem od Kosova neko vreme,covek treba da zna kad je porazen.Ceo svet protiv nas je bio.A sad da se zavucemo u neki cosak i cekamo bolje vreme.

nikada

pre 12 godina

Ostavite bre Milosevica vise na miru! On je zavrsena prica, okrenite se konacno sadasnjosti, nemojte za sve da krivite coveka koji nije na vlasti 11 godina, a 5 godina nije ni medju zivima!
(Srdjan, 28. jul 2011 21:13)

Milosevica, a i celu njegovu bagru, cu pamtiti dok sam ziv! Nikada necu zaboraviti osobu koja mi je unistila mladost, a i po smemu sudeci i starost!

Vlada

pre 12 godina

A sta je to "UKUPNA REALNOST", gad dem it? Boga mu, da li ste barem u ovako vaznoj situaciji u stanju da napisete jednu(!) kvalitetnu recenicu koja efikasno rezimira situaciju i iznosi zvanican stav vlade?!
Zbog cega se vecito koriste ovakvi ezotericni opisi i nedefinisani pojmovi umesto cinjenica? Takve izjave pokazuju neodlucnost, slabost, neozbiljnost i nikakav stav...a svako sa kime saradjujete na bilo kom nivou (drzava, politika, posao...) vas shvata i procenjuje kroz to sto izjavljujete.

To je takodje jedna od "nasih" losih navika koje su postale uobicajene: dvosmislene izjave(da zadovolje svakoga), da se problemi zaobilaze i sve da se nesto odlaze - "lakse cemo to kasnije".
Dok se ovakvi stavovi i druge jako lose navike ne promene iz korena (barem od strane glavnih partija i medija, jer oni su uzor za narod), sigurno necemo izaci iz ****** i bede.

Slobodan

pre 12 godina

Hoće li konačno biti sankcionisani potpis ići Kumanovskog sporazuma, kada je protivustavno potpisana kapitulacija i okupacija? Nakon što se kazne odgovorni lakše bi se dio ili sa realnošću i onemogućila bi se marketinška zloupotreba kosovskog pitanja.

U to ime, ziveli.

pre 12 godina

Sada nam samo jоš fale Valter, Tito banditi i partizani.
(Sava Drugi, 28. jul 2011 21:30)

Matori sve je tu: Evo na prvom programu idu Otpisani, pa Kamiondzije, sad ce po n-ti put da repriziraju Sutjesku, Neretvu, Kozaru i na kraju Veliki Transport.

Marko

pre 12 godina

Oni koji komentarisu kako je KiM izgubljeno zauvek su ,,sitne duse,, koje Kosovo i Metohiju nikada nisu smatrale svojom teritorijom.Odgajani na bajkama socijalista(Dimitrije Tucovic jedan od njih,ima spomenik na Slaviji) i kasnije komunista o ,,velikosrpskom hegemonizmu na Kosovu i Metohiji,,pocetkom XX-tog veka samo idu na ruku drugoj strani.Ovo nije prazna prica o nacionalnom i anacionalnom stanovnistvu vec o stanju svesti vecinskog dela Srbije da je Kosovo i Metohija njen sastavni deo.

Marko

pre 12 godina

I da smo usli u Nato nista nebi znacilo, smenili smo i Milosevica izmenjali sve zive i nista se nije promenilo valjda je to jasno. Skoro je i M. Panic priznao i da je smenjen Milosevic 1992 Americka politika bi ostala apsolutno ista. I ostala je.

svetlanast.

pre 12 godina

kako to da albanci sa kosova imaju veoma znacajne saveznike za svoju politiku i akcije koje preduzimaju u borbi za nezavisnost?

kako to da srbija ni l999.godine ni sada nema saveznike koji bi podrzali njenu politiku u odnosu prema kosovu i metohiji, ali stvarno ?

sta se to dogodilo sa srbijom?
NATO sada samo "overava" ono sto je uradjeno l999.godine, u medjuvremenu su odrzali samit u beogradu.
sigurno je da to sto radi taci nije u redu.
ali, da li je u redu ne pokazati ni malo sazaljenja prema ubijenom albanskom policajcu, upotrebiti snajper, zapaliti granicni prelaz, ne postovati dogovor sa KFOR-om i na taj nacin omalovaziti svoje pregovarace.
da li vuk jeremic ima autoritet u ujedinjenim nacijama ako ga nema u DS-u, svojoj politickoj stranci?
nagomilalo se mnogo pitanja u srbiji a odgovora nema.
u vladi misle da je vrhovni zakon imati 126 glasova.
nece sednicu skupstine, hoce sednicu skupstine!
djavo je ipak dosao po svoje.

duh sa sekirom

pre 12 godina

...citam komentare a kroz otvoren prozor i terasu koji osluskuju barikadu u rudaru slusam smrtnu tisinu koja me vise plasi nego stalno nadletanje hilikoptera zadnjih 2h!
...ne osecam nista, emotivno hendikepiran, stambeno nesiguran (zivim u severnom kosovu), zdravstveno stabilan (jos uvek)
...bio sam juce na jarinju kad je gorelo i na barikadama kasnije kad smo pustili nemacki konvoj da prodje i mslm da se cela predstava kuva u fazonu "kako nahraniti vukove a sacuvati ovce".
...siguran sam 110% da kfor ne zeli da puca na nas ali neko iza njih ih toliko strasno pritiska da je pitanje dana kad ce mo mi zapucati na njih iz nemoci, besa, kratkog fitilja zbog cinjenice da su prekrsili prvi i osnovni razlog svog postojanja i rada na Kosovu stavljajuci se otvoreno na stranu Pristine.
...osecam se toliko malim a ipak toliko bitnim i velikim jer svoj zivot drzim u svojim rukama iako je daljinski kod jedne sile, a ipak ja mogu izabrati hocu li dozvoliti da se promeni slika koju oni gledaju.
...sitacija je toliko beznadezna da jedino mogu pogledati u nebo i postaviti pitanje, jer ovde vise pameti nema i sve je u bozjim rukama. To mi daje dozu smirenosti koja mi omogucuje san jer ako je njegova volja ja cu joj se prikloniti i za svoju dusu se boriti.

Dule NS

pre 12 godina

...pa ja sam apsolutno ubeđen da bi Srbija aplicirala za NATO, samo kada bi taj NATO dao i najmanji motiv za to Srbiji i pokazao barem minimum dobre volje i razumevanja prema Srbiji i Srpskom narodu! Ali toga jednostavno nema!
Srbi nisu zlopamtila i na žalost jako lako opraštaju i zaboravljaju sve - pa živeli su u zajednici sa Hrvatima nakon drugog svetskog rata - nakon Jasenovca!
Pa šta je NATO u odnosu na jedan Jasenovac - lako bi Srbi sve oprostili i ušli i u NATO, ali treba samo jedna jedina lepa reč od NATO pakta - a od njih čak ni ta jedna reč!
O tome se radi!

Ivan-BG

pre 12 godina

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović saopštio je večeras da mu je komandant Kfora general Erhard Biler potvrdio da ima nalog od svoje komande da sprovodi odluke vlade u Prištini, odnosno da na administrativnu liniju postavi carinike.

Vlada-KG

pre 12 godina

Svi imaju svoju teoriju o Kosovu ili o Kosmetu.
Tu i tamo,uglavnom su prihvatljive,vecina.

Pored svih teorija,ja mislim da ima jos jedna.
Prelazi su bili pod kontrolom kos. policije,koje cine Srpski policajci.
Znaci,tu je moglo da prolazi sve i svasta,osim hrane,lekova itd.
Onda je ispalo,da su to preuzeli iz Pristine,posle Kfor,barikade itd.
E,sad...Posto se to desilo,nije moglo da prolazi sve i svasta.
A mozda je tu prolazila i neka kolicina robe,koja je skupa,meri se u gramima... Huligani,poznati vec po tome,da rasturaju spomenutu robu,zbog dogadjanja na prelazima,nisu mogli primati tu robu za dalje sirenje.
Besni zbog toga,otisli na prelaze,i zapalili ih.

Sveti Zarko

pre 12 godina

ko su ti huligani?
jesu li srpski? naravno da ne. srbi nikada nisu i nece napraviti nesto slicno. valjda smo mi to dokazali svetu. siguran sam da su to ucinili svedjani...