Sve manje novca za otplatu kredita

Beograd -- Za godinu i po broj neredovnih otplata kredita u Srbiji je gotovo udvostručen, iako je 2008. bio među najnižima u Evropi, objavio je internet portal "Kamatica".

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Nije lako odlučiti se na kredit i potom otplaćivati... verujem da su mnogi uzeli kredit bez previše razmišljanja, ali ima i mnogo onih koji su uzeli, koji još uvek otplaćuju, jer nemaju druge mogućnosti... ja ničim nisam toliko zaslužio državu, da dboijem stan, samo zato što sam 2 nedelje bio ministar, ili da mi Carina kupi kuću, jer sam gotivan, ili da mi grad kupi stan, jer sam živeo ispod Gazele... Ne, ja sam morao da na jedini legalan način, skupim dovoljno sredstava za kupovinu stana i srećan sam što nisam podstanar, verujte mi gazde ne zaostaju uopšte za bankama po svojoj bezobzirnosti
  (Aleksandar, 27. april 2010 15:20)

  # Link komentara

 2. Zasto pristajete da radite za 300,400...evra!? Zasto se ne osmelite i uzmete sopstvenu sudbinu u svoje ruke? Zasto stalno kukanje 'drzava, drzava'?! Krediti su svuda skupi, razmislite na ovaj nacin: da ste sami u polozaju kreditora,da imate neki svoj novac, sa koliko biste kamate bili zadovoljni? Kod nas svi hoce, ako ulaze u neki privatni posao, da za godinu dana otplate ulozeno, kupe stan u centru i da ima ostane da zive kao carevi. Nema, ne postoji to ,sem ovde. Zivimo kraljevski u odnosu na to koliko radimo i koliko nismo spremni ni na kakav rizik. Kraljevski!
  (Daledragon, 27. april 2010 14:58)

  # Link komentara

 3. Mnogo smo se opustili! Moja rodjena majka koja, dok sam bio dete, nije mogla da spava ako duguje nekome 100din, a kamo li da uzme kredit, meni mesecima daje primere kako je ovaj ili onaj podigao kredit i kupio stan, pa da moja porodica i ja udjemo u istu avanturu. Srecom, odupreh se zahvaljujuci zdravom razumu i kalkulatoru. Sve bi bilo mnogo drugacije da su plate sporije rasle, drzava brinula o proizvodnji i izvozu, a ljudi ponovo poceli da uce sta znaci rad i znoj! Eno vam Grcka kojoj ni 45 milijardi sada ne moze da pomogne.
  (Nikola Savic, 27. april 2010 14:04)

  # Link komentara

 4. Bas sam srecan sto nisam povukao kreditnu liniju. Nemam nista, ali mi lopovi ne mogu konfiskovati nista, jer nista i ne DUGUJEM. Vama roboduznicima ce mladjo vec iznaci formulu spasenja. Sto si otplatio, otplatio si a sad napolje iz stana/kuce. "Ziveli experti"!
  (Stari lisac, 27. april 2010 13:06)

  # Link komentara

 5. ako neko zaradjuje 40000 evra mesecno, ni ne primeti manjak od 100 evra. ali ako neko zaradjuje 300 evra pa ima pad novcane moci za 100 evra naspram 2008, mislim da tri dana ne moze da govori od soka. i sad se neko jos sali da taj isti ima problema sa otplatom svog kredita, a potrosacka korpa mu je jos skocila na 500 evra. izgleda da on stvarno ima problema. a i izgleda da se svi sale...
  (taraba, 27. april 2010 12:44)

  # Link komentara

 6. Samo vi verujte Mlađi i g17+ i uzimajte "povoljne" kredite i neka vam je bog u pomoći! Oni nisu politička stranka nego interesna grupa to jest PR banaka!
  (herthaner, 27. april 2010 11:55)

  # Link komentara

 7. Kada sam pre 3 godine uzela kredit rata je bila 145 eura.sada je 170eura...srecom imam mogucnosti da ga otplacujem za sada. Zaista ne treba uzimati kredite jer vas banke teraju u duznicko ropstvo uz blagoslov nase demo drzave...toliko...
  (dragana, 27. april 2010 10:30)

  # Link komentara

 8. Pad LIBOR i EURIBOR je trebao da dovede do drastičnog pada kamata. Umesto toga, banke su dodatno povećavale kamate, pravdajući se povećanjem troškova, rizikom zemlje, vulkanima na Islandu i tako dalje. Nije onda čudo što u uslovima sveopšte krize i dalje imaju neverovatne profite. I još kukaju, kako im je dobit eto spala sa milijardu na 999 miliona evra. Jadni oni.
  (Mishko, 27. april 2010 10:14)

  # Link komentara

 9. A nasi cuvari mirnog sna su videli ove podatke, pa su odlucili da ubuduce za stambene kredite dozvole do 60% opterecenja plate. I posle, kad pocnu banke masovno da zaplenjuju kuce i stanove, svi cemo kao da se sokiramo - i vlada i gradjani..
  (Marin, 27. april 2010 09:09)

  # Link komentara

 10. Tako, tako.....stigla maca na vratanca. A kada se merama vlade dozvoli jos vece zaduzivanje, do 40 % primanja mesecno, tek tada ce da bude pravi cirkus.
  (Ilija, 27. april 2010 08:47)

  # Link komentara

 11. Medjunarodni LIHVARI otimaju nase krvavo i posteno zaradjene pare u kooperaciji sa drzavom !
  (Zika, 27. april 2010 08:05)

  # Link komentara