Subota, 24.04.2010.

09:56

Kosovo: Nova isključenja predajnika

Na Kosovu su jutros nastavljena isključenja predajnika mobilne telefonije operatera iz Srbije, Vlada Kosova podržava isključenje srpskih provajdera.

Izvor: B92

Kosovo: Nova iskljuèenja predajnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Bane

pre 13 godina

Heh, Albanci i dalje po starom, drsko , bezobrazno i beskrupulozno naravno barbarski kidaju instalacije, obijaju , bacaju bombe....INteresantno u Hagu niko od njih nije cuo za UCK....ja hocu da verujem da su kako kaze Berisa iskreni i mirni ljudi ali.......

isahar7

pre 13 godina

Kosovo i Metohija su pod zastitom, UN-a, a ko je prekrsio rezoluciju 1244, i u UEN-u progurao dolazak "Eulexa", taj je odgovoran i za stanje na KiM-u, prema tome glipost je recu da cemo se obratiti Ujedinjenim Nacijama.
Diplomatija, neka radi svoj deo posla, nadlezna Agencija, ili ministarstvo koji su dali saglasnost, na rad 'Telenora" i " VIP-a", odmah da im se oduzme dozvola za rad u Srbiji, posto se Ugovor odnosio na pokrivenost signalom cele teritorije, Srbije. ( Videli bi kako bi se oni ponasali kada bi im na primer u Rumuniji, neko ostetio neki od predajnika). "Telekom" se hajducki ponasa i u Srbiji , ali je jos uvek nacionalni provajder, pa je otvoreno pitanje, njegovih predajnika i baznih stanica na KM-u, i da nema "Eulexa", bilo bi normalno obratiti se UN-a. Ovako adresa gde je krivac za trenutno stanje, je Drzavni vrh Srbije, pa gospodo sto ste zabrljali, sada ispravljajte, ionako ste stalno u nekakvim promenama.

Tadija

pre 13 godina

Ovo je divljačko uništavanje a ne isključivanje.
To zna svako ko je recimo postavljao ili demontirao bazne stanice ili krimpovao optički kabl.
Uostalom kada se pogledaju porazbijani prozori na kćicama, odvaljeni rekovi, način sečenja kablova i nemorate biti stručnjak da bi zaključili da je u pitanju iživljavanje.

Marina

pre 13 godina

Neće biti da se na Kosovu sve radi isključivo s ciljem izolacije Srba ili onemogućavanja međusobe komunikacije. Cijeli vrh srbijanske vlasti u Beogradu kao i Srbi na Kosovu dobro znaju da je postupak isključenja vezan isključivo za procese unutarnjeg uređenja i funkcioniranja Kosova kao samostalne države.Takve procese su prošle sve postjugoslavenske države,od uvođenja svoje valute do pozivnih brojeva i teleoperatera. Dijametralno suprotna razlika u stavovima Beograda i Prištine oko statusa Kosova jedini je razlog za srbijansku osudu ovog postupka isključenja.

Ivan

pre 13 godina

Telenor i VIP če zatražiti koncesijo pa če nastaviti raditi na kosovskom tržištu. Njim se ide za biznis a i njihove matične države su priznale Kosovo te ovaj čin razumiju drugčije nego Srbija.

Ivan

pre 13 godina

Ako je Srbija ikada ozbiljno nudila Kosovu više od autonomije a manje od neodvisnosti onda bi mogla davanje dozvole za emitiranje na Kosovu formalno prepustiti na niži nivo. Zar mislite, da mobilni operater RS bita federalne vlasti za postavljanje mreže u Srbskoj republike? Srbiju uništava centralizem več od Juge. Uvijek se je željelo o svemu odlučivati u Beogradu pa su nakraju svi otišli.

ICC

pre 13 godina

A zasto se na Kosovu koriste pozivni brojevi Monaka i Slovenije? Ukoliko pozivate nekog pretplatnika u Belgiji, pozivni broj je pozivni broj Belgije, a ne Francuske. Godine prolaze i ukoliko je sve kako kazu gospoda sa Kosova, zasto jos uvek nemate svoj ICC?!

S

pre 13 godina

Da bi se predajnik isključio, dovoljno je bilo prekinuti mu napajanje strujom i sve zapečatiti službenim pečatom. Ovo što se vidi na snimku je divljačko uništavanje tuđe imovine. Pogledajte ovaj kontejner za opremu - vrata razvaljena, prozori razbijeni, oprema razbacana, kablovi isečeni, antena nije ni skinuta, nego je ostavljena da oštećena visi sa visine i preti da nekome padne na glavu.
Ovo nema nikakve veze sa zakonima i pravom, ovo je najobičnije divljaštvo.

Neutron

pre 14 godina

Ja ovde samo vidim jednu nekontrolisanu mrznju, i to odavno. Dzaba price poput "Pa shvatite sta ste nam uradili tih i tih..." ili "Ovo treba da se posmatra iskljucivo sa ekonomske perspektive...". Nemojmo da smo deca. Ovo je jedna brutalna represija, nedolicna civilizovanom drustvu, konstantna. Najgore od svega je da, makar se meni cini, ogroman broj kosovskih drzavljana albanskog porekla prosto uziva u ovome.

Asllan

pre 14 godina

Vrlo pazljivo sam slusao izjave Tadica, Bogdanovica i Co. i zaista sam u prvom trenutku bio siguran da, prema ovim izjavama, na Kosovu postoji samo "Telekom Srbija" i nista drugo! Ali kad sam malo razmisljao onda sam sebi rekao, hej pa tamo rade bre i telekom firme iz Monako, Slovenije itd., prema tome, izjave da na Kosovu srbi nakon iskljucenja ILEGALNIH operatera nemaju mogucnost da komunicuraju sa nekome nisu nista drugo nego CISTE DESINFORMACIJE i pokusaj stvaranja NEMIRA na Kosovu za neke politicke poene u dnevnoj politici Srbije, za to ja nemam druge reci! Telekom Kosova svim zainteresovanim srbima nudi cak i bezplatne sim-kartice! Znaci mogucnosti za komuniciranje postoje, ali je nesto sasvim drugo hoce li neko te usluge prihvatiti ili ne! Zato, "kukanje" ovde ne moze nista da promeni, EU, EULEX, SAD itd. podrzavaju uvedenje reda na Kosovu a to su oni bogami vrlo jasno i glasno rekli i Srbiji prilikom stavljanja na beloj sengenskoj listi, nema vise mesta za kriminal na Kosovu a raditi bez dozvole institucija Kosova, neplacanje poreza itd. jesu vrlo teska kriminalna dela!!!

undercover angel

pre 14 godina

Divljacko unistavanje opreme provajdera iz Srbije, koji su na Kosovu sasvim legalno, kao i unistavanje TV predajnika, predstavlja flagrantno krsenje ljudskih prava srpskog stanovnistva! Ne zelim da ulazim u polemiku o pozadini ovog cina, ali sam sokirana da ovih dana nisam procitala nijednu osudu od strane Albanaca ucestalih slucajeva kamenovanja Srba.

Ne znajuci koje konkretne akcije preduzima Vlada Srbije u ovom trenutku, apelujem na sve nas da kao pojedinci, a poznato je da su mnoge akcije i promene u drustvu kretale upravo od malih ljudi, ucinimo sto je moguce vise za zastitu nasih zivotno-ugrozenih sunarodnika.
Zato i saljem ovaj spisak adresa (na kojima mozete naci i brojeve telefona) institucija kojima se treba obratiti u sto vecem broju. Molim vas, ucinite to!

1. Council of Europe, Office of the Commisioner for Human Rights: http://www.coe.int/t/commissioner/Office/contact_en.asp
2. United Nations Human Rights, Office of the High Commissioner of the Human Rights: http://www.ohchr.org/EN/AboutUs/Pages/ContactUs.aspx
3. OSCE Mission in Kosovo: http://www.osce.org/kosovo/contacts.html
4. UNMIK Human Rights Advisory Panel: http://www.unmikonline.org/human_rights/index.htm
5. Adresa diplomatskih predstavnistava u Pristini: http://www.unmikonline.org/UNMIKONLINE2009/DiplomaticMissions.htm
6. Na EULEX-ovom sajtu (http://www.eulex-kosovo.eu/)postoji opcija pitajte De Kermabona

Mrmot

pre 14 godina

Moje misljenje je da srpske i strane kompanije tuze Kosovo kod medjunarodnih institucija zbog uzurpiranja i koriscenja infrastrukkutre. Pa nek Kosovo i vlasti Kosova placaju odstetu! Ako Srbija ne moze da vrati Kosovo bar kompanije mogu da potrazuju svoja prava. A zanima me kako ce Telenor i Vip da reaguju! Te dve kompanije imaju dosta uticaja na ekonomske prilike u svetu.

znalac

pre 14 godina

postovana redakcijo, redovno citam vash sajt pogotovu vesti o kosovu.
primetio sam da sve zivo u srbiji jako voli kosovo, vlast opozicija, narod, crkva, uvek im je tema kosovo.
ali nazalost uvek nesto za crnu hroniku i uveg u negativnom kontekstu.nikad ama bash nikad ne procitah nesto lepo i pozitivno.
evo naprimer jedna dobra vest, sutra je svecano otvaranje pocetka radova na autoputu vrmica-merdare, projekat kosta oko milijardu evra i bice izgradjeno za dve godine.
taj auto put ce pribliziti i srbiju i srpski narod i srpsku ekonomiju na jadransko more i mediteran. zar to nije nesto dobro i pozitvno. ovo rekoh samo radi velike ljubavi koju imate prema kosovu.

milica

pre 14 godina

svarno strasno da se ljudima iskljuce telefoni, ali na drugu stranu ti operateri su ilegalno na teritoriji kosova, zato se norvezani ne bune.

Goranac iz Bg-a

pre 14 godina

Ovo je stvarno zalosno sta rade Kosovske vlasti, svi znaju da su dobili Kosovo al netreba ovako da se ponasaju prema ostalim narodima sto zive na Kosovu...
Srbija neka prestane da placa dugove Kosova, a te pare nek podeli gradjanima Kosova (Srbima, Gorancima, Turcima, Romima)...

stvarno nemam reci za ovu podlost sto su uradile vlasti Kosova, trebali su bar da pripreme gradjane a ne op cup i nema vise dometa Srpskih kompanija...
nemam vise reci...

isandic

pre 14 godina

Secenje telekomunikacionuh kablova predstavlja panicni cin dezorijentisanih Kosovskih politickih ocajnika. Ovo divljastvo nema veze sa ekonomijom i zasluzuje hitnu reakciju medjunarodnih subjekata. Sve sto je napravljeno na Kosovu i Metohiji je vlasnistvo Republike Srbije, a to se secenjem ne moze sakriti!

Zeleo bih da posaljem poruku Albancima na Kosovu, da je sa malo dobre volje suzivot sa Srbima potpuno moguc kako na Kosovu i Metohiji, tako i u ostalim delovima Srbije. Srbija se razlikuje od one iz 90-tih.

mail

pre 14 godina

Niko nam nije jos rekao da smo izgubili 4 rata, a kamoli da nam objasni zasto (i to sve za 10 godina vladanja familije milosevic). Ne moze to dzabe. Ne moze samo da se otrese prasina i da idemo kuci kao da nicega nije bilo. Dok god ne budemo shvatili zasto nam se to desilo, dok god se politicka elita ulizuje naordu umesto da radi na njegovom opismenjavanju mi cemo se iscudjavati i cuditi. Srbija je pojela samu sebe. Danas je Kosovo van Srbije, i svakom normalnom je to jasno. Sutra, ce i sama Srbija postati skup feuda nasih tajkuna i politicara. Dok kukate za Kosovom, izgubicete i ovo sto imate sada. Uvek kasnimo.

slobodnomisleći

pre 14 godina

Treba zahtevati hitnu reakciju zvaničnika EU (njihove bezbedonosne snage su tamo ne na letovanju nego da bi obezbedili mir i vladavinu prava na KIM, pa ne treba da gledaju kako se nečija imovina uništava, a nečija prava )
Takođe treba zahtevati od zvaničnika UN da se izjasne o kršenju ljudkih prava i uništavanju imovine države Srbije

sima

pre 14 godina

Da je pameti i pragmatizma u nasih politicara, uslo bi se u neku vrstu pregovora, sa ciljem da se ukine roaming za Srbiju kod kosovskih operatera, ili bar ucini jeftinijim.

nema besplatnog rucka

pre 14 godina

Vratice ce se ovi repetitori i kablovi samo tako. Kao sto je bilo i u prethodnim slucajevima jer nije ovo prvi put da Albanci unistavaju imovinu telekoma i telenora. Znaju Albanci vrlo dobro ko je u stvari ilegalno na Kosovu i ko koristi tudju imovinu. Albanci vec desetak godina bez ikakve nadoknade i ilegalno koriste imovinu koju su izgradili i finansirali drugi - koristi se imovina drzave Srbije kao i imovina gradjana srpske nacionalnosti . Samo pazite komshije da vam ne stigne racun za sve ove godine sto ste koristili tudje.

SaleC

pre 14 godina

Kada isečete sekirom takav kabal na baznoj stanici onda to može da znači samo tri stvari-
1. da vam se užasno žuri
2. da se plašite da će vas neko sprečiti
3. da to radite iz velike mržnje prema tom provajderu i njegovim korisnicima.

zakon&red

pre 14 godina

A da li npr. u Nemackoj jedna nacionalna manjina moze da samoproglasi nekakvu "drzavu i da otcepi deo Nemacke? Kako bi prosla ta nacionalna manjina? Kakvu bi kaznu platila ta manjina ili pojedinac i da li bi i Nemacka drzava porusila sve sto je ileglano sagradjeno? Ako bi postovali zakoen i pravo, onda bi Srbija imala svo pravo da na Kosovu ukine ilegalnu i samozvanu albansku paradrzavu i da jos i naplati kaznu idejnim tvorcima i predvodnicima stvaranja te albanske paradzrave. Od koga su Albanci zatrazili dozvolu za svoju "drzavu" koju su instalirali na Kosovu? Koliko su oni zakona prekrsili kada su samoproglasili tu svoju "dzravu"? Pricamo o tome sta je ilegalno? Ilegalan je Telekom koji ima dozvolu koja vazi davno pre samoproglasenja ili je ustvari ilegalna ta albanska paradrzava na Kosovu? Neka nas postede prica o legalnosti i postovanju zakona oni su koji su tu svoju "drzavu" dobili nabezobraznijim krsenjem svih mogucih zakona i medjunarodnog prava.

komshija

pre 14 godina

polako komshije nema tu nikakve politike niti je upereno protiv ikoga, samo da znate da ove godine treba da se privatizuje nash operator VALA pa da bi mogli shto skuplje da je prodaju moraju da imaju samo jednog operatora kao konkurent na nashem trzhitu,uostalom mi smo mogli davno da vam skinemo vashe ilegelne antene ali eto ostavili smo dok ne dodje vreme za prodaju VALE... poz i prishtine i vidimo se u EU

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Hello! Ima li koga?
Kako se svi odjednom prave ludi? Imovina koju koristi PTK je imovina Telekoma Srbija koju je novoosnovana kompanija PTK uzurpirala i tu svaka priča prestaje. Ne možeš tek tako uzurpirati nečiju imovinu i bespravno je koristiti. Ima Toga nema nigdje ali izgleda da je Kosovu i to moguće. Neka naprave svoju infrastrukturu i neka onda naplaćuju korištenje iste kao i pružanje usluga. Pojedini komentari u kojima se ova otimačina imovine opravdava su zaista nevjerovatni! Da li bi vi tako postupili? Neko vam otme dio kuće i vi ne biste to tražili nazad. Ne biste uradili sve da vratite ono što je vaše.

Imovina je svetinja,pogotovo tamo gdje Srbija teži!

stanisav

pre 14 godina

Ja na teritoriji Srbije, u svom selu nemam signal nijednog operatera mobilne telefonije. Obracao sam se i Telenoru i MTS i iz Telenora su mi rekli da i ne planiraju da uvedu signal za to podrucje, a iz MTS nisam ni dobio odgovor. Do danas nisam ni znao da skoro celo Kosovo ima signal. Jesu li moja ljudska prava ugrozena? Kako ja da zovem hitnu pomoc ako mi ne daj boze treba? Pre nego sto krenete da kukate, pogledajte malo oko sebe, malo dalje od Beograda, a Kosovo ostavite na miru. Sta uopste traze tamo nasi operateri kad nisu pokrili ni celu Srbiju?

Goran

pre 14 godina

moram da ponovim nesto sto sam vec rekao:
Neki ovde na komentarima uporno zamenjuju teze:
Oprema koja se unistava je postojala i pre proglasenja "necega"
tako da price da li bi Srbija dozvolila stranom operateru ..... padaju u vodu
Niti je Kosovo strana teritorija niti je Telekom Strana kompanija
To sto je neko samoinicijativno proglasio nesto ne daje mu zapravo da se ponasa kao Aga....

Bucko razmisljam

pre 14 godina

"Pokušavamo da im dokažemo da je to što su uradile privremene institucije Kosova jedan vandalski čin, kršenje ljudskih prava i da je nedopustivo da se ljudima u 21. veku, bez ikakvog upozorenja, uskraćuje pravo na korišćenje mobilne i fiksne telefonije", ocenio je Bogdanović ???
Od kad pisem komentare "pokusavam dokazati" da ministarstvo za KiM treba ukinuti ali ni mene NIKO ne slusa !

"Neko je imao za cilj da sve ovo uradi, kako bi na neki način izvršio pritisak na srpsku zajednicu da se integriše u kosovsko društvo", smatra Bogdanović ?
Ma neeeeee Gospodine Bogdanovicu, Kosovo AFIRMISE svoju NEZAVISNU Drzavu i "ugrozava" Telekom i Telenor Srbije koji imaju svoje predajnike u TUDJOJ drzavi bez vazece Licence !
Ako se Gospodine Bogdanovicu, osvrnete malo oko sebe videt cete da u ogronmom delu sveta gde zive Srbi (na privremenom radu) Telekom i Telenor Srbije nemaju svoje predajnike i da iz tog razloga jos nijedan Srbin nije "zakukao" da mu se "krse" ljudska prava sto koristi usluge nekog drugog Provajdera !
Zao mi je jedino neduznih "zavedenih" gradjana Kosova srpske nacionalnosti koji po ko zna koji put imaju neprijatnosti i placaju cenu pogresne politike SRBIJE !

Radikal

pre 14 godina

Ovo je logicna posledica proglasenja nezavisnosti Kosova od pre 2 godine. Kao nezavisna drzava oni moraju regulisati sistem telekomunikacija, i kao sto na teritoriji Srbije ne moze na primer hrvatski ili austrijski operater mobilne telefonije postaviti baznu stanicu, tako i na teritoriji samoproglasene i priznate od dosta zemalja clanica EU ne moze neki strani operater postaviti i koristiti bazne stanice. Nasi opereteri su u ovom slucaju strani operateri i vlasti Kosova mogu dati vrlo jednostavan odgovor stanovnistvu koje je upotrebljavalo SIM kartice srpskih operatera, a to je da predju i kupe nove, Monaco Telecoma koji je zvanicno registrovan kao Kosovski mobilni telekom provajder. Tako ce Srbi resiti svoj problem. Srbija ja napravila gresku jos 2002. godine kad je pristala da Monaco Telecom udje na teritoriju Kosova i Metohije, skoro da se Telekom Srbije uopste nije opirao i ulagao protest. Sad je kasno. Zao nam je svima , ali je pitanje vremena kad ce Kosovo dobiti i medjunarodni kod, za nih se cuva +383, ili +384.., pa ce zaokruziti svoju drzavnost. I dalje Srbija ne radi skoro nista korisno da spreci tako nesto, ministar Jeremic putuje u Jamajku i ostala nekorisna mesta, a za to vreme Vlada Kosova provodi sve da implementira na terenu nezavisnost. Mislim da ce za 10 godina Kosovo biti vrlo,vrlo nezavisno i priznato cak od Srbije. Na zalost. A moze i drugacije!!!

Bato

pre 14 godina

Sindrom propadanja srpstva se nastavlja jos od mitingasenja kobajagi radi istine, jedan veliki broj Srba jos zivi starim mentalitetom. Kosovske vlasti vec 10 godina upozoravaju nelegalne provajdere na Kosovu da ce biti iskljuceni. Sad kada su to uradili stara pesma: etnicko ciscenje, krsenje ljudskih prava, Srbi odseceni od sveta... . Ovo se moze lako resiti, neka Srbi kupe karticu nekog kosovskog provajdera i imace vezu sa citavim svetom. Ako im Srbija iskljuci struju kupice ja od drugog isto je i sa internetom. Sto se tice pozivnog broja Kosovo bi davno dobilo pozivni broj ali Srbija i dalje sprecava a ako ga iskljuci onda nema vise argumenata da spreci KosoVo da dobije isti.

Enver Kelmendi

pre 14 godina

Nije pozadina ovog iskljucenja politicke prirode nego fundamentalne prirode g.Bogdanovicu.Ako je Kosovo-Kosovo onda je sve u redu a ako je Kosovo -Srbija onda je nesto sasvim drugo.A ako se neko poziva na evropske vrednosti onda tamo se ne moze jedna garaza da se izgradi bez dozvole a komoli mobilni operator.U Srbiji ako se izgradi jedan gradjevinski objekat bez dozvole onda se to rusi sa bagerom a ne cigla po cigli.Pa vidite da ima razloga da se vode razgovori ili pregovori izmedju Kosova i Srbije:struja,telekomunikacija,povratak izbeglih,imovina u Kosovo,penziski i invalidni fond itd.Sutra ako se zabrane,kako je najavleno,i ukidanje auto oznake u Kosovo bice "pritisak" na Srbe.

Kosovari

pre 14 godina

Vidim da neki bacaju kamenje na ovu akciju ali od juce PTK (Post Telekom Kosova) pocela da izdaje kartice za srpsko stanovnistvo BESPLATNO. To vazi samo za Srbe. Niko Srbima dakle ne onemogucava komunikaciju vec drzava deluje protiv onih koji je ne postoju i prave ekonomske gubitke. Ovi nelegalni provajderi na Kosovu su upozoreni vise od deset godina da rade nelegalno i treba da se registruju ako hoce da rade. Svi ti provajderi jednostavno ignorisali institucije Kosova. E posle deset godina napokon moralo se ici na akciju.

faton

pre 14 godina

Ironicno je kako Srbija gleda na ovu reakciju Kosovske Drzave kada je sama Srbija nedaleko provodila jos diskriminisane akcije gde su Uskljuceni:Telefoni,Televizija,Radio,Skole,Fakulteti itd,itd sve u ime Drzave a tada niko se nije zalio ili kritikovao.... a sada je sve katastrofa sta ova takozvana Kosovska Drzava radi...i po svim ovim komentarima se vidi da nam jos treba NATO i druge sile jer ne bi nam trebalo ni nekoliko minuta pa bi poceli jos jedan rad... tuzno i tragicno

zoranst

pre 14 godina

Ovo je pravo etnicko ciscenje. Internet, telefon, mobilni ipak danas spadaju u osnovna ljudska prava. Da li nasa drzava moze da zastiti ove nesrecne ljude na Kosovu. Ili Nemci kada kupe Telekom?

Bumbar

pre 14 godina

Ne vidim u cemu je problem ? Da li bi Vlada Srbije dozvolila da strani operateri imaju svoje predajnike na teritoriji Srbije ?
Meni je zao sto ogroman broj mojih sugradjana zaludjen nacionalsitickom politikom jos uvek zivi u iluziji da je Kosovo Srbija, ali realnost je drugacija. Sto se pre probude, to bolje i za njih i za ovu zemlju.

Горан

pre 14 godina

Господине Тадићу, молим вас, огласите се! Реците народу шта радите по питању овог дивљаштва на КиМ!

Bugarin

pre 14 godina

Ja bih se složio sa stavom kosovskih vlasti da se ilegalne kompanije sankcionisu jedino kad bi ista vlast omogućila normalan saobraćaj preko drugih provajdera. A poznata je stvar da na Kosovu nemaju ni pozivni broj kamo li drugo. Da nije Srbija oni bi ziveli u 19. veku. Nek prvo sagrade svoje pa tek onda sklanjaju Srpske kompanije.

zoranst

pre 14 godina

Kako se sada boriti?
Hladne glave napraviti od ove nesrece medjunarodni skandal koji moze da stavi Srbiju u aktivnu poziciju u borbi za ocuvanje dela svoje teritorije.

Nesa

pre 14 godina

Podici tuzbu za unistavanje imovine. Kapitalizam je osetljiv na unistavanje imovine bez opomene i razloga .Ako Evropske sudske institucije ostanu neme na ovaj vandalski cin,cemu onda stremiti "Evropskim vrednostima"

Anna

pre 14 godina

...
I u srbiju i cijelom svetu nemoguce jest nesto ilegalno raditi. Stvar sto Srbija i Srbi Kosovu ne priznaju kao drzava nema nikakve veze sa akcijom na Kosovu.
Glupo je ovako nesto nazivati kriminalom ili zlocin.
Svugde na svetu slijedi iskljucenje i rusenje sta nije legalno i kad drzava gubi ekonomski.
Ja zivim na zapadu, dodjite vi u Nemacku i napravite ovako neste. Ne samo dat ce iskljucenje slijediti, nego i ogromna kazna za troskove rusenja.
... jel moguce da Kosovski provajderi ovako nesto u Srbiji urade?

Dragan

pre 14 godina

Mogu li Srbi da koriste mobilnu telefoniju KiMskih provajdera? Ako to ne zelimo, moze li Vlada da im obezbedi crnogorske ili makedonske kartice koje ce tamo raditi u romingu pa bolesnici nece biti ugrozeni. Ili Kimske vlasti uvode totalnu blokadu Srbima?
Koliko znam i MTS i Telenor i u CG i u Makedoniji imaju svoje sestrinske kompanije, bice najgore ako imaju i na Kimu...

PTK

pre 14 godina

PTK treba da mu da svima srbima koji zive na Kosovu po jedan broj 044 bez platno i sto pre da mu omugucava i 038 veza od post telekom Kosova

Arton

pre 14 godina

Ajde neka mobilni operateri iz Kosove ili Albanije da grade antene u Presevskoj dolini pa da bude neki reciprocitet pa da vidimo kako vlada Srbije reaguje na to..
Sto se tice roaminga, to sad mora da se dogovori posto samo Srbija i Kosovo nemaju taj partneritet ali posto je to politicka stvar onda obicni ljudi 'moraju' da pate...

Milos_jedan od prvih radnika RTV HERC

pre 14 godina

misim da bi trebalo preneti i to da regionalna RTV Herc ima sve dozvole za emitovanje od Nezavisne Komisije za Medije...

Koji je razlog unistavanja njihove opreme?

DejanXS K.Mitrovica Srbija

pre 14 godina

Kada je Kosovo samostalno proglasilo nezavisnost, Zapad je apelovao na Srbiju da ne uvodi sankcije Kosovu kako narod ne bi ispastao. Posto "vlasti" na Kosovu to ne cene i stalno provociraju, Srbija mora da uvede Kosovu sve moguce sankcije, ekonomske,energetske i transportne.

slavisa S

pre 14 godina

Mislim da je ovo novi 17. mart, s tim sto je ovo perfidniji nacin da se sto vise i to malo preostalih Srba otera sa najjuznijeg dela Srbije. Ovo je za nas, koji zivimo ovde na Kosovu, biti il' ne biti, a to bi trebalo da shvate i oni koji sede u svojim foteljama, koji povremeno dodju da zarade po koju dnevnicu, i gledaju da nam zakinu na svaki nacin i ono malo para koje daju (konkretno Radnici nacionalnog parka "Sar planina" kao javno preduzece nisu primili platu skoro godinu dana)i da ukoliko to ne shvate sto pre na Kosovu i Metohiji nece biti Srba.

Dino

pre 14 godina

Ova vijest je naravno jako negativna. Kada sam procitao dio gdje se kaze da zbog te akcije sada hitna pomoc nema telefon, tj. da ljudi ne mogu da nazovu ni hitnu pomoc, mogu vam reci da sam kao roditelj prvo pomislio na djecu i stare kojima mozda zivot zavisi od takvoj jednog poziva.

Ja sam Crnogorac, majka mi je Bosanka. Osudio sam srpske zlocine i na Kosovu i u Bosni jer smatram da svaki zlocin treba osuditi. E pa isto tako ovo sto se sada radi (i mnoge druge stvari) od strane Kosovske vlade na Kosovu je zlocin.

Dokle vise? Hoce li na tom Balkanu (ovo pisem van granice bivse YU) ikada prevladati razum, komsiski odnosi, i ljudskost? Pa zar ne zeli svaki roditelj da mu djete dobro i bolje zivi?

Dokle ta nacionalna prepucavanja? Sta se tim (zlom) postize? Oce li se to Kosovo nedje fizicki prebacit pa misle da im Srbija nece biti uvijek komsija (i obratno)?

Ja sam u mjesovitom braku, u kuci imam 3 vjere pa svi normalno i u ljubavi zivimo.

Izgleda da je jedino Tito znao sa balkanskim plemenima. Ocigledno nam treba gvozdena ruka jer nemamo samo-kontrolu.

U 2010-toj odsjecati telefonske komunikacije, te time i te od hitne pomoci je barbarizam.

MarkoX

pre 14 godina

Pomenu neko kako je EPS na potezu... Pa, da li mislite da ce EPS prestati sa isporukom zbog ovoga? Maaa, kakvi, pa, nasi politicari resavaju sve mirnim putem, nema veze sto se dole nad Srbima sprovodi ovakvo divljastvo i slicne stvari, politicar x osudjuje, y prognozira, z najavljuje, narod piskara i komentarise po forumima i b92 i nikom nista... Kao vasar u mom selu, 3 dana svi bruje o tome, a, nakon toga se niko ne javlja do sledeceg puta, a nikog nema da pocisti ono sto je bilo... Nemam dodirnih tacaka sa Kosovom, ali, kad procitam vesti ovog tipa i komentare glavonja iz Vlade, digne mi se pritisak na trista...

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Divljanje albanskih separatista se nastavlja! Zaista je frapantno na koji način oni zamišljaju vođenje te nazovi države im. U Štrpcu uništene prostorije između ostalog i lokalne televizije. Je li to ono Štrpce gdje su na vlasti predstavnici Srba koji podržavaju Tačijeve institucije? Kako su vas samo preveslali?

Isključivanje mreže fiksne i mobilne telefonije na cijelom Kosovu? Vjerovatno misle do mosta na Ibru jer dalje ipak ne mogu to ostvariti. Valjda su konačno shvatili dokle im dopire jurisdikcija. Zato se i iživljavaju nad Srbima južno od Ibra. Ove nelegalne akcije neće moći proći nekažnjeno. Telenor je npr. norveška kompanija. Šta mislite kako će reagovati na to što su albanske ilegalne vlasti odlučile im uništiti opremu?

Očigledno je da ti nazovi kosovski operateri bilježe gubitak jer svojom nekvalitetnom uslugom odbijaju čak i Albance pa se ide na to da i oni koji imaju bolju uslugu bolje da nemaju nikakvu nego da imaju bolju od one koje pruža tzv. PTK. Zbog toga se moralo poraditi na uništavanju konkurencije. Tako se to radi u "mladoj demokratiji" kao nigdje drugdje.

Telekom i Telenor imaju licencu UNMIK-a a UN rezolucija 1244 zbog koje se Albancima sigurno kosa diže na glavi je na njihovu veliku žalost još uvijek na snazi i tu oni ništa ne mogu promijeniti čak ni otimačinom i terorisanjem. A ovu opremu će neko morati platiti. Razmislite dobro o tome! Telekomu su i ranije rezali kablove a jadna im majka kada Švabo kupi Telekom ako i dalje budu rezali. Neće dobro proći! Ta njihova nazovi telekomunikacijska agencija nije član niti jedne međunarodne agencije i prema tome ilegalna je kao i ovaj vandalski čin uništavanja tuđe opreme.

Петра

pre 14 godina

Да ли су само изјаве из Београда или Звечана постале начин преговарања са ЕУЛЕКС-ом? Срамно!
Да ли сте господо ступили у комуникацију са међународним актерима на КиМ?
Или ће и овај случај бити идентичан као и плаћање електричне енергије?
А где је министарка за телекомуникације? Бави се плаћањем преко интернета и сва срећна објављује да ћемо и ми моћи да плаћамо на овај начин. За њу је питање телефонирања вероватно превазиђено.
Молим господу из Владе Србије да се суоче са реалношћу и бар један пут за последњих десет година заштите Србе! Крајње је време!

Radez

pre 14 godina

U redu: svi se zgrazavamo. Pitanje je sta cemo uraditi? Odgovor je - nista. Zbog toga na Kosovu, za par godina, juzno od Ibra nece postojati ni jedan jedini Srbin, osim monaha po manastirima... a i to dok ih (opet) ne spale, na sta cemo mi opet da se najostrije zgrazavamo, bas kao i danas.

radio neradio

pre 14 godina

dok u srbiji agencije za telekomunikacije mole odredjene radio i tv stanice da ugase svoje nelegalne poredajnike to na kosovu resavaju sa oduzimanjem i unistavanjem opreme

Siljo

pre 14 godina

Ocekujemo da predsednik Boris Tadic izrazi zabrinutost, da ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovic ovakve akcije oceni kao nedopustive i da premijer Mirko Cvetkovic osudi ovakvo ponasanje nelegalnih kosovskih institucija...
Cini mi se da se ovakvim vestima ozbiljno bave jedino informativni programi.
Srbijo, majko!

saci&saci

pre 14 godina

Neka Albanci sa Kosova pripaze da neko ne dodje da pocupa i porusi "kablove i repetitore" te njihove "republike kosova", jer zaboravljaju Albanci da je citava ta njihova "republika kosova" jedna ilegalna i bespravno podignuta tvorevina. Ako cemo poceti postovati zakone i pravo kao i pozivati se na njih onda cemo prvo ukinuti jednu mnogo vecu i ilegalniju tvorevinu kao sto je ta albanska "republika kosova" u odnosu na koje su repetitori i kablovi Telenora i Telekoma prava sitnica. Nego, koliko vidimo ne seku se samo kablovi za mobilnu i fiksnu telefoniju nego se unistavaju i predajnici srpskih televizija. Ocigledno je da je u pitanju etnicko ciscenje na Kosovu i postavlja se pitanje da li ce visokomoralna medjunarodna zajednica nesto da kaze ili da komentarise ili ce samo licemerno da gleda u stranu dok njihovi albanski puleni na Kosovu dovrsavaju posao?

analiticar amater

pre 14 godina

Jake policijske snage kosovsker policije su sposobne da obezbedjuju samo neko razvaljivanje i rasturanje. Kada treba da zastite Srbe od kamenovanja, da pronadju ubice i bombase onda ih nigde nema. Sad mi je jasno, moraju da cuvaju one druge kojima je zadatak da unistavju, pa nemaju vremena da se bave "sitnicama"...

analiticar amater

pre 14 godina

Divljastvo, primitivizam. Znate jedno je iskljuciti predajnike, a sasvim drugo kidati, lomiti, unistavati. Jedno je sprovodjenje zakona, drugo je mrznjom motivisano unistavanje. Kako mozete nekome da unistite nesto, a da mu pre toga ne dostavite dopis da to sam ukloni? Ionda ovde citamo albanske kmentare kako je sve legalno. Jeste, ali po njihovim merilima, a ne merilima civilizovanog sveta.
Ovo je samo iskaljivanj nemoci Albanskih vlasti nad preostalim Srbima, posto im malo po malo nezavisnost dolazi u pitanje i cista provokacija ne bi li Srbija napravila neki nesmotren korak.

gregor

pre 14 godina

Ako je nesto ILEGALNO instalirano na teritoriji Kosova onda je to ta albanska paradrzava koja se predstavlja kao "drzava kosova". Od kog "regulativnog organa" su Albanci trazili dozvolu da instaliraju tu njihovu "drzavu"? Ni od koga, nego su samoproglasili nekakvu drzavu i sada ocekuju da ce ostali pasti u nesvest i prihvatiti zakone ili ustav te samoproklamovane "drzave"? Ako albanska nacionalna manjina misli da ima pravo da na tudjoj teritoriji instalira nekakve "drzave", onda imaju i Telekom i Telenor prava da podizu repetitore gde god hoce na Kosovu. Zaista su komicna ova pozivanja na postovanje zakona i reda kao i na trazenje dozvola od nekoga ko je svoju "drzavu" dobio na ilegalan nacin krseci sve moguce zakone, prava, granice, rezolucije UN-a... Krajnje je licemerno da se neko ko decenijama nije postovao nikakve zakone i red kao ni ustav drzave na cijoj teritoriji zivi, sada soli nekome pamet kako se treba postovati zakon i red te njihove ilegalne "drzave". Ma vazi. Albanci su izgleda umisli da su nekakva posebna sorta pa zakon i red njih ne obavezuje i mogu da ga tumace vrlo "kreativno" ali zato "zakon i red" koji su oni nametnuli ima da se postuje. Uostalom, videcemo kako ce norveski Telenor da zastiti svoje interese, videcemo kako ce austrijski VIP da zastiti svoje interese a videcemo i kako ce Nemacka koja ima udeo u Telekomu da zastiti svoje interese i svoju zaradu. Nesto mi govori da ce vrlo brzo ti repetitori ponovo da prorade - kao i u prethodnim slucajevima kada su Albanci svoju "drzavnost" demonstrirali secom kablova i rusenjem repetitora.

MarkoS

pre 14 godina

Iz ovoga se vidi koliko vlada brine za Kosovo. Premijeri i ministri samo ocenjuju i pricaju. Znam da ne moze oko ovoga da se nesto posebno uradi, ali pokusajte nesto, da se zalite UN, ma bilo kome. Dok "Republika Kosovo" sve vise jaca nezavisnost, vi samo ocenjujete. Sramota, potrudite se vise vi iz vldajuce kolicije, da se vide neki konkretni rezultati na Kosmetu.

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Ocigledan znak nemoci Kosovskih institucija.
Iskaljuju svoj bes na to malo srba sto je ostalo po enklavama, da bi sakrili to sto im na medjunarodnom planu stvari neidu dobro i sto polako gube podrsku u EU.
Lako je pokazivati silu prema ljudima bez ikakve zastite.

M.M.

pre 14 godina

A koga su Albanci pitali za dozvolu prilikom proglasenja te njihove "drzave"? Da li su Albanci mozda pitali Srbiju za dozvolu da li mogu na delu Srbije da samoproglase svoju "dzravu"? Zasto bi iko trazio bilo kakvu dozvolu ili postovao pravila nekakve samoproglasene "drzave kosova" koja nema nikakav medjunarodni subjektivitet? Da li je "drzava kosova" clan UN-a? Da li "drzvaa kosova" ima makar svoj telefonski pozivni broj? Koliko ti postujes zakone i red drugih - toliko mozes da ocekujes da ce i drugi da postuju tvoje zakone i red. Vrlo jednostavno. Albanci su na Kosovu prekrsili ko zna koliko zakona a sada ocekuju da ce neko drugi da postuje njihove "zakone"? Ne znam samo zasto bi.

Igor

pre 14 godina

Gde ste sada borci za ljudska prava? Ne vidim vas. Ne protestujete. Uvukli ste se u misju rupu.Ili pravo na na normalan zivot ne vazi za nase sunarodnike na KiM.

rakokokorajko

pre 14 godina

Kosovari i dalje guraju svoju priču. Pri tome ne pominju da su bazne stanice koje koriste tzv zakonski operateri u stvari uzurpirana imovina srpskih provajdera nakon okupacije Kosova!
Ako ćemo po zakonu, onda neka važi za sve...

Zoltan

pre 14 godina

Uzas nad uzasima. Ziveo sam godinama na Kosovu, imam velki broj prijatelja tamo. 1999 je potpisom nase Vlade pocela getoizacija ne-albanskih zajednoca na Kosovu. Na ovaj nacin se povecava mrznja medju razlicitim narodima na Kosovu, sada ce Srbi mrzeti jos vise Albance, koji nisu ni krivi ni duzni, vec politicari koji odluce nesto preko noci, a ne ponude adekvatna resenja. Kazu ne placa se porez na Kosovu, pa ko kaze da necemo da ga placamo, neka se ovi nasi iz Beograda dogovore barem oko ovih osnovnih stvari za ljude. Muka mi je vise od svega ovoga, posto na kraju jedino narod ispasta. Ne znam sada, sledeci put kada odem na Kosovo, nece mi raditi ni 063 ni 064 broj, posto nema baznih stanica, a necu moci ni roaming da koristim, posto ta usluga ne funkcionise sa Kosovskim operaterima. I sta onda, moram da kupim broj koji cu koristiti samo par dana u par meseci.
Druga stvar su ljudi koji su ostali na Kosovu, kako ce oni stupiti u kontakt sa rodbinom, prijateljima, kako napisaste sa Hitnom pomoci?
Ne znam, mozda je vreme ici sa ovog ludog Balkana u neku "normalu" sredjenu zemlju.

Apel beogradskim politicarima: PRONADjITE RESENjE ZA JADNE LjUDE NA KOSOVU, NEMOJTE MISLITI SAMO O VASIM FOTELjAMA I IGRICAM!!!

Velibor

pre 14 godina

Okej, sad je EPS na potezu.
Znajuci Srbe dole spalice predajnike ona dva njihova nazovi operatera. I neka. Sa Tacijem se jedino tako moze. Naucio terorista to po Drenickim shumama.

xeno

pre 14 godina

da ne ulazimo u legalnost i zakonistost samog china prekidanja telekomunikacija civilnog tipa ...

ali pogledajte nachin... pa zar se kablovi seku sekirom sa drskom od fiberglasa... pa uzas bre ... to se fino odsrfi, skine, uz slikanje i zapisnik .. iskljuchi struja zapechati ili odnese oprema
samo ali samo divljaci, barbari i huligani SEKU KABLOVE !!!!...
seljaci chobani ..

Igor

pre 14 godina

Gde ste sada borci za ljudska prava? Ne vidim vas. Ne protestujete. Uvukli ste se u misju rupu.Ili pravo na na normalan zivot ne vazi za nase sunarodnike na KiM.

xeno

pre 14 godina

da ne ulazimo u legalnost i zakonistost samog china prekidanja telekomunikacija civilnog tipa ...

ali pogledajte nachin... pa zar se kablovi seku sekirom sa drskom od fiberglasa... pa uzas bre ... to se fino odsrfi, skine, uz slikanje i zapisnik .. iskljuchi struja zapechati ili odnese oprema
samo ali samo divljaci, barbari i huligani SEKU KABLOVE !!!!...
seljaci chobani ..

Zoltan

pre 14 godina

Uzas nad uzasima. Ziveo sam godinama na Kosovu, imam velki broj prijatelja tamo. 1999 je potpisom nase Vlade pocela getoizacija ne-albanskih zajednoca na Kosovu. Na ovaj nacin se povecava mrznja medju razlicitim narodima na Kosovu, sada ce Srbi mrzeti jos vise Albance, koji nisu ni krivi ni duzni, vec politicari koji odluce nesto preko noci, a ne ponude adekvatna resenja. Kazu ne placa se porez na Kosovu, pa ko kaze da necemo da ga placamo, neka se ovi nasi iz Beograda dogovore barem oko ovih osnovnih stvari za ljude. Muka mi je vise od svega ovoga, posto na kraju jedino narod ispasta. Ne znam sada, sledeci put kada odem na Kosovo, nece mi raditi ni 063 ni 064 broj, posto nema baznih stanica, a necu moci ni roaming da koristim, posto ta usluga ne funkcionise sa Kosovskim operaterima. I sta onda, moram da kupim broj koji cu koristiti samo par dana u par meseci.
Druga stvar su ljudi koji su ostali na Kosovu, kako ce oni stupiti u kontakt sa rodbinom, prijateljima, kako napisaste sa Hitnom pomoci?
Ne znam, mozda je vreme ici sa ovog ludog Balkana u neku "normalu" sredjenu zemlju.

Apel beogradskim politicarima: PRONADjITE RESENjE ZA JADNE LjUDE NA KOSOVU, NEMOJTE MISLITI SAMO O VASIM FOTELjAMA I IGRICAM!!!

Radez

pre 14 godina

U redu: svi se zgrazavamo. Pitanje je sta cemo uraditi? Odgovor je - nista. Zbog toga na Kosovu, za par godina, juzno od Ibra nece postojati ni jedan jedini Srbin, osim monaha po manastirima... a i to dok ih (opet) ne spale, na sta cemo mi opet da se najostrije zgrazavamo, bas kao i danas.

rakokokorajko

pre 14 godina

Kosovari i dalje guraju svoju priču. Pri tome ne pominju da su bazne stanice koje koriste tzv zakonski operateri u stvari uzurpirana imovina srpskih provajdera nakon okupacije Kosova!
Ako ćemo po zakonu, onda neka važi za sve...

saci&saci

pre 14 godina

Neka Albanci sa Kosova pripaze da neko ne dodje da pocupa i porusi "kablove i repetitore" te njihove "republike kosova", jer zaboravljaju Albanci da je citava ta njihova "republika kosova" jedna ilegalna i bespravno podignuta tvorevina. Ako cemo poceti postovati zakone i pravo kao i pozivati se na njih onda cemo prvo ukinuti jednu mnogo vecu i ilegalniju tvorevinu kao sto je ta albanska "republika kosova" u odnosu na koje su repetitori i kablovi Telenora i Telekoma prava sitnica. Nego, koliko vidimo ne seku se samo kablovi za mobilnu i fiksnu telefoniju nego se unistavaju i predajnici srpskih televizija. Ocigledno je da je u pitanju etnicko ciscenje na Kosovu i postavlja se pitanje da li ce visokomoralna medjunarodna zajednica nesto da kaze ili da komentarise ili ce samo licemerno da gleda u stranu dok njihovi albanski puleni na Kosovu dovrsavaju posao?

Velibor

pre 14 godina

Okej, sad je EPS na potezu.
Znajuci Srbe dole spalice predajnike ona dva njihova nazovi operatera. I neka. Sa Tacijem se jedino tako moze. Naucio terorista to po Drenickim shumama.

stanisav

pre 14 godina

Ja na teritoriji Srbije, u svom selu nemam signal nijednog operatera mobilne telefonije. Obracao sam se i Telenoru i MTS i iz Telenora su mi rekli da i ne planiraju da uvedu signal za to podrucje, a iz MTS nisam ni dobio odgovor. Do danas nisam ni znao da skoro celo Kosovo ima signal. Jesu li moja ljudska prava ugrozena? Kako ja da zovem hitnu pomoc ako mi ne daj boze treba? Pre nego sto krenete da kukate, pogledajte malo oko sebe, malo dalje od Beograda, a Kosovo ostavite na miru. Sta uopste traze tamo nasi operateri kad nisu pokrili ni celu Srbiju?

Anna

pre 14 godina

...
I u srbiju i cijelom svetu nemoguce jest nesto ilegalno raditi. Stvar sto Srbija i Srbi Kosovu ne priznaju kao drzava nema nikakve veze sa akcijom na Kosovu.
Glupo je ovako nesto nazivati kriminalom ili zlocin.
Svugde na svetu slijedi iskljucenje i rusenje sta nije legalno i kad drzava gubi ekonomski.
Ja zivim na zapadu, dodjite vi u Nemacku i napravite ovako neste. Ne samo dat ce iskljucenje slijediti, nego i ogromna kazna za troskove rusenja.
... jel moguce da Kosovski provajderi ovako nesto u Srbiji urade?

M.M.

pre 14 godina

A koga su Albanci pitali za dozvolu prilikom proglasenja te njihove "drzave"? Da li su Albanci mozda pitali Srbiju za dozvolu da li mogu na delu Srbije da samoproglase svoju "dzravu"? Zasto bi iko trazio bilo kakvu dozvolu ili postovao pravila nekakve samoproglasene "drzave kosova" koja nema nikakav medjunarodni subjektivitet? Da li je "drzava kosova" clan UN-a? Da li "drzvaa kosova" ima makar svoj telefonski pozivni broj? Koliko ti postujes zakone i red drugih - toliko mozes da ocekujes da ce i drugi da postuju tvoje zakone i red. Vrlo jednostavno. Albanci su na Kosovu prekrsili ko zna koliko zakona a sada ocekuju da ce neko drugi da postuje njihove "zakone"? Ne znam samo zasto bi.

gregor

pre 14 godina

Ako je nesto ILEGALNO instalirano na teritoriji Kosova onda je to ta albanska paradrzava koja se predstavlja kao "drzava kosova". Od kog "regulativnog organa" su Albanci trazili dozvolu da instaliraju tu njihovu "drzavu"? Ni od koga, nego su samoproglasili nekakvu drzavu i sada ocekuju da ce ostali pasti u nesvest i prihvatiti zakone ili ustav te samoproklamovane "drzave"? Ako albanska nacionalna manjina misli da ima pravo da na tudjoj teritoriji instalira nekakve "drzave", onda imaju i Telekom i Telenor prava da podizu repetitore gde god hoce na Kosovu. Zaista su komicna ova pozivanja na postovanje zakona i reda kao i na trazenje dozvola od nekoga ko je svoju "drzavu" dobio na ilegalan nacin krseci sve moguce zakone, prava, granice, rezolucije UN-a... Krajnje je licemerno da se neko ko decenijama nije postovao nikakve zakone i red kao ni ustav drzave na cijoj teritoriji zivi, sada soli nekome pamet kako se treba postovati zakon i red te njihove ilegalne "drzave". Ma vazi. Albanci su izgleda umisli da su nekakva posebna sorta pa zakon i red njih ne obavezuje i mogu da ga tumace vrlo "kreativno" ali zato "zakon i red" koji su oni nametnuli ima da se postuje. Uostalom, videcemo kako ce norveski Telenor da zastiti svoje interese, videcemo kako ce austrijski VIP da zastiti svoje interese a videcemo i kako ce Nemacka koja ima udeo u Telekomu da zastiti svoje interese i svoju zaradu. Nesto mi govori da ce vrlo brzo ti repetitori ponovo da prorade - kao i u prethodnim slucajevima kada su Albanci svoju "drzavnost" demonstrirali secom kablova i rusenjem repetitora.

Bumbar

pre 14 godina

Ne vidim u cemu je problem ? Da li bi Vlada Srbije dozvolila da strani operateri imaju svoje predajnike na teritoriji Srbije ?
Meni je zao sto ogroman broj mojih sugradjana zaludjen nacionalsitickom politikom jos uvek zivi u iluziji da je Kosovo Srbija, ali realnost je drugacija. Sto se pre probude, to bolje i za njih i za ovu zemlju.

Kosovari

pre 14 godina

Vidim da neki bacaju kamenje na ovu akciju ali od juce PTK (Post Telekom Kosova) pocela da izdaje kartice za srpsko stanovnistvo BESPLATNO. To vazi samo za Srbe. Niko Srbima dakle ne onemogucava komunikaciju vec drzava deluje protiv onih koji je ne postoju i prave ekonomske gubitke. Ovi nelegalni provajderi na Kosovu su upozoreni vise od deset godina da rade nelegalno i treba da se registruju ako hoce da rade. Svi ti provajderi jednostavno ignorisali institucije Kosova. E posle deset godina napokon moralo se ici na akciju.

analiticar amater

pre 14 godina

Jake policijske snage kosovsker policije su sposobne da obezbedjuju samo neko razvaljivanje i rasturanje. Kada treba da zastite Srbe od kamenovanja, da pronadju ubice i bombase onda ih nigde nema. Sad mi je jasno, moraju da cuvaju one druge kojima je zadatak da unistavju, pa nemaju vremena da se bave "sitnicama"...

analiticar amater

pre 14 godina

Divljastvo, primitivizam. Znate jedno je iskljuciti predajnike, a sasvim drugo kidati, lomiti, unistavati. Jedno je sprovodjenje zakona, drugo je mrznjom motivisano unistavanje. Kako mozete nekome da unistite nesto, a da mu pre toga ne dostavite dopis da to sam ukloni? Ionda ovde citamo albanske kmentare kako je sve legalno. Jeste, ali po njihovim merilima, a ne merilima civilizovanog sveta.
Ovo je samo iskaljivanj nemoci Albanskih vlasti nad preostalim Srbima, posto im malo po malo nezavisnost dolazi u pitanje i cista provokacija ne bi li Srbija napravila neki nesmotren korak.

Arton

pre 14 godina

Ajde neka mobilni operateri iz Kosove ili Albanije da grade antene u Presevskoj dolini pa da bude neki reciprocitet pa da vidimo kako vlada Srbije reaguje na to..
Sto se tice roaminga, to sad mora da se dogovori posto samo Srbija i Kosovo nemaju taj partneritet ali posto je to politicka stvar onda obicni ljudi 'moraju' da pate...

Enver Kelmendi

pre 14 godina

Nije pozadina ovog iskljucenja politicke prirode nego fundamentalne prirode g.Bogdanovicu.Ako je Kosovo-Kosovo onda je sve u redu a ako je Kosovo -Srbija onda je nesto sasvim drugo.A ako se neko poziva na evropske vrednosti onda tamo se ne moze jedna garaza da se izgradi bez dozvole a komoli mobilni operator.U Srbiji ako se izgradi jedan gradjevinski objekat bez dozvole onda se to rusi sa bagerom a ne cigla po cigli.Pa vidite da ima razloga da se vode razgovori ili pregovori izmedju Kosova i Srbije:struja,telekomunikacija,povratak izbeglih,imovina u Kosovo,penziski i invalidni fond itd.Sutra ako se zabrane,kako je najavleno,i ukidanje auto oznake u Kosovo bice "pritisak" na Srbe.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

"Pokušavamo da im dokažemo da je to što su uradile privremene institucije Kosova jedan vandalski čin, kršenje ljudskih prava i da je nedopustivo da se ljudima u 21. veku, bez ikakvog upozorenja, uskraćuje pravo na korišćenje mobilne i fiksne telefonije", ocenio je Bogdanović ???
Od kad pisem komentare "pokusavam dokazati" da ministarstvo za KiM treba ukinuti ali ni mene NIKO ne slusa !

"Neko je imao za cilj da sve ovo uradi, kako bi na neki način izvršio pritisak na srpsku zajednicu da se integriše u kosovsko društvo", smatra Bogdanović ?
Ma neeeeee Gospodine Bogdanovicu, Kosovo AFIRMISE svoju NEZAVISNU Drzavu i "ugrozava" Telekom i Telenor Srbije koji imaju svoje predajnike u TUDJOJ drzavi bez vazece Licence !
Ako se Gospodine Bogdanovicu, osvrnete malo oko sebe videt cete da u ogronmom delu sveta gde zive Srbi (na privremenom radu) Telekom i Telenor Srbije nemaju svoje predajnike i da iz tog razloga jos nijedan Srbin nije "zakukao" da mu se "krse" ljudska prava sto koristi usluge nekog drugog Provajdera !
Zao mi je jedino neduznih "zavedenih" gradjana Kosova srpske nacionalnosti koji po ko zna koji put imaju neprijatnosti i placaju cenu pogresne politike SRBIJE !

komshija

pre 14 godina

polako komshije nema tu nikakve politike niti je upereno protiv ikoga, samo da znate da ove godine treba da se privatizuje nash operator VALA pa da bi mogli shto skuplje da je prodaju moraju da imaju samo jednog operatora kao konkurent na nashem trzhitu,uostalom mi smo mogli davno da vam skinemo vashe ilegelne antene ali eto ostavili smo dok ne dodje vreme za prodaju VALE... poz i prishtine i vidimo se u EU

Siljo

pre 14 godina

Ocekujemo da predsednik Boris Tadic izrazi zabrinutost, da ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovic ovakve akcije oceni kao nedopustive i da premijer Mirko Cvetkovic osudi ovakvo ponasanje nelegalnih kosovskih institucija...
Cini mi se da se ovakvim vestima ozbiljno bave jedino informativni programi.
Srbijo, majko!

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Ocigledan znak nemoci Kosovskih institucija.
Iskaljuju svoj bes na to malo srba sto je ostalo po enklavama, da bi sakrili to sto im na medjunarodnom planu stvari neidu dobro i sto polako gube podrsku u EU.
Lako je pokazivati silu prema ljudima bez ikakve zastite.

mail

pre 14 godina

Niko nam nije jos rekao da smo izgubili 4 rata, a kamoli da nam objasni zasto (i to sve za 10 godina vladanja familije milosevic). Ne moze to dzabe. Ne moze samo da se otrese prasina i da idemo kuci kao da nicega nije bilo. Dok god ne budemo shvatili zasto nam se to desilo, dok god se politicka elita ulizuje naordu umesto da radi na njegovom opismenjavanju mi cemo se iscudjavati i cuditi. Srbija je pojela samu sebe. Danas je Kosovo van Srbije, i svakom normalnom je to jasno. Sutra, ce i sama Srbija postati skup feuda nasih tajkuna i politicara. Dok kukate za Kosovom, izgubicete i ovo sto imate sada. Uvek kasnimo.

Radikal

pre 14 godina

Ovo je logicna posledica proglasenja nezavisnosti Kosova od pre 2 godine. Kao nezavisna drzava oni moraju regulisati sistem telekomunikacija, i kao sto na teritoriji Srbije ne moze na primer hrvatski ili austrijski operater mobilne telefonije postaviti baznu stanicu, tako i na teritoriji samoproglasene i priznate od dosta zemalja clanica EU ne moze neki strani operater postaviti i koristiti bazne stanice. Nasi opereteri su u ovom slucaju strani operateri i vlasti Kosova mogu dati vrlo jednostavan odgovor stanovnistvu koje je upotrebljavalo SIM kartice srpskih operatera, a to je da predju i kupe nove, Monaco Telecoma koji je zvanicno registrovan kao Kosovski mobilni telekom provajder. Tako ce Srbi resiti svoj problem. Srbija ja napravila gresku jos 2002. godine kad je pristala da Monaco Telecom udje na teritoriju Kosova i Metohije, skoro da se Telekom Srbije uopste nije opirao i ulagao protest. Sad je kasno. Zao nam je svima , ali je pitanje vremena kad ce Kosovo dobiti i medjunarodni kod, za nih se cuva +383, ili +384.., pa ce zaokruziti svoju drzavnost. I dalje Srbija ne radi skoro nista korisno da spreci tako nesto, ministar Jeremic putuje u Jamajku i ostala nekorisna mesta, a za to vreme Vlada Kosova provodi sve da implementira na terenu nezavisnost. Mislim da ce za 10 godina Kosovo biti vrlo,vrlo nezavisno i priznato cak od Srbije. Na zalost. A moze i drugacije!!!

DejanXS K.Mitrovica Srbija

pre 14 godina

Kada je Kosovo samostalno proglasilo nezavisnost, Zapad je apelovao na Srbiju da ne uvodi sankcije Kosovu kako narod ne bi ispastao. Posto "vlasti" na Kosovu to ne cene i stalno provociraju, Srbija mora da uvede Kosovu sve moguce sankcije, ekonomske,energetske i transportne.

faton

pre 14 godina

Ironicno je kako Srbija gleda na ovu reakciju Kosovske Drzave kada je sama Srbija nedaleko provodila jos diskriminisane akcije gde su Uskljuceni:Telefoni,Televizija,Radio,Skole,Fakulteti itd,itd sve u ime Drzave a tada niko se nije zalio ili kritikovao.... a sada je sve katastrofa sta ova takozvana Kosovska Drzava radi...i po svim ovim komentarima se vidi da nam jos treba NATO i druge sile jer ne bi nam trebalo ni nekoliko minuta pa bi poceli jos jedan rad... tuzno i tragicno

nema besplatnog rucka

pre 14 godina

Vratice ce se ovi repetitori i kablovi samo tako. Kao sto je bilo i u prethodnim slucajevima jer nije ovo prvi put da Albanci unistavaju imovinu telekoma i telenora. Znaju Albanci vrlo dobro ko je u stvari ilegalno na Kosovu i ko koristi tudju imovinu. Albanci vec desetak godina bez ikakve nadoknade i ilegalno koriste imovinu koju su izgradili i finansirali drugi - koristi se imovina drzave Srbije kao i imovina gradjana srpske nacionalnosti . Samo pazite komshije da vam ne stigne racun za sve ove godine sto ste koristili tudje.

SaleC

pre 14 godina

Kada isečete sekirom takav kabal na baznoj stanici onda to može da znači samo tri stvari-
1. da vam se užasno žuri
2. da se plašite da će vas neko sprečiti
3. da to radite iz velike mržnje prema tom provajderu i njegovim korisnicima.

Петра

pre 14 godina

Да ли су само изјаве из Београда или Звечана постале начин преговарања са ЕУЛЕКС-ом? Срамно!
Да ли сте господо ступили у комуникацију са међународним актерима на КиМ?
Или ће и овај случај бити идентичан као и плаћање електричне енергије?
А где је министарка за телекомуникације? Бави се плаћањем преко интернета и сва срећна објављује да ћемо и ми моћи да плаћамо на овај начин. За њу је питање телефонирања вероватно превазиђено.
Молим господу из Владе Србије да се суоче са реалношћу и бар један пут за последњих десет година заштите Србе! Крајње је време!

Goran

pre 14 godina

moram da ponovim nesto sto sam vec rekao:
Neki ovde na komentarima uporno zamenjuju teze:
Oprema koja se unistava je postojala i pre proglasenja "necega"
tako da price da li bi Srbija dozvolila stranom operateru ..... padaju u vodu
Niti je Kosovo strana teritorija niti je Telekom Strana kompanija
To sto je neko samoinicijativno proglasio nesto ne daje mu zapravo da se ponasa kao Aga....

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Divljanje albanskih separatista se nastavlja! Zaista je frapantno na koji način oni zamišljaju vođenje te nazovi države im. U Štrpcu uništene prostorije između ostalog i lokalne televizije. Je li to ono Štrpce gdje su na vlasti predstavnici Srba koji podržavaju Tačijeve institucije? Kako su vas samo preveslali?

Isključivanje mreže fiksne i mobilne telefonije na cijelom Kosovu? Vjerovatno misle do mosta na Ibru jer dalje ipak ne mogu to ostvariti. Valjda su konačno shvatili dokle im dopire jurisdikcija. Zato se i iživljavaju nad Srbima južno od Ibra. Ove nelegalne akcije neće moći proći nekažnjeno. Telenor je npr. norveška kompanija. Šta mislite kako će reagovati na to što su albanske ilegalne vlasti odlučile im uništiti opremu?

Očigledno je da ti nazovi kosovski operateri bilježe gubitak jer svojom nekvalitetnom uslugom odbijaju čak i Albance pa se ide na to da i oni koji imaju bolju uslugu bolje da nemaju nikakvu nego da imaju bolju od one koje pruža tzv. PTK. Zbog toga se moralo poraditi na uništavanju konkurencije. Tako se to radi u "mladoj demokratiji" kao nigdje drugdje.

Telekom i Telenor imaju licencu UNMIK-a a UN rezolucija 1244 zbog koje se Albancima sigurno kosa diže na glavi je na njihovu veliku žalost još uvijek na snazi i tu oni ništa ne mogu promijeniti čak ni otimačinom i terorisanjem. A ovu opremu će neko morati platiti. Razmislite dobro o tome! Telekomu su i ranije rezali kablove a jadna im majka kada Švabo kupi Telekom ako i dalje budu rezali. Neće dobro proći! Ta njihova nazovi telekomunikacijska agencija nije član niti jedne međunarodne agencije i prema tome ilegalna je kao i ovaj vandalski čin uništavanja tuđe opreme.

zakon&red

pre 14 godina

A da li npr. u Nemackoj jedna nacionalna manjina moze da samoproglasi nekakvu "drzavu i da otcepi deo Nemacke? Kako bi prosla ta nacionalna manjina? Kakvu bi kaznu platila ta manjina ili pojedinac i da li bi i Nemacka drzava porusila sve sto je ileglano sagradjeno? Ako bi postovali zakoen i pravo, onda bi Srbija imala svo pravo da na Kosovu ukine ilegalnu i samozvanu albansku paradrzavu i da jos i naplati kaznu idejnim tvorcima i predvodnicima stvaranja te albanske paradzrave. Od koga su Albanci zatrazili dozvolu za svoju "drzavu" koju su instalirali na Kosovu? Koliko su oni zakona prekrsili kada su samoproglasili tu svoju "dzravu"? Pricamo o tome sta je ilegalno? Ilegalan je Telekom koji ima dozvolu koja vazi davno pre samoproglasenja ili je ustvari ilegalna ta albanska paradrzava na Kosovu? Neka nas postede prica o legalnosti i postovanju zakona oni su koji su tu svoju "drzavu" dobili nabezobraznijim krsenjem svih mogucih zakona i medjunarodnog prava.

Bato

pre 14 godina

Sindrom propadanja srpstva se nastavlja jos od mitingasenja kobajagi radi istine, jedan veliki broj Srba jos zivi starim mentalitetom. Kosovske vlasti vec 10 godina upozoravaju nelegalne provajdere na Kosovu da ce biti iskljuceni. Sad kada su to uradili stara pesma: etnicko ciscenje, krsenje ljudskih prava, Srbi odseceni od sveta... . Ovo se moze lako resiti, neka Srbi kupe karticu nekog kosovskog provajdera i imace vezu sa citavim svetom. Ako im Srbija iskljuci struju kupice ja od drugog isto je i sa internetom. Sto se tice pozivnog broja Kosovo bi davno dobilo pozivni broj ali Srbija i dalje sprecava a ako ga iskljuci onda nema vise argumenata da spreci KosoVo da dobije isti.

MarkoS

pre 14 godina

Iz ovoga se vidi koliko vlada brine za Kosovo. Premijeri i ministri samo ocenjuju i pricaju. Znam da ne moze oko ovoga da se nesto posebno uradi, ali pokusajte nesto, da se zalite UN, ma bilo kome. Dok "Republika Kosovo" sve vise jaca nezavisnost, vi samo ocenjujete. Sramota, potrudite se vise vi iz vldajuce kolicije, da se vide neki konkretni rezultati na Kosmetu.

Dino

pre 14 godina

Ova vijest je naravno jako negativna. Kada sam procitao dio gdje se kaze da zbog te akcije sada hitna pomoc nema telefon, tj. da ljudi ne mogu da nazovu ni hitnu pomoc, mogu vam reci da sam kao roditelj prvo pomislio na djecu i stare kojima mozda zivot zavisi od takvoj jednog poziva.

Ja sam Crnogorac, majka mi je Bosanka. Osudio sam srpske zlocine i na Kosovu i u Bosni jer smatram da svaki zlocin treba osuditi. E pa isto tako ovo sto se sada radi (i mnoge druge stvari) od strane Kosovske vlade na Kosovu je zlocin.

Dokle vise? Hoce li na tom Balkanu (ovo pisem van granice bivse YU) ikada prevladati razum, komsiski odnosi, i ljudskost? Pa zar ne zeli svaki roditelj da mu djete dobro i bolje zivi?

Dokle ta nacionalna prepucavanja? Sta se tim (zlom) postize? Oce li se to Kosovo nedje fizicki prebacit pa misle da im Srbija nece biti uvijek komsija (i obratno)?

Ja sam u mjesovitom braku, u kuci imam 3 vjere pa svi normalno i u ljubavi zivimo.

Izgleda da je jedino Tito znao sa balkanskim plemenima. Ocigledno nam treba gvozdena ruka jer nemamo samo-kontrolu.

U 2010-toj odsjecati telefonske komunikacije, te time i te od hitne pomoci je barbarizam.

Горан

pre 14 godina

Господине Тадићу, молим вас, огласите се! Реците народу шта радите по питању овог дивљаштва на КиМ!

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Hello! Ima li koga?
Kako se svi odjednom prave ludi? Imovina koju koristi PTK je imovina Telekoma Srbija koju je novoosnovana kompanija PTK uzurpirala i tu svaka priča prestaje. Ne možeš tek tako uzurpirati nečiju imovinu i bespravno je koristiti. Ima Toga nema nigdje ali izgleda da je Kosovu i to moguće. Neka naprave svoju infrastrukturu i neka onda naplaćuju korištenje iste kao i pružanje usluga. Pojedini komentari u kojima se ova otimačina imovine opravdava su zaista nevjerovatni! Da li bi vi tako postupili? Neko vam otme dio kuće i vi ne biste to tražili nazad. Ne biste uradili sve da vratite ono što je vaše.

Imovina je svetinja,pogotovo tamo gdje Srbija teži!

PTK

pre 14 godina

PTK treba da mu da svima srbima koji zive na Kosovu po jedan broj 044 bez platno i sto pre da mu omugucava i 038 veza od post telekom Kosova

Nesa

pre 14 godina

Podici tuzbu za unistavanje imovine. Kapitalizam je osetljiv na unistavanje imovine bez opomene i razloga .Ako Evropske sudske institucije ostanu neme na ovaj vandalski cin,cemu onda stremiti "Evropskim vrednostima"

Bugarin

pre 14 godina

Ja bih se složio sa stavom kosovskih vlasti da se ilegalne kompanije sankcionisu jedino kad bi ista vlast omogućila normalan saobraćaj preko drugih provajdera. A poznata je stvar da na Kosovu nemaju ni pozivni broj kamo li drugo. Da nije Srbija oni bi ziveli u 19. veku. Nek prvo sagrade svoje pa tek onda sklanjaju Srpske kompanije.

sima

pre 14 godina

Da je pameti i pragmatizma u nasih politicara, uslo bi se u neku vrstu pregovora, sa ciljem da se ukine roaming za Srbiju kod kosovskih operatera, ili bar ucini jeftinijim.

zoranst

pre 14 godina

Ovo je pravo etnicko ciscenje. Internet, telefon, mobilni ipak danas spadaju u osnovna ljudska prava. Da li nasa drzava moze da zastiti ove nesrecne ljude na Kosovu. Ili Nemci kada kupe Telekom?

Asllan

pre 14 godina

Vrlo pazljivo sam slusao izjave Tadica, Bogdanovica i Co. i zaista sam u prvom trenutku bio siguran da, prema ovim izjavama, na Kosovu postoji samo "Telekom Srbija" i nista drugo! Ali kad sam malo razmisljao onda sam sebi rekao, hej pa tamo rade bre i telekom firme iz Monako, Slovenije itd., prema tome, izjave da na Kosovu srbi nakon iskljucenja ILEGALNIH operatera nemaju mogucnost da komunicuraju sa nekome nisu nista drugo nego CISTE DESINFORMACIJE i pokusaj stvaranja NEMIRA na Kosovu za neke politicke poene u dnevnoj politici Srbije, za to ja nemam druge reci! Telekom Kosova svim zainteresovanim srbima nudi cak i bezplatne sim-kartice! Znaci mogucnosti za komuniciranje postoje, ali je nesto sasvim drugo hoce li neko te usluge prihvatiti ili ne! Zato, "kukanje" ovde ne moze nista da promeni, EU, EULEX, SAD itd. podrzavaju uvedenje reda na Kosovu a to su oni bogami vrlo jasno i glasno rekli i Srbiji prilikom stavljanja na beloj sengenskoj listi, nema vise mesta za kriminal na Kosovu a raditi bez dozvole institucija Kosova, neplacanje poreza itd. jesu vrlo teska kriminalna dela!!!

slavisa S

pre 14 godina

Mislim da je ovo novi 17. mart, s tim sto je ovo perfidniji nacin da se sto vise i to malo preostalih Srba otera sa najjuznijeg dela Srbije. Ovo je za nas, koji zivimo ovde na Kosovu, biti il' ne biti, a to bi trebalo da shvate i oni koji sede u svojim foteljama, koji povremeno dodju da zarade po koju dnevnicu, i gledaju da nam zakinu na svaki nacin i ono malo para koje daju (konkretno Radnici nacionalnog parka "Sar planina" kao javno preduzece nisu primili platu skoro godinu dana)i da ukoliko to ne shvate sto pre na Kosovu i Metohiji nece biti Srba.

Milos_jedan od prvih radnika RTV HERC

pre 14 godina

misim da bi trebalo preneti i to da regionalna RTV Herc ima sve dozvole za emitovanje od Nezavisne Komisije za Medije...

Koji je razlog unistavanja njihove opreme?

MarkoX

pre 14 godina

Pomenu neko kako je EPS na potezu... Pa, da li mislite da ce EPS prestati sa isporukom zbog ovoga? Maaa, kakvi, pa, nasi politicari resavaju sve mirnim putem, nema veze sto se dole nad Srbima sprovodi ovakvo divljastvo i slicne stvari, politicar x osudjuje, y prognozira, z najavljuje, narod piskara i komentarise po forumima i b92 i nikom nista... Kao vasar u mom selu, 3 dana svi bruje o tome, a, nakon toga se niko ne javlja do sledeceg puta, a nikog nema da pocisti ono sto je bilo... Nemam dodirnih tacaka sa Kosovom, ali, kad procitam vesti ovog tipa i komentare glavonja iz Vlade, digne mi se pritisak na trista...

slobodnomisleći

pre 14 godina

Treba zahtevati hitnu reakciju zvaničnika EU (njihove bezbedonosne snage su tamo ne na letovanju nego da bi obezbedili mir i vladavinu prava na KIM, pa ne treba da gledaju kako se nečija imovina uništava, a nečija prava )
Takođe treba zahtevati od zvaničnika UN da se izjasne o kršenju ljudkih prava i uništavanju imovine države Srbije

zoranst

pre 14 godina

Kako se sada boriti?
Hladne glave napraviti od ove nesrece medjunarodni skandal koji moze da stavi Srbiju u aktivnu poziciju u borbi za ocuvanje dela svoje teritorije.

znalac

pre 14 godina

postovana redakcijo, redovno citam vash sajt pogotovu vesti o kosovu.
primetio sam da sve zivo u srbiji jako voli kosovo, vlast opozicija, narod, crkva, uvek im je tema kosovo.
ali nazalost uvek nesto za crnu hroniku i uveg u negativnom kontekstu.nikad ama bash nikad ne procitah nesto lepo i pozitivno.
evo naprimer jedna dobra vest, sutra je svecano otvaranje pocetka radova na autoputu vrmica-merdare, projekat kosta oko milijardu evra i bice izgradjeno za dve godine.
taj auto put ce pribliziti i srbiju i srpski narod i srpsku ekonomiju na jadransko more i mediteran. zar to nije nesto dobro i pozitvno. ovo rekoh samo radi velike ljubavi koju imate prema kosovu.

isandic

pre 14 godina

Secenje telekomunikacionuh kablova predstavlja panicni cin dezorijentisanih Kosovskih politickih ocajnika. Ovo divljastvo nema veze sa ekonomijom i zasluzuje hitnu reakciju medjunarodnih subjekata. Sve sto je napravljeno na Kosovu i Metohiji je vlasnistvo Republike Srbije, a to se secenjem ne moze sakriti!

Zeleo bih da posaljem poruku Albancima na Kosovu, da je sa malo dobre volje suzivot sa Srbima potpuno moguc kako na Kosovu i Metohiji, tako i u ostalim delovima Srbije. Srbija se razlikuje od one iz 90-tih.

radio neradio

pre 14 godina

dok u srbiji agencije za telekomunikacije mole odredjene radio i tv stanice da ugase svoje nelegalne poredajnike to na kosovu resavaju sa oduzimanjem i unistavanjem opreme

milica

pre 14 godina

svarno strasno da se ljudima iskljuce telefoni, ali na drugu stranu ti operateri su ilegalno na teritoriji kosova, zato se norvezani ne bune.

Dragan

pre 14 godina

Mogu li Srbi da koriste mobilnu telefoniju KiMskih provajdera? Ako to ne zelimo, moze li Vlada da im obezbedi crnogorske ili makedonske kartice koje ce tamo raditi u romingu pa bolesnici nece biti ugrozeni. Ili Kimske vlasti uvode totalnu blokadu Srbima?
Koliko znam i MTS i Telenor i u CG i u Makedoniji imaju svoje sestrinske kompanije, bice najgore ako imaju i na Kimu...

Neutron

pre 14 godina

Ja ovde samo vidim jednu nekontrolisanu mrznju, i to odavno. Dzaba price poput "Pa shvatite sta ste nam uradili tih i tih..." ili "Ovo treba da se posmatra iskljucivo sa ekonomske perspektive...". Nemojmo da smo deca. Ovo je jedna brutalna represija, nedolicna civilizovanom drustvu, konstantna. Najgore od svega je da, makar se meni cini, ogroman broj kosovskih drzavljana albanskog porekla prosto uziva u ovome.

undercover angel

pre 14 godina

Divljacko unistavanje opreme provajdera iz Srbije, koji su na Kosovu sasvim legalno, kao i unistavanje TV predajnika, predstavlja flagrantno krsenje ljudskih prava srpskog stanovnistva! Ne zelim da ulazim u polemiku o pozadini ovog cina, ali sam sokirana da ovih dana nisam procitala nijednu osudu od strane Albanaca ucestalih slucajeva kamenovanja Srba.

Ne znajuci koje konkretne akcije preduzima Vlada Srbije u ovom trenutku, apelujem na sve nas da kao pojedinci, a poznato je da su mnoge akcije i promene u drustvu kretale upravo od malih ljudi, ucinimo sto je moguce vise za zastitu nasih zivotno-ugrozenih sunarodnika.
Zato i saljem ovaj spisak adresa (na kojima mozete naci i brojeve telefona) institucija kojima se treba obratiti u sto vecem broju. Molim vas, ucinite to!

1. Council of Europe, Office of the Commisioner for Human Rights: http://www.coe.int/t/commissioner/Office/contact_en.asp
2. United Nations Human Rights, Office of the High Commissioner of the Human Rights: http://www.ohchr.org/EN/AboutUs/Pages/ContactUs.aspx
3. OSCE Mission in Kosovo: http://www.osce.org/kosovo/contacts.html
4. UNMIK Human Rights Advisory Panel: http://www.unmikonline.org/human_rights/index.htm
5. Adresa diplomatskih predstavnistava u Pristini: http://www.unmikonline.org/UNMIKONLINE2009/DiplomaticMissions.htm
6. Na EULEX-ovom sajtu (http://www.eulex-kosovo.eu/)postoji opcija pitajte De Kermabona

ICC

pre 13 godina

A zasto se na Kosovu koriste pozivni brojevi Monaka i Slovenije? Ukoliko pozivate nekog pretplatnika u Belgiji, pozivni broj je pozivni broj Belgije, a ne Francuske. Godine prolaze i ukoliko je sve kako kazu gospoda sa Kosova, zasto jos uvek nemate svoj ICC?!

Ivan

pre 13 godina

Ako je Srbija ikada ozbiljno nudila Kosovu više od autonomije a manje od neodvisnosti onda bi mogla davanje dozvole za emitiranje na Kosovu formalno prepustiti na niži nivo. Zar mislite, da mobilni operater RS bita federalne vlasti za postavljanje mreže u Srbskoj republike? Srbiju uništava centralizem več od Juge. Uvijek se je željelo o svemu odlučivati u Beogradu pa su nakraju svi otišli.

S

pre 13 godina

Da bi se predajnik isključio, dovoljno je bilo prekinuti mu napajanje strujom i sve zapečatiti službenim pečatom. Ovo što se vidi na snimku je divljačko uništavanje tuđe imovine. Pogledajte ovaj kontejner za opremu - vrata razvaljena, prozori razbijeni, oprema razbacana, kablovi isečeni, antena nije ni skinuta, nego je ostavljena da oštećena visi sa visine i preti da nekome padne na glavu.
Ovo nema nikakve veze sa zakonima i pravom, ovo je najobičnije divljaštvo.

Mrmot

pre 14 godina

Moje misljenje je da srpske i strane kompanije tuze Kosovo kod medjunarodnih institucija zbog uzurpiranja i koriscenja infrastrukkutre. Pa nek Kosovo i vlasti Kosova placaju odstetu! Ako Srbija ne moze da vrati Kosovo bar kompanije mogu da potrazuju svoja prava. A zanima me kako ce Telenor i Vip da reaguju! Te dve kompanije imaju dosta uticaja na ekonomske prilike u svetu.

Ivan

pre 13 godina

Telenor i VIP če zatražiti koncesijo pa če nastaviti raditi na kosovskom tržištu. Njim se ide za biznis a i njihove matične države su priznale Kosovo te ovaj čin razumiju drugčije nego Srbija.

Marina

pre 13 godina

Neće biti da se na Kosovu sve radi isključivo s ciljem izolacije Srba ili onemogućavanja međusobe komunikacije. Cijeli vrh srbijanske vlasti u Beogradu kao i Srbi na Kosovu dobro znaju da je postupak isključenja vezan isključivo za procese unutarnjeg uređenja i funkcioniranja Kosova kao samostalne države.Takve procese su prošle sve postjugoslavenske države,od uvođenja svoje valute do pozivnih brojeva i teleoperatera. Dijametralno suprotna razlika u stavovima Beograda i Prištine oko statusa Kosova jedini je razlog za srbijansku osudu ovog postupka isključenja.

Goranac iz Bg-a

pre 14 godina

Ovo je stvarno zalosno sta rade Kosovske vlasti, svi znaju da su dobili Kosovo al netreba ovako da se ponasaju prema ostalim narodima sto zive na Kosovu...
Srbija neka prestane da placa dugove Kosova, a te pare nek podeli gradjanima Kosova (Srbima, Gorancima, Turcima, Romima)...

stvarno nemam reci za ovu podlost sto su uradile vlasti Kosova, trebali su bar da pripreme gradjane a ne op cup i nema vise dometa Srpskih kompanija...
nemam vise reci...

Tadija

pre 13 godina

Ovo je divljačko uništavanje a ne isključivanje.
To zna svako ko je recimo postavljao ili demontirao bazne stanice ili krimpovao optički kabl.
Uostalom kada se pogledaju porazbijani prozori na kćicama, odvaljeni rekovi, način sečenja kablova i nemorate biti stručnjak da bi zaključili da je u pitanju iživljavanje.

isahar7

pre 13 godina

Kosovo i Metohija su pod zastitom, UN-a, a ko je prekrsio rezoluciju 1244, i u UEN-u progurao dolazak "Eulexa", taj je odgovoran i za stanje na KiM-u, prema tome glipost je recu da cemo se obratiti Ujedinjenim Nacijama.
Diplomatija, neka radi svoj deo posla, nadlezna Agencija, ili ministarstvo koji su dali saglasnost, na rad 'Telenora" i " VIP-a", odmah da im se oduzme dozvola za rad u Srbiji, posto se Ugovor odnosio na pokrivenost signalom cele teritorije, Srbije. ( Videli bi kako bi se oni ponasali kada bi im na primer u Rumuniji, neko ostetio neki od predajnika). "Telekom" se hajducki ponasa i u Srbiji , ali je jos uvek nacionalni provajder, pa je otvoreno pitanje, njegovih predajnika i baznih stanica na KM-u, i da nema "Eulexa", bilo bi normalno obratiti se UN-a. Ovako adresa gde je krivac za trenutno stanje, je Drzavni vrh Srbije, pa gospodo sto ste zabrljali, sada ispravljajte, ionako ste stalno u nekakvim promenama.

Bane

pre 13 godina

Heh, Albanci i dalje po starom, drsko , bezobrazno i beskrupulozno naravno barbarski kidaju instalacije, obijaju , bacaju bombe....INteresantno u Hagu niko od njih nije cuo za UCK....ja hocu da verujem da su kako kaze Berisa iskreni i mirni ljudi ali.......

Anna

pre 14 godina

...
I u srbiju i cijelom svetu nemoguce jest nesto ilegalno raditi. Stvar sto Srbija i Srbi Kosovu ne priznaju kao drzava nema nikakve veze sa akcijom na Kosovu.
Glupo je ovako nesto nazivati kriminalom ili zlocin.
Svugde na svetu slijedi iskljucenje i rusenje sta nije legalno i kad drzava gubi ekonomski.
Ja zivim na zapadu, dodjite vi u Nemacku i napravite ovako neste. Ne samo dat ce iskljucenje slijediti, nego i ogromna kazna za troskove rusenja.
... jel moguce da Kosovski provajderi ovako nesto u Srbiji urade?

Igor

pre 14 godina

Gde ste sada borci za ljudska prava? Ne vidim vas. Ne protestujete. Uvukli ste se u misju rupu.Ili pravo na na normalan zivot ne vazi za nase sunarodnike na KiM.

nema besplatnog rucka

pre 14 godina

Vratice ce se ovi repetitori i kablovi samo tako. Kao sto je bilo i u prethodnim slucajevima jer nije ovo prvi put da Albanci unistavaju imovinu telekoma i telenora. Znaju Albanci vrlo dobro ko je u stvari ilegalno na Kosovu i ko koristi tudju imovinu. Albanci vec desetak godina bez ikakve nadoknade i ilegalno koriste imovinu koju su izgradili i finansirali drugi - koristi se imovina drzave Srbije kao i imovina gradjana srpske nacionalnosti . Samo pazite komshije da vam ne stigne racun za sve ove godine sto ste koristili tudje.

Bugarin

pre 14 godina

Ja bih se složio sa stavom kosovskih vlasti da se ilegalne kompanije sankcionisu jedino kad bi ista vlast omogućila normalan saobraćaj preko drugih provajdera. A poznata je stvar da na Kosovu nemaju ni pozivni broj kamo li drugo. Da nije Srbija oni bi ziveli u 19. veku. Nek prvo sagrade svoje pa tek onda sklanjaju Srpske kompanije.

zakon&red

pre 14 godina

A da li npr. u Nemackoj jedna nacionalna manjina moze da samoproglasi nekakvu "drzavu i da otcepi deo Nemacke? Kako bi prosla ta nacionalna manjina? Kakvu bi kaznu platila ta manjina ili pojedinac i da li bi i Nemacka drzava porusila sve sto je ileglano sagradjeno? Ako bi postovali zakoen i pravo, onda bi Srbija imala svo pravo da na Kosovu ukine ilegalnu i samozvanu albansku paradrzavu i da jos i naplati kaznu idejnim tvorcima i predvodnicima stvaranja te albanske paradzrave. Od koga su Albanci zatrazili dozvolu za svoju "drzavu" koju su instalirali na Kosovu? Koliko su oni zakona prekrsili kada su samoproglasili tu svoju "dzravu"? Pricamo o tome sta je ilegalno? Ilegalan je Telekom koji ima dozvolu koja vazi davno pre samoproglasenja ili je ustvari ilegalna ta albanska paradrzava na Kosovu? Neka nas postede prica o legalnosti i postovanju zakona oni su koji su tu svoju "drzavu" dobili nabezobraznijim krsenjem svih mogucih zakona i medjunarodnog prava.

zoranst

pre 14 godina

Ovo je pravo etnicko ciscenje. Internet, telefon, mobilni ipak danas spadaju u osnovna ljudska prava. Da li nasa drzava moze da zastiti ove nesrecne ljude na Kosovu. Ili Nemci kada kupe Telekom?

saci&saci

pre 14 godina

Neka Albanci sa Kosova pripaze da neko ne dodje da pocupa i porusi "kablove i repetitore" te njihove "republike kosova", jer zaboravljaju Albanci da je citava ta njihova "republika kosova" jedna ilegalna i bespravno podignuta tvorevina. Ako cemo poceti postovati zakone i pravo kao i pozivati se na njih onda cemo prvo ukinuti jednu mnogo vecu i ilegalniju tvorevinu kao sto je ta albanska "republika kosova" u odnosu na koje su repetitori i kablovi Telenora i Telekoma prava sitnica. Nego, koliko vidimo ne seku se samo kablovi za mobilnu i fiksnu telefoniju nego se unistavaju i predajnici srpskih televizija. Ocigledno je da je u pitanju etnicko ciscenje na Kosovu i postavlja se pitanje da li ce visokomoralna medjunarodna zajednica nesto da kaze ili da komentarise ili ce samo licemerno da gleda u stranu dok njihovi albanski puleni na Kosovu dovrsavaju posao?

xeno

pre 14 godina

da ne ulazimo u legalnost i zakonistost samog china prekidanja telekomunikacija civilnog tipa ...

ali pogledajte nachin... pa zar se kablovi seku sekirom sa drskom od fiberglasa... pa uzas bre ... to se fino odsrfi, skine, uz slikanje i zapisnik .. iskljuchi struja zapechati ili odnese oprema
samo ali samo divljaci, barbari i huligani SEKU KABLOVE !!!!...
seljaci chobani ..

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Hello! Ima li koga?
Kako se svi odjednom prave ludi? Imovina koju koristi PTK je imovina Telekoma Srbija koju je novoosnovana kompanija PTK uzurpirala i tu svaka priča prestaje. Ne možeš tek tako uzurpirati nečiju imovinu i bespravno je koristiti. Ima Toga nema nigdje ali izgleda da je Kosovu i to moguće. Neka naprave svoju infrastrukturu i neka onda naplaćuju korištenje iste kao i pružanje usluga. Pojedini komentari u kojima se ova otimačina imovine opravdava su zaista nevjerovatni! Da li bi vi tako postupili? Neko vam otme dio kuće i vi ne biste to tražili nazad. Ne biste uradili sve da vratite ono što je vaše.

Imovina je svetinja,pogotovo tamo gdje Srbija teži!

Goran

pre 14 godina

moram da ponovim nesto sto sam vec rekao:
Neki ovde na komentarima uporno zamenjuju teze:
Oprema koja se unistava je postojala i pre proglasenja "necega"
tako da price da li bi Srbija dozvolila stranom operateru ..... padaju u vodu
Niti je Kosovo strana teritorija niti je Telekom Strana kompanija
To sto je neko samoinicijativno proglasio nesto ne daje mu zapravo da se ponasa kao Aga....

Dino

pre 14 godina

Ova vijest je naravno jako negativna. Kada sam procitao dio gdje se kaze da zbog te akcije sada hitna pomoc nema telefon, tj. da ljudi ne mogu da nazovu ni hitnu pomoc, mogu vam reci da sam kao roditelj prvo pomislio na djecu i stare kojima mozda zivot zavisi od takvoj jednog poziva.

Ja sam Crnogorac, majka mi je Bosanka. Osudio sam srpske zlocine i na Kosovu i u Bosni jer smatram da svaki zlocin treba osuditi. E pa isto tako ovo sto se sada radi (i mnoge druge stvari) od strane Kosovske vlade na Kosovu je zlocin.

Dokle vise? Hoce li na tom Balkanu (ovo pisem van granice bivse YU) ikada prevladati razum, komsiski odnosi, i ljudskost? Pa zar ne zeli svaki roditelj da mu djete dobro i bolje zivi?

Dokle ta nacionalna prepucavanja? Sta se tim (zlom) postize? Oce li se to Kosovo nedje fizicki prebacit pa misle da im Srbija nece biti uvijek komsija (i obratno)?

Ja sam u mjesovitom braku, u kuci imam 3 vjere pa svi normalno i u ljubavi zivimo.

Izgleda da je jedino Tito znao sa balkanskim plemenima. Ocigledno nam treba gvozdena ruka jer nemamo samo-kontrolu.

U 2010-toj odsjecati telefonske komunikacije, te time i te od hitne pomoci je barbarizam.

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Divljanje albanskih separatista se nastavlja! Zaista je frapantno na koji način oni zamišljaju vođenje te nazovi države im. U Štrpcu uništene prostorije između ostalog i lokalne televizije. Je li to ono Štrpce gdje su na vlasti predstavnici Srba koji podržavaju Tačijeve institucije? Kako su vas samo preveslali?

Isključivanje mreže fiksne i mobilne telefonije na cijelom Kosovu? Vjerovatno misle do mosta na Ibru jer dalje ipak ne mogu to ostvariti. Valjda su konačno shvatili dokle im dopire jurisdikcija. Zato se i iživljavaju nad Srbima južno od Ibra. Ove nelegalne akcije neće moći proći nekažnjeno. Telenor je npr. norveška kompanija. Šta mislite kako će reagovati na to što su albanske ilegalne vlasti odlučile im uništiti opremu?

Očigledno je da ti nazovi kosovski operateri bilježe gubitak jer svojom nekvalitetnom uslugom odbijaju čak i Albance pa se ide na to da i oni koji imaju bolju uslugu bolje da nemaju nikakvu nego da imaju bolju od one koje pruža tzv. PTK. Zbog toga se moralo poraditi na uništavanju konkurencije. Tako se to radi u "mladoj demokratiji" kao nigdje drugdje.

Telekom i Telenor imaju licencu UNMIK-a a UN rezolucija 1244 zbog koje se Albancima sigurno kosa diže na glavi je na njihovu veliku žalost još uvijek na snazi i tu oni ništa ne mogu promijeniti čak ni otimačinom i terorisanjem. A ovu opremu će neko morati platiti. Razmislite dobro o tome! Telekomu su i ranije rezali kablove a jadna im majka kada Švabo kupi Telekom ako i dalje budu rezali. Neće dobro proći! Ta njihova nazovi telekomunikacijska agencija nije član niti jedne međunarodne agencije i prema tome ilegalna je kao i ovaj vandalski čin uništavanja tuđe opreme.

komshija

pre 14 godina

polako komshije nema tu nikakve politike niti je upereno protiv ikoga, samo da znate da ove godine treba da se privatizuje nash operator VALA pa da bi mogli shto skuplje da je prodaju moraju da imaju samo jednog operatora kao konkurent na nashem trzhitu,uostalom mi smo mogli davno da vam skinemo vashe ilegelne antene ali eto ostavili smo dok ne dodje vreme za prodaju VALE... poz i prishtine i vidimo se u EU

Горан

pre 14 godina

Господине Тадићу, молим вас, огласите се! Реците народу шта радите по питању овог дивљаштва на КиМ!

M.M.

pre 14 godina

A koga su Albanci pitali za dozvolu prilikom proglasenja te njihove "drzave"? Da li su Albanci mozda pitali Srbiju za dozvolu da li mogu na delu Srbije da samoproglase svoju "dzravu"? Zasto bi iko trazio bilo kakvu dozvolu ili postovao pravila nekakve samoproglasene "drzave kosova" koja nema nikakav medjunarodni subjektivitet? Da li je "drzava kosova" clan UN-a? Da li "drzvaa kosova" ima makar svoj telefonski pozivni broj? Koliko ti postujes zakone i red drugih - toliko mozes da ocekujes da ce i drugi da postuju tvoje zakone i red. Vrlo jednostavno. Albanci su na Kosovu prekrsili ko zna koliko zakona a sada ocekuju da ce neko drugi da postuje njihove "zakone"? Ne znam samo zasto bi.

DejanXS K.Mitrovica Srbija

pre 14 godina

Kada je Kosovo samostalno proglasilo nezavisnost, Zapad je apelovao na Srbiju da ne uvodi sankcije Kosovu kako narod ne bi ispastao. Posto "vlasti" na Kosovu to ne cene i stalno provociraju, Srbija mora da uvede Kosovu sve moguce sankcije, ekonomske,energetske i transportne.

Kosovari

pre 14 godina

Vidim da neki bacaju kamenje na ovu akciju ali od juce PTK (Post Telekom Kosova) pocela da izdaje kartice za srpsko stanovnistvo BESPLATNO. To vazi samo za Srbe. Niko Srbima dakle ne onemogucava komunikaciju vec drzava deluje protiv onih koji je ne postoju i prave ekonomske gubitke. Ovi nelegalni provajderi na Kosovu su upozoreni vise od deset godina da rade nelegalno i treba da se registruju ako hoce da rade. Svi ti provajderi jednostavno ignorisali institucije Kosova. E posle deset godina napokon moralo se ici na akciju.

SaleC

pre 14 godina

Kada isečete sekirom takav kabal na baznoj stanici onda to može da znači samo tri stvari-
1. da vam se užasno žuri
2. da se plašite da će vas neko sprečiti
3. da to radite iz velike mržnje prema tom provajderu i njegovim korisnicima.

slobodnomisleći

pre 14 godina

Treba zahtevati hitnu reakciju zvaničnika EU (njihove bezbedonosne snage su tamo ne na letovanju nego da bi obezbedili mir i vladavinu prava na KIM, pa ne treba da gledaju kako se nečija imovina uništava, a nečija prava )
Takođe treba zahtevati od zvaničnika UN da se izjasne o kršenju ljudkih prava i uništavanju imovine države Srbije

Arton

pre 14 godina

Ajde neka mobilni operateri iz Kosove ili Albanije da grade antene u Presevskoj dolini pa da bude neki reciprocitet pa da vidimo kako vlada Srbije reaguje na to..
Sto se tice roaminga, to sad mora da se dogovori posto samo Srbija i Kosovo nemaju taj partneritet ali posto je to politicka stvar onda obicni ljudi 'moraju' da pate...

Velibor

pre 14 godina

Okej, sad je EPS na potezu.
Znajuci Srbe dole spalice predajnike ona dva njihova nazovi operatera. I neka. Sa Tacijem se jedino tako moze. Naucio terorista to po Drenickim shumama.

gregor

pre 14 godina

Ako je nesto ILEGALNO instalirano na teritoriji Kosova onda je to ta albanska paradrzava koja se predstavlja kao "drzava kosova". Od kog "regulativnog organa" su Albanci trazili dozvolu da instaliraju tu njihovu "drzavu"? Ni od koga, nego su samoproglasili nekakvu drzavu i sada ocekuju da ce ostali pasti u nesvest i prihvatiti zakone ili ustav te samoproklamovane "drzave"? Ako albanska nacionalna manjina misli da ima pravo da na tudjoj teritoriji instalira nekakve "drzave", onda imaju i Telekom i Telenor prava da podizu repetitore gde god hoce na Kosovu. Zaista su komicna ova pozivanja na postovanje zakona i reda kao i na trazenje dozvola od nekoga ko je svoju "drzavu" dobio na ilegalan nacin krseci sve moguce zakone, prava, granice, rezolucije UN-a... Krajnje je licemerno da se neko ko decenijama nije postovao nikakve zakone i red kao ni ustav drzave na cijoj teritoriji zivi, sada soli nekome pamet kako se treba postovati zakon i red te njihove ilegalne "drzave". Ma vazi. Albanci su izgleda umisli da su nekakva posebna sorta pa zakon i red njih ne obavezuje i mogu da ga tumace vrlo "kreativno" ali zato "zakon i red" koji su oni nametnuli ima da se postuje. Uostalom, videcemo kako ce norveski Telenor da zastiti svoje interese, videcemo kako ce austrijski VIP da zastiti svoje interese a videcemo i kako ce Nemacka koja ima udeo u Telekomu da zastiti svoje interese i svoju zaradu. Nesto mi govori da ce vrlo brzo ti repetitori ponovo da prorade - kao i u prethodnim slucajevima kada su Albanci svoju "drzavnost" demonstrirali secom kablova i rusenjem repetitora.

rakokokorajko

pre 14 godina

Kosovari i dalje guraju svoju priču. Pri tome ne pominju da su bazne stanice koje koriste tzv zakonski operateri u stvari uzurpirana imovina srpskih provajdera nakon okupacije Kosova!
Ako ćemo po zakonu, onda neka važi za sve...

isandic

pre 14 godina

Secenje telekomunikacionuh kablova predstavlja panicni cin dezorijentisanih Kosovskih politickih ocajnika. Ovo divljastvo nema veze sa ekonomijom i zasluzuje hitnu reakciju medjunarodnih subjekata. Sve sto je napravljeno na Kosovu i Metohiji je vlasnistvo Republike Srbije, a to se secenjem ne moze sakriti!

Zeleo bih da posaljem poruku Albancima na Kosovu, da je sa malo dobre volje suzivot sa Srbima potpuno moguc kako na Kosovu i Metohiji, tako i u ostalim delovima Srbije. Srbija se razlikuje od one iz 90-tih.

Bumbar

pre 14 godina

Ne vidim u cemu je problem ? Da li bi Vlada Srbije dozvolila da strani operateri imaju svoje predajnike na teritoriji Srbije ?
Meni je zao sto ogroman broj mojih sugradjana zaludjen nacionalsitickom politikom jos uvek zivi u iluziji da je Kosovo Srbija, ali realnost je drugacija. Sto se pre probude, to bolje i za njih i za ovu zemlju.

Bucko razmisljam

pre 14 godina

"Pokušavamo da im dokažemo da je to što su uradile privremene institucije Kosova jedan vandalski čin, kršenje ljudskih prava i da je nedopustivo da se ljudima u 21. veku, bez ikakvog upozorenja, uskraćuje pravo na korišćenje mobilne i fiksne telefonije", ocenio je Bogdanović ???
Od kad pisem komentare "pokusavam dokazati" da ministarstvo za KiM treba ukinuti ali ni mene NIKO ne slusa !

"Neko je imao za cilj da sve ovo uradi, kako bi na neki način izvršio pritisak na srpsku zajednicu da se integriše u kosovsko društvo", smatra Bogdanović ?
Ma neeeeee Gospodine Bogdanovicu, Kosovo AFIRMISE svoju NEZAVISNU Drzavu i "ugrozava" Telekom i Telenor Srbije koji imaju svoje predajnike u TUDJOJ drzavi bez vazece Licence !
Ako se Gospodine Bogdanovicu, osvrnete malo oko sebe videt cete da u ogronmom delu sveta gde zive Srbi (na privremenom radu) Telekom i Telenor Srbije nemaju svoje predajnike i da iz tog razloga jos nijedan Srbin nije "zakukao" da mu se "krse" ljudska prava sto koristi usluge nekog drugog Provajdera !
Zao mi je jedino neduznih "zavedenih" gradjana Kosova srpske nacionalnosti koji po ko zna koji put imaju neprijatnosti i placaju cenu pogresne politike SRBIJE !

zoranst

pre 14 godina

Kako se sada boriti?
Hladne glave napraviti od ove nesrece medjunarodni skandal koji moze da stavi Srbiju u aktivnu poziciju u borbi za ocuvanje dela svoje teritorije.

slavisa S

pre 14 godina

Mislim da je ovo novi 17. mart, s tim sto je ovo perfidniji nacin da se sto vise i to malo preostalih Srba otera sa najjuznijeg dela Srbije. Ovo je za nas, koji zivimo ovde na Kosovu, biti il' ne biti, a to bi trebalo da shvate i oni koji sede u svojim foteljama, koji povremeno dodju da zarade po koju dnevnicu, i gledaju da nam zakinu na svaki nacin i ono malo para koje daju (konkretno Radnici nacionalnog parka "Sar planina" kao javno preduzece nisu primili platu skoro godinu dana)i da ukoliko to ne shvate sto pre na Kosovu i Metohiji nece biti Srba.

faton

pre 14 godina

Ironicno je kako Srbija gleda na ovu reakciju Kosovske Drzave kada je sama Srbija nedaleko provodila jos diskriminisane akcije gde su Uskljuceni:Telefoni,Televizija,Radio,Skole,Fakulteti itd,itd sve u ime Drzave a tada niko se nije zalio ili kritikovao.... a sada je sve katastrofa sta ova takozvana Kosovska Drzava radi...i po svim ovim komentarima se vidi da nam jos treba NATO i druge sile jer ne bi nam trebalo ni nekoliko minuta pa bi poceli jos jedan rad... tuzno i tragicno

Radez

pre 14 godina

U redu: svi se zgrazavamo. Pitanje je sta cemo uraditi? Odgovor je - nista. Zbog toga na Kosovu, za par godina, juzno od Ibra nece postojati ni jedan jedini Srbin, osim monaha po manastirima... a i to dok ih (opet) ne spale, na sta cemo mi opet da se najostrije zgrazavamo, bas kao i danas.

radio neradio

pre 14 godina

dok u srbiji agencije za telekomunikacije mole odredjene radio i tv stanice da ugase svoje nelegalne poredajnike to na kosovu resavaju sa oduzimanjem i unistavanjem opreme

Nesa

pre 14 godina

Podici tuzbu za unistavanje imovine. Kapitalizam je osetljiv na unistavanje imovine bez opomene i razloga .Ako Evropske sudske institucije ostanu neme na ovaj vandalski cin,cemu onda stremiti "Evropskim vrednostima"

stanisav

pre 14 godina

Ja na teritoriji Srbije, u svom selu nemam signal nijednog operatera mobilne telefonije. Obracao sam se i Telenoru i MTS i iz Telenora su mi rekli da i ne planiraju da uvedu signal za to podrucje, a iz MTS nisam ni dobio odgovor. Do danas nisam ni znao da skoro celo Kosovo ima signal. Jesu li moja ljudska prava ugrozena? Kako ja da zovem hitnu pomoc ako mi ne daj boze treba? Pre nego sto krenete da kukate, pogledajte malo oko sebe, malo dalje od Beograda, a Kosovo ostavite na miru. Sta uopste traze tamo nasi operateri kad nisu pokrili ni celu Srbiju?

analiticar amater

pre 14 godina

Divljastvo, primitivizam. Znate jedno je iskljuciti predajnike, a sasvim drugo kidati, lomiti, unistavati. Jedno je sprovodjenje zakona, drugo je mrznjom motivisano unistavanje. Kako mozete nekome da unistite nesto, a da mu pre toga ne dostavite dopis da to sam ukloni? Ionda ovde citamo albanske kmentare kako je sve legalno. Jeste, ali po njihovim merilima, a ne merilima civilizovanog sveta.
Ovo je samo iskaljivanj nemoci Albanskih vlasti nad preostalim Srbima, posto im malo po malo nezavisnost dolazi u pitanje i cista provokacija ne bi li Srbija napravila neki nesmotren korak.

jedina solucija revolucija

pre 14 godina

Ocigledan znak nemoci Kosovskih institucija.
Iskaljuju svoj bes na to malo srba sto je ostalo po enklavama, da bi sakrili to sto im na medjunarodnom planu stvari neidu dobro i sto polako gube podrsku u EU.
Lako je pokazivati silu prema ljudima bez ikakve zastite.

PTK

pre 14 godina

PTK treba da mu da svima srbima koji zive na Kosovu po jedan broj 044 bez platno i sto pre da mu omugucava i 038 veza od post telekom Kosova

analiticar amater

pre 14 godina

Jake policijske snage kosovsker policije su sposobne da obezbedjuju samo neko razvaljivanje i rasturanje. Kada treba da zastite Srbe od kamenovanja, da pronadju ubice i bombase onda ih nigde nema. Sad mi je jasno, moraju da cuvaju one druge kojima je zadatak da unistavju, pa nemaju vremena da se bave "sitnicama"...

mail

pre 14 godina

Niko nam nije jos rekao da smo izgubili 4 rata, a kamoli da nam objasni zasto (i to sve za 10 godina vladanja familije milosevic). Ne moze to dzabe. Ne moze samo da se otrese prasina i da idemo kuci kao da nicega nije bilo. Dok god ne budemo shvatili zasto nam se to desilo, dok god se politicka elita ulizuje naordu umesto da radi na njegovom opismenjavanju mi cemo se iscudjavati i cuditi. Srbija je pojela samu sebe. Danas je Kosovo van Srbije, i svakom normalnom je to jasno. Sutra, ce i sama Srbija postati skup feuda nasih tajkuna i politicara. Dok kukate za Kosovom, izgubicete i ovo sto imate sada. Uvek kasnimo.

Enver Kelmendi

pre 14 godina

Nije pozadina ovog iskljucenja politicke prirode nego fundamentalne prirode g.Bogdanovicu.Ako je Kosovo-Kosovo onda je sve u redu a ako je Kosovo -Srbija onda je nesto sasvim drugo.A ako se neko poziva na evropske vrednosti onda tamo se ne moze jedna garaza da se izgradi bez dozvole a komoli mobilni operator.U Srbiji ako se izgradi jedan gradjevinski objekat bez dozvole onda se to rusi sa bagerom a ne cigla po cigli.Pa vidite da ima razloga da se vode razgovori ili pregovori izmedju Kosova i Srbije:struja,telekomunikacija,povratak izbeglih,imovina u Kosovo,penziski i invalidni fond itd.Sutra ako se zabrane,kako je najavleno,i ukidanje auto oznake u Kosovo bice "pritisak" na Srbe.

Siljo

pre 14 godina

Ocekujemo da predsednik Boris Tadic izrazi zabrinutost, da ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanovic ovakve akcije oceni kao nedopustive i da premijer Mirko Cvetkovic osudi ovakvo ponasanje nelegalnih kosovskih institucija...
Cini mi se da se ovakvim vestima ozbiljno bave jedino informativni programi.
Srbijo, majko!

undercover angel

pre 14 godina

Divljacko unistavanje opreme provajdera iz Srbije, koji su na Kosovu sasvim legalno, kao i unistavanje TV predajnika, predstavlja flagrantno krsenje ljudskih prava srpskog stanovnistva! Ne zelim da ulazim u polemiku o pozadini ovog cina, ali sam sokirana da ovih dana nisam procitala nijednu osudu od strane Albanaca ucestalih slucajeva kamenovanja Srba.

Ne znajuci koje konkretne akcije preduzima Vlada Srbije u ovom trenutku, apelujem na sve nas da kao pojedinci, a poznato je da su mnoge akcije i promene u drustvu kretale upravo od malih ljudi, ucinimo sto je moguce vise za zastitu nasih zivotno-ugrozenih sunarodnika.
Zato i saljem ovaj spisak adresa (na kojima mozete naci i brojeve telefona) institucija kojima se treba obratiti u sto vecem broju. Molim vas, ucinite to!

1. Council of Europe, Office of the Commisioner for Human Rights: http://www.coe.int/t/commissioner/Office/contact_en.asp
2. United Nations Human Rights, Office of the High Commissioner of the Human Rights: http://www.ohchr.org/EN/AboutUs/Pages/ContactUs.aspx
3. OSCE Mission in Kosovo: http://www.osce.org/kosovo/contacts.html
4. UNMIK Human Rights Advisory Panel: http://www.unmikonline.org/human_rights/index.htm
5. Adresa diplomatskih predstavnistava u Pristini: http://www.unmikonline.org/UNMIKONLINE2009/DiplomaticMissions.htm
6. Na EULEX-ovom sajtu (http://www.eulex-kosovo.eu/)postoji opcija pitajte De Kermabona

Goranac iz Bg-a

pre 14 godina

Ovo je stvarno zalosno sta rade Kosovske vlasti, svi znaju da su dobili Kosovo al netreba ovako da se ponasaju prema ostalim narodima sto zive na Kosovu...
Srbija neka prestane da placa dugove Kosova, a te pare nek podeli gradjanima Kosova (Srbima, Gorancima, Turcima, Romima)...

stvarno nemam reci za ovu podlost sto su uradile vlasti Kosova, trebali su bar da pripreme gradjane a ne op cup i nema vise dometa Srpskih kompanija...
nemam vise reci...

Петра

pre 14 godina

Да ли су само изјаве из Београда или Звечана постале начин преговарања са ЕУЛЕКС-ом? Срамно!
Да ли сте господо ступили у комуникацију са међународним актерима на КиМ?
Или ће и овај случај бити идентичан као и плаћање електричне енергије?
А где је министарка за телекомуникације? Бави се плаћањем преко интернета и сва срећна објављује да ћемо и ми моћи да плаћамо на овај начин. За њу је питање телефонирања вероватно превазиђено.
Молим господу из Владе Србије да се суоче са реалношћу и бар један пут за последњих десет година заштите Србе! Крајње је време!

Bato

pre 14 godina

Sindrom propadanja srpstva se nastavlja jos od mitingasenja kobajagi radi istine, jedan veliki broj Srba jos zivi starim mentalitetom. Kosovske vlasti vec 10 godina upozoravaju nelegalne provajdere na Kosovu da ce biti iskljuceni. Sad kada su to uradili stara pesma: etnicko ciscenje, krsenje ljudskih prava, Srbi odseceni od sveta... . Ovo se moze lako resiti, neka Srbi kupe karticu nekog kosovskog provajdera i imace vezu sa citavim svetom. Ako im Srbija iskljuci struju kupice ja od drugog isto je i sa internetom. Sto se tice pozivnog broja Kosovo bi davno dobilo pozivni broj ali Srbija i dalje sprecava a ako ga iskljuci onda nema vise argumenata da spreci KosoVo da dobije isti.

MarkoS

pre 14 godina

Iz ovoga se vidi koliko vlada brine za Kosovo. Premijeri i ministri samo ocenjuju i pricaju. Znam da ne moze oko ovoga da se nesto posebno uradi, ali pokusajte nesto, da se zalite UN, ma bilo kome. Dok "Republika Kosovo" sve vise jaca nezavisnost, vi samo ocenjujete. Sramota, potrudite se vise vi iz vldajuce kolicije, da se vide neki konkretni rezultati na Kosmetu.

sima

pre 14 godina

Da je pameti i pragmatizma u nasih politicara, uslo bi se u neku vrstu pregovora, sa ciljem da se ukine roaming za Srbiju kod kosovskih operatera, ili bar ucini jeftinijim.

Zoltan

pre 14 godina

Uzas nad uzasima. Ziveo sam godinama na Kosovu, imam velki broj prijatelja tamo. 1999 je potpisom nase Vlade pocela getoizacija ne-albanskih zajednoca na Kosovu. Na ovaj nacin se povecava mrznja medju razlicitim narodima na Kosovu, sada ce Srbi mrzeti jos vise Albance, koji nisu ni krivi ni duzni, vec politicari koji odluce nesto preko noci, a ne ponude adekvatna resenja. Kazu ne placa se porez na Kosovu, pa ko kaze da necemo da ga placamo, neka se ovi nasi iz Beograda dogovore barem oko ovih osnovnih stvari za ljude. Muka mi je vise od svega ovoga, posto na kraju jedino narod ispasta. Ne znam sada, sledeci put kada odem na Kosovo, nece mi raditi ni 063 ni 064 broj, posto nema baznih stanica, a necu moci ni roaming da koristim, posto ta usluga ne funkcionise sa Kosovskim operaterima. I sta onda, moram da kupim broj koji cu koristiti samo par dana u par meseci.
Druga stvar su ljudi koji su ostali na Kosovu, kako ce oni stupiti u kontakt sa rodbinom, prijateljima, kako napisaste sa Hitnom pomoci?
Ne znam, mozda je vreme ici sa ovog ludog Balkana u neku "normalu" sredjenu zemlju.

Apel beogradskim politicarima: PRONADjITE RESENjE ZA JADNE LjUDE NA KOSOVU, NEMOJTE MISLITI SAMO O VASIM FOTELjAMA I IGRICAM!!!

Asllan

pre 14 godina

Vrlo pazljivo sam slusao izjave Tadica, Bogdanovica i Co. i zaista sam u prvom trenutku bio siguran da, prema ovim izjavama, na Kosovu postoji samo "Telekom Srbija" i nista drugo! Ali kad sam malo razmisljao onda sam sebi rekao, hej pa tamo rade bre i telekom firme iz Monako, Slovenije itd., prema tome, izjave da na Kosovu srbi nakon iskljucenja ILEGALNIH operatera nemaju mogucnost da komunicuraju sa nekome nisu nista drugo nego CISTE DESINFORMACIJE i pokusaj stvaranja NEMIRA na Kosovu za neke politicke poene u dnevnoj politici Srbije, za to ja nemam druge reci! Telekom Kosova svim zainteresovanim srbima nudi cak i bezplatne sim-kartice! Znaci mogucnosti za komuniciranje postoje, ali je nesto sasvim drugo hoce li neko te usluge prihvatiti ili ne! Zato, "kukanje" ovde ne moze nista da promeni, EU, EULEX, SAD itd. podrzavaju uvedenje reda na Kosovu a to su oni bogami vrlo jasno i glasno rekli i Srbiji prilikom stavljanja na beloj sengenskoj listi, nema vise mesta za kriminal na Kosovu a raditi bez dozvole institucija Kosova, neplacanje poreza itd. jesu vrlo teska kriminalna dela!!!

Neutron

pre 14 godina

Ja ovde samo vidim jednu nekontrolisanu mrznju, i to odavno. Dzaba price poput "Pa shvatite sta ste nam uradili tih i tih..." ili "Ovo treba da se posmatra iskljucivo sa ekonomske perspektive...". Nemojmo da smo deca. Ovo je jedna brutalna represija, nedolicna civilizovanom drustvu, konstantna. Najgore od svega je da, makar se meni cini, ogroman broj kosovskih drzavljana albanskog porekla prosto uziva u ovome.

Milos_jedan od prvih radnika RTV HERC

pre 14 godina

misim da bi trebalo preneti i to da regionalna RTV Herc ima sve dozvole za emitovanje od Nezavisne Komisije za Medije...

Koji je razlog unistavanja njihove opreme?

Mrmot

pre 14 godina

Moje misljenje je da srpske i strane kompanije tuze Kosovo kod medjunarodnih institucija zbog uzurpiranja i koriscenja infrastrukkutre. Pa nek Kosovo i vlasti Kosova placaju odstetu! Ako Srbija ne moze da vrati Kosovo bar kompanije mogu da potrazuju svoja prava. A zanima me kako ce Telenor i Vip da reaguju! Te dve kompanije imaju dosta uticaja na ekonomske prilike u svetu.

MarkoX

pre 14 godina

Pomenu neko kako je EPS na potezu... Pa, da li mislite da ce EPS prestati sa isporukom zbog ovoga? Maaa, kakvi, pa, nasi politicari resavaju sve mirnim putem, nema veze sto se dole nad Srbima sprovodi ovakvo divljastvo i slicne stvari, politicar x osudjuje, y prognozira, z najavljuje, narod piskara i komentarise po forumima i b92 i nikom nista... Kao vasar u mom selu, 3 dana svi bruje o tome, a, nakon toga se niko ne javlja do sledeceg puta, a nikog nema da pocisti ono sto je bilo... Nemam dodirnih tacaka sa Kosovom, ali, kad procitam vesti ovog tipa i komentare glavonja iz Vlade, digne mi se pritisak na trista...

Tadija

pre 13 godina

Ovo je divljačko uništavanje a ne isključivanje.
To zna svako ko je recimo postavljao ili demontirao bazne stanice ili krimpovao optički kabl.
Uostalom kada se pogledaju porazbijani prozori na kćicama, odvaljeni rekovi, način sečenja kablova i nemorate biti stručnjak da bi zaključili da je u pitanju iživljavanje.

ICC

pre 13 godina

A zasto se na Kosovu koriste pozivni brojevi Monaka i Slovenije? Ukoliko pozivate nekog pretplatnika u Belgiji, pozivni broj je pozivni broj Belgije, a ne Francuske. Godine prolaze i ukoliko je sve kako kazu gospoda sa Kosova, zasto jos uvek nemate svoj ICC?!

Dragan

pre 14 godina

Mogu li Srbi da koriste mobilnu telefoniju KiMskih provajdera? Ako to ne zelimo, moze li Vlada da im obezbedi crnogorske ili makedonske kartice koje ce tamo raditi u romingu pa bolesnici nece biti ugrozeni. Ili Kimske vlasti uvode totalnu blokadu Srbima?
Koliko znam i MTS i Telenor i u CG i u Makedoniji imaju svoje sestrinske kompanije, bice najgore ako imaju i na Kimu...

Radikal

pre 14 godina

Ovo je logicna posledica proglasenja nezavisnosti Kosova od pre 2 godine. Kao nezavisna drzava oni moraju regulisati sistem telekomunikacija, i kao sto na teritoriji Srbije ne moze na primer hrvatski ili austrijski operater mobilne telefonije postaviti baznu stanicu, tako i na teritoriji samoproglasene i priznate od dosta zemalja clanica EU ne moze neki strani operater postaviti i koristiti bazne stanice. Nasi opereteri su u ovom slucaju strani operateri i vlasti Kosova mogu dati vrlo jednostavan odgovor stanovnistvu koje je upotrebljavalo SIM kartice srpskih operatera, a to je da predju i kupe nove, Monaco Telecoma koji je zvanicno registrovan kao Kosovski mobilni telekom provajder. Tako ce Srbi resiti svoj problem. Srbija ja napravila gresku jos 2002. godine kad je pristala da Monaco Telecom udje na teritoriju Kosova i Metohije, skoro da se Telekom Srbije uopste nije opirao i ulagao protest. Sad je kasno. Zao nam je svima , ali je pitanje vremena kad ce Kosovo dobiti i medjunarodni kod, za nih se cuva +383, ili +384.., pa ce zaokruziti svoju drzavnost. I dalje Srbija ne radi skoro nista korisno da spreci tako nesto, ministar Jeremic putuje u Jamajku i ostala nekorisna mesta, a za to vreme Vlada Kosova provodi sve da implementira na terenu nezavisnost. Mislim da ce za 10 godina Kosovo biti vrlo,vrlo nezavisno i priznato cak od Srbije. Na zalost. A moze i drugacije!!!

Marina

pre 13 godina

Neće biti da se na Kosovu sve radi isključivo s ciljem izolacije Srba ili onemogućavanja međusobe komunikacije. Cijeli vrh srbijanske vlasti u Beogradu kao i Srbi na Kosovu dobro znaju da je postupak isključenja vezan isključivo za procese unutarnjeg uređenja i funkcioniranja Kosova kao samostalne države.Takve procese su prošle sve postjugoslavenske države,od uvođenja svoje valute do pozivnih brojeva i teleoperatera. Dijametralno suprotna razlika u stavovima Beograda i Prištine oko statusa Kosova jedini je razlog za srbijansku osudu ovog postupka isključenja.

milica

pre 14 godina

svarno strasno da se ljudima iskljuce telefoni, ali na drugu stranu ti operateri su ilegalno na teritoriji kosova, zato se norvezani ne bune.

znalac

pre 14 godina

postovana redakcijo, redovno citam vash sajt pogotovu vesti o kosovu.
primetio sam da sve zivo u srbiji jako voli kosovo, vlast opozicija, narod, crkva, uvek im je tema kosovo.
ali nazalost uvek nesto za crnu hroniku i uveg u negativnom kontekstu.nikad ama bash nikad ne procitah nesto lepo i pozitivno.
evo naprimer jedna dobra vest, sutra je svecano otvaranje pocetka radova na autoputu vrmica-merdare, projekat kosta oko milijardu evra i bice izgradjeno za dve godine.
taj auto put ce pribliziti i srbiju i srpski narod i srpsku ekonomiju na jadransko more i mediteran. zar to nije nesto dobro i pozitvno. ovo rekoh samo radi velike ljubavi koju imate prema kosovu.

Ivan

pre 13 godina

Telenor i VIP če zatražiti koncesijo pa če nastaviti raditi na kosovskom tržištu. Njim se ide za biznis a i njihove matične države su priznale Kosovo te ovaj čin razumiju drugčije nego Srbija.

Ivan

pre 13 godina

Ako je Srbija ikada ozbiljno nudila Kosovu više od autonomije a manje od neodvisnosti onda bi mogla davanje dozvole za emitiranje na Kosovu formalno prepustiti na niži nivo. Zar mislite, da mobilni operater RS bita federalne vlasti za postavljanje mreže u Srbskoj republike? Srbiju uništava centralizem več od Juge. Uvijek se je željelo o svemu odlučivati u Beogradu pa su nakraju svi otišli.

S

pre 13 godina

Da bi se predajnik isključio, dovoljno je bilo prekinuti mu napajanje strujom i sve zapečatiti službenim pečatom. Ovo što se vidi na snimku je divljačko uništavanje tuđe imovine. Pogledajte ovaj kontejner za opremu - vrata razvaljena, prozori razbijeni, oprema razbacana, kablovi isečeni, antena nije ni skinuta, nego je ostavljena da oštećena visi sa visine i preti da nekome padne na glavu.
Ovo nema nikakve veze sa zakonima i pravom, ovo je najobičnije divljaštvo.

isahar7

pre 13 godina

Kosovo i Metohija su pod zastitom, UN-a, a ko je prekrsio rezoluciju 1244, i u UEN-u progurao dolazak "Eulexa", taj je odgovoran i za stanje na KiM-u, prema tome glipost je recu da cemo se obratiti Ujedinjenim Nacijama.
Diplomatija, neka radi svoj deo posla, nadlezna Agencija, ili ministarstvo koji su dali saglasnost, na rad 'Telenora" i " VIP-a", odmah da im se oduzme dozvola za rad u Srbiji, posto se Ugovor odnosio na pokrivenost signalom cele teritorije, Srbije. ( Videli bi kako bi se oni ponasali kada bi im na primer u Rumuniji, neko ostetio neki od predajnika). "Telekom" se hajducki ponasa i u Srbiji , ali je jos uvek nacionalni provajder, pa je otvoreno pitanje, njegovih predajnika i baznih stanica na KM-u, i da nema "Eulexa", bilo bi normalno obratiti se UN-a. Ovako adresa gde je krivac za trenutno stanje, je Drzavni vrh Srbije, pa gospodo sto ste zabrljali, sada ispravljajte, ionako ste stalno u nekakvim promenama.

Bane

pre 13 godina

Heh, Albanci i dalje po starom, drsko , bezobrazno i beskrupulozno naravno barbarski kidaju instalacije, obijaju , bacaju bombe....INteresantno u Hagu niko od njih nije cuo za UCK....ja hocu da verujem da su kako kaze Berisa iskreni i mirni ljudi ali.......