“Dajmler“ podmićivao u Srbiji?

Ljubljana -- Nemački proizvođač automobila "Dajmler" priznao je da je podmićivao službenike u 22 države, među njima i u Srbiji.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Pa korupcija je sa zapada i stigla. Ustvari u temelje liberalnog kapitalizma je ugrađena korupcija samo što je nazvana drugi imenom "menadžersk dodatak". Ja sam recimo naišao na isti slučaj u Srbiji, Italiji i Libiji. Postoji jedan jedini proizvođač buldožera (neću da ga imenujem) koji ima visinu vozila od 43,00 cm(od radne površine do poda vozila). I kada u tenderskoj dokumentaciji piše da su predmeti nabavke vozila sa karakteristikom od 43cm. šta to znači? Pa da neko uzima proviziju od proizvođača. Kapitalizam je u stvari korupcija u kojoj su svi jednaki ali neki su "jednakiji".
  (Mirko, 25. mart 2010 12:57)

  # Link komentara

 2. Ima i na Zapadu korupcije, samo se tamo bore protiv toga, hapse i kaznjavaju, a to je OGROMNA razlika!
  (iii, 25. mart 2010 11:00)

  # Link komentara

 3. Ajde iskreno recite... na koga najviše sumnjate... Da nije Srbija na 1. mestu?
  (Alexa, 25. mart 2010 10:36)

  # Link komentara

 4. E, mislim, stvarno, pa veca bi vest bila da nisu potkupljivali ili da toga u Srbiji nema.
  (lila, 25. mart 2010 09:25)

  # Link komentara

 5. Ljudi moji, nemojte misliti da na zapadu nema korupcije. Ima itekako! Samo se ovde ne oseca zato sto sto su ovo bogate zemlje. Pre par godina je SIEMENS u Nemackoj optuzen za ogromnu utaju poreza (nisam najsigurniji mada mislim da su u pitanju stotine miliona eura). Nekad se otkrije, nekad ne...Pa kako kome...Isto kao kod nas.
  (Igor, 25. mart 2010 09:11)

  # Link komentara

 6. "dok su matično preduzeće i kineska filijala pristali na to da tokom naredne dve godine ne potkupljuju". A šta će biti kada istekne taj period?
  (ja, 25. mart 2010 08:42)

  # Link komentara

 7. Ja ovo nisam razumeo.
  Potkupljivali po svetu (i po Srbiji), a kazne ce da plate Nemackoj.
  Uvecali svoje prihode, na koje su uredno platili porez. A sad ce i na uvecane prihode, koje su obezbedili potkupljivanjem i najverovatnije uvecanim trosenjem mojih para (kao poreskog obveznika), da plate dodatni porez istoj toj Nemackoj. Jako fina stvar.

  Pretpostavljam da nase tuzilastvo ne namerava da se zainteresuje za ovo.
  (Marko, 24. mart 2010 22:53)

  # Link komentara

 8. Pitajte bilo koga iz Daimler-a šta znači reč COMPLIANCE. Svima se diže kosa od toga, a čitava mašinerija je pokrenuta radi iskorenjivanja korupcije u firmi još pre 3-4 godine. Ova vest uopšte nije nova za radnike te firme. Pravo pitanje je zašto se vest tek sada plasira u javnost?!?
  (Pera Ložač, 24. mart 2010 21:51)

  # Link komentara

 9. Ovaj i slicni sudski procesi u posljednje vrijeme je najnoviji americki izum kako da se dodatno 'oporezuju' multinacionalne korporacije koje posluju i u Americi. Nista novo, doduse. Takvo oporezivanje je odavno smiljeno na Siciliji ali se malo drugacije zove - reket! Dakle, jedina svrha ovakvih tuzbi je iznuda i vansudsko poravnanje. Pravda? Borba za zakonitost? Suzbijanje korupcije? Kaznjavanje odgovornih? Da, ali samo u holivudskim filmovima...
  (Realni, 24. mart 2010 20:38)

  # Link komentara

 10. Naši će se ponašati kao da to nema veze sa nama. Što reče jedan važan direktor jednog važnog državnog organa u onoj TV emisiji Olivere Kovačević, potrebna je politička volja za energičan rad državnih organa, a interesi naše medjunarodne politike su mnogo širi nego što je slabost nekog našeg zvaničnika na agresivne ponude iz "važnih medjunarodnih krugova". Možda da to razmatra Odbor za medjunarodne odnose, ili da se formira neki anketni odbor?
  (Miloš, 24. mart 2010 20:36)

  # Link komentara

 11. U Srbiji? Ma nemoguce!!!
  (madmax, 24. mart 2010 20:17)

  # Link komentara

 12. Boze ima li nekoga na ovom svetu ko nije korumpiran? Da li ce se nezadovoljstvo iz Francuske preliti po ovoj planeti pa da svi od korupcije mozemo ziveti, a ne samo oni najnavalentniji?
  (pitanja, 24. mart 2010 19:59)

  # Link komentara

 13. Nase tuzilastvo bi trebalo da trazi detalje istrage koji se odnosi na Srbiju od kolega Amerikanaca.
  (Pile, 24. mart 2010 19:30)

  # Link komentara

 14. Detalji o potkupljivanju nece ni biti poznati,kod nas to nikog ne interesuje
  (Misko, 24. mart 2010 18:56)

  # Link komentara