Sindikati gube poverenje štrajkača

Beograd -- Štrajkači Zastave elektro, Srboleka, Šinvoza, Beka i Ravanice udružili se u Koordinacioni odbor radničkih protesta, jer su izgubili poverenje u velike sindikate

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Sindikati su tako rascepkani (slucajno???) i sebicni da jednom mora da dogori do nokata.
  Niko ne brani prava radnika, cak i kriminalci imaju veca prava i POSTUJU se zahvaljujuci njihovim advokatima, nego radnici ciji advokati bi trebalo da su isti SINDIKATI.
  U sindikatima nam netrebaju pliticari vec pravnici koji ce za tu clanarinu da odradjuju posao.
  Npr. u prosveti imamo 5-6 sindikata, otprilike kao u Suvarovo vreme "mesar - specijalista za vadjenje drobi kod pilica" i oni samo sebe gledaju.
  (Radenik, 8. septembar 2009 13:08)
 2. Koordinacioni odbor je nažalost više neka politička igra., rekao je Orbović.
  Pa da li ovom licemerju ima kraja. A sta je tvoj sindikat bio svih ovih godina?
  Podrska radnicima, konacno su shvatili da od ovih sindikata mogu da ocekuju veliko nista i klipove u tockove.
  (Draguljce, 8. septembar 2009 11:37)
 3. Od 1946 pa do danas jedna te ista priča. Vođe sindikata rade za vlast i sebe a ne za radnike kojih su ih birali. Samo se revolucijom i novim zakonima mogu zaštititi radnici ali ne lipši magarče do zelene trave. Čovek je potkupljiva roba pa prema tome za pare sve. Tako je i sa sindikalnim liderima.
  (misko, 8. septembar 2009 11:01)
 4. Pocetak bune na (kaba)dahije.
  Svaki svoga smenite subasu, koji vas je na zlo navodio i na prvomajske uranke predvodio. Pa onda svi zajedno, odlucno i solidarno: zaposleni, nezaposleni, bivsi zaposleni i buduci nezaposleni.
  (Branislav Zekic Zeka, 8. septembar 2009 10:37)
 5. Sindikati su tu da bi zaštitili interese poslodavaca, a ne radnika, ma kako to kome zvučalo. Moje poverenje nisu izgubili. Ja i dalje čvrsto verujem da će uspeti u svojoj misiji.
  (zoran, 8. septembar 2009 10:36)
 6. Naravno da strajkaci gube poverenje u "velike" sindikate, kada ovi ne rade nista!
  Samo pricam-ti-pricu, a zivot tece dalje...
  Danasnji sindikati nisu u stanju da organizuju radnicku klasu u jedinstven, ozbiljan, PRAVI protest, radi ZASTITE interesa zaposlenih (i onih koji su izgubili zaposlenje)!
  Ili nisu u stanju, ili nece (jer su placeni za to), ili nemaju petlje jer se boje za svoje fotelje...
  (matori, 8. septembar 2009 09:26)
 7. Velika sindikalna organizacija je velika PREVARA!!! To je desna ruka vlasti koja umiruje nezadovoljne mase i štiti vlast. Radnici moraju sami da se udružuju i da im vodja bude njihov kolega koji je zajedno sa njima u problemima. Tek tada može se doći do pravih rešenja.
  (Radnik, 8. septembar 2009 08:57)
 8. Sindikati se mešaju u upravljanje - posao koji niti znaju niti trebaju da rade. Ostalo im u nasleđe od prethodnog sistema. Zbog toga, oni zapostavljaju svoju osnovnu ulogu, a to je zaštita prava radnika.
  Radnici su to prepoznali i zato gube poverenje u njih.
  (Dule Momirov, 8. septembar 2009 08:20)
 9. Svi sindikati samo foliraju da brane interese radnika.Oni predstavljaju perfidnu produženu ruku poslovodstva (čast mogućim izuzecima) koji kamufliraju odbranu prava zaposlenih što će reći radnika.Na lukav način pojedincima daju oporavak, novčane dodatke...Lične dohotke smanjuju na minimum do granica radničke eksplozije koristeći tkz krizu, demokraruju, vlasničku strukturu kao lukav paravan. Radnici moraju da se samoorganizuju a to će biti samo kada dođu u očajanje.
  (nebojsa, 8. septembar 2009 08:10)
 10. Za Prvi Maj su neizbezni za prase ili jagnje, ko sta voli, a sad? Izgleda da je neko drugi munuo jagu i gudu 'tamo gde treba' .
  (M.Popovic, 8. septembar 2009 06:42)
 11. "Sindikati gube poverenje štrajkača"
  Zamislite da je obrnuto?
  (ekrem, 8. septembar 2009 03:37)