Četvrtak, 04.06.2009.

10:00

Uhapšen Radosav Švabić

Zbog zloupotrebe službenog položaja policija privela predsednika opštine Aranđelovac, radikala Radosava Švabića.

Izvor: B92

Uhapšen Radosav Švabiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

pesimista

pre 14 godina

Dobro je sto je Arandjelovac konacno dosao na dnevni red.
Ono sto medjutim nije dobro je to sto, nazalost, nema nikakve razlike izmedju vladajucih i opozicionih partija.
Isti ljudi, isto stanje, i pre i posle 2006-te.

Novosadjanka

pre 14 godina

Hoce li gospodin Tadic imati hrabrosti da sa koalicionim partnerom gospodinom Dacicem pocne da "procesljava" i one malo krupnije ribe koje su pokrale ovu drzavu odnosno sve nas, ili ce se sve zavrsiti na marginalnim akterima, ili su mozda u istom kolu....

LILI

pre 14 godina

Predlog MUP-u: Treba pohapsiti sve predsednike Opstina u kontinuitetu, a ne sukcesivno da ne maltretiraju gradjane cestim obavestenjima i zbunjivali nas, da na tim mestima se postavljaju uzorni ljudi, domacini ... Dokle cemo trpeti torturu mocnika, ako nekom stane na zulj, on je odmah lopov, kriminalac ... a sa puno hvale se stranacki postavlja na mesto predsednika opstine. Da li ce neko poceti logicki da razmislja koga postavlja za prvog coveka grada!!!

Nenad

pre 14 godina

Interesantno je da je ukapseni predsednik iz SRSa, a "biznismen" iz udruzenja "NASI". Ova fine patriote su i pre par godina Arandjelovac stavili na naslovne strane medija kad su stali u odbranu Srbije i isterali Pescanik i njihove goste iz ovog lepog i mirnog mesta. Zar je moguce da tako fina gospoda urade ovako nesto??? Verovatno im je neko nesto "podmetnuo", ipak oni misle na svoje gradjane...

milena

pre 14 godina

Dacicu, dodji malo i do Loznice pa da vidis sta se ovde radi! Ovde nista ne funkcionise, opstinara 100 i vise prekobrojnih, pa ko to placa i utvrdi zasto ih drze tvoji puleni i koalicija!

Joca

pre 14 godina

Podržavam i poručujem policiji da istraži šta se radi u Novom Miloševu, jer u ovom malom banatskom mestu se dešavaju slične stvari samo su u pitanju veće sume...

Slobodan Radulović

pre 14 godina

Kakva slučajnost? Uhapšen radikalski predsednik opštine uoči predizborne tišine za izbore u Zemunu.

Kako se ne desi slučajnost da bude uhapšen neki predsednik opštine iz vladajuće koalicije za slične ili još gore stvari ili neki sudija zbog prepravljanja sudskih zapisnika ili neki tužilac zbog nezakonite amnestije izvršioca krivičnog dela falsifikovanja isprave.

Marija - Ar

pre 14 godina

Trebalo im je nekoliko godina da organizuju ovo hapsenje, a sada bi bilo posteno da za zloupotrebu sluzbenog polozaja, i to veliku, bude i osudjen. Za vreme njegovog prvog, a i ovu godinu drugog, mandata Arandjelovac je izgubio status banje, hoteli su propali, radnici u drzavnom sektoru primali svaku trecu platu... Dugacak je spisak Svabicevih aktivnosti... Nisu samo pare u pitanju vec to sto je unazadio grad za nekoliko godina. A da je samo pola milona eura u pitanju, ne verujem. Radi se o milionskim ciframa, nazalost.

ogorceni

pre 14 godina

Svratite malo do Cuprije, da vidite kako od lepog gradica za manje od 10 godina moze da se napravi selo i ruglo za izbegavanje... a lopovi procvetase :)

Poznavalac

pre 14 godina

Pa Švabić je očigledno kriv, ali samo zato što je bio naivan da potpiše takav ugovor sa ovim "fondovima" koji su prodavali maglu malim opštinama po Srbiji, pa je tako ojadio Aranđelovac. Kriv je dakle što je bio nesposoban, naivan i izleteo se misleći da će da ispadne veliki graditelj i da je zaista došlo to vreme izgradnje kroz korišćenje para "investicionih fondova".

Nema tu nikakvog bogaćenja ni pljačke. Jedini pljačkaši su ovi iz tzv. fondova i njihovi saradnici na terenu.

Slične ugovore ima bar 20 malih opština koje su mislile da im je to retka šansa pala s neba da učine nešto i reše po neki problem. A kad je reč o nenamenskom trošenju para zna se ko su šampioni, ali od njih zavisi vlada, pa ništa od toga.

slepi posmatrač

pre 14 godina

kad će da se počne čišćenje ribe od glave (čišćenje beograda)???

pozdravljam akciju u arandjelovcu, ali svi znamo da tamo gde je najviše para, tu se najviše i ... "radi" .

svete pomagaj!

pre 14 godina

Mi u Vrnjackoj banji imamo i gasnu i prosvetnu i urbanisticku i narko mafiju. Dacicu, nemojte da dolazite u Banju samo na izlete. Raspitajte se malo....

Tomislav

pre 14 godina

Dačić postaje najpopularniji ministar, samo što ga narod ne vuče za rukav da dodje i u njihovo mesto!

Ministre, kad se budete vraćali iz Arandjelovca u Beograd, idite preko Topole da malo preslišate moćnu urbanističku sektu. Naoko miran, al zanimljiv gradić…

"dobar covek"

pre 14 godina

Sta kaze ova zena na snimku: dobar covek, bas sam iznenadjena.O zivote, pa i ptice na grani znaju sta se ovde vec godinama desava. Pa gde su ziveli ti ljudi poslednjih godina? U tegli? Pa studenti (kojima i ja pripadam) ne primaju stipendije vec 2 godine, opstinski sluzbenici ne primaju plate...

Vladimir

pre 14 godina

...Hapšenja u Zrenjaninu i Aranđelovcu (ako su opravdana) su demonstriranje potpune nemoći od strane državnih organa u odnosu na Beograd.

"tuzni gradjanin"

pre 14 godina

e moj Radosave, a kakve si planove imao!? gde sada da te osujete kada si zauzeo kurs "procvata" arandjelovca-bas greota sto cemo ostati bez tvojih "bazena", "balona", "akva parkova" i jos mnogo toga, a ti bez nade da to zaokruzis bar na milion eura.

MiG

pre 14 godina

Pa prema komentarima, izgleda da su i vrapci znali za tog lika sto je takav.
Znaci - nista se nije desilo iznenada. Samo najvece iznenadjenje je to - sto se to ipak desilo.

čovek

pre 14 godina

Dragi naš presedniče,
simbol korupcije je grad Beograd, simbol nelegalnih poslova je grad Beograd.
Možete li nam reći jedno ime iz sekretarijata za komunalne i stambene poslove u gradu Beogradu koje je pozvano na odgovornost.

Dragi naš predsedniče,
korupcija je tamo gde se "vrti" veliki novac i ogromno prostranstvo a to je grad Beograd.
Ali avaj, kako se zameriti svojima sad kad parkove pretvaraju u parkinge a telefonske centrale otvaraju 6 meseci posle njihovog otvaranja!

Nespavac

pre 14 godina

Hocemo li imati devoljno zatvorskog prostora? Da li se sa hapsenjima zbog toga okleva?!
U svakoj opstini u Srbiji ima po nekoliko "Svabica". Samo napred, krajnji je cas...

bezimena

pre 14 godina

""Upravo ovaj slučaj dokazuje da je počela u Srbiji ozbiljna borba protiv korupcije", rekao je Zorić".
Ovaj lokalni slučaj ne dokazuje ništa, kad počnete da raščišćavate Beograd, to će onda biti "ozbiljno"!

p.s.po T.Nikoliću bi bilo ok da obračun sa kriminalom najavi skupštinska kafe kuvarica!?

rammstein

pre 14 godina

Bravo za akciju.Pocelo je pocelo...
Kad cete malo i do Cuprije da svratite. Jes da je to mali grad, ali posla za tuzioce ima preko glave.

goran

pre 14 godina

Ne znam sta je sa ostalima iz opstine Arandjelovac. Ima onih koji su ovo vec prosli pa se sada slobodno setaju po sistemu "puj-pike-ne vazi" Neka se Dacic potrudi da prosiri oskudnu listu jer ovo je samo jedan,a imena je nekoliko iz ove opstine,pa to ceo Arandjelovac zna!!!

Razocarani Arandjelovcanin

pre 14 godina

SARENA LAZA !

Policiji svaka cast a sta je sa sudstvom? Bivsi nacelnik finansija opstine Arandjelovac koji je optuzen pre pola godine za mnogo slicnih stvari, posle dva meseca pritvora vratio se u Opstinu i drzi "slovo" postenim ljudima!

SRAMOTA ZA DRZAVU KOJA SE KAO OBRACUNAVA SA KRIMINALOM! Dokle ce posten svet da se stidi sto je posten, cemu decu da ucim i kako da ih vaspitavam da bi mogli da prezive?

TRAZIM ODGOVOR OD ONIH KOJI SU NA VLASTI !!!

seljak

pre 14 godina

U nasem selu Beogradu, kazu: celo selo posteno a mlada trudna! Kada ce Ivica da pocne da hapsi vlast u Beogradu. Nikada! Njegovi su pa ne sme!

Saša Novak @ NL

pre 14 godina

"Radoslav Švabić izabran je 2008. za predsednika opštine Aranđelovac kao kandidat liste Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj"."
Zar radikali nisu pošteni?

Dejo

pre 14 godina

Zapravo ova ekipa je najverovatnije ispala iz sistema korupcije pa je tako dospela na listu za odstrel.
Onolika prica u Insajderu i onolika sleganja ramenima, a uhapšen miš Ćira.

milan

pre 14 godina

lepo je cuti da se drzava obracunava sa kriminalom.Mada malo dublje kada se pogleda ima sta i da se vidi, politika je veoma opasna igra, bez tacno definisanih pravila a sa tacno unapred odredjenim ciljom a to je vlast - moc. Pa zar nisu mogli coveka da uhapse ranije, ne zna se to od juce, prekljuce... Sta je sa ostalim gradonacelnicima npr Kragujevac (Veroljub S.) kako se kod njega posluje, kako se dobijaju poslovi vezani za javna preduzeca, tenderi i da li se isti i postuju, ovo Vam govorim iz licnog iskustva. Mislim da ce se na ovome kola slomiti i da ce opet biti ona nasa stara: "tresla se gora,rodio se mis".

kimi

pre 14 godina

Lepa vest, ali kao i vecina kako ovde kaze, mozda bude jos koje hapsenje "sitnih riba" i to je to! Zar ce uhapsiti najvece igrace koji finasiraju skoro sve partije Miskovica, Beka...tesko! Sto se tice luke "Beograd", "usca" i itd..o tome su pisale novine jos pre 7-8 godina, pa nista a o Zeljku Mitrovicu i ruzicastoj mrlji koju je stekao kako je stekao necu ni da pricam kao ni o trovanju naroda preko te vasarske TV ni malo! Ovo je plasim se a kamo srece da nisam u pravu, samo nazalost ubiranje politickih poena! I g.dine Dacicu riba se cisti od glave..!

Turista

pre 14 godina

Nadam se da ce na videlo izaci i poslovanje otimaca automobila u tom mestu. Odnose se samo vozila na cijim vozilima nisu arandjelovacke tablice, i to bez prisustva policije!!? Arandjelovcani kazu da ovo "preduzece" najbolje posluje vikendom zbog velikog broja neobavestenih turista :(

Micko

pre 14 godina

... kad je u pitanju Beograd to je mnogo siroko... Budite konkretniji, evo ja predlazem da se podje od opstine Novi Beograd pa na dalje dokle stignemo

Marica

pre 14 godina

Ja NE VERUJEM da se svi odusevaljavate Ivicom jer je uhapsen neki predsednicic opstine u Arandjelovcu.

Kada biste malo razmislili shvatili biste da se kljucni problemi nalaze u Beogradu...

FInansiranje stranaka, Luka Beograd, Vaseg Ivice kofer...

Kada bude pokrenuo jedno od ta tri pitanja onda mu mozete skidati kapu, a do tada bar ostanite dosledni i cestitajte Ivici i sto su jutros policajci dosli na posao.

ZA SVE ONE KOJI ZABORAVLJAJU, bio je slogan za vreme studentskih protesta,

EVO IVICE, A KADA ĆE MARICA!?

furuna

pre 14 godina

Samo da ne bude mnogo buke niokočeg! Ima ovde u L.A. (Loš Aranđelovac) još dosta kandidata za bajbokanu i "dobrovoljan rad na izgradnji auto-puta". Nisu oni zaslužili da se izležavaju u zatvoru o trošku naroda već bi trebalo da zarade za taj smeštaj, hranu i odelo.

ogorčen

pre 14 godina

Dođite u s. pazovu, ovde se ruše spomenici kulture da bi se otvarali lokali! Naravno, pre toga se uđe u politiku lažnim obećanjima narodu, a onda se radi za svoj tajkunski džep..

Mojeime

pre 14 godina

Ja sam toliko ponosan na svog ministra policije (kao i na predhodnog), on je tako posten covek, obavlja svoju duznost profesionalno, cak je i kofer pun para vratio vlasniku.

Aca

pre 14 godina

Meni je kao Arandjelovcaninu ovo OK. Necu da navodim jedan drastican primer, u kome sam i licno ostecen zbog bezobrazne korupcije u Opstini. Sve u svemu, od negde mora da se krene, a ovo je definitivno u redu, tek ako se postupak privede do kraja. Naravno, nece se sve ispitati do kraja i ne mogu se stvari ispraviti, ali barem daj sta das, obzirom da je ovo Srbija.

Nebitno je iz koje je stranke, bitna su (ne)dela.

Pozdrav.

Stojan

pre 14 godina

Bilo je vreme da se počnu razotkrivati dela iz koalicionog bratstva DSS-NS sa radikalima. Žalosno je što su dugo bili nedodirljivi. To je vizionarska politika gosp. Koštunice: savez sa radikalima i svima, samo da se što više naudi Đinđićevim započetim reformama i Evropskom putu Srbije! Da smo znali kuda će da odvede Srbiju (ovo je samo jedan mali primer), ne bi smo ga ni glasali 2000-te.

Dakle, počelo je od slova A, ali nadamo se da nećemo dugo ćekati da dođemo i do Š, kao Šarančić, da vidimo da li je vratio onaj stan koji je kao DSS-NS LEGITIMISTA pokušao da prisvoji a čija je vrednost procenjena, prema pisanju štampe baš na 506.000 EVRA?

petar

pre 14 godina

Čisto bacanje prašine u oči narodu, što smo videli već bezbroj puta. Jadna je to država u kojoj predsednik lično najavi obračun protiv kriminala, a već sutra uhapse predsednika male opštine da bi eto isti taj predsednik države ubrao koji politički poen. Velika je oskudica tih političkih poena kad na ovaj način moraju da se prikupljaju.

Neće Dačija na svoje, jok!

pre 14 godina

Sad malo u komšiluk, u Gornji Milanovac. Obradi prvo Šumadiju, pa idi dalje. Nemoj sad da bude - ne mogu, u Milanovcu su moji... jes da sam rekao da nema zaštićenih, ali to je za medije, za reklamu... Sitan je ovo igrač za ove tvoje u Milanu, sve u koaliciji sa žutima...

Milosav

pre 14 godina

odlicno...
evo predoga i da se dodje malo i do Kursumlije i pogleda unazad zadnjih 5 godina kako je sistematski unistavan jedan grad na samoj granici sa Kosovom i Metohijom od strane i u sprezi politicara i tzv.biznismena

Samo napred, Srbija konacno mora krenuti u obracun...

sladjana

pre 14 godina

Ko se ne seca: prvo je uhapsen gradonacelnik Zrenjanina, a on je clan DS.

Nego, posle gradskih celnika da li ce se ispitati odakle silni novci: Miskovicu, Beku, Drakulicu itd, ali i Zeljku Mitrovicu cija rasipnost bode oci do te mere da mi je muka. Glavni medijski preduzimac JUL-a zivi u uverenju da svi u Srbiji imaju intelektualni kapacitet njegovih pasioniranih gledalaca. Ministre Dacicu i sefe polocije za ispitivanje tokova novca, Molim vas, pitajte doticnog gospodina odakle mu prvi milion, mislim da cete doci do vrlo zanimljivih odgovora.

Pataren

pre 14 godina

Kažete Aranđelovac oštećen pola miliona evra? OK. Ali, to je samo Aranđelovac i to je samo jedan posao koji su prestupnici obavili. Koliko je takvih slučajeva širom Srbije? Na stotine verovatno. Mogu zamisliti šta se dešava u opštinama sa znatno većim budžetom. A tek po nekim javnim službama! I opet počinjemo od repa? Mada, OK. Terajte i dalje. Ako stvarno mislite da u Srbiji zavlada pravo i poštenje, imaćete posla non-stop.

Aranđelovac

pre 14 godina

Pa, posle načelnika finansija koji je bio od decembra do aprila u istražnom pritvoru i koji je sada slobodan gradjanin a koji se takodje umešan u lopovluk, scenario će biti sledeći: svi ''oni'' - lopovi biće istraživani, pretrpeće kao neku sramotu a pare koje su pokrali će ostati njihove. Treba dati policiji pravo da rade na slučaju 2 meseca i sve dokaze istresu na sto, odmah čoveka osuditi na kaznu robije i sutradan mu sve oduzeti. Naravno, treba mu staviti zabranu na naslovnu stranu lične karte kad se ikada više bavi politikom. ''Oni - LOPOVI - političari'' imaju jednu jedinu motivaciju kada se bave tim poslom a to je lični interes pre interesa gradjana. Zato ih treba strpati masovno u zatvore. Svi ti predsednici opština imaju oko 50.000 do 70.000 dinara platu a iz sebe preko korupcije kupuju kola, stanove, firme, kuće... tako da ne verujem da zaradjuju manje od 20.000 eura mesečno za vreme svog mandata. Sad već imam izraženo gadjenje prema nama biračima - treba da se bojkotuje svako ko se kandiduje više od 2 puta na neke izbore. Bruka!

Novi Sad

pre 14 godina

Prvo napominjem da sam žestoki protivnik Radikala, ali nije li malo čudno da prvo "padne" baš njihov gradonačelnik. Baš me zanima ko je sledeći i ko će sve da bude uhapšen. Ajd da se kladimo da neće niko iz Bg, NS, Kg, Šapca...

Alex

pre 14 godina

Bravo za policiju! Dosta je bilo pljacki, otimacine, vazala, parking sevisa od koga opstina nista ne zaradjuje, a neko dobija stanove... Da li ce se u tom kosu naci i oni iz Arandjelovca koji su bili u sprezi sa Svabicem ( pranje novca, dobijanje gradjevinskih dozvola u centru grada, ostala opstinsko rukovotstvo...? Sve pohvale ali da nije prekrasno? Hvala Policiji sto nam ovakve skida sa vrata !!!

I Mancester siti i ovce na broju

pre 14 godina

Ma jasno kao dan. Svabic i Ciric su bili glavni izvor korupcije u zemlji. Samo mi nije kako je Brankica Stankovic mogla da ih previdi u svojim emisijama. Spavajte mirno Miskovicu, Beko, Hamovicu, Lazarevicu, Maticu, Nicovicu, Vlahovicu, Djunicu... Ovo je i dalje obecana zemlja za sve vas.

vojislav

pre 14 godina

Napokon, Ivice svaka cast!!
Pa unistili su Arandjelovac do dna.
Zivim u ovom gradu i ne mogu da verujem da ta agonija oko hapsenja Svabica traje vise od godinu dana!!!
Koalicija u Arandjelovcu SRS, SPS, NS, SPO je zaduzila opstinu za preko 800 miliona!!!
Ne mozete ni da zamislite da kakve su to kombinacije, kareta radi 52 sata dnevno, 20000 kvadrata za poplocavanje oko jedne skole itd itd ma lopovluk na veliko.
Narod kuka i gleda kada ce...
Ako je i od Ivice dobro je :)

zoran

pre 14 godina

Beograd kao da je Sveta gora... zasticen, te "sveti" kontraverzni biznismeni mogu na miru da kontempliraju o radnjama koje ce im doneti sve bogatstvo ovoga sveta...

gradjanin

pre 14 godina

Temerin. Dodjite u Temerin, pa preispitajte kako se lokalni politicari bogate na racun gradjana. Vec godinama pokrivaju jedni druge, a novcanici im sve deblji i puniji.

Van Helsing

pre 14 godina

Ovo nije ništa novo i nema veze sa izjavama Ivice Dačića.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/35128/Istraga+protiv+%C4%8Delnika+op%C5%A1tine+Aran%C4%91elovac.html
Tako da još čekamo najavljena hapšenja. :)

Aleksandar

pre 14 godina

Pa da li je moguce? Konacno. Taj lik je u Arandjelovcu unistio sve sto se unistiti moze. A ljudi koji zive tamo znaju o cemu govorim. Taj haos po gradu traje vec godinama.

Doček sa cvećem

pre 14 godina

Samo on? Ih. Hajde sad malo svratite u Moravički okrug, koji se prostire južno od Beograda, magistralom. Ivica je baš nedavno bio u poseti, može da vam pokaže put.

Srki

pre 14 godina

Ipak je Ivica dobro interpretiran...
Čestitke, ne zaustavljajte se, mada ova suma od 500.000 zvuči malo smešno, ali obično se počinje sa sitnišem.

Sladjana

pre 14 godina

Optužbe mogu da budu i lažne. Samo privođenje i podnošenje krivične prijave ne znači ništa dok ne vidimo pravnosnažnu presudu, zamrzavanje imovine, pa rešetkast pogled u daljinu. Ne znam da li su ili nisu proneverili pola miliona evra, ali sigurna sam da je ovo urađeno zbog ankete o korupciji. Čuj, uhapšen noćas, pazi senzacije! Za mene bi vest bila da je uhapšen neko u Beogradu zbog Luke Beograd, Ušća, ili Šarančić, itd!

aleksa

pre 14 godina

Biće nam tesni zatvori ako se nastavi sa hapšenjima. Naravno, ne mogu se svi uhapsiti koji su krali i kadu, već se očekuje da bar "malo" naprave pauzu, i to će vredeti ovoj pokradenoj državi. Da bi se posao odradio kako treba sve ovakve funkcionere treba optužiti i osuditi za organizovani kriminal i zločinačko udruživanje, jer ovo što rade je upravo to.

Zoran

pre 14 godina

Jaka stvar! Ovo nije nikakva vest, a biće prava vest kada na televiziji ili u novinama budemo saznali da je neko i osuđen pravosnažnom presudom. Više mi je muka od ovakvih "vesti"... Sitni lopovi moraju da budu kobajagi uhapšeni (a naravno, nakon toga i oslobođeni), da bi one krupne zverke na miru mogle da i dalje pljačkaju ovaj narod.

Miloš

pre 14 godina

Kad god vlast započne borbu protiv korupcije, na svakih godinu dana, uvek se nađu ljudi koji aplaudiraju i raduju se što je to novi POČETAK. Jedino se nadam da nisu isti oni koji su pre godinu dana aplaudirali tadašnjem početku borbe. Ovi što ih pohaspe uglavnom se dele na dve grupe: jedne koje ne mogu da zadrže ni deset dana i druge koje deset meseci drže a da ne mogu da podignu optužnicu.

I Mancester siti i ovce na broju

pre 14 godina

Ma jasno kao dan. Svabic i Ciric su bili glavni izvor korupcije u zemlji. Samo mi nije kako je Brankica Stankovic mogla da ih previdi u svojim emisijama. Spavajte mirno Miskovicu, Beko, Hamovicu, Lazarevicu, Maticu, Nicovicu, Vlahovicu, Djunicu... Ovo je i dalje obecana zemlja za sve vas.

Srki

pre 14 godina

Ipak je Ivica dobro interpretiran...
Čestitke, ne zaustavljajte se, mada ova suma od 500.000 zvuči malo smešno, ali obično se počinje sa sitnišem.

Aleksandar

pre 14 godina

Pa da li je moguce? Konacno. Taj lik je u Arandjelovcu unistio sve sto se unistiti moze. A ljudi koji zive tamo znaju o cemu govorim. Taj haos po gradu traje vec godinama.

Zoran

pre 14 godina

Jaka stvar! Ovo nije nikakva vest, a biće prava vest kada na televiziji ili u novinama budemo saznali da je neko i osuđen pravosnažnom presudom. Više mi je muka od ovakvih "vesti"... Sitni lopovi moraju da budu kobajagi uhapšeni (a naravno, nakon toga i oslobođeni), da bi one krupne zverke na miru mogle da i dalje pljačkaju ovaj narod.

Sladjana

pre 14 godina

Optužbe mogu da budu i lažne. Samo privođenje i podnošenje krivične prijave ne znači ništa dok ne vidimo pravnosnažnu presudu, zamrzavanje imovine, pa rešetkast pogled u daljinu. Ne znam da li su ili nisu proneverili pola miliona evra, ali sigurna sam da je ovo urađeno zbog ankete o korupciji. Čuj, uhapšen noćas, pazi senzacije! Za mene bi vest bila da je uhapšen neko u Beogradu zbog Luke Beograd, Ušća, ili Šarančić, itd!

zoran

pre 14 godina

Beograd kao da je Sveta gora... zasticen, te "sveti" kontraverzni biznismeni mogu na miru da kontempliraju o radnjama koje ce im doneti sve bogatstvo ovoga sveta...

vojislav

pre 14 godina

Napokon, Ivice svaka cast!!
Pa unistili su Arandjelovac do dna.
Zivim u ovom gradu i ne mogu da verujem da ta agonija oko hapsenja Svabica traje vise od godinu dana!!!
Koalicija u Arandjelovcu SRS, SPS, NS, SPO je zaduzila opstinu za preko 800 miliona!!!
Ne mozete ni da zamislite da kakve su to kombinacije, kareta radi 52 sata dnevno, 20000 kvadrata za poplocavanje oko jedne skole itd itd ma lopovluk na veliko.
Narod kuka i gleda kada ce...
Ako je i od Ivice dobro je :)

Novi Sad

pre 14 godina

Prvo napominjem da sam žestoki protivnik Radikala, ali nije li malo čudno da prvo "padne" baš njihov gradonačelnik. Baš me zanima ko je sledeći i ko će sve da bude uhapšen. Ajd da se kladimo da neće niko iz Bg, NS, Kg, Šapca...

sladjana

pre 14 godina

Ko se ne seca: prvo je uhapsen gradonacelnik Zrenjanina, a on je clan DS.

Nego, posle gradskih celnika da li ce se ispitati odakle silni novci: Miskovicu, Beku, Drakulicu itd, ali i Zeljku Mitrovicu cija rasipnost bode oci do te mere da mi je muka. Glavni medijski preduzimac JUL-a zivi u uverenju da svi u Srbiji imaju intelektualni kapacitet njegovih pasioniranih gledalaca. Ministre Dacicu i sefe polocije za ispitivanje tokova novca, Molim vas, pitajte doticnog gospodina odakle mu prvi milion, mislim da cete doci do vrlo zanimljivih odgovora.

Doček sa cvećem

pre 14 godina

Samo on? Ih. Hajde sad malo svratite u Moravički okrug, koji se prostire južno od Beograda, magistralom. Ivica je baš nedavno bio u poseti, može da vam pokaže put.

aleksa

pre 14 godina

Biće nam tesni zatvori ako se nastavi sa hapšenjima. Naravno, ne mogu se svi uhapsiti koji su krali i kadu, već se očekuje da bar "malo" naprave pauzu, i to će vredeti ovoj pokradenoj državi. Da bi se posao odradio kako treba sve ovakve funkcionere treba optužiti i osuditi za organizovani kriminal i zločinačko udruživanje, jer ovo što rade je upravo to.

Miloš

pre 14 godina

Kad god vlast započne borbu protiv korupcije, na svakih godinu dana, uvek se nađu ljudi koji aplaudiraju i raduju se što je to novi POČETAK. Jedino se nadam da nisu isti oni koji su pre godinu dana aplaudirali tadašnjem početku borbe. Ovi što ih pohaspe uglavnom se dele na dve grupe: jedne koje ne mogu da zadrže ni deset dana i druge koje deset meseci drže a da ne mogu da podignu optužnicu.

Marica

pre 14 godina

Ja NE VERUJEM da se svi odusevaljavate Ivicom jer je uhapsen neki predsednicic opstine u Arandjelovcu.

Kada biste malo razmislili shvatili biste da se kljucni problemi nalaze u Beogradu...

FInansiranje stranaka, Luka Beograd, Vaseg Ivice kofer...

Kada bude pokrenuo jedno od ta tri pitanja onda mu mozete skidati kapu, a do tada bar ostanite dosledni i cestitajte Ivici i sto su jutros policajci dosli na posao.

ZA SVE ONE KOJI ZABORAVLJAJU, bio je slogan za vreme studentskih protesta,

EVO IVICE, A KADA ĆE MARICA!?

Razocarani Arandjelovcanin

pre 14 godina

SARENA LAZA !

Policiji svaka cast a sta je sa sudstvom? Bivsi nacelnik finansija opstine Arandjelovac koji je optuzen pre pola godine za mnogo slicnih stvari, posle dva meseca pritvora vratio se u Opstinu i drzi "slovo" postenim ljudima!

SRAMOTA ZA DRZAVU KOJA SE KAO OBRACUNAVA SA KRIMINALOM! Dokle ce posten svet da se stidi sto je posten, cemu decu da ucim i kako da ih vaspitavam da bi mogli da prezive?

TRAZIM ODGOVOR OD ONIH KOJI SU NA VLASTI !!!

Stojan

pre 14 godina

Bilo je vreme da se počnu razotkrivati dela iz koalicionog bratstva DSS-NS sa radikalima. Žalosno je što su dugo bili nedodirljivi. To je vizionarska politika gosp. Koštunice: savez sa radikalima i svima, samo da se što više naudi Đinđićevim započetim reformama i Evropskom putu Srbije! Da smo znali kuda će da odvede Srbiju (ovo je samo jedan mali primer), ne bi smo ga ni glasali 2000-te.

Dakle, počelo je od slova A, ali nadamo se da nećemo dugo ćekati da dođemo i do Š, kao Šarančić, da vidimo da li je vratio onaj stan koji je kao DSS-NS LEGITIMISTA pokušao da prisvoji a čija je vrednost procenjena, prema pisanju štampe baš na 506.000 EVRA?

Aca

pre 14 godina

Meni je kao Arandjelovcaninu ovo OK. Necu da navodim jedan drastican primer, u kome sam i licno ostecen zbog bezobrazne korupcije u Opstini. Sve u svemu, od negde mora da se krene, a ovo je definitivno u redu, tek ako se postupak privede do kraja. Naravno, nece se sve ispitati do kraja i ne mogu se stvari ispraviti, ali barem daj sta das, obzirom da je ovo Srbija.

Nebitno je iz koje je stranke, bitna su (ne)dela.

Pozdrav.

Dejo

pre 14 godina

Zapravo ova ekipa je najverovatnije ispala iz sistema korupcije pa je tako dospela na listu za odstrel.
Onolika prica u Insajderu i onolika sleganja ramenima, a uhapšen miš Ćira.

Mojeime

pre 14 godina

Ja sam toliko ponosan na svog ministra policije (kao i na predhodnog), on je tako posten covek, obavlja svoju duznost profesionalno, cak je i kofer pun para vratio vlasniku.

petar

pre 14 godina

Čisto bacanje prašine u oči narodu, što smo videli već bezbroj puta. Jadna je to država u kojoj predsednik lično najavi obračun protiv kriminala, a već sutra uhapse predsednika male opštine da bi eto isti taj predsednik države ubrao koji politički poen. Velika je oskudica tih političkih poena kad na ovaj način moraju da se prikupljaju.

Neće Dačija na svoje, jok!

pre 14 godina

Sad malo u komšiluk, u Gornji Milanovac. Obradi prvo Šumadiju, pa idi dalje. Nemoj sad da bude - ne mogu, u Milanovcu su moji... jes da sam rekao da nema zaštićenih, ali to je za medije, za reklamu... Sitan je ovo igrač za ove tvoje u Milanu, sve u koaliciji sa žutima...

seljak

pre 14 godina

U nasem selu Beogradu, kazu: celo selo posteno a mlada trudna! Kada ce Ivica da pocne da hapsi vlast u Beogradu. Nikada! Njegovi su pa ne sme!

gradjanin

pre 14 godina

Temerin. Dodjite u Temerin, pa preispitajte kako se lokalni politicari bogate na racun gradjana. Vec godinama pokrivaju jedni druge, a novcanici im sve deblji i puniji.

kimi

pre 14 godina

Lepa vest, ali kao i vecina kako ovde kaze, mozda bude jos koje hapsenje "sitnih riba" i to je to! Zar ce uhapsiti najvece igrace koji finasiraju skoro sve partije Miskovica, Beka...tesko! Sto se tice luke "Beograd", "usca" i itd..o tome su pisale novine jos pre 7-8 godina, pa nista a o Zeljku Mitrovicu i ruzicastoj mrlji koju je stekao kako je stekao necu ni da pricam kao ni o trovanju naroda preko te vasarske TV ni malo! Ovo je plasim se a kamo srece da nisam u pravu, samo nazalost ubiranje politickih poena! I g.dine Dacicu riba se cisti od glave..!

Van Helsing

pre 14 godina

Ovo nije ništa novo i nema veze sa izjavama Ivice Dačića.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/35128/Istraga+protiv+%C4%8Delnika+op%C5%A1tine+Aran%C4%91elovac.html
Tako da još čekamo najavljena hapšenja. :)

Turista

pre 14 godina

Nadam se da ce na videlo izaci i poslovanje otimaca automobila u tom mestu. Odnose se samo vozila na cijim vozilima nisu arandjelovacke tablice, i to bez prisustva policije!!? Arandjelovcani kazu da ovo "preduzece" najbolje posluje vikendom zbog velikog broja neobavestenih turista :(

čovek

pre 14 godina

Dragi naš presedniče,
simbol korupcije je grad Beograd, simbol nelegalnih poslova je grad Beograd.
Možete li nam reći jedno ime iz sekretarijata za komunalne i stambene poslove u gradu Beogradu koje je pozvano na odgovornost.

Dragi naš predsedniče,
korupcija je tamo gde se "vrti" veliki novac i ogromno prostranstvo a to je grad Beograd.
Ali avaj, kako se zameriti svojima sad kad parkove pretvaraju u parkinge a telefonske centrale otvaraju 6 meseci posle njihovog otvaranja!

Pataren

pre 14 godina

Kažete Aranđelovac oštećen pola miliona evra? OK. Ali, to je samo Aranđelovac i to je samo jedan posao koji su prestupnici obavili. Koliko je takvih slučajeva širom Srbije? Na stotine verovatno. Mogu zamisliti šta se dešava u opštinama sa znatno većim budžetom. A tek po nekim javnim službama! I opet počinjemo od repa? Mada, OK. Terajte i dalje. Ako stvarno mislite da u Srbiji zavlada pravo i poštenje, imaćete posla non-stop.

Aranđelovac

pre 14 godina

Pa, posle načelnika finansija koji je bio od decembra do aprila u istražnom pritvoru i koji je sada slobodan gradjanin a koji se takodje umešan u lopovluk, scenario će biti sledeći: svi ''oni'' - lopovi biće istraživani, pretrpeće kao neku sramotu a pare koje su pokrali će ostati njihove. Treba dati policiji pravo da rade na slučaju 2 meseca i sve dokaze istresu na sto, odmah čoveka osuditi na kaznu robije i sutradan mu sve oduzeti. Naravno, treba mu staviti zabranu na naslovnu stranu lične karte kad se ikada više bavi politikom. ''Oni - LOPOVI - političari'' imaju jednu jedinu motivaciju kada se bave tim poslom a to je lični interes pre interesa gradjana. Zato ih treba strpati masovno u zatvore. Svi ti predsednici opština imaju oko 50.000 do 70.000 dinara platu a iz sebe preko korupcije kupuju kola, stanove, firme, kuće... tako da ne verujem da zaradjuju manje od 20.000 eura mesečno za vreme svog mandata. Sad već imam izraženo gadjenje prema nama biračima - treba da se bojkotuje svako ko se kandiduje više od 2 puta na neke izbore. Bruka!

ogorčen

pre 14 godina

Dođite u s. pazovu, ovde se ruše spomenici kulture da bi se otvarali lokali! Naravno, pre toga se uđe u politiku lažnim obećanjima narodu, a onda se radi za svoj tajkunski džep..

Saša Novak @ NL

pre 14 godina

"Radoslav Švabić izabran je 2008. za predsednika opštine Aranđelovac kao kandidat liste Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj"."
Zar radikali nisu pošteni?

furuna

pre 14 godina

Samo da ne bude mnogo buke niokočeg! Ima ovde u L.A. (Loš Aranđelovac) još dosta kandidata za bajbokanu i "dobrovoljan rad na izgradnji auto-puta". Nisu oni zaslužili da se izležavaju u zatvoru o trošku naroda već bi trebalo da zarade za taj smeštaj, hranu i odelo.

Milosav

pre 14 godina

odlicno...
evo predoga i da se dodje malo i do Kursumlije i pogleda unazad zadnjih 5 godina kako je sistematski unistavan jedan grad na samoj granici sa Kosovom i Metohijom od strane i u sprezi politicara i tzv.biznismena

Samo napred, Srbija konacno mora krenuti u obracun...

Alex

pre 14 godina

Bravo za policiju! Dosta je bilo pljacki, otimacine, vazala, parking sevisa od koga opstina nista ne zaradjuje, a neko dobija stanove... Da li ce se u tom kosu naci i oni iz Arandjelovca koji su bili u sprezi sa Svabicem ( pranje novca, dobijanje gradjevinskih dozvola u centru grada, ostala opstinsko rukovotstvo...? Sve pohvale ali da nije prekrasno? Hvala Policiji sto nam ovakve skida sa vrata !!!

bezimena

pre 14 godina

""Upravo ovaj slučaj dokazuje da je počela u Srbiji ozbiljna borba protiv korupcije", rekao je Zorić".
Ovaj lokalni slučaj ne dokazuje ništa, kad počnete da raščišćavate Beograd, to će onda biti "ozbiljno"!

p.s.po T.Nikoliću bi bilo ok da obračun sa kriminalom najavi skupštinska kafe kuvarica!?

Vladimir

pre 14 godina

...Hapšenja u Zrenjaninu i Aranđelovcu (ako su opravdana) su demonstriranje potpune nemoći od strane državnih organa u odnosu na Beograd.

Micko

pre 14 godina

... kad je u pitanju Beograd to je mnogo siroko... Budite konkretniji, evo ja predlazem da se podje od opstine Novi Beograd pa na dalje dokle stignemo

milan

pre 14 godina

lepo je cuti da se drzava obracunava sa kriminalom.Mada malo dublje kada se pogleda ima sta i da se vidi, politika je veoma opasna igra, bez tacno definisanih pravila a sa tacno unapred odredjenim ciljom a to je vlast - moc. Pa zar nisu mogli coveka da uhapse ranije, ne zna se to od juce, prekljuce... Sta je sa ostalim gradonacelnicima npr Kragujevac (Veroljub S.) kako se kod njega posluje, kako se dobijaju poslovi vezani za javna preduzeca, tenderi i da li se isti i postuju, ovo Vam govorim iz licnog iskustva. Mislim da ce se na ovome kola slomiti i da ce opet biti ona nasa stara: "tresla se gora,rodio se mis".

goran

pre 14 godina

Ne znam sta je sa ostalima iz opstine Arandjelovac. Ima onih koji su ovo vec prosli pa se sada slobodno setaju po sistemu "puj-pike-ne vazi" Neka se Dacic potrudi da prosiri oskudnu listu jer ovo je samo jedan,a imena je nekoliko iz ove opstine,pa to ceo Arandjelovac zna!!!

"tuzni gradjanin"

pre 14 godina

e moj Radosave, a kakve si planove imao!? gde sada da te osujete kada si zauzeo kurs "procvata" arandjelovca-bas greota sto cemo ostati bez tvojih "bazena", "balona", "akva parkova" i jos mnogo toga, a ti bez nade da to zaokruzis bar na milion eura.

Tomislav

pre 14 godina

Dačić postaje najpopularniji ministar, samo što ga narod ne vuče za rukav da dodje i u njihovo mesto!

Ministre, kad se budete vraćali iz Arandjelovca u Beograd, idite preko Topole da malo preslišate moćnu urbanističku sektu. Naoko miran, al zanimljiv gradić…

Slobodan Radulović

pre 14 godina

Kakva slučajnost? Uhapšen radikalski predsednik opštine uoči predizborne tišine za izbore u Zemunu.

Kako se ne desi slučajnost da bude uhapšen neki predsednik opštine iz vladajuće koalicije za slične ili još gore stvari ili neki sudija zbog prepravljanja sudskih zapisnika ili neki tužilac zbog nezakonite amnestije izvršioca krivičnog dela falsifikovanja isprave.

MiG

pre 14 godina

Pa prema komentarima, izgleda da su i vrapci znali za tog lika sto je takav.
Znaci - nista se nije desilo iznenada. Samo najvece iznenadjenje je to - sto se to ipak desilo.

Poznavalac

pre 14 godina

Pa Švabić je očigledno kriv, ali samo zato što je bio naivan da potpiše takav ugovor sa ovim "fondovima" koji su prodavali maglu malim opštinama po Srbiji, pa je tako ojadio Aranđelovac. Kriv je dakle što je bio nesposoban, naivan i izleteo se misleći da će da ispadne veliki graditelj i da je zaista došlo to vreme izgradnje kroz korišćenje para "investicionih fondova".

Nema tu nikakvog bogaćenja ni pljačke. Jedini pljačkaši su ovi iz tzv. fondova i njihovi saradnici na terenu.

Slične ugovore ima bar 20 malih opština koje su mislile da im je to retka šansa pala s neba da učine nešto i reše po neki problem. A kad je reč o nenamenskom trošenju para zna se ko su šampioni, ali od njih zavisi vlada, pa ništa od toga.

"dobar covek"

pre 14 godina

Sta kaze ova zena na snimku: dobar covek, bas sam iznenadjena.O zivote, pa i ptice na grani znaju sta se ovde vec godinama desava. Pa gde su ziveli ti ljudi poslednjih godina? U tegli? Pa studenti (kojima i ja pripadam) ne primaju stipendije vec 2 godine, opstinski sluzbenici ne primaju plate...

Marija - Ar

pre 14 godina

Trebalo im je nekoliko godina da organizuju ovo hapsenje, a sada bi bilo posteno da za zloupotrebu sluzbenog polozaja, i to veliku, bude i osudjen. Za vreme njegovog prvog, a i ovu godinu drugog, mandata Arandjelovac je izgubio status banje, hoteli su propali, radnici u drzavnom sektoru primali svaku trecu platu... Dugacak je spisak Svabicevih aktivnosti... Nisu samo pare u pitanju vec to sto je unazadio grad za nekoliko godina. A da je samo pola milona eura u pitanju, ne verujem. Radi se o milionskim ciframa, nazalost.

slepi posmatrač

pre 14 godina

kad će da se počne čišćenje ribe od glave (čišćenje beograda)???

pozdravljam akciju u arandjelovcu, ali svi znamo da tamo gde je najviše para, tu se najviše i ... "radi" .

rammstein

pre 14 godina

Bravo za akciju.Pocelo je pocelo...
Kad cete malo i do Cuprije da svratite. Jes da je to mali grad, ali posla za tuzioce ima preko glave.

Nespavac

pre 14 godina

Hocemo li imati devoljno zatvorskog prostora? Da li se sa hapsenjima zbog toga okleva?!
U svakoj opstini u Srbiji ima po nekoliko "Svabica". Samo napred, krajnji je cas...

LILI

pre 14 godina

Predlog MUP-u: Treba pohapsiti sve predsednike Opstina u kontinuitetu, a ne sukcesivno da ne maltretiraju gradjane cestim obavestenjima i zbunjivali nas, da na tim mestima se postavljaju uzorni ljudi, domacini ... Dokle cemo trpeti torturu mocnika, ako nekom stane na zulj, on je odmah lopov, kriminalac ... a sa puno hvale se stranacki postavlja na mesto predsednika opstine. Da li ce neko poceti logicki da razmislja koga postavlja za prvog coveka grada!!!

svete pomagaj!

pre 14 godina

Mi u Vrnjackoj banji imamo i gasnu i prosvetnu i urbanisticku i narko mafiju. Dacicu, nemojte da dolazite u Banju samo na izlete. Raspitajte se malo....

ogorceni

pre 14 godina

Svratite malo do Cuprije, da vidite kako od lepog gradica za manje od 10 godina moze da se napravi selo i ruglo za izbegavanje... a lopovi procvetase :)

Nenad

pre 14 godina

Interesantno je da je ukapseni predsednik iz SRSa, a "biznismen" iz udruzenja "NASI". Ova fine patriote su i pre par godina Arandjelovac stavili na naslovne strane medija kad su stali u odbranu Srbije i isterali Pescanik i njihove goste iz ovog lepog i mirnog mesta. Zar je moguce da tako fina gospoda urade ovako nesto??? Verovatno im je neko nesto "podmetnuo", ipak oni misle na svoje gradjane...

milena

pre 14 godina

Dacicu, dodji malo i do Loznice pa da vidis sta se ovde radi! Ovde nista ne funkcionise, opstinara 100 i vise prekobrojnih, pa ko to placa i utvrdi zasto ih drze tvoji puleni i koalicija!

Novosadjanka

pre 14 godina

Hoce li gospodin Tadic imati hrabrosti da sa koalicionim partnerom gospodinom Dacicem pocne da "procesljava" i one malo krupnije ribe koje su pokrale ovu drzavu odnosno sve nas, ili ce se sve zavrsiti na marginalnim akterima, ili su mozda u istom kolu....

pesimista

pre 14 godina

Dobro je sto je Arandjelovac konacno dosao na dnevni red.
Ono sto medjutim nije dobro je to sto, nazalost, nema nikakve razlike izmedju vladajucih i opozicionih partija.
Isti ljudi, isto stanje, i pre i posle 2006-te.

Joca

pre 14 godina

Podržavam i poručujem policiji da istraži šta se radi u Novom Miloševu, jer u ovom malom banatskom mestu se dešavaju slične stvari samo su u pitanju veće sume...

I Mancester siti i ovce na broju

pre 14 godina

Ma jasno kao dan. Svabic i Ciric su bili glavni izvor korupcije u zemlji. Samo mi nije kako je Brankica Stankovic mogla da ih previdi u svojim emisijama. Spavajte mirno Miskovicu, Beko, Hamovicu, Lazarevicu, Maticu, Nicovicu, Vlahovicu, Djunicu... Ovo je i dalje obecana zemlja za sve vas.

Srki

pre 14 godina

Ipak je Ivica dobro interpretiran...
Čestitke, ne zaustavljajte se, mada ova suma od 500.000 zvuči malo smešno, ali obično se počinje sa sitnišem.

Alex

pre 14 godina

Bravo za policiju! Dosta je bilo pljacki, otimacine, vazala, parking sevisa od koga opstina nista ne zaradjuje, a neko dobija stanove... Da li ce se u tom kosu naci i oni iz Arandjelovca koji su bili u sprezi sa Svabicem ( pranje novca, dobijanje gradjevinskih dozvola u centru grada, ostala opstinsko rukovotstvo...? Sve pohvale ali da nije prekrasno? Hvala Policiji sto nam ovakve skida sa vrata !!!

Stojan

pre 14 godina

Bilo je vreme da se počnu razotkrivati dela iz koalicionog bratstva DSS-NS sa radikalima. Žalosno je što su dugo bili nedodirljivi. To je vizionarska politika gosp. Koštunice: savez sa radikalima i svima, samo da se što više naudi Đinđićevim započetim reformama i Evropskom putu Srbije! Da smo znali kuda će da odvede Srbiju (ovo je samo jedan mali primer), ne bi smo ga ni glasali 2000-te.

Dakle, počelo je od slova A, ali nadamo se da nećemo dugo ćekati da dođemo i do Š, kao Šarančić, da vidimo da li je vratio onaj stan koji je kao DSS-NS LEGITIMISTA pokušao da prisvoji a čija je vrednost procenjena, prema pisanju štampe baš na 506.000 EVRA?

Aleksandar

pre 14 godina

Pa da li je moguce? Konacno. Taj lik je u Arandjelovcu unistio sve sto se unistiti moze. A ljudi koji zive tamo znaju o cemu govorim. Taj haos po gradu traje vec godinama.

Novi Sad

pre 14 godina

Prvo napominjem da sam žestoki protivnik Radikala, ali nije li malo čudno da prvo "padne" baš njihov gradonačelnik. Baš me zanima ko je sledeći i ko će sve da bude uhapšen. Ajd da se kladimo da neće niko iz Bg, NS, Kg, Šapca...

vojislav

pre 14 godina

Napokon, Ivice svaka cast!!
Pa unistili su Arandjelovac do dna.
Zivim u ovom gradu i ne mogu da verujem da ta agonija oko hapsenja Svabica traje vise od godinu dana!!!
Koalicija u Arandjelovcu SRS, SPS, NS, SPO je zaduzila opstinu za preko 800 miliona!!!
Ne mozete ni da zamislite da kakve su to kombinacije, kareta radi 52 sata dnevno, 20000 kvadrata za poplocavanje oko jedne skole itd itd ma lopovluk na veliko.
Narod kuka i gleda kada ce...
Ako je i od Ivice dobro je :)

Van Helsing

pre 14 godina

Ovo nije ništa novo i nema veze sa izjavama Ivice Dačića.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/35128/Istraga+protiv+%C4%8Delnika+op%C5%A1tine+Aran%C4%91elovac.html
Tako da još čekamo najavljena hapšenja. :)

petar

pre 14 godina

Čisto bacanje prašine u oči narodu, što smo videli već bezbroj puta. Jadna je to država u kojoj predsednik lično najavi obračun protiv kriminala, a već sutra uhapse predsednika male opštine da bi eto isti taj predsednik države ubrao koji politički poen. Velika je oskudica tih političkih poena kad na ovaj način moraju da se prikupljaju.

Marija - Ar

pre 14 godina

Trebalo im je nekoliko godina da organizuju ovo hapsenje, a sada bi bilo posteno da za zloupotrebu sluzbenog polozaja, i to veliku, bude i osudjen. Za vreme njegovog prvog, a i ovu godinu drugog, mandata Arandjelovac je izgubio status banje, hoteli su propali, radnici u drzavnom sektoru primali svaku trecu platu... Dugacak je spisak Svabicevih aktivnosti... Nisu samo pare u pitanju vec to sto je unazadio grad za nekoliko godina. A da je samo pola milona eura u pitanju, ne verujem. Radi se o milionskim ciframa, nazalost.

Aranđelovac

pre 14 godina

Pa, posle načelnika finansija koji je bio od decembra do aprila u istražnom pritvoru i koji je sada slobodan gradjanin a koji se takodje umešan u lopovluk, scenario će biti sledeći: svi ''oni'' - lopovi biće istraživani, pretrpeće kao neku sramotu a pare koje su pokrali će ostati njihove. Treba dati policiji pravo da rade na slučaju 2 meseca i sve dokaze istresu na sto, odmah čoveka osuditi na kaznu robije i sutradan mu sve oduzeti. Naravno, treba mu staviti zabranu na naslovnu stranu lične karte kad se ikada više bavi politikom. ''Oni - LOPOVI - političari'' imaju jednu jedinu motivaciju kada se bave tim poslom a to je lični interes pre interesa gradjana. Zato ih treba strpati masovno u zatvore. Svi ti predsednici opština imaju oko 50.000 do 70.000 dinara platu a iz sebe preko korupcije kupuju kola, stanove, firme, kuće... tako da ne verujem da zaradjuju manje od 20.000 eura mesečno za vreme svog mandata. Sad već imam izraženo gadjenje prema nama biračima - treba da se bojkotuje svako ko se kandiduje više od 2 puta na neke izbore. Bruka!

Saša Novak @ NL

pre 14 godina

"Radoslav Švabić izabran je 2008. za predsednika opštine Aranđelovac kao kandidat liste Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj"."
Zar radikali nisu pošteni?

"tuzni gradjanin"

pre 14 godina

e moj Radosave, a kakve si planove imao!? gde sada da te osujete kada si zauzeo kurs "procvata" arandjelovca-bas greota sto cemo ostati bez tvojih "bazena", "balona", "akva parkova" i jos mnogo toga, a ti bez nade da to zaokruzis bar na milion eura.

Poznavalac

pre 14 godina

Pa Švabić je očigledno kriv, ali samo zato što je bio naivan da potpiše takav ugovor sa ovim "fondovima" koji su prodavali maglu malim opštinama po Srbiji, pa je tako ojadio Aranđelovac. Kriv je dakle što je bio nesposoban, naivan i izleteo se misleći da će da ispadne veliki graditelj i da je zaista došlo to vreme izgradnje kroz korišćenje para "investicionih fondova".

Nema tu nikakvog bogaćenja ni pljačke. Jedini pljačkaši su ovi iz tzv. fondova i njihovi saradnici na terenu.

Slične ugovore ima bar 20 malih opština koje su mislile da im je to retka šansa pala s neba da učine nešto i reše po neki problem. A kad je reč o nenamenskom trošenju para zna se ko su šampioni, ali od njih zavisi vlada, pa ništa od toga.

Slobodan Radulović

pre 14 godina

Kakva slučajnost? Uhapšen radikalski predsednik opštine uoči predizborne tišine za izbore u Zemunu.

Kako se ne desi slučajnost da bude uhapšen neki predsednik opštine iz vladajuće koalicije za slične ili još gore stvari ili neki sudija zbog prepravljanja sudskih zapisnika ili neki tužilac zbog nezakonite amnestije izvršioca krivičnog dela falsifikovanja isprave.

Zoran

pre 14 godina

Jaka stvar! Ovo nije nikakva vest, a biće prava vest kada na televiziji ili u novinama budemo saznali da je neko i osuđen pravosnažnom presudom. Više mi je muka od ovakvih "vesti"... Sitni lopovi moraju da budu kobajagi uhapšeni (a naravno, nakon toga i oslobođeni), da bi one krupne zverke na miru mogle da i dalje pljačkaju ovaj narod.

zoran

pre 14 godina

Beograd kao da je Sveta gora... zasticen, te "sveti" kontraverzni biznismeni mogu na miru da kontempliraju o radnjama koje ce im doneti sve bogatstvo ovoga sveta...

sladjana

pre 14 godina

Ko se ne seca: prvo je uhapsen gradonacelnik Zrenjanina, a on je clan DS.

Nego, posle gradskih celnika da li ce se ispitati odakle silni novci: Miskovicu, Beku, Drakulicu itd, ali i Zeljku Mitrovicu cija rasipnost bode oci do te mere da mi je muka. Glavni medijski preduzimac JUL-a zivi u uverenju da svi u Srbiji imaju intelektualni kapacitet njegovih pasioniranih gledalaca. Ministre Dacicu i sefe polocije za ispitivanje tokova novca, Molim vas, pitajte doticnog gospodina odakle mu prvi milion, mislim da cete doci do vrlo zanimljivih odgovora.

gradjanin

pre 14 godina

Temerin. Dodjite u Temerin, pa preispitajte kako se lokalni politicari bogate na racun gradjana. Vec godinama pokrivaju jedni druge, a novcanici im sve deblji i puniji.

Aca

pre 14 godina

Meni je kao Arandjelovcaninu ovo OK. Necu da navodim jedan drastican primer, u kome sam i licno ostecen zbog bezobrazne korupcije u Opstini. Sve u svemu, od negde mora da se krene, a ovo je definitivno u redu, tek ako se postupak privede do kraja. Naravno, nece se sve ispitati do kraja i ne mogu se stvari ispraviti, ali barem daj sta das, obzirom da je ovo Srbija.

Nebitno je iz koje je stranke, bitna su (ne)dela.

Pozdrav.

Razocarani Arandjelovcanin

pre 14 godina

SARENA LAZA !

Policiji svaka cast a sta je sa sudstvom? Bivsi nacelnik finansija opstine Arandjelovac koji je optuzen pre pola godine za mnogo slicnih stvari, posle dva meseca pritvora vratio se u Opstinu i drzi "slovo" postenim ljudima!

SRAMOTA ZA DRZAVU KOJA SE KAO OBRACUNAVA SA KRIMINALOM! Dokle ce posten svet da se stidi sto je posten, cemu decu da ucim i kako da ih vaspitavam da bi mogli da prezive?

TRAZIM ODGOVOR OD ONIH KOJI SU NA VLASTI !!!

rammstein

pre 14 godina

Bravo za akciju.Pocelo je pocelo...
Kad cete malo i do Cuprije da svratite. Jes da je to mali grad, ali posla za tuzioce ima preko glave.

aleksa

pre 14 godina

Biće nam tesni zatvori ako se nastavi sa hapšenjima. Naravno, ne mogu se svi uhapsiti koji su krali i kadu, već se očekuje da bar "malo" naprave pauzu, i to će vredeti ovoj pokradenoj državi. Da bi se posao odradio kako treba sve ovakve funkcionere treba optužiti i osuditi za organizovani kriminal i zločinačko udruživanje, jer ovo što rade je upravo to.

Miloš

pre 14 godina

Kad god vlast započne borbu protiv korupcije, na svakih godinu dana, uvek se nađu ljudi koji aplaudiraju i raduju se što je to novi POČETAK. Jedino se nadam da nisu isti oni koji su pre godinu dana aplaudirali tadašnjem početku borbe. Ovi što ih pohaspe uglavnom se dele na dve grupe: jedne koje ne mogu da zadrže ni deset dana i druge koje deset meseci drže a da ne mogu da podignu optužnicu.

Neće Dačija na svoje, jok!

pre 14 godina

Sad malo u komšiluk, u Gornji Milanovac. Obradi prvo Šumadiju, pa idi dalje. Nemoj sad da bude - ne mogu, u Milanovcu su moji... jes da sam rekao da nema zaštićenih, ali to je za medije, za reklamu... Sitan je ovo igrač za ove tvoje u Milanu, sve u koaliciji sa žutima...

Marica

pre 14 godina

Ja NE VERUJEM da se svi odusevaljavate Ivicom jer je uhapsen neki predsednicic opstine u Arandjelovcu.

Kada biste malo razmislili shvatili biste da se kljucni problemi nalaze u Beogradu...

FInansiranje stranaka, Luka Beograd, Vaseg Ivice kofer...

Kada bude pokrenuo jedno od ta tri pitanja onda mu mozete skidati kapu, a do tada bar ostanite dosledni i cestitajte Ivici i sto su jutros policajci dosli na posao.

ZA SVE ONE KOJI ZABORAVLJAJU, bio je slogan za vreme studentskih protesta,

EVO IVICE, A KADA ĆE MARICA!?

milan

pre 14 godina

lepo je cuti da se drzava obracunava sa kriminalom.Mada malo dublje kada se pogleda ima sta i da se vidi, politika je veoma opasna igra, bez tacno definisanih pravila a sa tacno unapred odredjenim ciljom a to je vlast - moc. Pa zar nisu mogli coveka da uhapse ranije, ne zna se to od juce, prekljuce... Sta je sa ostalim gradonacelnicima npr Kragujevac (Veroljub S.) kako se kod njega posluje, kako se dobijaju poslovi vezani za javna preduzeca, tenderi i da li se isti i postuju, ovo Vam govorim iz licnog iskustva. Mislim da ce se na ovome kola slomiti i da ce opet biti ona nasa stara: "tresla se gora,rodio se mis".

Micko

pre 14 godina

... kad je u pitanju Beograd to je mnogo siroko... Budite konkretniji, evo ja predlazem da se podje od opstine Novi Beograd pa na dalje dokle stignemo

bezimena

pre 14 godina

""Upravo ovaj slučaj dokazuje da je počela u Srbiji ozbiljna borba protiv korupcije", rekao je Zorić".
Ovaj lokalni slučaj ne dokazuje ništa, kad počnete da raščišćavate Beograd, to će onda biti "ozbiljno"!

p.s.po T.Nikoliću bi bilo ok da obračun sa kriminalom najavi skupštinska kafe kuvarica!?

Joca

pre 14 godina

Podržavam i poručujem policiji da istraži šta se radi u Novom Miloševu, jer u ovom malom banatskom mestu se dešavaju slične stvari samo su u pitanju veće sume...

Doček sa cvećem

pre 14 godina

Samo on? Ih. Hajde sad malo svratite u Moravički okrug, koji se prostire južno od Beograda, magistralom. Ivica je baš nedavno bio u poseti, može da vam pokaže put.

Sladjana

pre 14 godina

Optužbe mogu da budu i lažne. Samo privođenje i podnošenje krivične prijave ne znači ništa dok ne vidimo pravnosnažnu presudu, zamrzavanje imovine, pa rešetkast pogled u daljinu. Ne znam da li su ili nisu proneverili pola miliona evra, ali sigurna sam da je ovo urađeno zbog ankete o korupciji. Čuj, uhapšen noćas, pazi senzacije! Za mene bi vest bila da je uhapšen neko u Beogradu zbog Luke Beograd, Ušća, ili Šarančić, itd!

Pataren

pre 14 godina

Kažete Aranđelovac oštećen pola miliona evra? OK. Ali, to je samo Aranđelovac i to je samo jedan posao koji su prestupnici obavili. Koliko je takvih slučajeva širom Srbije? Na stotine verovatno. Mogu zamisliti šta se dešava u opštinama sa znatno većim budžetom. A tek po nekim javnim službama! I opet počinjemo od repa? Mada, OK. Terajte i dalje. Ako stvarno mislite da u Srbiji zavlada pravo i poštenje, imaćete posla non-stop.

kimi

pre 14 godina

Lepa vest, ali kao i vecina kako ovde kaze, mozda bude jos koje hapsenje "sitnih riba" i to je to! Zar ce uhapsiti najvece igrace koji finasiraju skoro sve partije Miskovica, Beka...tesko! Sto se tice luke "Beograd", "usca" i itd..o tome su pisale novine jos pre 7-8 godina, pa nista a o Zeljku Mitrovicu i ruzicastoj mrlji koju je stekao kako je stekao necu ni da pricam kao ni o trovanju naroda preko te vasarske TV ni malo! Ovo je plasim se a kamo srece da nisam u pravu, samo nazalost ubiranje politickih poena! I g.dine Dacicu riba se cisti od glave..!

goran

pre 14 godina

Ne znam sta je sa ostalima iz opstine Arandjelovac. Ima onih koji su ovo vec prosli pa se sada slobodno setaju po sistemu "puj-pike-ne vazi" Neka se Dacic potrudi da prosiri oskudnu listu jer ovo je samo jedan,a imena je nekoliko iz ove opstine,pa to ceo Arandjelovac zna!!!

čovek

pre 14 godina

Dragi naš presedniče,
simbol korupcije je grad Beograd, simbol nelegalnih poslova je grad Beograd.
Možete li nam reći jedno ime iz sekretarijata za komunalne i stambene poslove u gradu Beogradu koje je pozvano na odgovornost.

Dragi naš predsedniče,
korupcija je tamo gde se "vrti" veliki novac i ogromno prostranstvo a to je grad Beograd.
Ali avaj, kako se zameriti svojima sad kad parkove pretvaraju u parkinge a telefonske centrale otvaraju 6 meseci posle njihovog otvaranja!

Vladimir

pre 14 godina

...Hapšenja u Zrenjaninu i Aranđelovcu (ako su opravdana) su demonstriranje potpune nemoći od strane državnih organa u odnosu na Beograd.

LILI

pre 14 godina

Predlog MUP-u: Treba pohapsiti sve predsednike Opstina u kontinuitetu, a ne sukcesivno da ne maltretiraju gradjane cestim obavestenjima i zbunjivali nas, da na tim mestima se postavljaju uzorni ljudi, domacini ... Dokle cemo trpeti torturu mocnika, ako nekom stane na zulj, on je odmah lopov, kriminalac ... a sa puno hvale se stranacki postavlja na mesto predsednika opstine. Da li ce neko poceti logicki da razmislja koga postavlja za prvog coveka grada!!!

Mojeime

pre 14 godina

Ja sam toliko ponosan na svog ministra policije (kao i na predhodnog), on je tako posten covek, obavlja svoju duznost profesionalno, cak je i kofer pun para vratio vlasniku.

seljak

pre 14 godina

U nasem selu Beogradu, kazu: celo selo posteno a mlada trudna! Kada ce Ivica da pocne da hapsi vlast u Beogradu. Nikada! Njegovi su pa ne sme!

Dejo

pre 14 godina

Zapravo ova ekipa je najverovatnije ispala iz sistema korupcije pa je tako dospela na listu za odstrel.
Onolika prica u Insajderu i onolika sleganja ramenima, a uhapšen miš Ćira.

"dobar covek"

pre 14 godina

Sta kaze ova zena na snimku: dobar covek, bas sam iznenadjena.O zivote, pa i ptice na grani znaju sta se ovde vec godinama desava. Pa gde su ziveli ti ljudi poslednjih godina? U tegli? Pa studenti (kojima i ja pripadam) ne primaju stipendije vec 2 godine, opstinski sluzbenici ne primaju plate...

slepi posmatrač

pre 14 godina

kad će da se počne čišćenje ribe od glave (čišćenje beograda)???

pozdravljam akciju u arandjelovcu, ali svi znamo da tamo gde je najviše para, tu se najviše i ... "radi" .

Milosav

pre 14 godina

odlicno...
evo predoga i da se dodje malo i do Kursumlije i pogleda unazad zadnjih 5 godina kako je sistematski unistavan jedan grad na samoj granici sa Kosovom i Metohijom od strane i u sprezi politicara i tzv.biznismena

Samo napred, Srbija konacno mora krenuti u obracun...

ogorčen

pre 14 godina

Dođite u s. pazovu, ovde se ruše spomenici kulture da bi se otvarali lokali! Naravno, pre toga se uđe u politiku lažnim obećanjima narodu, a onda se radi za svoj tajkunski džep..

Turista

pre 14 godina

Nadam se da ce na videlo izaci i poslovanje otimaca automobila u tom mestu. Odnose se samo vozila na cijim vozilima nisu arandjelovacke tablice, i to bez prisustva policije!!? Arandjelovcani kazu da ovo "preduzece" najbolje posluje vikendom zbog velikog broja neobavestenih turista :(

furuna

pre 14 godina

Samo da ne bude mnogo buke niokočeg! Ima ovde u L.A. (Loš Aranđelovac) još dosta kandidata za bajbokanu i "dobrovoljan rad na izgradnji auto-puta". Nisu oni zaslužili da se izležavaju u zatvoru o trošku naroda već bi trebalo da zarade za taj smeštaj, hranu i odelo.

Nespavac

pre 14 godina

Hocemo li imati devoljno zatvorskog prostora? Da li se sa hapsenjima zbog toga okleva?!
U svakoj opstini u Srbiji ima po nekoliko "Svabica". Samo napred, krajnji je cas...

MiG

pre 14 godina

Pa prema komentarima, izgleda da su i vrapci znali za tog lika sto je takav.
Znaci - nista se nije desilo iznenada. Samo najvece iznenadjenje je to - sto se to ipak desilo.

Tomislav

pre 14 godina

Dačić postaje najpopularniji ministar, samo što ga narod ne vuče za rukav da dodje i u njihovo mesto!

Ministre, kad se budete vraćali iz Arandjelovca u Beograd, idite preko Topole da malo preslišate moćnu urbanističku sektu. Naoko miran, al zanimljiv gradić…

svete pomagaj!

pre 14 godina

Mi u Vrnjackoj banji imamo i gasnu i prosvetnu i urbanisticku i narko mafiju. Dacicu, nemojte da dolazite u Banju samo na izlete. Raspitajte se malo....

ogorceni

pre 14 godina

Svratite malo do Cuprije, da vidite kako od lepog gradica za manje od 10 godina moze da se napravi selo i ruglo za izbegavanje... a lopovi procvetase :)

Nenad

pre 14 godina

Interesantno je da je ukapseni predsednik iz SRSa, a "biznismen" iz udruzenja "NASI". Ova fine patriote su i pre par godina Arandjelovac stavili na naslovne strane medija kad su stali u odbranu Srbije i isterali Pescanik i njihove goste iz ovog lepog i mirnog mesta. Zar je moguce da tako fina gospoda urade ovako nesto??? Verovatno im je neko nesto "podmetnuo", ipak oni misle na svoje gradjane...

milena

pre 14 godina

Dacicu, dodji malo i do Loznice pa da vidis sta se ovde radi! Ovde nista ne funkcionise, opstinara 100 i vise prekobrojnih, pa ko to placa i utvrdi zasto ih drze tvoji puleni i koalicija!

Novosadjanka

pre 14 godina

Hoce li gospodin Tadic imati hrabrosti da sa koalicionim partnerom gospodinom Dacicem pocne da "procesljava" i one malo krupnije ribe koje su pokrale ovu drzavu odnosno sve nas, ili ce se sve zavrsiti na marginalnim akterima, ili su mozda u istom kolu....

pesimista

pre 14 godina

Dobro je sto je Arandjelovac konacno dosao na dnevni red.
Ono sto medjutim nije dobro je to sto, nazalost, nema nikakve razlike izmedju vladajucih i opozicionih partija.
Isti ljudi, isto stanje, i pre i posle 2006-te.