Utorak, 19.05.2009.

00:16

Mere bezbednosti na najvišem nivou

Zbog posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, srpski zvaničnici su najavili podizanje mera bezbednosti na najviši nivo. MUP zabranio sve javne skupove.

Izvor: B92

Mere bezbednosti na najvišem nivou IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Tralala

pre 14 godina

A da b92 jednog dana objavi knjigu b92.net komentara? Beogradski grafiti su malo dete za ovo! Barem sam se slatko nasmejala nakon apokalipticne avanture dolaska na posao! :)))

Sl Rok

pre 14 godina

Zivela Amerika i nedaj boze da nam vise dolaze.
Nekada je narod izlazio da pokaze svoj stav sa zastavama i te Amerike. A sada nas toliko vole da cak i roletne moramo da spustamo, varimo pristupe kanalizaciji i sl. Mozda bi narod i izasao da pokaze svoju ljubav, ali nam Ameri to veoma jasno stvaljaju do znanja (obostranu ljubav)...

uzasnostrasno

pre 14 godina

potpuni apsurd je u tome što su ovakve bezbednosne mere preduzete da bi se zaštitio američki podpredsednik od "terorista spavača" (cit.) čije je prisistvo potvrđeno u bih i na kosovu, a koji će pritom pružiti punu podršku zemljama iz kojih mu preti najveća opasnost???

slobo

pre 14 godina

A zasto ce gosp. Bajden primiti predsjednik Srbije kada je on samo podpredsjednik? Zar nije logicno da ga primi predsjednik skupstine ili neko drugi u tom rangu?
I dalje sto se mene tice mogu doc Tom i Jerry pa i dalje bih smatrao nerazumljivim ometanje saobracaja, a ne zbog nekog drugoplasiranog politicara jedne strane drzave, jer ako cemo tako zasto onda kad je dolazio gosp. Vujanovic kao presjednik, pa je bilo manje zastite?

dragan

pre 14 godina

zar nije bajden mogao doci u jedan od gradova balkana i tamo da dodju i predsednici drzava balkana.tako bi se maltretirali gradjani samo jedne drzave a ne ovako maltretirati ceo balkan. sramota :(

ledu

pre 14 godina

Srbija će biti normalna zemlja kad je bude posetio Obama, neki građani Srbije izađu na ulice i pozdrave povorku mašući američkim zastavicama, a drugi se sakupe na nekom trgu i protestvuju. U prevodu, nikad!

Ivan

pre 14 godina

Nemojte omalovazavati nase MIG-ove 29. Skoro im je uradjen kompletan remont, nova elektronika i savremena borbena avionika...i u savrsenom letnom i borbenom stanju su.

K. Bibić

pre 14 godina

A 'oće da zabrane javna okupljanja u javnom gradskom prevozu? Tu se stalno okuplja puno ljudi, i to na malom prostoru, u pregrejanoj atmosferi i svi imaju zajednički cilj i razlog okupljanja, kao i jasno obeleženog (uniformisanog) predvodnika, koji njima upravlja i navodi ih po određenoj direkciji.

U

pre 14 godina

Suuuper!
Od sutra će i nas da krene!!!
Taaako se radujem!
Pogotovo kada sam SAMO na trenutak video gospodina kako recituje u Sarajevu!
Suuuper! Živela Koka Kola!

stefan

pre 14 godina

Mene interesuje gde ja sutra da kupim cvarke i kavurmu???
A ovom liku sto nema roletne cu ja da pozajmim cebad....kupio sam posebno za ovakve posete

Tanja

pre 14 godina

Zasto uopste dolazi ovde?? Bolje da su nasi funkcioneri isli tamo. Koja je poenta ako se ne oseca bezbedno, ionako nece nista videti a nama ce potrositi pare i napraviti kolaps.

Aleksandra Danilovic

pre 14 godina

Alo, prijatelji! Sto ste se svu uhvatili za guzve u saobracaju! Pa setalo se 88 dana ulicama Beograda sa osmehom na licu! Jedan dan - ko nijedan! Problem je sto on ne dolazi da nas hvali nego da nas kritikuje i malo zapreti prstom, i dalje! Ko zna sta nas jos ceka na ovom Balkanu!!

Je li Mojsije ili fatamorgana?

pre 14 godina

Je li mu iko trazio vizu za ulazak u Srbiju?
Boze, koliko me je stid sto svaki Bajden ovamo dolazi kao sami Sveti Petar ili Mojsuije!!! Nekada su u moju zemlju dolazili VELIKI DRZAVNICI koji su ovde docekivani od VELIKOG DRZAVNIKA i bili smo odlicni domacini, cak i onda kada je trebalo da masemo na putu kojim su prolazili. Licno sam se bas dobro osecao. Danas se osecam kao ogromno, veliko NIŠTA!
Toliko o tome gde je moja zemlja, a duboko verujem da i Bajden misli isto, samo sto bi da izgradi mozda jos neku bazu ovde, osim one na Kosovu.

racundzija

pre 14 godina

"Pošto sve staje, štetu će trpeti svi građani, odakle pare iz budžeta da se pokriju troškovi dodatnog policijskog obezbeđenja Bajdena?", rekla je poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković.
Draga moja, gde ima za ovakve poslanike kakve mi imamo, ima i za po dva Bajdena svakog dana.

YoKey

pre 14 godina

"Gostujući u "Poligrafu" TV B92 politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović rekao je da je za Srbiju izuzetna politička pobeda što može da ugosti američkog potpredesednika..."
Izuzetna politička pobeda što može da ugosti američkog potpredesednika osam i po godina posle "petooktobarskih promena"? Stvarno izuzetno!

beogradjanka

pre 14 godina

Da li neko konkretno zna kada Bajden slece i kada napusta Beograd, da bi smo iole mogli da prilagodimo svoje sutrasnje kretanje njegovoj poseti.
Takodje, koje ce ulice biti zatvorene ili bar koji delovi grada...
Niko da se oglasi sa konkretnim informacijama, a neki od nas moraju na posao i sutra ...

anna

pre 14 godina

Mogli bi i Beogradjani da naprave spalir da upute prigodne pozdrave g.Bajdenu, velikom prijatelju Srbije.
Steta sto je ruta tajanstvena pa necemo moci da i mi okacimo parole "hvala Americi".

kod Arene

pre 14 godina

Pa to vam je demokratija...kad su pre par godina dolazili visoki predstavnici Rusije nije se ni znalo da su u zemlji.
Lepo bili na Dedinju, zavrsili posao i otisli kuci.
A sta da radim ako nemam roletnu? :)

pesak

pre 14 godina

Ovakve i slicne posete bile su normalne za vreme bivse YU, a narocito dok je Tito bio ziv. Ta zemlja je bila veoma ugledna i uvazavana, a Beograd kao njen glavni grad otvorena svetska metropola .Jos kao klinac pamtim kada su nas izvodili na te doceke da pozdravimo nekog stranog drzavnika ili pak samog druga Tita ( neka mu je vecna slava i hvala na srecnom detinjstvu). To se onda smatralo NORMALNO zato sto je zemlja BILA NORMALNA KAO I LJUDI U NJOJ I NJIHOVO STANJE SVESTI!!!
Ali vremena su se drasticno promenila NA GORE blago receno. Godine bede, sankcija i ratova plus ISPIRANJA MOZGA su ocigledno ostavile TESKE,TESKE POSLEDICE. Umesto da budemo srecni da oni (EU, USA i ostali) nisu posle svega digli ruke od nas i hoce da nas kako tako ubace u sve njihove organizacije i strukture deo javnosti bi vise voleo koncentracioni logor, novi rat, da kupuje benzin u flasici i evro da menja na ulici po kursu jedan EUR prema 537370000000000000din.To bi onda sigurno bilo super.
Treba da budemo srecni da ovakvih poseta bude sto vise i da Tadic ( o kome inace ne mislim nista lepo) ide u isto taakve posete sto cesce. Sta kosta mala promena u rezimu saobracaja kad je dobitak neuporedivo veci.

Ivan

pre 14 godina

Poslanici DSS, Nove Srbije i Radikala umesto sto se brinu za gradjane i budzet zbog Bajdenove posete neka nam kazu kilko nas je kostao Miting za Kosovo koji su oni organizovali. Tada je saobracaj bio blokiran, paljene su zgrade i pljackane prodavnice i privatne firme. Mnogo vise gradjana nego sto zbog Bajdenove posete nece stici na posao, nije imalo na koji posao da ode posle njihovog mitinga jer su ostali bez svojih radnji, kioska, itd. Kakvo licemerje!

licemerje

pre 14 godina

mislim da je najsmesnije, najtuznije, najzalosnije, najlicemernije... to sto se nasi odbornici zale na cenu ove posete. a koliko nas oni kostaju para, nerava, buducnosti ... o tome ne raspravljaju??!

Guzva u prevozu

pre 14 godina

Hmm, ako se ne zna koja je trasa, pa odluce sutra da zatvaraju jedan ili dva mosta (?) da li to znaci da je sutra neradan dan, i na koji nacin da objasnimo poslodavcima zasto ne mozemo da donesemo doznake? Jer nikakvo kretanje nece biti moguce...

I jos jedna stvar: kako je moguce da bilo ko ima pravo da naredi spustanje roletni u stanovima koji gledaju na ulicu kojim ase neko krece??? Znam da je to trazeno kod Arene kada su dolazili NBA kosarkasi, i tad mi je bilo suludo, ali cuo sam da su ljudima kucali policajci i trazilid a spuste roletne... PA DOBRO BRE JEL OVO VREME STALJINA DA NE MOGU NI KROZ PROZOR DA GLEDAM????

Toni_PR

pre 14 godina

eiiii, hvala bogu sto nije izabrao kao prvo mesto Beograd ili Prishitnu, jer odmah bi nasi politicari rekli evo zna se ko je gazda u regionu ;))

BogumilaF

pre 14 godina

Ja lično nisam neki ljubitelj lika i dela dotičnog Dž. Bajdena, ali veoma podržavam da sve mere zaštite budu zaista na najvišem mogućem nivou! Da se njemu ovde, ne daj Bože, bilo šta loše dogodi, od Srbije bi zaista bilo napravljeno poljance, možda čak i spržena zemlja! Samo neka bezbedno dođe i prođe, neka ovima ovde nacrta šta im je činiti i neka ide kuda ga srce vodi.

noname

pre 14 godina

Kadilak "Zver 2" sleteo je verovatno jos juce u 13.00 u najvecem transportnom avionu koji sam video... U prolasku autoputem pored pumpe to je bilo kao pomracenje sunca.

Srdjan

pre 14 godina

"Biće malo zakrčenja u saobraćaju"

U Beogradu je dovoljno da padne kisa, pa da stane ceo grad, a ne da se pozatvara ko zna koliko ulica....e svasta...

Jo

pre 14 godina

Bar kada bi cutali! Kao da mi ne znamo ko je Amerika! Ipak, protiv sam svog tog uvlacenja... za to se ide u Pristinu. Mi dugujemo samo uzdrzanu gostoprimljivost

Igor

pre 14 godina

Sreca ,pa nam nisu sve aerodrome bombardovali i porusili pa ima gde da sleti, mozda ne bi bilo lose da se njegova pratnja posavetuje sa nekim preko kojeg mosta da voze jer ni oni nisu u najboljem stanju.

ljuta na ceo svet

pre 14 godina

Jel ovo scenario za neki film ili sta...? Koliko bre sve ovo kosta i sta mi imamo od celog ovog cirkusa? I onaj Jeremic potrosi silne pare na putovanja i posete, nama sve gore i gore, a oni sve deblji i deblji. Imate internet, kamere, video bim, pa pricajte do mile volje!

Hvala Ameriko

pre 14 godina

I mi iste plakate da stavimo i da poredjamo decu duz puteva i da se kladimo da ne bi bio siguran da li je u Pristini ili Beogradu :)

Mashinovodja

pre 14 godina

I to će proći. Biće čupavo i neprijatno, naročito u Beogradu. Sutra ne planirati ništa što zahteva kretanje u krugu većem od 100 metara od kuće ili posla.
Ali hajde, bar jednom ne budimo po ustaljenom običaju mrgudi i namćori: poseta američkog potpredsednika nam se ne dešava svakog petka, nego sad, pa ko zna kad. Uostalom, ionako stalno kukamo kako nam niko ne dolazi i kako nas ne vole. Eto prilike da mu viknemo "kume, izgore ti kesa!"

susjed

pre 14 godina

susjedi, uzmite slobodni dan, otkazite sve obaveze, kupite u ducanu sve sto vam treba i ostanite cijeli dan kuci ili prosecite do najblizeg parka i tamo provedite dan. Sve drugo nema smisla. (Govorim na temelju iskustva Bushevog posjeta Zagrebu)

josh

pre 14 godina

Super. A hocemo da uvedemo i one njihove kolor nivoe- zeleno: samo opusteno, plavo: obratiti paznju, narandzasto: bice frke i crveno: zalezi!?

susjed

pre 14 godina

susjedi, uzmite slobodni dan, otkazite sve obaveze, kupite u ducanu sve sto vam treba i ostanite cijeli dan kuci ili prosecite do najblizeg parka i tamo provedite dan. Sve drugo nema smisla. (Govorim na temelju iskustva Bushevog posjeta Zagrebu)

Guzva u prevozu

pre 14 godina

Hmm, ako se ne zna koja je trasa, pa odluce sutra da zatvaraju jedan ili dva mosta (?) da li to znaci da je sutra neradan dan, i na koji nacin da objasnimo poslodavcima zasto ne mozemo da donesemo doznake? Jer nikakvo kretanje nece biti moguce...

I jos jedna stvar: kako je moguce da bilo ko ima pravo da naredi spustanje roletni u stanovima koji gledaju na ulicu kojim ase neko krece??? Znam da je to trazeno kod Arene kada su dolazili NBA kosarkasi, i tad mi je bilo suludo, ali cuo sam da su ljudima kucali policajci i trazilid a spuste roletne... PA DOBRO BRE JEL OVO VREME STALJINA DA NE MOGU NI KROZ PROZOR DA GLEDAM????

Ivan

pre 14 godina

Poslanici DSS, Nove Srbije i Radikala umesto sto se brinu za gradjane i budzet zbog Bajdenove posete neka nam kazu kilko nas je kostao Miting za Kosovo koji su oni organizovali. Tada je saobracaj bio blokiran, paljene su zgrade i pljackane prodavnice i privatne firme. Mnogo vise gradjana nego sto zbog Bajdenove posete nece stici na posao, nije imalo na koji posao da ode posle njihovog mitinga jer su ostali bez svojih radnji, kioska, itd. Kakvo licemerje!

Hvala Ameriko

pre 14 godina

I mi iste plakate da stavimo i da poredjamo decu duz puteva i da se kladimo da ne bi bio siguran da li je u Pristini ili Beogradu :)

ljuta na ceo svet

pre 14 godina

Jel ovo scenario za neki film ili sta...? Koliko bre sve ovo kosta i sta mi imamo od celog ovog cirkusa? I onaj Jeremic potrosi silne pare na putovanja i posete, nama sve gore i gore, a oni sve deblji i deblji. Imate internet, kamere, video bim, pa pricajte do mile volje!

Srdjan

pre 14 godina

"Biće malo zakrčenja u saobraćaju"

U Beogradu je dovoljno da padne kisa, pa da stane ceo grad, a ne da se pozatvara ko zna koliko ulica....e svasta...

Jo

pre 14 godina

Bar kada bi cutali! Kao da mi ne znamo ko je Amerika! Ipak, protiv sam svog tog uvlacenja... za to se ide u Pristinu. Mi dugujemo samo uzdrzanu gostoprimljivost

BogumilaF

pre 14 godina

Ja lično nisam neki ljubitelj lika i dela dotičnog Dž. Bajdena, ali veoma podržavam da sve mere zaštite budu zaista na najvišem mogućem nivou! Da se njemu ovde, ne daj Bože, bilo šta loše dogodi, od Srbije bi zaista bilo napravljeno poljance, možda čak i spržena zemlja! Samo neka bezbedno dođe i prođe, neka ovima ovde nacrta šta im je činiti i neka ide kuda ga srce vodi.

kod Arene

pre 14 godina

Pa to vam je demokratija...kad su pre par godina dolazili visoki predstavnici Rusije nije se ni znalo da su u zemlji.
Lepo bili na Dedinju, zavrsili posao i otisli kuci.
A sta da radim ako nemam roletnu? :)

K. Bibić

pre 14 godina

A 'oće da zabrane javna okupljanja u javnom gradskom prevozu? Tu se stalno okuplja puno ljudi, i to na malom prostoru, u pregrejanoj atmosferi i svi imaju zajednički cilj i razlog okupljanja, kao i jasno obeleženog (uniformisanog) predvodnika, koji njima upravlja i navodi ih po određenoj direkciji.

Igor

pre 14 godina

Sreca ,pa nam nisu sve aerodrome bombardovali i porusili pa ima gde da sleti, mozda ne bi bilo lose da se njegova pratnja posavetuje sa nekim preko kojeg mosta da voze jer ni oni nisu u najboljem stanju.

licemerje

pre 14 godina

mislim da je najsmesnije, najtuznije, najzalosnije, najlicemernije... to sto se nasi odbornici zale na cenu ove posete. a koliko nas oni kostaju para, nerava, buducnosti ... o tome ne raspravljaju??!

pesak

pre 14 godina

Ovakve i slicne posete bile su normalne za vreme bivse YU, a narocito dok je Tito bio ziv. Ta zemlja je bila veoma ugledna i uvazavana, a Beograd kao njen glavni grad otvorena svetska metropola .Jos kao klinac pamtim kada su nas izvodili na te doceke da pozdravimo nekog stranog drzavnika ili pak samog druga Tita ( neka mu je vecna slava i hvala na srecnom detinjstvu). To se onda smatralo NORMALNO zato sto je zemlja BILA NORMALNA KAO I LJUDI U NJOJ I NJIHOVO STANJE SVESTI!!!
Ali vremena su se drasticno promenila NA GORE blago receno. Godine bede, sankcija i ratova plus ISPIRANJA MOZGA su ocigledno ostavile TESKE,TESKE POSLEDICE. Umesto da budemo srecni da oni (EU, USA i ostali) nisu posle svega digli ruke od nas i hoce da nas kako tako ubace u sve njihove organizacije i strukture deo javnosti bi vise voleo koncentracioni logor, novi rat, da kupuje benzin u flasici i evro da menja na ulici po kursu jedan EUR prema 537370000000000000din.To bi onda sigurno bilo super.
Treba da budemo srecni da ovakvih poseta bude sto vise i da Tadic ( o kome inace ne mislim nista lepo) ide u isto taakve posete sto cesce. Sta kosta mala promena u rezimu saobracaja kad je dobitak neuporedivo veci.

Mashinovodja

pre 14 godina

I to će proći. Biće čupavo i neprijatno, naročito u Beogradu. Sutra ne planirati ništa što zahteva kretanje u krugu većem od 100 metara od kuće ili posla.
Ali hajde, bar jednom ne budimo po ustaljenom običaju mrgudi i namćori: poseta američkog potpredsednika nam se ne dešava svakog petka, nego sad, pa ko zna kad. Uostalom, ionako stalno kukamo kako nam niko ne dolazi i kako nas ne vole. Eto prilike da mu viknemo "kume, izgore ti kesa!"

racundzija

pre 14 godina

"Pošto sve staje, štetu će trpeti svi građani, odakle pare iz budžeta da se pokriju troškovi dodatnog policijskog obezbeđenja Bajdena?", rekla je poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković.
Draga moja, gde ima za ovakve poslanike kakve mi imamo, ima i za po dva Bajdena svakog dana.

josh

pre 14 godina

Super. A hocemo da uvedemo i one njihove kolor nivoe- zeleno: samo opusteno, plavo: obratiti paznju, narandzasto: bice frke i crveno: zalezi!?

noname

pre 14 godina

Kadilak "Zver 2" sleteo je verovatno jos juce u 13.00 u najvecem transportnom avionu koji sam video... U prolasku autoputem pored pumpe to je bilo kao pomracenje sunca.

YoKey

pre 14 godina

"Gostujući u "Poligrafu" TV B92 politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović rekao je da je za Srbiju izuzetna politička pobeda što može da ugosti američkog potpredesednika..."
Izuzetna politička pobeda što može da ugosti američkog potpredesednika osam i po godina posle "petooktobarskih promena"? Stvarno izuzetno!

Je li Mojsije ili fatamorgana?

pre 14 godina

Je li mu iko trazio vizu za ulazak u Srbiju?
Boze, koliko me je stid sto svaki Bajden ovamo dolazi kao sami Sveti Petar ili Mojsuije!!! Nekada su u moju zemlju dolazili VELIKI DRZAVNICI koji su ovde docekivani od VELIKOG DRZAVNIKA i bili smo odlicni domacini, cak i onda kada je trebalo da masemo na putu kojim su prolazili. Licno sam se bas dobro osecao. Danas se osecam kao ogromno, veliko NIŠTA!
Toliko o tome gde je moja zemlja, a duboko verujem da i Bajden misli isto, samo sto bi da izgradi mozda jos neku bazu ovde, osim one na Kosovu.

anna

pre 14 godina

Mogli bi i Beogradjani da naprave spalir da upute prigodne pozdrave g.Bajdenu, velikom prijatelju Srbije.
Steta sto je ruta tajanstvena pa necemo moci da i mi okacimo parole "hvala Americi".

Toni_PR

pre 14 godina

eiiii, hvala bogu sto nije izabrao kao prvo mesto Beograd ili Prishitnu, jer odmah bi nasi politicari rekli evo zna se ko je gazda u regionu ;))

Ivan

pre 14 godina

Nemojte omalovazavati nase MIG-ove 29. Skoro im je uradjen kompletan remont, nova elektronika i savremena borbena avionika...i u savrsenom letnom i borbenom stanju su.

stefan

pre 14 godina

Mene interesuje gde ja sutra da kupim cvarke i kavurmu???
A ovom liku sto nema roletne cu ja da pozajmim cebad....kupio sam posebno za ovakve posete

Aleksandra Danilovic

pre 14 godina

Alo, prijatelji! Sto ste se svu uhvatili za guzve u saobracaju! Pa setalo se 88 dana ulicama Beograda sa osmehom na licu! Jedan dan - ko nijedan! Problem je sto on ne dolazi da nas hvali nego da nas kritikuje i malo zapreti prstom, i dalje! Ko zna sta nas jos ceka na ovom Balkanu!!

Tanja

pre 14 godina

Zasto uopste dolazi ovde?? Bolje da su nasi funkcioneri isli tamo. Koja je poenta ako se ne oseca bezbedno, ionako nece nista videti a nama ce potrositi pare i napraviti kolaps.

beogradjanka

pre 14 godina

Da li neko konkretno zna kada Bajden slece i kada napusta Beograd, da bi smo iole mogli da prilagodimo svoje sutrasnje kretanje njegovoj poseti.
Takodje, koje ce ulice biti zatvorene ili bar koji delovi grada...
Niko da se oglasi sa konkretnim informacijama, a neki od nas moraju na posao i sutra ...

U

pre 14 godina

Suuuper!
Od sutra će i nas da krene!!!
Taaako se radujem!
Pogotovo kada sam SAMO na trenutak video gospodina kako recituje u Sarajevu!
Suuuper! Živela Koka Kola!

dragan

pre 14 godina

zar nije bajden mogao doci u jedan od gradova balkana i tamo da dodju i predsednici drzava balkana.tako bi se maltretirali gradjani samo jedne drzave a ne ovako maltretirati ceo balkan. sramota :(

ledu

pre 14 godina

Srbija će biti normalna zemlja kad je bude posetio Obama, neki građani Srbije izađu na ulice i pozdrave povorku mašući američkim zastavicama, a drugi se sakupe na nekom trgu i protestvuju. U prevodu, nikad!

slobo

pre 14 godina

A zasto ce gosp. Bajden primiti predsjednik Srbije kada je on samo podpredsjednik? Zar nije logicno da ga primi predsjednik skupstine ili neko drugi u tom rangu?
I dalje sto se mene tice mogu doc Tom i Jerry pa i dalje bih smatrao nerazumljivim ometanje saobracaja, a ne zbog nekog drugoplasiranog politicara jedne strane drzave, jer ako cemo tako zasto onda kad je dolazio gosp. Vujanovic kao presjednik, pa je bilo manje zastite?

uzasnostrasno

pre 14 godina

potpuni apsurd je u tome što su ovakve bezbednosne mere preduzete da bi se zaštitio američki podpredsednik od "terorista spavača" (cit.) čije je prisistvo potvrđeno u bih i na kosovu, a koji će pritom pružiti punu podršku zemljama iz kojih mu preti najveća opasnost???

Sl Rok

pre 14 godina

Zivela Amerika i nedaj boze da nam vise dolaze.
Nekada je narod izlazio da pokaze svoj stav sa zastavama i te Amerike. A sada nas toliko vole da cak i roletne moramo da spustamo, varimo pristupe kanalizaciji i sl. Mozda bi narod i izasao da pokaze svoju ljubav, ali nam Ameri to veoma jasno stvaljaju do znanja (obostranu ljubav)...

Tralala

pre 14 godina

A da b92 jednog dana objavi knjigu b92.net komentara? Beogradski grafiti su malo dete za ovo! Barem sam se slatko nasmejala nakon apokalipticne avanture dolaska na posao! :)))

Ivan

pre 14 godina

Poslanici DSS, Nove Srbije i Radikala umesto sto se brinu za gradjane i budzet zbog Bajdenove posete neka nam kazu kilko nas je kostao Miting za Kosovo koji su oni organizovali. Tada je saobracaj bio blokiran, paljene su zgrade i pljackane prodavnice i privatne firme. Mnogo vise gradjana nego sto zbog Bajdenove posete nece stici na posao, nije imalo na koji posao da ode posle njihovog mitinga jer su ostali bez svojih radnji, kioska, itd. Kakvo licemerje!

Mashinovodja

pre 14 godina

I to će proći. Biće čupavo i neprijatno, naročito u Beogradu. Sutra ne planirati ništa što zahteva kretanje u krugu većem od 100 metara od kuće ili posla.
Ali hajde, bar jednom ne budimo po ustaljenom običaju mrgudi i namćori: poseta američkog potpredsednika nam se ne dešava svakog petka, nego sad, pa ko zna kad. Uostalom, ionako stalno kukamo kako nam niko ne dolazi i kako nas ne vole. Eto prilike da mu viknemo "kume, izgore ti kesa!"

ljuta na ceo svet

pre 14 godina

Jel ovo scenario za neki film ili sta...? Koliko bre sve ovo kosta i sta mi imamo od celog ovog cirkusa? I onaj Jeremic potrosi silne pare na putovanja i posete, nama sve gore i gore, a oni sve deblji i deblji. Imate internet, kamere, video bim, pa pricajte do mile volje!

pesak

pre 14 godina

Ovakve i slicne posete bile su normalne za vreme bivse YU, a narocito dok je Tito bio ziv. Ta zemlja je bila veoma ugledna i uvazavana, a Beograd kao njen glavni grad otvorena svetska metropola .Jos kao klinac pamtim kada su nas izvodili na te doceke da pozdravimo nekog stranog drzavnika ili pak samog druga Tita ( neka mu je vecna slava i hvala na srecnom detinjstvu). To se onda smatralo NORMALNO zato sto je zemlja BILA NORMALNA KAO I LJUDI U NJOJ I NJIHOVO STANJE SVESTI!!!
Ali vremena su se drasticno promenila NA GORE blago receno. Godine bede, sankcija i ratova plus ISPIRANJA MOZGA su ocigledno ostavile TESKE,TESKE POSLEDICE. Umesto da budemo srecni da oni (EU, USA i ostali) nisu posle svega digli ruke od nas i hoce da nas kako tako ubace u sve njihove organizacije i strukture deo javnosti bi vise voleo koncentracioni logor, novi rat, da kupuje benzin u flasici i evro da menja na ulici po kursu jedan EUR prema 537370000000000000din.To bi onda sigurno bilo super.
Treba da budemo srecni da ovakvih poseta bude sto vise i da Tadic ( o kome inace ne mislim nista lepo) ide u isto taakve posete sto cesce. Sta kosta mala promena u rezimu saobracaja kad je dobitak neuporedivo veci.

BogumilaF

pre 14 godina

Ja lično nisam neki ljubitelj lika i dela dotičnog Dž. Bajdena, ali veoma podržavam da sve mere zaštite budu zaista na najvišem mogućem nivou! Da se njemu ovde, ne daj Bože, bilo šta loše dogodi, od Srbije bi zaista bilo napravljeno poljance, možda čak i spržena zemlja! Samo neka bezbedno dođe i prođe, neka ovima ovde nacrta šta im je činiti i neka ide kuda ga srce vodi.

Je li Mojsije ili fatamorgana?

pre 14 godina

Je li mu iko trazio vizu za ulazak u Srbiju?
Boze, koliko me je stid sto svaki Bajden ovamo dolazi kao sami Sveti Petar ili Mojsuije!!! Nekada su u moju zemlju dolazili VELIKI DRZAVNICI koji su ovde docekivani od VELIKOG DRZAVNIKA i bili smo odlicni domacini, cak i onda kada je trebalo da masemo na putu kojim su prolazili. Licno sam se bas dobro osecao. Danas se osecam kao ogromno, veliko NIŠTA!
Toliko o tome gde je moja zemlja, a duboko verujem da i Bajden misli isto, samo sto bi da izgradi mozda jos neku bazu ovde, osim one na Kosovu.

kod Arene

pre 14 godina

Pa to vam je demokratija...kad su pre par godina dolazili visoki predstavnici Rusije nije se ni znalo da su u zemlji.
Lepo bili na Dedinju, zavrsili posao i otisli kuci.
A sta da radim ako nemam roletnu? :)

Igor

pre 14 godina

Sreca ,pa nam nisu sve aerodrome bombardovali i porusili pa ima gde da sleti, mozda ne bi bilo lose da se njegova pratnja posavetuje sa nekim preko kojeg mosta da voze jer ni oni nisu u najboljem stanju.

Toni_PR

pre 14 godina

eiiii, hvala bogu sto nije izabrao kao prvo mesto Beograd ili Prishitnu, jer odmah bi nasi politicari rekli evo zna se ko je gazda u regionu ;))

Jo

pre 14 godina

Bar kada bi cutali! Kao da mi ne znamo ko je Amerika! Ipak, protiv sam svog tog uvlacenja... za to se ide u Pristinu. Mi dugujemo samo uzdrzanu gostoprimljivost

susjed

pre 14 godina

susjedi, uzmite slobodni dan, otkazite sve obaveze, kupite u ducanu sve sto vam treba i ostanite cijeli dan kuci ili prosecite do najblizeg parka i tamo provedite dan. Sve drugo nema smisla. (Govorim na temelju iskustva Bushevog posjeta Zagrebu)

Hvala Ameriko

pre 14 godina

I mi iste plakate da stavimo i da poredjamo decu duz puteva i da se kladimo da ne bi bio siguran da li je u Pristini ili Beogradu :)

Guzva u prevozu

pre 14 godina

Hmm, ako se ne zna koja je trasa, pa odluce sutra da zatvaraju jedan ili dva mosta (?) da li to znaci da je sutra neradan dan, i na koji nacin da objasnimo poslodavcima zasto ne mozemo da donesemo doznake? Jer nikakvo kretanje nece biti moguce...

I jos jedna stvar: kako je moguce da bilo ko ima pravo da naredi spustanje roletni u stanovima koji gledaju na ulicu kojim ase neko krece??? Znam da je to trazeno kod Arene kada su dolazili NBA kosarkasi, i tad mi je bilo suludo, ali cuo sam da su ljudima kucali policajci i trazilid a spuste roletne... PA DOBRO BRE JEL OVO VREME STALJINA DA NE MOGU NI KROZ PROZOR DA GLEDAM????

anna

pre 14 godina

Mogli bi i Beogradjani da naprave spalir da upute prigodne pozdrave g.Bajdenu, velikom prijatelju Srbije.
Steta sto je ruta tajanstvena pa necemo moci da i mi okacimo parole "hvala Americi".

josh

pre 14 godina

Super. A hocemo da uvedemo i one njihove kolor nivoe- zeleno: samo opusteno, plavo: obratiti paznju, narandzasto: bice frke i crveno: zalezi!?

racundzija

pre 14 godina

"Pošto sve staje, štetu će trpeti svi građani, odakle pare iz budžeta da se pokriju troškovi dodatnog policijskog obezbeđenja Bajdena?", rekla je poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković.
Draga moja, gde ima za ovakve poslanike kakve mi imamo, ima i za po dva Bajdena svakog dana.

licemerje

pre 14 godina

mislim da je najsmesnije, najtuznije, najzalosnije, najlicemernije... to sto se nasi odbornici zale na cenu ove posete. a koliko nas oni kostaju para, nerava, buducnosti ... o tome ne raspravljaju??!

Tanja

pre 14 godina

Zasto uopste dolazi ovde?? Bolje da su nasi funkcioneri isli tamo. Koja je poenta ako se ne oseca bezbedno, ionako nece nista videti a nama ce potrositi pare i napraviti kolaps.

YoKey

pre 14 godina

"Gostujući u "Poligrafu" TV B92 politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borislav Stefanović rekao je da je za Srbiju izuzetna politička pobeda što može da ugosti američkog potpredesednika..."
Izuzetna politička pobeda što može da ugosti američkog potpredesednika osam i po godina posle "petooktobarskih promena"? Stvarno izuzetno!

Srdjan

pre 14 godina

"Biće malo zakrčenja u saobraćaju"

U Beogradu je dovoljno da padne kisa, pa da stane ceo grad, a ne da se pozatvara ko zna koliko ulica....e svasta...

U

pre 14 godina

Suuuper!
Od sutra će i nas da krene!!!
Taaako se radujem!
Pogotovo kada sam SAMO na trenutak video gospodina kako recituje u Sarajevu!
Suuuper! Živela Koka Kola!

stefan

pre 14 godina

Mene interesuje gde ja sutra da kupim cvarke i kavurmu???
A ovom liku sto nema roletne cu ja da pozajmim cebad....kupio sam posebno za ovakve posete

slobo

pre 14 godina

A zasto ce gosp. Bajden primiti predsjednik Srbije kada je on samo podpredsjednik? Zar nije logicno da ga primi predsjednik skupstine ili neko drugi u tom rangu?
I dalje sto se mene tice mogu doc Tom i Jerry pa i dalje bih smatrao nerazumljivim ometanje saobracaja, a ne zbog nekog drugoplasiranog politicara jedne strane drzave, jer ako cemo tako zasto onda kad je dolazio gosp. Vujanovic kao presjednik, pa je bilo manje zastite?

beogradjanka

pre 14 godina

Da li neko konkretno zna kada Bajden slece i kada napusta Beograd, da bi smo iole mogli da prilagodimo svoje sutrasnje kretanje njegovoj poseti.
Takodje, koje ce ulice biti zatvorene ili bar koji delovi grada...
Niko da se oglasi sa konkretnim informacijama, a neki od nas moraju na posao i sutra ...

Aleksandra Danilovic

pre 14 godina

Alo, prijatelji! Sto ste se svu uhvatili za guzve u saobracaju! Pa setalo se 88 dana ulicama Beograda sa osmehom na licu! Jedan dan - ko nijedan! Problem je sto on ne dolazi da nas hvali nego da nas kritikuje i malo zapreti prstom, i dalje! Ko zna sta nas jos ceka na ovom Balkanu!!

dragan

pre 14 godina

zar nije bajden mogao doci u jedan od gradova balkana i tamo da dodju i predsednici drzava balkana.tako bi se maltretirali gradjani samo jedne drzave a ne ovako maltretirati ceo balkan. sramota :(

noname

pre 14 godina

Kadilak "Zver 2" sleteo je verovatno jos juce u 13.00 u najvecem transportnom avionu koji sam video... U prolasku autoputem pored pumpe to je bilo kao pomracenje sunca.

Ivan

pre 14 godina

Nemojte omalovazavati nase MIG-ove 29. Skoro im je uradjen kompletan remont, nova elektronika i savremena borbena avionika...i u savrsenom letnom i borbenom stanju su.

ledu

pre 14 godina

Srbija će biti normalna zemlja kad je bude posetio Obama, neki građani Srbije izađu na ulice i pozdrave povorku mašući američkim zastavicama, a drugi se sakupe na nekom trgu i protestvuju. U prevodu, nikad!

K. Bibić

pre 14 godina

A 'oće da zabrane javna okupljanja u javnom gradskom prevozu? Tu se stalno okuplja puno ljudi, i to na malom prostoru, u pregrejanoj atmosferi i svi imaju zajednički cilj i razlog okupljanja, kao i jasno obeleženog (uniformisanog) predvodnika, koji njima upravlja i navodi ih po određenoj direkciji.

Sl Rok

pre 14 godina

Zivela Amerika i nedaj boze da nam vise dolaze.
Nekada je narod izlazio da pokaze svoj stav sa zastavama i te Amerike. A sada nas toliko vole da cak i roletne moramo da spustamo, varimo pristupe kanalizaciji i sl. Mozda bi narod i izasao da pokaze svoju ljubav, ali nam Ameri to veoma jasno stvaljaju do znanja (obostranu ljubav)...

uzasnostrasno

pre 14 godina

potpuni apsurd je u tome što su ovakve bezbednosne mere preduzete da bi se zaštitio američki podpredsednik od "terorista spavača" (cit.) čije je prisistvo potvrđeno u bih i na kosovu, a koji će pritom pružiti punu podršku zemljama iz kojih mu preti najveća opasnost???

Tralala

pre 14 godina

A da b92 jednog dana objavi knjigu b92.net komentara? Beogradski grafiti su malo dete za ovo! Barem sam se slatko nasmejala nakon apokalipticne avanture dolaska na posao! :)))