Kovačević: Ugovor na štetu Srbije

Beograd -- Ugovor za autoput Horgoš-Požega potpisan je na štetu države i nejasno je kako su taj ugovor usvojili Vlada i Skupština, smatra ekonomista Milan Kovačević.

Izvor: B92, FoNet
Pošaljite komentar
 1. Ovo je strasno sta Velja Ilic dozvoljava sebi u jednoj emisiji....nije mi jasno zasto mu je dozvoljeno da se onako ponasa?...

  Ovako smo samo slusali jedan Ilicev politicki manifest upucen njegovim politickim oponentima.....pri cemu se podsmevao drugom gostu koji je samo pokusao da dodje do reci od Ilicevog cinizma, nekulture i neparlamentarizma...

  Strasno....
  (Kvisko, 31. oktobar 2008 03:58)

  # Link komentara

 2. Kome je jos nejasno kako su Skupstina i Vlada usvojili ugovor? "Neko" je uzeo ogromnu proviziju. Kada ce u ovoj zemlji da svane dan kada ce ovakve stvari da se tretiraju kao teska krivicna dela? Ovo je izdaja nacionalnih interesa, kao i NIS. I nova vlast se igra i izaziva strpljenje.
  (Ivan, 31. oktobar 2008 04:32)

  # Link komentara

 3. A ko ce da odgovara zato sto je ugovor potpisan na stetu Srbije???…??
  (Nikola, 31. oktobar 2008 05:49)

  # Link komentara

 4. Nista novo. Sad je bitno znati kad ce Velimir Ilic da odgovara za to?
  (Nikola, 31. oktobar 2008 06:50)

  # Link komentara

 5. On je ukazao Velimiru Iliću da aneksi ugovora još uvek nisu objavljeni što dokazuje njegovu tvrdnju da je pri sklapanju ugovora možda došlo i do kršenja zakona.
  Pa gosp.Kovacevicu oni su to sigurno namerno radili jer ne moze jedan ugovor biti stetan za obe strane, ostecena je Srbska strana a o ministru kraducku ne trebate ni trositi reci.
  Vlada Srbije treba smeniti i njegovog asistenta kraducka u zeleznici jer je i tamo puno nenormalnosti posto je tamo direktor kraduckov covek.
  Milan
  (milan, 31. oktobar 2008 07:16)

  # Link komentara

 6. Dolazi vreme da Velimir Ilic odgovara za svoje greske.
  Ako je gospodin korumpiran, onda treba i da bude kaznjen.

  Ionako je bilo vrlo cudno odakle jednom politicaru novac da otvara privatnu kliniku...
  (Lignjoslav Pipak, 31. oktobar 2008 07:17)

  # Link komentara

 7. Gospodo ministri bivsi i sadasnji, objasnite sta je sa gradnjom mosta preko reke Dunav kod Beske kome je rok za izgradnju istekao u septembru ove godine .Firma Mostogradnja, i ovakva kakva je, vise bi mnogo uradila od "VASE" Alpine kojoj ste dali posao iako je bila skuplja na tenderu od pomenute Mostogradnje.
  (Laki, 31. oktobar 2008 07:29)

  # Link komentara

 8. Kako stetan Ugovor? Nemoguce. Valjda je bitno da Cacak bude povezan sa Evropom a ne izgradnja koridora 10.
  (Dejan, 31. oktobar 2008 08:05)

  # Link komentara

 9. Čudno je... Velja je svojevremeno upozoravao svoje da "kraduckaju", a ne da kradu na veliko, a njemu se omaklo ovako nešto?
  Popustila koncentracija...
  (Srki, 31. oktobar 2008 08:31)

  # Link komentara

 10. KORUPCIJA, KORUPCIJA, KORUPCIJA, KORUPCIJA, KORUPCIJA, KORUPCIJA, KORUPCIJA, KORUPCIJA ...
  ili ti dobre namere, kako kome:)

  PS.
  Mislim da je prvo trebalo zavrsiti koridor 10, al sad ce cika Mrka da to uradi pre roka, jedino ne znam od kojih novaca :))
  (Mito, 31. oktobar 2008 08:47)

  # Link komentara

 11. Gospodin Kovacevic se inače u najvećem broju slučajeva pokazao kao jako loš tumač i "prognozer" ekonomskih kretanja.
  Što se Velje tiče, kabadahija bio kabadahija ostao.
  (Sremac, 31. oktobar 2008 08:59)

  # Link komentara

 12. Da li je moguce? Autoput, energetski sporazum i poklanjanje NIS-a, ustupanje dela vlasnistva na Jugorosgas, nabavke lokomotiva, nekontrolisano trosenje para na Kosovu, ko da se seti svega sto su legalisti radili.
  (pedja, 31. oktobar 2008 09:05)

  # Link komentara

 13. Sinoc u emisiji B92 , na momente, video sam Imenovanog Svemoguceg Sveznajuceg Najelokventnijeg ministra.On nedaje drugima rec,upada, prekida sagovornika itd.Nije on kriv.Krivi smo mi.Medjutim, najgore je kada se pojavi za govornicom Parlamenta i govori siromasnima. To je jezivo.On je sef stranke, on je zasticen.Njega treba poslati u Jagodinu.Ako se vec ne nadje da je lagao javnost, da je surovao ispod stola. Ovako se dobija utisak da su svi umesani koji nesto znace u drzavi. Toga se bojim, pribojavam i osecam prevarantstvo kolosalnih razmera. To se ne moze dobro zavrsiti. Ilicu savetujem da se sam prijavi.Prvo svojim biracima, klonovima a posle Sumadiji koju toliko voli.Jesam razocaran ali nisam lud i slep kod usiju i ociju.
  (tibulo, 31. oktobar 2008 09:20)

  # Link komentara

 14. Ako ti neko ponudi milionsku proviziju i ti obezbedis sebe i porodicu za dva zivota unapred, nema nejasnoca.
  (jovan, 31. oktobar 2008 09:41)

  # Link komentara

 15. Bese jednom u zemlji Srbiji jedna domacinska vlada,
  posle koje domacinstvo Srbija, totalno se raspada.

  Mislim ajde domacini u Srbiji kazite ko bi poverio svoje domacinstvo ovom simpaticnom mr Ilicu?
  (Ivan BA, 31. oktobar 2008 09:48)

  # Link komentara

 16. Ako sadasnja Vlada i dalje ne sme da objavi integralni tekst i sve anekse ovog ugovora, onda znaci da se neko plasi Velje Ilica, odn. njegove "protivusluge". Ukoliko je stanje stvari takvo, onda znaci da su svi povezani "ko' crevca" u svojim korupcijama, taljenjima, dilovima, ugradnjama i sl. Izgleda da nismo nimalo odmakli od Glisiceve "Glave secera"...
  (M.M., 31. oktobar 2008 09:57)

  # Link komentara

 17. Gdine KOvacevicu,

  Ako vam je iskreno nejasno kako je takav stetan ugovor mogao biti sklopljen, onda vi niste nekakav strucnjak.

  Ako imate dokaze da je ugovor bio stetan po drzavu i gradjane, molio bih vas i drzavnog tuzioca da pocnete da radite svoj posao i da bulumenta zvana Velja & Voja budu pozvani na sudsku odgovornost i propisno kaznjeni (ako se krivica utvrdi).

  Ovako se sve svodi na raskusurivanje stranaka i krshenje zakona.
  (Djape, 31. oktobar 2008 10:18)

  # Link komentara

 18. Obzirom da su i jedan i drugi gost tanki u strucnom pogledu, nije se ni moglo ocekivati drugacije ponasanje. Za vreme vladavine cuvenog "legaliste", njegovi ministri su uspeli da ostete drzavu Srbiju za stotine miliona eura. Evo svaki dan isplivava po jedna velika afera, a nijhovi glavni argumenti u rusenju Zivkoviceve Vlade su bili Kolesar i Janusevic, za transfer od 300 hiljada Eura. Za ovaj ugovor sa Alpinom Velja bi trebalo da zaglavi tesku robiju, da ne pominjem Puteve Srbije i Branka Jocica koji su proneverili desetine miliona Eura iz budzeta.....
  (sasa jokic, 31. oktobar 2008 10:32)

  # Link komentara

 19. Velju treba pustiti da prica jer tako najvise razotkriva ko je...
  Inace, koliko se secam, ugovor je odobrila tehnicka vlada jer je G17 izasao iz iste, pa su sve resore pokrivali dicni kadrovi iz DSS i NS. U skupstini je odobren uz pomoc "kolega" iz SRS.
  Magistar Ilic i njegovo ministrovanje moraju da budu predmet sveobuhvatne policijske istrage i specijalnog tuzilastva za organizovani kriminal.
  (ztpevka, 31. oktobar 2008 10:45)

  # Link komentara

 20. Dakle, sve je ociglednije da je ugovor bio amaterski i na stetu drzave. Zbog cega bi se inace neki elementi ugovora prikrivali, i kako bi koncesionaru moglo u opste na pamet da pada da izvoljeva i ucenjuje? Ako je vec tako, stetu moraju da snose oni koji su je napravili, solidarno je deleci izmedju sebe. Drzava neka podmiri koncesionara, zabrani mu bilo kakva angazovanja u Srbiji jer je i sam ucestvovao u necasnim i nezakonitim radnjama, a onda od krivaca na zakonski predvidjen nacin naplati stetu. Ne bude li vlada tako uradila, vec maplatila od penzionera ili bilo koga drugog, onda neka stetu plate svi vladini sluzbenici solidarno, ili neka odu sa funkcija i sami sebi zabrane da se vise bave politikom.
  (Aleksandar, 31. oktobar 2008 12:44)

  # Link komentara

 21. Gospodin Kovacevic ocigledno spada u one "strucnjake" koji su radili na obaranju koncesije tvrdeci da je auto put za Požegu u stvari put u nedodjiju i Veljinu izbornu bazu?! On tvrdi da je prioritet koridor 10 a ne neka Pozega! NEDOVRŠENI DELOVI KORIDORA 10 jesu prioritet ali za EU a za SRBIJU je najveci prioritet auto put Beograd-Lajkovac što dokazuje i sam koncesionar zahtevajuci da mu se ta deonica da bez tendera kao uslov za sporazumni raskid ugovora! Koncesionar tu denicu trazi iz profitabilnih razloga jer ce tu najpre i najviše da zaradi jer je to jedna od dve SAOBRACAJNE ARTERIJE zemlje Srbije koja je vec najmanje dvadeset godina pod teškim zakrcenjem i zahteva hitnu operaciju, odnosno ugradnju STENTA od bar 60 kilometera! Ako je Ugovor štetan za državu Srbiju onda je valjda ODGOVORNA kompletna VLADA koja je taj ugovor odobrila i podpisala. Pa valjda veliki "strucnjak" i ministar u toj vladi g. Dinkic nije glasao za neki FALŠ ugovor??!!
  (nebojsa, 31. oktobar 2008 13:29)

  # Link komentara

 22. Svaki dan citam vesti o Veljinom kraduckanju i da pisem komentare na tu temu. Ako on nije vodja kriminalne grupe onda ne znam ko je. Magistar sa druge strane ima pravo da se ljuti sto ga maltretiraju. Ili neka sudstvo uradi svoj posao i kazni ga ili neka pusti coveka na miru da uziva u stecenom novcu kad je vec nesposobano da ga osudi.
  (Dragan, 31. oktobar 2008 13:37)

  # Link komentara

 23. Pa gde je tu tužilaštvo, da li čeka nečije odobrenje da postupa po zakonu i svojim nadležnostima. Gde je sada Demokratska stranka da ispita sve nezakonite i prljave rabote prethodne Vlade i njenih činovnika. Ako se ne ograde od toga isti su kao i oni pre njih i treba ih oterati sa vlasti.
  (Vojislav, 31. oktobar 2008 13:58)

  # Link komentara

 24. O eventualnoj štetnosti ovakvih ugovora bilo bi najcelishodnije i najbolje da mišljenje da neko od cenjenih pravnika kao što je to prof. Tibor Varady, NE ekonomisti, naročito oni poput nezamenjivog Gorana Nikolića iz PKS!
  (Giant, 31. oktobar 2008 14:06)

  # Link komentara

 25. Da li je moguće da ovakav ugovor, štetan po Srbiju, zaključi vlada Koštunice doktora prava Vojislava i da niko neće snositi ama baš nikakve posledice ? Šta sada rade specijalni i obični tužioci, gde je borba protiv organizovanog kriminala ? Onog Kneževića u Zrenjaninu i mnoge druge skleptali su za mnogo manje pare, a ovde se šteta sem 1o miliona od garancije još i ne zna. Koliko ćemo samo izgubiti zbog kašnjenja sa početkom radova, ko god ih bude izvodio, ako ih ikada i bude izvodio. Sramota šta se sve dešava u partijskoj državi !
  (Miloš, 31. oktobar 2008 16:01)

  # Link komentara

 26. Posle ove vesti ako je tacna, da ce Srbija pored vracanja 10 miliona garancije dati Alpini jos 14 miliona eura za troskove, neko MORA da odgovara!!Ili Velja Ilic i ljudi iz njegovog ministrastva koji su pravili takav STETAN UGOVOR ili sadasnji ministri koji su RESILI DA OBORE KONCESIJU pa makar nas to kostalo ovih 24 miliona eura! Najvaznije pitanje je u stvari ko ce da odgovara za obmanjivanje gradjana Srbije predhodne tri godine sa koncesijom i za to sto je sada jasno da Srbija nece videti te auto puteve jos nekoliko decenija!!
  (nebojsa, 31. oktobar 2008 16:31)

  # Link komentara