Ovča: Rumuni protestuju zbog Roma

Beograd -- Predstavnici rumunske nacionalne manjine u Ovči najavili su masovnije proteste zbog najavljenog raseljavanja Roma u to naselje.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. recenica, selite ih negde drugo a ne u ovcu,u samoj svojoj osnovi je fasisticka.
  Ovca je beograd bas kao i gazela ili dedinje na koje ste odlucili da se pozovete sto samo po sebi govori prilicno jasno o vama samima kao beogradjanima! ukoliko verujete da 130 romskih porodica sustinski ugrozava vasa ustavna prava,treba da se setite da je ovca ipak samo deo beograda i da se zapitate dali je ovo grad u kojem vi zasluzujete da zivite, negirajuci to isto pravo drugima!
  ti romi sa kojima ste tako srcano reseni da se obracunate makar i silom,nisu deo nekog drugog grada ili neke drzave nego istog tog beograda ciji jedan deo vi dozivljavate kao svoj i koji na takav fasisticki nacin branite.
  na dorcolu gde ja zivim,zivi mnogo vise od 130 romskih porodica, ista je situacija i sa zemunom, novim beogradom ili bilo kojim drugim delom grada. cak i na dedinju o kojem vi govorite,sa toliko zavisti verovatno je procentualno veci broj roma nego rumuna rodjenih u beogradu. za slucaj da ne znate ...rom znaci covek...
  danas me je sramota sto zivimo u istom gradu, ja samo obicni beogradjanin i vi autonomni rumuni ili kako se vec osecate,kojima ideja da dele grad ili ulicu sa romima ugrozava ustavna prava! sram vas bilo!!!
  (serafim, 24. septembar 2008 23:41)

  # Link komentara

 2. Je li to na delu cuvena rumunska frustracija oko svog imena zbog mogucnosti da ih se smatra romima iz neznanja(Romanian, Roma...),pa se sad uzbudjuju oko svake stvari koja bi do te zabune mogla dovesti? Zato je i rumunska drzava promenila svoju medjunarodnu oznaku iz ROM u ROU.
  (aleksandar, 24. septembar 2008 22:41)

  # Link komentara

 3. hvala sto ste nas delimicno ispratili,s tim sto osecam u vasem komentaru kao da vi mislite da je sve vec zavrseno,ali ja vas uveravam kao jedan od predsedavajucih da cemo do poslednjeg braniti nase selo i nas ustav,pozdrav i hvala jos jednom.
  (igor, 24. septembar 2008 20:01)

  # Link komentara