RATEL uskoro o izmenama pravilnika

Beograd -- RATEL će narednih dana doneti odluku o mogućim izmenama ili povlačenju pravilnika o načinu kontrole Internet-komunikacija.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Bravo za i za Sabica i za Jankovica.Ovo bi mogao biti krupan uspeh u borbi za demokratske standarde ljudskih prava.
  (Vesa, 6. avgust 2008 13:36)
 2. Pravilnik se mora staviti van snage. Odakle im ideja da usvoje takav pravilnik bez javne rasprave?
  Bilo kakve izmene nece biti dovoljne, najvaznije da se ostavi vreme da misljenja daju strucnjaci, da se vrse izmene predloga, pa tek onda da dodje do usvajanja ili ukoliko vidimo da je to nepotrebno do odbacivanja pravilnika.
  Nije mi jasno kako su bez javne rasprave ovako nesto mogli usvojiti. To prvo ne lici na RATEL, a drugo tako osetljivu stvar niko ne bi doneo na precac. Pored javne rasprave moraju se kazniti odgovorni koji su pokusali da preko noci usvoje pravilnik sa tako skakljivom temom.
  (Nesha, 6. avgust 2008 14:22)
 3. Imajuci u vidu bogato iskustvo sa RATEL i njihovim ortacima iz RRA, plasim se da ce jedina promena u tom pravilniku biti stavljanje oznake "Strogo poverljivo".
  (Dragoljub Pavlovic, 6. avgust 2008 14:38)
 4. Je li RATEL stvarno u stanju da shvati gresku i promeni odluku? Ajde da poverujemo g-dinu Sabicu.On je jedan od retkih kojima se moze verovati.
  (lolica, 6. avgust 2008 17:00)
 5. Najvaznije je da polako ali sigurno nase institucije za zastitu ljudskih prava prestaju da budu samo "papirne",da pocinju da vrse stvaran i jak pritisak na one koji ta prava krse. Prvi je to pokazao poverenik za informacije a sad to cini i zastitnik gradjana.
  (cives, 6. avgust 2008 18:05)
 6. Iskreno zelim da se prognoza gospodina Sabica potvrdi.Ako RATEL stvarno popusti bice to pobeda razuma a bas to nam najvise nedostaje.
  (Kostic Milos, 6. avgust 2008 18:22)
 7. Iz vasih usta g.Sabicu,u bozje usi.
  (Mitar, 6. avgust 2008 18:23)
 8. To je recept za uspeh u borbi za demokratiju i ljudska prava - pravi ljudi na funkcijama zastitnika sto su u ovoj prilici pokazali i Sabic i Jankovic a kao podrska zajednicko i ostro reagovanje novinarskih udruzenja, NVO, medijskih asocijacija i najsire javnosti.Nijedna a pogotovo nasa kilava birokratija tome tesko da moze da se suprotstavi.
  (helsinki, 6. avgust 2008 18:30)
 9. Moguce je da ce stvarno da promene odluku. Ne prica g.Sabic na pamet nije on od juce. Ako bude tako bice dobro ali ipak se pitam hoce li neko da odgovara za uznemiravanje javnosti,za pravu ludnicu koju su tehnicki uslovi izazvali.
  (Jadranko, 6. avgust 2008 18:34)
 10. Janknovic me posebno obradovao.Od Sabica sam i ocekivao pravu reakciju ali obudsman je prijatno ohrabrenje.
  (Laza, 6. avgust 2008 18:50)
 11. Lepa vest,bas lepa.Dobro je da nasa bahata vlast bar s vremena na vreme dobije lekciju,da nauci da ne moze da radi sve sto joj padne na pamet.
  (as, 6. avgust 2008 18:55)