Ponedeljak, 11.02.2008.

08:26

Tadić, Koštunica i Dulić o Kosovu

U četvrtak sednica vlade o poništavanju jednostrane nezavisnosti Kosova, potom zaseda skupština, odlučio državni vrh Srbije.

Izvor: B92

Tadiæ, Koštunica i Duliæ o Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

Drevni Ilir

pre 16 godina

‘Najvaznije jedinstvo oko Kosova’ – koja je to demagogija. Pa niko ne moze poreci da je Srbija i dosad bila gotovo potpuno homogena u stavovima prema Kosovu, sa malim izuzecima. Ali jedinstvo oko besmislenih i nerealnih ciljeva ne da nije korisno vec ide direkto na stetu Srba u Srbiji a jos vise onih koji su preostali na Kosovu.

dusko

pre 16 godina

Ja lično mislim da je pitanje trenutka kada će Tadić zamoliti Koštunicu da se njegova DS priključi DSS u i tako prekinu ovu mučnu situaciju. Jasno iz "obzira" prema glasačima u Srbiji, jer konačno je jasno da te dve stranke vode jednu politiku, Koštuničinu, odnosno Miloševićevu! Onda sledi priključenje ili sporazum sa SPS om i tako će Srbija dobiti dva politička bloka, svakako na desnoj strani ali će se jedan i dalje sam predstavljati kao levica.
E sad, ima tu "jedno ali što devojci sreću kvari", LDP i studenti! Taj remetilački faktor, verovatno u bliskoj budućnosti će biti jednoznačno, ako nije već označen za izdajnike, za Kosmet je već, strane plaćenike itd i očekujem da će RTS, čitaj Tijanić, uskoro da raspiše sličnu poteru za Čedom kao svojevremeno za Đinđićem sa temom "ako Čeda preživi Srbija neće"!
A do tada, mi ćemo kao uvek do sada, kao izrazito nepolitička nacija, prestrašena, podanička i podkupljiva i dalje glasati za one koji su na vlasti.
Mi se jedino na grobljima otvorimo i kroz naricanje kukammo za što nam bog ne dade pamet na vreme nego nas to uvek i uvek iznova snalazi.
Trebalo bi svakome Srbinu objasniti Đinđićevu priču o akvarijumu i ribljoj čorbi, očito da je još uvek više od polovine ne razume! Zato i ne možemo dalje!

mich

pre 16 godina

Prevaranti se opet dogovorili za prevaru.
Malo zatezali.Kobajagi.
Sve opet po starom.
Lov se nastavlja
Lovina sve unosnija.
Kod Miskovica vec prliva.
Sirotinju ko vise pita i ko njoj da udovoljava

Djole

pre 16 godina

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas, ne pitaj mnogo dospeces i ti na rdjav glas. Putuj planeto super smo se druzili, nama je lepo taman kako smo zasluzili.

iznevereni glasac

pre 16 godina

Aaauuu sta uradi Tadicu, samo posle dve nedelje si upropastio 2.3 miliona glasova, budi siguran da ce te ovo popustanje debelo kostati na parlamentarnim izborima. Ja vise necu da glasam za DS dok si ti u vrhu. Prosto ne mogu da verujem sta si uradio...

b.a.

pre 16 godina

Uskoro ću napuniti 41, gde da idem? Ja hoću da živim OVDE, jer drugog izbira ne mogu zamisliti.... Ostavite me da živim kao normalan čovek!

Vladan

pre 16 godina

Bili su deda i unuk ....Bojim se da ova priča ima tužan kraj.Sve mi ovo liči na test HOMERA SIMPSONA sa strujom i kolačićima.Tako i nas non-stop udara struja a i to nam je malo.Pokazaće KOŠTUNICA tom prljavom zapadu.A TOMISLAV reče kako će da vadimo kestenje iz vatre.Tadić opet popušta...i uđoše u šumu po ko zna koji put.

NS

pre 16 godina

Imam utisak da nam se baca prasina u oci oko Kosova. Daje nam se da biramo izmedju dve struje oko Kosova. Jedna je za nepriznavanje samoproklamovane nezavisnosti ali za put ka EU a druga je da se kaze sudbonosno "ne" EU ako ona prizna Kosovo i posalje svoje trupe. Ne vidim samo kako ce bilo koja od ovih opcija zaustaviti odcepljenje Kosova i dolazak stranih trupa. Kriza vlade bi jos samo olaksala posao Albancima. Zabijanjem glave u pesak problem nece nestati.

Petar

pre 16 godina

Pozdrav brojnim komentatorima koji se osecaju prevarenim od strane g. Tadica. Pozdrav i svim njegovim glasacima na nedavnim izborima, i "prevarenim" i onim koji ne misle tako. Nema mesta kajanju, birali smo "boljeg" od dvoice. Ne osecam se prevarenim. Jos kad smo birali Kostunjavog, moj drugar je rekao: "Milosevic, samo drugacije izgleda. Svi nasi kandidati su ista skola. Moze, ako je zavrsio "Policisku akademiju" i ako je kandidaturu potpisao licno Nacelnik, Amfilohije". Dugo cemo mi jos cekati izbore, kako jedan komantator nedavno rece, na kojima necemo glasati protiv onog drugog, nego za onog prvog. Petar

Zoran

pre 16 godina

Premijer je konacno shatio da mora u Kabinet i da vodi sednice vlade.
Narod ne treba da se brine bice Rezolucija, doduse one se ne jedu.
To je zbog naseg nacionalnog ponosa.

sylar

pre 16 godina

Pa,stvarno neverovatno.DO danas nisam verovao ni razumeo ljude kada kritikuju Tadica i njegov odnos prema Kostunjavom spadalu, ali ovo danas je stvarno katastrofa.Sta vredi veci broj ministara, znacajno veca podrska gradjana, kada spadalo dobije uvek sta hoce.Jel Tadic laze ili sta je posredi?Nije mi jasno,ako neko ume, neka mi razjasni, molim vas.

GuC

pre 16 godina

Sta je radio RUSKI AMBASADOR tamo, da li je on clan Vlade ili poslanik?? Zasto nije bio ambasador Kostarike, naprimer?? Ko je ovde strani placenik??
SPORAZUM SA EU nije POMENUT? A ZASTO nije ? Gde je Djelic ovih dana, gde je Dinkic, ma ko vas je i kako UCUTKAO??
Vi ste nocna mora, bez kraja i pocetka.

gagi

pre 16 godina

ima li neko budan u DS ili svi dremate po upravnim odborima,Zoran se zbog vas u grobu prevrce, izgleda da ste zbog vlasti prodali sve njegove ideale, a njegove vizije se setite samo u kampanji. Nadam se da ce protesti zaziveti i da ce se bar clanstvo i simpatizeri vratiti na pravi put!

Dusan

pre 16 godina

Nisam od Tadića ni očekivao da će u ovoj situaciji uključiti želje naroda koji ga je izglasao pre par dana. Naravno da se sa Koštunicom "dogovorio" ono šta je Koštunica hteo da se dogovore, zato i nema ništa o sporazumu, koji je defakto i bio razlog za krizu vlade.
Očigledno je da je Tadiću potrebnija vlast, tajkuni, "junaci" koje traži Hag, i najviše Kosovo koje će proglasiti nezavisnost za koji dan nego Evropske integracije. Žali bože onolikih glasova koje smo mu dali, opet ih je poklonio DSS-u.
Tadiću nezaslužujete naše glasove zbog svoje "lepote", kohabitacije, pomirljivosti, i varanja birača koji su glasali za EU a ne za Vas!
Dolaze novi izbori razmišljajte o njima svi vi koji se sada osećate izneverenim, a i DS bi mogao da razmisli o tome.

srkyy

pre 16 godina

Ukoliko ne dodje do vanrednih parlamentarnih izbora, Kostunica ce preuzeti inicijativu u vladi, a DS ce opet biti u drugom planu, opstanak vlade znaci pad i nestanak DS kao ideje, Kostunica je veoma spretan a Tadic kao sto vidimo nastavlja da radi isto sto i dosad, zloupotrbljava i zanemaruje poverenje glasaca i popusta politici koja u narodu nema nikakvo uporiste. Mada je ovaj dogovor samo delimican jer ne zadire u srz spora i potvrdjuje odnos koji ni do sad nije sporan sa obe strane tj Kosovo. Glavni spor medjutim ostaje, i ocigledno je da ce Tadic popustiti tj da ce opstati vlada. Samim tim, ako vlada opstane bez obzira na to kakao dogovor bude formulisan, DS ce polako nestati sa scene DSS ce se oporaviti a glasaci DS ce masovno prelaziti u LDP ili slicne stranke, u ovom odnosu snaga cak i verni DS-u koalicioni partner G17 je iskreniji od DS. Tadicevi glasaci zele jasniju i iskreniju politiku, a to ovaj nacin vodjenja politike ne moze doneti, vecina je glasajuci za tadica podsvesno glasala za korenitije promene sto znaci i za nove parlamentarne izbore tj protiv dosadasnjeg nacina rukovodjenja zemljom sto je i sam Tadic posle izbora odmah nagovestio, ovo nije to sto je on rekao zar ne!? Glasao sam za Tadica, osecam se prevareno sada, trebalo je da poslusam Petra...pogresio sam.

Nikola, Novi Beograd

pre 16 godina

Pa dobro bre demokrate dokle vise? Koliko jos mozete da potonete? Pa sta bi sa onolikim glasovima? kostunici da pisem jos jednu recku? Ja moram da predjem na novi zid, jedan sam vec ispunio.

Iz toplog doma - na barikadu
da vratis nadu ovome gradu!

Nemanja

pre 16 godina

Nasi "drzavnici" su se sastali i utvrdili da je svaki licni (partijski) interes vazniji i bitniji od opstedrzavnog. E pa dragi moji 2300000 koliko vas je glasalo za Tadica dobili ste ono sto ste i izglasali, i jedna dobra vest za sve vas, igranka bez prestanka tek pocinje. A ja? Ja u nedelju 3. februara nisam dao svoj glas manjem zlu, i nisam glasao protiv. Zasto? Zato sto su me, meni neke veoma drage i bitne osobe u zivotu od malena ucile, da je belo belo, a crno je uvek crno. I koliko god ti se neko zlo cinilo malim i beznacajnim, ono je u svojoj biti jedno obicno zlo, koje ako ne savladas i ne suprostavis mu se, savladace te. Kad sam cuo ovu vest, morao sam da odem do ogledala, i znate sta je bilo? Mogao sam slobodno da pogledam sebe u oci, a da pri tome ne osetim ni trunku gadjenja!

padablada

pre 16 godina

Vlada ce zasesti... pa ce odmah potom pasti, a parlament nece ni moci da zaseda. Znaci prevremeni izbori. Izvuce se Boris i ovaj put.

nenad

pre 16 godina

Sad vidim koliko sam srecan sto nisam glasao u drugom krugu izbora,jer razlika izmedju Tadica i Kostunice na zalost nije velika.Tadicu je lakse da trpi Kostunicine uce zarad tzv ocuvanja Kosova,nego da se pusti u istinske promene drustvene i moralne.Pa cak je kukavica i da se pusti u te promene i kad mu narod da podrsku.Lakse mu je valjda da bude kukavica najobicnija.A moram priznati da sam jos srecniji sto sam pre 8 godina otisao iz Srbije i zivim u centru Evrope i putujem po Schengenu za vikend.Studenti svaka vam cast,samo napred,vi ste poslednja nada za ucmalo,atrofirano i zaostalo srpsko drustvo.Oni koji bi navodno da ocuvaju Kosovo pa po cenu i jos vece izolacije,neka se sete hladnjaca i svega sta su radili na tom istom Kosovu,pa nije ni cudo sto sa Srbima niko vise nece da zivi.Pozdrav svima koji su istinski protiv Novog Milosevica-Kostunice,i ostalih njemu slicnim ali i onima koji su protiv Tadiceve snishodljivosti i kukavicluka.

Optimist?

pre 16 godina

Dobro je. Kaze gdja Kolundzija da ostajemo na evropskom putu. Jedini problem je sto brzina ostaje on koju diktira Kostunica, tj. brzina puza. Mozda do 2076 udjemo u EU. Super je. Samo opusteno.

Ivica

pre 16 godina

"Kakva je to država u kojoj je glavna vest da su se sreli predsednik države i predsednik Vlade i da će biti održana sednica Vlade i sednica Skupštine"?!

misa rex

pre 16 godina

Lepo, lepo, vidim da su se glavesine sastale i dogovorile o daljoj kohabitaciji, pravdajuci to brigom za drzavni suverenitet, integritet i sl...
No, ne vidim da je i u jednoj recenici spomenuta EU i sporazum o stabilizaciji, ukidanje viza kao i ostale teme od zivotnog, podvlacim, zivotnog znacaja. Iskreno, sa Kosovom ce biti sta biti mora, ja tu ne mogu nista da promenim, ma ni da izadjem na protest a kamo li da ratujem. Jednostavno, umoran sam, gladan, sve mi je ruzno i ogavno, i jedino sto mi treba je malo Sunca na nebu, a to Sunce je EU.

Петар

pre 16 godina

Нова победа Коштунице. Човек је једноставно хтео да заустави евро интеграције и успео је. Како би заплашио ДС кренуо је са иницијативом за скупштинско заседање и резултат је следећи - НЕЋЕМО ПОТПИСАТИ ПОЛИТИЧКИ СПОРАЗУМ СА ЕУ КАО НИ ССП а Коштуница се неће формално одрећи европута што не значи ништа јер ми тим оутем и не идемо. Жалосно је шта је Борис Тадић. Кукавичје јаје које је подметмнуто у демократски блок...

Toleranti

pre 16 godina

"Koštunica predstavlja glavnu prepreku za normalnu i evropsku budućnost Srbije. Problem Kosova se sada koristi kao paravan samo da bi oni koji nemaju nikakvu podršku u društvi ostali na vlasti", kaze g.Andric svaka cas LDP samo pitam zasto oni nisu dobili glas svog naroda ?????

mua

pre 16 godina

Mene polako, ali sigurno vise pocinje da nervira ovaj Tadic od Kostunice... Nikad vise necu glasati za njega. Ovo sa "preveslavanjem" Borisa se toliko cesto desava da pocinjem da verujem da nije slucajno. Ne verujem da je BAS TOLIKO naivan.

Aleksandar

pre 16 godina

E moj Tadiću, dokle više da popuštaš tom Koštunici. 2.300.000 glasača tebi ništa ne vredi i ti baš nećeš da pomeneš EU. Gde je vizija Zorana Đinđića sada i šta nam je ostalo od toga narode srpski...

Todor

pre 16 godina

Kakvo potcenjivanje gradjana! Ne pomenuti glavni kamen spoticanja, a to je sporazum sa EU, a još ne dati nikakvo objašnjenje, zaista navodi na razmišljanje šta smo to bogu zgrešili da imamo ovakve drž-ne daj - "državnike".

nesa

pre 16 godina

Izgleda da je Tadićev štab omaškom ispustio iz predizbornog slogana "Da zajedno osvojimo Evropu" jednu reč, te je slogan trebalo da glasi - "Da zajedno s RUSIJOM osvojimo Evropu".

PACTKO

pre 16 godina

Nikoliću, da nije vaše podrške pogubne politike u poslednjih 20 godina u Srbiji, albanci ni u sledećih 1000 godina nikada ne bi mogli ni sanjati o nezavisnosti. Vaša NEMUDRA politika je doprinela da 1999. Srbija uz potpisanu kapitulaciju prepusti Kosovo NATO trupama i Albancima. Vruće kestenje se vadi za vama gde god nešto uradite, trebalo bi da vas je STID zbog sveg zla što ste ovom narodu naneli, samo što vi očigledno nemate stida!

Gyula

pre 16 godina

A sto nisu pricali o evropskim integracijama i o potpisivanju sporazuma o EU???? Tadicu izneverio si opet ljude koji su glasali za tebe (odnosno protiv Nikolica). Putuj Evropo!

Snezana

pre 16 godina

Sramota. Ni reci o potpisivanju politickog sporazuma sa EU, sto je najavljivano kao tema. Kosovo je opet stavljeno u prvi plan, EU je gurnuta pod tepih. Kostunica je ponovo pobedio.

IvanCG

pre 16 godina

Gledam nocas dnevnik RTS-a i blago receno prodje me jeza od vec vidjenog.Kratko opljuvase studente,dadose reagovanje Mladenovica i "naprednih studentskih organizacija" iz unutrasnjosti.Uzas,blago receno.A to sto Kostunica nikad nece priznati Kosovo - jaka stvar,nije priznao ni nas pa nam nista ne fali.Pozdrav za demokratsku Srbiju,svim srcem sam uz vas!

Diplomata

pre 16 godina

Ovo je sramota, Tadić se ponovo slizao sa Koštunicom, bolje da sam bacila listić nego što sam glasala za Tadića. Nema nama napretka, niti će ga biti...

Demosten

pre 16 godina

Nemojte biti tako na kraj srca. Dužnost je svakog državnika, bilo premijera ili predsednika, da se do kraja bori svim sredstvima za očuvanje države. Tadić je položio zakletvu. A kada histerija prođe i Kosovo postane nezavisno, onda ćemo tiho u Evropu sa Borisom. Budite strpljivi.

EU Citizen

pre 16 godina

Šta ovo treba da znači? Kakve su ovo budalaštine da se na sastanku na kome treba da se priča o vitalnim stvarima za Srbiju, tj. o evropskim integracijama, govori isključivo o jednom lažnom problemu, tj. Kosovu? Kosovo je otišlo pre osam godina, i vaša poništavanja i proglašavanja nevažećim tu ništa neće promeniti. Zar ste opet dozvolili da vas Koštunica izmanipuliše nekakvim lažnim "nacionalnim interesom" i skrene na sporedan kolosek najvažnije stvari, a onu sporednu proglasi za najvažniju? Zar je 2300000 ljudi zato glasalo? Sram vas bilo i nikad više, ne znam zašto Albanci još odlažu to proglašenje, da se ta glupost već jednom skine s dnevnog reda, i da zemlja počne da se bavi pravim problemima.

ripkid

pre 16 godina

Molim se za dan kada ce da proglase tu nezavisnost da se konacno slegne prasina i da se nasi politicari pomire sa realnoscu. A Tadic ako ovako nastavi samo ce zakopati sebe duboko i izgubiti biracko telo a vec u mojim ocima stoji da nas je sve delom prodao.

Igor (Novi Beograd)

pre 16 godina

S obzirom na iskazano "jedinstvo" u stavovima predsednika i premijera i ni reci pomena oko potpisivanja sporazuma sa Evropskom unijom vec samo glupe rasprave oko necega sto je vec davno odluceno, osecam se kao i 2.299.999 biraca prevarenim i porucujem da su Tadic i DS poslednji put dobili moj glas. Sramota!

Bojan

pre 16 godina

Ovo bi, otprilike, značilo da se Koštunica povukao, i da je izašao da tako kažem poražen iz ovog sukoba sa DS i G17 PLUS, jer je pristao da sazove sednicu Vlade iako nije čak ni određen datum sednice Skupštine na kojoj je insistirao. S druge strane indikativno je da se u saopštenju ama baš nigde ne pominje (ne)potpisivanje sporazuma sa EU, baš me zanima šta će se oko ovog pitanja dešavati u četvrtak na sednici Vlade (u kojoj, podsećam, DS i G17 PLUS imaju većinu). Razvoj događaja na Kosovu, pak, i najavljena "najava proglašenja nezavisnosti" od strane Skupštine Kosova, zaista pitanje nezavisnosti i reakciju Srbije u ovom trenutku stavljaju ubedljivo na prvo mesto prioriteta odlučivanja srpskih državnih organa. Sve u svemu, čeka nas politički zanimljiva nedelja.

Dule

pre 16 godina

Polako ljudi...izgleda, da će biti i Evrope, ali u sledećem nastavku epizode (14 dana)...Prvo treba malo da postane emisija zamivljiva i napeta.

Đorđe

pre 16 godina

Znači ostvaruje se ono što sam neki dan napisao u komentaru. Ograda od bodljikave žice oko Srbije i turistički autobusi koji obilaze okolo i gledaju nas kao majmune u kavezu. Ništa bolje nismo ni zaslužili. A Kosovu želim uspešnu nezavisnost i evropsku budućnost.

Vlade

pre 16 godina

Polako bre, kud ste nvrli? Pa cim je kostunjavi pristao da sazove vladu u cetvrtak, sigurno je morao da prihvati i pitanje oko potpisa sporazuma sa EU. Ja mislim da se sada ide na malo veci zalogaj, da se namerno EU zavlaci da kostunjavi ne da pristanak za potpis i da se EU navuce na plan B koji su i nagovestili a to je da se potpise sporazum o pridruzivanju a ne politicki sporazum.Kao sto znamo za taj sporazum Djelic vec ima odobrenje vlade.
Sacekajmo cetvrtak i tek onda osudjujmo predsednika Tadica i DS. Pomozi Boze!

Nikola

pre 16 godina

Mislim svaka cast sto su se oni lepo oko svega slozili, nadam se da se malo i pojelo, a bogami i zalilo. Jedna stvar me samo malo buni: Gde nestade potpisivanje sporazuma sa EU iz cele ove guzve?
Jel to Voja opet preveslao Borisa, a Boris opet preveslao sve nas?

momabrazil

pre 16 godina

pametna politika, sad ce Srbija imati ulogu zrtve na medjunarodnoj sceni i imidz zemlje kojoj su uzeli teritoriju i koja se bori demokratskim i gandijevskim merama. Nama od KiM treba samo sever, i manastiri, a da Kosovari cuvaju Srbe na jugu kao mi njih u Presevu i mirna kuca. nama zaista ne treba 2 miliona Albanaca koji ne zele sa nam da zive. Kosovari ionako vole nase proizvode i ni u kom slucaju im treba uvoditi neke embargo. Samo napred.

begbie

pre 16 godina

I opet ce Tadic pokazati da je samo Kostunicina marioneta... Opet ce da proda 2.300.000 gradjana radi opstanka svoje kohabitacije sa premijerom...Sve ce biti isto...Here we go again...

hans

pre 16 godina

E kakvi sefovi ovi iz DS i G17.Opet su odlucili da podrze Kostunicu.Bravo Bravo Bravo.Nema nista o potpisivanju UGOVOOOORA sa kim ono?Kostunica GENIJE

njujork

pre 16 godina

ni reč o sporazumu sa evropskom unijom. neverovatno. pobedi na izborima koje sam definiše kao referendum za i protiv evrope, koalicioni partner mu aktivno odmaže, on ipak pobedi zbog referendumskog karaktera izbora i totalno marginalizuje tog koalicionog partnera koji nije bio obavešten da su izbori, i onda potpuno prepusti inicijativu tom partneru i dopusti mu da se na velika vrata vrati na političku scenu, na pitanju onog što uopše nije bila tema na izborima. taj ko je u stanju to da uradi ili je veoma glup ili veoma pokvaren. štetu će, naravno, trpeti građani.

Razocarani

pre 16 godina

A nista o evropsim integracijama?! A zasta smo glasali?! Neverovatno! Zaista vise ne vidim izlaz u ovoj zemlji! SPS je kriv za odliv preko 500.000 mladih iz zemlje. Za novih 500.000 ce biti odgvorni oni sa kojima smo se borili, a izneverili su nase nade. Zar su bile toliko nerealne?!

Slobodan

pre 16 godina

Vidim, bas su detaljno razgovarali i o EU integracijama, i doneli su vrlo vazne odluke!!! Bruka, nikada, ali nikada vise necu glasati za manje zlo. Dragi prijatelji, trazili smo - gledajmo. Tadicu, STIDI SE!!!
Evropo, laku noc!

pele

pre 16 godina

I sta je bilo sa Evropom? Ni reci. I hocemo li sledecih deset godina slusati mlacenje prazne slame "ne damo kosovo, necemo dati kosovo, nase je kosovo...". I sta onda? Ja sam poslednji put glasao za Tadica i DS na ovim izborima, "na rezervi", na crvenom. Ako ne prekinu sa kosovskom mantrom i ne preduzmu nesto korisno a protiv Kostunicine opsesije, to ce biti zaista poslednji put.

Lazar Starčević

pre 16 godina

U ovoj situaciji najveći gubitnici su svi Gradjani Srbije bez obzira na nacionalnu,versku i partijsku pripadnost. Najodgovorniji i naj krivlji je, svakako, Vojislav Koštunica zajedno sa svojim satrapima. Prisutna je i krivica DS koja pokušava nemoguće a to je dogovor sa DSS-om. Zar ih nisu već dovoljno puta prevarili i kako mogu da im veruju u validnost bilo kakvog dogovora. Ovako se samo gubi dragoceno vreme, živci i energija gradjana kojima je (i meni) dosta svega pa počinjemo da životinjarimo u beznadju. Čak i nepopravljivi optimisti postaju pesimisti. Demokrate bilo koje partijske pripadnosti dozovite se pameti, oslobodite se politikanstva i spasavajte čto se spasiti može!

milun-her

pre 16 godina

Izgleda da opet pocinje,istorija se ponavlja a ja sam napunio 57 godina zivota,mislite da cu odustati ,ne necu nikad odustati da svu decu Srbije pa i moju naravno dovedemo do Evrope i zivota dostojnog coveka.Poznato mi je da vlastodrsci najvise vole izolaciju i ograde,da im se niko ne mesa u njihovu vlast i tu da ostanu do smrti a da nas njihovi tajkuni iskoriscavaju kao roblje,dok oni kradu na svakom koraku.Raduje me da studenti izlaze na ulice a bice ih sve vise i vise a idemo i mi veterani,kako smo srusili Milosevica i njegovu bagru tako cemo srusiti i Kostunicu i njegove poltrone koji ponavljaju njegove reci svuda i na svakom mestu.Necemo rat i bedu vec zivot sa svim narodima Evrope i Balkana.Prica o Kosovu ispricana je jos pre 2000 godine a verovatno je to zavrseno jos u Bruzovo doba iz pomoc srpskih komunista Brozovih dupolizaca.Moramo uspeti u nasoj borbi za zivot nase dece!

bini

pre 16 godina

nismo mi za demokratiju vratite nam kralja ili jos bolje dajte nam nekog poglavicu da ujedini sva plemena pocev od zestokih radikalskih grobarana do Veljinih seljana. Demokratija je za civilizovane zemlje...

GuC

pre 16 godina

MA nemojte se ni sastajati molim vas, NISTA niste u stanju da resite, osim ako vama idu pare u dzep. Stigoste da prodate telefonom Bor, pokloniste Rusima NIS... a svoje gradjane, koji "greskom" zive u Srbiji van Kosova, ste ostavili da UMIRU polagno, izolovane, nesrecne, ubedjene da im je smisao zivota da prate vesti o vasim sumanutim potezima. Znaci, nemojte se sastajati kad vas MOLIM!

zoranprima@yahoo.com

pre 16 godina

Ja se ne slazem sa studentskim protestima. Objasnjenje DS-a vredja inteligenciju svakog normalnog coveka. Ja ne prihvatam da 1000 studenata menja izbornu volju gradjana. Ovo je demokratska zemlja a ne rodovska zajednica. Borite se zaokruzivanjem Vaseg kandidata na izborima kao i ja. Prihvaticu odluku vecine.

Zox

pre 16 godina

Kako izgledaju današnje vesti:
- Koštunica: ...otimaju nam Kosovo (znači svestan je da Kosovo uskoro "odlazi")
- Nikolić: ...u momentu kada se Srbiji otima Kosovo (tj. i on je svestan da Kosovo odlazi)
- Dačić, Ilić, Tadić.... SVI pričaju samo o tome da nam otimaju Kosovo.
Znači??? I oni su svesni ali kako da izvuku korist iz toga?
Zbog 15% teritorije samoubiti ostalih 85%?? Verovatno, ne baš samoubiti ali izolovati da. Jednim potezom ozbrisati konkurenciju, legalizovati nasilje, izopštiti pamet...Već viđeno, isti recept, isti ljudi iz iste službe kroje sudbinu. Ako samo malo detaljnije pogledate vesti u proteklih par meseci nasilje je poraslo, pojavljuju se pozivi na linč "izdajnika", ljudi se etiketiraju ne prema svojim vrednostima već prema stepenu blagonaklonosti glavešina.

peđa

pre 16 godina

Predlažem ovoj trojci da,na čelu sa Vojom Veličanstvenim, održe sastanak u Prištini uz hladno pivo. Samo ispijanjem piva u Prištini potvrdiće suverenitet Srbije na tom prostoru. U suprotnom, ako ni to ne mogu, a ne mogu, da nas više ne zamajavaju i okrenu se Evropi. Priključenje EU je izvesnije, mada ne sigurno, od očuvanja teritorijalnog integriteta (15% teritorije). Suverenitet smo davno izgubili i to ne treba više da spominju.

vesko

pre 16 godina

Srbija ne treba da brine o proglasavanju nezavisnosti Kosova. U preambuli Ustava Srbije crna na belo stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i mislim da je to dovoljno.

sasa jokic

pre 16 godina

Ajde malo da olaksam Kostunici. Dragi moji sugradjani, ne treba se toliko ljutiti na njega, On je samo front man velike zlocinacke organizacije, koja jos od davnih dana odvlaci Srbiju od zapadnog sveta. Ima tu tajkuna, crkvenih velikodostojnika,akademika, generala, ratnih zlocinaca-profitera, svih lokalnih, i ruskih sluzbi! Tako da se On tu mnogo ne pita, On je iz one price dala baba banku da udje u kolo.....Sto ga ne oslobadja istorijske odgovornosti. Dodje mu kao Mladic u ratu, On je izvrsavao, ali su naredjenja dolazila iz beogradsko- ruskih centara moci!

zvonimir

pre 16 godina

Ljudi,nemojte kriviti isključivo Koštunicu,pa on samo nastavlja tamo gde se počelo oko 1988.Dokle god preko 2.000.000 ljudi glasa kako glasa,mi nismo raskinuli sa "velikim idejama",ovo sve je samo logičan sled stvari i nikoga ne treba da čudi.Zamislite kako daleko stanuju naši predvodnici jedan od drugog,te se moraju sazivati preko novina i telefona i slično.Mi im kupili audije,a tako im daleko da odu jedan do drugoga.

citiracu Srđu Popovića

pre 16 godina

Partijska država

Slobodan Samardžić je obavestio javnost da Premijer ne zakazuje sednicu Vlade, i da je neće ni zakazati, sve dok ministri iz DS-a i G17 ne odustanu od svoga stava o Sporazumu o političkoj saradnji, to jest sve dok se ne priklone mišljenju i stavu DSS-a. Naravno, institucije, pa i sednice Vlade uspostavljene su upravo da se unutar tih institucija rešavaju sporna pitanja. Samovoljno blokiranje tih institucija od strane Premijera kome se ne sviđa odnos snaga u Vladi, protivustavno je i predstavlja napad na tu instituciju.
Međutim, već sutradan predsednik Skupštine objašnjava zašto ne zakazuje sednicu parlamenta sa identičnim objašnjenjem: “Pitanja budućnosti Srbije i Kosova i Metohije, slanja misije EU na Kosmet, nastavka puta Srbije u EU, previše su ozbiljna i presudna da bi se bilo ko preglasavao. Upravo iz toga razloga nisam odmah zakazao sednicu parlamenta, kako bi se ostavilo dovoljno vremena da se postigne konsenzus oko minimuma državne i nacionalne politike”.

Dakle, tu postoji saglasnost između DS-a i DSS-a - o neozbiljnim i manje važnim pitanjima može se odlučivati u institucijama, odgovorno i javno, na način predviđen propisanom demokratskom procedurom (koja podrazumeva i preglasavanje), a o “važnim i presudnim” pitanjima dogovaraće se i odlučivaće stranački lideri iza zatvorenih vrata. Tek kada se oni dogovore, i kao vlasnici poslaničkih mandata odluče kako poslanici i ministri moraju da glasaju, taj tajni dogovor, taj dil (čije sve uslove javnost nikada ne saznaje), može da ide na potvrdu u ustavom utvrđene državne institucije, radi formalne potvrde.

To je partijska država, država u kojoj se važne odluke donose van institucija u skladu sa partijskim interesima i mimo bilo kakve demokratske procedure. Ustavom propisane institucije i procedure tu su samo paravan za političke odluke donete netransparentno, van očiju javnosti, bez ikakve odgovornosti.

Posebno je zabrinjavajuće da i ministar i predsednik skupštine konstatuju ovakvo stanje demokratije u Srbiji sasvim mirno i kao nešto samorazumljivo. Kao što je zabrinjavajuće da i javnost ovakvo stanje ćutke prihvata kao normalno. Protivustavna i nezakonita praksa samim svojim trajanjem postaje legitimna. Polako prihvatamo partijsku državu kao neumitnu stvarnost.

Homo Gibanikus

pre 16 godina

Moja zena i ja smo podtigli konsenzus, oko jednog veoma bitnog pitanja po nasu buducnost. Porod cemo podizati van granica ove "zemlje". Cao djaci, zaista nemam vise ni zivaca ni vremena da cekam. Dovoljno je bilo sto sam protracio prethodnih 20 godina u ovome. Blizi mi se leto cetrdeseto, a ja i dalje na pocetku. Zbog KOGA, zbog CEGA, sta je to vrednije od BUDUCNOSTI mog deteta i moje porodice????????

Rade

pre 16 godina

Ponovo se ponavlja situacija kakva je bila posle poslednjih parlamentarnih izbora. I opet neko odugovlačenje. Provereni način da se ubije duh i nada kod naroda. Da li se neko, možda ne seća poslednjih dvadeset godina. Istorija nije dugo čekala. Imamo popravni. Jasno mi je da se Đinđić u Srbiji neće ponoviti za dugo vremena ali ovo što nam se dešava je zaista za istoriju ljudskog licemerja i pokvarenosti. Počelo je sa nečestitanjem novoizabranom predsedniku pa ponavljaje izbora zbog 20 dana istekle lične karte (kao da niko nije mogao da prepozna dotičnog glasasča). Pao čovek s Marsa. Taština nad taštinama. Onda sledi odbijanje premijera da radi svoj posao. O ludila ! jer njegov savetnik MISLI da će nas evropa prevariti. Premijer ne priznaje demokratski proces : VEĆINA JE VEĆINA. Sedamnaest ministara traži sastanak vlade ali on MISLI da oni nešto muljaju. Na drugoj strani, na žalost više od 50 odsto građana Srbije, kukavička grupa DS-a na čelu sa njuhovim šefom. Možda i nisu kukavice možda se plaše da će ih lukavi Koštunica prevesti žedne preko vode. Plaše se za fotelje. Elem, mnogo će vode Savom proteći , dok se ne pojavi novi Đinđić.Dobro je rekao : srešćemo se mi u budućnosti"

Vladimir

pre 16 godina

Ucesnik sam svi demonstracija, od 1991 godie 09 marta pa do 96-97, tad sam imao 27 godina, pa do promena rezima 05 oktobra. Ne volim Kostuicu i njegovu bezobraznu cutjivost, ljude oko njega, koalicione partnere i sve sto taj covek predstavlja u Srbiji. Al takodje sam i sit stapa i sargarepe o strane EU. Isporucili smo im Milosevica, sve dostupne jude, potpisivali readmisiju, postali demokratsko drustvo i sta smo dobili? Jedno veliko NISTA! Ovaj politicki sporazum je slag na tortu. Kao da su namrekli, e sad potpisitea uopste zelte da imae ovakav status kakav imate MOZDA nesto i dobijete. Misljenja sam da, pored problema sa Kosvom, ne treba potpisati ovaj ugovor vec traziti da se potpis ugovr o stabilizaciji i priblizivanju. Ako E to nije u stanju da nam ponudi, ako nece, a od nje zavisi onda se okrenuti sebi i drugim prijatelima po svetu. Srbija je geografski, civilizacijski i istorijski u Evropi uvek bila i to nam niko nikad ne moze oduzeti. A da budem iskren, ni interesuje me EU kao servis USA, koja ispunjava vaku njihovu zelju i zapovest. Treba da razmisljamo kako cemo da sredimo drzavu, zakone, korupciju, da ljudi pocnu rade, vise poslova ako treba, bitno je da ia sta da se radi i ta ista EU ce nas posle sam primiti.

zoran

pre 16 godina

I ja se spremam da idem odavde. Ja nemam nameru nikog da menjam, vec cu da nadjem sebi odgovarajuce mesto u svetu. A Srbja nek i dalje ide ....

Aleksandra

pre 16 godina

Ni 2000. mi se nije svidjalo sto su Kostunicu gurnuli u prvi plan.Ali, kao, to je bila najbolja opcija da se skinu oni sa vlasti.Vidi mu se u pogledu, ako se to pogledom moze nazvati, koliko je pokvaren. Vreme mu je da brise. Najveci politicki gubitnik a ujedno i najveci ucenjivac. Sram ga bilo. Ja hocu da mi deca zive u Evropi, a on neka bira corku. Bravo studenti, i ja sam tako `96.

Kabares

pre 16 godina

Njegov,Kostunicin, radni zadatak je da odrzi konsultacije sa svim partijama, da nadju zajednicko resenje.
Onaj ko ne ispunjava svoje obaveze, bar u privredi, jednom bude opomenut, a drugi put najuren. Da li ce premijer da primi platu i sve ostale prinadleznosti za svoj nerad? Dokle?

konto

pre 16 godina

Ma ja bre nigde ne idem! Neće mene Koštunjavi tera iz sopstvene zemlje! Ima ja njega da oteram! Ovog trenutka izlazim na ulicu i ne vraćam se dok ga ne obaveste da je prošlost!

Gojko

pre 16 godina

Shvatam da smo izgubili i mnogo više od ovih poslednjih dvadesetak godina,što se tiče života po evropskim normativima.Uspijeli smo, kol'ko tol'ko,povratiti ugled dostojanstvenog,demokratskog evropskog naroda,raskrinkan strahovladom neviještih,kratkovidih političara.Shvatam da nema svijetle budućnosti za narode u Srbiji,bez Srbije u Evropi,ali,izvinjavam se,ipak ne mogu da shvatim da Kosovo ima,a Evropa nema alternativu!Identitet čovijeka možda i nije sve,ali si bez njega ništa..BoriSe Tadiću,viješt jesi, nadam se da i dobro vidiš,a znaš i ko si..BoriSe

zabrinuti

pre 16 godina

Jaoj ljudi, mene brine ova izjava "da treba da se pokaze jedinstvo u ovako teskom trenutku". To tako podseca na Kostunajvog. Izgleda da je opet pao neki truli kompromis. Tesko nama...

ZORAN 1951

pre 16 godina

Nisam iz Beograda i ne mogu licno da se prikljucim studentima ali jednom svima treba da bude jasno MLADOST JE UVEK U PRAVU
Ovoga puta sve ovo mora da bude brze ne moze vise da se ceka 10 godina na ulice...

Aleksandar

pre 16 godina

Izadjimo danas i pokazimo i Kostunici i radikalima da u Srbiji ima normalnog sveta koji ne pristaje na njihove ludacke ideje. Izdrzimo, a nakon toga Kostunica ce biti samo ruzna proslosr.
Do pobede!

himalajac

pre 16 godina

I nasa buducnost, nasi zivoti, zavise od ovih koji se prepucavaju ko je pametniji.
Drzava tone, a mi nemamo ni jednog coveka za kojeg bi se moglo reci da nije sujetan i da ce sve uraditi za narod i drzavu.
Sramota

mihal

pre 16 godina

Šte se ovo zbiva, ima li ovome kraja.....
Meni ovo liči na početak veoma teških vremena, jer onaj lik ne može da prizna sopstveni poraz, pa će izazvati građanski rat u Srbiji, samo da ostane premijer...
Kako smo brzo zaboravili 10 DM platu, zaboravili smo dnevnik na rts-u, zaboravili smo onolike ratove, stotine hiljada prognanih sa svih strana, koliko mrtvih.....
Ceo svet je bio protiv nas. CEO.
Čak i ova bajna Rusija, koja je gori profiter od Amerikanaca, a seća li se neko praznih prodavnica?
Seća li se još neko benzina pojačanog vodom u plastičnim flašama? I sve se to završava bombardovanjem.....
A dali se završava???
Nama nije jednom dosta apokalipse, mi smo izgleda i mazohisti, jednostavno uživamo da se patimo....
Bar Koštunica i njegova svita.
Stvarno jad....
Jedina dobra stvar je ta da čekam iseljeničku vizu, a ovo treba da me uvek drži da me u belom svetu ne uhvati nostalgija.
ZA ČIME????
A šta ćemo sa vama koji nemate gde da odete?

direktor

pre 16 godina

Odlicna vest. Nadam se da nece doci do popustanja od strane DS-a. Sada treba stvari isterati do kraja i naterati Kostunicu da pristane da bude veoma mali partner u Vladi (to su izbori pokazali)i da sledi veceg i jaceg od sebe. Ukoliko na to ne pristane treba odmah izaci na izbore i potvrditi evropski put Srbije.

begbie

pre 16 godina

Studenti iz Beograda izlaze danas na ulice, a radimo na tome da se protestu prikljuce i ostali studentski gradovi! Evropa nema alternativu! Kostunice, odstupi!

Josip Vasilj

pre 16 godina

Autobus koji se zove Srbija juri opasnom stranputicom, punom krivina, uspona, provalija. Svi u autobusu znaju da je vozač slijep, ali mislim da to nije dovoljno…

Srba

pre 16 godina

Narode, zar ne vidite gde nas kostunjavi vodi. Zar je vlast tako slatka da bi jedan covek upropastio celu zemlju izolacijom od strane Evrope?? Imali smo to pre 10-tak godina, pa gde smo dosli.
Borise, dosta vise, sklanjaj te tamo.
Izbori su pokazali sta narod zeli, a garantujem da bi na parlamentarnim izborima broj glasova za pravu demokratsku opciju bio jos veci.
Kao i vise miliona gradjana Srbije, zelim da zivim u normalnoj zemlji i nemam nameru nigde da se selim, ali isto tako zelim da zivim od jedne svoje plate, a ne da radim jos 2 posla. Hocu da mi se dete obrazuje kao u drugim zemljama, a ne da slusam tzv Ministra prosvete koji prica o Kosovu nastavnicima i uciteljima na simpozijumima i ponavlja budalaste fraze kostunjavog. Sramota, VELIKA sramota.
Borise ucinite nesto sto treba da se ucini, a vidi se i sa satelita.

janos

pre 16 godina

Sto se tice Kostunice, u nedostatku zainteresovanosti - buducnost je otkazana...
Ali zato na srecu ima onih kojima je stalo do buducnosti...omladina,studenti izlaze na ulice danas,tacno u podne ...

Srba

pre 16 godina

Narode, zar ne vidite gde nas kostunjavi vodi. Zar je vlast tako slatka da bi jedan covek upropastio celu zemlju izolacijom od strane Evrope?? Imali smo to pre 10-tak godina, pa gde smo dosli.
Borise, dosta vise, sklanjaj te tamo.
Izbori su pokazali sta narod zeli, a garantujem da bi na parlamentarnim izborima broj glasova za pravu demokratsku opciju bio jos veci.
Kao i vise miliona gradjana Srbije, zelim da zivim u normalnoj zemlji i nemam nameru nigde da se selim, ali isto tako zelim da zivim od jedne svoje plate, a ne da radim jos 2 posla. Hocu da mi se dete obrazuje kao u drugim zemljama, a ne da slusam tzv Ministra prosvete koji prica o Kosovu nastavnicima i uciteljima na simpozijumima i ponavlja budalaste fraze kostunjavog. Sramota, VELIKA sramota.
Borise ucinite nesto sto treba da se ucini, a vidi se i sa satelita.

janos

pre 16 godina

Sto se tice Kostunice, u nedostatku zainteresovanosti - buducnost je otkazana...
Ali zato na srecu ima onih kojima je stalo do buducnosti...omladina,studenti izlaze na ulice danas,tacno u podne ...

begbie

pre 16 godina

Studenti iz Beograda izlaze danas na ulice, a radimo na tome da se protestu prikljuce i ostali studentski gradovi! Evropa nema alternativu! Kostunice, odstupi!

mihal

pre 16 godina

Šte se ovo zbiva, ima li ovome kraja.....
Meni ovo liči na početak veoma teških vremena, jer onaj lik ne može da prizna sopstveni poraz, pa će izazvati građanski rat u Srbiji, samo da ostane premijer...
Kako smo brzo zaboravili 10 DM platu, zaboravili smo dnevnik na rts-u, zaboravili smo onolike ratove, stotine hiljada prognanih sa svih strana, koliko mrtvih.....
Ceo svet je bio protiv nas. CEO.
Čak i ova bajna Rusija, koja je gori profiter od Amerikanaca, a seća li se neko praznih prodavnica?
Seća li se još neko benzina pojačanog vodom u plastičnim flašama? I sve se to završava bombardovanjem.....
A dali se završava???
Nama nije jednom dosta apokalipse, mi smo izgleda i mazohisti, jednostavno uživamo da se patimo....
Bar Koštunica i njegova svita.
Stvarno jad....
Jedina dobra stvar je ta da čekam iseljeničku vizu, a ovo treba da me uvek drži da me u belom svetu ne uhvati nostalgija.
ZA ČIME????
A šta ćemo sa vama koji nemate gde da odete?

konto

pre 16 godina

Ma ja bre nigde ne idem! Neće mene Koštunjavi tera iz sopstvene zemlje! Ima ja njega da oteram! Ovog trenutka izlazim na ulicu i ne vraćam se dok ga ne obaveste da je prošlost!

Vladimir

pre 16 godina

Ucesnik sam svi demonstracija, od 1991 godie 09 marta pa do 96-97, tad sam imao 27 godina, pa do promena rezima 05 oktobra. Ne volim Kostuicu i njegovu bezobraznu cutjivost, ljude oko njega, koalicione partnere i sve sto taj covek predstavlja u Srbiji. Al takodje sam i sit stapa i sargarepe o strane EU. Isporucili smo im Milosevica, sve dostupne jude, potpisivali readmisiju, postali demokratsko drustvo i sta smo dobili? Jedno veliko NISTA! Ovaj politicki sporazum je slag na tortu. Kao da su namrekli, e sad potpisitea uopste zelte da imae ovakav status kakav imate MOZDA nesto i dobijete. Misljenja sam da, pored problema sa Kosvom, ne treba potpisati ovaj ugovor vec traziti da se potpis ugovr o stabilizaciji i priblizivanju. Ako E to nije u stanju da nam ponudi, ako nece, a od nje zavisi onda se okrenuti sebi i drugim prijatelima po svetu. Srbija je geografski, civilizacijski i istorijski u Evropi uvek bila i to nam niko nikad ne moze oduzeti. A da budem iskren, ni interesuje me EU kao servis USA, koja ispunjava vaku njihovu zelju i zapovest. Treba da razmisljamo kako cemo da sredimo drzavu, zakone, korupciju, da ljudi pocnu rade, vise poslova ako treba, bitno je da ia sta da se radi i ta ista EU ce nas posle sam primiti.

Josip Vasilj

pre 16 godina

Autobus koji se zove Srbija juri opasnom stranputicom, punom krivina, uspona, provalija. Svi u autobusu znaju da je vozač slijep, ali mislim da to nije dovoljno…

Homo Gibanikus

pre 16 godina

Moja zena i ja smo podtigli konsenzus, oko jednog veoma bitnog pitanja po nasu buducnost. Porod cemo podizati van granica ove "zemlje". Cao djaci, zaista nemam vise ni zivaca ni vremena da cekam. Dovoljno je bilo sto sam protracio prethodnih 20 godina u ovome. Blizi mi se leto cetrdeseto, a ja i dalje na pocetku. Zbog KOGA, zbog CEGA, sta je to vrednije od BUDUCNOSTI mog deteta i moje porodice????????

ZORAN 1951

pre 16 godina

Nisam iz Beograda i ne mogu licno da se prikljucim studentima ali jednom svima treba da bude jasno MLADOST JE UVEK U PRAVU
Ovoga puta sve ovo mora da bude brze ne moze vise da se ceka 10 godina na ulice...

EU Citizen

pre 16 godina

Šta ovo treba da znači? Kakve su ovo budalaštine da se na sastanku na kome treba da se priča o vitalnim stvarima za Srbiju, tj. o evropskim integracijama, govori isključivo o jednom lažnom problemu, tj. Kosovu? Kosovo je otišlo pre osam godina, i vaša poništavanja i proglašavanja nevažećim tu ništa neće promeniti. Zar ste opet dozvolili da vas Koštunica izmanipuliše nekakvim lažnim "nacionalnim interesom" i skrene na sporedan kolosek najvažnije stvari, a onu sporednu proglasi za najvažniju? Zar je 2300000 ljudi zato glasalo? Sram vas bilo i nikad više, ne znam zašto Albanci još odlažu to proglašenje, da se ta glupost već jednom skine s dnevnog reda, i da zemlja počne da se bavi pravim problemima.

direktor

pre 16 godina

Odlicna vest. Nadam se da nece doci do popustanja od strane DS-a. Sada treba stvari isterati do kraja i naterati Kostunicu da pristane da bude veoma mali partner u Vladi (to su izbori pokazali)i da sledi veceg i jaceg od sebe. Ukoliko na to ne pristane treba odmah izaci na izbore i potvrditi evropski put Srbije.

sasa jokic

pre 16 godina

Ajde malo da olaksam Kostunici. Dragi moji sugradjani, ne treba se toliko ljutiti na njega, On je samo front man velike zlocinacke organizacije, koja jos od davnih dana odvlaci Srbiju od zapadnog sveta. Ima tu tajkuna, crkvenih velikodostojnika,akademika, generala, ratnih zlocinaca-profitera, svih lokalnih, i ruskih sluzbi! Tako da se On tu mnogo ne pita, On je iz one price dala baba banku da udje u kolo.....Sto ga ne oslobadja istorijske odgovornosti. Dodje mu kao Mladic u ratu, On je izvrsavao, ali su naredjenja dolazila iz beogradsko- ruskih centara moci!

Aleksandar

pre 16 godina

Izadjimo danas i pokazimo i Kostunici i radikalima da u Srbiji ima normalnog sveta koji ne pristaje na njihove ludacke ideje. Izdrzimo, a nakon toga Kostunica ce biti samo ruzna proslosr.
Do pobede!

Aleksandra

pre 16 godina

Ni 2000. mi se nije svidjalo sto su Kostunicu gurnuli u prvi plan.Ali, kao, to je bila najbolja opcija da se skinu oni sa vlasti.Vidi mu se u pogledu, ako se to pogledom moze nazvati, koliko je pokvaren. Vreme mu je da brise. Najveci politicki gubitnik a ujedno i najveci ucenjivac. Sram ga bilo. Ja hocu da mi deca zive u Evropi, a on neka bira corku. Bravo studenti, i ja sam tako `96.

Nikola

pre 16 godina

Mislim svaka cast sto su se oni lepo oko svega slozili, nadam se da se malo i pojelo, a bogami i zalilo. Jedna stvar me samo malo buni: Gde nestade potpisivanje sporazuma sa EU iz cele ove guzve?
Jel to Voja opet preveslao Borisa, a Boris opet preveslao sve nas?

Slobodan

pre 16 godina

Vidim, bas su detaljno razgovarali i o EU integracijama, i doneli su vrlo vazne odluke!!! Bruka, nikada, ali nikada vise necu glasati za manje zlo. Dragi prijatelji, trazili smo - gledajmo. Tadicu, STIDI SE!!!
Evropo, laku noc!

peđa

pre 16 godina

Predlažem ovoj trojci da,na čelu sa Vojom Veličanstvenim, održe sastanak u Prištini uz hladno pivo. Samo ispijanjem piva u Prištini potvrdiće suverenitet Srbije na tom prostoru. U suprotnom, ako ni to ne mogu, a ne mogu, da nas više ne zamajavaju i okrenu se Evropi. Priključenje EU je izvesnije, mada ne sigurno, od očuvanja teritorijalnog integriteta (15% teritorije). Suverenitet smo davno izgubili i to ne treba više da spominju.

njujork

pre 16 godina

ni reč o sporazumu sa evropskom unijom. neverovatno. pobedi na izborima koje sam definiše kao referendum za i protiv evrope, koalicioni partner mu aktivno odmaže, on ipak pobedi zbog referendumskog karaktera izbora i totalno marginalizuje tog koalicionog partnera koji nije bio obavešten da su izbori, i onda potpuno prepusti inicijativu tom partneru i dopusti mu da se na velika vrata vrati na političku scenu, na pitanju onog što uopše nije bila tema na izborima. taj ko je u stanju to da uradi ili je veoma glup ili veoma pokvaren. štetu će, naravno, trpeti građani.

IvanCG

pre 16 godina

Gledam nocas dnevnik RTS-a i blago receno prodje me jeza od vec vidjenog.Kratko opljuvase studente,dadose reagovanje Mladenovica i "naprednih studentskih organizacija" iz unutrasnjosti.Uzas,blago receno.A to sto Kostunica nikad nece priznati Kosovo - jaka stvar,nije priznao ni nas pa nam nista ne fali.Pozdrav za demokratsku Srbiju,svim srcem sam uz vas!

citiracu Srđu Popovića

pre 16 godina

Partijska država

Slobodan Samardžić je obavestio javnost da Premijer ne zakazuje sednicu Vlade, i da je neće ni zakazati, sve dok ministri iz DS-a i G17 ne odustanu od svoga stava o Sporazumu o političkoj saradnji, to jest sve dok se ne priklone mišljenju i stavu DSS-a. Naravno, institucije, pa i sednice Vlade uspostavljene su upravo da se unutar tih institucija rešavaju sporna pitanja. Samovoljno blokiranje tih institucija od strane Premijera kome se ne sviđa odnos snaga u Vladi, protivustavno je i predstavlja napad na tu instituciju.
Međutim, već sutradan predsednik Skupštine objašnjava zašto ne zakazuje sednicu parlamenta sa identičnim objašnjenjem: “Pitanja budućnosti Srbije i Kosova i Metohije, slanja misije EU na Kosmet, nastavka puta Srbije u EU, previše su ozbiljna i presudna da bi se bilo ko preglasavao. Upravo iz toga razloga nisam odmah zakazao sednicu parlamenta, kako bi se ostavilo dovoljno vremena da se postigne konsenzus oko minimuma državne i nacionalne politike”.

Dakle, tu postoji saglasnost između DS-a i DSS-a - o neozbiljnim i manje važnim pitanjima može se odlučivati u institucijama, odgovorno i javno, na način predviđen propisanom demokratskom procedurom (koja podrazumeva i preglasavanje), a o “važnim i presudnim” pitanjima dogovaraće se i odlučivaće stranački lideri iza zatvorenih vrata. Tek kada se oni dogovore, i kao vlasnici poslaničkih mandata odluče kako poslanici i ministri moraju da glasaju, taj tajni dogovor, taj dil (čije sve uslove javnost nikada ne saznaje), može da ide na potvrdu u ustavom utvrđene državne institucije, radi formalne potvrde.

To je partijska država, država u kojoj se važne odluke donose van institucija u skladu sa partijskim interesima i mimo bilo kakve demokratske procedure. Ustavom propisane institucije i procedure tu su samo paravan za političke odluke donete netransparentno, van očiju javnosti, bez ikakve odgovornosti.

Posebno je zabrinjavajuće da i ministar i predsednik skupštine konstatuju ovakvo stanje demokratije u Srbiji sasvim mirno i kao nešto samorazumljivo. Kao što je zabrinjavajuće da i javnost ovakvo stanje ćutke prihvata kao normalno. Protivustavna i nezakonita praksa samim svojim trajanjem postaje legitimna. Polako prihvatamo partijsku državu kao neumitnu stvarnost.

Rade

pre 16 godina

Ponovo se ponavlja situacija kakva je bila posle poslednjih parlamentarnih izbora. I opet neko odugovlačenje. Provereni način da se ubije duh i nada kod naroda. Da li se neko, možda ne seća poslednjih dvadeset godina. Istorija nije dugo čekala. Imamo popravni. Jasno mi je da se Đinđić u Srbiji neće ponoviti za dugo vremena ali ovo što nam se dešava je zaista za istoriju ljudskog licemerja i pokvarenosti. Počelo je sa nečestitanjem novoizabranom predsedniku pa ponavljaje izbora zbog 20 dana istekle lične karte (kao da niko nije mogao da prepozna dotičnog glasasča). Pao čovek s Marsa. Taština nad taštinama. Onda sledi odbijanje premijera da radi svoj posao. O ludila ! jer njegov savetnik MISLI da će nas evropa prevariti. Premijer ne priznaje demokratski proces : VEĆINA JE VEĆINA. Sedamnaest ministara traži sastanak vlade ali on MISLI da oni nešto muljaju. Na drugoj strani, na žalost više od 50 odsto građana Srbije, kukavička grupa DS-a na čelu sa njuhovim šefom. Možda i nisu kukavice možda se plaše da će ih lukavi Koštunica prevesti žedne preko vode. Plaše se za fotelje. Elem, mnogo će vode Savom proteći , dok se ne pojavi novi Đinđić.Dobro je rekao : srešćemo se mi u budućnosti"

zabrinuti

pre 16 godina

Jaoj ljudi, mene brine ova izjava "da treba da se pokaze jedinstvo u ovako teskom trenutku". To tako podseca na Kostunajvog. Izgleda da je opet pao neki truli kompromis. Tesko nama...

begbie

pre 16 godina

I opet ce Tadic pokazati da je samo Kostunicina marioneta... Opet ce da proda 2.300.000 gradjana radi opstanka svoje kohabitacije sa premijerom...Sve ce biti isto...Here we go again...

pele

pre 16 godina

I sta je bilo sa Evropom? Ni reci. I hocemo li sledecih deset godina slusati mlacenje prazne slame "ne damo kosovo, necemo dati kosovo, nase je kosovo...". I sta onda? Ja sam poslednji put glasao za Tadica i DS na ovim izborima, "na rezervi", na crvenom. Ako ne prekinu sa kosovskom mantrom i ne preduzmu nesto korisno a protiv Kostunicine opsesije, to ce biti zaista poslednji put.

GuC

pre 16 godina

MA nemojte se ni sastajati molim vas, NISTA niste u stanju da resite, osim ako vama idu pare u dzep. Stigoste da prodate telefonom Bor, pokloniste Rusima NIS... a svoje gradjane, koji "greskom" zive u Srbiji van Kosova, ste ostavili da UMIRU polagno, izolovane, nesrecne, ubedjene da im je smisao zivota da prate vesti o vasim sumanutim potezima. Znaci, nemojte se sastajati kad vas MOLIM!

Đorđe

pre 16 godina

Znači ostvaruje se ono što sam neki dan napisao u komentaru. Ograda od bodljikave žice oko Srbije i turistički autobusi koji obilaze okolo i gledaju nas kao majmune u kavezu. Ništa bolje nismo ni zaslužili. A Kosovu želim uspešnu nezavisnost i evropsku budućnost.

zoran

pre 16 godina

I ja se spremam da idem odavde. Ja nemam nameru nikog da menjam, vec cu da nadjem sebi odgovarajuce mesto u svetu. A Srbja nek i dalje ide ....

Zox

pre 16 godina

Kako izgledaju današnje vesti:
- Koštunica: ...otimaju nam Kosovo (znači svestan je da Kosovo uskoro "odlazi")
- Nikolić: ...u momentu kada se Srbiji otima Kosovo (tj. i on je svestan da Kosovo odlazi)
- Dačić, Ilić, Tadić.... SVI pričaju samo o tome da nam otimaju Kosovo.
Znači??? I oni su svesni ali kako da izvuku korist iz toga?
Zbog 15% teritorije samoubiti ostalih 85%?? Verovatno, ne baš samoubiti ali izolovati da. Jednim potezom ozbrisati konkurenciju, legalizovati nasilje, izopštiti pamet...Već viđeno, isti recept, isti ljudi iz iste službe kroje sudbinu. Ako samo malo detaljnije pogledate vesti u proteklih par meseci nasilje je poraslo, pojavljuju se pozivi na linč "izdajnika", ljudi se etiketiraju ne prema svojim vrednostima već prema stepenu blagonaklonosti glavešina.

Razocarani

pre 16 godina

A nista o evropsim integracijama?! A zasta smo glasali?! Neverovatno! Zaista vise ne vidim izlaz u ovoj zemlji! SPS je kriv za odliv preko 500.000 mladih iz zemlje. Za novih 500.000 ce biti odgvorni oni sa kojima smo se borili, a izneverili su nase nade. Zar su bile toliko nerealne?!

Diplomata

pre 16 godina

Ovo je sramota, Tadić se ponovo slizao sa Koštunicom, bolje da sam bacila listić nego što sam glasala za Tadića. Nema nama napretka, niti će ga biti...

milun-her

pre 16 godina

Izgleda da opet pocinje,istorija se ponavlja a ja sam napunio 57 godina zivota,mislite da cu odustati ,ne necu nikad odustati da svu decu Srbije pa i moju naravno dovedemo do Evrope i zivota dostojnog coveka.Poznato mi je da vlastodrsci najvise vole izolaciju i ograde,da im se niko ne mesa u njihovu vlast i tu da ostanu do smrti a da nas njihovi tajkuni iskoriscavaju kao roblje,dok oni kradu na svakom koraku.Raduje me da studenti izlaze na ulice a bice ih sve vise i vise a idemo i mi veterani,kako smo srusili Milosevica i njegovu bagru tako cemo srusiti i Kostunicu i njegove poltrone koji ponavljaju njegove reci svuda i na svakom mestu.Necemo rat i bedu vec zivot sa svim narodima Evrope i Balkana.Prica o Kosovu ispricana je jos pre 2000 godine a verovatno je to zavrseno jos u Bruzovo doba iz pomoc srpskih komunista Brozovih dupolizaca.Moramo uspeti u nasoj borbi za zivot nase dece!

ripkid

pre 16 godina

Molim se za dan kada ce da proglase tu nezavisnost da se konacno slegne prasina i da se nasi politicari pomire sa realnoscu. A Tadic ako ovako nastavi samo ce zakopati sebe duboko i izgubiti biracko telo a vec u mojim ocima stoji da nas je sve delom prodao.

zoranprima@yahoo.com

pre 16 godina

Ja se ne slazem sa studentskim protestima. Objasnjenje DS-a vredja inteligenciju svakog normalnog coveka. Ja ne prihvatam da 1000 studenata menja izbornu volju gradjana. Ovo je demokratska zemlja a ne rodovska zajednica. Borite se zaokruzivanjem Vaseg kandidata na izborima kao i ja. Prihvaticu odluku vecine.

Igor (Novi Beograd)

pre 16 godina

S obzirom na iskazano "jedinstvo" u stavovima predsednika i premijera i ni reci pomena oko potpisivanja sporazuma sa Evropskom unijom vec samo glupe rasprave oko necega sto je vec davno odluceno, osecam se kao i 2.299.999 biraca prevarenim i porucujem da su Tadic i DS poslednji put dobili moj glas. Sramota!

hans

pre 16 godina

E kakvi sefovi ovi iz DS i G17.Opet su odlucili da podrze Kostunicu.Bravo Bravo Bravo.Nema nista o potpisivanju UGOVOOOORA sa kim ono?Kostunica GENIJE

Snezana

pre 16 godina

Sramota. Ni reci o potpisivanju politickog sporazuma sa EU, sto je najavljivano kao tema. Kosovo je opet stavljeno u prvi plan, EU je gurnuta pod tepih. Kostunica je ponovo pobedio.

himalajac

pre 16 godina

I nasa buducnost, nasi zivoti, zavise od ovih koji se prepucavaju ko je pametniji.
Drzava tone, a mi nemamo ni jednog coveka za kojeg bi se moglo reci da nije sujetan i da ce sve uraditi za narod i drzavu.
Sramota

Kabares

pre 16 godina

Njegov,Kostunicin, radni zadatak je da odrzi konsultacije sa svim partijama, da nadju zajednicko resenje.
Onaj ko ne ispunjava svoje obaveze, bar u privredi, jednom bude opomenut, a drugi put najuren. Da li ce premijer da primi platu i sve ostale prinadleznosti za svoj nerad? Dokle?

momabrazil

pre 16 godina

pametna politika, sad ce Srbija imati ulogu zrtve na medjunarodnoj sceni i imidz zemlje kojoj su uzeli teritoriju i koja se bori demokratskim i gandijevskim merama. Nama od KiM treba samo sever, i manastiri, a da Kosovari cuvaju Srbe na jugu kao mi njih u Presevu i mirna kuca. nama zaista ne treba 2 miliona Albanaca koji ne zele sa nam da zive. Kosovari ionako vole nase proizvode i ni u kom slucaju im treba uvoditi neke embargo. Samo napred.

zvonimir

pre 16 godina

Ljudi,nemojte kriviti isključivo Koštunicu,pa on samo nastavlja tamo gde se počelo oko 1988.Dokle god preko 2.000.000 ljudi glasa kako glasa,mi nismo raskinuli sa "velikim idejama",ovo sve je samo logičan sled stvari i nikoga ne treba da čudi.Zamislite kako daleko stanuju naši predvodnici jedan od drugog,te se moraju sazivati preko novina i telefona i slično.Mi im kupili audije,a tako im daleko da odu jedan do drugoga.

Vlade

pre 16 godina

Polako bre, kud ste nvrli? Pa cim je kostunjavi pristao da sazove vladu u cetvrtak, sigurno je morao da prihvati i pitanje oko potpisa sporazuma sa EU. Ja mislim da se sada ide na malo veci zalogaj, da se namerno EU zavlaci da kostunjavi ne da pristanak za potpis i da se EU navuce na plan B koji su i nagovestili a to je da se potpise sporazum o pridruzivanju a ne politicki sporazum.Kao sto znamo za taj sporazum Djelic vec ima odobrenje vlade.
Sacekajmo cetvrtak i tek onda osudjujmo predsednika Tadica i DS. Pomozi Boze!

Lazar Starčević

pre 16 godina

U ovoj situaciji najveći gubitnici su svi Gradjani Srbije bez obzira na nacionalnu,versku i partijsku pripadnost. Najodgovorniji i naj krivlji je, svakako, Vojislav Koštunica zajedno sa svojim satrapima. Prisutna je i krivica DS koja pokušava nemoguće a to je dogovor sa DSS-om. Zar ih nisu već dovoljno puta prevarili i kako mogu da im veruju u validnost bilo kakvog dogovora. Ovako se samo gubi dragoceno vreme, živci i energija gradjana kojima je (i meni) dosta svega pa počinjemo da životinjarimo u beznadju. Čak i nepopravljivi optimisti postaju pesimisti. Demokrate bilo koje partijske pripadnosti dozovite se pameti, oslobodite se politikanstva i spasavajte čto se spasiti može!

PACTKO

pre 16 godina

Nikoliću, da nije vaše podrške pogubne politike u poslednjih 20 godina u Srbiji, albanci ni u sledećih 1000 godina nikada ne bi mogli ni sanjati o nezavisnosti. Vaša NEMUDRA politika je doprinela da 1999. Srbija uz potpisanu kapitulaciju prepusti Kosovo NATO trupama i Albancima. Vruće kestenje se vadi za vama gde god nešto uradite, trebalo bi da vas je STID zbog sveg zla što ste ovom narodu naneli, samo što vi očigledno nemate stida!

Demosten

pre 16 godina

Nemojte biti tako na kraj srca. Dužnost je svakog državnika, bilo premijera ili predsednika, da se do kraja bori svim sredstvima za očuvanje države. Tadić je položio zakletvu. A kada histerija prođe i Kosovo postane nezavisno, onda ćemo tiho u Evropu sa Borisom. Budite strpljivi.

bini

pre 16 godina

nismo mi za demokratiju vratite nam kralja ili jos bolje dajte nam nekog poglavicu da ujedini sva plemena pocev od zestokih radikalskih grobarana do Veljinih seljana. Demokratija je za civilizovane zemlje...

Gojko

pre 16 godina

Shvatam da smo izgubili i mnogo više od ovih poslednjih dvadesetak godina,što se tiče života po evropskim normativima.Uspijeli smo, kol'ko tol'ko,povratiti ugled dostojanstvenog,demokratskog evropskog naroda,raskrinkan strahovladom neviještih,kratkovidih političara.Shvatam da nema svijetle budućnosti za narode u Srbiji,bez Srbije u Evropi,ali,izvinjavam se,ipak ne mogu da shvatim da Kosovo ima,a Evropa nema alternativu!Identitet čovijeka možda i nije sve,ali si bez njega ništa..BoriSe Tadiću,viješt jesi, nadam se da i dobro vidiš,a znaš i ko si..BoriSe

Gyula

pre 16 godina

A sto nisu pricali o evropskim integracijama i o potpisivanju sporazuma o EU???? Tadicu izneverio si opet ljude koji su glasali za tebe (odnosno protiv Nikolica). Putuj Evropo!

Dule

pre 16 godina

Polako ljudi...izgleda, da će biti i Evrope, ali u sledećem nastavku epizode (14 dana)...Prvo treba malo da postane emisija zamivljiva i napeta.

vesko

pre 16 godina

Srbija ne treba da brine o proglasavanju nezavisnosti Kosova. U preambuli Ustava Srbije crna na belo stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i mislim da je to dovoljno.

Drevni Ilir

pre 16 godina

‘Najvaznije jedinstvo oko Kosova’ – koja je to demagogija. Pa niko ne moze poreci da je Srbija i dosad bila gotovo potpuno homogena u stavovima prema Kosovu, sa malim izuzecima. Ali jedinstvo oko besmislenih i nerealnih ciljeva ne da nije korisno vec ide direkto na stetu Srba u Srbiji a jos vise onih koji su preostali na Kosovu.

Bojan

pre 16 godina

Ovo bi, otprilike, značilo da se Koštunica povukao, i da je izašao da tako kažem poražen iz ovog sukoba sa DS i G17 PLUS, jer je pristao da sazove sednicu Vlade iako nije čak ni određen datum sednice Skupštine na kojoj je insistirao. S druge strane indikativno je da se u saopštenju ama baš nigde ne pominje (ne)potpisivanje sporazuma sa EU, baš me zanima šta će se oko ovog pitanja dešavati u četvrtak na sednici Vlade (u kojoj, podsećam, DS i G17 PLUS imaju većinu). Razvoj događaja na Kosovu, pak, i najavljena "najava proglašenja nezavisnosti" od strane Skupštine Kosova, zaista pitanje nezavisnosti i reakciju Srbije u ovom trenutku stavljaju ubedljivo na prvo mesto prioriteta odlučivanja srpskih državnih organa. Sve u svemu, čeka nas politički zanimljiva nedelja.

Vladan

pre 16 godina

Bili su deda i unuk ....Bojim se da ova priča ima tužan kraj.Sve mi ovo liči na test HOMERA SIMPSONA sa strujom i kolačićima.Tako i nas non-stop udara struja a i to nam je malo.Pokazaće KOŠTUNICA tom prljavom zapadu.A TOMISLAV reče kako će da vadimo kestenje iz vatre.Tadić opet popušta...i uđoše u šumu po ko zna koji put.

iznevereni glasac

pre 16 godina

Aaauuu sta uradi Tadicu, samo posle dve nedelje si upropastio 2.3 miliona glasova, budi siguran da ce te ovo popustanje debelo kostati na parlamentarnim izborima. Ja vise necu da glasam za DS dok si ti u vrhu. Prosto ne mogu da verujem sta si uradio...

b.a.

pre 16 godina

Uskoro ću napuniti 41, gde da idem? Ja hoću da živim OVDE, jer drugog izbira ne mogu zamisliti.... Ostavite me da živim kao normalan čovek!

Todor

pre 16 godina

Kakvo potcenjivanje gradjana! Ne pomenuti glavni kamen spoticanja, a to je sporazum sa EU, a još ne dati nikakvo objašnjenje, zaista navodi na razmišljanje šta smo to bogu zgrešili da imamo ovakve drž-ne daj - "državnike".

gagi

pre 16 godina

ima li neko budan u DS ili svi dremate po upravnim odborima,Zoran se zbog vas u grobu prevrce, izgleda da ste zbog vlasti prodali sve njegove ideale, a njegove vizije se setite samo u kampanji. Nadam se da ce protesti zaziveti i da ce se bar clanstvo i simpatizeri vratiti na pravi put!

Djole

pre 16 godina

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas, ne pitaj mnogo dospeces i ti na rdjav glas. Putuj planeto super smo se druzili, nama je lepo taman kako smo zasluzili.

Toleranti

pre 16 godina

"Koštunica predstavlja glavnu prepreku za normalnu i evropsku budućnost Srbije. Problem Kosova se sada koristi kao paravan samo da bi oni koji nemaju nikakvu podršku u društvi ostali na vlasti", kaze g.Andric svaka cas LDP samo pitam zasto oni nisu dobili glas svog naroda ?????

nenad

pre 16 godina

Sad vidim koliko sam srecan sto nisam glasao u drugom krugu izbora,jer razlika izmedju Tadica i Kostunice na zalost nije velika.Tadicu je lakse da trpi Kostunicine uce zarad tzv ocuvanja Kosova,nego da se pusti u istinske promene drustvene i moralne.Pa cak je kukavica i da se pusti u te promene i kad mu narod da podrsku.Lakse mu je valjda da bude kukavica najobicnija.A moram priznati da sam jos srecniji sto sam pre 8 godina otisao iz Srbije i zivim u centru Evrope i putujem po Schengenu za vikend.Studenti svaka vam cast,samo napred,vi ste poslednja nada za ucmalo,atrofirano i zaostalo srpsko drustvo.Oni koji bi navodno da ocuvaju Kosovo pa po cenu i jos vece izolacije,neka se sete hladnjaca i svega sta su radili na tom istom Kosovu,pa nije ni cudo sto sa Srbima niko vise nece da zivi.Pozdrav svima koji su istinski protiv Novog Milosevica-Kostunice,i ostalih njemu slicnim ali i onima koji su protiv Tadiceve snishodljivosti i kukavicluka.

Nemanja

pre 16 godina

Nasi "drzavnici" su se sastali i utvrdili da je svaki licni (partijski) interes vazniji i bitniji od opstedrzavnog. E pa dragi moji 2300000 koliko vas je glasalo za Tadica dobili ste ono sto ste i izglasali, i jedna dobra vest za sve vas, igranka bez prestanka tek pocinje. A ja? Ja u nedelju 3. februara nisam dao svoj glas manjem zlu, i nisam glasao protiv. Zasto? Zato sto su me, meni neke veoma drage i bitne osobe u zivotu od malena ucile, da je belo belo, a crno je uvek crno. I koliko god ti se neko zlo cinilo malim i beznacajnim, ono je u svojoj biti jedno obicno zlo, koje ako ne savladas i ne suprostavis mu se, savladace te. Kad sam cuo ovu vest, morao sam da odem do ogledala, i znate sta je bilo? Mogao sam slobodno da pogledam sebe u oci, a da pri tome ne osetim ni trunku gadjenja!

GuC

pre 16 godina

Sta je radio RUSKI AMBASADOR tamo, da li je on clan Vlade ili poslanik?? Zasto nije bio ambasador Kostarike, naprimer?? Ko je ovde strani placenik??
SPORAZUM SA EU nije POMENUT? A ZASTO nije ? Gde je Djelic ovih dana, gde je Dinkic, ma ko vas je i kako UCUTKAO??
Vi ste nocna mora, bez kraja i pocetka.

sylar

pre 16 godina

Pa,stvarno neverovatno.DO danas nisam verovao ni razumeo ljude kada kritikuju Tadica i njegov odnos prema Kostunjavom spadalu, ali ovo danas je stvarno katastrofa.Sta vredi veci broj ministara, znacajno veca podrska gradjana, kada spadalo dobije uvek sta hoce.Jel Tadic laze ili sta je posredi?Nije mi jasno,ako neko ume, neka mi razjasni, molim vas.

dusko

pre 16 godina

Ja lično mislim da je pitanje trenutka kada će Tadić zamoliti Koštunicu da se njegova DS priključi DSS u i tako prekinu ovu mučnu situaciju. Jasno iz "obzira" prema glasačima u Srbiji, jer konačno je jasno da te dve stranke vode jednu politiku, Koštuničinu, odnosno Miloševićevu! Onda sledi priključenje ili sporazum sa SPS om i tako će Srbija dobiti dva politička bloka, svakako na desnoj strani ali će se jedan i dalje sam predstavljati kao levica.
E sad, ima tu "jedno ali što devojci sreću kvari", LDP i studenti! Taj remetilački faktor, verovatno u bliskoj budućnosti će biti jednoznačno, ako nije već označen za izdajnike, za Kosmet je već, strane plaćenike itd i očekujem da će RTS, čitaj Tijanić, uskoro da raspiše sličnu poteru za Čedom kao svojevremeno za Đinđićem sa temom "ako Čeda preživi Srbija neće"!
A do tada, mi ćemo kao uvek do sada, kao izrazito nepolitička nacija, prestrašena, podanička i podkupljiva i dalje glasati za one koji su na vlasti.
Mi se jedino na grobljima otvorimo i kroz naricanje kukammo za što nam bog ne dade pamet na vreme nego nas to uvek i uvek iznova snalazi.
Trebalo bi svakome Srbinu objasniti Đinđićevu priču o akvarijumu i ribljoj čorbi, očito da je još uvek više od polovine ne razume! Zato i ne možemo dalje!

mich

pre 16 godina

Prevaranti se opet dogovorili za prevaru.
Malo zatezali.Kobajagi.
Sve opet po starom.
Lov se nastavlja
Lovina sve unosnija.
Kod Miskovica vec prliva.
Sirotinju ko vise pita i ko njoj da udovoljava

Optimist?

pre 16 godina

Dobro je. Kaze gdja Kolundzija da ostajemo na evropskom putu. Jedini problem je sto brzina ostaje on koju diktira Kostunica, tj. brzina puza. Mozda do 2076 udjemo u EU. Super je. Samo opusteno.

Aleksandar

pre 16 godina

E moj Tadiću, dokle više da popuštaš tom Koštunici. 2.300.000 glasača tebi ništa ne vredi i ti baš nećeš da pomeneš EU. Gde je vizija Zorana Đinđića sada i šta nam je ostalo od toga narode srpski...

mua

pre 16 godina

Mene polako, ali sigurno vise pocinje da nervira ovaj Tadic od Kostunice... Nikad vise necu glasati za njega. Ovo sa "preveslavanjem" Borisa se toliko cesto desava da pocinjem da verujem da nije slucajno. Ne verujem da je BAS TOLIKO naivan.

nesa

pre 16 godina

Izgleda da je Tadićev štab omaškom ispustio iz predizbornog slogana "Da zajedno osvojimo Evropu" jednu reč, te je slogan trebalo da glasi - "Da zajedno s RUSIJOM osvojimo Evropu".

Ivica

pre 16 godina

"Kakva je to država u kojoj je glavna vest da su se sreli predsednik države i predsednik Vlade i da će biti održana sednica Vlade i sednica Skupštine"?!

Петар

pre 16 godina

Нова победа Коштунице. Човек је једноставно хтео да заустави евро интеграције и успео је. Како би заплашио ДС кренуо је са иницијативом за скупштинско заседање и резултат је следећи - НЕЋЕМО ПОТПИСАТИ ПОЛИТИЧКИ СПОРАЗУМ СА ЕУ КАО НИ ССП а Коштуница се неће формално одрећи европута што не значи ништа јер ми тим оутем и не идемо. Жалосно је шта је Борис Тадић. Кукавичје јаје које је подметмнуто у демократски блок...

Nikola, Novi Beograd

pre 16 godina

Pa dobro bre demokrate dokle vise? Koliko jos mozete da potonete? Pa sta bi sa onolikim glasovima? kostunici da pisem jos jednu recku? Ja moram da predjem na novi zid, jedan sam vec ispunio.

Iz toplog doma - na barikadu
da vratis nadu ovome gradu!

padablada

pre 16 godina

Vlada ce zasesti... pa ce odmah potom pasti, a parlament nece ni moci da zaseda. Znaci prevremeni izbori. Izvuce se Boris i ovaj put.

Zoran

pre 16 godina

Premijer je konacno shatio da mora u Kabinet i da vodi sednice vlade.
Narod ne treba da se brine bice Rezolucija, doduse one se ne jedu.
To je zbog naseg nacionalnog ponosa.

Petar

pre 16 godina

Pozdrav brojnim komentatorima koji se osecaju prevarenim od strane g. Tadica. Pozdrav i svim njegovim glasacima na nedavnim izborima, i "prevarenim" i onim koji ne misle tako. Nema mesta kajanju, birali smo "boljeg" od dvoice. Ne osecam se prevarenim. Jos kad smo birali Kostunjavog, moj drugar je rekao: "Milosevic, samo drugacije izgleda. Svi nasi kandidati su ista skola. Moze, ako je zavrsio "Policisku akademiju" i ako je kandidaturu potpisao licno Nacelnik, Amfilohije". Dugo cemo mi jos cekati izbore, kako jedan komantator nedavno rece, na kojima necemo glasati protiv onog drugog, nego za onog prvog. Petar

NS

pre 16 godina

Imam utisak da nam se baca prasina u oci oko Kosova. Daje nam se da biramo izmedju dve struje oko Kosova. Jedna je za nepriznavanje samoproklamovane nezavisnosti ali za put ka EU a druga je da se kaze sudbonosno "ne" EU ako ona prizna Kosovo i posalje svoje trupe. Ne vidim samo kako ce bilo koja od ovih opcija zaustaviti odcepljenje Kosova i dolazak stranih trupa. Kriza vlade bi jos samo olaksala posao Albancima. Zabijanjem glave u pesak problem nece nestati.

misa rex

pre 16 godina

Lepo, lepo, vidim da su se glavesine sastale i dogovorile o daljoj kohabitaciji, pravdajuci to brigom za drzavni suverenitet, integritet i sl...
No, ne vidim da je i u jednoj recenici spomenuta EU i sporazum o stabilizaciji, ukidanje viza kao i ostale teme od zivotnog, podvlacim, zivotnog znacaja. Iskreno, sa Kosovom ce biti sta biti mora, ja tu ne mogu nista da promenim, ma ni da izadjem na protest a kamo li da ratujem. Jednostavno, umoran sam, gladan, sve mi je ruzno i ogavno, i jedino sto mi treba je malo Sunca na nebu, a to Sunce je EU.

srkyy

pre 16 godina

Ukoliko ne dodje do vanrednih parlamentarnih izbora, Kostunica ce preuzeti inicijativu u vladi, a DS ce opet biti u drugom planu, opstanak vlade znaci pad i nestanak DS kao ideje, Kostunica je veoma spretan a Tadic kao sto vidimo nastavlja da radi isto sto i dosad, zloupotrbljava i zanemaruje poverenje glasaca i popusta politici koja u narodu nema nikakvo uporiste. Mada je ovaj dogovor samo delimican jer ne zadire u srz spora i potvrdjuje odnos koji ni do sad nije sporan sa obe strane tj Kosovo. Glavni spor medjutim ostaje, i ocigledno je da ce Tadic popustiti tj da ce opstati vlada. Samim tim, ako vlada opstane bez obzira na to kakao dogovor bude formulisan, DS ce polako nestati sa scene DSS ce se oporaviti a glasaci DS ce masovno prelaziti u LDP ili slicne stranke, u ovom odnosu snaga cak i verni DS-u koalicioni partner G17 je iskreniji od DS. Tadicevi glasaci zele jasniju i iskreniju politiku, a to ovaj nacin vodjenja politike ne moze doneti, vecina je glasajuci za tadica podsvesno glasala za korenitije promene sto znaci i za nove parlamentarne izbore tj protiv dosadasnjeg nacina rukovodjenja zemljom sto je i sam Tadic posle izbora odmah nagovestio, ovo nije to sto je on rekao zar ne!? Glasao sam za Tadica, osecam se prevareno sada, trebalo je da poslusam Petra...pogresio sam.

Dusan

pre 16 godina

Nisam od Tadića ni očekivao da će u ovoj situaciji uključiti želje naroda koji ga je izglasao pre par dana. Naravno da se sa Koštunicom "dogovorio" ono šta je Koštunica hteo da se dogovore, zato i nema ništa o sporazumu, koji je defakto i bio razlog za krizu vlade.
Očigledno je da je Tadiću potrebnija vlast, tajkuni, "junaci" koje traži Hag, i najviše Kosovo koje će proglasiti nezavisnost za koji dan nego Evropske integracije. Žali bože onolikih glasova koje smo mu dali, opet ih je poklonio DSS-u.
Tadiću nezaslužujete naše glasove zbog svoje "lepote", kohabitacije, pomirljivosti, i varanja birača koji su glasali za EU a ne za Vas!
Dolaze novi izbori razmišljajte o njima svi vi koji se sada osećate izneverenim, a i DS bi mogao da razmisli o tome.

Srba

pre 16 godina

Narode, zar ne vidite gde nas kostunjavi vodi. Zar je vlast tako slatka da bi jedan covek upropastio celu zemlju izolacijom od strane Evrope?? Imali smo to pre 10-tak godina, pa gde smo dosli.
Borise, dosta vise, sklanjaj te tamo.
Izbori su pokazali sta narod zeli, a garantujem da bi na parlamentarnim izborima broj glasova za pravu demokratsku opciju bio jos veci.
Kao i vise miliona gradjana Srbije, zelim da zivim u normalnoj zemlji i nemam nameru nigde da se selim, ali isto tako zelim da zivim od jedne svoje plate, a ne da radim jos 2 posla. Hocu da mi se dete obrazuje kao u drugim zemljama, a ne da slusam tzv Ministra prosvete koji prica o Kosovu nastavnicima i uciteljima na simpozijumima i ponavlja budalaste fraze kostunjavog. Sramota, VELIKA sramota.
Borise ucinite nesto sto treba da se ucini, a vidi se i sa satelita.

begbie

pre 16 godina

Studenti iz Beograda izlaze danas na ulice, a radimo na tome da se protestu prikljuce i ostali studentski gradovi! Evropa nema alternativu! Kostunice, odstupi!

janos

pre 16 godina

Sto se tice Kostunice, u nedostatku zainteresovanosti - buducnost je otkazana...
Ali zato na srecu ima onih kojima je stalo do buducnosti...omladina,studenti izlaze na ulice danas,tacno u podne ...

Josip Vasilj

pre 16 godina

Autobus koji se zove Srbija juri opasnom stranputicom, punom krivina, uspona, provalija. Svi u autobusu znaju da je vozač slijep, ali mislim da to nije dovoljno…

Vladimir

pre 16 godina

Ucesnik sam svi demonstracija, od 1991 godie 09 marta pa do 96-97, tad sam imao 27 godina, pa do promena rezima 05 oktobra. Ne volim Kostuicu i njegovu bezobraznu cutjivost, ljude oko njega, koalicione partnere i sve sto taj covek predstavlja u Srbiji. Al takodje sam i sit stapa i sargarepe o strane EU. Isporucili smo im Milosevica, sve dostupne jude, potpisivali readmisiju, postali demokratsko drustvo i sta smo dobili? Jedno veliko NISTA! Ovaj politicki sporazum je slag na tortu. Kao da su namrekli, e sad potpisitea uopste zelte da imae ovakav status kakav imate MOZDA nesto i dobijete. Misljenja sam da, pored problema sa Kosvom, ne treba potpisati ovaj ugovor vec traziti da se potpis ugovr o stabilizaciji i priblizivanju. Ako E to nije u stanju da nam ponudi, ako nece, a od nje zavisi onda se okrenuti sebi i drugim prijatelima po svetu. Srbija je geografski, civilizacijski i istorijski u Evropi uvek bila i to nam niko nikad ne moze oduzeti. A da budem iskren, ni interesuje me EU kao servis USA, koja ispunjava vaku njihovu zelju i zapovest. Treba da razmisljamo kako cemo da sredimo drzavu, zakone, korupciju, da ljudi pocnu rade, vise poslova ako treba, bitno je da ia sta da se radi i ta ista EU ce nas posle sam primiti.

mihal

pre 16 godina

Šte se ovo zbiva, ima li ovome kraja.....
Meni ovo liči na početak veoma teških vremena, jer onaj lik ne može da prizna sopstveni poraz, pa će izazvati građanski rat u Srbiji, samo da ostane premijer...
Kako smo brzo zaboravili 10 DM platu, zaboravili smo dnevnik na rts-u, zaboravili smo onolike ratove, stotine hiljada prognanih sa svih strana, koliko mrtvih.....
Ceo svet je bio protiv nas. CEO.
Čak i ova bajna Rusija, koja je gori profiter od Amerikanaca, a seća li se neko praznih prodavnica?
Seća li se još neko benzina pojačanog vodom u plastičnim flašama? I sve se to završava bombardovanjem.....
A dali se završava???
Nama nije jednom dosta apokalipse, mi smo izgleda i mazohisti, jednostavno uživamo da se patimo....
Bar Koštunica i njegova svita.
Stvarno jad....
Jedina dobra stvar je ta da čekam iseljeničku vizu, a ovo treba da me uvek drži da me u belom svetu ne uhvati nostalgija.
ZA ČIME????
A šta ćemo sa vama koji nemate gde da odete?

zoranprima@yahoo.com

pre 16 godina

Ja se ne slazem sa studentskim protestima. Objasnjenje DS-a vredja inteligenciju svakog normalnog coveka. Ja ne prihvatam da 1000 studenata menja izbornu volju gradjana. Ovo je demokratska zemlja a ne rodovska zajednica. Borite se zaokruzivanjem Vaseg kandidata na izborima kao i ja. Prihvaticu odluku vecine.

direktor

pre 16 godina

Odlicna vest. Nadam se da nece doci do popustanja od strane DS-a. Sada treba stvari isterati do kraja i naterati Kostunicu da pristane da bude veoma mali partner u Vladi (to su izbori pokazali)i da sledi veceg i jaceg od sebe. Ukoliko na to ne pristane treba odmah izaci na izbore i potvrditi evropski put Srbije.

Aleksandar

pre 16 godina

Izadjimo danas i pokazimo i Kostunici i radikalima da u Srbiji ima normalnog sveta koji ne pristaje na njihove ludacke ideje. Izdrzimo, a nakon toga Kostunica ce biti samo ruzna proslosr.
Do pobede!

ZORAN 1951

pre 16 godina

Nisam iz Beograda i ne mogu licno da se prikljucim studentima ali jednom svima treba da bude jasno MLADOST JE UVEK U PRAVU
Ovoga puta sve ovo mora da bude brze ne moze vise da se ceka 10 godina na ulice...

Aleksandra

pre 16 godina

Ni 2000. mi se nije svidjalo sto su Kostunicu gurnuli u prvi plan.Ali, kao, to je bila najbolja opcija da se skinu oni sa vlasti.Vidi mu se u pogledu, ako se to pogledom moze nazvati, koliko je pokvaren. Vreme mu je da brise. Najveci politicki gubitnik a ujedno i najveci ucenjivac. Sram ga bilo. Ja hocu da mi deca zive u Evropi, a on neka bira corku. Bravo studenti, i ja sam tako `96.

konto

pre 16 godina

Ma ja bre nigde ne idem! Neće mene Koštunjavi tera iz sopstvene zemlje! Ima ja njega da oteram! Ovog trenutka izlazim na ulicu i ne vraćam se dok ga ne obaveste da je prošlost!

Homo Gibanikus

pre 16 godina

Moja zena i ja smo podtigli konsenzus, oko jednog veoma bitnog pitanja po nasu buducnost. Porod cemo podizati van granica ove "zemlje". Cao djaci, zaista nemam vise ni zivaca ni vremena da cekam. Dovoljno je bilo sto sam protracio prethodnih 20 godina u ovome. Blizi mi se leto cetrdeseto, a ja i dalje na pocetku. Zbog KOGA, zbog CEGA, sta je to vrednije od BUDUCNOSTI mog deteta i moje porodice????????

zoran

pre 16 godina

I ja se spremam da idem odavde. Ja nemam nameru nikog da menjam, vec cu da nadjem sebi odgovarajuce mesto u svetu. A Srbja nek i dalje ide ....

zabrinuti

pre 16 godina

Jaoj ljudi, mene brine ova izjava "da treba da se pokaze jedinstvo u ovako teskom trenutku". To tako podseca na Kostunajvog. Izgleda da je opet pao neki truli kompromis. Tesko nama...

Zox

pre 16 godina

Kako izgledaju današnje vesti:
- Koštunica: ...otimaju nam Kosovo (znači svestan je da Kosovo uskoro "odlazi")
- Nikolić: ...u momentu kada se Srbiji otima Kosovo (tj. i on je svestan da Kosovo odlazi)
- Dačić, Ilić, Tadić.... SVI pričaju samo o tome da nam otimaju Kosovo.
Znači??? I oni su svesni ali kako da izvuku korist iz toga?
Zbog 15% teritorije samoubiti ostalih 85%?? Verovatno, ne baš samoubiti ali izolovati da. Jednim potezom ozbrisati konkurenciju, legalizovati nasilje, izopštiti pamet...Već viđeno, isti recept, isti ljudi iz iste službe kroje sudbinu. Ako samo malo detaljnije pogledate vesti u proteklih par meseci nasilje je poraslo, pojavljuju se pozivi na linč "izdajnika", ljudi se etiketiraju ne prema svojim vrednostima već prema stepenu blagonaklonosti glavešina.

vesko

pre 16 godina

Srbija ne treba da brine o proglasavanju nezavisnosti Kosova. U preambuli Ustava Srbije crna na belo stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i mislim da je to dovoljno.

sasa jokic

pre 16 godina

Ajde malo da olaksam Kostunici. Dragi moji sugradjani, ne treba se toliko ljutiti na njega, On je samo front man velike zlocinacke organizacije, koja jos od davnih dana odvlaci Srbiju od zapadnog sveta. Ima tu tajkuna, crkvenih velikodostojnika,akademika, generala, ratnih zlocinaca-profitera, svih lokalnih, i ruskih sluzbi! Tako da se On tu mnogo ne pita, On je iz one price dala baba banku da udje u kolo.....Sto ga ne oslobadja istorijske odgovornosti. Dodje mu kao Mladic u ratu, On je izvrsavao, ali su naredjenja dolazila iz beogradsko- ruskih centara moci!

Gojko

pre 16 godina

Shvatam da smo izgubili i mnogo više od ovih poslednjih dvadesetak godina,što se tiče života po evropskim normativima.Uspijeli smo, kol'ko tol'ko,povratiti ugled dostojanstvenog,demokratskog evropskog naroda,raskrinkan strahovladom neviještih,kratkovidih političara.Shvatam da nema svijetle budućnosti za narode u Srbiji,bez Srbije u Evropi,ali,izvinjavam se,ipak ne mogu da shvatim da Kosovo ima,a Evropa nema alternativu!Identitet čovijeka možda i nije sve,ali si bez njega ništa..BoriSe Tadiću,viješt jesi, nadam se da i dobro vidiš,a znaš i ko si..BoriSe

bini

pre 16 godina

nismo mi za demokratiju vratite nam kralja ili jos bolje dajte nam nekog poglavicu da ujedini sva plemena pocev od zestokih radikalskih grobarana do Veljinih seljana. Demokratija je za civilizovane zemlje...

himalajac

pre 16 godina

I nasa buducnost, nasi zivoti, zavise od ovih koji se prepucavaju ko je pametniji.
Drzava tone, a mi nemamo ni jednog coveka za kojeg bi se moglo reci da nije sujetan i da ce sve uraditi za narod i drzavu.
Sramota

peđa

pre 16 godina

Predlažem ovoj trojci da,na čelu sa Vojom Veličanstvenim, održe sastanak u Prištini uz hladno pivo. Samo ispijanjem piva u Prištini potvrdiće suverenitet Srbije na tom prostoru. U suprotnom, ako ni to ne mogu, a ne mogu, da nas više ne zamajavaju i okrenu se Evropi. Priključenje EU je izvesnije, mada ne sigurno, od očuvanja teritorijalnog integriteta (15% teritorije). Suverenitet smo davno izgubili i to ne treba više da spominju.

pele

pre 16 godina

I sta je bilo sa Evropom? Ni reci. I hocemo li sledecih deset godina slusati mlacenje prazne slame "ne damo kosovo, necemo dati kosovo, nase je kosovo...". I sta onda? Ja sam poslednji put glasao za Tadica i DS na ovim izborima, "na rezervi", na crvenom. Ako ne prekinu sa kosovskom mantrom i ne preduzmu nesto korisno a protiv Kostunicine opsesije, to ce biti zaista poslednji put.

Rade

pre 16 godina

Ponovo se ponavlja situacija kakva je bila posle poslednjih parlamentarnih izbora. I opet neko odugovlačenje. Provereni način da se ubije duh i nada kod naroda. Da li se neko, možda ne seća poslednjih dvadeset godina. Istorija nije dugo čekala. Imamo popravni. Jasno mi je da se Đinđić u Srbiji neće ponoviti za dugo vremena ali ovo što nam se dešava je zaista za istoriju ljudskog licemerja i pokvarenosti. Počelo je sa nečestitanjem novoizabranom predsedniku pa ponavljaje izbora zbog 20 dana istekle lične karte (kao da niko nije mogao da prepozna dotičnog glasasča). Pao čovek s Marsa. Taština nad taštinama. Onda sledi odbijanje premijera da radi svoj posao. O ludila ! jer njegov savetnik MISLI da će nas evropa prevariti. Premijer ne priznaje demokratski proces : VEĆINA JE VEĆINA. Sedamnaest ministara traži sastanak vlade ali on MISLI da oni nešto muljaju. Na drugoj strani, na žalost više od 50 odsto građana Srbije, kukavička grupa DS-a na čelu sa njuhovim šefom. Možda i nisu kukavice možda se plaše da će ih lukavi Koštunica prevesti žedne preko vode. Plaše se za fotelje. Elem, mnogo će vode Savom proteći , dok se ne pojavi novi Đinđić.Dobro je rekao : srešćemo se mi u budućnosti"

Vlade

pre 16 godina

Polako bre, kud ste nvrli? Pa cim je kostunjavi pristao da sazove vladu u cetvrtak, sigurno je morao da prihvati i pitanje oko potpisa sporazuma sa EU. Ja mislim da se sada ide na malo veci zalogaj, da se namerno EU zavlaci da kostunjavi ne da pristanak za potpis i da se EU navuce na plan B koji su i nagovestili a to je da se potpise sporazum o pridruzivanju a ne politicki sporazum.Kao sto znamo za taj sporazum Djelic vec ima odobrenje vlade.
Sacekajmo cetvrtak i tek onda osudjujmo predsednika Tadica i DS. Pomozi Boze!

momabrazil

pre 16 godina

pametna politika, sad ce Srbija imati ulogu zrtve na medjunarodnoj sceni i imidz zemlje kojoj su uzeli teritoriju i koja se bori demokratskim i gandijevskim merama. Nama od KiM treba samo sever, i manastiri, a da Kosovari cuvaju Srbe na jugu kao mi njih u Presevu i mirna kuca. nama zaista ne treba 2 miliona Albanaca koji ne zele sa nam da zive. Kosovari ionako vole nase proizvode i ni u kom slucaju im treba uvoditi neke embargo. Samo napred.

Razocarani

pre 16 godina

A nista o evropsim integracijama?! A zasta smo glasali?! Neverovatno! Zaista vise ne vidim izlaz u ovoj zemlji! SPS je kriv za odliv preko 500.000 mladih iz zemlje. Za novih 500.000 ce biti odgvorni oni sa kojima smo se borili, a izneverili su nase nade. Zar su bile toliko nerealne?!

EU Citizen

pre 16 godina

Šta ovo treba da znači? Kakve su ovo budalaštine da se na sastanku na kome treba da se priča o vitalnim stvarima za Srbiju, tj. o evropskim integracijama, govori isključivo o jednom lažnom problemu, tj. Kosovu? Kosovo je otišlo pre osam godina, i vaša poništavanja i proglašavanja nevažećim tu ništa neće promeniti. Zar ste opet dozvolili da vas Koštunica izmanipuliše nekakvim lažnim "nacionalnim interesom" i skrene na sporedan kolosek najvažnije stvari, a onu sporednu proglasi za najvažniju? Zar je 2300000 ljudi zato glasalo? Sram vas bilo i nikad više, ne znam zašto Albanci još odlažu to proglašenje, da se ta glupost već jednom skine s dnevnog reda, i da zemlja počne da se bavi pravim problemima.

Demosten

pre 16 godina

Nemojte biti tako na kraj srca. Dužnost je svakog državnika, bilo premijera ili predsednika, da se do kraja bori svim sredstvima za očuvanje države. Tadić je položio zakletvu. A kada histerija prođe i Kosovo postane nezavisno, onda ćemo tiho u Evropu sa Borisom. Budite strpljivi.

Lazar Starčević

pre 16 godina

U ovoj situaciji najveći gubitnici su svi Gradjani Srbije bez obzira na nacionalnu,versku i partijsku pripadnost. Najodgovorniji i naj krivlji je, svakako, Vojislav Koštunica zajedno sa svojim satrapima. Prisutna je i krivica DS koja pokušava nemoguće a to je dogovor sa DSS-om. Zar ih nisu već dovoljno puta prevarili i kako mogu da im veruju u validnost bilo kakvog dogovora. Ovako se samo gubi dragoceno vreme, živci i energija gradjana kojima je (i meni) dosta svega pa počinjemo da životinjarimo u beznadju. Čak i nepopravljivi optimisti postaju pesimisti. Demokrate bilo koje partijske pripadnosti dozovite se pameti, oslobodite se politikanstva i spasavajte čto se spasiti može!

begbie

pre 16 godina

I opet ce Tadic pokazati da je samo Kostunicina marioneta... Opet ce da proda 2.300.000 gradjana radi opstanka svoje kohabitacije sa premijerom...Sve ce biti isto...Here we go again...

Slobodan

pre 16 godina

Vidim, bas su detaljno razgovarali i o EU integracijama, i doneli su vrlo vazne odluke!!! Bruka, nikada, ali nikada vise necu glasati za manje zlo. Dragi prijatelji, trazili smo - gledajmo. Tadicu, STIDI SE!!!
Evropo, laku noc!

njujork

pre 16 godina

ni reč o sporazumu sa evropskom unijom. neverovatno. pobedi na izborima koje sam definiše kao referendum za i protiv evrope, koalicioni partner mu aktivno odmaže, on ipak pobedi zbog referendumskog karaktera izbora i totalno marginalizuje tog koalicionog partnera koji nije bio obavešten da su izbori, i onda potpuno prepusti inicijativu tom partneru i dopusti mu da se na velika vrata vrati na političku scenu, na pitanju onog što uopše nije bila tema na izborima. taj ko je u stanju to da uradi ili je veoma glup ili veoma pokvaren. štetu će, naravno, trpeti građani.

Kabares

pre 16 godina

Njegov,Kostunicin, radni zadatak je da odrzi konsultacije sa svim partijama, da nadju zajednicko resenje.
Onaj ko ne ispunjava svoje obaveze, bar u privredi, jednom bude opomenut, a drugi put najuren. Da li ce premijer da primi platu i sve ostale prinadleznosti za svoj nerad? Dokle?

zvonimir

pre 16 godina

Ljudi,nemojte kriviti isključivo Koštunicu,pa on samo nastavlja tamo gde se počelo oko 1988.Dokle god preko 2.000.000 ljudi glasa kako glasa,mi nismo raskinuli sa "velikim idejama",ovo sve je samo logičan sled stvari i nikoga ne treba da čudi.Zamislite kako daleko stanuju naši predvodnici jedan od drugog,te se moraju sazivati preko novina i telefona i slično.Mi im kupili audije,a tako im daleko da odu jedan do drugoga.

GuC

pre 16 godina

MA nemojte se ni sastajati molim vas, NISTA niste u stanju da resite, osim ako vama idu pare u dzep. Stigoste da prodate telefonom Bor, pokloniste Rusima NIS... a svoje gradjane, koji "greskom" zive u Srbiji van Kosova, ste ostavili da UMIRU polagno, izolovane, nesrecne, ubedjene da im je smisao zivota da prate vesti o vasim sumanutim potezima. Znaci, nemojte se sastajati kad vas MOLIM!

milun-her

pre 16 godina

Izgleda da opet pocinje,istorija se ponavlja a ja sam napunio 57 godina zivota,mislite da cu odustati ,ne necu nikad odustati da svu decu Srbije pa i moju naravno dovedemo do Evrope i zivota dostojnog coveka.Poznato mi je da vlastodrsci najvise vole izolaciju i ograde,da im se niko ne mesa u njihovu vlast i tu da ostanu do smrti a da nas njihovi tajkuni iskoriscavaju kao roblje,dok oni kradu na svakom koraku.Raduje me da studenti izlaze na ulice a bice ih sve vise i vise a idemo i mi veterani,kako smo srusili Milosevica i njegovu bagru tako cemo srusiti i Kostunicu i njegove poltrone koji ponavljaju njegove reci svuda i na svakom mestu.Necemo rat i bedu vec zivot sa svim narodima Evrope i Balkana.Prica o Kosovu ispricana je jos pre 2000 godine a verovatno je to zavrseno jos u Bruzovo doba iz pomoc srpskih komunista Brozovih dupolizaca.Moramo uspeti u nasoj borbi za zivot nase dece!

Dule

pre 16 godina

Polako ljudi...izgleda, da će biti i Evrope, ali u sledećem nastavku epizode (14 dana)...Prvo treba malo da postane emisija zamivljiva i napeta.

Bojan

pre 16 godina

Ovo bi, otprilike, značilo da se Koštunica povukao, i da je izašao da tako kažem poražen iz ovog sukoba sa DS i G17 PLUS, jer je pristao da sazove sednicu Vlade iako nije čak ni određen datum sednice Skupštine na kojoj je insistirao. S druge strane indikativno je da se u saopštenju ama baš nigde ne pominje (ne)potpisivanje sporazuma sa EU, baš me zanima šta će se oko ovog pitanja dešavati u četvrtak na sednici Vlade (u kojoj, podsećam, DS i G17 PLUS imaju većinu). Razvoj događaja na Kosovu, pak, i najavljena "najava proglašenja nezavisnosti" od strane Skupštine Kosova, zaista pitanje nezavisnosti i reakciju Srbije u ovom trenutku stavljaju ubedljivo na prvo mesto prioriteta odlučivanja srpskih državnih organa. Sve u svemu, čeka nas politički zanimljiva nedelja.

Nikola

pre 16 godina

Mislim svaka cast sto su se oni lepo oko svega slozili, nadam se da se malo i pojelo, a bogami i zalilo. Jedna stvar me samo malo buni: Gde nestade potpisivanje sporazuma sa EU iz cele ove guzve?
Jel to Voja opet preveslao Borisa, a Boris opet preveslao sve nas?

hans

pre 16 godina

E kakvi sefovi ovi iz DS i G17.Opet su odlucili da podrze Kostunicu.Bravo Bravo Bravo.Nema nista o potpisivanju UGOVOOOORA sa kim ono?Kostunica GENIJE

PACTKO

pre 16 godina

Nikoliću, da nije vaše podrške pogubne politike u poslednjih 20 godina u Srbiji, albanci ni u sledećih 1000 godina nikada ne bi mogli ni sanjati o nezavisnosti. Vaša NEMUDRA politika je doprinela da 1999. Srbija uz potpisanu kapitulaciju prepusti Kosovo NATO trupama i Albancima. Vruće kestenje se vadi za vama gde god nešto uradite, trebalo bi da vas je STID zbog sveg zla što ste ovom narodu naneli, samo što vi očigledno nemate stida!

Diplomata

pre 16 godina

Ovo je sramota, Tadić se ponovo slizao sa Koštunicom, bolje da sam bacila listić nego što sam glasala za Tadića. Nema nama napretka, niti će ga biti...

Đorđe

pre 16 godina

Znači ostvaruje se ono što sam neki dan napisao u komentaru. Ograda od bodljikave žice oko Srbije i turistički autobusi koji obilaze okolo i gledaju nas kao majmune u kavezu. Ništa bolje nismo ni zaslužili. A Kosovu želim uspešnu nezavisnost i evropsku budućnost.

ripkid

pre 16 godina

Molim se za dan kada ce da proglase tu nezavisnost da se konacno slegne prasina i da se nasi politicari pomire sa realnoscu. A Tadic ako ovako nastavi samo ce zakopati sebe duboko i izgubiti biracko telo a vec u mojim ocima stoji da nas je sve delom prodao.

IvanCG

pre 16 godina

Gledam nocas dnevnik RTS-a i blago receno prodje me jeza od vec vidjenog.Kratko opljuvase studente,dadose reagovanje Mladenovica i "naprednih studentskih organizacija" iz unutrasnjosti.Uzas,blago receno.A to sto Kostunica nikad nece priznati Kosovo - jaka stvar,nije priznao ni nas pa nam nista ne fali.Pozdrav za demokratsku Srbiju,svim srcem sam uz vas!

citiracu Srđu Popovića

pre 16 godina

Partijska država

Slobodan Samardžić je obavestio javnost da Premijer ne zakazuje sednicu Vlade, i da je neće ni zakazati, sve dok ministri iz DS-a i G17 ne odustanu od svoga stava o Sporazumu o političkoj saradnji, to jest sve dok se ne priklone mišljenju i stavu DSS-a. Naravno, institucije, pa i sednice Vlade uspostavljene su upravo da se unutar tih institucija rešavaju sporna pitanja. Samovoljno blokiranje tih institucija od strane Premijera kome se ne sviđa odnos snaga u Vladi, protivustavno je i predstavlja napad na tu instituciju.
Međutim, već sutradan predsednik Skupštine objašnjava zašto ne zakazuje sednicu parlamenta sa identičnim objašnjenjem: “Pitanja budućnosti Srbije i Kosova i Metohije, slanja misije EU na Kosmet, nastavka puta Srbije u EU, previše su ozbiljna i presudna da bi se bilo ko preglasavao. Upravo iz toga razloga nisam odmah zakazao sednicu parlamenta, kako bi se ostavilo dovoljno vremena da se postigne konsenzus oko minimuma državne i nacionalne politike”.

Dakle, tu postoji saglasnost između DS-a i DSS-a - o neozbiljnim i manje važnim pitanjima može se odlučivati u institucijama, odgovorno i javno, na način predviđen propisanom demokratskom procedurom (koja podrazumeva i preglasavanje), a o “važnim i presudnim” pitanjima dogovaraće se i odlučivaće stranački lideri iza zatvorenih vrata. Tek kada se oni dogovore, i kao vlasnici poslaničkih mandata odluče kako poslanici i ministri moraju da glasaju, taj tajni dogovor, taj dil (čije sve uslove javnost nikada ne saznaje), može da ide na potvrdu u ustavom utvrđene državne institucije, radi formalne potvrde.

To je partijska država, država u kojoj se važne odluke donose van institucija u skladu sa partijskim interesima i mimo bilo kakve demokratske procedure. Ustavom propisane institucije i procedure tu su samo paravan za političke odluke donete netransparentno, van očiju javnosti, bez ikakve odgovornosti.

Posebno je zabrinjavajuće da i ministar i predsednik skupštine konstatuju ovakvo stanje demokratije u Srbiji sasvim mirno i kao nešto samorazumljivo. Kao što je zabrinjavajuće da i javnost ovakvo stanje ćutke prihvata kao normalno. Protivustavna i nezakonita praksa samim svojim trajanjem postaje legitimna. Polako prihvatamo partijsku državu kao neumitnu stvarnost.

Igor (Novi Beograd)

pre 16 godina

S obzirom na iskazano "jedinstvo" u stavovima predsednika i premijera i ni reci pomena oko potpisivanja sporazuma sa Evropskom unijom vec samo glupe rasprave oko necega sto je vec davno odluceno, osecam se kao i 2.299.999 biraca prevarenim i porucujem da su Tadic i DS poslednji put dobili moj glas. Sramota!

Gyula

pre 16 godina

A sto nisu pricali o evropskim integracijama i o potpisivanju sporazuma o EU???? Tadicu izneverio si opet ljude koji su glasali za tebe (odnosno protiv Nikolica). Putuj Evropo!

Snezana

pre 16 godina

Sramota. Ni reci o potpisivanju politickog sporazuma sa EU, sto je najavljivano kao tema. Kosovo je opet stavljeno u prvi plan, EU je gurnuta pod tepih. Kostunica je ponovo pobedio.

Toleranti

pre 16 godina

"Koštunica predstavlja glavnu prepreku za normalnu i evropsku budućnost Srbije. Problem Kosova se sada koristi kao paravan samo da bi oni koji nemaju nikakvu podršku u društvi ostali na vlasti", kaze g.Andric svaka cas LDP samo pitam zasto oni nisu dobili glas svog naroda ?????

Optimist?

pre 16 godina

Dobro je. Kaze gdja Kolundzija da ostajemo na evropskom putu. Jedini problem je sto brzina ostaje on koju diktira Kostunica, tj. brzina puza. Mozda do 2076 udjemo u EU. Super je. Samo opusteno.

nenad

pre 16 godina

Sad vidim koliko sam srecan sto nisam glasao u drugom krugu izbora,jer razlika izmedju Tadica i Kostunice na zalost nije velika.Tadicu je lakse da trpi Kostunicine uce zarad tzv ocuvanja Kosova,nego da se pusti u istinske promene drustvene i moralne.Pa cak je kukavica i da se pusti u te promene i kad mu narod da podrsku.Lakse mu je valjda da bude kukavica najobicnija.A moram priznati da sam jos srecniji sto sam pre 8 godina otisao iz Srbije i zivim u centru Evrope i putujem po Schengenu za vikend.Studenti svaka vam cast,samo napred,vi ste poslednja nada za ucmalo,atrofirano i zaostalo srpsko drustvo.Oni koji bi navodno da ocuvaju Kosovo pa po cenu i jos vece izolacije,neka se sete hladnjaca i svega sta su radili na tom istom Kosovu,pa nije ni cudo sto sa Srbima niko vise nece da zivi.Pozdrav svima koji su istinski protiv Novog Milosevica-Kostunice,i ostalih njemu slicnim ali i onima koji su protiv Tadiceve snishodljivosti i kukavicluka.

misa rex

pre 16 godina

Lepo, lepo, vidim da su se glavesine sastale i dogovorile o daljoj kohabitaciji, pravdajuci to brigom za drzavni suverenitet, integritet i sl...
No, ne vidim da je i u jednoj recenici spomenuta EU i sporazum o stabilizaciji, ukidanje viza kao i ostale teme od zivotnog, podvlacim, zivotnog znacaja. Iskreno, sa Kosovom ce biti sta biti mora, ja tu ne mogu nista da promenim, ma ni da izadjem na protest a kamo li da ratujem. Jednostavno, umoran sam, gladan, sve mi je ruzno i ogavno, i jedino sto mi treba je malo Sunca na nebu, a to Sunce je EU.

Aleksandar

pre 16 godina

E moj Tadiću, dokle više da popuštaš tom Koštunici. 2.300.000 glasača tebi ništa ne vredi i ti baš nećeš da pomeneš EU. Gde je vizija Zorana Đinđića sada i šta nam je ostalo od toga narode srpski...

mua

pre 16 godina

Mene polako, ali sigurno vise pocinje da nervira ovaj Tadic od Kostunice... Nikad vise necu glasati za njega. Ovo sa "preveslavanjem" Borisa se toliko cesto desava da pocinjem da verujem da nije slucajno. Ne verujem da je BAS TOLIKO naivan.

nesa

pre 16 godina

Izgleda da je Tadićev štab omaškom ispustio iz predizbornog slogana "Da zajedno osvojimo Evropu" jednu reč, te je slogan trebalo da glasi - "Da zajedno s RUSIJOM osvojimo Evropu".

Ivica

pre 16 godina

"Kakva je to država u kojoj je glavna vest da su se sreli predsednik države i predsednik Vlade i da će biti održana sednica Vlade i sednica Skupštine"?!

Петар

pre 16 godina

Нова победа Коштунице. Човек је једноставно хтео да заустави евро интеграције и успео је. Како би заплашио ДС кренуо је са иницијативом за скупштинско заседање и резултат је следећи - НЕЋЕМО ПОТПИСАТИ ПОЛИТИЧКИ СПОРАЗУМ СА ЕУ КАО НИ ССП а Коштуница се неће формално одрећи европута што не значи ништа јер ми тим оутем и не идемо. Жалосно је шта је Борис Тадић. Кукавичје јаје које је подметмнуто у демократски блок...

Todor

pre 16 godina

Kakvo potcenjivanje gradjana! Ne pomenuti glavni kamen spoticanja, a to je sporazum sa EU, a još ne dati nikakvo objašnjenje, zaista navodi na razmišljanje šta smo to bogu zgrešili da imamo ovakve drž-ne daj - "državnike".

gagi

pre 16 godina

ima li neko budan u DS ili svi dremate po upravnim odborima,Zoran se zbog vas u grobu prevrce, izgleda da ste zbog vlasti prodali sve njegove ideale, a njegove vizije se setite samo u kampanji. Nadam se da ce protesti zaziveti i da ce se bar clanstvo i simpatizeri vratiti na pravi put!

Nikola, Novi Beograd

pre 16 godina

Pa dobro bre demokrate dokle vise? Koliko jos mozete da potonete? Pa sta bi sa onolikim glasovima? kostunici da pisem jos jednu recku? Ja moram da predjem na novi zid, jedan sam vec ispunio.

Iz toplog doma - na barikadu
da vratis nadu ovome gradu!

padablada

pre 16 godina

Vlada ce zasesti... pa ce odmah potom pasti, a parlament nece ni moci da zaseda. Znaci prevremeni izbori. Izvuce se Boris i ovaj put.

Nemanja

pre 16 godina

Nasi "drzavnici" su se sastali i utvrdili da je svaki licni (partijski) interes vazniji i bitniji od opstedrzavnog. E pa dragi moji 2300000 koliko vas je glasalo za Tadica dobili ste ono sto ste i izglasali, i jedna dobra vest za sve vas, igranka bez prestanka tek pocinje. A ja? Ja u nedelju 3. februara nisam dao svoj glas manjem zlu, i nisam glasao protiv. Zasto? Zato sto su me, meni neke veoma drage i bitne osobe u zivotu od malena ucile, da je belo belo, a crno je uvek crno. I koliko god ti se neko zlo cinilo malim i beznacajnim, ono je u svojoj biti jedno obicno zlo, koje ako ne savladas i ne suprostavis mu se, savladace te. Kad sam cuo ovu vest, morao sam da odem do ogledala, i znate sta je bilo? Mogao sam slobodno da pogledam sebe u oci, a da pri tome ne osetim ni trunku gadjenja!

srkyy

pre 16 godina

Ukoliko ne dodje do vanrednih parlamentarnih izbora, Kostunica ce preuzeti inicijativu u vladi, a DS ce opet biti u drugom planu, opstanak vlade znaci pad i nestanak DS kao ideje, Kostunica je veoma spretan a Tadic kao sto vidimo nastavlja da radi isto sto i dosad, zloupotrbljava i zanemaruje poverenje glasaca i popusta politici koja u narodu nema nikakvo uporiste. Mada je ovaj dogovor samo delimican jer ne zadire u srz spora i potvrdjuje odnos koji ni do sad nije sporan sa obe strane tj Kosovo. Glavni spor medjutim ostaje, i ocigledno je da ce Tadic popustiti tj da ce opstati vlada. Samim tim, ako vlada opstane bez obzira na to kakao dogovor bude formulisan, DS ce polako nestati sa scene DSS ce se oporaviti a glasaci DS ce masovno prelaziti u LDP ili slicne stranke, u ovom odnosu snaga cak i verni DS-u koalicioni partner G17 je iskreniji od DS. Tadicevi glasaci zele jasniju i iskreniju politiku, a to ovaj nacin vodjenja politike ne moze doneti, vecina je glasajuci za tadica podsvesno glasala za korenitije promene sto znaci i za nove parlamentarne izbore tj protiv dosadasnjeg nacina rukovodjenja zemljom sto je i sam Tadic posle izbora odmah nagovestio, ovo nije to sto je on rekao zar ne!? Glasao sam za Tadica, osecam se prevareno sada, trebalo je da poslusam Petra...pogresio sam.

Dusan

pre 16 godina

Nisam od Tadića ni očekivao da će u ovoj situaciji uključiti želje naroda koji ga je izglasao pre par dana. Naravno da se sa Koštunicom "dogovorio" ono šta je Koštunica hteo da se dogovore, zato i nema ništa o sporazumu, koji je defakto i bio razlog za krizu vlade.
Očigledno je da je Tadiću potrebnija vlast, tajkuni, "junaci" koje traži Hag, i najviše Kosovo koje će proglasiti nezavisnost za koji dan nego Evropske integracije. Žali bože onolikih glasova koje smo mu dali, opet ih je poklonio DSS-u.
Tadiću nezaslužujete naše glasove zbog svoje "lepote", kohabitacije, pomirljivosti, i varanja birača koji su glasali za EU a ne za Vas!
Dolaze novi izbori razmišljajte o njima svi vi koji se sada osećate izneverenim, a i DS bi mogao da razmisli o tome.

GuC

pre 16 godina

Sta je radio RUSKI AMBASADOR tamo, da li je on clan Vlade ili poslanik?? Zasto nije bio ambasador Kostarike, naprimer?? Ko je ovde strani placenik??
SPORAZUM SA EU nije POMENUT? A ZASTO nije ? Gde je Djelic ovih dana, gde je Dinkic, ma ko vas je i kako UCUTKAO??
Vi ste nocna mora, bez kraja i pocetka.

sylar

pre 16 godina

Pa,stvarno neverovatno.DO danas nisam verovao ni razumeo ljude kada kritikuju Tadica i njegov odnos prema Kostunjavom spadalu, ali ovo danas je stvarno katastrofa.Sta vredi veci broj ministara, znacajno veca podrska gradjana, kada spadalo dobije uvek sta hoce.Jel Tadic laze ili sta je posredi?Nije mi jasno,ako neko ume, neka mi razjasni, molim vas.

Zoran

pre 16 godina

Premijer je konacno shatio da mora u Kabinet i da vodi sednice vlade.
Narod ne treba da se brine bice Rezolucija, doduse one se ne jedu.
To je zbog naseg nacionalnog ponosa.

Petar

pre 16 godina

Pozdrav brojnim komentatorima koji se osecaju prevarenim od strane g. Tadica. Pozdrav i svim njegovim glasacima na nedavnim izborima, i "prevarenim" i onim koji ne misle tako. Nema mesta kajanju, birali smo "boljeg" od dvoice. Ne osecam se prevarenim. Jos kad smo birali Kostunjavog, moj drugar je rekao: "Milosevic, samo drugacije izgleda. Svi nasi kandidati su ista skola. Moze, ako je zavrsio "Policisku akademiju" i ako je kandidaturu potpisao licno Nacelnik, Amfilohije". Dugo cemo mi jos cekati izbore, kako jedan komantator nedavno rece, na kojima necemo glasati protiv onog drugog, nego za onog prvog. Petar

NS

pre 16 godina

Imam utisak da nam se baca prasina u oci oko Kosova. Daje nam se da biramo izmedju dve struje oko Kosova. Jedna je za nepriznavanje samoproklamovane nezavisnosti ali za put ka EU a druga je da se kaze sudbonosno "ne" EU ako ona prizna Kosovo i posalje svoje trupe. Ne vidim samo kako ce bilo koja od ovih opcija zaustaviti odcepljenje Kosova i dolazak stranih trupa. Kriza vlade bi jos samo olaksala posao Albancima. Zabijanjem glave u pesak problem nece nestati.

Vladan

pre 16 godina

Bili su deda i unuk ....Bojim se da ova priča ima tužan kraj.Sve mi ovo liči na test HOMERA SIMPSONA sa strujom i kolačićima.Tako i nas non-stop udara struja a i to nam je malo.Pokazaće KOŠTUNICA tom prljavom zapadu.A TOMISLAV reče kako će da vadimo kestenje iz vatre.Tadić opet popušta...i uđoše u šumu po ko zna koji put.

b.a.

pre 16 godina

Uskoro ću napuniti 41, gde da idem? Ja hoću da živim OVDE, jer drugog izbira ne mogu zamisliti.... Ostavite me da živim kao normalan čovek!

iznevereni glasac

pre 16 godina

Aaauuu sta uradi Tadicu, samo posle dve nedelje si upropastio 2.3 miliona glasova, budi siguran da ce te ovo popustanje debelo kostati na parlamentarnim izborima. Ja vise necu da glasam za DS dok si ti u vrhu. Prosto ne mogu da verujem sta si uradio...

Djole

pre 16 godina

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas, ne pitaj mnogo dospeces i ti na rdjav glas. Putuj planeto super smo se druzili, nama je lepo taman kako smo zasluzili.

dusko

pre 16 godina

Ja lično mislim da je pitanje trenutka kada će Tadić zamoliti Koštunicu da se njegova DS priključi DSS u i tako prekinu ovu mučnu situaciju. Jasno iz "obzira" prema glasačima u Srbiji, jer konačno je jasno da te dve stranke vode jednu politiku, Koštuničinu, odnosno Miloševićevu! Onda sledi priključenje ili sporazum sa SPS om i tako će Srbija dobiti dva politička bloka, svakako na desnoj strani ali će se jedan i dalje sam predstavljati kao levica.
E sad, ima tu "jedno ali što devojci sreću kvari", LDP i studenti! Taj remetilački faktor, verovatno u bliskoj budućnosti će biti jednoznačno, ako nije već označen za izdajnike, za Kosmet je već, strane plaćenike itd i očekujem da će RTS, čitaj Tijanić, uskoro da raspiše sličnu poteru za Čedom kao svojevremeno za Đinđićem sa temom "ako Čeda preživi Srbija neće"!
A do tada, mi ćemo kao uvek do sada, kao izrazito nepolitička nacija, prestrašena, podanička i podkupljiva i dalje glasati za one koji su na vlasti.
Mi se jedino na grobljima otvorimo i kroz naricanje kukammo za što nam bog ne dade pamet na vreme nego nas to uvek i uvek iznova snalazi.
Trebalo bi svakome Srbinu objasniti Đinđićevu priču o akvarijumu i ribljoj čorbi, očito da je još uvek više od polovine ne razume! Zato i ne možemo dalje!

mich

pre 16 godina

Prevaranti se opet dogovorili za prevaru.
Malo zatezali.Kobajagi.
Sve opet po starom.
Lov se nastavlja
Lovina sve unosnija.
Kod Miskovica vec prliva.
Sirotinju ko vise pita i ko njoj da udovoljava

Drevni Ilir

pre 16 godina

‘Najvaznije jedinstvo oko Kosova’ – koja je to demagogija. Pa niko ne moze poreci da je Srbija i dosad bila gotovo potpuno homogena u stavovima prema Kosovu, sa malim izuzecima. Ali jedinstvo oko besmislenih i nerealnih ciljeva ne da nije korisno vec ide direkto na stetu Srba u Srbiji a jos vise onih koji su preostali na Kosovu.