Misija SB s predstavnicima Beograda

Beograd -- Misija Saveta bezbednosti UN u Beogradu razgovarala sa premijerom i predsednikom Srbije. Od večeras u poseti Kosovu.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Nadamo se da ce misija SB prouciti situaciju na Kosovu. Postoje realne indicije da ce zvanicni Beograd pokusati kao uvek do sada da izazove ekcese jer Beogradu nije u interesu prosperitet Kosova. Oni ce jos dugo pokusavati da nas drze " u sahu " ne bi li izazvali nemire. Nadam se da je albanski narod na Kosovu naucio lekcije iz proslosti. Pozdrav iz Prishtine .
  (All. Prishtina, 26. april 2007 08:04)

  # Link komentara

 2. Situacija na Kosovu i Metohiji je u ovom trenutku najnapetija od 17. Marta na ovamo. Nadam se samo da će se sve završiti u miru i da će delegacije objektivno opisati situaciju na Kosovu u SB pa makar je gledali i iz (kako to kaze SR Ivić) helikoptera.
  (BigMuzzy, 26. april 2007 08:22)

  # Link komentara

 3. Jutros je evropska televizijska stanica 'Euronews', u okviru vesti o dolasku misije SB, prikazala jednu albansku porodicu sa Kosova čiji je starešina izjavio da oni nikada neće moći da žive sa Srbima. Ne pod Srbijom, nego sa Srbima! Star čovek pa se izrekao i odao ono što već odavno slutimo - da je nezavisnost tek prva faza do izvršenja totalne eliminacije srpskog življa sa Kosova.
  I to će misija SB da čuje i vidi ovih dana, ali će ostati gluva i slepa na sve jer je njihov izveštaj već odavno napisan, pre nego što su i krenuli na put.
  (Kosovar, 26. april 2007 08:37)

  # Link komentara

 4. Poznato je da na Kosovu ima dosta mesta gde su nekada zivele hiljade stanovnika srpske nacionalnosti a gde bi misija SB UN sada bila daleko brojnija od preostalih stanovnika.
  Da li ce neko pokusati da im objasni tu neprijatnu cinjenicu.
  (Simon, 26. april 2007 09:36)

  # Link komentara

 5. Taj star covek u Euronews-u mozda izjavio sa licnog ubedjenja ali to nisu rekli svi Albanci sa Kosova, pa ni vlasti Kosova.
  Sa druge strane srpske vlasti su to i zvanicno dali na uvid da Kosovo zele bez Albanaca.
  To pored mnogih dokaza najbolje se dokazuje priliokom usvajanjan USTAVA (zakletva necovecna) Srbije prosle godine na referendumu gde Albanci ne postoje na listi biraca-jer njih ce Srbija ponovo masovno oterati preko Prokletija ili ...
  Kosovo je Srbija okupirala 1912 i sada doslo vreme demokratije i Kosovo ce biti vracena onima koji zele da zive iskreno u njoj bez obzira na jezik , veru i boju koze i koji ce voditi ka prosperitetu.
  (lulzim, 26. april 2007 09:55)

  # Link komentara

 6. Bolje bi bio učestvovanje srpske zajednice u institucijama i na taj način korišćenje prednosti koje donosi učešće u političkom životu nego da se demonstrira, ali kad srbski vlasti nema pametnje ideje to nama Albancima se dopada.Ja kao Albanac mislim da zajedni zivot je ipak moguce ali prvo treba Srbija da prizna nezavisnu Kosovu i da se izvinjava za sve sto desavao od vreme Milosevica( mi znamo da celi sprpski narod nije kriv za to ) .. Tada ce biti moguce da zejedno zivimo i dobro bi bio da vi naucite albanski jezik kao sto smo mi srpski jezik naucili(nista od toga nismo izgubili). Vi znate da SB zna vrlo dobro kako je u situacija u Kosovu to se desava samo za to sto Rusija predlozio. Nije toliko bitno koja stranka u Srbiji u vlast biti (zeleo bi da to proevropska biti) Kosovo ce biti nezavisna drzava. Pozdrav svima.
  (Toleranti, 26. april 2007 10:27)

  # Link komentara

 7. Gospodine Riker, smatrate neuspehom sto Srbi ne ucestvuju u politickom zivotu na KiM? Veoma lakomisleno sa vase strane. Zar niste razmislili da da bi doslo do ucestvovanja, prvo bi trebalo da se obezbede osnovna ljudska prava? Struje zimi nema, vode leti nema, kretanje je ograniceno, cesto cujemo na etnicki motivisane zlocine protiv Srba, tu i tamo ponaka crkva se detonira, javni zivot na KiM ima sve premise rasizma i da ne nastavljam sa listom. I kako ste vi mislili da u takvoj srbomrzackoj atmosferi da se Srbi integrisu na KiM?
  (Cvijus, 26. april 2007 12:50)

  # Link komentara

 8. Citam da je Samardžić je kazao da su pojedini ambasadori "sada prvi put saznali" da postoji i konkretan predlog Srbije koji je "nešto između ili nešto treće. Mesecima nas vlada bombarduje saopstenjima o uspehima lobinga, dok je 40 miliona evra potroseno na putovanja glede propagiranja srpskog stava o Kosovu. Ako glavne diplomate u Nju Jorku jov uvek ne znaju za srpski predlog, pitam se sta su do sada radili nasi politicari po tim putovanjima...
  (B, Sepkirov, 26. april 2007 12:51)

  # Link komentara

 9. Dolazi vreme kada neko ma koliko i ne zeleo,mora da cuje i vidi kako Srbi zive na Kosovu i Metohiji,a to ilustruju i sledece cinjenice:
  Od dolaska KFOR-a i UNMIK-a proterano je vise od 250000 Srba i nealbanaca,ubijeno preko 1000 srba,kidnopavano preko 1300 Srba,svud okolo su spaljene crkve i manastiri,popaljena srpska sela,unistava se sve sto je srpsko.I da podsetim sve se to desava pred ocima medjunarodnih snaga,koje se kriju iza rezolucija 1244,a sve su uradili da nista ne urade kako bi ova rezolucija UN bila ispostovana.Gospodin Riker nam prica o integraciji Srba u Kosovske institucije,o integraciji Kosova i Srbije u EU,gde granice nece predstavljati nikakakav problem,pa mi se namece jedno pitanje sa logicnim odovorom,a to je :Zasto gospodin Riker onda hoce te nove granice,kad vrlo brzo nece ni biti bitne?Zasto gospodin Riker ne pokusa (ako sme)da integrise Albance u institucije Srbije?Moj odgovor jeste,pa koliko je pricao o rezoluciji 1244,toliko je i sam protiv nje,koliko prica o integraciji,toliko i sam radi da dezintegrise ceo balkan.A Americkim prijateljima porucujem nek daju oni ono sto je njihovo,imace jos jednu drzavu u svom savezu,pa i jos jedna zvezda na zastavi nece biti problem da se doda,ali u SAD-u a ne na balkanu i u Srbiji.
  (Srdjan, 26. april 2007 13:39)

  # Link komentara

 10. Pa dobro je pitao Ambasador Juzne afrike, sta konkretno vi nudite Albancima. A odgovor je NISTA.
  (xixa, 26. april 2007 13:53)

  # Link komentara

 11. Nazalost,mislim da misija nece realno proceniti situaciju na KiM. Odluku o KiM, nesumnjivo,donose velike sile,na nama je samo da ne prihvatimo narusavanje integriteta nase zemlje. Ovo je pitanje odnosa prema otadzbini a ne prema Milosevicu,Kostunici,Djindijicu ili bilo kome od nasih politicara, bar za mene. A svi znamo ko nosi najvecu krivicu,za ovo stanje i ko nas je doveo pred svrsen cin.
  (Darko, 26. april 2007 14:37)

  # Link komentara

 12. Kostunica je sve lepo rekao u odgovoru novom americkom ambasadoru u UN. Potpuno je nezamislivo da SB UN donese bilo kakavu odluku protiv povelje Ujedinjenih Nacija.
  Ne vidim apsolutno nista pogresno u bilo cemu sto je odlazeci premijer Srbije rekao na ovom sastanku.
  Vreme je za sve da uvide realnost - Kosovo ne moze da dobije nezavisnost uz takva masovna etnicka ciscenja ne-Albanaca i unistavanja svega srpskog. To nema nigde u svetu, a kamoli u sred Evrope.
  S obzirom na realni odnos snaga u Savetu Bezbednosti - moramo svi zakljuciti da Kosovo nikad nece biti nezavisno, niti ce ikada imati stolicu u UN.
  Juzna Afrika je ocigledno takodje zainteresovana za srpske ideje i predloge o resavanju stvari. Jednostavno - vecina u SB nije za nezavisnot niti moze biti nakon ovoga.
  Opet mozemo samo Rusiji da zahvalimo sto je inicirala ovu misiju, koja ide u prilog argumentima vlade Srbije.
  (realista, 26. april 2007 16:05)

  # Link komentara

 13. Mislim da poseta nece nista izmeniti. Srbija je decenijama vodila losu politiku prema stanovnistvu Kosova i to je kulminiralo 1999., ljudi koji zive na Kosovu imaju pravo da izgrade buducnost kakvu oni zele. Srecno i pozdrav za dobre ljude iz Prishtine
  (Dusan, 26. april 2007 16:28)

  # Link komentara

 14. Njih treba ubaciti jedno nedelju dana da zive u nekoj srpskoj enklavi. Verujem da ce posle toga iz osnova promeniti svoja razmisljanja.
  Svi oni koji misle da Srbi nisu ugrozeni ili da je sa Albancima moguc suzivot neka odu samo nedelju dana na Kosovo.
  (Dejan, 26. april 2007 17:10)

  # Link komentara