1. Što ovi iz eu nisu kontrolisali svog pulena. Zaboravih, o je isto kao ovi iz eu samo sitne sluge gospodara oreko bare. A on je daleko, daleko od evropske radijacije.
  Drugo, zašto su ukrainci danima ispuštali velike količine vode iz uzvodnih akumulacija u jezero Kahovke, a onda je volšebno granatirana brana. Pametnom dosta, glupom ne vredi ni crtati.
  (Bojan, 8. jun 2023 15:05)

  # Link komentara

 2. А,шта ако се докаже да је то урадио неко трећи?!(Ако већ није било у интересу ни Украјинцима,ни Русима?!).
  (V.A.Lucky, 8. jun 2023 13:23)

  # Link komentara

 3. @Aķo se dokaze da je to Rusija uradila onda samo nuklearka na Moskvu i nista vise
  (British, 8. jun 2023 08:22)

  A ako se dokaze da su Ukri, hoces li onda bacati nuklearku na Kiev ili je to samo u slucaju da su Rusi to uradili, zapadni demonkrato?
  (Onako, 8. jun 2023 11:49)

  # Link komentara

 4. Reaktori mogu da se iskljuce momentalno, ali nuklearno gorivo ostaje vrelo i mora da se hladi godinama nakon iskljucenja reaktora, dok se ne ohladi dovoljno da moze da se cuva bez hladjenja. U pocetku, voda koja ga hladi se toliko zagreva da mora da cirkulise, da topla odlazi i zagreva neku reku, jezero, more, a da se odatle uzima hladna. Za to su potrebne pumpe, koje trebaju struju. Nakon nekog vremena, prestaje potreba za cirkulacijom vode (za prinudnim hladjenjem) i dovoljno je da gorivo bude potopljeno u neku stajacu vodu koja ga hladi svojom prirodnom cirkulacijom (tada pumpe vise nisu potrebne). Cak i tada, ako je van vode, gorivo se pregreva i moze da istopi kosuljicu i da dodje do situacija poput Fukushime, jer vazduh nema dovoljan toplotni kapacitet za hladjenje goriva. Za nuklearne elektrane, u zavisnosti od tipa i kolicine goriva i od toga koliko je "izgorelo" u reaktoru, vreme hladjenja moze da ide od 5-10 godina.
  (Nije šala, 8. jun 2023 11:05)

  # Link komentara

 5. Iskljuciti sve reaktore, izvaditi uranijumske sipke i odvesti u Rusiju, a elektranu konzervirati za neka bolja vremena.
  (Kralj, 8. jun 2023 10:12)

  # Link komentara

 6. Moze da se nuklearka iskljuci u svakom momentu za par minuta
  (Milanko, 8. jun 2023 09:33)

  # Link komentara

 7. Neka onda dovedu Zeljova i Bajdena zajedno sa Solcom i Makronom uz asistenciju onog "Engleza"izbPakistana pa neka kantama ili smrkom hlade reaktore.
  (Djura, 8. jun 2023 09:27)

  # Link komentara

 8. Aķo se dokaze da je to Rusija uradila onda samo nuklearka na Moskvu i nista vise
  (British, 8. jun 2023 08:22)

  # Link komentara

 9. Resice to rusi i bez uplitanja zapada, rusi su napravili tu nuklearnu elektranu, rusi ce je i ugasiti…samo je bitno da se zapad uplice sto je manje moguce…tamo gde zapad dodje da siri demokratiju, pomaze i sl..sve se radpada momentalno, shodno tome drzite se dalje id nuklearke…
  (Person, 8. jun 2023 08:22)

  # Link komentara

 10. Jel mogu da je ugase?
  (Divac, 8. jun 2023 08:16)

  # Link komentara