1. Amerika je i dalje najmoćnija zemlja na svetu, kada se svi osnovni pokazatelji uzmu u obzir. S druge strane, njena moć je drastično opala u odnosu na onu posle WWII. Na osnovu javno dostupnih informacija, njen udeo u svetskom GDP PPP na osnovu pariteta kupovne moći, koji niveliše razliku u cenama roba i usluga u različitim zemljama, iznosi oko 15,6%. Kada bi se posmatrale samo realne ekonomije bez dela sektora finansijskih usluga koji je prenaduvan, taj udeo bi bio bliže 10%. Svet se jako promenio od pada berlinskog zida. Amerika je previše mala zemlja, u svakom pogledu, za svoje ambicije. Nešto kao UK posle WWII, koja je svoje ambicije mogla u većoj meri da ostvari pomoću neprincipijelne simbioze sa tom istom Amerikom. Amerika nema „mlađeg i većeg rođaka“. Ima Kinu, s kojom nije u rodbinskim odnosima. Siledžija koji je izgubio snagu iz mladosti uvek se više oslanja na pretnje i lukavstvo. Tako je i sada. Ne sumnjam da će biti uvrtanja ruku i pravog i lažnog, samo što je mnogo bitnije da tzv. država Kosovo nema podršku tamo gde joj je najpotrebnije, a to je kod svog stanovništva koje je videlo da se, sem za elitu, radi o propaloj stvari.
  (MRM, 2. februar 2023 13:44)

  # Link komentara

 2. Уз дужно поштовање, овакве оцене можемо да чујемо само од противника нашег народа.
  (Vojo, 2. februar 2023 13:36)

  # Link komentara

 3. Zapad je svoju sansu BOMBARDOVAO 1999. godine.
  Istok je izgubio na 'privlacnosti'.

  Tako da ce Srbija, blago nama pa smo na bogatoj nekretnini, SAMA da se organizuje.

  NI ISTOK, NI ZAPAD - NEGO SRBIJA!
  (NI ISTOK, NI ZAPAD!, 2. februar 2023 13:21)

  # Link komentara

 4. Samo Amer Srbina spašava
  (Stefan, 2. februar 2023 13:14)

  # Link komentara

 5. Mi nismo podoban narod, previše smo ponosni. Tako je bilo vekovima, tako će i ostati. Svako ko bar malo poznaje istoriju zna da se sve ponavlja. Izucite srpske ustanke, kad je najgore saka jada se skupi i bori, tako vekovima i opstajemo
  (Istorija, 2. februar 2023 12:50)

  # Link komentara

 6. U pravu je. Ali neće se ovako završiti.
  (Trol, 2. februar 2023 11:52)

  # Link komentara

 7. Tek će te se iznenaditi ambasadore.
  (Srdjan, 2. februar 2023 11:41)

  # Link komentara

 8. Tacno je, samo zapad i nista drugo.
  (stevo, 2. februar 2023 11:36)

  # Link komentara

 9. Stalno nam trebaju neka braća, kao da smo mentalni invalidi. To nas je koštalo života i prosperiteta od 1945g do današnjih dana. Muka mi je od Jugoslavije, nesvrstanih, Rusa... Sve sama braća. To nas je dovelo do dna. Budimo sami međusobno braća i sestre, bez izmišljenih bratstva i daleko ćemo dogurati.
  (Dick, 2. februar 2023 11:15)

  # Link komentara

 10. Nije tacno!
  (Ljub@, 2. februar 2023 11:15)

  # Link komentara

 11. silno grešiš sinak!
  (Voja, 2. februar 2023 10:52)

  # Link komentara

 12. Amerika i Rusija ruku pod ruku, stalno na svoju stranu vuku....
  A mi glupi narod mali, neobrazovan, a i morala nam fali...
  (Kolega, 2. februar 2023 09:49)

  # Link komentara

 13. Uvek smo tezili tamo, nikada protiv. Da nas hoce tamo, odavno bi bili.
  (Vlada, 2. februar 2023 08:58)

  Koliko god u ovoj rečenici bilo i istine ima i naše krivice. Mi smo i dalje zemlja sa jako visokim stepenom korupcije. To je osnovni problem našeg društva. Nama su sve institucije u nadležnosti jednog čoveka. Ne možemo samo reći Evropa nas neće, a mi po pitanju korupcije na nivou afričkih zemalja, sloboda medija na nivou Severne Koreje. O reformi pravosuđa i nezavisnom sudstvu da ne govorim, to je na nivou Južnoameričkih kartel zemalja. I šta mi to onda imamo evropsko, šta je to evropsko ostalo u nama samima da bi tako samouvereno tvrdili da mi jesmo Evropa i da pripadamo Evropi.

  Kosovo nije samo njihov izgovor, nego i naš. Našim političarima savršeno odgovara da kosovo opstaje kao jedini razlog i prepreka našem članstvu u EU, jer tako niko ne razmišlja da su zapravo sve ove gore pobrojane stvari možda i mnogo ozbiljniji razlog zbog koga smo mi još uvek daleko od EU. I onda kreće, mi smo sve ispunili, mi smo ekonomski tigar, mi smo lider u regionu ali.....kosovo, ucenjuju nas zbog kosova, a u stvari ni jedna vlast neće da iskoreni ovo gore pobrojano, jer to znači da oni direktno time sankcionišu sami sebe, a to ni jedna vlast neće, jer kada uzjaši, shvati da je to životna prilika koja se pruža jednom u životu i odmah teži da je iskoristi da obezbedi potomstvo za čitav vek.
  (Bane, 2. februar 2023 09:36)

  # Link komentara

 14. ...dabogda u svom zivotu odluke donosio kako nas tera da ih donosimo...
  ...ni manje, ni vise...
  (kraja, 2. februar 2023 09:22)

  # Link komentara

 15. Nikada nisam razumeo potrebu ekskluzive, ako sam sa jednima onda sam protiv drugih...
  Kao drustvo tezimo EU zbog mnogih stvari, ekonomije, geografije, itd. I to nikada, kroz vekove, nije drugacije. Uvek je postojala veza Beograd- Budimpesta - Prag- Bec - Minhen... Gomile eminentnih srpskih istorijskih likova su upravo skolovani/radili u ovim gradovima. Nas jezik je formiran u Becu, prvi recnik je tamo izdat! Ali smo uvek imali bratske veze sa Rusijom (cak i uslovima losih politickih veza i trzavica).
  Mislim da su i vrapci naucili da sve ove narative, koje vidjamo poslednjih dana sa "Zapada" su vec ispricani i samo prazne price. Uvek smo tezili tamo, nikada protiv. Da nas hoce tamo, odavno bi bili.
  (Vlada, 2. februar 2023 08:58)

  # Link komentara

 16. E tako se radi kampanja, svaka čast. Prvo u dnevnik na Pinku, sledeći dan na N1 posle vesti, pa uključi Koštunicu da "potera" narod na ovu stranu jer im duguje... Čestitam ambasadoru.
  (Pavle, 2. februar 2023 08:50)

  # Link komentara

 17. U pravu je!
  (Milan, 2. februar 2023 08:24)

  # Link komentara