1. Dajte dokaze, gospodo. Dosta je više bilo zapadne propagande u Srbiji. Vagner je jedna klasična privatna vojna kompanija kakvih na Zapadu ima na desetine (SAD, VB, Kanada, Francuska...), koja angažuje borce (plaćenike) za raznorazna ratove, obavezno, u interesu ruske države. Isto tako, zapadne privatne vojne kompanije (Akademi/bivši Blekvoter, MPRI i sl.) isključivo ratuju u interesu SAD i NATO-a...ne daj Bože, da se angažuju na suprotnoj strani..."popili" bi dugogodišnje robije za, verovatno, terorizam.....

  Zapadne privatne vojne kompanije su za vreme rata u Avganistanu i Drugog iračkog rata vršljale po Srbiji i RS, i bile vrlo aktivne u vrbovanju plaćenika sa naših prostora, u čemu su im aktivno pomagale ambasade SAD u Beogradu i Sarajevu....neposredno nakon rata u BiH, Francuska je, kao plaćenike, za rat u Kongu (na strani generela Mobuta Sese Seka) angažovala bivše pripadnike 10.diverzantskog odreda VRS, među njima i bivšeg komandant tog odreda.

  A, o ilegalno i protivzakonito "instaliranim" grupama i pripadnicima NATO u vojno-bezbedonosne strukture Srbije da i ne govorimo. To je javna tajna.

  Ovde, u slučaju Vagnera i Rusa, zapadni propagandisti i agenti njihovih interesa u Srbiji, deluju po principu "drž'te lopova".

  I na kraju, šta je sporno i lažno u tome, da velika većina Srba podržava Rusiju u sprovođenju SVO u Ukrajini, i ne samo to, već ih podržava od 2014.godine kada je i počeo ovaj sukob...Rusima za to ne treba nikakva posebna propaganda u Srbiji...
  (veteran, 9. decembar 2022 10:52)

  # Link komentara

 2. Premnogo ruskih agenata vršlja po Srbiji.
  (Valjevac, 9. decembar 2022 10:02)

  # Link komentara

 3. Rusi su itekako dobrodošli u Srbiji, kao i bilo koja ruska organizacija. To je apsolutna činjenica. Tekst je, blago rečeno, promašio metu.
  (Ibna, 9. decembar 2022 10:01)

  # Link komentara

 4. Čuj "nema registrovanu organizaciju"! Pajtonovski nadrealno. Kriminalci inače uredno registruju svoju delatnost kao "SZR za obavljanje kriminalnih poslova", sa prijavljenim sedištem firme i brojem žiro računa. U rubrici "vrsta delatnosti": poslovi iznuda i ucena, kidnapovanja, razbojničke pljačke i ostalih vrsta kriminalnih usluga.
  Koja smo mi karikatura od države. Ovaj ili onaj Rus, svejedno je, svaki Rus ovde može da radi bukvalno šta hoće i niko neće ni da zucne. Nije neočekivano, nikada u istoriji "nezavisne" Srbije nije uhapšen ni 1 ruski špijun ili agent, znalo se da će tako biti još od ubistva Zorana Đinđića, ali opet iznenađuje entuzijazam kojim se svi kolektivno prave blesavi.
  (CATAPA, 9. decembar 2022 09:50)

  # Link komentara

 5. Zašto je Vagner zloglasna organizacija a sve ostale zapadne paravojne formacije su Dobrovoljno borbeno društvo sa statusom KUD? Šta je legija stranaca bilo koje države?
  (Mirkosoft, 9. decembar 2022 09:14)

  # Link komentara

 6. Bravo, Evropa zdaj .
  (icko, 9. decembar 2022 09:10)

  # Link komentara

 7. Добро нам дошли браћо
  (Јован, 9. decembar 2022 09:04)

  # Link komentara

 8. Хахахааа.....па циркус. Ми смо по том питању бушни као сито већ 30так година. Брити, Американци и Немци су нам први донели демократију и ослободили нас тамнце српског народа. Сад се нашла ова два "стручњака" да нам објасне ситуацију.
  (Мисирац, 9. decembar 2022 09:03)

  # Link komentara