1. E sad treba da budeš u šoku u zatvoru. Monstrum si gori od tog manijaka Božiću. Sram te bilo
  (sinisa33, 25. jun 2021 15:33)

  # Link komentara

 2. Dajte dokaze... Što nije prijavljeno i što opet prvo u novine?
  (Malo stariji basketaš, 24. jun 2021 16:28)

  # Link komentara

 3. Ma ziva dusa, sta ces.
  (peja kostolac, 24. jun 2021 15:31)

  # Link komentara

 4. Je l' i dalje problem glumačka profesija?
  (Milica, 24. jun 2021 12:01)

  Jeste. Trenutno jedna pored druge stoje ova vest i vest o Danijeli Štajnfeld. Pročitaj komentare na ovu drugu vest i biće ti jasno...
  (John, 24. jun 2021 15:11)

  # Link komentara

 5. @leonida, @abc,
  Hvala Vam na savetima, poštujem Vaše mišljenje(i sam sam zaljubljenik u hemiju, malo sam doduše "skrenuo" sa kursa i završio na farmaciji) i jako sam se radovao budeućem slanju deteta u Petnicu, pre svega zbog nje. Ali, dozvolite, u najblažu ruku rečeno, sve ovo mi ostavlja jako, jako gorak ukus u ustima, vrv.preterujem...(kažete, nije leglo razvrata..., slažem se, ali kad pomislim na jedno jedino maloletno dete, koje je otišlo da uči, da razvija svoju ljubav prema nauci, da proširi znanje iz omiljenog gradiva, a doživelo ovo o čemu je reč u tekstu, krene mi "knedla", tuga i nelagoda,... ). Videćemo... Sačekaćemo malo, pa doneti odluku. Hvala na mišljenju i stavu.
  (Saša, 24. jun 2021 14:59)

  # Link komentara

 6. Moram jos nesto da dodam, kao otac dve devojcice ovo sve me jako pogadja, vise mi je muka da se po novinama provlace samo inicijali pedofila da nema javnog centralnog registra i slicno ispada da su ovi manijaci zasticena vrsta i da je jedina odbrana od njih ostavljena samim roditeljima sa rizikom dugogodisnje robije.
  (trt, 24. jun 2021 13:31)

  Zbog pretpostavke nevinosti, u sudskom smislu.
  Sad je na sudstvu.

  Svi vi koji ste imali super iskustva, to je sjajno!
  Svaka cast! Ali nije to tema.
  (rofl, 24. jun 2021 14:48)

  # Link komentara

 7. Odgovornost rukovodstva je velika.Ako je kasno za pocinioca za njih nije.Ne mogu onda ostati na toj poziciji.
  (milica gagic, 24. jun 2021 14:39)

  # Link komentara

 8. @Strašno, da strašnije ne može biti.Ne znam šta drugo da kažem.Moje dete je trebalo da ide u Petnicu jula ove godine, odličan đak, zaljubljena je u hemiju, još više u eksperimentalni rad i laboratoriju...Posle ovoga, nisam pametan šta da radim...
  (Saša, 24. jun 2021 12:14)

  Pustite dete, meni je to sad kao studentu najlepše sećanje iz srednje škole. Ovo je sigurno izolovan slučaj, imam još 4 druga i svako od nas je bio na različitom seminaru i niko nema ružnu reč o Petnici da kaže(uključujući i seminar iz hemije).
  (Leonida, 24. jun 2021 13:34)

  Slažem se. Izuzetno mi je žao što se ovo ogodilo i svi odgovorni, uključujući i direkora, treba da snose posledice. Ali ne treba da zoboravimo da je kroz petnicu prošlo na hiljade dece za koju je to bilo apsolutno pozitivno i transformativno iskustvo. I sam sam tamo bio 2011-2014 a nakon toga i moj mlađi brat koga je petnica transformisala od zaljubljenika u video igrice u zaljubljenika u nauku.

  Deci u tim godinama mnogo znači da budu u Petnici i osećaju se prihvaćeni u okruženju gde su sve "štreberi". Tu shvate da imaju perspektivu i da je u redu da razvijaju svoja interesovanje umesto da se stope u bledilo prosečne srednje škole gde se je kul da se puši i slušaju narodnjaci. U Petnici je kul napisati kvalitetan rad i to mnogo pozitivno utiče na intelektualni razvoj mladih. Na žalost našao se i neki manijak koji je to pokušao da iskoristi.

  Po meni ova situacija više govori o našem društvu u celini.
  (Marko, 24. jun 2021 14:37)

  # Link komentara

 9. ljudi, nije fer da nakon 30.000 dece i 40 godina sve bacimo na smetlište. Manijaku da se sudi, nego, ali otpisati sjajnu instituciju je imbecilno.

  Drugo, Vigor vam je rekao surovu istinu. Da su mu dali otkaz, Sud bi ga vratio na osnovu Zakona o radu. Ali narode, hteli ste zakon gde će vam posao biti siguran kad dobijete stalno zaposlenje. E pa molim, to znaju i ove siledžije, pa zloupotrebljavaju...
  (gladijator, 24. jun 2021 14:19)

  # Link komentara

 10. 'kul' cika od 6 banki?
  godinama pravi zurke i umetnicke seksi fotografije
  sa mladim naucnicama u petnici?

  na koju foru to godinama prolazi i niko nista?
  (wer, 24. jun 2021 14:17)

  # Link komentara

 11. I opet se s ovakvim informacijama pre nego što je podignuta optužba. Da li shvatate da se skrivanjem imena počinioca sva krivica i osuda javnosti skreću na instituciju? Da li je to ideja? Mislim da jeste, jer se seksualni napadi ne dešavaju samo u dečjim glumačkim školama, na fakultetima i u istraživačkim stanicama, nego i u javnim preduzećima npr, ali to je valjda ok jer tamo rade odrasli ljudi? Ako je tako, neka se spreme Matematička, Karlovačka i Kragujevačka gimnazija.
  Ozbiljna država čuva svoje institucije!
  (Lea, 24. jun 2021 14:13)

  # Link komentara

 12. A kad ti je posao da se setiš, šta onda?
  (Zlatko, 24. jun 2021 14:07)

  # Link komentara

 13. Srbija, mesto gde se i Petnica pretvori u Zadrugu.
  (Mima, 24. jun 2021 14:06)

  # Link komentara

 14. @Strašno, da strašnije ne može biti.Ne znam šta drugo da kažem.Moje dete je trebalo da ide u Petnicu jula ove godine, odličan đak, zaljubljena je u hemiju, još više u eksperimentalni rad i laboratoriju...Posle ovoga, nisam pametan šta da radim...
  (Saša, 24. jun 2021 12:14)

  Pustite dete, meni je to sad kao studentu najlepše sećanje iz srednje škole. Ovo je sigurno izolovan slučaj, imam još 4 druga i svako od nas je bio na različitom seminaru i niko nema ružnu reč o Petnici da kaže(uključujući i seminar iz hemije).
  (Leonida, 24. jun 2021 13:34)

  # Link komentara

 15. Moram jos nesto da dodam, kao otac dve devojcice ovo sve me jako pogadja, vise mi je muka da se po novinama provlace samo inicijali pedofila da nema javnog centralnog registra i slicno ispada da su ovi manijaci zasticena vrsta i da je jedina odbrana od njih ostavljena samim roditeljima sa rizikom dugogodisnje robije.
  (trt, 24. jun 2021 13:31)

  # Link komentara

 16. Znate gde se ovakve stvari prijavljuju... to svakako nisu novine jer novine nisu ni sudija, ni tužilac, a ni policija. Prema tome, ostaje nejasno zašto nije prijavljeno tamo gde treba i kad treba.
  (Malo stariji basketaš, 24. jun 2021 13:28)

  # Link komentara

 17. Najcrnje za jedno drustvo je kada ustanova koja treba da stiti, obrazuje decu je ustvari ucesnik u pedofiliji....ovaj S je to radio godinama u to ne sumnjam ustanova za koju je radio je saucesnik zbog pasivnog ponasanja i pokusaja da se zastiti ne prijavljivanje pedofila a o tome da im je zao pedofila od 60 godina i da su mu dopustili bilo kakav dalji rad bez obzira ima li kontakta sa decom, ne treba govoriti osim da li im je zao dece?...... jos je i nagradjen za svoje devijantne sklonosti.
  (trt, 24. jun 2021 13:24)

  # Link komentara

 18. Znali smo i znamo, samo što mislimo neće baš nas a i baš nas briga za tuđu muku, mislim, najčešće.
  (braka, 24. jun 2021 13:20)

  # Link komentara

 19. Puno brige je posvećeno počiniocu. Pazili su da ne bude ostavljen bez finansija, bili obazrivi jer je suicidalan, bojali se da se ne ogreše o njega... A briga o žrtvama? Nula. „Nema veze, ma neće se ponoviti...” Umesto da im se smrzne krv u žilama od bojazni da se slučajno ne ogreše o žrtve. Dok se tu ne promenimo kao društvo, nećemo biti bezbedni. Neko može da ima visok IQ (u Petnici bar toga ne manjka), ali emotivna inteligencija je zakazala. Nema nam pomoći sve dok naš instinkt ne postane da pitamo žrtvu kako je, kako možemo da pomognemo, da uvažimo da je strašno to što joj se dogodilo, da pogledate iz ugla žrtve i sagledate posledice po njihov život i shvatite da nema opravdanja za počinioce. Da ne govorim o sekundarnoj traumatizaciji svih ostalih polaznika u Petnici koji nisu žrtve ali su nemi posmatrači, pred čijim očima su nečija bolest i zloba pravdani i koji su time pažljivo edukovani da to prihvate kao, eto, nešto normalno.
  (SB, 24. jun 2021 13:12)

  # Link komentara

 20. Podrška za hrabru decu.
  (djole, 24. jun 2021 12:58)

  # Link komentara

 21. Strašno, da strašnije ne može biti.Ne znam šta drugo da kažem.Moje dete je trebalo da ide u Petnicu jula ove godine, odličan đak, zaljubljena je u hemiju, još više u eksperimentalni rad i laboratoriju...Posle ovoga, nisam pametan šta da radim...
  (Saša, 24. jun 2021 12:14)

  Posaljite dete u Petnicu, eto sta cete da radite. Nije to tamo leglo razvrata pa da su svi takvi. Ako je bio jedan zlostavljac sa njime je zavrseno i to je to. Druga varijanta je da uskratite detetu vrhunsko obrazovanje zbog necega sto se desilo pre 5-10 godina
  (abc, 24. jun 2021 12:55)

  # Link komentara

 22. Naučite decu da je nebitno ko je taj neki "super kul čika", nebitno je da li on misli da je njihov naučni rad bezvredan ako ne pristanu na fotkanje, pipkanje, itd. Dostojanstvo nema cenu. Nisu problem super kul čike, problem je društvo koje dozvoli da mu deca pristaju na omalovažavanja i ponižavanja od strane kvazi autoriteta, počevši od osnovne škole pa do fakulteta. Naučite ih da i ako im neko kaže da im naučni rad neće biti objavljen ako ne pristanu na ne znam šta, da njihov odgovor bude "važi, evo sad ću" pa da odmah potom zovu policiju, roditelje, koga god. Naučite decu samopoštovanju.
  (Majka, 24. jun 2021 12:52)

  # Link komentara

 23. Izgovor da su zaboravili da pozovu policiju je toliko glup da verujem da je tačan.
  (igor, 24. jun 2021 12:48)

  # Link komentara

 24. Ja sam bio u Istrazivackoj Stanici Petnica kao srednjoskolac. Nezaboravno iskustvo, upoznao mnoge pametne ljude sa kojima se druzima i dan danas, sjajan provod i prirodi, naucis mnogo...ukratko - preporucujem svakome da svoje dete posalje bas u Petnicu, ukoliko se ukaze prilika. Dobro, de...okine se po koje pivo, nije da nije :)

  Vigor Majic je sjajan lik, odlicno je vodio Petnicu poslednjih cetvrt veka. Ne treba ga dovoditi u vezu sa nekom budalom. A svet je danas pun takvih.
  (Kobaja Grande, 24. jun 2021 12:48)

  # Link komentara

 25. U potpunom sam soku sta citam od jutros.Moje dete je 2017 boravilo u Petnici.Po njegovim recima to je za njega bio najlepsi period u zivotu.Gospodina Vigora mi je opisao najlepsim recima.Sve u svemu,plasim se da ovde ima neke pozadine……
  (tanja, 24. jun 2021 12:46)

  # Link komentara

 26. Kako može da im ne padne na pamet da slučaj prijave, pobogu
  (Korto, 24. jun 2021 12:45)

  # Link komentara

 27. Majke, sestre, prijateljice... otkrivajte im imena da ih izopštimo, preziremo i sačuvamo drugu decu, kad već pravde ovde nema.
  (milun, 24. jun 2021 12:11)

  Kako da otkriju, vidiš li kakav progon doživljavaju žrtve koje se oglase?? A posle se pitaju - što su ćutale.
  (., 24. jun 2021 12:40)

  # Link komentara

 28. Ovo je strašno, tužno i žalosno na svim nivoima... Kao društvo smo zaostalii, posrnuli i odustali od toga, da ce naša deca imati normalne živote... Možemo slobodno da se sahranimo kolektivno, bolje bi nam bilo.... Pozdrav
  (tnt, 24. jun 2021 12:39)

  # Link komentara

 29. Ovo je dobro da se otrkivaju ove stvari. One postoje u svakom drustvu, samo sto u nekim se ne procesuiraju pa misle da ne postoje ovakvi. Mozete vi pisati sta hocete ali neke stvari se u Srbiji postepeno menjaju.
  (bla blabla, 24. jun 2021 12:38)

  # Link komentara

 30. Bolje što ništa ne znamo šta se dešava oko nas.
  (Mirko, 24. jun 2021 12:10)

  Не, потребно је само да одговорни не забијају главу у песак, већ да окрену 192
  (Адвокат, 24. jun 2021 12:35)

  # Link komentara

 31. Kakvo bezdusno pranje ruku ovog direktora. Jasno je da je sve zataskano, i sad kad je isplivali svi pokusavaju da operu ruke.
  (mb011, 24. jun 2021 12:29)

  # Link komentara

 32. Pahomije i Kačavenda, "Volim novinarke koje kleče", visokopoštovani učitelj glume "Idi se umi",
  slavni glumac, ikona demokratske Srbije "Dođi da ti dam skripte",
  bunga bunga zabave za koalicione kolege, Petnica...

  mislite da je tu kraj?

  Jako smo bolesni, ni da nas uključe na struju ne bi nam pomoglo.
  (Usudi se moderatoru, 24. jun 2021 12:25)

  # Link komentara

 33. "Nije lako izbaciti nekoga na ulicu." Pitam se da je njegova ćerka fotografisana da li bi bilo malo lakše?
  (jovaNS, 24. jun 2021 12:23)

  # Link komentara

 34. Tako obrazovani, a tako da se ne sete da pozovu policiju.
  (lejla, 24. jun 2021 12:17)

  # Link komentara

 35. Strašno, da strašnije ne može biti.Ne znam šta drugo da kažem.Moje dete je trebalo da ide u Petnicu jula ove godine, odličan đak, zaljubljena je u hemiju, još više u eksperimentalni rad i laboratoriju...Posle ovoga, nisam pametan šta da radim...
  (Saša, 24. jun 2021 12:14)

  # Link komentara

 36. Srbija je zemlja kojom rukovodi mafija, pedofili, ubice i dileri. Ko nas je kudio nije žalio…
  (Loznica, Gučevo, Cer…, 24. jun 2021 12:12)

  # Link komentara

 37. Besan sam i duša me boli dokle smo došli da nam decu bezdušno uništavaju silovatelji...
  Majke, sestre, prijateljice... otkrivajte im imena da ih izopštimo, preziremo i sačuvamo drugu decu, kad već pravde ovde nema.
  (milun, 24. jun 2021 12:11)

  # Link komentara

 38. Bolje što ništa ne znamo šta se dešava oko nas.
  (Mirko, 24. jun 2021 12:10)

  # Link komentara

 39. koju policiju?
  (vranjanče, 24. jun 2021 12:03)

  # Link komentara

 40. Kad su Mikine učenice izašle sa optužbama za silovanje, mnogi su nam objašnjavali da glumice traže s..s. Zanima me da čujem šta sad imaju da kažu za Petnicu. Je l' i dalje problem glumačka profesija?
  (Milica, 24. jun 2021 12:01)

  # Link komentara

 41. I ponovo isto. Ako su roditelji nešto naslućivali a ponovo slali decu tamo radi "uspeha u daljem školovanju i životu" onda smo načisto posrnuli kao društvo.
  (mika 2, 24. jun 2021 11:58)

  # Link komentara