1. "onog momenta kada sam rekao da sam gej osoba, i da sam u poslednjih šest meseci imao odnose, bio sam automatski odbijen."


  Ne, onog trenutka kad si rekao da si imao analne odnose u poslednjih šest meseci (a što si morao da štikliraš u upitniku) bio si odbijen. Ne vadi iz konteksta ono što ti odgovora - u ovom slučaju da se praviš žrtvom diskriminacije, koje nema.

  Svako bi bio odbijen sa štikliranim poljem tipa "analni odnosi", "odnosi sa nepouzdanim partnerima" ili "uzimanje novca za odnose", bio on gej ili strejt. Što je i razumljivo, jer upitnik aludira na sumnjive i nepouzdane seksualne odnose kojima se lakše prenose bolesti, a ne na nečiju seksualnu orijentaciju - kao što, eto, rade u Sloveniji ili Hrvatskoj. Čak i ako se neko tetovirao neposredno pre davanja, biće odbijen.

  Upitnik pred davanje krvi ima bar 50 pitanja i sva su tu zbog onih koji će da prime tu krv, a ne zbog onih koji daju (ili budu odbijeni). Ne vrti se svet oko nas.

  I još nešto: niko tebi ne brani da budeš gej, isto kao što niko ne brani nekome da želi da istetovira očne jabučice, ali ako imaš imalo obrazovanja u sebi, nećeš se žaliti ako prihvatiš da si deo manjine koja je svesno izabrala rizičniji život. U suprotnom, nikad nećeš biti zadovoljan i uvek ćeš tražiti krivca u drugome.
  (redovni davalac krvi, 16. jun 2021 23:28)

  # Link komentara

 2. A vaginalni seks nije rizičan? Da, analni seks nosi veći rizik, ali zato postoje prezervtivi. I na kraju, krv koja ide na za transfuziju svakako mora da prođe analize. Tako da su mi ta pitanja (plus ona o drogama koja kao služe da se proceni rizično ponašanje) potpuno glupa i nesvrsishodna.
  (Vladimir, 16. jun 2021 23:18)

  # Link komentara

 3. Al neko stalno ima potrebu da je u centru paznje. Nikog ne zanima sto si gej, nisi uopste interesantan. Zanima ih da li neko ima analni seks, strejt ili gej, svejedno.
  (Zoki, 16. jun 2021 23:02)

  # Link komentara

 4. Ne dozvoljavaju ni ženama ako su imale analni sex,tetovaže,pirsing.....
  (Vanja Grubač, 16. jun 2021 22:40)

  # Link komentara

 5. Nije tačno da strejt ljudi mogu da daju krv ako su imali analne odnose. Ne mogu, isto kao i homoseksualci.
  Nikakve diskriminacije nema.
  (ZVIIIZ, 16. jun 2021 22:27)

  # Link komentara

 6. Moju ženu su isto odbili zbog analnog seksa kad je trebalo za njenog ćaleta. Ja slagao i dao krv,a ona je posle slagala ćaleta zašto nije.
  (Luka, 16. jun 2021 22:13)

  # Link komentara

 7. analni seks sam po sebi, bilo da je osoba gej ili strejt predstavlja rizik zbog mikropovreda i koje se neizbezno desavaju koliko god koristili lubrikante, i potencijalnih virusnih infekcija koje se prenose putem krvi. za intravenske narkomane vazi isto. prihvatite to, vec ste postali dosadni sa tom diskriminacijom. danas se svako oseca diskriminisanim ako mu se nesto ne dozvoljava iz opravdanih razloga. analni otvor nije namenjen za odnose i tacka. a ako vec hocete da upraznjavate analni seks prihvatite ogranicenja i to je to. ne zbog sebe nego zbog drugih.
  (mint, 16. jun 2021 22:04)

  # Link komentara

 8. Не дозвољавају му да да крв не зато што је геј, већ зато што упражњава анални секс...Потпуно су у праву и не треба правити галаму. Једноставно, није безбедно.
  (ГОПН, 16. jun 2021 21:56)

  # Link komentara